Muutto valmis talo?

miettelijä

Voisiko joku valaista selvällä suomenkielellä mitä nuo muuttovalmiit ja avaimet käteen paketit EIVÄT sisällä? Onko siis talossa valmiina sähköt ja vedet jos tuollaisen ostaa? Katsellut esimerkiksi kastellin muuttovalmiita taloja alle 150 000.. Mutta mihin kulut nousevat kun otetaan huomioon mitä paketista ei sitten löydykkään?

50

1868

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ikinä

      ÄLÄ OSTA Kastellin kyhäämää valmistaloa.

      Ne tehdään pre cut menetelmällä, eli saat tontillesi kasan valmiiksi määrämittaan katkottuja rimoja sekä lautoja, joiden suojaamisesta sinun on ITSE huolehdittava.
      Jos rakennustarpeet kostuvat, Kastelli vetäytyy kaikesta vastuusta.
      Kastellilla on myös periaate, että ellei rakennuttaja huomaa tai ymmärrä heti reklamoida rakennusvirheestä, tulkitaan se virheen hyväksymiseksi.

      Lisäksi Kastellin toimintatavat ovat samalla lailla epäilyttävät kuin muillakin Oulun seudulta olevilla firmoilla on tapana olla.

      En suosittele kenellekään minkäänlaista yhteistyötä rakentamisessa sieltä pohjoiselta syrjäseudulta (Oulun seutu) olevien firmojen kanssa

      • 13+11

        Kastellin muuttovalmiin talon rakennustavan saa itse valita, joko pre-cut tai suurelementti joten aika lailla vanhaa tietoa täällä levitetään.

        Jotta totuus ei unohtuisi niin kyllä ne kaikki talot rakennetaan rimoista ja laudoista. Jos päättää rakentaa eikä sen vertaa viitsi nähdä vaivaa että tontilla olevat tavarat on suojassa niin sitten kannattaa jättää rakentamatta.

        Eikä suurelementti rakennustapana tee autuaaksi. Esimerkiksi Hyvinkään asuntomessuilla kaksi Jetta-taloa, jotka oli rakennettu suurelementeistä, jouduttiin purkamaan suurelta osin kun pystytysvaiheessa oli päässyt vettä seinän sisälle.

        Jos rakentaminen hoidetaan huolellisesti ja ammattitaidolla niin kaikilla rakennustavoilla saadaan aikaan hyvä talo. Jos hutiloidaan niin syntyy sutta ja sekundaa


      • 14+14

        No kerropa sitten mikä on oikea tapa rakentaa? Ja miltä talotehtaalta kannattaa ostaa?


      • tässä vastaus
        14+14 kirjoitti:

        No kerropa sitten mikä on oikea tapa rakentaa? Ja miltä talotehtaalta kannattaa ostaa?

        Ottaisin talopaketin ennemmin vaikka Älvsbyltä kuin Kastellilta.
        Älvsbyn talot eivät taatusti ole saaneet rakennusaikana kosteutta missään vaiheessa, ne valmistuvat nopeammin kuin Kastellit ja niiden hinta-laatusuhde on parempi.

        lisäksi Älvbyn rakennusaikaiset ehdot ovat paremmat, eli tilaaja maksaa tuotteen vasta sitten kun se on valmis.

        Älvsbyssä myös aikataulut ja kustannukset pitävät, eikä ikäviä yllätyksiä tule.

        Olettaisin ettei ketjun aloittaja ole harkitsemassa mitään luksus taloa (budjetista sekä kysymyksen asettelusta päätellen), joten Älvsbyltä hän saisi taatusti itselleen paremman talon ja vieläpä edullisempaan hintaan.


      • Suurelementti.
        13+11 kirjoitti:

        Kastellin muuttovalmiin talon rakennustavan saa itse valita, joko pre-cut tai suurelementti joten aika lailla vanhaa tietoa täällä levitetään.

        Jotta totuus ei unohtuisi niin kyllä ne kaikki talot rakennetaan rimoista ja laudoista. Jos päättää rakentaa eikä sen vertaa viitsi nähdä vaivaa että tontilla olevat tavarat on suojassa niin sitten kannattaa jättää rakentamatta.

        Eikä suurelementti rakennustapana tee autuaaksi. Esimerkiksi Hyvinkään asuntomessuilla kaksi Jetta-taloa, jotka oli rakennettu suurelementeistä, jouduttiin purkamaan suurelta osin kun pystytysvaiheessa oli päässyt vettä seinän sisälle.

        Jos rakentaminen hoidetaan huolellisesti ja ammattitaidolla niin kaikilla rakennustavoilla saadaan aikaan hyvä talo. Jos hutiloidaan niin syntyy sutta ja sekundaa

        " Esimerkiksi Hyvinkään asuntomessuilla kaksi Jetta-taloa, jotka oli rakennettu suurelementeistä, jouduttiin purkamaan suurelta osin kun pystytysvaiheessa oli päässyt vettä seinän sisälle."

        Mistäs tuon keksit? Hyvinkään asuntomessuilla ei näytteilleasettajien luettelossa ole Jetta-Taloa.

        Muuten asia kyllä voisi pitää paikkansa.


    • 3+1

      Ennen rakennushankkeen aloittamista sun pitää palkata pääsuunnittelija/vastaava mestari ja kvv/iv-vastaava.

      Tietysti ensin sulla pitää olla tontti. Sen jälkeen tontin raivaus ja mahdollinen maa-aineksen vaihto sopivampaan. Perustuksille sorapeti.

      Sen jälkeen kunnallistekniikan ja sähkön tuonti tontille. Kastellin muuttovalmiiseen kuuluu perustukset. Kun perustukset on tehty niin sitten sun pitää tehdä perustusten täyttö, salaojat, sadevesiviemärit ja asentaa patolevyt.

      Hommaat tontille riittävän määrän trukkilavoja jonka päälle puutavara laitetaan. Siitä Kastelli jatkaa ja sun vastuulla on vain siivoaminen ja tavaroiden sisäänkanto. Kun talo on valmis niin sitten ulkomaalaus.

      Pitää huomioida että Kastellin muuttovalmiissa talossa varustetaso on aika karu joten joitakin optioita kannattaa ottaa.

      Kun oma talo oli valmis lopputarkastusta varten niin talopaketin lisäksi oli kulunut noin 30000€. Tontti oli äärimmäisen helppo rakentaa joten kannattaa varautua noin 50000€ lisäkustannuksiin. Tämä sillä oletuksella että tyytyy tavalliseen pihaan. Jos tulee paljon kivetyksiä ja muita hienouksia niin sitten rahaa saa palamaan vaikka kuinka paljon.

      • 11+18

        Just näin. Itse ensikertalaisena yllätti miten paljo tontin laatu vaikuttaa kustannuksiin ja työmäärään. Halvimmillaan kuten edellisellä kirjoittajalla, kunnallistekniikkakin on jo tontin reunassa.

        Pahimmillaan tuhansia tonneja louhintaa talon pohjassa, kymmeniä metrejä kanaalilouhintaa kun kunnaliistekniikka on kalliotontilla vaikka missä, näihin putket, putkiarinat, viemärit ja suojaputket, sitten pitää maksaa kulurivejä kuten "tasopinnan kiilaus" tai "murskearina" jne. Kun helevatanmoiset kaivannot on saatu aikaan, menee taas kymppitonneja satoihin tonneihin mursketta ja sepeliä että reunat ja kanaalit (huom! esim pituus 40m, syvyys 3 m leveys 4m) täytetään. Sitten tulee bitumit ja patolevy, tsalaooja- ja sadevaesijärjestelmät. Pelkät tarkistusviemärit jo maksaa monta tonnia yhteensä esim taloon 6 kpl ja autotalliin 4 kpl.

        Sitten kun talo istuu kuopassa ja putket ja piuhat on kiinni, saattaa maanpinta olla väärällä tasolla, joutuu vielä investoimaan etu- ja takapihojen täyttöön ennen kuin varsinaisesti pääsee pihasuunniteluun.

        Ja jos kun projetki onkin kallis, joku saattaa haluta palkata vastaavan mestarin lisäksi tai samalta hepulta lisätöinä työmaavalvojan omia euja ajamaan. Tällaiseenkin joku saa kulumaan jopa 20 tonnia.

        Itsellä talon lisätöistä kolmisen tonnia meni sähkövetoihin, mitään automaatiota ei kuitenkaan tulllut. Keittiöä lienee useilla se suurin lisäkuluerä, useimmilla tarjoajilla se on vakiona aivan aravatasoinen, Eli kun laittaa ekstrat sinne ja muihin kiintookalusteisiin, menee helposti 10 000. Koneisiinkin muutama tonni.

        Eli jos aloittaja voisi avata projetkitn laatua onko kyseessä perustalo pohjanmaalle hiekkamaastoon valmiille kunnan tontille vai Westendin rantakalliolle tuleva luomus Scavolinin keittiöin, voisi mahdollisia kuluja haarukoida paremmin.


    • rixu67

      Mikä homma tää nyt on kun joku on yhden miehen ristiretkellä Oulun rakennusliikkeitä kohtaan. Alueella on myös hyvä firmoja, jotka hoitaa hommansa ja eivät edes kuulu siihen uskontoon, jota kohtaan hyökkäyksesi taitaa oikeasti kohdistua.

    • Juuri Rakentanut

      Valmistalossa on sähköt, eli pistorasiat ja lamput sun muut, alkeellinen varustus. Kaikissa paketeissa ei tule mukana tonttikeskusta eli sitä kaappia jolla talo liitetään sähköyhtiön verkkoon. Osalla se kuuluu hintaan.

      Sinun pitää hoitaa tontti rakentamiskuntoon talovalmistajan ohjeiden mukaisesti. Sitä varten sinulla on oltava pääsuunnittelija ja valvoja, sekä joku urakoitsija omasta takaa. Valmispakettiin kuuluu yleensä perustuksen teko ja talo siitä ylöspäin.

      Sähkö- ja vesi- sekä viemäriliittymät ja muut kunnalta / kaupungilta tulevat pitää tilata erikseen. Kuluissa liittymiin, lupiin ja muuhun paperisotaan pitää varata noin 15 000 euroa. Tämä sisältää jo 1900 e hintaisen laajakaistan valokuidulla jos on taajama-alueella sellainen tarjolla.

      Tontin rakentaminen maksaa ilman louhintoja herkästi 30 000 euroa. Muutama päivä louhintaa ja louheen poiskuljetus runsaat 10 000 e siihen päälle.
      - siihen vielä mullat ja nurmet päälle
      Takka on usein koristemallia, joka ei paljoa varaa vaan kuumentaa vain piipun. Se kannattaa vaihtaa varaavaan. Kaikissa paketeissa ei ole takka perushinnassa lainkaan mukana.
      - pääsuunnittelija ja valvoja maksaa 4000 - 5000
      - rakennusajan jätekuluja tulee 1000 euron verran jos yksi jätelava jonne kaikki muu paitsi puut ja pahvit menee
      - rakennusajan sähkölaskua voi kertyä aika lailla jos on sähkölämmitystalo ja kylmä vuodenaika. Kaukolämmössä edullisempaa.

      - kalusteet on karvalakkimallia, muutoksia ja lisäkustannuksia tulee
      - väliseinissä ei ole välttämättä sisällä eristeitä
      - sähkömuutoksia joutuu tekemään, pistorasioita on liian vähän
      - autokatosta ei ole mukana, moduuli noin 15 000 e
      - ulkomaalausta varten pitää varata pieni summa ja aikaa
      - verhotankoja, koukkuja sun muita heloja pitää hankkia itse kun talo on valmis
      - wc-pönttöjä on yleensä vain yksi, toisesta pitää maksaa lisää

      • mieti itse

        " Kuluissa liittymiin, lupiin ja muuhun paperisotaan pitää varata noin 15 000 euroa."

        Tuossa hinnassa on kyllä reilusti Lapin lisää.
        Meillä erään länsisuomalaisen vanhan kaupungin liepeillä luvat, liittymät yms. maksoivat Älvsbytaloon karvan alle 10 000 euroa loppuvuodesta 2013. Summa sisäsi myös 100/10 valokuidun liittymismaksun.

        "Tontin rakentaminen maksaa ilman louhintoja herkästi 30 000 euroa. Muutama päivä louhintaa ja louheen poiskuljetus runsaat 10 000 e siihen päälle."

        No ohhohhhh, oletkohan sinä koskaan rakentanut mitään, sillä niin pahasti yläkanttiin arviosi ovat.
        Meillä maatöiden yms. lasku oli 12 671 euroa. Summa sisälsi seuraavat: tontin pihaliittymän tekeminen, tontin tasoittaminen ja raivaus, jätemaan poiskuljettaminen, autokatos varastoon liittyvät maatyöt, täytöt, tasaukset, sadevesikaivot, autokatoksen pystypilareiden betoniperustukset, kaikki taloon liittyvät kaivu-, tasaus- ja täyttötyöt, talon salaojat ja sadevesi viemärit, viemäri talon alle, takkaperustuksen teko, purkutien teko, kaapelikaivantojen teko ja täyttö eli aivan kaikki maatyöt.

        " rakennusajan jätekuluja tulee 1000 euron verran jos yksi jätelava jonne kaikki muu paitsi puut ja pahvit menee"

        No huh huh, meillä jätteiden kuljettaminen ei maksanut mitään.
        Emme tarvinneet jätelavaa ja jätepuutavaran olemme pätkineet polttopuuksi. Muun jätteen olemme vieneet pois omalla peräkärryllämme.

        "Sitä varten sinulla on oltava pääsuunnittelija ja valvoja"

        Pääsuunnittelija ,miksi ihmeessä?????
        Ei ainakaan Älvsbytalo sellaista edellytä, kyseessähän on valmistalo.

        " pääsuunnittelija ja valvoja maksaa 4000 - 5000"

        Tuo on hirvittävää liioittelua. Älvsbytalon rakentajan ei tarvitse palkata pääsuunnittelijaa, pelkkä valvoja riittää. Meidän projektissamme valvoja maksoi 500 euroa.

        "wc-pönttöjä on yleensä vain yksi, toisesta pitää maksaa lisää"

        MITÄ, millaisen karvalakkimallin sinä oikein olet ostanut?
        Edes täysin syyttä suotta parjatussa Älvsbytalossa ei tarvitse maksaa toisesta wc:stä senttiäkään ylimääräistä. Emme me ainakaan joutuneet.

        Toivottavasti aloittaja tästä ymmärtää sen, että noin 150 tuhannen euron hintaisissa talopaketeissa ei kannata edes harkita mitään Kastellia.
        Älvsbytaloon verrattaessa se nimittäin kaikkine lisäkuluineen tulee huomattavasti kalliimmaksi ja talona se ei ole tippaakaan parempi, pikemminkin päinvastoin


      • mieti itse
        mieti itse kirjoitti:

        " Kuluissa liittymiin, lupiin ja muuhun paperisotaan pitää varata noin 15 000 euroa."

        Tuossa hinnassa on kyllä reilusti Lapin lisää.
        Meillä erään länsisuomalaisen vanhan kaupungin liepeillä luvat, liittymät yms. maksoivat Älvsbytaloon karvan alle 10 000 euroa loppuvuodesta 2013. Summa sisäsi myös 100/10 valokuidun liittymismaksun.

        "Tontin rakentaminen maksaa ilman louhintoja herkästi 30 000 euroa. Muutama päivä louhintaa ja louheen poiskuljetus runsaat 10 000 e siihen päälle."

        No ohhohhhh, oletkohan sinä koskaan rakentanut mitään, sillä niin pahasti yläkanttiin arviosi ovat.
        Meillä maatöiden yms. lasku oli 12 671 euroa. Summa sisälsi seuraavat: tontin pihaliittymän tekeminen, tontin tasoittaminen ja raivaus, jätemaan poiskuljettaminen, autokatos varastoon liittyvät maatyöt, täytöt, tasaukset, sadevesikaivot, autokatoksen pystypilareiden betoniperustukset, kaikki taloon liittyvät kaivu-, tasaus- ja täyttötyöt, talon salaojat ja sadevesi viemärit, viemäri talon alle, takkaperustuksen teko, purkutien teko, kaapelikaivantojen teko ja täyttö eli aivan kaikki maatyöt.

        " rakennusajan jätekuluja tulee 1000 euron verran jos yksi jätelava jonne kaikki muu paitsi puut ja pahvit menee"

        No huh huh, meillä jätteiden kuljettaminen ei maksanut mitään.
        Emme tarvinneet jätelavaa ja jätepuutavaran olemme pätkineet polttopuuksi. Muun jätteen olemme vieneet pois omalla peräkärryllämme.

        "Sitä varten sinulla on oltava pääsuunnittelija ja valvoja"

        Pääsuunnittelija ,miksi ihmeessä?????
        Ei ainakaan Älvsbytalo sellaista edellytä, kyseessähän on valmistalo.

        " pääsuunnittelija ja valvoja maksaa 4000 - 5000"

        Tuo on hirvittävää liioittelua. Älvsbytalon rakentajan ei tarvitse palkata pääsuunnittelijaa, pelkkä valvoja riittää. Meidän projektissamme valvoja maksoi 500 euroa.

        "wc-pönttöjä on yleensä vain yksi, toisesta pitää maksaa lisää"

        MITÄ, millaisen karvalakkimallin sinä oikein olet ostanut?
        Edes täysin syyttä suotta parjatussa Älvsbytalossa ei tarvitse maksaa toisesta wc:stä senttiäkään ylimääräistä. Emme me ainakaan joutuneet.

        Toivottavasti aloittaja tästä ymmärtää sen, että noin 150 tuhannen euron hintaisissa talopaketeissa ei kannata edes harkita mitään Kastellia.
        Älvsbytaloon verrattaessa se nimittäin kaikkine lisäkuluineen tulee huomattavasti kalliimmaksi ja talona se ei ole tippaakaan parempi, pikemminkin päinvastoin

        "Meillä maatöiden yms. lasku oli 12 671 euroa. Summa sisälsi seuraavat: tontin pihaliittymän tekeminen, tontin tasoittaminen ja raivaus, jätemaan poiskuljettaminen, autokatos varastoon liittyvät maatyöt, täytöt, tasaukset, sadevesikaivot, autokatoksen pystypilareiden betoniperustukset, kaikki taloon liittyvät kaivu-, tasaus- ja täyttötyöt, talon salaojat ja sadevesi viemärit, viemäri talon alle, takkaperustuksen teko, purkutien teko, kaapelikaivantojen teko ja täyttö eli aivan kaikki maatyöt"

        Unohdin mainita, että tuo summa sisälsi myös kaiken rakennusvaiheessa tarvittavan soran ja murskeen.
        Tonttimme koko on 1700 neliötä, eli aivan liian pienestä pläntistä ei ole kyse.


      • aatteleppavähä
        mieti itse kirjoitti:

        "Meillä maatöiden yms. lasku oli 12 671 euroa. Summa sisälsi seuraavat: tontin pihaliittymän tekeminen, tontin tasoittaminen ja raivaus, jätemaan poiskuljettaminen, autokatos varastoon liittyvät maatyöt, täytöt, tasaukset, sadevesikaivot, autokatoksen pystypilareiden betoniperustukset, kaikki taloon liittyvät kaivu-, tasaus- ja täyttötyöt, talon salaojat ja sadevesi viemärit, viemäri talon alle, takkaperustuksen teko, purkutien teko, kaapelikaivantojen teko ja täyttö eli aivan kaikki maatyöt"

        Unohdin mainita, että tuo summa sisälsi myös kaiken rakennusvaiheessa tarvittavan soran ja murskeen.
        Tonttimme koko on 1700 neliötä, eli aivan liian pienestä pläntistä ei ole kyse.

        No huhhuh, oletko koskaan mitään rakentanut kun hinta-arviosi on noin pahasti alakanttiin.

        Meillä louhintafirma veloitti 55 000, sadevesiputket ja salaojat 10 000, reunatäytöt 10 000. Jos lisään perustuksia ja pihan tasaamisia, päästään jotakuinkin samaan summaan kuin sinulla, nolla vain perään.

        Missä maailmassa oikein elelet, muisteletko jotain 60-luvun lopun rakennusprojektia? Ei auta yhtään täällä projektiin alkavia kuunnella tuollaista kukkua.


      • Mieti itse
        aatteleppavähä kirjoitti:

        No huhhuh, oletko koskaan mitään rakentanut kun hinta-arviosi on noin pahasti alakanttiin.

        Meillä louhintafirma veloitti 55 000, sadevesiputket ja salaojat 10 000, reunatäytöt 10 000. Jos lisään perustuksia ja pihan tasaamisia, päästään jotakuinkin samaan summaan kuin sinulla, nolla vain perään.

        Missä maailmassa oikein elelet, muisteletko jotain 60-luvun lopun rakennusprojektia? Ei auta yhtään täällä projektiin alkavia kuunnella tuollaista kukkua.

        "No huhhuh, oletko koskaan mitään rakentanut kun hinta-arviosi on noin pahasti alakanttiin."

        Olen kyllä hyvin tietoinen siitä, että tänne kirjoittelee kaiken maailman hörhöjä sekä trolleja, eivätkä heillä kaikilla ole ns. "muumit laaksossa"

        Voisit siitä huolimatta edes yrittää ymmärtää sen, mitä SELKEÄSTI kirjoitin.
        Antamani summa ei suinkaan ole mikään epämääräinen arvio.

        Summa on poimittu taloprojektimme toteutuneista kustannuksista loppuvuodelta 2013 ja alkuvuodelta 2014.

        Meillä on kaikesta mustaa valkoisella ja kaikki kuitit siististi arkistoituna talokansioon, joten älä edes kuvittele voivasi väittää vastaan tästä aiheesta.


      • Kivitalo rinteeseen
        Mieti itse kirjoitti:

        "No huhhuh, oletko koskaan mitään rakentanut kun hinta-arviosi on noin pahasti alakanttiin."

        Olen kyllä hyvin tietoinen siitä, että tänne kirjoittelee kaiken maailman hörhöjä sekä trolleja, eivätkä heillä kaikilla ole ns. "muumit laaksossa"

        Voisit siitä huolimatta edes yrittää ymmärtää sen, mitä SELKEÄSTI kirjoitin.
        Antamani summa ei suinkaan ole mikään epämääräinen arvio.

        Summa on poimittu taloprojektimme toteutuneista kustannuksista loppuvuodelta 2013 ja alkuvuodelta 2014.

        Meillä on kaikesta mustaa valkoisella ja kaikki kuitit siististi arkistoituna talokansioon, joten älä edes kuvittele voivasi väittää vastaan tästä aiheesta.

        Kyllä tuo on aivan mahdollista. Minun projektissani (talo rinnetontilla Keski-Suomessa) on tänän mennessä mennyt kaivut 3900 maanajot, sorat ja murskeet 4800. Pihatyöt tekemättä, mutta jos hintataso pysyy samana, kaivuun menee noin 1000 ja murskeisiin 1000-1500. Lisäksi tarvitaan jonkinverran multaa.


      • maan rakentaja
        aatteleppavähä kirjoitti:

        No huhhuh, oletko koskaan mitään rakentanut kun hinta-arviosi on noin pahasti alakanttiin.

        Meillä louhintafirma veloitti 55 000, sadevesiputket ja salaojat 10 000, reunatäytöt 10 000. Jos lisään perustuksia ja pihan tasaamisia, päästään jotakuinkin samaan summaan kuin sinulla, nolla vain perään.

        Missä maailmassa oikein elelet, muisteletko jotain 60-luvun lopun rakennusprojektia? Ei auta yhtään täällä projektiin alkavia kuunnella tuollaista kukkua.

        iso tontti jos salaoja- ja sadevesiputkiin saa menemään 10 000.-. Tarkistin juuri Ahlsellin hinnastosta niin tuolla rahalla saa 2 kilometriä kyseisiä putkia ja autokuorman kaivoja päälle. Louhintaa ollut tuon hinnan mukaan 5500 kuutiometriä.

        Helkutin iso tontti tai järkyttävä kusetus.


      • Maanrakentaja 59
        Kivitalo rinteeseen kirjoitti:

        Kyllä tuo on aivan mahdollista. Minun projektissani (talo rinnetontilla Keski-Suomessa) on tänän mennessä mennyt kaivut 3900 maanajot, sorat ja murskeet 4800. Pihatyöt tekemättä, mutta jos hintataso pysyy samana, kaivuun menee noin 1000 ja murskeisiin 1000-1500. Lisäksi tarvitaan jonkinverran multaa.

        Selvästi tuleva hometalo, noilla hinnoilla ei myöskään minkäänlaisia rakennustapaohjeita ole voitu noudattaa.
        Käytetty halpoja uusiomuovisia rikkoontuvia materiaaleja ja heppoisia muovikansistoja.
        Sorasta tuskin löytyy ril käyrästön mukaisia vaatimuksia ja sepelitkin mitä lie CE merkitsemättömiä.
        Pelkkä kellaritiloja salaojasepeli määrä on helposti 200 tonnia, joka kustantaa ajettuna jo vähintään 4000 €.
        Tarvittava putki ja kaivokasa patolevyineen toiset 4000 €.
        Kirjoittelet kyllä täysin tietämättömiä haaveita, älkää vain uskoko Suomi 24 kustannusarvioita , vaan teettäjänä omat.


    • BorgirWas

      Tosi hyvä lista tuossa yllä, näin se itselläkin meni. Ulkopuolelle jäivät:
      - Pääsuunnittelija (talopaketissa, jossa ei tehty muutoksia hintaa tuli 2000€)
      - Vastaava mestari (5000€)
      - Maatyöt kokonaisuudessaan (Itsellä 20 000€, mutta riippuu ihan tontista)
      - KVV yms. en muista hintaa, ei järin kallis
      - Jätekulut, riippuu suuresti rakennustavasta tilaelementeissäkin tuli kuitenkin nippu lavoja toista tonnia meni
      - Vesiliittymät 6000€
      - Sähköliittymä 2000€
      - Maalämpöporauksen maajätteen käsittelyyn meni satku, kun ei voinut tontille jättää
      - Ulkomaalaus on vielä tekemättä, jokunen tonni menee
      - Sokkelin maalailin itse, maalin hinnalla
      - Ja toki rakentamisen aikaset sähköt ja vakuutukset päälle

      Siinä ne suurimmilta osilta taisi olla, avaimet käteen paketeissa on pieniä vivahde-eroja, mutta ne noudattavat suurelta osalta näitä linjoja. Kannattaa lukea pieni präntti hyvin tarkkaan ja pyytää sopimuksen teon yhteydessä selkeä lista, jossa on ostajalle jäävät tehtävät, se helpottaa asiaa suuresti.

      Ja kyllä vaan, ostin talon pohjois-suomalaiselta yritykseltä ja olin hyvin tyytyväinen kauppaan. Enkä kuulu mihinkään uskontokuntaan. Tämä vain vastaiskuna sille tyypille, joka jatkuvasti täällä kehottaa varomaan kaikkia pohjois-suomalaisia talopaketteja.

      • Mieti itse

        "Ulkomaalaus on vielä tekemättä, jokunen tonni menee"

        HÄH, jokunen tonni.
        Aiotko käyttää jonkinlaista glitter maalia?
        Meillä 112 neliöisen talon ja erillisen kahden auton autokatos varastorakennuksen maalaaminen kahteen kertaan maksoi korkeintaan sen tonnin pensseleineen ja muine tarvikkeineen.
        Maalina käytimme Pika Tehoa.


    • ei elsbyytä

      Miksi rakentaa koirankoppia kun talonkin saisi.

      • pojanklopille

        Asu sinä siinä vuokrayksiössäsi, kunnes joskus mahdollisesti saat töitä ja ehkä toivon mukaan saat kasaan vaadittavan alkupääoman, jotta uskallat avata pankkisi oven mennäksesi lainaneuvotteluihin.
        Tosin kaltaisesi tyhjätaskun tapauksessa siihen saattaa vierähtää toinenkin vuosi.


    • Juuri Rakentanut

      Monenlaisia kustannuksia varmaan eri puolilla Suomea on. Jos kuitenkin tsekkaa esimerkiksi Kuopiossa (kasvukeskus) kaupungin ja sen energia- ja vesiyhtiöiden liittymien ja lupien hintaa sun muta niin tuota 15 000 - 16 000 euroa se on, siitä ei pääse tinkaamaan. Ja hinnat ovat nousseet vuosi vuodelta.

      Tosin kaukolämpö tietysti on oma juttunsa, josta joutuu liittymänä maksamaan erikseen, se ehkä eroaa vaikka maaseudun sähkölämmitystalosta siinä kohden.

      Meillä pääsuunnittelija vastaava mestari maksoi 4200 euroa koko paketti.

      Vaikka kuinka on valmistalo, niin ammattilaisen kanssa saa väistettyä muutaman sudenkuopan. Tulee tietyt asiat vahdittua. Kun sitä omaa osaamista ei ole. Jos on, niin asia erikseen.

      Jäte- ja sähkökulut oli noin 1600 euroa total. Tämä on sitä helppoa valmispakettirakentamista, jossa ei tosiaankaan itse käydä köijäämässä kaatopaikalle kamaa. Jos haluaa säästää niin hoitaa tuota puolta itse. Tosin kaatopaikka veloittaa painon tai erän koon mukaan, mutta jäähän siinä kuljetuksesta maksaminen ja lavan vuokra pois.

      Wc-pönttöjä on suurimmassa osassa karvalakkimalleja vain yksi, siellä WC:ssä. Kun haluaa toisen kylppäriin, niin kyllä, siitä joutuu maksamaan lisää. Jos jossain on toinen pytty mukana niin ihan kiva. Niissä mitä me käytiin läpi (ei Älvsby koska on tullut tsekattua ja todettua että ei kiinnosta) homma oli kaikissa näin, mm. Kastelli, Sievi, Designtalo ja muut. Tuokin voi tietysti olla muuttunut, ei ole tullut näitä uusia pohjia katseltua eri toimittajilta.

      Joku mainitsi että keittiö / kaapit on aravatasoisia. Kyllä niillä varmaan liikkeelle pääsee, mutta mekin halusimme myös kerralla kelvolliset säilytystilat ja toimivan keittiön. Kyllä kalustemuutoksiin saa sen 10 000 euroa menemään mutta ei tietenkään ole pakko.
      Sähkömuutokset tarkoittivat ylimääräisiä pistorasioita runsaan määrän. Esim. lasten makuuhuoneita pitää pystyä käyttämään vähän eri tavalla kuin juuri nyt, eli kalusteiden paikkaa pitää voida siirrellä.

      Meidän talon rakentamisaikaisen vakuutuksen hoiti talotoimittaja. Omat vakuutukset tuli voimaan vasta kun talo luovutettiin meille.

      Ylipäätään kustannukset riippuvat varmaan paikkakunnasta ja markkinatilanteesta.
      Ihan hyvä perusohje omakotitaloa miettivälle löytyy Kuopion kaupungin sivuilta, jolla pääsee jo pitkälle. Se on tässä:

      http://www.kuopio.fi/documents/12117/21567/pientalo-ohje.pdf

      Jos joku haluaa oikeasti keskustella (anonyymisti edelleen) niin perustin yhden sähköpostiosoitteen, josta voi kysyä miten me tämä haarukoitiin ja mihin päädyttiin. Erittäin tyytyväisiä on oltu sekä rakennusajan toimintaan että valmiiseen tulokseen.
      Sähköpostiosoite on [email protected]. Koetan joskus muistaa sitä käydä lukemassa.

      • mieti itse

        "kaatopaikka veloittaa painon tai erän koon mukaan, mutta jäähän siinä kuljetuksesta maksaminen ja lavan vuokra pois"

        huonostipa ovat Savossa siinä tapauksessa asiat.
        Täällä länsirannikolla kaatopaikat ovat jo aikoja sitten muuttuneet hyötykäyttöasemiksi, eikä ainakaan meitä koskaan laskutettu viedessämme sinne rakennusjätettä.
        Tiedä häntä, oliko se pärstäkertoimesta kiinni. (tosiasiassa pärstäkertoimella ei ole tekemistä asiaan, vaan palvelu on kaikille ilmaista).


        "Meidän talon rakentamisaikaisen vakuutuksen hoiti talotoimittaja. Omat vakuutukset tuli voimaan vasta kun talo luovutettiin meille."

        Sama juttu Älvsbyllä, mutta vain osittain. Nimittäin Ävsbyhus maksaa kotivakuutuksen vielä vuodeksi eteenpäin talon luovutuspäivämäärästä laskettuna.
        Meillä alkaa näinä viikkoina olemaan ajankohtaista kotivakuutuksen teko, sillä olemme pikapuoliin asuneet ensimmäisen huolettoman vuoden omassa kodikkaassa ja lämpimässä talossamme.

        Edelleen kysyn mihin avaimet käteen valmistalossa tarvitaan pääsuunnittelijaa valvojan lisäksi? Anna edes yksi esimerkki.
        Mitä ennakoimattomia sudenkuoppia esimerkiksi erittäin suuren valmiusasteen Älvsbytalossa muka voi tulla? (sellaisia, joita valvoja ei huomaa)

        "(ei Älvsby koska on tullut tsekattua ja todettua että ei kiinnosta)"

        Tsekattua, mutta milloin. 5 vuotta sitten? 10 vuotta sitten?
        Usko tai älä, mutta tänä päivänä jopa Älvsbytalo on materiaaleiltaan yhtä laadukas kuin muutkin edulliset talopaketit (ellei jopa laadukkaampi ainakin osittain)

        "Kun haluaa toisen kylppäriin, niin kyllä, siitä joutuu maksamaan lisää."

        Entä sitten, vaikka Kastellin tms. paketin ostaja joutuukin maksamaan, se ei kosketa meitä. Älvsbytaloon kuuluu aina toinen wc ilman lisähintaa.
        Saimme me talotehtaalta bonuksena valita parempia materiaaleja ja lisävalintojakin veloituksetta 3500 euron arvosta, kun satuimme tekemään kaupan oikeaan aikaan. Se taasen ei varmasti koskettanut teitä.

        "Ylipäätään kustannukset riippuvat varmaan paikkakunnasta ja markkinatilanteesta"

        Ja myös paikkakunnan yleisestä tilanteesta. Syrjäisellä muuttotappioalueella, jossa ei ole töitä tarjolla tontit ovat halvempia ja yrittäjät tekevät töitä pienemmällä katteella.
        Me vain emme valitettavasti asu sellaisella seudulla.
        Esimerkiksi Kuopioon verrattuna täälläpäin menee taloudessa kovempaa, työllisyystilanne on selkeästi valoisampi, eikä tunnu siltä että eläisimme keskellä jonkinlaista lama-aikaa. Ehkäpä siellä Itä-Suomessa on synkempää.


      • Mieti itse

        "Kyllä niillä varmaan liikkeelle pääsee, mutta mekin halusimme myös kerralla kelvolliset säilytystilat ja toimivan keittiön. Kyllä kalustemuutoksiin saa sen 10 000 euroa menemään mutta ei tietenkään ole pakko."

        Niin mekin halusimme ja sellaiset saimme, vaikka on kyse "vain" Älvsbytalosta.
        On meilläkin tilava ja toimiva keittiö, Boschin valmistamat kodinkoneet (mm. kiertoilmauuniinduktioliesi) Kerman Saven varaava takka / haudutusuuni, tilava vaatehuone ja lisäksi laudoitettu ja valaistu käyttöullakko, jonne käynti eräästä makuuhuoneesta alas laskettavan sisäportaan kautta.
        Ennen kuin joku asiantuntematon taas alkaa aukomaan päätään, niin kysyn saako muka koirankoppiin sellaisia varusteita?


      • rak.v. 2004
        Mieti itse kirjoitti:

        "Kyllä niillä varmaan liikkeelle pääsee, mutta mekin halusimme myös kerralla kelvolliset säilytystilat ja toimivan keittiön. Kyllä kalustemuutoksiin saa sen 10 000 euroa menemään mutta ei tietenkään ole pakko."

        Niin mekin halusimme ja sellaiset saimme, vaikka on kyse "vain" Älvsbytalosta.
        On meilläkin tilava ja toimiva keittiö, Boschin valmistamat kodinkoneet (mm. kiertoilmauuniinduktioliesi) Kerman Saven varaava takka / haudutusuuni, tilava vaatehuone ja lisäksi laudoitettu ja valaistu käyttöullakko, jonne käynti eräästä makuuhuoneesta alas laskettavan sisäportaan kautta.
        Ennen kuin joku asiantuntematon taas alkaa aukomaan päätään, niin kysyn saako muka koirankoppiin sellaisia varusteita?

        Onko Älvsbytalossa vielä korvausilma-aukot ikkunoiden yläpuolella?


      • Mieti itse
        rak.v. 2004 kirjoitti:

        Onko Älvsbytalossa vielä korvausilma-aukot ikkunoiden yläpuolella?

        Ei ole, eikä ole ollut enää vuosiin tietämäni mukaan.
        Talomme on valmistunut alkuvuonna 2013 ja siinä on tällaiset.

        http://www.purmo.com/fi/tuotteet/paneeliradiaattorit/purmo-air.htm

        Hyvin pelittävät
        Eikä muuten kenenkään tarvitse haukkua systeemiä siksi, että se olisi ruotsalainen.
        Tämä on kyllä täysin suomalainen keksintö.
        No nythän joku valopää lyttää sen juuri siksi.


      • Mieti itse
        Mieti itse kirjoitti:

        Ei ole, eikä ole ollut enää vuosiin tietämäni mukaan.
        Talomme on valmistunut alkuvuonna 2013 ja siinä on tällaiset.

        http://www.purmo.com/fi/tuotteet/paneeliradiaattorit/purmo-air.htm

        Hyvin pelittävät
        Eikä muuten kenenkään tarvitse haukkua systeemiä siksi, että se olisi ruotsalainen.
        Tämä on kyllä täysin suomalainen keksintö.
        No nythän joku valopää lyttää sen juuri siksi.

        Virhe vuosiluvussa.
        Talomme valmistui siis alkuvuonna 2014
        Pahoittelen lapsusta.


      • Ordinary House
        mieti itse kirjoitti:

        "kaatopaikka veloittaa painon tai erän koon mukaan, mutta jäähän siinä kuljetuksesta maksaminen ja lavan vuokra pois"

        huonostipa ovat Savossa siinä tapauksessa asiat.
        Täällä länsirannikolla kaatopaikat ovat jo aikoja sitten muuttuneet hyötykäyttöasemiksi, eikä ainakaan meitä koskaan laskutettu viedessämme sinne rakennusjätettä.
        Tiedä häntä, oliko se pärstäkertoimesta kiinni. (tosiasiassa pärstäkertoimella ei ole tekemistä asiaan, vaan palvelu on kaikille ilmaista).


        "Meidän talon rakentamisaikaisen vakuutuksen hoiti talotoimittaja. Omat vakuutukset tuli voimaan vasta kun talo luovutettiin meille."

        Sama juttu Älvsbyllä, mutta vain osittain. Nimittäin Ävsbyhus maksaa kotivakuutuksen vielä vuodeksi eteenpäin talon luovutuspäivämäärästä laskettuna.
        Meillä alkaa näinä viikkoina olemaan ajankohtaista kotivakuutuksen teko, sillä olemme pikapuoliin asuneet ensimmäisen huolettoman vuoden omassa kodikkaassa ja lämpimässä talossamme.

        Edelleen kysyn mihin avaimet käteen valmistalossa tarvitaan pääsuunnittelijaa valvojan lisäksi? Anna edes yksi esimerkki.
        Mitä ennakoimattomia sudenkuoppia esimerkiksi erittäin suuren valmiusasteen Älvsbytalossa muka voi tulla? (sellaisia, joita valvoja ei huomaa)

        "(ei Älvsby koska on tullut tsekattua ja todettua että ei kiinnosta)"

        Tsekattua, mutta milloin. 5 vuotta sitten? 10 vuotta sitten?
        Usko tai älä, mutta tänä päivänä jopa Älvsbytalo on materiaaleiltaan yhtä laadukas kuin muutkin edulliset talopaketit (ellei jopa laadukkaampi ainakin osittain)

        "Kun haluaa toisen kylppäriin, niin kyllä, siitä joutuu maksamaan lisää."

        Entä sitten, vaikka Kastellin tms. paketin ostaja joutuukin maksamaan, se ei kosketa meitä. Älvsbytaloon kuuluu aina toinen wc ilman lisähintaa.
        Saimme me talotehtaalta bonuksena valita parempia materiaaleja ja lisävalintojakin veloituksetta 3500 euron arvosta, kun satuimme tekemään kaupan oikeaan aikaan. Se taasen ei varmasti koskettanut teitä.

        "Ylipäätään kustannukset riippuvat varmaan paikkakunnasta ja markkinatilanteesta"

        Ja myös paikkakunnan yleisestä tilanteesta. Syrjäisellä muuttotappioalueella, jossa ei ole töitä tarjolla tontit ovat halvempia ja yrittäjät tekevät töitä pienemmällä katteella.
        Me vain emme valitettavasti asu sellaisella seudulla.
        Esimerkiksi Kuopioon verrattuna täälläpäin menee taloudessa kovempaa, työllisyystilanne on selkeästi valoisampi, eikä tunnu siltä että eläisimme keskellä jonkinlaista lama-aikaa. Ehkäpä siellä Itä-Suomessa on synkempää.

        En ole aiempi kirjoittaja, mutta kelpaisiko pääsuunnittelijan tarpeeseen syyksi vaikka rakennusluvan saaminen? Siis kun edes sitä yhtä syytä kaipasit.


      • Mieti itse
        Ordinary House kirjoitti:

        En ole aiempi kirjoittaja, mutta kelpaisiko pääsuunnittelijan tarpeeseen syyksi vaikka rakennusluvan saaminen? Siis kun edes sitä yhtä syytä kaipasit.

        Ei kelpaa, valitan
        Me saimme luvan talollemme ilman minkäänlaisia vaikeuksia, eikä pääsuunnittelijasta puhuttu yhtään mitään.
        Pelkkä rakennusaikainen valvoja riitti vallan mainiosti ja kyseessä siis Älvsbytalo.

        Hiukan ikävää ampua alas vääriä käsityksiä, mutta näin se vain menee.


      • Ordinary House
        Mieti itse kirjoitti:

        Ei kelpaa, valitan
        Me saimme luvan talollemme ilman minkäänlaisia vaikeuksia, eikä pääsuunnittelijasta puhuttu yhtään mitään.
        Pelkkä rakennusaikainen valvoja riitti vallan mainiosti ja kyseessä siis Älvsbytalo.

        Hiukan ikävää ampua alas vääriä käsityksiä, mutta näin se vain menee.

        Haluatko siis kertoa kaupungin tai kunnan jossa rakensit, niin voidaan katsoa asiaa tarkemmin? Muutoin voin väittää että olet väärässä, koska täällä meillä päin länsirannikkoa puhutaan talotehtaasta riippumatta ihan varmasti myös pääsuunnittelijasta.


      • Ordinary House
        Ordinary House kirjoitti:

        Haluatko siis kertoa kaupungin tai kunnan jossa rakensit, niin voidaan katsoa asiaa tarkemmin? Muutoin voin väittää että olet väärässä, koska täällä meillä päin länsirannikkoa puhutaan talotehtaasta riippumatta ihan varmasti myös pääsuunnittelijasta.

        Tai samapa tuo vaikka et kertoisikaan. On joka tapauksessa ihan selvää ettei pääsuunnittelijan tarpeen poistuminen liity mitenkään Älvsbyhusiin. Jos jonkin kunnan rakennusvalvonta ei vaadi pientalohankkeelle pääsuunnittelijaa, tai ei vaadi sitä joissakin tapauksissa, niin sitten kyse on vaan rakennusvalvonnan leväperäisyydestä yleensä, ei talovalmistajasta sinänsä.
        Kokonaan eri keskustelu on sitten pääsuunnittelijan todellinen vastuunkanto pientalohankkeessa. Tässä on varmasti eroja.


      • PULMUnen21
        Ordinary House kirjoitti:

        Tai samapa tuo vaikka et kertoisikaan. On joka tapauksessa ihan selvää ettei pääsuunnittelijan tarpeen poistuminen liity mitenkään Älvsbyhusiin. Jos jonkin kunnan rakennusvalvonta ei vaadi pientalohankkeelle pääsuunnittelijaa, tai ei vaadi sitä joissakin tapauksissa, niin sitten kyse on vaan rakennusvalvonnan leväperäisyydestä yleensä, ei talovalmistajasta sinänsä.
        Kokonaan eri keskustelu on sitten pääsuunnittelijan todellinen vastuunkanto pientalohankkeessa. Tässä on varmasti eroja.

        Joo ei ole mitään asiaa Helsinkiin rakentaa ilman pääsuunnittelijaa ja sen pitää vielä olla Helsingissä arkkitehti. Naapurikunnissa kelpaa rakennusinsinööri.


      • Mieti itse
        Ordinary House kirjoitti:

        Tai samapa tuo vaikka et kertoisikaan. On joka tapauksessa ihan selvää ettei pääsuunnittelijan tarpeen poistuminen liity mitenkään Älvsbyhusiin. Jos jonkin kunnan rakennusvalvonta ei vaadi pientalohankkeelle pääsuunnittelijaa, tai ei vaadi sitä joissakin tapauksissa, niin sitten kyse on vaan rakennusvalvonnan leväperäisyydestä yleensä, ei talovalmistajasta sinänsä.
        Kokonaan eri keskustelu on sitten pääsuunnittelijan todellinen vastuunkanto pientalohankkeessa. Tässä on varmasti eroja.

        Minulla ei ole mitään syytä valehdella tässä asiassa, miksi tekisin niin?
        Meidän tapauksessamme ei pääsuunnittelijasta olisi ollut yhtään mitään hyötyä.

        Tiedätkö edes sitä kuinka nopeasti Älvsbyhus tulee asumiskuntoon?
        Pystytyksen aloituspäivän iltana meilläkin olivat jo kattotuolit sekä aluskate paikoillaan ja talossa lämmitys päällä. Seuraavana päivänä vesijohdot ja viemäritkin olivat jo kyketyt.

        Sisäänmuutto tapahtui 7 viikon kuluttua pystytyksen aloituksesta.

        Jos jossakin 7-8 kuukautta kestävässä rakennusprojektissa jossa on osallisina useita eri firmoja tarvitaan pääsuunnittelijaa, niin se on aivan eri juttu.

        Älvsbytalon rakentajalla on puolestaan vastapuolenaan Älvsbytalo Oy, joka koordinoi kaiken rakentamiseen liittyvän toiminnan, joten voiko rakentaminen siitä enää helpommaksi tulla.


      • Mieti itse
        PULMUnen21 kirjoitti:

        Joo ei ole mitään asiaa Helsinkiin rakentaa ilman pääsuunnittelijaa ja sen pitää vielä olla Helsingissä arkkitehti. Naapurikunnissa kelpaa rakennusinsinööri.

        Helsinki ei ole koko Suomi.
        Se mikä pätee Helsingissä, ei välttämättä päde edes 95%:ssa muista kohteista

        Me emme todellakaan tarvinneet pääsuunnittelijaa. eikä sitä mainittu rakennuslupaa haettaessa, rakennusprojektin aloituskokouksessa, eikä lopputarkastuksen yhteydessä.


      • Mieti itse
        Ordinary House kirjoitti:

        Haluatko siis kertoa kaupungin tai kunnan jossa rakensit, niin voidaan katsoa asiaa tarkemmin? Muutoin voin väittää että olet väärässä, koska täällä meillä päin länsirannikkoa puhutaan talotehtaasta riippumatta ihan varmasti myös pääsuunnittelijasta.

        "Muutoin voin väittää että olet väärässä"

        Oletko pelkkä trolli?

        Me olemme rakentaneet , joten meillä on OMAA KOKEMUSTA asiasta eikä meidän tapauksessamme todellakaan vaadittu pääsuunnittelijaa.
        Rakennusvalvoja meillä oli ja se riitti. Valvojan kustannus tapauksssamme oli 500 euroa.
        Jos joku tässä meidän tapauksessamme on väärässä, niin kyllä se olet sinä.

        Tämän enempää en tästä aiheesta väittele.


      • Ordinary House
        Mieti itse kirjoitti:

        Minulla ei ole mitään syytä valehdella tässä asiassa, miksi tekisin niin?
        Meidän tapauksessamme ei pääsuunnittelijasta olisi ollut yhtään mitään hyötyä.

        Tiedätkö edes sitä kuinka nopeasti Älvsbyhus tulee asumiskuntoon?
        Pystytyksen aloituspäivän iltana meilläkin olivat jo kattotuolit sekä aluskate paikoillaan ja talossa lämmitys päällä. Seuraavana päivänä vesijohdot ja viemäritkin olivat jo kyketyt.

        Sisäänmuutto tapahtui 7 viikon kuluttua pystytyksen aloituksesta.

        Jos jossakin 7-8 kuukautta kestävässä rakennusprojektissa jossa on osallisina useita eri firmoja tarvitaan pääsuunnittelijaa, niin se on aivan eri juttu.

        Älvsbytalon rakentajalla on puolestaan vastapuolenaan Älvsbytalo Oy, joka koordinoi kaiken rakentamiseen liittyvän toiminnan, joten voiko rakentaminen siitä enää helpommaksi tulla.

        Ilmaisin ehkä itseäni huonosti aiemmin, ei ole tarkoitus syyttää sinua valehtelijaksi. Pahoittelut siitä.

        Varsinaisen talon rakentamisen nopeudella ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Rakentamishankkeeseen kuitenkin kuuluu muutakin kuin pelkkä talo, esim. pohjarakentaminen, ja pääsuunnittelijan tehtävänä on vastata suunnitelmien osalta kokonaisuudesta. Edes pääsuunnittelijan työstä saadulla hyödyllä ei ole asian kannalta varsinaisesti merkitystä.

        Suomen rakentamismääräyskokoelman mukaan: "Maankäyttö- ja rakennuslaki 120 § 1 ja 2 mom: ... Rakennuksen suunnittelussa tulee olla suunnittelun kokonaisuudesta ja sen laadusta vastaava pätevä henkilö, joka huolehtii siitä, että rakennussuunnitelma ja erityissuunnitelmat
        muodostavat kokonaisuuden, joka täyttää sille asetetut vaatimukset (pääsuunnittelija)."

        Kuntien rakennusvalvonnat tekevät varmaan erilaisia ratkaisuja, kuka kulloinkin pääsuunnittelijaksi kelpaa. Esimerkiksi toimenpidelupaa edellyttävän puuvajan rakentamisessa pääsuunnittelijaksi voi kelvata rakentaja itse.

        Asia liittyy siis edelleenkin ko. kunnan rakennusvalvontaan, ei Älvsbyhusiin talona.


      • Mieti itse
        Ordinary House kirjoitti:

        Ilmaisin ehkä itseäni huonosti aiemmin, ei ole tarkoitus syyttää sinua valehtelijaksi. Pahoittelut siitä.

        Varsinaisen talon rakentamisen nopeudella ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Rakentamishankkeeseen kuitenkin kuuluu muutakin kuin pelkkä talo, esim. pohjarakentaminen, ja pääsuunnittelijan tehtävänä on vastata suunnitelmien osalta kokonaisuudesta. Edes pääsuunnittelijan työstä saadulla hyödyllä ei ole asian kannalta varsinaisesti merkitystä.

        Suomen rakentamismääräyskokoelman mukaan: "Maankäyttö- ja rakennuslaki 120 § 1 ja 2 mom: ... Rakennuksen suunnittelussa tulee olla suunnittelun kokonaisuudesta ja sen laadusta vastaava pätevä henkilö, joka huolehtii siitä, että rakennussuunnitelma ja erityissuunnitelmat
        muodostavat kokonaisuuden, joka täyttää sille asetetut vaatimukset (pääsuunnittelija)."

        Kuntien rakennusvalvonnat tekevät varmaan erilaisia ratkaisuja, kuka kulloinkin pääsuunnittelijaksi kelpaa. Esimerkiksi toimenpidelupaa edellyttävän puuvajan rakentamisessa pääsuunnittelijaksi voi kelvata rakentaja itse.

        Asia liittyy siis edelleenkin ko. kunnan rakennusvalvontaan, ei Älvsbyhusiin talona.

        Muistapa se, että Älvsbyhus on pakettitalo, johon kuuluvat myös perustukset ja ratkaisut ovat hyvin pitkälti samanlaisia pohjatöiden ja perustusten osalta talomallista riippumatta.
        Ero voi tulla siinä, tarvitaanko tontilla paalutusta vai ei.
        Meillä ei sitä maaperätutkimuksen perusteella tarvittu

        Jokaista rakennusprojektia varten ei tarvita pääsuunnittelijaa rakentajan puolesta, koska sellainen on jo talotehtaan taholta. HUOMIO TALOTEHTAALLA ON PÄÄSUUNNITTELIJA.
        Rakentajan vastuulla on ainoastaan rakennusaikaisen valvojan tai työmaamestarin palkkaaminen


      • Ordinary House
        Mieti itse kirjoitti:

        Muistapa se, että Älvsbyhus on pakettitalo, johon kuuluvat myös perustukset ja ratkaisut ovat hyvin pitkälti samanlaisia pohjatöiden ja perustusten osalta talomallista riippumatta.
        Ero voi tulla siinä, tarvitaanko tontilla paalutusta vai ei.
        Meillä ei sitä maaperätutkimuksen perusteella tarvittu

        Jokaista rakennusprojektia varten ei tarvita pääsuunnittelijaa rakentajan puolesta, koska sellainen on jo talotehtaan taholta. HUOMIO TALOTEHTAALLA ON PÄÄSUUNNITTELIJA.
        Rakentajan vastuulla on ainoastaan rakennusaikaisen valvojan tai työmaamestarin palkkaaminen

        Muistan toki. Useimmilla talotoimittajilla vakioperustus kuuluu uskoakseni muuttovalmis-toimitussisältöön.

        Talotehdas suostunee hankkimaan myös valvojan ja vastaavan työnjohtajan, erikseen tai yhdessä, jos nimenomaisesti niin haluat. Useimmat eivät tietenkään halua.

        Älvsbytalon sivuilta en löytänyt, mitä suunnittelun osalta kuuluu toimitussisältöön. Alla olevan luotettavanoloisen (?) esitteen löysin, jossa sisältö on ihan sama kuin useimmilla muillakin. Pääsuunnittelu ei sisälly, arkkitehtuuri ym. suunnittelu sisältyvät toimitukseen. Toki voit siis varmaan neuvotella sisällöstä ja saada pääsuunnittelun ns. samaan hintaan.

        http://www.talovertailu.fi/talomallit/alvsbytalo/suometar/1429

        Hanketehtävät, Rakennussuunnittelu

        Pääsuunnittelu
        Ei Ei

        Arkkitehtuurisuunnittelu
        Kyllä Kyllä
        Runkorakenteiden suunnittelu
        Kyllä Kyllä
        Perustus suunnittelu
        Kyllä Kyllä


      • Pakko on pakko
        Mieti itse kirjoitti:

        "Muutoin voin väittää että olet väärässä"

        Oletko pelkkä trolli?

        Me olemme rakentaneet , joten meillä on OMAA KOKEMUSTA asiasta eikä meidän tapauksessamme todellakaan vaadittu pääsuunnittelijaa.
        Rakennusvalvoja meillä oli ja se riitti. Valvojan kustannus tapauksssamme oli 500 euroa.
        Jos joku tässä meidän tapauksessamme on väärässä, niin kyllä se olet sinä.

        Tämän enempää en tästä aiheesta väittele.

        Höpö höpö. Pääsuunnittelija pitää olla nimetty jokaiseen asuinrakennuskohteeseen Suomessa. Kyse on lakisääteisestä asiasta. Eri asia on, nimetäänkö pääsuunnittelijaksi vastaava työnjohtaja tai sitten talotehtaan arkkitehti. Ko.henkilö vastaa kuitenkin nimellään suunnitelmien tarkistamisesta ja oikeellisuudesta.


    • varoitus

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9628127

      HALUAN VILPITTÖMÄSTI VAROITTAA, ÄLÄ OSTA KASTELLIA

      Ellet usko minua, niin usko edes ylläolevan ketjun aloittajaa.
      Hän on ostanut Kastellin, eikä todellakaan ollut tyytyväinen taloonsa.
      Me emme Kastellia hankkineet, koska olimme kuulleet siitä niin paljon negatiivisia kommentteja.

      • 13+18

        MInä taas ostin Valmiskastellin. Muutama reklamaatio piti tehdä ja asiat tuli kuntoon. Pitää vaan tietää mitä on tilannut ja mitkä ovat ostajat velvoitteet niin asiat sujuu ihan kivasti.

        Tuossa toisessa keskustelussa aloittaja toteaa että kastelli talo on lautaa, lankkua ja tikkupuuta. Melkein tekisi mieli kysyäö että mistä materiaalista muiden puutalotoimittajien talot rakennetaan?

        Suora lainaus tuosta kirjoituksesta: "Jetan, Jukkatalojen, Älvsbyhusin ja Finndomon kaltaiset nykyaikaiset yritykset valmistavat kuivissa sisätiloissa talot valmiiksi ilman sadesäiden armoilla kuukausikaupalla nyhräämistä"

        Kastelli-talo voidaan nykyään toimittaa myös suurelementtiä joten täysin vanhaa tietoa tuossa. Jos Kastelli-talon rakennustapa on pre-cut niin talossa on vesikatto päällä parissa viikossa. Sen jälkeen tuulensuojalevyt ja vasta sitten villat joten villat eivät pääse missään vaiheessa kastumaan. Tottakai ihan alkuvaiheessa seinärakenteet voivat kastua mutta jos puu kastuu niin sateen loputtua puu kuivaa jos märkää rakennetta ei peitetä.

        Suurelementtien kohdalla oleellista on se että minkälainen on säätila silloin kun suurelementit tulevat tontille ja kattotuolit ja vesikatto asennetaan. Silloin elementit ovat ylhäältä auki ja sateen sattuessa seinät kastuvat sisältä. Sen jälkeen kun rakenteet peitetään niin sitten on satavarmasti kyseessä hometalo. Näin kävi Hyvinkään asuntomessuilla kahden Jetta-talon kohdalla. Näistä taloista jouduttiin purkamaan todella paljon seinärakenteita. Voisi kuvitella ettäkun kyse on messukohteista nin rakentaminen olisi tehnyt erityisen huolellisesti mutta siitä huolimatta kahden talon kohdalla tuli täydellinen epäonnistuminen.


    • Back to the perusta

      Jos palataan tämän kinastelun sijaan aloittajan perusasiaan, niin talopaketin lisäksi pitää selvittää, mitä paikkakunnan rakennusvalvonta vaatii.
      Selvää on, että erilaisilla tonteilla tontin muokkauksen kulut ovat erilaisia, ja riippuvat vielä talon pohja-alasta. Kivinen ja kallioinen tontti on monesti hankala ja kallis.
      Talon lattian taso kun pitää saada korttelisuunnitelman mukaiselle korkeudelle, missä vähän voi joustaa ylöspäin mutta ei loputtomiin.
      Kaava-alueella tontti määrittää myös sen, onko talo tasamaatyyppinen, hieman porrastettu vaiko jyrkän rinteen ratkaisu. Rakennusvalvonta ei anna pengertää rinnetonttia tasamaatalolle sopivaksi.
      Jos joku on rakentanut samalle alueelle jo, tai rakentamassa, niin sieltä löytyy tietoa todellisista kustannuksista parhaiten. Ja tietoa maansiirto-urakoitsijoista ja heidän maineestaan. Hyvä sana leviää mutta niin myös huono.

    • Näin nämä menee

      Ostajana Sinun pitää itse määritellä millaisena "avaimet käteen"- talon haluat.
      Myyjänä kysyn asiakkaalta aina heidän vahvuudet. Sen jälkeen paketti rääte-
      löidään ostajalle sopivaksi.

      Laajuutta ei sano myyjä - vaan ostaja/maksaja !

    • Hartiapankilla

      Muuttovalmis ja avaimet käteen ovat nykyisiä myyntikikkoja. Mitä suurempi kokonaisuus sitä vaikeampaa asiakkaan on tietää mistä maksaa.
      Perinteisesti näillä metodeilla rakennusliikkeet ovat tehneet vuosikymmeniä omaisuuksia: Pulimatkat, Hartelat, Skanskat sun muut.
      Pohjoisen lestadiolaiset ovat kohtuullisen hyviä tässä mielikuvamarkkinoinnissa ja rahan imuroinnissa.
      Ruotsalaiset Parakkiratkaisut ovat kohtuullisen valmiita ratkaisuja ja on totta että ovat lähtiessä kuivia. Ongelmat tulevatkin sitten lautarakenteisten rossien kuivana pysymisen kanssa jälkikäteen.
      Teijotalo on toinen varsinainen valmistalo ja onhan sitten näitä Lestadiolaisten vuoden aikana kyhättäviä versioita, joissa asiakkaalla suurin aika menee tupakan tumppeja keräillessä työmaalla.
      Rahoituksen kiristyessä on myös hartiapankkirakentaminen yleistynyt nopeasti, siellä sitten verottaja kyttää isä- ja appiukon työsaavutuksia.

    • Mumulk

      On muutamia vaihtoehtoja, jos haluaa kaiken yhdellä sopimuksella

      - Ota mieluinen talopaketti materiaalitoimituksena ja kilpailuta itsellesi rakennusliike tekemään se kokonaisuudessaan, eli hoitavat sitten maatöiden kilpailutuksetkin
      - Sama kuin yllä, mutta et käytä rakennusliikettä vaan projektipäällikköä, näitäkin toimijoita on nyt enemmän ja ainakin sukulaismiehellä homma toimi hyvin, projektipäällikkö kilpailutti eri vaiheet ja hyväksytti kaikki suuremmat päätökset, mutta muuten rakennusprojekti sujui hyvin pienellä rakennuttajan työpanoksella
      - Markkinoilla on myös muutama toimija, jotka tekevät aidosti kaiken valmiiksi Teijo-talot tuossa mainittiinkin ja sitten ainakin Sikla ja Vivola tekevät kaiken pihoja myöden yhdellä diilillä

      Vaihtoehtoja siis markkinoilla on, kunhan vaan jaksaa penkoa läpi ja valita itselleen parhaan vaihtoehdon

    • Talovalmiina43

      Joku semmoinen tuntematon suuruus Dome-talot kanssa mainostaa tekevänsä yhdellä sopimuksella kaiken.

    • Tätä mieltä

      Mikä ihmeen itseisarvo se yksi sopimus on, kaikki konsulttihommat tietysti maksavat. Kuitenkin kun kustannukset karkaavat käsistä on konsultin vastuu yksi tyhjän kanssa.
      Parempi hoitaa hommat itse ja varata aikaa siihen. Hinnan lisäksi tulee huomioida myös laatu koko projektissa.
      Yksi sopimus suosii ainoastaan välistä vetäjiä, talon kuvan piirtäminen maksaa vain muutaman tonnin.

    • älä osta

      "ainakin Sikla ja Vivola tekevät kaiken pihoja myöden yhdellä diilillä"

      SIKLA, voi hemmetti.
      Tuollaisesta pohjoiselta syrjäseudulta olevalta firmalta ei kenenkään pitäisi ostaa yhtään mitään.

    • Bulkkia

      Toki jokainen yhdellä sopimuksella tekevä hyväksyy sen, että se ei ole optimaalisin kustannuksien osalta. Varmasti saa halvemmalla mitä enemmän pilkkoo osiin, mutta toisaalta se on myös mainio ratkaisu moniin tarpeisiin. Esim me asuimme ulkomailla ja voitimme tonttiarvonnassa, kaiken ottaminen TÄYSIN yhdelle sopimukselle oli meille paras ja oikeastaan ainoa vaihtoehto hallita projektia 95% etänä.

      • Epäileväinen Tuomas

        On se aika uskalias firma, joka pihatöineen päivineen uskaltaa avaimet käteen tarjota taloa rakennettuna.
        Ainakin tilaajan kannattaa olla tarkkana mitä saa, niin paljon kustannuksetkin heittää jo jätemaksuissa maankaatopaikalla ympäri Suomen.
        Sen jälkeen kun on maksettu niin oikeudessa tavataan on yleinen näiden valmistalo kauppiaiden motto.
        Kunnon talopaketti firmalla on jo omat lakimiehet valmiina ja sopimuspaperit sitä luokkaa, että tavallisella tallaajalla ei ole mitään mahdollisuuksia niitä vastaan.
        Konsultit juuri ovat niitä pahimmasta päästä olevia kettuja, joita syytä välttää. Hyvälle itse valitsemalle vastaavalle mestarille kannattaa maksaa, tarkasta kuitenkin hänen referensinsä.


    • kfkdjdhdh

      En jaksanu lukea noita vastauksia, mutta varmaan moni on jo vastannut tähän. Muuttovalmiiseen kuuluu kaikki perustuksista eteenpäin. Sulle maatyöt, viemäri ja sadevesiputkien kaivuu salaojat, sokkelin sisäpuolen hiekkatäyttö, rakennusluvat, mestarin hommaaminen, sähkö ja vesiliittymäsopimukset ja yleensä roskien kerääminen, lumityöt, tavaroiden kantaminen sisälle. Ainakin näin itsellä menee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe