Miksi haluatte elää ikuisesti?

Miksi te haluaisitte elää ikuisesti?

Mikä siinä ajatuksessa niin viehättää, että haluatte kuolemanne jälkeen jatkaa elämää ikuisesti jotain henkiolentoa kiivaasti palvoen?

Miten itsekäs pitää olla, että ajattelee jonkin ylemmän Älyn tai Voiman, jos sellaiseen uskoo, olevan kiinnostunut juuri sinusta?

Miksi tämä yksi elämä ei riitä?

Onko kukaan pohtinut tällaista?

Minä ajattelisin sen siitä suunnasta, että jos kerran tuhlaa tämän elämän turhuuteen, toiveajatteluun ja haihatteluun, niin olisihan se siinä tapauksessa hyvä saada toinen yritys, mutta kun yksikään uskonto ei tarjoa mielekästä toista yritystä, vaan kaikki vaihtoehdot ovat enemmän tai vähemmän vastenmielisiä virityksiä.

Ikuista elämää puolustetaan vaikkapa sillä, että olisihan se hienoa saada käyttä ikuisuus tiedon etsimiseen ja kaiken oppimiseen. Esimerkiksi Jehovan todistajat puolustavat ikuisen elämän saavuttamista tällaisella ajatusleikillä, mutta miksi ihmeessä?

Mitä sinä enää sillä tiedolla siellä teet ja oppimallasi asialla? Et yhtään mitään.

Vaikka sinulla olisi miljardi miljardia vuotta aikaa etsiä kaiken tarkoitusta kuolemasi jälkeen, niin miksi?

Löytäisit sen ja se olisi jotain hyvin epämieluisaa, niin sen kanssa olisi vaan ikuisuus elettävä.

Jumala paljastuisikin sadistikseksi hirviöksi, joka ei olisi ollenkaan epätodennäköistä, ainakaan jos raamattua on uskominen asiassa, niin sellaisen kanssa ikuisuus.

Joten minusta haihattelu elämästä kuoleman jälkeen kertoo vain älyllisestä laiskuudesta ja siitä, että ei uskalleta ottaa omasta elämästä vastuuta nyt ja tehdä siitä mielekästä ja tarkoituksellista, vaan sysätään vastuu muille.

51

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesuksen nimessä...

      Siksihän me olemme tänne maailmaan syntyneet, että voisimme päästä kasvamaan takaisin siihen taivas kelpoistuteen siihen paratiisin puolle päästäkemme ja sille loputtomassa ihanuudessa / autuudessa nautinnoksemme elääkseemme.

      Jotka ei sinne halua eikä halua kasvaa sinne kelollisuuteen, joka mahdollistuu vain Raamatun UT mukaisesti ja perustalta elämää ja toimimaan alkamalla ja Kristukseen, Jeesukseen, Hänen apostoliseen seurakunta ruumis jäsenistöön uskon ja uudesti syntymisen kautta yhdistymällä, sitä kaikille hyväksi, maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi riitävää pelastukseksi Krist. Raamatun UT mukaista vaihtoehtoa rakentaviksi.

      Muuthan sitten JOUTUU, kukin SYYSTÄÄN (synneistään) = kaikki vääryys, pahaksi / kärsimyksiksi ja valtaviksi turhiksi mnetyksiksi seuraamusten tuottamisen syystään, vähintäänkin niihin osallisuudesta / mukautumisesta, "pirun" hyväksi ja puolesta touhujensa ja politiikansa syystä, sinne ikuisuuden HIRVITTÄVÄLLE puolelle.

      Kuolema ei ole elämän lopuumista, vaan ajasta ikuisuuden jpuollle, joko joutumista tai pääsemistä.

      • Jaa-a ja tuota saa sitten kirjoitella ilman että kukaan palstalla nostaa edes kulmakarvojaan .. mutta sanopa vastaan .. niin jo alkaa kova meteli ... silloin kaikki "kuolemattomat sielut" häiriintyvät pahan kerran kun heidän oppirakennelmaansa aletaan kaatamaan Raamatulla .. joka kuitenkin on se kirja johon he tämän oppinsa yrittävät perustaa.

        Kuolema on seuraus kaikelle elämälle jolta puuttuu elämiseen tarvittavat ominaisuudet ja paikka joka on sopiva kuolemattomalle elämälle - ja näin on myös Raamatun mukaan.

        alex


    • Seraja55

      Kuten Saarnaaja 3:11 voimme lukea, koen itse lukemattomien muiden ihmisten kanssa todeksi sen, että meillä on todellakin sisäinen kaipuu elää loputtomasti. Vastaavasti samalla koemme kuoleman erittäin epäluonnolliseksi tapahtumaksi.

      Samoin minä lukemattomien muiden ihmisten kanssa, varsinkin Kristukseen ja hänen Sanaansa, Raamattuun uskovien kanssa voimme täysin varmasti luottaa siihen, että Jumala on luonteeltaan rakkaus. Samalla hän on myös täysin vanhurskas eli oikeudenmukainen, joka tuomitsee ne ikuiseen kadotukseen, jotka eivät usko häneen ja jotka uskottomina eivät tässä ajassa edes saa mitään rangaistusta raaimmistakaan rikoksistaan.

      Jumala on rakkaudessaan Kristuksessa, joka oli jumaluutensa persoonassa kaikkeuden Luoja (= VT:n Jahve), kuollut ihmiskunnan syntien sovittamiseksi ja siksi meille jokaiselle, joka uskoo tähän Kristuksen veriuhriin, on luvattu loppumaton elämä. Vieläpä sellainen kaikesta synnistä ja sen seurauksista vapaa, täydellinen elämä, jossa rakkaus, jumalallinen agapérakkaus on kaikessa vallitsevana ja vaikuttavana ikuisesti.
      Me saamme asuttavaksi uudistetun maailman, josta kaikki ihmisen jäljet on tulella kulutettu täydellisesti pois ennen sen uudistamista. Sen pääkaupunkina on tuo Uusi Jerusalem, Jumalan rakentama kaupunki, joka kerran laskeutuu taivaasta tämän maan päälle.
      Meillä tulee myös olemaan silloin mahdollisuus tutustua kaikkiin Jumalan luomiin maailmoihin kautta Universumin samoinkuin kaikkeen tietoon, mitä noiden maailmojen edustajat ovat ammentaneet halki vuosimiljoonien ja vieläpä siihen rajattomaan tietoon minkä Jumalamme itse omistaa.
      Tämän kaiken seurauksena meillä tulee erittäin mielenkiintoinen tulevaisuus.
      Vielä lainaus profeetallisesta ilmoituksesta: "Kaikki maailmankaikkeuden rikkaudet ovat pelastettujen vapaasti tutkittavina. Kuolevaisuuden kahleista vapaina he lentävät väsymättä kaukaisiin maailmoihin....Sanomattomalla ihastuksella maan lapset tutustuvat lankeamattomien olentojen iloon ja viisauteen. He osallistuvat tiedon ja viisauden aarteista, jotka on saavutettu pitkien aikakausien kuluessa tutkimalla Jumalan töitä...."

      Minä ainakin jään odottamaan valtaisalla innolla uskossa Vapahtajaani sitä suurta päivää, jolloin Kaikkeuden Luoja, Herra Jeesus Kristus saapuu kaikkien enkeliensä kanssa (vrt. Matt. 25:31) ja jolloin hän herättää (vrt. Joh. 6:39, 40, 44, 54) tuona suurena ylösnousemuksen päivänä kaikkien aikojen kuolleet ja tempaa elossa olevat uskovat ylös pilviin häntä vastaan ja kuljettaa kaikki omansa Taivaskotiinsa! Tässä on se ikuisen elämän vahva ja kantava toivo, joka antaa meille Kristukseen uskoville joka päivä uutta iloa ja voimaa!

      • >>> koen itse lukemattomien muiden ihmisten kanssa todeksi sen, että meillä on todellakin sisäinen kaipuu elää loputtomasti. Vastaavasti samalla koemme kuoleman erittäin epäluonnolliseksi tapahtumaksi. >>>

        Joillain ihmisillä todellakin tuntuu olevan itsekäs tarve luulla itsestään liikoja kuvittelemalla, että juuri minun ikuisella elämälläni olisi jokin suuri tarkoitus.

        Kuolema on maailman luonnollisin asia. Ehkäpä uskovaisten elämän pilaa juuri kuolemanpelko ja kun siitä pääsee eroon ja ymmärtää lyhyen elämämme tarkoituksen, niin sitten kykenee elämään elämänsä niin, että ei tarvitse haikailla olemattomia.

        Se on rohkeuden merkki, että ymmärtää lyhyen elämän rajallisuuden ja uskaltaa nauttia siitä lyhyestä elämästä joka sinulle on annettu.

        Sitten voi kuvitella elävänsä ikuisesti ja nysvätä piloille tämä lyhyt elämä kuvitellun kuoleman jälkeisen elämän haaveilussa, vaikka kaikki osoittaa, että kuoleman jälkeen ei ole ollut elämää, eikä tule elämää. Kenellekään.

        Noin käytännössä kuoleman jälkeiseen elämään uskova haluaisi vain äkkiä päästä pois tästä turhasta elämästä, että pääsisi siihen tärkeimpään elämään, eli elämään kuoleman jälkeen.

        Sitten ihmiset haaveilevat tapaavansa jonkun raamatun satujen henkilön Taivaassa, kuten Aabrahamin ja että onpas hauska päästä vaihtamaan ajatuksia.

        Niin mistä? Mistä ihmeestä 2000-luvun ihminen voisi keskustella sellaisen kanssa, joka on elänyt aavikolla kamelien kanssa 3000 vuotta aiemmin?

        Oliko kiva kun Jumala käski sinua murhaamaan poikasi? Mitä ajattelit juuri ennen kuin sinun piti murhata poikasi, mutta enkeli esti?

        Ja mitä hauskaa on elää ikuisuus paikassa, jossa ei saa tehdä mitään hauskaa, vaan tämän paikan Pomo on muuttanut kaikki palvojansa sellaisiksi, että heillä ei ole omaa tahtoa, vaan he saavat tehdä vain sellaista, joka on Pomon mielestä kaunista ja hienoa?

        Ajatus, että ihminen eläisi ikuisesti, tekisi sellaisesta luultavasti välinpitämättömän, vastuuttoman ja rakkaudettoman ihmisen.

        Aivan kuten nytkin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa kaikkein vastuuttomimpia ovat vaikkapa ne karismaattisiin herätysliikkeisiin kuuluvat, jotka uskovat pikaiseen tempaukseen ja he kieltävät myös esimerkiksi ilmaston lämpenemisen, koska tempaus tulee minä hetkenä hyvänsä, eli maailmanloppu, ei meidän tarvitse välittää Maapallosta tuon taivaallista, koska se ei tule joka tapauksessa säilymään tällaisena lapsillemme tai lapsenlapsillemme Uuden Jerusalemin takia. He elävät vastuuttomasti kuin siat pellossa ikuisen elämän fantasioissaan.

        Mutta jos kuitenkin haluaa elää ikuisesti, niin kyllä se toteutuu jo nyt, sillä sinun atomisi kyllä jatkavat elämää ihan maailman tappiin asti, tosin eri muodossa vain.

        Ja löytyyhän täältä ikuista elämää jo nyt:

        http://www.hs.fi/tiede/a1397727340882

        >>> Tänään pitkänäperjantaina muistellaan myyttistä hahmoa, joka lupasi seuraajilleen ikuisen elämän. Voiko ihminen olla kuolematon?

        No, yksi meduusa ainakin voi olla. Turritopsis dohrnii on ainoa tunnettu eläin, joka pystyy pysäyttämään ikääntymisensä.

        Polttiaiseläimet kehittyvät polyyppivaiheen kautta meduusaksi. T. dohrnii kykenee kuitenkin muuttumaan vanhana takaisin polyypiksi.

        Sen solut erikoistuvat uudelleen, ja siitä syntyy uusi meduusa, aivan kuin perhonen muuttuisi takaisin toukaksi.

        Teoriassa tämä voi jatkua loputtomiin, joten T. dohrnii on kuolematon. >>>


      • mitäs sitä muuttamaa
        bushmanni kirjoitti:

        >>> koen itse lukemattomien muiden ihmisten kanssa todeksi sen, että meillä on todellakin sisäinen kaipuu elää loputtomasti. Vastaavasti samalla koemme kuoleman erittäin epäluonnolliseksi tapahtumaksi. >>>

        Joillain ihmisillä todellakin tuntuu olevan itsekäs tarve luulla itsestään liikoja kuvittelemalla, että juuri minun ikuisella elämälläni olisi jokin suuri tarkoitus.

        Kuolema on maailman luonnollisin asia. Ehkäpä uskovaisten elämän pilaa juuri kuolemanpelko ja kun siitä pääsee eroon ja ymmärtää lyhyen elämämme tarkoituksen, niin sitten kykenee elämään elämänsä niin, että ei tarvitse haikailla olemattomia.

        Se on rohkeuden merkki, että ymmärtää lyhyen elämän rajallisuuden ja uskaltaa nauttia siitä lyhyestä elämästä joka sinulle on annettu.

        Sitten voi kuvitella elävänsä ikuisesti ja nysvätä piloille tämä lyhyt elämä kuvitellun kuoleman jälkeisen elämän haaveilussa, vaikka kaikki osoittaa, että kuoleman jälkeen ei ole ollut elämää, eikä tule elämää. Kenellekään.

        Noin käytännössä kuoleman jälkeiseen elämään uskova haluaisi vain äkkiä päästä pois tästä turhasta elämästä, että pääsisi siihen tärkeimpään elämään, eli elämään kuoleman jälkeen.

        Sitten ihmiset haaveilevat tapaavansa jonkun raamatun satujen henkilön Taivaassa, kuten Aabrahamin ja että onpas hauska päästä vaihtamaan ajatuksia.

        Niin mistä? Mistä ihmeestä 2000-luvun ihminen voisi keskustella sellaisen kanssa, joka on elänyt aavikolla kamelien kanssa 3000 vuotta aiemmin?

        Oliko kiva kun Jumala käski sinua murhaamaan poikasi? Mitä ajattelit juuri ennen kuin sinun piti murhata poikasi, mutta enkeli esti?

        Ja mitä hauskaa on elää ikuisuus paikassa, jossa ei saa tehdä mitään hauskaa, vaan tämän paikan Pomo on muuttanut kaikki palvojansa sellaisiksi, että heillä ei ole omaa tahtoa, vaan he saavat tehdä vain sellaista, joka on Pomon mielestä kaunista ja hienoa?

        Ajatus, että ihminen eläisi ikuisesti, tekisi sellaisesta luultavasti välinpitämättömän, vastuuttoman ja rakkaudettoman ihmisen.

        Aivan kuten nytkin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa kaikkein vastuuttomimpia ovat vaikkapa ne karismaattisiin herätysliikkeisiin kuuluvat, jotka uskovat pikaiseen tempaukseen ja he kieltävät myös esimerkiksi ilmaston lämpenemisen, koska tempaus tulee minä hetkenä hyvänsä, eli maailmanloppu, ei meidän tarvitse välittää Maapallosta tuon taivaallista, koska se ei tule joka tapauksessa säilymään tällaisena lapsillemme tai lapsenlapsillemme Uuden Jerusalemin takia. He elävät vastuuttomasti kuin siat pellossa ikuisen elämän fantasioissaan.

        Mutta jos kuitenkin haluaa elää ikuisesti, niin kyllä se toteutuu jo nyt, sillä sinun atomisi kyllä jatkavat elämää ihan maailman tappiin asti, tosin eri muodossa vain.

        Ja löytyyhän täältä ikuista elämää jo nyt:

        http://www.hs.fi/tiede/a1397727340882

        >>> Tänään pitkänäperjantaina muistellaan myyttistä hahmoa, joka lupasi seuraajilleen ikuisen elämän. Voiko ihminen olla kuolematon?

        No, yksi meduusa ainakin voi olla. Turritopsis dohrnii on ainoa tunnettu eläin, joka pystyy pysäyttämään ikääntymisensä.

        Polttiaiseläimet kehittyvät polyyppivaiheen kautta meduusaksi. T. dohrnii kykenee kuitenkin muuttumaan vanhana takaisin polyypiksi.

        Sen solut erikoistuvat uudelleen, ja siitä syntyy uusi meduusa, aivan kuin perhonen muuttuisi takaisin toukaksi.

        Teoriassa tämä voi jatkua loputtomiin, joten T. dohrnii on kuolematon. >>>

        Sinä puhut mitä sylki päähän tuo pikemminkin kuin asiapohjalta.

        Kun noin toimit, voin kuvitella kaiken muunkin toimintasi yhtä kyseenalaseksi.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> koen itse lukemattomien muiden ihmisten kanssa todeksi sen, että meillä on todellakin sisäinen kaipuu elää loputtomasti. Vastaavasti samalla koemme kuoleman erittäin epäluonnolliseksi tapahtumaksi. >>>

        Joillain ihmisillä todellakin tuntuu olevan itsekäs tarve luulla itsestään liikoja kuvittelemalla, että juuri minun ikuisella elämälläni olisi jokin suuri tarkoitus.

        Kuolema on maailman luonnollisin asia. Ehkäpä uskovaisten elämän pilaa juuri kuolemanpelko ja kun siitä pääsee eroon ja ymmärtää lyhyen elämämme tarkoituksen, niin sitten kykenee elämään elämänsä niin, että ei tarvitse haikailla olemattomia.

        Se on rohkeuden merkki, että ymmärtää lyhyen elämän rajallisuuden ja uskaltaa nauttia siitä lyhyestä elämästä joka sinulle on annettu.

        Sitten voi kuvitella elävänsä ikuisesti ja nysvätä piloille tämä lyhyt elämä kuvitellun kuoleman jälkeisen elämän haaveilussa, vaikka kaikki osoittaa, että kuoleman jälkeen ei ole ollut elämää, eikä tule elämää. Kenellekään.

        Noin käytännössä kuoleman jälkeiseen elämään uskova haluaisi vain äkkiä päästä pois tästä turhasta elämästä, että pääsisi siihen tärkeimpään elämään, eli elämään kuoleman jälkeen.

        Sitten ihmiset haaveilevat tapaavansa jonkun raamatun satujen henkilön Taivaassa, kuten Aabrahamin ja että onpas hauska päästä vaihtamaan ajatuksia.

        Niin mistä? Mistä ihmeestä 2000-luvun ihminen voisi keskustella sellaisen kanssa, joka on elänyt aavikolla kamelien kanssa 3000 vuotta aiemmin?

        Oliko kiva kun Jumala käski sinua murhaamaan poikasi? Mitä ajattelit juuri ennen kuin sinun piti murhata poikasi, mutta enkeli esti?

        Ja mitä hauskaa on elää ikuisuus paikassa, jossa ei saa tehdä mitään hauskaa, vaan tämän paikan Pomo on muuttanut kaikki palvojansa sellaisiksi, että heillä ei ole omaa tahtoa, vaan he saavat tehdä vain sellaista, joka on Pomon mielestä kaunista ja hienoa?

        Ajatus, että ihminen eläisi ikuisesti, tekisi sellaisesta luultavasti välinpitämättömän, vastuuttoman ja rakkaudettoman ihmisen.

        Aivan kuten nytkin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa kaikkein vastuuttomimpia ovat vaikkapa ne karismaattisiin herätysliikkeisiin kuuluvat, jotka uskovat pikaiseen tempaukseen ja he kieltävät myös esimerkiksi ilmaston lämpenemisen, koska tempaus tulee minä hetkenä hyvänsä, eli maailmanloppu, ei meidän tarvitse välittää Maapallosta tuon taivaallista, koska se ei tule joka tapauksessa säilymään tällaisena lapsillemme tai lapsenlapsillemme Uuden Jerusalemin takia. He elävät vastuuttomasti kuin siat pellossa ikuisen elämän fantasioissaan.

        Mutta jos kuitenkin haluaa elää ikuisesti, niin kyllä se toteutuu jo nyt, sillä sinun atomisi kyllä jatkavat elämää ihan maailman tappiin asti, tosin eri muodossa vain.

        Ja löytyyhän täältä ikuista elämää jo nyt:

        http://www.hs.fi/tiede/a1397727340882

        >>> Tänään pitkänäperjantaina muistellaan myyttistä hahmoa, joka lupasi seuraajilleen ikuisen elämän. Voiko ihminen olla kuolematon?

        No, yksi meduusa ainakin voi olla. Turritopsis dohrnii on ainoa tunnettu eläin, joka pystyy pysäyttämään ikääntymisensä.

        Polttiaiseläimet kehittyvät polyyppivaiheen kautta meduusaksi. T. dohrnii kykenee kuitenkin muuttumaan vanhana takaisin polyypiksi.

        Sen solut erikoistuvat uudelleen, ja siitä syntyy uusi meduusa, aivan kuin perhonen muuttuisi takaisin toukaksi.

        Teoriassa tämä voi jatkua loputtomiin, joten T. dohrnii on kuolematon. >>>

        // Joillain ihmisillä todellakin tuntuu olevan itsekäs tarve luulla itsestään liikoja kuvittelemalla, että juuri minun ikuisella elämälläni olisi jokin suuri tarkoitus. // -bm-

        Tuo olisi eräs skitsofrenian muoto, tuo että luulee olevansa jotain erityistä tai syntynyt erityistä tarkoitusta varten. Mutta bushmanni, ei ole kyse erityisyydestä, sillä on aivan normaalia eli lähes kaikkien mielessä, että eläisi täällä iäti tai jossain paremmassa.
        On tervettä epäillä lyhyen turhan elämän tarkoituksellisuutta, jos kaikki päättyy kuolemaan. Turhaa olisi varsinkin epäitsekkyys, vaivannäkö, uhrautuvaisuus.

        // ymmärtää lyhyen elämämme tarkoituksen //

        Lyhyen elämän tarkoítuksen voi ymmärtää vain siten, että ymmärtää tuonpuoleisen olemassaolon, jonne takaisin siirtyminen on päämäärä.
        Ei mitään mielekkyyttä elää täällä pitkään, typerää on tieteen etsiä nuoruuden lähteitä ja keksiä esto kuolemiselle. Mutta kuulemma piakkoin saadaan vanheneminen loppumaan. Entäs sitten? Mikä tarkoitus sillä olisi, että biljoonat vuosimiljoonat syötäisiin, kakattaisiin, kärsittäisi toinen toistaan vailla tarkoitusta - ei olisi edes perinnön keräämistarkoitusta jälkeläisille. Tarkoitus pitää ihmisen järissään, ihminen elää merkitysten kautta. Kristus tarjoaa mielekkyyden elämään.

        Täällä meillä on ns. sidottu ratkaisuvalta - teemme sitä pahaa, mitä emme tahdo ja jätämme tekemättä sen hyvän, mitä tahtoisimme tehdä. Iankaikkisuuden puolella olemme vihdoin vapaat. Vasta Ísän luona voimme toteuttaa itseämme oikeasti. En minä niinkään itseni tähden tahdo ikuinen olla, vaan tahdon nähdä hyvää ja kaunista, semmoista, millaiseksi Jumala tarkoitti ihmiselämän tai oikeastaan yhteisöelämän. Mukava nähdä ja kokea, mitä siitä seuraa, kun rakkaus on kaikki kaikessa ja Jumala joka on Korkein, alati palvelee ja siksi saa kiitosta ja ylistystä.

        antti


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        // Joillain ihmisillä todellakin tuntuu olevan itsekäs tarve luulla itsestään liikoja kuvittelemalla, että juuri minun ikuisella elämälläni olisi jokin suuri tarkoitus. // -bm-

        Tuo olisi eräs skitsofrenian muoto, tuo että luulee olevansa jotain erityistä tai syntynyt erityistä tarkoitusta varten. Mutta bushmanni, ei ole kyse erityisyydestä, sillä on aivan normaalia eli lähes kaikkien mielessä, että eläisi täällä iäti tai jossain paremmassa.
        On tervettä epäillä lyhyen turhan elämän tarkoituksellisuutta, jos kaikki päättyy kuolemaan. Turhaa olisi varsinkin epäitsekkyys, vaivannäkö, uhrautuvaisuus.

        // ymmärtää lyhyen elämämme tarkoituksen //

        Lyhyen elämän tarkoítuksen voi ymmärtää vain siten, että ymmärtää tuonpuoleisen olemassaolon, jonne takaisin siirtyminen on päämäärä.
        Ei mitään mielekkyyttä elää täällä pitkään, typerää on tieteen etsiä nuoruuden lähteitä ja keksiä esto kuolemiselle. Mutta kuulemma piakkoin saadaan vanheneminen loppumaan. Entäs sitten? Mikä tarkoitus sillä olisi, että biljoonat vuosimiljoonat syötäisiin, kakattaisiin, kärsittäisi toinen toistaan vailla tarkoitusta - ei olisi edes perinnön keräämistarkoitusta jälkeläisille. Tarkoitus pitää ihmisen järissään, ihminen elää merkitysten kautta. Kristus tarjoaa mielekkyyden elämään.

        Täällä meillä on ns. sidottu ratkaisuvalta - teemme sitä pahaa, mitä emme tahdo ja jätämme tekemättä sen hyvän, mitä tahtoisimme tehdä. Iankaikkisuuden puolella olemme vihdoin vapaat. Vasta Ísän luona voimme toteuttaa itseämme oikeasti. En minä niinkään itseni tähden tahdo ikuinen olla, vaan tahdon nähdä hyvää ja kaunista, semmoista, millaiseksi Jumala tarkoitti ihmiselämän tai oikeastaan yhteisöelämän. Mukava nähdä ja kokea, mitä siitä seuraa, kun rakkaus on kaikki kaikessa ja Jumala joka on Korkein, alati palvelee ja siksi saa kiitosta ja ylistystä.

        antti

        Antti: ##On tervettä epäillä lyhyen turhan elämän tarkoituksellisuutta, jos kaikki päättyy kuolemaan. Turhaa olisi varsinkin epäitsekkyys, vaivannäkö, uhrautuvaisuus. ##

        Njaa-a .. en nyt ole oikein samaa mieltä .. tuon mukaan siis esimerkiksi Bushmanni - joka on ateisti koska ei voi uskoa Jumalan olemassa oloon - ja ei siis usko voivansa saada iankaikkista elämää voisi elää periaatteessa kuinka vain ?? Hieman hämmästyttää tämä Antin ajatus että vain siksi eläisimme oikeudenmukaisesti ja rakkaudellisesti että uskomme iankaikkiseen elämään. Minä olen sitä mieltä että oikeudenmukainen ja rakkaudellinen elämä on ainoa onnellisen elämän mahdollisuus .. oli se sitten lyhyt tai pitkä elämä sillä ei ole asian kanssa tekemistä..


      • alex.kasi kirjoitti:

        Antti: ##On tervettä epäillä lyhyen turhan elämän tarkoituksellisuutta, jos kaikki päättyy kuolemaan. Turhaa olisi varsinkin epäitsekkyys, vaivannäkö, uhrautuvaisuus. ##

        Njaa-a .. en nyt ole oikein samaa mieltä .. tuon mukaan siis esimerkiksi Bushmanni - joka on ateisti koska ei voi uskoa Jumalan olemassa oloon - ja ei siis usko voivansa saada iankaikkista elämää voisi elää periaatteessa kuinka vain ?? Hieman hämmästyttää tämä Antin ajatus että vain siksi eläisimme oikeudenmukaisesti ja rakkaudellisesti että uskomme iankaikkiseen elämään. Minä olen sitä mieltä että oikeudenmukainen ja rakkaudellinen elämä on ainoa onnellisen elämän mahdollisuus .. oli se sitten lyhyt tai pitkä elämä sillä ei ole asian kanssa tekemistä..

        alex.kasi kirjoitti: «Njaa-a .. en nyt ole oikein samaa mieltä .. tuon mukaan siis esimerkiksi Bushmanni - joka on ateisti koska ei voi uskoa Jumalan olemassa oloon - ja ei siis usko voivansa saada iankaikkista elämää voisi elää periaatteessa kuinka vain ?? Hieman hämmästyttää tämä Antin ajatus että vain siksi eläisimme oikeudenmukaisesti ja rakkaudellisesti että uskomme iankaikkiseen elämään. Minä olen sitä mieltä että oikeudenmukainen ja rakkaudellinen elämä on ainoa onnellisen elämän mahdollisuus .. oli se sitten lyhyt tai pitkä elämä sillä ei ole asian kanssa tekemistä..»

        Kiitos tästä. Hienosti kirjoitettu.

        Moni ajattelee niin, että taivas ja helvetti ovat tässä ja nyt, joka ikisessä hetkessä. Ne muodostuvat ihmisen tekojen seurauksista. Mahdolliset kuoleman jälkeiset asiat ovat mitä ovat, mutta tämä on tärkein tulkinta.

        Tälle ajatukselle voi löytää raamatullistakin tukea. (Luuk 17:20–21)

        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?mod1=FinPR&ref=Luuk. 17:20-21&ctx=-1


    • Kun ajatellaan sitä, mitä mahdollisesti on kuoleman jälkeen, sorrutaan minun mielestäni liian monen askelman harppaamiseen kerralla.

      Iankaikkisen eli loppumattoman elämän kaipaus lähtee siitä, että tuntuu pahalta ajatella sellaista tilannetta, että *minä* en ole olemassa. Ja se juontuu ihan yleisestä itsesäilytysvaistosta, joka on tärkeä ominaisuus olemassaolon taistelussa.

      Jos kysyy yksityiskohtia tuosta loppumattomasta elämästä, mitä se voisi olla tai mitä sen uskotaan olevan, useimmat ihmiset joutuvat luovuttamaan ja viittaamaan asian tutkimattomuuteen, ihmeellisyyteen ja siihen, että se on liian kaukana ihmisen ajattelukyvystä, että me voisimme sitä ymmärtää.

      Tässä on hienoinen ristiriita. Ihmiset kaipaavat jotakin, mitä eivät oikeastaan edes ymmärrä. Vaistonvarainen ajattelu ja järjen kanssa miettiminen johtavat eri suuntiin.

      Oikeastihan joka ainoalla meistä on ollut aika, kun ei ole ollut tätä tuttua kaveria, josta käytämme nimeä *minä*. Itse asiassa jokaisella meistä on tuollaisista olosuhteista miljardien vuosien vankka kokemus.

      Miksi sitten niin hätäännymme siitä ajatuksesta että kuolemme ja lakkaamme olemasta? Eihän se ole sen kummempaa kuin se aika, kun emme vielä olleet syntyneet.

      Ja edelleen, ajatus siitä, että sama olento, sama persoona elää ja on olemassa syntymästä nuoruuden, aikuisuuden ja vanhuuden läpi aina lopulliseen rappeutumiseen ja kuolemaan, se on aika hatarissa kantimissa.

      Mikä tuon jatkuvuuden pitää koossa? Minä vastaan: se on muisti. Mutta mitä me oikeasti muistamme eletystä elämästämme? Ja vastaan: aika vähän.

      Missä merkityksessä minä olen sama kuin se pieni Jaska Jokusen näköinen poika, jonka kuvia on vanhempieni valokuva-albumissa? Aidot muistikuvat ovat lähes nollassa ja aika vähän on muutenkin yhteisiä piirteitä.

      Ennen kuin kysymme, mitä minulle tapahtuu kuoleman jälkeen, olisi syytä selvittää itselleen, mitä oikeastaan on tämä *minä* ihan nyt, ennen kuolemaa. Ensin mieleen tulevat vastaukset eivät välttämättä ole ollenkaan oikealla tontilla.

      En osaa antaa vastausta, koska en kunnolla itsekään tiedä. Ja toisekseen, se vähä, minkä tiedän, on hyvin vaikea välittää sanallisesti toiselle. Parhaassa tapauksessa voi antaa vinkkejä, mitä kannattaa tehdä, että pääsisi lähemmäksi oivallusta.

      Niiden vinkkien ytimessä on epäitsekkyys, myötätunto, elämän kunnioitus ja lähimmäisenrakkaus.

      Kannattaa miettiä sitä, mitä *minä* olisi ilman muita ihmisiä, ilman tätä biologista elämän kokonaisuutta, ilman tätä havaittavaa ja vuorovaikutuksen mahdollistavaa maailmaa.

      Myös oman tiedon rajallisuuden hyvin syvä ja vilpitön tunnustaminen on hyväksi.

      Ja pienenä vihjeenä voin kertoa sen, että kun on paremmin oivaltanut minuuden olemuksen tässä elämässä, kysymys kuoleman jälkeisestä elämästä muuttuu väärin muotoilluksi, virheellisiä olettamuksia sisältäväksi.

      • Kommentini lukijalle.
        v.aari kirjoitti omia käsityksiään siitä mitä elämä ja kuolema hänelle merkitsee ja kirjoituksessa oli niin paljon asiaa että kaikkea ei näin nopeasti läpilukemalla edes voi havaita. Kuitenkin kirjoituksen pääsisältö antaa ainakin minulle sen kuvan, että me ihmiset olemme petettyjä, lapsen kaltaisia vaistomme varassa olevia ja eläviä, periaatteessa aika yksinkertaisia ja hetkellisiä siinä pitkässä ketjussa elämää, mitä maapallolla on. Voisi sanoa että periaatteessa olemme vain jonkinlaisia "geenipaketteja" (jos sanonta sallitaan) joita geeneissämme oleva miljardien vuosien historia ohjaa.
        Näin ymmärsin vaarin kirjoituksen ja sain sen käsityksen että vaari on siinä määrin alistunut tämän näkökannan puitteisiin että siitä on tullut hänelle eräänlainen totuus ja siksi siitä on tulossa myös hänen kohtalonsa.
        Minulle tämä vaarin kirjoittama elämän käsitys on kuitenkin vain se puoli elämästä jonka minä jaan esimerkiksi eläinten kanssa, se toinen puoli joka erottaa minut eläimestä on hengellinen (minä näen, ymmärrän ja ajattelen) ja se vapauttaa minut geenieni orjuudesta. Tästä Raamattukin puhuu, siitä hengellisestä elämästä joka voi voittaa kuoleman. Usko on henhellisyyttä ja kun puhutaan kuolemattomuudesta silloin ei puhuta geeneistä vaan hengellisyydestä ja sen vaarin kirjoitus ( jonka pääpaino oli ruumiillisessa) jätti kokonaan pois.

        malson


      • ma-X-olen
        malson kirjoitti:

        Kommentini lukijalle.
        v.aari kirjoitti omia käsityksiään siitä mitä elämä ja kuolema hänelle merkitsee ja kirjoituksessa oli niin paljon asiaa että kaikkea ei näin nopeasti läpilukemalla edes voi havaita. Kuitenkin kirjoituksen pääsisältö antaa ainakin minulle sen kuvan, että me ihmiset olemme petettyjä, lapsen kaltaisia vaistomme varassa olevia ja eläviä, periaatteessa aika yksinkertaisia ja hetkellisiä siinä pitkässä ketjussa elämää, mitä maapallolla on. Voisi sanoa että periaatteessa olemme vain jonkinlaisia "geenipaketteja" (jos sanonta sallitaan) joita geeneissämme oleva miljardien vuosien historia ohjaa.
        Näin ymmärsin vaarin kirjoituksen ja sain sen käsityksen että vaari on siinä määrin alistunut tämän näkökannan puitteisiin että siitä on tullut hänelle eräänlainen totuus ja siksi siitä on tulossa myös hänen kohtalonsa.
        Minulle tämä vaarin kirjoittama elämän käsitys on kuitenkin vain se puoli elämästä jonka minä jaan esimerkiksi eläinten kanssa, se toinen puoli joka erottaa minut eläimestä on hengellinen (minä näen, ymmärrän ja ajattelen) ja se vapauttaa minut geenieni orjuudesta. Tästä Raamattukin puhuu, siitä hengellisestä elämästä joka voi voittaa kuoleman. Usko on henhellisyyttä ja kun puhutaan kuolemattomuudesta silloin ei puhuta geeneistä vaan hengellisyydestä ja sen vaarin kirjoitus ( jonka pääpaino oli ruumiillisessa) jätti kokonaan pois.

        malson

        Nimim. v.aari:n kirjoituksessa oli löydettävissä kaikki se hengellisyys mihin ajatteleva ihminen kykenee miettiessään elämänsä kaarta.Asioita pohtiva hengellisyys,silloin kun se pysyttelee sellaisella terveellä tasolla jossa ei aleta hakemaan vastauksia ja ratkaisuja jostain todentamattomasta antaa mielekkään kuvan elämästä.
        Kun ihmisen hengellisyyteen alkaa tulla vaikutteita täysin todentamattomista ja taikauskomaisista "totuuksista" ihminen on kohta näiden todentamattomien järjettömyyksien ja niiden esittäjien vietävissä.

        Oma pohdinta omasta elämästä ja pysyttäytyminen tuossa ajattelussa on aina terveempi vaihtoehto kuin lähteminen todentamattomien totuuksien perään joissa sinulle poikkeuksetta aina tarjotaan "sinulla on ongelma meillä on ratkaisu" vaihtoehtoa,eli käytännössä uskomusta taikaukkoihin.


      • malson kirjoitti:

        Kommentini lukijalle.
        v.aari kirjoitti omia käsityksiään siitä mitä elämä ja kuolema hänelle merkitsee ja kirjoituksessa oli niin paljon asiaa että kaikkea ei näin nopeasti läpilukemalla edes voi havaita. Kuitenkin kirjoituksen pääsisältö antaa ainakin minulle sen kuvan, että me ihmiset olemme petettyjä, lapsen kaltaisia vaistomme varassa olevia ja eläviä, periaatteessa aika yksinkertaisia ja hetkellisiä siinä pitkässä ketjussa elämää, mitä maapallolla on. Voisi sanoa että periaatteessa olemme vain jonkinlaisia "geenipaketteja" (jos sanonta sallitaan) joita geeneissämme oleva miljardien vuosien historia ohjaa.
        Näin ymmärsin vaarin kirjoituksen ja sain sen käsityksen että vaari on siinä määrin alistunut tämän näkökannan puitteisiin että siitä on tullut hänelle eräänlainen totuus ja siksi siitä on tulossa myös hänen kohtalonsa.
        Minulle tämä vaarin kirjoittama elämän käsitys on kuitenkin vain se puoli elämästä jonka minä jaan esimerkiksi eläinten kanssa, se toinen puoli joka erottaa minut eläimestä on hengellinen (minä näen, ymmärrän ja ajattelen) ja se vapauttaa minut geenieni orjuudesta. Tästä Raamattukin puhuu, siitä hengellisestä elämästä joka voi voittaa kuoleman. Usko on henhellisyyttä ja kun puhutaan kuolemattomuudesta silloin ei puhuta geeneistä vaan hengellisyydestä ja sen vaarin kirjoitus ( jonka pääpaino oli ruumiillisessa) jätti kokonaan pois.

        malson

        Nimimerkille malson:

        En missään tapauksessa sulje pois hengellisyyttä.

        Minusta hengellisyys on kuitenkin aivan muuta kuin jonkin kirjan kohottaminen luotettavampaan asemaan kuin oma ja muiden ihmisten havainto ja järki. Ihmisen pitää kantaa itse vastuu vakaumuksistaan eikä tuupata sitä jonkin uskontunnustuksen, opettajan, papin tai kirjan kannettavaksi.

        Jos on olemassa kokemus, joka ansaitsee tulla kutsutuksi nimellä Jumalan kohtaaminen, se löytyy kyllä ihan todellisuudesta eikä mistään kirjasta.

        Kirjan merkitys voi olla se, että se tarjoaa vihjeitä, miten voi päästä tuohon Jumalan kohtaamiseen. Niiden on oltava käytännöllisiä asioita – jotakin, mitä tehdään tai jotakin, minkä tekemistä vältetään.

        Uskominen ilman omaa kosketusta kyseiseen asiaan ei minun mielestäni ole hengellisyyttä ollenkaan. Ja juuri sellaista uskomista olen nähnyt aivan liian paljon uskonnollisissa yhdyskunnissa.


    • Raamatun jumala on muutenkin ilmeisen valikoiva, jos vaikkapa ajattelemme esim. niitä miljardeja ja taas miljardeja "ihmisalkuja", joiden kenties olisi ollut mahdollista syntyä ja mahdollisuus siis sitä kautta saada ikuinen elämä?
      Nythän suurin osa elämästä planeetallamme on valunut ns. "viemäristä" alas.

      Tarkoitan nyt tällä valikoimisella mm. tehtyjä abortteja, ehkäisyn kautta "kortsuun" jääneitä tai pillereillä eliminoituja ihmisen siemeniä sekä syntymähetkellä tai pian sen jälkeen kuolleita jne.

      Ja sitten kun ajattelemme kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat miljoonien vuosien aikana eläneet planeetallamme ja heidän ikuisen elämänsä mahdollisuutta, niin Raamatun tarinoiden mukaan siellä taivaassa tulee olemaan äärimmäisen pieni otanta niitä, joille ikuinen elämä ylipäätään on mahdollista tai jotka ovat sen ansainneet?

      Seula ikuisen elämän "ansainneelle" on siis Raamatun mukaan ja varsinkin adventistien opetuksen mukaan tiheä ja jopa suurin osa adventisteistakaan ei seulaa läpäise.

      Mitä tämäkin kaikki kertoo jumalan armeliaisuudesta ja halusta antaa kaikille luomilleen ikuinen elämä, kun miljardit ihmiset, jotka polvet ruvella ovat kumartaneet ja rukoilleet jumalansa armeliaisuutta, käännytetään kuitenkin julmasti ja kylmäverisesti pois taivaan porteilta?

      • pyh!

        Tee parannus synneistäsi tai päädyt helvetin tuleen.


      • pyh!

        Jumala ei ole syyllinen synteihisi. Jos ja kun menet helvetiin, joudut sinne tasan omasta syystäsi. Ja ansaitse tuomiosi.


    • Bushmanni kysyy: "Miksi te haluaisitte elää ikuisesti?"

      Eikö tuon kysymyksen voisi sanoa yksinkertaisemmin siten että "Miksi te haluaisitte elää"? tai vaikka että "Miksi ette halua kuolla"?

      Vastaus lienee yksinkertaisesti että jos elämä on onnellista - on se myös elämisen arvoista ja siksi onnellinen ihminen haluaa elää vaikka sitten ikuisesti. Kysymys on siis siitä että kuinka ihminen voisi olla niin onnellinen että haluaa elää ikuisesti.

      Raamatun opetus on esimerkiksi että se voi olla mahdollista mutta vain silloin kun elämä ei sisällä pahuutta ja valhetta vaan ainoastaan oikeudenmukaisuutta josta rakkaus ja epäitsekkyys on osa. Rakasta Jumalaa kaikesta sielustasi (koko elämälläsi) ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.

      Bushmanni kysyy edelleen:
      "Miten itsekäs pitää olla, että ajattelee jonkin ylemmän Älyn tai Voiman, jos sellaiseen uskoo, olevan kiinnostunut juuri sinusta?"

      Vastaisin vaikkapa näin:
      Sen ymmärtää vasta kun alkaa tuntemaan asian oikealla tavalla. Esimerkiksi, että Jumala on ihmisen Luoja ja että Luojan tarkoitus on antaa ihmiselle mahdollisuus elää siten että ihmisen elämä on onnellista, mielekästä ja jopa iankaikkista - ja koska se ei voi tulla mahdolliseksi ilman Jumalaa ymmärrämme, että se on Jumalan tahto - sillä vain Jumala on lähde niille ominaisuuksille jotka ovat välttämättömiä iankaikkisessa elämässä. Ne ovat iankaikkisen Jumalan ominaisuuksia .. ja Jumalakaan ei ole iankaikkinen sattumalta vaan syystä .. Jumalalla on itsellään ne ominaisuudet jotka mahdollistavat iankaikkisen elöämän ... Yritä kerran ajatella asiaa hieman toisin - ei tuo sinun purnaamisesi ja asiaton "todistelusi" johda mihinkään .. On ihan selvä asia että sinä Bushmanni olet tavallaan omien ajatuksiesi vanki ja siksi sinun on aika vaikea ajatella asioita millään muulla tavalla kuin teet ja siksi nuo kysymyksesikin pohjautuvat vääräään ajatteluun muista ihmisistä ja heidän uskostaan .

      Oikeastaanhan on niinkin, että ei ketään pakoteta elämään iankaikkisesti - jos ihminen ei esimerkiksi edes halua elää siten että iankaikkinen elämä tulee hänelle mahdolliseksi - se ei luonnollisesti silloin voi tulla mahdolliseksi.. Tämä on aika yksinkertainen asia, vai mitä ... tosin monet ovat poistaneet kuoleman ajatusmaailmastaan vakuuttelemalla itselleen että heillä on JO NYT iankaikkinen elämä, vaikka he ovat menossa kohti kuolemaansa - siis kohti sitä luonnollista seurausta siitä elämästä jota he elävät - tosiasiassa jokainen meistä on vailla iankaikkista elämää - koska me emme elä siten että elämämme voisi säilyä.

      Raamattu kertoo, että oli YKSI joka ei syntiä tehnyt ja ei siksi kuolemaa ansainnut .. mutta me muut ansaitsemme sen kuoleman joka kerran kohtaa jokaista ..
      Uskovan toivo on siis ylösnousemuksessa - ja että me saamme kaiken tarvittavan jotta elämämme voi säilyä .. esimerkiksi saamme oppia todellista oikeudenmukaisuutta sitä jossa rakkaus asuu .. ja jota ilman ei elämä koskaan voi säilyä.

      Sinä Bushmanni voisit lopettaa tuon Jumalan olemusta vääristelevän kirjoittelusi ja alkaa tutkimaan asiaa hieman toiselta kantilta. (Vain ehdotus :)

      alex

      • >>> Vastaus lienee yksinkertaisesti että jos elämä on onnellista - on se myös elämisen arvoista ja siksi onnellinen ihminen haluaa elää vaikka sitten ikuisesti. Kysymys on siis siitä että kuinka ihminen voisi olla niin onnellinen että haluaa elää ikuisesti. >>

        No taas on pakko tunnustaa, että en ymmärtänyt Alexin vastauksesta yhtään mitään.

        Minusta ihminen on hyvin onneton, jos hän haikailee loppumatonta elämää.

        Ihmisen elämä on niin surkeaa, että hän toivoisi lisää jatkoa, jotta voisi kokeilla uudelleen elämänsä saamista raiteilleen.

        Jotenkin näin minusta suurin osa niistä haihattelijoista taitaa ainokaisen elämänsä elää, jotka toiveissaan pistävät vetoa toisen elämän puolesta.

        Minusta ihmisen pitäisi mieluummin oppia hyväksymään kuoleman väistämättömyys ja elämän kiertokulku, eikä turvautua valheellisiin lupauksiin kuoleman voittamisesta.

        Vain ihminen on niin hölmö laji, että tekee omasta kuolemastaa hirvittävän suuren numeron. Me hyväksymme kaikissa muissa asioissa alun ja lopun, mutta jostain syystä elämämme pitäisi olla loputon.

        Mutta miksi iankaikkiseen elämään uskovat eivät ota kuolemaa avosylin vastaan, vaan hekin koettavat viivyttää tämän mahdottoman kauniin iankaikkisen elämän alkua mahdollisimman pitkälle?

        Yksi syy lienee se, että ne ihmiset eivät siihen todellisuudessa usko ja epäilys kaihertaa mieltä, vaikka ajatus sinällään on kovin miellyttävä.

        Kun kristitty saa tappavan syövän, hänen pitäisi iloita ja hihkua onnesta, että vihdoinkin saan iankaikkisen elämän ja pääsen näkemään kuolleet rakkaani, mutta hänpä haluaakin, että häntä pidetään elossa vielä niin monta vuotta kuin se on suinkin mahdollista. EI käy järkeen.

        >>> Esimerkiksi, että Jumala on ihmisen Luoja ja että Luojan tarkoitus on antaa ihmiselle mahdollisuus elää siten että ihmisen elämä on onnellista, mielekästä ja jopa iankaikkista - ja koska se ei voi tulla mahdolliseksi ilman Jumalaa ymmärrämme, että se on Jumalan tahto - sillä vain Jumala on lähde niille ominaisuuksille jotka ovat välttämättömiä iankaikkisessa elämässä. >>>

        Mitä ihmettä tuossa koetettiin sanoa?

        >>> Sinä Bushmanni voisit lopettaa tuon Jumalan olemusta vääristelevän kirjoittelusi ja alkaa tutkimaan asiaa hieman toiselta kantilta. (Vain ehdotus :) >>

        Sitähän tässä koetetaan tehdä, mutta kun pitäisi saada ne ajatuksensa sellaiseen muotoon, että niistä saisi edes jotain tolkkua.


      • hyvä näin
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Vastaus lienee yksinkertaisesti että jos elämä on onnellista - on se myös elämisen arvoista ja siksi onnellinen ihminen haluaa elää vaikka sitten ikuisesti. Kysymys on siis siitä että kuinka ihminen voisi olla niin onnellinen että haluaa elää ikuisesti. >>

        No taas on pakko tunnustaa, että en ymmärtänyt Alexin vastauksesta yhtään mitään.

        Minusta ihminen on hyvin onneton, jos hän haikailee loppumatonta elämää.

        Ihmisen elämä on niin surkeaa, että hän toivoisi lisää jatkoa, jotta voisi kokeilla uudelleen elämänsä saamista raiteilleen.

        Jotenkin näin minusta suurin osa niistä haihattelijoista taitaa ainokaisen elämänsä elää, jotka toiveissaan pistävät vetoa toisen elämän puolesta.

        Minusta ihmisen pitäisi mieluummin oppia hyväksymään kuoleman väistämättömyys ja elämän kiertokulku, eikä turvautua valheellisiin lupauksiin kuoleman voittamisesta.

        Vain ihminen on niin hölmö laji, että tekee omasta kuolemastaa hirvittävän suuren numeron. Me hyväksymme kaikissa muissa asioissa alun ja lopun, mutta jostain syystä elämämme pitäisi olla loputon.

        Mutta miksi iankaikkiseen elämään uskovat eivät ota kuolemaa avosylin vastaan, vaan hekin koettavat viivyttää tämän mahdottoman kauniin iankaikkisen elämän alkua mahdollisimman pitkälle?

        Yksi syy lienee se, että ne ihmiset eivät siihen todellisuudessa usko ja epäilys kaihertaa mieltä, vaikka ajatus sinällään on kovin miellyttävä.

        Kun kristitty saa tappavan syövän, hänen pitäisi iloita ja hihkua onnesta, että vihdoinkin saan iankaikkisen elämän ja pääsen näkemään kuolleet rakkaani, mutta hänpä haluaakin, että häntä pidetään elossa vielä niin monta vuotta kuin se on suinkin mahdollista. EI käy järkeen.

        >>> Esimerkiksi, että Jumala on ihmisen Luoja ja että Luojan tarkoitus on antaa ihmiselle mahdollisuus elää siten että ihmisen elämä on onnellista, mielekästä ja jopa iankaikkista - ja koska se ei voi tulla mahdolliseksi ilman Jumalaa ymmärrämme, että se on Jumalan tahto - sillä vain Jumala on lähde niille ominaisuuksille jotka ovat välttämättömiä iankaikkisessa elämässä. >>>

        Mitä ihmettä tuossa koetettiin sanoa?

        >>> Sinä Bushmanni voisit lopettaa tuon Jumalan olemusta vääristelevän kirjoittelusi ja alkaa tutkimaan asiaa hieman toiselta kantilta. (Vain ehdotus :) >>

        Sitähän tässä koetetaan tehdä, mutta kun pitäisi saada ne ajatuksensa sellaiseen muotoon, että niistä saisi edes jotain tolkkua.

        Bushmannin elämä tuntuu olevan tosi surkeaa ja ei kai kukaan täällä viihtyisikään muita mollaamassa jos oma elämä olisi reilassa. Ja ymmärtäähän sen että Bushmanni ei halua iankaikkista elämää itselleen jos se on yhtä vaikeaa kuin kirjoituksista tulee esiin. Pelkkää voivotusta ja valitusta - jos ei vika ole muissa palstalla kirjoittajissa niin sitten Jumala on Bushmannin valituksen kohteena ...
        Vain ajatus että Bushmanni valittaisi kohtaloaan ikuisesti, syytellen milloin mitä tai ketä ... onneksi se ei ole mahdollista ..


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Vastaus lienee yksinkertaisesti että jos elämä on onnellista - on se myös elämisen arvoista ja siksi onnellinen ihminen haluaa elää vaikka sitten ikuisesti. Kysymys on siis siitä että kuinka ihminen voisi olla niin onnellinen että haluaa elää ikuisesti. >>

        No taas on pakko tunnustaa, että en ymmärtänyt Alexin vastauksesta yhtään mitään.

        Minusta ihminen on hyvin onneton, jos hän haikailee loppumatonta elämää.

        Ihmisen elämä on niin surkeaa, että hän toivoisi lisää jatkoa, jotta voisi kokeilla uudelleen elämänsä saamista raiteilleen.

        Jotenkin näin minusta suurin osa niistä haihattelijoista taitaa ainokaisen elämänsä elää, jotka toiveissaan pistävät vetoa toisen elämän puolesta.

        Minusta ihmisen pitäisi mieluummin oppia hyväksymään kuoleman väistämättömyys ja elämän kiertokulku, eikä turvautua valheellisiin lupauksiin kuoleman voittamisesta.

        Vain ihminen on niin hölmö laji, että tekee omasta kuolemastaa hirvittävän suuren numeron. Me hyväksymme kaikissa muissa asioissa alun ja lopun, mutta jostain syystä elämämme pitäisi olla loputon.

        Mutta miksi iankaikkiseen elämään uskovat eivät ota kuolemaa avosylin vastaan, vaan hekin koettavat viivyttää tämän mahdottoman kauniin iankaikkisen elämän alkua mahdollisimman pitkälle?

        Yksi syy lienee se, että ne ihmiset eivät siihen todellisuudessa usko ja epäilys kaihertaa mieltä, vaikka ajatus sinällään on kovin miellyttävä.

        Kun kristitty saa tappavan syövän, hänen pitäisi iloita ja hihkua onnesta, että vihdoinkin saan iankaikkisen elämän ja pääsen näkemään kuolleet rakkaani, mutta hänpä haluaakin, että häntä pidetään elossa vielä niin monta vuotta kuin se on suinkin mahdollista. EI käy järkeen.

        >>> Esimerkiksi, että Jumala on ihmisen Luoja ja että Luojan tarkoitus on antaa ihmiselle mahdollisuus elää siten että ihmisen elämä on onnellista, mielekästä ja jopa iankaikkista - ja koska se ei voi tulla mahdolliseksi ilman Jumalaa ymmärrämme, että se on Jumalan tahto - sillä vain Jumala on lähde niille ominaisuuksille jotka ovat välttämättömiä iankaikkisessa elämässä. >>>

        Mitä ihmettä tuossa koetettiin sanoa?

        >>> Sinä Bushmanni voisit lopettaa tuon Jumalan olemusta vääristelevän kirjoittelusi ja alkaa tutkimaan asiaa hieman toiselta kantilta. (Vain ehdotus :) >>

        Sitähän tässä koetetaan tehdä, mutta kun pitäisi saada ne ajatuksensa sellaiseen muotoon, että niistä saisi edes jotain tolkkua.

        ##No taas on pakko tunnustaa, että en ymmärtänyt Alexin vastauksesta yhtään mitään.##

        Jaa-a :) Bushmanni ... Onko se minun vikani ettet sinä ymmärrä "yhtään mitään" minun kirjoituksiani ? Tai oliskohan niin että niihin ei oikein voi vastata ja samalla olla Jumalan pilkkaaja ?

        alex


    • käykö selitykseksi

      Elämäänhän meidät on luotu eikä kuolemaan.

      • käykö selitykseksi kirjoitti: «Elämäänhän meidät on luotu eikä kuolemaan.»

        Ei tuo käy selitykseksi, koska kyseinen lause ei perustu mihinkään. Oikeastaan se on vain toinen muotoilu selitettävälle lauseelle eli sille, että miksi haluatte elää ikuisesti.

        Kun lauseen selitykseksi tarjotaan toinen lause, joka on olennaisesti sama asia eri sanoin, sitä sanotaan kehäpäätelmäksi eikä se selitä tai todista mitään.

        Juice Leskinen sanaili Syksyn sävel -kappaleessaan, että elämä on kuolemista. Laittamattomasti sanottu.

        Mutta kysyn kuitenkin. Mistä on kotoisin se ajatus, että meidät on luotu elämään eikä kuolemaan?


      • v.aari kirjoitti:

        käykö selitykseksi kirjoitti: «Elämäänhän meidät on luotu eikä kuolemaan.»

        Ei tuo käy selitykseksi, koska kyseinen lause ei perustu mihinkään. Oikeastaan se on vain toinen muotoilu selitettävälle lauseelle eli sille, että miksi haluatte elää ikuisesti.

        Kun lauseen selitykseksi tarjotaan toinen lause, joka on olennaisesti sama asia eri sanoin, sitä sanotaan kehäpäätelmäksi eikä se selitä tai todista mitään.

        Juice Leskinen sanaili Syksyn sävel -kappaleessaan, että elämä on kuolemista. Laittamattomasti sanottu.

        Mutta kysyn kuitenkin. Mistä on kotoisin se ajatus, että meidät on luotu elämään eikä kuolemaan?

        Juice Leskinen on ihan oikeassa jos katsomme elämää sellaisena kuin me sen näemme ymrärillämme, ja minäkään en usko että kukaan haluaisi elää tällaista elämää iankaikkisesti.. mutta en usko sitäkään että elämän tarvitsee olla tällaista ..
        Se on uskovan usko elämään oikeudenmukaisuudessa ja rakkaudessa Jumalan valtakunnassa joka on iankaikkisen elämän toivon takana..


    • pyh!

      Sinulla on tasan tämä elämä aikaa tehdä parannus synneistäsi tai menet helvettiin. Armotta. Toista mahdollisuutta et saa.

    • Ei kiinnosta

      Haluatko todella olla "hallelujaa" huutoja diktaattorillesi toisteleva robotti ikuisuuden?
      Mietippä sitä.

      Minä en pyri mihinkään kultaharppujaan näppäilevään kuoroon laulamaan jotain Mooseksen virttä halki ikuisuuden kiivaalle ja kyttäävälle valkoiseen mekkoon pukeutuneelle papparaiselle.

      • Oma valinta pätee

        "Minä en pyri mihinkään kultaharppujaan näppäilevään kuoroon laulamaan jotain Mooseksen virttä halki ikuisuuden kiivaalle ja kyttäävälle valkoiseen mekkoon pukeutuneelle papparaiselle. "

        Nyt on asia järjestetty niin mukavasti, että ketään ei pakoteta mihinkään joten ole rauhassa. saat valita elämän tai kuoleman.


      • pyh!

        Saat vapaasti mennä helvettiin.


    • harputon

      Ja sitten vieressäsi siellä taivaan kuorossa sattuu kultaharppuansa kanssa räpeltämään se kiihkomielinen Ellenfani, joka kyttää harppusi sointia ja etsii soitostasi pienintäkin virhenäppäilyä. Samalla se Ellenisti kyttää kelloaan, että josko se sapatti olisi jo alkanut ja pääsis muiden advarien kanssa juoruamaan vaikkapa epävireisesti soittavista hellareista, jotka soittelevet harppujansa ihan vääränä päivänäkin.

      • ALEX.8: Vastaus lienee yksinkertaisesti että jos elämä on onnellista - on se myös elämisen arvoista ja siksi onnellinen ihminen haluaa elää vaikka sitten ikuisesti. Kysymys on siis siitä että kuinka ihminen voisi olla niin onnellinen että haluaa elää ikuisesti.

        SIIHEN BUSH... VASTAA: No taas on pakko tunnustaa, että en ymmärtänyt Alexin vastauksesta yhtään mitään.

        KESKUSTELUA tarvitaan ja avustajia, koskaspa edes Alex ja Bush... eivät toisiaan vielä ymmärrä. En minäkään tosin käsitä alexin filosofiaa tympääntymättömyydestä. Kaikkien aikojen tunnetuin ja onnellisin kuningas, Daavid, "kuoli elämästä KYLLÄNSÄ saaneena". Samoin Raamattu todistaa mm. Aabrahamista, Iisakista, Joojadasta ... Jobista(1.Aik.29:28.)

        // Ihmisen elämä on niin surkeaa, että hän toivoisi lisää jatkoa, jotta voisi kokeilla uudelleen elämänsä saamista raiteilleen. // -Bush ...

        Ei voi yleistää noin, sillä yhtä moni meistä toteaisi, että "en päivääkään vaihtaisi pois".
        Minun mielestäni elämällä ei ole mitään ylevää tarkoitusta, eikä hiipumisella ja kuolemisella. JUURI SIKSI on tärkeintä hyvää tekemällä kapinoida ankeaa katoavaisuuden lakia vastaan. Elämästä ei jää jäljelle muuta kuin se, mitä olet lahjoittanut, se tuottaa satoa. Jotka tekevät hyvää Jumalan tähden, uskovaisina, ne saavat yllätyspalkan ikuisuudessa,; niin uskon. Näkevät ainakin Herran siunaaman työnsä tuloksia, kiitollisia pelastettuja. Tässä on muistettava, että toivottomillekin tapauksille pitää hyvää tehdä ja evankeliumia tarjota, sillä juuri se on taivaallinen ideologia.

        Luuk. 6:35
        Vaan rakastakaa vihollisianne ja tehkää hyvää ja lainatkaa, toivomatta saavanne mitään takaisin; niin teidän palkkanne on oleva suuri, ja te tulette Korkeimman lapsiksi, sillä hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille.
        Luuk14:12 :
        Ja hän sanoi myös sille, joka oli hänet kutsunut: "Kun laitat päivälliset tai illalliset, älä kutsu ystäviäsi, älä veljiäsi, älä sukulaisiasi äläkä rikkaita naapureita, etteivät hekin vuorostaan kutsuisi sinua, ja ettet sinä siten saisi maksua.
        13 Vaan kun laitat pidot, kutsu köyhiä, raajarikkoja, rampoja, sokeita;
        14 niin sinä olet oleva autuas, koska he eivät voi maksaa sinulle; sillä sinulle maksetaan vanhurskasten ylösnousemuksessa."

        Matt. 10:39
        Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.

        Yleinen filosofia on, että elämän pitää olla viihdettä. Kuitenkin oikeasti tyydytetyksi tulee siitä, että saa ilahdutetuksi ihmisiä todellisella avulla.

        antti


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        ALEX.8: Vastaus lienee yksinkertaisesti että jos elämä on onnellista - on se myös elämisen arvoista ja siksi onnellinen ihminen haluaa elää vaikka sitten ikuisesti. Kysymys on siis siitä että kuinka ihminen voisi olla niin onnellinen että haluaa elää ikuisesti.

        SIIHEN BUSH... VASTAA: No taas on pakko tunnustaa, että en ymmärtänyt Alexin vastauksesta yhtään mitään.

        KESKUSTELUA tarvitaan ja avustajia, koskaspa edes Alex ja Bush... eivät toisiaan vielä ymmärrä. En minäkään tosin käsitä alexin filosofiaa tympääntymättömyydestä. Kaikkien aikojen tunnetuin ja onnellisin kuningas, Daavid, "kuoli elämästä KYLLÄNSÄ saaneena". Samoin Raamattu todistaa mm. Aabrahamista, Iisakista, Joojadasta ... Jobista(1.Aik.29:28.)

        // Ihmisen elämä on niin surkeaa, että hän toivoisi lisää jatkoa, jotta voisi kokeilla uudelleen elämänsä saamista raiteilleen. // -Bush ...

        Ei voi yleistää noin, sillä yhtä moni meistä toteaisi, että "en päivääkään vaihtaisi pois".
        Minun mielestäni elämällä ei ole mitään ylevää tarkoitusta, eikä hiipumisella ja kuolemisella. JUURI SIKSI on tärkeintä hyvää tekemällä kapinoida ankeaa katoavaisuuden lakia vastaan. Elämästä ei jää jäljelle muuta kuin se, mitä olet lahjoittanut, se tuottaa satoa. Jotka tekevät hyvää Jumalan tähden, uskovaisina, ne saavat yllätyspalkan ikuisuudessa,; niin uskon. Näkevät ainakin Herran siunaaman työnsä tuloksia, kiitollisia pelastettuja. Tässä on muistettava, että toivottomillekin tapauksille pitää hyvää tehdä ja evankeliumia tarjota, sillä juuri se on taivaallinen ideologia.

        Luuk. 6:35
        Vaan rakastakaa vihollisianne ja tehkää hyvää ja lainatkaa, toivomatta saavanne mitään takaisin; niin teidän palkkanne on oleva suuri, ja te tulette Korkeimman lapsiksi, sillä hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille.
        Luuk14:12 :
        Ja hän sanoi myös sille, joka oli hänet kutsunut: "Kun laitat päivälliset tai illalliset, älä kutsu ystäviäsi, älä veljiäsi, älä sukulaisiasi äläkä rikkaita naapureita, etteivät hekin vuorostaan kutsuisi sinua, ja ettet sinä siten saisi maksua.
        13 Vaan kun laitat pidot, kutsu köyhiä, raajarikkoja, rampoja, sokeita;
        14 niin sinä olet oleva autuas, koska he eivät voi maksaa sinulle; sillä sinulle maksetaan vanhurskasten ylösnousemuksessa."

        Matt. 10:39
        Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.

        Yleinen filosofia on, että elämän pitää olla viihdettä. Kuitenkin oikeasti tyydytetyksi tulee siitä, että saa ilahdutetuksi ihmisiä todellisella avulla.

        antti

        Jaa että Antti ja Bushmanni ovat yhtä ymmärtämättömiä sille että jos ihminen ei elä onnellisena hän ei myöskään halua elää ikuisesti.. Minulle tuo on ihan päivän selvä asia .. Kuka haluaisi elää esimerkiksi tässä maailmassa ikuisesti jos se olisi ikuisesti samanlainen pahuuden pesä kuin tänään .. ja eipä se ollut Daavidinkaan aikana kovin oikeudenmukaista ja rakkaudellista ..

        Mutta ei se minua häiritse jos te ette minun kirk´joituksiani ymmärräkään .. Lukekaa vaikka toistenne kirjoituksia ..jos vauíkka ymmärtäisitte ?

        Anttihan uskoo, että jokaisella jo on kuolemattomuus myös synneissään - pahuudestaan huolimatta - ja se se vasta kummallinen usko on ..jospa se siksi Antti ei minun kirjoituksiani ymmärräkään ..

        alex :)


      • Pyh!
        alex.kasi kirjoitti:

        Jaa että Antti ja Bushmanni ovat yhtä ymmärtämättömiä sille että jos ihminen ei elä onnellisena hän ei myöskään halua elää ikuisesti.. Minulle tuo on ihan päivän selvä asia .. Kuka haluaisi elää esimerkiksi tässä maailmassa ikuisesti jos se olisi ikuisesti samanlainen pahuuden pesä kuin tänään .. ja eipä se ollut Daavidinkaan aikana kovin oikeudenmukaista ja rakkaudellista ..

        Mutta ei se minua häiritse jos te ette minun kirk´joituksiani ymmärräkään .. Lukekaa vaikka toistenne kirjoituksia ..jos vauíkka ymmärtäisitte ?

        Anttihan uskoo, että jokaisella jo on kuolemattomuus myös synneissään - pahuudestaan huolimatta - ja se se vasta kummallinen usko on ..jospa se siksi Antti ei minun kirjoituksiani ymmärräkään ..

        alex :)

        Et ole oikea adventisti!


      • Pyh! kirjoitti:

        Et ole oikea adventisti!

        Ihan niin Pyh!- en ole "oikea" adventisti ... pitäisikö minun olla ?

        alex :)


    • Valon lapsi
      • Juuri tämäntapaiset "näkemiset" tuntuvat kelpaavan joillekin - mutta ne ovat vain aivojen tuottamia kuvia eivät osoita todelisuutta jossain "rajan" takana.

        Se miksi "rajan" takaa ei kukaan tule todella tuomaan viestiään (poikkeuksena Jeesus) johtuu siitä että kuolleet eivät tiedä mistään mitään - kuolleet eivät kertakaikkiaan elä - kuolleet ovat kuolleita .. niinkuin jo sana "kuolema"kin jo sanoo.
        Ei kuolemassa ole mitään elämää ja siksi ei kuolema myökään ole mitään mitä pitäisi pelata ..

        Se on kaikenlaisten uskontojen opetusten seurausta että ihmiset ovat alkaneet uskomaan kuolemattomuuteensa ja valitettavasti myös monet kirkot jotka sanovat perustavansa oppinsa ja uskonsa Raamattuun ovat yhtyneet tähän oma -kuolemattomuus uskontoon ja sitä seuraaviin kummallisuuksiin.

        Parempi kuitenkin pysyä Raamatun totuudessa - Ainoastaan Jumalalla on kuolemattomuus itsessään ja niillä joissa Jumala on.

        Paavali kirjoitti :
        sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman. Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle". Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.
        Sillä: "kaikki hän on alistanut hänen jalkojensa alle". Mutta kun hän sanoo: "kaikki on alistettu", niin ei tietenkään ole alistettu se, joka on alistanut kaiken hänen allensa.
        Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi KAIKKI KAIKISSA.

        alex


    • kuoleman mukavuus

      Kuolemahan on vain sama olotila kuin ennen syntymääsikin oli.
      Täysin luonnollinen ja ihan tarpeellinen. Ilman kuolemaa ei olisi uutta elämääkään planeetallamme.

      • eremith32

        Dodellakin: Näin asia on; 'siis' ei olisi- elämää, jos ei olisi kuolemaa: Kuolema on välttämättömyys, jotta elämä maapallolla säilyisi ja jatkuisi. *Sielumm*. Eli *minämme* on kaiken inhimmillisen tiedon *päämäärä*: ja samalla *täydellisyyden ilmmennys*, jota ei voi tavoitella eli, siis totutta ei voi tavoitella: Sillä mitä enemmän *sitä* tavoittelemme, sitä enemmän se meitä väistää! Meidän on, vain tyydyttävä tähän kohdallemme "langenneeseen elämäämme" ja kaikki elämäämme kohdistuvat "vaikeudet ja koettelemukset kärsimyksineen ovat meille ja elämäämme ahdistuksineen jopa elämämme kouluttajana hyvinkin tarpeellisia, jopa Ihmiseksi kasvamisen kannalta välttämättömiä jotka saattavat olla raskaitakin ahdistuksen ilmaisuja, mutta kaiken tämän meidän tulee ottaa sellaisenaan -tämän elämämme ajaksi vastaan-ottavaisin mielin.

        Jos me haluamme ymmärtää ELÄMÄÄ, niin emme kärsimyksiä vaikeuksia saisi kohdata elämäämme siten, että sanomme - 'minä' en tahdo kärsiä, se kuuluu ELÄMÄÄN: aivan niin kuin kaikki ajallinen kauniskin ja miellyttäväkin, koska IHMIS-Minämme, välttämättä on syntynyt tallaiseen ("elämän kouluun"), ja siten etsii tarkoitusperäänsä tästä elämästä viedäkseen kokemuksen "satonsa" lopulta tarkoitukselliseen päämääräänsä, eli tahraamattomaan??!!.......?


      • pyh!

        Tuo on aivan potaskaa.


    • Ollako tai eikö olla

      Bushmanni kysyy: Miksi haluatte elää ikuisesti?
      Vastaus tuli: Jos elämä on hyvää elämää miksi haluaisit kuolla.

      Bushmanni: En ymmärrä mitään tuosta.

      • >>> Bushmanni kysyy: Miksi haluatte elää ikuisesti?
        Vastaus tuli: Jos elämä on hyvää elämää miksi haluaisit kuolla.

        Bushmanni: En ymmärrä mitään tuosta. >>

        Tietenkin minä ymmärrän sen kuolemanpelon, jota tuohon vastaukseen sisältyy, sekä mahdollisten biologisten tosiasioiden kiistämisen halu, sekä itsekkyys, jota ikuisen elämän haaveileminen pitää sisällään.

        Kyse ei ole halusta, eli kukaan ei elä ikuisesti uskomalla tai haaveilemalla siitä tai sillä, että elää omasta mielestään niin mukavasti, että kuolema tuntuu väärältä.

        Yksikään jumala ei pelasta ihmistä lopulliselta kohtalolta joka tapahtuu silloin, kun elimistö lopettaa toimintansa.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Bushmanni kysyy: Miksi haluatte elää ikuisesti?
        Vastaus tuli: Jos elämä on hyvää elämää miksi haluaisit kuolla.

        Bushmanni: En ymmärrä mitään tuosta. >>

        Tietenkin minä ymmärrän sen kuolemanpelon, jota tuohon vastaukseen sisältyy, sekä mahdollisten biologisten tosiasioiden kiistämisen halu, sekä itsekkyys, jota ikuisen elämän haaveileminen pitää sisällään.

        Kyse ei ole halusta, eli kukaan ei elä ikuisesti uskomalla tai haaveilemalla siitä tai sillä, että elää omasta mielestään niin mukavasti, että kuolema tuntuu väärältä.

        Yksikään jumala ei pelasta ihmistä lopulliselta kohtalolta joka tapahtuu silloin, kun elimistö lopettaa toimintansa.

        BUSHMANNIN HYVÄÄN ALOITUKSEEN PALATTIIN KESÄN JÄLKEEN UUDESTAAN

        // Miksi haluatte elää ikuisesti?
        Miksi te haluaisitte elää ikuisesti? Mikä siinä ajatuksessa niin viehättää, että haluatte kuolemanne jälkeen jatkaa elämää... // BUSH...

        Mit' elo on muuta kuin rankkaa työtä
        ja rankan rankkaa lapsenteko-yötä
        Entä eläkepäivien jälkeisen vaiheen myötä
        kun ei kukaan enää syötä?

        Jos ei olekaan määränpäätä, tarkoitusta
        eikös ollut rakkaus uhraus vailla merkitystä?
        Turhaa sota tai rauha, mitä väliä sillä
        hetken elo, sitten vanhuus muitten vaivana

        Minä tahdon nähdä Isäni ja iloita hyvyyden ikuisesta voitosta. Siksi jaksan elää ja elää hyvän puolella ja elää ikuisen hyvän toivossa. Elämä itsessään täällä on minulle arvokas - mutta vain siksi, että uskon elämän lahjan tulevan Iankaikkiselta Isältä. Useimpien ihmisten elämä on kurjaa täällä ilman omaa syytä, mutta Raamattu esittelee vallankumouksellisen idean: he saavat hyvityksen ikuisuuden puolella.

        Bushmannille tarjottiin kovin huonoja vastauksia, kuten: // jos elämä on onnellista - on se myös elämisen arvoista ja siksi onnellinen ihminen haluaa elää vaikka sitten ikuisesti. //

        Useimmat ihmisethän ovat onnettomia onnettomissa maissa ja silti useimmat heistä ovat onnellisempia kuin moni meistä kerskakuluttajista. Ei elämänhalu onnekkuudesta johdu. Sitäpaitsi moni ihailtu stara tekee itsemurhan, sellaiset joita kadehdimme. Luulisin että erityisesti huonon osan saaneet unelmoivat ikusesta, toisesta elämästä. Jotain on luvattukin:

        Mutta Abraham sanoi: 'Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa. (Lk.16:25)
        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Luuk. 16:1&rnd=1416422440620

        Viisas elää niin, että hänet palkitaan siellä iäisyyden puolella epäitsekkyydestä täällä.

        antti


      • ........
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Bushmanni kysyy: Miksi haluatte elää ikuisesti?
        Vastaus tuli: Jos elämä on hyvää elämää miksi haluaisit kuolla.

        Bushmanni: En ymmärrä mitään tuosta. >>

        Tietenkin minä ymmärrän sen kuolemanpelon, jota tuohon vastaukseen sisältyy, sekä mahdollisten biologisten tosiasioiden kiistämisen halu, sekä itsekkyys, jota ikuisen elämän haaveileminen pitää sisällään.

        Kyse ei ole halusta, eli kukaan ei elä ikuisesti uskomalla tai haaveilemalla siitä tai sillä, että elää omasta mielestään niin mukavasti, että kuolema tuntuu väärältä.

        Yksikään jumala ei pelasta ihmistä lopulliselta kohtalolta joka tapahtuu silloin, kun elimistö lopettaa toimintansa.

        Bushmanni uskoo, että hänen on kuoltava. Se on bushmannin kohtalo.
        Muistaakseni busmanni muuttuiu kuolemassa kasviksi, eiköhän niin bushmanni kertoillut joskus ja siten jatkaa eloaan.


    • Molempi parempi

      Kuolema on yhtä hyvä ja luonnollinen asia kuin elämäkin.
      Aika ennen syntymää ja kuoleman jälkeen ovat aivan yhdenvertaisia.

    • tämä riittää

      Ikuinen elämä on täysin typerä vaihtoehto.

    • Ön väihtöehtöjä

      Ikyinen elämä...
      Ikyinen kyölemä...
      Ikyinen piinä...

    • Ei tarvis

      Kaikki ikuinen on perseestä.

    • PelkkäJuss1

      Meitä odotellaan mullan alla.

    • Persvako.tulessa

      Polttohautaus parasta, mitä voi kokea. Perskarvat käryten pääsee tuhkana tuuleen.

    • Hyvä.niin

      Kukaan ei ole tänne itseään toivonut ja siksi kaikki toivovat vanhuudessaan kuolevansa ja pääsevänsä eroon ei toivotusta olemisestaan Telluksella.

    • erttkkl

      Lukekaa googettamalla Kuolemanrajakoikemuksia netisrä!
      On se sitten parempaa kuoltuA ELI "JOKA KUOLLUT OV, ON VANHURSKAUTUNUT POIS SYNNEISTÄ!" RAAMATTU

    • polustahan.se.on.kiinni

      Bushmannin on vaikea käsittää ikuisenelämän merkitystä.
      Kun maailmasta ei saa verrokkia, miten suhtautua rakkauteen käsitteessä "agabe-" rakkaus, niin ei ole mittaa, että elämälle olisi tarkoitushakuista kuin tämä 70- 80- raadollista ja vaivaa, toistensa pilkaamisen näköaloihin tukeutuva elämä. Elämä, jossa soditaan, ryöstetään ja raiskataan on päämäärätietoinen suunta, niin tuokin 80- tuntuu jo monelle liikaa ja he siinä riistävät elämänsä itseltään.

      Niin, bushmanni. Miksi pitää tuosta "panettelijan" - herransa hengestä kiinni, kun parempi elämä kuitenkin JO tässä elämässä olisi -maistettavissa- sen elämänpuun - Kristuksen kautta.

      Sehän on valintaa kohdaltasi ja kun et kiinnostu, niin suusi tunnustaa juuri maailmasi tarkoituksettomuuden. Se kysyy miksi?

      Niin, miksi? Siksi kun elät siten kun elät, ei se elämä maistu.

    • kyllästyjäinen

      Minä en ole uskovaisena niin kiinnostunut ikuisesta elämästä. Kunhan nyt sais edes semmosen elämän, ettei koko ajan tulis paskaa niskaan jostain päin. Sais olla hyväksyttynä ja terveenä ja olla tekemättä töitä jatkuvasti ja sais luotettavia ja hyviä ystäviä. Kun tämmöisen tarjoajana on Jumala ja samalla on tarjolla rakkautta yllinkyllin, niin se kyllä kiinnostaa. Ilman muuta haluisin viettää aikaani semmoisen kanssa, joka näin hienot olosuhteet järjestää elämälle. Siellä ikuisuudessa.

    • Bushmanni kysyy: ##Miksi te haluaisitte elää ikuisesti?##
      Hyvä kysymys - sillä siitä juuri on kyse.. epätoivoisesta halusta olla kuolematon ..
      Jos asiaa penkoo hieman pinnan alta - niin voi todeta että monissa uskonnoissa juuri tämä on se pointti.. ihmisille luvataan kuolemattomuus.. oli mikä oli .. Sanotaan että olet kuolematon.. mikä ei tietenkään ole totta ja koska kaikki kuolevat niin sanotaan että, ei ette te kuole oikeasti vaan menette (tavallisesti) taivaaseen heti kuoltuanne (tai sitten sinne kopittelijan "välitilaan" :) .. Paavi taisi luvata jollekin pikkupojalle jopa että pojan koirakin pääsee taivaaseen ..

      Siis miksi ihmiset haluavat elää ikuisesti johtuu siitä että kaikella elämällä on tavallisesti luontainen halu pitää kiinni elämästään (pysyä elossa) ja nyt on ihmisille tuputettu sitä sielun luontaista kuolemattomuutta tuhansia vuosia.. ja tuputetaan yhä.

      Kristinuskossakin (joka on vain sekauskontoa monista uskonnoista) luvataan samaa kuolemattomuutta ja sanopa jotain sitä vastaan niin jo älähtää jopa ateistitkin että voi voi voi älä nyt sitä ota taaas esiin ..

      Onneton ja kärsivä elämä ei koskaan ole kuolematonta jos se ei parane ja muutu sellaiseksi että se voi säilyä elossa .. ja elä paikassa jossa se voi säilyä. Raamattu ei edes lupaa kenellekään kuolemattomuutta kuin jos siihen on mahdollisuuksia - vain silloin - ja on jopa niin että kuolemattomuus ei edes ole pääasia Raamatussa.
      Raamatun periaate on että : Ei ihmisen tule elää oikein (rehellisesti ja rakkaudellisesti) VAIN SIKSI että hän ei kuolisi - vaan siksi että se on oikein ja paras ja onnellisin tapa elää .. kuolee hän tai ei .. pääasia on elämä ei kuolema . Elä kiitollisena hyvä elämä .. ja luota Jumalaan ..

      alex

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe