Olen ollut pitkiä aikoja raitis

eijhymmarra

Olin silloin raitis ja kävin kahdessa paikassa töissä kun olin aviossa. Miksi vaimo lähti lapsineen. En ymmärrä. Täällä joku jauhaa juopon kaltoin kohdelluista vaimoista ja lapsista. Mutta kun oli raitis ja töissä käyvä niin mitäs hän siihen sanoo.

16

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • missä.vastaus

      No niin miksei se vastaa. Onko niin vaikeaa

      • Kokenut_Lääkäri

        Työnnä löylykauha AAnukseesi niin rauhoitut.


    • Aunuksen_Karjala

      Palstan filosofi on saanut hermoromahduksen ja itkee tuskissaan.Paremman vastauksen saa pullon hengeltä joka vapautuu kun korkki aukeaa.

    • 1..hoitsu

      Hän pelkäsi koko ajan milloin ratkeat ryyppäämään, sillä et käynyt säännöllisesti ryhmissä, terapeutilla tai lääkärillä. Olisit voinut toki kertoa , että olit raitis ja halusit pysyä sellaisena.
      Uskoakseni raittiutesi oli sen tyylistä, että joit saunakaljat, perjantaioluet, viikonloppuisin aina jotain eli tosiasiassa olit suurkuluttaja etkä ymmärrä toisten olevan täysin raittiita tai juovan vain juhlamaljat. Normikansalaisilla vuosikulutus saattaa olla 10-20 annosta koko vuonna.
      Sinä dokasit sen viikossa ja kuvittelit olevasi raitis, vaikka vaimosi huomasi sinun olevan alkoholisti, joka kieltää ongelmansa. Miksi sinun piti vetää 10-20 annosta joka viikko?

    • Puolet, vai onko se nykyään jopa yli puolet, avioliitoista päätyy Suomessa eroon. Se voi johtua ja usein johtuukin alkoholista, varsinkin "kohtuukäytöstä", mutta joskus ei, joskus rankkakaan ryypiskely ei haittaa avioliittoa. Aavistelen kuitenkin älykkään ylioppilaan aivoillani, että kun alkoholipalstalla sitä kysyt, jotenkin se liittyy alkoholiin. Nokkelaa, eikö?

      Attribuutti, joka nousee mieleeni, on hyvä tuuri. Jotkut vain sopivat yhteen, jotkut eivät. Tietysti on maailmankatsomuksellinen kysymyskin oleellinen, toiset päättävät sietää puolison huonoja piirteitä pidempään kuin toiset. Kuka sitten oikeassa, siinä vasta kysymys.

      Paljon minua paremmat miehet ovat joutuneet eroamaan. Toisaalta joitakin hanttapuleja ne hyvännäköiset ja älykkäät akat vaan tuntuu kestävän vuosikymmenien ajan. Kas siinä kysymys mikä se perimmäisin syy sitten on.

      • Koulupsykologi

        Mitä mieltä vaimosi ja lapsesi ovat sontahomostelukirjoituksistasi entä koulun kuraattori ?
        Mistä tiedämme , että et ala toteuttamaan unelmiasi?
        Koska sinulla on jäljellä niin vähän aivosoluja ja ankea näköala Puohitielle?
        Eikös vain?
        Menepä juttelemaan tästä pakonomaisesta tarpeesta kertoa sairaita tarinoitasi keskustelupalstalla. Saat varmasti apua ja hoitoa.
        Väitöskirjat tehdään nykyisin tutkimusryhmissä, joissa väitöskirjan tekijät työskentelevät yliopistolla tutkimuksen ja opetuksen parissa yleensä ulkopuoliselle rahoituksella luonnontieteiden osalta.
        Yksin kotona tehtyjä vaikea saada edes tarkastettua....tai edes hyväksyttyä aihetta.


      • Liian monia kysymyksiä.
        1) Eivät tiedä, eivätkä tule tietämään. Mikä ihmeen kuraattori?
        2) Ette tiedäkään- enkä välitä siitä. Teidän täytyy vain luottaa minuun :)
        3) Aivojeni toimintaan en voi ottaa kantaa- ainakaan ulkopuolelta ei ole tullut signaalia. Ei ole näkymää Puohitielle, varallisuusraja estää muuttamasta sinne
        4) Väitöskirjani on jo loppusuoralla, tuskin sitä enää perutaan. On totta että yksin kotona tehty väitöskirja tuskin on maata kaatava, mutta en ole niin väittänytkään. Eikä tapanani ole hankkia mitään sosiaalirahoitusta, ihan harrastuksen vuoksi teen sitä ilman armopaloa. Pystyn saamaan ihan oikeista töistä palkkaa.


    • HilpeäSuntio

      Hilpeä Suntio naputti piippuaan huolestuneena koomassa makaavan sontasepon matalaan otsaan. Tutkien intensiivisesti matalan otsan muotoja, kuin etsiäkseen jotain piirrettä, jolla erottaisi sontasepon jo otsan nähtyään...Oli syyskuun varhainen iltana ja vain satunnaisia tinnerin haistelijoita oli talutettu ensiapupoliklinikan huomaamattomasta sivuovesta sairaalan alempiin, katseilta suojattuihin, äänieristettyihin kerroksiin. Illan ehtiessään pidemmälle olivat ensimmäiset parantumattomat, tuskasta voihkivat,haimatulehduspotilaat kärrätty suureen saliin, jossa 1hoitsu esitteli sikariportaan jälkikasvulle karmeimpia , avohaavaisia, keltaisia, mustelmia täynnä olevia maksapotilaita. Tapa, jolla parempiosaiset olivat kasvattaneet valikoidusta jälkipolvestaan raittiita sukupolvien ajan, osa lapsistaan ei saanut tätä oppia isien todetessa jo varhain lapsen kasvaneen kieroon. Tänä yönä erityiskohtelu oli valittu Kaleville, jota kunta oli elättänyt vuosikausia, maksaen hammashoidon, lonkkaleikkauksen ja asunnon palvelutalossa, mutta Kalevi oli kiittänyt kuntalaisia ryyppäämällä viikkotolkulla, sontien asuntonsa parketilattiat, varastellen lähimarketista ja rietastellen seurakuntasisarten kanssa aiheuttaen pahennusta sekä kaiken pahimpana myymällä alkoholia ja tupakkaa alaikäisille.
      Olipa kehdannut kysyä pidättämään tulleilta konstaapeleilta laskien housunsa , että selviäisikö tästä reissusta perseellä.
      Oli siis selviö,että Hilpeän Suntion käpyterapia odottaisi...
      Hilpeä Suntio istutti jo keltaisen Kalevin saaviin samalla kun 1hoitsu sujautti kumikäsinein kävyn Kalevin perseeseen.
      Sontasepon suuhun istutettiin ratti ja alettiin pumppaamaan sahtia Kalevin ahnaaseen kitaan. Hilpeä Suntio nostatti tunnelmaa siemaillen paksuja siivuja pöytäviinapullostaan Kalevin silmien mulkoillessa kauhistuneena paisuvaa pötsiään ja kävyn kiristäessä otettaan sontasepon perseestä. Koululaiset lauloivat Hilpeän Suntion johtamana Suvivirttä 1hoitsun yhtyessä lauluun enkelimäisellä äänellään. Kalevin silmät pullistuivat ulos kuopistaan, pötsin venyessä leukaan saakka kunnes kimakka äänivallin rikkova paineaalto järisytti sairaalaa perustuksia myöten, kävyn lentäessä perseestä ääntä nopeammin imaisten perässään alipaineella Kalevin sisuskalut maalaten salin peräseinälle upean freskon, elämän kaikilla väreillä, mitä Kalevi ikänään oli syönyt ja juonut.
      Lapset katsoivat järkyttyneenä sontasepon kohtaloa tietäen etteivät koskaan ryyppäisi.
      Sen tunsi sisällään myös asdfh32, joka tajusi olevansa seuraavana vuorossa käpyterapiaan....

      • HilpeäSuntio

        Hävittäkää nämä copy-pastet.
        Mautonta copy-pastata vanhaa paskaa.


      • Anonyymi
        HilpeäSuntio kirjoitti:

        Hävittäkää nämä copy-pastet.
        Mautonta copy-pastata vanhaa paskaa.

        Onko asdf väitöskirja valmis?
        Saitko työpaikan jätteenlajittelijana?


    • Anonyymi

      12 vuotta juovuksissa eikä vaimo älynnyt lähteä.
      Noiden vuosien jälkeen vaimoni totesi, ettei hän nähnyt minua selvin päin tuon 12 vuoden jakso aikana. Silloin ei sanonut mitään! Fiksu vaimo ja itse olen ilmeisen ihana mies?

      • Anonyymi

        Veit palkkapussin kotiin ja maksoit laskut.
        Vaimollasi oli toinen mies, raitis.
        Tiedän kokemuksesta.
        -toinen mies


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veit palkkapussin kotiin ja maksoit laskut.
        Vaimollasi oli toinen mies, raitis.
        Tiedän kokemuksesta.
        -toinen mies

        En vienyt pussia koska pankkitilime olivat yhteisiä. Minä en huomannut mitään eikä lastemme puheista tai käyttäytymisestä voinut epäillä ulkopuolisen osuutta asiaan.
        Jos oli, niin eipä tuo mitään haitannut. Viikonloput sujuivat normaalien aviollisten velvollisuuksien merkeissä ja noiden vuosien jälkeen palasimme tavalliseen, jokapäiväiseen perhe-elämään.


    • Ihmiset eivät pidä muutoksista. Omassa elämässäsi saattoi tapahtua muutos parempaa kohti, mutta se ei tarkoita että olisit samalla muuttanut läheistesi elämää millään tavalla paremmaksi.

      Jurottava mies, joka juovuksissa oli ajoittain hauska, saattoi olla parempaa seuraa kuin selvinpäin oleva ainainen jurottaja. Monesti myös, kun ihminen erotetaan päihteestään, tuskastuu hän ja alkaa käyttäytymään sietämättömällä tavalla: Tiuskii ja on hermostunut vailla näkyvää syytä. Läheiset eivät ymmärrä sen johtuvan vieroitusoireista, vaan kokevat käytöksen oikeutetusti uhkaksi itselleen, mistä välirikot sitten luultavasti johtuvat.

      Ihminen ei ole terve ainoastaan lopettamalla juomisen, hän on terve vasta kun nollaa syyn juomiseen ylipäätään.

      • Anonyymi

        Juomisen lopettamiseen tarvitaan hyvä psykiatri ja paljon neuroleptejä toki litium auttaa enemmän.
        Hyvä psykiatri ajattelee enemmän juopon läheisiä ja veronmaksajia kuin ongelmatapausta.
        Korkki menee takuuvarmasti kiinni vasta lobotomialla, myös sterilointi tulee tehdä, ettei ongelma jatku suvussa piinaten tulevia veronmaksajia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juomisen lopettamiseen tarvitaan hyvä psykiatri ja paljon neuroleptejä toki litium auttaa enemmän.
        Hyvä psykiatri ajattelee enemmän juopon läheisiä ja veronmaksajia kuin ongelmatapausta.
        Korkki menee takuuvarmasti kiinni vasta lobotomialla, myös sterilointi tulee tehdä, ettei ongelma jatku suvussa piinaten tulevia veronmaksajia.

        Syy juomiseni lopettamiseen oli se, ettei se enää ollut kivaa.
        3:n vuoden putki samensi kaiken.
        Tuntui myös hullulle, että olimme vaimoni kanssa tarkoituksella lopettaneet työssä käymisen ja kytkeneet kokoaikaiselle vapaalle -50v ikäisinä.
        Olimme vaihtaneet ok:sta keskustan kerrostaloon josta oli helppo häipyä 1986 hankittuun Espanjan asuntoon.
        Tuntui siltä, että tuo olisi mennyt osittain hukkaan.

        Mieskunnon ja terveyden heikkenemiset olivat myös vahvistamassa päätöstä elämänmuutoksesta. En vannonut raittiuden nimiin enkä nytkään, parikymmentä vuotta myöhemmin ole raitis mutta kotioloissa tulee kuukausienkin mittaisia ottamattomia kausia.

        En tarvinnut psykiatria vai oliko 3:n vuoden putki ja sitä edeltäneet vuosikymmenet viikonloppuisin tapahtunutta dokailua liian vähän?
        Nyt korona sotki Espanjaan menemisen joten vuoden alussa alkanut alkoton kausi jatkuu. Saa nähdä miten pitkälle. Siis milloin Espanjan rajoitukset poistuvat.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe