Avioliitto ei ole kestävä

Harvat avioliitot kestävät loppuun asti, jonka vuoksi avioliitto on minusta huonovaihtoehto. Yleensä avioliitot loppuvat ja vanhemmat eroavat. On huolesttuttavaa miten paljon eronneita vanhempia nykylapsilla näkee. Parempi olla vain suhteessa kuin avioliitossa. Tällöin voi tehä kyllä kaikkeja normaaleja juttuja. Eikä toisen luona tarvitse välttämättä edes asua. Avioliitto ei ole pakollinen! Lapsen voi tehdä, mutta sitä täytyy harkita kunnolla. Onhan se kondomiton seksi ihan kivaa, mutta kannattaa miettiä haluaako vahinkolaukauksia yhtäkkiä?

70% Eroaa. ja loput 30% on tyytymättömiä ja havittelee toisia puolisoita. No kaikkeen kyllästyy kun sitä harjoittaa 30-40v. Minä en itse aioi avioitua ellen ole 100% varma, että en eroa. On surullista, että 50% Suomen lapsista on eronneet vanhemmat. Mutta kyllä siihen tottuu, kuten myös nykylapsien hitaaseen kehitykseen ja älypuhelimiin. Mutta on surullista, kun KOTKOtetaan siitä miten vaimo on huono ja riesa ja miehestä pitäisi päästä eroon. Kannattaa hankkia sitten ero ja lähteä.

Mietin oikeastaan kiinnostaako minua enään 30v miehenä suhde. Ajattelin, että voisin seurustella nuoruusvuosien parhaus aikoina ja kun 30v käydä vain ilolintujen luona, koska sillon tuskin enään paljoa suhde kiinnostaisi, jos en ole löytänyt ketään elämäni rakkautta. Oikeastaan silloin voisin tehdä kaikkea muuta kivaa, mutta onhan se pari ihan kiva olla. EN MINÄ TIÄDÄ VAAN.

5

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suhteessakin olevat eroavat.

    • Niin, nykyään liian monet eroavat. Parisuhdekulttuuri on ilmeisesti jotenkin muuttunut. Yhtenä syynä tähän on varmasti helpottunut avioero. Ennen vanhaan avioerolle etsittiin oikeudessa syy ja syyllinen, kun taas nykyään ero hoituu parilla hakemuksella. Väitettäsi siitä, että olisi parempi olla pelkästään suhteessa kuin olla avioliitossa, en kuitenkaan ihan menisi allekirjoittamaan. Avoliitossahan ero helpompi ja nopeampi kuin avioliitossa, koska ei tarvita välttämättä mitään juridisia toimenpiteitä.

    • No eroaminen on helpompaa ---> Naimisiin mennään herkemmin ----> Erotaan, jos huomataan virheeksi.
      Kynnys mennä naimisiin nousisi, jos eroaminen olisi vaikeaa, veikkaan.

      Ihmisten ehkä kannattaisi enemmän miettiä sitä, kenen kanssa ja kuinka pian niitä kakaroita tehdään ja vähän miettiä, mitä haluaa siltä omalta kumppaniltaan. Mutta on paljon parempi, että vanhempani ovat eronneet kuin että he riitelisivät ja tappelisivat jatkuvasti.

    • älä mieti niin paljo

      Avioliitoista päättyy Suomessa eroon hieman alle 50%, ei 70%. Sitä voisi miettiä, miten olla siinä paremmassa 50%:ssa, eikä suhtautua luovutusmielialalla heti alusta pitäen.

      Et voi koskaan olla 100% varma mistään, eikä elämää voi ennustaa. Hoidat vaan asiasi myös omasta puoletsasi niin, että JOS se ero tulee, niin tipahdat jaloillesi. Kyllä siitä varoitus silloin tulee hyvissä ajoin.

      Elämä on riskinottoa, eikä kannattaisi tuijotella liikaa niihin tilastoihin. Joskus ajatellut, että nuo tilastot toteuttavat itse itseään. Jos et usko itseesi ja naiseesi, ei liitto kyllä tule kestämäänkään. Päätä mitä päätät ja mene ja elä. Ja katso miten käy. Sulla on vain yksi elämä, ihan kuin naisillakin.

      Niin ja kolmekymppisenä olet paljolti sama ihminen, kuin tänään. Vähän (vähän ;) vaan olet viisaampi ja kokeneempi.

    • En nyt ole erojen asiantuntija (ilmeisistä syistä), mutta olen itsekin tätä erobuumia ihmetellyt. Tuntuu, että avioon astutaan liian varhain ja tässä on lopputulos. Omat vanhempanihan ovat edelleen onnellisesti naimisissa ja puoliksi vitsillä aina toteavat pitkän avioliiton syyksi sen, etteivät odottaneet liikoja naimisiin mennessään. Vanhemmilleni avioliitto oli ennen kaikkea taloudellisista syistä tehty sopimus, muuten olisivat saattaneet lykätä pitemmällekin.

      Tietysti se kuuluisa rakkaus on tärkeää, mutta naimisiin ei pidä rynnätä vielä ihastumisvaiheessa. On ehdottomasti hyvä ajatus asua ainakin vuosi yhdessä, että suhde muuttuu arkisemmaksi. Jos vieläkin on kivaa, avioliitto lienee hyvä ratkaisu. Mutta ei kun naimisiin sännätään parin kuukauden seurustelun jälkeen tai toista ikinä tapaamatta (ensitreffit alttarilla *yök*). Eihän sitä nyt autoakaan osteta koeajamatta. Avoliitto on hyvää koeajoa avioliittoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1223
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe