Venäjän juoni selvisi

Suomi-on-HEIKOIN-lenkki

Venäjän juoni selvisi

Julkaistu: 14.2. 9:24
IS MÜNCHENISSÄ Enää ei tarvitse arvuutella, minkä vuoksi Venäjä painostaa Suomea pakolaisilla, kirjoittaa Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Arja Paananen Münchenistä.
Suomessa on viime kuukaudet ihmetelty itärajan kiihtyvää turvapaikanhakijoiden virtaa ja sitä, mikä ihmeen käsikirjoitus Venäjällä on koko draamalle laadittu.

Enää ei tarvitse arvuutella, sillä Münchenin turvallisuuskokouksen yhteydessä Venäjän juonenkuviot kävivät selvääkin selvemmäksi.

Pääministeri Dmitri Medvedevin saksalaislehdelle antamasta haastattelusta, Venäjän varapääministerin Sergei Prihodkon lausunnoista ja muutamista Venäjän median artikkeleista voi tehdä johtopäätöksen, että Venäjän ensisijaisena tavoitteena on nyt saada Euroopan unioni luopumaan kiireen vilkkaa Venäjän vastaisista talouspakotteistaan.

Ja näyttää vahvasti siltä, että Moskovassa on tehty johtopäätös, jonka mukaan helpoimmin tähän tavoitteeseen voidaan päästä soveltamalla pientä eurooppalaista lähinaapuria vastaan kaikkia klassisia vaikuttamisen keinoja – eli toisin sanoen vuoroin kiristämällä, palkitsemalla ja uhkailemalla Suomea.

Suomesta yritetään tehdä EU:n ”heikointa lenkkiä”

Medvedevin Handelsblattille antaman haastattelun yksi pääviesteistä oli se, että Euroopan täytyy itse parantaa suhteet Venäjään, sillä Venäjä ei katso omasta puolestaan tehneensä mitään väärää esimeriksi Krimin vallatessaan. Tällä hetkellä Venäjä on myös voimansa tunnossa, sillä se tietää pitävänsä Syyriassa käsissään niitä lankoja, joilla joko tehdään rauha tai lähetetään Eurooppaan vielä entistäkin hurjempi pakolaisvyöry.

Medvedev myös kehotti kuuntelemaan Saksan entistä liittokansleria Gerhard Schröderiä, joka oli jo neuvonut Eurooppaa purkamaan Venäjä-pakotteita kiitokseksi siitä, että Minskin Ukraina-rauhansopimuksen kohdista edes joitakin on sentään jo pantu täytäntöön.

– Schöder on oikeassa. Ne (pakotteet) olivat virhe. Nyt (Euroopan) täytyy vain löytää itsestään rohkeus tunnustaa se, Medvedev lateli.


Mikäli Suomi luopuisi pakotteista ja saisi muunkin Euroopan luopumaan niistä, ikävyydet suhteissa olisivat hetkeksi ohi.
Mikä rooli t

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Missä uutinen?

      H.

    • parempi.myöhään

      Heikohko lenkki :)
      Nytkö vasta huomasit.

    • MeTeHe

      PYH! Suomi ei ole minkäänlainen lenkki. Suomi on nolla kuten joku nimimerkki att Ruotsista toistelee tällä palstalla. Juuri Ruotsi on se heikoin lenkki heikkoine puolustuksineen. Venäjä on todistetusti harjoitellut jo ydinasehyökkäystä Ruotsia vastaan http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1454400986646.html
      Ruotsin kun Venäjä nappaa, niin Suomi on ympäri saarrettuna Venäjän sylissä.

    • Korppis1

      Kun Venäjä alkoi mahtipontisesti moukaroimaan pommein Syyriaa se oli selvä selvä singaali Venäjän tavoitteista. Venäjä rankaisi Eurooppaa. Venäjän kautta kuljetetaan pakolaisia Suomeen. Kun pakolaisilta on kynitty rahat Venäjän puolella he pääsevät ylittämään Suomen rajan.

    • Aivan varmasti Kremlissä, on viritelty useitakin strategioita.
      Pakolaisten ryntäys tänne on sopivan informaation alullepano useiden maiden someen ja sitä ruokkien lisätty vettä myllyyn lumipallo efekti lähti - simppeliä nykyisin- tosin konfliktien keskeltä helppo saada lähtijöitä- heikentämään yhteiskuntamme järjestystä ja vastakkainasettelua, jota tietoisesti luodaan..

      Nyt informaatioon on tullut mukaan Yhdysvatojen ilmavoimat, ruotsalaisen kenraalin puhe mahdollisesta sodasta lähivuosina, meidän reserrviläisten kutsuminen harjoituksiin varoittamatta jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      366
      7990
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2284
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1672
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1529
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      119
      1251
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      78
      1251
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      345
      1091
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      985
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      51
      958
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      106
      875
    Aihe