Lopeta opiskelu työn takia -> Maksa etuudet takais

Morakeuhko

Elikkä ystäväni lopetti opiskelun saatuaan hyvä työtarjouksen. Tästä seurasi se, että kelalta tuli takaisinmaksettavaa toistatuhatta euroa korkoineen. Ystäväni maksoi laskun takaisin tietämättä siitä, että kelalla on niin mahtava järjestelmä joka ei tiedä milloin on opiskeltu ja milloin on tehty töitä. Kelalla on kyllä tiedot että koulu lopetettu. Ystäväni teinasi hyvin loppuvuonna, josta vuositulot jaettiin koko vuoden kuukausille, josta taas seurasi se että, järjestelmä luuli että on maksettu liikaa kelan etuuksia. Tähän asti ok, laitetaan uudelleenkäsittelyyn, kun homma haisee. Kelelta sanottiin että kun on maksettu, niin se on maksettu. On kuulemma muuttunut lainvoimaiseksi ja plaa plaa. KYSYMYS: PALKITSEEKO KELA TYÖLLISTYMISEN JA KOULUN LOPETTAMISEN AIHEETTOMALLA TAKAISINPERINNÄLLÄ? EIKÖ OLE KAIKKIEN ETU ETTÄ IHMISET TYÖLLISTYVÄT?

7

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jopasoli

      On tietysti kaikkien etu, että ihminen työllistyy. Mutta mitä tekemistä sillä on aiheettomasti maksettujen opintotukien takaisinperinnän kanssa?

      Sen joka saa opintotukea on oltava selvillä asiaan kuuluvista säännöistä. Jos säännöt vaikuttavat kohtuuttomilta, ei pidä turvautua opintotukeen ollenkaan.

      En kylläkään saanut ihan varmuudella selvää, mikä oli jutun juoni, mutta erehdyksiä ja virheitäkin tulee kaikessa toiminnassa. Voisiko pyytää niihin korjausta ihan asiallisesti?

      Yleisesti tiedettyä ja ymmärrettävää pitäisi olla, että opintotuki ei koskaan ole työllistymispalkinto kuitenkaan. Ei ainakaan aiheettomasti maksetun määrän osalta.

    • tyhmyydestä_sakotetaan

      Ja tälläkin kertaa syy on muualla kuin Kelassa, vaikka sitä olis niin kiva syyttää. Vika on hakijassa itsessään, kun ei ole vaivautunut selvittämään asiaa sekä Verohallinnon järjestelmässä, joka ei pysty toimittamaan verotietoja Kelaan kuukausitasolla vaan ainoastaan vuositulot saadaan. Sitten on tietysti vielä Suomen laki, johon määritelty pykälät näistä takaisinperinnöistä ja lainvoimaisuuksista.

    • Morakeuhko

      Siis koulu ja etuudet lopetettu kun työn ovat alkaneet. Uudelleenäsittelypyyntö evättiin, suullisesti puhelimessa. Juu ei ole kaikki lakipykälät tiedossa niinkuin eräillä tuntuu olevan. Normaalisti tälläiset "virheet" pystyy korjaamaan, mutta onko käsittelijällä ollut huono päivä?Ystävälläni oli jo paperit aiemmasta koulusta, tämä oli eri alalle. Aiheettomasti ei opintotukea maksettu päivääkään niinkuin aiemmin jo kirjoitin. Vai onko alkuvuoden opiskelu ja tuet olleet aiheettomia,koska tieto työstä tuli vikko ennen kun koulu lopetettiin? ELIKKÄ TYÖSSÄ OLLESSAAN YSTÄVÄNI EI SAANUT TUKIA MISTÄÄN, VAIN TYÖSTÄ PALKAN.

      • ygfuj

        Mitä se virkailija voi asialle tehdä, kun vika ei ole hänessä tai hänen tekemässään päätöksessä? Ei siinä auta, vaikka kuinka HUUTAISI. Tai ehkä auttaisi, jos sinulle huutaisi asian: VIKA EI OLE KELASSA.


    • olensuomalainen10

      Vielä kun oppilaitos (YO, AMK) maksaisi takaisin sen ajan, vaivan ja rahan minkä opiskelija on laittanut tutkintoon. Kolme opinahjoa 2 tutkintoa, yksi haastattelu ja siitäkin jo 10v. Siivoomaan pääsi samalla viikolla brutto 7.900-8.400eur/vuosi ei riitä vuokraan.

    • KelaRakastaaMeitä

      KELA on valtio valtiossa. Eräs tuttu sai aikoinaan Kelan yleistä asumistukea (hiukan) joka kuukausi, koska ei tienannut opiskelun ohessa tarpeeksi maksaakseen vuokransa.

      Kun opiskelut loppuivat ja vuokralla asuminen siinä sivussa, muisti Kela eräänä kauniina päivänä häntä pienellä lappusella, jossa kerrottiin, että näinä 2-3 kuluneena vuonna Kela onkin laskenut väärin hänen etuutensa. Näin siitä huolimatta, että tuttuni toimitti orjallisesti kaikki dokumentit ja paperit Kelalle.

      Lopputulos; yli 2000 euroa takaisinmaksettavaa könttäsummana, koska hömelö virkailija ei ollut ammattinsa ja osaamisensa suhteen pykälien vaatimalla tasolla. Eipä auttanut muuta kuin maksaa, mutta kyllä tuttava sitä pohti vakavissaan, että lähtisi ulkomaille ja jättäisi kylmästi maksamatta. Muutti myöhemmin ulkomaille ja totesi, että Kela oli yksi syy ja se tapa, miten tässä maassa lapioidaan p**skaa suuhun, jos muutenkin tilanne on kurja.

      Suomessa suorastaan rakastetaan potkia saappaalla päin näköä niitä, jotka muutenkin makaavat maassa. Eipä tarvitse tämän nykyisen hallituksen päätöksiä ihmetellä - suomalais-ugrilainen arvomaailmahan se siellä pilkistää.

      • ettässemmost

        "Muutti myöhemmin ulkomaille ja totesi, että Kela oli yksi syy ja se tapa, miten tässä maassa lapioidaan p**skaa suuhun, jos muutenkin tilanne on kurja."

        Hyvin oli Kelan lapioima p*ska kelvannut käyttää ja tuhlata. Eikö ollut yhtään juolahtanut mieleen, että tukea tulee enemmän kuin kuuluisi?

        Suosittelen tosiaan ulkomaille muuttamista ja kansalaisuuden vaihtamista niille, jotka saavat Kelalta pelkkää p*skaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe