Lainauksia artikkelista "Fukushima ja Tshernobyl – mitä tapahtuu luonnon eläimille?",
http://www.aka.fi/fi/tietysti/luonto-ja-ymparisto/nyt-pinnalla1/fukushima-ja-ternobyl--mita-tapahtuu-luonnon-elaimille/ (2014)
(Monet mainitut asiat on tuttuja ennestään, mutta uutta tietoakin saa uskoakseni jokainen. Koko artikkeli kannattaa lukea.)
"Ionisoiva säteily vaikuttaa eläimiin monin tavoin: se pienentää poikuekokoja sekä aivojen ja sisäelinten kokoa. Säteily aiheuttaa myös sokeutumista ja vaikeuttaa jälkeläisten saantia."
"Radioaktiivinen laskeuma aiheuttaa suhteellisen alhaisen, mutta pahimmillaan useita vuosisatoja kestävän altistuksen ionisoivalle säteilylle. "
"Populaation, aivojen ja sisäelinten koko pienenee"
”Mitä suuremmat säteilyarvot alueella on, sitä alhaisempia ovat pikkunisäkästiheydet. Yksilöiden lisääntyminen on heikompaa ja niiden kehitys häiriytyy. Jos säteilyn voimakkuus on 10 mikrosievertiä tunnissa, se on noin 100-kertainen luonnon normaalitilaan verrattuna. Sen jälkeen populaatiotiheydet ovat jo niin alhaisia, että on vaikeaa löytää yksilöitä tutkimuksiin.”
"Koiraiden sperman laatu heikkenee. Myyrille kehittyy kaihi ja ne sokeutuvat. Näin käy erityisesti naaraille."
"Solut rappeutuvat ja vanhenevat nopeammin
Merkittävänä tuloksena Mappes pitää myös sitä, kuinka telomeerit lyhenevät säteilyn vaikutuksesta. Telomeerit ovat kromosomien päissä olevia DNA-ketjuja, joilla on monta tehtävää. Ne vaikuttavat esimerkiksi solujen uusiutumiseen, vanhenemiseen ja rappeutumiseen. Solujen sisäänrakennetut korjausmekanismit heikkenevät kun telomeerit lyhenevät."
"Fukushimassa säteilyn voimakkuus on hiukan alhaisempi kuin Tšernobylissä, mutta se on jakautunut tasaisemmin hyvinkin laajalle alueelle. Näistä eroista huolimatta säteilyllä näyttää olevan hyvin samanlaiset vaikutukset eläinpopulaatioihin myös Fukushimassa."
"Luonnossa eläin kerää itseensä säteilyä eri tavalla kuin ihminen, sillä se ei osaa varoa eikä se valikoida ravintoaan."
"On mahdollista, että maailmalla tapahtuu vielä lisää vakavia, Fukushiman ja Tšernobylin kaltaisia säteilyonnettomuuksia.
”Niiden vaikutukset ihmisiin ja ekosysteemiin ovat suuria, siksi niiden seuraukset tulisi tutkia perusteellisesti. Nyt ongelmaa pahentaa se, ettei säteilyn vaikutuksia ole mahdollista tutkia eikä kaikille alueille päästetä tutkijoita. Esimerkiksi monet ydinkoealueet, sekä ydinjätteiden säilytys- ja käsittelyalueet pitäisi avata vapaalle riippumattomalle tutkimukselle.”"
"Ovatko muutokset pysyviä?
Yksi suuri kysymys on tämänhetkisten tietojen valossa auki. Ovatko löydetyt muutokset eläinpopulaatioissa periytyviä? ”Emme tiedä vielä, sillä tutkimus tarvitsee aikaa. Laboratoriossa kasvaa nyt sukupolvi, jonka avulla voimme ehkä vastata kysymykseen.”
Kaiken edelläolevan perusteella: ydinvoimasta kannattaisi luopua ajoissa, niin pian kuin mahdollista.
Fukushima ja Tshernobyl - mitä tapahtuu eläimille
3
840
Vastaukset
"Tamperelainen mies kuvasi Tshernobylissä ällistyttävän näyn: Joki kuhisee jättimäisiä kaloja"
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/tamperelainen-mies-kuvasi-tshernobylissa-allistyttavan-nayn-joki-kuhisee-jattimaisia-kaloja-23838250/ (08.08.2016)
Videossa alateksti:
"Pripet-joen kalat uiskentelivat kuin sillit purkissa, paitsi hervottomasti sillejä suurempina."
"Asialle on luonnollinen selitys.
– Joen suuri kalamäärä johtuu käsittääkseni siitä, että siellä ei saa kalastaa, koska vedessä on korkea radioaktiivisten aineiden pitoisuus. Koko eliöstön määrähän on lisääntynyt alueella huomattavasti, kun ihmistä ei ole. Kalojen lisäksi muitakin eläimiä on muuttanut sille alueelle, sanoo Säteilyturvakeskuksen johtaja Tarja Ikäheimonen"
Niinpä. Avauksessa jo kerrottiin: "Luonnossa eläin kerää itseensä säteilyä eri tavalla kuin ihminen, sillä se ei osaa varoa eikä se valikoida ravintoaan."Tutkimus oli kallis, mutta hyödyllinen, jos sen avulla yhä useampi ihminen tulee ymmärtämään ydinvoiman käytön mielettömyyden.
http://webfocus.aka.fi/ibi_apps/WFServlet?IBIF_ex=x_HakKuvaus&CLICKED_ON=&HAKNRO1=268670&UILANG=fiUutta Tshernobyl-tietoa:
"Suomalaistutkimus: Tšernobyl muutti myyrien suolistobakteereita – tulevaisuudessa voidaan tutkia myös ihmissuolistoja
Tuore julkaisu avaa kokonaan uuden lehden suolistobakteerien tutkimuksessa, sillä säteilyn vaikutusta asiaan ei ole ennen tutkittu."
"Yhä enemmän ja enemmän tulee todisteita siitä, että suolistobakteereilla on hyvinkin suuri merkitys ihmisten terveydelle.
Tapio Mappes"
https://yle.fi/uutiset/3-10306402 (17.7.2018 klo 12:26)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yh:n pihalla aina eri auto
Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan2004128- 2413304
Oulaisten vaalit, hyvä alku mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.
Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus12331En vittujakaan enää välitä sinusta nainen
Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.792245Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va851933Exän käytös hämmentää (taas)
Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k2391589- 1361236
- 481208
- 151188
- 991111