Lääkereseptit

Egyptiin

Miten saan hommattua englanninkieliset reseptit?

16

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .......

      Tuskinpa tarvitset sellaisia, mikäli sulla on joku peruslääkitys päällä. Egyptistä kun saa ostaa reseptivapaasti useimpia lääkkeitä. Eri asia tietenkin mikäli meinaat puhdasta morfiinia viedä.

      • egyptiin

        Kyllä mulle ihan Finnmatkojen opas sanoi että enkunkieleiset reseptit tarvitaan.


      • helluski

        Olen matkustellut neljäkymmentä vuotta, eikä ole koskaan kyselty reseptien perään missään päin maailmaa. Minulla on ollut pakollisia lääkityksiä jo nuoresta pitäen ja ovat vain lisääntyneet iän ja sairauksien myötä. Reseptit on kyllä olleet mukana aina, suomenkielisinä, muttei niitä tosiaan ole koskaan kysystty.


    • suloeinari

      Apteekista minä olen ainakin saanut käännöksett! Jos kohdemaassa pitää olla reseptikäännökset, niin todellakin suosittelen ne hankkimaan! Itse olen joutunut niitä esittelemään maahan tullessa, vaikka en mitään erikoisia lääkeaineita joudu käyttämään.

      • kerropas

        Kysyn ihan suoraan: Mikä apteekki se on, josta käännökset saisi? Olen nimittäin itse kysynyt käännöksiä apteekista, joka kieltämättä sijaitsi hieman pääkaupunkiseudun ulkopuolella, mutta siellä ainakaan niillä ei ollut hajuakaan siitä, että voisivat tarjota käännöksiä. Käännöksille olisi minulla siis tosiaan tarvetta.


    • ihmetteleväinen

      Suloeinari, olisi kiva, jos vastaisit kysymykseen mistä apteekista olet käännöksen saanut. Itse olen kysellyt kuudesta apteekista, olivat ihan pihalla, eivät olleet kuulleetkaan tuollaisesta palvelusta.

      • vastaustaplease

        Yhdyn kuoroon. Nyt se apteekin nimi, kiitos! Olisi hemmetin hyvä tieto. Minä olen pyytänyt käännöstä lääkäriltä, mutta ei antanut kun apteekki kuulemma antaa. Ei ole sellaista apteekkia löytynyt mutta jos sellainen tosiaan on niin antaa tulla, että missä.


      • helluski
        vastaustaplease kirjoitti:

        Yhdyn kuoroon. Nyt se apteekin nimi, kiitos! Olisi hemmetin hyvä tieto. Minä olen pyytänyt käännöstä lääkäriltä, mutta ei antanut kun apteekki kuulemma antaa. Ei ole sellaista apteekkia löytynyt mutta jos sellainen tosiaan on niin antaa tulla, että missä.

        Taitaa olla niin, että ei ole edes totta suloeinarin juttu, kun ei tohdi laittaa apteekin nimeä. Kysyin oman ja lähikaupungin apteekeista reseptien käänöksistä, ei heillä ole sellaista palvelua.


      • olisikohan

        Olisiko niin, että suloeinari on luullut lääkkeiden nimiä ja tieteellisiä termejä pursunnutta reseptiään englanninkieliseksi eikä huomannut suomen sanoja siellä välissä?


    • suloeinari

      Hei..en todellakaan jouda seuraamaan näitä palstoja jatkuvasti,joten siksi vastaukseni tulee vasta nyt.
      Joensuussa ja lähikunnissa on onnistuneet reseptikäännökset..eikun itäiseen Suomeen reseptejä käännättämään.

      • hienoa

        Kiitos kovasti! Kyllä tuo jo auttaa. Käyn nimittäin Joensuussa työasioissa aika säännöllisesti. Mutta mikäköhän Joensuun apteekeista nyt lienee kyseessä? Epäilen että ei Yliopiston apteekki, koska sellaisesta olen käännöstä joskus kysynyt toisella paikkakunnalla eikä apua herunut, joten luulisi palvelujen niissä olevan yhdenmukaisia kaupungista riippumatta.


    • Mihin englanninkieliset rec tarvii , lääkeaineet ovat yleismaailmallisia eikä kyllä tähän asti ole tarvinnut missään käännöksiä ?

      • niinluulisi

        Lähes kaikkien käytännön kokemus on toki se, ettei kukaan ikinä kysy käännöksiä missään, mutta jostain syystä ulkoministeriön matkustustiedotteet kehottavat hankkimaan käännökset tiettyihin maihin. Käy vaikka katsomassa Arabiemiraattien tiedotetta (siis Dubaita koskevaa).


    • urpolandia

      Kelan sivulta löytyy ohjeet: lääkkeet ja matkustaminen. Suomi24 urpojen kommentit ovat yhtä tyhjän kanssa.

    • Nykyään ei ole enää edes paperisia reseptejä ja kyllä tulli näkee onko lääkkeitä vai huumeita. Turhaa huolta tästä kantaa.

      • onkohannoin

        Suomen tullihan tässä ei huoletakaan, mutta maailmassa on maita joissa esim. kodeiinin maahantuonnista vaikka lääkkeenäkin seuraa pahimmillaan teloitus ja ja vähintäänkin raipparangaistus. Reseptin kanssa - ja senkielisen jota ehkä siellä ymmärretään - voi olla jotaij toivoa selvitä, mutta suomenkielistä reseptiä jos heiluttaa tullimiehen edessä tietyissä maissa niin siitä eivät paljon perusta jos Koraani on antanut heille toisenlaiset ohjeet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe