Aitoavioliittolaiset taas vauhdissa

a.matsoni

Keräävät nimiä eurooppalaiseen vetoomukseen homoavioliittoja vastaan Senaatintorilla. Kun kävelin ohi pyysi nainen josko haluaisin allekirjoittaa. Sanoin: "No, en takuulla halua!" Toivotti hyvää päivän jatkoa, sanoin "Kiitos!"

Tuli mieleeni, että nämä hyväkkäät varmaankin tukivat kansalaisaloitetta, joka sai yli 50 000 kannattajaa, ja menee siis eduskunnan käsittelyyn, jossa vaaditaan, että naisparin lapsi saa synnyttyään automaattisesti kaksi äitiä, huoltajaa, ihan virallisesti, lain silmissä.

Aitoavioliittolaisethan ovat aina niin kovin huolissaan lapsen edusta. Ja sehän on yksiselitteisesti lapsen etu, hänen kannaltaan parempi, että jos biologinen äiti, lapsen synnyttänyt, vaikkapa kuolee, niin lapsella on kuitenkin toinen lain tunnustama äiti jäljellä.

Onhan se itsestään selvästi ja yksiselitteisesti parempi lapselle kuin jäädä orvoksi.

21

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Aitoavioliittolaisethan ovat aina niin kovin huolissaan lapsen edusta. Ja sehän on yksiselitteisesti lapsen etu, hänen kannaltaan parempi, että jos biologinen äiti, lapsen synnyttänyt, vaikkapa kuolee, niin lapsella on kuitenkin toinen lain tunnustama äiti jäljellä.

      Onhan se itsestään selvästi ja yksiselitteisesti parempi lapselle kuin jäädä orvoksi"

      Ensinnäkään, lapsella ei voi olla kahta äitiä, vaikka mikä laki säädettäisiin. Toiseksi, avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, vaikka mikä laki säädettäisiin. Kolmanneksi, nykyinen lakikin säätää, että lapselle on järjestettävä huoltaja, jos vanhemmat kuolevat, joten mitään homolakia ei tarvita.
      Oikeassa perhemallissa lapsella on biologinen isä ja biologinen äiti. Jos se ei jostain syystä ole mahdollista, niin lapselle voidaan järjestää huoltaja/huoltajat. Mitään "homoavioliittoa" se ei edellytä.

      • "Ensinnäkään, lapsella ei voi olla kahta äitiä, vaikka mikä laki säädettäisiin."

        Mutta sijaisäiti voi. Ja joka monella jo onkin.


        "Toiseksi, avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, vaikka mikä laki säädettäisiin."


        Sukupuolineutraaliliitto olisi saman arvoinen kuin heteroliitto.


        "Kolmanneksi, nykyinen lakikin säätää, että lapselle on järjestettävä huoltaja, jos vanhemmat kuolevat, joten mitään homolakia ei tarvita."


        Mutta kaikille lasta haluaville heteropareille ei aina lasta löydy. Eivätkä kaikki parit sovi lapselle.


        "Oikeassa perhemallissa lapsella on biologinen isä ja biologinen äiti. Jos se ei jostain syystä ole mahdollista, niin lapselle voidaan järjestää huoltaja/huoltajat. Mitään "homoavioliittoa" se ei edellytä."


        Ei edellytäkkään, vaan se on yksi vaihtoehto monista. Voihan lapsella olla vaikka yksi sijaisvanhempi.


      • fda

        "Oikeassa perhemallissa lapsella on biologinen isä ja biologinen äiti."

        Oikea malli ei ole koskaan toiminut, ihmisiä on kuollut paljon nälkään. Raamatussakin on moniavioisuutta, Lutherinkaan mukaan ei ole raamatullista perustaa kieltää moniavioisuutta.


      • Esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto hyväksyy naisparin tukiperheeksi ja uskoakseni myös Pelastakaa Lapset RY. Kyseisillä järjestöillä taitaa olla lasten tukijärjestelmien suhteen melkoisen hyvä asiantuntemus ainakin Suomen mittakaavassa. Turha kai todetakaan, että myös sosiaalitoimen lastensuojelu hyväksyy samaa sukupuolta olevan tukiperheen. Sen verran tarkennusta, ettei tietämässäni tapauksessa kyse ole lasten sijoittamisesta, vaan siitä, että lapset viettää viikonloppuja tukiperheessä.


      • "Esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto hyväksyy naisparin tukiperheeksi ja uskoakseni myös Pelastakaa Lapset RY"

        En tunne asiaa tarkemmin, mutta jos kyse on vain naisparista, (esim. sisarukset) jotka eivät ole missään homoliitossa, niin silloin asia on tietysti ok.


      • mitäs.nyssi
        Mark5 kirjoitti:

        "Esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto hyväksyy naisparin tukiperheeksi ja uskoakseni myös Pelastakaa Lapset RY"

        En tunne asiaa tarkemmin, mutta jos kyse on vain naisparista, (esim. sisarukset) jotka eivät ole missään homoliitossa, niin silloin asia on tietysti ok.

        Sisarukset eivät ole "pari".


      • Mark5 kirjoitti:

        "Esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto hyväksyy naisparin tukiperheeksi ja uskoakseni myös Pelastakaa Lapset RY"

        En tunne asiaa tarkemmin, mutta jos kyse on vain naisparista, (esim. sisarukset) jotka eivät ole missään homoliitossa, niin silloin asia on tietysti ok.

        Tapaus, jonka tunnen, ei ole sisaruspari, vaan parisuhteensa rekisteröinyt naispari.
        Sekä MLL että Pelastakaa Lapset RY ovat johdonmukaisesti kannattaneet tasa-arvoista avioliittolakia.


      • a.matsoni

        Totta kai lapsella voi olla kaksi äitiä, vaikka ei kahta biologista äitiä. Vai sanotko lapsen adopoineelle m n parillekin, että he eivät ole lapsen isä ja äiti? Kyllä ovat Suomen lain mukaan, vaikka tosikristityt mitä sanoisivat.


      • dghkjgh

        Onhan se lapselle paljon parempi. että saa elää tutun aikuisen kanssa toisen äitinsä kanssa jos toinen kuolee, kuin että lapsi annetaisiin adoptiolapseksi. Olisihan se ihan törkeä teko sekä lasta että toista äitiänsä kohtaan. Tuskinpa lapsi valitsisi adoptiota vieraaseen perheeseen.

        Mutta tosiuskovaiset eivät välitä tosiasiassa lapsen edusta, vaan omasta jumalharhaan perustuvasta edustaan.


      • a.matsoni
        Mark5 kirjoitti:

        "Esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto hyväksyy naisparin tukiperheeksi ja uskoakseni myös Pelastakaa Lapset RY"

        En tunne asiaa tarkemmin, mutta jos kyse on vain naisparista, (esim. sisarukset) jotka eivät ole missään homoliitossa, niin silloin asia on tietysti ok.

        Tämä on himputin hauskaa. Mark5 puhui itsensä totaalisesti pussiin. Hänelle siis kelpaisi sijaisperheeksi lapselle kaksi siskosta, koska (ainakin Mark5:n oletuksen mukaan) he eivät ole lesboja. Huom. että itseasiassa voisivat olla molemmat lesboja vaikka eivät olisi lesbosuhteessa toisiinsa.

        Mutta tämä todistaa vastaansanomattomasti homofobisten tosikristittyjen valehtelevan kun vetoavat lapsen etuun kantansa puolustamiseksi homoasioissa.

        Eihän kahden heterosiskoksenkaan perheessä ole lapselle miehen/isän mallia, Mutta se ei siis Merk5:ttä haittaa lainkaan kunhan vain naishuoltajapari ovat molemmat heteroita.

        Meidän naapurissa kerrostalossa asui koko lapsuuteni ajan "naispari", (en tiedä heidän suhteensa laatua, ilmeisesti ei seksuaalinen, oletan), jolla oli adoptiopoika, joka kouluttautui lakimieheksi. Ihan hyvä poika/mies kasvoi ilman miehen mallia.


    • "Mutta sijaisäiti voi. Ja joka monella jo onkin."

      Sijaisäiti voidaan lapselle hankkia nykyisenkin lain puitteissa, joten homoliittoja ei tarvita.

      "Sukupuolineutraaliliitto olisi saman arvoinen kuin heteroliitto."

      Se ei voi olla avioliitto, koska avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.

      "Mutta kaikille lasta haluaville heteropareille ei aina lasta löydy. Eivätkä kaikki parit sovi lapselle."

      Sehän on hyvä tilanne, jos orpolapsia on niin vähän, ettei kaikille heteropareille löydy lasta. Jos taas joku heteropari ei sovi lapsen huoltajaksi, lapsi voidaan antaa sellaiselle heteroparille, joka sopii lapsen huoltajaksi. Homopari ei koskaan sovi lapsen huoltajaksi, koska se edustaa vääristynyttä perhemallia.

      ("Oikeassa perhemallissa lapsella on biologinen isä ja biologinen äiti. Jos se ei jostain syystä ole mahdollista, niin lapselle voidaan järjestää huoltaja/huoltajat. Mitään "homoavioliittoa" se ei edellytä.")

      "Ei edellytäkkään, vaan se on yksi vaihtoehto monista. Voihan lapsella olla vaikka yksi sijaisvanhempi."

      Sijaisvanhempi on aina parempi vaihtoehto homopari. Tähän asti kaikille lapsille on aina löytynyt kasvattivanhemmat tai vanhempi. Siksi, sitä varten ei tarvita mitään homoliittoja.

      • "Homopari ei koskaan sovi lapsen huoltajaksi, koska se edustaa vääristynyttä perhemallia."
        Kuten edellä totesin, lapsityön asiantuntijat ovat kanssasi eri mieltä.


      • "Sijaisäiti voidaan lapselle hankkia nykyisenkin lain puitteissa, joten homoliittoja ei tarvita."



        Eihän siinä sukupuolineutraalista avioliitosta ole edes kyse. Vaan adoptiolaista.


        "Se ei voi olla avioliitto, koska avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto."



        Avioliitto voi myös olla sukupuolineutraali (tämän kerroin jo).


        "Sehän on hyvä tilanne, jos orpolapsia on niin vähän, ettei kaikille heteropareille löydy lasta."


        Voisi olla. Mutta kun näin ei aina ole, kas jos vaikka ei Suomessa orpoja olisi. Saattaa kodittomia orpoja löyty mm. ulkomailta.


        "Homopari ei koskaan sovi lapsen huoltajaksi, koska se edustaa vääristynyttä perhemallia."


        Millä taikauskoisella tavalla samaa sukupuolta olevien perhemalli sitten on "vääristynyt"?



        "Sijaisvanhempi on aina parempi vaihtoehto homopari."


        Homoparista toinen voi myös olla sijaisvanhempia. Joskus toinen on jopa biologinen vanhempi. Ja toinen (edellinen) vanhemmista on voinut kuolla. Joten tässätapauksessa arkumenttisi tukisi kysesitä mallia missä biologisesti lähi sukua oleva homoperhe olisi tällöin toimivin vaihtoehto heterosijaisperheen sijasta.




        "Tähän asti kaikille lapsille on aina löytynyt kasvattivanhemmat tai vanhempi. Siksi, sitä varten ei tarvita mitään homoliittoja."



        On vai?

        Miksi sitten meillä on lastenkoteja joissa edelleen on orpoja?


    • "Kuten edellä totesin, lapsityön asiantuntijat ovat kanssasi eri mieltä."

      Eivät ole. Lapsityön asiantuntijat ovat suorastaan kauhuissaan, että lapsi annettaisiin homoparille.

      • kerrot-satuja

        Eikö Mannerheimin lastensuojeluliitto muka edusta asiantuntemusta? Entä Pelastakaa lapset RY? Miten on sosiaalitoimen lastensuojelusektorille koulutettujen kanssa? Näihin agno aiempana viittasi.
        Nuo kolme instanssia hyväksyvät homoparit. Mikä on se asiantuntijataho, joka on kauhistunut? Ymmärrät varmaan, että puolimatka ei ole sen alan asiantuntija eikä myöskään saarnamiehesi.


    • Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi torstaina 9.6.2016 yksimielisen päätöksensä, että Euroopan ihmisoikeussopimus vuodelta 1950, joka määrittelee avioliiton naisen ja miehen väliseksi, on edelleen voimassa.
      Lausunto annettiin sen jälkeen, kun Ranskan korkein oikeus oli mitätöinyt kahden miehen "avioliiton." Miehet valittivat Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, mutta tuomioistuin hylkäsi heidän valituksensa.

      • Veikkaan, että tuossa on kysymys siitä, että Euroopan ihmisoikeussopimus ei kumoa kansallista lakia. Muutenhan te vihahihhulit vetoisitte täällä Suomessa tuohon sopimukseen. Mutta hyvä yritys ihmisvihaajilta.


      • Hmmmmm

        Itseasiassa kyse oli lähinnä vain siitä että he menivät naimisiin pari vuotta ennen kuin se virallisesti laillistettiin siellä :)
        Eli mikäli he nyt avioituisivat uudestaan ei olisi mitään ongelmia.


      • hjkhps

        Eli Mark5 valehteli taas, (vai pitääkö se sanoa "puhui muunneltua totuutta", niin kuin eduskunnassa pitää/saa sanoa, vaikka en oikein näe merkittävää eroa noiden ilmaisujen välillä), taas oman etunsa nimissä, jota kutsuu joskus harhaanjohtavasti mielikuvitusjumalansa tahdoksi ja joskus lapsen eduksi.


    • Oikeassa uskovaislegendassa nuo 50 000 nimeä ilmestyisivät rukoilemalla papereihin. Nyt nuo kristityt joutuvat nöyristellen mukautumaan demokratiaan. No, jahka Jeesus tulee ja palauttaa teokratian, niin sitten ei tarvitse alentua mihinkään nimienkerjuuseen.

    • vm41

      Alkoihan tuo uskonnon sekoittaminen kyseiseen asiaan, vaikka se ei kuulu siihen mitenkään.
      Avioliitto muutenkin on aika uusi uskovaisten rahankeruu menetelmä, joka joutaa romukoppaan.
      Kun avioliitto oikeasti ymmärrettäisiin vain rekisteröinti tapahtumaksi, niin kirkon, kuin väestörekisterinkin kirjoihin, alkaisi "jyvä" löytymään myös "jälkeenjääneidenkin" pääkopasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      29
      2924
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      106
      1580
    3. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      85
      1451
    4. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      88
      1215
    5. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      380
      1171
    6. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      1050
    7. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      103
      1031
    8. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1018
    9. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      35
      1014
    10. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      79
      1002
    Aihe