Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ovatko juutalaiset ateisteja? Ja muita kysymykskä.

SeJokaKysyyPaljon

Pitääkö paikkansa väite että juutalaiset ovat nykyään ateisteja? Onko runsaat nobelpalkinnot todella todiste siitä? Millaista on tämän päivän juutalaisuus? Lukeeko kukaan juutalainen enään toora tai käykö kukaan synagoogassa? Entä Elia, onko enään ketään juutalaista joka odottaa profeettaa? Onko kaikki mitä Suomen peruskoulussa opetettu juutalaisista väärin ja valheellista? Ovatko juutalaiset todella ateisteja?

46

781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • SeJokaKysyyPaljon

        Oletko juutalainen?


    • Raamatussa_asiasta

      Jeesus Juutalaisten Kuninkaana ja Jumalan valtakunnan Herrana on kaiken elävän uskon lähde jokaiselle juutalaisille ensin ja samoin kaikille ihmisille ja Jeesus on myös uskon kohde samoin, kun Jumalan tahdon mukaisesta uskosta keskustelemme. Jeesus on myös sama aina, ja sanansa Raamatussa, joiden kautta jokainen ihminen myös tuomitaan Herran päivänä ja samoin viimeisellä tuomiolla. Ilman juutalaisuutta ja Jeesusta, ei meillä ihmisillä olisi mitään todellista yhteyttä Jumalaan ja Pyhä Henki on maailmassa todistamassa Jeesuksesta ja kirkastamassa Jumalan olemusta kuten Jeesus sanansa antanut oppina ja opettanut kaikkia ihmisiä olemaan opetuslapsinaan, sillä on Jumalan tahto kuvakseen luoduille ihmisille ja paras osa ja juutalaisuutta on uusi liitto Jeesuksessa.

      Myös Jeesuksen apostolit Jerusalemista levinneinä ja Raamatun pyhät kirjoitukset kirjoittaneina olivat juutalaisia ja toki myös pakanakansoista saattoi Jumala tähän ihmisiä kutsua, kuten Luukas kreikkalaisena lääkärinä ja toki oli Paavalin työtoveri ja Paavali Jeesuksen valitsema apostoli levittämään juutalaista evankeliumia pakanakansoille ja Eurooppaan päin Paavalin matkat kohdistuivat.

      Myös nykyään Jeesus kutsuu juutalaisia siihen samaan pyhään kutsumukseen ja palvelemaan elävää Jumalaa Isänään ja monet juutalaiset myös tekevät tätä kuten myös pakanakansoista monia kutsutaan Jumalan lapseuteen ja Jeesuksen todistajiksi, ja jokainen joka ihmisten edessä tunnustaa Jeesuksen ja sydämessään on usko Jeesukseen, myös Jeesus taivaassa tunnustaa sen ihmisen Isän enkelien edessä. Pyhän Hengen armolahjat ovat annetut tähänkin aikaan vaikuttamaan niitä Jumalan hyviä tekoja, joita myös Jeesus teki ajallaan ja apostolinsa ja tallentut Raamattuun ne osittain mutta ei läheskään kaikki. Jumala on tänäänkin ihmeitä vaikuttava Jumala, vaikka myös varoitetaan ihmeistä, jotka eivät ole Pyhästä Hengestä.

      Jumala juutalaisuuden kautta myös lähitulevaisuudessa tuo ne 24 000 Jeesuksen apostolia eli Juudasta ja Benjaminen sukukunnasta, samoin Leevistä tulee 12 000, ja muistakin yleensä, ja yhteensä 144 000 Jeesuksen apostolia Israelin yhdestätoista sukukunnasta annetaan koko maailmalle, ja yhtä paria kohden nykyväestömäärällä on noin 100 000 ihmistä ja evankeliumin julistus kestää sen 3,5 vuotta. Jerusalemissa on myös kaksi Jeesuksen todistajaa säkkipuvuissaan ja Ilmestyskirjassa kerrottu siitä tarkemmin. Mistä sukukunnista ovat nuo kaksi ei ole kerrottu Raamatussa vaikka erilaisia tulkintoja voidaan tehdä Raamattua tutkivina ihmisinä ja tietysti myös Isä Jumala voi ilmoittaa Jeesuksen ja Pyhän Hengen ja enkelien kautta siitä enemmän myös ja totuudellisesti, enkä tiedä onko näin tehnyt ihmisille, en ole kuullut.

    • LyhytTeologianKatsaus

      Juutalaisissa on paljon myös ateisteja. Juutalaisissa on myös aina ollut paljon erilaisten salaoppien harrastajia, mahd. teosofeja, kabbalismin harjoittajia, okkultisteja. Juutalainen kulttuuri hyväksyy tämän. Juutalaisuus ei ole yksin "Vanhantestamentin uskonto", vaan paljon enemmän, se on myös kulttuuri, eikä juutalaisuus edellytä että juutalaisen olisi uskottava just niinkuin Aaprahammi sanoi! Moosesta he kuuntelevat aika paljon. Tuo mies väsäsi hirveän määrän, useita satoja käskyjä ja kieltoja joita on kenenkään mahdoton täyttää, joten uskonnollinenkin juutalainen löytää niistä porsaanreiät kiertää ne. "Ortodoksijuutalaisen naisen on leikattava hiuksensa ihka siiliksi. Mooses sanoo näin. Mutta Mooses ei kieltänyt naista käyttämästä peruukkia!" Parturi- ja peruukkikauppa kukoistaa ortodoksijuutalaisten alueilla.

      Se mitä kouluissa opetetaan eri uskonnoista, on yleensä varsin pinnallista ja näin syntyy nk. olkiukkoja, tiettyjä prototyyppisiä oletuksia ja luuloja, jotka eriuskoinen tulkitsee oman uskonsa kautta. Tästä tämä foorumi köklöineen on varoittava esimerkki.

      Kristityille on kouluissamme opetettu, että "juutalaisilla on sama Jumala kuin kristityilläkin, mutta he tunnustavat ainoastaan Vanhaa testamenttia, eivätkä usko Jeesukseen." "Miksi?" "Emminä tiedä, ne vaan ei usko." Nyt uskonnollismielinen Israelin matkaaja, katsellessaan siellä juutalaisuutta ympärillään, tulkitsee sitä kristinuskoisin ennakkoasentein. Hän alkaa luulla juutalaisuutta joksikin kristinuskosta ja Jeesuksesta riisutuksi puoliuskoksi, hän luulee, että juutalaiset lukevat "vanhaatestamenttia" samoin kuten kristityt. Tähän saumaan ovat helluntaimessiaaniset huijarisaarnaajat lyöneet kiilansa, alkaen opettaa tätä luulouskoa ja lyöden tällä rahoiksi. On perustettu oikein "messiaanisia" seurakuntiakin!

      Jokainen joka tuntee kristinuskon opinkappaleet, jotka perustuvat VT UT yhteistulkintoihin, tietävät että tämä teologia on paljon laajemmin tunnettavaa. Mutta nuo antikristilliset vapaasuuntaiset huijarisaarnaajat ovat kehitelleet opin "fundamentalistisesta lukutavasta", jolloin heidän uskonsa uhreille on syötetty luulo, että kuka tahansa vain "lukemalla Raamattua" voi ymmärtää sen sanoman.

      Tässä kohdin nämä harhaopettajat ovat siis luoneet "Raamatusta", eli muinaisista hengellisistä kirjoituksista ja esim. alkuseurakunnan apostolien kirjeistä itselleen "epäjumalan", jota toimintaa he eivät ollenkaan halua seulottavan ja arvosteltavan, vaan opettavat "fundamentalistisesti uskomaan kaiken mitä Raamattu sanoo". Tätä harhanäkemystä he ovat vuosisatoja levittäneet, niin että kuka tahansa epäilijä joka päättää "lukea Raamattua", alkaa lukea sen kertomuksia pitkänä pötkönä, erottamatta historian tapahtumia itse Jumalan sanasta. Nämä fundamentalistien eksyttämät, mahd. ateistitkin, mesoavat sitten netissä että "teidän Jumalanne käskee tapamaan!" ym. Tälläkin foorumilla fundamentalistit ovat syöttäneet harhakäsitystä siitä, että Lutherin tietyt juutalaisvastaiset sanat olisivat muka osa luterilaisen kirkon oppia. Ne eivät ole.

      Ne ovat Lutherin henkilökohtaisia mielipiteitä, enemmänkin poliittisia, mutta itse kirkon oppiin ne eivät kuulu. Kyllä nuo huijarit tietävät totuuden, mutta heidän motiiveihinsa kuuluu syöttää vääriä mielikuvia kristityistä, kirkoista, Lutherista, paavista. Tällä foorumilla he, juutalaisten traumoja hyväksikäyttäen levittävät näitä kristinuskon vastaisia valheitaan.

      Tämän kaiken harhan, josta on seurannut Jumalan kielteisyys, on tarkoitushakuisesti saaneet aikaan "hengellisiksi" tekeytyneet vapaamuurarit, vapaatsuunnat.

      Raamatun teksteistä on eroteltava historian tapahtumat, niiden mahd. profeetallisuus, suora Jumalan sana jollekin henkilölle, eli irralliset lauseet. Teologia on tehnyt pitkän työn löytääkseen ja rakentaakseen nk. puhtaan kristinopin. Valitettavasti joukkoon aina tuppaa huijarit ja rikolliset, väärinkäyttäen muutoin hyvää Jumalan sanaa sekä kristillisiä kirkkoja, muuhun kuin aidon Jumalan sanan mukaiseen opetukseen.

      Juutalaisuudessa on oma teologiansa ja se täytyy erikseen tuntea, sitä ei voi päätellä vain "lukemalla vanhaatestamenttia". Juutalaiset eivät lue sitä samoin kuin kristityt. Kuitenkin kysymyksessä on juutalaisten oma historiankirja, yhdessä Jumalan sanan kanssa. Mutta Raamatussahan on paljon muutakin kuin Jumalan sanaa! Siellähän ensilehdillä puhuu jopa paholainen itse! On siis tunnettava teologia. Erotettava asiat toisistaan ja rakennettava niistä oikea, hengellinen kuvio. Meitä vanhemmat ja viisaammat teologit ovat tehneet suuret työnsä ja heissäkin oli erehtyväisiä. Oikean uskon ymmärtäminen on siis pienenpuoleisen etsinnän ja työn tulosta. UT:ssa onkin varoitus:

      1. Joh. 4:1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.
      .

      • Kerro_Jeesuksesta

        Kerro Jeesuksesta, joka Raamatussa! Kerro Israelista, joka Raamatussa!


    • " Mooses ei kieltänyt naisia käyttämästä peruukkia. "

      Vai niin, oliko Mooseksen aikana jo peruukkeja ?

      Minä olen lukenut, että kristityt uhrasivat hiuksensa ja niitä leikattiin jeesuksen syntymäkirkossa. En viitsi sanoa mitä muuta siellä tehtiin.

      • Onko_nykyajassa

        kaikilla naisilla jo rintasyöpä?


      • EgyptiläistenKeksintö

        Muinaiset egyptiläiset keksivät peruukin joskus kolmannen dynastian aikana, sillä neljännen ja viidennen dynastian aikaan peruukit olivat jo Egyptissä suosittu päähine jolla muumuassa suojattiin päänahka auringolta. Pian myös muut muinaiset kulttuurit, kuten assyrialaiset , foinikialaiset, israelilaiset, kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät peruukkia jokapäiväiseen tapaan.


      • EgyptiläistenKeksintö kirjoitti:

        Muinaiset egyptiläiset keksivät peruukin joskus kolmannen dynastian aikana, sillä neljännen ja viidennen dynastian aikaan peruukit olivat jo Egyptissä suosittu päähine jolla muumuassa suojattiin päänahka auringolta. Pian myös muut muinaiset kulttuurit, kuten assyrialaiset , foinikialaiset, israelilaiset, kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät peruukkia jokapäiväiseen tapaan.

        Minulla on mennyt Mooseksessa ohi peruukki kehoitus.


      • KuinkaLakiKierretään

        Mooseksen aikana tuskin oli peruukkeja.

        Tuo ortodoksijuutalaisnaisten keksintö kiertää Mooseksen lakia on tietenkin uudempi. Mahd.. vasta viime vuosisadalla syntynyt.

        Juutalaiset ovat aina osanneet kiertää Moshen lait. Silti muka noudattavat niitä!
        .


    • Hyvin_erikoista

      nykyajassa on se tieto, että jos tahdot Jumalan tahdon mukaista löytää, niin älä etsi sitä uskovaisista!

      • Hyvin_erikoista

        mutta myös hyvin ymmärrettävää!


    • Jeesus_juutalaisena

      Raamatun mukaan oman kansansa hylkäämäksi joutui ja vieläpä ei kukaan profeetta omalla maallaan, joten ei vain Jeesusta koskevana vaan kaikkia Israelin profeettoja ja samoin kaikkia ihmisiä kaikissa omissa maissaan! Hyvä ymmärtää tämä.

    • Miten_siis_on_ollut

      Miten siis on ollut menneisyydessä? Onko Jeesus juutalaisuudesta ja onko juutalaisissa Jeesukseen uskovia menneisyydessä? Entäs tässä meidän ajassa noin kaksi tuhatta vuotta Jeesuksen maan päällä elämisestä Ihmisen ja Jumalan Poikana?

      • ValheenLyhyetJäljet

        Juutalaisuudessa ei ole koskaan ollut Jeesukseen uskovia, sillä Jeesukseen uskovia kutsutaan kristityiksi, ei juutalaisiksi. Juutalaisten vapahtaja on Mooses. Näin he ovat itse halunneet ja tätä heidän omaa valintaansa ja tahtoaan myös aidot kristityt kunnioittavat. Sinä et kunnioita, vaan inkvisittorina pakkosyötät heille sellaista jonka jo Jeesus Itse kielsi! Et kunnioita edes Jeesuksen omia opetuksia, ne ovat sinulle sivuseikka!

        Vapaidensuuntien opetusten mukaisesti osaat aika hyvin pyörittää sanojasi, psykopaatit osaavat. Yhdessä hetkessä yhtä, toisessa toista. Yhdessä kohtaa korotat "juutalaisuuden tärkeimmäksi asiaksi kaikille ihmisille", sitten toisessa kohtaa se yhtäkkiä onkin muka Jumala ja Jeesus! Tuo sama ristiriitainen opetus helluntailaisuudessa ahdisti minua jo pikkulapsena ja johti todellisiin ongelmiin - eli rikoksenne ei suinkaan ollut (ja ole) vähäinen - kunnes ymmärsin, että koko helluntaiuskonto oli bluffia ja aloin ottaa asioista selvää, eli siitä, mistä teidän kohdalla todellisuudessa on kysymys! Löysin rutkasti tosiasioita, jotka olette salanneet uskontonne uhreilta.

        Olet patologinen valehtelija, ilmeisessä hyötymistarkoituksessa, sillä todellisuudessa et usko yhtään mitään! Sinun puheisiisi ei voi luottaa. Jos todella uskoisit, kirjoituksesi olisivat nk. opillisesti johdonmukaisia. Kirjoituksesi eivät kuitenkaan täytä, ei juutalaisuuden kuin kristinopinkaan kriteereitä, sillä "kristittynä" alennat Jeesuksen jonkin uskonnon, eli juutalaisuuden palvelijaksi, "juutalaisena" taas opetat luulouskoasi Jeesukseen, hyvin tietäen, etteivät juutalaiset tunnusta Jeesausta, vaan Moosesta.

        Näin tarkoituksellisesti, Saatanan asialla, vahingoitat asiaa tuntemattomien ihmisten mielissä sekä juutalaisuutta, että toisaalla Kristus-uskoa. Luot ja ylläpidät juutalaisten mielissä sitä pahaa mielikuvaa, että kristityt edelleenkin harjoittaisivat inkvisitiota. Me emme harjoita.

        Mutta te, vapaamuurari-johtoiset vapaatsuunnat, te harjoitatte vapareiden jo keskiaikaista toimintaa! Jokainen ketju täällä viimeisten, vähintäänkin 10 vuoden ajalta, suorastaan huutaa rikollista toimintaanne!
        .


      • Ed.naputtelija
        ValheenLyhyetJäljet kirjoitti:

        Juutalaisuudessa ei ole koskaan ollut Jeesukseen uskovia, sillä Jeesukseen uskovia kutsutaan kristityiksi, ei juutalaisiksi. Juutalaisten vapahtaja on Mooses. Näin he ovat itse halunneet ja tätä heidän omaa valintaansa ja tahtoaan myös aidot kristityt kunnioittavat. Sinä et kunnioita, vaan inkvisittorina pakkosyötät heille sellaista jonka jo Jeesus Itse kielsi! Et kunnioita edes Jeesuksen omia opetuksia, ne ovat sinulle sivuseikka!

        Vapaidensuuntien opetusten mukaisesti osaat aika hyvin pyörittää sanojasi, psykopaatit osaavat. Yhdessä hetkessä yhtä, toisessa toista. Yhdessä kohtaa korotat "juutalaisuuden tärkeimmäksi asiaksi kaikille ihmisille", sitten toisessa kohtaa se yhtäkkiä onkin muka Jumala ja Jeesus! Tuo sama ristiriitainen opetus helluntailaisuudessa ahdisti minua jo pikkulapsena ja johti todellisiin ongelmiin - eli rikoksenne ei suinkaan ollut (ja ole) vähäinen - kunnes ymmärsin, että koko helluntaiuskonto oli bluffia ja aloin ottaa asioista selvää, eli siitä, mistä teidän kohdalla todellisuudessa on kysymys! Löysin rutkasti tosiasioita, jotka olette salanneet uskontonne uhreilta.

        Olet patologinen valehtelija, ilmeisessä hyötymistarkoituksessa, sillä todellisuudessa et usko yhtään mitään! Sinun puheisiisi ei voi luottaa. Jos todella uskoisit, kirjoituksesi olisivat nk. opillisesti johdonmukaisia. Kirjoituksesi eivät kuitenkaan täytä, ei juutalaisuuden kuin kristinopinkaan kriteereitä, sillä "kristittynä" alennat Jeesuksen jonkin uskonnon, eli juutalaisuuden palvelijaksi, "juutalaisena" taas opetat luulouskoasi Jeesukseen, hyvin tietäen, etteivät juutalaiset tunnusta Jeesausta, vaan Moosesta.

        Näin tarkoituksellisesti, Saatanan asialla, vahingoitat asiaa tuntemattomien ihmisten mielissä sekä juutalaisuutta, että toisaalla Kristus-uskoa. Luot ja ylläpidät juutalaisten mielissä sitä pahaa mielikuvaa, että kristityt edelleenkin harjoittaisivat inkvisitiota. Me emme harjoita.

        Mutta te, vapaamuurari-johtoiset vapaatsuunnat, te harjoitatte vapareiden jo keskiaikaista toimintaa! Jokainen ketju täällä viimeisten, vähintäänkin 10 vuoden ajalta, suorastaan huutaa rikollista toimintaanne!
        .

        Anteeksi. Kysymys olikin ilmeisesti ketjun aloittajan, eikä Köklön, joten tämä purkaukseni oli kohdistettu hänelle ja lahkolaisilleen, ei aidolle kysyjälle.
        .


      • Kongreettisesti

        Jeesus itse, apostolit ja alkuseurakunta olivat juutalaisia, vasta Jumalaa pelkäävä sadanpäämies Kornelius perhekuntineen olivat ensimmäiset kastetut pakanat. Tosin Kornelius ympärileikattiin, joten miekkosesta tuli proselyytti. Mutta kuitenkin, Jeesuksen seuraajat kastoivat monia juutalaisia, monia dirasporassa asuvia, monia samarialaisia ja monia Jumalaa pelkääviä jo pitkään ennen kuin varsinainen lähetystyö pakanoiden keskuudessa alkoi.


    • Alussa idän kristityttyjen voi sanoa olleen ismaelilaisia, koska he olivat syyrialaisia, armenialaisia, assyyreja, kreikkalaisia, turkkilaisia ...........koska Konsatanttinopoli/ Bysantti....... ja Muhammad ei ollut vielä olemassa.

      • Huuhaataa

        Ei voi sanoa, mutta jatka toki valehtelun linjallasi. Sinusta tulisi hyvä Ilta Sanomien toimittaja.
        .


      • Huuhaataa kirjoitti:

        Ei voi sanoa, mutta jatka toki valehtelun linjallasi. Sinusta tulisi hyvä Ilta Sanomien toimittaja.
        .

        Kukin aikakausi tekee omia tulkintojaan.
        Eihän Islamia ollut vielä syntynyt, mutta raamattu puhuu Ismaelista.


      • Alkukristityt
        fari.g kirjoitti:

        Kukin aikakausi tekee omia tulkintojaan.
        Eihän Islamia ollut vielä syntynyt, mutta raamattu puhuu Ismaelista.

        Kristityt eivät luota tulkintoihin vaan tosiasioihin. Jos alkukristityt olisivat olleet Ismaelin jälkeläisiä, asia olisi varmasti selkeästi ilmaistu. Alkukristityt koostuivat juuriltaan eri kansallisuuksista, ehkä heissä oli joitain Ismaelinkin jälkeläisiä, sillä Jerusalemissa tungeksi monenlaista kauppiasta, tämä ilmenee mm. Ap.t:ssa.

        Ap.t.2: 1-12
        1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
        2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
        3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
        4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.
        5 Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaapelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on.
        6 Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.
        7 Ja he hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen: "Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia?
        8 Kuinka me sitten kuulemme kukin sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet?
        9 Me parttilaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa,
        10 Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset,
        11 kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme kukin heidän puhuvan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja."
        12 Ja he olivat kaikki hämmästyksissään eivätkä tienneet, mitä ajatella, ja sanoivat toinen toisellensa: "Mitä tämä mahtaakaan olla?"

        Keitä kaikkia oli kuuntelemassa Jeesusta, silloin kun Hän vielä juutalaisena ollessaan mm. saarnasi vuorella, joka sai sittemmin nimen Vuorisaarnavuori, tästä ei liene tietoa. Ilmeisesti enimmäkseen juutalaisia, kreikkalaisia, samarialaisia, roomalaisia.

        Jeesuksen Vuorisaarna, Matteus 5-7:
        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Matt. 5:1&rnd=1505306571769
        .


      • Alkukristityt kirjoitti:

        Kristityt eivät luota tulkintoihin vaan tosiasioihin. Jos alkukristityt olisivat olleet Ismaelin jälkeläisiä, asia olisi varmasti selkeästi ilmaistu. Alkukristityt koostuivat juuriltaan eri kansallisuuksista, ehkä heissä oli joitain Ismaelinkin jälkeläisiä, sillä Jerusalemissa tungeksi monenlaista kauppiasta, tämä ilmenee mm. Ap.t:ssa.

        Ap.t.2: 1-12
        1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
        2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
        3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
        4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.
        5 Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaapelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on.
        6 Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.
        7 Ja he hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen: "Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia?
        8 Kuinka me sitten kuulemme kukin sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet?
        9 Me parttilaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa,
        10 Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset,
        11 kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme kukin heidän puhuvan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja."
        12 Ja he olivat kaikki hämmästyksissään eivätkä tienneet, mitä ajatella, ja sanoivat toinen toisellensa: "Mitä tämä mahtaakaan olla?"

        Keitä kaikkia oli kuuntelemassa Jeesusta, silloin kun Hän vielä juutalaisena ollessaan mm. saarnasi vuorella, joka sai sittemmin nimen Vuorisaarnavuori, tästä ei liene tietoa. Ilmeisesti enimmäkseen juutalaisia, kreikkalaisia, samarialaisia, roomalaisia.

        Jeesuksen Vuorisaarna, Matteus 5-7:
        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Matt. 5:1&rnd=1505306571769
        .

        Siitäpä herääkin kysymys, että mitä helvettiä tuo kaikki porukka teki siellä Juudan maalla, oliko heillä tarkoitus hyökätä ja vallata Jerusalem , loitsittiin Jihadia niin että tuliset kielet lenteli pään päällä.
        Ja kuka niitä johti, kuka oli perustamassa uutta valtakuntaa, kun hänellä oli niitä muita lampaita niin paljon.


      • OlivatDiasporasta
        fari.g kirjoitti:

        Siitäpä herääkin kysymys, että mitä helvettiä tuo kaikki porukka teki siellä Juudan maalla, oliko heillä tarkoitus hyökätä ja vallata Jerusalem , loitsittiin Jihadia niin että tuliset kielet lenteli pään päällä.
        Ja kuka niitä johti, kuka oli perustamassa uutta valtakuntaa, kun hänellä oli niitä muita lampaita niin paljon.

        Jiutalaisia eli diasporassa ympäri tunnettua maailmaa kuten parttilaisten seudulta, meedialaisten seudulta, eelamilaisten seudulta, Mesopotamiasta, Juudeasta, Kappadokiasta, Pontosta, Aasiasta, Frygiasta ja Pamfyliasta, Egyptistä, Roomasta, Kreetalta, Arabiasta ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilta, helluntaina moni vaeltälsi Jerusalemiin kuten laissa oli määrätty. Helluntai oli sekin iso juhla kuten pääsiäinen ja lehtimajajuhla. Etkö tiennyt juutalaisten diasporasta?


      • OlivatDiasporasta kirjoitti:

        Jiutalaisia eli diasporassa ympäri tunnettua maailmaa kuten parttilaisten seudulta, meedialaisten seudulta, eelamilaisten seudulta, Mesopotamiasta, Juudeasta, Kappadokiasta, Pontosta, Aasiasta, Frygiasta ja Pamfyliasta, Egyptistä, Roomasta, Kreetalta, Arabiasta ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilta, helluntaina moni vaeltälsi Jerusalemiin kuten laissa oli määrätty. Helluntai oli sekin iso juhla kuten pääsiäinen ja lehtimajajuhla. Etkö tiennyt juutalaisten diasporasta?

        No joo, mutta kyllä he nousuvat ylös Jerusalemiin juhlimaan Temppelialueelle, eivätkä kokoontuneet jonnekin yläsaliin, tai vuorille kuuntelemaan tuntematonta lahkosaarnaajaa.


      • OlivatDiasporasta
        fari.g kirjoitti:

        No joo, mutta kyllä he nousuvat ylös Jerusalemiin juhlimaan Temppelialueelle, eivätkä kokoontuneet jonnekin yläsaliin, tai vuorille kuuntelemaan tuntematonta lahkosaarnaajaa.

        Yläsaliin eli profeetan kammioon ei mahdu 120 henkeä, eikä rakennusten sisällä tuule. On ehdotettu että Pyhä Henki vuodatettiin pakanain esipihalla tai Salomonin pylväikössä ja huipentui Pietarin mahtipontiseen puheeseen.


      • Nestoriolaiselle
        OlivatDiasporasta kirjoitti:

        Yläsaliin eli profeetan kammioon ei mahdu 120 henkeä, eikä rakennusten sisällä tuule. On ehdotettu että Pyhä Henki vuodatettiin pakanain esipihalla tai Salomonin pylväikössä ja huipentui Pietarin mahtipontiseen puheeseen.

        No tässä oiva esimerkki yhdestä helluntailaisuudessa ilmenevästä harhaopista: nestoriolaisesta päättelykyvystä, eli järkeisopista!

        Kaiken lisäksi "selittäjällä" ei omaa kokemusta Pyhän Hengen ilmiöistä, mutta opettajaksi on ryhtynyt!

        Pyhän Hengen Voima saattaa ilmetä "tuulenpuuskan" kaltaisena. Tästä on jopa itselläni monia eri kokemuksia.

        "Yläsalissa ei ikkunoita"! Mistäs se yks Eutykus sitten tipahti maahan, kesken Paavalin puheen?"

        PH:n Voima itse on kuin tuuli, eikä se liity tuohon luonnonilmiöön.
        .


      • EriKaupungit
        Nestoriolaiselle kirjoitti:

        No tässä oiva esimerkki yhdestä helluntailaisuudessa ilmenevästä harhaopista: nestoriolaisesta päättelykyvystä, eli järkeisopista!

        Kaiken lisäksi "selittäjällä" ei omaa kokemusta Pyhän Hengen ilmiöistä, mutta opettajaksi on ryhtynyt!

        Pyhän Hengen Voima saattaa ilmetä "tuulenpuuskan" kaltaisena. Tästä on jopa itselläni monia eri kokemuksia.

        "Yläsalissa ei ikkunoita"! Mistäs se yks Eutykus sitten tipahti maahan, kesken Paavalin puheen?"

        PH:n Voima itse on kuin tuuli, eikä se liity tuohon luonnonilmiöön.
        .

        Ylä sali sijaitsi Jerusalemin yläkaupungissa, siionin vuorella. Nuori Eutykos putosi kolmannen kerroksen ikkunasta Troaassa. Eri kaupungit, eri rakennus. Troaan rakennus oli luultavasti tavallinen insula eli vuokrakasarmi, sen sijaan yläsali sijaitsi Jerusalemissa ihan tavallisessa kaksikerroksisessa talossa, joka saattoi olla kreikkalainen tai kanaanilainen asunto.


    • " ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa, "

      Tässähän se selviää, että apostolit eivät olleet juutalaisia, paitsi joku heistä.

      • JuutalaosoaOlivat

        Apostolien ydin joukko oli neljä lalastajaa Kapernaumista, neljä maanviljelijää kylistä ja neljä veronkerääjää Galileasta. Kaikki olivat juutalaisia, veljekset Simon ka Andreas, veljekset Jaakob ja Johannes, ystavykset Filippos ja Bartolomeos, veljekset Matteus, Tuomas ja Jaakob, sekä vielä Taddeus, Simon ja Juudas.

        Tietysti tähän pakkaan kuului paljon muitakin ja joukko kasvoi koko ajan, tunnetuin tapaus on lienee Gamalielin oppilaana tunne fariselainen Saul Tarsolainen. Sitä ennen, helluntaina opetuslasten joukkoon kuului noin 500 henkeä ja helluntaina määrä kasvoi lähes 3 000 juutalaiseen. Tätä porukkaa alettiin pian kutsumaan nasarealaisten lahkoksi, mutta itseästään he käyttivät nimeä "tien kulkijat".

        Lahko säilyi pitkään osana juutalaisuutta ja erkani omaksi liikkeekseen vasta viimeistään Bar Kobhan kapinan aikaan. Tuolloin liikkeen oli päätettävä, identifioituisiko se vielä jatkossakin osaksi juutalaisuutya jolloin seurauksena olisi lisää vainoa vai ottaisiko se hajurakoa juutalaisuuteen jolloin liike saisi ehkä olla omassa rauhassaan.


    • " Tietysti tähän pakkaan kuului paljon muitakin ja joukko kasvoi koko ajan, "

      Minä luulen että yksi riidan aihe oli se, että Jerusalem oli muurein suojattu kaupunki. Kun vihollinen hyökkäsi, muurit suljettiin. Jerusalemissa oli viljavarastot ja vesivarastot joten siellä selvisi jonkin aikaa, vaikka kaupunkia piiritettiin. Aina joku hyökkäsi.

      Kaikki ympäristön asukkaat halusivat myös Jerusalemiin " turvapaikkaan " , mutta kaikkia ei tietenkään voinut päästää sisälle, tungos olisi ollut hirvittävä ja ruoka loppunut lyhyessä ajassa, ja tappeluita olisi syntynyt, tilasta ja ruuasta, joten ulkopuolelle jääneille jäi itku ja hammasten kiristys ja syntyi vihaa Jerusalemia kohtaan.

      Jos verrataan sitä nykyaikaan; Eurooppa pyrki rajattomuuteen, ' muurittomuuteen,' kristillisesti ajatellen, kaikille avoin, "taivaallinen Jerusalem, " mutta kuten on huomattu, kaikki eivät voi tulla tänne, vaikka katsovat, että se on heidän oikeutensa saada turvapaikka.


      Miksi ei ? koska syntyy uudenlaista uhkaa ja arvaamattomia tilanteita. Päivi Rasänen sanoi, otetaan vain kristittyjä . Kirkko haluaa kaikenlaisia, että voi käännyttää ja saada uusia jäseniä, Islamit ajattelevat, kaikkien on palattava meidän luokse, mutta kansa, joka kaiken maksaa, sanoo, että ei riitä rahat ja elatukset ja on vielä antikristillistä.


      Monimutkaista......... taivaallista. Laajentumista, oppimista ja ymmärryksen lisääntymistä kokemuksen kautta.

      • MikäIhmeenHyökkäys

        Mikä Ihmeen hyökkäys? Miksi diasporassa asuvat juutalaiset olisivat hyökänneet Jerusalemiin? Ei kukaan hyökännyt, vaan ihmiset olivat pyhiin vaellusmatkalla temppeliin helluntaiksi.


      • JuutalaisiaOlivat

        Miksi farig on päättänyt, että opetuslapset olivat aikeissa hyökätä Jerusalemiin? Miksi, kun ei ole mitään syytä? Jeesuksen opetuslapset olivat ihan tavallisia juutalaisia, he kulkivat ensin Jeesuksen mukana pitkin Galileaa ja Jeesus opetti heitä kuin kukatahansa muukin rabbi. Ja kun Jeesus kuoli, opetuslapset pysyivät Jerusalemissa, mursivat leipää ja kävivät jokapäivä temppelissä rukoilemassa. Vasta Saul Tarsolainen aloitti vainot ja karkoitti Jeesuksen seuraajat Jerusalemista. Silloin nämä pakenivat Jerusalemista aina Kesareaan, Antiokiaan ja Damaskokseen. Ja kun kun Jeesuksen seuraajin kohdistunut vainoaminen loppui, he palasivat takaisin Jerusalemiin jatkamaan leivän murtamista ja temppelissä rukoilua.


      • fari.g
        JuutalaisiaOlivat kirjoitti:

        Miksi farig on päättänyt, että opetuslapset olivat aikeissa hyökätä Jerusalemiin? Miksi, kun ei ole mitään syytä? Jeesuksen opetuslapset olivat ihan tavallisia juutalaisia, he kulkivat ensin Jeesuksen mukana pitkin Galileaa ja Jeesus opetti heitä kuin kukatahansa muukin rabbi. Ja kun Jeesus kuoli, opetuslapset pysyivät Jerusalemissa, mursivat leipää ja kävivät jokapäivä temppelissä rukoilemassa. Vasta Saul Tarsolainen aloitti vainot ja karkoitti Jeesuksen seuraajat Jerusalemista. Silloin nämä pakenivat Jerusalemista aina Kesareaan, Antiokiaan ja Damaskokseen. Ja kun kun Jeesuksen seuraajin kohdistunut vainoaminen loppui, he palasivat takaisin Jerusalemiin jatkamaan leivän murtamista ja temppelissä rukoilua.

        Olihan syytä, olivat ne kuninkuus ja valtakunta haaveet.

        Mikä muuten on rabbin ja fariseuksen ero ?


      • fari.g kirjoitti:

        Olihan syytä, olivat ne kuninkuus ja valtakunta haaveet.

        Mikä muuten on rabbin ja fariseuksen ero ?

        Lisäksi...

        Josefus kertoo tarinan eräästä egyptiläisestä valheprofeetasta ja taikurista, joka keräsi joukkoja ja vei heidät kiertoteitä niin sanotulle Öljymäelle. Tämän profeetan tarkoituksena oli vallata Jerusalem ja ryhtyä hallitsemaan sitä yksinvaltiaana. Asiasta saatiin vihiä ja roomalaiset menivät vastaan, kansan tukemana ja he kukistivat joukot.
        Osa pääsi pakenemaan ja osa vangittiin.

        Miksi muuten Pietari olisi kieltänyt kolme kertaa tuntevansa koko henkilöä, jos asiassa ei olisi ollut jotain kapinahanketta ja siitä seuraavaa pelottavaa rangaistusta.


      • JuutalaisiaOlivat
        fari.g kirjoitti:

        Olihan syytä, olivat ne kuninkuus ja valtakunta haaveet.

        Mikä muuten on rabbin ja fariseuksen ero ?

        Mikä kapinahanke? Ei ollut mitään kapinahanketta, Jeesus piti itseään profeettana ja samoin pitivät Jeesuksen oppilaatkin. Jeesus ratsasti pääsiäisjuhlille rauhan tuhtinaana aasin selässä, osoittaakseen olevansa rauhan asialla. Mistä sinulla on moiset sotakuvitelmat?

        Entä miksi juuri "Josefus kertoo tarinan eräästä egyptiläisestä" viittaisi Jeesukseen?

        Ps. Fariseukse tai tarkemmin farisealaiset on juutalainen puolue (eräänlainen herätysliike), kun taas rabbi on arvonimi joka annettiin erityisesti arvostetulle opettajalle.


      • JuutalaisiaOlivat kirjoitti:

        Mikä kapinahanke? Ei ollut mitään kapinahanketta, Jeesus piti itseään profeettana ja samoin pitivät Jeesuksen oppilaatkin. Jeesus ratsasti pääsiäisjuhlille rauhan tuhtinaana aasin selässä, osoittaakseen olevansa rauhan asialla. Mistä sinulla on moiset sotakuvitelmat?

        Entä miksi juuri "Josefus kertoo tarinan eräästä egyptiläisestä" viittaisi Jeesukseen?

        Ps. Fariseukse tai tarkemmin farisealaiset on juutalainen puolue (eräänlainen herätysliike), kun taas rabbi on arvonimi joka annettiin erityisesti arvostetulle opettajalle.

        Oi ja voi, sama kapina menossa vieläkin, vaikka mies on kuollut kaksituhatta vuotta sitten.


    • Asiahan ei tietenkään minulle kuulu, mutta näyttäisi siltä, että aika testaa nyt ' Jeesus porttia' , jonka pitäisi olla pelastuksen portti, että kuinka auki se pystyy olemaan kaikille niille "muille lampaille. "

      Vai tuleeko realiteetit vastaan.

      Ulkoinen todellisuus on olemassa vaikka jotkut eivät sitä havaitse .

      • SAATANA_poistuu

        Jumala on rankaissut Judeo-USA:a. Hän haluaa hävittää tuon SATANAN pesäkkeen viimeiseen Ronald Dumppiin. Sama kohtalo koituu Israelin osalle. Jumala haluaa hävittää tuon SATANAN pesäkkeen viimeiseen Benjamin Rotanhajuun.


      • SAATANA_poistuu kirjoitti:

        Jumala on rankaissut Judeo-USA:a. Hän haluaa hävittää tuon SATANAN pesäkkeen viimeiseen Ronald Dumppiin. Sama kohtalo koituu Israelin osalle. Jumala haluaa hävittää tuon SATANAN pesäkkeen viimeiseen Benjamin Rotanhajuun.

        Eurooppa on myös länttä, joten " kuolema lännelle" tarkoittaa myös meitä ja sen sanoivat aikoinaan muslimimaiden mielenosoittajat. Nykyisin..... Tielle lähteneet.


    • Kansanmurha_siioni

      " LyhytTeologianKatsaus

      12.9.2017 22:57
      Juutalaisissa on paljon myös ateisteja. Juutalaisissa on myös aina ollut paljon erilaisten salaoppien harrastajia, mahd. teosofeja, kabbalismin harjoittajia, okkultisteja. Juutalainen kulttuuri hyväksyy tämän. Juutalaisuus ei ole yksin "Vanhantestamentin uskonto", vaan paljon enemmän, se on myös kulttuuri", joka harjoittaa APARTHEID politiikkaa, perustaa gettoja, ja murhaa niissä Palestiinalais siviilejä, varsinkaan lapsia säästämättä.

    • Raamatussa_selvästi

      Jeesus on Juutalaisuuden Alku, ja vaikuttaa uskon ihmisessä Luojaa kohtaan ja samoin tekee itsensä tunnetuksi ihmisille Juutalaisten Kuninkaana ja sekä Raamattu että Pyhän Hengen vaikutus tarvitaan.

      Tälläkin palstalla kristityt halveksivat Jumalan totuuksia Jeesuksesta ja juutalaisuudesta ja täten myös Raamatun totuudellista ilmoitusta, mutta näinhän tekivät myös fariseukset, sillä eivät olleet saaneet Herran Hengen opetusta, ja annetaan toki lahjana eikä kukaan ihminen voi mistään kerskata koskaan Herran Jeesuksen edessä, mutta hyvä kiittää ja anoa yhä uudestaan ja uudestaan, sillä sitä on hengellinen köyhyys.

    • Vain_juutalaisuudesta

      Vain juutalaisuudesta Jeesuksen kautta voi ihminen pyhittyä totuudessa ja saada sielulleen sen pelastuksen eli pääsyn Jeesuksen tuhatvuotiseen valtakuntaan, kun pian palaa takaisin taivaasta.

      Monet tämän ajan niinkutsutut kristityt ovat susia lampaiden vaatteissa mutta hedelmästään heidät on helppo tuntea.

    • penaper

      Ajattelen vastata aloittajan kysymykseen wikipedia poiminnoilla.
      A 2011 study found that half of all American Jews have doubts about the existence of God, compared to 10–15% of other American religious groups.
      In 2011, roughly 9% of Israeli Jews defined as haredim (ultra-orthodox religious); an additional 10% are "religious"; 15% consider themselves "religious traditionalists", not strictly adhering to religion; further 23% are self-defined "'not very religious' traditionalists" and 43% are "secular" ("hiloni").[101] However, 78% of all Israelis (virtually all Israeli Jews) participate in a Passover seder,[102] and 63% fast on Yom Kippur.

      • JumalaaEpäilevä

        "Vuoden 2011 tutkimuksessa todettiin, että puolet kaikista amerikkalaisista juutalaisista epäilee Jumalan olemassaoloa verrattuna 10-15 % muista amerikkalaisista uskonnollisista ryhmistä."

        Jos pelkkä Jumalan olemassa olon epäileminen tekee ateistin, niin voi pojat, silloin minäkin olen ateisti vaikka uskon Jeesukseen.

        "Vuonna 2011 noin 9 % Israelin juutalaisista oli ultra-ortodoksisia. Lisäksi 10 % oli 'uskovaisi'. 15 % piti itseään 'tapa uskovaisina', eivätkä noudattaneet tiukasti uskontoa. Lisäksi 23% oli määritellyt itsensä 'ei kovin uskonnollisiksi' ja 43% oli 'maallisiksi'. Kuitenkin 78 prosenttia kaikista israelilaisista (lähes kaikki israelilaiset juutalaiset) osallistui Pääsiäisaterialle ja 63 % paastosi suurena Sovituspäivänö."

        Onko tämä loppu selittely sitten ollenkaan tarpeellista?


    • penaper
    • Kun elämässä menee hyvin ovat ateisteja, kun menee huonosti uskovat Jumalaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe