kaipaan itseäni joka olin ennen avioliittoa

eräsex

Kuinka voikaan kuuma, kiihkeä ja kaiken ylittävä rakkaus muuttua inhoksi toista kohtaan. Jotkut vielä kuvittelevat että kaipaisin ja siksi kerron tuota. Ei en todellakaan.

Jos jotain kaipaan niin sitä ihmistä joka olin ennen avioliittoani exäni kanssa. Siihen henkilöön (itseeni)tunnen kaipuuta ja tunnen vanhan suolan janotusta. Exän kanssa tuhouti se iloinen, leikkisä, avoimin mielin maaimaa katsova ihminen, enkä löydä sitä enää mistään. En muistoista en kokemuksista en vihasta, en katkeruudesta, en rakkaudesta itseäni kohtaan, en itsekunnioituksesta. en luottamuksesta. En siis mistään. Avioliitto tuhosi sen kaiken.

11

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löydätsenuudelleen

      Ei se ole tuhoutunut, se on vain kadoksissa.

    • HaaveetKaatuu_

      Voi voi, olen niin samansuuntaisia ajatellut jo pidemmän aikaa. En olisi ikinä uskonut että mieheni ja minun välinen tunne koskaan katoaa, niin kuumaa huumaa oli aikoinaan. Nyt kun lemmen liekki on sammunut jo ajat sitten ja jäljellä suhteestamme oikeastaan vaan ihanat lapset, niin olen kyllä miettinyt tätä monelta kantilta. Ihminen muuttuu, se on selvä, ja rakkaus haalistuu väkisinkin. Arki kuluttaa ja latistaa suhteet ja ihmiset. Mutta vielä on se kipinä itsessä, tai se on oikeastaan ihan vähän aikaa sitten herännyt minussa, että en halua olla tälläinen pahantuulinen kyynikko. Haluan olla sitten vaikka yksin, jos tuntuu että yhteiselämä vain masentaa. Luulen että voisin silloinkin paremmin, kuin tässä kuolleessa suhteessa. Toisaalta en lasten takia haluaisi erota vielä, haluaisin pitää heidän kotinsa koossa siihen asti että ovat tarpeeksi isoja ymmärtääkseen.

    • basjaskjanjkgr

      Parikymppisenä vannoin ettei minusta tule keski-ikäisenä epäilevää, vakavaa, kyynistä ja katkeraa. Nyt keski-ikäisenä on selvinnyt miksi ajattelin noin: kaksikymppisellä ei ole riittävää elämänkokemusta tietääkseen, että tuo on ihoa, joka kasvaa välttämättä kun elämää kokee riittävän monta vuotta vastoinkäymisineen. Kun 40 on ylitetty, elämän juoni on valjennut - nuo ominaisuudet suojaavat pettymyksiltä, ilman niitä olisi päätään seinään hakkaava idiootti. Minäkin kaipaan iloa ja huolettomuutta, mutta toista eroa ei pää kestäsi. Kyynisyys ja viileys on paras haarniska pettymyksiltä.

      Silti toivon että joku sen vielä riisuu. Olisipa ihana vapautua elämänkokemuksista hetkeksi.

      • hyväksyminen

        Kukaan muu ei pysty riisumaan haarniskaasi. Vain sinä itse voit sen tehdä. Elämänkokemuksista ei tarvitse vapautua, vaan niiden hyväksyminen ja ymmärtäminen on osa sisäistä kasvua ja kehityspolkua meille jokaiselle.


      • basjaskjanjkgr

        Lässyn lässyn. Tokihan eletty elämä on hyväksyttävä, ymmärrettävä jne. Ei elämässä pääse eteenpäin muuten - joten been there, done that. Mutta pointti olikin se että kun eletyn elämän antaa vaikuttaa, ja ymmärtää, ja oppii, ja hyväksyy ja viisastuu... niin yksinketaisesti tietää ettei
        -tunteet
        - vannomiset
        -lupaukset
        - luottamus
        ja monet muut asiat ovat vain hetkellisiä ilmiöitä. Nuoruuteen kuuluu naivius: "en voi koskaa rakastaa ketään muuta", "olemme aina yhdessä", "poikaystäväni ei koskaan pettäisi minua". No niin, ja kun ikää tulee niin ymmärtää että kaikki voi muuttua, mikään ei ole ainutkertaista. Ei kukaan yksinkertaisesti voi luvata rakastavansa ikuisesti, sillä tunteitaan ei voi taata. Tai ajatus siitä että olemme yhdessä aina... ei sellaistakaan vakuutta ole.

        Ja vielä tuo pateettinen "vain sinä itse voit sen tehdä" -kommentti. Ei elämä ole pitsatilaus - otetaan kiva asenne ja sitten kaikki loksahtaa paikoilleen. Voi olla että otat kivan asenteen ja huomaat että elämä on silti sarja pettymyksiä.
        Psykiatria on muuten sitä mieltä että (esim. eron, työttömyyden, loppuunpalamisen tai muun vaikeuden aiheuttama) masennus tuhoaa pitkittyessään aivoista hermoratoja ja muuttaa siis maailman kokemista. Ei siinä mitään runotyttömäisiä haarniskoja itse riisuta.

        Sorry tämä asenne, mutta kun on kaiken menettänyt niin elämään suhtautuu huomattavan realistisesti. Siksi paluu nuoren tai jopa lapsen tasoiseen naiviin mutta onnelliseen ajatteluun on mielikuva, ei todellinen mahdollisuus.


    • vaatiiharjoitusta

      Minä käsitän elämänkokemuksen toisella tavalla. Minusta se on sellaista, että säilyy elämänmyönteisenä pahoista kokemuksista huolimatta. En kaipaa ollenkaan nuoruutta, päinvastoin. Nuoruus oli paljon vaikeampaa aikaa kuin tämä alkava vanhuus sairauksineen. Juuri siksi, että elämänkokemuksen avulla osaa ottaa irti ilon pienistäkin hyvistä asioista.
      Kyynisyys ja katkeruus ovat merkki siitä että elämä on lannistanut. Mutta ei sen tarvitse olla pysyvää. Pitää keskittyä hyviin asioihin eikä pahoihin, vaikka se ei aina olisikaan helppoa.

    • henkinen.tie

      Kohtaamme hankalia ihmisiä ja ihmissuhteita niin kauan, kunnes olemme valmiita totuudenmukaisuuteen. Ihmissuhteet heijastelevat sisäistä tilaamme. Jos elämme suhteissa, jotka eivät tyydytä rakkauden ja hyväksynnän kaipuutamme ja uskottelemme, ettemme niitä edes kaipaa tai että rakkautta ja myötätuntoa ei ole edes olemassa, niin kärsimyksemme jatkuu. Maailmankuvamme heijastelee sitä, mitä itse olemme sillä hetkellä.

      Vasta sitten, kun pystyy tunnustamaan itselleen mitä kaipaa ja toimimaan sen mukaisesti, seuraa hyvä olo itsen, ihmissuhteiden ja maailman kanssa. Vaikeudet ja hankaluudet ovat opettajiamme, mutta sitä opetusta ei pysty ottamaan vastaan ilman muihin ja itseen kohdistuvaa myötätuntoa.

    • 0512

      Poikkeuksetta nämä tunteiden muutokset naisilla johtuvat e-pillereistä. Ne ovat erittäin vahvoja hormonilääkkeitä jota pitävät naiset "unen harhassa". Ja kun pillerit lopetetaan, iskee todellisuus vasten kasvoja kuin märkä rätti.

      Siksi elämää pitäisi katsella ilman e-pillereitä. Ja ilman pillereitä pitäisi se elämänkumppanikin valita. Vain siten saa tarpeeksi vahvan liiton joka on kiihkeä ja toimii läpi elämän.

      • killeritmyös

        ...ja koskee kyllä kaikkea lääkitystä ei pelkästään e-pilsuja


    • HaaveetKaatuu_

      Poikkeuksetta... no tuskin, vaikka tietysti on aina vaarallista puuttua ihmisen hormonitoimintaan. Itselläni ei johdu pillereistä. Kyllä se on vaan niin että "rakkaus on loppu".. että sitä ei ole itse eikä kumppanikaan enää sitä mitä joskus on ollut. Ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmin enää haluaa sellaista ylläpitää, mitä ei halua. Lapset on ainut mikä liiton pitää kasassa, enhän halua olla itsekeskeinen lapsilta kodin viejä, kuten eräänä päivänä taas nettimaailmassa joku syyllisti eroavia vanhempia, joilla on lapsia. Kun lapset on tänne maailmaan tulleet ilman omaa syytään, itse olen heidät halunnut synnyttää ja heistä huolehtia niin hyvin kuin pystyn, niin haluan tietysti heille antaa turvallisen kodin ja eväät maailmalle.

      Toisinaan kuitenkin kun miehen kanssa riitelemme (vaikka tätä yritämme välttää lasten kuullen) ja varsinkin, kun meidän väliltä hellyys ja tunteet puuttuvat, pieni ääni sisälläni sanoo, että kyllä lapsetkin huomaavat mitä puuttuu (varsinkin kun heidän kanssaan meillä on hyvin hellät ja rakastavat välit, halaan ja pussaan heitä usean kerran päivässä). Ja se sama ääni kyselee, haluanko antaa lapsilleni tälläisen kuvan parisuhteesta... No en haluaisi, mutta kun parempaan en pysty. Yrittänyt olen joskus mutta kun mieheltä ei vastakaikua tullut niin itseltäkin yritykset jäivät ja hellyys ja läheisyys on vain lasten ja minun välillä. Tai mieheni ja lasteni välillä. Mutta ei meidän välillä enää.

    • äipäli

      Lasten takia just pitääkin erota jos liitto on KYLMÄ.
      Lapset on onnellisia kun vanhemmat on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe