Tutkijat haluavat kuumeisesti selvittää, mikä aiheuttaa oudon ilmiön.
Avaruusteleskooppi Keplerin tehtävänä on löytää kaukaisia planeettoja, joilla voisi olla elämää. Kun planeetta kulkee tähden edestä, tähti himmenee säännöllisin väliajoin.
Nyt teleskooppi on mahdollisesti havainnut vielä jotakin tätäkin jännittävämpää, kirjoittaa The Atlantic. Se on outo, epäsäännöllisesti himmenevä tähti.
Tutkijoilla on kuitenkin toinenkin, jännittävämpi hypoteesi.
”Älyllisen elämän pitäisi aina olla se vihonviimeinen hypoteesi, mutta tämä näyttää jollakin tavalla ulkoavaruuden sivilisaation rakentamalta”, sanoo tähtitieteilijä Jason Wright.
http://www.theatlantic.com/science/archive/2015/10/the-most-interesting-star-in-our-galaxy/410023/
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tiedemaailma-ihmeissaan-loytyiko-avaruudesta-alyllista-elamaa/6cjBaMFt?ref=ampparit:3a1a&ext=ampparit
Taitaa mennä paljon aikaa ja tupakkia että tämäkin selviää mikä aiheuttaa ko. havainnon. Voivatko tähtitieteilijät olla niin lopullisesti "hurahataneita" että esittävät edes tuollaisen ajatuksen - vieraasta sivilisaatiosta ?
Ei muuta kuin pähkäilemään tätäkin...
Löytyikö nyt avaruudesta älyllistä elämää?
70
258
Vastaukset
- ihmeellistä
Potaskaa taas uskoville. Viimeksi muutama kuukausi sitten kohun aiheutti tutkimusaseman mikroaaltouuni, jolloin luultiin että saatiin alienien viestejä avaruudesta. Viestit tulivatkin aseman omasta keittiöstä.
- Vanha-kähmy
Useimmat astronomit pitävät elämää ja myös älyllistä elämää muualla avaruudessa mahdollisena ja jopa todennäköisenä. Kokoaan toinen asia on, ovatko he ikinä käyneet täällä. Siihen tutkijoista taitaa uskoa aniharva.
Uutinen on mielenkiintoinen, vaikka osoittautusikin, että selitys löytyy ihan muualta kuin vieraasta teknologiasta. Saattaa olla, että jokin tuon suuntainen löytö tulee joskus olemaan ensimmäinen näyttä vieraasta sivilisaatiosta.
- hihuliheivaan
Kumma, että hihhulit eivät jo ole revenneet housuistaan kuultuaan tuon.
Ovat kai kuitenkin tulleet jo epäileviksi ja varovaisiksi, jos tieto osoittautuu ankaksi tai jonkun Siwan keittimen häiriöksi niinkuin odotettavaa onkin järjen mukaan.- Sibir-se-opettaa
"Ovat kai kuitenkin tulleet jo epäileviksi ja varovaisiksi, jos tieto osoittautuu ankaksi "
Ihmiset aikuistuvat, tylympi sanoisi kyynistyvät. Muutama kymmenen "väärää hälytystä" ja niihin veisattua ufohoosiannaa, ja jotka uutiset ovat osoittautuneet lopulta ihan "tylsiksi ja tavallisiksi" tiedeuutisiksi ovat luultavasti opettaneet. - jugupliut
Sibir-se-opettaa kirjoitti:
"Ovat kai kuitenkin tulleet jo epäileviksi ja varovaisiksi, jos tieto osoittautuu ankaksi "
Ihmiset aikuistuvat, tylympi sanoisi kyynistyvät. Muutama kymmenen "väärää hälytystä" ja niihin veisattua ufohoosiannaa, ja jotka uutiset ovat osoittautuneet lopulta ihan "tylsiksi ja tavallisiksi" tiedeuutisiksi ovat luultavasti opettaneet.Mutta ne viljakuviot ovat kuitenkin aitoja.
- tutkijat-kyynisiä
Sibir-se-opettaa kirjoitti:
"Ovat kai kuitenkin tulleet jo epäileviksi ja varovaisiksi, jos tieto osoittautuu ankaksi "
Ihmiset aikuistuvat, tylympi sanoisi kyynistyvät. Muutama kymmenen "väärää hälytystä" ja niihin veisattua ufohoosiannaa, ja jotka uutiset ovat osoittautuneet lopulta ihan "tylsiksi ja tavallisiksi" tiedeuutisiksi ovat luultavasti opettaneet.Tämä on harvinaisen kiehtova uutinen. Myös alkuperäisen artikkelin perusteella tutkijat ihan oikeasti harkitsevat yhtenä varteenotettavana selityksenä älyllisen sivilisaation teknologiaa.
Ovatko mielestäsi tutkijat kyynisiä tästä vaihtoehdosta? - Ei-itkeäsaa-ei-puhuasaa
tutkijat-kyynisiä kirjoitti:
Tämä on harvinaisen kiehtova uutinen. Myös alkuperäisen artikkelin perusteella tutkijat ihan oikeasti harkitsevat yhtenä varteenotettavana selityksenä älyllisen sivilisaation teknologiaa.
Ovatko mielestäsi tutkijat kyynisiä tästä vaihtoehdosta?Ei kun ne muuttui ufohulluiksi koska se on todennäköisintä. Nuiva-linkittäjä matkaan jo käy!
- jytkytnuhjut
Avaruudesta löytyy yhtä paljon älyllistä elämää kuin perussuomalaisten puoluekokouksesta.
- EläköönKepler
Uusia tiedemiehiä liittyy ufouskovaisiin hyvää vauhtia sitä mukaa kun tutkimus edistyy.
Vain kelkasta pudonneet hokevat nykypäivänä ei-olea 2015.
Skeput jos saisi aikakoneen niin ne palaisi viime vuosikymmenelle ja sabotoisivat Keplerin. Kepler on tuonut lähes yksin astronomian 2000 luvulle.
Mahtavia saavutuksia sitä virallista vahvistusta odotellessa siitä, minkä jokainen vähänkään lukeneempi jo tietää.- moposi-karkasi-lepikkoon
Kukaan astronomi ei tietääkseni ole muuttunut UFO uskovaksi, jos sillä tarkoitetaan hemppaa, joka uskoo alienvierailuihin. Jos taas puhutaan siitä, uskovatko astronomit, että avaruudessa voi olla maan ulkoisia teknisiä sivilisaatioita, niin suuri osa tutkijoista on aina uskonut sellaiseen mahdollisuuteen.
- Eskoitse
Aloittajan kysymykseen vastaus on, että ei löydy. Mistä sitä voisi löytyä, kun sitä ei ole olemassakaan Maan ulkopuolella.
- Karkeasti-väärin
Uskomuksellasi ei ole perusteita. Useimmat astronomit uskovat maan ulkopuolisiin sivilisaatioihin. Alien vierailuihin tuskin kukaan.
- kaukanaon
Jeeb 1500 valovuotta vaan matkaa . Iha sama ketä tai mitä siellä on . Joku vois laskee kuinka kauan radiosignaalilla menee matkaan ,
- rt68rt789
n.1500 vuotta menee.
- TuiskunAndrei
Tietsä sen teesin kun katsoo kaukaisuuteen, niin silmäsi lentää avaruuteen ja palaa takaisin samasta pakoputkesta kuin on tullut. Sinähän näet sitten itseäsi sadan valovuoden päästä menneisyydessä.
- hä_hä
jaa eikös Jumala olekkaan taivaassa.
- Ennalta_arvattavaa
Trollaus alkoi jo. Vajakkitrollin versio 1.01. Ilmestyi kommentoimaan. Varaktori edelleen miettii mitä sanoisi diodi nimimerkillään, että kuulostaisi viisaalta mutta dissaajalta. Te ootte niin ennalta-arvattavaa sakkia että ihan naurattaa. Näköjään par lahkolaista myös kommentoinut jotka taistelevat avaruuden piruja vastaan.
Epäsäännöllisesti himmenevä tähti, eli siis tähti, jonka valoisuus vaihtelee epämääräisesti?
Tällaisista tietää kertoa jo Pikku Jättiläinen v:lta 1958 (myös vanhemmissa painoksissa epäsäännölliset muuttujat mainittu).Arvelu, että kys. tähteä kiertelevä tavara olisi keinotekoista ja "sivilisaation tuottamaa" on kyllä ainakin toistaiseksi perusteetonta, villiä arvailua enintään.
- Nositaelevä
Kumoat siis asiaa tutkineiden hypoteesin historiallisen käsityksesi perusteella? Okei.
Nositaelevä kirjoitti:
Kumoat siis asiaa tutkineiden hypoteesin historiallisen käsityksesi perusteella? Okei.
Asiaa tutkineiden? Ei sitä tähteä kiertävää materiaa ole vielä kukaan tutkinut.
- Seonsiinäedessänne
Jos he uskovat keinotekoisesti rakennettuun jättisatelliittiin niin silloin he uskovat ufoon. Näin yksinkertaista se on. Turha nyt kiemurrella.
No ei, ilmiötä ei vaan vielä ole selitetty.
Syy voisi olla paljon lähempänä meitä oleva planeettajoukko, joka kiertää sopivalla radalla omaa aurinkoaan peittäen samalla tuon auringon osittain.- eikelepaa
he-ma kirjoitti:
No ei, ilmiötä ei vaan vielä ole selitetty.
Syy voisi olla paljon lähempänä meitä oleva planeettajoukko, joka kiertää sopivalla radalla omaa aurinkoaan peittäen samalla tuon auringon osittain.Mutta kun sitä ja muita luonnollisia selityksiä pidetään äärimmäisen epätodennäköisenä. Siksi että niiden ollessa noin lähellä tähteä, niiden elinaika olisi niin lyhyt, että Keplerin pitäisi osua todella harvinaiseen saumaan. Lisäksi on vielä tuo epäsäännöllisyys, joka kiertoradalla olevalle kappaleelle on tavatonta.
Joten planeettajoukkosi menee samaan sarjaan niiden lentävien majakoiden kanssa. - GalileoGalilei
eikelepaa kirjoitti:
Mutta kun sitä ja muita luonnollisia selityksiä pidetään äärimmäisen epätodennäköisenä. Siksi että niiden ollessa noin lähellä tähteä, niiden elinaika olisi niin lyhyt, että Keplerin pitäisi osua todella harvinaiseen saumaan. Lisäksi on vielä tuo epäsäännöllisyys, joka kiertoradalla olevalle kappaleelle on tavatonta.
Joten planeettajoukkosi menee samaan sarjaan niiden lentävien majakoiden kanssa.No ei pidetä "äärimmäisen epätodennäköisenä", älä valehtele.
- LueHyväMiesEnsin
GalileoGalilei kirjoitti:
No ei pidetä "äärimmäisen epätodennäköisenä", älä valehtele.
Suora lainaus tutkijoiden infosta:
"Todennäköisyys sille, että Kepler ehtisi havaitsemaan tällaisen äärimmäisen epätodennäköisen ilmiön juuri oikealla hetkellä tähtitaivaalta, on kuitenkin lähes olematon. Luonnollisten selitysten epätodennäköisyyden vuoksi eräs epäluonnollinen selitys alkaa saada kannatusta tutkijoiden keskuudessa, nimittäin avaruusoliot"
Siinähän se lukee. Etkös lukenut taas koko uutista ennenkuin tulet kieltämään? eikelepaa kirjoitti:
Mutta kun sitä ja muita luonnollisia selityksiä pidetään äärimmäisen epätodennäköisenä. Siksi että niiden ollessa noin lähellä tähteä, niiden elinaika olisi niin lyhyt, että Keplerin pitäisi osua todella harvinaiseen saumaan. Lisäksi on vielä tuo epäsäännöllisyys, joka kiertoradalla olevalle kappaleelle on tavatonta.
Joten planeettajoukkosi menee samaan sarjaan niiden lentävien majakoiden kanssa.Lue uudelleen, mainitsin jotakin muuta tähteä kiertävät kappaleet, jotka sattuvat tuon kauempana olevan tähden ja meidän väliin. Elliptinen rata, joka on pitkällä sivullaan suoraan meidän ja tuon himmenevän tähden välissä voisi selittää tuon pitkäaikaisen himmenemisen.
- Jaolenhörhö
Alienit asialla, tuskin. Kauhea olisi energiantarve heillä, ei mene läpi.
- sduytuyft
Annetaan ufouskovaisten nyt kunnolla hirttäytyä tähän uutisankkaan.
- astrfuawer
"Astronomi Phil Plait pohtii havaintoja Slate-lehden blogissaan. Kuten ei kukaan muukaan tähtitieteilijä, hän ei pidä hypoteesia megarakennelmasta todennäköisenä – onhan vaihtoehtoisiakin selityksiä, kuten avaruusromun tai komeettojen kasauma."
Avaruusromua vieraan tähden ympärillä? Mistäs se sinne saakka olisi putkahtanut? Melkoinen hypoteesi. Vaihtoehtoisia hypoteeseja toki on, mutta niitä pitävät nuo kyseiset tutkijat epätodennäköisenä.
Uutinen ei siis ole kenenkään "ufointoilijan" keksimä, eikä uutisen siteeraaminen tarkoita tässäkään tapauksessa sitä, että siteeraaja näkee siellä pörisemässä lauman tötterönokkaisia ukkeleita keräämässä aurinkoenergiaa talteen. Tuo sisältö tulee siis tutkijoilta itseltään, ei palstalaisilta.
(Tämä informaatio siis teille, jotka käyttävät toisten tuottamaa informaatiota pilkkakirveenä sanansaattajaa vastaan, joka on yleistä miltei jokaisessa keskusteluketjussa täällä)
Uutisen pointti ei ole se, että tässä lähdettäisiin jotenkin automaattisesti nyt edes me hörhöt pitämään tätä jonkinlaisena todisteena jostakin. Uutinen on sinällään mielenkiintoinen, ja se kertoo samalla asennemuutoksista, kun tuollaisella hypoteesilla uskalletaan spekuloida näkyvästi ja nimillä. Peukut sille!
Mielenkiintoista on myös, saadaanko lisää valaistusta aiheeseen, kun antennit suunnataan tuonne ilmeisesti piakkoin.- sdgdhasr
Ihana katsella kiemurointiasi :)
sdgdhasr kirjoitti:
Ihana katsella kiemurointiasi :)
Jaa mitäs kiemurointia tuossa oli? Onpas pojalla vilkas mielikuvitus.
Phil Plait taitaa olla sitten se voyager-poika, jos avaruusromu on hänen mukaansa jo tuonne saakka kiirinyt? Avaruusromulla kun nääs tarkoitetaan ihmisen tuottamaa roinaa. Nyt sitten mokasit pahan kerran, koska en usko että Phil Plait on puhunut läpiä päähänsä.
Koska kyseessä on vanha tähti, niin komeettojen kasauma olisi ensinnäkin äärimmäisen harvinainen, ja toiseksi se ei olisi pitkäikäinen. Valon vaihtelu on viidestä päivästä kahdeksaankymmeneen päivään, joka on todella outo eikä tapahdu sykleissä. Jääkomeetat tosin voivat muuttaa rataansa tähden lähellä painovoiman ja kuumuuden vuoksi.
Se että Kepler sattuisi havaitsemaan oikeaan aikaan äärimmäisen harvinaisen, lyhytaikaisen ja oudon ilmiön, joka johtuisi epäsäännöllisellä radalla olevista komeetoista, niin siinä on aika monta sattumaa jo samassa. Siksi havainto kiinnostaa tutkijoita.
Äitin pikku ufoskepot ovat ymmärrettävästi nyt tuohtuneita, kun otsikot huutaa "Tiedemaailma ihmeissään", ja se tiedemaailma puhuu ufo- hypoteesista. Nyt pitää äkkiä solvata kaikki tästä aiheesta puhujat henkilökohtaisella tasolla, ja kertoa heidän muun muassa "kiemurtelevan".
Onkos se Voyager jo muutes ampautunut "kalaksista" jo ulos, kuten viimeksi kerroit?Luin tuon Plaitin jutun. Äijähän on samanlainen höpöskeptikko kuin Randikin. Kuka nyt noilta hakisi objektiivista informaatiota yhtään mistään? Heko-heko.
- Perustele.väittämäsi
sdgdhasr kirjoitti:
Ihana katsella kiemurointiasi :)
Jospa kertoisit meille muillekin, miten edellinen kirjoittaja kiemuroi?
- mitäshuomennamunaat
hellakoukku67 kirjoitti:
Jaa mitäs kiemurointia tuossa oli? Onpas pojalla vilkas mielikuvitus.
Phil Plait taitaa olla sitten se voyager-poika, jos avaruusromu on hänen mukaansa jo tuonne saakka kiirinyt? Avaruusromulla kun nääs tarkoitetaan ihmisen tuottamaa roinaa. Nyt sitten mokasit pahan kerran, koska en usko että Phil Plait on puhunut läpiä päähänsä.
Koska kyseessä on vanha tähti, niin komeettojen kasauma olisi ensinnäkin äärimmäisen harvinainen, ja toiseksi se ei olisi pitkäikäinen. Valon vaihtelu on viidestä päivästä kahdeksaankymmeneen päivään, joka on todella outo eikä tapahdu sykleissä. Jääkomeetat tosin voivat muuttaa rataansa tähden lähellä painovoiman ja kuumuuden vuoksi.
Se että Kepler sattuisi havaitsemaan oikeaan aikaan äärimmäisen harvinaisen, lyhytaikaisen ja oudon ilmiön, joka johtuisi epäsäännöllisellä radalla olevista komeetoista, niin siinä on aika monta sattumaa jo samassa. Siksi havainto kiinnostaa tutkijoita.
Äitin pikku ufoskepot ovat ymmärrettävästi nyt tuohtuneita, kun otsikot huutaa "Tiedemaailma ihmeissään", ja se tiedemaailma puhuu ufo- hypoteesista. Nyt pitää äkkiä solvata kaikki tästä aiheesta puhujat henkilökohtaisella tasolla, ja kertoa heidän muun muassa "kiemurtelevan".
Onkos se Voyager jo muutes ampautunut "kalaksista" jo ulos, kuten viimeksi kerroit?Suurin osa teksteistäsi on kiemurointia jossakin todellisuuden ja mielikuvituksen välimaastossa.
>>Onkos se Voyager jo muutes ampautunut "kalaksista" jo ulos, kuten viimeksi kerroit?<<
Kuka kertoi ja kenelle oikein luulet kirjoittelevasi? Asiahan meni niin että Voyager lensi ulos galaksista erään SUT- foorumilla vaikuttavan erityisen ansioituneen kanavointien välittäjän höpinöissä, joista sitten joku leukaili täällä ja sinä, kun olet niin s a a t a n a n t y h m ä, luulit että se irvailija olisi ollut tosissaan, "ähäkutti skepo luuli voyagerin lentäneen galaksista ulos!".
Tämä, eli se että kuinka asia oikeasti meni, on kerrottu sinulle sen tusinan kertaa, mutta joko tietoisesti tai tyhmyyttäsi palaat jankuttamaan samaa asiaa eri kirjoittajille sinutellen sitä milloin kenenkin kontolle, kuten nytkin.
Tällä palstalla on oiottu varmaan kymmeniä hölmöjä väittämiäsi faktoilla ja lähteillä sekä lähdeviitteillä, mutta aina palaat jankuttamaan samoja virheellisiä hokemiasi, ja lukijat näkevät sen vaikka et sitä itse näytä käsittävän. Eikö uppoa kaaliin vai onko se vain kivempaa lallatella sormet korvissa omassa mielikuvitusmaailmassasi?
- kaikkionharhaa
Maailmankaikkeudessa on vain yksi paikka jossa on älykästä elämää ja se on tämä meidän maapallo. Maapallollakin loppuu kaikki elämä viimeistään parin miljardin vuoden päästä. Sen jälkeen universumi on eloton paikka. Myöskään kuoleman jälkeen ihmisellä ei ole minkäänlaista elämää. Elämä on harha.
Mikäli Marssissa ei ole vielä elämää, niin viimeistään tällä vuosisadalla ihminen "saastuttaa" senkin elämällä. Nyt kun näin kevyellä verbaalisella verryttelyllä torppasin argumenttisi, niin mietin vain että mistä muualta sitä elämää löytyisi universumista jos vähän vielä jatkaisin. En kuitenkaan jatka tällä kertaa.
PS. Iltaa Solarman, pitkästä aikaa! Ja vanha-kähmy!- penniston
sinuhe-3 kirjoitti:
Mikäli Marssissa ei ole vielä elämää, niin viimeistään tällä vuosisadalla ihminen "saastuttaa" senkin elämällä. Nyt kun näin kevyellä verbaalisella verryttelyllä torppasin argumenttisi, niin mietin vain että mistä muualta sitä elämää löytyisi universumista jos vähän vielä jatkaisin. En kuitenkaan jatka tällä kertaa.
PS. Iltaa Solarman, pitkästä aikaa! Ja vanha-kähmy!Pääsitkö avolle taas?
- Nostalgiaa
"Maailmankaikkeudessa on vain yksi paikka jossa on älykästä elämää ja se on tämä meidän maapallo. Maapallollakin loppuu kaikki elämä viimeistään parin miljardin vuoden päästä. Sen jälkeen universumi on eloton paikka. Myöskään kuoleman jälkeen ihmisellä ei ole minkäänlaista elämää. Elämä on harha."
Hienoa tavata ihkaelävä ajatusmuseo! 1980-luvun Skepsiksessä tuollaiset puheet olivat ihan tavallisia. Tulee ihan vanhat ajat mieleen. - lkjlkjkjljl
Nostalgiaa kirjoitti:
"Maailmankaikkeudessa on vain yksi paikka jossa on älykästä elämää ja se on tämä meidän maapallo. Maapallollakin loppuu kaikki elämä viimeistään parin miljardin vuoden päästä. Sen jälkeen universumi on eloton paikka. Myöskään kuoleman jälkeen ihmisellä ei ole minkäänlaista elämää. Elämä on harha."
Hienoa tavata ihkaelävä ajatusmuseo! 1980-luvun Skepsiksessä tuollaiset puheet olivat ihan tavallisia. Tulee ihan vanhat ajat mieleen.Skesiksessä tuollaisia puhuvat naurettaisiin ulos. Väitteesi perustuu ihan itse rakentamaasi olkiukkoon skepsiksestä, jota sitten pieksät niin, että akanat kurkkua kirvelevät. Onko paha skeptikkosetä vienyt sinulta hörhedahl-tikkarin suusta, vai mikä sinua Skepsiksessä niin närästää?
- jasussunsussun
lkjlkjkjljl kirjoitti:
Skesiksessä tuollaisia puhuvat naurettaisiin ulos. Väitteesi perustuu ihan itse rakentamaasi olkiukkoon skepsiksestä, jota sitten pieksät niin, että akanat kurkkua kirvelevät. Onko paha skeptikkosetä vienyt sinulta hörhedahl-tikkarin suusta, vai mikä sinua Skepsiksessä niin närästää?
Olkiukkomies tuli taas söpöttämään skepsiksestä. On se nii ihqu seura, jos tykkää paskapuheista.
- oikeatermi
jasussunsussun kirjoitti:
Olkiukkomies tuli taas söpöttämään skepsiksestä. On se nii ihqu seura, jos tykkää paskapuheista.
Ihan selvä olkiukkohan tuo höpinä "80-luvun skepsiksestä" oli. Ei sitä muuta söpötyksesi "olkiukkomiehestä", mikä tai kuka se sinun mielikuvituksessasi sitten onkaan.
- Nostalgiaa
oikeatermi kirjoitti:
Ihan selvä olkiukkohan tuo höpinä "80-luvun skepsiksestä" oli. Ei sitä muuta söpötyksesi "olkiukkomiehestä", mikä tai kuka se sinun mielikuvituksessasi sitten onkaan.
Milloin mahdat olla syntynyt? Vielä 80- ja jopa 90-luvullakin monet skepsisläiset pitivät elämän syntymistä niin epätodennäköisenä, että Maapallo oli luultavasti ainoa paikka maailmankaikkeudessa, jossa elämää oli. "Huima sattuma". Aiempina vuosikymmeninä noin ajateltiin vielä enemmän, ja jopa tavallisen kansan keskuudessa, ja justiinsa kansanvalistusseura Skepsiksen tai Skepsistä lähellä olevien piirien vaikutuksesta. Jopa eksoplaneettojen olemassaoloa epäiltiin rankasti, ja arveltiin, että ehkäpä Aurinko on ainoa tähti, jolla on planeettoja. (Ei tietenkään ihan kaikki skepot ihan noin sumuisia ajatuksia viljelleet, mutta ihan sallittua ja yleistä liturgiaa tuo oli.)
- Luonnollista_kaikki
Mikähän jumalauta siihen on syynä että joillekin tuntuu olevan täysin outo ajatus elämän mahdollisuudesta muuallakin avaruudessa.
Hyvin monet tuntuvat uskovan älylliseen elämään maan ulkopuolella, mutta täällä ei-eikä muuallakaan ole voitu käydä, miksi?
Etäisyydet, no, onhan ne toki valtavia. Onko se sitten ylivoimainen este.
Onhan täälläkin jo vähän "harjoiteltu" avaruusmatkailua, ja tekniikan kehittyessä osataan aina vaan enemmän.
Sitähän voi körötellä vaikka miljoonia vuosia, kun ei välttämättä tarvitse ihmisen fyysisesti olla mukana. Nyt jo voidaan käyttää esim. robotteja, eivät hevin väsy, ehkä tulevaisuudessa hybriri otuksia. Kukatietää vaikka täälläkin olisi sellaiset vierailleet.
Jos kehittyy kloonaustekniikka, ei ole väliä vaikka ihminenkin lähtee menomatkalle, kun tulee raihnaiseksi, kynnenpala tai hiustuppo vaan "uuniin", ja taas tulee uusi ihminen.- seonnäässiinä
Jumala loi nääs ihmisen omaksi kuvakseen ja luomakunnan kruunuksi, jonka tulee kansoittaa äiti Maa. Siksi muita älykkäitä olentoja ei voi olla olemassa, koska muutoin Jumala ei olisikaan kaiken luoja, eikä ihminen luomakunnan kruunu. Niin sanoo Raamattu. Ne on siis uskovaisten juttuja nämä ufoja ja muita sivilisaatioita sinnikkäästi vastustajat. Fundamentalistit eivät tunne kompromisseja.
- joopajoo12346708
Ainahan on mahdollista, että avaruudesta löytyy elämää, mutta eipä taida olla tässäkään tapauksessa kovin todennäköistä.
- Humpuukiamuut
Ihmisen omaa kuvaahan sieltä aina löytyy kun on tarpeeksi mielikuvitusta.
- Vakuumilammas
Todellisuudessa tähteä ympäröi vakuumielämän ekosysteemi jossa massiiviset avaruuseläinten parvet himmentävät epäsäännöllisesti tähden valoa. Siis tyyliin kalaparvet, mutta aivan toisenlaisella yksilömäärällä ja koolla. Avaruus elinympäristönä ei aseta eliöiden koolle ja lajimäärille rajoituksia.
Vakuumielämä ..jos sitä on kehittynyt, se saattaa olla universumin suurin ekosysteemi
http://www.hyodyllista.com/vakuumielaemae-jos-sitae-on-kehittynyt-se-t316594
"Pidän elämää muualla univerumissa hyvin todennäköisenä.
Universumi luo elämää aina kuin se on mahdollista.
Yksi asia josta en pidä, on se että elämä tarvitsee aina planeetan tai
muun suuren taivaankappaleen kehittyäkseen.
Pidän mahdollisena ja jopa todennäköisenä että elämän biomassasta suurin
osa on vakuumielämää, eli tyhjiöön sopeutunutta elämää. Tämä on
keskittynyt tähtien läheisyyteen elovyöhykkeeksi. Tämä elämä kattaa
levätyyppisestä tähtiä ympäröivästä lautoituksesta aina impulsioon
perustuvaan liikkumiseen kykeneviin kilometriluokan 'avaruuden
valaisiin', ja kaikkea tältä väliltä.
Taivaankappale-elämä on vain häviävän pieni osa universumin tähtien
elovyöhykkeiden biomassasta, joka käyttää ravinnokseen lähitähden
säteilyä ja hiukkasryöppyjä, sekä toisiaan.
Ei ole tarvittu kuin yksi lisääntymään kykenevä organismi joka kestää ja
selviää vakuumissa, niin vuosimiljardien aikana on voinut kehittyä
vaikka kuinka monimutkainen ekosysteemi tähtien elovyöhykkeelle, jossa
on ravintoa säteilyn ja hiukkasvirtausten muodossa.
Kuinkahan hyvin auringon ympäristön mahdollista elämää on havainnoitu,
tai otettu edes huomioon vakuumielämän mahdollisuutta? Taitaisi jäädä
jopa miljoonat auringon ympärillä turvallisella etäisyydellä seilaavat
100-1000 metrin vakuumisinivalaat huomaamatta avaruustutkimuksessa,
puhumattakaan levälautoista ym. pienemmästä. Aurinko esimerkiksi peittää
mahdollisen heikon signaalikohinan, joka voisi olla yksilöiden
viestintää melko lyhyillä etäisyyksillä (siis suhteessa vaikkapa
auringon ja maan etäisyyteen), joka pidemmillä matkoilla hukkuisi
kohinaan. Tämä viestintä taas voisi toimia hyvinkin, esim.
ultravioletti-, näkyvänvalon-, infrapuna- tai radioaaltoalueella.
Myöskin Merkuriusta pienemmät kappaleet jäävät todennäköisesti
huomamatta, ellei tutkimusluotain sitten sattumalta ohita näitä
avaruusvalaita aivan lähietäisyydeltä ja joudu kenties niiden ruokalistalle.
Jonkin 100 miljardin tähden lähistölle (keskimäärin galaksissa),
jossakin 100 miljardissa galaksissa on hyvinkin voinut kehittyä elämää,
joka kestää tyhjiöolosuhteet ja säteilyn. Aikaa tyhjiöevoluutiolle on
saattanut olla n. 10-12 miljardia vuotta, jos ja kun universumi on 13,7
miljardia vuotta vanha. Tässä ajassa elämä saattaa evoluution myötä
kehittyä millaiseksi vain, kun esimerkiksi elintila ei aseta rajoituksia
koolle, iälle tai populaation määrälle, kuten planeetan tai kuun
pinnalla tapahtuu väistämättä.
Mitä suurempi populaatio, sitä suurempi evolutiivinen mahdollisuus
uusien lajien kehitykselle. Avaruuden vakuumi saattaa olla lukemattomien
tähtien lähistöllä täynnä elämää siinä määrin, että vastaavaa ei voi
olla yhdenkään pallon pinnalla.
Vakuumielämällä on myös suurempi mahdollisuus siirtyä uuden tähden
ympärille ajan kuluessa kuin planeettaelämällä, koska yksi merkittävä
este on jo ylitetty.
Toisekseen jo ihminen suunnittelee tänään "avaruuskanoja"
puolitosissaan, ja muutamien satojen vuosien päästä ihminen saattaa
hyvinkin kehittää lajeja, jotka jossakin määrin kestävät vakuumielämää.
Saattaa olla että jossain meitä huomattavasti edellä olevat
sivilisaatiot ovat muokanneet eliöitä kestämään tyhjiöolosuhteita ja
mahdollisesti laiduntavat "avaruuskarjaa" ja ovat levittäneet
vakuumielämää ympärilleen, jossa se edelleen kehittyy ja on kehittynyt
ehkä vuosimiljoonia.
Tavallaan on siis kaksi mahdollisuutta vakuumielämän syntyyn; Joko se on
syntynyt itsenäisesti tai sitten sitä on syntynyt älyllisten
sivilisaatioiden geenimuokkauksen muodossa, tai kummallakin tapaa eri
puolella universumia. Joka tapauksessa jos vakuumielämää on kehittynyt
jo aikoja sitten, se saattaa olla maailmankaikkeuden yleisin
elämänmuoto. Planeettojen biomassa saattaa olla näin häviävän pieni osa
koko kaikkeuden biomassasta".- Vakuumielämä
"Löytyikö nyt avaruudesta älyllistä elämää?
http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1445048865404.html
http://www.theatlantic.com/science/archive/2015/10/the-most-interesting-star-in-our-galaxy/410023/
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tiedemaailma-ihmeissaan-loytyiko-avaruudesta-alyllista-elamaa/6cjBaMFt?ref=ampparit:3a1a&ext=ampparit
Mitä kummaa siis tapahtuu Keplerin havaitseman KIC 8462852 -kohteen kiertoradalla? Varmaa vastausta on liki mahdotonta antaa. Kun tähti sijaitsee 1480 valovuoden päässä meistä, on varsin todennäköistä, ettei nopeita vastauksia ole odotettavissa. Tässä odotellessa voi heittää ilmaan kaikenlaista".
.
Todellisuudessa tähteä ympäröi vakuumielämän ekosysteemi jossa massiiviset avaruuseläinten parvet himmentävät epäsäännöllisesti tähden valoa. Siis tyyliin kalaparvet, mutta aivan toisenlaisella yksilömäärällä ja koolla. Avaruus elinympäristönä ei aseta eliöiden koolle ja lajimäärille rajoituksia.
Vakuumielämä ..jos sitä on kehittynyt, se saattaa olla universumin suurin ekosysteemi
http://www.hyodyllista.com/vakuumielaemae-jos-sitae-on-kehittynyt-se-t316594
"Pidän elämää muualla univerumissa hyvin todennäköisenä. Universumi luo elämää aina kuin se on mahdollista. Yksi asia josta en pidä, on se että elämä tarvitsee aina planeetan tai muun suuren taivaankappaleen kehittyäkseen. Pidän mahdollisena ja jopa todennäköisenä että elämän biomassasta suurin osa on vakuumielämää, eli tyhjiöön sopeutunutta elämää. Tämä on keskittynyt tähtien läheisyyteen elovyöhykkeeksi. Tämä elämä kattaa levätyyppisestä tähtiä ympäröivästä lautoituksesta aina propulsioon perustuvaan liikkumiseen kykeneviin kilometriluokan 'avaruuden valaisiin', ja kaikkea tältä väliltä.
Taivaankappale-elämä on vain häviävän pieni osa universumin tähtien elovyöhykkeiden biomassasta, joka käyttää ravinnokseen lähitähden säteilyä ja hiukkasryöppyjä, sekä toisiaan. Ei ole tarvittu kuin yksi lisääntymään kykenevä organismi joka kestää ja selviää vakuumissa, niin vuosimiljardien aikana on voinut kehittyä vaikka kuinka monimutkainen ekosysteemi tähtien elovyöhykkeelle, jossa on ravintoa säteilyn ja hiukkasvirtausten muodossa.
Kuinkahan hyvin auringon ympäristön mahdollista elämää on havainnoitu, tai otettu edes huomioon vakuumielämän mahdollisuutta? Taitaisi jäädä jopa miljoonat auringon ympärillä turvallisella etäisyydellä seilaavat 100-1000 metrin vakuumisinivalaat huomaamatta avaruustutkimuksessa, puhumattakaan levälautoista ym. pienemmästä. Aurinko esimerkiksi peittää mahdollisen heikon signaalikohinan, joka voisi olla yksilöiden viestintää melko lyhyillä etäisyyksillä (siis suhteessa vaikkapa auringon ja maan etäisyyteen), joka pidemmillä matkoilla hukkuisi kohinaan. Tämä viestintä taas voisi toimia hyvinkin, esim. ultravioletti-, näkyvänvalon-, infrapuna- tai radioaaltoalueella. Myöskin Merkuriusta pienemmät kappaleet jäävät todennäköisesti huomamatta, ellei tutkimusluotain sitten sattumalta ohita näitä avaruusvalaita aivan lähietäisyydeltä ja joudu kenties niiden ruokalistalle.
Jonkin 100 miljardin tähden lähistölle (keskimäärin galaksissa), jossakin 100 miljardissa galaksissa on hyvinkin voinut kehittyä elämää, joka kestää tyhjiöolosuhteet ja säteilyn. Aikaa tyhjiöevoluutiolle on saattanut olla n. 10-12 miljardia vuotta, jos ja kun universumi on 13,7 miljardia vuotta vanha. Tässä ajassa elämä saattaa evoluution myötä kehittyä millaiseksi vain, kun esimerkiksi elintila ei aseta rajoituksia koolle, iälle tai populaation määrälle, kuten planeetan tai kuun pinnalla tapahtuu väistämättä. Mitä suurempi populaatio, sitä suurempi evolutiivinen mahdollisuus uusien lajien kehitykselle. Avaruuden vakuumi saattaa olla lukemattomien tähtien lähistöllä täynnä elämää siinä määrin, että vastaavaa ei voi olla yhdenkään pallon pinnalla. Vakuumielämällä on myös suurempi mahdollisuus siirtyä uuden tähden ympärille ajan kuluessa kuin planeettaelämällä, koska yksi merkittävä este on jo ylitetty.
Toisekseen jo ihminen suunnittelee tänään "avaruuskanoja" puolitosissaan, ja muutamien satojen vuosien päästä ihminen saattaa hyvinkin kehittää lajeja, jotka jossakin määrin kestävät vakuumielämää. Saattaa olla että jossain meitä huomattavasti edellä olevat sivilisaatiot ovat muokanneet eliöitä kestämään tyhjiöolosuhteita ja mahdollisesti laiduntavat "avaruuskarjaa" ja ovat levittäneet vakuumielämää ympärilleen, jossa se edelleen kehittyy ja on kehittynyt ehkä vuosimiljoonia.
Tavallaan on siis kaksi mahdollisuutta vakuumielämän syntyyn; Joko se on syntynyt itsenäisesti tai sitten sitä on syntynyt älyllisten sivilisaatioiden geenimuokkauksen muodossa, tai kummallakin tapaa eri puolella universumia. Joka tapauksessa jos vakuumielämää on kehittynyt jo aikoja sitten, se saattaa olla maailmankaikkeuden yleisin elämänmuoto. Planeettojen biomassa saattaa olla näin häviävän pieni osa koko kaikkeuden biomassasta". - ydfjufdyhjdfgh
Vakuumielämä kirjoitti:
"Löytyikö nyt avaruudesta älyllistä elämää?
http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1445048865404.html
http://www.theatlantic.com/science/archive/2015/10/the-most-interesting-star-in-our-galaxy/410023/
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tiedemaailma-ihmeissaan-loytyiko-avaruudesta-alyllista-elamaa/6cjBaMFt?ref=ampparit:3a1a&ext=ampparit
Mitä kummaa siis tapahtuu Keplerin havaitseman KIC 8462852 -kohteen kiertoradalla? Varmaa vastausta on liki mahdotonta antaa. Kun tähti sijaitsee 1480 valovuoden päässä meistä, on varsin todennäköistä, ettei nopeita vastauksia ole odotettavissa. Tässä odotellessa voi heittää ilmaan kaikenlaista".
.
Todellisuudessa tähteä ympäröi vakuumielämän ekosysteemi jossa massiiviset avaruuseläinten parvet himmentävät epäsäännöllisesti tähden valoa. Siis tyyliin kalaparvet, mutta aivan toisenlaisella yksilömäärällä ja koolla. Avaruus elinympäristönä ei aseta eliöiden koolle ja lajimäärille rajoituksia.
Vakuumielämä ..jos sitä on kehittynyt, se saattaa olla universumin suurin ekosysteemi
http://www.hyodyllista.com/vakuumielaemae-jos-sitae-on-kehittynyt-se-t316594
"Pidän elämää muualla univerumissa hyvin todennäköisenä. Universumi luo elämää aina kuin se on mahdollista. Yksi asia josta en pidä, on se että elämä tarvitsee aina planeetan tai muun suuren taivaankappaleen kehittyäkseen. Pidän mahdollisena ja jopa todennäköisenä että elämän biomassasta suurin osa on vakuumielämää, eli tyhjiöön sopeutunutta elämää. Tämä on keskittynyt tähtien läheisyyteen elovyöhykkeeksi. Tämä elämä kattaa levätyyppisestä tähtiä ympäröivästä lautoituksesta aina propulsioon perustuvaan liikkumiseen kykeneviin kilometriluokan 'avaruuden valaisiin', ja kaikkea tältä väliltä.
Taivaankappale-elämä on vain häviävän pieni osa universumin tähtien elovyöhykkeiden biomassasta, joka käyttää ravinnokseen lähitähden säteilyä ja hiukkasryöppyjä, sekä toisiaan. Ei ole tarvittu kuin yksi lisääntymään kykenevä organismi joka kestää ja selviää vakuumissa, niin vuosimiljardien aikana on voinut kehittyä vaikka kuinka monimutkainen ekosysteemi tähtien elovyöhykkeelle, jossa on ravintoa säteilyn ja hiukkasvirtausten muodossa.
Kuinkahan hyvin auringon ympäristön mahdollista elämää on havainnoitu, tai otettu edes huomioon vakuumielämän mahdollisuutta? Taitaisi jäädä jopa miljoonat auringon ympärillä turvallisella etäisyydellä seilaavat 100-1000 metrin vakuumisinivalaat huomaamatta avaruustutkimuksessa, puhumattakaan levälautoista ym. pienemmästä. Aurinko esimerkiksi peittää mahdollisen heikon signaalikohinan, joka voisi olla yksilöiden viestintää melko lyhyillä etäisyyksillä (siis suhteessa vaikkapa auringon ja maan etäisyyteen), joka pidemmillä matkoilla hukkuisi kohinaan. Tämä viestintä taas voisi toimia hyvinkin, esim. ultravioletti-, näkyvänvalon-, infrapuna- tai radioaaltoalueella. Myöskin Merkuriusta pienemmät kappaleet jäävät todennäköisesti huomamatta, ellei tutkimusluotain sitten sattumalta ohita näitä avaruusvalaita aivan lähietäisyydeltä ja joudu kenties niiden ruokalistalle.
Jonkin 100 miljardin tähden lähistölle (keskimäärin galaksissa), jossakin 100 miljardissa galaksissa on hyvinkin voinut kehittyä elämää, joka kestää tyhjiöolosuhteet ja säteilyn. Aikaa tyhjiöevoluutiolle on saattanut olla n. 10-12 miljardia vuotta, jos ja kun universumi on 13,7 miljardia vuotta vanha. Tässä ajassa elämä saattaa evoluution myötä kehittyä millaiseksi vain, kun esimerkiksi elintila ei aseta rajoituksia koolle, iälle tai populaation määrälle, kuten planeetan tai kuun pinnalla tapahtuu väistämättä. Mitä suurempi populaatio, sitä suurempi evolutiivinen mahdollisuus uusien lajien kehitykselle. Avaruuden vakuumi saattaa olla lukemattomien tähtien lähistöllä täynnä elämää siinä määrin, että vastaavaa ei voi olla yhdenkään pallon pinnalla. Vakuumielämällä on myös suurempi mahdollisuus siirtyä uuden tähden ympärille ajan kuluessa kuin planeettaelämällä, koska yksi merkittävä este on jo ylitetty.
Toisekseen jo ihminen suunnittelee tänään "avaruuskanoja" puolitosissaan, ja muutamien satojen vuosien päästä ihminen saattaa hyvinkin kehittää lajeja, jotka jossakin määrin kestävät vakuumielämää. Saattaa olla että jossain meitä huomattavasti edellä olevat sivilisaatiot ovat muokanneet eliöitä kestämään tyhjiöolosuhteita ja mahdollisesti laiduntavat "avaruuskarjaa" ja ovat levittäneet vakuumielämää ympärilleen, jossa se edelleen kehittyy ja on kehittynyt ehkä vuosimiljoonia.
Tavallaan on siis kaksi mahdollisuutta vakuumielämän syntyyn; Joko se on syntynyt itsenäisesti tai sitten sitä on syntynyt älyllisten sivilisaatioiden geenimuokkauksen muodossa, tai kummallakin tapaa eri puolella universumia. Joka tapauksessa jos vakuumielämää on kehittynyt jo aikoja sitten, se saattaa olla maailmankaikkeuden yleisin elämänmuoto. Planeettojen biomassa saattaa olla näin häviävän pieni osa koko kaikkeuden biomassasta".Mitä sieniä olet napsinut?:D
- vakuumifauna
Vakuumielämä kirjoitti:
"Löytyikö nyt avaruudesta älyllistä elämää?
http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1445048865404.html
http://www.theatlantic.com/science/archive/2015/10/the-most-interesting-star-in-our-galaxy/410023/
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tiedemaailma-ihmeissaan-loytyiko-avaruudesta-alyllista-elamaa/6cjBaMFt?ref=ampparit:3a1a&ext=ampparit
Mitä kummaa siis tapahtuu Keplerin havaitseman KIC 8462852 -kohteen kiertoradalla? Varmaa vastausta on liki mahdotonta antaa. Kun tähti sijaitsee 1480 valovuoden päässä meistä, on varsin todennäköistä, ettei nopeita vastauksia ole odotettavissa. Tässä odotellessa voi heittää ilmaan kaikenlaista".
.
Todellisuudessa tähteä ympäröi vakuumielämän ekosysteemi jossa massiiviset avaruuseläinten parvet himmentävät epäsäännöllisesti tähden valoa. Siis tyyliin kalaparvet, mutta aivan toisenlaisella yksilömäärällä ja koolla. Avaruus elinympäristönä ei aseta eliöiden koolle ja lajimäärille rajoituksia.
Vakuumielämä ..jos sitä on kehittynyt, se saattaa olla universumin suurin ekosysteemi
http://www.hyodyllista.com/vakuumielaemae-jos-sitae-on-kehittynyt-se-t316594
"Pidän elämää muualla univerumissa hyvin todennäköisenä. Universumi luo elämää aina kuin se on mahdollista. Yksi asia josta en pidä, on se että elämä tarvitsee aina planeetan tai muun suuren taivaankappaleen kehittyäkseen. Pidän mahdollisena ja jopa todennäköisenä että elämän biomassasta suurin osa on vakuumielämää, eli tyhjiöön sopeutunutta elämää. Tämä on keskittynyt tähtien läheisyyteen elovyöhykkeeksi. Tämä elämä kattaa levätyyppisestä tähtiä ympäröivästä lautoituksesta aina propulsioon perustuvaan liikkumiseen kykeneviin kilometriluokan 'avaruuden valaisiin', ja kaikkea tältä väliltä.
Taivaankappale-elämä on vain häviävän pieni osa universumin tähtien elovyöhykkeiden biomassasta, joka käyttää ravinnokseen lähitähden säteilyä ja hiukkasryöppyjä, sekä toisiaan. Ei ole tarvittu kuin yksi lisääntymään kykenevä organismi joka kestää ja selviää vakuumissa, niin vuosimiljardien aikana on voinut kehittyä vaikka kuinka monimutkainen ekosysteemi tähtien elovyöhykkeelle, jossa on ravintoa säteilyn ja hiukkasvirtausten muodossa.
Kuinkahan hyvin auringon ympäristön mahdollista elämää on havainnoitu, tai otettu edes huomioon vakuumielämän mahdollisuutta? Taitaisi jäädä jopa miljoonat auringon ympärillä turvallisella etäisyydellä seilaavat 100-1000 metrin vakuumisinivalaat huomaamatta avaruustutkimuksessa, puhumattakaan levälautoista ym. pienemmästä. Aurinko esimerkiksi peittää mahdollisen heikon signaalikohinan, joka voisi olla yksilöiden viestintää melko lyhyillä etäisyyksillä (siis suhteessa vaikkapa auringon ja maan etäisyyteen), joka pidemmillä matkoilla hukkuisi kohinaan. Tämä viestintä taas voisi toimia hyvinkin, esim. ultravioletti-, näkyvänvalon-, infrapuna- tai radioaaltoalueella. Myöskin Merkuriusta pienemmät kappaleet jäävät todennäköisesti huomamatta, ellei tutkimusluotain sitten sattumalta ohita näitä avaruusvalaita aivan lähietäisyydeltä ja joudu kenties niiden ruokalistalle.
Jonkin 100 miljardin tähden lähistölle (keskimäärin galaksissa), jossakin 100 miljardissa galaksissa on hyvinkin voinut kehittyä elämää, joka kestää tyhjiöolosuhteet ja säteilyn. Aikaa tyhjiöevoluutiolle on saattanut olla n. 10-12 miljardia vuotta, jos ja kun universumi on 13,7 miljardia vuotta vanha. Tässä ajassa elämä saattaa evoluution myötä kehittyä millaiseksi vain, kun esimerkiksi elintila ei aseta rajoituksia koolle, iälle tai populaation määrälle, kuten planeetan tai kuun pinnalla tapahtuu väistämättä. Mitä suurempi populaatio, sitä suurempi evolutiivinen mahdollisuus uusien lajien kehitykselle. Avaruuden vakuumi saattaa olla lukemattomien tähtien lähistöllä täynnä elämää siinä määrin, että vastaavaa ei voi olla yhdenkään pallon pinnalla. Vakuumielämällä on myös suurempi mahdollisuus siirtyä uuden tähden ympärille ajan kuluessa kuin planeettaelämällä, koska yksi merkittävä este on jo ylitetty.
Toisekseen jo ihminen suunnittelee tänään "avaruuskanoja" puolitosissaan, ja muutamien satojen vuosien päästä ihminen saattaa hyvinkin kehittää lajeja, jotka jossakin määrin kestävät vakuumielämää. Saattaa olla että jossain meitä huomattavasti edellä olevat sivilisaatiot ovat muokanneet eliöitä kestämään tyhjiöolosuhteita ja mahdollisesti laiduntavat "avaruuskarjaa" ja ovat levittäneet vakuumielämää ympärilleen, jossa se edelleen kehittyy ja on kehittynyt ehkä vuosimiljoonia.
Tavallaan on siis kaksi mahdollisuutta vakuumielämän syntyyn; Joko se on syntynyt itsenäisesti tai sitten sitä on syntynyt älyllisten sivilisaatioiden geenimuokkauksen muodossa, tai kummallakin tapaa eri puolella universumia. Joka tapauksessa jos vakuumielämää on kehittynyt jo aikoja sitten, se saattaa olla maailmankaikkeuden yleisin elämänmuoto. Planeettojen biomassa saattaa olla näin häviävän pieni osa koko kaikkeuden biomassasta".Outo tähti kutkuttelee median sensaationappulaa
http://www.tiedetuubi.fi/avaruus/outo-tahti-kutkuttelee-median-sensaationappulaa
"Nopealla silmäyksellä tähti KIC 8462852 on normaali keltavalkoinen F3-luokan kääpiötähti. Se on jonkin verran Aurinkoa suurempi ja kirkkaampi, pyörähtää akselinsa ympäri kerran hieman alle vuorokaudessa, ja liikkuu varsin hitaasti meistä poispäin. Tähti sijaitsee liian kaukana näkyäkseen paljain silmin. Hyvällä teleskoopilla sen voi kuitenkin erottaa Joutsenen tähdistössä.
Neljän vuoden seurannassa se on kuitenkin osoittautunut yhdeksi oudoimmista tunnetuista tähdistä. Ehkä kaikkein oudoimmaksi.
KIC 8462852 on epäsäännöllisesti muuttuva tähti. Tähden kirkkaus, eli siitä meille tuleva säteilyvuo, pienenee aika ajoin. Sekä muutoksen voimakkuus että kesto vaihtelevat: Tähden säteily on pitkään tasaista, kunnes äkillisesti pienenee jopa viidenneksellä. Himmeneminen on tähän mennessä kestänyt pisimmillään 80, lyhimmillään 5 vuorokautta. Sitten kirkkaus palaa ennalleen, kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Toisin kuin muilla muuttuvilla tähdillä, KIC 8462852:n valokäyrän muutokset ovat outoja. Ne eivät selity tähden toiminnalla, eivätkä ne ole kiertävien planeettojenkaan aiheuttamia näennäisefektejä.
Tutkimuksessa mukana ollut Turun yliopiston tutkija Heidi Korhonen ihmettelee havaintoja yhä:
”Löytö on todella mielenkiintoinen. Emme ole koskaan ennen nähneet vastaavanlaisia himmenemisiä tähdissä. Ne ovat todellakn jotain epätavallista ja mysteeristä. Mietimme useita selitysvaihtoehtoja, ja tarkistimme myös tarkasti, ettei kyse ollut instrumenttivirheistä. Emme keksineet mitään keinoa, jolla itse tähti voisi tehdä ja aiheuttaa himmenemiset. Oma osuuteni keskittyi juuri tähden tarkempaan tutkimiseen. Ainoana jäljelle jäävänä selityksenä ovat mahdolliset tähden ympärillä olevat tekijät.”
Juuri tuo tekee tähdestä oudon. Aika ajoin jotain tulee juuri KIC 8462852:n ja meidän väliimme. Jokin peittää ajoittain merkittävän osan tähden kirkkaudesta. Tai oikeastaan näyttää siltä, että kyse on monista pienemmistä joistain, joiden yhteinen muoto lisäksi muuttuu.
Laskelmien mukaan varjostava materia lienee alle 25 astronomisen yksikön (AU) päässä tähdestä. Täkäläisittäin se vastaisi aluetta jossain Neptunuksen radan sisäpuolella".
Kyseessä voi siis olla vieraan sivilisaation rakentama Dysonin kehä (Dysonin pallo tai Dysonin sfääri) https://fi.wikipedia.org/wiki/Dysonin_kehä jolla Kardašovin skaalalla https://fi.wikipedia.org/wiki/Kardašovin_asteikko luokan II teknisesti kehittynyt sivilisaatio voisi hallita ja käyttää tähden energiaa. Tai vastaavan skaalan teknisen sivilisaation muita keinotekoisia megarakennelmia, esim. keinotekoisia planeettoja ym. rakennelmia tai avarsuusalusarmada.
Toinen eksoottinen vaihtoehto on vakuumifauna, jonka valtavat parvet saavat ajoittain lähitähtensä säteilyn himmenemään maasta katsottuna. - Spaceman4
Elämää vakuumissa - Vakuumivalaat- ja hait.
Voiko tyhjiöön sopeutunut organismi liikkua sulavasti
Kun katsoo ihmisen liikkumista avaruuspuvussa vakuumissa, meno on todella hidasta ja vaivalloista. Samoin avaruussukkulan liikkeet ovat kömpelöitä.
Jos oletamme vakuumiin sopeutuneen eliön, joka siis paitsi kestäisi tyhjiön olosuhteet, olisi vuosimiljoonien/miljardien evoluution myötä kehittänyt myös liikkumiseen tarvittavat propulsiosysteemit esimerkiksi jotain kaasunpoistoelimiä, joiden suuntausta se voisi muuttaa, tai joita olisi useampi eri puolilla kehoa jarrutukseen, asennon- ja suunnanmuutoksiin sekä kiihdytykseen.
Esimerkiksi jonkinlainen mustekalamainen eliö kaasupurkausaukolla/aukoilla tai delfiinimäinen eliö, jolla olisi liikutettavat kaasunpurkausaukkolisäkkeet evien sijaan. Voisiko tälläinen eliö liikkua sulavasti vakuumissa, eli muuttaa suuntaa ja
asentoa tai pysähtyä nopeasti kuten vaikkapa delfiini vedessä?
Vai onko liikkuminen vakuumissa väkisinkin tuomittu vaivalloiseksi ja kömpelöksi vaikka evoluutio kuinka jyräisi eteenpäin.
Tietenkin kysymyksen voi asettaa myös niin että onko tekniikan kehittyessä mahdollista rakentaa sulavasti ja ketterästi vakuumissa liikkuvia avaruusaluksia tai avaruuspukuja, jotka pystyisivät vaikkapa ilma-väliaineessa tapahtuviin sulaviin liikkeisiin verrattaviin temppuihin?
Työntövoima saadaan kaasunpäästöstä eli kansanomaisemmin sanottuna
pieremisestä. Kun sulkijalihaksia on useampia tai sitten ne ovat suunnattivassa, liikkuminen ja suunnanmuutokset onnistuvat. Mistäkö sitten pierittävää? No tämän ratkaisee se että toiset nauttivat liikkujien pierupäästöjä. Toisekseen kaasuja saadaan myös ruuansulatuksen kautta syömällä toisia pierijöitä.
Eli vakuumielämän kerrätys toimii toisten päästämän kaasun hyväksikäytöllä ja/tai syömällä petona näitä kaasunpäästäjiä. Lisäksi mahdollinen kasveja/levää vastaava fotosynteesiin kykenevä vakuumielämä voi elää käyttämällä tähden säteilyä energialähteenään. Tähdet myös sylkevät valtavasti massahiukkasia avaruuteen.
Jos elämä syntyy aurinkokunnan kehityksen yhteydessä, pikkukappaleita ensimmäisiksi elämän turvapaikaksi löytyy, samalla löytyy myös massaa joka voidaan muuttaa biomassaksi.
Toisekseen tähtien ympäri kiertävistä planeetoista osalla saattaa olla Saturnuksen kaltainen vyö tai tähden elokehän sisällä saattaa olla asteroidivyöhyke jossa pikkumurikoita löytyy planeettakunnan kehityksen
jälkeenkin. Planeetoille ei ajauduta koska liikkumiseen tarvittava työntövoima löytyy. Muutokset magneettikenttäaistissa taas varoittavat ajoissa planeettojen ratojen mahdollisesti sivutessa eloaluetta.
Aurinkotuulen puhaltaessa kuolleita ja toimintakykynsä menettäneitä eliöitä kauemmas eloalueen reunoille, niihin on saattanut kehittyä omat raadonsyöjänsä, joita voi olla mikrobeista suuriin eläimiin. Näitä taas syövät mahdollisesti suuret petoeläimet, jotka tuovat massaa takaisin muualle eloalueelle. Myös suuret raadonsyöjät voivat synnyttää ja kasvaa elokehän reuna-alueilla ja tuoda biomassaa takaisin muualle elokehälle vaelluksillaan täysikokoisina/ikäisinä.
Tähteä lähimmällä olevalla ehokehän alueella "vakuumilevät" imevät tähden sm-säteilyä fotosynteesillä ja tätä levää syövät pienet eliöt. Pieneliöitä taas syövät avaruuden laiduntajat pienikokoisista aina "vakuumivalaisiin asti". Näitä taas syövät avaruuden pedot "vakuumihait". Eloalueen laidalle aurinkotuulen puhaltamaa biomassaa hyödyntämään taas kehittyy eri kokoisia raadonsyöjiä, jotka ajan kuluessa siirtyvät takaisin eloalueen etuosiin, palauttaen biomassaa. - whalefartinspace
Spaceman4 kirjoitti:
Elämää vakuumissa - Vakuumivalaat- ja hait.
Voiko tyhjiöön sopeutunut organismi liikkua sulavasti
Kun katsoo ihmisen liikkumista avaruuspuvussa vakuumissa, meno on todella hidasta ja vaivalloista. Samoin avaruussukkulan liikkeet ovat kömpelöitä.
Jos oletamme vakuumiin sopeutuneen eliön, joka siis paitsi kestäisi tyhjiön olosuhteet, olisi vuosimiljoonien/miljardien evoluution myötä kehittänyt myös liikkumiseen tarvittavat propulsiosysteemit esimerkiksi jotain kaasunpoistoelimiä, joiden suuntausta se voisi muuttaa, tai joita olisi useampi eri puolilla kehoa jarrutukseen, asennon- ja suunnanmuutoksiin sekä kiihdytykseen.
Esimerkiksi jonkinlainen mustekalamainen eliö kaasupurkausaukolla/aukoilla tai delfiinimäinen eliö, jolla olisi liikutettavat kaasunpurkausaukkolisäkkeet evien sijaan. Voisiko tälläinen eliö liikkua sulavasti vakuumissa, eli muuttaa suuntaa ja
asentoa tai pysähtyä nopeasti kuten vaikkapa delfiini vedessä?
Vai onko liikkuminen vakuumissa väkisinkin tuomittu vaivalloiseksi ja kömpelöksi vaikka evoluutio kuinka jyräisi eteenpäin.
Tietenkin kysymyksen voi asettaa myös niin että onko tekniikan kehittyessä mahdollista rakentaa sulavasti ja ketterästi vakuumissa liikkuvia avaruusaluksia tai avaruuspukuja, jotka pystyisivät vaikkapa ilma-väliaineessa tapahtuviin sulaviin liikkeisiin verrattaviin temppuihin?
Työntövoima saadaan kaasunpäästöstä eli kansanomaisemmin sanottuna
pieremisestä. Kun sulkijalihaksia on useampia tai sitten ne ovat suunnattivassa, liikkuminen ja suunnanmuutokset onnistuvat. Mistäkö sitten pierittävää? No tämän ratkaisee se että toiset nauttivat liikkujien pierupäästöjä. Toisekseen kaasuja saadaan myös ruuansulatuksen kautta syömällä toisia pierijöitä.
Eli vakuumielämän kerrätys toimii toisten päästämän kaasun hyväksikäytöllä ja/tai syömällä petona näitä kaasunpäästäjiä. Lisäksi mahdollinen kasveja/levää vastaava fotosynteesiin kykenevä vakuumielämä voi elää käyttämällä tähden säteilyä energialähteenään. Tähdet myös sylkevät valtavasti massahiukkasia avaruuteen.
Jos elämä syntyy aurinkokunnan kehityksen yhteydessä, pikkukappaleita ensimmäisiksi elämän turvapaikaksi löytyy, samalla löytyy myös massaa joka voidaan muuttaa biomassaksi.
Toisekseen tähtien ympäri kiertävistä planeetoista osalla saattaa olla Saturnuksen kaltainen vyö tai tähden elokehän sisällä saattaa olla asteroidivyöhyke jossa pikkumurikoita löytyy planeettakunnan kehityksen
jälkeenkin. Planeetoille ei ajauduta koska liikkumiseen tarvittava työntövoima löytyy. Muutokset magneettikenttäaistissa taas varoittavat ajoissa planeettojen ratojen mahdollisesti sivutessa eloaluetta.
Aurinkotuulen puhaltaessa kuolleita ja toimintakykynsä menettäneitä eliöitä kauemmas eloalueen reunoille, niihin on saattanut kehittyä omat raadonsyöjänsä, joita voi olla mikrobeista suuriin eläimiin. Näitä taas syövät mahdollisesti suuret petoeläimet, jotka tuovat massaa takaisin muualle eloalueelle. Myös suuret raadonsyöjät voivat synnyttää ja kasvaa elokehän reuna-alueilla ja tuoda biomassaa takaisin muualle elokehälle vaelluksillaan täysikokoisina/ikäisinä.
Tähteä lähimmällä olevalla ehokehän alueella "vakuumilevät" imevät tähden sm-säteilyä fotosynteesillä ja tätä levää syövät pienet eliöt. Pieneliöitä taas syövät avaruuden laiduntajat pienikokoisista aina "vakuumivalaisiin asti". Näitä taas syövät avaruuden pedot "vakuumihait". Eloalueen laidalle aurinkotuulen puhaltamaa biomassaa hyödyntämään taas kehittyy eri kokoisia raadonsyöjiä, jotka ajan kuluessa siirtyvät takaisin eloalueen etuosiin, palauttaen biomassaa.Joo, kyllä siellä on avaruudessa pieremällä liikuskelevia valaita ja haita... ihan ehdoton ykköshypoteesi...
- PakkoOllaTotta
whalefartinspace kirjoitti:
Joo, kyllä siellä on avaruudessa pieremällä liikuskelevia valaita ja haita... ihan ehdoton ykköshypoteesi...
Elämää vakuumissa - Vakuumivalaat ja hait
Vakuumielämää ..siellä on avaruudessa pieremällä liikuskelevia valaita ja haita... ihan ehdoton ykköshypoteesi...
Niin hullu ajatus että sen on pakko olla totta. - Gennadi.Kapusta
Spaceman4 kirjoitti:
Elämää vakuumissa - Vakuumivalaat- ja hait.
Voiko tyhjiöön sopeutunut organismi liikkua sulavasti
Kun katsoo ihmisen liikkumista avaruuspuvussa vakuumissa, meno on todella hidasta ja vaivalloista. Samoin avaruussukkulan liikkeet ovat kömpelöitä.
Jos oletamme vakuumiin sopeutuneen eliön, joka siis paitsi kestäisi tyhjiön olosuhteet, olisi vuosimiljoonien/miljardien evoluution myötä kehittänyt myös liikkumiseen tarvittavat propulsiosysteemit esimerkiksi jotain kaasunpoistoelimiä, joiden suuntausta se voisi muuttaa, tai joita olisi useampi eri puolilla kehoa jarrutukseen, asennon- ja suunnanmuutoksiin sekä kiihdytykseen.
Esimerkiksi jonkinlainen mustekalamainen eliö kaasupurkausaukolla/aukoilla tai delfiinimäinen eliö, jolla olisi liikutettavat kaasunpurkausaukkolisäkkeet evien sijaan. Voisiko tälläinen eliö liikkua sulavasti vakuumissa, eli muuttaa suuntaa ja
asentoa tai pysähtyä nopeasti kuten vaikkapa delfiini vedessä?
Vai onko liikkuminen vakuumissa väkisinkin tuomittu vaivalloiseksi ja kömpelöksi vaikka evoluutio kuinka jyräisi eteenpäin.
Tietenkin kysymyksen voi asettaa myös niin että onko tekniikan kehittyessä mahdollista rakentaa sulavasti ja ketterästi vakuumissa liikkuvia avaruusaluksia tai avaruuspukuja, jotka pystyisivät vaikkapa ilma-väliaineessa tapahtuviin sulaviin liikkeisiin verrattaviin temppuihin?
Työntövoima saadaan kaasunpäästöstä eli kansanomaisemmin sanottuna
pieremisestä. Kun sulkijalihaksia on useampia tai sitten ne ovat suunnattivassa, liikkuminen ja suunnanmuutokset onnistuvat. Mistäkö sitten pierittävää? No tämän ratkaisee se että toiset nauttivat liikkujien pierupäästöjä. Toisekseen kaasuja saadaan myös ruuansulatuksen kautta syömällä toisia pierijöitä.
Eli vakuumielämän kerrätys toimii toisten päästämän kaasun hyväksikäytöllä ja/tai syömällä petona näitä kaasunpäästäjiä. Lisäksi mahdollinen kasveja/levää vastaava fotosynteesiin kykenevä vakuumielämä voi elää käyttämällä tähden säteilyä energialähteenään. Tähdet myös sylkevät valtavasti massahiukkasia avaruuteen.
Jos elämä syntyy aurinkokunnan kehityksen yhteydessä, pikkukappaleita ensimmäisiksi elämän turvapaikaksi löytyy, samalla löytyy myös massaa joka voidaan muuttaa biomassaksi.
Toisekseen tähtien ympäri kiertävistä planeetoista osalla saattaa olla Saturnuksen kaltainen vyö tai tähden elokehän sisällä saattaa olla asteroidivyöhyke jossa pikkumurikoita löytyy planeettakunnan kehityksen
jälkeenkin. Planeetoille ei ajauduta koska liikkumiseen tarvittava työntövoima löytyy. Muutokset magneettikenttäaistissa taas varoittavat ajoissa planeettojen ratojen mahdollisesti sivutessa eloaluetta.
Aurinkotuulen puhaltaessa kuolleita ja toimintakykynsä menettäneitä eliöitä kauemmas eloalueen reunoille, niihin on saattanut kehittyä omat raadonsyöjänsä, joita voi olla mikrobeista suuriin eläimiin. Näitä taas syövät mahdollisesti suuret petoeläimet, jotka tuovat massaa takaisin muualle eloalueelle. Myös suuret raadonsyöjät voivat synnyttää ja kasvaa elokehän reuna-alueilla ja tuoda biomassaa takaisin muualle elokehälle vaelluksillaan täysikokoisina/ikäisinä.
Tähteä lähimmällä olevalla ehokehän alueella "vakuumilevät" imevät tähden sm-säteilyä fotosynteesillä ja tätä levää syövät pienet eliöt. Pieneliöitä taas syövät avaruuden laiduntajat pienikokoisista aina "vakuumivalaisiin asti". Näitä taas syövät avaruuden pedot "vakuumihait". Eloalueen laidalle aurinkotuulen puhaltamaa biomassaa hyödyntämään taas kehittyy eri kokoisia raadonsyöjiä, jotka ajan kuluessa siirtyvät takaisin eloalueen etuosiin, palauttaen biomassaa."Tietenkin kysymyksen voi asettaa myös niin että onko tekniikan kehittyessä mahdollista rakentaa sulavasti ja ketterästi vakuumissa liikkuvia avaruusaluksia tai avaruuspukuja,"
Helppoa. Opetamme kosmonautit piereskelemään hallitusti. - vanha.juttu
Spaceman4 kirjoitti:
Elämää vakuumissa - Vakuumivalaat- ja hait.
Voiko tyhjiöön sopeutunut organismi liikkua sulavasti
Kun katsoo ihmisen liikkumista avaruuspuvussa vakuumissa, meno on todella hidasta ja vaivalloista. Samoin avaruussukkulan liikkeet ovat kömpelöitä.
Jos oletamme vakuumiin sopeutuneen eliön, joka siis paitsi kestäisi tyhjiön olosuhteet, olisi vuosimiljoonien/miljardien evoluution myötä kehittänyt myös liikkumiseen tarvittavat propulsiosysteemit esimerkiksi jotain kaasunpoistoelimiä, joiden suuntausta se voisi muuttaa, tai joita olisi useampi eri puolilla kehoa jarrutukseen, asennon- ja suunnanmuutoksiin sekä kiihdytykseen.
Esimerkiksi jonkinlainen mustekalamainen eliö kaasupurkausaukolla/aukoilla tai delfiinimäinen eliö, jolla olisi liikutettavat kaasunpurkausaukkolisäkkeet evien sijaan. Voisiko tälläinen eliö liikkua sulavasti vakuumissa, eli muuttaa suuntaa ja
asentoa tai pysähtyä nopeasti kuten vaikkapa delfiini vedessä?
Vai onko liikkuminen vakuumissa väkisinkin tuomittu vaivalloiseksi ja kömpelöksi vaikka evoluutio kuinka jyräisi eteenpäin.
Tietenkin kysymyksen voi asettaa myös niin että onko tekniikan kehittyessä mahdollista rakentaa sulavasti ja ketterästi vakuumissa liikkuvia avaruusaluksia tai avaruuspukuja, jotka pystyisivät vaikkapa ilma-väliaineessa tapahtuviin sulaviin liikkeisiin verrattaviin temppuihin?
Työntövoima saadaan kaasunpäästöstä eli kansanomaisemmin sanottuna
pieremisestä. Kun sulkijalihaksia on useampia tai sitten ne ovat suunnattivassa, liikkuminen ja suunnanmuutokset onnistuvat. Mistäkö sitten pierittävää? No tämän ratkaisee se että toiset nauttivat liikkujien pierupäästöjä. Toisekseen kaasuja saadaan myös ruuansulatuksen kautta syömällä toisia pierijöitä.
Eli vakuumielämän kerrätys toimii toisten päästämän kaasun hyväksikäytöllä ja/tai syömällä petona näitä kaasunpäästäjiä. Lisäksi mahdollinen kasveja/levää vastaava fotosynteesiin kykenevä vakuumielämä voi elää käyttämällä tähden säteilyä energialähteenään. Tähdet myös sylkevät valtavasti massahiukkasia avaruuteen.
Jos elämä syntyy aurinkokunnan kehityksen yhteydessä, pikkukappaleita ensimmäisiksi elämän turvapaikaksi löytyy, samalla löytyy myös massaa joka voidaan muuttaa biomassaksi.
Toisekseen tähtien ympäri kiertävistä planeetoista osalla saattaa olla Saturnuksen kaltainen vyö tai tähden elokehän sisällä saattaa olla asteroidivyöhyke jossa pikkumurikoita löytyy planeettakunnan kehityksen
jälkeenkin. Planeetoille ei ajauduta koska liikkumiseen tarvittava työntövoima löytyy. Muutokset magneettikenttäaistissa taas varoittavat ajoissa planeettojen ratojen mahdollisesti sivutessa eloaluetta.
Aurinkotuulen puhaltaessa kuolleita ja toimintakykynsä menettäneitä eliöitä kauemmas eloalueen reunoille, niihin on saattanut kehittyä omat raadonsyöjänsä, joita voi olla mikrobeista suuriin eläimiin. Näitä taas syövät mahdollisesti suuret petoeläimet, jotka tuovat massaa takaisin muualle eloalueelle. Myös suuret raadonsyöjät voivat synnyttää ja kasvaa elokehän reuna-alueilla ja tuoda biomassaa takaisin muualle elokehälle vaelluksillaan täysikokoisina/ikäisinä.
Tähteä lähimmällä olevalla ehokehän alueella "vakuumilevät" imevät tähden sm-säteilyä fotosynteesillä ja tätä levää syövät pienet eliöt. Pieneliöitä taas syövät avaruuden laiduntajat pienikokoisista aina "vakuumivalaisiin asti". Näitä taas syövät avaruuden pedot "vakuumihait". Eloalueen laidalle aurinkotuulen puhaltamaa biomassaa hyödyntämään taas kehittyy eri kokoisia raadonsyöjiä, jotka ajan kuluessa siirtyvät takaisin eloalueen etuosiin, palauttaen biomassaa.Vakuumielämää löytyi !
http://keskustelu.suomi24.fi/t/12439472/vakuumielamaa-loytyi-! - Ympäristöt
vanha.juttu kirjoitti:
Vakuumielämää löytyi !
http://keskustelu.suomi24.fi/t/12439472/vakuumielamaa-loytyi-!Jos mukaan otetaan muukin kuin hiileen ja veteen perustuva elämä niin suurimmat ekosysteemit ovat:
1. Avaruus eli vakuumi
2. Avaruuden kaasupilvet
3. Tähdet (mm. ruskeat kääpiöt)
4. Planeetat
5. Kuut
6. Pienemmät taivaankappaleet
7. keinotekoiset rakennelmat (avaruusarkit, alukset ym.) - Pan-elämää.alulle
Ympäristöt kirjoitti:
Jos mukaan otetaan muukin kuin hiileen ja veteen perustuva elämä niin suurimmat ekosysteemit ovat:
1. Avaruus eli vakuumi
2. Avaruuden kaasupilvet
3. Tähdet (mm. ruskeat kääpiöt)
4. Planeetat
5. Kuut
6. Pienemmät taivaankappaleet
7. keinotekoiset rakennelmat (avaruusarkit, alukset ym.)Tähdet, kuten Aurinko, ovat kaikkein suurimpia vakuumieliöitä. Ne koostuvat plasmoista, joiden tiedetään käyttäytyvän elävien olentojen lailla (ja miksipä ei - kaikki on elävää).
http://www.panpsychism.net/html/plasma.html
Sir William Crookes, an English physicist, identified this state of matter in 1879. In 1927 the American Nobel Prize-winning physicist Irving Langmuir, named it Plasma borrowing the term from medical science because it resembled life itself- acting in a complicated and unpredictable manner. PlasmaÕs complexity vastly exceeds the other forms of matter.
The sun is our most visible plasma along with all the other stars. A much cooler form of plasma is seen in the Northern and Southern lights. If youÕve ever seen the Aurora dancing, it seems to be alive! When David Bohm was studying plasma at Lawrence Lab U.C. Berkeley in 1943 he got he same impression.Ê
Bohm discovered in high temperature gas, (plasma) that the electrons stripped from the atoms donÕt behave as individual particles but as part of a larger, organized whole. These electrons produced highly organized effects as if some organic process was choreographing their collective behavior. These collective movements now called Bohm-diffusion gave him the impression that this sea of electrons was somehow alive. - Avatar-avaruus
Pan-elämää.alulle kirjoitti:
Tähdet, kuten Aurinko, ovat kaikkein suurimpia vakuumieliöitä. Ne koostuvat plasmoista, joiden tiedetään käyttäytyvän elävien olentojen lailla (ja miksipä ei - kaikki on elävää).
http://www.panpsychism.net/html/plasma.html
Sir William Crookes, an English physicist, identified this state of matter in 1879. In 1927 the American Nobel Prize-winning physicist Irving Langmuir, named it Plasma borrowing the term from medical science because it resembled life itself- acting in a complicated and unpredictable manner. PlasmaÕs complexity vastly exceeds the other forms of matter.
The sun is our most visible plasma along with all the other stars. A much cooler form of plasma is seen in the Northern and Southern lights. If youÕve ever seen the Aurora dancing, it seems to be alive! When David Bohm was studying plasma at Lawrence Lab U.C. Berkeley in 1943 he got he same impression.Ê
Bohm discovered in high temperature gas, (plasma) that the electrons stripped from the atoms donÕt behave as individual particles but as part of a larger, organized whole. These electrons produced highly organized effects as if some organic process was choreographing their collective behavior. These collective movements now called Bohm-diffusion gave him the impression that this sea of electrons was somehow alive.Panpsykismi (kreik. pan 'kaikki' psykhē 'sielu') on mielenfilosofian suuntaus, jonka mukaan kaikkeuden ja tietoisuuden alkeishiukkaset ovat mielellisiä tai henkisiä (psyykkisiä tai mentaalisia) eli inhimillinen tietoisuus on niissä jo ”idullaan”. Panpsykismin sanotaan olevan lähempänä mystiikkaa tai parapsykologiaa kuin luonnontieteitä, koska sitä on mahdotonta osoittaa todeksi ja kokemusperäisen todentamisen asemesta tulokset ovat lähinnä filosofisia.
Panpsykismi ei ole uusi aatesuunta, vaan esimerkiksi jo Gottfried Leibniz ja Baruch Spinoza kannattivat sitä 1600-luvulla.
Paneksperientalismi on panpsykismin heikompi muunnelma. Sen mukaan kaikilla olioilla on elämyksellinen tietoisuus, mutta ei kognitiota eikä näin välttämättä mieltä. Paneksperientalismia on kannattanut muun muassa Alfred North Whitehead.
Panprotoeksperientialismi on paneksperientalismiakin heikompi muunnelma, jonka mukaan kaikilla olioilla on ei-fysikaalisia ominaisuuksia, jotka ovat elämyksellisen tietoisuuden esiasteita (tai elämyksellinen tietoisuus piilevässä, kehittymättömässä muodossa), mutta ei kognitiota tai tietoista tajuntaa.
Panpsykismin mukaan mieli on fyysistä. Esimerkiksi Daniel Dennett on perustellut mielen fyysisyyttä sillä, että jos henkisyys olisi luonteeltaan ei-fyysinen, sillä ei olisi fysikaalista energiaa eikä massaa eikä se täten voisi vaikuttaa maailmaan. Jos mieli voisi vaikuttaa fyysisen maailman ulkopuolelta, tämä johtaisi siihen, että energian säilymislaki ei pätisi.
Niels Bohr ajatteli, että kvantti-ilmiöt muistuttivat tietoisen kokemuksen kokonaisvaltaisia piirteitä. Matemaatikko Roger Penrose on esittänyt samankaltaisia ajatuksia kirjassa Shadows of mind.
Thomas Nagelin mukaan todellisuuden hiukkasilla on alkeellinen tietoisuuden taso, joka on olemassa riippumatta siitä, onko se elollisessa vai elottomassa aineksessa. Aivojen kaltaisessa organisaatiossa nämä reagoivat ja tuottavat monimutkaisempia henkisiä ominaisuuksia ja lopulta tietoisuuden. Tämä järjestäytyminen on Nagelin mukaan holistinen, emergentti ominaisuus, eikä sitä voida siksi ymmärtää reduktionistisesti.
David Bohm on perustellut tietoisuuden olemassaoloa kvanttitason ilmiöillä. Hänen mukaansa alkeishiukkaseen, esimerkiksi elektroniin, liittyy uudentyyppinen aalto, joka vaikuttaa sen toimintaan; kvanttiaalto leviää laajalle. Tällöin hiukkanen alkeellisella tasolla ”tietää”, mitä sen ympäristössä tapahtuu. Bohmin mukaan on periaatteessa mahdollista, että tämä tieto johtaa tietoisuuteen, sillä hermosolut koostuvat atomeista ja atomit koostuvat alkeishiukkasista. Bohmin näkemys poikkeaa siitä, mitä kvanttitapahtumista yleensä ajatellaan, koska hänen mukaansa kvanttiaalto ei ”töni” hiukkasta vaan informoi sitä. Bohmin mukaan tietoisuus on pelkistettävissä kiinteästi aineen perusominaisuudeksi.
John Searle on esittänyt, että siinä missä veden nestemäisyys on vesiatomien korkeampi (emergentti) taso, on mieli aivojen korkeamman tason piirre. Searlen mukaan tämä tarkoittaa sitä, että kokemusperäisen tieteen on mahdollista selittää tietoisuus seuraukseksi tietynlaisista aivojen tapahtumasarjoista.
Filosofi David Chalmers on esittänyt, että yksi todellisuuden perusaines on informaatio, joka vaikuttaa kahdella tavalla: fysikaalisesti ja elämyksellisesti. Fyysinen osa tuottaa aineelliset vasteet ja elämyksellinen kokemuksellisuuden.
Tämän panpsykismin mukaan esimerkiksi tähti tai planeetta voi olla tietoisesti järjestäytynyt kokeva "elävä" olio, joka informoi eli viestii muiden vastaavan rakenteen omaavien objektien kanssa. Universaali tai kosminen mieli saattaa kattaa jopa koko universumin, jolloin se on kokonaisuutena laajin tietoinen kokija ja olio. Multiversumi/hyperavaruustietoisuus -> Universumitietoisuus -> Galaktinen tietoisuus -> Tähtitietoisuus -> Planetaarinen tietoisuus -> Eliötietoisuus -> Solutietoisuus -> DNA-tietoisuus -> Molekyylitietoisuus -> Atomitietoisuus -> Ydintietoisuus -> Nukleonitietoisuus(Hadronit/baryonit/mesonit) -> Alkeishiukkastietoisuus(leptonit/kvarkit/bosonit) -> Eetteritietoisuus. Avaruus saattaa olla kaikilla tasoilla kokevaa ja tiedostavaa.
- ikuinenYkkönen
Kuka teidän mielestä on paras skeptikko maailmassa? Mun mielestä alle metrin mittaisten taikuriskeptikoiden sarjassa James Randi on paras. Onko se ratkaissut jo tässä huijareiden rakentamassa sadussa piilevän ufohumpuukin?
- JokuXXX
eläpä hoppuile... näitä vaan, Ja varmaan sunkiin tekis mieli nähä ihka OiGee Ufo elämäs aikana, mutta pakko sanoa: ei tuu tapahtumaan.
Jotkuun sentän on... Aika jännää vai?- pläski
ryhdyit sitte varakkitrolliksi ... hä?
- china.man
pläski kirjoitti:
ryhdyit sitte varakkitrolliksi ... hä?
opin kiljottamaan soomee... huisia eikö? tot NiinKö vaiko eikö?
- Lisää_palloja
Tuon lisäksi on löydetty 17 muutakin tähteä joita saattaa kiertää Dysonin pallo. Eli 17 potentiaalisesti hyvin pitkälle kehittynyttä sivilisaatiota jotka kykenevät keräämään aurinkonsa kaiken energian talteen ja käyttämään hyödyksi.
http://home.fnal.gov/~carrigan/infrared_astronomy/Fermilab_search.htm
https://disclosurelabs.wordpress.com/2014/02/16/search-yields-17-potential-dyson-sphere-candidates/
A concluded research project known as the Fermilab Dyson Sphere Search, has yielded results which are curious and peculiar, to say the very least. The results yielded a massive 17 potential candidates in our own galaxy, which would fit the theory which was once postulated in the 50’s by Freeman Dyson – after whom the hyperstructure was named. - kertaakertaa
"Ei ole tähän mennessä löytynyt eikä tule jatkossakaan löytymään, koska
ei ole mitään löydettävää".
Joo, keskimäärin sata miljardia tähteä sisältävissä galakseissa toinen mokoma ruskeita/punaisia kääpiöitä, joiden ympärillä planeettakunnat, yleensä useampia planeettoja laskematon määrä ruskeita alikääpiöitä tai tähtienvälisiä planeettoja, pikkuplaneettoja, kuita, asteroideja sekä komeettoja.
Tämä ainakin 100 miljardissa galaksissa galakseista linkoutuneet tähdet ja tähtikunnat ja niiden planeettajärjestelmät galaksien ulkopuolella.
Eihän tuolla mitään muuta elämää ole kuin tämän meidän pallomme;)- reality.check
>>Joo, keskimäärin sata miljardia tähteä sisältävissä galakseissa toinen mokoma ruskeita/punaisia kääpiöitä, joiden ympärillä planeettakunnat, yleensä useampia planeettoja laskematon määrä ruskeita alikääpiöitä tai tähtienvälisiä planeettoja, pikkuplaneettoja, kuita, asteroideja sekä komeettoja.
Tämä ainakin 100 miljardissa galaksissa galakseista linkoutuneet tähdet ja tähtikunnat ja niiden planeettajärjestelmät galaksien ulkopuolella.<<
Joo, ja kaikesta tästä huolimatta ei yhtäkään yhteydenottoa. - OhiMän
reality.check kirjoitti:
>>Joo, keskimäärin sata miljardia tähteä sisältävissä galakseissa toinen mokoma ruskeita/punaisia kääpiöitä, joiden ympärillä planeettakunnat, yleensä useampia planeettoja laskematon määrä ruskeita alikääpiöitä tai tähtienvälisiä planeettoja, pikkuplaneettoja, kuita, asteroideja sekä komeettoja.
Tämä ainakin 100 miljardissa galaksissa galakseista linkoutuneet tähdet ja tähtikunnat ja niiden planeettajärjestelmät galaksien ulkopuolella.<<
Joo, ja kaikesta tästä huolimatta ei yhtäkään yhteydenottoa.Snowden: Alienien viestintä liian kova pala jopa NSA:lle
http://www.digitoday.fi/data/2015/09/21/snowden-alienien-viestinta-liian-kova-pala-jopa-nsalle/201512214/66
Radiolähetykset ovat juuri kehittyneen teknisen apukoulusivilisaation viestintäkeino. - hutioletjoo
OhiMän kirjoitti:
Snowden: Alienien viestintä liian kova pala jopa NSA:lle
http://www.digitoday.fi/data/2015/09/21/snowden-alienien-viestinta-liian-kova-pala-jopa-nsalle/201512214/66
Radiolähetykset ovat juuri kehittyneen teknisen apukoulusivilisaation viestintäkeino.Äläpä vääristele artikkelia, Snowden ei ole sanonut että "alienien viestintä liian kova pala jopa NSA:lle".
TOIMITTAJA kirjoittaa artikkelissaan: "Snowdenin ajatuksista voi johtaa, että avaruusolentojen sanomat voivat olla liian kova pala jopa NSA:lle."
Joten miten tämä TOIMITTAJAN ajatelma nyt yhtäkkiä muuttuikin Snowdenin sanomaksi, ja että olematon viestintä nyt vieläpä olisi "liian kova pala" NSA:lle?
Venyykö todellisuus näin räikeästi useinkin ufopiireissä? Tai no, tiedämmehän vastauksen jo toki... - tyypillinen.kuvio
hutioletjoo kirjoitti:
Äläpä vääristele artikkelia, Snowden ei ole sanonut että "alienien viestintä liian kova pala jopa NSA:lle".
TOIMITTAJA kirjoittaa artikkelissaan: "Snowdenin ajatuksista voi johtaa, että avaruusolentojen sanomat voivat olla liian kova pala jopa NSA:lle."
Joten miten tämä TOIMITTAJAN ajatelma nyt yhtäkkiä muuttuikin Snowdenin sanomaksi, ja että olematon viestintä nyt vieläpä olisi "liian kova pala" NSA:lle?
Venyykö todellisuus näin räikeästi useinkin ufopiireissä? Tai no, tiedämmehän vastauksen jo toki...Kyllähän artikkelin otsikossa noin sanottiin, mutta se taas oli toimittajan omaa tekstiä. Mutta hyvä esimerkki siitä kuinka nämä jutut alkavat elää omaa elämäänsä; Snowden juttelee toimittajalle niitä näitä, toimittaja johtelee Snowdenin ajatelmista itselleen ajatuksia ja kirjoittaa ne artikkeliin ja lisää NSA:n mukaan "alien"-kuvioon, seuraavaksi ne ovatkin jo Snowdenin sanomisia joissa "alienit" olisivat muka viestineet ja NSA olisi viestinnän edessä voimaton jne.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 898226
- 916342
Minua nainen harmittaa, että en pääse sun rahoihin käsiksi
En pysty myöskään pilaamaan elämääsi niin kauan kun sulla on fuck off pääomaa. Harmittaa myös etten tiedä kuinka paljon586233Sydän karrella
Jos yritän olla niin rehellinen kuin pystyn paljastamatta mitään tärkeää. Ensiksi mä huomasin sun tuijottavan mua. Ihme344821- 443284
- 503265
Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo572892- 442819
Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per482770- 492750