Sivarit itkee ja valittaa

sivarit_on_roistoja

Sivarit valittavat suureen ääneen kun heitä moititaan. Onko moitteet sitten oikeutettuja? On tietenkin. Yhteiskunnassa jokaisen pitäisi osallistua yhteiskunnan toimintaan omien kykyjensä mukaan. Yhteiskunnan tärkein asia on itsenäisyys, vapaus tehdä yhteiskuntana omia päätöksiä. Me kasvatamme lapset, laitamme heidät yhteiskunnan ylläpitämiin tarhoihin, kouluihin, oppilaitoksiin, kuljetamme heitä yhteiskunnan rakentamia teitä pitkin, saamme yhteiskunnan maksamia tukia kuten lapsilisiä jne. jne. Yhteiskunta antaa meille paljon mutta se myös vaatii meiltä erilaisia asioita, verojen maksua, asevelvollisuuden suorittamista yms.
Yhteiskunnassa on kuitenkin tahoja jotka katsovat, että he eivät ole esim. velvollisia maksamaan veroja. Siitä on esimerkkejä jopa ministeritasolta kun erikoisosaaminen on ministerille kertynyt verojen kiertämisestä ulkomaiden veroparatiisien avulla. Monimiljonäärit siirtävät kirjansa mm. Portugaliin vain veroja kiertääkseen.
Toisaalla osa porukasta katsoo ettei asepalvelus koske heitä koska he ovat älykkäämpiä tai muuten parempia kuin asepalveluksensa suorittavat. Nuo sivarit, totaalit ja muut venkoilijat vetäytyvät omista velvollisuuksistaan ja sälyttävät ne muiden harteille. Hikoilkoot muut asepalveluksessa kunhan itse saan maata laiskana.
Sivarit, totaalit ja muut loiset ovat todellakin vain omaa henkilökohtaista etuaan ajavia roistoja jotka saisi lopettaa saman tien. Tuo paskasakki joka ei tekisi elettäkään vihollisen terrorisoidessa maatamme ansaitsee vain pari metriä hiekkaa päällensä.

106

2718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiekka_menisi_hukkaan

      kolme metriä soraa

    • Kuusinen21212

      Yhteiskunnassa jokaisen pitäisi osallistua yhteiskunnan toimintaan omien kykyjensä mukaan.

      ööhh.. eikö sivarit muka niin tee? Jotkut on potkittu armeijasta, saisivat vapautuksen muuten mutta kuitenkin menevät sivariin vaikka voisivat olla menemättä - miten perustelet tämän.

      Finlex (siviilipalveluslaki):

      Sotatilanteessa siviilipalvelusvelvolliset sijoittuisivat yleishyödyllisiin tehtäviin joko siviilipalveluskeskuksen tai pelastusviranomaisten tai opetusministeriön johdolla.

      Tasavallan presidentti päättää valtioneuvoston esityksestä siviilipalvelusvelvollisten liikekannallepanosta. Käytännössä siviilipalvelusvelvollisiin sovellettaisiin määräystä, jonka mukaisesti ”jokainen tekee sitä työtä tai tehtävää, minkä parhaiten taitaa, ja josta on sotatilan aikana yhteiskunnallista hyötyä”.

      Terveydenhuollon ammateissa työskentelevät toimivat sotatilanteessa luonnollisesti omissa tehtävissään. Tilanne on sama muillakin aloilla, joissa työ on yhteiskuntarakenteen ylläpitoa ja turvaamista. Esimerkiksi poliisien tai pelastushenkilöstön tai vaikkapa lakimiesten tehtävänä on normaalioloissa turvata yhteiskuntajärjestystä ja ehkäistä lisäonnettomuuksien syntyä, ja sotatilanteessa tehtävät ovat hyvin pitkälle samat: pyritään pitämään yhteiskunta pystyssä ja mahdollisimman toimintakykyisenä.

      Koordinointitaitoja ja toteuttavia käsipareja tarvittaisiin poikkeusoloissa runsaasti myös esimerkiksi sähkön- ja vedenjakelun tehtävissä ja ruokahuollon järjestämisessä. Väestönsuojelun ja tilapäismajoituksen järjestelyyn tarvitaan yhtälailla insinöörin logiikkaa kuin toimeenpanevaa siviilityövoimaa.

      Sotatila aikaansaa myös paljon rikollisuutta ja kulttuuriomaisuuteen kohdistuvaa uhkaa. Siviilipalveluksen koulutusjaksolla joukko velvollisia saa koulutusta ympäristön- ja kulttuuriomaisuuden suojelun kysymyksiin, jonka pohjalta he kykenevät näkemään myös luonto- ja kulttuuriympäristön tarpeet kriisi- tai sotatilan sattuessa. Esimerkkinä voi ajatella toimenpiteitä, joilla turvataan esimerkiksi Ateneumin taideaarteet: mitkä kohteet suojataan ensimmäisenä ja millaisiin väistötilaratkaisuihin kansakunnan kulttuuriperintö siirtyy?

      Sotatilanteessa tulee olla jo ennalta selvää, onko ensisijaisena turvaamiskohteena Helsingin rautatieasema liikenneyhteyksineen vai Kansallismuseo taideaarteineen. Logistiikan toiminnalla on myös keskeinen tarve kriisioloissa. Jos rekat eivät liiku, voi ruokahuollon turvaaminen kouluihin ja päiväkoteihin varsin nopeasti ehtyä, jolloin näissä julkisissa laitoksissa työskentelevät ihmiset joutuvat kriisitilanteissa uudenlaisten tehtävien eteen ja yhteiskunnan vakautta tukevia työtehtäviä riittää varmasti kaikille.

      Siviilipalvelusmiehet joutuvat jatkossa poikkeusoloissa ja liikekannallepanon aikana siviililuonteisiin kriisitehtäviin pelastus- ja väestönsuojelussa.

      Siviilipalvelusmiehet ovat vapautettuja puolustusvoimien alaisesta palveluksesta vain rauhan aikana. HUOM. VAIN RAUHAN AIKANA.

      Liikekannallepanon aikana vakaumus tutkittaisiin perusteettoman joukkohakeutumisen ehkäisemiseksi.

      Kriisiajan työ- ja palvelupaikat osoittaa työ- ja elinkeinoministeriö. Sodan aikanakaan siviilipalvelusvelvolliset eivät olisi Puolustusvoimien alaisia. Sama koskee reservistä siviilipalvelukseen hakeutuneita.

      Entäs sitten vapautetut?

      Rauhan aikana vapautetut kuuluvat varareserviin, joka tarkoittaa että kun reservistä loppuu palveluskelpoiset miehet kesken, voidaan yleisen liikekannallepanon aikana myös varareservistä määrätä palvelukseen (joka tarkoittanee esim. lyhyttä koulutusta ja rintamalle). Varareserviin kuuluvat asevelvolliset, jotka ovat rauhan aikana palveluksesta vapautettuja, eivät ole vielä suorittaneet varusmiespalvelusta tai eivät enää kuulu reserviin iän vuoksi.

      Jos tasavallan presidentti on antanut määräyksen asevelvollisten ylimääräisestä palveluksesta tai osittaisesta tai yleisestä liikekannallepanosta, sen jälkeen jätetyt siviilipalvelushakemukset käsitellään erityisessä vakaumuksentutkintalautakunnassa, joka päättää pääseekö hakija armeijan sijaan sivariin vai ei.

      MUTTA:

      lain 9 luku koskee sivareiden ylimääräistä palvelusta ja palvelusta liikekannallepanon aikana. Siinä sanotaan aika suoraan, että sivarit toimivat kriisiaikana mm. siviilipalvelukeskuksen, väestönsuojelu- ja pelastustoimintaviranomaisten sekä opetusministeriön alaisuudessa.

      Sodan aikana armeijan palvelukseen ei voi joutua, jos on rauhan aikana hakenut sivariin, riippumatta onko se suoritettu. Koskee siis myös sivarista kieltäytyneitä totaalikieltäytyjiä ja sivarista vapautettuja. Myös reservinkieltäytyjät, joiden täydennyspalvelus on suoritettu rauhan aikana, ovat vapaita armeijan harmaista.

      Siviililuonteisia työvelvollisuuksia ei kuitenkaan pääse välttämään ilman rangaistusta. Sodan aikana siviilipalveluksen välttelystä tai siitä kieltäytymisestä voidaan antaa vankeutta enintään kaksi vuotta.

      Maasta poistuminen kriisin aikana voi olla hankalaa

      NÄIN SANOTAAN ASEVELVOLLISUUSLAISSA, SIVIILIPALVELUSLAISSA SEKÄ VALMIUSLAISSA.

      • hävetkää_sivarit

        """2 §
        Asevelvollisuus
        JOKAINEN MIESPUOLINEN SUOMEN KANSALAINEN ON ASEVELVOLLINEN sen vuoden alusta, jona hän täyttää 18 vuotta, sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 60 vuotta, jollei jäljempänä toisin säädetä.
        Asevelvollisuuden suorittamiseen kuuluu varusmiespalvelus, kertausharjoitus, ylimääräinen palvelus ja liikekannallepanon aikainen palvelus sekä osallistuminen kutsuntaan ja palveluskelpoisuuden tarkastukseen.
        Asevelvollinen on palveluksessa taikka kuuluu reserviin tai varareserviin.
        Asevelvollisen oikeuksia ei saa tämän lain nojalla rajoittaa enempää kuin palvelusvelvollisuuden suorittaminen, sotilaallisen järjestyksen ylläpito sekä asevelvollisten ja muiden henkilöiden turvallisuus välttämättä vaativat."""

        Noin sanoo asevelvollisuuslaki. Sivarit, totaalit ja muut loiset ja maanpetturit kuitenkin kieltäytyvät tuota toteuttamasta. Koska kaikki eivät suostu kansalaisvelvoitetta täyttämään on yhteiskunta joutunut tekemään lisäpykäliä noille pettureille.
        Laiskat sivarit asettavat itsensä muiden yläpuolelle ja ilmoittavat ettei Suomen puolustus koske heitä. He eivät estä vihollisen toimia vaikka vihollinen tekisi alueellamme kansamurhan. Sivarit katselisivat vain vierestä mitään tekemättöminä kun vihollisen sotilaat heittäisivät pikkulapsiamme elävinä rovioihin. Voiko olla mitään itsekkäämpää maan päällä kuin sivari tai totaali? Sivarit ja totaalit ovat todella niin saastaista ja alhaista porukkaa ettei siihen löydy muita sanoja kuin sivari ja totaali. Hyi hel...ti.


      • Taikuus2719

        sivarit kuuluvat varareserviin ja ne pystytään määräämään sotimaan jos niin on tarvis, pienkoulutuksen avulla. Miksi kohdistat vihasi sivareihin, jotka kuitenkin joka tapauksessa joutuvat rintamalle, ennemmin tai myöhemmin. Suomalaiset ovat yleensäkin kasvatettu niin, että puolustavat kotimaataan - oli se sivari, totaali jne. Ihmiset ovat katsoneet, että vaihtoehtoja valintaan on tarvittu ja sitä vartenhan veteraanit sodissa sotivatkin - mutta kuitenkin päättäjät ovat sen verran hyvin päättäneet että hekin loppujenlopuksi tulevat palvelemaan suomea. kiherryksesi kuvastaa sinun omaa sairasta mielikuvitustasi. Ei mitään muuta.


      • sivarit_mullan_alle
        Taikuus2719 kirjoitti:

        sivarit kuuluvat varareserviin ja ne pystytään määräämään sotimaan jos niin on tarvis, pienkoulutuksen avulla. Miksi kohdistat vihasi sivareihin, jotka kuitenkin joka tapauksessa joutuvat rintamalle, ennemmin tai myöhemmin. Suomalaiset ovat yleensäkin kasvatettu niin, että puolustavat kotimaataan - oli se sivari, totaali jne. Ihmiset ovat katsoneet, että vaihtoehtoja valintaan on tarvittu ja sitä vartenhan veteraanit sodissa sotivatkin - mutta kuitenkin päättäjät ovat sen verran hyvin päättäneet että hekin loppujenlopuksi tulevat palvelemaan suomea. kiherryksesi kuvastaa sinun omaa sairasta mielikuvitustasi. Ei mitään muuta.

        Pienkoulutuksen avulla..?? Tarkoitatko, että kaverille annetaan parin tunnin koulutus ja rintamalle mars. Kenenkäs syy se sitten on kun kaveri tapattaa osaamattomuuttaan itsensä ja joukko-osastonsa?
        Armeijan koulutus tähtää nimenomaan siihen, että omia tappioita vältetään ja se onnistuu parhaiten hyvällä koulutuksella. Nytkin koulutus on jo aivan liian lyhyt, eihän esim. osa kesällä inttiin menevistä opi talviolosuhteista yhtään mitään. Sitten sinä esität, että yhteiskunnan virallisista lusmuista tehtäisiin miehiä jollain pikakoulutuksella niin missä se sun järki oikein seisoo?
        Sivarit ovat saastaa ja paras tapa käsitellä niitä on päästää niistä samantien ilmat pihalle. Se olisi koko yhteiskunnan etu. Otetaan tilalle sitten vaikka maahanmuuttajia, ei ne ainakaan huonompia ole kuin suomalaiset sivarit.


      • sivarit_mullan_alle kirjoitti:

        Pienkoulutuksen avulla..?? Tarkoitatko, että kaverille annetaan parin tunnin koulutus ja rintamalle mars. Kenenkäs syy se sitten on kun kaveri tapattaa osaamattomuuttaan itsensä ja joukko-osastonsa?
        Armeijan koulutus tähtää nimenomaan siihen, että omia tappioita vältetään ja se onnistuu parhaiten hyvällä koulutuksella. Nytkin koulutus on jo aivan liian lyhyt, eihän esim. osa kesällä inttiin menevistä opi talviolosuhteista yhtään mitään. Sitten sinä esität, että yhteiskunnan virallisista lusmuista tehtäisiin miehiä jollain pikakoulutuksella niin missä se sun järki oikein seisoo?
        Sivarit ovat saastaa ja paras tapa käsitellä niitä on päästää niistä samantien ilmat pihalle. Se olisi koko yhteiskunnan etu. Otetaan tilalle sitten vaikka maahanmuuttajia, ei ne ainakaan huonompia ole kuin suomalaiset sivarit.

        Tappioita ei vältetä sillä millään vaikka jokainen suomalainen ois suorittanut intin. Ei se lyhyt asepalvelusaika ratkaise talviolosuhteita, jos palveluksenastumispäiviä voitaisi siirtää nykyisestä. Kyllä suomalaiset nyt talven kylmyyteen ovat tottuneita, vaikkei joukkueteltassa ois nukkunutkaan.


      • sivarit_mullan_alle kirjoitti:

        Pienkoulutuksen avulla..?? Tarkoitatko, että kaverille annetaan parin tunnin koulutus ja rintamalle mars. Kenenkäs syy se sitten on kun kaveri tapattaa osaamattomuuttaan itsensä ja joukko-osastonsa?
        Armeijan koulutus tähtää nimenomaan siihen, että omia tappioita vältetään ja se onnistuu parhaiten hyvällä koulutuksella. Nytkin koulutus on jo aivan liian lyhyt, eihän esim. osa kesällä inttiin menevistä opi talviolosuhteista yhtään mitään. Sitten sinä esität, että yhteiskunnan virallisista lusmuista tehtäisiin miehiä jollain pikakoulutuksella niin missä se sun järki oikein seisoo?
        Sivarit ovat saastaa ja paras tapa käsitellä niitä on päästää niistä samantien ilmat pihalle. Se olisi koko yhteiskunnan etu. Otetaan tilalle sitten vaikka maahanmuuttajia, ei ne ainakaan huonompia ole kuin suomalaiset sivarit.

        "Kenenkäs syy se sitten on kun kaveri tapattaa osaamattomuuttaan itsensä ja joukko-osastonsa?"

        Tai sitten tahallisesti vain sen joukko-osastonsa, jos siellä on koko porukka joitakin natseja ja muita armeijaintoilijoita.


      • Anonyymi
        ateisti1982 kirjoitti:

        Tappioita ei vältetä sillä millään vaikka jokainen suomalainen ois suorittanut intin. Ei se lyhyt asepalvelusaika ratkaise talviolosuhteita, jos palveluksenastumispäiviä voitaisi siirtää nykyisestä. Kyllä suomalaiset nyt talven kylmyyteen ovat tottuneita, vaikkei joukkueteltassa ois nukkunutkaan.

        "Kyllä suomalaiset nyt talven kylmyyteen ovat tottuneita, vaikkei joukkueteltassa ois nukkunutkaan."

        Kyllähän se on nykynuorison kylmään totuttelu lapsenkengissä.


      • Anonyymi
        sivarit_mullan_alle kirjoitti:

        Pienkoulutuksen avulla..?? Tarkoitatko, että kaverille annetaan parin tunnin koulutus ja rintamalle mars. Kenenkäs syy se sitten on kun kaveri tapattaa osaamattomuuttaan itsensä ja joukko-osastonsa?
        Armeijan koulutus tähtää nimenomaan siihen, että omia tappioita vältetään ja se onnistuu parhaiten hyvällä koulutuksella. Nytkin koulutus on jo aivan liian lyhyt, eihän esim. osa kesällä inttiin menevistä opi talviolosuhteista yhtään mitään. Sitten sinä esität, että yhteiskunnan virallisista lusmuista tehtäisiin miehiä jollain pikakoulutuksella niin missä se sun järki oikein seisoo?
        Sivarit ovat saastaa ja paras tapa käsitellä niitä on päästää niistä samantien ilmat pihalle. Se olisi koko yhteiskunnan etu. Otetaan tilalle sitten vaikka maahanmuuttajia, ei ne ainakaan huonompia ole kuin suomalaiset sivarit.

        Entä jos tämä Suomalainen omaakin kaksoiskansalaisuuden ja onkin suorittanut armeijan toisessa maassa. - Sanotaanko nyt sellainen vaatimaton 3 vuotta ja hänelle on tuona aika kertynyt myös taistelukokemusta kaupunkiolosuhteissa? Kuitenkin Suomessa siviilipalvelusmies. En lähtis aliarvioimaan kaikkia siviilipalvelusmiehiä.


      • Anonyymi
        hävetkää_sivarit kirjoitti:

        """2 §
        Asevelvollisuus
        JOKAINEN MIESPUOLINEN SUOMEN KANSALAINEN ON ASEVELVOLLINEN sen vuoden alusta, jona hän täyttää 18 vuotta, sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 60 vuotta, jollei jäljempänä toisin säädetä.
        Asevelvollisuuden suorittamiseen kuuluu varusmiespalvelus, kertausharjoitus, ylimääräinen palvelus ja liikekannallepanon aikainen palvelus sekä osallistuminen kutsuntaan ja palveluskelpoisuuden tarkastukseen.
        Asevelvollinen on palveluksessa taikka kuuluu reserviin tai varareserviin.
        Asevelvollisen oikeuksia ei saa tämän lain nojalla rajoittaa enempää kuin palvelusvelvollisuuden suorittaminen, sotilaallisen järjestyksen ylläpito sekä asevelvollisten ja muiden henkilöiden turvallisuus välttämättä vaativat."""

        Noin sanoo asevelvollisuuslaki. Sivarit, totaalit ja muut loiset ja maanpetturit kuitenkin kieltäytyvät tuota toteuttamasta. Koska kaikki eivät suostu kansalaisvelvoitetta täyttämään on yhteiskunta joutunut tekemään lisäpykäliä noille pettureille.
        Laiskat sivarit asettavat itsensä muiden yläpuolelle ja ilmoittavat ettei Suomen puolustus koske heitä. He eivät estä vihollisen toimia vaikka vihollinen tekisi alueellamme kansamurhan. Sivarit katselisivat vain vierestä mitään tekemättöminä kun vihollisen sotilaat heittäisivät pikkulapsiamme elävinä rovioihin. Voiko olla mitään itsekkäämpää maan päällä kuin sivari tai totaali? Sivarit ja totaalit ovat todella niin saastaista ja alhaista porukkaa ettei siihen löydy muita sanoja kuin sivari ja totaali. Hyi hel...ti.

        pää kiinni MoktarGubta


    • dangnut8893

      En ymmärrä sinun mesoamista. Jos sivarit, totaalit jne. ovat kieltäytyneet ko. jutuista niin miksi he ovat sitten vielä vapaalla jalalla? Hehän olisivat vankilassa. Sivarit tekevät sodan aikana velvollisuutensa kuten varusmiehetkin ja jos lukemastasi mitään ymmärsit, niin et olisi mesoamassa. Varusmiehet ovat rintamalla sotimassa, sivarit hoitavat sen, että yht.kunta pyörii kotopuolessa, jotta varusmiehet pystyvät sotimaan. Enää ei ole lottia ja nykypäivänä on turha vedota siihen, että nuo ovat naistenhommia, naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia ja miehet saavat/voivat/osaavat tehdä samat asiat kuin naisetkin ja pitäisikin osata ja sama menee toisinpäin. Naisia enenevissä määrin osallistuu sekä varusmiespalvelukseen. Sitten kun varusmiehiä kaatuu, presidentti varmasti määrää sivareita, totaaleja ja tyyppejä varareservistä taistelemaan maansa puolesta. Se, että nämä on laissa tarkoittaa sitä, että suurinosa Suomen väestä on tehokkaasti valjastettu palvelemaan isänmaataan. Sinun mielestäsi siis sodan aikana kaikki, jotka kynnellekykenevät, ase kouraan ja rintamalle - niin miehet, naiset jne? Jättäisitkö sinä esim. sairaat, vanhukset jne. mätänemään Suomeen, kun sodit? Varusmies sotii ja sivarit hoitavat infrastruktuurin. Moni ei myöskään tiedä, että on kansainvälisesti tehty sopimuksia miten sotaa käydään eli Sodan Säännöt, joita noudattaa suurinosa maailmasta. Se mahdolllistaa sen että esim. Punainen risti pääsee kriisialueille esim. Lähi-itään hoitamaan sairaita jne. EI kukaan - ellei sitten ole ulkoavaruudesta mene noin vain pommittamaan tiettyjä alueita, koska heille sataa paskaa niskaan. Se myös johtaisi dominon lailla siihen, että jokin valta käyttää ydinasetta ja toinen vastaa ja BOOM!!! Ollaan kuolleita kaikki.

      • kukin_kykyjensä_mukaan

        Älä puhu paskaa. Sivarit kotirintamalla... anna mun nauraa. Mitä ne muka hoitaisi? Ammustuotantoako? Ai ei voi koska ne on aseita. Kuljetustehtäviäkö? Ai kukkia kuljetettaisiin muttei asetarvikkeita. Mihinkään sivariin ei voi luottaa millään tavoin. Lastentarhassakin jos olisivat valvomassa niin kuka tahansa voisi mennä sisään ja ampua lapset sivarien ollessa tekemättä yhtään mitään. Ei sivareita voi mihinkään käyttää, parempi ampua ne itse samantien.


      • tyhmäsaapas
        kukin_kykyjensä_mukaan kirjoitti:

        Älä puhu paskaa. Sivarit kotirintamalla... anna mun nauraa. Mitä ne muka hoitaisi? Ammustuotantoako? Ai ei voi koska ne on aseita. Kuljetustehtäviäkö? Ai kukkia kuljetettaisiin muttei asetarvikkeita. Mihinkään sivariin ei voi luottaa millään tavoin. Lastentarhassakin jos olisivat valvomassa niin kuka tahansa voisi mennä sisään ja ampua lapset sivarien ollessa tekemättä yhtään mitään. Ei sivareita voi mihinkään käyttää, parempi ampua ne itse samantien.

        "Ei sivareita voi mihinkään käyttää, parempi ampua ne itse samantien."

        Olen tiennyt että sotilaat ovat tyhmiä kuin saappaat, mutta en tiennyt että on noinki tyhmiä yksilöitä.


      • sivarit_on_loisia
        tyhmäsaapas kirjoitti:

        "Ei sivareita voi mihinkään käyttää, parempi ampua ne itse samantien."

        Olen tiennyt että sotilaat ovat tyhmiä kuin saappaat, mutta en tiennyt että on noinki tyhmiä yksilöitä.

        Mitenkäs tuollainen paskakasa voi arvioida jotain muita tyhmiksi? Te sivaripaskat elätte täällä yhteiskunnan siivellä mutta kriisin tullessa on ihan oikein päästää teistä ilmat pihalle.


      • Helppohomma
        sivarit_on_loisia kirjoitti:

        Mitenkäs tuollainen paskakasa voi arvioida jotain muita tyhmiksi? Te sivaripaskat elätte täällä yhteiskunnan siivellä mutta kriisin tullessa on ihan oikein päästää teistä ilmat pihalle.

        Hyvin helppoa arvioida älykkyytesi kirjoituksiesi perusteella.


      • opelius
        tyhmäsaapas kirjoitti:

        "Ei sivareita voi mihinkään käyttää, parempi ampua ne itse samantien."

        Olen tiennyt että sotilaat ovat tyhmiä kuin saappaat, mutta en tiennyt että on noinki tyhmiä yksilöitä.

        Mutta kas?

        Luettelo tunnetuista siviilipalveluksen käyneistä

        Tämä on luettelo tunnetuista siviilipalveluksen käyneistä henkilöistä.
        Jussi Halla-aho.
        Mikko Alatalo.
        Mathias Rust.
        Oras Tynkkynen.
        Pelle Miljoona.
        Nimi Syntymä- ja kuolinaika Ammatti tai toimi Lähde
        Keijo Ahlqvist s. 1955 sarjakuvapiirtäjä [1]
        Marko Ahtisaari s. 1969 brändijohtaja [2]
        Mikko Alatalo s. 1951 laulaja-kansanedustaja [3]
        Paavo Arhinmäki s. 1976 kansanedustaja [4]
        Peter von Bagh 1943–2014 elokuvaohjaaja [5]
        Kalle Chydenius s. 1970 muusikko, tuottaja [6]
        Jörn Donner s. 1933 kirjailija [7]
        Otto Donner 1939–2013 muusikko-säveltäjä [8]
        Jarkko Eve s. 1963 basisti [9]
        Pekka Haavisto s. 1958 poliitikko [8]
        Jussi Halla-aho s. 1971 kansanedustaja, kielitieteilijä [10]
        Joel Hallikainen s. 1961 laulaja [8]
        Heikki Harma (Hector) s. 1947 laulaja [8]
        Marko Hietala (Marco Hietala) s. 1966 muusikko [11]
        Matti Inkinen 1958–2009 laulaja [12]
        Timo Juurikkala s. 1958 kansanedustaja [13]
        Hannu Kahakorpi s. 1946 televisio-ohjaaja [8]
        Shaka Kampara (Shaka) s. 1981 muusikko [14]
        Mikko Kivinen s. 1957 näyttelijä-ohjaaja [8]
        Jon Korhonen (Juno) s. 1987 muusikko [15]
        Samae Koskinen s. 1978 laulaja-lauluntekijä [16]
        Mikko Kotamäki s. 1984 laulaja [17]
        Sami Kukkohovi s. 1975 muusikko [18]
        Jorma Kukkonen s. 1950 kansanedustaja [19]
        Mikko Kuoppala (Pyhimys) s. 1981 muusikko [20]
        Jaakko Laakso s. 1948 kansanedustaja [8]
        Pertti "Pepe" Laaksonen s. 1961 muusikko-ääninäyttelijä [9]
        Juuso Lahtinen s. ? Aivolävistys-yhtyeen laulaja [21]
        Jukka Leppilampi s. 1954 gospel-muusikko [22]
        Jyrki Liikka s. 1961 humoristi-rumpali, Alivaltiosihteeri-huumoriryhmän jäsen [23]
        Ralf-Henrik Lindholm (Dave Lindholm) s. 1952 kitaristi [8]
        Tommy Lindgren s. 1977 Don Johnson Big Band-yhtyeen artisti [24]
        Jarkko Martikainen s. 1970 muusikko [25]
        Petri Tiili (Pelle Miljoona) s. 1955 muusikko [26]
        Husein Muhammed s. 1980 juristi, poliitikko [27]
        Kari Mäkinen s. 1955 Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa [28]
        Samer el Nahhal (OX) s. 1975 muusikko, Lordi-yhtyeen basisti [29]
        Reijo Paananen s. 1964 poliitikko [30]
        Asko Pakkanen s. ? rumpali [22]
        Jukka Rousu (Jukka Poika) s. 1980 reggae-muusikko [31]
        Tomi Putaansuu (Mr. Lordi) s. 1974 muusikko, taidemaalari, graafikko, Lordi-yhtyeen laulusolisti [32]
        Mikko Roiha s. 1971 teatteriohjaaja [33]
        J. P. Roos s. 1945 yhteiskuntatieteilijä [34]
        Miikka Ruokanen s. 1953 dogmatiikan professori [28]
        Mathias Rust s. 1968 entinen harrastajalentäjä [35]
        Pekka Ruuska s. 1958 laulaja [8]
        Esa Saarinen s. 1953 filosofi-valmentaja [8]
        Eppu Salminen s. 1965 näyttelijä-juontaja [36]
        Matti Salo (Asa) s. 1980 muusikko [8]
        Olli Salonen s. 1983 Ripsipiirakka-yhtyeen laulaja [37]
        Harri Saukkomaa s. 1957 liikemies [38]
        Pekka Sauri s. 1954 Helsingin apulaiskaupunginjohtaja [38]
        Heikki Silvennoinen s. 1954 muusikko-näyttelijä [8]
        Aki Sirkesalo 1962–2004 muusikko [8]
        Karri Siren (Karri Koira) ? muusikko [39]
        Markku Soikkeli s. 1963 tutkija, kirjailija [40]
        Alpo Suhonen s. 1948 jääkiekkovalmentaja [41]
        Ilkka Taipale s. 1942 poliitikko [42]
        Petri Tiainen s. 1973 muusikko [25]
        Kari S. Tikka 1944–2006 finanssioikeuden professori [43]
        Jari Tervo s. 1959 kirjailija [44]
        Markku Toikka s. 1955 näyttelijä-muusikko [45]
        Matti Toivonen s. 1964 toimittaja-humoristi, Alivaltiosihteeri-huumoriryhmän jäsen [23]
        Oras Tynkkynen s. 1977 kansanedustaja [46]
        Valtteri Tynkkynen s. 1971 basisti [25]
        Kari Urpilainen s. 1951 valtiopäiväneuvos [47]
        Jouni "Jonttu" Virta s. 1956 basisti [9]
        Pertti "Veltto" Virtanen s. 1951 muusikko-kansanedustaja [48]
        Kari Välimäki s. 1954 Merimieseläkekassan toimitusjohtaja, fil. kand. [49]
        Raimo Väyrynen


      • kukin_kykyjensä_mukaan kirjoitti:

        Älä puhu paskaa. Sivarit kotirintamalla... anna mun nauraa. Mitä ne muka hoitaisi? Ammustuotantoako? Ai ei voi koska ne on aseita. Kuljetustehtäviäkö? Ai kukkia kuljetettaisiin muttei asetarvikkeita. Mihinkään sivariin ei voi luottaa millään tavoin. Lastentarhassakin jos olisivat valvomassa niin kuka tahansa voisi mennä sisään ja ampua lapset sivarien ollessa tekemättä yhtään mitään. Ei sivareita voi mihinkään käyttää, parempi ampua ne itse samantien.

        Jos vaikka sivari ampuukin poikkeuksellisesti kaltaisesi. Uhkaaminen on vakava rikos, mutta ethän sä sitä voi tietää. Luuletko saavasi tuolla asenteellasi asetta käteen?


      • homosoldaten

        Mie saampi kätöseeni pienen pyssyn ja ammun sill pehmoisia mällei inttikamujen pebaan.


    • munmunarit246

      Jos sinulle mitään on peruskoulussa tai amiksessa tai missä tahansa opetettu. Tietäisit. Siellä on netissä ja lakikirjoissa tekstiä jos osaat lukea. Järki peliin - usein armeijassa päätösvallassa ylemmät varmistaa mikä on tehokkainta toimia sodassa, eivät rivisotilaat tai niiden tilalle tuodut varareserviläiset. Todistit juuri että olet itse ISIS

    • beethooven

      Suomen itsenäisyyden suurin uhka näyttää yhä aina vaan olevan että veli venäläinen koukistaa pikkusormensa ja painaa yhden ainoan kerran sitä oikeaa nappulaa? Sen jälkeen ei enää koskaan täällä itäisessä Pohjois-Euroopassa tarvitsee turhaa stressata jonniin joutavaa ja tyystin turhaa maanpuolustusongelmaa varmaankaan.

    • Jghjdjih

      kuka tämmöstä paska maata ny tahtoo puolustaa

      • tyhmäsaapas

        Tyhmät aivopestyt idiootti sotilaat..


      • sivarit_on_loisia

        Varuskunnan sairaalassa häärinyt siivoojatar oli vahingossa töytäissyt hyllyltä alas virtsanäyteputkilon, joka tietysti rikkoontui. No, nokkelana tyttölapsena siivoojamme otti hyllystä tyhjän vastaavan ja lurautti tilalle oman tuotoksensa. Eipä aikaakaan, kun alokas Koistinen kutsuttiin varuskunnan lääkintämajurin puheille ja tämä ihmettelemään, että miten on mahdollista, kun meidän tutkimustulostemme mukaan te olette raskaana. Johon alokas Koistinen häpeillen ja vältellen änkyttää, että: Sitähän minä sille kersantillekin sanoin, että ei tästä hyvä seuraa!


    • dfghjhgfdf

      Meillä oli kans yks hihhuli komppaniassa suoritti aseettoman palveluksen.Kerran kun sitten oltiin singoilla räiskimässä,niin tää hihhuli olisi sillä halunnut ampua,Kysyttiin hihhulilta minkä takia singolla,niin vastas että mähän ampuisin tankkia en ihmisiä.Että tälläinen järjenjuoksu hänellä.

    • kunnon_miehiä

      Mm he ovat käyneet armeijan:
      Tasavallan presidentti on ylentänyt itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2015 reservin upseereita, erikoisupseereita ja aliupseereita.

      everstiluutnantiksi:

      Halme Jorma Antero, Janakkala

      komentajaksi:

      Salo Pauli Matti, Vaasa

      majuriksi:

      Aalto Jari Jukka Tapio, Rovaniemi

      Alén Kari Juhani, Karkkila

      Auer Seppo Juhani, Salo

      Hakamäki Pekka Juhani, Seinäjoki

      Hietala Juha Pentti, Nurmijärvi

      Hongisto Reijo Henrik, Helsinki

      Hämäläinen Kari Heikki, Viitasaari

      Höök Pekka Kalevi, Helsinki

      Jouppi Juha Lassi, Helsinki

      Kalliovalkama Harri Antti Johannes, Kangasala Kankaanhuhta Kari Seppo, Espoo Kempas Mika Juhani, Kotka Kivi Jyrki Jalmari, Inari Käpynen Arto Kalevi, Ulvila Lukkarinen Jari Tauno, Joensuu Määttä Ilkka Pekka Tapio, Sotkamo Nieminen Marko Tapio, Nokia Niskanen Jarmo Juha, Hämeenlinna Oksa Seppo Juhani, Kerava Pyy Matti Juhani, Kajaani Rautanen Pertti Antero, Helsinki Rosendahl Juha-Pekka, Vihti Rusila Jukka Tapio, Espoo Sahlman Vesa Antero, Eura Schroderus Pertti Ilmari Henrik, Sotkamo Suomi Kimmo Kalevi, Kotka Tastula Kimmo Matias, Kokkola Turunen Jukka Tapani, Akaa Tyven Sami Kari Tapio, Nokia Vepsä Vesa Tuomas, Helsinki Vinkvist Jarmo Harri, Espoo

      komentajakapteeniksi:

      Kuorehjärvi Timo Tapani, Turku

      Nuutinen Ilpo Artturi, Espoo

      Villa Markku Juhani, Seinäjoki

      kapteeniksi:

      Airaksinen Janne Samuli, Joutsa

      Ala-Reini Jyrki Pekka, Isokyrö

      Alanärä Jouni Antero, Oulu

      Aro Erkki Tapani, Kauhava

      Asikainen Antti Tapio, Joensuu

      Eskolin Pasi Paavo, Nakkila

      Forss Jukka Mikael, Kaarina

      Hakoila Risto Ilmari, Helsinki

      Hakola Jukka Sakari, Iisalmi

      Haukka Juha Arhippa, Hämeenlinna

      Heikkilä Juha Tapio, Heinola

      Heikkinen Hannu Kari, Rovaniemi

      Heikkinen Jukka Tapani, Jyväskylä

      Heikkonen Jari Antero, Lappeenranta

      Henriksson Timo Antero, Espoo

      Hentilä Jari Olavi, Kuusamo

      Hentunen Antti Arnold, Joensuu

      Hernesaho Miikka Ilari, Lahti

      Hirvonen Juha Ensio, Outokumpu

      Hirvonen Jussi-Pekka, Liperi

      Holappa Ari Juhani, Simo

      Holappa Markku Johannes, Tampere

      Huolila Markus Antero, Kajaani

      Huolman Mikko Juhani, Lappeenranta

      Huusko Jyrki Tapani, Joensuu

      Hämäläinen Jyri Juhani, Helsinki

      Hämäläinen Mika Markus, Espoo

      Jalkanen Jarmo Juhani, Kuopio

      Juntunen Heikki Oskari, Kajaani

      Kajanoja Arto Paavo, Lappeenranta

      Kauppila Mikko Antero, Parkano

      Kero Lasse Juhani, Lieto

      Kettula Pasi Juha, Turku

      Konttinen Juha Erkki, Helsinki

      Koponen Seppo Sakari, Jyväskylä

      Koski Jouko Juhani, Oulu

      Kosonen Sami Marko Tapani, Savonlinna

      Kurkinen Janne Petteri, Kangasala

      Laamanen Juha-Pekka, Taipalsaari

      Lehto Roope Juhani, Helsinki

      Lehtoviita Timo Tapani, Lappeenranta

      Leitsamo Mikko Oskari, Espoo

      Leppäkorpi Timo Petteri, Espoo

      Leskinen Aku Olavi, Juva

      Lesonen Tuomo Henrikki, Tampere

      Liesipuro Toni Tapani, Turku

      Maijala Panu Petteri, Kangasala

      Martinmäki Harri Juhani, Oulainen

      Marttila Petri Juhani, Oulu

      Metso Vesa Kalervo, Espoo

      Mäki Tero Markku, Kitee

      Mäkynen Kari Ensio, Kangasala

      Mönkkönen Olli Pekka, Joensuu

      Niemi Retu Veikko Antero, Salo

      Niinikoski Markus Tapani, Helsinki

      Niskanen Asko Sakari, Kontiolahti

      Paavilainen Jarne Jouko Johannes, Vihti

      Pakarinen Hannu Ensio, Hämeenlinna

      Pekkala Jarmo Kalevi, Rovaniemi

      Pelkonen Eero Toivo Antero, Oulu

      Pellikka Jani Petteri, Vantaa

      Perkkiö Antti Pekka, Rovaniemi

      Pienihäkkinen Jari Juhani, Oulu

      Pietilä Jarno Tapani, Keminmaa

      Piirainen Jussi Aslak, Turku

      Pursiainen Pasi Olavi, Espoo

      Pyhäjärvi Risto Juhani, Sodankylä

      Pyymäki Aku Olavi, Kouvola

      Rahkonen Juho Perttu, Nurmijärvi

      Rahtu Esa Mikael, Oulu

      Rajalainen Jari Kalevi, Jyväskylä

      Ranta Matti Yrjö Ilmari, Pietarsaari

      Rantanen Lars Olavi, Tampere

      Rantanen Pekka Tapio, Vantaa

      Reimari Janne Tapio, Hollola

      Rissanen Mikko Ilmari, Orivesi

      Ronkainen Jorma Juhani, Mikkeli

      Rontu Jari Pekka, Hyvinkää

      Rosenberg Paul Niklas, Espoo

      Rosenius Heikki Juha Rainer, Kontiolahti Rummukainen Kari Juhani, Lemi Räty Tero Matti Mikael, Helsinki Saikkonen Tommi Tapani, Espoo Sandell Tom Erik, Espoo Satomaa Jari Matias, Oulu Sirkiä Jukka Tapio, Lappeenranta Stenman Johan Tomas, Raasepori Suoranta Mika Ensio, Turku Taivalmaa Tuomas Matti, Ilmajoki Tikkala Joni Tapani, Valkeakoski Tuhkanen Markku Vilho Juhani, Helsinki Turakainen Olli Ilmari, Helsinki Turunen Heikki Risto Ilmari, Joensuu Turunen Risto Kalervo, Lappeenranta Uhlbäck Pekka Juhani, Oulu Uimonen Jari Paavo Tapani, Joensuu Vainonen Simo Eerik, Kirkkonummi Valjakka Kari Olavi, Mikkeli Vilkuna Jussi Kustaa, Ii Virolainen Veli Matti, Lappeenranta Virta Ilpo Ilari, Jyväskylä Virtaniemi Matti-Pekka Tapani, Joensuu Wacklin Jarmo Tapio, Outokumpu Ylämö Eero Jukka Peter, Joensuu

      kapteeniluutnantiksi:

      Huiskala Lauri Oskari, Turku

      Kotilainen Mika Seppo Antero, Kaarina

      Kuitunen Petri Juhani, Naantali

      Strömmer Pentti Matias, Raisio

      von Schoultz Fredrick Gustav Michael, Porvoo

      insinöörikapteeniksi:

      Korhonen Lauri Tapani, Kaarina

      Salminen Riku Petteri, Sastamala

      lääkintäkapteeniksi:

      Kaakinen Veli Antero, Lumijoki

      • Ketä nuo ylennykset ihan aikuisten oikeesti kiinnostaa?


      • Anonyymi
        ateisti1982 kirjoitti:

        Ketä nuo ylennykset ihan aikuisten oikeesti kiinnostaa?

        Ne osoittaa kyseisen henkilön ahkeruutta ja taitoa, mutta ei siitä sun kaltaiset äpärät ymmärrä mitään


    • Top-of-gun

      Sivarit harrastavat miesten persereikien viihdekäyttöä.

      • 3d3d3d3

        Useinkin olet tuota ollut todistamassa?


      • sivarit_on_paskaa

        Sivaripaskat on pantu alullekin persreiän kautta ja sitä samaa reittiä ne syntyvätkin.
        Sivaripaskalla ei kuitenkaan itsellään sitä persreikää ole, paska kasaantuu pikkuhiljaa ja täyttää lopulta joka kolkan, myös korvien välisen tilan. Sekopäisyyttähän siitä seuraa mutta minkäs teet, paskaa kun ei saa oppimaan.


      • sivarit_on_paskaa kirjoitti:

        Sivaripaskat on pantu alullekin persreiän kautta ja sitä samaa reittiä ne syntyvätkin.
        Sivaripaskalla ei kuitenkaan itsellään sitä persreikää ole, paska kasaantuu pikkuhiljaa ja täyttää lopulta joka kolkan, myös korvien välisen tilan. Sekopäisyyttähän siitä seuraa mutta minkäs teet, paskaa kun ei saa oppimaan.

        "Sivaripaskat on pantu alullekin persreiän kautta ja sitä samaa reittiä ne syntyvätkin. "

        Ymmärrän hyvin, että bilsan tunnit on sulta tainnut jäädä hieman kesken.

        "Sivaripaskalla ei kuitenkaan itsellään sitä persreikää ole, paska kasaantuu pikkuhiljaa ja täyttää lopulta joka kolkan, myös korvien välisen tilan."

        Ymmärrän hyvin, ettet tiedä ihmisten anatomiastakaan mitään etkä siitä mitä tapahtuu ihmiselle mikäli paska ei perseestä tule ulos. Se paska tai kusi on tainnut jo vallata sun itsekeskeiset aivosi! Emmä millään pahalla tarkoittanut!?

        Onko sulla kurkkusalaatti-syndrooma? Senkin mä ymmärrän hyvin!


      • Sulla on varmaan siitä näyttöä.
        Itse palvelin 16 kk siviilipalveluksessa, mutta yhtään tuollaista en nähnyt, enkä kuullut.
        Palveluspaikassani asuntoni seinänaapurissa oli yksi entinen YK.n vääpeli, joka kännipäissään pyys käymään kämpässään ja uhos kaverilleen, että sivarit pitäisi laittaa kaivamaan kuoppaa ja ampua siihen. Minä annoin olla. Joillekin kerroin asiasta, niin kauhistuivat.

        Kuitenkin tiedän, että olen paljon isänmaallisempi kuin moni armeijan käynyt.
        Kaikkea voi täällä huudella, kun ei ole nimeä eikä naamaa näkemässä. Mutta varmasti tiedän, että et uskalla tulla sanomaan mulle tuota naamatusten.


    • beethooven

      Pikku pippelisille armeija on erittäin mainio paikka päteä jos kerran enää ei muuten maailmassa tätä nykyä pärjää omillaan. Heh heh piilohomoja useimmat S.A. väestä tosiasiassa varmaankin ovat?

      • selvis_tuokin

        Hehehhehheheeee... sivarit. Ette uskalla puolustaa Suomen lapsia ja naisia hyökkääjältä vaan annatte heidän kuolla hyökkääjän tappamina. Samaan aikaan haaveilette armeijassa olevien miesten sukuelimistä.
        Ei ole ihme, että teitä sivareita pidetään homoina sekopäisinä koirannussijoina.


      • selvis_tuokin kirjoitti:

        Hehehhehheheeee... sivarit. Ette uskalla puolustaa Suomen lapsia ja naisia hyökkääjältä vaan annatte heidän kuolla hyökkääjän tappamina. Samaan aikaan haaveilette armeijassa olevien miesten sukuelimistä.
        Ei ole ihme, että teitä sivareita pidetään homoina sekopäisinä koirannussijoina.

        "Ette uskalla puolustaa Suomen lapsia ja naisia hyökkääjältä vaan annatte heidän kuolla hyökkääjän tappamina. "

        Suomen puolustaminen on ihan eriasia kuin perheensä ja läheistensä puolustaminen ja tuo yleistäminen on vain sinun oma typerä tulkintasi.


      • selvis_tuokin kirjoitti:

        Hehehhehheheeee... sivarit. Ette uskalla puolustaa Suomen lapsia ja naisia hyökkääjältä vaan annatte heidän kuolla hyökkääjän tappamina. Samaan aikaan haaveilette armeijassa olevien miesten sukuelimistä.
        Ei ole ihme, että teitä sivareita pidetään homoina sekopäisinä koirannussijoina.

        "Samaan aikaan haaveilette armeijassa olevien miesten sukuelimistä. "

        Kyllä mä olen kiinnostunut ihan noista naisten sukupuolielimistä ja tisseistä, mutta ymmärrän sua hyvin että intissä teki mielesi työntää tuvassa inttikaveriasi tuhkaluukkuunkin naisen puutteessa vai käytitkö siihen harjaa tai sihveliä?!


      • beethooven
        selvis_tuokin kirjoitti:

        Hehehhehheheeee... sivarit. Ette uskalla puolustaa Suomen lapsia ja naisia hyökkääjältä vaan annatte heidän kuolla hyökkääjän tappamina. Samaan aikaan haaveilette armeijassa olevien miesten sukuelimistä.
        Ei ole ihme, että teitä sivareita pidetään homoina sekopäisinä koirannussijoina.

        Kävin ainoastaan asekoulutuksen ja palvelin myös YK:n rauhanturvaajana Lähi-idässä aikoinaan. Koska Suomen työläisillä ei juurikaan ollut sitä suurta mahdollisuutta vuonna 1918.


    • Siviilipalvelus kuuluu vaihtoehdoksi intille ihan Suomen laissa. Olette kaikesta muusta itse valittaneet sivareille.

    • beethooven

      Poika ilmoitti jo aikaa sitten rupeavansa siiviilipalvelusmieheksi. Olen erittäin ylpeä hänen omasta hyvästä ja rakentavasta päätöksestään.

      • Anonyymi

    • Onko se teiltä intoilijoilta pois jostakin, jollei joku armeijaa käy? Sanotaanhan sitä, ettei sota yhtä miestä kaipaa eikä kymmenen tuhansiakaan kun reserviä on supistettu aina vuosi vuodelta. Asekalustoon tarvitaan varoja, eikä teidän jokaisen kuralakkien kouluttamiseen. Asevelvollisuus toimii vain silloin, mikäli ei asekalustoa tarvitsisi koskaan uusia.

    • Jokainen yhteiskunta vaatii nuo, muttei asevelvollisuutta. Monissa yhteiskunnissa on luovuttu asevelvollisuudesta, muttei armeijasta.

      • Suomi_pysyy_Suomena

        Taidat olla lopulta itärajan takainen trolli tai sitten oikea maanpetturi. Niin on Suomenvastaiset asenteet.
        Suomen isänmaalliset kansalaiset eivät kuitenkaan kaltaisesi maanpetturin kirjoituksista välitä, on ne niin sairaita.
        Suomessa on asevelvollisuus ja se pysyy vaikka te trollit kuinka yritätte sitä sabotoida yhdessä tai erikseen suomalaisten sivaripettureiden kanssa.


      • Suomi_pysyy_Suomena kirjoitti:

        Taidat olla lopulta itärajan takainen trolli tai sitten oikea maanpetturi. Niin on Suomenvastaiset asenteet.
        Suomen isänmaalliset kansalaiset eivät kuitenkaan kaltaisesi maanpetturin kirjoituksista välitä, on ne niin sairaita.
        Suomessa on asevelvollisuus ja se pysyy vaikka te trollit kuinka yritätte sitä sabotoida yhdessä tai erikseen suomalaisten sivaripettureiden kanssa.

        Jos sinusta Lounais-Suomi on "itärajan takana" niin sitten olen. Ruotsista päin katsottuna se saattaa olla itärajan takana?
        Olet itse maanpetturi kun vaadit Suomen säilyttämään asevelvollisuutta,joka sodan sytyttyä jäis vaan tykinruuaksi. Olette sairaita, kun haluatte tykinruuaksi vaikka vaihtoehtoina ois muitakin. Korostan vielä että yhtä Suomen kaltainen asevelvollisuus on maailmassa enää Kreikalla ja Kyproksella. Suomi joutuisi jokatapauksessa sotaan oli Suomi liitoutunut tai ei. Turhaa on pelotella enää n. 1300km:n rajalla, joka olisi jokin syy sille asevelvollisuudelle. Lentokoneet on keksitty, laskuvarjojääkäreitä on vihollisella, kyberiin ei Suomella ole tarpeeksi valmiuksia, johon ei pure perinteiset aseet.


      • Ateisti1982EiKirj
        Suomi_pysyy_Suomena kirjoitti:

        Taidat olla lopulta itärajan takainen trolli tai sitten oikea maanpetturi. Niin on Suomenvastaiset asenteet.
        Suomen isänmaalliset kansalaiset eivät kuitenkaan kaltaisesi maanpetturin kirjoituksista välitä, on ne niin sairaita.
        Suomessa on asevelvollisuus ja se pysyy vaikka te trollit kuinka yritätte sitä sabotoida yhdessä tai erikseen suomalaisten sivaripettureiden kanssa.

        Trolliksi kutsutaan yleensä vain sellaista henkilöä, joka ei ole samaa mieltä. Suomessa on sana- ja mielipidevapaus, jota sinä kurkkusalaatti oletrikkonut. Kieltämällä mielipidevapauden ja pilkkaamalla sivareita. Lue ennen kuin kirjoitat tänne ens kerral keskustelupalstan säännöt. Jos ne osaa lukea sivaritkin niin kyllä varmaan teikäläisetkin.


      • Suomi_pysyy_Suomena
        ateisti1982 kirjoitti:

        Jos sinusta Lounais-Suomi on "itärajan takana" niin sitten olen. Ruotsista päin katsottuna se saattaa olla itärajan takana?
        Olet itse maanpetturi kun vaadit Suomen säilyttämään asevelvollisuutta,joka sodan sytyttyä jäis vaan tykinruuaksi. Olette sairaita, kun haluatte tykinruuaksi vaikka vaihtoehtoina ois muitakin. Korostan vielä että yhtä Suomen kaltainen asevelvollisuus on maailmassa enää Kreikalla ja Kyproksella. Suomi joutuisi jokatapauksessa sotaan oli Suomi liitoutunut tai ei. Turhaa on pelotella enää n. 1300km:n rajalla, joka olisi jokin syy sille asevelvollisuudelle. Lentokoneet on keksitty, laskuvarjojääkäreitä on vihollisella, kyberiin ei Suomella ole tarpeeksi valmiuksia, johon ei pure perinteiset aseet.

        Ai et ole trolli? No sitten olet yksinkertaisesti oikea maanpetturi.


      • opelius

        Ja montako istuu eduskunnassa?


      • ateisti1982
        Suomi_pysyy_Suomena kirjoitti:

        Ai et ole trolli? No sitten olet yksinkertaisesti oikea maanpetturi.

        En ole pettänyt ketään!


      • häpeä_itseäsi
        ateisti1982 kirjoitti:

        En ole pettänyt ketään!

        Olet pettänyt Suomen, Suomen kansan ja sen muodostaman yhteiskunnan, ystävät, sukulaiset, lapset, naiset, vanhukset ja myös sotilaat jotka ovat kriisitilanteessa turvaamassa Suomea. Olet pelkkä paska josta ei ole yhteiskunnalle mitään hyötyä.


      • Ota_malka_silmästäsi
        häpeä_itseäsi kirjoitti:

        Olet pettänyt Suomen, Suomen kansan ja sen muodostaman yhteiskunnan, ystävät, sukulaiset, lapset, naiset, vanhukset ja myös sotilaat jotka ovat kriisitilanteessa turvaamassa Suomea. Olet pelkkä paska josta ei ole yhteiskunnalle mitään hyötyä.

        Itse olet pettänyt yhteiskunnan. Hyökkäät sen jäsenien kimppuun, ikäänkuin he olisivat vihollisia. Ja vieläpä anonyymisti, koska tiedät, että käytöksesi ei ole hyvän tavan mukaista.

        Sinä olet sotilas. Sinä tottelet käskyjä. Sinä et tee politiikkaa, jos et toimi siihen oikeuttavassa virassa. Sinä et esitä mielipiteitäsi maanpuollustuksen organisoinnista. Sinä et esitä toiveita politiikan suunnasta. Suomen lakikirja ja esikunnan komennot ovat sinun elämännuorasi. Myös reservissä. Kaikkien puheittesi, ajatuksiesi ja tekemisiesi pitää olla harmoniassa niiden kanssa. Toimi kuin sotilas ja lopeta valittaminen ja toisten kansalaisten vainoaminen.

        Tai eroa reservistä ja siirry siviilipalvelusmieheksi. Silloin saat vähän lisää vapauksia joihinkin edellämainittuihin asioihin ja olet vapaa kertausharjoituksista, mutta menetät muutaman muun asian vaihtokauppana (reserviammunnat yms).


      • häpeä_itseäsi
        Ota_malka_silmästäsi kirjoitti:

        Itse olet pettänyt yhteiskunnan. Hyökkäät sen jäsenien kimppuun, ikäänkuin he olisivat vihollisia. Ja vieläpä anonyymisti, koska tiedät, että käytöksesi ei ole hyvän tavan mukaista.

        Sinä olet sotilas. Sinä tottelet käskyjä. Sinä et tee politiikkaa, jos et toimi siihen oikeuttavassa virassa. Sinä et esitä mielipiteitäsi maanpuollustuksen organisoinnista. Sinä et esitä toiveita politiikan suunnasta. Suomen lakikirja ja esikunnan komennot ovat sinun elämännuorasi. Myös reservissä. Kaikkien puheittesi, ajatuksiesi ja tekemisiesi pitää olla harmoniassa niiden kanssa. Toimi kuin sotilas ja lopeta valittaminen ja toisten kansalaisten vainoaminen.

        Tai eroa reservistä ja siirry siviilipalvelusmieheksi. Silloin saat vähän lisää vapauksia joihinkin edellämainittuihin asioihin ja olet vapaa kertausharjoituksista, mutta menetät muutaman muun asian vaihtokauppana (reserviammunnat yms).

        Parasta kun tapat itsesi, olet yhteiskunnalle pelkkä kuluerä josta ei ole mitään hyötyä kenellekään. Teitä sivaripaskoja ei tarvita, te vaan loisitte täällä muiden kustannuksella.


      • häpeä_itseäsi kirjoitti:

        Olet pettänyt Suomen, Suomen kansan ja sen muodostaman yhteiskunnan, ystävät, sukulaiset, lapset, naiset, vanhukset ja myös sotilaat jotka ovat kriisitilanteessa turvaamassa Suomea. Olet pelkkä paska josta ei ole yhteiskunnalle mitään hyötyä.

        En ole pettänyt edelleenkään ketään vaan sinä olet pettänyt koko yhteiskunnan. Sukulaiset, ystäväni, lapset, naiset, vanhukset ja suurin osa Suomen sotilaistakin jne. hyväksyvät minut sellaisena kuin olen. Kaikki lähiomaiseni tietävät todellakin miten todellakin puolustan omiani ilman sotilasarvoa. Monet sotilaslierot ja kaltaisesti nationalistit ovat syöneet hatullisen paskaa jäädessään varmasti toiseksi.


      • häpeä_itseäsi kirjoitti:

        Parasta kun tapat itsesi, olet yhteiskunnalle pelkkä kuluerä josta ei ole mitään hyötyä kenellekään. Teitä sivaripaskoja ei tarvita, te vaan loisitte täällä muiden kustannuksella.

        Sivariko on yhteiskunnan kuluerä? Lopulta eniten yhteiskunta hyötyy siviilipalveluksesta kuin jostakin varusmiespalvelusta. Suomessa menee suuret kulut asevelvollisuuden ylläpitoon, kunnei varusmiehistä kumminkaan yksikään mene varusmiespalveluksensa jälkeen enää YK joukkoihin tai harjoittamaan sitä sotimista kuin vain täällä keskustelupalstalla korkeintaan. Nationalistit tulisi laittaa rauhanturvaajan tehtäviin Lähi-Itään, jotta muuttuisi hieman teidän käsityksenne asioihin!

        Ei siviilipalveluksen suorittaminen ole mikään syy tappaa itseään. Mikään ei ole syy sellaiseen! Sinähän tässä haluaisit itsesi tappaa, kunnei susta ole miestä hyväksymään itsestäsi erilaisia ihmisiä?!

        Ei ole mikään syy, että asevelvollisuutta ylläpidetään että joku syntyy Suomessa mieheksi tai että se olisi ainoa vaihtoehto maailmassa, joka ei koske taas naisia ollenkaan.


      • olet_loinen
        ateisti1982 kirjoitti:

        Sivariko on yhteiskunnan kuluerä? Lopulta eniten yhteiskunta hyötyy siviilipalveluksesta kuin jostakin varusmiespalvelusta. Suomessa menee suuret kulut asevelvollisuuden ylläpitoon, kunnei varusmiehistä kumminkaan yksikään mene varusmiespalveluksensa jälkeen enää YK joukkoihin tai harjoittamaan sitä sotimista kuin vain täällä keskustelupalstalla korkeintaan. Nationalistit tulisi laittaa rauhanturvaajan tehtäviin Lähi-Itään, jotta muuttuisi hieman teidän käsityksenne asioihin!

        Ei siviilipalveluksen suorittaminen ole mikään syy tappaa itseään. Mikään ei ole syy sellaiseen! Sinähän tässä haluaisit itsesi tappaa, kunnei susta ole miestä hyväksymään itsestäsi erilaisia ihmisiä?!

        Ei ole mikään syy, että asevelvollisuutta ylläpidetään että joku syntyy Suomessa mieheksi tai että se olisi ainoa vaihtoehto maailmassa, joka ei koske taas naisia ollenkaan.

        Oikeesti. Mene ja tapa itsesi paskakasa.


      • olet_loinen kirjoitti:

        Oikeesti. Mene ja tapa itsesi paskakasa.

        Joillekin asevelvollisuus on lähes uskonto. Jumalanne Mannerheim on jo kuollut.
        Tuskin sun asenteellasi on mitään tulevaisuutta, että tulisit hyvin toimeen ihmisten kanssa, joten toivottavasti ymmärrät ettei susta ole mitään yhteiskunnallista hyötyä vaan teetät yhteiskunnassa enimmäkseen vaaratilanteita asenteellasi!
        Eikö sulla päänuppi kestä, että jotkut suomalaiset käyvät sivarin!? Miten sellainen sinun elämääsi vaikuttaa mitenkään?! Luulisi nyt intin käyneellä kestävän päänuppi ymmärtääkseen erilaisuutta, mutta näköjään ei vain kestä! Ei ne kaikki intin käyneet ole kuitenkaan samanlaisia kuin sä! Niillä kestää päänuppi muutakin kuin intin käymistä.
        Sinähän tässä kuulut Suomen pohjasakkaan, kun uskot että Suomella on uskottava maanpuolustus. Ei Suomella ole sellaista koskaan ollutkaan, että ominvaroin toimittaisi sodassa, joten turha uskotella moista.
        Suomella tulee olla armeija, muttei asevelvollisuutta. Muissa EU-valtioissa on lakkautettu asevelvollisuus, vaikka niillä on oma armeija, eikä ne taida yhtään sen kauempana olla Suomen ja Venäjän väliseltä rajalta. Kansalaisvelvollisuus ei tarkoita samaa kuin asevelvollisuus. Kansalaisvelvollisuus tulee säilymään Suomessa sukupuolesta riippumatta ja halukkaat saavat käydä intin jos inttiä hinkuvat ja se ei olisi minulta mitenkään pois. Ihmettelen sitä, että Suomessa naiset kuvittelevat jäävänsä kotiinsa istumaan sodan syttyessä. On vanhanaikaista ja hullua, ettei naiset ymmärrä että heitä koskee kansalaisvelvollisuus. Keskiönä keskustellaan vain poikien asevelvollisuudesta, muttei tyttöjen kansalaisvelvollisuudesta.
        Elät vielä jotakin viime sotien aikaa, jolloin Lotta Svärd -järjestö oli olemassa. Se on Suomelta kielletty ja näin ollen asevelvollisuuslakia naisia kohtaan ei koskaan oikein ole sovellettu kuin korkeintaan naisten vapaaehtoisena asepalveluksena, jonka keskeyttää jokaisesta saapumiserästä n. 90% tulevista naisista ennen ns. "valapäivää", jolloin heistä yksikään ei joudu suorittamaan edes siviilipalvelusta tms. rangaistusmenettelytapaa.

        Sinähän tässä hinkuat itseäsi "tykinruuaksi", joten voit yhtä hyvin tappaa itsesi nyt kun kuolisit kuitenkin!


      • olet_loinen
        ateisti1982 kirjoitti:

        Joillekin asevelvollisuus on lähes uskonto. Jumalanne Mannerheim on jo kuollut.
        Tuskin sun asenteellasi on mitään tulevaisuutta, että tulisit hyvin toimeen ihmisten kanssa, joten toivottavasti ymmärrät ettei susta ole mitään yhteiskunnallista hyötyä vaan teetät yhteiskunnassa enimmäkseen vaaratilanteita asenteellasi!
        Eikö sulla päänuppi kestä, että jotkut suomalaiset käyvät sivarin!? Miten sellainen sinun elämääsi vaikuttaa mitenkään?! Luulisi nyt intin käyneellä kestävän päänuppi ymmärtääkseen erilaisuutta, mutta näköjään ei vain kestä! Ei ne kaikki intin käyneet ole kuitenkaan samanlaisia kuin sä! Niillä kestää päänuppi muutakin kuin intin käymistä.
        Sinähän tässä kuulut Suomen pohjasakkaan, kun uskot että Suomella on uskottava maanpuolustus. Ei Suomella ole sellaista koskaan ollutkaan, että ominvaroin toimittaisi sodassa, joten turha uskotella moista.
        Suomella tulee olla armeija, muttei asevelvollisuutta. Muissa EU-valtioissa on lakkautettu asevelvollisuus, vaikka niillä on oma armeija, eikä ne taida yhtään sen kauempana olla Suomen ja Venäjän väliseltä rajalta. Kansalaisvelvollisuus ei tarkoita samaa kuin asevelvollisuus. Kansalaisvelvollisuus tulee säilymään Suomessa sukupuolesta riippumatta ja halukkaat saavat käydä intin jos inttiä hinkuvat ja se ei olisi minulta mitenkään pois. Ihmettelen sitä, että Suomessa naiset kuvittelevat jäävänsä kotiinsa istumaan sodan syttyessä. On vanhanaikaista ja hullua, ettei naiset ymmärrä että heitä koskee kansalaisvelvollisuus. Keskiönä keskustellaan vain poikien asevelvollisuudesta, muttei tyttöjen kansalaisvelvollisuudesta.
        Elät vielä jotakin viime sotien aikaa, jolloin Lotta Svärd -järjestö oli olemassa. Se on Suomelta kielletty ja näin ollen asevelvollisuuslakia naisia kohtaan ei koskaan oikein ole sovellettu kuin korkeintaan naisten vapaaehtoisena asepalveluksena, jonka keskeyttää jokaisesta saapumiserästä n. 90% tulevista naisista ennen ns. "valapäivää", jolloin heistä yksikään ei joudu suorittamaan edes siviilipalvelusta tms. rangaistusmenettelytapaa.

        Sinähän tässä hinkuat itseäsi "tykinruuaksi", joten voit yhtä hyvin tappaa itsesi nyt kun kuolisit kuitenkin!

        Kuten sanoin, mene ja tapa itsesi paskakasa isänmaanpetturi.


      • olet_loinen kirjoitti:

        Kuten sanoin, mene ja tapa itsesi paskakasa isänmaanpetturi.

        Kuten sanoin tapa itsesi koska sulla ei tule olemaan mitään hyötyä tässä yhteiskunnassa ennen kuin mä tapan sut!!


      • olet_loinen kirjoitti:

        Kuten sanoin, mene ja tapa itsesi paskakasa isänmaanpetturi.

        Mene hoitoon. Sulla on psykoosi!


      • Anonyymi
        olet_loinen kirjoitti:

        Kuten sanoin, mene ja tapa itsesi paskakasa isänmaanpetturi.

        Noilla sanoilla sinut voitaisiin siirtää C luokkaan epävakaan persoonallisuuden vuoksi.


    • ergregergg

      En tartu aseeseen missään tilanteessa. Jos minut yritettäisiin teloittaa tai muiluttaa oikeudettomasti valtion taholta, niin tappaisin suomalaisia spermanaamamongoloideja mielelläni. Henki pois virkanatseilta.

    • Suurimmat itkijät ja valittajat tällä keskustelupalstalla on kylläkin te armeijaintoilijat, jotka ette pysty asennoitumisellaan hyväksymään sivareita tai muuta erilaisuutta Suomessa.
      Te samat armeijaintoilijat olette varmaankin allekirjoittaneet Aito Avioliitto ry:n kansalaisaloitteeseen nimenne, koska ette voi hyväksyä homoseksuaaleillekaan avioliittoa. Olette joitakin kiihkokristittyjä tai muita nationalistipellejä.
      Teistä ois varmaan kammottavaa, jos asevelvollisuus Suomessa lakkautettaisi tai uskonvapauteenne puututtaisi niin että joitakin oikeuksianne poistettaisi.
      Huom! Olen umpihetero ja elänyt n. 15v yhdessä saman naisen kanssa avoliitossa.

      • heterosivari

        Minä olen sivari ja isänmaallinen. Äänestän kokoomusta ja olisin valmis puolustamaan isänmaatani rintamalla. Lisäksi olen kristitty eikä mua vittuakaan kiinnosta joku homojen avioliitto-oikeus, ihan sama.


      • heterosivari kirjoitti:

        Minä olen sivari ja isänmaallinen. Äänestän kokoomusta ja olisin valmis puolustamaan isänmaatani rintamalla. Lisäksi olen kristitty eikä mua vittuakaan kiinnosta joku homojen avioliitto-oikeus, ihan sama.

        Olet suorittanut sivarin, joten Puolustusvoimien mukaan sä et ole valmis puolustamaan (ainakaan asein) Suomea vaikka olisit siinä kuin partiolainen: "aina valmis". Vuonna 2008 uudistettiin siviilipalveluslakia, jossa määriteltiin sivarien tehtäväksi väestösuojelu- ja palotorjuntatehtävät, joten asetta ei käteesi tulla antamaan, vaikka itkisit ja poraisit ja anelisit sitä Kokoomukseltasi, koska siihen aseenkantoon ja maamme puolustamiseen vaaditaan vähintään sotilaallinen koulutus.
        Reserviä ollaan jatkuvasti Suomessa myöskin supistamassa, eikä siitäkään joukosta palveluskelpoisia taida olla muita kuin ne, jotka ovat reservissä enää jäljellä, jos nekään. Reservinkieltäytyjät ringastetaan siviilipalvelusmiehiksi välittömästi heidän suorittaessa täydennyspalveluksen, jotka on vapautettu aseista sodan ja rauhan ajaksi. Sivarit eivät kuulu edes "varareserviin".
        Suomessa asevelvollisuus tai sen tuoma isänmaa-uskottelu on samaa kategoriaan kuuluvaan kuin katsoisi jotakin Taru Sormusten Herrasta -leffaa, jossa hyvin nuoret poikalapset puettiin haarniskaan puolustamaan linnoitusta. Ihan käsittämätöntä, että Tolkien toi moisen ajatuksen esille ko. tarinassa, joille tulisi ymmärtää vanhempiensa suojelua tms., jota ei voi sivarit tehdä lähimmäisten suojeluna. Siihen ei välttämättä tarvita asetta. Puhekin voi joskus auttaa ja jollei auta niin luulen että harrastamani itsepuolustuslaji saattaa auttaa edes jonkinlaisena peloitteena läheisiäni puolustaessa... riippuen tietysti tilanteesta!?
        Lisäksi sellaista viime sodissa ollutta "rintamaa" ei nykyisin enää määritetä vaan Suomen maanpuolustus perustuu koko maan kattavaan aluepuolustukseen. Minne aiot sen rintamasi vetää?!
        Naurettavaa moinen, joka vielä nykyisin puhuu jostakin rintamasodasta, kun sellaista ei enää ole olemassakaan. :D


      • heterosivari kirjoitti:

        Minä olen sivari ja isänmaallinen. Äänestän kokoomusta ja olisin valmis puolustamaan isänmaatani rintamalla. Lisäksi olen kristitty eikä mua vittuakaan kiinnosta joku homojen avioliitto-oikeus, ihan sama.

        Miksi pilkkaat sitten sivareita, jos olet kerran ittekin sivari!? Onko se sulla jokin persoonallisuus häiriö tms. ?

        Kuten olen jo varmaan todennut että asevelvollisuus- ja isänmaallisuususko kulkee aina käsi kädessä kristinuskon kanssa ja mä en usko kumpaakaan. Olen ateisti isänmaallisuususkon suhteen.
        Suomen maanpuolustuskin nojautuu enimmäkseen VAIN uskoon tai uskottavaan maanpuolustukseen, eikä miltään osin nykyajan näyttöihin tai miltään osin todellisuuteen jne.

        Vain harva nykyinen reserviläinen on ollut sodan keskellä, kuten YK:n joukoissa tai jopa kuolleet sen puolesta ja sitä saatan arvostaa reservien oikeamielisenä tekona kuin sitä mitä nämä keskustelupalstan tyypilliset reserviläiset täällä vaahtoavat suut vaahdossa, miksi varusmiespalveluksen tulisi Suomessa käydä ja vähättelevät oitis siitä, jos joku ei ole sitä inttiä käynyt.

        Samoista ongelmista on kuitenkin kysymys kuin homoilla ja sivareillakin ja kummallakin se on Suomen yhteiskunnassa yhtä eriarvoinen asema, jossa ei heidän kohdalla ymmärretä välttämättä ihmisoikeuksia. Moisia kyselee jopa työnantajat työhaastatteluissa. Itseltäni ei ole sivariudesta pahemmin koskaan mitään kyselty tai se ei ole vaikuttanut kohdaltani koskaan työnsaantiin. Suomi on yhä hyvin "asevelvollisuus keskeinen" valtio ja samalla pidetään homoseksuaalejakin yhteiskunnassa pelkkinä "paskakasoina" kuin sivareitakin.
        HUOM! En tunne ainoatakaan sivaria, joka ois homoseksuaali vaikka sellaisiksi "homoiksi" meitä kutsutaankin! Olen hetero, sivari ja ateisti!


      • olet_todella_sekaisin
        ateisti1982 kirjoitti:

        Olet suorittanut sivarin, joten Puolustusvoimien mukaan sä et ole valmis puolustamaan (ainakaan asein) Suomea vaikka olisit siinä kuin partiolainen: "aina valmis". Vuonna 2008 uudistettiin siviilipalveluslakia, jossa määriteltiin sivarien tehtäväksi väestösuojelu- ja palotorjuntatehtävät, joten asetta ei käteesi tulla antamaan, vaikka itkisit ja poraisit ja anelisit sitä Kokoomukseltasi, koska siihen aseenkantoon ja maamme puolustamiseen vaaditaan vähintään sotilaallinen koulutus.
        Reserviä ollaan jatkuvasti Suomessa myöskin supistamassa, eikä siitäkään joukosta palveluskelpoisia taida olla muita kuin ne, jotka ovat reservissä enää jäljellä, jos nekään. Reservinkieltäytyjät ringastetaan siviilipalvelusmiehiksi välittömästi heidän suorittaessa täydennyspalveluksen, jotka on vapautettu aseista sodan ja rauhan ajaksi. Sivarit eivät kuulu edes "varareserviin".
        Suomessa asevelvollisuus tai sen tuoma isänmaa-uskottelu on samaa kategoriaan kuuluvaan kuin katsoisi jotakin Taru Sormusten Herrasta -leffaa, jossa hyvin nuoret poikalapset puettiin haarniskaan puolustamaan linnoitusta. Ihan käsittämätöntä, että Tolkien toi moisen ajatuksen esille ko. tarinassa, joille tulisi ymmärtää vanhempiensa suojelua tms., jota ei voi sivarit tehdä lähimmäisten suojeluna. Siihen ei välttämättä tarvita asetta. Puhekin voi joskus auttaa ja jollei auta niin luulen että harrastamani itsepuolustuslaji saattaa auttaa edes jonkinlaisena peloitteena läheisiäni puolustaessa... riippuen tietysti tilanteesta!?
        Lisäksi sellaista viime sodissa ollutta "rintamaa" ei nykyisin enää määritetä vaan Suomen maanpuolustus perustuu koko maan kattavaan aluepuolustukseen. Minne aiot sen rintamasi vetää?!
        Naurettavaa moinen, joka vielä nykyisin puhuu jostakin rintamasodasta, kun sellaista ei enää ole olemassakaan. :D

        """Puhekin voi joskus auttaa ja jollei auta niin luulen että harrastamani itsepuolustuslaji saattaa auttaa edes jonkinlaisena peloitteena läheisiäni puolustaessa""" Hehhehhehheheheeeee...... Sinähän se varsinainen sivarisekopää olet. """Osaan itsepuolustusta ja suojelen läheisiäni puhumalla ja itsepuolustusta käyttäen.."""
        Ymmärrätkö itse kuinka tyhmältä ja typerältä kuulostat uhitteluinesi. Jos sinusta ei ole inttiin etkä halua Suomea puolustaa niin tapa itsesi niinkuin sinua jo kehotettiin tekemään. Et todellakaan ole muuta kuin se paskakasa joka on lumien sulettua paljastunut.


      • kljkkljkl
        ateisti1982 kirjoitti:

        Miksi pilkkaat sitten sivareita, jos olet kerran ittekin sivari!? Onko se sulla jokin persoonallisuus häiriö tms. ?

        Kuten olen jo varmaan todennut että asevelvollisuus- ja isänmaallisuususko kulkee aina käsi kädessä kristinuskon kanssa ja mä en usko kumpaakaan. Olen ateisti isänmaallisuususkon suhteen.
        Suomen maanpuolustuskin nojautuu enimmäkseen VAIN uskoon tai uskottavaan maanpuolustukseen, eikä miltään osin nykyajan näyttöihin tai miltään osin todellisuuteen jne.

        Vain harva nykyinen reserviläinen on ollut sodan keskellä, kuten YK:n joukoissa tai jopa kuolleet sen puolesta ja sitä saatan arvostaa reservien oikeamielisenä tekona kuin sitä mitä nämä keskustelupalstan tyypilliset reserviläiset täällä vaahtoavat suut vaahdossa, miksi varusmiespalveluksen tulisi Suomessa käydä ja vähättelevät oitis siitä, jos joku ei ole sitä inttiä käynyt.

        Samoista ongelmista on kuitenkin kysymys kuin homoilla ja sivareillakin ja kummallakin se on Suomen yhteiskunnassa yhtä eriarvoinen asema, jossa ei heidän kohdalla ymmärretä välttämättä ihmisoikeuksia. Moisia kyselee jopa työnantajat työhaastatteluissa. Itseltäni ei ole sivariudesta pahemmin koskaan mitään kyselty tai se ei ole vaikuttanut kohdaltani koskaan työnsaantiin. Suomi on yhä hyvin "asevelvollisuus keskeinen" valtio ja samalla pidetään homoseksuaalejakin yhteiskunnassa pelkkinä "paskakasoina" kuin sivareitakin.
        HUOM! En tunne ainoatakaan sivaria, joka ois homoseksuaali vaikka sellaisiksi "homoiksi" meitä kutsutaankin! Olen hetero, sivari ja ateisti!

        Onko nimesi kenties Johan Bäckman? Vaikka ei olisi, niin koko Suomen kansa pyytää sinua hirttämään itsesi, vitun kommunistipaska.


      • olet_todella_sekaisin kirjoitti:

        """Puhekin voi joskus auttaa ja jollei auta niin luulen että harrastamani itsepuolustuslaji saattaa auttaa edes jonkinlaisena peloitteena läheisiäni puolustaessa""" Hehhehhehheheheeeee...... Sinähän se varsinainen sivarisekopää olet. """Osaan itsepuolustusta ja suojelen läheisiäni puhumalla ja itsepuolustusta käyttäen.."""
        Ymmärrätkö itse kuinka tyhmältä ja typerältä kuulostat uhitteluinesi. Jos sinusta ei ole inttiin etkä halua Suomea puolustaa niin tapa itsesi niinkuin sinua jo kehotettiin tekemään. Et todellakaan ole muuta kuin se paskakasa joka on lumien sulettua paljastunut.

        Sä et taida ymmärtää, kuinka typerältä sun uhittelusi kuulostaa, koska sulla jäi aivosi inttiin jos niitä joskus sulla on päässäsi ollutkaan!


      • kljkkljkl kirjoitti:

        Onko nimesi kenties Johan Bäckman? Vaikka ei olisi, niin koko Suomen kansa pyytää sinua hirttämään itsesi, vitun kommunistipaska.

        Sulle jäi joku levy soimaan. Et osaa muuta kuin toistaa samoja asioita muuta kuin tapa ittes.


    • beethooven

      Sivari tai varuspalvelus kummallakin on puolensa etenkin vielä näin vanhan YK-fighterin mielestä. Hyväksyn täysin kummankin hyvän vaihtoehdon jokaiselle kykyjensä ja mieltymystensä mukaan ilman muuta.

      • haista sä vaan paska ja opettele käytöstapoja, jos kerran siellä intinkin olet käynyt. ei kuvasta siltä, vaikka kuinka ylpeilisit.


      • ominkäsinonnee

        Ettet rupattelisi itsesi kanssa?


    • koodiviiva

      Paradoksaalista kuinka inttihintit ruikuttavat sitä,että kriisin aikana sivarit eivät ole puolustamassa heitä ja heidän sairaita perheitään. Eikö se ole teidän inttipuppeleiden hommia? Minua ei kiinnosta, omistan kaksion Tukholmasta. Muutan sinne hyvissä ajoin, jos sota syttyy. Olen sivari, mutten ole teidän orjanne.

      • olet_sivariloinen

        Sinä varmaan katselet ikkunasta kun taloyhtiösi muut osakkaat tekevät talkoilla töitä. Liikenneonnettomuuspaikallakin olet niitä jotka vain kuvaavat kännyköillään toisten hätää. Olet joka paikassa välttelemässä kaikkia hommia ja loisit muiden kustannuksella mahdollisimman paljon. Sodassakaan et tee mitään estääksesi vastapuolen taistelijaa tappamasta kylän lapsia ja raiskaamasta naisia. Olet tosiaan sivari.


      • olet_sivariloinen kirjoitti:

        Sinä varmaan katselet ikkunasta kun taloyhtiösi muut osakkaat tekevät talkoilla töitä. Liikenneonnettomuuspaikallakin olet niitä jotka vain kuvaavat kännyköillään toisten hätää. Olet joka paikassa välttelemässä kaikkia hommia ja loisit muiden kustannuksella mahdollisimman paljon. Sodassakaan et tee mitään estääksesi vastapuolen taistelijaa tappamasta kylän lapsia ja raiskaamasta naisia. Olet tosiaan sivari.

        "Sinä varmaan katselet ikkunasta kun taloyhtiösi muut osakkaat tekevät talkoilla töitä."

        Sä nyt et ole silloin edes kotonasi ikkunassa kattomassa vaan työntämässä lähikapakissa sitä kaljaa sisuksiisi. Tuskin osallistuisit talkoihin itsekään, jollei siellä paisteta b-luokan makkaraa ja juoda kori kaupalla kaljaa.

        "Liikenneonnettomuuspaikallakin olet niitä jotka vain kuvaavat kännyköillään toisten hätää."

        Sä varmaan kysyisit ensin onnettomuuteen joutuneen miehen sotilasarvon ennen kuin auttaisit yhtään ketään. Jos olisi sivari niin antaisit sellaisen olla vaan siellä kolariautossa.

        "Olet joka paikassa välttelemässä kaikkia hommia ja loisit muiden kustannuksella mahdollisimman paljon."

        Intin käyneet tekevät kaikki työt varmaan ilmaiseksi, jotta työpaikka säilyisi eivätkä vältä hommia!?
        Mitään muuta ei intissä opikaan kuin sen välttelyn ja yleisen laiskuuden ja velttoilun.

        "Sodassakaan et tee mitään estääksesi vastapuolen taistelijaa tappamasta kylän lapsia ja raiskaamasta naisia."

        Raiskaamasta?
        Kyl vihollinen tappaa naiset ja lapsetkin siinä missä teidät natsimieliset miehet, vaikka olisitte kuinka sitä armeijaa pitäneet tärkeänä. Ei viholliset sitä sukupuolta kyselemään ala. Elättelet todellakin vielä toiveita jostakin lähitaisteluista tai rintamasodasta?! Etkä kykene sanomaan, missä saakelissa se sun rintamalinjasi menee?!
        Oletko todella mielisairas päästäsi?! Kyl teille natsimielisille sotahulluille käy vielä köpelösti JOS sota syttyisi! Ei teitä kaikki armeijan käyneetkään hyväksyisi porukkaansa. Kyl te suureksi vaaraksi olisitte vain niille muille.
        Puolustusvoimat eivät kaipaa sodanaikaiseen palvelukseensa Ramboja, eikä myöskään Rampoja. Se, että olette suorittanut varusmiespalveluksen rauhan aikana on täysin eriasia kuuluuko "sotahullut" Suomen sodanaikaiseen joukkoon. Siitä varmasti on ollut jo Reserviläiskirjeessä maininta. Sitä Reserviläiskirjeen tulostako sä täällä sivareille itket!?


      • olet_paskaa

        Olet edelleen pelkkää apinanpaskaa, tyhmä armeijasta poispotkittu sekopää jonka fyysisetkään ominaisuudet eivät riitä armeijan suorittamiseen. Breivikiä ihannoiva sivustaseuraava lastentappoja estämätön elukka.


    • mies-25

      Hahhaa vitun sivarit ja totaalikieltäytyjäpellet, vittu ette te opi mistään, pitää varmaan läpsiä nahkarukkasellakin poskille ja vääntää asiat rautalangasta, ennen kuin alatte oppimaan jotain puolustamistaitoja, itsekuria, vahvuutta ja muuta sellaista, mitä armeijassa tarvitsee ja siellä oppii. En hyväksy totaalikieltäytyjiä ollenkaan. Kieltäydyn kyllä totaalisesta kieltäytymisestä, eli jotain asepalvelusta haluan kyllä suorittaa. Pomon sivarit - Simon povarit, minä se pomo en ole, koska en ole itsekään armeijaa käynyt ja Simossa asuu yksi povarieukko, kuka ei tiedä vastausta edes siihenkään, koska en usko mustalaisakkojen horinoihin, ja en kuulu Lapin sotilaspiiriin.

      • mannequiini

        Ketä koetat esittää, sivari?


    • Ateisti1982EiKirj

      Olen kurkkusalaatti, persreiästä syntynyt sivari. En puolusta ketään, katselen vierestä kun Breivikit tappavat lapsia. En osallistu Suomen puolustamiseen koska olen pelkuri paskahousu sivari. Olen idiootti ja tarvitsen hoitoa hulluuteeni.

      • mannequiini

        Helpointa uskoa tuosta, että sivari siinä itse kirjoittelee arvostelua. Että voisi sitten ottaa marttyyrit.


    • plösö

      Kerron kotikaupungistani tarinan: karja-autosta pääsi karkuun vihainen sonni, joka temmelsi pitkin ja poikin. Sonni rymisteli vapaudenhuumassaan koko kaupungin keskustan ylösalaisin. Paikalle sattui urhea siviilipalvelusmies, joka pitkän ja uuvuttavan taiston jälkeen taltutti verenhimoisen ja raivoisan hurjimuksen. Tällä teolla sankarimme pelasti kolme päiväkotia, ala-asteen, vanhustentalon, kirjaston ja tuomiokirkon. Virkavallan ehtiessä hätiin oli kuitenkin jo sankarin kannalta myöhäistä. Hän makasi hiljaisena kadulla puuskuttavan sonnin vieressä suolet kiertyneenä pedon sarviin. Tällä teolla hän puolusti kaupunkia viimeiseen asti. Tämä mies ei valittanut, ei moittinut. Älkää siis haukkuko sivareita (en minä kovin paljon liioitellut, sankarimme elää ja lihoaa).

      • pulinointipitäjä

        Kotikaupunkisi lienee Ruokolahti. Sieltä on ennenkin lähtenyt tarinoita.


      • sivarihan on sitä varten, että joku vaihtaisi ilmaiseksi veteraanin vaipat(!)OK


      • koipienvälliintyssää
        cent.ti kirjoitti:

        sivarihan on sitä varten, että joku vaihtaisi ilmaiseksi veteraanin vaipat(!)OK

        sivarit ne vaan vaihtelee toistensa vaippoja

        kyymarketissa on vaippapaketin kyljessä mainos että tätä sivari käyttäisi


    • ei_sivarinössö
    • Savonlinnan_satiainen

      Minun kotikaupunkini pelasti aikoinaan eräs sivari. Andromedan tähdistön avaruuslaivaston ensimmäinen hyökkäysporras saapui aamusella kaupunkini kaatopaikalle. Porukan tarkoitus oli valloitta maa ja alistaa ihmiset julmahkon diktatuurin palvelijoiksi.
      Suunnitelma oli vähällä onnistua, kunnes sivarimme ehti hätiin. Hän torjui hyökkäyksen rauhanomaisesti, verbaaliakrobatian keinoin. Hän sai hyökkääjät vakuutettua siitä, että maan valtaus olisi avaruuslain vastaista. Siitä seuraisi vain universaalin vihervasemmiston loputon ulina universumin laidalta toiselle. Hän julisti näin, "kuulkaa epatot, tämä on meidän manner, tutustukaa ja lähtekää! Viekää mennessänne viestinä Gandin sanat: "Sota on paha, selibaatti hyvä!"". Tämä oli outoa puhetta hyökkääjille, ne epäröivät ja päättivät poistua saman tien. Kunnia jälleen sivarillemme!

    • mullameneenäin

      Minä en itke ja valita. Kuulun niihin keitä ei muiden mielipiteet kiinnosta niin menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ei vaikuta elämääni millään tavalla :)

      En ole käynyt armeijaa enkä sivariinkaan joutunut. Mut on vaan vapautettu enkä ole joutunut korvaamaan sitä millään tavalla.

      • syystä_varmaan

        Olet siis T-luokitettu.


    • mullameneenäin

      Jos sota syttyy niin otan jalkajousen ja menen tuonne metsään kytikseen :)

      • rötlkjegwjhlgbnh

        monenlaista muutakin tyhmää voit kuvitella


    • Pawninchess

      Olisi hyödyllistä jos ihmisiä opetettaisiin suomen asevelvollisuudesta ja sen vaihtoehdoista. Yksi asia joka usein jää huomaamatta on, että Suomi on yksi harvoista maista jossa jonkinlainen palvelu on pakollista vankila rangaistuksen uhalla. Toinen asia on, että Sivarit eivät aina ole pasifisteja vaan on muitakin syitä, kuten sairaudet, uskonto, poliittinen ymmärrys maailmasta. Ylimmissä kommenteissa mainittiin usein maan puolustus "vihollisia" vastaan. On väärin luokitella toisen/oman valtion politikkojen aiheuttaman sodankäyjiä vihollisiksi. Ei tavalliset ihmiset jotka taistelevat sodassa päätä sodista, sen tekevät poliitikot kahvikupposen ääressä kilometrien päässä eturintamasta. Jos tavalliset ihmiset ymmärtäisi, että miehet joita he tappavat, haluavat olla siinä tilanteessa yhtä vähän kuin hekin ja poliitikot käyttävät heitä kun shakkinappuloita oman edun puolesta, sodat torjuttaisiin heti moraalien vastaisena ajan ja resurssien tuhlaamisena.

      • oikeus_ja_velvollisuus

        Armeijan käyminen on yhteiskunnan jäsenilleen asettama velvoite ja oikeus. Puolustusvoimien tarkoituksena on jo ennakolta toimia rauhan takaajana maassamme ja mahdollistaa omat päätöksemme kaikissa tilanteissa. Kyse on kuin veronmaksusta, ilman sitä ei yhteiskuntaa olisi. Yhteiskunnassa on kuitenkin aina erilaisia rikollisia jotka haluavat laistaa vastuunsa ja päästä muita helpommalla. On esim. erilaisia veronkiertäjiä ja asepalveluksesta kieltäytyviä roistoja jotka eri syin pyrkivät eroon velvollisuuksistaan, syitähän voi keksiä pilvin pimein.
        Ilman lupaa rajan yli tulevat aseistetut joukot ovat vihollisia riippumatta heidän syistään. Jos et tee mitään noiden joukkojen torjumiseksi vaan annat heille vapaat kädet tuhota maatamme ja kansaamme olet vielä pahempi kuin he.


    • "Yhteiskunnassa jokaisen pitäisi osallistua yhteiskunnan toimintaan omien kykyjensä mukaan."

      Nimenomaan kykyjensä mukaan ! Mitä kykyjä sulla on antaa yhteiskunnalle kuin omat ennakkoluulosi?!

      "Yhteiskunnan tärkein asia on itsenäisyys, vapaus tehdä yhteiskuntana omia päätöksiä."

      Miten nuo liittyvät millään tavoin että Suomessa edellytetään asevelvollisuuden suorittaminen, jotta pitäisi tärkeinä asioina?

      "Yhteiskunta antaa meille paljon mutta se myös vaatii meiltä erilaisia asioita, verojen maksua, asevelvollisuuden suorittamista yms. "

      Vain harvoissa valtioissa edellytetään asevelvollisuuden suorittaminen, mutta veroja pitää silti maksaa. Muista, että veroja maksaa sivaritkin! Minä en veronmaksajana hyväksy Suomessa asevelvollisuutta, mutten missään nimessä ARMEIJAA!

      "Nuo sivarit, totaalit ja muut venkoilijat vetäytyvät omista velvollisuuksistaan ja sälyttävät ne muiden harteille."

      Sun pitää muistaa, että siviilipalvelus on tasavertainen velvollisuus siinä missä asevelvollisuuskin, joten mistään velvollisuuksista he eivät ole luistaneet. Totaalikieltäytyminen on taas ihmisten riistämistä joka on monissa maailman tuomittu mielipidevankeutena, joka on väärin ihmisiä kohtaa. Eihän jehovat tai ahvenanmaalaiset tarvitse missään vankilassa istua!

      "Sivarit, totaalit ja muut loiset ovat todellakin vain omaa henkilökohtaista etuaan ajavia roistoja jotka saisi lopettaa saman tien. "

      Eikö intin käynyt osaa edes käytöstapoja, heh! Mitäs käytöstapoja sä siellä oikein opeit muuta kuin tuonlaisen uhkailemisen!?
      Kyllä se on nykyisin niin että lopulta varsin monet varuspalveluksensa käyneet miehet ovat päässeet kuin koira veräjästä verrattuna joihinkin sairaaloissa ja hoitolaitoksessa työpalvelustaan suorittaviin sivareihin nähden.
      Mielestäni muutama päivystyskerta esimerkiksi puolen vuoden aikana ja herätykset keskellä yötä kasarmilla ja juoksuttelut metsäoloissa täyspakkaus selässä eihän ne tietenkään voi varusmiespalvelusta suorittanneelle olla mitään muuta kuin raskasta/tylsää kiusaamista, jos kotona on saanut vanhemmiltaan vapaakasvatuksen. Kaikki se armeijan järjestämä kuri ei sitten sovikaan heille ja sitten pitää haukkua täällä sivareita siitä että on joutunut armeijassa esimiestensä silmätikuksi, jota on pari kierrosta enemmän kasarmin ympäri kuin muita!
      Olen todellakin käynyt inttiä ja tiedän millaista se on. Joillekin kasvaa siellä heti "sarvet päähän" kun alikki pyytää tekemään jotakin, kuten siivoamaan komppanian vessan kunnei ole koskaan ennen kotonaan joutunut pesemään. Kamalaahan sellainen on!? Ihan suurta kiusaamista, eiks niin!?

    • sivarit_on_saastaa

      Asepalveluksesta kieltäytyvät ovat tämän maan pahimpia loisia. Nuo luopiot jotka kieltäytyvät suojelemasta lapsiamme ja muita yhteiskuntamme heikoimpia mahdolliselta viholliselta ovat tosiaan oikeaa yhteiskunnan saastaa.

      • jxdg

        No jos ryssä tänne tulee mitä luulet mihin riittä se kuuluisa "takki" joka 80 luvulla jo suojeli miltä? Kyllä ne miljardit menee hukkaan koska jo itänaapurissa on ydinkärjellä varustetut ohjukset plus..............Niin muutamalla hornetilla ei edes saada tai kun ne on jo tuhottu ennen kuin ne on ilmassa plus jos vielä sattuu kiitoradalla olemaan hiekkaa niin aina synkemmäksi..Kerros paljonko on eroa puoli/koko joukkueen teltalla?


      • sivarit_on_loisia
        jxdg kirjoitti:

        No jos ryssä tänne tulee mitä luulet mihin riittä se kuuluisa "takki" joka 80 luvulla jo suojeli miltä? Kyllä ne miljardit menee hukkaan koska jo itänaapurissa on ydinkärjellä varustetut ohjukset plus..............Niin muutamalla hornetilla ei edes saada tai kun ne on jo tuhottu ennen kuin ne on ilmassa plus jos vielä sattuu kiitoradalla olemaan hiekkaa niin aina synkemmäksi..Kerros paljonko on eroa puoli/koko joukkueen teltalla?

        Olet edelleen sitä yhteiskunnan pahinta saastaa. Eläimetkin tekevät kaikkensa puolustaakseen poikasiaan mutta sinä olet jotain niin alhaista paskaa, että kieltäydyt puolustamasta Suomea ja sen kansalaisia.
        Sivarit ja totaalit ovat kansakunnan pahimpia loisia, pelkureita, itsekeskeisiä oman edun tavoittelijoita siis oikeaa ihmiskunnan pahinta saastaa.


    • Anonyymi

      Tiedän erään sivarin, nyt jo noin yli 60 vuotias, joka on saanut pres Kekkoselta hengenpelastusmitallin nuorena alle kaksikymppisenä. Oli kuolla itse pelastustehtävässä. Eli onko ihmisen helpompi tappaa toinen kuin pelastaa toinen oman henkensä uhalla.

      • Anonyymi

        Eräs sotaveteraani kertoi kun kysyin pelkäsitkö sodassa. Hän oli uskossa Jumalaan ja ei peljännyt koska luotti täysin Jeesuksen varjeluun. Alkuvaiheessa oli ollut muutamia isoja, pollevia ja sotaintoisia nuoria miehiä kovasti innoissaan kun pääsee tappamaan Venäläisiä, mutta kun tulikin tosipaikat meni löysät housuun ja osa meni päästään sekaisin eikä oltukaan enää niin kovaa kuin oli kehuttu. Tämä uskovainen veteraani myös loukkaantui kahdesti, mutta meni vielä uudestaan rintamalle ja oli todella vaatimaton mies ja nöyrä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräs sotaveteraani kertoi kun kysyin pelkäsitkö sodassa. Hän oli uskossa Jumalaan ja ei peljännyt koska luotti täysin Jeesuksen varjeluun. Alkuvaiheessa oli ollut muutamia isoja, pollevia ja sotaintoisia nuoria miehiä kovasti innoissaan kun pääsee tappamaan Venäläisiä, mutta kun tulikin tosipaikat meni löysät housuun ja osa meni päästään sekaisin eikä oltukaan enää niin kovaa kuin oli kehuttu. Tämä uskovainen veteraani myös loukkaantui kahdesti, mutta meni vielä uudestaan rintamalle ja oli todella vaatimaton mies ja nöyrä.

        Täällä tuntuu olevan näitä pollevia sotaintoilioita.


      • Anonyymi

        Armeija on viimeisin keino kansamme suojelemiseksi. Jos veteraaneja ja lottia ei olisi ollut niin emme tässä suomeksi olisi kukaan kirjoittelemassa. Osa antoi sodissa kaikkensa isänmaamme puolesta haluten säilyttää kansamme vapauden elää omalla tavallamme omassa itsenäisessä maassamme. Jos nuo ajat olisivat olleet sivarien käsissä niin Stalin olisi tapattanut meistä suurimman osan.


    • Anonyymi

      Jännää miten vakaumuksellisia ihmisiä saa haukkua netissä surutta. Amnestikin asiasta laittanut merkinnän vakaumuksellisia vankeja Suomella.

      Kerta laki antaa mahdollisuuden välttää osallisuudesta tappamaan niin sen voi valita eikä tarvitse sitten suolet pursutessa vatsastaan ulos sotatilanteessa valintaansa katua.

      Ja tossa luki muisteluita niin vastineeksi : Jos kaikki olisivat olleet sivareita Stalinin aikoina, olisi Stalinkin saanut siellä omilta sivareiltaan turpiin. Massa ajattelu lisää sotaa. Onnittelen vaan palstalla vaahdonneille, että ollette EU ja Naton riveissä vuoden sisällä. :)

    • Anonyymi

      Huh Olipa kovaa tekstiä.Voihan joku ehkä monikin mennä sivariksi terveydellisistä syistä. Sotilaana olo vaatii kovaa fyysistä kuntoa,mutta esim. sairaalassa vainajien kuljettaminen voi onnistua.Maataloudessa tarvitaan työntekijöitä,sillä ruokaa tarvitsevat maata puolustavat sotilaat ja muutkin.Kaikkia,myös sivareita tarvitaan.Sodan menestykseen vaikuttaa myös motivoituneet sotilaat.
      Kansalaiset toimivat ja tekevät työtä maansa parhaaksi kukin oman relisienssinsä mukaan.

      • Anonyymi

        Sellainen joka on saanut vapautuksen armeijasta eli ei ole sinne päässyt esim. sairautensa vuoksi mutta on sen jälkeen hakeutunut sivariksi on tietysti asia täysin erikseen. Siinä nähdään yksilön valmius oikeasti toimia yhteiskunnan hyväksi. Kunnioitukseni heille harvoille.

        Tavallinen totaali tai sivari on sitä vain oman laiskuutensa takia.


    • Anonyymi

      Yhteiskunta vittu. Thaimaassakin on yhteiskunta eikä tarvitse tulla ammutuksi itärajalla.

    • Anonyymi

      Moktar.Gubta
      2019-08-22 16:31:42

      "On mielenkiintoista seurata Ruotsia..."
      Niin on.
      Seuraan yhteismitallia tunnuslukuja, kuten BKT per capita, työllisyysaste, veroaste, keskipalkka. jne.

      Järkevä ihminen ei voi kuin päätyä yhteen johtopäätökseen: Voi, kumpa Suomikin islamisoituisi ja pian. ;)
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/18304313/kannattaako-vastustaa-maahanmuuttoa-kun-kannatus-vaan-laskee#comment-126753336
      Moktar.Gubta
      2021-02-20 11:01:10

      Paratiisin runsaat riemut odottavat uskovaa muslimia. Veli erehtyi taas.
      Terveisin Moktar. ;)
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16803909/pieni-ja-syrjainen-lieksan-kaupunki-paatti-vuosia-sitten#comment-106723617

    • Anonyymi

      Valitus on kyllä kovaa, kun kritisoin vapaaehtoisesti armeijaan liittyviä sotahulluudesta.

    • Anonyymi

      Sivarit ovat yhteiskuntamme kuraa. Ajatelkaa jos tositilanteessa joku venäläisestä vankilasta sotimaan vapautettu murhaaja pääsee ase kädessä Suomen alueelle vapaasti ihmisiä terrorisoimaan. Kukaan sivari ei tekisi mitään kun tuo venäläinen murhaaja ampuisi ja kiduttaisi suomalaisia lapsia ja muita siviilejä. Kumpiko olisi siis lopulta pahempi, suomalainen sivari vai venäläinen murhaaja?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe