Lisätyn ja laajennetun todellisuuden luomiseksi on olemassa ohjelmia ja palveluja yrityskäyttöön. Onko helppokäyttöisiä ohjelmia, joilla myös kuluttaja voisi luoda omia laajennuksia? Kotisivukoneen kaltainen yksinkertainen sovellus, jolla kuluttaja voi luoda itselleen, lemmikilleen, ajoneuvolleen, asunnolleen jne. älylaitteella näkyvän maskin? Niitä tehtäisiin vapaasti nähtäväksi, rajatulle piirille tai vain omaksi iloksi.
Lisätyllä todellisuudella voisi viestiä harrasteistaan ja mieltymyksistään visuaalisesti. Hyvä toteutus olisi myös osoitus omasta osaamisesta. Google-lasien ja vastaavien yleistyminen helpottaisi laajennusten havaitsemista. Toisaalta ihmiset saattavat kyllästyä totaalisesti lisääntyvään virtuaalisuuteen ja älylaitteisiin.
Oleellisinta ei ole toisten laajennusten katsominen vaan omien tekeminen ja itsensä toteuttaminen. Laajennuksia voisi verrata valokuviin. Omasta lomasta tai vauvasta napsitaan kuvia ehtimiseen. Tuttavien ottamien kuvapinkkojen katsominen on puuduttavaa ja pahimmillaan kidutusta.
Laajennettavia kohteita:
Omakotitalo olisi helpoin kohde. Talo kuvataan kaikilta sivuiltaan ja syötetään palveluun. Yksinkertaisimmillaan vain talon väritystä muutetaan. Käytössä olisi myös kuvapankki, josta voisi valita talon runkoa mukailevan tai sen kokonaan korvaavan uuden ulkoasun. Äiti romanttisen kartanon, isä Ryysyrannan, tytär satulinnan ja poika avaruusaseman. Kohteeseen voisi lisätä osia ja muokata sitä muutenkin niin pitkälle kuin taidot ja mielikuvitus riittävät.
Omakotitalon etuja ovat helposti koneella tunnistettava hahmo, kiinteä sijainti ja siten pysyvät koordinaatit. Kun sitä tarkastellaan talon edessä älylaitteella, se näkyy muokatussa muodossa tarkastelusuunnasta nähtynä. Siis eräänlainen virtuaalinen maski talon päällä, nähdäkseen talon taustan on mentävä talon taakse eikä tarkastelua voi tehdä etänä. Laajennuksen voisi tehdä myös rivi- tai kerrostalolle.
Ajoneuvo tunnistetaan mahdollisen rekisterikilven tai kuljettajan mukana olevan paikannuslaitteen (älypuhelin) perusteella. Katsoja voi tarkastella autoa vierestä omalla älylaitteellaan nähden sen muokatussa muodossa klassikkona, rotta-autona, hevoskärryinä, avaruusaluksena jne.
Henkilö ei liene vielä tunnistettavissa pelkästään kasvojen perusteella, mukana pitää olla myös puhelin. Kun henkilö on kerran tunnistettu, tämä on Pelle Hermanni tai Darth Vader edestä että takaa niin halutessaan.
Muita kohteita ovat lemmikit, julkiset tilat, virtuaalikorut, nainen voisi tehdä itsestään Lumikin ja muut lähellä olevat henkilöt näkyvät kääpiöinä jne.
Markkinoilla on tilaa useille toimijoille:
Aplikaatioita maskin luomiseksi
Tämä ei ole kahden kauppa, jos suuri yleisö kiinnostuu tosissaan lisätystä todellisuudesta. Rakennuksista, ajoneuvoista, ihmisistä, lemmikeistä, julkisista paikoista ja uusista aiheista halutaan yhä parempia ja todentuntuisempia muokkauksia rajattomalla valikoimalla. Hyvä osaaminen yhdelläkin aihealueella voi jo turvata kannattavan liiketoiminnan.
Samalla ihmisellä voi olla useita rooleja, töissä näytetään vain hillittyjä muokkauksia, kun taas kaveri- ja harrastustuspiireissä irrotellaan enemmän. Vielä rajummat alakulttuuriset muokkaukset näytetään suppealle ryhmälle, puolisolle tai tehdään omaksi iloksi vain omaan käyttöön.
Alustoja määrittelyjen tallentamiseen
Tarvitaan myös lukuisia palvelualustoja, joihin tiedot ladataan. Siis rekisterejä, joissa pidetään yllä kohteen yksilöintitiedot, todellinen hahmo ja päälle puettava maski. Useimpien niistä on oltava avoimia vain ryhmään kuuluville ja muilta suljettuja. Kun virkanainen kulkee kaupungilla, työkaveri näkee hänet virtuaalikoru rinnassaan, verkkopeliyhteisöön kuuluva virkanaisen pelihahmona ja puoliso Barbarellana. Kerrostalolle voi olla monta laajennusta, sijainti pitää yhdistää talossa asuvan tuttavan tietoihin jolloin nähdään tämän muokkaus, muuten maskit menevät päällekkäin.
Oma lisätty todellisuus
1
77
Vastaukset
Ajatus on vuoden takaa, pientä päivitystä.
Heikoin lenkki on tarve käyttää virtuaalilaseja tai älypuhelinta maskin näkemiseksi. Rajoitetuissa tilaisuuksissa siihen voitaisiin olla valmiita. Esimerkiksi kutsut naamiaisten teemalla, messut tai harrastajien kokoontumiset.
Erillisestä katselulaitteesta saatetaan päästä eroon. Esimerkiksi sumunäyttö voi piankin olla tilan täyttävä sumukenttä tai kehitetään parempi tekniikka. Ihmiset liikkuisivat tilassa vapaasti ja näkisivät toisensa maskiin puettuina. Vaatisi kuitenkin raskasta laskentatehoa. Aluksi tila voisi olla rajoitettu, vaikkapa esiintymislava tai tanssilattia. Maski olisi vain esiintyjillä, ei katsojilla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Asianajaja Herman Ljungberg
Ei ole tällä herralla kaikki muumit laaksossa, kun väittää, että kaapelien katkominen on NORMAALIA. Kaikkea se leipä elä2058386Löytyykö jyväskylästä naista kenenkä pyllyä saisi kosketella ja haistellla??
Olen ihan mukava ja kunnollinen herras mies 41 vuotta.375715Neljä nuorta kuoli Nurmijärvellä, auto suistui jokeen Onnettomuuden tutkinta on vielä alussa.
Neljä nuorta kuoli Nurmijärvellä, auto suistui jokeen Onnettomuuden tutkinta on vielä alussa. Poliisi sai lauantaina 4.1403593- 1022651
- 1011774
Sähköauto sopii erinomaisesti maaseudulle, jopa paremmin kuin kaupunkiin.
Sähköautolla pärjää maaseudulla jopa paremmin kuin kaupungissa, sillä jokainen sähköistetyn talon piha on mahdollinen la2511715Tänään olisn uskaltanut
Ainakin luulen, kun tänään oli jotenkin varma olo. Olisin vähintään sanonut moi ja jos olisit ollut yksin olisin pyytäny71262Nainen, taidan inhota minua todella
tai sitten et halua olla missään tekemisissä kanssani. Sellaiset otteet sulla. On tosi karmeata olla toiselle kuin kuoll741200Tämä oli vuoden 1. luetuin artikkeli Suomi24 Viihteessä: Rock-legenda Andy McCoy, 61, sai eläkkeen
Rock-legenda Andy McCoy, 61, sai kuin saikin taiteilijaeläkkeen - Tämän suuruinen eläke on kuussa! -artikkeli oli v. 202181196- 621164