Sanoiko Jeesus:

mnaat

"Kun tulette saarnaamasta evankeliumia, tehkää minulle kirjalliset ilmoitukset tekemisestänne?"
Ei.
Luuk. 10:17,18.
"..opetuslapset palasivat iloisina ja sanoivat; " Herra, pahat hengetkin tottelevat meitä, kun käskemme niitä SINUN NIMESSÄSI". (ei Jehovan).

Mutta mitä tekevät Jehovan todistajat? He katsovat oikeudekseen muuttaa tässäkin asiassa Jeesuksen sanomisia. Matt.26,27, 2 Joh. 9.
Ikään kuin Jeesus olisi sanonut: "raapustakaa muistiinpanoja papereille ja vihkoihin."
Opetuslapsien raportoiminen oli suullista, yleistä ilmoitusta ja iloitsemista.

Pyhä henki ohjaa ei muistiinpanot.
Jos ihminen on Jumalan valitsema ei siinä tarvita "maat ja mannut" kääntävää aivopesua. "Yhden käännynnäisen saaminen on Jehovan todistajilla samaa kuin Jeesuksen ajan fariseuksilla. Matt.23:15.
Tässä syy miksi niitä muistiinpanoja pitää Jehovan todistajien tehdä. Muutoin ei tule yhtään käännynnäistä.

38

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No_Names_

      "Jos ihminen on Jumalan valitsema ei siinä tarvita "maat ja mannut" kääntävää aivopesua."

      Täsmennys. Jos ihminen kuvittelee olevansa Jumalan valitsema, niin ei siinä tarvita kuin toinen humpuukiinsa uskova herkkäuskoinen. Näin syntyy mm. herätyksellisiä ryhmiä ja seurakuntia, sekä "ylhäältä syntyneitä."

      Näitä "Jumalan valitsemia" on ollut maailman sivu, myös ne ristiretkien toteuttajat.

      Islaminuskoisetkin ovat 100%:n vakuuttuneita asemastaan Jumalan edessä.

      Mitä taasen järjestön raportointipolitiikkaan ja niistä vielä henkilön nimellä kortistointiin tulee, niin se on vain lakihenkisen tehokas jäsenten kontrolin ja painostuksenkin väline, ei raamatullinen vaatimus, eikä vastaa väitettyä alkuseurakunnan mallin seuraamista.

      Lähetys- ja saarnaamiskäskynkin Jeesus kohdisti apostoleille, ei kaikille alkuseurakuntien jäsenille, eikä viimemanitusta kaikkiin kohdisuvasta vaatimuksesta ole edes todistetta.

      Mikäli vain tilastoja toiminnasta haluttaisiin kirjata ja ylläpitää, niin ei niihin raportteihin edes nimiä tarvittaisi, pelkät nimettömät laput riittäisivät.

    • paipapum

      " saarnaamaan ; "
      katso sana " Saarnata ,"..
      Engl - -Suomalaisesta sanak irjasta ;

      "Saarnata, Puhua ..Paasata pöntöstä " ..
      Saarnaspöntöt eli -tuolit rakennettiin kirkkoihin eka kerran Englannissa , kun kivikirkkoja alettiin rakentaa joskus -1200 - luvulta alkaen ,
      joten on tapahtunut ns, ihme , kun Jeesus on seisonut jerusalemin saarnaspöntössä , -
      Ja kun vielä Jeesus oli juutalainen , ja puhui Länsi Arameaa eli -Syyriaa ,

    • mainosvaltuutettu

      "Kun tulette saarnaamasta evankeliumia, tehkää minulle kirjalliset ilmoitukset tekemisestänne?"

      No ei tokkiisa, onko joku nyt ruvennut mnaat:ille raportteja lähettelee?

    • gaam

      Niin mitäpä mnaat niillä tiedoilla tekisikään. Hän vain tekee siitä uskonkappaleen. Hän ei vain ymmärrä, mikä käytännön yksinkertainen tarkoitus asialla on. Onhan henkilön hyvä tietää, ettei esim. mene sellaisen luo, joka on kieltänyt tulemasta ja sen ettei käy saman ihmisen luona viikosta toiseen. Ei selitys ole sen kummempaa, ei siihen liity sen kummempaa mysteeriä. Mnaat keksii kaikenlaisia keinoja, joilla saisi taas ennakkoluulojen lisääntyvän.
      Ei Jeesus sanonut myöskään, että kun menette saarnaamaan, joutukaa hurmoksen valtaan ja sopertakaa jotain, mitä kukaan ei ymmärrä. Ei Jumalan henki toimi niin.

      • khjkhkhkjhk

        "Ei Jeesus sanonut myöskään, että kun menette saarnaamaan, joutukaa hurmoksen valtaan ja sopertakaa jotain, mitä kukaan ei ymmärrä. Ei Jumalan henki toimi niin. "

        Eikö. Mitä mielestäsi tapahtui helluntaina?


      • ei raamatussa sanota että pitää saada hysteerisia kohtauksia, tai huijata ihmisiä parantaja ihmeillä ja tätä tekee 90% karismaatikoista.
        En ole Jt mutta mitä huonoa muistiinpanoissa on.


    • eipäsanonut

      Sanoiko Jeesus, että kastakaa vauvanne isän ja pojan ja pyhän hengen nimeen. Ja kun lapset tulevat murrosikään, laittakaa heidät rippileirille?

    • Kauspe

      Eikö raamatussa lue että jeeus käski tehdä opetuslapsia kastamalla ja opettamalla, luojan kiitos srk vielä opettaa jos vanhemmat eivät opeta

      • kuinkasenyton

        Siis mainitaanko raamatussa rippileiri vai ei?


    • Kauspe

      En usko että mainitaan se on vain yksi niistä monista paikoista missä opetusta voi halutessaan saada ja rippikoulu ei ole pakollista

      • sittenon

        Entä jos haluaa kirkossa vihille?


      • Kauspe
        sittenon kirjoitti:

        Entä jos haluaa kirkossa vihille?

        Silloin rippikoulu vaaditaan mutta ei toki aikuisen tarvi lähteä 15 vuotiaiden kanssa rippileirille vaan saa seurakunnan kaitsijalta opetuksen mitä raamattu sanoo avioliitosta perheestä ym, maistraatissa voi vihkiytyä ilman rippikoulua ja mennä tämän jälkeen kirkkoon siunattavaksi


    • TiensäKullakin

      Eikä Jeesus käskenyt tekemään lainvastaista henkilörekisteriä ovella. Siinä vartiotorni kyllä on oikeassa että oven avaajan jalat tulisi pesaista, jos oikein muistan, mikseivät he edes tarjoudu jalkojeni pesuun ?
      Jeesus sanoi että verot tulee maksaa, veikeästi viitaten keisarin kuvaan metallirahassa. Näin valtiovalta oman arvonsa, kun vielä tutustuu Corneliukseen Raamatussa.

      Rippikouluopetusta tosiaan tarjotaan leirimuotoisesti, kuten sanotaan, mutta eiköhän yleisempi ole tavallinen koulumuoto.
      Siellä tulisi olla käytössä oppikirjana Katekismus, se on Lutherin kirjoittama, ja vartiotorni on kirjoittanut että Luther on yksi jehovantodistajista.
      Eikös olekin aihetta mennä rippiskouluun, kyllä varmasti voi ylpeästi todistajanuori astua rippikoulutielle katekismus repussaan.

      • oijoijoijoi.sentään

        Jeesus ei sanonut, että avioituaksesi sinun tulee ensin käydä rippikoulu. Hän ei myöskään maininnut katekismusta.


      • No_Names_

        "Eikä Jeesus käskenyt tekemään lainvastaista henkilörekisteriä ovella."

        Sanojesi perusteella Jeesuksesi on käskenyt sinun toistuvasti valehdella julkisesti ko. rekisteriasiata. Rakastaako Jeesuksesi sinua enempi tuon keskovalehtelusi ansiosta? Antaako Jeesuksesi siitä sinulle taivaspisteitä?

        Rekisteriasista on olemassa vain tietosuojavaltuutetun _tulkinta_, joka on jo kahdessa korkeammassa oikeusasteessa torpattu vääränä ja nyt asia odottaa EU-instituutin ko. asiaa hoitavan tahon lausuntoa.

        Saatan erehtyä, mutta minulla vahva kutina, että UUT ja tietosuojavaltuutettu ottavat tuosta kanteesta kirvelevän vesiperän. Mutta katsotaan ja odotellaan asian lopputulemaa.

        Rautalangasta. Todistaja-yksilöiden henkilökohtaiset ja tilapäiset muistiinpanot eivät tällä hetkellä ole rekisterin ylläpidoksi _lain voimaisesti_ tulkittuja.

        Käskeekö Jeesuksesi edelleenkin ja jatkossasin valehdella tästä (-kin) aisiasta?

        Miten itsellei hyvin valittu nikkisi "TiensäKullakin" nostaakaan muistiin muuan laulun ""pettäjän tie" ... joskin nyt sitä toteutetaan ihan Jeesukesen käskystä, näemmä.


      • No_Names_

        "Jeesus sanoi että verot tulee maksaa, veikeästi viitaten keisarin kuvaan metallirahassa."

        Laittaisitiko linkin viralliseen aineistoon jossa Vartiotorniseura on syytettynä verojen maksamattomuudesta?

        Muussa tapauksessa vihjalu-syyttesi ovat sitä Jeesuksesi opastamaa valhetoimintaa, sitä Raamatussa kerrottua lipevää valheen kieletä.

        Ohessa kuitenkin muistutus miten siellä sinun uskonlahkossasi toimitaan.

        "Helluntaikirkko vei miljoonaomaisuuden - Oikeus piti tekoa kunniattomana"

        - http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012110116275317_uu.shtml

        Mutta sinähän oletkin se palstalla ihan työsesi todistajuutta valheidenkin voimalla viha-dissaava herätyksellinen, aivan uskonveljesi 'video Kat Krazen' toimintakaavaa noudattaen.

        Paljonko lahkokirkkosi sinulle maksaa palkaa tuosta jo vuosikausia jatkuneesta ammattimaisesta dissauskampanjan ylläpidosta?


      • linkittä

        ---Laittaisitiko linkin viralliseen aineistoon jossa Vartiotorniseura on syytettynä verojen maksamattomuudesta?

        Hienoa, noin sitä pitää. Josta sitten tupsahti mieleen uskonnollisten henkilöiden tyrkkäämät erilaiset, omiin tarpeisiin käännetyt Raamatut, joiden tekstien aitoa ja alkuperäistä versiota ei kenelläkään ole tarjota.

        Tämän varjossa annan yhden esimerkin (ilman virallista aineistoa) veronkierrosta Vt-seuralle tulleesta sanktiosta. Tietoni mukaan Saksassa jätettiin konventtiruokailun tuotosta tilittämättä lisäarvonvero, jäätiin kiinni ja maksettiin. Kun tuon luin niin kysyin asiaa saksalaiselta entiseltä todistajalta ja hän lisäsi vielä, että seurakunnissa kerättiin erityistä lahjoitusta juuri tuon MwSt:n maksuun.

        Toinen lukemani esimerkki velvoitusten laistamisesta ei liity verotukseen, vaan pakollisen työntekijävakuutuksen laistamiseen Ranskassa. Ranskan konttorissa tapahtui vakava työtapaturma ja sen vanavedessä selvisi, ettei pakollista työtapaturmavakuutusta oltu otettu ja seurauksena olikin sitten tuntuva rangaistusmaksu.

        Suomessa laistettiin kiinteistövero valehtelemalla Kauhavalla tehtävän todistajien toimesta raittius-, partio- ja nuorisotyötä sekä diakoniapalvelua. Tuo vuoden 2003 kaupunginhallituksen pöytäkirja lienee vieläkin netissä.


    • OmatunnonKukka

      No_Names_16.1.2017 13:03

      "Eikä Jeesus käskenyt tekemään lainvastaista henkilörekisteriä ovella."

      " Todistaja-yksilöiden henkilökohtaiset ja tilapäiset muistiinpanot eivät tällä hetkellä ole rekisterin ylläpidoksi _lain voimaisesti_ tulkittuja."


      -Ei niillä sanomasi "yksilöt" mitään tee, niistä on vartiotornissa ohjeet, kukaan ei niitä ole tehnyt ennen rakkauspommituksella lahkon töitä tekemään saatettuna, eikä kukaan jatka niiden tekemistä saatuaan lahkosta kyllikseen.
      Niillä ei olisi "yksilölle" mitään käyttöä, mutta ne annetaan seuraavalle lahkon taksvärkkityössä kyseisille rekisteröidyille oville menevälle. Siten ne ovat nimenomaan lahkon.
      Lainmukaisiksi ne tulisivat jos oven avaajalta kysyttäisiin lupa niiden tekemiseen. Mutta siitäkin on kieltäytynyt lahkojohtaja, eivät nuo "todistajayksilöt", heitä vain sitoo tuon lahkojohtajan kielto, sitoo enemmän kuin Jeesuksen sana.
      Kun esim. Jeesus sanaa "tämä sukupolvi", niin tuo "todistajayksilö" käyttää lahkojohtajan lukemaa vartiotornilausetta sen sijalla, "kaksi sukupolvea".

      Minusta nimim. "Tiensä kullakin" on oikeassa ja nimim. "No names" väärässä

      • oletaivanpihalla

        OmatunnonKukka

        Sinulla ei ole aavistustakaan siitä mistä kirjoitat.


      • No_Names_

        OmatunnonKukka:lle

        Antaako Jeesuksesi taivapaikkapisteitä tuosta totaalisestä älyllisyydenkin rimanalituksesta, sekä jatkuvista kieroiluistasi ja valheistasi?

        Taidat olla jopa pahempi lajissasi kuin uskonveljesi 'viha-video Kat Kraze.'

        Et sinä ole täällä edes keksutelemassa ja vastaamassa suunpieksentääsi.

        Harrastat s24:n sääntöjen vastaista massapostausta, foldaamista ja yksisuuntaista suunpieksentää ja jatkuvasti täysin ohi ketjujen aiheiden ja saamiesi vastineiden.

        Paljonko saat palkkaa tuosta ammattimaisesti tällä palstalla jo monia vuosia harjoittamastasi valheellisesta kieroilu-seko-meuhka-missiostasi ja liki kaikkien ketjujen saatanallisesta sekoittamisesta? Demonien lähettiläs?

        Kauanko lahkosi siihen antama pikakurssi kesti? Toimit tarkoin tietyssä edeltä määritellyssä ja ohjeitetussa todistajuus-viha-missio-foldaus-raamissa.


    • verovirkailijatar

      No_Names_ 16.1.2017 13:14

      " Laittaisitiko linkin viralliseen aineistoon jossa Vartiotorniseura on syytettynä verojen maksamattomuudesta? "

      -Sinäpä sen sanoit. Se on tuomittu maksamaan vahingonkorvausta pedofiilien lapsiuhreille, ja on sopinut korvauksista oikeuden ulkopuolella samoissa asioissa.
      Kauhavan lahkoseurakunta on saanut hakemuksesta vapautuksen kiinteistöverosta. Mutta ei sen jälkeen kun entinen todistaja on kirjoittanut kuntaan, että hakemuksesa perusteiksi mainitut, esim. diakoniatyö, on valhetta.

      Mutta hyvä että lahkolaisena arvostat Lutheria, kun hänet on kerran nimetty jehovantodistajaksi vartiotornissa, "meikäläisiä". Perehdy Pyhään Kolminaisuuteen.

      • oihjavoih

        verovirkailijatar

        Onneksi verotuksemme ei ole sinun hallussasi, kun et erota edes veroja vahingonkorvauksesta. Meller on muuten istunut ihan vankilassa rötöksistään.


      • No_Names_

        "Mutta hyvä että lahkolaisena arvostat Lutheria, kun hänet on kerran nimetty jehovantodistajaksi vartiotornissa, "meikäläisiä". Perehdy Pyhään Kolminaisuuteen."

        Raamattu eikä Jeesus ei tunne kolminaisuutta. Se on totalitäristi vaino-tappaja-pappien jälkijättöisesti kirkkojensa kabineteissa sorvaama epäpyhä viattomien verenvuodatus-dogmi, jota myös pakolla ja tappamalla vietiin.

        Raamattu on lisäksi suurelta osin tuhansia vuosia vanhemmista uskomuksista ja kulttuureista lainattua uskon symboliikkaa.

        Myös Raamatun tekstit ovat moneen kertaan muutettu kopioijien toimesta, tekstejä poistettu ja toisia lisätty vastaamaan kulloistakin kulttuurin viitekehystä ja kopioijien omia subjektiivisiä näkemyksiä.

        Sinä virtuaalipervo sukupuolenvaihtaja-nikki .... perehdy uskomuksiesi savijalkoihin.


      • JumalanRauhaa

        Meillä oli viksu opettajatar jo pyhäkoulussa ja mieltä lämmittävällä tavalla hän toi ymmärrettäväksi tuon Pyhän kolminaisuuden.

        Esim. apostolit puhuivat Pyhästä Hengestä persoonana:
        "Pyhä Henki on puhunut" (APT 1:16)

        Ja että Raamatusta ei löydy mitään mainintaa Jeesuksen luomisesta, sen sijaan syntymisestä puhutaan useissan kohdissa:
        "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin" (Ps 2:7)

        Jeesus sanoi myös: "Etkö usko, että minä olen Isässä ja että Isä on minussa? (Joh. 14:10)


      • sabatshalom
        JumalanRauhaa kirjoitti:

        Meillä oli viksu opettajatar jo pyhäkoulussa ja mieltä lämmittävällä tavalla hän toi ymmärrettäväksi tuon Pyhän kolminaisuuden.

        Esim. apostolit puhuivat Pyhästä Hengestä persoonana:
        "Pyhä Henki on puhunut" (APT 1:16)

        Ja että Raamatusta ei löydy mitään mainintaa Jeesuksen luomisesta, sen sijaan syntymisestä puhutaan useissan kohdissa:
        "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin" (Ps 2:7)

        Jeesus sanoi myös: "Etkö usko, että minä olen Isässä ja että Isä on minussa? (Joh. 14:10)

        Luet nyt raamatusta asiayhteydestään irrotettuja ja haluamallasi tavalla tulkittavia jakeita.
        Riippumatta siitä, onko ph persoona vai ei, se ei tee ph:sta jumalaa. Ei sen enempää kuin enkelistäkään.
        Raamatussa kerrotaan, että Jeesus syntyi, ihan kuten muutkin ihmiset. Jos taas tulkitset raamattua niin, että Jeesus oli sana, niin sana oli jumalan ensimmäisiä luomuksia, arkkienkeli.
        Psalmin kohta taas ei puhu Jeesuksesta. Psalmit olivat Daavidin tai Solomonin tms. kirjoituksia, joten Jeesuksella ei ole niiden kanssa mitään tekemistä.
        Johahanneksen kohta taas kertoo, että isä asuu Jeesuksessa. Jeesus piti itseään messiaana, joten totta kai hän ajatteli että hänellä on jumalan henki. Siis se jota sinä pidät erillisenä persoonana.

        Et kyennyt osoittamaan kolminaisuuden tueksi mitään, mutta eihän se ole ihme, koska raamattu ei tue kolminaisuutta. Ei mitenkään jos asiaa tutkitaan avoimesti ja oikeassa kontekstissa.


      • Paipapum
        sabatshalom kirjoitti:

        Luet nyt raamatusta asiayhteydestään irrotettuja ja haluamallasi tavalla tulkittavia jakeita.
        Riippumatta siitä, onko ph persoona vai ei, se ei tee ph:sta jumalaa. Ei sen enempää kuin enkelistäkään.
        Raamatussa kerrotaan, että Jeesus syntyi, ihan kuten muutkin ihmiset. Jos taas tulkitset raamattua niin, että Jeesus oli sana, niin sana oli jumalan ensimmäisiä luomuksia, arkkienkeli.
        Psalmin kohta taas ei puhu Jeesuksesta. Psalmit olivat Daavidin tai Solomonin tms. kirjoituksia, joten Jeesuksella ei ole niiden kanssa mitään tekemistä.
        Johahanneksen kohta taas kertoo, että isä asuu Jeesuksessa. Jeesus piti itseään messiaana, joten totta kai hän ajatteli että hänellä on jumalan henki. Siis se jota sinä pidät erillisenä persoonana.

        Et kyennyt osoittamaan kolminaisuuden tueksi mitään, mutta eihän se ole ihme, koska raamattu ei tue kolminaisuutta. Ei mitenkään jos asiaa tutkitaan avoimesti ja oikeassa kontekstissa.

        Tuossa oli vasta dok, -ohjelma , jossa tutkijat seurasivat ihmisen aivojen toimintaa tietokoneilla , siinä eka kerran osoitettiin , julkisesti , miten aivot ottavat vastaan tietoa tapahtumista , ja miksi monet alkavat seurata outoja ja väkivaltaisia ajatuksia, ;
        aivojen etu- eli otsallohko toimittaa kaiken ajatuksellisen toiminnan , politiikkoineen ja -tai uskontoineen ,
        Kaksi takalohkoa , vasen ja oikea , ohjaavat ja valvovat otsalohkon toimintaa , hyvinkin tarkasti , Jostain pienestä syystä takalohkojen kontrolli saataa pudota päältä , ja silloin etulohko alkaa ilman valvontaa , syöttää kontrollihäiriön aiheuttajasta mitä merkillisempiä ohjauksia ,
        Häiriön voi myös ohjelmoida pois ,
        Jos siis menee johonkin organioituun tapahtumaan , - soihtukulkueetta seuraamaan , seuraamaan tapahtumaa , jossa porukka kieriskelee lattialla lallattaen puutaheinää , ta kuuntelemaan puhetta maailmanlopusta , jota maalaillaan -tähtien-sota tyyliin , niin oma ohjelmointi voi pettää ,
        propagandistit ovat tuon tienneet kaikkina aikoina , mutta nyt se voidaan näyttää oikeesti, miten se menee ,
        toinen Tv; ohjelma oli tuola Jenkkilän Keski-Lännestä , jossa tv , ryhmä kuvasi , ihan niitten luvalla , ; erästä maailmanloppulahkoa , Siinä Suurperhe oli perheen partasuun isän komennossa , perhe toimi kuin mikä tahansa perhe , talouksineen , sitten kesken päivän , koko huusholli pukeutui saarnavaatteisiin , meni ulos kadulle isojen julisteiden kera , ja alkoi kuorossa lällättää ohi meneville autoilijoille ";
        " ; ..Helvettiin menette , lällälälällllää , Sielläpähän käryytte , Lälllälä..."
        Sitten perhe palasi takaisin , ja perheen nuoret läksivät maalliseen opiskeluun ,
        Olivat muuten , haastateltuina , ihan fiksuja nuoria ,


    • Ropajainen

      Jumala on vailla maallista tomumajaa, Henki. Koska on Jumala, on Pyhä. Pyhä Henki.

      Vartiotornissa Pyhä Henki on sähkönkaltainen voima. Pyhä henki jo kirjoitetaankin isolla kirjaimella Raamatussa.
      Ks. luomiskertomus, Jumala ei käyttänyt Pyhää Henkeä kun loi, vaan sanoi, esim. "tulkoon valkeus". Luomisen jälkeen Pyhä Henki liikkui vetten yllä, Raamatun kertomatta että olisi tehnyt mitään.
      Voi ymmärtää Pyhän Hengen Jumalan synonyymiksi.

      Raamatussa Pyhää Henkeä rukoillaan. "Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa " (Joh. 4:24)
      sekä Jes. 6:8-10 jossa Jahven sanat ovat täysin samat kuin APT 28:25-27 jossa Paavali ilmoittaa ne Pyhän Hengen sanoiksi. Eli Jahve on Pyhä Henki (saa sanoa Jehovaksi).

      " Raamatussa kerrotaan, että Jeesus syntyi, ihan kuten muutkin ihmiset "
      -Ei ihan. Enkeli kertoi hänestä. Enkeli kertoi, ei syntynyt. Ja Joh. 1:1 kertoo hänen luontonsa. Se on Raamatun ilmoitus. näin Raamatussa.
      Vartiotorni kieltää ilmoituksen, väärentää sen pienelle alkukirjaimelle, ja neuvoo todistajia todistelemaan.

      "raamattua niin, että Jeesus oli sana"
      -Myös vartiotorni sanoo Joh. 1:1 Sanan tarkoittavan Jeesusta.

      "niin sana oli jumalan ensimmäisiä luomuksia, arkkienkeli. "
      Näin vartiotornissa. Raamattu ei ilmoita Jeesusta luoduksi. Eikä arkkienkeliksi.

      Raamatussa Joh. 1:1 ilmoittaa että Jumala. Kieltäessäsi Joh. 1:1:n kiellät Jumalan Sanan.
      Jeesus sanoi myös: "Etkö usko, että minä olen Isässä ja että Isä on minussa? (Joh. 14:10)

      • hiukanfaktojasulle

        "Jumala on vailla maallista tomumajaa, Henki."

        Ei ole todisteita minkään jumalan olemassaolosta.

        " Pyhä henki jo kirjoitetaankin isolla kirjaimella Raamatussa"

        Niin mitä siitä? Kirjoitetaan vesi jatkossa isolla: Vesi.

        " Luomisen jälkeen Pyhä Henki liikkui vetten yllä, Raamatun kertomatta että olisi tehnyt mitään"

        En näe tämän mitenkään tukevan sitä, että jumalan henki olisi jumalan erillinen persoona.

        "APT 28:25-27"

        Jos nyt katsotaan vain tätä, niin laita tuohon pyhän hengen tilalle sana enkeli ja kokeile mitä sitten tapahtuu.

        "Enkeli kertoi hänestä. "

        Legendat ovat legendoja. Kun ne jätetään pois, niin Jeesus syntyi kuten muutkin ihmiset. Ainoa ero on siinä, että juutalaisen lain mukaan hän saattoi olla mamzer, jos siis raamatun kertomus pitää paikkansa siltä osin, että Maria tuli raskaaksi jollekin muulle kuin Joosefille.

        Jos taas uskot, että Jeesus oli sana, niin kuten olen monesti sinulle kertonut niin Filon Aleksandrialainen tiesi erinomaisesti sen, mikä sana oli: jumalan ensisyntyisiä enkeleitä, joka tunnettiin monilla nimillä. Siitä kertoo myös Johanneksen evankeliumin alku.

        Nähdäkseni raamattu ei kiistämättömästi väitä, että Jeesus olisi ollut sana, se on tulkintaa. Mutta muuten yleisesti Johanneksen evankeliumin alussa olevaa prologia pidetään jälkikäteen lisättynä.


      • Jepkö

        Jeesuksen neitseestä syntyminen on todiste hänen iankaikkisesta, jumalallisesta
        alkuperästään (Vrt Miika 5:1). Jeesuksesta ei tullut Jumalan Poika sentähden, että
        Hän syntyi neitseestä, vaan koska Hän on Jumalan Poika, Hänen täytyi syntyä
        neitseestä. Neitseestä syntymisen kautta Jeesuksessa Kristuksessa yhdistyvät sekä
        jumaluus että ihmisyys. Jeesuksen synnittömyys oli seurausta tämänkaltaisesta
        syntymästä.

        Jeesus sanoo:"Minä ja Isä olemme yhtä". (Joh 10:30)

        2 Kor 5:19 "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa". Tehtävään kelpasi vain Jumala


      • jasillähyvä

        Mitä ihmettä selität... minkään jumalan ei tarvitse syntyä yhtään mistään ja neitseellisestä syntymästä nyt vaan ei ole todisteita.

        Jumalan poika -titteli ei suinkaan tarkoita sitä, että fyysisesti tai biologisesti olisi jumala. Jeesus oli IHMINEN, ei jumala.

        Neitseelliset syntymät ja muut ihmeelliset syntymäteoriat ovat peräisin Lähi-Idän uudelleenkierrätettävistä myyttitarinoista. Et kai sinä nyt ihan kaikkea sentään usko.

        Jeesus ei ollut ns. synnitön, eikä ollut Mariakaan. Jo se, että hän tuli raskaaksi jollekulle muulle kuin kihlatulleen, kuittaa tämän asian. Se kuka on isä ei vaikuta asiaan muuten kuin tekemällä tästä syypään myös.

        "Jeesus sanoo:"Minä ja Isä olemme yhtä". (Joh 10:30)"

        Jeesus sanoo myös: "Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt. Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niinkuin me olemme yhtä-minä heissä, ja sinä minussa-että he olisivat täydellisesti yhtä, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niinkuin sinä olet minua rakastanut." (Joh. 17: 20-23)

        Siinä sinulle varsin monipersoonainen jumala.

        Tuo loppupää on täyttää tuubaa. Ensinnäkään yhdenkään jumalan ei olisi tarvinnut uhrata itseään eikä ketään toista, hän olisi voinut päättää että asia on muuten ok. Toisekseen, joa ajattelet että Jeesus toimi uhrilampaana, niin hän ei olisi kelvannut uhriksi, koska lain mukaan uhrin tuli olla virheetön. Ruoskittu ja pahoinpidelty Jeesus ei olisi sellaiseksi kelvannut. Koko selitys on myöhempää urputusta sille miksi Jeesus epäonnistui siinä mitä aikoi, eli messiaan tehtävässä. Hän myös luuli tulevansa pikaisesti takaisin, mutta toisin kävi.
        Sinun jumalasi huusi ristillä miksi isä hylkäsi hänet. Jumala ei olisi tehnyt niin. Sinun jumalasi pyysi poistamaan taakan itseltään, JOS hänen jumalalleen sellainen sopisi. Jumala ei olisi tehnyt niin. Sinun jumalasi sanoi, että hän menee jumalansa ja opetuslasten jumalan luokse. Oikea jumala ei olisi sanonut niin.


      • Kalliam
        Jepkö kirjoitti:

        Jeesuksen neitseestä syntyminen on todiste hänen iankaikkisesta, jumalallisesta
        alkuperästään (Vrt Miika 5:1). Jeesuksesta ei tullut Jumalan Poika sentähden, että
        Hän syntyi neitseestä, vaan koska Hän on Jumalan Poika, Hänen täytyi syntyä
        neitseestä. Neitseestä syntymisen kautta Jeesuksessa Kristuksessa yhdistyvät sekä
        jumaluus että ihmisyys. Jeesuksen synnittömyys oli seurausta tämänkaltaisesta
        syntymästä.

        Jeesus sanoo:"Minä ja Isä olemme yhtä". (Joh 10:30)

        2 Kor 5:19 "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa". Tehtävään kelpasi vain Jumala

        Kuka sen neitsyyden mahtoi tarkistaa, raamattu ei ainakaan kerro mitään asiasta?


      • Tutkiskeleva
        jasillähyvä kirjoitti:

        Mitä ihmettä selität... minkään jumalan ei tarvitse syntyä yhtään mistään ja neitseellisestä syntymästä nyt vaan ei ole todisteita.

        Jumalan poika -titteli ei suinkaan tarkoita sitä, että fyysisesti tai biologisesti olisi jumala. Jeesus oli IHMINEN, ei jumala.

        Neitseelliset syntymät ja muut ihmeelliset syntymäteoriat ovat peräisin Lähi-Idän uudelleenkierrätettävistä myyttitarinoista. Et kai sinä nyt ihan kaikkea sentään usko.

        Jeesus ei ollut ns. synnitön, eikä ollut Mariakaan. Jo se, että hän tuli raskaaksi jollekulle muulle kuin kihlatulleen, kuittaa tämän asian. Se kuka on isä ei vaikuta asiaan muuten kuin tekemällä tästä syypään myös.

        "Jeesus sanoo:"Minä ja Isä olemme yhtä". (Joh 10:30)"

        Jeesus sanoo myös: "Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt. Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niinkuin me olemme yhtä-minä heissä, ja sinä minussa-että he olisivat täydellisesti yhtä, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niinkuin sinä olet minua rakastanut." (Joh. 17: 20-23)

        Siinä sinulle varsin monipersoonainen jumala.

        Tuo loppupää on täyttää tuubaa. Ensinnäkään yhdenkään jumalan ei olisi tarvinnut uhrata itseään eikä ketään toista, hän olisi voinut päättää että asia on muuten ok. Toisekseen, joa ajattelet että Jeesus toimi uhrilampaana, niin hän ei olisi kelvannut uhriksi, koska lain mukaan uhrin tuli olla virheetön. Ruoskittu ja pahoinpidelty Jeesus ei olisi sellaiseksi kelvannut. Koko selitys on myöhempää urputusta sille miksi Jeesus epäonnistui siinä mitä aikoi, eli messiaan tehtävässä. Hän myös luuli tulevansa pikaisesti takaisin, mutta toisin kävi.
        Sinun jumalasi huusi ristillä miksi isä hylkäsi hänet. Jumala ei olisi tehnyt niin. Sinun jumalasi pyysi poistamaan taakan itseltään, JOS hänen jumalalleen sellainen sopisi. Jumala ei olisi tehnyt niin. Sinun jumalasi sanoi, että hän menee jumalansa ja opetuslasten jumalan luokse. Oikea jumala ei olisi sanonut niin.

        Sopiiko tähän väliin kysyä että
        tuleeko ihmisestä kuollessaan enkeli


      • Tutkiskeleva
        Kalliam kirjoitti:

        Kuka sen neitsyyden mahtoi tarkistaa, raamattu ei ainakaan kerro mitään asiasta?

        Vai ymmärsinkö oikein että Jeesus on ollut enkeli ja syntyi ihmiseksi, siis olenko minäkin ollut joskus enkeli ennen kuin synnyin ihmiseksi


      • VääräOsoite

        jasillähyvä 17.1.2017 12:01 Jumala ei olisi tehnyt niin.

        -Sinun pitäisi kertoa tuo Jumalalle


      • Ggvybjn
        Tutkiskeleva kirjoitti:

        Sopiiko tähän väliin kysyä että
        tuleeko ihmisestä kuollessaan enkeli

        Ei mitään tietoa. Kukaan ei ole tullut luotettavasti kertomaan asiasta. Luultavasti kuoleman jälkeen ei ole mitään.


      • Chklpljhg
        Tutkiskeleva kirjoitti:

        Vai ymmärsinkö oikein että Jeesus on ollut enkeli ja syntyi ihmiseksi, siis olenko minäkin ollut joskus enkeli ennen kuin synnyin ihmiseksi

        Todennäköisesti Jeesus ajatteli itsestään näin.


      • Hjkööoj
        VääräOsoite kirjoitti:

        jasillähyvä 17.1.2017 12:01 Jumala ei olisi tehnyt niin.

        -Sinun pitäisi kertoa tuo Jumalalle

        Satuolento ei tarvitse tietoa mihinkään, sinulle se näyttää olevan sen sijaan tarpeen.


    • seurasetä

      Oho,sanoi jeesus,vai oliko se Eemeli?(perkele,jäi iso J laittamatta)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      75
      1453
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1247
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1207
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1146
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      994
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      80
      801
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      745
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      742
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe