Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kolhoosiämpäri on valmis, torvelot eivät

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Valtio-varautuu-maksamaan-Wincapita-korvauksia-ensi-vuonna/841304
Savon Sanomat, tuo aina niin puolueeton anti-capitatiedottaja arvioi, että suuri rahanjako alkaa ensi vuonna.

Oikeusrekisterikeskus olisi kutakuinkin valmis tyhjentämään sinkkiämpärin ahneiden capitulanttien hikisiin kouriin, mutta kun nämnä torvelot itse viivyttävät prosessia:
” Nyt ongelmaksi onkin tullut, että hakemuksia tulee meille näköjään vielä lisää.”

Tätä se on, kun ihminen ei ymmärrä omaan etuaan. Viime hetkillä rynnätään mukaan pyramipetokseen häviämään viimeiset rahat. Viime metreille taikinoidaan, tekisinkö nyt rikosilmoituksen vai aukeasiko klubi vielä. Nyt sitten vetkutetaan sitäkin, hakisinko korvausta vai enkö hakisi. Voihan olla, että Kuikka ehtii tyhjentämään ämpärin ennakkoon. Kuten muistamme, siellä oli jo sata ahneinta ämpärillä hakeamassa omaa korvaustaan potin päältä.

Mutta asia etenee, oikeusvaltio tekee parhaansa, jotta rikoksen uhrin vahinko saadaan minimoita. Vielä kun nämä tollerot ymmärtäisivät oman etunsa, asia hoituisi loppuun saakka. ;))))

36

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TopraHujanen

      "Oikeusrekisterikeskus olisi kutakuinkin valmis tyhjentämään sinkkiämpärin ahneiden capitulanttien hikisiin kouriin, mutta kun nämnä torvelot itse viivyttävät prosessia:
      ” Nyt ongelmaksi onkin tullut, että hakemuksia tulee meille näköjään vielä lisää.”"

      Kyllähän tuo "ongelma" olisi pitänyt olla tiedossa - törkeän petoksen vanhenemisaika ja siten myös korvausvaatimusten esittämisperiodi on 10 vuotta rikoksen tapahtumahetkestä.

      Wincaputin osalta rikoksen katsotaan tapahtuneen silloin kun Moneybookers Sveitsin pankkiiri Stoffelin pyynnöstä, joka taas toimi KRP:n pakottamana, sulki klubin rahaliikenteen 7.3.2008.

      Korvausvaateita voi siis esittää aina vuoden 2018 maaliskuun 7. päivään saakka.
      Oikeusrekisterikeskuksen ja oikeusministeriön virkamiehet tunnustautuvat jokseenkin kelvottomiksi hoitamaan tehtäviään kun yllättyvät moisesta asiasta.

      Rikoslain 10 luvussa kerrotaan myös, että ORK ratkaisee kaikki samaan juttukokonaisuuteen kuuluvat korvausvaateet yhdellä kertaa.

      Ja tämän http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/isot-wincapita-karajat-alkavat-oulussa/706232/ linkin takana ORK:n täytäntöönpanopäällikkö kertoo yli vuosi sitten mm. seuraavasti:

      "Korvauksia ryhdytään maksamaan WinCapita-voitoista vasta sen jälkeen, kun ne on saatu perittyä valtiolle."

      Että onkelmia piisaa vielä parillekin seuraavalle vuosikymmenykselle.

      • TakalistonVärittäjä_vt

        Eihän se, että aikaa korvausvaateiden esittämiseen on, tarkoita sitä, että joka jeesuksen uunelon pitää sitten taikinoida asiansa kanssa aina vihonviimeiseen takarajaan saakka.

        Voisiko ajatella, että uunelot ryhdistäytyvät ja hoitavat ripeästi asiansa?

        Jaa, ei voi. ;))))


      • TopraHujanen
        TakalistonVärittäjä_vt kirjoitti:

        Eihän se, että aikaa korvausvaateiden esittämiseen on, tarkoita sitä, että joka jeesuksen uunelon pitää sitten taikinoida asiansa kanssa aina vihonviimeiseen takarajaan saakka.

        Voisiko ajatella, että uunelot ryhdistäytyvät ja hoitavat ripeästi asiansa?

        Jaa, ei voi. ;))))

        Ilmeisesti kirjoittaja ei ole ymmärtänyt korvausvaateiden vanhenemiseen liittyvää problematiikkaa.

        Ropleemihan ei ole siinä, että rikosuhrit taikinoivat vaan siinä, että ORK ei voi ryhtyä ratkaisemaan korvausvaateita ennen kuin on täysin varmaa, että yhtään korvausvaadetta ei enää tule.
        Ja täysin varmaahan se on vasta sitten kun rikos on vanhentunut ja siten myös aika korvausvaateiden esittämiselle umpeutunut.

        Oman lisähöysteensä tuo sitten tuo täytäntöönpanopäällikön toteamus korvausvaateiden käsittelystä vasta sitten kun ne on saatu täysmääräisesti perittyä tai niiden ulosotto on kohdannut ajallisen täyttymyksensä.

        Kuten tiedämme, osa menettämisseuraamusoikeudenkäynneistä on vielä ns. vaiheessa elikkä niiden oikeuskäsittely on pahasti kesken.
        Voi jopa olla, ettei kaikkia rikoshyötyjuttuja ole vielä edes aloitettu käsitellä oikeusistuimissa.

        Useamman sadan tuhannen tai jopa miljoonan euron rikoshyödyn periminen saattaa tuulipukuisen jäsenistön kyseessä ollessa kestää ulosottokaaressa säädetyn ajan loppuun saakka ja luultavimmin kesken ne ovat vielä silloinkin.

        Ja sitten astuu kuvioihin ORK:n Jaakko Haaparannan "mikäli".
        Elikkä mikäli rikoslain 10 luvun mukaista menettelyä ns. kevennetystä korvausvaateiden käsittelystä ylipäätään edes sovelletaan winkaputti-jutussa.

        "Voisiko ajatella, että uunelot ryhdistäytyvät ja hoitavat ripeästi asiansa?"

        Ainahan sitä ajatella voi, muttei siitä tässä tapauksessa taida olla isommasti hyötyä.
        Ei ainakaan mikäli uuneloilla tarkoitetaan rikoksen uhreja.


    • kjlgfyfdu

      Mut jos sivut aukee vielä...

    • TiistaiTorstaiJaPerjanta

      > Voisiko ajatella, että uunelot ryhdistäytyvät ja hoitavat ripeästi asiansa?

      Typerästi sanottu. Joko asianomistajalla on rikoksen vanhentumisajan eli kymmenen vuoden kuluessa oikeus tai sitä ei ole. Ajaako kirjoittaja mahdollisesti takaa sitä, että ripeimpien oikeus olisi parempi ja vahvempi kuin hitaampien? Ei toki, heppuli, ei se niin ole. Oikeus joko on tai sitä ei ole.

      > Ropleemihan ei ole siinä, että rikosuhrit taikinoivat vaan siinä, että ORK ei voi ryhtyä ratkaisemaan korvausvaateita ennen kuin on täysin varmaa, että yhtään korvausvaadetta ei enää tule.

      Tähän on olemassa kiertotie.

      Rikoslain mukaan, jollei täytäntöönpantu menettämisseuraamus riitä kaikkien saatavien maksamiseen, maksu suoritetaan saatavien suuruuden mukaisessa suhteessa noudattaen, mitä konkurssilain (120/2004) 17 ja 18 luvussa säädetään.

      Edelleen konkurssilain 18 luvun 1 - 4 § kertoo jako-osuudesta ja jako-osuuden ennakosta: Jako-osuuden ennakkoa on maksettava, kun pesässä on siihen riittävästi rahavaroja ja kun ennakon maksamista voidaan pitää tarkoituksenmukaisena saatavien selvityksen vaihe, jaettava rahamäärä ja jaosta aiheutuvat kustannukset huomioon ottaen. Ennakon maksamisella ei saa vaarantaa konkurssipesän kykyä vastata omista velvoitteistaan.

      Vaikka hakemukset olisikin lähtökohtaisesti ratkaistava samalla kertaa, ORK voi, halutessaan ja edellä kuvatut kohdat huomioiden, maksaa saatavia myös osittain ja osuuksittain. Matti Myöhäiset, joita saattaa ilmetä aina maaliskuulle 2018, saavat osuutensa, ellei valtio (ORK) vaaranna kolhoosiämpärin maksukykyä.

      Täysin eri asia on, onko ORK valmis luopumaan jako-osuuksista tai niiden ennakoista lainkaan ennen vuotta 2018. Aallon teksteistä voisi päätellä, että hän ottaa asian aivan tosissaan, ja pitää kynsin hampain kiinni saamistaan takavarikoista. Ymmärtääkseni jossakin sanottiin, että vain 60% vaateista tullaan hyväksymään.

      • svbbeberer

        Ongelma asiassa on sinänsä sekin, että kolhoosiampäri on tyhjä..mihinkään korvauksien maksemiseen ei oltu varauduttu.

        > Rahat eivät ole kokonaisuudessaan pois valtiolta, sillä Wincapita-rikoksista tuomituilta on tuomittu jo usean miljoonia euron edestä varoja valtiolle rikoshyötynä. Näitä rahoja on siirretty valtion tileille jo sitä mukaa kuin tuomioista on tullut lainvoimaisia eli ne eivät ole odottaneet missään omana summanaan korvausten maksamista.


      • veikkausvoittaaaina
        svbbeberer kirjoitti:

        Ongelma asiassa on sinänsä sekin, että kolhoosiampäri on tyhjä..mihinkään korvauksien maksemiseen ei oltu varauduttu.

        > Rahat eivät ole kokonaisuudessaan pois valtiolta, sillä Wincapita-rikoksista tuomituilta on tuomittu jo usean miljoonia euron edestä varoja valtiolle rikoshyötynä. Näitä rahoja on siirretty valtion tileille jo sitä mukaa kuin tuomioista on tullut lainvoimaisia eli ne eivät ole odottaneet missään omana summanaan korvausten maksamista.

        Tarinan mukaan 15 miljuunaa on jo saatu taka-varikolta talteen.
        Tarkoittaa sitä että Lontoon viiden miljuunan lisäksi on saatu
        kymmenen miljuunaa kerättyä jäsenistöltä.

        Valtio varautuu palauttamaan kahdeksan miljuunaa ja pitää
        itsellään erotuksen eli seitsemän miljuunaa. Lisäksi ulosotot
        jatkuvat vielä 2020-luvulle saakka joten kyllä valtio saa
        hoitokulut pois.


    • Ajattelisin niin, että uusin arvio korvaa aikaisemman arvion. Aika kun kuluu, myös arvion pohjana olevat tiedot tuppaavat tarkentumaan.
      Ylijohtaja Kari Kiesiläinen oikeusministeriöstä arvioi näin: ” ...niitä (rikoshyödyn palautuksia rikoksen uhreille) arvioidaan tulevan maksettavaksi ensi vuonna.”

      Kuikka - tuo pessimisminsä maahan talloma matonen – ei kuitenkaan halua uskoa hyvää sanomaa. Hän väittää sinnikkäästi vastaan ja perustelee väitteitään virkamiesten vuosia vanhoilla kommenteilla.

      Onko sitä nyt niin vaikea uskoa, että korvauksia varten valtio on varannut 8 milliä rahaa vuodelle 2017? Viisas virkamies on jo etukäteen laskenut, että rikoshyötyä saadaan konfiskoitua riittävästi, jotta valtion ei tarvitse ottaa asiassa mitään riskiä. Edelleen, jokunen viime metreillä mukaan säntäävä ei tätä laskelmaa kaada, kunhan näiden hitaiden torveloiden määrä vaan pysyisi kohtuudessa.

      Rahaa siis on ja valtiolla maksuhaluja. Kun minä nyt hoputan rahansa hävinneitä kiiruhtamaan ripeästi rahanjakoon, saankin vastaani vastalauseita. Minä en muka ymmärrä asiaa ja onhan kaikilla oikeus odottaa viimeiseen perälautaan saakka.

      Kyllä totuus on se, että torvelo ei vaan ymmärrä omaa etuaan. Siksihän hän aikoinaan klubiin liittyikin. ;)))

    • TopraHujanen

      "Ylijohtaja Kari Kiesiläinen oikeusministeriöstä arvioi näin: ” ...niitä (rikoshyödyn palautuksia rikoksen uhreille) arvioidaan tulevan maksettavaksi ensi vuonna.”"

      Savon Sanomien juttua eivät näköjään ole kaikki jaksaneet lukea loppuun saakka.
      Ainakin siltä vaikuttaa kun lukee muiden medioiksi itsensä mieltävien kloonauksia ja mm. Perseentervaajan kyklooppimaisia kommentteja tällä foorumilla.

      Näin toteaa Savon Sanomissa ORK:n täytäntöönpanopäällikkö:

      http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Valtio-varautuu-maksamaan-Wincapita-korvauksia-ensi-vuonna/841304?pwbi=8281ea033c3f31f9d4cbcbc93533931a

      "Oikeusrekisterikeskuksen täytäntöönpanopäällikkö Tauno Aalto muistuttaa, ettei maksettavista korvauksista ole tehty vielä ratkaisuja eikä niiden lopullista määrää vielä tiedetä.

      – Oikeusrekisterikeskus tekee jakoratkaisun itsenäisesti. Oikeusministeriö tai valtiovarainministeriö eivät voi siinä ohjata, Aalto kertoo periaatteesta."

      Tuohon kun lisätään Haaparannan "mikäli" niin alamme lähestyä totuutta.
      Ratkaisuja ei ole tehty eikä tulla tekemään ennen kuin kaikki korvausvaateet ovat varmasti ORK:n hallussa.
      Sanokoot oikeusministeriön Kiesiläiset, valtionvarainministeriön orpanat tai Perseentervaajat mitä haluavat.

      ORK tekee ratkaisunsa itsenäisesti rikoslain 10 luvun muuttamisen (ns. Lex Wincapita) yhteydessä lakiin kirjattujen yhteisten pelisääntöjen mukaisesti.

      ORK:ssa on mitä ilmeisimmin asian tiimoilta käyty neuvotteluja ja pidetty palavereja ja niissä on nostettu esiin myös se mahdollisuus, ettei RL 10 luvun mukaista käytäntöä edes sovelleta winkaputin yhteydessä kuten Haaparanta on todennut.

      "Kun minä nyt hoputan rahansa hävinneitä kiiruhtamaan ripeästi rahanjakoon, saankin vastaani vastalauseita."

      Oletkohan ymmärtänyt jotakin väärin?

      "Rahaa siis on ja valtiolla maksuhaluja."

      Heh, valtiohan on täysin perseaukinen ja maksuhalut ovat sen mukaisia.

      "Minä en muka ymmärrä asiaa"

      Lienee "muka" eksynyt väärään lauseeseen.

      PS. toki toivon, että olisin väärässä, mutta realismi taitaa jyrätä yltiöoptimismin.

    • ”...realismi taitaa jyrätä yltiöoptimismin.”
      Hyvin sinä olet sentään mielipidettäsi muutanut. Etkös sinä, Kuikkaseni, huudellut ihan alkuun, että valtio pitää itsellään joka jeesuksen killingin.

      Kelkkahan kulkee oikeaan suuntaan. Nyt on budjettirahoissa 2017 tyrkyllä 8 milliä. Rahaa on, jakaminen tässä enää puuttuu.

      ”Tauno Aalto muistuttaa, ettei maksettavista korvauksista ole tehty vielä ratkaisuja...”
      Niinhän se muistuttaa. Nyt on syyskuu 2016. Budjettirahaa on käytettävissä vasta 2017. Se, että päätöstä ei vielä ole tehty, ei tarkoita sitä, etteikö päätöstä voitaisi tehdä 2017.

      Asiat siis etenevät koko ajan. Nyt minun pitää ihan vakavasti kysyä, millainen kristallipallo on Kuikan kammarissa, että voi väittää muuta? Tauno Aalto nyt pullistelee näön vuoksi. Yhtä hienosti hän myös pokkaa ja kumartaa, jos oikeusministeri sattuisi hieman neuvomaan, mikä toiminta olisi virkamiehen onneksi ja parhaaksi.

      Mutta odotellaan lisätietoja. Kunhan rahat tippuvat tilillesi, jatketaan kinaamista siitä, onko korvaukset väärin maksettuja. ;))))

      • TopraHujanen

        "valtio pitää itsellään joka jeesuksen killingin"

        Varteenotettavana kuten kuten kaunista naista pidän myös tuota vaihtoehtoa.


    • MaanantaiTiistaiJaSunnun

      PP: "Kun minä nyt hoputan rahansa hävinneitä kiiruhtamaan ripeästi rahanjakoon, saankin vastaani vastalauseita. Minä en muka ymmärrä asiaa ja onhan kaikilla oikeus odottaa viimeiseen perälautaan saakka."

      Vastalause ei ole se, että kerron sinulle, että oikeus joko on tai sitä ei ole. Faktisesti nyt asianosaisilla on kymmenen vuoden aika reagoida rikokseen, sen jälkeen juttu vanhenee, eikä itku auta. Kiirehtiminen muussa ajassa kuin kymmenen vuoden määräajassa ei auta ketään, koska korkokaan ei juokse. Valtio ei maksa jutussa korkoja, vaikka lopullinen maksu siirtyisi viidellä vuodella tai hamaan tulevaisuuteen.

      KK: "Ratkaisuja ei ole tehty eikä tulla tekemään ennen kuin kaikki korvausvaateet ovat varmasti ORK:n hallussa."

      Muualla tässä ketjussa jo esitin tavan, jolla kuvaamasi seikka voidaan välttää. Konkurssilaki, johon rikoslaki viittaa, antaa siihen täydet eväät.

      KK: "ORK:ssa on mitä ilmeisimmin asian tiimoilta käyty neuvotteluja ja pidetty palavereja ja niissä on nostettu esiin myös se mahdollisuus, ettei RL 10 luvun mukaista käytäntöä edes sovelleta winkaputin yhteydessä kuten Haaparanta on todennut."

      Kirjoitat erinomaisesti, mutta olet samalla myös täydellinen jääräpää. Tiedät jo tässä vaiheessa koulutusta vallan mainiosti, että on ORK:n etu päättää asiasta itsenäisesti ilman tuomioistuinlaitosta. Asianomistajilla on Lex-WinCapitan lisäksi mahdollisuus aivan vanhan kaavan mukaan haastaa valtio asiassa käräjille - ja yllätys yllätys, valtiota käräjillä edustaisi ORK.

      Mikä on siis se syy, että ORK haluaa päättää asian - ei itsenäisesti - vaan käräjäoikeuden tuomareiden ohjauksessa? Jos asia on enemmän-tai-vähemmän selvä ja yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaava oikeudenpäätös on olemassa, on ORK:n etu ratkaista asia itse. Ainoa syy, miksi jutut tulisi viedä oikeuteen, on viranomaisten itse-itsensä-työllistäminen. Se olisi kuitenkin kaukaa haettua.

      KK: "Heh, valtiohan on täysin perseaukinen ja maksuhalut ovat sen mukaisia."

      Valtio voi olla persaukinen, mutta voi olla kiusallista vaikkapa ylijohtaja Kari Kiesiläisen perustella, miksi valtio pitää 24 miljoonaa euroa jo takaisin-perittyjä varoja itsellään, vaikka Korkeinta oikeutta ja syyttäjää myöten varat on luvattu palauttaa rikoksen uhreille. Kahdeksan miljoonaa on hyvä alku.

      Optimisti ei opi, pessimisti ei pety - olkaamme siis realisteja.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092222355355_uu.shtml

      (Ylijohtaja Kari Kiesiläinen oikeusministeriöstä kertoo, että valtio on kerännyt jo noin 24 miljoonaa euroa rikoshyötynä.)

      • TopraHujanen

        "Mikä on siis se syy, että ORK haluaa päättää asian - ei itsenäisesti - vaan käräjäoikeuden tuomareiden ohjauksessa? Jos asia on enemmän-tai-vähemmän selvä ja yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaava oikeudenpäätös on olemassa, on ORK:n etu ratkaista asia itse. Ainoa syy, miksi jutut tulisi viedä oikeuteen, on viranomaisten itse-itsensä-työllistäminen. Se olisi kuitenkin kaukaa haettua."

        Ei siihen sen kummempaa syytä tarvita kuin asuminen Suomessa.

        Muistammehan ulkomailta tuotujen käytettyjen autojen verotuskäytännön johon ratkaisu piti hakea EU-tuomioistuimesta ja senkin jälkeen virkamiehet taikinoivat vanhentumisklausuuleilla, vaikka heidän aiheuttamansahan koko sotku oli.

        "Valtio voi olla persaukinen, mutta voi olla kiusallista vaikkapa ylijohtaja Kari Kiesiläisen perustella, miksi valtio pitää 24 miljoonaa euroa jo takaisin-perittyjä varoja itsellään, vaikka Korkeinta oikeutta ja syyttäjää myöten varat on luvattu palauttaa rikoksen uhreille."

        KKO:n tuomarit ovat ohjanneet alioikeuksia tekemään winkaputti-tapauksessa normijutuista poikkeavia ratkaisuja rikoshyödyn perimisen suhteen ja kaipa se oikeusneuvosten tyynyn pehmeyteen jonkin verran vaikuttaa tuo katteeton lupaus varojen palauttamisesta.
        Keskusrikospoliisihan on alkuperäisen suunnitelman mukaisesti (esim. Kailajärven editiovaatimuksen hylkäyspäätöksessä syyskuussa 2012 mainittu peruste esitutkinnan tavoitteiden turvaaminen) kieltäytynyt luovuttamasta klubin jäsentilien tietoja tappiolla oleville.
        Ainoastaan jäsentilien tiedoilla korvauksenhakija voi osoittaa aukottomasti omien tappioidensa määrän.

        Sitten joskus jos ja toivottavasti kun ORK ryhtyy ratkaisemaan korvausvaateita mitään painoarvoa ei ole KKO:n lausumilla vaan ORK tekee ratkaisunsa täysin itsenäisesti ja oletan, että ainoastaan ne (27 kpl), jotka ovat riitauttaneet asiansa Kailajärven kanssa ja vieneet sen loppuun saakka pystynevät osoittamaan vaateensa sekä perusteiltaan että määriltään oikeutetuiksi.

        Konkurssilakia tuskin tullaan soveltamaan kun RL 10 lukua muutettiin juuri winkaputin takia, ellei sitten Haaparannan "mikäli" tarkoita tuota konkurssilain soveltamista.
        Realistina uskallan eppäillä tuotakin.


    • Marccoja

      Nyt vaan voimaa siihen perintään, saadaan joka jannulta rikoshyöty valtiolle.On sitte mistä jakaa katos.

    • HANUVALUTTASORSA

      RAHAT POIS KAIKENMAILMN SATUSEDILTÄ

    • MaanantaiKeskiviikkoJaSu

      KK: "Sitten joskus jos ja toivottavasti kun ORK ryhtyy ratkaisemaan korvausvaateita mitään painoarvoa ei ole KKO:n lausumilla vaan ORK tekee ratkaisunsa täysin itsenäisesti ja oletan, että ainoastaan ne (27 kpl), jotka ovat riitauttaneet asiansa Kailajärven kanssa ja vieneet sen loppuun saakka pystynevät osoittamaan vaateensa sekä perusteiltaan että määriltään oikeutetuiksi."

      Ellen tuntisi sinua ikuiseksi pessimistiksi, voisin sinua jopa uskoa.

      Mikäli ORK kieltäytyy maksamasta korvausvaateita Lex WinCapitan mukaan, asianomistajilla on kuitenkin edelleen mahdollisuus haastaa ORK (= valtion edustaja jutussa) käräjille. Asianomistaja ei siis kärsi todellisia oikeudenmenetyksiä, vaikka ORK pyyhkisi hakemuksilla perämystään. AO joutuu vain asioimaan valtion kanssa vanhan ja raskaamman kaavan mukaan, joka on toki kaikille osapuolille kestollisesti taas vaikea tapaus.

      Jos muistan oikein, kerroit, että Vantaalla tuotettiin aktiivisesti velvoittavia ja täytäntöönpanokelpoisia sovintoratkaisuja. Jos sovintoratkaisu on täytäntöönpanokelpoinen, miten ORK kykenee pyyhkimään sillä perämystään - eikö tuo ratkaisu ole samalla yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaava oikeudenpäätös? Muutahan ORK ei ole kertonut tarvitsevansa.

      Ellei Vantaan sovintoratkaisut kelpaakaan ORK:lle sellaisinaan, Vantaan tuomari on syyllistynyt joko virkavirheeseen tai absoluuttiseen hölmöyteen. Tuomarin hölmöyttä ei pidä siirtää asianomistajien kannettavaksi.

      KK: "Ainoastaan jäsentilien tiedoilla korvauksenhakija voi osoittaa aukottomasti omien tappioidensa määrän."

      Tähänkö ei riitä todisteeksi otteet pankkitilitiedoista?

      --

      Asianomistajia on nyt 1300 kappaletta. Itseäni askarruttaa ihan mielenkiinnosta se, miten nämä Matti Myöhäiset ja kymmen-vuotis-suunnitelman noudattajat aikovat saada itselleen täytäntöönpanokelpoisen ja yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaavan oikeudenpäätöksen. Jos 8000 myöhäisherännäistä ampaisee käräjille, tuomarien pöydäthänm on täynnä papereita kuin Turusen pyssy käärmeitä.

      Se on ainakin selvää, että Matti Myöhäiset eivät saaneet nimiään, hetujaan ja pankkitilitietojaan KRP:n myymille DVD-levyille. Se lienee kaikin puolin positiivista, vaikka Paskahousu aka VitjaMuna Kutvonen onkin eri mieltä.

    • TopraHujanen

      "Jos muistan oikein, kerroit, että Vantaalla tuotettiin aktiivisesti velvoittavia ja täytäntöönpanokelpoisia sovintoratkaisuja."

      Joku muu kuin minä oli tuota mieltä.

      Vantaan käräjäoikeus on vahvistanut sovinnot, joissa Kailajärvi on myöntänyt kantajien vaatimukset oikeiksi vastineena siitä, että T.W. vapautettiin kaikista korvausvastuistaan samoin kuin Kailajärvikin henkilökohtaisesti.
      Kantajat saivat sopimustekstin mukaisesti oikeuden hakea korvauksia ORK:lta, joka oikeus heillä oli olemassa jo ennen sopimuksen tekemistäkin.
      Vantaan KO ei ole tutkinut korvausvaateiden oikeellisuutta mm. esitettyjen rahamäärien osalta, se on vain vahvistanut, että sovinto on tehty.

      Vedettiinkö Kailajärven ja parin lakitoimiston toimesta rikoksen uhreja höplästä?
      Mielestäni vedettiin ja jokainen voi käydä katsomassa esim. lakitoimisto Heikkilä&Co:n vuosiraporteista liikevaihdon kertaistumisen winkaputti-sopimusten myötä.

      Rikoslain 10 luvun muuttamisen (Lex WinCapita) yhteydessä lain esitöissä mainitaan erikseen sovintomenettely, jonka seurauksena ORK:n tulee tutkia korvausvaateen oikeellisuus mm. rahamäärien suhteen.

      "KK: "Ainoastaan jäsentilien tiedoilla korvauksenhakija voi osoittaa aukottomasti omien tappioidensa määrän."

      Tähänkö ei riitä todisteeksi otteet pankkitilitiedoista?"

      Ei riitä.

      Otetaan esimerkiksi vaikka käteismanu, joka sujauttaa farkkujen taskuun 29 000 euroa uuden jäsenen rahoja ja siirtää omalta klubin jäsentilitään uuden jäsenen vastaavalle tuon 29 k€.
      Käteismanu on saanut ns. pikakotiutuksena 29 000 euroa, mutta Moneybookersin eikä minkään muunkaan rahalaitoksen tiliotteilla tuota summaa ei ole todennettavissa, ellei maksun suorittaja tuo asiaa esiin.
      Siinäkään tapauksessa pelkät puheet eivät riitä vaan kuitti tai muu luotettava todistus on esitettävä.
      Käteismanu voi esittäytyä rikoksen uhrina, tehdä sovinnon Kailajärven kanssa ja vaatia korvauksia ORK:lta.
      Tavattoman suuria henkisiä lahjoja ei tarvittane kun oivaltaa, että ORK ei tule hyväksymään yhtään korvausvaadetta, ellei rahaliikennettä suuntaan sekä toiseen pysty aukottomasti todentamaan.

      Tuo on vain yksi esimerkki ja noita eri versioita rahojen siirroista jäsentilien välillä on lukuisia.

      23.2.2008 Kailajärvi julkaisi klubin sivuilla nelikohtaisen toimenpidevaatimuksen, jonka yhtenä osiona oli juuri jäsentilien saattaminen -0 tilanteeseen ennenkuin tileiltä voitiin nostaa tuottoja.
      Jäsenpaikka thebank100, Sveitsin tilit, pankkisuunnitelmat, Stoffel sekä 21. ja 22.2.2008 pidetyt infotilaisuudet Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa johtivat Kailajärven aktivoitumiseen kyseisen asian suhteen.

      "Jos 8000 myöhäisherännäistä ampaisee käräjille, tuomarien pöydäthänm on täynnä papereita kuin Turusen pyssy käärmeitä."

      Näinhän siinä käy.
      Viranomaiset suunnittelivat ohjailevansa kaikki rikoksen uhrit ensin Vantaan käräjäoikeuteen ns. pääjutun käsittelyyn, jonka startatessa korvausvaateen esittäjille ilmoitettiin, ettei heidän vaateitaan tulla lainkaan käsittelemään ko. oikeudenkäynnissä.
      Oikeusvajeen syntymistä yritettiin näennäisesti lieventää RL 10 luvun pikaisella muutoksella sillä tekosyyllä, että sillä kevennetään rikosuhrien korvausvaatimusten käsittelyjä.
      Kevennettiin kyllä, mutta vain oikeusistuimien osalta, rikosuhreille jäi edelleen oikeusvaje lompakkoon.
      Nyt sitten virkamiehet ovat yllättyneitä kun kaikki eivät noudattaneetkaan heidän ohjeistuksiaan vaan ovat uskaltautuneet sooloilemaan ja esittämään vaateitaan myös muissa winkaputtiin liittyvissä oikeuden istunnoissa.

      Mielenkiintoista nähdä kuinka Suomen oikeusviranomaiset luikertelevat ulos satimesta, jonka ovat itse itselleen viritelleet.

      Puolustusrintama ei ole sormeaan notkistanut rikosuhrien vaatimuksien edistämiseksi, päinvastoin on kieltäytynyt lähettämästä infoa jäsenistölle, jottei rintaman perustaneiden alkuperäinen missio, saatujen tuottojen pitäminen, vaarantuisi.
      Nyt olisikin tappiolle jääneiden syytä aktivoitua ja kokoontua uudelleen, perustaa puolustusrintama kakkonen, joka lähtisi ajamaan rikosuhrien oikeuksia esim. haastamalla Kailajärvi korvausvastuuseen (sitä tukeva tuomiohan on jo olemassa) ja saamalla siten yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaavat oikeudenpäätökset, joita ORK:kaan ei voi väheksyä.

      Oikeusministeriön vaatimus saada ensi vuoden budjettiin 8 M€ winkaputtitappioiden korvaamiseksi on mitä ilmeisimmin vain poliittisten irtopisteiden keruuta - kas kun persujen suosio kyntää sedimenttiä ja oikeusministeri sattuu olemaan kyseisestä puolueesta.

      "Se on ainakin selvää, että Matti Myöhäiset eivät saaneet nimiään, hetujaan ja pankkitilitietojaan KRP:n myymille DVD-levyille."

      Eivät saaneet ja KRP on mennyt tuossa asiassa ääripäästä toiseen - ensin pantiin lain vastaisesti myyntiin yli 3200 ihmisen henkilörekisteri ja sitten salattiin, jälleen lain vastaisesti, kaikkien muiden esitutkinnassa esiin tulleiden klubilaisten nimet.

    • Sinä Kuikka kirjoitat pitkän stoorin, että lain vastaisesti sitä ja lain vastaisesti tätä, älä vetämättä jätä.

      Ei nyt sentään. Kyllä tämä Winkkariprosessi on suurinpiirtein mennyt lakikirjan mukaisesti. Olemme näistä kiemuroista moneen kertaan keskustelleet, joten en ala jankuttamaan asiasta enempää. Eikä se edes kannata. En usko sinun muuttavan mielipidettäsi, vaikka itse profeetta Elia tulisissa vaunuissaan tulisi asiaa sinulle suomentamaan.

      Ymmärtääkseni oikeuden vahvistama sovintosopimus on lopullinen. Siitä ei voi pakittaa. Tämä sillä rajauksella, että sopimuksessa ei ole muotovirhettä tai siihen ei sisälly tahallisesti petoksellisia elementtejä. Ainakin on varmaa se, että ne 1300 hömelöä, jotka sovintosopimukseen sortuivat, eivät enää ota uusintaottelua. Vielä vähemmän on mahdollista aktivoida niitä 8000 häviölle jäänyttä, jotka tyytyivät tappioonsa.

      ”Vedettiinkö Kailajärven ja parin lakitoimiston toimesta rikoksen uhreja höplästä?”
      Vastaan tietokilpailukysykseesi näin: Vedettiin.

      Tuo esittämäsi Käteis-Manu dilemma on todellinen. Luultavasti ORK vaatii, että winkkarihäviöistä tulee esittää jotakin konkreettisia todisteita. Ei taida riittää pelkkä häviöllejääneen oma kertomus.

      Mutta puolukoita on metsät väärällään, samoin kuin hirvikärpäsiä. Tappioitaan on turha vaikertaa, puolukoita poimimalla tappiot voi vaihtaa voitoksi. Trölli tietysti saa poimia niitä tyhjiä pulloja, kun tämän asian otti esille jo vuonna 2008. ;))))

      • LauantaiMaanantaiJaTiist

        >>> Trölli tietysti saa poimia niitä tyhjiä pulloja, kun tämän asian otti esille jo vuonna 2008. ;))))

        Mukavaa, että muistat tämän.

        Kyseessähän oli kiusaaja nimeltä Tasmanian tuholainen aka Pussipiru. Hän roikkui jalassani kuin parastakin fileetä metsästäen ja tivaten samalla vastausta itseään polttavasti askarruttavaan kysymykseen: "Mistä Winkkarin tulot olivat peräisin?" Vastaukseni "ei harmainta aavistusta" ei kuitenkaan kelvannut hänelle, joten piti keksiä parempi vastaus.

        Uusi vastaukseni siis oli luontaistalous eli sienet, marjat ja tyhjät pullot - niistä oli pienet Winkkarin tulot tehty. Pussipiru otti tyydytyksellä uuden vastauksen vastaan, ja katosi lopulta samaan suuntaan, mistä oli tullutkin. Tyhjyyteen.

        >>> Ymmärtääkseni oikeuden vahvistama sovintosopimus on lopullinen.

        Dispositiivisessa asiassa, jossa sovinto on sallittu, oikeuden antama ratkaisu yleensä siunataan lainvoimaiseksi, aivan kuten pääkäsittelynkin läpi käynyt ratkaisu. Lainvoimaisuuden jälkeen on enää turha parkua pahaa oloaan, vaan sopimus on lopullinen. Riita-asiassahan, kuten myös Winkkarissa, sovinto on yleensä kompromissi, jolloin oikeuden ja osapuolten aikaa säästyy.

        Jos sovintosopimus on käräjäoikeuden siunaksella lainvoimainen, sen on oltava myös täytäntöönpanokelpoinen. Kuikka Koponen on kuitenkin kanssasi samaa mieltä siitä, että sopimuksen tehneitä on petkutettu, ja vain 27 jutun riitauttaneen paperit ovat ORK:ssa täytäntöönpanokelpoisia. Kysymykseni kuuluu, miksi pääkäsittelyn läpi käyneessä tuomiossa vahingonkorvauksen peruste ja määrä olisi sen paremmin käsitelty kuin sovintosopimuksessakaan?

        ORK tarvitsee yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaavan oikeudenpäätöksen. Ellei Vantaan käräjäoikeus ole tuottanut kyseistä ratkaisua hyväksymässään sovintoesityksessä, tuomari on syyllistynyt virkavirheeseen. Viitaten maakuntien eri okeusasteiden tuomioihin, joissa viitattiin ettei oikeudenmenetyksiä tapahdu, koska riita-asia käsitellään Vantaalla, Vantaan käräjäoikeuden tehtävä oli tuottaa ORK:lle kelpaavia ratkaisuja.

        Väite siitä, että vain 27 pääkäsittelyn käynyttä hakemusta hyväksyttäisiin määrältään ja perusteeltaan kelpaavaksi, ei vaikuta uskottavalta:

        1. Edellä kuvaamani syyt sovintosopimusten lainvoimaisuudesta ja täytäntöönpanokelpoisuudesta;
        2. Korvausvaroja esitettiin varattavaksi valtion kassasta vuodelle 2017 kahdeksan miljoonaa euroa, joka olisi summana 27 tuomiolle ylimitoitettu (keskiarvona vajaa 300 000 euroa per juttu);
        3. Aamulehden vahvistamattoman tiedon mukaan 60 % hakemuksista hyväksyttäisiin.

        Itse en usko, että käteis-Manu on saanut ilman eri selvityksiä Vantaalta ORK:lle kelpaavaa yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaavaa oikeudenpäätöstä. Voisi ajatella että itkunsekainen tuherrus sekalaisista ja osoittamattomista käteisvaroista ei ole riittänyt perusteeksi sovintoon. Faktaa minulla tai kenelläkään muulla kaikkien käteis-Manujen kohtalosta ei voi olla.


      • sdlndolnv

        Oliko se kolme-viisi vuotta sitten niin, että Wincapitan markkinoima jopa 400 prosentin tuotto sijoitukselle oli mahdotonta.. Oho, maailma onkin nyt muuttunut.

        http://www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/pikavippien-porsaanreikä-”korkeimmat-vuosikorot-400percent”-–-yli-100-kansanedustajaa-haluaa-kieltää/ar-BBwuW5s?ocid=mailsignoutmd


      • sdlndolnv
        LauantaiMaanantaiJaTiist kirjoitti:

        >>> Trölli tietysti saa poimia niitä tyhjiä pulloja, kun tämän asian otti esille jo vuonna 2008. ;))))

        Mukavaa, että muistat tämän.

        Kyseessähän oli kiusaaja nimeltä Tasmanian tuholainen aka Pussipiru. Hän roikkui jalassani kuin parastakin fileetä metsästäen ja tivaten samalla vastausta itseään polttavasti askarruttavaan kysymykseen: "Mistä Winkkarin tulot olivat peräisin?" Vastaukseni "ei harmainta aavistusta" ei kuitenkaan kelvannut hänelle, joten piti keksiä parempi vastaus.

        Uusi vastaukseni siis oli luontaistalous eli sienet, marjat ja tyhjät pullot - niistä oli pienet Winkkarin tulot tehty. Pussipiru otti tyydytyksellä uuden vastauksen vastaan, ja katosi lopulta samaan suuntaan, mistä oli tullutkin. Tyhjyyteen.

        >>> Ymmärtääkseni oikeuden vahvistama sovintosopimus on lopullinen.

        Dispositiivisessa asiassa, jossa sovinto on sallittu, oikeuden antama ratkaisu yleensä siunataan lainvoimaiseksi, aivan kuten pääkäsittelynkin läpi käynyt ratkaisu. Lainvoimaisuuden jälkeen on enää turha parkua pahaa oloaan, vaan sopimus on lopullinen. Riita-asiassahan, kuten myös Winkkarissa, sovinto on yleensä kompromissi, jolloin oikeuden ja osapuolten aikaa säästyy.

        Jos sovintosopimus on käräjäoikeuden siunaksella lainvoimainen, sen on oltava myös täytäntöönpanokelpoinen. Kuikka Koponen on kuitenkin kanssasi samaa mieltä siitä, että sopimuksen tehneitä on petkutettu, ja vain 27 jutun riitauttaneen paperit ovat ORK:ssa täytäntöönpanokelpoisia. Kysymykseni kuuluu, miksi pääkäsittelyn läpi käyneessä tuomiossa vahingonkorvauksen peruste ja määrä olisi sen paremmin käsitelty kuin sovintosopimuksessakaan?

        ORK tarvitsee yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaavan oikeudenpäätöksen. Ellei Vantaan käräjäoikeus ole tuottanut kyseistä ratkaisua hyväksymässään sovintoesityksessä, tuomari on syyllistynyt virkavirheeseen. Viitaten maakuntien eri okeusasteiden tuomioihin, joissa viitattiin ettei oikeudenmenetyksiä tapahdu, koska riita-asia käsitellään Vantaalla, Vantaan käräjäoikeuden tehtävä oli tuottaa ORK:lle kelpaavia ratkaisuja.

        Väite siitä, että vain 27 pääkäsittelyn käynyttä hakemusta hyväksyttäisiin määrältään ja perusteeltaan kelpaavaksi, ei vaikuta uskottavalta:

        1. Edellä kuvaamani syyt sovintosopimusten lainvoimaisuudesta ja täytäntöönpanokelpoisuudesta;
        2. Korvausvaroja esitettiin varattavaksi valtion kassasta vuodelle 2017 kahdeksan miljoonaa euroa, joka olisi summana 27 tuomiolle ylimitoitettu (keskiarvona vajaa 300 000 euroa per juttu);
        3. Aamulehden vahvistamattoman tiedon mukaan 60 % hakemuksista hyväksyttäisiin.

        Itse en usko, että käteis-Manu on saanut ilman eri selvityksiä Vantaalta ORK:lle kelpaavaa yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaavaa oikeudenpäätöstä. Voisi ajatella että itkunsekainen tuherrus sekalaisista ja osoittamattomista käteisvaroista ei ole riittänyt perusteeksi sovintoon. Faktaa minulla tai kenelläkään muulla kaikkien käteis-Manujen kohtalosta ei voi olla.

        >>>Faktaa minulla tai kenelläkään muulla kaikkien käteis-Manujen kohtalosta ei voi olla.

        Heh. Wincapitassa oli 12000 jäsentä ja vain 4000 aktiivista tiliä. MoneyBookers siirrot eivät yksin kerro paljon mitään, käteismanuja kun oli noin 8000 sijoittajaa..


      • MaTiJaKe
        sdlndolnv kirjoitti:

        >>>Faktaa minulla tai kenelläkään muulla kaikkien käteis-Manujen kohtalosta ei voi olla.

        Heh. Wincapitassa oli 12000 jäsentä ja vain 4000 aktiivista tiliä. MoneyBookers siirrot eivät yksin kerro paljon mitään, käteismanuja kun oli noin 8000 sijoittajaa..

        > ...käteismanuja kun oli noin 8000 sijoittajaa.

        Kiitos, näin opimme taas lisää.

        Uskallanko jo myös toivoa, että sinulla olisi enemmänkin tietoa käteis-Manuista - saivatko käteis-Manut Vantaalta ORK:lle kelpaavan yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaavan oikeudenpäätöksen? Tai mikä on heidän muunlainen kohtalonsa Winkkarin toilailuissa?


    • ”....miksi pääkäsittelyn läpi käyneessä tuomiossa vahingonkorvauksen peruste ja määrä olisi sen paremmin käsitelty kuin sovintosopimuksessakaan? ”

      Kas kun kyselet, niin vastataan. Tosin olen jo vastannut aiemminkin.

      Kun oikeus käsittelee vahingonkorvauskanteen, oikeus ottaa kantaa myös vahingon suuruuteen ja siihen, mikä on sitten lainmukainen korvaus vahingosta. Asianomistajat esittävät kumpikin puolestaan näyttöä siitä, mikä se vahinko oli ja miten se tulisi korvata. Näin siis oikeuskäsittelyssä.

      Sovinto taas on mahdollista tehdä milloin tahansa siviiliprosessin (oikeskäsittelyn) aikana. Vireillä olevasta riita-asiasta osapuolet voivat tehdä keskenään haluamansa sovinnon. Useinmiten myös tehdään kirjallinen sovintosopimus. Siinä kirjataan lyhyesti, mikä oli riidan aiheena ja minkämoiseen sopimukseen osapuolet päätyivät. Kun asian sopiminen saatetaan oikeuden tietoon, vireillä oleva riita-asia lopetetaan siihen. Oikeus siis kirjaa siviiliprosessista vain sen, että prosessi oli, se eteni niin ja näin vaan nytpä osapuolet tekivät sovinnon. Siihen käräjäkirjuri laittaa pisteen.

      Jos osapuolet erikseen pyytävät, käräjäoikeus voi vahvistaa sovinnon, jolloin sovintosopimus on osa oikeuden päätöstä. Osapuolet voivat kuitenkin tarvittaessa vaikkapa salata varsinaisen sovintosopimuksen sisällön, jolloin se ei tule miltään osin oikeuden tietoon.

      Trölli täällä huutelee tuota sovintosopimuksen lainvoimaisuutta. Sovintosopimus on lainvoimainen vain, jos osapuolet erikseen pyytävät oikeuta vahvistamaan sopimuksen. Mikään automaatio se ei ole. En tiedä, onko Hanskin ja tunkintorveloiden välinen sopimus oikeuden vahvistama vai eikö ole.

      Kun riidan osapuolet tekevät keskenään sovinnon, oikeus ei ota mitään kantaa vahingonkorvauksen määrään tai ylipäätään korvausperusteisiin. Siis siihen kuka oli oikeassa ja kuka väärässä. Osapuolet voivat panna vahingon vaikkapa 50/50 tai jopa sopia, että kukaan ei maksa kenellekään yhtään mitään.

      Hanski teki asianajajiensa välityksellä sovinnon, jossa hän tai Muisku eivät henkilökohtaisesti korvaa yhtään mitään. Vahingon kärsinyt saa kynsiä osansa rikoshyötynä konfiskoiduista varoista, sikäli kun niitä saadaan kasaan. Kun asetelma on tällainen, vahinkoa kärsineen vahingoksi voidaan sopia mitä vaan, eihän se Hanskiin koske. On siis varsin selvää, että ORK joutuu nyt selvittämään kunkin korvausta hakeneen vahingon suuruuden; oikeus ei ole sitä erikseen harkinnut ja sovintosopimuksessa taas voi lukea ihan mitä vaan.

      Näinhän se totuus on. Jaksaako Trölli sitten tunnustaa totuuden, on toinen asia. ;)))

      • Tätä täytyy vielä tarkentaa. Muuten Trölli - tuo pilkunnussijoiden kruunaamaton kuningas - suorittaa yhdyntöjään minun välimerkkini kanssa.

        " Sovintosopimus on lainvoimainen vain, jos osapuolet erikseen pyytävät oikeuta vahvistamaan sopimuksen."
        Lainvoimaisuus toki koskee vain sopijapuolia. Kolmas osapuoli, vaikkapa ORK ei ole mitenkään sitoutunut tähän sopimukseen. Kun on sovittu, että Mutikanen maksaa Matkaiselle jotakin, Matikainen saa tämän rahan haettu ulosottoon ilman erillistä oikeuden päätöstä. Tätä se lainvoimaisuus vain on.

        ORK:lle on jätetty itsenäinen päätäntävalta tutkia korvauksen suuruutta - hyvä niin.


      • wecewfergre

        >>> ORK joutuu nyt selvittämään kunkin korvausta hakeneen vahingon suuruuden; oikeus ei ole sitä erikseen harkinnut ja sovintosopimuksessa taas voi lukea ihan mitä vaan.

        Tarvitaan vain kolme dokumenttia

        1. Jasenen MB tiliote.
        2. lausunto kaikilta jasenen tuntemilta henkiloilta (jasenia tai ei-jasenia) siita, ovatko he antaneet tai vastaanottaneet kateisuorituksia.
        3. Tiliotteet klubin sisaisista siirroista jasenpaikoilta toisille. Ei saatavissa -KRP julistanut tiliotteet salaiseksi. Mutta miksi;)))

        Summa summarum..seka voittojen perinta etta tappioiden korvaukset ovat ongelmallisia pitavan nayton puuttuessa. Tiedetaan vain, etta MB tiliotteiden mukaan klubiin meni 97 miljoonaan ja sielta nostettiin 91 miljoonaa. Klubin sisaiset tiliotteet avaisivatkin sitten taysin toisenlaisen totuuden, tilisiirtoja on kymmenia tuhansia ja siirretyt summat ovat kymmenissa miljoonissa.


      • PeLajaSu

        > Kun oikeus käsittelee vahingonkorvauskanteen, oikeus ottaa kantaa myös vahingon suuruuteen ja siihen, mikä on sitten lainmukainen korvaus vahingosta.

        Dispositiivisessa riita-asiassa, jossa sovinto on sallittu, ei ole merkitystä sillä, onko ratkaisu saatu aikaan sovinnolla vaiko pääkäsittelyn kautta.

        > Osapuolet voivat kuitenkin tarvittaessa vaikkapa salata varsinaisen sovintosopimuksen sisällön, jolloin se ei tule miltään osin oikeuden tietoon.

        Laivoimaisen tuomion osalta näin ei voi olla: jos osapuolet haluavat sopia vain ja ainoastaan keskenään sovinnosta, miksi tulla lainkaan oikeuteen? Hanskihan voi myöntää kahden kesken mitä tahansa, mutta tuollainen lupaus ei ole häntä sitova. Jotta asianosaisella olisi ORK:lle kelpaava yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaava oikeudenpäätös, sen tulee olla lainvoimainen. ORK:lle ei varmuudella kelpaa Hanskin vakuuttelut.

        > Trölli täällä huutelee tuota sovintosopimuksen lainvoimaisuutta. Sovintosopimus on lainvoimainen vain, jos osapuolet erikseen pyytävät oikeuta vahvistamaan sopimuksen.... En tiedä, onko Hanskin ja tunkintorveloiden välinen sopimus oikeuden vahvistama vai eikö ole.

        Oikeuteen tullaan sen vuoksi, että sovintoa ei ole muutoin saavutettu. ORK:lle kelpaa vain oikeudenpäätös, joten sen on automaattisesti oltava lainvoimainen ja silloin myös täytäntöönpanokelpoinen. ORK:lle ei kelpaa Hanskin laatima paperi, jossa hän vakuuttaa olevansa tunkintorvelolle tonnin velkaa - ORK vastaa jutussa valtion hallussa olevien varojen jaosta.

        Jos sovinto on sallittu, se on sallittu missä vaiheessa tahansa oikeudenkäyntiä. Oikeus ei kuitenkaan päästä käsistään minkäänlaista muuta ratkaisua kuin lainvoimaista tai valituskelpoista. ORK:lle kelpaa vain lainvoimainen ratkaisu.

        Hyvin yksinkertaista.

        > Kun riidan osapuolet tekevät keskenään sovinnon, oikeus ei ota mitään kantaa vahingonkorvauksen määrään tai ylipäätään korvausperusteisiin. Siis siihen kuka oli oikeassa ja kuka väärässä. Osapuolet voivat panna vahingon vaikkapa 50/50 tai jopa sopia, että kukaan ei maksa kenellekään yhtään mitään.

        Jos kyseessä on riita-asia, siinä eivät päde termit oikeassa tai väärässä tai korkeintaan siinä määrin, kumpiko osapuoli on enemmän oikeassa ja väärässä. Kyseessähän ei ole rikos.

        Hanskin ja tunkintorvelon asiassa ei siis ollut lainkaan kyse perusteesta, koska peruste oli jo tutkittu ja vahvaksi havaittu: Hanski oli tekaissut törkeän petoksen ja rahankeräysyrikos. Näiden lainvoimaisten tuomioiden todistusvakutusta voidaan pitää vahvana. On siis helppo päätellä, että riita-asian käsittely koski ensisijaisesti vahingonkorvauksen määrää.

        > Hanski teki asianajajiensa välityksellä sovinnon, jossa hän tai Muisku eivät henkilökohtaisesti korvaa yhtään mitään.

        Vantaan kantajia tuskin on paskankaan vertaa kiinnostanut Muiskun tekoset asiassa, koska kaikilla oli jo tiedossa, että se oli Hanski joka petti kaikkia.

        > On siis varsin selvää, että ORK joutuu nyt selvittämään kunkin korvausta hakeneen vahingon suuruuden; oikeus ei ole sitä erikseen harkinnut ja sovintosopimuksessa taas voi lukea ihan mitä vaan.

        Joutuu...?!

        Lain hengen mukaisesti Oikeusrekisterikeskus ratkaisee hakemuksen perusteella, onko vaatimus oikeutettu. Tähän kuuluisi ensinnäkin se, ettei hakija ole saanut suoritusta muualta. Lisäksi olisi verrattava, vastaako tuomittu vahingonkorvaus tai edunpalautus tuomittua menettämisseuraamusta ja perustuvatko ne samaan tekoon. Vielä olisi tarkistettava, että tuomittu vahingonkorvaus tai edunpalautus olisi aiheellinen sekä perusteiltaan että määrältään, koska riita-asiassa, jossa sovinto on sallittu, tuomio voidaan perustaa esimerkiksi myöntämiseen, jolloin tuomioistuin ei enemmälti tutki vaatimuksen perusteita tai määrää.

        Hanskihan ei myöntänyt mitään, vaan kiisti viimeiseen saakka kaikki rikoksensa.

        Tämä vahingon suuruutta käsittelevä asia ei voi sinulla mitenkään olla tiedossa. Ainoa asia, joka sinulla voi olla varmuudella selvää, on Aallon lausuma: ”Meidän täytyy varmistua siitä, ettei kukaan saa läpi perusteetonta korvausvaatimusta. Se heikentäisi muiden korvauksen hakijoiden asemaa.... Korvauksen saaminen Oikeusrekisterikeskukselta edellyttää sitä, että hakijalla on vahingonkorvausta koskeva tuomioistuimen ratkaisu. Sillä hän todistaa, että juuri hän on yksi WinCapitassa häviölle jääneistä ja oikeutettu korvauksiin."

        > Näinhän se totuus on. Jaksaako Trölli sitten tunnustaa totuuden, on toinen asia.

        Hiihaa...! Sana totuus sopii suuhusi kuin kuppa nunnalle.

        Heikkilä & Co: "Kantajien ja Kailajärven välillä laadittiin sovintosopimus, joka merkitsi sitä, että päämiehet saattoivat siirtää korvausasiansa Oikeusrekisterikeskuksen käsiteltäväksi ja vaatia Oikeusrekisterikeskukselta korvausta suoritettavaksi rikoslain nojalla valtiolle rikoshyötynä tuomituista varoista."

        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/wincapitasta-haviolle-jaaneet-oikeusrekisterikeskuksen-ratkottavana/657705/

        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/isot-wincapita-karajat-alkavat-oulussa/706232/


    • Enhän minä - Trölli-hyvä - juridisissa asioissa etsi tukea Kalevan artikkeleista. Turhaan lähettelet niitä viitteinä.

      Kikkailet muutenkin sanojen kanssa. Oikeus joko vahvistaa tai ei vahvista sovintosopimusta, riidan osapuolet sen päättävät. Turhaan sumutat tuon ”lainvoimainen”-termin kanssa.

      ”...miksi tulla lainkaan oikeuteen?”
      Oletko sinä tynnyrissä kasvanut? Useinhan riidan vastapuoli uhataan haastaa tai haastetaan oikeuteen, jotta saataisiin hänet vakuuttumaan, että nyt on tosi kyseessä. Haaste edistää sovintohaluja. ;)))

      ”ORK:lle kelpaa vain oikeudenpäätös, joten sen on automaattisesti oltava lainvoimainen...”
      Älä nyt taas sotke asioita. Oikeus vahvistaa sovintosopimuksen vain, jos riidan osapuolet näin pyytävät. Oikeutta ei mitenkään kiinnosta, mitä sovintosopimuksella myöhemmin tehdään tai mitä ORK:n vaatii.

      ”ORK:lle ei kelpaa Hanskin laatima paperi, jossa hän vakuuttaa olevansa tunkintorvelolle tonnin velkaa...”
      Heh heh.;))))
      Tätähän se sovintosopimus käytännössä on. Paperin vain laativat Hanskin lakimiehet. Käräjäoikeus ei ota mitään kantaa tämän sopimuksen sisältöön.

      ”...siinä eivät päde termit oikeassa tai väärässä.”
      Saivartelua. Riita-asiassa on kaksi toisistaan eriävää mielipidettä. Toinen näistä voi olla enemmän oikeassa kuin toinen. Oikeus voi myös riita-asiassa tuomita ”hävinneen” maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Kyllä riidassakin on oikea ja väärä.

      ”...päämiehet saattoivat siirtää korvausasiansa Oikeusrekisterikeskuksen käsiteltäväksi...”
      Uskoisin, että Kailajärven ja tunkintorvelon välisessä sopimuksessa lukee juurikin näin. Uskon, että sopimus ei ota kantaa euroihin vaan ohjaa tunkin parkumaan rahojaan ORK:lta. Nyt sitten on kyse vahingon näyttämisestä. En usko, että ORK tyytyy omakätiseen kirjeeseen, että hävisin sata tonnia, olkaa hyvä ja korvatkaa. ;))))

      • MaTiJaKe

        > Enhän minä - Trölli-hyvä - juridisissa asioissa etsi tukea Kalevan artikkeleista.

        Kannattaisi etsiä.

        > Turhaan lähettelet niitä viitteinä.

        Viimeksi haukuit kirjoittajaa rotaksi tai muuksi alieliöksi, kun hän ei ollut lisännyt viitteitä.

        > Kikkailet muutenkin sanojen kanssa.

        Ne kikkailee, jotka osaa.

        > Oikeus joko vahvistaa tai ei vahvista sovintosopimusta, riidan osapuolet sen päättävät.

        Elleivät osapuolet keskenään pääse sopuun asiassa, oikeus vahvistaa sovintosopimuksen.

        > Turhaan sumutat tuon ”lainvoimainen”-termin kanssa.

        Vain lainvoimainen sovintosopimus kelpaa ORK:ssa.

        > Oletko sinä tynnyrissä kasvanut?

        Sinun tynnyrisi naapurissa, vai?

        > Oikeutta ei mitenkään kiinnosta, mitä sovintosopimuksella myöhemmin tehdään tai mitä ORK:n vaatii.... Käräjäoikeus ei ota mitään kantaa tämän sopimuksen sisältöön.

        AATsto Heikkilä on kanssasi eri mieltä: "Kantajien ja Kailajärven välillä laadittiin sovintosopimus, joka merkitsi sitä, että päämiehet saattoivat siirtää korvausasiansa Oikeusrekisterikeskuksen käsiteltäväksi ja vaatia Oikeusrekisterikeskukselta korvausta suoritettavaksi rikoslain nojalla valtiolle rikoshyötynä tuomituista varoista."

        > Kyllä riidassakin on oikea ja väärä.

        Juurihan edellä sanoit, että oikeus ei ota mitään kantaa siihen, kuka oli oikeassa ja kuka väärässä. Kokeile jo päättää. Kysehän on puhtaasti näytöistä ja sopimishaluista.

        > Uskon, että sopimus ei ota kantaa euroihin vaan ohjaa tunkin parkumaan rahojaan ORK:lta.

        Uskot...!? Voit uskoa mihin tahansa; sen takia tämäkin on mielipiteiden vaihtoon luotu keskustelufoorumi. Sinun ja mummosi usko ei ole koskaan herättänyt täällä luottamusta.

        ORK:n Aallon sanoin: "Korvauksen saaminen Oikeusrekisterikeskukselta edellyttää sitä, että hakijalla on vahingonkorvausta koskeva tuomioistuimen ratkaisu. Sillä hän todistaa, että juuri hän on yksi WinCapitassa häviölle jääneistä ja oikeutettu korvauksiin."

        Oikeuden leimaama ja lainvoimainen sovintosopimus on Aallon kaipaama asiakirja.


    • Liikaa-vaadittu

      >>> Tarvitaan vain kolme dokumenttia

      1. Jasenen MB tiliote.
      2. lausunto kaikilta jasenen tuntemilta henkiloilta (jasenia tai ei-jasenia) siita, ovatko he antaneet tai vastaanottaneet kateisuorituksia.
      3. Tiliotteet klubin sisaisista siirroista jasenpaikoilta toisille. Ei saatavissa -KRP julistanut tiliotteet salaiseksi. <<<

      Jos tämä pitäisi paikkansa, koko homma kaatuisi omaan mahdottomuuteensa.

      >>> Mutta miksi;))) <<<

      Voinet kertoa asiassa oman mielipiteesi.

      • wecewfergre

        Ehka siksi etta lokakuun 2007 jalkeen tiliotteet klubin sisaisesta rahaliikenteesta puuttuvat kokonaan. Hanski pyysi buuttaamaan uuden serverin ilman backuppia maaliskuussa 2008. Kirjallisesta todistusaineistosta (todistaen miljjooonien eurojen rahansiirrot) on merkittava osa havinnyt.

        Kaikki wincapitaan liittyva hyotytutkinta perustuu hyvin pitkalle poliisikuulusteluissa kerrottuihin ns. suullisiin kertomuksiin ja lausuntoihin. Korvauksia on siis vastaavasti jaettava suullisten lausuntojen perusteella;)))


    • Kiitoksia viitteistä. Tarkoitukseni ei ollut moittia sinua siitä vaan kertoa, että Kalevan toimittajanplanttu voi kirjoittaa sekavampaa soosia kuin sinä tai minä parhaimmillaan.

      ”AATsto Heikkilä on kanssasi eri mieltä..”
      En huomaa mitään ristiriittaa omien väitteiteni ja AATsto Heikkilän kannan välillä.

      ”Sillä hän todistaa, että juuri hän on yksi WinCapitassa häviölle jääneistä ja oikeutettu korvauksiin.”
      Olemme jo aiemmin olleet samaa mieltä, että käräjäoikeuden vahvistama sovintosopimus on riittävä dokumentti siitä, että kyseinen tunkki on ollut jäsenenä mukana klubissa ja siten oikeutettu vaatimaan korvausta ORK:lta. Ainakin tiedämme sen, että tunkki on aikanaan tehnyt rikosilmoituksen klubista tai Hanskista, parhaassa tapauksessa poliisi on kuullut häntä ja kirjannut asioita. Hyvässä lykyssä tunkin tappiotkin on jo kertaalleen kirjattu esitutkinnassa. Jotakin kättä pidempää voi löytyä jo olemassa olevista asiakirjoista.

      ”Oikeuden leimaama ja lainvoimainen sovintosopimus on Aallon kaipaama asiakirja.”
      Näin uskomme, vallankin jos tunkintorvelon kokema tappio on muilla dokumenteilla vahvistettavissa.

      En minä tiedä, miten ORK selvittää kunkin torvelon korvausvaateen oikean määrän. Sen verran minä tunnen ahneita suomalaisia, että korvausvaade niin kovin mielellään viritetään hieman yläkanttiin. Ilmiö näkyy selvästi vakuutuskorvaushakemuksissa, joissa vahinkoja pyritään suurentelemaan niin, että ainakin omavastuu saadaan kuitattua vakuutusyhtiön piikkiin.

      Aallon esittämä huoli on siten varsin perusteltu: ”Meidän täytyy varmistua siitä, ettei kukaan saa läpi perusteetonta korvausvaatimusta.”;))))

      • wecewfergre

        > En minä tiedä, miten ORK selvittää kunkin torvelon korvausvaateen oikean määrän.

        Aukotonta dokumentaatiota ei ole olemassa. Mitenhan hyodyn maarittaminen sitten oli mahdollista;)))


    • Pölhölä

      Tällä on aukoton doku Kaikki näkyy.sellaista vaan sinne.

    • Käteis-Manu

      >>> Korvauksia on siis vastaavasti jaettava suullisten lausuntojen perusteella.

      Tämä ilmeisesti oli vitsi.

      Käteis-Manut antoivat siis rahaa sponsorille käteisellä ja ilman kuitteja...? Jos tämä vielä tapahtui syksyn 2007 varoittelujen jälkeen, missä kaikki homman järki ja rationaalisuus piileskelee? Jos asiasta olisikin olemassa kahden henkilön välinen velkakirja, se on vain näitä henkilöitä sitova, ei WinCapitaa tai valtiota sitova. Ellei rahan liikkeistä ole olemassa mitään dokumenttia, on kai itsestään selvää, että varojen takaisin saaminen on aivan arpapeliä.

      Jos annan Hennalan Alkon ulkopuolella tuntemattomalle kaverille 20 euroa Kossupullon hakemista varten, ja kaveri katoaakin rahan kanssa sivuovesta, kenen se vika oikeasti on? Pitäisikö asiaa oikeasti selvittää suullisesti oikeudessa?

      >>> En minä tiedä, miten ORK selvittää kunkin torvelon korvausvaateen oikean määrän.

      Tarvitaan

      1. Yksityisoikeudellisen vaatimuksen turvaava oikeuden päätös;
      2. Kuitit rahaliikenteestä Nordea --> Moneybookers;
      3. Kuitit rahaliikenteestä Moneybookers --> WinCapita.

      Kuitit MB --> WinCapita ei riitä, sillä kyseessähän saattaa olla sisäiset nostot ja siirrot, joilla on siirrelty vain virtuaalirahaa. Tarvitaan varma ketju, joilla osoitetaan, että todellinen raha on liikkunut kivijalkapankista WinCapitaan saakka.

      Kaikki muu tuntuisi olevan epävarmaa, ja silloin se ei voi olla vahingonkorvausten osalta valtiota sitovaa.

      • vdvvpkkvrjj

        >Jos annan Hennalan Alkon ulkopuolella tuntemattomalle kaverille 20 euroa Kossupullon hakemista varten, ja kaveri katoaakin rahan kanssa sivuovesta, kenen se vika oikeasti on? Pitäisikö asiaa oikeasti selvittää suullisesti oikeudessa?

        Mutta jos annoitkin 20000 eur ja asiasta on kymmenen vuotta? Miten kukaan voi enää nyt näin monen vuoden jälkeen sitovasti osoittaa tappioitaan? Kuitti, valokuva tms ?

        Aktiivisia tilejä oli vain 4t ja jäseniä 12t. Hyödyn tutkinnassa poliisi kuulusteli yli 3000 voitolle jäänyttä ja jotenkin tileihin liittynyttä käteismanua, mielenkiintoa asian tarkempaan tutkimiseen toisinpäin eli tappiolle jääneiden osalta ei niin paljoa ollut.

        Joka tapauksessa tappiollekin jääneet jäsenet säikähtivät niin paljon klubin julkista mustamaalausta, että eivät piruparat edes uskaltaneet tehdä rikosilmoitusta, vain 15 prosenttia sen teki.


      • TopraHujanen

        "Hyödyn tutkinnassa poliisi kuulusteli yli 3000 voitolle jäänyttä"

        Tuohan ei ihan pidä paikkaansa.
        Noihin 3200 kuulusteltujen joukkoon kuului sekä voitolle jääneitä että tappiollisia tunkkeja.
        591 jäsentä oli luokiteltu rikoksesta epäillyiksi ja heidänkin joukossaan oli paljon tappiollisia jäseniä ja pelkästään asianosaisina kuultujen joukossa oli huomattava määrä voittollisia ja jopa käteisenä jäsenmaksuja vastaan ottaneita.

        Pärstäkertoimen mukaan mentiin.
        Pärstäkerroin tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että se, jolla oli maallista mammonaa realisoitavaksi, oli myös epäiltyjen joukossa.
        Olipa sitten voitolla tai tappiolla, riitti kun oli sponsoroinut yhdenkin uuden jäsenen klubiin, vaikka perheenjäsenen.

        Härski suunnitelmahan oli puhaltaa kaikki mahdollinen raha valtion kirstuun ja sen myötä varmistaa VKSV:n ja KRP:n budjettien muhkeus tuleviksi vuosiksi.

        Tuostahan saatiin esimakua kun valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto vaati ja sai kymmenen vakituista syyttäjän virkaa 2009 marraskuussa laaditussa salaisessa muistiossa.

        Vaan köpelösti kävi tuolle konnalle kun OKV ja VTV saivat vihiä asiasta.


        "Aktiivisia tilejä oli vain 4t ja jäseniä 12t."

        Kaikilla jäsenillä oli oma tili lukuunottamatta muutamien sponsoreiden omia sooloiluja. Mm. Oulun käräjäoikeudessa 22.1.2016 kaikista syytteistä sekä myös menettämisseuraamuksista vapautettu "arvokkaan näköinen herrasmies" (kuten eräs kuulluista hänet kuvaili) oli junaillut omien jäsenpaikkojensa alle kymmenittäin varjojäseniä.

        "Joka tapauksessa tappiollekin jääneet jäsenet säikähtivät niin paljon klubin julkista mustamaalausta, että eivät piruparat edes uskaltaneet tehdä rikosilmoitusta, vain 15 prosenttia sen teki."

        Tuo on varmaan yksi syy rikosilmoitusten vähäiseen määrään.

        Toinen ja ehkäpä kaikkein painavin syy oli se, että kukaan (tai ainakaan valtaosa) jäsenistä ei pystynyt osoittamaan rikoksen tapahtuneen jos ei toiminnan laillisuuttakaan.
        Aiheeton rikosilmoituskin on rikos.

        Kummallistahan olikin se, että KRP kinusi rikosilmoituksia, vaikka tutkinta oli täydessä vauhdissa jo paljon ennen ensimmäisen rikosilmoituksen tekemistä, rikosilmoituksen, jonka tekijä KRP:n oma hemmo, Jukka Korkiatupa joko 17. tai 18.3.2008.

        Rahaliikenteen todentaminen lienee sula mahdottomuus ja KRP noudattaa alkuperäistä strategiaa hylkäämällä julkisuus- ja esitutkintalain vastaisesti jäsentilejä koskevat asiakirjapyynnöt.
        Asiasta kysyttäessä Oulun KRP:n Sauli Kylmäluoma vastasi ivallisesti virnuillen, että "ne on vaan päätetty salata".
        Päätetty on ja minkäpä sille voi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe