Oikeita asioita väärässä ajassa

Tänäisen Hesarin pääkirjoituksessa todetaan: ”On monia tapoja epäonnistua. Yksi sellainen on tehdä vääriä asioita. Toinen ja salakavalampi on tehdä oikeita asioita liian pitkään, jolloin maailma ympärillä on jo muuttunut”. Tuossa Hesarin pääkirjoituksessa tarkoitetaan lähinnä Nokian kohtalokkaaksi osoittautunutta jumittumista ”oikeisiin asioihin”, mutta mielestäni samoin on tapahtunut myös kepussa ja sen politiikassa.

Maalaisliitolla ja sen politiikalla oli hyvinkin tarpeellinen tehtävä silloisessa maatalousvaltaisessa Suomessa, jonka väestökin oli jakautunut koko maahan paljon tasaisemmin kuin nyt. Maa- ja metsätalous tarjosi työtä suurimmalle osalle kansaamme ja bruttokansantuotteestamme tuli valtaosa niiden tuottamana. Tietenkin oli järkevää pitää huolta noiden elinkeinojen elinvoimaisuudesta ja niistä elantonsa saavien ihmisten eduista jopa kaupunkien ja niissä asuvien ja työskentelevien ihmisten kustannuksellakin.

Mutta jo kauan tilanne maassamme on ollut täysin toinen. Vain hyvin pieni osa kansastamme saa enää työtä ja toimeentuloa maaseudulta ja sen perinteisistä ammateista, vaan asutus on keskittynyt kaupunkeihin ja asutuskeskuksiin. Niistä tulee myös ylivoimainen valtaosa bruttokansantuotteestamme. Siitä tulee yksin Uudeltamaalta lähes 40 %, ja kun otetaan mukaan Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi, osuus nousee selvästi yli 50 %:n. Hämmästyttävän pienelle osuudelle, n. 2,5 %:iin jää mm. monien mielikuvissa vauraana pidetty Etelä-Pohjanmaa:

http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/tilastot/indikaatori/Sivut/ind.aspx?ind=5002&th=500

Järjen mukaan pitäisi tukea eniten niitä alueita, joista koko kansaa hyödyttävä tuloskin tulee, mutta kepupolitiikka asettaa etusijalle niiden tukemisen, jotka itse asiassa ovat vain rasitteina niille, jotka tulosta tekevät. Totta kai pitää auttaa heikommassa asemassa olevia, mutta ei siten, että pyritään heikontamaan heidän auttajiensa asemaa. Siihenhän kepupolitiikka pyrkii.

No, onneksi vielä on tilanne kuitenkin tällainen, kuin ilmenee tästä:

http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/tilastot/indikaatori/Sivut/ind.aspx?ind=5001&th=500

Jokainen uusmaalainen tuottaa kansan yhteiseen kassaan 45 000 euroa vuodessa, kun kainuulainen vain puolet siitä, eikä etelä-pohjalainenkaan tuota kuin n. 26 000 euroa. Onneksi meitä uusmaalaisia on niin paljon, että yhteinen pottimme on niin suuri kuin ensimmäisestä linkistä ilmenee. Ja määrämmehän kasvaa koko ajan, kun tänne tulee aina vain lisää väkeä sieltä kepu-Suomesta tuottavampiin töihin, toki ensisijaisena tarkoituksenaan oman asemansa parantaminen. Onneksi kepu ei pystyne yrityksestään huolimatta tuota kehitystä katkaisemaan.

Nuo linkittämäni tilastot ovat vuodelta 2010, kun en löydä uudempia, mutta ei kehitys tuon jälkeen ole muuttunut ainakaan siihen suuntaan, että kepu-Suomen ja niiden asukkaiden osuus bruttokansantuotteestamme olisi kasvanut tuottavimpiin maakuntiimme ja niiden asukkaisiin verrattuna.

En minä edellä sanomallani tarkoita, että maaseutumme pitäisi kokonaan autioittaa, mutta ei sitä pitäisi elättää liiaksi niiden kustannuksella, jotka koko Suomen ja kaikkien kansalaisten hyväksi suurimman panoksen antavat. Jos kepu aidosti haluaisi toimia maaseudun ja sen ihmisten parhaaksi, sillä pitäisi olla kehitysinnovaatioita muuallakin kuin vain energiapolitiikassa. Siinähän kepu uskoo maaseudun pelastuvan puuenergian, tupeen ja tuulivoiman käytön lisäämisellä ja viimeistenkin jokiemme valjastamisella. Jotta niistä tulisi suurta kansantaloudellista hyötyä ensiksi tarvittaisiin niitä, jotka olisivat halukkaita ja pystyviä niihin nykyistä paljon suuremmin panoksin investoimaan. Mistähän kepu uskoo sellaiset löytävänsä?

Ps.

Kai ainakin viikko meni taas niin, että en tätä palstaa avannutkaan. Mutta nyt katselin palstaa myös taaksepäin ja näin, että kovin erikoiseksi on täällä mennyt käsitys kepupolitiikasta. Homous on ollut palstalla ahkeroineiden suosikkipuheenaihe niin, että joutuu pohtimaan, onko se keskeinen osa keskustapolitiikkaa vai koetaanko homostelumahdollisuuksien puute maaseudun suurimmaksi ongelmaksi. Ja minua tänne on kovasti kaipailtu. Se hellytti minut hieman tikusta asiaa - kepupoliittista kuitenkin - tehden pistämään palstalle tämän avaukseni, jotteivät heidän heikot päänsä lopullisesti hajoaisi etsiessään minua kaikkialta ja näkemään minua siellä, missä en ole. Tervehtymisestä ei ole enää toivoa noilla minun nikeilläni esiintyvillä, joiden kiihkeä halu olla kuin minä on saanut heidät jo uskomaan olevansa minä.

110

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sanan korjaus. Sanon:


      >>Siinähän kepu uskoo maaseudun pelastuvan puuenergian, tupeen ja tuulivoiman käytön lisäämisellä

      • pankkopojut tulille!

        Pekkarisen kohdalla oikea termi olisi ollut rämemajava;-)) Hieno avaus ja jälleen kerran täyttä asiaa kepusta. Teit taas palveluksen kepulaisille, saavat lämpöä kylmään sateiseen päivään!


    • Faktaa pukkaa

      Kainulainen maksaa tuottavalla työllään myös osan uusmaalaisten paperinsiirteiljöiden palkasta.

      • Talvivaaran hanu

        Missä päin tämä Kainulainen asuu? Onko tuo joku kepuammatti, siis tuo paperinsiirteilijöiden?


      • tukieninari
        Talvivaaran hanu kirjoitti:

        Missä päin tämä Kainulainen asuu? Onko tuo joku kepuammatti, siis tuo paperinsiirteilijöiden?

        Se on varmaan joku kovasti töitä tekevä Kainulainen, mutta siinä tapauksessa ei voi olla keskustalainen.


    • Ei oo Kapo

      Ei tuo ole Kapin tekstiä !

      Vesi ja ydinvoimaa pitää olla.
      Muut harrastelua vain.
      Tuulivoimalla ei pyöri kuin tyhjät siivet pääosin.
      Se jo nähty tuulettomassa Suomessa.

      • Kapon valtakuntaa

        Maakunnasta imetään raha Helsingin ylläpitoon.
        Tuottavaa ei löydy Helsingistä. Tuommoista hömppää vain.
        Paperilappusia siirrellään toisille.

        Ay liikkeellä anarkistit jo kassarana
        Passaavat yhteen

        Anarkistit aikovat estää metroa korvaavan bussiliikenteen
        Anarkistit aikovat estää metroa korvaavan bussiliikenteen tiistaina, jolloin ammattiliitto JHL aikoo lakkoilla Helsingissä.

        Anarkistit kokoontuvat verkossa jaetun kutsun perusteella Rautatientorin bussilaitureille tiistaina kello kahdeksan, mutta käytännön toimia he eivät kerro.

        Ryhmän mielestä HSL:n järjestämä korvaava bussiliikenne on rikkuritoimintaa. He vaativat bussivuoron perumista.

        "Pyrimme häiritsemään korvaavan vuoron liikennettä Rautatientorilla ja muualla reitin varrella. Tämän tarkemmin en voi suunnitelmista kertoa", Anarkisti sanoo.


      • kepulinjat
        Kapon valtakuntaa kirjoitti:

        Maakunnasta imetään raha Helsingin ylläpitoon.
        Tuottavaa ei löydy Helsingistä. Tuommoista hömppää vain.
        Paperilappusia siirrellään toisille.

        Ay liikkeellä anarkistit jo kassarana
        Passaavat yhteen

        Anarkistit aikovat estää metroa korvaavan bussiliikenteen
        Anarkistit aikovat estää metroa korvaavan bussiliikenteen tiistaina, jolloin ammattiliitto JHL aikoo lakkoilla Helsingissä.

        Anarkistit kokoontuvat verkossa jaetun kutsun perusteella Rautatientorin bussilaitureille tiistaina kello kahdeksan, mutta käytännön toimia he eivät kerro.

        Ryhmän mielestä HSL:n järjestämä korvaava bussiliikenne on rikkuritoimintaa. He vaativat bussivuoron perumista.

        "Pyrimme häiritsemään korvaavan vuoron liikennettä Rautatientorilla ja muualla reitin varrella. Tämän tarkemmin en voi suunnitelmista kertoa", Anarkisti sanoo.

        Suurin osa Hesan bussikuljettajista on kepulandiasta ja toiminta sen mukaista.


    • Olet loinen

      "Jokainen uusmaalainen tuottaa kansan yhteiseen kassaan 45 000 euroa vuodessa"

      Ei takuulla tuota.

      Esimerkiksi sinä itse olet huima kuluerä joka ei ole kuunaan tuottanut, loiseläjänä veronmaksajien kustantama työpaikka (Puolustusvoimat Valio) ja eläke. Tuottoa et ole tuonut yhteiseen kassaan koskaan, ei koskaan.

      Ymmärtämättömyytesi syvyys ja synkkyys paljastuu tuossa energiakannaotossasi. Nythän esim Helsinki pyörii käytännössä täysin venäjältä tuotavan fossiilisen energian varassa. Niin kaupungin käyttämä maakaasu kuin kivihiilikin tulee Venäjältä. Paitsi, että se on kansantaloudellisesti suorastaan vahingollista, se on myös poliittista riskipeliä, kuten viimeaikoina olemme saaneet havaita. Kaasuhana saattaa kiertyä pienemmälle, mennä jopa kokonaan kiinni.

      Energiaomavaraisuuttamme tulee lisätä, se lienee kaikille selvää, no poislukien vihreät, joille kotimaisen käyttö on kirosana. Kaikki puolueet, siis näitä vihepipertäjiä lukuunottamatta, tulevat vaaleissa vaatimaan investointeja kotimaiseen energiaan, sen tulet näkemään.

      • MPP

        Tottakai Kapin työpanos on tuottanut ihan samalla periaatteella kuin kenen tahansa muunkin keskivertokansalaisen. Kysehän ei ole pelkästään veronmaksajien kustantamasta työpaikasta. Työhön palkatulta nimittäin edellytetään vastinetta. Jos yhteiskunta on katsonut puolustusvoimien ylläpidon tarpeelliseksi, Kapin työpanos on tuottanut yhteiskunnalle sen tarvitseman tuoton, josta Kapille on puolestaan maksettu palkkaa. Jos katsot, että maamme ei olisi tarvinnut lainkaan puolustusvoimia, voimme tietysti silloin kokea Kapinkin työpanoksen pelkäksi tarpeettomaksi kulueräksi.

        Energiatalouden osalta Kapi on ihan oikeassa sinä, että kotimaisten enregialähteiden tueksi pitäisi löytyä todellista tahtoa eli investointihalua. Sitä ei vaan oikein jostain syystä näy.

        Kivihiilen ja kaasun ostaminen eivät ole kansantaloudellisesti vahingollisia, jos ne ovat edullisimmat energiamuodot. Kaikessa liiketoiminnassa pyritään ostamaan edullisinta. Toinen asia on sitten erilaisten energiamuotojen ympäristövaikutukset, mutta niihinhän tässä ei kajottu.

        Kaasuhana tuskin menee kiinni, ellei Venäjä sitten pyri tekemään kansantaloudellista itsemurhaa. Suomella ja Helsingillä olisi kyllä sellaisessa tilanteessa vaihtoehtojakin, kun esim. pohjoismaiden vesivarantotilanne on hyvä.


      • Huuhaata MPP:ltä
        MPP kirjoitti:

        Tottakai Kapin työpanos on tuottanut ihan samalla periaatteella kuin kenen tahansa muunkin keskivertokansalaisen. Kysehän ei ole pelkästään veronmaksajien kustantamasta työpaikasta. Työhön palkatulta nimittäin edellytetään vastinetta. Jos yhteiskunta on katsonut puolustusvoimien ylläpidon tarpeelliseksi, Kapin työpanos on tuottanut yhteiskunnalle sen tarvitseman tuoton, josta Kapille on puolestaan maksettu palkkaa. Jos katsot, että maamme ei olisi tarvinnut lainkaan puolustusvoimia, voimme tietysti silloin kokea Kapinkin työpanoksen pelkäksi tarpeettomaksi kulueräksi.

        Energiatalouden osalta Kapi on ihan oikeassa sinä, että kotimaisten enregialähteiden tueksi pitäisi löytyä todellista tahtoa eli investointihalua. Sitä ei vaan oikein jostain syystä näy.

        Kivihiilen ja kaasun ostaminen eivät ole kansantaloudellisesti vahingollisia, jos ne ovat edullisimmat energiamuodot. Kaikessa liiketoiminnassa pyritään ostamaan edullisinta. Toinen asia on sitten erilaisten energiamuotojen ympäristövaikutukset, mutta niihinhän tässä ei kajottu.

        Kaasuhana tuskin menee kiinni, ellei Venäjä sitten pyri tekemään kansantaloudellista itsemurhaa. Suomella ja Helsingillä olisi kyllä sellaisessa tilanteessa vaihtoehtojakin, kun esim. pohjoismaiden vesivarantotilanne on hyvä.

        Typeryytesi yltää välillä melkoisiin mittasuhteisiin.

        Puolustusvoimia tokii tarvitaan, mutta siellä ei tarvita Kapin kaltaisia hallinnon paperipellejä. Sotilaan ammatti on kouluttaa armeijan reserviä, pitää yllä kriisivalmiussuunnitelmia ja tietysti huolehtia armeijan kalustosta. Tyhjiä paperinpyörittäjiä sielläkään ei tarvita. Kapihan ei pärjännyt puolustusvoimien ydintehtävissä, ja silloisen käytännön mukaan virat olivat "ikuisia", siis siihen naurettavan alhaiseen eläkeikään saakka varmoja. Niinpä hän joutui ala-arvoisiin hallinnon aputehtäviin, suojatyöpaikkaan.

        Vai ei fossiilisten tuontipolttoaineiden käyttö ole kansantaloudellisesti vahingollista? Se on sitä monessakin mielessä. Maksamme niistä paitsi normaalin maailmanmarkkinahinnan, myös päästöoikeuksina. Kotimaisen uusiutuvan biomassan tuotanto, jalostus, kuljetus jne työllistää ja jokainen työllistetty maksaa veroja tähän maahan, tähän kansantalouteen. Otetaanpa esimerkiksi Helsinki. Helsingin energia ostaa fossiilista polttoainetta noin 300 miljoonalla vuodessa. Jos tuosta vaikka vaatimaton kolmasosa olisi kotimaista uusiutuvaa, jäisi se 100 miljoonaa omaan kansantalouteemme. Suomen veroasteella se merkitsisi kymmenien miljoonien verotuloja niin valtiolle kuin kunnille. Olisi pois valtion velanoton tarpeesta.

        Energiapolitiikkamme kummajainen on vihreät. He halusivat puuperäisen uusistuvan energian verotuksen korotuksia, saivat sen hallitusohjelmaan, niinpä puun käyttö energialähteenä on korvautunut kivihiilellä. Samanaikaisesti tuulivoimalle annettiin mielettömät tuet (syöttötariffi) vaikka sen tuotanto vaatii tuekseen säätövoimaa tuulettomien pakkaspäivien varalta. Siis se vaatii tuplainvestoinnit, ja kun vihreät eivät hyväksy säätövoimaksi uutta ydinvoimaa, uutta vesivoimaa eikä siis uutta biovoimaa, niin lopputuloksena säätövoimakin perustuu kivihiileen. Uskomatonta


      • Huuhaata MPP:ltä kirjoitti:

        Typeryytesi yltää välillä melkoisiin mittasuhteisiin.

        Puolustusvoimia tokii tarvitaan, mutta siellä ei tarvita Kapin kaltaisia hallinnon paperipellejä. Sotilaan ammatti on kouluttaa armeijan reserviä, pitää yllä kriisivalmiussuunnitelmia ja tietysti huolehtia armeijan kalustosta. Tyhjiä paperinpyörittäjiä sielläkään ei tarvita. Kapihan ei pärjännyt puolustusvoimien ydintehtävissä, ja silloisen käytännön mukaan virat olivat "ikuisia", siis siihen naurettavan alhaiseen eläkeikään saakka varmoja. Niinpä hän joutui ala-arvoisiin hallinnon aputehtäviin, suojatyöpaikkaan.

        Vai ei fossiilisten tuontipolttoaineiden käyttö ole kansantaloudellisesti vahingollista? Se on sitä monessakin mielessä. Maksamme niistä paitsi normaalin maailmanmarkkinahinnan, myös päästöoikeuksina. Kotimaisen uusiutuvan biomassan tuotanto, jalostus, kuljetus jne työllistää ja jokainen työllistetty maksaa veroja tähän maahan, tähän kansantalouteen. Otetaanpa esimerkiksi Helsinki. Helsingin energia ostaa fossiilista polttoainetta noin 300 miljoonalla vuodessa. Jos tuosta vaikka vaatimaton kolmasosa olisi kotimaista uusiutuvaa, jäisi se 100 miljoonaa omaan kansantalouteemme. Suomen veroasteella se merkitsisi kymmenien miljoonien verotuloja niin valtiolle kuin kunnille. Olisi pois valtion velanoton tarpeesta.

        Energiapolitiikkamme kummajainen on vihreät. He halusivat puuperäisen uusistuvan energian verotuksen korotuksia, saivat sen hallitusohjelmaan, niinpä puun käyttö energialähteenä on korvautunut kivihiilellä. Samanaikaisesti tuulivoimalle annettiin mielettömät tuet (syöttötariffi) vaikka sen tuotanto vaatii tuekseen säätövoimaa tuulettomien pakkaspäivien varalta. Siis se vaatii tuplainvestoinnit, ja kun vihreät eivät hyväksy säätövoimaksi uutta ydinvoimaa, uutta vesivoimaa eikä siis uutta biovoimaa, niin lopputuloksena säätövoimakin perustuu kivihiileen. Uskomatonta

        Kun vielä palstalla pistäydyin ja tuon huomasin, täytyy vielä valistaa sinua ressukkaa, joka et ilmeisesti ole nähnyt täällä joskus esittämääni CV:täni, jota sotaväessä kutsuttiin ansioluetteloksi:

        KÄYTÄNNÖN KOKEMUS (Työhistoria)

        Lähettinä, varastoapulaisena, myymäläharjoittelijana, ravintolaharjoittelijana, laitosmiesharjoittelijana, silkkipainossa, valimossa ja rakennuksilla Helsingissä (Stockmann, Sokos, Hotelli Kämp, Töölön sokeritehdas, Rindellin silkkipaino, Lepistön Valimo ja Rakennusliike Constructor 1951-53

        Metsätöissä, uitossa, maanmittaus- ja kartoitustöissä, metsäharjoittelijana ja aputyönjohtajana metsä- ja suonkuivaustyömailla Lapissa (Rauma-Repola, Metsähallitus, Veitsiluoto ym.) 1954-55

        Kanta-aliupseerina ja toimiupseerina puolustusvoimissa:

        Opetusaliupseeri/kouluttaja (JP 2, Santahamina) 1956-57
        Opetusaliupseeri/kouluttaja (Huoltokoulu, Lahti ja Santahamina) 1957-61
        Huoltoaliupseeri (varastonhoitaja, muonittaja, keskuskirjanpitäjä, huoltoups. sij. (UudJP, Santahamina) 1961-65
        Esikuntavääpeli (PlTutkKeskus, Helsinki) 1965-67
        Esikuntavääpeli ja toimistoupseeri, kesäisin kartoituksen maastotöissä (TopK, Helsinki) 1967-74
        Opetusupseeri/henkilöstöhallinnon opettaja, mestarikurssin johtaja (EsikK, Santahamina) 1974-78
        Toimistoupseeri/pv:n toimiupseeriston hstöasioiden hoidosta vastaava (PE, Helsinki) 1979-80

        YK:n rauhanturvatehtävissä suomalaisessa valvontajoukossa:

        Komppanian vääpeli Kyproksella 1966
        Toimistoupseeri esikunnassa Siinailla 1978-79
        Toimistoupseeri esikunnassa Golanilla 1981-82 (reserviläisenä)

        Valion pääkonttorilla

        Konttoripalveluesimies (arkisto-, varasto- sekä lähetti-, monistus- ja postitustoiminnot) 1981-85
        Keskushallinnon isännöitsijä (kiinteistö- ja hallintopalvelutoimintojen päällikkö) 1985-98

        Edellä olevan lisäksi olisi varsin mittava lista myös sivu- ja luottamustoimistani, mutta sille ei ole enää tilaa tässä.

        Tässä vielä yksi työtodistukseni niistä vaatimattomista paperinpyöritystöistä:

        https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/29218_389094469181_4680019_n.jpg?oh=2dcf82926ea5543cf5d9b0dfed114d3d&oe=54C98404

        Kovin huonosti tunnet puolustusvoimien tarpeita, kun oletat siellä pelkillä kenttäkouluttajilla pärjättävän. Mitä nykyaikaisempi armeija, sitä suurempi osa sen palveluksessa olevista on muissa tehtävissä kuin kouluttajina. Yhdysvaltain armeijassa jokaista taisteluyksikköjen sotilasta kohden on oltava lähemmäs 10 miestä niissä tehtävissä, joilla koko järjestelmää pyöritetään.

        Ilmeisesti nuo minun ”paperinpyörittäjän” työni ja taitoni nähtiin tarpeelliseksi puolustusvoimissamme, kun niin hyvin menin urallani eteenpäin, että sotilasarvoissakin aina ammattikuntani ensimmäisten joukossa ylenin. Eli minun kai nähtiin olevan paitsi kouluissani myös tehtävissäni ”primus inter pares”. Ja Valiollakin niitä ”paperinpyörittäjän” töitäni arvostettiin niin, että sielläkin etenin urallani ja palkkanikin kohosi niin, että kyllä se isännöitsijänä ollessani oli huomattavasti korkeampi kuin korkeinkaan toimiupseeripalkka.

        Joten ei käteni nyt vapise nostaessani eläkkeitäni, kun lain mukaan saan niitä määräytyvinä palkoistani, jotka minun nähtiin ansainneen. Sinulla lienee tilanne huonompi, kun olet noin katkera, että se saa sinut nimittelemään Mielipidepankkia typerykseksi ja muutenkin esiintymään tyhmempänä kuin kenties oikeasti oletkaan.


      • JOHTAJA J:LLÄ
        kapi-vaari kirjoitti:

        Kun vielä palstalla pistäydyin ja tuon huomasin, täytyy vielä valistaa sinua ressukkaa, joka et ilmeisesti ole nähnyt täällä joskus esittämääni CV:täni, jota sotaväessä kutsuttiin ansioluetteloksi:

        KÄYTÄNNÖN KOKEMUS (Työhistoria)

        Lähettinä, varastoapulaisena, myymäläharjoittelijana, ravintolaharjoittelijana, laitosmiesharjoittelijana, silkkipainossa, valimossa ja rakennuksilla Helsingissä (Stockmann, Sokos, Hotelli Kämp, Töölön sokeritehdas, Rindellin silkkipaino, Lepistön Valimo ja Rakennusliike Constructor 1951-53

        Metsätöissä, uitossa, maanmittaus- ja kartoitustöissä, metsäharjoittelijana ja aputyönjohtajana metsä- ja suonkuivaustyömailla Lapissa (Rauma-Repola, Metsähallitus, Veitsiluoto ym.) 1954-55

        Kanta-aliupseerina ja toimiupseerina puolustusvoimissa:

        Opetusaliupseeri/kouluttaja (JP 2, Santahamina) 1956-57
        Opetusaliupseeri/kouluttaja (Huoltokoulu, Lahti ja Santahamina) 1957-61
        Huoltoaliupseeri (varastonhoitaja, muonittaja, keskuskirjanpitäjä, huoltoups. sij. (UudJP, Santahamina) 1961-65
        Esikuntavääpeli (PlTutkKeskus, Helsinki) 1965-67
        Esikuntavääpeli ja toimistoupseeri, kesäisin kartoituksen maastotöissä (TopK, Helsinki) 1967-74
        Opetusupseeri/henkilöstöhallinnon opettaja, mestarikurssin johtaja (EsikK, Santahamina) 1974-78
        Toimistoupseeri/pv:n toimiupseeriston hstöasioiden hoidosta vastaava (PE, Helsinki) 1979-80

        YK:n rauhanturvatehtävissä suomalaisessa valvontajoukossa:

        Komppanian vääpeli Kyproksella 1966
        Toimistoupseeri esikunnassa Siinailla 1978-79
        Toimistoupseeri esikunnassa Golanilla 1981-82 (reserviläisenä)

        Valion pääkonttorilla

        Konttoripalveluesimies (arkisto-, varasto- sekä lähetti-, monistus- ja postitustoiminnot) 1981-85
        Keskushallinnon isännöitsijä (kiinteistö- ja hallintopalvelutoimintojen päällikkö) 1985-98

        Edellä olevan lisäksi olisi varsin mittava lista myös sivu- ja luottamustoimistani, mutta sille ei ole enää tilaa tässä.

        Tässä vielä yksi työtodistukseni niistä vaatimattomista paperinpyöritystöistä:

        https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/29218_389094469181_4680019_n.jpg?oh=2dcf82926ea5543cf5d9b0dfed114d3d&oe=54C98404

        Kovin huonosti tunnet puolustusvoimien tarpeita, kun oletat siellä pelkillä kenttäkouluttajilla pärjättävän. Mitä nykyaikaisempi armeija, sitä suurempi osa sen palveluksessa olevista on muissa tehtävissä kuin kouluttajina. Yhdysvaltain armeijassa jokaista taisteluyksikköjen sotilasta kohden on oltava lähemmäs 10 miestä niissä tehtävissä, joilla koko järjestelmää pyöritetään.

        Ilmeisesti nuo minun ”paperinpyörittäjän” työni ja taitoni nähtiin tarpeelliseksi puolustusvoimissamme, kun niin hyvin menin urallani eteenpäin, että sotilasarvoissakin aina ammattikuntani ensimmäisten joukossa ylenin. Eli minun kai nähtiin olevan paitsi kouluissani myös tehtävissäni ”primus inter pares”. Ja Valiollakin niitä ”paperinpyörittäjän” töitäni arvostettiin niin, että sielläkin etenin urallani ja palkkanikin kohosi niin, että kyllä se isännöitsijänä ollessani oli huomattavasti korkeampi kuin korkeinkaan toimiupseeripalkka.

        Joten ei käteni nyt vapise nostaessani eläkkeitäni, kun lain mukaan saan niitä määräytyvinä palkoistani, jotka minun nähtiin ansainneen. Sinulla lienee tilanne huonompi, kun olet noin katkera, että se saa sinut nimittelemään Mielipidepankkia typerykseksi ja muutenkin esiintymään tyhmempänä kuin kenties oikeasti oletkaan.

        Sinä HV:ni et nyt vain ymmärrä, että ilman minunlaisia väen perustyön tekijöitä Sinä olisit ollut TÄYSIN tarpeeton.
        Vähän samalla tavalla Helsinki olisi pyöreä nolla, ellei Kehä Kolmosen ulkopuolella olisi aitoa perustason tuottavaa työtä.


      • Faktaa pukkaa
        kapi-vaari kirjoitti:

        Kun vielä palstalla pistäydyin ja tuon huomasin, täytyy vielä valistaa sinua ressukkaa, joka et ilmeisesti ole nähnyt täällä joskus esittämääni CV:täni, jota sotaväessä kutsuttiin ansioluetteloksi:

        KÄYTÄNNÖN KOKEMUS (Työhistoria)

        Lähettinä, varastoapulaisena, myymäläharjoittelijana, ravintolaharjoittelijana, laitosmiesharjoittelijana, silkkipainossa, valimossa ja rakennuksilla Helsingissä (Stockmann, Sokos, Hotelli Kämp, Töölön sokeritehdas, Rindellin silkkipaino, Lepistön Valimo ja Rakennusliike Constructor 1951-53

        Metsätöissä, uitossa, maanmittaus- ja kartoitustöissä, metsäharjoittelijana ja aputyönjohtajana metsä- ja suonkuivaustyömailla Lapissa (Rauma-Repola, Metsähallitus, Veitsiluoto ym.) 1954-55

        Kanta-aliupseerina ja toimiupseerina puolustusvoimissa:

        Opetusaliupseeri/kouluttaja (JP 2, Santahamina) 1956-57
        Opetusaliupseeri/kouluttaja (Huoltokoulu, Lahti ja Santahamina) 1957-61
        Huoltoaliupseeri (varastonhoitaja, muonittaja, keskuskirjanpitäjä, huoltoups. sij. (UudJP, Santahamina) 1961-65
        Esikuntavääpeli (PlTutkKeskus, Helsinki) 1965-67
        Esikuntavääpeli ja toimistoupseeri, kesäisin kartoituksen maastotöissä (TopK, Helsinki) 1967-74
        Opetusupseeri/henkilöstöhallinnon opettaja, mestarikurssin johtaja (EsikK, Santahamina) 1974-78
        Toimistoupseeri/pv:n toimiupseeriston hstöasioiden hoidosta vastaava (PE, Helsinki) 1979-80

        YK:n rauhanturvatehtävissä suomalaisessa valvontajoukossa:

        Komppanian vääpeli Kyproksella 1966
        Toimistoupseeri esikunnassa Siinailla 1978-79
        Toimistoupseeri esikunnassa Golanilla 1981-82 (reserviläisenä)

        Valion pääkonttorilla

        Konttoripalveluesimies (arkisto-, varasto- sekä lähetti-, monistus- ja postitustoiminnot) 1981-85
        Keskushallinnon isännöitsijä (kiinteistö- ja hallintopalvelutoimintojen päällikkö) 1985-98

        Edellä olevan lisäksi olisi varsin mittava lista myös sivu- ja luottamustoimistani, mutta sille ei ole enää tilaa tässä.

        Tässä vielä yksi työtodistukseni niistä vaatimattomista paperinpyöritystöistä:

        https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/29218_389094469181_4680019_n.jpg?oh=2dcf82926ea5543cf5d9b0dfed114d3d&oe=54C98404

        Kovin huonosti tunnet puolustusvoimien tarpeita, kun oletat siellä pelkillä kenttäkouluttajilla pärjättävän. Mitä nykyaikaisempi armeija, sitä suurempi osa sen palveluksessa olevista on muissa tehtävissä kuin kouluttajina. Yhdysvaltain armeijassa jokaista taisteluyksikköjen sotilasta kohden on oltava lähemmäs 10 miestä niissä tehtävissä, joilla koko järjestelmää pyöritetään.

        Ilmeisesti nuo minun ”paperinpyörittäjän” työni ja taitoni nähtiin tarpeelliseksi puolustusvoimissamme, kun niin hyvin menin urallani eteenpäin, että sotilasarvoissakin aina ammattikuntani ensimmäisten joukossa ylenin. Eli minun kai nähtiin olevan paitsi kouluissani myös tehtävissäni ”primus inter pares”. Ja Valiollakin niitä ”paperinpyörittäjän” töitäni arvostettiin niin, että sielläkin etenin urallani ja palkkanikin kohosi niin, että kyllä se isännöitsijänä ollessani oli huomattavasti korkeampi kuin korkeinkaan toimiupseeripalkka.

        Joten ei käteni nyt vapise nostaessani eläkkeitäni, kun lain mukaan saan niitä määräytyvinä palkoistani, jotka minun nähtiin ansainneen. Sinulla lienee tilanne huonompi, kun olet noin katkera, että se saa sinut nimittelemään Mielipidepankkia typerykseksi ja muutenkin esiintymään tyhmempänä kuin kenties oikeasti oletkaan.

        Kuten sanottua, ja kuten itsekin tuossa todistat, kykenemättömyytesi vuoksi sinut siirrettiin esikuntaan hallinnon tehtäviin, pois sotilaiden ydintehtävistä.

        Suomen armeija on asevelvollisuuteen perustuva reserviläisarmeija, ei sitä voi eikä tule verrata palkka-armeijoihin.

        Suomen armeijan ydintehtävä on pitää yllä kriisivalmiutta, siis kouluttaa reserviä, huoltaa ja ylläpitää materiaalia, valvoa ilmatilaa, laatia ajantaiset kriisisuunnitelmat jne. Tyhjiä, siis tyhjiä, kaltaisiasi, paperinpyörittäjiä hallinnossa sielläkään ei tarvita. Niitä kuitenkin on, jonnekinhan ne kykenemättömät ja ydintehtäviin sopimattomat on säilöttävä, armeijasta kun ei noin vaan jaeta potkuja. Pääsit tuollaiseen tehtävään, hyvä niin, muualla et olisi pärjännyt.


      • Reskapt
        kapi-vaari kirjoitti:

        Kun vielä palstalla pistäydyin ja tuon huomasin, täytyy vielä valistaa sinua ressukkaa, joka et ilmeisesti ole nähnyt täällä joskus esittämääni CV:täni, jota sotaväessä kutsuttiin ansioluetteloksi:

        KÄYTÄNNÖN KOKEMUS (Työhistoria)

        Lähettinä, varastoapulaisena, myymäläharjoittelijana, ravintolaharjoittelijana, laitosmiesharjoittelijana, silkkipainossa, valimossa ja rakennuksilla Helsingissä (Stockmann, Sokos, Hotelli Kämp, Töölön sokeritehdas, Rindellin silkkipaino, Lepistön Valimo ja Rakennusliike Constructor 1951-53

        Metsätöissä, uitossa, maanmittaus- ja kartoitustöissä, metsäharjoittelijana ja aputyönjohtajana metsä- ja suonkuivaustyömailla Lapissa (Rauma-Repola, Metsähallitus, Veitsiluoto ym.) 1954-55

        Kanta-aliupseerina ja toimiupseerina puolustusvoimissa:

        Opetusaliupseeri/kouluttaja (JP 2, Santahamina) 1956-57
        Opetusaliupseeri/kouluttaja (Huoltokoulu, Lahti ja Santahamina) 1957-61
        Huoltoaliupseeri (varastonhoitaja, muonittaja, keskuskirjanpitäjä, huoltoups. sij. (UudJP, Santahamina) 1961-65
        Esikuntavääpeli (PlTutkKeskus, Helsinki) 1965-67
        Esikuntavääpeli ja toimistoupseeri, kesäisin kartoituksen maastotöissä (TopK, Helsinki) 1967-74
        Opetusupseeri/henkilöstöhallinnon opettaja, mestarikurssin johtaja (EsikK, Santahamina) 1974-78
        Toimistoupseeri/pv:n toimiupseeriston hstöasioiden hoidosta vastaava (PE, Helsinki) 1979-80

        YK:n rauhanturvatehtävissä suomalaisessa valvontajoukossa:

        Komppanian vääpeli Kyproksella 1966
        Toimistoupseeri esikunnassa Siinailla 1978-79
        Toimistoupseeri esikunnassa Golanilla 1981-82 (reserviläisenä)

        Valion pääkonttorilla

        Konttoripalveluesimies (arkisto-, varasto- sekä lähetti-, monistus- ja postitustoiminnot) 1981-85
        Keskushallinnon isännöitsijä (kiinteistö- ja hallintopalvelutoimintojen päällikkö) 1985-98

        Edellä olevan lisäksi olisi varsin mittava lista myös sivu- ja luottamustoimistani, mutta sille ei ole enää tilaa tässä.

        Tässä vielä yksi työtodistukseni niistä vaatimattomista paperinpyöritystöistä:

        https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/29218_389094469181_4680019_n.jpg?oh=2dcf82926ea5543cf5d9b0dfed114d3d&oe=54C98404

        Kovin huonosti tunnet puolustusvoimien tarpeita, kun oletat siellä pelkillä kenttäkouluttajilla pärjättävän. Mitä nykyaikaisempi armeija, sitä suurempi osa sen palveluksessa olevista on muissa tehtävissä kuin kouluttajina. Yhdysvaltain armeijassa jokaista taisteluyksikköjen sotilasta kohden on oltava lähemmäs 10 miestä niissä tehtävissä, joilla koko järjestelmää pyöritetään.

        Ilmeisesti nuo minun ”paperinpyörittäjän” työni ja taitoni nähtiin tarpeelliseksi puolustusvoimissamme, kun niin hyvin menin urallani eteenpäin, että sotilasarvoissakin aina ammattikuntani ensimmäisten joukossa ylenin. Eli minun kai nähtiin olevan paitsi kouluissani myös tehtävissäni ”primus inter pares”. Ja Valiollakin niitä ”paperinpyörittäjän” töitäni arvostettiin niin, että sielläkin etenin urallani ja palkkanikin kohosi niin, että kyllä se isännöitsijänä ollessani oli huomattavasti korkeampi kuin korkeinkaan toimiupseeripalkka.

        Joten ei käteni nyt vapise nostaessani eläkkeitäni, kun lain mukaan saan niitä määräytyvinä palkoistani, jotka minun nähtiin ansainneen. Sinulla lienee tilanne huonompi, kun olet noin katkera, että se saa sinut nimittelemään Mielipidepankkia typerykseksi ja muutenkin esiintymään tyhmempänä kuin kenties oikeasti oletkaan.

        " arkisto-, varasto- sekä lähetti-, monistus- ja postitustoiminnot "

        Hohhohhohooooooo... esikunnassa papereiden kopiointiin ja arkistointiin perehtyminen näkyy....hohohohooooooooohoohooooooooo


      • kovat todistukset
        kapi-vaari kirjoitti:

        Kun vielä palstalla pistäydyin ja tuon huomasin, täytyy vielä valistaa sinua ressukkaa, joka et ilmeisesti ole nähnyt täällä joskus esittämääni CV:täni, jota sotaväessä kutsuttiin ansioluetteloksi:

        KÄYTÄNNÖN KOKEMUS (Työhistoria)

        Lähettinä, varastoapulaisena, myymäläharjoittelijana, ravintolaharjoittelijana, laitosmiesharjoittelijana, silkkipainossa, valimossa ja rakennuksilla Helsingissä (Stockmann, Sokos, Hotelli Kämp, Töölön sokeritehdas, Rindellin silkkipaino, Lepistön Valimo ja Rakennusliike Constructor 1951-53

        Metsätöissä, uitossa, maanmittaus- ja kartoitustöissä, metsäharjoittelijana ja aputyönjohtajana metsä- ja suonkuivaustyömailla Lapissa (Rauma-Repola, Metsähallitus, Veitsiluoto ym.) 1954-55

        Kanta-aliupseerina ja toimiupseerina puolustusvoimissa:

        Opetusaliupseeri/kouluttaja (JP 2, Santahamina) 1956-57
        Opetusaliupseeri/kouluttaja (Huoltokoulu, Lahti ja Santahamina) 1957-61
        Huoltoaliupseeri (varastonhoitaja, muonittaja, keskuskirjanpitäjä, huoltoups. sij. (UudJP, Santahamina) 1961-65
        Esikuntavääpeli (PlTutkKeskus, Helsinki) 1965-67
        Esikuntavääpeli ja toimistoupseeri, kesäisin kartoituksen maastotöissä (TopK, Helsinki) 1967-74
        Opetusupseeri/henkilöstöhallinnon opettaja, mestarikurssin johtaja (EsikK, Santahamina) 1974-78
        Toimistoupseeri/pv:n toimiupseeriston hstöasioiden hoidosta vastaava (PE, Helsinki) 1979-80

        YK:n rauhanturvatehtävissä suomalaisessa valvontajoukossa:

        Komppanian vääpeli Kyproksella 1966
        Toimistoupseeri esikunnassa Siinailla 1978-79
        Toimistoupseeri esikunnassa Golanilla 1981-82 (reserviläisenä)

        Valion pääkonttorilla

        Konttoripalveluesimies (arkisto-, varasto- sekä lähetti-, monistus- ja postitustoiminnot) 1981-85
        Keskushallinnon isännöitsijä (kiinteistö- ja hallintopalvelutoimintojen päällikkö) 1985-98

        Edellä olevan lisäksi olisi varsin mittava lista myös sivu- ja luottamustoimistani, mutta sille ei ole enää tilaa tässä.

        Tässä vielä yksi työtodistukseni niistä vaatimattomista paperinpyöritystöistä:

        https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/29218_389094469181_4680019_n.jpg?oh=2dcf82926ea5543cf5d9b0dfed114d3d&oe=54C98404

        Kovin huonosti tunnet puolustusvoimien tarpeita, kun oletat siellä pelkillä kenttäkouluttajilla pärjättävän. Mitä nykyaikaisempi armeija, sitä suurempi osa sen palveluksessa olevista on muissa tehtävissä kuin kouluttajina. Yhdysvaltain armeijassa jokaista taisteluyksikköjen sotilasta kohden on oltava lähemmäs 10 miestä niissä tehtävissä, joilla koko järjestelmää pyöritetään.

        Ilmeisesti nuo minun ”paperinpyörittäjän” työni ja taitoni nähtiin tarpeelliseksi puolustusvoimissamme, kun niin hyvin menin urallani eteenpäin, että sotilasarvoissakin aina ammattikuntani ensimmäisten joukossa ylenin. Eli minun kai nähtiin olevan paitsi kouluissani myös tehtävissäni ”primus inter pares”. Ja Valiollakin niitä ”paperinpyörittäjän” töitäni arvostettiin niin, että sielläkin etenin urallani ja palkkanikin kohosi niin, että kyllä se isännöitsijänä ollessani oli huomattavasti korkeampi kuin korkeinkaan toimiupseeripalkka.

        Joten ei käteni nyt vapise nostaessani eläkkeitäni, kun lain mukaan saan niitä määräytyvinä palkoistani, jotka minun nähtiin ansainneen. Sinulla lienee tilanne huonompi, kun olet noin katkera, että se saa sinut nimittelemään Mielipidepankkia typerykseksi ja muutenkin esiintymään tyhmempänä kuin kenties oikeasti oletkaan.

        Täytyy myöntää, että sinulla todella vaikuttava työhistoria ja vastuulliset vakanssit Puolustusvoimissa ja Valiolla.


    • Kapolle
    • Katselin palstaa lisää taaksepäin, ja muutama lisähuomio näkemästäni:

      Raihnaiseksi vanhukseksi joku on minut kuvitellut. Minäkö vanha! Tuollainen ajatus tuli mieleeni ollessani lauantaina naisystäväni kanssa Veikko Ahvenaisen 85-vuotiskonsertissa Finlandiatalolla. Aivan mahtavassa vedossa on tuo vielä maratonejakin juokseva Veikko kuten haitarinsakin! Oli myös melkoinen show kun mukana oli suuri joukko mestarin ystäviä kunnioittamassa hänen juhlaansa. Esiintyjien joukossa mm. Oleg Zarov, Anatoli Beljaev ja Luba Torgazova Venäjältä ja loppuhuipennuksessa toistasataa hanuristia eri puolilta Suomea, joukossa ihan nuoriakin harmonikkakerhojen jäseniä.

      Veikon elinvoimaisuuden yhtenä tekijänä on varmaan myös konsertissa hanuristina esiintynyt itseään ainakin 30 vuotta nuorempi ruotsalainen vaimonsa Carina Nordlund. No, kai minunkin virkeyteni vaikuttajana on myös itseäni huomattavasti nuorempi naisystäväni. Joten en toki koe itseäni vanhaksi, vain jo kauan eläneeksi ja paljon kokeneeksi, mutta yhä lisää kokemuksia haluavana ja saavana.

      ”Korkea ikäni” ei näy vähentäneen palstan nuorukaistenkaan kiinnostusta minuun. Ehkä he ovat vaaria vailla. Kova kaipuu näkyy olleen eräillä aikuisemmillakin mutta lapsenmielensä säilyttäneillä. Poissaoloni aiheuttamaa elämäntyhjyyttä ei näy täyttäneen kepu edes siltäkään, joka ilmoittaa olevansa sitä lähellä. Eräs kaipaajani on runoillut minä mielessään kuin sillä, joka runoili ”niin minä neitonen sinulle laulan, kuin omalle kullalleni, jos olis valta, niin kuin on mieli, niin ottaisin omakseni”. Ja kuten jo avauksessa totean, kaipaus on saanut eräät näkemään minut siellä ja täällä, vaikka en siis viikkoon ole pistäytynytkään. Ei se mitään, kunhan eivät ala nähdä minua Kili-Kallessa, JOHTAJASSA J:llä, ja resmaj/inssissä. Vai olenkohan minä sittenkin myös niissä?;))

      Ps. Ei ole taidettu nähdä ”Puolan matkaajalta” matkakuvia? No, kyllä te saatte nähdä sellaisia aikanaan taas minulta, kun minä teen matkojani ihan oikeasti enkä tietsikkani äärestä.

      • Kovasti on

        horopersekapi taas kepukiimassa ;)))

        Loputon jollotus saittimorsion perää kaipailevista kepuleista kertoo kaiken tuosta Paloheinän loisesta, jota on kohta kolmekymmentävuotta elätetty valtion rahoilla.


      • kepun pankkopojut!
        Kovasti on kirjoitti:

        horopersekapi taas kepukiimassa ;)))

        Loputon jollotus saittimorsion perää kaipailevista kepuleista kertoo kaiken tuosta Paloheinän loisesta, jota on kohta kolmekymmentävuotta elätetty valtion rahoilla.

        Kovasti ponnisteltuaan kepulainen pankkopoju sai kuin saikin puserrettua kepuhomppelieroottisen viestin, nuppi tutisten ja kädet vapisten,-))


      • JOHTAJA J:LLÄ

        En muuten minäkään halua samaistua Sinuun HV:ni koska olet jo aikoja sitten osoittanut olevasi yksinkertainen ja kaunainen höppänä.

        Auttaa olen toki halunnut, mm. opettamalla Sinulle toisten kunnioittamista ja yleensäkin hyviä käyttäytymistapoja.

        Valitettavast olen vain ajautunut tähän joukkoon, jossa klassiset hyvät tavat herättävät närkästystä. Se on suurelta osin ansiotasi.


      • arviointia ajatuksel

        "Ps. Ei ole taidettu nähdä ”Puolan matkaajalta” matkakuvia? No, kyllä te saatte nähdä sellaisia aikanaan taas minulta, kun minä teen matkojani ihan oikeasti enkä tietsikkani äärestä. "

        Taidatkos sen paremmin sanoa :D


    • Järetöntä haaskausta

      Jos Helsikiläisten pitäisi itse elää omillaan, he kuolisivat nälkään.
      Kun ei ole tuotantolaitoksia juuri mitään.
      Kaikki raha tulee muualta.
      esim. tämä kapi ei ole tuonut koskaan tuotannollaan mitään rahaa Helsinkiin.
      Itse ei sitä käsitä.

      Helsinki on kuluttaja, muumaa tuo lähes kaiken sinne.
      Ei se ole tuotantoa vaikkapa, paskotaan samaan putkeen joka menee merelle.
      Se on meren saastuttamista. Vaikka kuin siinä johtajista alkaen häslää välissä, ei se tuota mitään maalle.

      Huominen lakko on kuvaava, miten järetöntä on väkeä kasata.
      Siihen anarkistiryhmät tulee "apuun".
      Mitä sekin tuottaa. Ay johtajat vain pelkää liksojensa puolesta.

      • kepukiihko;-)))

        Ymmärtääkö tuosta kirjoituksesta edes kepulaiset mitään, better advor kepulikieltä?


      • Älä väheksy Hesaa

        On siellä tuottavaakin toimintaa. Sieltä johdetaan Suomen Keskustaa, MTK:ta, Valiota, Kuntaliittoa ym. meille maalaisille tärkeitä toimijoita. Sieltä me keskustalaiset saadaan myös tukiaisemme ja sieltä meidän kotikunnillemme tulee myös verotasaustulot, joilla kuntiemme budjetit pyörii. Hesalaiset niistä suuren osan maksaa.


      • Pyhä yksinkertaisuus

        Muu Suomi elättää Helsinkiä, kaikki raha tulee muualta??

        Pankkoelätin tyhmyys ja yksinkertaisuus on suorastaan hämmentävää. Ihan tässä menee sanattomaksi.


      • Älä väheksy Hesaa kirjoitti:

        On siellä tuottavaakin toimintaa. Sieltä johdetaan Suomen Keskustaa, MTK:ta, Valiota, Kuntaliittoa ym. meille maalaisille tärkeitä toimijoita. Sieltä me keskustalaiset saadaan myös tukiaisemme ja sieltä meidän kotikunnillemme tulee myös verotasaustulot, joilla kuntiemme budjetit pyörii. Hesalaiset niistä suuren osan maksaa.

        Älä muuta sano! Miksi nuo kaikki ja monet muut ”keskustaa lähellä olevat” instituutiot änkeävät tänne Helsinkiin, kun tämä on niin viheliäinen paikka! No, varmaan niillä on samat syyt kuin noilla yrityksilläkin, joiden osalta vastasin aamulla tuolle nimimerkille Näin oN.

        Ja samat syyt ovat myös tänne sieltä Kepulandiasta tulviville yksityisille ihmisille: haluavat kaikin tavoin paremmat olinteet ja mahdollisuudet kuin mitä se Kepulandia on heille pystynyt tarjoamaan. Ovat valmiita maksamaan aikaisempiin verrattuina moninkertaiset asumiskustannuksetkin tänne päästäkseen. Ja tännehän haluaisivat tulla myös nuo Stadia mollaavat palstakepulit, mutta heillä ei ole tarpeeksi uskoa itseensä eikä kai maksukykyä kalliimpiin asuntoihinkaan, ja siksi he ovat katkeria meille, tänne onnelaan päässeille. Kuten minullekin, joka jo 16-vuotiaana rohkenin tänne tulla.

        Olisivat kiitollisia Helsingille ja meille helsinkiläisille, kun me todellakin maksamillamme veroilla suuresti autamme heidän kurjia kotikuntiaan ja samalla myös heitä itseään. Mutta ”kiittämättömyys on maailman palkka”.


    • Kocvasti näkyy

      kapia tuo homous kiinnostavan! Mitä se "miehestä" kertonee?

      • kepuloiset loiset

        Se kertoo sinusta, että ainoa mitä avauksesta hahmotit ja alahuuli väpättäen tekemään pankkokirjoitusta;-)))


    • Kovasti näkyvät kolahtaneen joihinkin nuo avaukseni linkeistä avautuvat tilastot, jotka kiistatta osoittavat, mitkä seudut Suomessa tuovat rahaa yhteiseen kassaan, mitkä eivät. Ilmeisesti he koettavat uskotella niitä väärennyksiksi, vaikka ne ovat kuntaliiton tilastoja, ja kuntaliitoissahan maaseutukunnat ovat enemmistönä. Totuus tekee joskus kipeää, mutta kun sen sanotaan myös parantavan, toivottavasti nuokin nyt kipeää kokeneet parantuvat kepu-uskostaan.

      Tuo tuottavuus asukasta kohden on tietysti keskimääräinen per asukas. Minun on sanottu olevan vain kuluerä yhteiskunnalle. Kai minunkin aikoinaan - 47-vuotisella työurallani - nähtiin olevan tuottava niin puolustusvoimissa kuin suomalaisten talonpoikien omistamassa Valiossakin, kun niistä kohtuullista palkkaa sain ja nyt nautin palkkojeni perusteella määräytyvää kohtuullista eläkettä.

      Naurettavan avuttomasti yrittää tuo eräs sanoa minun olevan kiinnostunut homostelusta, vaikka tuossa vain ihmettelin palstalla näkemääni hänen ja eräiden muiden kaltaistensa suurta kiinnostusta aihepiiriin.

      Eipä tuo tähänastinen anna aihetta enempään kommentointiin, käyn joskus illemmalla vielä vilkaisemassa avaukseni tuottamaa, ja jos on tullut kommentointiani ansaitsevaa, niin tulen tekemään. En kylläkään aio tänne nytkään jäädä asumaan kuten nuo eräät, joiden elämässä ei liene mitään muuta sisältöä kuin tämä palsta.

    • Ajankohtaista ?

      "On monia tapoja epäonnistua. Yksi sellainen on tehdä vääriä asioita...”.

      Kun aloitit Hesarista kopsaten (kuinkas muuten !!) ajattelin sinun kerrankin olevan ajassa kiinni ja kommentoivan ay-liikkeen hölmöilyä, josta Helsingissä olaan saamassa kunnon maistiainen huomenna.

      No, eihän tuota sepustustasi kauaa tarvinnut lukea kun se osoittautui samaksi kepukaunan jankkaamiseksi kuin kaikki aiemmat kirjoituksesi vailla mitään yhteyttä tuohon aloitusrepliikkiin.

      Palataan siis ajankohtaisiin kysymyksiin. JHL on viemässä joukkojaan laittomaan lakkoon, lakkoon jolla uhkaamisesta järjestö on jo saanut sakkotuomionkin. Avukseen JHL on masinoinut anarkistiryhmän.

      JHL:n toiminta (poliittinen lakkoilu) oli ay-liikkeelle tuttua joskus 50 luvulla, ja anarkismin käyttö vieläkin kauempaa historiasta, siis sieltä vuotta 1917 edeltäneiltä uhmakkailta ajoilta. Sittemmin maailma on muuttunut, mutta ay-väen keskuudessa ei sivistys ole lisääntynyt, mieluummin päinvastoin. Lakossahan ei ole kyse työehdoista tai työoloista muutoinkaan, lakolla vastustetaan lain edellyttämää velvollisuutta yhtiöittää kaupunkien kilpailua mahdollisesti vääristävät toiminnot. Siis laiton lakko jolal vaaditaan Helsinkiä rikkomaan lakia. Tähän pystyvät vain ay-änkyrät.

      Voisit kommentoida tätä. Mutta et niin tee. Olethan entinen ay-punikki, joka luonnollisesti puolustaa tuota laitonta JHL:n touhua

      • MPP

        Se että lakolla vastuttaisiin jotain lain edellyttämää velvollisuutta, on luultavammin väärää tietoa. EU-säännöt eivät taida sellaista edellyttää, vaikka yhtiöittämisen kannalla olevat ovat ilmeisen tarkoitushakuisesti sellaista tietoa levittäneet. Lakko ei siten tähtää siihen, että Helsinkiä vaadittaisiin rikkomaan lakia, koska koko tuollaise lain olemassaolosta on tässä tapauksessa epäselvyyttä. Palmian yhtiöittämisen pontimena ei taidakaan olla mikään EU-laki, vaan halu alentaa työntekijöiden palkkoja.


      • MPP:lle faktaa
        MPP kirjoitti:

        Se että lakolla vastuttaisiin jotain lain edellyttämää velvollisuutta, on luultavammin väärää tietoa. EU-säännöt eivät taida sellaista edellyttää, vaikka yhtiöittämisen kannalla olevat ovat ilmeisen tarkoitushakuisesti sellaista tietoa levittäneet. Lakko ei siten tähtää siihen, että Helsinkiä vaadittaisiin rikkomaan lakia, koska koko tuollaise lain olemassaolosta on tässä tapauksessa epäselvyyttä. Palmian yhtiöittämisen pontimena ei taidakaan olla mikään EU-laki, vaan halu alentaa työntekijöiden palkkoja.

        Lueppa aamun Hesarista miksi Palmiaa yhtiöitetään. Liikelaitos kilpailee yksityisten yritysten kanssa samoista palveuista, mutta on vapautettu monista veroluonteisista maksuista, joten se saa verovaroin subventoitua etua kilpailussaan.

        PS. Hienosti todistit tuolla vastauksellasi olevasi asioiden todellisesta taustasta pihalla oleva ay-punikki, kiitos siitä


      • MPP
        MPP:lle faktaa kirjoitti:

        Lueppa aamun Hesarista miksi Palmiaa yhtiöitetään. Liikelaitos kilpailee yksityisten yritysten kanssa samoista palveuista, mutta on vapautettu monista veroluonteisista maksuista, joten se saa verovaroin subventoitua etua kilpailussaan.

        PS. Hienosti todistit tuolla vastauksellasi olevasi asioiden todellisesta taustasta pihalla oleva ay-punikki, kiitos siitä

        Olenhan minä lukenut Hesaria, mutta paljon muutakin. Palmin yhtiöittäminen ei ole tarpeen silloin, jos Palmia luopuu tarjoamasta palveluja ulkopuolisille eli muille kuin Helsingin kaupungille. Tämä on nyt sisäpiiritietoa, mutta julkista sellaista, koska kaupunginvaltuutettu Pilvi Torsti on julkaissut asian ja kertonut, että kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu käristtelyn alkamisen jälkeen asiaa koskeva muistio. Ovatko muistion laatineet ja Pilvi Torsti sitten väärässä, siihen en kykene varmasti sanomaan, mutta tämä osoittaa vaan sen, että asia ei ole ihan niin yksioikoinen kuin väität.

        Rautalangasta väännettynä tämä tarkoittaisi sitä, että kaupungit voivat tuottaa itse tuottaa omia palvelujaan kuten tähänkin asti, mutta eivät voi osallistua Palmian tapaisilla organisaatioilla osallistua esim. muiden kaupunkien tai yhteisöjen palvelutuotantoon ilman yhtiömuotoista kilpailuttamista. Tämä tulkinta näyttäisi takaavan sen, etä julkisyhteisöt voivat itse tuottaa palvelunsa niin halutessaan. Kokonaan toinen kysymys on sitten, haluavatko ne sen tehdä ja siinä mennään sitten poliittisen päätöksenteon puolelle. Kokoomus haluaa yksityistää palvelut, vasemmisto ei.

        Todistin kirjoituksellani lähinnä sen, etten kuulu niihin, jotka tarkoitushakuisesti pyrkivät tietynsisältöiseen päätöksen ilman halua kääntää jokainen kivi asiassa. Onneksi meillä on Plivi Torstin tapaisia korkeakoulutettuja edustajia, jotka tutkivat ensin ja hutkivat vasta sitten.

        http://www.pilvitorsti.fi/pelastusohjelma/


      • Oletko pihalla?
        MPP kirjoitti:

        Olenhan minä lukenut Hesaria, mutta paljon muutakin. Palmin yhtiöittäminen ei ole tarpeen silloin, jos Palmia luopuu tarjoamasta palveluja ulkopuolisille eli muille kuin Helsingin kaupungille. Tämä on nyt sisäpiiritietoa, mutta julkista sellaista, koska kaupunginvaltuutettu Pilvi Torsti on julkaissut asian ja kertonut, että kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu käristtelyn alkamisen jälkeen asiaa koskeva muistio. Ovatko muistion laatineet ja Pilvi Torsti sitten väärässä, siihen en kykene varmasti sanomaan, mutta tämä osoittaa vaan sen, että asia ei ole ihan niin yksioikoinen kuin väität.

        Rautalangasta väännettynä tämä tarkoittaisi sitä, että kaupungit voivat tuottaa itse tuottaa omia palvelujaan kuten tähänkin asti, mutta eivät voi osallistua Palmian tapaisilla organisaatioilla osallistua esim. muiden kaupunkien tai yhteisöjen palvelutuotantoon ilman yhtiömuotoista kilpailuttamista. Tämä tulkinta näyttäisi takaavan sen, etä julkisyhteisöt voivat itse tuottaa palvelunsa niin halutessaan. Kokonaan toinen kysymys on sitten, haluavatko ne sen tehdä ja siinä mennään sitten poliittisen päätöksenteon puolelle. Kokoomus haluaa yksityistää palvelut, vasemmisto ei.

        Todistin kirjoituksellani lähinnä sen, etten kuulu niihin, jotka tarkoitushakuisesti pyrkivät tietynsisältöiseen päätöksen ilman halua kääntää jokainen kivi asiassa. Onneksi meillä on Plivi Torstin tapaisia korkeakoulutettuja edustajia, jotka tutkivat ensin ja hutkivat vasta sitten.

        http://www.pilvitorsti.fi/pelastusohjelma/

        Eihän se perusasia, että Palmia ei saa kilpailla vapaan kilpailun alaisilla aloilla muutu miksikään vaikka se jätetään yhtiöittämättä. Oletko sinä noin tollisko todella?

        Jos Palmia luopuu tarjoamasta palvelujaan muuten kuin kaupungin sisäisenä tuotantona suljetuilla aloilla, tarkoittaa se suuren osan Palmiaa alasajoa, ja ihmisten potkimista ulos näiltä toimialaoilta. Heillä ei ole edes teoreettista mahdollisuutat jatkaa Palmian työntekijöinä

        Sitäkö haluat, siis Palmian vähentävän väkeään rajusti. Luopuminen osasta palvelutarjonasta tarkoittaa näiden palveluiden yksityistämistä siten, ettei Palmia ole edes mukana kisassa. Siis vielä rajumpaa toimenpidettä kuin kokonaan yhtiöittäminen ja pysyminen markkinoilla mukana.

        Pilvi Torsti on demarien valtuutettu ja ajaa lyhytnäköisesti vain JHL:n etua, ei kaupungin tai edes Palmian työntekijöiden etua.


      • MPP
        Oletko pihalla? kirjoitti:

        Eihän se perusasia, että Palmia ei saa kilpailla vapaan kilpailun alaisilla aloilla muutu miksikään vaikka se jätetään yhtiöittämättä. Oletko sinä noin tollisko todella?

        Jos Palmia luopuu tarjoamasta palvelujaan muuten kuin kaupungin sisäisenä tuotantona suljetuilla aloilla, tarkoittaa se suuren osan Palmiaa alasajoa, ja ihmisten potkimista ulos näiltä toimialaoilta. Heillä ei ole edes teoreettista mahdollisuutat jatkaa Palmian työntekijöinä

        Sitäkö haluat, siis Palmian vähentävän väkeään rajusti. Luopuminen osasta palvelutarjonasta tarkoittaa näiden palveluiden yksityistämistä siten, ettei Palmia ole edes mukana kisassa. Siis vielä rajumpaa toimenpidettä kuin kokonaan yhtiöittäminen ja pysyminen markkinoilla mukana.

        Pilvi Torsti on demarien valtuutettu ja ajaa lyhytnäköisesti vain JHL:n etua, ei kaupungin tai edes Palmian työntekijöiden etua.

        Kun tietosi eivät riitä keskustelussa, pyrit väistämään sen uusilla väitteillä. Nyt ensimmäinen väitteesi oli se, että laki estäisi Palmiaa muuttumasta osakeyhtiöksi. Tätä on yritetty käyttää perusteena ja se on ilmeisen väärä. Nyt voi kysyä, onko sitä käytetty poliittisesti perusteena yrittää erehdyttää muita tahallisesti vai onko kyse vain osaamattomuudesta ja huolimattomuudesta. Tottahan esitysten tekijöiden pitäisi ensin aina varmistaa juridisten seikkojen paikkansapitävyys. Nyt sinä sitten vouhkaisit samalla asialla, mutta olet viisaasti hiljaa asiasta tässä uudessa kommentissasi, kun sait pahasti nokillesi. Ystävällinen neuvoni onkin, että mietit vähintään kahdesti ennen kuin alat opettamaan minulle juridiikkaa.

        Nyt esillä oleva yhtiöittäminen tarkoittaa sitä, että Palmian sellaisia toimintoja, jotka ovat nimenomaan sisäisiä palvelutuotanoja, pyritään yhdistämään. Ilmeisesti sekä Palmian johto että työntekijät ovat sitten asiassa pihalla, kun he vastustavat yhteistuumin tätä yhdistämissuunnitelmaa. Puolueista demarit, vasemmistoliitto ja persut vastustavat sitä myös. Vihreät hyväksyvät osittaisen yhtiöittämisen, mutta ei siis Kokoomuksen esittämässä muodossa. kepuhan onkin sitten Helsingissä ihan merktiyksetön puolue, joten heidän näkemyksilleen ei onneksi kannata panna mitään arvoa.

        Pilvi Torsti ajaa sitä samaa kuin mitä koko demariryhmä. Eihän siinä mitään. Torstin perusviestihän tässä oli se, että päätös on puhtaasti poliittinen eikä mikään juridinen pakkokysymys, josta sinäkin alunperin typeryyttäsi vouhkasit.


      • Äläpä höpötä
        MPP kirjoitti:

        Kun tietosi eivät riitä keskustelussa, pyrit väistämään sen uusilla väitteillä. Nyt ensimmäinen väitteesi oli se, että laki estäisi Palmiaa muuttumasta osakeyhtiöksi. Tätä on yritetty käyttää perusteena ja se on ilmeisen väärä. Nyt voi kysyä, onko sitä käytetty poliittisesti perusteena yrittää erehdyttää muita tahallisesti vai onko kyse vain osaamattomuudesta ja huolimattomuudesta. Tottahan esitysten tekijöiden pitäisi ensin aina varmistaa juridisten seikkojen paikkansapitävyys. Nyt sinä sitten vouhkaisit samalla asialla, mutta olet viisaasti hiljaa asiasta tässä uudessa kommentissasi, kun sait pahasti nokillesi. Ystävällinen neuvoni onkin, että mietit vähintään kahdesti ennen kuin alat opettamaan minulle juridiikkaa.

        Nyt esillä oleva yhtiöittäminen tarkoittaa sitä, että Palmian sellaisia toimintoja, jotka ovat nimenomaan sisäisiä palvelutuotanoja, pyritään yhdistämään. Ilmeisesti sekä Palmian johto että työntekijät ovat sitten asiassa pihalla, kun he vastustavat yhteistuumin tätä yhdistämissuunnitelmaa. Puolueista demarit, vasemmistoliitto ja persut vastustavat sitä myös. Vihreät hyväksyvät osittaisen yhtiöittämisen, mutta ei siis Kokoomuksen esittämässä muodossa. kepuhan onkin sitten Helsingissä ihan merktiyksetön puolue, joten heidän näkemyksilleen ei onneksi kannata panna mitään arvoa.

        Pilvi Torsti ajaa sitä samaa kuin mitä koko demariryhmä. Eihän siinä mitään. Torstin perusviestihän tässä oli se, että päätös on puhtaasti poliittinen eikä mikään juridinen pakkokysymys, josta sinäkin alunperin typeryyttäsi vouhkasit.

        "..ensimmäinen väitteesi oli se, että laki estäisi Palmiaa muuttumasta osakeyhtiöksi.."

        Äläpä höpötä. Päivastoin. Sanoin, että laki edellyttää Palmian yhtiöittämistä koska se ei voi toimia liikelaitoksena vapailla markkinoilla. Nänhän EU linjasi.

        Älä siis vääristele asiaa.

        Koska Palmia ei voi toimia liikelaitoksena kaikilla aloilla joilla se nyt tarjoaa palvelujaan, sen on joko luovuttava siitä osasta toimintaansa, siis ajettava alas organisaationsa tältä osin. Tarkoittaa potkuja isolle joukolle palmialaisia. Tämä on demarien lähtökohta.

        Toinen mahdollisuus on yhtiöittää koko Palmia. Silloin uusi yhtiö voi jatkaa toimintaansa entisellään, tosin joutuen vapaan kilpailun piiriin. Tätä ajaa Kokoomus. JHL näkee ongelmaksi sen, että tässä vaihtoehdossa työntekijät voidaan palkata PAM:n työehtosopimuksella. Siksi nyt lakkoillaan.

        Kolmas vaihtoehto on jakaa Palmia, tätä ovat väläytelleet Vihreät. Tämä on kokonaisuuden kannalta heikoin, koska sekä liikelaitos Palmia että uusi OY Palmia ovat turhan pieniä toimiakseen kustannustehokkaasti, siis maksajan (sinä ja minä) kulut nousee


    • Ei mahdotonta

      Tuleekohan taas nuotio-avaus? Tilanne on kutkuttavan jännä!

      • tukikepujenkka

        Hyvin arvasit, tulilla on kepuloiset elätit.


    • JOHTAJA J:LLÄ

      Kyllä minä toisaalta ymmärrän, että arvostat suuresti selfien, yläfemman ja ryhmähalin avulla tehtyä politiikkaa.

      Se kielii näin asiakysymyksiin keskittyvälle, lähellä Keskustaa olevalle paljon hahmottamiskyvystäsi, HV:ni.

      P.S. Muiden elätettäviä "pankkopoikia" olemme molemmat. Minä olen vain aina rakentanut Suomea epäitsekkäästi, Sinä olet typerän itsekeskeisesti hajottamassa kaikkea orastavaa hyvää.

    • Kapi se osaa!!!

      Onnittelut Herra Kapteeni, alle kahdessa tunnissa nuotio-avaus, tuon ei muut pysty Kapi-pals... anteeksi Kepu-palstalla! Upeaa työtä!

      • Niinpä niin...

        Ei todellakaan muut pysty.

        Muut eivät puskasta ruiki omille avauksilleen kuten Kapi. Sillä tavallahan Kapi nuotionsa sytyttää. Kuten tälläkin avauksella olemme havainneet


      • älä pelkää kepu
        Niinpä niin... kirjoitti:

        Ei todellakaan muut pysty.

        Muut eivät puskasta ruiki omille avauksilleen kuten Kapi. Sillä tavallahan Kapi nuotionsa sytyttää. Kuten tälläkin avauksella olemme havainneet

        Heh-heh, suuren johtajan lisäksi muutkin kepulaiset alkaa näkemään Kapeja kaikkialla, pöööh!


    • Oho, sanoi Eemeli - ei kun kapi tällä kertaa! Siksi tuo hämmästyksen ilmaus, kun avaukseni on saanut jo tuollaisen huomion. Enemmänhän nuo ovat tosin puhuneet muusta kuin avaukseni aiheesta, joka lienee palstan kepuleille liian kipeästi totta.

      Avaukselleni on tullut viestejä enemmän kuin on sen lukijoita. Niin ollen jonkun on täytynyt purkaa pahaa oloaan useampaan kertaan. No, ilmeisesti tuo minua kiitellytkin on niin tehnyt, kun varmaan on nähnyt sille aihetta olevan. Moneen kertaan on varmaan puskastaan ruiskinut tänne tuokin, joka sanoo minun tälle avaukselleni nuotion sytyttäneen. Kyllä hän on ollut siinä minua enemmän osallisena, sillä tämä on vasta neljäs viestini tälle avaukselleni.

      Avaukseni lopuksi otin esille kepun energiapoliittiset tavoitteet. Nehän näkyvät olevan pitkälti samat kuin vihreilläkin, vaikkeivät nuo puolueet liene monestakaan muusta asiasta samaa mieltä, vaikka kepun ryhmyri Tiilikainen onkin entinen vihreä, sellaisena ensiksi turhaan eduskuntaankin pyrkinyt.

      Suhtautumisessa ydinvoimaan kepu ja vihreät taitavat olla eri linjoilla. Omantunnonkysymyksesi tuo ydinvoimaan suhtautuminen on leimattu, jota en ymmärrä. Kyllä se minusta on pikemmin järjen asia, oltakoon puolesta tai vastaan. Vihreät ovat yksimielisesti vastaan kun kokoomus lienee yksimielisesti puolesta, kepussa kuten demareissakin taitavat näkemykset jakaantua. Joten kyllä ne ”kepu ja demarit yhteen soppii, pannaan ne pussauskoppiin”, eli varmaan haluavat punamultahallituksen, jossa voisivat yhdessä olla samaa mieltä ja eri mieltä tuostakin asiasta.

      Tämä viestini saa jäädä viimeisekseni tälle avaukselleni, jos tällä ei synny järkevää asiakeskustelua, johon voisin osallistua. Ja saattaa taas mennä vähintään viikko ennen kuin teen uuden avauksen, jos kepupolitiikka ei yllätä tarjoamalla avaukselle aihetta. Minulle kun avausten tekeminen on paljon vaikeampaa kuin noille eräille, jotka viikon poissaolonikin aikana näkyvät joka päivä tehneen moniakin avauksia ja aina keskustelleen niillä itsensä kanssa kun avaukset eivät ole saaneet kaivattua huomiota muilta. No, onhan joutilaalla oltava jotakin tekemistä aikansa kuluksi ja tekee sitten sellaista, jos ei ole mahdollisuuksia eikä kykyjäkään muuhun.

    • Arvaa kuka?

      "Avaukselleni on tullut viestejä enemmän kuin on sen lukijoita. Niin ollen jonkun on täytynyt purkaa pahaa oloaan useampaan kertaan"

      Aivan oikea huomio. Eikä kenellekään liene yllätys, että useampaan kertaan pahaa oloaan purkanut on nimimerkki kapi-vaari, joka ihan rekisteröitynäkin on vastannut puolenkymmentä kertaa ja vähintään saman puskasta roiskien

      • Tuon vielä kuittaan, kun jo useamman kerran olet yrittänyt huomiotani saada. En kyllä ryhdy arvuuttelemaan, kuka olet, vaikka sitä nikilläsi pyydätkin, mutta tunnustan, että tarkkasilmä olet. Ja olet ollut viikollakin, mutta et ole huomannut, että olen myös Kili-Kalle, JOHTAJA J:llä ja resmaj/inssi. Tämänhän heikkouttani tunnustan tuolla ylempänä, kun sanon näin:

        >> Ei se mitään, kunhan eivät ala nähdä minua Kili-Kallessa, JOHTAJASSA J:llä, ja resmaj/inssissä. Vai olenkohan minä sittenkin myös niissä?


      • minäki kuittasin
        kapi-vaari kirjoitti:

        Tuon vielä kuittaan, kun jo useamman kerran olet yrittänyt huomiotani saada. En kyllä ryhdy arvuuttelemaan, kuka olet, vaikka sitä nikilläsi pyydätkin, mutta tunnustan, että tarkkasilmä olet. Ja olet ollut viikollakin, mutta et ole huomannut, että olen myös Kili-Kalle, JOHTAJA J:llä ja resmaj/inssi. Tämänhän heikkouttani tunnustan tuolla ylempänä, kun sanon näin:

        >> Ei se mitään, kunhan eivät ala nähdä minua Kili-Kallessa, JOHTAJASSA J:llä, ja resmaj/inssissä. Vai olenkohan minä sittenkin myös niissä?

        Prööt... oho tuli lusikallinen.


      • Ymmärrätkö Kapo
        kapi-vaari kirjoitti:

        Tuon vielä kuittaan, kun jo useamman kerran olet yrittänyt huomiotani saada. En kyllä ryhdy arvuuttelemaan, kuka olet, vaikka sitä nikilläsi pyydätkin, mutta tunnustan, että tarkkasilmä olet. Ja olet ollut viikollakin, mutta et ole huomannut, että olen myös Kili-Kalle, JOHTAJA J:llä ja resmaj/inssi. Tämänhän heikkouttani tunnustan tuolla ylempänä, kun sanon näin:

        >> Ei se mitään, kunhan eivät ala nähdä minua Kili-Kallessa, JOHTAJASSA J:llä, ja resmaj/inssissä. Vai olenkohan minä sittenkin myös niissä?

        Huvittaa aina välillä tuo ymmärtämättömyytesi.

        Sinullehan on aina ollut hyvin merkityksellistä se, kuka tai mikä minkäkin nimimerkin takana on. Olet arvuutellut ammattia, anellut esittämään todistuksia, näyttämään valokuvia, vaatinut kertomaan milloin mitäkin henkilökohtaista. Siis sen lisäksi, että itse olet kiihkeästi pohtinut eri kirjoittajien henkilöä.

        Kun sinua tuossakin asiassa yhtenään uunotetaan (kuten niin monessa muussakin asiassa), niin ethän sinä raukka sitä ymmärrä.


    • A. Kyyrölä

      Einari täällä maalla sanoo, että tuottava työ tehdään maalla. Einari on järkimies ja minä peesaan aina järkimiehiä. Kaupunkilaiset on pelkkä rasite, sanoo Einari. Lapsetkin siellä menee ihan pilalle, säestää Einarin vaimokin Einaria. Naapurin pojasta on kaupungissa tullut Einarin vaimon mukaan homo, kun meni sellaisiin työntapaisiin, joissa ei kädet ole sonnassa koko ajan. Kuulemma oli tytöstäkin tullut sananalainen nainen siellä kaupungissa. Sellainen tuli tytöstä, kun pakit antoi Einarin pojalle. Einarin poika nyttemmin talikoi sontaa ja puhuu väliin viisaita. Minä peesaan ja autan talikoinnissa. Muuten on hyvin mennyt, vaan kun ei aina luonnista. Se on silloin vaikeampaa, mutta kaupunkiin en lähde. Tuottava työ tehdään maalla. Minä ja Einari ja Einarin poika. Ja Einarin vaimo sanoi, jotta lisätään maitopottuun vettä, niin on riittoisampaa sitten. Huomenna täytyy taas talikoida sontaa, ei se luoja laiskoja elätä ja se on tuottavaa hommaa.

      • K. Jorhonen

        Minäkin yritin nuorena tehdä tuottavaa työtä. Metsätöitäkin kokeilin, mutta eihän niistäkään mitään tullut, siirsivät apuhommiin päiväläiseksi. Lanssille tukkeja laskemaan. Oikeat jätkät nauroivat.

        Päätinkin olla tuottamatta mitään muuta kuin sitä, mitä tuotan huusissa.

        Armeijassa osaamiseni ja luonteeni erinoamisuus huomattiin. Sain jäädä kesäkessuksi, etenin nopeasti, yhdeksässä vuodessa, ylikessuksi. Yksi vuosi meni rottakoulussa. Joka vuosi itkin pääsyä jälkirukkiin, viimein päästivät. Ryhdyin ay-aktiiviksi ja olin punikkien ehdokkaana kuntavaaleissa. Minut komennettiin esikuntaan papereita leimaamaan ja kopioimaan. Silloin tuottamattomuuteni oli saavuttanut huipun, olin priimus siinä. Olen vieläkin ylpeä, että pääsin esikuntaan jossa ei tarvinnut osata mitään. Ei edes kirjoittaa kun riitti kun löi leiman paperiin, vei sen ylemmille päätettäväksi ja postitti päätöksen takaisin. Helpompaa kuin heinänteko.

        Armeijasta minut siirrettiin reserviin heti kun mahdollista, ja sen jälkeen olin talonmiehenä meijerifirmassa. Silloinkaan en tuottanut mitään, mutta palkka juoksi koska meijerifirma sai verovaroista tukiaisia.

        Nyt olen jo 15 päivystänyt Kepupalstaa, ja vasta nyt olen alkanut tuottamaan. Tuotan tuhansittain samansisältöisiä kepukaunakirjoitusia joka vuosi. Siihen ei kukaan muu pysty.


    • Vähillä koulutuksil

      Rottakoulu taisi siihen aikaan kestää 3 kuukautta.

      • Joo, vähillä koulutuksilla tässä on pärjäilty mukavasti, paljon paremmin kuin minua kauemmin koulujen penkeillä takamuksiaan kuluttaneet. Lahjakas oppii asioita muuallakin kuin kouluissa, monelle elämänkoulu on ollut paras koulu, jos on uskaltanut sitä käydä. Lahjattomasta ei tule mitään merkittävää paljollakaan koulunkäynnillä sen paremmin kuin lahjattomasta tulisi huippu-urheilija paljollakaan harjoittelulla.

        No, kyllä se ”rottakoulu” oli aikanani täyden vuoden mittainen, ensimmäinen yleissivistys- ja yleissotilaallispainotteinen jakso puoli vuotta ja toinen aselajijakso puoli vuotta. Taidat sekoittaa RUK:uun, joka kesti 100 päivää, eli hieman yli kolme kuukautta. Siinä ajassa kuitenkin tehdään reservin upseereita, sodan aikaisen armeijamme kenttäjohdon runkoa; niin tehtiin minustakin.

        No, sainhan minä sotaväessäkin koulutusta lisäksi talousaliupseeri-, mestari- ja luutnanttikursseilla, noista kukin n. puoli vuotta, ja monilla lyhemmillä kursseilla, kuten jo kersanttina ollessani lähitaistelu- ja sissikursseilla. Ja melkoisesti on pitänyt opiskella siviilissäkin, "ei sitä muutoin olisi läpäisty isännöitsijätutkintoa eikä rauhaturvapäällystölle tarkoitettua englanninkielen tutkintoa";)) Mutta silti tärkein kouluni on ollut elämänkoulu, ja se jatkuu yhä! Sinulla se koulu taitaa olla vielä aloittamatta?


      • Kouluista
        kapi-vaari kirjoitti:

        Joo, vähillä koulutuksilla tässä on pärjäilty mukavasti, paljon paremmin kuin minua kauemmin koulujen penkeillä takamuksiaan kuluttaneet. Lahjakas oppii asioita muuallakin kuin kouluissa, monelle elämänkoulu on ollut paras koulu, jos on uskaltanut sitä käydä. Lahjattomasta ei tule mitään merkittävää paljollakaan koulunkäynnillä sen paremmin kuin lahjattomasta tulisi huippu-urheilija paljollakaan harjoittelulla.

        No, kyllä se ”rottakoulu” oli aikanani täyden vuoden mittainen, ensimmäinen yleissivistys- ja yleissotilaallispainotteinen jakso puoli vuotta ja toinen aselajijakso puoli vuotta. Taidat sekoittaa RUK:uun, joka kesti 100 päivää, eli hieman yli kolme kuukautta. Siinä ajassa kuitenkin tehdään reservin upseereita, sodan aikaisen armeijamme kenttäjohdon runkoa; niin tehtiin minustakin.

        No, sainhan minä sotaväessäkin koulutusta lisäksi talousaliupseeri-, mestari- ja luutnanttikursseilla, noista kukin n. puoli vuotta, ja monilla lyhemmillä kursseilla, kuten jo kersanttina ollessani lähitaistelu- ja sissikursseilla. Ja melkoisesti on pitänyt opiskella siviilissäkin, "ei sitä muutoin olisi läpäisty isännöitsijätutkintoa eikä rauhaturvapäällystölle tarkoitettua englanninkielen tutkintoa";)) Mutta silti tärkein kouluni on ollut elämänkoulu, ja se jatkuu yhä! Sinulla se koulu taitaa olla vielä aloittamatta?

        Olethan sinä valehdellut käyneesi keskikoulunkin, ihan oppilaitos mainiten. Koulutuksen puute näyttää sinulle olevan häpeän aihe kun olet siitä puutaheinää sortunut kertomaan

        Armeijan kursseilla ei ole mitään tekemistä yleissivistyksen kanssa, miten vaikkapa tuolla puolivuotisella "yleissivistys- ja yleissotilaallispainotteisella" jaksolla voisi mihinkään kovin perusteellisesti paneutua, etenkin kun iso osa siitä kuitenkin sotilaallista koulutusta - niinkuin tietysti pitääkin. Yleissivistyksen puutteen olet todellakin täällä osoittanut. Monin eri tavoin.

        Yksi hauska nyanssi on kirjoitustaitosi, jota kehua retostat. Sehän on todellisuudessa surkean ja naurettavan välimaastossa. Silmäänpistävää ( ja puskastakin tunnistettavaa) siinä on tietty vääräkielisyys joka perustuu vieraskieliseen rakenteeseen. Selitys sille on tietysti se, että kun armeijan ohjesääntöjä ja muuta koulutusmateriaalia on aikanaan laadittu, pohjana on ollut mm saksankieliset lähteet. Käännöksiin on sitten jäänyt nuo suomen kielelle vieraat rakenteet, joita et koskaan itse ole oppinut tunnistamaan. Sotilaskoulutuksen aikaansaamaa - jota yleissivistyksen puute estää korjaamasta.


    • Kysyn vaan

      että onko nykyinen hallitus tehnyt oikeita asioita oikeassa ajassa? Jos on, miksi Suomella menee nyt niin huonosti? Kasvua on vain valtion veloissa ja työttömyydessä. Kohta Suomi tippuu korkeimmasta luottoluokituksesta, ja velan saaminen ja hoitaminen tulee entistä kalliimmaksi. Suomen köyhtyminen ja kansan kärsimykset kasvavat. Kepu ei varmaan olisi onnistunut hoitamaan noita kasvuja yhtä tehokkaasti.

      • Eipä tuokaan kommentointia kaipaisi, sillä jokainen täydellä järjellä aikaamme seuraava hyvin ymmärtää, että hallitus on tehnyt sen, mitä tässä ulkoisista olosuhteista johtuvassa vaikeassa ajassa on suinkin voitu tehdä. Suorastaan ihmeen hyvin se on pystynyt toimimaan huolimatta sekavasta kokoonpanosta, johon se joutui kun viime vaalien jälkeen kepu varmaan tiesi jälkiensä korjaamisen niin vaikeaksi, että ei halunnut tulla hallitukseen niiden korjaamiseen osallistumaan.

        Hallitus on todellakin joutunut jatkamaan sitä kepun aloittamaa ”kasvu-uraa”, joskin rehellisesti on tunnustettava, että ei se yksin kepusta johtunut, vaan jo silloinkin siihen paljolti vaikuttivat ulkoiset syyt.


    • Näin oN

      Eli...ohjata keskittämistä edelleen voimakkaammin...

      Sitä politiikka on Demareilla ja Kkoomuksella ollut jo Holkerin hallituksen ajasta lähtien.

      Maaseutu työllistäisi edelleenkin asukaansa jos tuota poliittiista keskittmistä ei olisi tapahtuntu. Holkerin ja Lipposen hallitukset tappoivat haja-asutusalueiden yritykset ideologisista syistä.

      Hesarin teksti kehottelee aikaisempaa tiiiviimpää poliittista ohjausta yrityksien keskittämiseksi asutuskeskuksiin.

      Miksi yritysten ei anneta sijoittua juuri sinne mihin ne haluaisivat?

      • Tuo sekava esityksesi on pelkkää höpöhöpöä, mutta kommentoin kuitenkin tuota yhtä selvempää lausettasi:

        >>Miksi yritysten ei anneta sijoittua juuri sinne mihin ne haluaisivat?


      • Näin oN
        kapi-vaari kirjoitti:

        Tuo sekava esityksesi on pelkkää höpöhöpöä, mutta kommentoin kuitenkin tuota yhtä selvempää lausettasi:

        >>Miksi yritysten ei anneta sijoittua juuri sinne mihin ne haluaisivat?

        Millöä tavalla esimerkiksi Holkerin hallitus (Kokoomus ja Demarit) vaikuttivat yritysten keskittymiseen?

        1. Yritystuet suunnaattiin ns. kasvukeskuksiin. Hesassa yritys- ja työlliustämistukia oli tarjolla niin paljon että pahimmillaan 60% sinne suunnatusta tuesta vuisittain palautettiin valtion kassaan. Sille määrälle ei ollut köäyttöä.

        Samaan aikaan esimerkiksi lapin työllistämis- ja yritystuet loppuivat joka vuosi jo tammikuun ensimmäisellä viikolla. Määrärahoja ei "voitu" siirtää läänien kesken.

        2. Rakentaminen kuumeni Pääkaupounkiseudulla ja rentamiskileto ulotettiin koko maahan. Yritysrakentamista ei sallittu ollenkaan. Yritysrten laajentamishankkeet piti panna jäihin.

        Muummuassa minulla itsellä keskeytyi yrityksen laajentaminen kahdeksi vuodeksi. Kun taas olisi saanut rakentaa aika oli ajanut ohi. Yrityksen pitää olkla ajan hermolla ja investoinnit pitää tapoahtua silloin kun siihen on akuutti tarve. Jos sitä ei pysty tekemään oikeaan aikaan hanke menee metsään-.

        Sama meno jatkui taas Lipposen hallituksien (Demarit Kokoomus) aikana. Yritystue sentään riittivät Lapissa kaksi viikkoa ennen kuin ne oli jaettu. Taas hesasta palautettiin rahaa jota eri oltu saatu käytettyä,

        Kataisen hallituksen aikana (Kokoomus Demarit) on sama suuntaus mutta ei ole niin törkeänä kuin Holkerin ja Lipposen hallituksien aikana.


      • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Näin oN kirjoitti:

        Millöä tavalla esimerkiksi Holkerin hallitus (Kokoomus ja Demarit) vaikuttivat yritysten keskittymiseen?

        1. Yritystuet suunnaattiin ns. kasvukeskuksiin. Hesassa yritys- ja työlliustämistukia oli tarjolla niin paljon että pahimmillaan 60% sinne suunnatusta tuesta vuisittain palautettiin valtion kassaan. Sille määrälle ei ollut köäyttöä.

        Samaan aikaan esimerkiksi lapin työllistämis- ja yritystuet loppuivat joka vuosi jo tammikuun ensimmäisellä viikolla. Määrärahoja ei "voitu" siirtää läänien kesken.

        2. Rakentaminen kuumeni Pääkaupounkiseudulla ja rentamiskileto ulotettiin koko maahan. Yritysrakentamista ei sallittu ollenkaan. Yritysrten laajentamishankkeet piti panna jäihin.

        Muummuassa minulla itsellä keskeytyi yrityksen laajentaminen kahdeksi vuodeksi. Kun taas olisi saanut rakentaa aika oli ajanut ohi. Yrityksen pitää olkla ajan hermolla ja investoinnit pitää tapoahtua silloin kun siihen on akuutti tarve. Jos sitä ei pysty tekemään oikeaan aikaan hanke menee metsään-.

        Sama meno jatkui taas Lipposen hallituksien (Demarit Kokoomus) aikana. Yritystue sentään riittivät Lapissa kaksi viikkoa ennen kuin ne oli jaettu. Taas hesasta palautettiin rahaa jota eri oltu saatu käytettyä,

        Kataisen hallituksen aikana (Kokoomus Demarit) on sama suuntaus mutta ei ole niin törkeänä kuin Holkerin ja Lipposen hallituksien aikana.

        Näin.

        Näillä toimilla tapettiin 60% harvaanasuttujen seutujen yrityksistä.
        Se oli valtiojohtoista keskittämistä, ei markkinatalouden tapahtuma. Eli suomeksi sitä voisi nimittää jopa sosialisoinniksi, jota JOHTI KOkoomus.

        No...siellähän ne maaseutuyritysten omaisuudet on kasattuna..."Halosille" ja "Niinistöille". Nämä muunmuassa keräsivät rikkautensa silloin toisilta ryöstämiltään omaisuudella. Noilla ministereillä oli mahdollisuus vaikuttaa noihin asioihin.


    • Tällä palstalla demarit ovat tainneet olla kepulien hampaissa jopa enemmän kuin kokoomus. Punikkia he käyttävät haukkumasananaan enemmän kuin porvaria. Mutta kepulle ja sen poliitikoille demarit kuitenkin olisivat mieluisin hallituskumppani. Se on varmaa, ja totean sen avauksessanikin. Mutta ottaisivatkohan nuo kaksi mielellään kolmanneksi persut, jotka ovat vieneet kannatusta kummaltakin?

      Persuille kyllä demarit ja kepu olisivat mieluisimmat kumppanit. Sen on Soinikin moneen kertaan sanonut, ja kiirehän Soinilla olisi jo päästä hallitukseen, siitä puhutaan tässä:

      http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Timo Soini ei millään malttaisi odottaa hallitukseen pääsyä/a1411357112521

      Mutta miksi ihmeessä kokoomus on ilmeisesti noille kaikille kolmelle puolueelle epämieluinen kumppani? Ilmeisesti demareillekin, vaikka niillä luulisi olevan vielä muistissa hyvä ja tuloksellinen kumppanuus Lipposen hallitusten ajoilta. Miksi niin on? Siksikö, että kokoomuksen poliitikkoja pidetään niin osaavina, että pelätään niiden varjoon jäämistä?

      • Mielenkiintoisia kysymyksiä esitit.

        Arvelisin syyn piilevän siinä, että kokoomuksen sisäpolitiikan ainoa lähtökohta on ns. kirstun vartiointi, kun muiden puolueiden mukaan rahaa voi myös nykyisissä oloissa jakaakin. Rahaa jakopuolueet ovat valmiita hankkimaan vaikka korottamalla veroa, kun taas kokoomus hyväksyy ainoastaan verotuksen keventämisen. Kokoomus saa tukea käsityksilleen myös valtiovarainministeriön virkamiehiltä sekä mediassa eräiltä talousoppineilta, mutta muut puolueet eivät pidä heidän näkemyksiään ainoina oikeina. Jos olisivat ainoita oikeita, mihin me politiikkoja ylipäätään tarvitsemme. Sama jos annettaisiin päätöksenteko yksin virkamiesten käsiin.


      • Kapi taas huuhaata

        Ei puolueilla ole tuommoisia muiden puolueiden suosituimmuusjärjestyksiä hallituskumppaneiksi. Toki joku Perussuomalaiset tuskin kenellekkään kovin mieluisa kumppani on, niin hallituskokemuksen puutteen kuin EU vastaisuutensakin vuoksi. Suomi kun on EU:ssa ja hallituksen on sen kanssa elettävä, oppositiossa voi huudella EU:sta mitä vaan, mutta ministerille semmoinen ei käy.

        Seuraavan hallituksen kokoonpanoon vaikuttaa eniten vaalien tulos. Keskustaa, jos ja kun se säilyttää korkean kannatuksensa, on liki mahdotonta sivuuttaa. Olipa Keskusta ykkönen tai kakkonen vaalien tuloksessa. Kokoomus jos säilyttää ykköspaikkansa, niin se on pääministeripuolue. Kakkoseksi jäädessään se saattaisi jättäytyä oppositioon, toisaalta sillä on tuore puheenjohtaja joka takuulla haluaa mieluummin olla hallituspuolueen johtaja kuin opposition edustaja vaikka ei pääministerin salkkua saisikaan. Demareille aukeaa hallituspaikka jo gallupit nujertamalla, eli torjuntavoitoksi nimetyn tappion kautta. Persuilla jytky kuivuu sitä vauhtia, että puolueelle ei hallituspaikkaa tule.

        Vaikeaksi asetelma tulee, jos demarit jäävät alle 15% ja persut saa kasaan jotain 18% kannatuslukuja. Silloin Keskusta-Kokoomus joutuu turvautumaan pienpuolueisiin mukaan lukien Vihreät. Änkyräpuolueita (Vihr Vas) ei tässä tilanteessa kaivattaisi reunaehtojaan hallitusohjelmaan kirjaamaan, joten suotavaa olisi saada kasaan puhdas kolmen ison hallitus, siis Kok Kepu SDP


      • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Mielenkiintoisia kysymyksiä esitit.

        Arvelisin syyn piilevän siinä, että kokoomuksen sisäpolitiikan ainoa lähtökohta on ns. kirstun vartiointi, kun muiden puolueiden mukaan rahaa voi myös nykyisissä oloissa jakaakin. Rahaa jakopuolueet ovat valmiita hankkimaan vaikka korottamalla veroa, kun taas kokoomus hyväksyy ainoastaan verotuksen keventämisen. Kokoomus saa tukea käsityksilleen myös valtiovarainministeriön virkamiehiltä sekä mediassa eräiltä talousoppineilta, mutta muut puolueet eivät pidä heidän näkemyksiään ainoina oikeina. Jos olisivat ainoita oikeita, mihin me politiikkoja ylipäätään tarvitsemme. Sama jos annettaisiin päätöksenteko yksin virkamiesten käsiin.

        No, ei kokoomuksen sisäpolitiikan AINOA lähtökohta ole kirstun vartiointi, mutta kyllä se tärkeä tehtävä on tässä tilanteessa, jossa Suomi elää jo ihan liian paljon velaksi. Eikä päätöksentekoa voida parlamentaarisessa järjestelmässämme jättää yksin virkamiesten käsiin, joskin monet heistä ovat hyvinkin suuresti vaikuttaneet taustalta myös päätöksiin. Onhan muutama heistä eläkkeelle jäätyään avautunut kertomaankin, miten asiat menivät, ja olleet jopa hieman katkeria siitä, etteivät asiat ihan aina menneet oikein, eli heidän haluamallaan tavalla. Tuollaista on ollut hieman luettavissa mm. Raimo Sailaksen kirjoituksista.

        Muuhun sanomaasi kyllä paljolti yhdyn, myös näkemykseesi jakopuolueista ja niiden pyrkimyksistä, joita tässä tilanteessa täytyisi pitää hyvin tuomittavina.


    • Kapi osaa!!

      Herra Kapteeni evp, jälleen palstan luetuin ja vastatuin ketju, olette todella ylivertainen avaaja ja keskustelun käynnistäjä!

      • Kiitos, kiitos! Ilohan on ollut minulle noin tehdä, vaikka esille ottamani asiat ovat kai olleet monelle liian kipeästi tosia, joten ovat puhuneet mieluummin minusta kuin noista asioista. Mutta olenhan niinkin antanut heille elämänsisältöä, josta tietysti tunnen tyydytystä.


      • Jollottava
        kapi-vaari kirjoitti:

        Kiitos, kiitos! Ilohan on ollut minulle noin tehdä, vaikka esille ottamani asiat ovat kai olleet monelle liian kipeästi tosia, joten ovat puhuneet mieluummin minusta kuin noista asioista. Mutta olenhan niinkin antanut heille elämänsisältöä, josta tietysti tunnen tyydytystä.

        anusaukoo jatkaa loputonta surkeaa ulinaansa saitilla. Ei päätä, eipersettä ole tuon kahelin mölinässä.


      • kepuja pataan;-)))
        Jollottava kirjoitti:

        anusaukoo jatkaa loputonta surkeaa ulinaansa saitilla. Ei päätä, eipersettä ole tuon kahelin mölinässä.

        Ja taas Kapi veti kepuloista vastapalloon ja kepulainen hermoistui täysin! Loistavaa Kapi, sinä se osaat näiden kepuloisten koulutuksen!


    • Kestämistä-

      Onkohan kapi ollut tuommoinen ulisija työaikanaankin.
      Ei ihme jos toimistoon lykättiinkin. Pois sotilaille kuuluvista hommista.

      Oikein vasemmiston ehdokkaanakin vaalissa.
      Passaa hyvin tyyliinsä.

      Näitä yhden yön upseereita, tasa arvoa heille.

    • ”Se oli sitten tässä”, sanoi Matti Vanhanen, kun tekstiviestillä lopetti suhteensa ”Pääministerin morsiameen”, Susan Ruususeen, entiseen Kuroseen. Samoin voin sanoa viestittelystäni tälle avaukselleni. Vielä heitin vastineet Pystyyn_kuolleelle ja nimimerkille Älä väheksy Hesaa. Mutta nyt saa minulta riittää, sillä en viitsi osallistua itseäni koskevaan keskusteluun, jollaiseen vain nuo palstakepulit näkyvät pyrkivän.

      Itselleni en ole yhtä mielenkiintoinen kuin heille. Kun eivät ole saaneet kipeästi kaipaamaansa huomiotani tässä, on täytynyt tehdä oma avauskin ”kapi saadaan näin vastaamaan, heh heh”, jossa on muka ilakoitu siitä, että vastasin aamulla minua jo monta kertaa kiitelleelle. Itkulta tuo avaajan ilakointi kuulostaa, ja pettymystään hän siinä itkee, kun en ole vastannut hänelle. Miksipä muuten hän antaisi ohjeita, miten minut saa vastaamaan, jos hän ei vastauksiani haluaisi?

      Kun nuo eräät ovat niin intensiivisesti keskittyneet vain minusta puhumiseen, on kohtuullista, että puhun vähän myös heistä, etteivät kokisi aivan turhaan uurastaneensa:

      Sitä ihmettelen, että vaikka nuo eräät muka väheksyvät sotilasuraani (kateushan siinä puhuu), silti he pitävät sotaväen palvelusta niin ylivertaisena kasvattajana, että vain sieltä minäkin olen kaiken oppini saanut. Olinhan tuolla uralla vain selvästi vajaan kolmasosan tähänastisesta elämästäni, ja jo sen urani päättymisestä on jo 34 vuotta, eli hyvin paljon pitempi aika kuin mitä se urani kesti. Sotilasuran ylivertaisuuden uskossa varmaan on tuo eräs hupiveikko ottanut nikikseen resmaj, ja toinen yhtä hupaisa koetti ensiksi uskotella olevansa yliluutnantti evp, sitten ylensi itsensä kapteeni evp:ksai ja sittemmin peräti JOHTAJAKSI isoin kirjaimin!

      Eivät resmaj-ressukka ymmärrä, että ollakseen uskottavia siinä roolissa pitäisi sentään omata hyvin paljon parempi suomenkielen taito ja kirjoitustaito. Ja pitäisi tietää jotakin sotaväestä ja sen henkilöstön tehtävistä ja niille asetetuista vaatimuksista. Tuo sama vaatimus koskee myös tuota ”JOHTAJAA”. Miksi ihmeessä hänkin koettaa uskotella palvelleensa sotaväessä, joka on niin kurja paikka, että hänen kykyjään ja tehtäviensä tärkeyttä siellä ei ole ymmärretty, vaan paremmin on viety eteenpäin sellaista, joka hänen mielestään on ollut aivan tarpeettomissa hanttihommissa!

      Kun tuolla eräs jo ainakin sadannen kerran yrittää mollata minun kirjoitustaitoani ja pitää sen kehnouden syynä sotaväessä oppimaani lauserakennetta, miksi hän ei mollaa samasta asiasta tuota resmajuria? No, onhan hän kepulainen;)) Minä olen kyllä harjaantunut kirjoittamaan paljon muuallakin kuin siellä sotaväessä, ja vaikka kirjallinen esitystaitoni sielläkin aina arvioitiin kiitettäväksi, olen saanut samanlaisia arviointeja muualtakin. Mm. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran akateemiselta arvosteluraadiltani muistelmistani, joilla voitin ammatillisen perinteen keräyskilpailun ja joista he totesivat: ”Vastaajan teksti on erittäin sujuvaa ja oleellisiin asioihin kiinnittyvää. Vastauksen nosti muiden joukosta sen monipuolisuus”. Lienen näyttänyt joskus todisteen tuostakin. Hänellä ei liene esitettävänä vastaavia todisteita hyvistä taidoistaan, jotka eivät kyllä ilmene hänen aina samoja toistavista viesteistään.

      Kyllä minun elämäni ja kaikki taitoni ovat rakentuneet vähintään yhtä paljon muuallakin kuin vain sotaväessä. Ei vähiten niissä lukuisissa yhdistyksissä, joiden toiminnoissa olen ollut vuosikymmeniä, muutamia niitä perustamassakin ja monissa niiden johtotehtävissä. Ja muissa harrastuksissani, joihin on kuulunut paljon myös opiskelua. Ja tietysti yksityiselämässäni, joka on opettanut minua paljon mm. läheisteni ja ystävieni kautta. Ja sekin opetus jatkuu edelleen.

      Mutta kyllä minä toki arvostan myös sotaväeltä saamaani. En vähiten sieltä saamieni hyvien ystävieni vuoksi. Maanantaina lähden taas Päällystöliiton evp-yhdistyksen Pääkaupungin osaston Tallinnan matkalle, jolle tuohon joukkoon jo monessa tilaisuudessa tutustunut naisystävänikin haluaa lähteä ja sitä varten tulee taas luokseni sunnuntaina. Mutta sitä ennen on ohjelmassani yhtä ja toista muuta, mm. viikkojumppani , yksi kyläily, ja loppuviikosta myös poikani käy luonani palatessaan pitkältä työmatkaltaan Kiinasta. Joten en varmaan tunne kutsumusta tälle palstalle lähipäivinä, jollei kepupolitiikka yllättäen sille aihetta anna.

      • Älä jauha

        perseerkkipaskaa. Sinä päivystät täällä aamusta iltaan.

        Ennen huomista olet vähintään kymmenen kertaa täällä kiekumassa typeryyksiäsi, joita kukaan ei kaipaa.


      • pankkopoju kepusta
        Älä jauha kirjoitti:

        perseerkkipaskaa. Sinä päivystät täällä aamusta iltaan.

        Ennen huomista olet vähintään kymmenen kertaa täällä kiekumassa typeryyksiäsi, joita kukaan ei kaipaa.

        heh-heh, kovasti näytät kaipaavan;-)) Mitä luulet, meneeköhän ennen kolme ja 60 rikki?


      • Penaalin tylpin
        pankkopoju kepusta kirjoitti:

        heh-heh, kovasti näytät kaipaavan;-)) Mitä luulet, meneeköhän ennen kolme ja 60 rikki?

        kynä antaa parastaan?


      • Kantsii lukea

        Vanhanen ei saanut kummoistakaan mainetta pääministerinä, vaikka olikin rehellisintä mitä kepusta löytyy. Puhuessaan mies änkytti, mutta tekst eikun seksiviesteillään hän sai sanottua asiansa selvään. Niillä hän pääsi historiaan.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/200804147515573_uu.shtml


      • Tekikö Mattikin
        Kantsii lukea kirjoitti:

        Vanhanen ei saanut kummoistakaan mainetta pääministerinä, vaikka olikin rehellisintä mitä kepusta löytyy. Puhuessaan mies änkytti, mutta tekst eikun seksiviesteillään hän sai sanottua asiansa selvään. Niillä hän pääsi historiaan.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/200804147515573_uu.shtml

        oikeita asioita väärässä ajassa? Vai vääriä asioita oikeassa ajassa, Kun antoi vallan sille nopsemmin toimivalle päälleen.


    • Huvittavaa

      Onpas kapia taas vedätetty.

      Palstalle on saatu CV, kopio työtodistuksesta, selostus hanurista...eikun siis hanurikonsertista, monta poistumisilmoitusta (tyyliin "tämä saa jäädä viimeisekseni tälle avaukselle"), koulutuksensa (kansakoulu rottakoulu) erinomaisuuden ylistystä, kirjoitustaidon kehua ja tietenkin kymmenen itkuripulia muista palstalaisista. Sotilasuraa on kerrattu usean viestin verran, mutta yhteenkään asiakirjoittajan asialliseen viestiin ei ole vastattu.

      Mitenkähän kaikki tuo tuntuu niin tutulta - ai niin, samaahan olemme saaneet lukea koko 15 vuotta jatkuneen Kapin palstapäivystyksen ajan.

      Ei osaa kapi muuta...

    • JOHTAJA J:LLÄ

      Huvittaa ihan hemmetisti nuo Sinun jorinat. Itsetuntosi on aika heikko kun sitä pitää yrittää kohottaa muiden silmäkuopasta ponnistamalla.
      O S ... nen kertoi Sinusta kuvaavan jutun. Olit kokeessa Esikuntakoulussa kysynyt vaalikelpoisuusikää. Hän vastasi lain mukaan ... , mutta hra Korhosen mukaan ... ja jäi ilman pisteitä vaikka vastaus oli tuplaoikea : - ((

      • Totuus ja Kapo

        Kapo nyt ei erota vaalikelpoisuutta äänestysiästä, saati muutoinkaan ymmärrä perusasioita, sehän täällä on nähty. Niinpä hänen johtamillaan kursseilla tentin oikea vastaus ei ole ollut yhtä kuin todellisuus, vaan yhtä kuin Korhosen kuvittelema asiaintila. Niinhän se on täälläkin, Kapo torvelon väitteet vaikkapa siitä, ettei O W Kuusinen ole ollut SDP:n puheenjohtaja perustui Kapo ressukan mielikuviin, ei faktoihin.


      • Mikähän juoruämmä sinä oikein olet. Jostain Haminan puolesta kuitenkin, kun tunnet sieltä ainakin nimeltä toimiupseereita, joiden suuhun raukka laitat omiasi. Jokunen aika sitten Kankaan Heikin kerroit sanoneen jotakin sellaista, jota hän ei todellakaan ole voinut sanoa, kun hänen - tykistön miehen - kanssa en ole ollut koskaan samoilla kursseilla enkä muissakaan tekemisissä. Lienen tavannut hänet jossakin liittomme yleiskokouksissa, kun hän näkyy olleen Haminan toimiupseerien varapuheenjohtaja samoihin aikoihin kuin minä olin Santahaminan toimiupseerien puheenjohtaja. Ja varmaan minut ainakin tietää, kun olin aikoinaan liittomme hallituksessakin, ja saimmehan me neljä ensimmäistä toimiupseerikapteenia aikanaan melkoisesti myönteistä julkisuutta.

        Nyt yrität laittaa halpamaisuuksiasi toisen haminalaisen evp-toimiupseerin Osmo Suhosen suuhun. Osmon tunnen hyvinkin, oikein pätevän kaverin esikuntahommissa. Oli oppilaanani luutnanttikurssi 2:lla Esikuntakoulussa ja sai kiitettävän todistuksen, oli muistaakseni toiseksi paras Korvelan Aatun - liittomme myöhemmän puheenjohtajan - jälkeen. Osmo ei taatusti ole tuollaista puhunut, sillä hän on rehti mies, eikä kaltaisesi akka eikä hän laillasi puhuisi perättömyyksiä.

        Oletpa täysin pihalla todellisuudesta, jos kuvittelet, että minä, puolustusvoimien ensimmäisenä päätoimisena henkilöstöhallinnon opettajana, en olisi tiennyt äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden välistä eroa! Kyllä minun siinä hommassa piti tietää hyvin paljon, hyvin paljon enemmän tuollaisistakin ja monista muista asioista! Eivät esimieheni olisi muutoin minulle tällaista työtodistusta kirjoittaneet:

        https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/29218_389094469181_4680019_n.jpg?oh=2dcf82926ea5543cf5d9b0dfed114d3d&oe=54C98404

        En oikein millään voi enkä haluakaan uskoa, että kaltaisesi hyypiö olisi palvellut toimiupseerina.Tekisi kuitenkin mieleni kysäistä Suhosen Osmolta, että onko siellä Haminassa joskus palvellut toimiupseerina joku sellainen, joka menestyi kovin heikosti hommissaan ja joutui koko pitkän uransa apukouluttajana kentällä pakertamaan. Ja kun häntä ei nähty kelvolliseksi vaativampiin esikuntatehtäviin, joihin olisi halunnut päästä, katkeroitui kovasti siitä ja alkoi jo silloin esittää kepulaisia mielipiteitä. Tai tuntevatko he jonkun ammattikunnan ulkopuolelta, johon tuntomerkkisi sopisivat. Silloin sinua ei enää puskasi suojaa, vaan paljastuisi, että olet myös ulkoisesti samanlainen kuin sisäisestikin. Varmaan kysäisen sitten, jos sinä pahainen juoruämmä vielä yrität mollata kunnon miehiä laittamalla heidän suuhunsa kateutesi sairastuttaman mielikuvituksesi halpamaista tuotosta, ilmiselvästi vain itseltäsi haisevaa p-skaa.

        Onneksi vielä pistäydyin täällä, jotta näin tuon. Nyt nimittäin tapahtui jotakin sellaista, jota en olisi pitänyt mitenkään mahdollisena: halveksin sinua palstaa päivystävää niljaketta entistäkin enemmän!


      • Upeaa JOHTAJA J:llä
        kapi-vaari kirjoitti:

        Mikähän juoruämmä sinä oikein olet. Jostain Haminan puolesta kuitenkin, kun tunnet sieltä ainakin nimeltä toimiupseereita, joiden suuhun raukka laitat omiasi. Jokunen aika sitten Kankaan Heikin kerroit sanoneen jotakin sellaista, jota hän ei todellakaan ole voinut sanoa, kun hänen - tykistön miehen - kanssa en ole ollut koskaan samoilla kursseilla enkä muissakaan tekemisissä. Lienen tavannut hänet jossakin liittomme yleiskokouksissa, kun hän näkyy olleen Haminan toimiupseerien varapuheenjohtaja samoihin aikoihin kuin minä olin Santahaminan toimiupseerien puheenjohtaja. Ja varmaan minut ainakin tietää, kun olin aikoinaan liittomme hallituksessakin, ja saimmehan me neljä ensimmäistä toimiupseerikapteenia aikanaan melkoisesti myönteistä julkisuutta.

        Nyt yrität laittaa halpamaisuuksiasi toisen haminalaisen evp-toimiupseerin Osmo Suhosen suuhun. Osmon tunnen hyvinkin, oikein pätevän kaverin esikuntahommissa. Oli oppilaanani luutnanttikurssi 2:lla Esikuntakoulussa ja sai kiitettävän todistuksen, oli muistaakseni toiseksi paras Korvelan Aatun - liittomme myöhemmän puheenjohtajan - jälkeen. Osmo ei taatusti ole tuollaista puhunut, sillä hän on rehti mies, eikä kaltaisesi akka eikä hän laillasi puhuisi perättömyyksiä.

        Oletpa täysin pihalla todellisuudesta, jos kuvittelet, että minä, puolustusvoimien ensimmäisenä päätoimisena henkilöstöhallinnon opettajana, en olisi tiennyt äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden välistä eroa! Kyllä minun siinä hommassa piti tietää hyvin paljon, hyvin paljon enemmän tuollaisistakin ja monista muista asioista! Eivät esimieheni olisi muutoin minulle tällaista työtodistusta kirjoittaneet:

        https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/29218_389094469181_4680019_n.jpg?oh=2dcf82926ea5543cf5d9b0dfed114d3d&oe=54C98404

        En oikein millään voi enkä haluakaan uskoa, että kaltaisesi hyypiö olisi palvellut toimiupseerina.Tekisi kuitenkin mieleni kysäistä Suhosen Osmolta, että onko siellä Haminassa joskus palvellut toimiupseerina joku sellainen, joka menestyi kovin heikosti hommissaan ja joutui koko pitkän uransa apukouluttajana kentällä pakertamaan. Ja kun häntä ei nähty kelvolliseksi vaativampiin esikuntatehtäviin, joihin olisi halunnut päästä, katkeroitui kovasti siitä ja alkoi jo silloin esittää kepulaisia mielipiteitä. Tai tuntevatko he jonkun ammattikunnan ulkopuolelta, johon tuntomerkkisi sopisivat. Silloin sinua ei enää puskasi suojaa, vaan paljastuisi, että olet myös ulkoisesti samanlainen kuin sisäisestikin. Varmaan kysäisen sitten, jos sinä pahainen juoruämmä vielä yrität mollata kunnon miehiä laittamalla heidän suuhunsa kateutesi sairastuttaman mielikuvituksesi halpamaista tuotosta, ilmiselvästi vain itseltäsi haisevaa p-skaa.

        Onneksi vielä pistäydyin täällä, jotta näin tuon. Nyt nimittäin tapahtui jotakin sellaista, jota en olisi pitänyt mitenkään mahdollisena: halveksin sinua palstaa päivystävää niljaketta entistäkin enemmän!

        Onnittelut JOHTAJA J:llä. Kapin reaktio osoittaa, että osuit täsmälleen oikeaan. Niin paha älähdys pääsi, ja se koirahan se älähtää johon kalikka kalahtaa.

        Hienoa ! Saatiin Kapin itsensäkin vahvistama totuus hänen "opettajan" urastaan


      • JOHTAJA J:LLÄ
        kapi-vaari kirjoitti:

        Mikähän juoruämmä sinä oikein olet. Jostain Haminan puolesta kuitenkin, kun tunnet sieltä ainakin nimeltä toimiupseereita, joiden suuhun raukka laitat omiasi. Jokunen aika sitten Kankaan Heikin kerroit sanoneen jotakin sellaista, jota hän ei todellakaan ole voinut sanoa, kun hänen - tykistön miehen - kanssa en ole ollut koskaan samoilla kursseilla enkä muissakaan tekemisissä. Lienen tavannut hänet jossakin liittomme yleiskokouksissa, kun hän näkyy olleen Haminan toimiupseerien varapuheenjohtaja samoihin aikoihin kuin minä olin Santahaminan toimiupseerien puheenjohtaja. Ja varmaan minut ainakin tietää, kun olin aikoinaan liittomme hallituksessakin, ja saimmehan me neljä ensimmäistä toimiupseerikapteenia aikanaan melkoisesti myönteistä julkisuutta.

        Nyt yrität laittaa halpamaisuuksiasi toisen haminalaisen evp-toimiupseerin Osmo Suhosen suuhun. Osmon tunnen hyvinkin, oikein pätevän kaverin esikuntahommissa. Oli oppilaanani luutnanttikurssi 2:lla Esikuntakoulussa ja sai kiitettävän todistuksen, oli muistaakseni toiseksi paras Korvelan Aatun - liittomme myöhemmän puheenjohtajan - jälkeen. Osmo ei taatusti ole tuollaista puhunut, sillä hän on rehti mies, eikä kaltaisesi akka eikä hän laillasi puhuisi perättömyyksiä.

        Oletpa täysin pihalla todellisuudesta, jos kuvittelet, että minä, puolustusvoimien ensimmäisenä päätoimisena henkilöstöhallinnon opettajana, en olisi tiennyt äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden välistä eroa! Kyllä minun siinä hommassa piti tietää hyvin paljon, hyvin paljon enemmän tuollaisistakin ja monista muista asioista! Eivät esimieheni olisi muutoin minulle tällaista työtodistusta kirjoittaneet:

        https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/29218_389094469181_4680019_n.jpg?oh=2dcf82926ea5543cf5d9b0dfed114d3d&oe=54C98404

        En oikein millään voi enkä haluakaan uskoa, että kaltaisesi hyypiö olisi palvellut toimiupseerina.Tekisi kuitenkin mieleni kysäistä Suhosen Osmolta, että onko siellä Haminassa joskus palvellut toimiupseerina joku sellainen, joka menestyi kovin heikosti hommissaan ja joutui koko pitkän uransa apukouluttajana kentällä pakertamaan. Ja kun häntä ei nähty kelvolliseksi vaativampiin esikuntatehtäviin, joihin olisi halunnut päästä, katkeroitui kovasti siitä ja alkoi jo silloin esittää kepulaisia mielipiteitä. Tai tuntevatko he jonkun ammattikunnan ulkopuolelta, johon tuntomerkkisi sopisivat. Silloin sinua ei enää puskasi suojaa, vaan paljastuisi, että olet myös ulkoisesti samanlainen kuin sisäisestikin. Varmaan kysäisen sitten, jos sinä pahainen juoruämmä vielä yrität mollata kunnon miehiä laittamalla heidän suuhunsa kateutesi sairastuttaman mielikuvituksesi halpamaista tuotosta, ilmiselvästi vain itseltäsi haisevaa p-skaa.

        Onneksi vielä pistäydyin täällä, jotta näin tuon. Nyt nimittäin tapahtui jotakin sellaista, jota en olisi pitänyt mitenkään mahdollisena: halveksin sinua palstaa päivystävää niljaketta entistäkin enemmän!

        Kolahtiko noin kovasti? Kaikki mtä olen kirjoittanut Haminan kavereiden suusta tulleeksi, ovat totta'
        J S ... :n jutut tulevat myöhemmin. Minä kun satun tietämään mistä puhun.


      • kepulainen...
        JOHTAJA J:LLÄ kirjoitti:

        Kolahtiko noin kovasti? Kaikki mtä olen kirjoittanut Haminan kavereiden suusta tulleeksi, ovat totta'
        J S ... :n jutut tulevat myöhemmin. Minä kun satun tietämään mistä puhun.

        Kovasti kolahti Kapiin, hyvä että kerrot meille totuuksia tuosta yksinkertaisesta ukkelista


      • JOHTAJA J:LLÄ
        kapi-vaari kirjoitti:

        Mikähän juoruämmä sinä oikein olet. Jostain Haminan puolesta kuitenkin, kun tunnet sieltä ainakin nimeltä toimiupseereita, joiden suuhun raukka laitat omiasi. Jokunen aika sitten Kankaan Heikin kerroit sanoneen jotakin sellaista, jota hän ei todellakaan ole voinut sanoa, kun hänen - tykistön miehen - kanssa en ole ollut koskaan samoilla kursseilla enkä muissakaan tekemisissä. Lienen tavannut hänet jossakin liittomme yleiskokouksissa, kun hän näkyy olleen Haminan toimiupseerien varapuheenjohtaja samoihin aikoihin kuin minä olin Santahaminan toimiupseerien puheenjohtaja. Ja varmaan minut ainakin tietää, kun olin aikoinaan liittomme hallituksessakin, ja saimmehan me neljä ensimmäistä toimiupseerikapteenia aikanaan melkoisesti myönteistä julkisuutta.

        Nyt yrität laittaa halpamaisuuksiasi toisen haminalaisen evp-toimiupseerin Osmo Suhosen suuhun. Osmon tunnen hyvinkin, oikein pätevän kaverin esikuntahommissa. Oli oppilaanani luutnanttikurssi 2:lla Esikuntakoulussa ja sai kiitettävän todistuksen, oli muistaakseni toiseksi paras Korvelan Aatun - liittomme myöhemmän puheenjohtajan - jälkeen. Osmo ei taatusti ole tuollaista puhunut, sillä hän on rehti mies, eikä kaltaisesi akka eikä hän laillasi puhuisi perättömyyksiä.

        Oletpa täysin pihalla todellisuudesta, jos kuvittelet, että minä, puolustusvoimien ensimmäisenä päätoimisena henkilöstöhallinnon opettajana, en olisi tiennyt äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden välistä eroa! Kyllä minun siinä hommassa piti tietää hyvin paljon, hyvin paljon enemmän tuollaisistakin ja monista muista asioista! Eivät esimieheni olisi muutoin minulle tällaista työtodistusta kirjoittaneet:

        https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/29218_389094469181_4680019_n.jpg?oh=2dcf82926ea5543cf5d9b0dfed114d3d&oe=54C98404

        En oikein millään voi enkä haluakaan uskoa, että kaltaisesi hyypiö olisi palvellut toimiupseerina.Tekisi kuitenkin mieleni kysäistä Suhosen Osmolta, että onko siellä Haminassa joskus palvellut toimiupseerina joku sellainen, joka menestyi kovin heikosti hommissaan ja joutui koko pitkän uransa apukouluttajana kentällä pakertamaan. Ja kun häntä ei nähty kelvolliseksi vaativampiin esikuntatehtäviin, joihin olisi halunnut päästä, katkeroitui kovasti siitä ja alkoi jo silloin esittää kepulaisia mielipiteitä. Tai tuntevatko he jonkun ammattikunnan ulkopuolelta, johon tuntomerkkisi sopisivat. Silloin sinua ei enää puskasi suojaa, vaan paljastuisi, että olet myös ulkoisesti samanlainen kuin sisäisestikin. Varmaan kysäisen sitten, jos sinä pahainen juoruämmä vielä yrität mollata kunnon miehiä laittamalla heidän suuhunsa kateutesi sairastuttaman mielikuvituksesi halpamaista tuotosta, ilmiselvästi vain itseltäsi haisevaa p-skaa.

        Onneksi vielä pistäydyin täällä, jotta näin tuon. Nyt nimittäin tapahtui jotakin sellaista, jota en olisi pitänyt mitenkään mahdollisena: halveksin sinua palstaa päivystävää niljaketta entistäkin enemmän!

        Kyse oli vaalikelpoisuusiästä. Sinä menit lainsäätäjän edelle vaikka laki ei tuolloin ollut vielä voimassa.
        Minä en virka-asioissa puhu potaskaa.
        Niin kävi itsetuntosi päälle, että et heltynyt antamaan pistettäkään.


    • kapin ikiliikkuja

      Kapin aloitus on taas esimerkki puupää-ajattelusta. Kaikki suomalaiset muuttamaan Uudenmaan alueelle. Siellä rakennetaan ilmaiseksi uudet tiet, sairaalat, koulut, asunnot, viemäröinnit, jätekeräykset, ei niihin verorahoja tarvita. Uudellamaalla on ilmaista rahaa joka annetaan ilomielin käyttöön kun koko Suomi tyhjennetään Kapin ajattelun mukaisesti ja kaikki tämä tulee halvemmaksi kuin pitää lähes koko Suomi asuttuna, näin Kapi karvojaan laskiessa ajattelee.

      • kepu hajasijoitukset

        Jokainen joka haluaa, voi asua missä korvessa huvittaa, mutta omalla kustannuksella. Ei kukaan pakota ketään muuttamaan minnekään Suomessa, puhtaasti omassa valinnassa, mutta kepuloisilla on paha sairaus kuvitella, että muiden pitäsi tuo korpiasuminen kustantaa. Vai mitä kepuloinen?


      • heh heh
        kepu hajasijoitukset kirjoitti:

        Jokainen joka haluaa, voi asua missä korvessa huvittaa, mutta omalla kustannuksella. Ei kukaan pakota ketään muuttamaan minnekään Suomessa, puhtaasti omassa valinnassa, mutta kepuloisilla on paha sairaus kuvitella, että muiden pitäsi tuo korpiasuminen kustantaa. Vai mitä kepuloinen?

        Kuka kustantaa Kapin suunnitelman mukaisesti Uudellemaalle muuttavien kahden miljoonan ihmisen palkat, työttömyyskorvaukset, palvelut, asunnot? Kapiko taikasauvallaan? Kumpi läksi kapilta ensin, järki vai tukka?


      • kepu tolliskot
        heh heh kirjoitti:

        Kuka kustantaa Kapin suunnitelman mukaisesti Uudellemaalle muuttavien kahden miljoonan ihmisen palkat, työttömyyskorvaukset, palvelut, asunnot? Kapiko taikasauvallaan? Kumpi läksi kapilta ensin, järki vai tukka?

        Ne maksetaan kannattavilla työpaikoilla, ei niin kuin kepulandiassa tukia itkemällä.
        Väyrysellä oli kyllä mahta kalju ja punoitti iloisesti, olikohan just kiillottanut, että näyttäisi järki säteilevän Väykyllä siinä A-Studion ohjelmassa.
        Talvivaarassa on harvoja kannattavia kepuyrityksiä;-))


      • karvat ristissä
        kepu tolliskot kirjoitti:

        Ne maksetaan kannattavilla työpaikoilla, ei niin kuin kepulandiassa tukia itkemällä.
        Väyrysellä oli kyllä mahta kalju ja punoitti iloisesti, olikohan just kiillottanut, että näyttäisi järki säteilevän Väykyllä siinä A-Studion ohjelmassa.
        Talvivaarassa on harvoja kannattavia kepuyrityksiä;-))

        Mistä kapi löytää nuo puuttuvat kaksi miljoonaa työpaikkaa? Sisu-Autostako?


      • Talvivaaran hanu
        karvat ristissä kirjoitti:

        Mistä kapi löytää nuo puuttuvat kaksi miljoonaa työpaikkaa? Sisu-Autostako?

        Maataloudesta tollo;-)))))))))


    • Kapi-Palsta!

      Ja taas onnittelut Herra Kapteeni evp´lle. Varsinkin tämän kepun pahnan pohjimmainen johtaja näkyy menettäneen vähäisetkin hermonsa ja innostui, kun tulit taas opettamaan kepulaisille totuutta! Parissa päivässä jo yli 75 viestiä!

      • Onnittelut täältäkin

        Myös minulta onnittelut puskasta itse itseän onnittelevalle Kapteeni evp:lle.

        Tärkeintähän on viestien määrä, ei sisältö, ja tuon sisällön tason mataloittamisessa Herra Kapteeni evp on omaa luokkaansa, kuten tämäkin ketju ja myös nimimerkki "Kapi-Palsta!" hyvin todistaa.


      • Kapi-Palsta!
        Onnittelut täältäkin kirjoitti:

        Myös minulta onnittelut puskasta itse itseän onnittelevalle Kapteeni evp:lle.

        Tärkeintähän on viestien määrä, ei sisältö, ja tuon sisällön tason mataloittamisessa Herra Kapteeni evp on omaa luokkaansa, kuten tämäkin ketju ja myös nimimerkki "Kapi-Palsta!" hyvin todistaa.

        Kiitoksia avusta, kepulainen teki kerrankin kykyjensä rajoissa olevaa ja lisäsi Kapi-Palstalle yhden lisää, mitä luulet kepuloinen, meneekö tänään peräti 80 rikki?


      • Kapilla menee lujaa
        Kapi-Palsta! kirjoitti:

        Kiitoksia avusta, kepulainen teki kerrankin kykyjensä rajoissa olevaa ja lisäsi Kapi-Palstalle yhden lisää, mitä luulet kepuloinen, meneekö tänään peräti 80 rikki?

        Tämä on kohta viikon luetuin ja vastatuin viestiketju. Ei sinällään yllätä, onhan avaaja palstan kingi eli Kapi.


      • king kong
        Kapilla menee lujaa kirjoitti:

        Tämä on kohta viikon luetuin ja vastatuin viestiketju. Ei sinällään yllätä, onhan avaaja palstan kingi eli Kapi.

        Ei Kapi palstan kingi ole, paremminkin palstan king kong, ainakin mitä ulkonäköön tulee. Ulosantikin samantyyppistä örinää kuin king kongilla


      • hierrinnokka kepu
        king kong kirjoitti:

        Ei Kapi palstan kingi ole, paremminkin palstan king kong, ainakin mitä ulkonäköön tulee. Ulosantikin samantyyppistä örinää kuin king kongilla

        85 on täysin realistista tänään, näitä keputolliskoja on niin helppo houkutella
        vastailemaan! Kapi on tämän Kapi-Palstan Kingi.


      • Kiitosta vain onnitteluista, mutta nuo palstaa päivystävät kepulit tämänkin avauksen tuottaman ovat taas tuollaiseksi kasvattaneet. Heillä kun on niin kiinnostava kohde josta puhua ja kun on loputtomiin joutilasta aikaa, vaikka mitään muuta heidän elämässään ei olekaan, ei sinne mitään muuta mahtuisikaan. Tuolloin on näköjään ollut avauksellani ”vain” jotakin 75 viestiä, mutta heidän puhetulvansa mielenkiintonsa ainoasta kohteesta on tuottanut jo yli 90 viestiä. Varmaan kohta menee yli sadankin, mutta minä en tämän jälkeen yhdelläkään viestillä sitä määrää kasvata.

        Täysin samaa mieltä kanssasi olen tuosta pahnan pohjimmaisesta, ”JOHTAJASTA”. Kyllä hän alittaa resmaj/inssinkin, joka on vain omissa maailmoissaan tahtomattaan typerehtivä höppänä, mutta tuo ”JOHTAJA” on tarkoituksellaan alhainen niljake. Hänelle minäkin juuri sanoin suorat sanat, kun halpamaisuudessaan meni jo niin pitkälle, että en olisi sellaista voinut uskoa hänellekään mahdolliseksi.

        Ei niljakkeelle ole riittänyt halpamaisuuksiensa esittäminen nikillään ja muilla puskanikeillä vain tällä avauksellani, vaan näköjään on samanlaista p-skaa työntänyt muuallekin, ilmeisesti omia avauksiaan nekin.


    • järki kadonnut

      Toivottavasti kapi nauttii lapsellisesta avauksestaan. Kaksi miljoonaa ihmistä ilmaiseksi Uudellemaalle ja kahdelle miljoonalle Uudellemaalle muuttavalle ihmiselle tuottavat työpaikat, koulut, asunnot, terveydenhoito, kaikki hoitaa kapi ja Sisu-Auto.

      • kepu järki;-))

        Meillä on sentään kepulandiassa Talvivaara ja kannattava maatalous! Tietoverkotkin maksaa muut!


    • Kapi-Palsta!

      Ja taas onnittelut Kapi-Palstan viikon luetuimmasta ja parissa päivässä, ei ole kepuloisista siihen, tosin niillä on alkanut lumensulamisen tarkkailu ja se vie voimat ja aikaa. Loistavaa Herra Kapteeni evp!

    • Kyllä menee rikki

      Nyt on jo 90 ihan höpleemissä!

      • Kapi on Kone!!!

        Herra varjele näitä Kapin avausten lukuja!!!! Mitä sieltä on vielä tulossa!!!!


      • kovia avauksia

        Ysiviiskään ei taida olla mahdotonta jo tänään?


      • Kepu äijä
        kovia avauksia kirjoitti:

        Ysiviiskään ei taida olla mahdotonta jo tänään?

        Ei edes 100 olen Kapille mahdotonta, enemmäkin Kapin avauksille standardi kuin poikkeus.


      • Kapi osaa
        Kepu äijä kirjoitti:

        Ei edes 100 olen Kapille mahdotonta, enemmäkin Kapin avauksille standardi kuin poikkeus.

        Uhkaavasti näyttää menevän!


      • Ylös vaan
        Kapi osaa kirjoitti:

        Uhkaavasti näyttää menevän!

        On kyllä todella lähellä, näihin avauksiin ei muut pysty, kyllä Kapi on Kapi ja ylivertainen.


      • ja kahdessa päivässä
        Ylös vaan kirjoitti:

        On kyllä todella lähellä, näihin avauksiin ei muut pysty, kyllä Kapi on Kapi ja ylivertainen.

        Jännäksi menee, mutta keput käy sen verran lämpöisinä, että lähelle mennään!


      • huimat lukemat
        ja kahdessa päivässä kirjoitti:

        Jännäksi menee, mutta keput käy sen verran lämpöisinä, että lähelle mennään!

        Hyvin arvioit kepuloiset, tätähän ei näytä pysäyttävän mikään, lisää tulee jatkuvasti!


      • kiitoksia keput!!
        huimat lukemat kirjoitti:

        Hyvin arvioit kepuloiset, tätähän ei näytä pysäyttävän mikään, lisää tulee jatkuvasti!

        105 jo! Keput avustaa kiitettävällä nöyryydellä!


    • Kapi-Palsta!

      Herra Kapteeni evp, jälleen kerran Kapi-Luokan avaus, lämpimät onnittelut!

    • hohhoijaa...

      PPP(PaloheinänPaksuPoika) on menestynyt ihan omilla avuillaan. Vinkuminen ja valittaminen, kuten myös muiden syyllistäminen on PPP:lle luontevaa ja luonnollista. Ratkaisua PPP ei sitten pystykkään esittämään, näinhän ne lapsetkin toimivat. Tämäkin aloitus kuuluu samaan sarjaan.

    • keput helteessä

      Kepulit käy lämpöisinä kuin hellan koukku!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2809
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      376
      2664
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2200
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    5. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      71
      1838
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1783
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1774
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1708
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1603
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1482
    Aihe