FIGHT FESTIVAL 12 YLPEÄNÄ ESITTÄÄ: Maunu tyrmättiin (Skinit vs. Yvel)

Toni

Nyt on piru irti näissä MMA-lajeissa kun tuomaritkin tyrmätään kehässä. Tekstiteeveessä oli jo juttua kuinka 7 autollista poliiseja tuli rauhoittamaan mellakkaa kisahallille eilen illalla. Tässä alan äijien mietteitä eilisistä kisoista.

Lisää: http://www.protestnet.net/nhb2/forum/ (avoin keskustelu)

FIGHT FESTIVAL 12 YLPEÄNÄ ESITTÄÄ:
”Joo joo: Yvel tuli kehään todella ylimielisellä asenteella, eikä heti aluksi suostunut pakittamaan omaan kulmaan aloittamaan. Backman ja Yvel roikku pystyssä vähän köysien ulkopuolella ja Maunu pisti poikki. Sitten se yritti noin kolme kertaa laittaa ne siihen pystyasentoon, missä ne oli ennen breikkiä, ja se ei näköjään mennyt oikein. Maunu heitti Yvelille jotain "you listen to what I say", ja Yvel veti täysin pimennosta vasemman koukun leukaan. Maunu putosi ja Yvel vielä monotti sitä kylkee, mutta näytti viime hetkellä vähän vetävän sitä potkua takasin. Backman ihan selvästi pelästy moista psykopaattista käytöstä ja lähti välittömästi poistumaan kehästä. Mikä oli vähintäänkin terve reaktio siinä vaiheessa. Kehä oli täynnä järkkäreitä ja Yvel poistu sitten valtaisan buuauksen saattelemana pois. Samalla Yvel pöyhkeästi taputti käsiänsä pään päällä. Muutaman minuutin kuluttua bäkkärille meni about kymmenen poliisia. Se tilanne oli täysin absurdi ja surrealistinen. Ilmassa oli sellainen tuntu, että kohta on joukkotappelu ja tuolit lentelee. Kaikkea sitä pääsee näkemään kun vanhaksi elää."

”Jep, eipähän juuri. Ja te ette ole tuoneet kuin iloa, onnea ja hyvää mainetta suomalaiselle MMA:lle tempuillanne. Sama linja tuntuu jatkuvan. Huutakaa Theo Van Gogh Rest In Peaceä omalle porukalla ringissä jos siltä tuntuu, mutta älkää menkö muiden nilkoille(mukaanlukien Maunun) kusemaan. Yhtäkkiä juttu kääntyykin niin, että Gilbert tuli rasistiseen pohjolaan, jossa sitä kaltoin kohdeltiin rasistisen promoottorin ja tuomarin toimesta, ja lopulta menetti hermonsa. Kuinka kauan Valko-Venäjältä löytyy vastustajia, kun muualta kukaan ei ole tulossa, ja suomalaiset eivät ole mihinkään menossa.”

”Xman puhuu fiksuja. Tää juttu saa varmasti lehdistössä huomiota ja sit jos siihen vielä ruvetaan liittämään rasistista paskaa mukaan ni ei se vittu ainakaan paranna tilannetta!!

"Ulkomaisillakin foorumeilla ihmetellään että miten voi promoottori ja manageri tuomita oman "suojattinsa" ottelua. Samaa ihmettelen minäkin (edelleen). Mielestäni Aten matsissa Maunun tuomaroinnissa ei ole valittamista, Suhosen matsissa asia ehkä toisin."

"PS. Sherdogilla on asiasta (tällä hetkellä) 17 sivunen thread (josta olen n.9 sivua ehtinyt lukea), UGllä myös oma threadinsa ja mielipiteet ovat jyrkkiä ja Yvelin teon tuomitsevia, joten niihinkin voi viitata jos lehdet yrittävät mustamaalata kaikki MMA-fanit...”

”Ja tässä sitä ollaan. Fight Festival 12 ja JÄLLEEN KERRAN jotkut alkaa viittaamaan rotukysymyksiin. On surullista, että ulkomailla velloo huhut siitä, että "Maunu olisi Backmanin aateveli, ja kerjäsi verta nenästään suosimalla Backmania". Vaikka siellä olisi ollut kehässä Siamilaiset kaksoset, niin tuomarin lyönti on anteeksi antamatonta.”

48

31005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erkki

      Myös Backmanille buuattiin kun tämä valkoisenvallan ritari tämän sekoilun jälkeen kehtasi vielä kätellä tätä Yveliä.Näki kyllä että mieli ei tehnyt kätellä mutta pienen empimisen jälkeen kätteli kuitenkin.

      • Rahat meni

        Ton episodin lisäksi illan thaimatseissa joutu katsoo kun suomipoikaa vietiin. Turun toivo Topi Helin oli aivan onneton ja venakko pisteli Heliniä kaikki viisi erää pataan oikein huolella. Helin ei pärjännyt millään osa-alueella, ei lähellä, ei potkuilla, ei polvilla, ei kyynärpäillä, eikä varsinkaan käsillä. Heliniä on sentään pidetty suomen ykkösiskijänä ja povattu jopa k-1 rahakehiin, niin kai sit joskus. Sit tulee nimetön venäläinen (laiha- alipainoinen -86 kg) ja pitää suomen toivoa pellenä omassa kotikehässä vedellen väliin kääntökyynärpäitä suoraan päin näköä. Topi yritti vielä viimeisessä erässä skodia päähän, ja aina ohi, säälittävää oli kattoa kun jätkä tajusi ettei mahda mitään. Ei ole Turkulaisesta kovempiin karkeloihin vielä vähään aikaan.

        Marilan taas voitti joku slobo-veli jonka tausta on nyrkkeilyssä ja potkunyrkkeilyssä. Marila oli pudota jo ekassa erässä kun slobo pisteli miestä lyönneillä pitkin korvia. Tokassa erässä Marila sentään tajusi ruveta lähiotteluun (polvea ja kyynärpäitä) jossa sai hieman otetta otteluun joka oli jo ekassa erässä menossa ihan toisaalle. Marilan vetämään kyynärpäälyöntiin slobo veti samat takaisin ja vekki silmäkulmassa-ottelu poikki ja slobo voitti.
        Kattelin muaythai-liiton sivuilta kommentteja noista otteluista ja kyllä oli satuja sepitetty, se Ulmanen oli kyllä aika realisti omissa arvosteluissaan ja lähellä totuutta moni muu siellä eleli ihan jossain unissa. Jumalauta onko suomithain parasta antia tosiaan tämä et jätkät saa turpaan sloboilta jotka ei edes osaa thainyrkkeily.
        Eka thai matsi jossa suomalaiset otteli keskenään oli sitä ping pong skodimista vuorotellen joka on ihan yhtä jännää katottavaa kuin paskalla käynti naapurin vessassa, sillä ei sitten maailmalla pärjää kuten Helin ja Marila joutuivat toteamaan. Ei sen puoleen kyllä mä Helinin ja Marilan matsia kattelin mieluummin kun sitä tavallista thai-ping pongia jota yleensä näkee.

        Jomhodin matsi peruuntu kun venäläinen oli muka jäänyt ruuhkaan, joo oli varmaan tulossa omalla ladalla suoraan moskovasta ja jäi rajalla passijonoon kun ei ollut muistanut lajuksia. Toki noi Jomhodin vastustajat on olleetkin vähintäänkin kakkosluokkaa, ukko on potkinut niitä kuin fudispalloja ympäri kehäköysiä yleisön luullessa et äijä on tiukassa trimmissä. Kai se Jomhod itekin luule olevansa vielä ykkösiskijä vaikka vastukset senkun huononevat. Se thaikku joka voitti viimeksi sen k-1 maxin olis hyvä tai Wayne Bar australiasta, tosin ei taida suomifanien rahat riittää ottelupalkkioon joten tyydymme potaskaan. Eikä se yksi alibaba (Simon bin-laden) joka yleensä touhuaa Jomhodin vanavedessä järin sen profilia nosta.

        Se mikä oli hyvää oli se ettei Helinille ja Marilalle oltu raahattu mitään mätisäkkejä kuten aiemmin (ainakin viimeksi Helinille Lumpine Galassa). Hyvä Maunu, jos ei äijät pärjää oikeita otteluita niin ei sit kannata kehään kiipee, varsinkaan ammattilais sellaiseen.

        Vale tudossa espoon Valtonen veti heti ekassa erässä peukun sinne venäläisen silmään ja matsi keskeytettiin muka kulmavammaan. En tiedä mitä säännöt sanoo mutta peukun työntäminen on kai eri juttu kuin kulmavamma? Slobot kävi sitä muuten näyttämässä Maunulle vielä ottelun jälkeen omalta videoltaan mutta eipä se mitään muuttanut.

        Yksi hurjimpia kotiin vetoja oli se että joku umpisokea tuomari laittoi Helinin ottelun voittajaksi vaikka jätkä sai pataan joka erä erittäin selvästi. Tollaset puusilmät on ottelijoiden ja yleisön pahin painajainen, jos voittaa niin voittaa rehellisesti eikä jonkun puusilmän avulla. Olisko kivaa kun suomi voittais MM-kultaa vaikka lätkässä siksi että dumarit ei laskis vastapuolen maaleja-hyi ei saatana!

        Siinä toisessa K-1 matsissa jossa ruotsalainen ja hollantilainen ottelivat ihan mallikasta isojen miesten mättöä oli paskamainen loppu. Tokassa erässä heti alussa ruotsin pojalta putos hammassuojat kanveisiin ja kehädumari pani poikki ja korjas suojat omaan kouraan antaen box komennon. Kehätuomari hautoi niitä suojia jäljellä olevan n. 2 min hanskassaan (ihme kun ei laittanut omaan suuhun) ja hollantilainen paukutti ruotsalaisen kaverin huulet ihan paskaksi kun ei ollut niitä suojia. Saatana ottelu keskeytyi ihan sen takia vaan että dumari ei antanut hammasuojia svenssonille suuhun (meinasin käydä moisen möllin kurkkuun kun tajusin et homma on jo ohi).
        Jokainen voi testata kun 100 kilonen jätkä vetää 10 oz hanskoilla suoraan suuhun ilman hammasuojia. Jätkällä oli huulet ihan riekaleina, ties vaikka hampaat hajos tossa lopputohinassa. Ja tosi on ettei svedu sylkenyt niitä tahalleen ulos, oli ottelussa mukana ihan täysin sen verran ring-sideltakin näkee. Sen k-1 säännöistä tiedän ettei dumarin (Paimander) toiminta ollut pätevää Sit Maunu on vielä oman jätkän ottelussa (Backis) dumarina ja on vielä kisojen järjestäjän ominaisuudessa. Kaipa se Yvel totesi että täällähän vedetään ihan kuus nolla retkuun kun ukkoja rikotaan vaan sen takia että dumarit on puolueellisia tai sokeita, veti sit kai sitä kisojen johtajaa eli Maunua pataan vaan hermostuksissaan. Kauhulla odotin myös sitä Ekbergiä kehään tuomaroimaan mut onneksi jäi vähiin. Se jätkä ei kestä kehätuomarin painetta ollenkaan ja on jopa vaaraksi ottelijoille, aikaisempia FF:ja seuranneet tietävät mistä puhutaan.

        Eipä muuten löytynyt tosiaan Maunulle kavereita jelppimään ylös sieltä kanveisista tai muuten hoivaamaan iskun jälkeen. Yksinäistä on miehen elämä jos on silmiin uskomista näin vierestä nähtynä.
        Kisoina FF 12 oli kyllä pohjalta kaikin puolin ja halvimmat liput 27 egee alkavat olla moisesta dumaritouhusta liikaa ellei suuntana ole tosiaan tämmönen Jenkki Wrestling-touhu, jossa dumarit osallistuu myös karkeloihin. Ottelijat toki olivat kaikin puolin asiallisia, poislukien tietysti Yvel. Ja tähän voi sit kommentoida jokainen jos haluaa-olin kuitenkin ite paikalla, vielä selvin päin! Kyllä maksavan yleisön edustajan on oikeus arvostella tälläisiä tuomareita ja järjestelyitä ja vaatia rahoilleen edes jonkinmoista vastinetta.


      • tta
        Rahat meni kirjoitti:

        Ton episodin lisäksi illan thaimatseissa joutu katsoo kun suomipoikaa vietiin. Turun toivo Topi Helin oli aivan onneton ja venakko pisteli Heliniä kaikki viisi erää pataan oikein huolella. Helin ei pärjännyt millään osa-alueella, ei lähellä, ei potkuilla, ei polvilla, ei kyynärpäillä, eikä varsinkaan käsillä. Heliniä on sentään pidetty suomen ykkösiskijänä ja povattu jopa k-1 rahakehiin, niin kai sit joskus. Sit tulee nimetön venäläinen (laiha- alipainoinen -86 kg) ja pitää suomen toivoa pellenä omassa kotikehässä vedellen väliin kääntökyynärpäitä suoraan päin näköä. Topi yritti vielä viimeisessä erässä skodia päähän, ja aina ohi, säälittävää oli kattoa kun jätkä tajusi ettei mahda mitään. Ei ole Turkulaisesta kovempiin karkeloihin vielä vähään aikaan.

        Marilan taas voitti joku slobo-veli jonka tausta on nyrkkeilyssä ja potkunyrkkeilyssä. Marila oli pudota jo ekassa erässä kun slobo pisteli miestä lyönneillä pitkin korvia. Tokassa erässä Marila sentään tajusi ruveta lähiotteluun (polvea ja kyynärpäitä) jossa sai hieman otetta otteluun joka oli jo ekassa erässä menossa ihan toisaalle. Marilan vetämään kyynärpäälyöntiin slobo veti samat takaisin ja vekki silmäkulmassa-ottelu poikki ja slobo voitti.
        Kattelin muaythai-liiton sivuilta kommentteja noista otteluista ja kyllä oli satuja sepitetty, se Ulmanen oli kyllä aika realisti omissa arvosteluissaan ja lähellä totuutta moni muu siellä eleli ihan jossain unissa. Jumalauta onko suomithain parasta antia tosiaan tämä et jätkät saa turpaan sloboilta jotka ei edes osaa thainyrkkeily.
        Eka thai matsi jossa suomalaiset otteli keskenään oli sitä ping pong skodimista vuorotellen joka on ihan yhtä jännää katottavaa kuin paskalla käynti naapurin vessassa, sillä ei sitten maailmalla pärjää kuten Helin ja Marila joutuivat toteamaan. Ei sen puoleen kyllä mä Helinin ja Marilan matsia kattelin mieluummin kun sitä tavallista thai-ping pongia jota yleensä näkee.

        Jomhodin matsi peruuntu kun venäläinen oli muka jäänyt ruuhkaan, joo oli varmaan tulossa omalla ladalla suoraan moskovasta ja jäi rajalla passijonoon kun ei ollut muistanut lajuksia. Toki noi Jomhodin vastustajat on olleetkin vähintäänkin kakkosluokkaa, ukko on potkinut niitä kuin fudispalloja ympäri kehäköysiä yleisön luullessa et äijä on tiukassa trimmissä. Kai se Jomhod itekin luule olevansa vielä ykkösiskijä vaikka vastukset senkun huononevat. Se thaikku joka voitti viimeksi sen k-1 maxin olis hyvä tai Wayne Bar australiasta, tosin ei taida suomifanien rahat riittää ottelupalkkioon joten tyydymme potaskaan. Eikä se yksi alibaba (Simon bin-laden) joka yleensä touhuaa Jomhodin vanavedessä järin sen profilia nosta.

        Se mikä oli hyvää oli se ettei Helinille ja Marilalle oltu raahattu mitään mätisäkkejä kuten aiemmin (ainakin viimeksi Helinille Lumpine Galassa). Hyvä Maunu, jos ei äijät pärjää oikeita otteluita niin ei sit kannata kehään kiipee, varsinkaan ammattilais sellaiseen.

        Vale tudossa espoon Valtonen veti heti ekassa erässä peukun sinne venäläisen silmään ja matsi keskeytettiin muka kulmavammaan. En tiedä mitä säännöt sanoo mutta peukun työntäminen on kai eri juttu kuin kulmavamma? Slobot kävi sitä muuten näyttämässä Maunulle vielä ottelun jälkeen omalta videoltaan mutta eipä se mitään muuttanut.

        Yksi hurjimpia kotiin vetoja oli se että joku umpisokea tuomari laittoi Helinin ottelun voittajaksi vaikka jätkä sai pataan joka erä erittäin selvästi. Tollaset puusilmät on ottelijoiden ja yleisön pahin painajainen, jos voittaa niin voittaa rehellisesti eikä jonkun puusilmän avulla. Olisko kivaa kun suomi voittais MM-kultaa vaikka lätkässä siksi että dumarit ei laskis vastapuolen maaleja-hyi ei saatana!

        Siinä toisessa K-1 matsissa jossa ruotsalainen ja hollantilainen ottelivat ihan mallikasta isojen miesten mättöä oli paskamainen loppu. Tokassa erässä heti alussa ruotsin pojalta putos hammassuojat kanveisiin ja kehädumari pani poikki ja korjas suojat omaan kouraan antaen box komennon. Kehätuomari hautoi niitä suojia jäljellä olevan n. 2 min hanskassaan (ihme kun ei laittanut omaan suuhun) ja hollantilainen paukutti ruotsalaisen kaverin huulet ihan paskaksi kun ei ollut niitä suojia. Saatana ottelu keskeytyi ihan sen takia vaan että dumari ei antanut hammasuojia svenssonille suuhun (meinasin käydä moisen möllin kurkkuun kun tajusin et homma on jo ohi).
        Jokainen voi testata kun 100 kilonen jätkä vetää 10 oz hanskoilla suoraan suuhun ilman hammasuojia. Jätkällä oli huulet ihan riekaleina, ties vaikka hampaat hajos tossa lopputohinassa. Ja tosi on ettei svedu sylkenyt niitä tahalleen ulos, oli ottelussa mukana ihan täysin sen verran ring-sideltakin näkee. Sen k-1 säännöistä tiedän ettei dumarin (Paimander) toiminta ollut pätevää Sit Maunu on vielä oman jätkän ottelussa (Backis) dumarina ja on vielä kisojen järjestäjän ominaisuudessa. Kaipa se Yvel totesi että täällähän vedetään ihan kuus nolla retkuun kun ukkoja rikotaan vaan sen takia että dumarit on puolueellisia tai sokeita, veti sit kai sitä kisojen johtajaa eli Maunua pataan vaan hermostuksissaan. Kauhulla odotin myös sitä Ekbergiä kehään tuomaroimaan mut onneksi jäi vähiin. Se jätkä ei kestä kehätuomarin painetta ollenkaan ja on jopa vaaraksi ottelijoille, aikaisempia FF:ja seuranneet tietävät mistä puhutaan.

        Eipä muuten löytynyt tosiaan Maunulle kavereita jelppimään ylös sieltä kanveisista tai muuten hoivaamaan iskun jälkeen. Yksinäistä on miehen elämä jos on silmiin uskomista näin vierestä nähtynä.
        Kisoina FF 12 oli kyllä pohjalta kaikin puolin ja halvimmat liput 27 egee alkavat olla moisesta dumaritouhusta liikaa ellei suuntana ole tosiaan tämmönen Jenkki Wrestling-touhu, jossa dumarit osallistuu myös karkeloihin. Ottelijat toki olivat kaikin puolin asiallisia, poislukien tietysti Yvel. Ja tähän voi sit kommentoida jokainen jos haluaa-olin kuitenkin ite paikalla, vielä selvin päin! Kyllä maksavan yleisön edustajan on oikeus arvostella tälläisiä tuomareita ja järjestelyitä ja vaatia rahoilleen edes jonkinmoista vastinetta.

        Veit sanat suustani. Voi helvetti mitä tuomarointia!!! Kotiinpäinveto ei todellakaan paranna kisojen laatua. Se ei muuten ollu Petteri Maunu ketä Yvel löi, en kyllä tiiä sen tuomarin nimeä. Tosin vt-matsi Simola-Karkianen oli mielestäni hyvä.


      • Sifu
        tta kirjoitti:

        Veit sanat suustani. Voi helvetti mitä tuomarointia!!! Kotiinpäinveto ei todellakaan paranna kisojen laatua. Se ei muuten ollu Petteri Maunu ketä Yvel löi, en kyllä tiiä sen tuomarin nimeä. Tosin vt-matsi Simola-Karkianen oli mielestäni hyvä.

        Kyllä se kuule oli Petteri Maunu jota Gilbert löi...


      • tta
        Sifu kirjoitti:

        Kyllä se kuule oli Petteri Maunu jota Gilbert löi...

        Niinpä olikin, vaikka istuin eturivillä ja näin homman niin mulla meni nimet sekaisin...


      • Pena
        tta kirjoitti:

        Niinpä olikin, vaikka istuin eturivillä ja näin homman niin mulla meni nimet sekaisin...

        Istuitko Halmeen Tonin vieressä?


      • Jari__
        tta kirjoitti:

        Veit sanat suustani. Voi helvetti mitä tuomarointia!!! Kotiinpäinveto ei todellakaan paranna kisojen laatua. Se ei muuten ollu Petteri Maunu ketä Yvel löi, en kyllä tiiä sen tuomarin nimeä. Tosin vt-matsi Simola-Karkianen oli mielestäni hyvä.

        Itse asiassa minusta matsit olivat muuten ihan ok tasoa, pidin myös itse Simola-Karkiainen matsista, Harmi että hyvät matsit jäävät nyt huomiossa tämän yhden tapahtuman peittoon.


      • roller1233
        Jari__ kirjoitti:

        Itse asiassa minusta matsit olivat muuten ihan ok tasoa, pidin myös itse Simola-Karkiainen matsista, Harmi että hyvät matsit jäävät nyt huomiossa tämän yhden tapahtuman peittoon.

        Hinta/laatu suhde ei kyllä tässä ole kohdillaan. Katotaan sitten uudestaan kun saa lippuja 10-15e:lla.


    • .,.,.

      MItäs svidua tuolla sherdogissakin möyhytään.

      And about the skinhead issue... I really believe that Atte Backman (and several others of Espoon Kehähait team) is a skinhead. Shaven head, some of the tattoos, the entrance musics... and I hate to say this but in Finland MMA is very popular amongst skinheads.

      Onkos tämä totta, itse seuraan aktiivisesti lähinnä ulkomaisia mma-tapahtumia, joten kertokoot joku muu.

      • jepjepjep

        Atte Backman, Niko Puhakka ja Toni Valtonen ovat kaikki vanhoja HKI skinejä. Niitä voi bongailla vaikka tuolta http://www.jklskins.com/ kuva osastosta.


      • Jukkis
        jepjepjep kirjoitti:

        Atte Backman, Niko Puhakka ja Toni Valtonen ovat kaikki vanhoja HKI skinejä. Niitä voi bongailla vaikka tuolta http://www.jklskins.com/ kuva osastosta.

        Immu kirjotti www.protestnet.net/nhb2/ oman mielipiteensä ja oikeessa oli noista espoon skineistä/maunusta. Moiset touhut FF:la tuhoo koko MMA maineen.

        vittu että kiukuttaa.
        Miten te"ff-organisaatio" aina onnistutte
        -ottelija kuristetaan tuomari pihalla kuin lumiukko
        -myöhemmin selviää ottelijalla 39 kuumetta
        - pääottelija on kiipelissä maunu huutaa tuomarille diskaa se ja tuomari diskaa vastustajan
        -maunu tuomitsee otteluita omille ottelijoille
        - klimaksi maunu tyrmätään
        Eihän tollasta hullua saa pästää kehään mieshän on diskattu jo monta kertaa.15-vuoden poke kokemuksesta sanon älkää aloittako mitään mitä ette voi viedä loppuun.tää homma menee niin että jos joku mokaa niin kaikki kärsii.tälläisten ottelu iltojen järjestäminen loppuu ja esim. meikäläinen lompsii kortistoon


      • toivo elää
        Jukkis kirjoitti:

        Immu kirjotti www.protestnet.net/nhb2/ oman mielipiteensä ja oikeessa oli noista espoon skineistä/maunusta. Moiset touhut FF:la tuhoo koko MMA maineen.

        vittu että kiukuttaa.
        Miten te"ff-organisaatio" aina onnistutte
        -ottelija kuristetaan tuomari pihalla kuin lumiukko
        -myöhemmin selviää ottelijalla 39 kuumetta
        - pääottelija on kiipelissä maunu huutaa tuomarille diskaa se ja tuomari diskaa vastustajan
        -maunu tuomitsee otteluita omille ottelijoille
        - klimaksi maunu tyrmätään
        Eihän tollasta hullua saa pästää kehään mieshän on diskattu jo monta kertaa.15-vuoden poke kokemuksesta sanon älkää aloittako mitään mitä ette voi viedä loppuun.tää homma menee niin että jos joku mokaa niin kaikki kärsii.tälläisten ottelu iltojen järjestäminen loppuu ja esim. meikäläinen lompsii kortistoon

        Harmittaa todellakin! Tuomaritoiminta FF:ssä vale tudo puolella oli aivan käsittämätöntä. Minkä helvetin takia ei kv-otteluihin saada ulkomaalaista tuomaria "puoluettomasta" maasta? Vaikka Maunun oma toiminta lauantaina tuomarina oli kyseenalaista, niin Yvelin toiminta oli rikollista! Ja, kyllä se vaan on niin, että Suomen maine MMA-maana ulkomailla on todella synkkä. Nyt on suunta muutettava, että jatkossa voidaan nauttia korkealuokkaisesta actionista!


      • diablo
        jepjepjep kirjoitti:

        Atte Backman, Niko Puhakka ja Toni Valtonen ovat kaikki vanhoja HKI skinejä. Niitä voi bongailla vaikka tuolta http://www.jklskins.com/ kuva osastosta.

        Osa harrastajista omaa skinhead aatetaustan. Kysymyksessä on kuitenkin pieni vähemmistö...

        Esimerkiksi kyseisen kamppailuturnauksen järjestäjä on Amnesty Internationalin jäsen...


      • Joopa joo

        Olen seurannut espoon kehähaiden ns."kohuottelijoita" ja minun mielestä he eivät ole kehässä osoittaneet mitään rasistista vaan olleet aivan kun kuka tahansa ottelija.On jokaisen oma asia mitä ajattelee maailman asioista.


      • itsekkin lyhythiuksinen

        onhan tuo nyt selvä, että vapaaottelijoita pidetään skineinä. syykin on aika selvä, miehen ovat rumia, valkoihoisia kaljupäitä, ainkain suurin osa, joilla on enemmän ja vähemmän tatuointeja, ja aina, kun heidät näkee kehässä, on heillä häjy ilme. mutta kun hieman miettii asiaa, niin sekin selviää, miksi näin. jos on pitkät hiukset, niin niistä voi vapaaottelussa repiä pään esiin ja lyödä... itselleni kävi muutamissa treeneissä näin, kunnes leikkasin hiukset kaikki pois, noin 8 vuotta sitten. myöhemmin minulta on moni kysynyt, että olenko "aatteen miehiä", johon olen vastannut kieltävästi. lisäksi monet näistä otelijoista toimivat portsareina tai vartijoina, joissa on kyseessä jo työturvallisuus.

        tatuoinnit kiinteällä kropalla on, ainakin joidenkin mielestä, erittäin seksikästä (ainakin oma tyttöystäväni on sitä mieltä), ja onhan se edelleen eräänlainen kovan miehen merkki, riippuen tietysti tatuoinnista. jotkut katsovat minua edelleen kieroon, kun esimerkiksi menen kauppaan ja päälläni on paita, missä lukee "live to fight, fight to live" tai jotain vastaavaa. kuitenkin treenaan näiden tummienkin vapaaottelijoiden kanssa. ja onhan heilläkin lyhyet hiukset.

        suurin osa vapaaottelijoista ei ole skinnareita, vaikka ulkomuoto voikin näin ilmaista...


      • Putte
        toivo elää kirjoitti:

        Harmittaa todellakin! Tuomaritoiminta FF:ssä vale tudo puolella oli aivan käsittämätöntä. Minkä helvetin takia ei kv-otteluihin saada ulkomaalaista tuomaria "puoluettomasta" maasta? Vaikka Maunun oma toiminta lauantaina tuomarina oli kyseenalaista, niin Yvelin toiminta oli rikollista! Ja, kyllä se vaan on niin, että Suomen maine MMA-maana ulkomailla on todella synkkä. Nyt on suunta muutettava, että jatkossa voidaan nauttia korkealuokkaisesta actionista!

        Kuka piru sen tietää mitkä oli Yvelin mietteet, jos ja kun kehässä selvisi että vastapuolen kulmassa on aatteen miehiä ja tuomarina Petteri Maunu joka on vastustajan salipäällikkö. Skini vs. musta jätkä, voi olla aika paska asettelu jos tuomarinkin puolueellisuutta sopii epäillä-kuten nyt sopii. Viis niistä Amnesty jutuista, tuskin ne Yveliä lohdutti. Olihan tuomaritoiminta aiemmissakin matseissa jo vähintäänkin kyseenalaista, tietävät ne jotka asiasta jotain ymmärtävät. Voi olla et Yvel sai jonkin paniikkikohtauksen, ja luuli vähintäänkin joutuvansa teurassiaksi. Kuinkas moni muu olisi Yvelin housuissa pysynyt viilipyttynä, ottanut iisisti valkoista arjalaista vastaan, yleisön ollessa selvästi aatten miehiä suurelta osalta. Kannattaisi kuunnella sen Yvelin versio asiasta, sehän on helppoa kun soittaa tai mailaa sille, ja sivut löytyy kyllä.


      • flammee
        Putte kirjoitti:

        Kuka piru sen tietää mitkä oli Yvelin mietteet, jos ja kun kehässä selvisi että vastapuolen kulmassa on aatteen miehiä ja tuomarina Petteri Maunu joka on vastustajan salipäällikkö. Skini vs. musta jätkä, voi olla aika paska asettelu jos tuomarinkin puolueellisuutta sopii epäillä-kuten nyt sopii. Viis niistä Amnesty jutuista, tuskin ne Yveliä lohdutti. Olihan tuomaritoiminta aiemmissakin matseissa jo vähintäänkin kyseenalaista, tietävät ne jotka asiasta jotain ymmärtävät. Voi olla et Yvel sai jonkin paniikkikohtauksen, ja luuli vähintäänkin joutuvansa teurassiaksi. Kuinkas moni muu olisi Yvelin housuissa pysynyt viilipyttynä, ottanut iisisti valkoista arjalaista vastaan, yleisön ollessa selvästi aatten miehiä suurelta osalta. Kannattaisi kuunnella sen Yvelin versio asiasta, sehän on helppoa kun soittaa tai mailaa sille, ja sivut löytyy kyllä.

        Yvel tunnetaan muutenkin likaisena ottelijana ja on ennenkin töninyt tuomaria, en usko että tämä juurikaan johtui vastustajan aatteellisuuksista. Esimerkiksi Don Fryeta vastaan otellessaan pridessä(?) koitti tökkiä silmiin ja tais se tuossakin matsissa tuomarin käsiä läpsiä pois. Tuo siis foorumeilta luettua, en ole kyseistä matsia nähnyt. Punnituksissa aiempana päivänä Yvel kuulemma käyttäytyi ihan asiallisesti.

        JA saa olla aikamoinen se Yvelin versio jotta teko olisi oikeutettu, nuo mainitsemasi seikat eivät riitä lähimainkaan. Itse matsissahan ei ollut tapahtunut vielä mitään, mikä antaisi syytä epäillä puolueellisuutta.

        Ps. Skinijutut ja aatelliset väittelyt sitten jonnekkin toiselle palstalla.


      • AndyS
        Putte kirjoitti:

        Kuka piru sen tietää mitkä oli Yvelin mietteet, jos ja kun kehässä selvisi että vastapuolen kulmassa on aatteen miehiä ja tuomarina Petteri Maunu joka on vastustajan salipäällikkö. Skini vs. musta jätkä, voi olla aika paska asettelu jos tuomarinkin puolueellisuutta sopii epäillä-kuten nyt sopii. Viis niistä Amnesty jutuista, tuskin ne Yveliä lohdutti. Olihan tuomaritoiminta aiemmissakin matseissa jo vähintäänkin kyseenalaista, tietävät ne jotka asiasta jotain ymmärtävät. Voi olla et Yvel sai jonkin paniikkikohtauksen, ja luuli vähintäänkin joutuvansa teurassiaksi. Kuinkas moni muu olisi Yvelin housuissa pysynyt viilipyttynä, ottanut iisisti valkoista arjalaista vastaan, yleisön ollessa selvästi aatten miehiä suurelta osalta. Kannattaisi kuunnella sen Yvelin versio asiasta, sehän on helppoa kun soittaa tai mailaa sille, ja sivut löytyy kyllä.

        Todella typerä selitys. Backmanhan se skini on eikä Maunu. Voisi vielä ymmärtää - vaikkei hyväksyä - että Yvel olisi tehnyt jonkun likaisen tempun Backmanille tämän aatteen takia, mutta miten se nyt Maunua oikeuttaisi pieksämään? Skini Backmania Yvel taas halusi kätellä ottelun jälkeen, joten eihän tuossa ole päätä eikä häntää.


      • tta
        itsekkin lyhythiuksinen kirjoitti:

        onhan tuo nyt selvä, että vapaaottelijoita pidetään skineinä. syykin on aika selvä, miehen ovat rumia, valkoihoisia kaljupäitä, ainkain suurin osa, joilla on enemmän ja vähemmän tatuointeja, ja aina, kun heidät näkee kehässä, on heillä häjy ilme. mutta kun hieman miettii asiaa, niin sekin selviää, miksi näin. jos on pitkät hiukset, niin niistä voi vapaaottelussa repiä pään esiin ja lyödä... itselleni kävi muutamissa treeneissä näin, kunnes leikkasin hiukset kaikki pois, noin 8 vuotta sitten. myöhemmin minulta on moni kysynyt, että olenko "aatteen miehiä", johon olen vastannut kieltävästi. lisäksi monet näistä otelijoista toimivat portsareina tai vartijoina, joissa on kyseessä jo työturvallisuus.

        tatuoinnit kiinteällä kropalla on, ainakin joidenkin mielestä, erittäin seksikästä (ainakin oma tyttöystäväni on sitä mieltä), ja onhan se edelleen eräänlainen kovan miehen merkki, riippuen tietysti tatuoinnista. jotkut katsovat minua edelleen kieroon, kun esimerkiksi menen kauppaan ja päälläni on paita, missä lukee "live to fight, fight to live" tai jotain vastaavaa. kuitenkin treenaan näiden tummienkin vapaaottelijoiden kanssa. ja onhan heilläkin lyhyet hiukset.

        suurin osa vapaaottelijoista ei ole skinnareita, vaikka ulkomuoto voikin näin ilmaista...

        ei pelkkä kalju tai mikä tahansa tatska tee kenestäkään skiniä. Tuolla maailmalla MMA-scenellä kaikki "ihmisrodut" ovat hyvin edustettuja. Väriin, rotuun, muotoon ja mittaria vaan käyttäen niin hiuksista on haittaa itse actionissa, ei siinä mitään. Suomessa homma vaan om leimautunut skinien touhuksi, ja tähän pitäisi saada muutos! Jos maine "skinimaana" kasvaa, niin on selkeä riski, että ulkomailta ei saada kovia ottelijoita ottelemaan.


      • diablo
        Putte kirjoitti:

        Kuka piru sen tietää mitkä oli Yvelin mietteet, jos ja kun kehässä selvisi että vastapuolen kulmassa on aatteen miehiä ja tuomarina Petteri Maunu joka on vastustajan salipäällikkö. Skini vs. musta jätkä, voi olla aika paska asettelu jos tuomarinkin puolueellisuutta sopii epäillä-kuten nyt sopii. Viis niistä Amnesty jutuista, tuskin ne Yveliä lohdutti. Olihan tuomaritoiminta aiemmissakin matseissa jo vähintäänkin kyseenalaista, tietävät ne jotka asiasta jotain ymmärtävät. Voi olla et Yvel sai jonkin paniikkikohtauksen, ja luuli vähintäänkin joutuvansa teurassiaksi. Kuinkas moni muu olisi Yvelin housuissa pysynyt viilipyttynä, ottanut iisisti valkoista arjalaista vastaan, yleisön ollessa selvästi aatten miehiä suurelta osalta. Kannattaisi kuunnella sen Yvelin versio asiasta, sehän on helppoa kun soittaa tai mailaa sille, ja sivut löytyy kyllä.

        Joo.

        Totta on se, että kukaan muu ei voi tietää mitä Yvelin päässä liikkui muuta kuin hän itse. Tuon tason kamppailijan on kuitenkin säilytettävä malttinsa, vaikka vastassa olisi itse pimeyden ruhtinas. Gilpertti oli päästään sekaisin ja ansaitsee pitkän ottelukiellon...Tuomari on aina koskematon oli tilanne sitten MIKÄ hyvänsä...

        ...Ja sillä Amnesty kommentilla yritän vain tuoda sitä esille, ettei tarvitse olla skini jos harrastaa vapaaottelua. Luulen, että me se tiedetään Putte, mutta suuri yleisö voi saada toisen kuvan noista skini jutuista...


      • R0llah!23
        diablo kirjoitti:

        Joo.

        Totta on se, että kukaan muu ei voi tietää mitä Yvelin päässä liikkui muuta kuin hän itse. Tuon tason kamppailijan on kuitenkin säilytettävä malttinsa, vaikka vastassa olisi itse pimeyden ruhtinas. Gilpertti oli päästään sekaisin ja ansaitsee pitkän ottelukiellon...Tuomari on aina koskematon oli tilanne sitten MIKÄ hyvänsä...

        ...Ja sillä Amnesty kommentilla yritän vain tuoda sitä esille, ettei tarvitse olla skini jos harrastaa vapaaottelua. Luulen, että me se tiedetään Putte, mutta suuri yleisö voi saada toisen kuvan noista skini jutuista...

        Muuten siinä FF12 mukana tulleessa lapussa heti ekalla sivulla on joku ulkomaalainen skini-ottelija. :) Niiden thaimaalaisten kanssa samalla sivulla.

        Ja kyllä sen aika hyvin jo tatuoinneista huomaa onko nahkapää vai ei.


      • Pekka
        Joopa joo kirjoitti:

        Olen seurannut espoon kehähaiden ns."kohuottelijoita" ja minun mielestä he eivät ole kehässä osoittaneet mitään rasistista vaan olleet aivan kun kuka tahansa ottelija.On jokaisen oma asia mitä ajattelee maailman asioista.

        Itselle muistuu mieleen ainakin UFC matseista se kun Abbott käy laittamassa oman salin paidan tyrmätyn kaverin päälle ja jossain matsissa yksi Gracien klaanista lähtiessään kävelee vastustajan naaman päältä. Eli tuohon kun vertaan niin nämä meidän ottelijat on tosi siististi käyttäytyviä (kehän ulkopuolelta ei osaa sanoa :) Yleisöstä taasen tuntuu löytyvän monenlaista huutajaa.
        MMA on vain senverran lapsenkengisssä vielä Suomessa että asioita opetellaan kantapään kautta. Oli UFC matseissakin alussa vaikka minkälaista tuomaria ja jo tyrmätyt kaverit saivat vielä useampia iskuja ennenkuin tuomari heräsi toppuuttelemaan. Oma veikkaus tästä Hurricanen tempusta on kuitenkin se että vaikka siinä olisi tummempikin kaveri tuomitsemassa niin nyrkki olisi heilunut.


      • Hölmökö
        diablo kirjoitti:

        Joo.

        Totta on se, että kukaan muu ei voi tietää mitä Yvelin päässä liikkui muuta kuin hän itse. Tuon tason kamppailijan on kuitenkin säilytettävä malttinsa, vaikka vastassa olisi itse pimeyden ruhtinas. Gilpertti oli päästään sekaisin ja ansaitsee pitkän ottelukiellon...Tuomari on aina koskematon oli tilanne sitten MIKÄ hyvänsä...

        ...Ja sillä Amnesty kommentilla yritän vain tuoda sitä esille, ettei tarvitse olla skini jos harrastaa vapaaottelua. Luulen, että me se tiedetään Putte, mutta suuri yleisö voi saada toisen kuvan noista skini jutuista...

        Iltalehti 19.11. TYRMÄÄJÄ SYYTTI TUOMARIA PUOLUEELLISUUDESTA

        "Suomalaisen kehätuomarin tyrmännyt hollantilaisottelija Gilbert "The Hurricane" Yvel selitti tulistumistaan tuomarin puolueellisuudella."

        Ei kai siinä ole enää mitään epäselvää miksi Yvel löi tuomaria. Mies koki ettei ollut reilua että tuomarin suojatti ottelee tämän toimiessa itse kehätuomarina. Täällä on turha selitellä että ei se oikeuta lyömään tuomaria, ei niin, mutta olipa hollantilaisella ainakin syy tekoon, asioiden tässä valossa. Väite että, mies tuli tänne suomeen vain vetämään tuomaria kuonoon, ja jääden näin ilman palkkiota kuulostaa naurettavalta. Kuka vetäisi tuomaria turpaan, jos tietää sen olevan palkan maksaja, ei kukaan ellei olisi mitään syytä. Missä muualla tämä olisi edes mahdollista kuin näissä MMA-lajeissa? Jos on vähän sääntöjä ottelijoilla niin vähemmän näkyy olevan tuomareilla. Kyllä haiskahtaa pahasti koko jupakka. Jos kohta Yvel on huonoa mainosta lajille niin on Maununkin toiminta arveluttavaa kehätuomarina ja järjestelyistä vastaavana. Koko "lajin" toiminta on arveluttavaa jos tämä on yleisesti hyväksytty toimintatapa. Maunun kommentti samasta lehdestä; -"Mikä lie henkisesti häiriintynyt kaveri." Outoa puhetta mieheltä joka on itse Yvelin valinnut, kisojen järjestäjä ja kehätuomari sekä lopuksi vielä Yvelin palkan maksaja? Taitaa koko MMA-homma olla pelkkää rahastusta jonka hölmöt maksaa!


      • flammee
        Hölmökö kirjoitti:

        Iltalehti 19.11. TYRMÄÄJÄ SYYTTI TUOMARIA PUOLUEELLISUUDESTA

        "Suomalaisen kehätuomarin tyrmännyt hollantilaisottelija Gilbert "The Hurricane" Yvel selitti tulistumistaan tuomarin puolueellisuudella."

        Ei kai siinä ole enää mitään epäselvää miksi Yvel löi tuomaria. Mies koki ettei ollut reilua että tuomarin suojatti ottelee tämän toimiessa itse kehätuomarina. Täällä on turha selitellä että ei se oikeuta lyömään tuomaria, ei niin, mutta olipa hollantilaisella ainakin syy tekoon, asioiden tässä valossa. Väite että, mies tuli tänne suomeen vain vetämään tuomaria kuonoon, ja jääden näin ilman palkkiota kuulostaa naurettavalta. Kuka vetäisi tuomaria turpaan, jos tietää sen olevan palkan maksaja, ei kukaan ellei olisi mitään syytä. Missä muualla tämä olisi edes mahdollista kuin näissä MMA-lajeissa? Jos on vähän sääntöjä ottelijoilla niin vähemmän näkyy olevan tuomareilla. Kyllä haiskahtaa pahasti koko jupakka. Jos kohta Yvel on huonoa mainosta lajille niin on Maununkin toiminta arveluttavaa kehätuomarina ja järjestelyistä vastaavana. Koko "lajin" toiminta on arveluttavaa jos tämä on yleisesti hyväksytty toimintatapa. Maunun kommentti samasta lehdestä; -"Mikä lie henkisesti häiriintynyt kaveri." Outoa puhetta mieheltä joka on itse Yvelin valinnut, kisojen järjestäjä ja kehätuomari sekä lopuksi vielä Yvelin palkan maksaja? Taitaa koko MMA-homma olla pelkkää rahastusta jonka hölmöt maksaa!

        Niin, tottahan syy löytyy, on idiooteillakin syynsä idioottimaisuuksiinsa ja yleensä nämä syyt ovat idioottimaisia kuten Yvelinkin syyt tekoonsa. Itse ottelussahan ei paljoa kerennyt tapahtua, Atte ja Yvel ajautuivat köysiin ja olivat vaarassa pudota kehästä jolloin tuomari keskeytti ottelun ja määräsi ottlijat keskelle kehää ja samaan asentoon missä olivat (ja tämä löytyy säännöistä). Yvelille tämä asento ei kelvannut ja kun tuomari käski Atten omaan kulmaansa antaakseen Yvelille varoituksen, Yvel tempaisi turpaan.


      • liudfyg
        Hölmökö kirjoitti:

        Iltalehti 19.11. TYRMÄÄJÄ SYYTTI TUOMARIA PUOLUEELLISUUDESTA

        "Suomalaisen kehätuomarin tyrmännyt hollantilaisottelija Gilbert "The Hurricane" Yvel selitti tulistumistaan tuomarin puolueellisuudella."

        Ei kai siinä ole enää mitään epäselvää miksi Yvel löi tuomaria. Mies koki ettei ollut reilua että tuomarin suojatti ottelee tämän toimiessa itse kehätuomarina. Täällä on turha selitellä että ei se oikeuta lyömään tuomaria, ei niin, mutta olipa hollantilaisella ainakin syy tekoon, asioiden tässä valossa. Väite että, mies tuli tänne suomeen vain vetämään tuomaria kuonoon, ja jääden näin ilman palkkiota kuulostaa naurettavalta. Kuka vetäisi tuomaria turpaan, jos tietää sen olevan palkan maksaja, ei kukaan ellei olisi mitään syytä. Missä muualla tämä olisi edes mahdollista kuin näissä MMA-lajeissa? Jos on vähän sääntöjä ottelijoilla niin vähemmän näkyy olevan tuomareilla. Kyllä haiskahtaa pahasti koko jupakka. Jos kohta Yvel on huonoa mainosta lajille niin on Maununkin toiminta arveluttavaa kehätuomarina ja järjestelyistä vastaavana. Koko "lajin" toiminta on arveluttavaa jos tämä on yleisesti hyväksytty toimintatapa. Maunun kommentti samasta lehdestä; -"Mikä lie henkisesti häiriintynyt kaveri." Outoa puhetta mieheltä joka on itse Yvelin valinnut, kisojen järjestäjä ja kehätuomari sekä lopuksi vielä Yvelin palkan maksaja? Taitaa koko MMA-homma olla pelkkää rahastusta jonka hölmöt maksaa!

        en nyt muista kenenkä sanoin, mutta kuitenki: "selitys ovat kuin perseenreikä, jokaisella on sellainen"


      • Jido
        liudfyg kirjoitti:

        en nyt muista kenenkä sanoin, mutta kuitenki: "selitys ovat kuin perseenreikä, jokaisella on sellainen"

        Hyvin sanottu.
        Minun selitykseni eli persereikäni on seuraava.
        Yvel sai raivarin eli menetti hermonsa ja löi tuomaria. Tilanteeseen vaikutti ottelun aiheuttama paine ja epäselvä tilanne jota hermot eivät kestäneet. Siis vain raivarista tässä oli kysymys, ei sen kummempaa. Kaikki saa joskus raivarin kun hommat eivät mene putkeen ja on muutenkin vaikeaa.
        Yvelin päivä saattoi olla jo valmiiksi huono, kuka tietää mitä kaikkea oli tapahtunut, sitten epäselvyyksiä matsissa ja hermot petti.

        Lööppihän siitä tuli, mutta niitä tarvitaan päivittäin. Yvel antoi aiheen yhdelle lööpille, koska se ylitti uutiskynnyksen.
        Mielestäni aivan turha uutinen.


      • Jido
        diablo kirjoitti:

        Osa harrastajista omaa skinhead aatetaustan. Kysymyksessä on kuitenkin pieni vähemmistö...

        Esimerkiksi kyseisen kamppailuturnauksen järjestäjä on Amnesty Internationalin jäsen...

        Jutut aatteen miehistä ovat täyttä paskaa.
        Kaljupäisyys ei tee kenestäkään vielä aatteen miestä. Jos Shotokan karatessa olisi tapana ajaa päät kaljuksi ja joukossa olisi yksi rasisti niin kaikki olisivat rasisteja, niinkö???


      • AndyS
        Hölmökö kirjoitti:

        Iltalehti 19.11. TYRMÄÄJÄ SYYTTI TUOMARIA PUOLUEELLISUUDESTA

        "Suomalaisen kehätuomarin tyrmännyt hollantilaisottelija Gilbert "The Hurricane" Yvel selitti tulistumistaan tuomarin puolueellisuudella."

        Ei kai siinä ole enää mitään epäselvää miksi Yvel löi tuomaria. Mies koki ettei ollut reilua että tuomarin suojatti ottelee tämän toimiessa itse kehätuomarina. Täällä on turha selitellä että ei se oikeuta lyömään tuomaria, ei niin, mutta olipa hollantilaisella ainakin syy tekoon, asioiden tässä valossa. Väite että, mies tuli tänne suomeen vain vetämään tuomaria kuonoon, ja jääden näin ilman palkkiota kuulostaa naurettavalta. Kuka vetäisi tuomaria turpaan, jos tietää sen olevan palkan maksaja, ei kukaan ellei olisi mitään syytä. Missä muualla tämä olisi edes mahdollista kuin näissä MMA-lajeissa? Jos on vähän sääntöjä ottelijoilla niin vähemmän näkyy olevan tuomareilla. Kyllä haiskahtaa pahasti koko jupakka. Jos kohta Yvel on huonoa mainosta lajille niin on Maununkin toiminta arveluttavaa kehätuomarina ja järjestelyistä vastaavana. Koko "lajin" toiminta on arveluttavaa jos tämä on yleisesti hyväksytty toimintatapa. Maunun kommentti samasta lehdestä; -"Mikä lie henkisesti häiriintynyt kaveri." Outoa puhetta mieheltä joka on itse Yvelin valinnut, kisojen järjestäjä ja kehätuomari sekä lopuksi vielä Yvelin palkan maksaja? Taitaa koko MMA-homma olla pelkkää rahastusta jonka hölmöt maksaa!

        Jos olet sitä mieltä, että Maunu oli puolueellien, niin kerrotko vielä, mitkä hänen päätöksensä kyseisessä ottelussa olivat puolueellisia? Mitä olisi pitänyt tehdä toisin ja mihin sääntöön perustuen?

        tähän mennessä kaikki ottelun nähneet henkilöt, joiden olen kuullut kommentoivan, ovat olleet sitä mieltä, ettei Maunu voinut olla puolueellinen, koska tilanne sattui ensimmäisen tuomaripäätöksen kohdalla ja siinä päätös oli ilmeisen oikea ja sääntöjen mukainen.


      • K.Maga

        Ei voi kun ihmetellä tuota "aatteen miehiä"-kohua. Jospa esim. hra Backman onkin aatteen
        miehiä..so what! Jos hän nousee kehään ja
        ottelee siellä ketä vastaan vain, ihonväriin
        tai syntymäpaikkaan katsomatta ja ennen kaikkea
        pelaa sääntöjen mukaan(toisin kun Yvel..), on
        hän paikkansa täysin ansainnut kehässä.
        Ja jos hän nyt sattuu olemaan ideologialtaan
        äärioikeistolainen (tai miksi nyt sitä haluaa
        kutsua), ei se tee hänestä mitenkään rikollista.
        Se, että uskoo tai seuraa jotain ideologiaa,
        ei käsittääkseni ole mitenkään kiellettyä.
        Se on eri asia, jos tälläinen aatteen mies
        käy kaupungilla pieksemässä tummahipiäisiä
        tai potkimassa paikallisen kebab-kuppilan
        ikkunat sisään. Ja eipä käsittääkseni esim.
        Backman ole hakeutunut vain pelkästään tummaihoisia vastustajia vastaan, jotta
        voisi näitä piestä vakaumuksensa nimissä?
        Sitä paitsi, on syytä myös muistaa, että jos
        joku hlö on nuoruudessaan ollut jossain
        järjestössä tai touhuissa mukana, ei tarkoita
        että hän vielä olisi. Ja silti vaikka olisi,
        en ymmärrä mistä kitistään!?

        Itse asiassa juuri esim. ne jenkit ketkä asiasta
        kitisevät, saattavat hyvinkin olla mitä pahimpia
        punaniska jutteja Alabamasta, jossa tuskin
        hirveästi tykätään tummaihoisista?!
        Ja loppujen lopuksi, hyvin harva ihminen luulee,
        että juuri ne kaduilla hilluvat teiniskinit
        edustavat skinhead-aatetta. Asia on juuri päinvastoin.

        Toisaalta, en ole hirveän yllättynyt tästä
        kohusta. Olen itsekin törmännyt useasti näihin
        "oletko aatteen mies?" kysymyksiin, koska ajan
        pääni kaljuksi. Toinen huvittava/ärsyttävä asia
        on se, että koska minulla on suomen leijona-koru,
        tämänkin takia usein kysellään aatteesta...
        Ja noita leijona-koruja on varmaan joka toisella
        miehellä, ehkäpä suomessa sitten on joka
        toinen mies aatteen miehiä:)


      • K.Maga
        K.Maga kirjoitti:

        Ei voi kun ihmetellä tuota "aatteen miehiä"-kohua. Jospa esim. hra Backman onkin aatteen
        miehiä..so what! Jos hän nousee kehään ja
        ottelee siellä ketä vastaan vain, ihonväriin
        tai syntymäpaikkaan katsomatta ja ennen kaikkea
        pelaa sääntöjen mukaan(toisin kun Yvel..), on
        hän paikkansa täysin ansainnut kehässä.
        Ja jos hän nyt sattuu olemaan ideologialtaan
        äärioikeistolainen (tai miksi nyt sitä haluaa
        kutsua), ei se tee hänestä mitenkään rikollista.
        Se, että uskoo tai seuraa jotain ideologiaa,
        ei käsittääkseni ole mitenkään kiellettyä.
        Se on eri asia, jos tälläinen aatteen mies
        käy kaupungilla pieksemässä tummahipiäisiä
        tai potkimassa paikallisen kebab-kuppilan
        ikkunat sisään. Ja eipä käsittääkseni esim.
        Backman ole hakeutunut vain pelkästään tummaihoisia vastustajia vastaan, jotta
        voisi näitä piestä vakaumuksensa nimissä?
        Sitä paitsi, on syytä myös muistaa, että jos
        joku hlö on nuoruudessaan ollut jossain
        järjestössä tai touhuissa mukana, ei tarkoita
        että hän vielä olisi. Ja silti vaikka olisi,
        en ymmärrä mistä kitistään!?

        Itse asiassa juuri esim. ne jenkit ketkä asiasta
        kitisevät, saattavat hyvinkin olla mitä pahimpia
        punaniska jutteja Alabamasta, jossa tuskin
        hirveästi tykätään tummaihoisista?!
        Ja loppujen lopuksi, hyvin harva ihminen luulee,
        että juuri ne kaduilla hilluvat teiniskinit
        edustavat skinhead-aatetta. Asia on juuri päinvastoin.

        Toisaalta, en ole hirveän yllättynyt tästä
        kohusta. Olen itsekin törmännyt useasti näihin
        "oletko aatteen mies?" kysymyksiin, koska ajan
        pääni kaljuksi. Toinen huvittava/ärsyttävä asia
        on se, että koska minulla on suomen leijona-koru,
        tämänkin takia usein kysellään aatteesta...
        Ja noita leijona-koruja on varmaan joka toisella
        miehellä, ehkäpä suomessa sitten on joka
        toinen mies aatteen miehiä:)

        tuli näppivirhe omaan tekstiin:(
        Eli tarkoitin, että hyvin usea kuvittelee juuri
        näiden kadulla hilluvien teiniskinien edustavan
        skinhead-aatetta, vaikka asia on juuri päinvastoin.


      • vaan
        AndyS kirjoitti:

        Jos olet sitä mieltä, että Maunu oli puolueellien, niin kerrotko vielä, mitkä hänen päätöksensä kyseisessä ottelussa olivat puolueellisia? Mitä olisi pitänyt tehdä toisin ja mihin sääntöön perustuen?

        tähän mennessä kaikki ottelun nähneet henkilöt, joiden olen kuullut kommentoivan, ovat olleet sitä mieltä, ettei Maunu voinut olla puolueellinen, koska tilanne sattui ensimmäisen tuomaripäätöksen kohdalla ja siinä päätös oli ilmeisen oikea ja sääntöjen mukainen.

        moraalista. Siis on moraalisesti väärin tilanne, jossa oma koutsi tuomitsee omia oppilaitaan/harjoittelijoitaan. Kukaan ei varmaankaan väitäkään Maunun tuominneen puolueellisesti (tai sitten minulla on lukihäiriö), vaan kysymys on tilanteen aiheuttamista fiiliksistä. Ihan aikuisten oikeastihan Maunun ei olisi pitänyt voida olla tuomarina tuossa ottelussa.


      • siis
        vaan kirjoitti:

        moraalista. Siis on moraalisesti väärin tilanne, jossa oma koutsi tuomitsee omia oppilaitaan/harjoittelijoitaan. Kukaan ei varmaankaan väitäkään Maunun tuominneen puolueellisesti (tai sitten minulla on lukihäiriö), vaan kysymys on tilanteen aiheuttamista fiiliksistä. Ihan aikuisten oikeastihan Maunun ei olisi pitänyt voida olla tuomarina tuossa ottelussa.

        muut kuin Yvel.


      • AndyS
        vaan kirjoitti:

        moraalista. Siis on moraalisesti väärin tilanne, jossa oma koutsi tuomitsee omia oppilaitaan/harjoittelijoitaan. Kukaan ei varmaankaan väitäkään Maunun tuominneen puolueellisesti (tai sitten minulla on lukihäiriö), vaan kysymys on tilanteen aiheuttamista fiiliksistä. Ihan aikuisten oikeastihan Maunun ei olisi pitänyt voida olla tuomarina tuossa ottelussa.

        Eli siis Yvel hakkasi tuomaria siksi, että tuomari oli puolueellinen, vaikka tuomari ei ollut puolueellinen? Siis eihän tuossa ole mitään järkeä.

        Miksi se Yvel sitten suostui otteluun, jos piti tuomaria puolueellisena? Ja sitten yhtäkkiä kiskaisi turpaan ilman, että puolueellisuus olisi mitenkään ilmennyt tuomioissa. Hullun käytökseltä tuo minusta enempi kuulostaa.


      • Jeppe
        AndyS kirjoitti:

        Eli siis Yvel hakkasi tuomaria siksi, että tuomari oli puolueellinen, vaikka tuomari ei ollut puolueellinen? Siis eihän tuossa ole mitään järkeä.

        Miksi se Yvel sitten suostui otteluun, jos piti tuomaria puolueellisena? Ja sitten yhtäkkiä kiskaisi turpaan ilman, että puolueellisuus olisi mitenkään ilmennyt tuomioissa. Hullun käytökseltä tuo minusta enempi kuulostaa.

        Hullu olet ihan itsekin, ellet ymmärrä mitä muut kirjoittavat. Siis aloitapa alakoulua taasen alusta, ja ala opetella mitä aakkoset suomenkielessä tietyssä järjestyksessä tarkoittavat!
        Kaverihan ihan selvästi kirjoittaa moraalista, ei vääristä tuomioista. Ymmärrätkö, mitä moraali on. Ellet, ole todella pahoillani!


      • meitsi
        K.Maga kirjoitti:

        Ei voi kun ihmetellä tuota "aatteen miehiä"-kohua. Jospa esim. hra Backman onkin aatteen
        miehiä..so what! Jos hän nousee kehään ja
        ottelee siellä ketä vastaan vain, ihonväriin
        tai syntymäpaikkaan katsomatta ja ennen kaikkea
        pelaa sääntöjen mukaan(toisin kun Yvel..), on
        hän paikkansa täysin ansainnut kehässä.
        Ja jos hän nyt sattuu olemaan ideologialtaan
        äärioikeistolainen (tai miksi nyt sitä haluaa
        kutsua), ei se tee hänestä mitenkään rikollista.
        Se, että uskoo tai seuraa jotain ideologiaa,
        ei käsittääkseni ole mitenkään kiellettyä.
        Se on eri asia, jos tälläinen aatteen mies
        käy kaupungilla pieksemässä tummahipiäisiä
        tai potkimassa paikallisen kebab-kuppilan
        ikkunat sisään. Ja eipä käsittääkseni esim.
        Backman ole hakeutunut vain pelkästään tummaihoisia vastustajia vastaan, jotta
        voisi näitä piestä vakaumuksensa nimissä?
        Sitä paitsi, on syytä myös muistaa, että jos
        joku hlö on nuoruudessaan ollut jossain
        järjestössä tai touhuissa mukana, ei tarkoita
        että hän vielä olisi. Ja silti vaikka olisi,
        en ymmärrä mistä kitistään!?

        Itse asiassa juuri esim. ne jenkit ketkä asiasta
        kitisevät, saattavat hyvinkin olla mitä pahimpia
        punaniska jutteja Alabamasta, jossa tuskin
        hirveästi tykätään tummaihoisista?!
        Ja loppujen lopuksi, hyvin harva ihminen luulee,
        että juuri ne kaduilla hilluvat teiniskinit
        edustavat skinhead-aatetta. Asia on juuri päinvastoin.

        Toisaalta, en ole hirveän yllättynyt tästä
        kohusta. Olen itsekin törmännyt useasti näihin
        "oletko aatteen mies?" kysymyksiin, koska ajan
        pääni kaljuksi. Toinen huvittava/ärsyttävä asia
        on se, että koska minulla on suomen leijona-koru,
        tämänkin takia usein kysellään aatteesta...
        Ja noita leijona-koruja on varmaan joka toisella
        miehellä, ehkäpä suomessa sitten on joka
        toinen mies aatteen miehiä:)

        Miksi käytät Suomen leijona-korua?

        Tätä olen usein miettinyt, että onko ihmiset niin vitun idiootteja, että niillä ei ole perusteita mihinkään. Laumasieluiset pölvästit käyttävät Ruotsin vallan ajalta perittyä leijonavaakuna osoittaakseen "EI MITÄÄN".

        Minulle Suomen leijona ei ainakaan merkkaa suomalaisuutta, vaan lähinnä valtiota.

        Patriotismi on perseestä.


      • kaljupää!
        meitsi kirjoitti:

        Miksi käytät Suomen leijona-korua?

        Tätä olen usein miettinyt, että onko ihmiset niin vitun idiootteja, että niillä ei ole perusteita mihinkään. Laumasieluiset pölvästit käyttävät Ruotsin vallan ajalta perittyä leijonavaakuna osoittaakseen "EI MITÄÄN".

        Minulle Suomen leijona ei ainakaan merkkaa suomalaisuutta, vaan lähinnä valtiota.

        Patriotismi on perseestä.

        mulla on ainakin kaljupää koska se käy mulle parhaiten ja on helppo hoitonen...oonko mä nyt joku skini!mut onhan se ihan hyvä et joku niitä ulkomaalaisiakin pitää kurissa :)


      • meitsi
        kaljupää! kirjoitti:

        mulla on ainakin kaljupää koska se käy mulle parhaiten ja on helppo hoitonen...oonko mä nyt joku skini!mut onhan se ihan hyvä et joku niitä ulkomaalaisiakin pitää kurissa :)

        No en nyt ihan tuota kysynyt.


      • AndyS
        Jeppe kirjoitti:

        Hullu olet ihan itsekin, ellet ymmärrä mitä muut kirjoittavat. Siis aloitapa alakoulua taasen alusta, ja ala opetella mitä aakkoset suomenkielessä tietyssä järjestyksessä tarkoittavat!
        Kaverihan ihan selvästi kirjoittaa moraalista, ei vääristä tuomioista. Ymmärrätkö, mitä moraali on. Ellet, ole todella pahoillani!

        Ensinnäkin pyytäisin, että jättäisit solvaukset pois viesteistäsi. Ne tuovat huonoa mainetta paitsi itsellesi, myös koko kamppailulajiyhteisölle.

        Ei varmastikaan ollut hyvä ratkaisu, että Maunu tuomaroi oman seuransa ottelijan matsia. Se synnyttää tietenkin heti epäilyksiä tuomarin puolueellisuudesta. Kuitenkin todellisuus on se, mikä ratkaisee asian moraalisen puolen. Jos tuomari tuomitsee puolueettomasti, ei kumpikaan ottelija ole kärsinyt vääryyttä. Näin oli tietääkseni asian laita.

        Pelkät epäilykset mahdollisesta tulevasta puolueellisuudesta eivät tee pahoinpitelyä edes ymmärrettäväksi saati hyväksyttäväksi.


      • Bald&Beatiful
        meitsi kirjoitti:

        No en nyt ihan tuota kysynyt.

        Skinhead
        Ensimmäiset skinheadryhmät syntyivät vuonna 1964 brittiläisissä suurkaupungeissa. Skini-ryhmien synty oli yhteydessä englantilaisen yhteiskunnan voimakkaaseen rakennemuutokseen, jonka iski työväestöön. Paikalliset työväenyhteisöt ja asuinalueet hajosivat, työväestön perhesuhteet ja sukulaissuhteet löystyivät ja osa työläisnuorista joutui työttömyyden kierteeseen ja syrjäytyi yhteiskunnasta.

        Skinhead-alakulttuuri heijasti aluksi brittiläisen työväestön arvo- ja kokemusmaailmaa. Työ, kapakka, väkivalta, seksi, jalkapallo, bileet ja musiikki olivat skini-ryhmien teemat. Syntyivät myös skinille tyypilliset ulkoiset tuntomerkit: lyhyt tukka tai kalju, kauhtuneet farkut, maihinnousukengät ja pilottitakki.

        Skinhead-ryhmät olivat aluksi 'monikulttuurisia' ja niiden musiikkia olivat 1960-luvulla jamaikalaiset ska ja reggae. Niiden piirissä esiintyi rasismia toisaalta alusta lähtien. Rasistisen ulkomaalaisvastaisuuden lisääntyessä koko brittiläisessä yhteiskunnassa myös skinien rasistiset piirteet voimistuivat. Osa skineistä käyttäytyi väkivaltaisesti siirtolaisia ja heidän paikallisia yhteisöjään kohtaan. Sen lisäksi väkivallan kohteeksi joutuivat ei-maskuliiniset miehet, homoseksuellit ja hipit. Toisaalta skinit eivät tuolloin olleet mikään yhtenäinen ryhmä, vaan oli olemassa mm. homoseksuellien ja pakistanilaisten skinhead-ryhmiä. Enemmistö ensimmäisen aallon skineistä oli rasisminvastaisia ja kapinallisia.

        1970-luvun alkupuolella skinhead-ryhmät olivat häviämässä, kunnes ne heräsivät 70-luvun lopulla uudelleen eloon punkin mukana. Niitä syntyi myös mm. Saksaan, Ranskaan, Espanjaan ja Pohjoismaihin. Sen lisäksi skinhead-alakulttuurissa tapahtui olennainen muutos politiikan tullessa voimakkaammin osaksi sitä. Äärioikeistolaiset liikkeet, kuten National Front Englannissa, alkoivat rekrytoida skinejä riveihinsä.

        1980-luvun alussa skinit yhdistettiin tiedotusvälineissä entistä useammin rasistiseen ulkomaalaisväkivaltaan ja uusnatsismiin. Suomessa skinit syyllistyivät vietnamilaispakolaisten ahdisteluun. Englannissa ja Ruotsissa skini-ryhmien

        ongelmat kärjistyivät 1980-luvun lopulla skini-ryhmien osallistuessa maahanmuuttajien vastaisiin hyökkäyksiin. Kaksi skiniä surmasi vuonna 1985 pakolaisen Hampurissa, joka jälkeen kaikki skinit leimaantuivat Saksassa äärioikeistolaisiksi.

        Kansainvälisesti skinhead-alakulttuuri ei ole yhtenäinen, vaan se jakautuu useampiin alaryhmiin. Usein skinhead-ryhmät ovat keskenään toistensa vihollisia. Natsi-skinien lisäksi on vasemmistolaisia skinhead-ryhmiä, antirasistisia SHARP-skinejä, "epäpoliittisia" sekä ns. Troijan-skinejä, jotka ovat ska-musiikin kuluttajia. Esimerkiksi Saksassa erään tutkimuksen mukaan n. 54 % kysymyksiin vastanneista skineistä ilmoitti vihaavansa vasemmistoskinejä, mutta toisaalta 64 % toivoi skinhead-ryhmien olevan natseista vapaita. Saman tutkimuksen mukaan 20 % ilmoitti kuuluvansa vasemmistoskineihin, 38 % rasisminvastaisiin SHARP-skineihin ja 17 % natsiskiniryhmiin. Suomessakaan skinit eivät ole yhtenäinen ryhmä, vaan äärioikeistolaisen White Power-skinien lisäksi löytyy maltillisimpia oikeistolaisia ryhmiä ja sen lisäksi skinejä, jotka ovat kiinnostuneet musiikista politiikan sijasta.

        Suomessa äärioikeistolaiset skini-ryhmät ovat olleet esillä 1990-luvun alusta lähtien tiedotusvälineissä ulkomaalaisiin kohdistuneen rasistisen väkivallan vuoksi. Kansainvälistä huomiota herätti joensuunlaisen skinhead-ryhmän rasistinen väkivalta, joka johti mustan amerikkalaisen koripalloilijan poistumiseen maasta. Usein skinien väkivalta kohdistuu somaleihin, mutta heillä on ollut yhteenottoja myös muihin kansallisuuksiin kuuluvien pakolaisten ja ulkomaalaisten, paikallisten skinien toimintaa vastustavan antifa-järjestön nuorten sekä satunnaisten kadulla kulkijoiden kanssa.

        Suomalaisten äärioikeistolaisten skini-ryhmien ideologialle on ominaista avoin suvaitsemattomuus, poliittinen rasismi sekä näkemys ongelmien ratkaisemisesta väkivallan avulla. Heidän suvaitsemattomuutensa ei kohdistu ainoastaan ulkomaalaisia kohtaan, vaan myös seksuaalisesti poikkeaviin ja vammaisiin.


      • K.Maga
        meitsi kirjoitti:

        Miksi käytät Suomen leijona-korua?

        Tätä olen usein miettinyt, että onko ihmiset niin vitun idiootteja, että niillä ei ole perusteita mihinkään. Laumasieluiset pölvästit käyttävät Ruotsin vallan ajalta perittyä leijonavaakuna osoittaakseen "EI MITÄÄN".

        Minulle Suomen leijona ei ainakaan merkkaa suomalaisuutta, vaan lähinnä valtiota.

        Patriotismi on perseestä.

        Pidän Leijona-korua siksi,että on se on mielestäni tyylikäs koru. Toiseksi, minulle
        se edustaa suomalaisuutta ja tietynlaista
        patriotismia kai sitten. En ole kuitenkaan
        mikään rasisti vaan sen verran isänmaanystävä
        kuin mielestäni pitää olla.
        Kolmanneksi se myös liittyy työnantajaani.

        Ehkäpä nimim. Meitsi onkin sitten niitä, jotka
        esim. itsenäisyyspäivänä ovat mieltään
        osoittamassa?

        Eiköhän isänmaallisuus ole asia, johon jokaisella
        on oikeus silti leimautumatta rasistiksi?!


      • meitsi
        K.Maga kirjoitti:

        Pidän Leijona-korua siksi,että on se on mielestäni tyylikäs koru. Toiseksi, minulle
        se edustaa suomalaisuutta ja tietynlaista
        patriotismia kai sitten. En ole kuitenkaan
        mikään rasisti vaan sen verran isänmaanystävä
        kuin mielestäni pitää olla.
        Kolmanneksi se myös liittyy työnantajaani.

        Ehkäpä nimim. Meitsi onkin sitten niitä, jotka
        esim. itsenäisyyspäivänä ovat mieltään
        osoittamassa?

        Eiköhän isänmaallisuus ole asia, johon jokaisella
        on oikeus silti leimautumatta rasistiksi?!

        "Toiseksi, minulle
        se edustaa suomalaisuutta ja tietynlaista
        patriotismia kai sitten. En ole kuitenkaan
        mikään rasisti vaan sen verran isänmaanystävä
        kuin mielestäni pitää olla."

        Suomen Leijona edustaa sinulle valtiota, ei suomalaisuutta. Mutta luulet sen edustavan sinulle suomalaisuuta.

        En ole syyttänytkään sinua rasistiksi. Mutta sen hokeminen että "en ole rasisti", ei saa ketään, ymmärrettävästi, uskomaan sitä.

        Tarkoititko, että mielestäsi sinun pitää olla sen verran isänmaanystävä. Vaiko että muidenkin pitäisi olla? Kiinnostaisi myös tietää että minkä verran?

        "Ehkäpä nimim. Meitsi onkin sitten niitä, jotka
        esim. itsenäisyyspäivänä ovat mieltään
        osoittamassa?"

        Väärin arvattu, en ole. Mutta sinustahan se olisi sitten niin väärin, niin väärin.

        "Eiköhän isänmaallisuus ole asia, johon jokaisella
        on oikeus silti leimautumatta rasistiksi?!"

        Kyllä vain. Mutta oletko ikinä ajatellut että patriotismi ja rasismi ovat suorassa sukulaissuhteesa keskenään.

        Nämä asiat voivat olla hieman vaikeita ymmärtää ihmiselle, joka on katsellut maailmaa armeija-ajoista lähtien sinivalkoist leijon-lasit päässään.


      • K.Maga
        meitsi kirjoitti:

        "Toiseksi, minulle
        se edustaa suomalaisuutta ja tietynlaista
        patriotismia kai sitten. En ole kuitenkaan
        mikään rasisti vaan sen verran isänmaanystävä
        kuin mielestäni pitää olla."

        Suomen Leijona edustaa sinulle valtiota, ei suomalaisuutta. Mutta luulet sen edustavan sinulle suomalaisuuta.

        En ole syyttänytkään sinua rasistiksi. Mutta sen hokeminen että "en ole rasisti", ei saa ketään, ymmärrettävästi, uskomaan sitä.

        Tarkoititko, että mielestäsi sinun pitää olla sen verran isänmaanystävä. Vaiko että muidenkin pitäisi olla? Kiinnostaisi myös tietää että minkä verran?

        "Ehkäpä nimim. Meitsi onkin sitten niitä, jotka
        esim. itsenäisyyspäivänä ovat mieltään
        osoittamassa?"

        Väärin arvattu, en ole. Mutta sinustahan se olisi sitten niin väärin, niin väärin.

        "Eiköhän isänmaallisuus ole asia, johon jokaisella
        on oikeus silti leimautumatta rasistiksi?!"

        Kyllä vain. Mutta oletko ikinä ajatellut että patriotismi ja rasismi ovat suorassa sukulaissuhteesa keskenään.

        Nämä asiat voivat olla hieman vaikeita ymmärtää ihmiselle, joka on katsellut maailmaa armeija-ajoista lähtien sinivalkoist leijon-lasit päässään.

        Kysyit että mitä tarkoitin isänmaanystävänä
        olemisella ja pitääkö muidenkin olla?

        Jokainen saa tässä maassa niin kuin muuallakin
        uskoa mihin haluaa ja suhtautua suomalaisuuteen
        ja isänmaallisiin asioihin miten haluaa.
        En aja mitään pro patria-liikettä, yritän
        vain sanoa, että se, että olen ylpeä suomalaisuudestani ja myös erittäin kiitollinen
        niille sotiemme veteraaneille, joiden ansiosta
        saan olla vapaan Suomen kansalainen. Minulla
        ei ole mitään ulkomaalaisia vastaan suomessa
        tai muutenkaan, pois lukien ne jotka tulevat
        tänne elämään sosiaalituillamme, yrittämättä
        edes itse itseään elätttää. Mutta ihan samalla
        tavalla halveksin ihan syntyperäisiä suomalaisia,
        jotka syyllistyvät samaan.

        Niin ja millä perusteella Suomen leijona ei voi
        edustaa suomalaisuutta? Ainakin se on hyvin
        yleisesti käytetty tunnus Suomen kohdalla?
        Ja minulle Suomen valtio on se missä asun
        ja jota tarvittaessa puolustan, joten sen
        kautta myös suomen valtio on minulle suomalaisuus.

        Tuo its.päivän mielenosoitusviittaus oli hiukan
        provo, mutta siinä olet väärässä että se
        mielenosoittaminen on väärin. Varmaankin ne, ketkä
        siellä ovat, uskovat asiaansa, minä en vain
        ymmärrä sitä.

        Ja jos tosiaan olet sitä mieltä että patriotismi
        ja rasismi ovat sukulaisuhteessa keskenään,
        niin se on sinun mielipiteesi. Jos se tekee
        minusta rasistin, että odotan maahanmuuttajille
        samanlaista kohtelua kuin syntyperäisille
        suomalaisillekin ja odotan heidän täällä tekevän
        töitä niin kuin muutkin, niin kai minä sitten
        olen SINUN mielestäsi rasisti...

        Niin ja mitä vielä tulee noihin "leijona-laseihin", en täysin allekirjoita tuota
        väitettä, ymmärrän kyllä hyvin ihmisiä, jotka
        eivät ole samoilla linjoilla kuin minä.
        Koko viestiketjussa vaan rupesi tökkimään se,
        kun heti leimattiin kaljupäiset herrat rasisteiksi
        ja ennen kaikkea puhuttiin asioista, joista
        ei edes tiedetty kunnolla mitään(en tarkoita
        nyt sinua nimim. Meitsi). Olen edelleen sitä
        mieltä, ettei vaikka jopa äärioikeistolainen,
        mutta pelisääntöjen mukaan pelaava vapaaottelja
        ole mielsestäni yhtään vähemmän oikeutettu
        ottelemaan kehässä/häkissä kuin muutkaan.

        Tämä alkaa kyllä toisaalta olla aika off-topic
        keskustelua, vaikkakin mielenkiintoista sellaista...


      • meitsi
        K.Maga kirjoitti:

        Kysyit että mitä tarkoitin isänmaanystävänä
        olemisella ja pitääkö muidenkin olla?

        Jokainen saa tässä maassa niin kuin muuallakin
        uskoa mihin haluaa ja suhtautua suomalaisuuteen
        ja isänmaallisiin asioihin miten haluaa.
        En aja mitään pro patria-liikettä, yritän
        vain sanoa, että se, että olen ylpeä suomalaisuudestani ja myös erittäin kiitollinen
        niille sotiemme veteraaneille, joiden ansiosta
        saan olla vapaan Suomen kansalainen. Minulla
        ei ole mitään ulkomaalaisia vastaan suomessa
        tai muutenkaan, pois lukien ne jotka tulevat
        tänne elämään sosiaalituillamme, yrittämättä
        edes itse itseään elätttää. Mutta ihan samalla
        tavalla halveksin ihan syntyperäisiä suomalaisia,
        jotka syyllistyvät samaan.

        Niin ja millä perusteella Suomen leijona ei voi
        edustaa suomalaisuutta? Ainakin se on hyvin
        yleisesti käytetty tunnus Suomen kohdalla?
        Ja minulle Suomen valtio on se missä asun
        ja jota tarvittaessa puolustan, joten sen
        kautta myös suomen valtio on minulle suomalaisuus.

        Tuo its.päivän mielenosoitusviittaus oli hiukan
        provo, mutta siinä olet väärässä että se
        mielenosoittaminen on väärin. Varmaankin ne, ketkä
        siellä ovat, uskovat asiaansa, minä en vain
        ymmärrä sitä.

        Ja jos tosiaan olet sitä mieltä että patriotismi
        ja rasismi ovat sukulaisuhteessa keskenään,
        niin se on sinun mielipiteesi. Jos se tekee
        minusta rasistin, että odotan maahanmuuttajille
        samanlaista kohtelua kuin syntyperäisille
        suomalaisillekin ja odotan heidän täällä tekevän
        töitä niin kuin muutkin, niin kai minä sitten
        olen SINUN mielestäsi rasisti...

        Niin ja mitä vielä tulee noihin "leijona-laseihin", en täysin allekirjoita tuota
        väitettä, ymmärrän kyllä hyvin ihmisiä, jotka
        eivät ole samoilla linjoilla kuin minä.
        Koko viestiketjussa vaan rupesi tökkimään se,
        kun heti leimattiin kaljupäiset herrat rasisteiksi
        ja ennen kaikkea puhuttiin asioista, joista
        ei edes tiedetty kunnolla mitään(en tarkoita
        nyt sinua nimim. Meitsi). Olen edelleen sitä
        mieltä, ettei vaikka jopa äärioikeistolainen,
        mutta pelisääntöjen mukaan pelaava vapaaottelja
        ole mielsestäni yhtään vähemmän oikeutettu
        ottelemaan kehässä/häkissä kuin muutkaan.

        Tämä alkaa kyllä toisaalta olla aika off-topic
        keskustelua, vaikkakin mielenkiintoista sellaista...

        "Niin ja millä perusteella Suomen leijona ei voi
        edustaa suomalaisuutta?"

        Mielestäni Suomen valtio ja suomalaisuus ovat kaksi eri asiaa.
        Suomalaisuuden juuret voi kartoittaa helposti yli tuhat vuotta historiaa taaksepäin. Tulkintatavoista riippuen toinen mokoma päälle. Sitä edeltävä aikaa voidaan kartoittaa kantaheimon historiaa.
        Itsenäisellä Suomen valtiolla on kunniakkaasti alle sadan vuoden historia.

        Päättele itse, miksi Ruotsalaisten antama ja Ruotsin vallan ajalta peritty vaakuna, ei voi edustaa suomalaisuutta ja koko tämän heimon historiaa, alkuperäis- kulttuuria/uskontoa.

        "Tuo its.päivän mielenosoitusviittaus oli hiukan
        provo, mutta siinä olet väärässä että se
        mielenosoittaminen on väärin."

        Ymmärsit/ luit väärin, veikkasin että SINUN mielipiteesi olisi se. Veikkaus meni pieleen.

        En ole syytänyt sinua rasistiksi enkä tee sitä nytkään.

        Patriotismilla ja rasismilla on yhteistä niiden peruusteet. Eli, me ollaa parempii/ oikeessa koska me ollaa parempii/ oikeessa.

        Perusteltu maanpuolustus/sotatoimi onkin täysin eri asia. Eli minäkin kunnioitan veteraanejamme ja olen iloinen Suomen tasavallan itsenäisyydestä ja olen sitä, jos perustelut riittävät, myös valmis puolustamaan.

        Patriotismi on sitä, että tehdään sitä mitä valtion johto sanoo, ilman että itse otetaan vastuuta omista teoistaan. Eikä missään nimessä kritisoida johtoa, oli se sitten miten väärässä/ korruptoitunut/ rikollinen hyvänsä.

        Tunnustus: en ole keskustellutkaan tällä palstalla muuta kuin off- topic.
        Treenannut olen jo jonkin aikaa, toisen kymmenen paremmalla puolella mennään. Mutta en ite jaksa täällä käydä keskustelua tyyliin: "musta paras kikka lähtee saidmauntista on tää ja tää". Pitäs vissii suosiolla mennä tonne yhteiskunta palstalle.
        Joskus alkaa vaa niin kyrsi tää protestanttinen coca-cola joulupukki kulttuuri ja tuhansien lampaiden lauma.


    • nuija

      mistähän löytyis videomatskua tästä sekoilusta?

      • flammee

        Ei löydy, siellä oli kuvauskielto, koska tekevät matsista oman kaupallisesn DVD:nsä ja eivät ole julkaisseet vielä mitään klippejä.


      • tiikerinsilmä
        flammee kirjoitti:

        Ei löydy, siellä oli kuvauskielto, koska tekevät matsista oman kaupallisesn DVD:nsä ja eivät ole julkaisseet vielä mitään klippejä.

        Lisäksi se siellä kuvattu virallinen nauha taitaa olla vielä poliisin hallussa.


      • fighter
        tiikerinsilmä kirjoitti:

        Lisäksi se siellä kuvattu virallinen nauha taitaa olla vielä poliisin hallussa.

        everlast.fi myy dvd:tä tosta tapahtumasta ja siinä on myös toi Gilbert Yvel matsi!


      • Nakkeeeeeeee
        flammee kirjoitti:

        Ei löydy, siellä oli kuvauskielto, koska tekevät matsista oman kaupallisesn DVD:nsä ja eivät ole julkaisseet vielä mitään klippejä.

        Aikaa ennen älypuhelimia...


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe