Jahven tappamat ihmiset

Tämän aurinkoisen sapatin raamattukoulun aiheena on raamatun kuvailemat murhat, eli kumpi on pahempi murhaaja raamatun mukaan, Saatana vaiko Jahve.

Mitäpä luulisitte näin äkkiseltään, että kumpi voittaa? No seuraava mainio video kertoo vastauksen, eli se pikakelaa kaikki raamatun surmatyöt sujuvasti ja jokaisen paikan, jossa niitä kuvaillaan, eli jokainen voi myös itse näppärästi tarkistaa, onko videon väitteillä totuuspohjaa:

https://www.youtube.com/watch?v=6IrtdLukslY

Poimitaan sieltä muutama hupaisa yksityiskohta, eli vaikkapa tämä:

http://www.evl.fi/raamattu/1992/4Moos.16.html#o32

Aavikolla, kun taikauskoiset ihmiset siellä savimajoissaan kakkaa taputtelivat, alkoi tietenkin kehittyä myös pientä kitkaa ihmisten välille, kuten uskonnoissa aina on tapana ja jälleen kerran Jahven toimintapankista löytyi kokonainen yksi keino ratkaista ongelma, eli murhataan, murhataan ja murhataan.

Sitten se hupi vasta alkaa, kun menette eteenpäin:

http://www.evl.fi/raamattu/1992/4Moos.17.html

Edellisestä Jahven murhatyöstä oli kulunut kokonainen yö ja kansa nousi jälleen nurisemaan ja tällä kertaa nurinan aiheena oli se, että omia ihmisiä murhaillaan aivan liikaa.

No arvatkaapa mitä Jahve teki tällä kertaa?

>>> 14 Kuolleita oli 14 700, eivätkä lukuun sisälly ne, jotka kuolivat Korahin takia. 15 Kun vitsaus oli ohi, Aaron palasi pyhäkköteltan ovelle Mooseksen luo. >>

14700 heprealaista oli sitä mieltä, että Jahve tappaa liikaa ihmisiä. Jahven vastaus: tappoi nuo 14700 ihmistä.

Kuinka käytännöllistä ja nerokasta! Sittemmin mm. Stalin harrasti samanlaisia käytäntöjä.

Jahve hyvin raa'asti murhasi ne heprealaiset, jotka alkoivat jo olla kurkkuaan myöten täynnä sitä, että koko ajan vain tapetaan ja murhaillaan omia kansalaisia, joten näin näppärästi teurastuksella Jahve pääsi taas eroon soraäänistä.

Ketkäpä jäivät jäljelle?

No tietenkin ne, joita Jahven murhailut eivät hirveästi haitanneet, eli ne kaikkein kahjoimmat ja hulluimmat tyypit, joista Jahven alituinen murhailu oli oikein ja hyväksyttävää ja joka ei heitä ollenkaan haitannut.

Ajatelkaas, palvotte sellaista jumalaa, joka murhasi kylmäverisesti kaikki ne, jotka olivat sitä mieltä, että nyt on murhailtu jo ihan tarpeeksi ja omaa kansaa ei saa enää tappaa.

Jahve murhasi ne, jotka olivat murhaamista ja väkivaltaa vastaan!

AIka hauska tyyppi tuo teidän jumalanne, jota niin kiihkeästi odotatte takaisin.

Minusta aika oksettava tyyppi, suoranainen paskakasa, jos saan käyttää asianmukaista, hieman rahvaanomaista termiä, sillä en tuollaista murhailevaa turjaketta suostuisi palvomaan, vaikka uhkaisi minua aseella ja tokihan se sitä käyttäisi, kun eipä sillä vaihtoehtopankissa muuta ole, kuin väkivalta ja sen silmitön käyttäminen, jopa niitä vastaan, jotka haluavat tappamisen loppuvan.

Mutta tietenkin moni on eri mieltä, ja heistä tuo jumala on rakastava, moraalinen, täydellinen ja hänellä on kaikki jumalan ominaisuudet.

Herättääkö video teissä mitään ajatuksia?

Tuleeko halu heti antaa lisää rahaa amerikkalaiselle lahkolle, joka haluaa teidän palvovan kyseistä jumalaa?

35

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajatuksia herättävä juttu on myös midinialaisten kansanmurha:

      http://www.evl.fi/raamattu/1992/4Moos.31.html

      Kansanmurhaan määrätyn sotajoukon johtajat eivät halunneet olla niin raukkamaisia, että olisivat naisia tappaneet ja siitäkös Mooses sitten julmistui ja komensi miehet takaisin suorittamaan ehkäpä kaikkein vastenmielisimpiä ja raukkamaisimpia tehtäviä, joita sotilas voi tehdä, eli Mooses pisti sotilaat takaisin ja jokainen miehen kanssa maannut nainen oli tapettava, mutta sen verran Mooses tunsi miestensä kupeitten vaatimuksia, että jokaisen neitsyen sotilaat saivat ottaa seksileluikseen.

      Sitä minä vain ihmettelen, että miten tuohon aikaan kenttäolosuhteissa on nopeasti todettu naisen mahdollinen neitsyys, että kuka piti tappaa ja kenet otettiin raiskausleluksi, kun kyllähän niitä tapettavia naisia oli tuhansia, tuhansien perään.

      Tutkittiinko haarat vai luotettiinko naisen sanaan siitä, että onko neitsyt vai ei?

      Toki luulisin, että moni neitsyt olisi vastannut olevansa ei-neitsyt, jotta olisi saanut keihäästä sen sijaan, että olisi joutunut Jahven armeijan seksileluksi.

      No vastenmielinen tarina, eihän siitä mihinkään pääse, mutta lukekaas loppu:

      >> 54 Mooses ja pappi Eleasar ottivat päälliköiden tuoman kullan ja veivät sen pyhäkkötelttaan, jotta Herra muistaisi, mitä israelilaiset olivat tehneet. >>>

      Jahven muisti oli ilmeisesti jo hieman heikkenemään päin, kun hänelle piti tuoda muistolahjoja näistä kammottavista tapahtumista, että ei vain pääsisi unohtumaan.

      Sitten se Jahve siellä taivaansa kiikkustuolissa istuskeli ja katseli helyjä, että voi voi tuotakin päivää. Murhattiin kokonainen kansa ja sallin heidän neitsyiden kuitenkin jäädä eloon ja sotilailleni seksileluiksi ja raiskattaviksi. Oli se päivä tosiaan tapahtumien päivä ja onneksi minulla on nuo helyt tuossa, että ei tuon kauniin ja tapahtumarikkaan päivän muisto vain koskaan himmeni muistoissani!

      Sitten jos ja kun pääsette sinne taivaaseen palvomaan tuota heppua, niin voisiko joku olla niin ystävällinen ja kysyisi että voisiko nuo helyt nähdä, jotka Jahvelle annettiin muistoksi medinialaisten murhaamisesta ja nuorten neitsyeiden päätymisestä Jahven sotilaiden seksileluiksi, että kun niin kiinnostaa historia ja sen tapahtumat.

    • uudesti-syntynyt

      1Moos 16: Mooses ja Aaron eivät tehneet mitään väärin. Vääryyttä tekivät kapinalliset eli Koorah joukkoineen. Mooses ja Aaron rukoilivat Jumalaa (j.22), että tämä ei olisi surmannut kapinallisia, mutta raja oli ylitetty ja Jumala surmasi heidät ja heidän perheensä, jotta paha ei saisi jatkaa kulkuaan heidän lastensa kautta (mitä isät edellä, sitä lapset perässä ja myös vaimot seurasivat tuolloin miestensä valitsemaa tietä).

      16:41.. Seuraavana päivänä kaikki Israelin seurakunta napisi Moosesta ja Aaronia vastaan ilman syytä, sillä nämä eivät olleet mitään väärä tehneet. He syyttivät aiheettomasti Moosesta ja Aaronia siitä, että Jahve oli tappanut kapinallisten suvun. Jälleen nämä kaksi lankesivat kasvoilleen (ja rukoilivat kansan puolesta, että Jahve ei heitä surmaisi j.45), mutta Jahve oli alkanut jo surmata tottelemattomia, niin että 14700 sai surmansa vitsauksessa.

      Ei siis mitään summittaista "murhaamista" vaan tarkkaan kohdistettuja surmatöitä, joilla hävitetttiin syntisten ja jumalattomien suku Israelista sekä rangaistiin vielä sen jälkeen syntiä tekeviä kansan jäseniä. Jumala osoittaa näillä esimerkeillä sen, että ei kohtele puolueellisesti omaa kansaansa vaan myös sen jäsenet saavat surmansa, jos ovat tottelemattomia ja jatkavat synneissään elämistä. Uudessa liitossa nämä esikuvalliset tapahtumat tarkoittavat sitä, että sellainen syntiä tekevä poistetaan pelastuvien pyhien ja valittujen Jumalan lasten joukosta.

      Jumala on todellakin ankara koston Jumala ja on hirmuista langeta elävän Jumalan käsiin. Sellainen, joka ei usko edes Jumalan olemassaoloon tai uskoo johonkin muuhun jumalaan kuin Raamatun ilmoittamaan, ei tietenkään Jumalaa tai hänen rangaistustaan pelkää. Rangaistusta eivät pelkää myöskään uskossaan kasvaneet Jumalan lapset, joiden motiivi elää Jumalan tahdon mukaan on rakkaus eikä rangaistuksen pelko.

      • Se on aina mukavaa, kun murhat ja teurastukset voidaan itselle selittää niin, että jumala on taas tehnyt jotain arvokasta ja oikein.

        Toisaalta näin toimi esim. Stalinin lähipiirikin, eli kun Stalin tapatti jopa omia sukulaisiaan ja ystäviensä perheitä, niin aina löytyi selitys sille, että Isä Aurinkoinen teki oikein ja se oli kaikkien parhaaksi. Sama toimii myös uskonnoissa ja eri jumalien kannattajissa, kun he koettavat noiden vastenmielisten satuolentojen toimet selittää itselleen niin, että vielä voisi hetken uskoa.


    • Yksiunohtui

      Jeesus kuoli myös Jahven murhasuunnitelman uhrina.

      • >> Jeesus kuoli myös Jahven murhasuunnitelman uhrina. >>

        Tuo mainittiin videolla aivan viimeisenä. Juuri ennen videon loppua.


    • Tuossa herää väkisin kysymys, miten nuo Jahven tappotyöt teknisesti ottaen olisivat voineet tapahtua.

      Kristityillä on tapana sanoa, että Jumala toimii ihmisten kautta.

      • >>> Tuossa herää väkisin kysymys, miten nuo Jahven tappotyöt teknisesti ottaen olisivat voineet tapahtua. >>

        No aika moni murhatyö näytti onnistuvan Jahvelta ihan omatoimisesti, eli jonkinlaisella taikavoimalla taikoi ihmiset kuoliaaksi ja uskovaiset käyttävät siitä keinosta termiä kirous tai vitsaus.

        Kuten nuo 14700 heprealaista, joita alkoi jo kammottaa Jahven murhahommelit, niin kun Mooses ja kumppanit olivat jossain mutisemassa taikaloitsujaan ja tekemässä Jahvelle lepytystaikoja, että Jahve ei tappaisi heitä, Jahve pisti taikavoimillaan toimeksi ja ilmeisesti jollakin kammottavalla tavalla tappoi rapiat 10 000 heprealaista, mutta raamattuun jäi vain maininta vitsauksesta.

        Yksi hyvä keino olisi tietenkin jumalallisilla taikavoimilla tehdä heillä supernopea Ebola tai muuta sellaista. Mikä se vitsaus sitten oli, niin siitä ei ole tarkempia kuvauksia.

        Ehkäpä se oli niin iljettävä ja vastenmielinen, että edes Mooses ja kumppanit eivät sitä kehdanneet raamattuun pistää.


      • TaikavoimiaOn
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Tuossa herää väkisin kysymys, miten nuo Jahven tappotyöt teknisesti ottaen olisivat voineet tapahtua. >>

        No aika moni murhatyö näytti onnistuvan Jahvelta ihan omatoimisesti, eli jonkinlaisella taikavoimalla taikoi ihmiset kuoliaaksi ja uskovaiset käyttävät siitä keinosta termiä kirous tai vitsaus.

        Kuten nuo 14700 heprealaista, joita alkoi jo kammottaa Jahven murhahommelit, niin kun Mooses ja kumppanit olivat jossain mutisemassa taikaloitsujaan ja tekemässä Jahvelle lepytystaikoja, että Jahve ei tappaisi heitä, Jahve pisti taikavoimillaan toimeksi ja ilmeisesti jollakin kammottavalla tavalla tappoi rapiat 10 000 heprealaista, mutta raamattuun jäi vain maininta vitsauksesta.

        Yksi hyvä keino olisi tietenkin jumalallisilla taikavoimilla tehdä heillä supernopea Ebola tai muuta sellaista. Mikä se vitsaus sitten oli, niin siitä ei ole tarkempia kuvauksia.

        Ehkäpä se oli niin iljettävä ja vastenmielinen, että edes Mooses ja kumppanit eivät sitä kehdanneet raamattuun pistää.

        Jos Jahvella on tappava katse? Kuten Teräsmiehellä?


      • etköstätätiennyt

        Ei kuule aina toimi.


      • etköstätätiennyt kirjoitti:

        Ei kuule aina toimi.

        >>> Ei kuule aina toimi. >>>

        Siis onko Jumalla tappava taikakatse joka ei aina toimi, vai onko hänellä jokin salainen tappava taikavoima, joka ei kuule aina toimi, vai mikä oli viestisi sisältö?

        Pyhpyhpyhin vastauksissa on aina se huono puoli, että kun hän vastaa jotain muuta kuin "emme usko valheitasi" tai "olet matkalla kadotukseen" yms, on yleensä todella vaikea päätellä, että mitä vastataan ja mihin.


      • surmaa-ja-tekee-eläväksi

        Niin - Jumalalla on keinot tappaa ne, joiden armon aika on kulunut umpeen ja on tuomioiden aika. Katsokaapa vaikka Ananiasta ja Safiraa. Ei siinä tarvittu kuin sana Jumalalta ja henki lähti pois (se sana tuli tietysti Pietarin suun kautta). Apt 5


    • pyhpyhjapyh

      Bushmannin valheet eivät meitä hetkauta. Eivätkä bushmannia pelasta.

      • >>> Bushmannin valheet eivät meitä hetkauta >>

        Mikä valhe? Ketä meitä?

        >>> Eivätkä bushmannia pelasta. >>>

        En minä tarvitse pelastusta, ainakaan sinun mielikuvituskaveriltasi.


    • KaiAa

      Hmmm... Eiköhän eilisen kauniin aurinkoisen sapatin tutkistelu koskenut Jeesuksen opetuksia. Ainakin meidän kirkossamme puhuttiin kylväjävertauksesta ja muusta sen sukuisesta.

      Tähän aiheeseen vain lyhyt kommentti. Veli Bushmanni näyttää kalastelevan rusinoita pullasta. Hän on edellisissä viestiketjuissa ilmoittanut kannattavansa Armstrongin uskontohistoriaa, mutta sen peruspylväänä on se, ettei Mooseksen kirjojen kuvaamaa Egyptistä lähtöä, erämaavaellusta ja Kanaanin valloitusta tapahtunut. Näin ollen syytät Jahvea siitä, mitä mielestäsi ei koskaan tapahtunut. Armstrongilaisessa Israelin historian tulkinnassa tällaiset kertomukset ovat vanhoja kanaanilaisten legendoja, joiden mahdollisesta historiallisesta taustasta ei voi tietää kenen kannattajat ketä tappoivat, onhan kyseessä on legenda.

      Jos vaihdat kantaasi näiden kuvattujen kansanmurhien suhteen, joudut myös muuttamaan kantaasi Heprealaisen uskon kehityksen suhteen.

      Ehdotan jälleen kerran fundamentalistisesta lukutavasta luopumista.

      Kai

      • >>> Veli Bushmanni näyttää kalastelevan rusinoita pullasta. Hän on edellisissä viestiketjuissa ilmoittanut kannattavansa Armstrongin uskontohistoriaa, mutta sen peruspylväänä on se, ettei Mooseksen kirjojen kuvaamaa Egyptistä lähtöä, erämaavaellusta ja Kanaanin valloitusta tapahtunut. Näin ollen syytät Jahvea siitä, mitä mielestäsi ei koskaan tapahtunut. >>>

        Asioita voi pohtia myös siitä näkökulmasta, jota ei itse kannata, vai eikö niin saa tehdä?

        Käsittääkseni on kuitenkin joitain ihmisiä, jotka uskovat, että nuo höpinät ovat totta, niin tietenkin nyt pohditaan sitä heidän näkökulmastaan.

        Sinunkin lahkossasi taitaa olla ihan kuukausipalkkaista väkeä, joiden mielestä VT on sanasta sanaan totta, ihan kirjaimellisesti alkaen siitä, että eräs jumala aloitti planeettamme elämän taikomisen sinä iltana, joka edelsi päivämäärää 23. lokakuuta vuonna 4004 eaa.

        Olenko väärässä vai oikeassa?

        Joten siltä pohjalta he voisivat miettiä sitä, että miten Jahven onnistui tappaa 14700 oman kansansa väkeä muutaman minuutin aikana, jolloin Mooses & co oli tekemässä Jahven lepytystaikoja ja miksi Jahve halusi tappaa 14700 ihmistä vain siksi, että he olivat lopen kyllästyneitä Jahven alituiseen oman kansansa murhaamiseen.

        Sitten tietenkin jos nuo tarinat ovat vertauskuvallisia, eivätkä ne ole koskaan tapahtuneet oikeasti, niin mitä noita tarinoita keksineet halusivat kertoa kristityille vuonna 2016 sellaisesta jumalasta, joka tappaa ja murhaa silmittömästi kaikkea ja kaikkia?

        Mikä on mielikuvitukseen perustuvan tarinan opetus, jossa Jahve tappaa 14700 ihmistä, jotka olivat Jahven tappamishommeleita vastaan?

        Eikö todellakaan yksikään jumala kyennyt tuohon aikaan inspiroimaan kannattajilleen opettavaisia tarinoita, jotka perustuisivat johonkin muuhun asiaan kuin silmittömän väkivallan käyttämiseen?

        >>> Ehdotan jälleen kerran fundamentalistisesta lukutavasta luopumista. >>>

        Sinun lahkossasi on kuukausipalkkaisia työntekijöitä, jotka täälläkin ovat ylpeästi ilmoittaneet olevansa fundamentalisteja ja uskovansa kirjaimellisesti kaiken, mitä raamattu pitää sisällään, niin ehkäpä puhdistukset kannattaisi aloittaa omasta pesästä ensin.

        Juttuni voidaan myös tietenkin ymmärtää niin, että minä koetan erilaisia näkökantoja esittämällä tehdä naurunalaiseksi sellaisia tulkintatapoja, jotka ovat typeriä ja naurunalaisia ja jospa vaikka joku lahkossasi luopuisi fundamentalistisesta lukutavasta huomattuaan ne älyllisesti kestämättömiksi.


      • Exap

        "Eiköhän eilisen kauniin aurinkoisen sapatin tutkistelu koskenut Jeesuksen opetuksia. Ainakin meidän kirkossamme puhuttiin kylväjävertauksesta ja muusta sen sukuisesta."

        Bushmanni ottaa tuon kylväjävertauksen kovin omakohtaisesti ja ahkerasti yrittää kylvää jotakin tällekin palstalle.


      • Exap kirjoitti:

        "Eiköhän eilisen kauniin aurinkoisen sapatin tutkistelu koskenut Jeesuksen opetuksia. Ainakin meidän kirkossamme puhuttiin kylväjävertauksesta ja muusta sen sukuisesta."

        Bushmanni ottaa tuon kylväjävertauksen kovin omakohtaisesti ja ahkerasti yrittää kylvää jotakin tällekin palstalle.

        >>> Bushmanni ottaa tuon kylväjävertauksen kovin omakohtaisesti ja ahkerasti yrittää kylvää jotakin tällekin palstalle. >>>

        On aina mukavaa, kun joukossa on kirjoittajia, joita ei kiinnosta ketjun aihe, vaan heitä kiinnostaa kirjoittaja ja hänen motiivinsa yms. Onneksi Alex-kasi saa seuraajia, kun hän on nyt jostain syystä ollut hiljainen viime aikoina, eikä kukaan muu sitten ole ollut tuomassa antiaan toisten kirjoittajien motiivien arviointiin.

        Minulla on tietenkin oma aavistukseni siitä, että mitä liikkuu kirjoittajan päässä, joka haluaa vain arvioida muita kirjoittajia eikä itse aihetta, mutta se siitä.

        Nyt voin kuitenki palauttaa exap:lle mieleen ketjun aiheen, eli Jahven tappamat ihmiset.

        Asiaa voidaan lähestyä kahdesta suunnasta:

        A) Kuvaukset VT:ssä ovat faktaa ja niillä on sanottavana jokin sanoma, opetus, joka perustuu noihin oikeasti tapahtuneisiin tapahtumiin.

        B) Kuvaukset VT:ssä ovat fiktiota, mutta fiktiivisillä, tapahtumattomilla tarinoilla on kerrottavan jokin opetus, jonka pitäisi antaa jotain kyseisen uskonnon kannattajille vuonna 2016.

        Joten jos Jahve oikeasti teki nuo kaikki kammottavat murhatyöt, niin mitä niillä halutaan sanoa ihmisille vuonna 2016?

        Minä en ajattele nyt yksittäistä tapahtumaa, vaan kokonaisuutta. Juu juu, Baalin profeetat piti tappaa koska jne jne jne, eli en halua sellaista selitystä, vaan kokonaisuutta ajatellen koko paketti.

        Jos Jahve ei tehnyt tuollaisia asioita, mutta Jahve joko inspiroi kannattajiaan kuvittelemaan tuollaisia tapahtumia ja tekemään niistä nuotiotarinoita, tai Jahven kannattajat vain saivat päähänsä kertoi jumalastaan noita kammottavia, brutaaleita tapahtumia, niin mikä mahtoi olla opettavainen ajatus noiden murhakuvausten taustalla?

        Yksi merkittävä kysymys tietenkin on sitten se, jos nuo ovat fiktiota, kuten useat tutkijat kertovat ja tietenkin arkeologia yms, että jos tuo kyseinen Jahve on olemassa ja hän onkin sellainen piippua poltteleva rauhallinen taivasukko kiikkustuolissa, niin miksi ihmeessä hän ei tehnyt mitään sille, että hänestä maalattiin kuva kauheana verenhimoisena, sadistisena murhanhimoisena hulluna, josta maineesta ei sitten oikein pääse eroon, ei niin millään.

        Jos exap perustaisi seurakunnan ja seurakuntalaiset levittäisivät sinusta juttua, jossa sinusta saa aika omituisen kuvan, joka ei vastaa todellisuutta, niin kyllähän jokainen järkevä henkilö ei sallisi sellaista, vaan tekisi paljonkin asioita sen eteen, että väärä kuva itsestä ei leviäisi muiden keskuuteen.

        Jahvea ei asia tuntunut häiritsevän, vaan hän antoi kannattajien keksiä itsestään hyvin vastenmielisiä ja brutaaleja tarinoita, joissa Jahve tapattaa naisia, lapsia ja määrää kokonaisen kansan neitsyet valitun kansansa sotilaiden seksileluiksi, niin en minä oikein ymmärrä, että mitä sellaisen jumalan korvien välissä liikkuu.

        Ja tietenkin se pääkysymys, että miksi yksikään jumala ei kykene inspiroimaan kannattajiaan oppimaan jotain ilman väkivaltaa pursuavia ja jopa suorastaan ihannoivia kertomuksia.

        Mitä sellaisista jumalista pitäisi ajatella?


      • KaiAa
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Bushmanni ottaa tuon kylväjävertauksen kovin omakohtaisesti ja ahkerasti yrittää kylvää jotakin tällekin palstalle. >>>

        On aina mukavaa, kun joukossa on kirjoittajia, joita ei kiinnosta ketjun aihe, vaan heitä kiinnostaa kirjoittaja ja hänen motiivinsa yms. Onneksi Alex-kasi saa seuraajia, kun hän on nyt jostain syystä ollut hiljainen viime aikoina, eikä kukaan muu sitten ole ollut tuomassa antiaan toisten kirjoittajien motiivien arviointiin.

        Minulla on tietenkin oma aavistukseni siitä, että mitä liikkuu kirjoittajan päässä, joka haluaa vain arvioida muita kirjoittajia eikä itse aihetta, mutta se siitä.

        Nyt voin kuitenki palauttaa exap:lle mieleen ketjun aiheen, eli Jahven tappamat ihmiset.

        Asiaa voidaan lähestyä kahdesta suunnasta:

        A) Kuvaukset VT:ssä ovat faktaa ja niillä on sanottavana jokin sanoma, opetus, joka perustuu noihin oikeasti tapahtuneisiin tapahtumiin.

        B) Kuvaukset VT:ssä ovat fiktiota, mutta fiktiivisillä, tapahtumattomilla tarinoilla on kerrottavan jokin opetus, jonka pitäisi antaa jotain kyseisen uskonnon kannattajille vuonna 2016.

        Joten jos Jahve oikeasti teki nuo kaikki kammottavat murhatyöt, niin mitä niillä halutaan sanoa ihmisille vuonna 2016?

        Minä en ajattele nyt yksittäistä tapahtumaa, vaan kokonaisuutta. Juu juu, Baalin profeetat piti tappaa koska jne jne jne, eli en halua sellaista selitystä, vaan kokonaisuutta ajatellen koko paketti.

        Jos Jahve ei tehnyt tuollaisia asioita, mutta Jahve joko inspiroi kannattajiaan kuvittelemaan tuollaisia tapahtumia ja tekemään niistä nuotiotarinoita, tai Jahven kannattajat vain saivat päähänsä kertoi jumalastaan noita kammottavia, brutaaleita tapahtumia, niin mikä mahtoi olla opettavainen ajatus noiden murhakuvausten taustalla?

        Yksi merkittävä kysymys tietenkin on sitten se, jos nuo ovat fiktiota, kuten useat tutkijat kertovat ja tietenkin arkeologia yms, että jos tuo kyseinen Jahve on olemassa ja hän onkin sellainen piippua poltteleva rauhallinen taivasukko kiikkustuolissa, niin miksi ihmeessä hän ei tehnyt mitään sille, että hänestä maalattiin kuva kauheana verenhimoisena, sadistisena murhanhimoisena hulluna, josta maineesta ei sitten oikein pääse eroon, ei niin millään.

        Jos exap perustaisi seurakunnan ja seurakuntalaiset levittäisivät sinusta juttua, jossa sinusta saa aika omituisen kuvan, joka ei vastaa todellisuutta, niin kyllähän jokainen järkevä henkilö ei sallisi sellaista, vaan tekisi paljonkin asioita sen eteen, että väärä kuva itsestä ei leviäisi muiden keskuuteen.

        Jahvea ei asia tuntunut häiritsevän, vaan hän antoi kannattajien keksiä itsestään hyvin vastenmielisiä ja brutaaleja tarinoita, joissa Jahve tapattaa naisia, lapsia ja määrää kokonaisen kansan neitsyet valitun kansansa sotilaiden seksileluiksi, niin en minä oikein ymmärrä, että mitä sellaisen jumalan korvien välissä liikkuu.

        Ja tietenkin se pääkysymys, että miksi yksikään jumala ei kykene inspiroimaan kannattajiaan oppimaan jotain ilman väkivaltaa pursuavia ja jopa suorastaan ihannoivia kertomuksia.

        Mitä sellaisista jumalista pitäisi ajatella?

        Hyvä, saahan asioita katsoa toisten näkökulmasta. Kuulun kyllä itsekin niihin, jotka kritisoivat fundamentalistista raamattukäsitystä. Veli Bushmanni tekee sen adventtikirkon ulkopuolelta, minä kirkon sisältä.

        Raamatun historian tulkinta eksoduksen, erämaavaelluksen ja Kanaanin valloituksen ajoitus ja lukujen kirjaimellisuus on sen verran monimutkainen juttu, että tällä kertaa ei siitä enempää.

        Kai


      • KaiAa kirjoitti:

        Hyvä, saahan asioita katsoa toisten näkökulmasta. Kuulun kyllä itsekin niihin, jotka kritisoivat fundamentalistista raamattukäsitystä. Veli Bushmanni tekee sen adventtikirkon ulkopuolelta, minä kirkon sisältä.

        Raamatun historian tulkinta eksoduksen, erämaavaelluksen ja Kanaanin valloituksen ajoitus ja lukujen kirjaimellisuus on sen verran monimutkainen juttu, että tällä kertaa ei siitä enempää.

        Kai

        >>> Hyvä, saahan asioita katsoa toisten näkökulmasta. Kuulun kyllä itsekin niihin, jotka kritisoivat fundamentalistista raamattukäsitystä. Veli Bushmanni tekee sen adventtikirkon ulkopuolelta, minä kirkon sisältä. >>

        Hyvä näin. Määrätyssä asiassa olemme samassa joukkueessa.

        MInä ilmaisen näkemykseni hieman provosoivasti ja sinä diplomaattisemmin, elämänkokemuksen tuomalla rauhallisuudella.

        Jos elokuviin keksisi aasinsillan, niin olemme molemmat poliiseja kovistelemassa rikollista ja minä olen se ilkeä paha poliisi ja sinä sitten se hyvä poliisi, joka koettaa tasoitella pahan poliisin ärhentelyä ja saada rikollisen puolelleen.


      • Exap
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Bushmanni ottaa tuon kylväjävertauksen kovin omakohtaisesti ja ahkerasti yrittää kylvää jotakin tällekin palstalle. >>>

        On aina mukavaa, kun joukossa on kirjoittajia, joita ei kiinnosta ketjun aihe, vaan heitä kiinnostaa kirjoittaja ja hänen motiivinsa yms. Onneksi Alex-kasi saa seuraajia, kun hän on nyt jostain syystä ollut hiljainen viime aikoina, eikä kukaan muu sitten ole ollut tuomassa antiaan toisten kirjoittajien motiivien arviointiin.

        Minulla on tietenkin oma aavistukseni siitä, että mitä liikkuu kirjoittajan päässä, joka haluaa vain arvioida muita kirjoittajia eikä itse aihetta, mutta se siitä.

        Nyt voin kuitenki palauttaa exap:lle mieleen ketjun aiheen, eli Jahven tappamat ihmiset.

        Asiaa voidaan lähestyä kahdesta suunnasta:

        A) Kuvaukset VT:ssä ovat faktaa ja niillä on sanottavana jokin sanoma, opetus, joka perustuu noihin oikeasti tapahtuneisiin tapahtumiin.

        B) Kuvaukset VT:ssä ovat fiktiota, mutta fiktiivisillä, tapahtumattomilla tarinoilla on kerrottavan jokin opetus, jonka pitäisi antaa jotain kyseisen uskonnon kannattajille vuonna 2016.

        Joten jos Jahve oikeasti teki nuo kaikki kammottavat murhatyöt, niin mitä niillä halutaan sanoa ihmisille vuonna 2016?

        Minä en ajattele nyt yksittäistä tapahtumaa, vaan kokonaisuutta. Juu juu, Baalin profeetat piti tappaa koska jne jne jne, eli en halua sellaista selitystä, vaan kokonaisuutta ajatellen koko paketti.

        Jos Jahve ei tehnyt tuollaisia asioita, mutta Jahve joko inspiroi kannattajiaan kuvittelemaan tuollaisia tapahtumia ja tekemään niistä nuotiotarinoita, tai Jahven kannattajat vain saivat päähänsä kertoi jumalastaan noita kammottavia, brutaaleita tapahtumia, niin mikä mahtoi olla opettavainen ajatus noiden murhakuvausten taustalla?

        Yksi merkittävä kysymys tietenkin on sitten se, jos nuo ovat fiktiota, kuten useat tutkijat kertovat ja tietenkin arkeologia yms, että jos tuo kyseinen Jahve on olemassa ja hän onkin sellainen piippua poltteleva rauhallinen taivasukko kiikkustuolissa, niin miksi ihmeessä hän ei tehnyt mitään sille, että hänestä maalattiin kuva kauheana verenhimoisena, sadistisena murhanhimoisena hulluna, josta maineesta ei sitten oikein pääse eroon, ei niin millään.

        Jos exap perustaisi seurakunnan ja seurakuntalaiset levittäisivät sinusta juttua, jossa sinusta saa aika omituisen kuvan, joka ei vastaa todellisuutta, niin kyllähän jokainen järkevä henkilö ei sallisi sellaista, vaan tekisi paljonkin asioita sen eteen, että väärä kuva itsestä ei leviäisi muiden keskuuteen.

        Jahvea ei asia tuntunut häiritsevän, vaan hän antoi kannattajien keksiä itsestään hyvin vastenmielisiä ja brutaaleja tarinoita, joissa Jahve tapattaa naisia, lapsia ja määrää kokonaisen kansan neitsyet valitun kansansa sotilaiden seksileluiksi, niin en minä oikein ymmärrä, että mitä sellaisen jumalan korvien välissä liikkuu.

        Ja tietenkin se pääkysymys, että miksi yksikään jumala ei kykene inspiroimaan kannattajiaan oppimaan jotain ilman väkivaltaa pursuavia ja jopa suorastaan ihannoivia kertomuksia.

        Mitä sellaisista jumalista pitäisi ajatella?

        "Nyt voin kuitenki palauttaa exap:lle mieleen ketjun aiheen, eli Jahven tappamat ihmiset."

        Ai niin, sellainen pieni joukko niitä jotka Jumala on itse luonut ja heille elämän antanut, elämän jota he halusivat käyttää hyljäten Luojansa tahdon. Niinhän se tosiaan oli, heistä se ketju tosiaan puhui.

        Onhan noita, mutta ihan järkyttävän paljon vähemmän kuin esimerkiksi ihmisiä jotka ovat kuolleet erilaisissa lääketieteen hyväksi tehdyissä kokeissa, korruption kautta hyväksyttyjen myrkkyjen kautta, Stalinin tai Hitlerin vainoissa, ...

        Muslimit tappavat Allahin nimeen NYKYÄÄN enemmän ihmisiä joka ikinen vuosi kuin nuo muutamat. Puhuisit itse asiasta sitten jos kerran haluat puhua.


      • Exap kirjoitti:

        "Nyt voin kuitenki palauttaa exap:lle mieleen ketjun aiheen, eli Jahven tappamat ihmiset."

        Ai niin, sellainen pieni joukko niitä jotka Jumala on itse luonut ja heille elämän antanut, elämän jota he halusivat käyttää hyljäten Luojansa tahdon. Niinhän se tosiaan oli, heistä se ketju tosiaan puhui.

        Onhan noita, mutta ihan järkyttävän paljon vähemmän kuin esimerkiksi ihmisiä jotka ovat kuolleet erilaisissa lääketieteen hyväksi tehdyissä kokeissa, korruption kautta hyväksyttyjen myrkkyjen kautta, Stalinin tai Hitlerin vainoissa, ...

        Muslimit tappavat Allahin nimeen NYKYÄÄN enemmän ihmisiä joka ikinen vuosi kuin nuo muutamat. Puhuisit itse asiasta sitten jos kerran haluat puhua.

        >>> Ai niin, sellainen pieni joukko niitä jotka Jumala on itse luonut ja heille elämän antanut, elämän jota he halusivat käyttää hyljäten Luojansa tahdon. >>>

        Joten mielipiteesi lienee, eli vastauksesi, että jos 14700 ihmistä vastustaa sadistisen jumalasi alituista murhailua, jumalallasi on täysi oikeus vaientaa soraäänet ja tappaa moiset kutjakkeet temppuilemasta? Vai tulkitsinko sinua aivan väärin?

        Jumala saa tappaa, murhata tai vaikkapa yllyttää raiskaamaan niin paljon kuin sielu sietää ja jumalaa on toteltava, koska jumala on jumala, eikä hänen sanaansa voi kyseenalaistaa.

        Jos kyseenalaistat jumalasi murhatyöt, jumalallasi on täysi oikeus tappaa ja murhata sinut.

        >>> Onhan noita, mutta ihan järkyttävän paljon vähemmän kuin esimerkiksi ihmisiä jotka ovat kuolleet erilaisissa lääketieteen hyväksi tehdyissä kokeissa, korruption kautta hyväksyttyjen myrkkyjen kautta, Stalinin tai Hitlerin vainoissa >>>

        Sinulla on varmaan jonkin mukavan salaliittosivuston linkki, josta voimme jokainen lukea, että Jahven sadistisuuden myötä on kuollut paljon vähemmän ihmisiä kuin mystisten ja salaisten lääkekokeiden kautta, joten jumalan murhahommat on siten ok?

        Sitten pitää muistaa se, että Stalin ja kumppanit olettivat itsellään olevan jumalallisia oikeutuksia tappaa jokainen joka on eri mieltä, aivan kuten sinun jumalallasi oli.

        Jos joku oli sitä mieltä, että Stalin tappaa liikaa ihmsiä, Stalinilla oli tämän myötä oikeus tappaa tuo arvostelija, eli hän toimi juuri kuten sinun jumalasi toimi, joten mitä ihmettä sinä valitat ja uikutat Stalinin toimia?

        Eli jos sinä et siedä sitä, että joku ihminen toimii kuin sinun palvomasi häiriintynyt jumalasi toimii, niin miksi sinä et näe tärähtäneen jumalasi toimissa mitään väärää?

        >>> Muslimit tappavat Allahin nimeen NYKYÄÄN enemmän ihmisiä joka ikinen vuosi kuin nuo muutamat. Puhuisit itse asiasta sitten jos kerran haluat puhua. >>>

        Sinä autuaasti unohdat nyt sen, että Allahin nimeen yms palvovat lähteävät leikkiin kukaan aika pitkältä takamatkalta, verrattuna sinun uskontosi toimiin.

        Jälleen kerran on pakko kysyä, että miksi sinä et hyväksy toiselta uskonnolta sitä, mitä oma uskontosi on tehnyt 2000 vuotta?

        Sitten pitää muistaa, että tämä koko saatana hässäkkä Isiksen yms kanssa on sinun häiriintyneen ja tärähtäneen jumalasi syytä, joten jos minä se hullun joskus tapaan, niin lupaan potkaista sekä nilkkään että perseelle niin kovaa kuin kykenen:

        https://www.theguardian.com/world/2005/oct/07/iraq.usa

        Sinun umpikahjo ja tärähtänyt jumalasi kertoi lähes yhtä tärähtäneelle ja kahjolle erään suurvallan presidentille, että hyökkää Irakiin ja koko tämä saatanan sotku Isiksieneen on tämän maailman typerimmän ja hölmöimmän ohjeen syytä.

        Joten jos sinä rukoilet tuota kahjoa jumalaasi, niin kysy siltä, että mikä saatanan järki oli antaa noin typerä ohje eräälle johtajalle, jonka maailman typerimmän sotatoimen aloittamisen syytä on terrori-iskut Euroopassa.


      • Exap
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Ai niin, sellainen pieni joukko niitä jotka Jumala on itse luonut ja heille elämän antanut, elämän jota he halusivat käyttää hyljäten Luojansa tahdon. >>>

        Joten mielipiteesi lienee, eli vastauksesi, että jos 14700 ihmistä vastustaa sadistisen jumalasi alituista murhailua, jumalallasi on täysi oikeus vaientaa soraäänet ja tappaa moiset kutjakkeet temppuilemasta? Vai tulkitsinko sinua aivan väärin?

        Jumala saa tappaa, murhata tai vaikkapa yllyttää raiskaamaan niin paljon kuin sielu sietää ja jumalaa on toteltava, koska jumala on jumala, eikä hänen sanaansa voi kyseenalaistaa.

        Jos kyseenalaistat jumalasi murhatyöt, jumalallasi on täysi oikeus tappaa ja murhata sinut.

        >>> Onhan noita, mutta ihan järkyttävän paljon vähemmän kuin esimerkiksi ihmisiä jotka ovat kuolleet erilaisissa lääketieteen hyväksi tehdyissä kokeissa, korruption kautta hyväksyttyjen myrkkyjen kautta, Stalinin tai Hitlerin vainoissa >>>

        Sinulla on varmaan jonkin mukavan salaliittosivuston linkki, josta voimme jokainen lukea, että Jahven sadistisuuden myötä on kuollut paljon vähemmän ihmisiä kuin mystisten ja salaisten lääkekokeiden kautta, joten jumalan murhahommat on siten ok?

        Sitten pitää muistaa se, että Stalin ja kumppanit olettivat itsellään olevan jumalallisia oikeutuksia tappaa jokainen joka on eri mieltä, aivan kuten sinun jumalallasi oli.

        Jos joku oli sitä mieltä, että Stalin tappaa liikaa ihmsiä, Stalinilla oli tämän myötä oikeus tappaa tuo arvostelija, eli hän toimi juuri kuten sinun jumalasi toimi, joten mitä ihmettä sinä valitat ja uikutat Stalinin toimia?

        Eli jos sinä et siedä sitä, että joku ihminen toimii kuin sinun palvomasi häiriintynyt jumalasi toimii, niin miksi sinä et näe tärähtäneen jumalasi toimissa mitään väärää?

        >>> Muslimit tappavat Allahin nimeen NYKYÄÄN enemmän ihmisiä joka ikinen vuosi kuin nuo muutamat. Puhuisit itse asiasta sitten jos kerran haluat puhua. >>>

        Sinä autuaasti unohdat nyt sen, että Allahin nimeen yms palvovat lähteävät leikkiin kukaan aika pitkältä takamatkalta, verrattuna sinun uskontosi toimiin.

        Jälleen kerran on pakko kysyä, että miksi sinä et hyväksy toiselta uskonnolta sitä, mitä oma uskontosi on tehnyt 2000 vuotta?

        Sitten pitää muistaa, että tämä koko saatana hässäkkä Isiksen yms kanssa on sinun häiriintyneen ja tärähtäneen jumalasi syytä, joten jos minä se hullun joskus tapaan, niin lupaan potkaista sekä nilkkään että perseelle niin kovaa kuin kykenen:

        https://www.theguardian.com/world/2005/oct/07/iraq.usa

        Sinun umpikahjo ja tärähtänyt jumalasi kertoi lähes yhtä tärähtäneelle ja kahjolle erään suurvallan presidentille, että hyökkää Irakiin ja koko tämä saatanan sotku Isiksieneen on tämän maailman typerimmän ja hölmöimmän ohjeen syytä.

        Joten jos sinä rukoilet tuota kahjoa jumalaasi, niin kysy siltä, että mikä saatanan järki oli antaa noin typerä ohje eräälle johtajalle, jonka maailman typerimmän sotatoimen aloittamisen syytä on terrori-iskut Euroopassa.

        "Jälleen kerran on pakko kysyä, että miksi sinä et hyväksy toiselta uskonnolta sitä, mitä oma uskontosi on tehnyt 2000 vuotta?"

        Johon jälleen kerran pitää vastata ettei kukaan voi tappaa eikä vahingoittaa toista rikkomatta suoraan Jeesuksen käskyä vastaan, eli minun uskontoni nimissä ei voi ketään tapaa. Kaikenlaiset ovat sitä tietysti voineet tekosyynä käyttää.

        Jeesus ei hyväksy tappamista eikä minkäänlaista väkivaltaa eikä pakottamista missään muodossa ja toimi aina itsekin sen mukaan, kun taas Muhammed kirjasi vääräuskoisten alistamisen ja/tai tappamisen vaatimukseksi jokaiselle muslimille koraaniin ja toimi itsekin sen mukaan.


      • Exap kirjoitti:

        "Jälleen kerran on pakko kysyä, että miksi sinä et hyväksy toiselta uskonnolta sitä, mitä oma uskontosi on tehnyt 2000 vuotta?"

        Johon jälleen kerran pitää vastata ettei kukaan voi tappaa eikä vahingoittaa toista rikkomatta suoraan Jeesuksen käskyä vastaan, eli minun uskontoni nimissä ei voi ketään tapaa. Kaikenlaiset ovat sitä tietysti voineet tekosyynä käyttää.

        Jeesus ei hyväksy tappamista eikä minkäänlaista väkivaltaa eikä pakottamista missään muodossa ja toimi aina itsekin sen mukaan, kun taas Muhammed kirjasi vääräuskoisten alistamisen ja/tai tappamisen vaatimukseksi jokaiselle muslimille koraaniin ja toimi itsekin sen mukaan.

        >>>Johon jälleen kerran pitää vastata ettei kukaan voi tappaa eikä vahingoittaa toista rikkomatta suoraan Jeesuksen käskyä vastaan, eli minun uskontoni nimissä ei voi ketään tapaa. >>

        Voihan. Sinun uskontosi kammottavan väkivaltainen 2000 vuoden historia on siitä vastenmielisenä esimerkkinä.

        Sinä nyt satut unohtamaan, että se VT on osa sinun uskontosi pyhiä nuotiosatuja ja sen sadistinen, väkivaltainen ja massamurhaileva jumala ja hänen väkivaltaa ihannoivat tarinansa.

        >>> Jeesus ei hyväksy tappamista eikä minkäänlaista väkivaltaa eikä pakottamista missään muodossa >>>

        No eipä niillä Jeesuksen höpinöillä ole ollut mitään merkitystä, kun Jeesusta on viety milloin minnekin miekka kädessä ja kädet veressä.

        Se on vaikeaa hyväksyä, että oma uskonto on aivan yhtä kammottava kuin kaikki muutkin uskonnot, mutta toki sinä haluat nähdä kamaluudet vain toisissa uskonnoissa ja sulkea silmäsi oman uskonnon hirveyksiltä. Sellaisia te nk. paremmat uskovaiset vain tapaatte olla.

        >> Muhammed kirjasi vääräuskoisten alistamisen ja/tai tappamisen vaatimukseksi jokaiselle muslimille koraaniin ja toimi itsekin sen mukaan. >>>

        Jos näin olisi ja muslimit näin ajattelisivat, meidät olisi jo jyrätty monta kertaa.

        Se nyt vain on niin ikävästi, että islam on ollut viimeiset 2000 vuotta huomattavasti rauhallisempi uskonto kuin sinun uskontosi, joka on miekka kädessä heilunut Jeesuksen nimissä siellä ja täällä ja nyt jos pieni porukka islamin sisällä koettaa sinun uskontosi hyväksi havaitsemia konsteja, niin jotenkin ne pitäisi saada järkiinsä ja sehän tapahtuu tietenkin niin, että kun omatkin kääntyvät heitä vastaan, kuten on jo nähty.


      • nytlähti
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Hyvä, saahan asioita katsoa toisten näkökulmasta. Kuulun kyllä itsekin niihin, jotka kritisoivat fundamentalistista raamattukäsitystä. Veli Bushmanni tekee sen adventtikirkon ulkopuolelta, minä kirkon sisältä. >>

        Hyvä näin. Määrätyssä asiassa olemme samassa joukkueessa.

        MInä ilmaisen näkemykseni hieman provosoivasti ja sinä diplomaattisemmin, elämänkokemuksen tuomalla rauhallisuudella.

        Jos elokuviin keksisi aasinsillan, niin olemme molemmat poliiseja kovistelemassa rikollista ja minä olen se ilkeä paha poliisi ja sinä sitten se hyvä poliisi, joka koettaa tasoitella pahan poliisin ärhentelyä ja saada rikollisen puolelleen.

        "Jos elokuviin keksisi aasinsillan, niin olemme molemmat poliiseja kovistelemassa rikollista ja minä olen se ilkeä paha poliisi ja sinä sitten se hyvä poliisi, joka koettaa tasoitella pahan poliisin ärhentelyä ja saada rikollisen puolelleen."

        Nyt meinas lentää spritet näytölle! Tuo kuvaus oli vaan niin osuva! Rikollinen voisi olla pyhpyh arktisine tulkintoineen. HAHAHAHA!


    • Jumala_on_rakkaus

      Miten sä Bushmanni jaksat jauhaa näitä samoja? Eikö tätä ole käsitelty vielä mielestäsi tarpeeksi tällä palstalla? Jumalan veriteot olivat tarpeen oman kansansa pelastamiseksi. Hän mustasukkaisuuteen saakka halajaa Pyhää Henkeään omissa ihmisissään eikä haluaisi kenenkään saastuttavan omiaan syntiin. Eikä tässä tarvitse selitellä itselleen mitään. Raamattu on asiassa hyvin yksiselitteinen.

      • >>> Miten sä Bushmanni jaksat jauhaa näitä samoja? >>

        Ihan omaksi ajankulukseni ja teille uusia ajatuksia tuottaakseni.

        >>> Eikö tätä ole käsitelty vielä mielestäsi tarpeeksi tällä palstalla? >>>

        Kertaus on opintojen äiti.

        >>> Jumalan veriteot olivat tarpeen oman kansansa pelastamiseksi. >>>

        Tämä on varmasti ihan mainio selitys, en sitä kiistä ja tätähän käyttivät sittemmin herrat Mao, Stalin, Hitler, Pol Pot jne, joten keino on totta kai universaali ja hyväksytty, kun jopa jumalat sitä käyttävät kansansa hyvyyden ja rotupuhtauden vaalimiseksi.

        Mutta edelleen minua kummastuttaa se, että edes jumalat eivät keksi ongelmiin mitään muuta ratkaisua kuin väkivalta ja sen silmitön käyttäminen, brutaalit kansanmurha jne.

        Kyllä minä ymmärrän, että jokin kälyinen diktaattori ei keksi muuta ratkaisua kuin kaikkien eri mieltä olevien murhauttaminen, mutta jotenkin minä olettaisin yliluonnolliselta henkiolennolta ratkaisupankista muitakin vaihtoehtoja kuin silmitön väkivalta.

        Tämä asia ei siis häiritse sinua ollenkaan ja osaatko kuvailla sitä, että miksi ei häiritse?

        Eikö ole koskaan tullut mieleen, että yliluonnollinen henkiolento, jonka pitäisi olla meidän ihmisten yläpuolella ja meitä niin paljon fiksumpi, ei keksi yhtään sen kummallisempia keinoja ratkaista ongelmia kuin me ihmisetkään?

        MInä vain valitettavasti kokeilen ajatella erilaisia vaihtoehtoja ja katsella kolikkoa sen molemmilta puolilta ja tällaista sitä sitten mieleen tupsahtaa, kun ei välttämättä aina viitsi hyväksyä sitä kaikkien muiden hyväksymään selitystä, eli että tokihan jumala saa tappaa ja murhata miten paljon sielu sietää, kun ei sitä jumalaksi muuten pääsisikään.


    • Siellä Raamatun satukirjassa väitetään, että ihminen luotiin Jahven kuvaksi?
      On siis hyväksyttävää, että ihminen tappaa ja murhaa vääräuskoisia, koska Jahvekin niin tekee ja on tehnyt?
      Ilmeisesti kyseistä syystä USA:ssa, joka on kristillisiä arvoja ylläpitävä ja Raamatun tarinoita suuressa arvossa pitävä demokraattinen valtio, on siis parempi vain kantaa asetta takussa?

      • liskonpoikanen

        Raamatun syyksi on turha kaikkea tappamista laittaa. Sellainen on suoraan sanoen epärehellistä. Evoluutiota tuntien jokainen tietää, että myös "kädellisten" luonteen pirteisiin on on reviirin puolustamisessa tapettu kaikki uhaksi koetut. Joten ihmisessä piilee näitä raadollisia piirteitä vielä nykyisinkin - vain tukahdettuna moraalilakien vaikutuksesta. Historia osoittaa, mihin kaikkiin veritekoihin ihminen kykenee paineen alla -sotien aikaan. Ketään ei säästetä, eikä sääliä löydy. Ihminen on peto.


      • liskonpoikanen kirjoitti:

        Raamatun syyksi on turha kaikkea tappamista laittaa. Sellainen on suoraan sanoen epärehellistä. Evoluutiota tuntien jokainen tietää, että myös "kädellisten" luonteen pirteisiin on on reviirin puolustamisessa tapettu kaikki uhaksi koetut. Joten ihmisessä piilee näitä raadollisia piirteitä vielä nykyisinkin - vain tukahdettuna moraalilakien vaikutuksesta. Historia osoittaa, mihin kaikkiin veritekoihin ihminen kykenee paineen alla -sotien aikaan. Ketään ei säästetä, eikä sääliä löydy. Ihminen on peto.

        >>> Raamatun syyksi on turha kaikkea tappamista laittaa. >>>

        Ei kai se sen kirjan vika ole, jossa erään kahjon jumalan murhatyöt on julkaistu, vaan se on sen jumalan vika.

        >>> Sellainen on suoraan sanoen epärehellistä. >>>

        Olen samaa mieltä. Se ei ole Alibin vika, että se julkaisee häiriintyneiden ihmisten tekosista tehtyjä juttuja, vaan ne jutut on niiden häiriintyneiden ihmisten syytä.

        >>> Evoluutiota tuntien jokainen tietää, että myös "kädellisten" luonteen pirteisiin on on reviirin puolustamisessa tapettu kaikki uhaksi koetut. >>>

        Hmmm. Onko siis niin, että jumala loi ihmiset omaksi kuvakseen, vaiko että ihminen loi jumalat omaksi kuvakseen.

        Pyörittelin tuota kommenttiasi mielessäni, enkä oikein keksinyt että miten päin tarkoitit kirjoittamasi ymmärrettävän.

        Koska evoluution myötä ihmisellä on reviirin puolustamisen tarve myös uskontojen suhteen ja ihmisen on luonut evoluutio niin... Vai jumalan on luonut evoluutio... Vai mitä ihmettä tuossa mahdettiin sanoa?

        Koska "kädellinen" puolustaa reviiriään väkivallan avulla jopa hengenmenetykseen saakka, on sama suotava myös jumalille, koska... ?

        >>>Joten ihmisessä piilee näitä raadollisia piirteitä vielä nykyisinkin - vain tukahdettuna moraalilakien vaikutuksesta. >>>

        Niin. Tämä onkin mielenkiintoista. Tästä ei ole pitkä aika, kun Englannissa ehdotettiin pistettäväksi vankilaan sellaiset ihmiset, jotka eivät usko määrättyyn satuolentoon, eli käsittääkseni sinun jumalaasi.

        Määrätty moraalilaki koetti tukahduttaa epäuskon jumaliin, vaikka en keksi edes yhtä syytä, miksi ihmisiä pitäisi koettaa rangaistuksen pelossa olla uskomatta jumaliin, jos sellainen taikaukko on kerran oikeasti olemassa.

        Sitten on mielenkiintoinen yksityiskohta tutkia raamatun moraalilakeja ja verrata niitä tämän päivän moraalilakeihin.

        Vaikka jumalasi keksi että sotilas saa raiskata neitsyen ja ottaa hänet vaimokseen väkisin, ei se ole enää sallittua nykyisten moraalilakien alaisuudessa, niin voisiko tästä päätellä, että meidän tuntemamme moraalilait ovat jotenkin väärin, kun ne ovat ristiriidassa jumalasi moraalilakien kanssa?

        >>> Historia osoittaa, mihin kaikkiin veritekoihin ihminen kykenee paineen alla -sotien aikaan. Ketään ei säästetä, eikä sääliä löydy. Ihminen on peto. >>>

        Hyvin mielenkiintoista.

        Mutta kun jokin jumala tekee saman, hän onkin oikeudenmukainen, rakastava ja oikein hellyttävä kaveri maan perusteellisesti.

        Kun jokin jumala käskee tappamaan naiset, lapset ja vielä syntymättömät lapset, niin se on hienoa se, mutta kun raiskattu nainen koettaa tehdä abortin, se on niin saatanan väärin, että vankilaan joutaisi!


      • liskonpoikanen

        >>>Koska "kädellinen" puolustaa reviiriään väkivallan avulla jopa hengenmenetykseen saakka, on sama suotava myös jumalille, koska... ?>>>

        Tätä kaikkea on nähtävissä kaikkialla eri muodoissa, mitäpä sitä kieltämään. Turhaa tehdä ihmisestä kiiltokuvaa, koska pahuus ei loista poisoloaan tältä planetalta. Uskonnoilla on aina osansa, mutta ilman uskontojakin ihminen pahojaan tekee. Jumalan aivoituksia en ymmärrä. Totean vain, että puuttuu tai on puuttumatta meistä riippumatta. Vastaukseni ei tietenkään sano sinulle yhtään mitään, mutta en usko sinunkaan mitään uutta antavan. Tuskinpa kukaan muukaan pystyy lopullista analyysia kaiken syistä ja seurauksista antamaan. Niin en minäkään. Sinähän voit aina yrittää.


    • Uusi.kasvo

      Seurakuntaamme Annankadulle saapui sielunhoitajaksi "pantava hippi".
      Nyt seurakunnan lempilauluna kaikuu: "Kallis on herran palvelus!"

    • sitä.se.on

      Kun Saatana lähettiläineen tuovat raamattua esiin, niin Jumala on aina syyssä ja itse paha pukeutuu valkeuden enkeliksi.

      • Mielikuvitusolennot

        Saatana on sinun päässäsi asuva mielikuvitusolento samoin, kuin esim. joidenkin päässä elää mm. Harry Potter, Aku Ankka, Lumikki ja 7 kääpiötä jne.


      • pyhpyhjapyh

        Me tässä Erkin kanssa mietittiin juuri, että kuinka avuton se ihminen onkaan, kun hänet sidotaan yöksi ja välillä myös päiväksikin sänkyyn nahkaremmeillä. Erkki voi tehdä minulle ihan mitä hän tahtoo, kun minä olen sidottu sänkyyn ja niin Erkki välillä myös tekeekin. Omaa syytänihän se tietysti on, että minut sidotaan. Vetelen välillä sairaanhoitajaa lättyyn avokämmenellä, kun hän yrittää antaa päivän lääkeannostani.

        Meitä ei kuitenkaan mikään hetkauta ja meno jatkuu täällä osastolla yhtä villinä edelleen.

        terv.
        Ylilääkäri:
        pyh
        ja vastaava johtaja:
        pyhpyh
        Niuvanniemi osasto 6


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1809
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1187
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      73
      1083
    4. 45
      1075
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      939
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      880
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      833
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      818
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      35
      779
    Aihe