Jos en toivu koskaan...

kafkakellarissa

Hei!

Olen 30-vuotias nainen. Elän parisuhteessa ja toimin lukion lehtorina. Harrastan paljon liikuntaa, syön terveellisesti, yritän nähdä ihmisiä vapaa-ajallani. Minua pidetään fiksuna, nättinä ja iloisena. Ongelmani on se, että olen viimeiset viisitoista vuotta halunnut kuolla. Päivien syvä kuolemankaipuu voi käynnistyä yhdestä kielteisestä palautteesta esimerkiksi töissä. Siitä sitten kivutaan ja yhtä varmasti taas pudotaan. Tämä vuoristorata väsyttää minua, mutta vuosien saatossa olen oppinut olemaan rasittamatta tällä läheisiäni.

Olen käynyt terapiassa nuorempana noin seitsemän vuotta. Syy vointiini on selvä: minut hylättiin lapsena. Toinen vanhemmistani yritti tappaa itsensä, ja löysin hänet henkitoreissaan kotoa. Olin 10-vuotias. Soitin ambulanssin, fiksu tyttö. Tämä itsetuhoinen vanhempani ei ollut kykenevä huolehtimaan minusta, mutta silti asuin hänen kanssaan. Pelkäsin joka päivä uutta itsemurhayritystä. Pelkäsin huoltajan hallitsemattomia mielialan vaihteluita, huutoa, haukkumista, humalaisia öitä. Inhosin seksin ääniä, joita ei meiltä lapsilta peitelty. Inhosin kotimme siivottomuutta, rahattomuutta, nälkää. Minun piti olla hyvin näkymätön, että sain tuossa kodissa olla olemassa. Kun olin yläkouluikäinen, saattoi mennä päiviä, että huoltajani ja minä emme vaihtaneet sanaakaan. Minusta kasvoi hyvin kiltti ja hiljainen kympin tyttö.

Kukaan sukulainen ei halunnut ottaa minua luokseen, kun kotimme tilanne alkoi avautua. Ei isä, jolla oli oma perheensä. Eivät isovanhemmat. Huostaanottoa ei edes ehdotettu, ja tämä käsittämätön yksityiskohta on vaivannut minua vielä aikuisenakin.

Terapiassa asioita on kelattu ja kelattu ja kelattu. Syön masennuslääkkeitä - olen syönyt jo kymmenen vuotta. Viime vuonna aloitin uuden terapian, jossa terapeutti käski liikkua ja syödä kunnolla - näin ongelmani ratkeaisivat. Siinäpä kerrassaan viisas ihminen.

Pahoin pelkään, että helvetillisen lapsuuden johdosta jokin meni minussa rikki pysyvästi. Tiedostan rationaalisesti, että näin ajattelemalla en suinkaan vähennä kipuani. Mutta emotionaalisella tasolla olen silti rikki. Minusta on tosi lohdutonta tiedostaa, että tämä ei tästä enää parane.

Onko muita jotka tietävät sairastavansa loppuelämänsä?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vedä pääsi täyteen viinaa, petä kumppaniasi, lyö sitä jonka kanssa petät ja huuda keuhkosi pihalle ja sammu.
      Unohda kaikki.
      Aloita alusta.

    • maria322

      Minulla on traumaattinen lapsuus mutta eri tavalla kuin sinulla. Minun kohdallani kodissa ei ollut päihdeongelmaa eikä väkivaltaa vaan koettelemukset johtuivat muista syistä. Normaalia perhettä ja kotia minulla ei ollut. Kasvoin jotenkin sivussa, kukaan ei kiinnittänyt minuunnmitään huomiota.
      Minäkin muutuin näkymättömäksi lapseksi. Se oli minulle soveltuva selviytymiskeino.Mutta kuinka tuhoisa se onkaan! Fyysisesti ei kuole, mutta henkinen kuolema alkaa jo tuolloin ja se jatkuu aikuisuuteen saakka.
      Minusta tuntuu etten voinut kasvaa ''minuksi'' silloin kun se olisi pitänyt tapahtua. Niinpä jäin jotenkin keskeneräiseksi. ''Minä'' jäi löytämättä.
      Muut ihmiset tuntuvat jotenkin kokonaisilta, ehjemmiltä kuin minä. Minusta tuntuu että olen jotenkin hajalla, kuin sirpaleina siellä täällä.
      Minulla on psyykkisiä ongelmia ollut pitkään kuten arvata saattaa. Psykiatreilla olen juossut, psykologilla käynyt. Noista ei ollut mitään hyötyä, ei mitään! Lääkkeitä on syötetty 15 vuotta, varmaan 20 eri nimisiä. Nyt tämän vuoden aikana olen jättänyt lääkärit ja psykologit pois. Lääkkeistä päätin vieroittua, bentsot lääkärin valvonnan alaisena, muista vieroittunut omin neuvoin.
      Sanot sarkastisesti että terapeutti neuvoi liikkumaan jne. Juuri tuollaista se on. Minulle pettymys noihin ammattilaisiin oli aikamoinen. Olenkin oppinut että oma apu paras apu. Tuo huomio on ollut voimaannuttava. ''Meikäläiset'' joilla on ongelmia, helposti heittäytyvät ammattilaisten hoiviin ja odottavat että he keräävät sirpaleet ja kokoavat meidät ehjiksi. No pettymyshän siitä seuraa. Ja pettymystä seuraa masennus.
      Sanot että olet emotionaalisesti rikki ja että on lohdutonta jos et enää parane. Olen tuntenut samoin. Oli järkyttävää tajuta etten toivu koskaan , ettei minusta tule koskaan ehjää ja 'normaalia'' ja että psykiatrit ja terapeutit ja lääkkeet eivät minua pysty ehjäksi tekemään.
      Niinpä päätin että ainut ratkaisu on kääntyä katsomaan itseäni ja sanoa itselleni että hyväksyn sinut juuri tuollaisena vaikka oletkin vain tuollainen rikkimennyt. Päätin että minulla on tällainen historia, ja tällainen elämä ja noista seikoista minä koostun.
      En esitä itselleni mitään vaatimuksia tyyliin sinun pitäisi olla niinkuin tuo, miksi et pysty samaan... Kliseisesti sanottuna hyväksyn itseni tällaisena kuin olen. Näin olen ajatellut jo jonkin aikaa ja masennus ei ole palannut. Lääkkeistä olen siis luopunut.
      Mutta kysymykseesi että onko muita jotka tietävät sairastavansa loppuelämänsä vastaan että, kyllä, täällä on yksi. Jotenkin vaan tuo huomio ei ole pystynyt minua nujertamaan.
      Toivotan sinulle paljon voimia!

      • rakkaudenpuutostila

        Meitä on monia, joilla on rikkinäinen lapsuus, ja se valitettavasti seuraa mukana koko elämän. (on ihmisiä, joista ei ole vanhemmiksi, joiden ei ikinä pitäisi hankkia lapsia).
        Erilaisia terapioita ja lääkityksiä olen kokeillut,lopettanut ne, itsemurhaakin yrittänyt, mutta edelleen hengissä? Yritän vain unohtaa ikävät asiat ja muistaa mukavat hetket, niitäkin oli. Lisäksi minulla on muutamia "voimalauseita" , joita ajattelen vaikeina hetkinä.
        Monissa terapiasuunnissa jäädään vain itkemään ja kelaamaan menneitä, mihin ei enää voi vaikuttaa, paitsi vaihtamalla omaa asennoitumistaan, suhdettaan menneeseen/ nykyiseen elämään.
        Luonnossa liikkuminen, vaeltaminen, raskas fyysinen työ, eläimet, musiikki, kirjat, viinilasillinen, hyvä parisuhde (=rakkautta, hyvää seksiä, ystävyyttä) auttavat ainakin minua, toivottavasti sinuakin.


    • Kiitollisuushyvistäasios

      Valtavan viisaita ajatuksia.Löysin paljon asioita joihin samaistua.Mulla ollut myös kaikkea,ikävää elämässä.Suuren osan olen saanut jo käsiteltyä,mutta edelleen on isoja juttuja,jotka on saatava ratkaistua.Voin aika huonosti,liittyen nykytilanteeseen.Olen huolestunut,surullinen ja ahdistunut,jatkuvasti,liittyen ihmisiin,jotka merkkaa mulle hyvin paljon,kukin tavallaan.En haluaisi tuottaa muille pahaa,millään muotoa,enkä voi repiä muiden elämää ihan pienellä aikavälillä.Monta vuotta,riuhtonut,puhunut muille,asioista jotka kaipaavat kipeästi muutosta.Ikävä kyllä,asiat ei aina mene niinkuin haluaisi.Sydän repii toisaalle,järki toisaalle,monessakin asiassa.Tunnen meneväni kipsiin,kun ahdistus valtaa alaa.Menen toimintakyvyttömäksi.Jotenkin uusi tilanne tämä.Jos olisin yksin,olisi paljon helpompaa,mutta on monta tarvitsijaa,eri asioissa kylläkin jokainen.Näen konkreettisesti,kuinka elämä valuu ohitse.Välillä olin hukassa jopa itseltäni,nyt tiedän,etten voi enää elää näin,en halua .Paljon on muututtava ja suhteellisen nopeasti..Olen ajatellut ajan ottamista ongelmien selvittämiseksi,auttaisiko se selventämään asioita.keskittyä todella,mihin olen valmis ja mitä on tehtävä,että saa rauhan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1315
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      888
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe