Läpinäkyvyys vähentäisi aso-yhtiöiden töitä

IlmainenVinkki

Myönnän, että hain HASO Vienanpuistoon, vaikka en oikeasti aio ottaa sieltä asuntoa. Miksi? Koska haluan tietää, mihin oma numeroni sijoittuu jonossa. Enkä varmasti ole ainoa, joka näin tekee. Nyt ATT joutuu näkemään turhaa vaivaa, paperia ja postimaksuja kuluu, ja asuntojen välittäminen hidastuu. Tämä voitaisiin välttää, jos tarjousten lähettämiset yms. hoidettaisiin sähköisesti ja aso-yhtiöt ilmoittaisivat läpinäkyvästi nettisivuillaan, millä numerolla, mikäkin asunto on saatu.

14

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • törötin

      Eh....jos saat sieltä tarjouksen, niin se kertoo vain asemasi hakemaasi asuntoon. Ei mitään muuta, jossakin toisessa kohteessa numerosi voisi olla pahnanpohjimmainen.

      • lafal

        Totta ja lisäksi nämä "numeron testaajat" hidastavat hakemusjonon purkua.


    • lollooooooo

      Eihän tuossa ole mitään järkeä. Mitä sä sillä tiedolla teet millä sijalla olet jonottamassa johonkin tiettyyn asuntoon? Johonkin toiseen kohteeseen tai asuntoon olet aina eri sijalla samalla numerolla, riippuu ihan kuka sattuu hakemaan tai mitä asuntoa lottoot. Hidastat vaan muiden asunnon saantia.

    • Minämyös

      Tein itse saman kuin ketjun aloittaja. Minulla on suurehko numero, olen ollut vasta vähän aikaa asumisoikeusjonoissa eri yhtiöissä ja saanut toistaiseksi pari kolme tarjousta muilta kuin Hasolta erittäin kalliista asunnoista. Vienanpuistoon valmistuu kerralla suuri määrä asuntoja eikä se ole sijainniltaan mikään superkohde. Oletan että minäkin voin saada jotain tietoa asemastani tässä markkinassa tyyliin "olet sijalla 46 hakemaasi asuntoon".

      Meitä on varmasti paljon kaikkien yhtiöiden hakijoissa. En usko että tämä prosessia merkittävästi pitkittää, mutta kustannuksia se lisää varmasti. Olisi varmasti kaikkien edun mukaista jos systeemi olisi läpinäkyvämpi kuten ketjun aloittaja totesi.

    • Ehka_joo_ehka_ei

      Taas toisaalta, mikäs kiire tässä on? Asunnot valmistuvat vasta n. parin vuoden päästä, joten onhan tässä aikaa pyöritellä tarjousrumbaa. Minullakin on melko suuri järjestysnumero, mutta tosiaan haluaisin asunnon tuolta Vienanpuistosta. Jos ei ensimmäisellä kierroksella tärppää, niin saattaa tärpätä toisella ja kolmannella tarjouskierroksella. Tai sitten ei.

    • heeee

      Mutta mitä ihmettä sillä tiedolla teet että olet jonkin kohteen johonkin asuntoon vaikka sijalla 100, kun ei se päde muihin kohteisiin, riippu sijainnista ja asunnosta haetaanko siihen, johonkin toiseen olet sijalla 200.

      • Minämyös

        Kyllä sillä tiedolla jotain merkitystä on, tällä hetkellä kun ei ole mitään käsitystä siitä kuinka lähellä tai kaukana minun suurehkolla numerollani olen kohtuuhintaisen ason saamisesta.
        Varmasti osa meistä asoa jonottavista pohtii myös vuokra-asunnon,osa omistusasunnon hankkimista. Jos Vienanpuiston haku tuottaa vaikka sijan 350 hakemiini asuntoihin,on jokseenkin selvää että asuntoa saisi odottaa vuosikausia. Tuolloin unohdan asot ja etsin asuntoa muilta markkinoilta.


      • jaaaaaaaaaaaaa

        Tuleeko sieltä muka edes mitään tietoa jos on sijalla 350? En ainakaan itse ole saanut, tulee joko tarjous tai sitten ei mitään tietoa monesko oli.


    • Vienanpuiston 1. haun hakuajanhan piti muuten päättyä jo perjantaina (1.4.) klo 12. Nyt kuitenkin tätä maanantaina aamupäivällä kirjoitettaessa se näyttäisikin olevan edelleen haettavana - hakulomakkeeltakin sen saattoi yhä valita. Onkohan tämä vain joku lapsus - vai kertooko ehkä pikemminkin siitä, että Vienanpuistossa olisi vielä ehkä jopa paljonkin asuntoja, joita kukaan ei ole vielä hakenut?

      No, kohtahan tuo selviää jos (tai pikemminkin kun) Vienanpuistosta tulee 2. haku niistä asunnoista, joita kukaan ei 1. haussa vielä hakenut (ja sitten 3. haku, kun joidenkin kämppien ainoille hakijoille eivät ko. kämpät kelpaakaan - ja sen jälkeen 4. haku niistä kämpistä, joissa oli pari hakijaa, mutta jotka eivät kelvanneetkaan heistä kummallekaan - ja sitä rataa eteenpäin vielä ties kuinka monta kierrosta).

    • sjoiese

      Ensimmäinen hakukierros päättyi perjantaina mutta kuten att:n sivuilla lukee, kohteeseen on jatkuva haku. Voi siis olla että joka asuntoon on jo nyt kiinnostuneita, mutta koska peruutuksia tulee yleensä kaikissa kohteissa, niin asunnon voi saada myöhemminkin. Suosituimpiin kohteisiin ei kannata laittaa näkyville jatkuvaa hakua koska se taas tukkii sivut.

      • Sikäli mikäli joihinkin Vienanpuiston asuntoihin ei kuitenkaan vielä 1. hauan aikana tullut lainkaan hakemuksia, niin sellaisen hakijan kannalta, jolle voisi nyt sitten passata yleensä vähemmän halututkin kämpät (= isommat ja/tai alempien kerroksien kämpät) on nyt paha arvailla, että mitähän noista tämän jättikohteen kämpistä arvaisi oikein hakea - koska sen kaikki kämpät näkyvät edelleen ATT:n listalla vapaina - ja kunkin kämpän kohdallako aina siihen asti, että siitä lähetetyn tarjouksen on joku hyväksynyt - jokahan saattaa tapahtua vasta vaikka kuinka monennen tarjouskierroksen jälkeenkin? Näinköhän tämä nyt sitten menee?


    • Kontulaanko

      Onko tullut tarjouksia? Tärppäsikö?

    • Karumummo

      On. Saisin rivarin. En oo aloittaja vaan vaihtaja. Kiva paikka koska itä on ollut aina kotini. En lähtis kalastamaan tai jätkäsaareen vaikka ilmaiseksi sais.

    • Kusit_omiis

      Isiskö muka terroristi!

      Kyllä nämä suomi-luuserit terrorisoivat täällä enemmän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      185
      4184
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      226
      2158
    3. 133
      1637
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1301
    5. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      63
      1018
    6. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      171
      1014
    7. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      77
      1007
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      942
    9. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      77
      915
    10. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      904
    Aihe