Vanhempien luona asuminen

ahdinko_

Olen 26 - 27 nuori nainen ja asustelen yhä vanhempienikanssa.
Joskus tulee kunnon häpeän olisia tuntemuksia siitä, kun näen tai kuulen kavereitteni asuvan omillaan enkä itseasu.
Välillä jopa mietin seurustelusuhteitani(kin) ja niitä hetkiä mihin ne on todennäköisesti kaatuneet.

Seurustelin kerran tietty yhden ihmisenkanssa ja asuin jopa hänen luonaan puolivuotta. jouduin sitten eräänä päivänä muuttamaan takaisin vanhenmilleni.
Nyt olen asunut vanhempieni luona 4 vuotta ja tuntuu ettei mikään parisuhde enään toimi vain sen takia, koska asun toisten nurkissa.

Onko kellään muilla samoja / ollut?

Kiitos jos joku ymmärsi. :)

8

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älämietiliikoja

      Jokainen elää tavallaan. Ainahan asiat elämässä ei mene niin kuin olis toivonut ja halunnut. Ei siinä ole häpeämistä jos asut tällä hetkellä vanhempies luona, hyvä ett on paikka missä asua. Vois asias olla huonomminkin eli olisit koditon ja asuisit kaveries nurkissa. Etköhän sä saa elämäss kuntoon ja pääset omilles joku päivä. Älä stressaa liikaa asiasta, ei tuo maailmaa kaada näinä aikoina.

    • dfhjkh

      Eihän siinä mitään jos osallistus asumiskustannuksiin ja jos tilaa on.
      Siivellä asuminen sensijaan ei ole sopivaa.

      Kaikkein typerimpiä ovat sellaiset ihmiset jotka sanovat asuvansa omillaan mutta eivät tee työtä vaan elävät yhteiskunnan elätteinä veronmaksajien varoilla. He ovat todellista roskaväkeä.

      • aito_roskaäijä

        Ensi viikolla nostellaan taas kelasta yli tonnin verran tukia ja avustuksia eikä tarvitse persettään sohvalta nostaa. Kyllä elämä on ihanaa. Töitäkään ei tarvitse tehdä.

        No... jos sitä nyt lähikaupasta kävis hakemassa korin kaljaa teidän duunareiden verorahoilla. Ehkä sitä jaksaa parisataa metriä kävellä. Vedän sitten arkikännit ja naureskelen teille kun raadatte selkä kipeänä että saan elää kustannuksellanne :)


      • opesi

        No no no sinähän olet TE:n CNC kursseilla. Joka aamu joudut vääntäytymään sinne koulun penkille ja todella aivan turhaan. Ethän sinä siellä mitään opi ku pitää kaiket ajat näpytellä keskustelupalstoille.


    • talipähkinäkynttilä

      Itsekkin asun kotona vanhempien luona, kaikki koulut käynyt aikuinen. Häpeän sanoa siitä kun joku omillaan asuva alkaa kyselemään asioita. Olen siis työtön ja todennut Te-toimiston itselleni todella turhaksi työn saamisen suhteen. Sentään vapaa aikani kuluu auttaen vanhempia heidän yrityksessään, jossa muuten joutuisivat pärjäämään kahdestaan. Kesäisin on niin kiire, että ei ole viikonloppuvapaita, viikon loma on todella kova sana. Hyvä jos kuukaudessa edes yhden illan saa vapaaksi.

      Haaveilen jatkuvasti omasta kämpästä, omasta työpaikasta ja itsenäisestä elämästä, mutta koska elämäni nyt vain poikkeaa paljon normista niin se ei ole tällähetkellä mahdollista, enkä usko että Te- toimistonkautta "elämällä" ole varaa tai aikaa päästä kaikkeen hoitoon, mihin pitäisi päästä. Eikä asiaa auta yhtään se, että on saatu muksuna koiraa isompi lemmikki, jota ei voi kerrostaloon/rivitaloon matkaan ottaa.

      Mutta tosiaan. Monet omat kaverinikin asuvat vielä vanhempiensa luona . Osa käy töissä ja osa miettii miksi haluaa "isona" tulla. Jokaisella on oma syynsä miksi asuvat vielä vanhempiensa luona, eikä kaikki sitä ymmärrä.

    • kohtalähdenuuteenlentoon

      Täällä ap:ta 2-vuotta vanhempi ja itse myös jouduin muuttamaan reilu 1,5v sitte takaisin "kotia" ja onhan tämä tympeää, ei toisinaan hieman häpeällistä. Ehdin välillä asua n. 3,5v omillaan. Muut kaverit asuvat omillaan tai yhdessä kumppaninsa kanssa, mutta kaikilta kun ei löydy ikään kuin sitä varajalkaa mihin voi tarvittaessa turvautua, siksi siis näin. Käyn kuitenkin töissä ja olen kaikin puolin normaali. Uskon kuitenkin että pääsen vihdoinkin muuttamaan pois. Muille isät/äidit ovat ostaneet, huonekaluja ja eläimiä yms. Itse olen kaikki itselleni hankkinut.

    • ahdinko_pois

      Olin vuosi sitten kovin ihastunut erääseen 25-26 v. naiseen, joka oli työkaverini. Hän asui vielä vanhempiensa luona ja en nähnyt siinä mitään pahaa. Olin itse vasta 21-vuotias silloin (mutta asunut kuitenkin 4 vuotta yksin) ja en sukaltanut tehdä minkäänlaista aloitetta, koska pelkäsin olevani liian nuori hänelle. Mutta jos olisin saanut mahdollisuuden jonkinlaiseen parisuhteeseen niin hänen asumisensa tuskin olisi ongelmaksi muodostunut, vaikka toki hänen perheellänsä olisi ollut silloin suurempi merkitys suhteelle.

      Eli jos perheesi ei ole täysin luotaantyötävää porukkaa niin ei sen pitäisi olla ylitsepääsemätön este.

    • Yxäitivaan

      25-vuotias poikani asuu kanssani, taloudellisesta syystä. Säästi uuden auton itselleen palkastaan vaikka on maksanut viimeaikoina vuokrankin kun parempipalkkainen on kuin minä. Kun hän oli koululainen ja opiskelija, maksoin minä kaiken harrastuksia myöten ja kannatti sillä hän sai opiskella rauhassa. Yksinhuoltajana ja todella pienipalkkaisena välillä jopa työttömänäkin tein kaikkeni että hänellä menisi paremmin ja olisi helpompaa kuin oma elämäni. Kaikkea muuta kuin mammanpoika :D

      Kaikella on aikansa. Kyllä se oma asunto aikanaan tulee :)

      Asuminen Helsingissä on kyllä kallista, mitä järkeä on laittaa kaikki rahansa vain saadakseen asua yksin. Nuorilla ei ole varaa opiskella, harrastaa, matkustaa, joillain ei edes syödä kunnolla.

      Olen sitä mieltä jos toisen kotona asuminen on tyttö- tai poikaystävälle kauhistus ei suhteella taida olla kyllin hyviä perusteluja, rakkaus ei ainakaan ole silloin tärkeimpänä. Jos todella on rakastunut jaksaa kyllä odottaa se oma koti löytyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe