Sykkeeni on aina melko hidas ja epäsäännöllinen. Leposyke luokkaa 50-60 ja sykähdykset tulevat todellakin säännöllisen epäsäännöllisesti. Rasituksessa syke nousee ensin ihan normaalisti ja rasitusta lisättäessä nousee noin 150 asti kotona kuntopyörällä (jossa sykemittari) kokeiltaessa. Olen alle 30-vuotias, joten maksimisykkeen pitäisi olla tuosta vielä selvästi korkeampi. Mutta sitten vaikka vastuksen ja temmon pitää samana, syke alkaa laskea. Vastuksen lisääminen ei vaikuta. Tässä taannoin poljin hiki lentäen puoli tuntia sen minkä jaksoin melko isolla vastuksella ja syke vain laski 80:een. Polkiessa tuntuu jonkin verran hengenahdistusta (ilman saaminen tuntuu työläältä), mutta ei mitään kipuja. Myöskään lihakset eivät hyydy, joten ne kai saavat kaikesta huolimatta riittävästi happea. Keuhkot vain menevät jumiin ja syke laskee oudon matalaksi. Mutta rasituksen päätyttyä syke alkaa nousta huomattavasti (silloinhan ei kai enää pitäisi nousta vaan laskea). Onko kenelläkään mitään käsitystä mistä tällainen voisi johtua? Liittyykö johonkin sydänsairauteen tämän tyyppistä oireilua, vai onko vika jossain muualla?
syke rasituksessa
8
7964
Vastaukset
- dsgjfsgsfs
korvien välissä, olet siis hypokondrinen.
- Inna
En kylläkään ollut koko asiasta mitenkään huolestunut ennen kuin sykemittarin ansiosta sykkeen oudon käyttäytymisen huomasin. Leposykkeen epäsäännöllisyys on toki ollut tiedossani jo kymmenen vuotta, mutta olen aina pitänyt sitä nuorelle ihmiselle tyypillisenä respiratorisena arytmiana, jollaiseksi eräs lääketiedettä opiskellut ystäväni tuon epäsäännöllisyyden silloin tulkitsi(No enää en ole tietysti varsinaisesti nuorikaan, mutta epäsäännöllisyys on säilynyt, oli mitä oli). Pari vuotta sitten terveydenhoitaja kehotti menemään lääkärille tutkimuksiin, kun ei tahtonut pulssin mittaaminen onnistua epäsäännöllisyyden takia. Hymistelin itsekseni, että ei ole mokoma terveydenhoitaja tainnut kuulla respiratorisesta arytmiasta, enkä tietenkään mennyt mihinkään tutkimuksiin... Käsittääkseni sydän ei myöskään kuulu tahdonalaisiin lihaksiin, joten itse en tietääkseni pysty sykettäni mitenkään edes tiedostamattani alentamaan. Joten selittäisitkö miten tuo korvien väli sykkeeseen vaikuttaa? Hermostumisenkin kun vain pitäisi nostaa sykettä. Vai olenko ihan liian tyyni;)
- Inna
Tulin juuri lääkäristä ja tiedoksi vain kaikille, joilla samanlaista ongelmaa, että ainakin minun tapauksessani syynä outoihin sykemittaustuloksiin on sydämeni lisälyönnit. Sydänfilmi otettu ja sielläkin rytmin epätasaisuus silmin nähtävä. Eli lääkärin mukaan minun kaltaiseni ihmiset eivät voi luottaa sykemittareihin ym. Näyttävät kuulemma ihan mitä sattuu, jos syke on epätasainen. Arveli että sykemittarin näyttämä 80 pulssi olisi ollut oikeasti pikemminkin joka toisesta lyönnistä saatu arvo. (Sopii toki paremmin kuvaan, kun minä poljin sen minkä jaksoin niin että hiki tippui pisaroina.)
Vika ei siis ollut korvien välissä. Eikä mittarissakaan. Se mikä sitten on perimmäisenä syynä epätasaiseen pulssiini on tutkinnan alla ja toivon mukaan syyksi todetaan vain hyvänlaatuinen rytmihäiriö, eikä mitään oikeaa sydäntautia tai kilpirauhasvaivaa mikä tuli esiin yhtenä vaihtoehtona. Mutta se jää nähtäväksi. Mukava kuitenkin tietää, ettei sykemittareiden näyttämistä arvoista kohdallani tarvitse piitata :)- Sydänvaivainen
Kiinnostaisi tietää näiden kirjoittelijoiden lopuliset tutkimustulokset. Itseltäkin jonkin verran sydäntä tutkittu ja mitään ole löydetty vaikka lisälyöntejä, epätasaisuutta ja muljahduksia on. Huolettaa myös helposti rasituksessa nousevä syke ja väsymys.
- Mies 25
Sydänvaivainen kirjoitti:
Kiinnostaisi tietää näiden kirjoittelijoiden lopuliset tutkimustulokset. Itseltäkin jonkin verran sydäntä tutkittu ja mitään ole löydetty vaikka lisälyöntejä, epätasaisuutta ja muljahduksia on. Huolettaa myös helposti rasituksessa nousevä syke ja väsymys.
Sama kiinnostaisi tietää. Itsellä syke nousee korkealle vähästäkin raistuksesta ja puuskutus alkaa. Kevyt pyöräily tuottaa sykkeen 160-165 talvella. Holter-jonossa odottelen, normaalissa lyhytaika EKG:ssä ei ole mitään muutoksia näkynyt ja sydänäänet kuulema kunnossa. Muljahtelua kyllä esiintyy viikottain varsinkin levossa iltaisin ja vasemmalle kyljelle mentäessä sängyssä niitä saattaa alkaa tulla paljonkin, mikä vaatii asennon vaihtamisen.
Olisipa kiva olla taas terve. - jiipeee
Mies 25 kirjoitti:
Sama kiinnostaisi tietää. Itsellä syke nousee korkealle vähästäkin raistuksesta ja puuskutus alkaa. Kevyt pyöräily tuottaa sykkeen 160-165 talvella. Holter-jonossa odottelen, normaalissa lyhytaika EKG:ssä ei ole mitään muutoksia näkynyt ja sydänäänet kuulema kunnossa. Muljahtelua kyllä esiintyy viikottain varsinkin levossa iltaisin ja vasemmalle kyljelle mentäessä sängyssä niitä saattaa alkaa tulla paljonkin, mikä vaatii asennon vaihtamisen.
Olisipa kiva olla taas terve.on todellakin tutun kuuloiset oireet. mulla myös yritetty tutkia sydämen toimintaa mutta ei ole löydetty mitään oiretta tai rakenteellista vikaa. filmitkin näyttäny hyvälle. Kuitenkin tuo vasemmalla kyljellä nukkuminen on hankalaa ns. "lisälyöntien" vuoksi joita esiintyy illalla nukkumaan mennessä ja joskus liikuntasuorituksen aikana tai jälkeen tai jopa auton ratissa. ikää on n.24 ja olen pyrkinyt aina liikunnalliseen elämäntyyliin ja peruskunto on hyvä. Lääkäri käski ikäänkuin "unohtamaan" sydämen olemassaolon ettei kokoaikaa seuraa sitä koska se voi edesauttaa vääränlaista sykettä --> alitajuntainen stressaantuminen. Se auttoi vähänaikaa mut nyt taas meinaa pumppu ilmoitella olemassaolostaan turhan innokkaasti. kirjoitelkaa kokemuksia tänne, uskon että havannoista hyötyä muille samassa tilanteessa oleville, kuitenkin niin että ei kande mitään paniikinlietsomiskirjoituksia jättää.
- Mies 25
jiipeee kirjoitti:
on todellakin tutun kuuloiset oireet. mulla myös yritetty tutkia sydämen toimintaa mutta ei ole löydetty mitään oiretta tai rakenteellista vikaa. filmitkin näyttäny hyvälle. Kuitenkin tuo vasemmalla kyljellä nukkuminen on hankalaa ns. "lisälyöntien" vuoksi joita esiintyy illalla nukkumaan mennessä ja joskus liikuntasuorituksen aikana tai jälkeen tai jopa auton ratissa. ikää on n.24 ja olen pyrkinyt aina liikunnalliseen elämäntyyliin ja peruskunto on hyvä. Lääkäri käski ikäänkuin "unohtamaan" sydämen olemassaolon ettei kokoaikaa seuraa sitä koska se voi edesauttaa vääränlaista sykettä --> alitajuntainen stressaantuminen. Se auttoi vähänaikaa mut nyt taas meinaa pumppu ilmoitella olemassaolostaan turhan innokkaasti. kirjoitelkaa kokemuksia tänne, uskon että havannoista hyötyä muille samassa tilanteessa oleville, kuitenkin niin että ei kande mitään paniikinlietsomiskirjoituksia jättää.
Joo sain holterin tulokset (25 h EKG) ja sielläkin kaikki kunnossa tai no normaalien rajojen sisäpuolella. Kammiolisälyöntejä ei ainakaan jäänyt nauhalle ja eteisperäisiä lisäreitäki oli vain neljä. Tosin olikin aika hyvä päivä niitten muljahtelujen kannalta. Lekuri ultras myös pumpun ja sano, että hyvältä näyttää. Ei mitään vuotoja tai paksuuntumia. Ainut mistä mainitsi, että menee verta normaalia enemmän sydämen läpi, mutta ei siitä sen enempää, kaikki tuo on vaaaratonta kun hyvin luistaa neste. Kolesteroliarvotki on aika hyvät. Kokonaiskolesteroli 3,6 (pitöö olla alle 5, HDL 1,5 (pitää olla yli 1) triglyseridit 0,5 (pitää olla alle 2) ja LDL 1,9 (pitää olla alle 3), että noittenki puolesta on hyvät arvot onneksi. Tosiaan vähän on nyt stressi helpottanu ja oireet vähentyneet sen myötä roimasti. Ajattelin tässä alotella kevyellä liikunnalla kuntoilua = kävelyä ja pyöräilyä. Tosi monet oireet viittaisivat stressiin ja ylikuntoon, eli stressi aiheuttaa juuri nuo ylikunnon oireet. Molemmissahan on kyse elimistön ylirasitustilasta ja ihan oikeassa lekurit on siinä, että jos vaan saa pään irti tosta sykkeen seuraamisesta niin helpompaa on elämä. Välillä muljuaa ja tykyttelee, mutta perkelettäkös niistä jos eivät ole vaarallisia (ja todellakin tiedän, että helpommin sanottu kuin tehty). Itsellä on edelleen kroppa tosi jumissa, mutta sressin helpottamisen myötä moni paikka on auennut itsekseen. Tosin osa on pakko avata venyttelemällä ja hierojalla. Selän pitkät lihakset on totaalisen jumissa (tulehtuneen tunoiset). Ei muuta kun terveellisempiä elämäntapoja noudattamaan ja alottaminenhan se pahinta on. Sen vielä voisin lisätä tähän, että huolehtiminen lisää sitä sressiä, mikä johtaa noidankehään. Otetaan iisimmin eikä suoriteta niin paljoa! Ei tässä mihinkään oo kiire, varsinkaan sinne kuuden jalan syvyyteen jonne kiirehtimällä joutuu todellakin nopeammin. Hyvää kesää kaikille ja jaksellaan!
- Anonyymi
Miksi syke nousee rasituksessa ?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde212606- 1482244
Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän292242Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.522139Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti211742Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3881617Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään961556- 2881436
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm131389- 1321389