Vanhempien luona asuminen

ahdinko_

Olen 26 - 27 nuori nainen ja asustelen yhä vanhempienikanssa.
Joskus tulee kunnon häpeän olisia tuntemuksia siitä, kun näen tai kuulen kavereitteni asuvan omillaan enkä itseasu.
Välillä jopa mietin seurustelusuhteitani(kin) ja niitä hetkiä mihin ne on todennäköisesti kaatuneet.

Seurustelin kerran tietty yhden ihmisenkanssa ja asuin jopa hänen luonaan puolivuotta. jouduin sitten eräänä päivänä muuttamaan takaisin vanhenmilleni.
Nyt olen asunut vanhempieni luona 4 vuotta ja tuntuu ettei mikään parisuhde enään toimi vain sen takia, koska asun toisten nurkissa.

Onko kellään muilla samoja / ollut?

Kiitos jos joku ymmärsi. :)

8

314

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Älämietiliikoja

   Jokainen elää tavallaan. Ainahan asiat elämässä ei mene niin kuin olis toivonut ja halunnut. Ei siinä ole häpeämistä jos asut tällä hetkellä vanhempies luona, hyvä ett on paikka missä asua. Vois asias olla huonomminkin eli olisit koditon ja asuisit kaveries nurkissa. Etköhän sä saa elämäss kuntoon ja pääset omilles joku päivä. Älä stressaa liikaa asiasta, ei tuo maailmaa kaada näinä aikoina.

  • dfhjkh

   Eihän siinä mitään jos osallistus asumiskustannuksiin ja jos tilaa on.
   Siivellä asuminen sensijaan ei ole sopivaa.

   Kaikkein typerimpiä ovat sellaiset ihmiset jotka sanovat asuvansa omillaan mutta eivät tee työtä vaan elävät yhteiskunnan elätteinä veronmaksajien varoilla. He ovat todellista roskaväkeä.

   • aito_roskaäijä

    Ensi viikolla nostellaan taas kelasta yli tonnin verran tukia ja avustuksia eikä tarvitse persettään sohvalta nostaa. Kyllä elämä on ihanaa. Töitäkään ei tarvitse tehdä.

    No... jos sitä nyt lähikaupasta kävis hakemassa korin kaljaa teidän duunareiden verorahoilla. Ehkä sitä jaksaa parisataa metriä kävellä. Vedän sitten arkikännit ja naureskelen teille kun raadatte selkä kipeänä että saan elää kustannuksellanne :)


   • opesi

    No no no sinähän olet TE:n CNC kursseilla. Joka aamu joudut vääntäytymään sinne koulun penkille ja todella aivan turhaan. Ethän sinä siellä mitään opi ku pitää kaiket ajat näpytellä keskustelupalstoille.


  • talipähkinäkynttilä

   Itsekkin asun kotona vanhempien luona, kaikki koulut käynyt aikuinen. Häpeän sanoa siitä kun joku omillaan asuva alkaa kyselemään asioita. Olen siis työtön ja todennut Te-toimiston itselleni todella turhaksi työn saamisen suhteen. Sentään vapaa aikani kuluu auttaen vanhempia heidän yrityksessään, jossa muuten joutuisivat pärjäämään kahdestaan. Kesäisin on niin kiire, että ei ole viikonloppuvapaita, viikon loma on todella kova sana. Hyvä jos kuukaudessa edes yhden illan saa vapaaksi.

   Haaveilen jatkuvasti omasta kämpästä, omasta työpaikasta ja itsenäisestä elämästä, mutta koska elämäni nyt vain poikkeaa paljon normista niin se ei ole tällähetkellä mahdollista, enkä usko että Te- toimistonkautta "elämällä" ole varaa tai aikaa päästä kaikkeen hoitoon, mihin pitäisi päästä. Eikä asiaa auta yhtään se, että on saatu muksuna koiraa isompi lemmikki, jota ei voi kerrostaloon/rivitaloon matkaan ottaa.

   Mutta tosiaan. Monet omat kaverinikin asuvat vielä vanhempiensa luona . Osa käy töissä ja osa miettii miksi haluaa "isona" tulla. Jokaisella on oma syynsä miksi asuvat vielä vanhempiensa luona, eikä kaikki sitä ymmärrä.

  • kohtalähdenuuteenlentoon

   Täällä ap:ta 2-vuotta vanhempi ja itse myös jouduin muuttamaan reilu 1,5v sitte takaisin "kotia" ja onhan tämä tympeää, ei toisinaan hieman häpeällistä. Ehdin välillä asua n. 3,5v omillaan. Muut kaverit asuvat omillaan tai yhdessä kumppaninsa kanssa, mutta kaikilta kun ei löydy ikään kuin sitä varajalkaa mihin voi tarvittaessa turvautua, siksi siis näin. Käyn kuitenkin töissä ja olen kaikin puolin normaali. Uskon kuitenkin että pääsen vihdoinkin muuttamaan pois. Muille isät/äidit ovat ostaneet, huonekaluja ja eläimiä yms. Itse olen kaikki itselleni hankkinut.

  • ahdinko_pois

   Olin vuosi sitten kovin ihastunut erääseen 25-26 v. naiseen, joka oli työkaverini. Hän asui vielä vanhempiensa luona ja en nähnyt siinä mitään pahaa. Olin itse vasta 21-vuotias silloin (mutta asunut kuitenkin 4 vuotta yksin) ja en sukaltanut tehdä minkäänlaista aloitetta, koska pelkäsin olevani liian nuori hänelle. Mutta jos olisin saanut mahdollisuuden jonkinlaiseen parisuhteeseen niin hänen asumisensa tuskin olisi ongelmaksi muodostunut, vaikka toki hänen perheellänsä olisi ollut silloin suurempi merkitys suhteelle.

   Eli jos perheesi ei ole täysin luotaantyötävää porukkaa niin ei sen pitäisi olla ylitsepääsemätön este.

  • Yxäitivaan

   25-vuotias poikani asuu kanssani, taloudellisesta syystä. Säästi uuden auton itselleen palkastaan vaikka on maksanut viimeaikoina vuokrankin kun parempipalkkainen on kuin minä. Kun hän oli koululainen ja opiskelija, maksoin minä kaiken harrastuksia myöten ja kannatti sillä hän sai opiskella rauhassa. Yksinhuoltajana ja todella pienipalkkaisena välillä jopa työttömänäkin tein kaikkeni että hänellä menisi paremmin ja olisi helpompaa kuin oma elämäni. Kaikkea muuta kuin mammanpoika :D

   Kaikella on aikansa. Kyllä se oma asunto aikanaan tulee :)

   Asuminen Helsingissä on kyllä kallista, mitä järkeä on laittaa kaikki rahansa vain saadakseen asua yksin. Nuorilla ei ole varaa opiskella, harrastaa, matkustaa, joillain ei edes syödä kunnolla.

   Olen sitä mieltä jos toisen kotona asuminen on tyttö- tai poikaystävälle kauhistus ei suhteella taida olla kyllin hyviä perusteluja, rakkaus ei ainakaan ole silloin tärkeimpänä. Jos todella on rakastunut jaksaa kyllä odottaa se oma koti löytyy.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   4881
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   191
   3817
  3. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   2977
  4. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   70
   2818
  5. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   1898
  6. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   81
   1881
  7. Loiri oli minusta vastenmielinen

   Loirin kaikkea tekemistä leimaa hänen Uuno Turhapuro filminsä. Uuno filmit ovat olleet minulle aina todella vastenmielisiä. Tuo poru
   Maailman menoa
   227
   1504
  8. Parisuhdeodotukset

   Ajattelin ohittaa tämän päiväisen palstahärdellin ja viedä keskustelua alueelle, joka kovasti mietityttää ja joka saa tuntemaan suurehkoa rakkauden va
   Sinkut
   182
   1100
  9. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   193
   944
  Aihe