Tärkeä peruste, mikseivät JT:t ole kristittyjä

TärkeäEro

Totta kai sillä on merkitystä, kenenä Jeesus Kristusta oikein pidetään. Jos alettaisiin väittää Suomen presidenttiä Sauli Niinistöä samalla myös Teemu Selänteeksi, niin ei menisi läpi eikä pitäisikään.

Jos jossain lukisi että Teemu Selänne eli Sauli Niinistö saapuu tänne, niin kaikki pitäisivät asian lausujaa oudosti ja valheellisesti toimivana eikä häntä uskottaisi. Kukaan (ainakaan kukaan normiterveydessä oleva) ei pitäisi uskottavana tahoa, joka sanoisi :Liittykää meidän puolueeseemme. Pidämme presidentti Teemu Selänne-Sauli Niinistön toimintaa hyvänä ja kannatamme sitä. Ei, vaikka tuo puolue yrittäisi esitellä ontuvia todisteita sen puolesta, että Sauli Niinistö on sama henkilö kuin Teemu Selänne.

Kas, kun sellainen Selänne-Niinistö henkilö on ihan feikki eikä sellaista ole oikeasti olemassakaan. Se olisi Valepresidentti ei oikea presidentti ja joka valepresidenttiä tyrkyttää esikuvaksi tms menettää uskottavuutensa.

Samoin, jos jouku perustaisi "lääkäriaseman", jonka ainoana lääkärinä toimisi valelääkäri (ja asia tiedettäisiin) , niin valelääkäriaseman yhtiön hallitus voisi markkinoida ties miten valelääkäriasemaansa, mutta ei se ainakaan suurinta osaa ihmisiä vakuuttaisi. Ei vaikka tuo firma itse pitäisi itseään oikeana lääkäriasemana ja valelääkäriään oikeana lääkärinä omissa silmissää,

Muut Lääkäriasemat varoittaisivat kyllä tuosta ja eivät hyväksyisi sitä joukkoonsa lääkäriasemaksi toisten lääkäriasemien rinnalle. (Ja oikeasti tietenkin myös viranomaiset puuttuisivat asiaan.)

Samoin Jt-lahkon hallintoielin voi tyrkytellä valekristustaan enkeli Mikael-valekristusta ja väittää tätä Raamatun tarkoittamaksi Jeesukseksi ja markkinoida lahkoaan oikeana kristillisyytenä.

Se ei mene kuitenkaan suurimmalle osalle ihmisistä läpi! Kristityt tietävät Raamatun perusteella, että Jeesus Kristus ei ole enkeli Mikael ja ne, jotka Jeesusta enkeli Mikaeliksi väittävät eivät edusta kristillisyyttä.

Jehovan todistajilla on valekristuksena enkeli Mikael-valekristus ja heitä ei koskaan jo pelkästään siitä syystä lasketa kristityiksi. (Itse toki tietty laskevat, mutta varsinaiset kristityt ja kristikunta siis eivät laske ja eivät muutkaan tahot)

Myös viralliset tahot määrittelevät Jehovan todistajat ei-kristilliseksi uskonnoksi, tarkemmin sanottuna kristillisperäiseksi uskonnoksi, joka on vain saanut vaikutteita kristillisyydestä. Tähän samaan joukkoon lasketaan myös mormonit.

31

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksiköhän

      Jo tämän Valekristus-oppinsa takia Jehovan todistajat eivät ole tietenkään kristittyjä. Heitä ei siihen määritelmään soveltuviksi kukaan muu haluakaan olla tuputtamassa paitsi he itse ja jostain syystä jotkut ateistiset ex-Jehovan todistajat. Mikähän into joitakin ex-Jt -ateisteja ajaa saada Jehovan todistajat lasketuiksi kristityiksi? Voisikohan kyseessä olla Jt-liikkeen vuosikausia harjoittama aivopesu. Jt-opit ovat ja tietyt Jt- asenteet ovat näillä vielä tiukasti mielessä, vaikka usko Jumalaan on mennyt.

    • Paipai

      Öh, edelleen tuota , tuo kristitty- sana ; sehän lähti ns , lapasesta , kun Pauluksen aikana Antiokian kaupungin Artemis- jumalattaren palvojat koulukiusasivat harvoja alkuseurakunnan käännyttämiä , sanoen että nuo ovat nyt vain niitä Khristoksensa seuraajia ,
      ja joku älypää otti tuon nimen käyttöön ,
      Khristos , Voittaja , oli siihen aikaan Rooman armeijan palvoman Syyrialaisen auringonjumalan Solin arvonimi , sillä armeija palvoi itse asiassa Rooman keisarin ns, Geniusta , ja luotiin ns, keisarikulttia , jokaisen piti , kysyttäessä , ripauttaa pikku rippu kuivattuja kasveja keisarikuvan edessä palavaan tuleen ,
      Silleesti tehtiin Trollaustemppu ,- Naps , umpiköyhä ja ns, viisaampien veljiensä sortama jeshua Nasarealainen muuttui yht'äkkiä auringonjumalaksi ,

      • SanoisinKylläNäin

        "Kristus on Jeesuksen arvonimi. Kreikan sana Khristos on käännös heprealaisesta sanasta mashiah, suomeksi Messias.
        Kristus ja Messias ovat siis käytännössä samaa tarkoittavia. Kummankin sanan merkitys on ”se, joka on voideltu”. Tämä viittaa alunperin Israelin kuninkaaseen, joka asetettiin virkaansa voitelemalla. Kristus on Kolmiyhteisen Jumalan toinen persoona eli Poika eli Jumalan Sana (Logos)."

        "Sana 'Kristus' on myös kantasanana sanoille 'kristinusko' ja 'kristitty'."

        lähde:http://www.evl2.fi/sanasto/index.php/Kristus

        Tälläinen on yleisin käsitys kristitty sanan alkuperästä eli se juontuu Jeesus KRISTUS nimestä.


    • "Totta kai sillä on merkitystä, kenenä Jeesus Kristusta oikein pidetään. Jos alettaisiin väittää Suomen presidenttiä Sauli Niinistöä samalla myös Teemu Selänteeksi, niin ei menisi läpi eikä pitäisikään."

      Raamatun perusteella ei näytä olevan kovin tärkeää se, onko kyse enkelistä vai jumalasta itsestään. Kannattaisiko sinun lukea raamattua?

      Kerroppa muuten, kuka sinun mielestäsi ilmestyi Moshelle puskassa?

      "Kas, kun sellainen Selänne-Niinistö henkilö on ihan feikki eikä sellaista ole oikeasti olemassakaan. "

      Eli sinun mielestäsi jos Teemu tulisi paikalle Salen valtuuttamana tekemään asioita, sinä sanoisit Teemulle, että sorry, ei käy, olet valeSale? ;]

      "Samoin, jos jouku perustaisi "lääkäriaseman", jonka ainoana lääkärinä toimisi valelääkäri (ja asia tiedettäisiin) , niin valelääkäriaseman yhtiön hallitus voisi markkinoida ties miten valelääkäriasemaansa, mutta ei se ainakaan suurinta osaa ihmisiä vakuuttaisi. "

      Olisi se aika kurjaa kun asemalla olisi oikea lääkäri ja sinun kaltaisesi tekisivät kaikkensa etteivät ihmiset menisi sinne hakemaan apua, vain koska sinä haluaisit ihmisten hakevan apua omalta lääkäriasemaltasi. Siksi levittäisitte juoruja , että kyseessä on väärä lääkäri.

      "Samoin Jt-lahkon hallintoielin voi tyrkytellä valekristustaan enkeli Mikael-valekristusta ja väittää tätä Raamatun tarkoittamaksi Jeesukseksi ja markkinoida lahkoaan oikeana kristillisyytenä."

      Jeesus kertoo evankeliumeissa ainakin niiden kirjoittajien mukaan, miten on tullut taivaata ja on sinne menossa takaisin. Samalla hän kertoo, että hänellä on Isä ja Jumala. Aika vankka esitys sen tueksi, että hänet esitettiin taivaallisena olentona joka EI KUITENKAAN OLLUT JUMALA ITSE!

      Jeesuksen seuraajat, tai ainakin monet heistä, pitivät Jeesusta messiaana. Messias ei ole jumala itse vaan joku, jonka jumala on valtuuttanut hoitamaan jotain hommaa puolestaan.

      "Se ei mene kuitenkaan suurimmalle osalle ihmisistä läpi! "

      Ei tietenkään mene, useimmat tietävät, että raamattu on satukirja.

      "Jehovan todistajilla on valekristuksena enkeli Mikael-valekristus ja heitä ei koskaan jo pelkästään siitä syystä lasketa kristityiksi. (Itse toki tietty laskevat, mutta varsinaiset kristityt ja kristikunta siis eivät laske ja eivät muutkaan tahot)"

      Paitsi että sinä ja kaltaisesi uskovaiset olette ottaneet tuomarin aseman itsellenne vaikkei se teille kuulu.

      "Myös viralliset tahot määrittelevät Jehovan todistajat ei-kristilliseksi uskonnoksi, tarkemmin sanottuna kristillisperäiseksi uskonnoksi, joka on vain saanut vaikutteita kristillisyydestä. Tähän samaan joukkoon lasketaan myös mormonit."

      Viralliset tahot on tässä yhtä kuin valtakristillisyys, siis juuri se murhanhimoinen ja vallantahtoinen valehtelija ja väärentäjä, joka toisinajattelijoita vainoamalla hankki itselleen oikeuden määritellä sen, kuka on oikea kristitty ja kuka ei.

      Todellisuudessa kaikki Jeesusta messiaana pitävät ovat kristittyjä, vaikka sinä et siitä pidäkään. Tarkemmin ottaen Jeesus-kristittyjä.

      • Senkunvaan

        Kappas! Palstamme ateisti haluaa välttämättä määritellä mitä on kristillisyys ja ketkä ovat kristittyjä! :D

        Senkun määrittelet keskenäsi. Muut eivät itse keksimiäsi määritelmiäsi ota todesta.


      • isovirnistys
        Senkunvaan kirjoitti:

        Kappas! Palstamme ateisti haluaa välttämättä määritellä mitä on kristillisyys ja ketkä ovat kristittyjä! :D

        Senkun määrittelet keskenäsi. Muut eivät itse keksimiäsi määritelmiäsi ota todesta.

        No hyvä kun et pistä hanttiin, Jeesus-kristitty.


      • sillä.tavalla
        Senkunvaan kirjoitti:

        Kappas! Palstamme ateisti haluaa välttämättä määritellä mitä on kristillisyys ja ketkä ovat kristittyjä! :D

        Senkun määrittelet keskenäsi. Muut eivät itse keksimiäsi määritelmiäsi ota todesta.

        "Senkun määrittelet keskenäsi. Muut eivät itse keksimiäsi määritelmiäsi ota todesta."

        Hedelmällinen asenne. Et yritäkään puolustaa oppia, vaan vetoat joukkovoimaan: "muut" eivät tule ottamaan asiaa todesta.

        Uhkaile vielä inkvisitiolla ja helvetillä.


      • Kormutson

        " helvetillä. "

        -Etkö lahkolaisena tunne itseäsi jakomieliseksi, kun vartiotorniuskonto ei tunne "helevettiä" ja se tulee lahkolaisella puheeksi tuon tuosta ?

        Laitan tähän pyynnöstäsi jakeet kristityn Raamatusta:

        Raamattu osoittaa, että jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään
        häpeää ja kauhistusta (Dan 12:2), tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11), ahdistusta (2 Tess 1:6-9), iankaikkista vaivaa (Ilm 20:10), itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12;13:42).

        Onko niin että lahkolaisen mielestä kristittykään ei saisi tietää helevetistä mitään ?
        Ja että peruste kristitylle olisi, että koska vartiotornin toimitus laskenut, montako kertaa sana helevetti Raamatussa esiintyy, niin tulos on sellainen luku, että helevettiä ei voi olla olemassa ?


      • AlkaaKyllästyttääl
        sillä.tavalla kirjoitti:

        "Senkun määrittelet keskenäsi. Muut eivät itse keksimiäsi määritelmiäsi ota todesta."

        Hedelmällinen asenne. Et yritäkään puolustaa oppia, vaan vetoat joukkovoimaan: "muut" eivät tule ottamaan asiaa todesta.

        Uhkaile vielä inkvisitiolla ja helvetillä.

        Täällä on lukemattomat kerrat selitetty, miksi Jehovan todistajia ei voi laskea kristityiksi.Sille on hyvät perusteet ja se on myös virallinen näkemys asioihin. Nekään uskontotieteen tutkijat, jotka ovat ateisteja, eivät ole lähteneet vaatimaan, että mormonit ja Jehovan todistajat laskettaisiin kristityiksi. Päinvastoin, asiasta on melkoisen selkeä konsensus. Jos et satu tietämään, niin uskontotieteen tutkijoissa ja erilaisten määritelmien laatijoissa yliopistoissa näillä aloilla on myös ateisteja. Teologia ja uskontotiede ovat eri aloja yliopistoon pyrkiessäkin. Ja kumpaistakin voi opiskella vakaumuksestaan huolimatta.)Se, että Jehovan todistajat eivät ole kristittyjä, ei ole vain kristittyjen keksintö. Kyllä alaa tutkineet ateistitkin määrittelevät mormonit ja Jehovan todistajat vain kristillisperäisiksi uskonnoksi, eivät siis kristilliseksi uskonnoksi.

        Jos joku haluaa jankata omaa näkemystään, jolle ei ole ilmoittautunut edes yhtä muuta kannattajaa (toki varmaan muitakin Jt-taustaisia ateisteja/agnostikkoja voisi löytyä), maailman tappiin asti niin jankatkoon. Ei kaikilla ole halua eikä aikaa jankata jonkun fiksoituneen tyypin kanssa hänen lempifiksaatioistaan.


      • niitäodotellessa
        AlkaaKyllästyttääl kirjoitti:

        Täällä on lukemattomat kerrat selitetty, miksi Jehovan todistajia ei voi laskea kristityiksi.Sille on hyvät perusteet ja se on myös virallinen näkemys asioihin. Nekään uskontotieteen tutkijat, jotka ovat ateisteja, eivät ole lähteneet vaatimaan, että mormonit ja Jehovan todistajat laskettaisiin kristityiksi. Päinvastoin, asiasta on melkoisen selkeä konsensus. Jos et satu tietämään, niin uskontotieteen tutkijoissa ja erilaisten määritelmien laatijoissa yliopistoissa näillä aloilla on myös ateisteja. Teologia ja uskontotiede ovat eri aloja yliopistoon pyrkiessäkin. Ja kumpaistakin voi opiskella vakaumuksestaan huolimatta.)Se, että Jehovan todistajat eivät ole kristittyjä, ei ole vain kristittyjen keksintö. Kyllä alaa tutkineet ateistitkin määrittelevät mormonit ja Jehovan todistajat vain kristillisperäisiksi uskonnoksi, eivät siis kristilliseksi uskonnoksi.

        Jos joku haluaa jankata omaa näkemystään, jolle ei ole ilmoittautunut edes yhtä muuta kannattajaa (toki varmaan muitakin Jt-taustaisia ateisteja/agnostikkoja voisi löytyä), maailman tappiin asti niin jankatkoon. Ei kaikilla ole halua eikä aikaa jankata jonkun fiksoituneen tyypin kanssa hänen lempifiksaatioistaan.

        "Kyllä alaa tutkineet ateistitkin määrittelevät mormonit ja Jehovan todistajat vain kristillisperäisiksi uskonnoksi, eivät siis kristilliseksi uskonnoksi."
        Todisteita sitten vaan pöytään.


      • lue.historiaa
        AlkaaKyllästyttääl kirjoitti:

        Täällä on lukemattomat kerrat selitetty, miksi Jehovan todistajia ei voi laskea kristityiksi.Sille on hyvät perusteet ja se on myös virallinen näkemys asioihin. Nekään uskontotieteen tutkijat, jotka ovat ateisteja, eivät ole lähteneet vaatimaan, että mormonit ja Jehovan todistajat laskettaisiin kristityiksi. Päinvastoin, asiasta on melkoisen selkeä konsensus. Jos et satu tietämään, niin uskontotieteen tutkijoissa ja erilaisten määritelmien laatijoissa yliopistoissa näillä aloilla on myös ateisteja. Teologia ja uskontotiede ovat eri aloja yliopistoon pyrkiessäkin. Ja kumpaistakin voi opiskella vakaumuksestaan huolimatta.)Se, että Jehovan todistajat eivät ole kristittyjä, ei ole vain kristittyjen keksintö. Kyllä alaa tutkineet ateistitkin määrittelevät mormonit ja Jehovan todistajat vain kristillisperäisiksi uskonnoksi, eivät siis kristilliseksi uskonnoksi.

        Jos joku haluaa jankata omaa näkemystään, jolle ei ole ilmoittautunut edes yhtä muuta kannattajaa (toki varmaan muitakin Jt-taustaisia ateisteja/agnostikkoja voisi löytyä), maailman tappiin asti niin jankatkoon. Ei kaikilla ole halua eikä aikaa jankata jonkun fiksoituneen tyypin kanssa hänen lempifiksaatioistaan.

        "Päinvastoin, asiasta on melkoisen selkeä konsensus."

        Vetoat enemmistön mielipiteeseen, mutta et yritäkään perustella oppia oikeaksi. Eipä ihme, sillä kolminaisuusoppia eivät tue sen paremmin Raamattu kuin järkikään.

        Nikean kirkolliskokouksessa tapahtui vallankaappaus, jossa kolminaisuusopilliset runnoivat oman näkemyksensä läpi alunperin kiistanalaisessa asiassa. Oppi vahvistettiin pakolla ja toisinajattelijoita vainoamalla.


      • 343434
        niitäodotellessa kirjoitti:

        "Kyllä alaa tutkineet ateistitkin määrittelevät mormonit ja Jehovan todistajat vain kristillisperäisiksi uskonnoksi, eivät siis kristilliseksi uskonnoksi."
        Todisteita sitten vaan pöytään.

        Arvelinkin ettei todisteita ole odotettavissa.


      • Kontsu

        Joh 20: 28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Raamattu osoittaa, että jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään hä-
        peää ja kauhistusta (Dan 12:2), tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11), ahdistusta (2 Tess 1:6-9), iankaikkista vaivaa (Ilm 20:10), itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12;13:42).


      • luearaamattua
        Kontsu kirjoitti:

        Joh 20: 28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Raamattu osoittaa, että jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään hä-
        peää ja kauhistusta (Dan 12:2), tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11), ahdistusta (2 Tess 1:6-9), iankaikkista vaivaa (Ilm 20:10), itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12;13:42).

        Usko Jeesusta:
        "Joh. 20:17
        .... minä menen ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö". "


    • Jehovantodistajat

      Eivät tarvitse, eivätkä kaipaa kenenkään arvioita toiminnastaan, he ovat tyytyväisiä oloonsa, olkaa te muutkin.

      • TodellisuusOnTätä

        Olin suurimman osan elämääni Jt ja näin todellisuuden: paljon ahdistusta, monia ihmissuhteilla kiristämällä lahkoon pakosta jääneitä nimi-jehovan todistajia, monia alkoholiongelmaisia, joitakin vaimonsa hakkaajia, matalasta koulutuksesta ja raskaista töistä pettyneitä ja uupuneita, kaksoiselämän viettäjiä jne. Joitakin tyytyväisen oloisiakin mahtui joukkoon. Jotkut masentuivat ja ahdistuivat Jt-lahkoon liittyvistä jutuista ja painostuksesta jopa ihan itsemurhaan vievään tilaan asti.

        Nyt, kun en ole enää Jt erottuani sieltä, tunnen paljon enemmän läheisesti elämäänsä tyytyväisiä ja tasapainoisia ihmisiä kuin Jt-lahkossa.Pääasiassa olen tekemisissä kristittyjen kanssa.


    • Ex-witness

      Aika hurjia väität nimimerkki "AlkaaKyllästyttääl" jos väität, että Jehovan todistajia ja mormoneja ei voi kutsua kristityiksi. En sen enempää perustele näkökulmiani, koska sillä ei ole juuri merkitystä kenellekkään.

      Mormonien teologiaan en ole kovin paljoa ehtinyt tutustua. Mutta perusteet tiedän. En tässä yhteydessä ota tarkasteluni kohteeksi heitä.

      Mutta otan yhden hyvin tärkeän näkökulman.
      Voidaanko kristiyiksi kutsua nykyistä kristillistä järjestelmää, jonka traaginen historia juontaa kauas menneisyyteen ja joka on vuosituhansien ajan tuottanut karvasta hedelmää- fyysistä väkivaltaa, kuolemaa, ahdistusta, kärsimystä ja vainoa tosi kristityille jne. Tätä on ollut kristityiksi tunnustautuvan valheellisen järjestelmän eli kristikunnan verinen hedelmä. Ovatko he seuranneet Jeesusta Kristusta? Ovat. Miten? Kastamalla miekat ihmisvereen, polttamalla niitä oppineita roviolla, jotka halusivat kääntää Raamattua tavallisen kansan kielelle, tehneet kuolemaa tuottavia ristiretkiä Pyhään maahan, loihtineet atomipommin.....voisin jatkaa luetteloa vaikka kuinka pitkään.

      Minusta "kristityiksi" tunnustautuvien ihmisten suurin luovuuden huipentuma on vetypommi ja atomipommi. Sen kehittivät aktiiviset kirkon jäsenet, joilla oli hyvä imago ja status tuon aikakauden kirkollisissa piireissä. Tuhannet kristityt tiedemiehet maanalaisissa punkkereissa kehittivät tuomiopäivän aseen. Sama jatkumo edelleen. Nyt uusi sukupolvi kristittyjä kehittelee ns. täsmäaseita, jotka voidaan tulevaisuudessa ohjata tuhoamaan tietyn dna:n omaavat ihmiset. Muita järkyttäviä aseita kehitellään salaisissa laboratorioissa kautta maailman.

      Kannattaisiko lukea seuraava artikkeli HISTORIA lehdestä ja sen jälkeen tulla väittämään, ketkä ovat tosi kristittyjä, ketkä ovat tosissaan seuranneet Jeesusta Kristusta.

      http://historianet.fi/yhteiskunta/uskontojen-historia/ristiretket-pyha-sota

      Yksi määritelmä sanalle kristitty voisi olla "jonkun seuraaja". Tässä tapauksessa Jeesuksen. Olen 100%sen varma, että Jeesus tulee tuomitsemaan kristikunnan kaikkine hapatuksineen tulevaisuudessa. Tämä ei ole Jehovan todistajien opetusta vaan Jumalan lupaus. Se on merkitty ylös Ilmestyskirjaan. Kuka tahansa voi sen sieltä lukea.

      Tässä lopuksi historiallinen totuus kristikunnasta joinka jäsenet sanovat itseään kristityiksi:
      Lainaus historia lehden sivulta:
      "Jerusalem oli ollut muslimien hallinnassa 400 vuotta, kun paavi vuonna 1095 julisti pyhän sodan vääräuskoisia vastaan. Kymmenettuhannet eurooppalaiset lähtivät ristiretkille, ja seurauksena oli historian verisin uskonsota".

      Vaikka kirjoittaisin mitä todistaakseni kirjoittamani, se ei mene suurimmalle osalla jakeluun. Siksi kysyn, oletteko ihan tosissa niin ymmärtämättömiä, että ette todellakaan kykene syvälliseen pohdintaan esimerkiksi historiaan tallennettujen tosiasioiden valossa, vaan väännättä väkisin rautalangasta mielipiteitä siitä, keitä voidaan kutsua kristityiksi keitä ei, vaikka todisteet puhuvat sen puolesta, että tosi kristittyjä eivät ole kristikunnan kirkot ja muut sen vanavedessä syntyneet jäljitelmät kuten aikaisemmin totesin.

      Miksi väännätte historiallisia argumentteja omien tulkintojenne mukaiseksi, vaikka historia todistaa, että varhaiskristityt olivat aitoja kristittyjä, sillä he TODELLA seurasivat herraa Jeesusta Kristusta kuolemankin uhalla. He eivät osallistuneet sotiin vaan sotivat rakkkauden aseilla seuraten opettajansa mallia. Toinen ryhmä meidän aikanamme ovat olleet Jehovan todistajat. Ikävä kyllä eivät muut.

      On varmasti totta, että monissa itseään kristityiksi kutsuvissa uskonnollisissa ihmistekoisissa järjestelmissä on aina ollut yksilöitä, jotka eivät ole sovitelleet uskonsa kanssa, vaan ovat seuranneet Rauhanruhtinasta opettajana ja mestarina seurauksista huolimatta. Suuri osa on sovitellut seuraten kirkkoisiä jne. Kristikunnan sisällä tapahtuneissa sodissa on kuollut kuitenkin miljoonia ja miljoonia ihmisiä, jotka ovat kirkojen ja muiden uskontojen jäseniä eli kristittyjä. Niin....he ovatkin antaneet kauniin ja uskottavan esimerkin siitä, kuka on kristitty.

      Jos ihminen on osa järjestelmää, jonka verivelka huutaa Jumalalle taivaassa, eivätkö he siis ole aivan yhtä tuomittavia riippumatta siitä, ovatko he itse olleet osallisena esimerkiksi verenvuodatukseen?

      Te kirkolliset ja muiden uskontojen jäsenet ja muutkin "viisaat". Ottakaa esimerkkiä siitä, mitä on tosi uskollisuus Kristukselle. Se on hänen opetustensa mukaan elämistä 24h/vrk. Sen pitäisi näkyä ennen kaikkea tavassa, kuinka kohtelet lähimmäistäsi. Kukaan ihminen ei omista maailmaa eikä sitä asuinpaikkaa, missä sattuu asumaan. Avaruudesta katsottuna rajat ovat näkymättömiä. Me kuvittelemme omistavamme kaiken vaikka olemme vain huonoja vuokralaisia, ja joudumme jokainen vastaamaan teoistamme ylimmän tuomioistuimen edessä, joka kuitenkin perustuu armoon ja vanhurskauteen. Jokaisella on toivoa. Siksi kannattaa toimia ajoissa tuottaakseemme hedelmää, joka on Jumalamme edessä kuin suloinen tuoksu.

      • KristittynäEteenpäin

        Sotket nyt kaksi asiaa: kristittynä olemisen ja järjestöt. Jumala ei etsi järjestöjä palvomaan ja rakastamaan Häntä vaan ihmisiä. Kristitty on Jeesuksen seuraaja, joka tuntee raamatullisen Jeesus Kristuksen ja seuraa Häntä. Kristitty ei seuraa Valekristuksia kuten enkeli Mikael valekristusta. Kristitty ei myöskään seuraa mitään epäjumalaa tai kultaista vasikkaa, joka on nostanut itsensä epäjumalaksi ja ensisijaisen uskollisuuden ja tottelevaisuuden kohteeksi ihmisten ja Jumalan väliin kuten esim Jt-liikken hallintoelin on tehnyt, elin, joka on tehnyt itsensä julkeasti aikamme Vääräksi profeetaksi.

        Vehnä ja rikkaruohot vertauksessa Jeesus juuri opetti, että vehnä ja rikkaruohot kasvavat yhdessä sekaisin samassa pellossa loppuun asti ja ihmiset eivät voi niitä erottaa. Vasta Jeesuksen toisen tulemisen tapahtuessa tulevaisuudessa vehnät ja rikkaruohot erotellaan ei tänä aikana. Ja ihmiseteivät pysty tuomintaan vaan Jeesus.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14240296/jeesuksen-vehna-ja-rikkavilja-vertaus-on-tarkea!

        Niinpä vehnä ja rikkaruohot kasvavat sekaisin ja niitä on sekaisin monissa eri kirkkokunnissa. Ei ole tänä aikana mitään tiettyä vehnäaittaa johon vehnä olisi koottu. Ei ole olemassa mitään yhtä ainoaa oikeaa kirkkokuntaa/liikettä vaan Jeesuksen tosi seuraajia on monessa eri kirkkokunnassa ja Jeesus tuomrina tulee lopulta tuomitsemaan kuka on sitä vehnää ja kuka rikkaviljaa.

        Ei rikkaviljan synnit kasaudu vehnän niskaan. Jokainen vastaa siitä, miten itse toimii ja mitä kannattaa ja mistä irtisanoutuu ja mitä tukee ja mitä ei. Ei esim keskiajan katolisen kirkon inkvisiittorin synnit kaadu tämän ajan kristityn niskaan, kristityn , joka ei kannata ja hyväksy noita menneitten aikojen tiettyjen ihmisten tekemiä pahoja tekoja.

        Jt-liike yrittää niputtaa kaikki kristikunnan kristityt samaan nippuun ja tuomita kaikki, joidenkin syntien takia. Se on väärin. Jumala rakastaa yksilöitä ja tuomitsee kunkin Hänen oman elämänsä ja sydämentilansa mukaan ei jonkun toisen. Ei Jeesuskaan tuominnut muita opetuslapsiaan Juudaksen synneistä. Juudas kantaa itse oman vastuunsa. Jeesuksen muut opetuslapset sanoutuivat irti Juudaksen toimista eivätkä kannattaneet ja tukeneet sellaista toimintaa. Kukin voi kertoa, mitä kannattaa ja mitä vastustaa. Kukin voi elää oman vakaumuksensa mukaan ja Jumala näkee jokaisen sydämeen ja huomaa jokaisen, joka aidosti turvaa Häneen.


      • SemmostaMenoa

        Kirjoitit: "Te kirkolliset ja muiden uskontojen jäsenet ja muutkin "viisaat". Ottakaa esimerkkiä siitä, mitä on tosi uskollisuus Kristukselle. Se on hänen opetustensa mukaan elämistä 24h/vrk. Sen pitäisi näkyä ennen kaikkea tavassa, kuinka kohtelet lähimmäistäsi. Kukaan ihminen ei omista maailmaa eikä sitä asuinpaikkaa, missä sattuu asumaan. Avaruudesta katsottuna rajat ovat näkymättömiä. Me kuvittelemme omistavamme kaiken vaikka olemme vain huonoja vuokralaisia, ja joudumme jokainen vastaamaan teoistamme ylimmän tuomioistuimen edessä, joka kuitenkin perustuu armoon ja vanhurskauteen. Jokaisella on toivoa. Siksi kannattaa toimia ajoissa tuottaakseemme hedelmää, joka on Jumalamme edessä kuin suloinen tuoksu."

        Jaa, kenestä pitäisi ottaa esimerkkiä? Toivottavasti et tarkoita Jehovan todistajia! jt:n lahkopompt sortavat jäsenistöään ja liikkeestä eronneita monin tavoin. julma jarttamisrangaistussysteemi on ajanut lukuisia ihmisiä ahdistukseen ja jopa itsemurhiin. Jt-hallintoelin painostaa ihmisiä kuolemaan verensiirtokiellon alttarilla. Jopa viattomia sikiöitä ja lapsia (esim Virossa vauva vuonna -97) on kuollut sen takia, mitä Jt-lahko opettaa ja painostaa tekemään. Lahko polkee ihmisoikeuksia, mm sanan- ajattelun- ja uskonnonvapautta ja käyttää mielenhallintamenetelmiä jäsenistöönsä, jota se vaatii pysymään matalasti koulutettuna ja itsesensuurin alaisena. Tässä jotain mätää hedelmää, jota JT-lahko suoltaa 24H/vrk. Jt-lahkon jäsenet joutuvat elämään kiristettyinä Jt-lahkon opetusten mukaisesti ja tuottavat huonoa hedelmää mm opettamalla valheellisesti, että Jeesus on enkeli Mikael ja levittämällä Väärän profeetan valheellisia opetuksia ovelta ovelle. J.todistajat myös suojelevat poliisin rangaistuksilta ja tutkinnalta Jt-pedofiilejä, jotka saavat kovin vapaasti vaania Jt-lapsiparkoja yhä uudestaan, jopa sen jälkeen, kun joku on heistä vanhimmille puhunut.

        Kristityissä ja jehovan todistajissa on kummassakin ryhmässä Nimi-jäseniä ja sitten tosissaan olevia. Nimi-Jehovan todistajat harrastavat esiaviollisia suhteita, juopottelua yms salaa siinä missä moni nimikristittykin. Tiedän myös paljon aktiivitodistajia, jotka elävär kaksoiselämää, koska haluavat olla toisten todistajien arvostamia, mutta ottaa kaiken irti myös elämän "iloista"...varsinaisia iloja ovattkin...YÖK! Että semmoista hedelmää Jt-liikkeessä olen havainnut olevan.


      • jwfacts

        'Ex-witness' 27.4.2016 16:46

        "Voidaanko kristiyiksi kutsua nykyistä kristillistä järjestelmää, jonka traaginen historia juontaa kauas menneisyyteen ja joka on vuosituhansien ajan tuottanut karvasta hedelmää- fyysistä väkivaltaa, kuolemaa, ahdistusta, kärsimystä ja vainoa tosi kristityille jne."

        Imeisemmin et havaitse miten _myös_ Vartiotorniseura itse on aiheuttanut valtavaa vääryyttä, turhaa kärsimystä, turhia kuolemia (aiemmat rokotus-ja elinsiirtokiellot, Malawi, sen nykyinen Raamatun yli menevä verioppi jne.), kompastuttanut uskonveljiään mm. Raamatun vastaisilla väärillä ennustuksilaan ja edelleen toimii häikäilemättömän henkis-sadistisesti kanssaan eri tavoin päätyviin uskontovereihinsa nähden repien perheitä eliniäksi hajalle, joka on johtanut monien / osan itsemurhiin, on epärehellinen, kieroilee ja todistettavasti valehtelee, sekä on toiminut julkean kaksin punnuksin jopa Järjestön sisällä.

        VT-Seuran hallintoelimellä on kirjaimellisesti viattomien verta käsissään.

        Ohessa avaus jota kovasti pakenet ja saman toisaalla sinulle kohdistettuani jo useaan kertaan, olet kuin sattumalta aina poistunut takaviistoon.

        ***

        "'Ex-witness':Paljoko totuudessa saa olla valhetta?"

        - http://keskustelu.suomi24.fi/t/14235778/039ex-witness039paljoko-totuudessa-saa-olla-valhetta

        ***

        "Siksi kysyn, oletteko ihan tosissa niin ymmärtämättömiä, että ette todellakaan kykene syvälliseen pohdintaan esimerkiksi historiaan tallennettujen tosiasioiden valossa, vaan väännättä väkisin rautalangasta mielipiteitä siitä, keitä voidaan kutsua kristityiksi keitä ei, vaikka todisteet puhuvat sen puolesta, että tosi kristittyjä eivät ole kristikunnan kirkot ja muut sen vanavedessä syntyneet jäljitelmät kuten aikaisemmin totesin."

        Havaitsetko miten itse toimit juuri kuvaillulla tavalla Vartiotorniseuran omaa historiaa, vakavia ristiriitaisuuksia ja sen todellisuutta koskien, joka sekin on 'vanavedessä' syntynyt?

        "He eivät osallistuneet sotiin vaan sotivat rakkkauden aseilla seuraten opettajansa mallia. Toinen ryhmä meidän aikanamme ovat olleet Jehovan todistajat. Ikävä kyllä eivät muut."

        Väärin.

        "Religions not engaging in War"

        - http://www.jwfacts.com/watchtower/war.php

        Onko VT-Seura ollut politiikkaan sekaantumaton kuten se väittää? Todisteet osoittavat raskauttavasti toista.

        "Watchtower Political & Commercial Involvement"

        - http://www.jwfacts.com/watchtower/politics.php

        UN-DPI-liittolaisuus edellytti YK:n perustuslauselman tunnustamista ja tukemista.

        "Watchtower's United Nations Association"

        - http://www.jwfacts.com/watchtower/united-nations-association.php

        "Jos ihminen on osa järjestelmää, jonka verivelka huutaa Jumalalle taivaassa, eivätkö he siis ole aivan yhtä tuomittavia riippumatta siitä, ovatko he itse olleet osallisena esimerkiksi verenvuodatukseen?"

        Eikö tuota samaa periaatetta tulisi soveltaa myös VT-Seuraa ja sen edesottamuksia punnitessa, jonka todellisuudesta vaikutat olevan hyvin tietämätön tai sitten vain kongitiivistä dissonanssia soveltaen ummistat siltä silmäsi aivan kuten Nikea-lahkolaiset omaltaan?

        ”Miksi näkemyksiään tulisi tarkastella ja koetella? Koska valheeseen perustuva usko on silkkaa itsepetosta." (Herätkää! tammikuu 2011, s. 28)

        ”Entä jos saa selville jotain, mikä näyttää olevan ristiriidassa omien syvään juurtuneiden näkemysten kanssa? Pitäisikö se sivuuttaa? Ei tietenkään. Joskus voi olla erityisen järkevää harkita sellaisia voimakkaita todisteita, jotka näyttävät olevan vastoin sitä, mihin uskoo.” (Herätkää! tammikuu 2011, s. 28, 29)

        "Mikä todella surullista, petetyksi tullut tai harhaan johdettu ihminen pitää usein tiukasti kiinni näkemyksestään siitä huolimatta, että voimakkaat todisteet puhuvat sitä vastaan. Hän voi kiintyä käsitykseensä niin lujasti, että hän yksinkertaisesti sulkee silmänsä ja korvansa kaikilta niiltä todisteilta, jotka saattaisivat osoittaa sen vääräksi.” (Vartiotorni 1. syyskuuta 2010, s. 11)

        Sekä:

        "On ilmeistä, että tosi Jumala, joka itse on ”totuuden Jumala” ja joka vihaa valheita, ei katso suopeasti niitä, jotka pitävät kiinni valhetta opettavista järjestöistä."

        Alla olevan soveltuu aivan erityisesti myös Vartiotorniseuraan ja sen menettelytapoihin.

        "Ja haluaisitko sitä paitsi edes kuulua uskontoon, joka ei ole ollut rehellinen sinua kohtaan?" (Nykyinen elämämme 1975, s. 45)

        Alla oleva linkkisi puolestaan pitää paikkansa ja osoittaa miten Nikea-lahko on toisinajattelijoiden vainolla ja tappamisen pakolla vienyt veriset pakko-uskontunnustukset ja sitten niitä vallalla j aaivopesulla ylläpitänyt ja joiden perusteella edelleenkin ei-kritityiksi toisi aluokittelee ja tuomaroi.

        - http://historianet.fi/yhteiskunta/uskontojen-historia/ristiretket-pyha-sota

        Mutta havaitsetko miten myös VT-Sura toimii henkisesti ja moraalisesti aivan samoilla totalitärisillä metodeilla, ainoana erona ettei fyysisesti voi tappaa kanssaan eri mieltä olevia, vaikka sellaisella ajatuksella leikittelinkin 50-luvun artikkelissaan koskien erotettuja ja itse eronneita?


      • jwfacts
        KristittynäEteenpäin kirjoitti:

        Sotket nyt kaksi asiaa: kristittynä olemisen ja järjestöt. Jumala ei etsi järjestöjä palvomaan ja rakastamaan Häntä vaan ihmisiä. Kristitty on Jeesuksen seuraaja, joka tuntee raamatullisen Jeesus Kristuksen ja seuraa Häntä. Kristitty ei seuraa Valekristuksia kuten enkeli Mikael valekristusta. Kristitty ei myöskään seuraa mitään epäjumalaa tai kultaista vasikkaa, joka on nostanut itsensä epäjumalaksi ja ensisijaisen uskollisuuden ja tottelevaisuuden kohteeksi ihmisten ja Jumalan väliin kuten esim Jt-liikken hallintoelin on tehnyt, elin, joka on tehnyt itsensä julkeasti aikamme Vääräksi profeetaksi.

        Vehnä ja rikkaruohot vertauksessa Jeesus juuri opetti, että vehnä ja rikkaruohot kasvavat yhdessä sekaisin samassa pellossa loppuun asti ja ihmiset eivät voi niitä erottaa. Vasta Jeesuksen toisen tulemisen tapahtuessa tulevaisuudessa vehnät ja rikkaruohot erotellaan ei tänä aikana. Ja ihmiseteivät pysty tuomintaan vaan Jeesus.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14240296/jeesuksen-vehna-ja-rikkavilja-vertaus-on-tarkea!

        Niinpä vehnä ja rikkaruohot kasvavat sekaisin ja niitä on sekaisin monissa eri kirkkokunnissa. Ei ole tänä aikana mitään tiettyä vehnäaittaa johon vehnä olisi koottu. Ei ole olemassa mitään yhtä ainoaa oikeaa kirkkokuntaa/liikettä vaan Jeesuksen tosi seuraajia on monessa eri kirkkokunnassa ja Jeesus tuomrina tulee lopulta tuomitsemaan kuka on sitä vehnää ja kuka rikkaviljaa.

        Ei rikkaviljan synnit kasaudu vehnän niskaan. Jokainen vastaa siitä, miten itse toimii ja mitä kannattaa ja mistä irtisanoutuu ja mitä tukee ja mitä ei. Ei esim keskiajan katolisen kirkon inkvisiittorin synnit kaadu tämän ajan kristityn niskaan, kristityn , joka ei kannata ja hyväksy noita menneitten aikojen tiettyjen ihmisten tekemiä pahoja tekoja.

        Jt-liike yrittää niputtaa kaikki kristikunnan kristityt samaan nippuun ja tuomita kaikki, joidenkin syntien takia. Se on väärin. Jumala rakastaa yksilöitä ja tuomitsee kunkin Hänen oman elämänsä ja sydämentilansa mukaan ei jonkun toisen. Ei Jeesuskaan tuominnut muita opetuslapsiaan Juudaksen synneistä. Juudas kantaa itse oman vastuunsa. Jeesuksen muut opetuslapset sanoutuivat irti Juudaksen toimista eivätkä kannattaneet ja tukeneet sellaista toimintaa. Kukin voi kertoa, mitä kannattaa ja mitä vastustaa. Kukin voi elää oman vakaumuksensa mukaan ja Jumala näkee jokaisen sydämeen ja huomaa jokaisen, joka aidosti turvaa Häneen.

        "Kristitty ei myöskään seuraa mitään epäjumalaa tai kultaista vasikkaa, joka on nostanut itsensä epäjumalaksi ja ensisijaisen uskollisuuden ja tottelevaisuuden kohteeksi ihmisten ja Jumalan väliin kuten esim Jt-liikken hallintoelin on tehnyt, elin, joka on tehnyt itsensä julkeasti aikamme Vääräksi profeetaksi."

        Väärin. Palstalla on lukemattomia kertoja sinulle selvitetty miten todellisuudessa olet _Nikea-lahkon hallintoelimen_ eri tavoin uskovien vainolla ja tappamalla lanseeraamien pakko-uskontunnustuksien seuraaja.

        Pyhä sota: http://historianet.fi/yhteiskunta/uskontojen-historia/ristiretket-pyha-sota

        Koko kolminaisuuden ideologia oli jo lähtökohtaisesti kiistanalainen ja _katolisen pedokriminalia-kirkon_ tuolloinen _hallintielin_ sen vain vahvemman voimalla, eli toisinajattelijoiden verisellä vainolla ja tappamalla vei lävitse.

        Nyttemmin vuosistaojen aivopesun ja h.elvetin tulella uhkailun seurauksena uskovat eivät edes osaa sitä enää kyseenalaistaa, vaan selektiivisesti sivuuttavat kaikki Raamatun jakeet, eli suurimman osan, jotka selkeästi osoittavat sen olevan vain nikealaisen verinen harhaoppi.


      • SemmostaMenoa
        jwfacts kirjoitti:

        "Kristitty ei myöskään seuraa mitään epäjumalaa tai kultaista vasikkaa, joka on nostanut itsensä epäjumalaksi ja ensisijaisen uskollisuuden ja tottelevaisuuden kohteeksi ihmisten ja Jumalan väliin kuten esim Jt-liikken hallintoelin on tehnyt, elin, joka on tehnyt itsensä julkeasti aikamme Vääräksi profeetaksi."

        Väärin. Palstalla on lukemattomia kertoja sinulle selvitetty miten todellisuudessa olet _Nikea-lahkon hallintoelimen_ eri tavoin uskovien vainolla ja tappamalla lanseeraamien pakko-uskontunnustuksien seuraaja.

        Pyhä sota: http://historianet.fi/yhteiskunta/uskontojen-historia/ristiretket-pyha-sota

        Koko kolminaisuuden ideologia oli jo lähtökohtaisesti kiistanalainen ja _katolisen pedokriminalia-kirkon_ tuolloinen _hallintielin_ sen vain vahvemman voimalla, eli toisinajattelijoiden verisellä vainolla ja tappamalla vei lävitse.

        Nyttemmin vuosistaojen aivopesun ja h.elvetin tulella uhkailun seurauksena uskovat eivät edes osaa sitä enää kyseenalaistaa, vaan selektiivisesti sivuuttavat kaikki Raamatun jakeet, eli suurimman osan, jotka selkeästi osoittavat sen olevan vain nikealaisen verinen harhaoppi.

        Täyttä humpuukia kirjoitat eli ihan VÄÄRIN! Minä en seuraa mitään pakolla eikä minun tarvitse tunnustaa yhtään mitään pakolla. En edes kuulu mihinkään kirkkokuntaan. Uskon mihin uskon, koska olen päätynyt itse niihin ajatuksiin vertailemalla Raamattua ja erilaisia tulkintamahdollisuuksia. Minulle on ihan sama pitääkö joku minua jossain asiassa jonain kerettiläisenä tai ei, minä olen kiinnostunut Jumalan hyväksyksynnästä, en ihmisten.

        Sukulaiseni on uskovainen luterilainen ja hän ei ole mitenkään vakuuttunut, että kaikki, jotka eivät tunnusta Athanasioksen uskontunnustuksen kaikkia opetuksia tai muuten tunnusta kaikkea "yhteisestä kristillisestä uskosta" joutuvat muka kadotukseen. Niinhän Athanaseuksen uskontunnustuksessa lukee. Silti sukulaiseni saa ihan vapaasti olla luterilainen ja puhua ajatuksistaan, niistäkin , jotka eivät ole esim kaikkien luterilaisten oppien mukaisia. Vaikka hän ei uskoisi edes kolminaisuuteenkaan ja puhuisi siitä papin kanssa, häntä ei erotettaisi tai mitään muutakaan dramaattista ei seuraisi.

        Muuten minäkin uskon Athanasioksen uskontunnustukseen, mutta tähän kohtaan en voi sanoa mitenkään varmasti uskovani:
        "Sen, joka tahtoo pelastua, on ennen kaikkea pysyttävä yhteisessä kristillisessä uskossa. Sitä on noudatettava kokonaisuudessaan ja väärentämättä. Joka ei niin tee, joutuu epäilemättä iankaikkiseen kadotukseen."

        Tuo "kokonaisuudessaan" kohta erityisesti, siitä en ole mitenkään varma, voi hyvinkin olla, että Jumala voi antaa armon käydä oikeudessa muutenkin ja muitakin voi pelastua kuin vain tämän kohdan kriteerit täyttävät ihmiset.

        Eli kuten näet, en koe olevani mitenkään velvollinen tai pakotettu ajattelemaan ja uskomaan kuten uskontunnustuksessa sanotaan. (Eikä tuo luterilainen sukulaisenikaan koe olevansa mihinkään pakotettu.)Koen , että uskontunnustuksetkin ovat vain likiarvoja, joilla pyritään kuvailemaan Raamatun evankeliumin ydintä. Jos joku teksti ei ole Jumalan henkeyttämä (kuten Raamattu on), niin se tuskin onnistuu sataprosenttisen täydellisesti kuvailemaan Raamatun totuutta asioiden tilasta. En siksi ota mitään ihmisten laatimaa tekstiä liian vakavasti. Ainoastaan Raamatun otan todella vakavasti ja pidän sitä Jumalan henkeyttämänä.

        Mikä sinä olet väittämään, etteivät ihmiset osaa kyseenalaistaa yhtä sun toistakin, mikäli he tulevat eri kannalle ajatuksissaan kuin sinä. heillä on omat perusteensa olla eri mieltä kuin sinä olet. Oletkos itse harkinnut sitä, osaatko kyseenalaista Jt-lahkon markkinoiman ja aivopesumekanismein junttaaman kuvan ja näkökulman kristikuntaan ja kristityihin. Oletko varma,ettet itse katsele asioita ateismin innoittaman ja Jt-taustaisen ihmisen värittynein silmälasein. Ei ole mitään todisteita sinun suuresta objektiivisyydestäsi. Jokaisella ihmisellä on oma ns esiymmärryksensä (usein tiedostamaton) ja sinun litanniasi muistuttavat kovasti Jt-lahkon propagandaa kristikunnan kristillisyyttä vastaan marinoituna ateismin kannattajien omilla lempi-iskulauseilla.


      • SemmostaMenoa
        jwfacts kirjoitti:

        "Kristitty ei myöskään seuraa mitään epäjumalaa tai kultaista vasikkaa, joka on nostanut itsensä epäjumalaksi ja ensisijaisen uskollisuuden ja tottelevaisuuden kohteeksi ihmisten ja Jumalan väliin kuten esim Jt-liikken hallintoelin on tehnyt, elin, joka on tehnyt itsensä julkeasti aikamme Vääräksi profeetaksi."

        Väärin. Palstalla on lukemattomia kertoja sinulle selvitetty miten todellisuudessa olet _Nikea-lahkon hallintoelimen_ eri tavoin uskovien vainolla ja tappamalla lanseeraamien pakko-uskontunnustuksien seuraaja.

        Pyhä sota: http://historianet.fi/yhteiskunta/uskontojen-historia/ristiretket-pyha-sota

        Koko kolminaisuuden ideologia oli jo lähtökohtaisesti kiistanalainen ja _katolisen pedokriminalia-kirkon_ tuolloinen _hallintielin_ sen vain vahvemman voimalla, eli toisinajattelijoiden verisellä vainolla ja tappamalla vei lävitse.

        Nyttemmin vuosistaojen aivopesun ja h.elvetin tulella uhkailun seurauksena uskovat eivät edes osaa sitä enää kyseenalaistaa, vaan selektiivisesti sivuuttavat kaikki Raamatun jakeet, eli suurimman osan, jotka selkeästi osoittavat sen olevan vain nikealaisen verinen harhaoppi.

        Ja edelleenkin: Jeesus ennusti vehnä ja rikkaruohot vertauksessaan, että tulee olemaan eksytystä ja sortavia susia. Jeesus ennusti,että vehnä ja rikkaruoho kasvavat yhdessä pelossa sekaisin loppuun asti, maailman loppuun asti, jolloin Jeesus enkeleineen tulee jakamaan ihmiset vehnään ja rikkaruohoihin.

        Olikin odotettavissa siis, että kristyiksi itsensä laskevien joukossa on rikkaruohon tavoin kyttäytyviä vehnän seassa. Eli totta kai oli odotettavissa kaikenlaista vääryttää ja pahuutta. Mutta mitä ilmeisemmin julmasti toimineet ovat vaarassa tulla Jeesuksen viimeisellä tuomiolla lasketuiksi rikkaruohoiksi. ei näitten rikkaruohojen tavoin pahasti toimineiden kristityiksi itsensä laskeneiden syntejä kuitenkaan saa kpata hyvin toimineiden tai nykyään toimivien kristittyjen niskaan. Eli vehnä ei joudu kantamaan rikkaruohojen syntitaakkaa. miksi olet niin kova tuomitsemaan viattomat, kaikkea julmuutta ja pahuutta vastustavat kristityt niitten synneistä, jotka ovat toimineet väärin ja julkeasti, julmastikin. Ei suurin osa aikamme kristityistä lainkaan hyväksy esim ristiretkiä tai inkvisitiota, joita esiintyä katolisessa kirkossa varsinkinjonkin aikaa aikoinaan. Ne silloin eläneet vääryyksien tekijät kantavat omat syntinsä itse ja tulevat itse niistä vastaamaan Jumalalle.

        On hyvin raskasta lukea niin järkyttävän tuomitsevaa tekstiä kuin sinun tekstisi. Sen tuomitsevuudelle vetää vertoja kokemuspiirissäni vain Jt-lahkon tuomitsevat kirjoitukset.En tunne muita ihmisiä, jotka toisten ihmisten tekojen vuoksi ovat innokkaita tuomitsemaan ihan muita henkilöitä.

        Raamatun mukaan yksilöiden tuominta pitää jättää Jumalalle. Vain Jumala voi ja osaa tuomita kuka yksilö on vehnää ja kuka rikkaviljaa.


      • EiSyyllistämiselle
        SemmostaMenoa kirjoitti:

        Ja edelleenkin: Jeesus ennusti vehnä ja rikkaruohot vertauksessaan, että tulee olemaan eksytystä ja sortavia susia. Jeesus ennusti,että vehnä ja rikkaruoho kasvavat yhdessä pelossa sekaisin loppuun asti, maailman loppuun asti, jolloin Jeesus enkeleineen tulee jakamaan ihmiset vehnään ja rikkaruohoihin.

        Olikin odotettavissa siis, että kristyiksi itsensä laskevien joukossa on rikkaruohon tavoin kyttäytyviä vehnän seassa. Eli totta kai oli odotettavissa kaikenlaista vääryttää ja pahuutta. Mutta mitä ilmeisemmin julmasti toimineet ovat vaarassa tulla Jeesuksen viimeisellä tuomiolla lasketuiksi rikkaruohoiksi. ei näitten rikkaruohojen tavoin pahasti toimineiden kristityiksi itsensä laskeneiden syntejä kuitenkaan saa kpata hyvin toimineiden tai nykyään toimivien kristittyjen niskaan. Eli vehnä ei joudu kantamaan rikkaruohojen syntitaakkaa. miksi olet niin kova tuomitsemaan viattomat, kaikkea julmuutta ja pahuutta vastustavat kristityt niitten synneistä, jotka ovat toimineet väärin ja julkeasti, julmastikin. Ei suurin osa aikamme kristityistä lainkaan hyväksy esim ristiretkiä tai inkvisitiota, joita esiintyä katolisessa kirkossa varsinkinjonkin aikaa aikoinaan. Ne silloin eläneet vääryyksien tekijät kantavat omat syntinsä itse ja tulevat itse niistä vastaamaan Jumalalle.

        On hyvin raskasta lukea niin järkyttävän tuomitsevaa tekstiä kuin sinun tekstisi. Sen tuomitsevuudelle vetää vertoja kokemuspiirissäni vain Jt-lahkon tuomitsevat kirjoitukset.En tunne muita ihmisiä, jotka toisten ihmisten tekojen vuoksi ovat innokkaita tuomitsemaan ihan muita henkilöitä.

        Raamatun mukaan yksilöiden tuominta pitää jättää Jumalalle. Vain Jumala voi ja osaa tuomita kuka yksilö on vehnää ja kuka rikkaviljaa.

        Niin, Pohjois-Koreassa ateismia on levitetty aseidenkin voimin. se on ainoa sallittu uskonto siellä. Kristittyjä vainotaan ja tapetaankin ja yritetään pakkokäännyttää ateismiin.

        Silti tätäkään ei voida vierittää puolestaan viattomien ateistien niskaan, jotka eivät hyväksy tälläistä pakkokäännyttämistä aseiden ja väkivallan avulla ateismiin.

        Ei saisi pelata kaksilla punnuksilla: jos toisten ateismi aatteen kannattajien synnit ja pahuudet eivät kaad toisten niskaan, jotka eivät näitä vääryyksiä kannata eivätkä hyväksy, samoin pitäisi olla kristittyihinkin suhtautumisen suhteen. Viattomien niskaan ei saisi vääryyden tekijöiden tekoja ja syntejä kaataa tuomitsevin asentein. Jos jostain pahasta/vääryydestä sanoutuu irti eikä kannata sitä, niin ei tule syylliseksi siitä vaikka maailmankatsomus/aate /tapa uskoa olisi muuten sama.

        Eihän kaikkia veganismi aatteen kannattajia, vegeenejakaan syyllistetä niitten vegaanien teoista, jotka ajavat eläinten oikeuksia turkistarhaiskuin yms. Jokainen vastaa siitä mitä itse kannattaa, tukee ja tekee.

        Toisten yksilöitten tuomarointi ja syyllistäminen toisten yksilöitten teoista on kauheaa!


      • tuomarointi.on.kauheaa
        EiSyyllistämiselle kirjoitti:

        Niin, Pohjois-Koreassa ateismia on levitetty aseidenkin voimin. se on ainoa sallittu uskonto siellä. Kristittyjä vainotaan ja tapetaankin ja yritetään pakkokäännyttää ateismiin.

        Silti tätäkään ei voida vierittää puolestaan viattomien ateistien niskaan, jotka eivät hyväksy tälläistä pakkokäännyttämistä aseiden ja väkivallan avulla ateismiin.

        Ei saisi pelata kaksilla punnuksilla: jos toisten ateismi aatteen kannattajien synnit ja pahuudet eivät kaad toisten niskaan, jotka eivät näitä vääryyksiä kannata eivätkä hyväksy, samoin pitäisi olla kristittyihinkin suhtautumisen suhteen. Viattomien niskaan ei saisi vääryyden tekijöiden tekoja ja syntejä kaataa tuomitsevin asentein. Jos jostain pahasta/vääryydestä sanoutuu irti eikä kannata sitä, niin ei tule syylliseksi siitä vaikka maailmankatsomus/aate /tapa uskoa olisi muuten sama.

        Eihän kaikkia veganismi aatteen kannattajia, vegeenejakaan syyllistetä niitten vegaanien teoista, jotka ajavat eläinten oikeuksia turkistarhaiskuin yms. Jokainen vastaa siitä mitä itse kannattaa, tukee ja tekee.

        Toisten yksilöitten tuomarointi ja syyllistäminen toisten yksilöitten teoista on kauheaa!

        Minä en kuitenkaan edes muodollisesti kannata Pohjois-Korean diktatuuria, saati käytännössä toteuta sen tukemista.

        Kirkkoon kuulumalla muodollisesti kannattaa Athanasioksen uskontunnustusta, vaikka ei käytännössä ajattelisikaan toisuskoisten olevan tuomittuja tai esim. karttaisi heitä.


      • tuomarointi.on.kauheaa
        tuomarointi.on.kauheaa kirjoitti:

        Minä en kuitenkaan edes muodollisesti kannata Pohjois-Korean diktatuuria, saati käytännössä toteuta sen tukemista.

        Kirkkoon kuulumalla muodollisesti kannattaa Athanasioksen uskontunnustusta, vaikka ei käytännössä ajattelisikaan toisuskoisten olevan tuomittuja tai esim. karttaisi heitä.

        Jokainen kirkkokunta on epätäydellinen. Vaikka uskoisi ja kannattaisi Athanasioksen uskontunnustusta, se ei johda siihen, että kannattaisi ristiretkiä tms.

        Joka tapauksessa luterilainen kirkko opettaa nykyään, että Jumala on se, joka tekee tuomion, ihmiset voivat kuvitella ja ajatella mitä vaan siitä ketkä pelastuvat ja ketkä eivät. Joka tapauksessa Jumalan tuomio on se, mikä ratkaiseen. Ja näin myös luterilaisen kirkon opetuksen mukaan.

        Ilmeisesti tuo yksi kohta (tuomitsevan kuuloinen ) uskontunnustuksessa on vain paperisen kuuloinen jäänne vanhoilta ajoilta satoja vuosia sitten, jolloin vallalla oli kovin mustavalkoinen tyyli. En yhtään ihmettele, jos se kohta vielä poistettaisiin lähivuosina . Nimittäin esim lut.kirkon(tai juuri minkään muunkaan kirkkokunnan enää) muu opetus ei ole sen kohdan kanssa linjassa. En usko, että Jumala olisi ihmisiltä odottanutkaan, että he osaisivat edes uskontunnustukset laatia itse täydellisesti. Eiväthän Jeesuksen omat opetuslapsetkaan pystyneet täydellisyyteen...kilpailivat siitä kuka on suurin, Pieteri kielsi välillä Jeesuksen jne. Jos joku pitkähkö teksti ei ole Jumalan henkeyttämä, se ei ikinä yllä hengellisesti arvioiden täydellisyyteen. Näin itse ajattelen.

        Itse en muodollisesti ja virallisesti ottaen kannata mitään, koska en kuulu mihinkään. Puhun kuitenkin ääneen ja julkisesti uskostani Jeesukseen Kristukseen, evankelioin jne. En koskaan opeta, että ihmiset osaisivat tuomita kuka on vehnää ja kuka rikkaviljaa. Se tehtävä on Jumalan.


      • EiSyyllistämiselle
        tuomarointi.on.kauheaa kirjoitti:

        Jokainen kirkkokunta on epätäydellinen. Vaikka uskoisi ja kannattaisi Athanasioksen uskontunnustusta, se ei johda siihen, että kannattaisi ristiretkiä tms.

        Joka tapauksessa luterilainen kirkko opettaa nykyään, että Jumala on se, joka tekee tuomion, ihmiset voivat kuvitella ja ajatella mitä vaan siitä ketkä pelastuvat ja ketkä eivät. Joka tapauksessa Jumalan tuomio on se, mikä ratkaiseen. Ja näin myös luterilaisen kirkon opetuksen mukaan.

        Ilmeisesti tuo yksi kohta (tuomitsevan kuuloinen ) uskontunnustuksessa on vain paperisen kuuloinen jäänne vanhoilta ajoilta satoja vuosia sitten, jolloin vallalla oli kovin mustavalkoinen tyyli. En yhtään ihmettele, jos se kohta vielä poistettaisiin lähivuosina . Nimittäin esim lut.kirkon(tai juuri minkään muunkaan kirkkokunnan enää) muu opetus ei ole sen kohdan kanssa linjassa. En usko, että Jumala olisi ihmisiltä odottanutkaan, että he osaisivat edes uskontunnustukset laatia itse täydellisesti. Eiväthän Jeesuksen omat opetuslapsetkaan pystyneet täydellisyyteen...kilpailivat siitä kuka on suurin, Pieteri kielsi välillä Jeesuksen jne. Jos joku pitkähkö teksti ei ole Jumalan henkeyttämä, se ei ikinä yllä hengellisesti arvioiden täydellisyyteen. Näin itse ajattelen.

        Itse en muodollisesti ja virallisesti ottaen kannata mitään, koska en kuulu mihinkään. Puhun kuitenkin ääneen ja julkisesti uskostani Jeesukseen Kristukseen, evankelioin jne. En koskaan opeta, että ihmiset osaisivat tuomita kuka on vehnää ja kuka rikkaviljaa. Se tehtävä on Jumalan.

        ANTEEKSI; NYT MENI NIMIMERKKINI VAHINGOSSA SEKAISIN! Piti laittaa nimimerkikseni aiempi nimimerkkini eli olin katsovinani sen, mutta laitoinkin toisen henkilön käyttämän eli edellinen kommenttini oli väärällä nikillä (tuomarointi.on.kauheaa).

        Sen piti olla nikillä EiSyyllistämiselle

        Sorry. Ilmeisesti sekosin nikeissä, koska olen samaa mieltä, että tuomarointi on kauheaa! Yksilöitä ei saa tuomita, mutta väärät opetukset voi osoittaa raamatulla vääriksi ja väärät toimintatavat voi tuoda vääryyksinä esiin kuten esim ihmissuhteilla kiristäminen, verensiirtokielto, mielenhallintamekanismit jne.


    • Rintti-

      Kristitty on ihminen. Järjestelmä ei voi olla kristitty. Vastoin järjestön ja monien muidenkin järjestelmien oppeja, ei ole olemassa ainoaa oikeaa tosi uskontoa. Kaikissa niissä on jotain vinksallaan. Jos ei muuta, niin niiden olemassaolo.

      • mnbvcdsftyuio

        Ooo hiljaa tyhmä ja anna niiden keskustella jotka asiasta ymmärtävät.
        Sinä et kuulu siihen joukkoon ateistitumpelo!


    • KyhnyKalle

      -Sana kolminaisuus ei ole tarpeen, kuten se ei ole Raamatussakaan, eikä kristitty sellaista väitäkään.

      Olennaista on kristityn muistaa Raamatusta:

      On vain yksi Jumala. 5 Moos 6:4. Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi.

      Jumala on vailla maallista tomumajaa, Henki, Jumalana Pyhä, siis Pyhä Henki.

      Joh. 1:1 Sana oli Jumala. Jeesus oli Jumala.

      Ja Joh. 1:1 kanssa ristiriitaisilta näyttäville jakeille on selitys "otti orjan osan", jouluevankeliumissa.

      Toki Jeesuksen Jumaluuden kannalta on myös Joh. evank. "Isä ja minä olemme yhtä".

      Room. 8:34 Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus
      -Vain Jumala voi tuomita, ei enkeli.

      On Tuomaan uskontunnustus. ym.

      Kun ollaan lahkofoorumilla, niin todettakoon että lahkon emolahkon raamatuntutkijain perustaja Russell matki adventisteilta tavan sanoa Jeesusta enkeli Mikaeliksi (adventistit ovat erehdyksen huomanneet ja poistaneet sen). Vartiotorni kertoo sen. Raamatussa ei ole asiasta yhtään mitään. Järjenvastainen se on, siinä Jumala tappaa ristillä viattoman enkeli Mikaelin kolmannnen osapuolen, ihmisen vuoksi.

      UM -pamfletissa on lahkolaisella jakeessa Joh. 1:1 yksi "jumala", tosiaan pienellä alkukirjaimella (kristityn Raamatussa on jakeessa Joh 1:1 Jumala, tosiaan suurella alkukirjaimella.

      Kristityn Jumalalla on monta nimeä, mm. Jehova, se ei ole kielletty, vaikka joskus lahkolaiset antavat niin ymmärtää tietämättömille

      UM-pamfletissa Joh 1:1 "Jumala" kirjoitettu pienelle alkukirjaimelle, ja jae on väärennös, tästä on Turusessa kymmenisen asiantuntijalausuntoa. Vartiotorniseura on vieläpä oppinut Barclayn lausunnon törkeästä väärennöksestä väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi väärennöstä. Turusessa on tästäkin selvitys.

      • RapsuRami

        Joh. 1:1 ei puhu Jeesuksesta, vaan Sanasta.

        Lisäksi ylösnoussut Jeesus ei enää ole orjan osassa, silti hän on Jumalaa alempi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      219
      13410
    2. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      307
      2332
    3. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      89
      1501
    4. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      55
      1087
    5. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      982
    6. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      43
      918
    7. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      60
      917
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      35
      902
    9. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      864
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      51
      862
    Aihe