Tyytyvainen Canarialla

Caya

Ihmettelen esitaytettya veroilmoitustani, haluan siihen selvyytta. Kysymykseni kuuluu, etta miksi minua verotetaan sairausvakuutusmaksuissa seka Yle-verosta. En kayta Suomen palveluja! Minulla on paikallinen sairausvakuutuskortti, kaytamme paikallista terveyskeskusta, jossa meita palvelee perhelaakarimme. Ei kustannuksia siis Suomeen. Toinen asia on Yle-vero, miksi? Emme katsele taalla Suomen kanavia vaan ainoastaan paikalliskanavia ja niista maksamme tanne. Voisiko joku vastata, kiitos

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikös_juu

      Kait niitä veroja pitää maksaa niinkauan kun olet SUOMALAINEN...

    • CAYA

      Lisaysta viestiini... Olen elakelainen, asunnut vakituisesti Canarialla vuodesta 2013. Muuten maksan viela veroni toistaiseksi Suomeen, mutta en tosiaan ymmarra minulta perittavaa sairausvakuutusmaksua ja Yle-veroa. Osoitemuutokseni olen suomen maistraattiin tehnyt 2013. Ehka on nyt sitten haettava kansalaisuusmuutosta ja otettava kokonaan etaisyys synnyinmaahani....

    • tadaatadaatadaa

      Verotusoikeuden siirtymistä haluava voi hakea Suomessa verotoimistolta verokorttia. Hakemus tehdään lomakkeelle (6207a). Hakemukseen liitetään Suomen väestötietoviranomaisen todistus muutosta eli yleensä maistraatin antama ote väestötietojärjestelmästä. Siihen liitetään myös selvitys pysyvästä asunnosta Espanjassa; esimerkiksi kopio kauppakirjasta tai vuokrasopimuksesta. Hakemukseen tulee lisäksi yleensä liittää selvitys Suomen kodista luopumisesta; esimerkiksi kopio kauppakirjasta, todistus vuokrasopimuksen irtisanomisesta tai selvitys omistusasunnon vuokralle annosta.

      Jos verotoimisto hakemuksen perusteella toteaa, että verotusoikeuden siirtymiselle ei ole estettä, se ilmoittaa eläkkeensaajalle, että hakemukseen on vielä liitettävä todistus verotuksellisesta Espanjassa asumisesta. Suomen verotoimisto antaa eläkkeensaajalle erityisen lomakkeen, jolle eläkkeensaaja voi pyytää Espanjan veroviranomaista merkitsemään todistuksen.

      Sairaanhoitomaksu
      Eläkkeensaajalle määrätään Suomessa vakuutetun sairaanhoitomaksu (1,49 % vuonna 2015), jos Suomi EU-sosiaaliturva-asetuksen 883/2004 perusteella vastaa henkilön sairaanhoitokulujen korvaamisesta Espanjalle eli jos henkilö on saanut Suomesta S1 tai E 121-todistuksen.

      http://www.vero.fi/fi-FI/content/14310/8629

      • Yksinkertaista

        Höpö, höpö! Jos on maistraatissa ulkosuomalaisen status, ihminen on rajoitetusti verovelvollinen. Ulkosuomalainen ei voi käyttää sairasvakuutuspalveluja. Yleverosta en tiedä, mutta siitä voi kysyä vero.fi stä.
        Tuhannet suomalaiset asuvat muualla kuin Suomessa. Muuttoilmoitus riittää. Ihminen voi omistaa Suomessa ihan mitä vaan ilman mitään byrokratiaa ja todistelua.
        Ainoa asia missä byrokratia ja verotus laahaa jäljessä ovat ihmiset jotka asuvat useassa maassa yhtäaikaa eli jakavat ajan tasaisesti kahden tai kolmen maan kesken.


      • Yksinkertaista

        No, sitä en tiedäkään,koska Kanarian saaret kuuluvat EU hun ja EU n aluella pätee samat säännöt esim. sairasvakuutuksessa saako suomalainen pitää sairavakuutuskorttinsa. Paljon mahdollista että saa. Tunnen asiat vain EUn ulkopuolelta. EU n alueella pitäisi olla yhtenevät säännöt mutta äytännössä niin tuskin on.


      • CAYA

        Kiitos kommentistasi! Kun vuonna 2013 avioiduin canarialaisen mieheni kanssa, niin silloin siirryin automaattisesti takalaiseen sairaanhoitopiiriin. Minulla on siis taalla kaytossa oma sairausvakuutuskortti. Toimii terveyskeskuksessa, sairaalassa, apteekissa ym. En todellakaan tarvitse suomalaista sairausvakuutuskorttia. Kelaan olen tasta ollut yhteydessa. Silti minua verotetaan tasta Suomeen. Tuo Yle-vero kylla ihmetyttaa, miksi pitaa se verottaa, jos taalla Canarialla ei suomen kanavia kayteta. ROSVOUSTA, SUORAAN SANOEN!


    • Hei!

      Kiitos nimimerkille "tadaatadaatadaa" tyhjentävästä vastauksesta.

      Ulkomaille muuttovuotta seuraavien 3 vuoden ajan sinun on maksettava Suomeen vakuutetun sairaanhoitomaksua, joka on noin 1,5 % eläkkeestä. Maksu poistuu, jos saat Kelalta todistuksen siitä, että et ole Suomessa vakuutettu. Lisäksi vaaditaan, ettei Suomen tarvitse korvata sairaanhoitokulujasi uudelle asuinvaltiolle.

      Yleisradioveroa suorittavat Suomessa yleisesti verovelvolliset henkilöt. Yleisradioveron suorittamisvelvollisuus on henkilökohtainen. Samassa perheessä tai taloudessa voi siten olla useampikin henkilö, joka suorittaa veroa. Televisiomaksusta poiketen yleisradioveroa on suoritettava riippumatta siitä, onko henkilöllä tai hänen taloudessaan televisio. Yleisradioveroa suoritetaan myös riippumatta siitä käyttääkö henkilö Yleisradion palveluita tai voiko hän edes käyttää Yleisradion palveluita.

      Yleisradioveroa ei suorita henkilö, joka on ollut koko verovuoden rajoitetusti verovelvollinen.

      Yleisradioverosta voit lukea lisää täältä http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Muu_verotus/Yleisradiovero#1.2Henkilnyleisradiovero_


      Ystävällisin terveisin
      Sari T Verotiimistä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1482
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1319
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1152
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1119
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      26
      901
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      785
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      52
      685
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      636
    9. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      624
    10. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      617
    Aihe