huolissani undusta :(

iloveundut

Hei. Mulla on poika undu ollu noin 1 ja puol vuotta ja se on jo pitkän aikaa roikottanut päätään ja kyhjöttää vaan paikallaan, siis tätä on kestänyt jo useamman kuukaude ajan. Se on myös menettänyt lentokykynsä!! Osaako joku auttaa ja kertoa mikä voisi olla kyseessä, sairaus tai vaiva, onko mitään tehtävissä?
(HUOM.sillä oli myös tyttökaveri mutta kuoli pari päivää sitten kalkkijalkapunkkiin, eli siis ei ole ollut yksinäinen!!) Oon tositosi huolissani mutta en tiedä pitäskö viedä eläinlääkäriin, tietääkö nekää...
Olkaa kilttejä ja auttakaa ♡♡♡♡♡

23

2811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lintutäti

      Hei!
      Sinun tapauksessasi soittaisin pian eläinlääkärille, mielellään juuri lintuihin erikoistuneelle. Kaijuli ry:n sivuja selaamalla löydät lintuihin erikoistuneiden eläinlääkäreiden listan, ja he auttavat myös puhelimitse tilanteen mukaan. Jos asut eteläsuomessa on hyvät mahdollisuudet myös päästä lintuihin erikoistuneen eläinlääkärin luokse ihan paikan päälle ilman pitkiä matkoja.
      Usein linnut eivät näytä sairauttaan koska ovat luonnostaan saaliseläimiä -> jos peto näkisi heikon yksilön, se luultavasti nappaisi sen. Siksi, jos lintu alkaa näyttää sairauden merkkejä ovat asiat yleensä jo tosi huonosti. Mutta sinun lintusi on ollut tällainen jo useamman kuukauden, joten asia ei ole ihan sama... Minulla on muutama ajatus asiasta.
      Voisiko kyseessä olla aikaisemmin tapahtunut törmäys johonkin ja siitä seurannut murtuma/tärähdys? Useinhan linnut lentäessään törmäävät pää edellä. Tämä voisi selittää pään asentoa ja lentokyvyttömyyttä.
      Undu on myös parvilintu, eli mielellään niitä pitäisi olla vähintään neljä. On hyvä että sillä on ollut kuitenkin edes yksi lajitoveri.
      Onko häkkisi tarpeeksi suuri? Jos linnulla ei ole tarpeeksi tilaa liikkua voi syntyä lihassurkastumia ja apaattisuutta. Undulaatti on vikkelä lintu joka tarvitsee tilaa puuhailuun. Saisitko mitattua häkin pituuden ja leveyden niin katson onko siinä parantamisen varaa.
      Ensisijaisesti soittaisin eläinlääkärille. Jos toinen lintu menehtyi sairauteen, voi tämäkin lintu olla sairas. Tällöin vain eläinlääkäri osaa antaa juuri sopivaa hoitoa. On korkea aika ottaa yhteyttä jos tätä on jatkunut jo näin kauan. Älä pelkää ottaa yhteyttä, onhan kyse elävästä eläimestä ja lintuystävästäsi joka selvästi tarvitsee apua. Joskus on parempi myös lopettaa lintu, jos kyseessä on parantumaton pään/selkärangan seudun murtuma joka estää linnulle tärkeät perustoiminnot. Mutta anna eläinlääkärin päättää jatkosta. Vaiva voi hyvinkin olla korjattavissa. Tällöinkin on tärkeää saada oikea hoito, lintu terveeksi, mahdollisesti isompi häkki ja uusia lajitovereita. Undulaatti ei missään nimessä ole yksineläjä.
      Paranemisia linnullesi! Soita lintuihin erikoistuneelle eläinlääkärille.

      • iloveundut

        Kiitos vastauksestasi. En usko että lintuni on törmännyt lentäessään, en ole ainakaan huomannut. Olen myös melko varma että kysessä saattaisi olla tasapainoelimen tulehdus, mutta aijon soittaa eläinlääkärille. Häkin mitat ovat 52x41x60cm, nyt kun ajattelen kokoa, luulen että häkki on liian pieni. Asun Muhoksella, tietäisitkö Oulun seudulta lintuihin erikoistunutta lääkäriä, joka voisi auttaa?


      • Lintutäti

        Hei!
        Valitettavasti en tiedä juuri sinun seudultasi lintuihin erikoistunutta eläinlääkäriä. Sinun kannattaa kuitenkin soittaa sellaiselle, sillä häneltä mitä varmimmin saat arvokasta tietoa ja arviointia pelkän puhelimenkin välityksellä. Monet tekevät niin, että keskustelevat ensin erikoistuneen eläinlääkärin kanssa puhelimessa ja menevät sitten lähieläinlääkärille, jolle voi kertoa mitä erikoistunut lääkäri on suositellut. Eläinlääkärit voivat myös konsultoida toisiaan puhelimitse. Linkistä löydät lintuihin erikoistuneiden eläinlääkäreiden yhteystietoja:
        http://www.kaijuli.fi/harrastajalle/elaeinlaeaekaerilista
        Valitettavasti häkkisi on myös liian pieni. Jos kaksi ensimmäistä mittaa olivat pituus ja leveys, häkin pinta-alaksi jää 0,21 neliömetriä. Yhdelle undulaatille suositellaan minimissään 0,31 neliömetristä häkkiä, ja jokaista lisäundulaattia kohden 0,04 neliömetriä lisää tilaa. Neljälle undulaatille (neljä kpl suositus,koska parvilintu) siis 0,42 neliömetriä (eli n. 50cm x 80cm) minimissään, ja ainahan mitä suurempi häkki, sen parempi. Pääsihän undulaattisi lentokykyisenä ollessaan aina päivittäin ulos häkistä huoneistoon lentämään? Tämäkin on hyvin tärkeätä linnun hyvinvoinnin kannalta. Häkkiä isontamalla voit siis todella huomattavasti parantaa lintujesi hyvinvointia :) Tärkeintä kuitenkin nyt ensimmäisenä, että lintusi tervehtyisi! Toivottavasti kaikki käy teillä parhain päin.


      • iloveundut

        Selvä, kiitos vielä kerran. :) Ensi viikolla menen ostamaan undulleni kaverin, ja isomman häkin. Ja heti huomenna soitan eläinlääkärille :D. Undullani on/oli tietenkin joka päivä mahdollisuus päästä häkistä lentelemään, mutta harvoin lähti häkistä, harmi kyllä, yritin houkutelle vaikka millä herkuilla mutta ei :(.
        Hei vielä yksi kysymys. Kun lintuni eivät ole ikinä oikein syöneet tuoreruokaa, ja olen ymmärtänyt että se olisi todella tärkeä lisä ruokavalioon, olisiko mitään keinoa jolla linnut voisi "opettaa" syömään myös tuoreruokaa? Joskus ovat syöneet, mutta vain salaattia tai kurkkua.


      • iloveundut

        Tulipa mieleeni taas yksi kysymys :D. Minusta tuntuu että linnullani voisi myös olla jodin puutetta, niin mistä saisin veteen sekoitettavan jodikuurin? Saako sellaisen vain eläinlääkäriltä vai ihan tavallisesta eläinkaupasta?
        Kysymykseni eivät tunnu koskaan loppuvan, toivottavasti jaksat vielä vähän auttaa :).


      • Lintutäti

        Hei!
        Vastaan kaikkiin kysymyksiisi oikein mielelläni sillä tietotaitotasolla mitä omistan. :) Anteeksi jos vastauksissa välillä kestää. Kaikkia linnuista lemmikkeinä kiinnostuneita suosittelen oikein lämpimästi rekisteröitymään Kaijuli ry:n foorumille. Se on täysin ilmaista ja foorumill käy päivittäin todella asiantuntevia harrastajia lukemassa ja vastaamassa kysymyksiin. Foorumilta myös löytyy hyviä neuvoja ja vnkkejä esim. juuri tuohon tuoreruoka kysymykseesi, joita voisin linkata tähän alle. Mutta sinne vaan rekisteröitymään jos suinkin kiinnostaa :) : http://forum.kaijuli.fi/
        Tuoreruokaa tulisi tarjota unduillekin päivittäin, eikä ole harvinaista että tuoreisiin tottumattomat linnut välillä nirsoilevat eivätkä millään tahtoisi syödä tuoreruokaansa. Itse sanoisin, että ole vain sinnikäs ja tarjoile tuoretta runsaasti, eri muodoissa (saattaa olla koostumuksesta kiinni: joku ei katsokaan porkkanan palasia päin, mutta raasteena katoaa kaikki kupuun, jne!) käytä vähän mielikuvitusta ja kokeile muokata tuoreista erilaista. Kokeile erilaisia hedelmiä ja vihanneksia, ja jos yksi alka uppoamaan, on sen joukkoon jo helppoa sekoittaa jotain uutta. Kokeile myös tarjota tuoreita eri paikoista: pinnojen välistä, maasta, lempiorren vierestä... myös se voi auttaa, että laitat suurimmaksi osaksi tuoreita tyrkylle heti aamulla, kun lintu on nälkäinen. Kunnon siemensekoitusannoksen voi tarjota hieman illemmalla. Tarkoitus ei ole tietenkään näännyttää lintua vaan yrittää saada se luonnollisesti nälkäänsä syömään tarjolla olevia ruokia - ja kun lintu uskaltaa kokeilla, saattaakin se olla superherkkua. Undulaatit ovat myös parvieläimiä, ja tekevät useasti perässä sen mitä toverikin. Jos yksi undulaatti on siis tpttunut tuoreruokaan ja syö sitä, kaikki muutkin yleensä haluavat sitä. Jos undulaattisi on kesy / sinusta kiinnostunut, kannattaa kokeilla syödä itse undun lähellä nautiskellen jotain tuoretta ja pistää samaa tarjolle. Saattaa hyvinkin kiinnostua maistamaan. iAlla pari keskustelua aiheesta joista voit käydä lukemassa tietoa ja vinkkejä:
        http://www.papukaija.fi/papukaija-lemmikiksi/6-laadukas-ruokavalio
        http://forum.kaijuli.fi/index.php/topic,19000.0.html
        http://forum.kaijuli.fi/index.php?topic=24628.0

        Ja tässä vitamiinilisistä jodikysymykseesi. Vaikka sivuston pääpaino on neitokakaduissa, linkin teksti on hyvin sovellettavissa undulaatteihin. Vitamiineja, lisäravinteita ja mm. jodia löytyy ainakin monista nettikaupoista. Eläinlääkärin reseptiä ei tarvita. :) 24pets.fi ja Lemmikkiexpress ainakin muistuvat mieleen, mitkä myyvät lisäravinteita. Jos (kun ;) ) saat lintusi syömään kunnolla tuoreita, lisävitamiineja voi huoletta vähentää. Nyt pahitteeksi ei välttämättä olisi hieman kattavampikin vitamiinikuuri. :)
        http://www.neitokakadut.com/ravinto/lisaeravinteet


      • iloveundut

        Hei. Viimeviikolla kävin ostamassa undulleni kaksi uutta kaveria ja isomman häkin. Uusien undujen sukupuolesta ei oltu aivan varmoja koska ovat niin nuoria, mutta tietäisitkö minkä takia uudet linnut eivä oikein hyväksy "vanhaa" unduani. Eivät esimerkiksi päästä syömään samasta kupista, nokkivat jos tulee samalle kupille, eivät myöskään samalla tavalla "seurustele" kuin keskenänsä.


      • iloveundut

        Korjaanpa edellistä. Olen sittenkin melko varma että toinen uusista linnuistani on poika ja toinen tyttö, ja tämä uusi poika on se joka ei oikein hyväksy "vanhaa poika unduani". :/


      • Lintutäti

        Hei!
        Mukava kuulla taas sinusta ja että olet noin ryhtynyt parantamaan lintusi oloja hankkimalla lajitovereita ja suuremman häkin. :) Todella mukavaa kuultavaa!
        Alun kränä voi olla vain nokkimisjärjestyksen etsimistä. Yhteinen sävel löytyy toivon mukaan ajallaan. Tässä voit auttaa muutamin tavoin. Katso, että häkissä on useampi "samanarvoinen" ruokakuppi (sama korkeus, samaa ruokaa) ja samanarvoisia orsia. Yhdestä paikasta /kupista tulee helposti kiistan aihe. Myös koska nämä kaksi uutta ovat olleet aiemmin yhdessä ja ovat varmaan samasta pesueesta, he pitävät luonnollisesti yhtä (ainakin alkuun). Usein kolmen undun tms parvilinnun omistajat ovat kertoneet, että kolmas lintu saattaa jäädä ulkopuoliseksi kun kaksikko kaveeraa keskenään. Undulaatteja suositellaan otettavan parillinen määrä, varsinkin pienen parven osalta. Näin ei tule kilpailua myöskään seurasta.
        Usein kolmen koplakin oppii kaveeraamaan yhdessä. Seuraa rauhassa lintujen tutustumista, tarjoa häkkiin useampi hyvä ruokakippo ym. Mutta voi olla että ongelmasi ratkaisee lopulta vielä yksi lisäundulaatti, joka tasapainottaa parvimäärän. :)


      • iloveundut

        Hei, huomasin että uudella koiraalla on parhaillaan soidin menossa. Voisiko se vaikuttaa sen köytökseen "vanhaa" koirasta kohtaan? Meinaan että ehkä se siksi on hiukan agressiivinen sitä kohtaan koska haluaa ainoan naaras undun "itselleen", vaikka siis ei "vanha" koiras olekkaan yrittänyt vikitellä naarasta...kauanko muuten soidin kestää??


      • Lintutäti
        iloveundut kirjoitti:

        Hei, huomasin että uudella koiraalla on parhaillaan soidin menossa. Voisiko se vaikuttaa sen köytökseen "vanhaa" koirasta kohtaan? Meinaan että ehkä se siksi on hiukan agressiivinen sitä kohtaan koska haluaa ainoan naaras undun "itselleen", vaikka siis ei "vanha" koiras olekkaan yrittänyt vikitellä naarasta...kauanko muuten soidin kestää??

        Hei!
        Tuokin voi vaikuttaa, jos "soitimet" ovat koiraan osalta oikein selvät (sisältäen selkeätä naaraan liehittelyä ja mahdollisesti ruokkimista sekä parittelua) Kevät alkaa lähestyä, ja valon määrä kasvaa. Usein juuri kevät on linnuilla, myös lemmikkilinnuilla, aikaa jolloin hormonit alkavat hyrräämään ja tarve puolison löytämiselle ja pesän rakentamiselle kasvaa. Vaikka undulaatit elävät luonnossakin suuressa tiiviissä parvessa, pesimään aikoja pari tarvitsee omaa tilaa ja voi vaatia sitä uhittelulla.
        Suosittelen että et anna kaksikon pesiä, koska ne ovat juuri kotiutuneet ja saattavat olla sukua keskenään.
        Pesimäinto kestää yksilöllisiä aikoja. Kun huolehdit siitä ettei undulaateille ole tarjolla koloja tai pesäntekomateriaaleja (jos häkin pohjalla sanomalehteä, vahdi etteivät rupea pesimäinnoissaan silppuilemaan) voi näin pesimäintoa hillitä.

        Eniten keskittyisin siihen, että tarjoat häkkiin tasapuolisesti ruokakuppeja ja orsia, linnut pääsevät päivittäin huoneeseen lentämään, ja estöt kaksikon mahdolliset pesintäyritykset. Luo selkeöt rutiinit ja anna huoniota tasapuolisesti. Voit myls kokeilla muuttaa häkin järjestystä (vähentää "oman reviirin" tuntua) Neljäs undulaatti voi rauhoittaa tilanteen, jos useamman viikonkaan jälkeen ei ole parannusta havaittavissa.

        Voiko vanha undulaattisi jo paremmin? :) Onko muutosta parempaan päin fyysisessä olemuksessa?

        Hyvää kevättä sinulle ja linnuillesi


      • iloveundut

        Kiitos neuvoista, en anna heidän pesiä. :) Ja joo unduni voi jo paremmin, jodikuurin ansiota luulisin. Lintuni myös syövät jo tuoreruokaakin, omena on niiden herkkua. :D


      • Lintutäti

        Ihana kuulla! :) Tuolla tapaa on hyvä jatkaa eteenpäin!


    • iloveundut

      Hei, sain täältä aikaisemminkin hyvää apua joten kysyn taas.:) Eli kun mulla nyt on se naaras undukin, ja se viettää TOSI PALJON aikaa sen nuoremman pojan kanssa ja ne kokoajan hoitaa toisia jne. ja huomasin että ne on alkanu silppuamaan sanomalehtiäkin, niille ei ole tarjolla mitää koloa tai muuta mihin pesiä, mutta olisiko mahdollista että naaralla on muna mahassa?? Mistä sen tietää jos on, onko jotai merkkejä mistä sen voi huomata, esim. jotain maha turvotusta sun muuta??

      • Lintutäti

        Hei! Mukavaa että palaat kysymään, sillä täälläkin pyrin vastaamaan parhaimman tietämykseni mukaan. :)
        On toki mahdollista, että naarasundulaatilla olisi muna kehittymässä. Sitä ei yleensä erota, ennen kuin muna jo löytyy jostakin. Tarkkasilmäinen voi havaita alavatsan pullistumista naarasundulaatilla, ja kovaa halua pesän tekoon. Munia voi tulla, vaikka linnut eivät parittelisi. Tällöinhän toki munat ovat hedelmöittymättömiä. On myös mahdollista, että linnut ovat paritelleet ja muna olla hedelmöittynyt. Ei ole hyvä antaa näiden lintujen pesiä, joten molemmissa tapauksissa, jos naaras munii, olisi parasta tuhota munien kehittymismahdollisuus. Jos munia ilmestyy, kannattaa esim. ravistaa ne voimakkaasti tai keittää ja asettaa takaisin sinne, minne naaras on muninut. Näin naaras voi päästä pesimävimman yli ilman, että on huoli poikasista. Jos munat vain ottaa pois,saattaa naaras munia uudet munat vanhojen tilalle.
        Pesimäintoa kannattaa yrittää hillitä. Paperin silppuaminen suuremmissa määrin liittyy pesäntekoon. Jos vain mahdollista, kannattaa yrittää laittaa häkkiin jotakin muuta pohjamateriaalia, esimerkiksi hamppukuiviketta. Yritä estää myös kaikki koloilumahdollisuudet (pimeät nurkat, lehden aluset, kaapin tausta/rako... )
        Pesimäinto ei ole mikään paha juttu, kunhan itse varmistat ettei pesintää viedä loppuun asti :) Mukavaa että linnut viihtyvät toistensa seurassa.


    • iloveundut

      Hei taas. Vanhin unduni ei edelleenkään pysty lentämään ja liikkuu siis häkin seiniä pitkin kipeilemällä. Olen huomannut että kiipeileminen on nykyään tosi vaivalloista, tai ainakin se tosiaan näyttää siltä :/. En usko että vika miksi ei pysty lentämään on siivissä, koska se kuitenkin räpyttelee niitä normaalisti aivan kuin yrittäisi lentää. Unduni myös edelleen tippuilee orsilta ja seiniltä, mutta ei tee sitä mielstäni "omin avuin" vaan kahden muun linnun tyrkkimänä. Se myös edelleen roikottaa päätään. Miten voin auttaa lintuani?? Ja miten saan muut linnut lopettamaan tyrkkimisen???
      Tänään koulusta tuluani huomasin lintuni makaamassa häkin pohjalla ruokakupin vieressä. Aluksi säikähdin hirveästi, luulin sen jo tekevän kuolemaa. Sitten vahingossa hieman tönäisin häkkiä ja lintuni kai säikähti, se nousi ja lähti kiipeämään ylös orrelle. Siellä se sitten alkoi reippaana pesemään itseään. Mistä tällainen käytös voisi johtua??

    • iloveundut

      Sama tapahtui jo toisen kerran :( :( siis se että rakas lintuni makasi häkin pohjalla, ja sitten lähtikin vähän ajan päästä kiipeämään ylös. Toinen lintu istui sen vierellä ikään kuin valvoen sitä. Mikä ihme sitä vaivaa??!

      • Lintutäti

        Hei!
        Todella harmillinen tilanne! Kun rakas lemmikki vaikuttaa voivan huonosti, on omistaja varmasti huolissaan.
        Pohjalla makaaminen, lentämättömyys ja pään roikottaminen ovat kyllä yleensä merkkejä vaivaantuneesta tai jollakin tavalla kivualiaasta / heikosta olotilasta. Linnut voivat tyrkkiä / syrjiä lajitoveriaan, jos huomaavat sen olevan heikko tai sairas. Jos linnulla on ollut puoliso / hyvä lintuystävä, voi tämä valvoa sairaan toverinsa vierellä ja yrittää auttaa sitä tai pitää sille seuraa.
        On hyvin vaikea sanoa, mistä nuo kaikki oireet voivat johtua. Joskus lintu makaa maassa pörröllään, jos esim. muna on juuttunut. Tällöin olisi jo melko kiire. Putoilu voi johtua tasapainoelimen häiriöistä tai kasvaimesta... Vaihtoehtoja on paljon, ja hankala arvailla ilman vankkaa tietämystä ja ilman linnun näkemistä.
        Suosittelen oikein lämpimästi, että veisit lintusi eläinlääkärille tai soittaisit linnuista tietävälle eläinlääkärille. Linnut eivät helposti näytä sairauksiaan, koska ovat saaliseläimiä -> jos heikkous näkyisi, peto veisi sen luonnossa. Siksi, jos lintu alkaa jo näyttää sairaalta, on tosi kyseessä ja nopea toimiminen voi olla avain linnun selviytymiseen!
        Ensiapuna pienenpään häkkiin siirto (niin että näkee lajitoverit, mutta ei tule tönityksi), pöytälamppu niin että linu pääsee valoon lämmittelemään mutta pääsee myös siirtymään pois valon alta halutessaan. Tämä sairashäkki voi olla esim matkahäkki, jotta linnun kanssa pääsee suoraan eläinlääkäriin kun saa ajan varattua.
        Paranemisia!


      • iloveundut

        Kiitos oikein paljon!!


      • Lintutäti

        Ja vielä: jos kiipeily näyttää vaivalloiselta, kannattaa katsoa, ettei kyse ole vain jostain luonnollisesta ulkoisesta vaivasta. Esim. liian pitkät kynnet voivat vaikeuttaa kiipeilyä ja asioihin tarttumista. Ovatko kynnet sopivan pituiset, ehjät, ja varpaat suorat (ettei kynsi ole vinoon kasvanut / liian pitkä / käyrä, että varvas vääntyisi huonoon asentoon?)
        Miten undu räpyttää siipiään? Jos se pitää kiinni orresta jaloillaan ja lyö siivillään ilmaa, kyse on yleensä verryttelystä ja lentolihaksien vetristelemisestä. Se voi merkitä myös kaipuuta lentoon. Tällainen liikehdintä yleensä merkitsee, että lintu haluaisikin lentää (ja se pitäisi päästää lentämään kunnolla vapaaksi huoneessa) mutta... linnulla voi olla jokin vaiva, joka hankaloittaa sen lentämistä, eikä se siksi ole aikoihin oikein tohtinut lentää, mikä näkyy siipien räpyttelynä. Vaikuttaa siis, että joku vaiva estää sitä lentämästä / hahmottamasta ympäristöään...
        Tulipas mieleeni! Tarkkaile myös linnun silmiä ja miten se näkee. Ole äänettömästi linnun vierellä ja yrittää kiinnittää sen huomio pitämättä ääntä (heiluta kättä / herkkua, jotain mikä yleensä kiinnittää huomion...) tutki siis jollakin tavalla näkeekö lintu. Se voi oolla sokea / huononäköinen, mikä voisi myös selittää sitä, ettei lintu oikein uskalla liikkua ympäristössään (ainakaan lentäen) ja harhaan astuessaan muksahtelee orrelta alas. Tämä on vain arvaus.
        Edelleen hyvä idea olisi käynti eläinlääkärillä!


    • Lottilatte

      Tää on ollut jo eläinrääkkäystä, kun ei ole sairasta lintua viety eläinlääkäriin.

    • Rio1

      Kannattaa viedä lintuihin erikoistuneelle lääkärille . Mun undu kuoli tollai

    • Einäinvoijeesus

      Miksi hitossa ihmiset ottaa lintuja lemmikiksi eikä edes hanki taustatietoa niiden hoidosta. Eläinrääkkäystä... Hyvä että haet apua mutta tämä on niin väärä paikka siihen! Ihan oikeasti nyt...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe