voiko lättänästä pyllystä saada pyöreämmän? Kuinka monta kertaa jalkoja voi viikossa tehdä? Jos tiedätte jonkun joka voi suunnitella tähän vaivaan auttavan ohjelman niin sanokaa! Ja muitakin vinkkejä voi antaa :)
Jalkojalkoja
9
112
Vastaukset
- 4141
Kerran viikossa voit jalkoja tehdä. jos rankaiset ne kunnolla niin huomaat kyllä että seuraavaan 4 päivään on turha edes kävellä kunnolla.
- fgfgfggh
Paitsi jos tekee palauttavan treenin seuraavana päivänä...
- Axwell
Kyllä se hanuri siitä muokkautuu kun tekee riittävillä vastuksilla, vapailla painoilla saa vielä kokonaisvaltaisemmat tehokkaat liikkeet. Pari kertaa viikossa voi tehdä sujuvasti tiukan jalkatreenin, itse jätän kolmisen päivää väliin niin ehtii puujalat palautua, hyvällä jäähdyttelyllä suurimmat hapot pois lihaksista niin ei kivistä toisena päivänä niin paljon. Maanantaina kyykkytreeni parista erilaisesta vaihtoehdoista, etu-, pistooli-, askel-, normikyykky niin syvään kun liikkuvuus antaa myöden progressiivisena ja torstaina erilaisia maastavetoja, sumo-, suorinjaloin- ja tavallinen mave, kaikki menee yleensä kiertoharjoitteluna niin tulee kestävyystreeni mukaan.
Kolmas oma tiukka treeni viikossa keskittyy yleensä leuanvetoon, selkään, soutuun ja kehonpainoharjoitteluun, muut kerrat on sitten palauttavaa satujumppaa/lenkkiä.
- valmentaja74
Kyllä saa pyöreämmän. Katso vaikka pikajuoksijoita tai painonnostajanaisia niin näet "kauniita pyöreitä" pakaroita. Treeniä: kyykkyä ja paljon; etu-, taka-, askel-; lisäksi maastavetoa, juoksuvetoja, ylämäkivetoja; voimamies-/nainen lajeista kelkantyöntöä, renkaankääntöä, vastusjuoksua... Kaikkia liikkeitä missä joudut voimakkaasti ojentamaan lonkkaa/jalkaa. Hissin sijaan käytä portaita, kauppakassit kädessä 2-3 porrasta kerralla pistää pakarat töihin muuallakin kuin salilla.
Ja kyllä, jalkoja voi ja pitää tehdä monta kertaa viikossa jotta ne kehittyvät. Kehittävää harjoitetta 3-4 kertaa viikossa, 1 kerta on enimmäkseen ylläpitävää. On totta että yhdestä kovasta treenistä palautuminen vie useamman päivän mutta välissä on hyvä tehdä erilaisia keveämpiä harjoitteita. Jos pikajuoksijalla on 6 treeniä viikossa, hän käyttää jalkojaan joka kerta ja pakara joutuu töihin. Ei pikajuoksijan pakara kehity yhdellä juoksulla viikossa. :)
Eli esimerkiksi näin:
3 saliharjoitusta/viikko, ensimmäisellä kertaa takakyykky/etukyykky vuoroviikoin vaihdellen, toisella kertaa askelkyykky, kolmannella maastaveto. Lisäksi 1 juoksuharjoitus, jossa loikkia, juoksuvetoja, ylämäkivetoja. 3 viikkoa nousujohteisesti kuormaa ja juoksussa tehoja lisäten, sitten kevennysviikko, sitten homma alusta. Tämän syklin voi toistaa esim 3 kertaa, jolloin muodostuu 3*4=12 vkon jakso jossa painopisteenä on mm pakaraa kehittäviä harjoituksia.
Seuraavalle jaksolle sitten jotain muuta... Tsemppiä! Muuten hyviä neuvoja, mutta ei kunnon jalkatreeniä pysty 3 kertaa viikossa tekemään. Jos siis oikeasti treenaa tosissaan, siinä ei ole mitään järkeäkään, kun lihakset ei kerkeä palautua. 2 kunnon punttitreeniä viikossa jaloille kevyempää siihen päälle jos siltä tuntuu.
Aloittelevaa punttitreenaajaa ja pikajuoksijaa on ihan turha verrata keskenään.- valmentaja74
Haastan kirjoituksillani tarkoituksella lukijoita ja urheilijoita ajattelemaan. Tarkoittaako aina "kunnon" jalkatreeni sitä että vedetään jalat niin tukkoon että viikkoon ei pysty kunnolla edes kävelemään? Antaahan se tunteen että on treenattu "kunnolla" ja nyt lepoaikana kehitytään?
Tarkastellaan asiaa parilla esimerkillä:
Esimerkki 1: Urheilija 1 suorittaa yhden "kunnon" treenin 100 % teholla, eikä pysty viikkoon suorittamaan muita harjoitteita;
- harjoitus maanantai 100 %
- viikon kuormituskeskiarvo 14,3 % (=100%/7)
Esimerkki 2: Urheilija 2 suorittaa kaksi harjoitusta;
- harjoitus maanantai 90 %
- harjoitus perjantai 60 %
- viikon kuormituskeskiarvo 21,4 % ([90% 60%]/7)
Esimerkki 3: Urheilija 3 suorittaa neljä harjoitusta;
- harjoitus maanantai 80 %
- harjoitus keskiviikko 30 %
- harjoitus perjantai 60 %
- harjoitus lauantai 10 %
- viikon kuormituskeskiarvo 25,7 % ([80 30 60 10]/7)
Esim. 1:n jälkeen tietää todella tehneensä, koska kävely ei onnistu viikkoon - on tehty "kunnon" treeni. Viikon kokonaiskuormitus jää kuitenkin huomattavasti pienemmäksi kuin esimerkissä 3; esim. kolmonen tekee viikossa 1,8 kertaa enemmän työtä. Koska yhden harjoituskerran intensiteetti on <100 %, urheilija 3 palautuu nopeammin ja on valmis suorittamaan seuraavan harjoituksen aikaisemmin; näin hän kerää harjoitusviikon aikana kokonaiskuormitusta enemmän kuin urheilija 1. Pitkällä aikavälillä keho adaptoituu kokonaiskuormitukseen ja urheilija 3 kehittyy paremmin kuin urheilija 1.
Kannattaa muistaa, että paras ei ole se joka harjoittelee eniten/kovimmin, vaan paras on se joka tekee eniten kehittäviä harjoituksia ja palautuu niistä. Aina paras harjoitus ei ole se kerran viikossa 100 %.
Kaikille "pyöreän pyllyn metsästäjille" perinteisen yhden "kovan" jalka-/peffapäivän viikossa sijaan haastan kokeilemaan seuraavaa:
- maanantai kyykky 70-75% 1RM x 5 x 5
- keskiviikko loikkaharjoitus 20-30 m x 3 x 6-8 (toistopalautus = kävely takaisin, sarjapalautus 2-3')
- perjantai mave 70-75% 1RM x 4 x 6
- lauantai askelkyykky 4x(8 8) joka sarjan jälkeen hyppyvaihdot saksaamalla 8 yht (4/jalka) - nieminen76
Huomaa kyllä, että olet juoksulajien treenaaja, joten kannattaa jättää kehonrakennusvinkkien antaminen niille, jotka asiasta jotain tietää. Oletkohan ikinä miettinyt, miksi kehonrakentajat ei treenaa samoja lihaksia 4 kertaa viikossa? Kannattaisi miettiä.
Pieni vinkki: vähemmillä ja tehokkaammilla treeneillä lihas kasvaa paremmin. kestävyysharjoittelu ja palauttavat treenit sitten asia erikseen - ghghggghg
Komppaan nieminen76:sta. Ja muutenkin kun pitäisi treenata se koko kroppa läpi(vain painottaa jalkatreeniä), niin rupee auttamatta loppumaan tunnit kesken...
- valmentaja74
nieminen76 kirjoitti:
Huomaa kyllä, että olet juoksulajien treenaaja, joten kannattaa jättää kehonrakennusvinkkien antaminen niille, jotka asiasta jotain tietää. Oletkohan ikinä miettinyt, miksi kehonrakentajat ei treenaa samoja lihaksia 4 kertaa viikossa? Kannattaisi miettiä.
Pieni vinkki: vähemmillä ja tehokkaammilla treeneillä lihas kasvaa paremmin. kestävyysharjoittelu ja palauttavat treenit sitten asia erikseenKyllä, olen juoksulajienkin treenaaja mutta myös monen muun. ;) Itseasiassa olen voimaharjoitteluun keskittynyt valmentaja, valmennan painonnostajia, voimanostajia, yleisurheilijoita, uimareita, jääkiekkoilijoita, melojia, tavallisia kuntoilijoita... - monta lajia hupiharrastajasta EM-tason kilpailijaan asti. Bodaajia ei tällä hetkellä ole valmennuksessani, mutta niin monet kymmenet ellei sadat pakarat on treeneissäni pyöristyneet vuosien varrella että katson kompenenssini riittävän kommentoimaan tällä kertaa. :)
Niin, olisihan se hirveää jos joutuisi punttitreenin lisäksi hyppimään ja juoksemaan! Siinähän voisi vaikka pakara kasvaa huomaamattaan! ;) Halusin herättää ajatuksia ja mainiota että onnistuin siinä. Kiitos kommentoijille. Edelleenkin yritän pöyhiä perinteitä ja haastaa tekemään asioita hieman erilailla. Alkuperäisen kysyjän kysymys oli että montako kertaa jalkoja voi viikossa tehdä? Yleiset kommentoinnit oli siihen suuntaan että 1-2 x viikossa; tähän halusin tarkoituksella tuoda hieman erilaista näkökulmaa ja mielestäni onnistuinkin siinä. Hyvä keskustelu aina virkistää.
Mutta nyt lopetan vääntämisen tästä asiasta täällä ja keskityn muihin haasteisiin. Hyvää treenausta vaan alkuperäiselle kysyjälle ja muillekin!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos nainen harrastaa seksiä
Useiden kanssa, miten se eroaa miesten mielestä siitä, jos miehellä on ollut useita s kumppaneita? Oletan että kaikki mi2432111Pihlaja-puulle
Illat on mulle pahimpia. En tiiä miks se olis vaan parasta yöstä toiseen nukkua sun kanssa ja herätä sun kasvoihin. Jos151389Päivieni piristys, missä olet?
Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei141326Kova karman laki
Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko3701233Kysymys Kuhmolaisille
Hei. Olen 32 vuotias nainen ja muutin Kuhmoon noin 12 vuotta sitten. Mutta nyt täytyy ihmetellä ihan ääneen että onhan t20917Savimajasta lääketieteen tohtoriksi - ja ei tikkua ristiin
”Jos ihminen muuttaa savimajasta tänne kerrostaloon länsimaisen elintason piiriin ilman että tarvitsee panna tikkua rist158810Ensi viikolla tulen takaisin
Ja käyn varmaan siellä monta kertaa. Monta mahdollisuutta nähdä jos olet siellä päin19786- 75712
Olen valtavan ihastunut
Yritin sen sinulle viime viikolla kertoa, mutta liikaa muuttujia ja isoja tunteita, niin en kyllä ollut kovin selkeä.57706Oon varma siitä
Että oot vain mun rahojen perään, nainen. Siks et kelpaa mulle, että joku helpompi. M-mieheltä101655