Toivon kuolemaa joka päivä

pölypallo

Otsikko tiivistää sen olennaisen. Olen ollut yli kymmenen vuotta masentunut, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Viimeiset pari vuotta on mennyt paremmin. Nyt parin kuukauden ajan olen ajatellut ja toivonut elämän loppumista joka päivä. Olen todella ahdistunut jatkuvasti. Käyn psykoterapiassa ja olen masennuksen vuoksi kuntoutustuella. En ole masentunut, mutta en kestä elämän aiheuttamia paineita. Kaikki on minulle liian vaativaa. Mitään turvaverkkoa ei ole, olen yksinäinen.

En voi puhua näistä asioista terapiassa tai psykiatrille, koska pelkään, että siihen loppuisi kaikki kuntoutus. En oikeasti halua kuolla, mutta ei mulla ole mitään ulospääsyä tästä tilanteesta. Jos Kela siis oikeasti katsoisi, että olen liian sairas kuntoutettavaksi, niin siihen loppuisi kaikki. Haluaisin esimerkiksi kovasti tehdä töitä, mutta työelämä on liian vaativaa tälle psyykkeelle. Olen kierteessä, jossa esitän kuntoutuneempaa kuin olenkaan :(

11

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämä55

      Jos käytät masennusllääkeitä, mitä luultavasti teet koska olet terapiassa, mieti voisiko niissä olla syy. Koska olet henkisesti halukas töihin psyykesi on luultavasti ok. Jos masennuslääkkeet lamaannuttavat kehoasi, se kertoo nyt, että ei enää jaksa taistella myrkkyjä vastaan vaan haluaa luovuttaa ja kuolla pois. Kaikkeen tekemiseen mihin pitää ryhtyä on suuri jarru laitettu kehoon.

    • kalmankalpea
    • Hei,

      Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista.

      Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-07, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-07, sunnuntaisin 15-07.

      Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

      http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset.
      Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos haluat mielummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahdenkesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".

      Itsemurhayrityksen jälkeen keskustelutukea kannattaa hakea heti.
      SOS-kriisikeskus Helsingissä tarjoaa tukea itsemurhaa yrittäneille selviytymisen tueksi ja uuden itsemurhayrityksen ehkäisemiseksi.
      Keskustelut ovat maksuttomia. Ajan varaaminen LINITY-asiakasvastaanotolle puhelimitse: 0800 98 030 (ma–pe klo 9–17)
      Lisätietoja: www.mielenterveysseura.fi/linity

      t. sos-kriisikeskus / pekka

    • katseylös

      Voi kuulostaa julmalta, mutta me kaikki kyllä ehdimme kuolemaan. Tämä aika, mikä on annettu vielä elettäväksi, kannattaisi elää jotenkin miettimättä kaiken aikaa sitä kuolemaa. Joskus sillä kuoleman ajatuksella mässäillään. Mutta totuuden nimessä on kyllä uskottava, että masennus on myös sairaus, mikä kalvaa sisuksia. Itselläni on ollut aika harvoin masennusta, mutta tunnistan kyllä tietyt piirteet. Tuossa sinun tilanteessasi en näe muuta ulospääsyä, kuin sen, että tartut elämään vaikka ns. kaksin käsin ja lopetat itsesi tuhoamisen sisältäpäin jankuttamalla kuolemasta. Katsele muita, muiden elämää, ympärillesi, lähde tapahtumiin, maksuttomiin tilaisuuksiin, lue hyviä kirjoja. Kirjoista ja niiden maailmasta ovat monet masentuneet saaneet apua, eivätkä seuraa ole kaivanneetkaan jne. äläkä kylve, ryve masennuksen itsesäälissä. Jotain aivan varmasti pystyy myös itse tekemään. On kukkua, ettei itse voisi mitään tehdä ja loputon ymmärrys ei ketään pelasta, eikä apua tuo.

    • katsealas

      Kun kroppa on kauttaaltaan lopussa, on mieletöntä piiskata: tee, mene, lähde, ajattele, muutu. Kun seuraavan kerran olet 40 asteen kuumeessa tulen sänkysi viereen piiskaamaan ylös ja piristymään.

    • Niagaran_putous

      Jos aloittaja on mies, niin haluaisin aloittajan kaltaisen miehen. Olen itse nainen, joka on vähän vastaavanlaisessa "välitilassa" ilman kunnollista suunnitelmaa tulevaisuudelle. Paljon on vaikeuksia, ja olen jo kauan aikaa sitten murtunut taakkani alle. Nyt haaveenani on enää, että löytäisin miehen, jolla ei ole varaa katsoa ja kauhistella elämäntilannettani (koska on itsekin ns. epäonnistunut). Kuulostaa ehkä kummalliselta, mutta niin koen.

      Minäkään en ole masentunut. Olen ihan iloinen nainen. Olen vain tavallaan liian heikko elämään tässä vaativassa maailmassa, ja vielä vastoin omaa syytäni taakoitettuna. Jos minulla olisi mies, olisi helpompi kulkea elämän taival loppuun.

      Toisin kuin aloittaja, en toivo kuolemaa.

    • ihm1sjäte

      Tuttu juttu, mutta ainakaan minua ei ole heivattu pois kuntoutuksesta, vaikka olenkin puhunut oloistani ja itsemurha-ajatuksista suoraan. Suosittelen puhumaan tuosta terapeutillesi.

    • yhteyttä1

      niagaran_putous otappa yhteyttä muhun, en ole aloittaja, mutta vastaanvalaisessa tilanteessa oleva mies kirjoittele osoitteeseen [email protected]

      • jeps1

        meni väärin tuo osote eli tuo v kirjain tuosta välistä pois niin sitten on oikein:D


    • jahannan1233

      Heips!

      Olen ja olen ollut samanlaisessa tilanteessa kuin sinä. Kuntoutukseni päätyttyä siihen, etten jaksanut enempää, kävin läpi suurta yksinäisyyttä ja edelleenkin käyn. Kuolemaon eniten mielessä, kun olen yksin, sekä ahdistus. Ja ahdistus nousee eniten silloun kun pitää suorittaa tai tehdä jotain.

      Koen myös, ettei mulla ole kummempaa tukiverkkoa, toki mulla on muutamia ihmisiäjoille voin kirjoittaa omista tunteista sekä käyn hoitajan luona juttelemassa, oon kiitollinen siitä. Olen myös saanut netin maailmasta tukea, mm. Facebookista löytyy erilaisia ryhmiä joihin voi liittyä. Harrastan myös musiikkia suht.aktiivisesti. Yksi asia mikä mulla on eniten auttanut, on tutustuminen itseen. Millainen mä olen, mitkä on mun arvot? Otin myös itselleni lemmikin vähän aika sitten. Sinänsä aika pienet asiat voi saada jo hyvälle mielelle ja siitä kai toipumisessa on kyse, että pikku hiljaa. Kuuntele itseäsi! :)
      jos haluut kirjoitella jotain, niin voin mieluusti kuunnella: [email protected]

    • Olet perivä Taivaan jos uskot, Jumala uhrasi oman Poikansa sinun vuoksesi. Olet kävelevä Taivaan kaduilla jos uskot. Paha olo menköön pois sinusta Jeesuksen Kristuksen nimeen. Amen. Myös muilta, joilla on huono olla. Amen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      121
      2231
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      102
      1324
    3. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      314
      1033
    4. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      94
      994
    5. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      107
      990
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      85
      896
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      44
      690
    8. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      248
      677
    9. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      660
    10. Mikä elokuva kuvaa ikävöityä henkilöä ja sinua?

      Otsikossa aloitus.
      Ikävä
      50
      654
    Aihe