Metsästysseuran puheenjohtaja tappoi kotikissoja

toivottavastisaatuomion

" Onhan se törkeää, miten tappaa naapurin lemmikin ja kehuskelee asialla Facebookissa. Mitä hän luulee sillä saavansa?"

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perhe-jarkyttyi-hyrre-kissan-kohtalosta-koirat-jahtasivat-naapuri-ampui-ja-kehuskeli-teolla-somessa/6599276#gs.YZ06p_o

98

1009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kissantappajatvastuuseen

      "- Maanantaina leikattu ulkokissamme lähti ulos eikä sitä sen jälkeen näkynyt. Torstaina naapuri tuli kertomaan, että alueemme metsästysseuran puheenjohtaja oli ampunut sekä hänen kissansa että meidän kissamme ja laittanut siitä kuvan nettiin, nainen kertoo järkyttyneenä.

      Suomen Metsästäjäliiton Pohjanmaan piiri vahvistaa Iltalehdelle tapauksen.

      Aili harkitsee tekevänsä rikosilmoituksen lemmikkinsä ampumisesta. Hän kertoo, että henkisen ikävän lisäksi asiassa on myös taloudellinen puoli. Hyrre-kissan jalkaleikkaukseen oli nimittäin sijoitettu juuri tuhat euroa.

      Ampuja oli ilmeisesti käyttänyt kissajahdissa apunaan koiria. Naisen mukaan kylillä on epäilty, että koiria on koulutettu varta vasten tähän tarkoitukseen.

      - Meidän naapureilta on ennenkin hävinnyt kissoja, mutta vasta nyt epäilymme saivat täyden varmuuden siitä, kuka kissojen katoamisen takana on."

      http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201709282200425341_u0.shtml

    • PjlleHuutia

      Irtisanokaa metsästysvuokrasopimukset ko. seuralta, perusteena puheenjohtajan toiminta.
      Saattaa piakkoin sitten vaihtua seuran pj.

    • törkeää.touhua

      Pohjalainen-lehden juttu aiheesta:

      ”Koska Tahvo palaa kotiin?”

      "Lapualaisen lapsiperheen rakas lemmikkikissa tapettiin metsään."

      JUHA VAINIO, MARJUT KRIIKKU, LAPUA

      "Lapualaisperhe sai keskiviikkoiltana hyvin surullisen ja hätkähdyttävän viestin tuttavaltaan. Viestiin oli liitetty kuva, jossa näkyi kaksi maassa viruvaa kissaa.
      – Viestissä kysyttiin, onko kuvassa meidän kissa, kun näyttää niin tutulta, perheen äiti kertoo ja sanoo, ettei halua nimeään julkisuuteen.
      Perhe tunnisti toisen kuvassa makaavista kissoista heidän kuusivuotiaaksi lemmikikseen Tahvoksi. Leikattu poikakissa oli helppo tunnistaa punaoranssista raidoituksesta. Äidistä tuntui pahalta, sillä hänelle selvisi, että Tahvo on tapettu tarkoituksella.
      – Meillä on pieniä lapsia, jotka ovat olleet hyvin kiintyneitä Tahvoon. Se on ollut heille tärkeä ystävä.
      Perheessä on viisivuotias, kaksi ja puolivuotias sekä kuukauden ikäinen lapsi. Vanhin lapsista kyselee äidin mukaan päivittäin, koska Tahvo tulee takaisin kotiin.
      – Olemme yrittäneet selittää, että se on lopullista, Tahvo on nyt poissa. Lapset ovat vielä niin pieniä, ettei koko totuutta ole voitu kertoa.
      Perheen äiti kertoo, että Tahvo oli koko yli kuusivuotisen elämänsä aikana aina palannut ulkoa kotiin, kun ilta on alkanut hämärtyä. Kun Tahvo ei alkuviikolla palannutkaan, alkoi hän pelätä pahinta.
      – Koko elämänsä aikana Tahvo ei ole ollut yhtään yötä pihalla. Kyllä meillä oli paha aavistus asiasta, kun yön jälkeenkään kissaa ei näkynyt.
      Perheessä aloitettiin heti surutyö. Tahvon ruokakipot laitettiin yhdessä viisivuotiaan kanssa pois.
      Perheen äiti kertoo seuranneensa sosiaalisessa mediassa kuumana käyvää keskustelua, joka alkoi keskiviikkona. Silloin useisiin sosiaalisen median ryhmiin jaettiin kuvaa, jossa näkyy kaksi kuollutta kissaa ja kaksi kameran suuntaan katsovaa koiraa.
      Kuvapostauksen on alun perin tehnyt Pohjanmaalla metsästysseuran puheenjohtajana toimiva lapualaismies. Mies oli jakanut kuvan Saksanseisoja-nimiseen Facebook-ryhmään. Päivityksen saatetekstissä lukee sanatarkasti näin:
      ”Loppuu perhesuunnittelu... Basko, Honkahovin Sturm, rupiaa olemahan koira. Ja fransmannille opetusta.”
      Moni on tulkinnut kuvan ja saatetekstin siten, että koirat olisivat saalistaneet kissan. Aiheesta ensimmäisenä uutisoinut Iltalehti kertoo, että kissat olisivat kuolleet ampumalla. Iltalehti on haastatellut toisen kuolleen kissan omistajaa.
      Saksanseisoja-ryhmän ylläpitäjä kertoo Facebookin välityksellä, että postaus poistettiin välittömästi, kun se huomattiin.
      Pohjanmaan poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Mikael Appel vahvistaa, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus. Ulkopuolinen henkilö on tehnyt rikosilmoituksen keskiviikkona 27. syyskuuta. Ilmoitus on kirjattu poliisin järjestelmään epäiltynä eläinsuojelurikoksena.
      – Ilmoittaja on kertonut törmänneensä Facebookissa kuvaan, jossa näkyy kaksi tapettua kissaa. Kuva on metsästä Pohjanmaan alueelta, Appel sanoo.
      Seinäjoen eläinsuojeluyhdistyksen päivystysnumerosta keskiviikkona iltapäivällä vastannut Heidi Ström kertoi, että hän on saanut lukuisia ilmoituksia kyseistä, sosiaalisessa mediassa leviävästä kuvasta.
      Seinäjoen eläinsuojeluyhdistyksellä ei ole tietoa, onko kuvan kissat tapettu ampumalla vai ovatko kuvan metsästyskoirat tappaneet ne.
      Ström kertoo, että toisinaan eläinlääkärit pyytävät metsästäjiä apuun villikissojen metsästykseen, jos populaatio on kasvanut häiritsevän suureksi. Omin päin kissoja ei saa metsästää.
      – Ei niitä omin päin saa alkaa ampua, se ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää, Ström sanoo.
      Ström on toiminut yhdistyksessä yli vuoden eikä hän ole ennen törmännyt vastaavaan tapaukseen."

    • törkeää.touhua

      Pohjalaisen juttu aiheesta:

      "Metsästäjäliitto ja -piiri paheksuvat ja selvittävät tapausta"

      JUHA VAINIO

      "Sosiaalisessa mediassa kuohuttanut kissantappokuva vetää vakavaksi Suomen Metsästäjäliitossa.
      Lapualainen, pohjalaisessa metsästäjäseurassa puheenjohtajana työskentelevä mies latasi aiemmin viikolla kuvan kahdesta kuolleesta kissasta Facebookiin. Postauksen saatetekstistä saa kuvan, että mies rehvastelee kissojen kaatamisella.
      Metsästäjäliiton Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jukka Hautala sanoo, että piiri sekä liitto selvittävät tapausta.
      – Liitto ottaa asian käsittelyyn ensi viikon alussa.
      Millaisia ajatuksia tämä tapaus herättää?
      – Niin Metsästäjäliitto kuin piirikään eivät hyväksy lemmikkikissojen tappamista. Se on ihan selvä asia. Metsästys kohdistuu pääasiassa riistaeläimiin, ei missään tapauksessa kotieläimiin. Tietysti se, että villiintyneen kissan saa metsästyslain nojalla tappaa, mutta metsästäjän pitää olla ehdottoman varma, että kissa on villiintynyt. Varmin tapa varmistaa asia on se, että kissa pyydystetään loukulla ja toimitetaan lähimpään alueen kiinniottopaikkaan.
      Voitteko piiritasolla kohdistaa jotain toimia kyseistä henkilöä kohtaan?
      – Liitto ja piiri selvittävät asiaa. Seura on juridisesti vastuussa jäsenistään. Liitto ja piiri edellyttävät, että seurat noudattavat lakia, Riistahallinnon ja Metsästäjäliiton antamia ohjeita sekä eettisiä arvoja. Liitto ottaa asian käsittelyyn ensi viikon alussa.
      – Kyseinen seura on meidän jäsenseuramme, ja puheenjohtaja on seuran jäsen. Olen yrittänyt häntä tavoittaa, mutta en ole saanut vastausta. Liitto voi suositella seuralle joitain toimenpiteitä.
      Oletteko nähneet sosiaalisessa mediassa leviävän kuvan?
      – Kyllä. Pahoittelen suuresti tapahtunutta.
      Onko vastaavanlaista tapausta sattunut aiemmin piirin alueella?
      – Olen ollut 2015 keväästä asti piirin puheenjohtajana. Tänä aikana ei ole ollut tällaisia tapauksia. Olen ollut metsästäjäliiton jäsen useita kymmeniä vuosia, enkä ole edes sinä aikana törmännyt vastaavaan.
      Mistä kaikkialta olette saaneet yhteydenottoja asiasta?
      – Ympäri Suomen. Meillä on piirin omat Facebook-sivut. Sen kautta on tullut yhteydenottoja, ja sähköpostia on tullut suoraan asian tiimoilta.
      Millaisia yhteydenottoja?
      – Kuten oletettua, palaute on ollut kriittistä.
      – Alun perin asia on ollut näiden kahden osapuolen välinen asia. Siinä vaiheessa, kun teko on tapahtunut, tämän kuvaa levittäneen miehen olisi pitänyt olla suoraan yhteydessä kissojen omistajiin ja selvittää asia.
      Millaisia ajatuksia teillä on kyseisestä päivityksestä?
      – Vilkaisin kuvaa. Pahennusta ja harmitusta se herätti. Liitossa on sovittu, ettei mediassa rehvastella saalilla eikä muilla metsästykseen liittyvillä asioilla.
      – Toissa vuonna piirin liittokokouksessa kerroin, että mediassa ei saisi rehvastella saalis- tai muilla metsästykseen liittyvillä asioilla. Se pitäisi saada iskostettua ihmisten kaaliin. Siihen meillä on alkamassa sosiaalisen median koulutus metsästäjäliiton puolesta.
      – Kyseisen tapauksen toiminta antaa viestiä kunnioituksen puutteesta. Saaliseläintä ja kaikkia eläimiä pitää kunnioittaa."

    • möhömahat

      Kissumirrit saavat ulkoilla vapaasti, herkkupaloja riittää luonnossa!

      • Kaikkeapahaateillemulkku

        Hyi saatana mitä kiduttajia on liikkeellä. Toivottavasti äijä kuolee pyöriessään omassa paskassaan elettyään surkean elämän. Tekis mieli sylkästä naamaan tommosta kuppasta äpärää. Jos tappaisit mun kissan niin sylkistit purkkaa otsas kautta. Tervemenoa helvettiin ukko, Hyrre kusee sun suuhun pilvenreunalta.


    • Tyyppi_vaihtoon

      Kaikki "metsästäjät" ei enää saa muuta saalista niin pitäähän sitä jollakin päästä kehumaan (ja sitä pippeliään koettaa jatkaa).
      Nyt vaan kaikki maanomistajat perumaan ko. seuralta maittensa käyttöluvat ko. idiootin toiminnan vuoksi!

    • metsästysrikos

      "METSÄSTYSRIKOS Pohjanmaalaisen metsästysseuran puheenjohtajan muutama päivä sitten julkaisema Facebook-päivitys tappamistaan lemmikkikissoista on saanut kansalaiset raivostumaan.

      Julkisesti eräällä koirasivustolla julkaistussa päivityksessä miehen koirat poseeraavat kahden kuolleen kissan kanssa. Tekijä viittaa saatetekstissä koirien kouluttamiseen ja kehuskelee ivallisesti, että ”loppuu perhesuunnittelu!”

      Molemmat kissat ovat tavallisia lemmikkikissoja."

      https://www.paivanlehti.fi/kohuttu-kissantappaja-on-yleisradion-tyontekija-metsastajaliitto-tuomitsee-teon/

    • tieto.leviää.maailmalla
    • tekijä.vastuuseen

      "Pohjanmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan Lapualla kuolleiden lemmikkikissojen kohtalosta.

      METSÄSTYSRIKOS Pohjanmaalaisen metsästysseuran puheenjohtajan julkaisema Facebook-päivitys tappamistaan lemmikkikissoista sai sekä kansalaiset raivostumaan, mutta nyt myös poliisit toimimaan.

      Julkisesti eräällä koirasivustolla olleessa päivityksessä miehen koirat poseerasivat kahden kuolleen kissan kanssa ja miehen röyhistelevä saateteksti viittasi koirien koulutukseen. Molemmat kissat olivat tavallisia lapualaisia lemmikkikissoja, Tahvo ja Hyrre. Päivän Lehti kertoi tapauksesta tässä.

      Tapahtuneesta tehtiin myös rikosilmoitus sillä omistajat epäilevät, että kissat on ammuttu. Tutkinnanjohtaja Matti Tiainen vahvistaa nyt Ilkka-lehdelle, että rikosilmoitus on kirjattu epäiltynä eläinsuojelurikoksena. Esitutkinta on vasta alussa, ja sen edetessä rikosnimikkeet voivat tarkentua myös metsästysrikokseksi ja vahingonteoksi.

      – Sen enempää ei voi tässä vaiheessa sanoa.

      Poliisi on tietoinen asiasta sosiaalisessa mediassa käydystä keskustelusta. Tapauksen tuominneet kansalaiset ovat selvittäneet miehen kertoneen kissojen tappamisesta aikaisemminkin, vanhimmat jopa jo kymmenisen vuotta sitten. Mahdollinen rikos tuolta ajalta on toki vanhentunut.

      Metsästäjä on ilmoittanut olevansa Yleisradion pitkäaikainen työntekijä, jonka johdosta perustettiin jopa adressi miehen erottamiseksi verovaroin ylläpidettävän laitoksen palveluksesta. Adressi ehti kerätä tuhansia allekirjoittajia, kunnes ylläpito poisti sen mahdollisesti yksityiselämää loukkaavan tiedon esittämisen johdosta.

      Nyt uusi adressi on perustettu kansainväliselle sivustolle ilman miehen henkilötietoja. Tavoitteena on kerätä 2 000 allekirjoittajaa ja luovuttaa adressi sekä Suomen Metsästäjäliitolle että maa- ja metsätalousministerille. Tavoite on jo lähes täyttynyt, allekirjoittajia on ympäri maailmaa. Löydät adressin tästä.

      Suomen Metsästäjäliitto on julkisesti ottanut kantaa miehen toimintaan, jota se ei hyväksy. Se aikoo Metsästäjäliiton Pohjanmaan piirin kanssa käsitellä asiaa vielä tällä viikolla. Pohjanmaan piiriin kuuluu yli 120 jäsenseuraa. Yle ei ole kommentoinut tapahtunutta millään tavalla."

      Lähde: https://www.paivanlehti.fi/poliisi-tutkii-nyt-kissantappajan-toimia-tapaus-ei-ole-koiria-kouluttaneen-miehen-ensimmainen/

    • kannattaa.lukea
    • hölmöt

      tämä on niin inhottavaa!!!!!et en ymmärrä.kukase tuntee tämmöset herrat.antakaa jo iha ystävyydellä ohjeita.l.häpeä.ja koko perheen saanu häpeää tämä pelle.aseet pois ja ne koirat.lakimiehille juttu.tämmösiä nämä nykyajan metsästäjät.on.iha meidäki kylil.rauhotin maani ku rupes tommosia juttuja kuulumaan.kissani ovat nyt ainoat metsästäjät maillani.hyvä niin.eivät hölmöt metsästäjät räiskä maillani ikinä enää.

      • vaaratvaanivatluonnossa

        Valitettavasti olet väärässä, ilvekset ja huuhkajat etsivät ruokaa metsistä, ihan jokapuolella suomea.Ne kuuluvat suomen luontoon, irtokissat eivät.Ja ulos yksinään jätetyt kissat eivät ole siis metsässä oikeasti turvassa, jos et vahdi niiden ulkoiluja, vaikka niin haluaisikin kuvitella.


    • Pössö

      Eikö Metsästyseurojen tehtäviin kuulukaan talkoo voimin poistaa häirikkö eläimet.
      Luonnossa liikkuva rauhoittamaton eläin jota ei muutoin saada poistettua,poistetaan voimakeinoin.
      Laki salli tämän.Tekeillä oleva uusi Kissoja koskeva laki,sallii naapurisovun pirstaloimisen,Kisoja tullaan tapaamaan tulevaisuudessa naapureiden alueilla,varsinkin jos satut saamaan naapuriksesi
      Kissafarmin.Kani farmeja on jo Koira-aitauksien naapurirajoilla.Lailla pyritään kiireisiä Lapsia ja Vanhempia auttamaan,vähentämällä lemmikille annettavaa hoitoa ja valvontaa.Saadaan naapuritkin osallistumaan meidän lemmikin hoitoon.Kengissä sitä Lemmikin paskaa voi sitten
      aamu pimiässä kuljettaa lämpimään autoon, ei unohdu lemmikin hoito.

    • Diiddidii

      Voiha kisumirrit, seki on pahanlaatuinen tuhoeläin luontoon päästessään. Lapuan mies suoritti riistanhoitotyötä.

    • KaikkiHyötyisivätTästä

      Menkää kaikki allekirjoittamaan ja jakamaan tämäkin adressi! Vetoomus ei koska tätä kissantappojuttua, vaan pyrkii saamaan kissojen ja koirien tunnistusmerkinnän ja rekisteröinnin pakolliseksi tulevaan uuteen eläinsuojelulakiin.

      Mikäli vetoomuksen tavoite toteutuisi, vähentäisi se kissojen hylkäämistä ja kadonneiden kissojen palautumista omistajilleen. Pitkällä tähtäimellä näin päästäisiin eroon villikissapopulaatioista eikä metsästäjillä olisi enää oikeutta tappaa edes ns. oikeita villikissoja, kun villikissoja ei enää olisi ollenkaan. Valtiolle ja kunnille tulisi myös huomattavat säästöt, kun eläinsuojelukustannukset pienenisivät.

      Vetoomuksen voi allekirjoittaa halutessaan siten, etteivät allekirjoittajan nimi ja paikkakunta näy internetissä.

      https://www.adressit.com/vetoomus_elainten_tunnistusmerkinnan_puolesta_uuteen_elainsuojelu

      • kannatetaan

        Tuosta tunnistusmerkintä- ja rekisteröintipakosta hyötyisivät metsästäjätkin. Ei kissoja pidettäisi niin paljon vapaina. Ei tarvitsisi metsästäjien pelätä, että metsästyskoirat tappavat jonkun kotikissat ja maine menee jne.


      • sirutustulkohon
        kannatetaan kirjoitti:

        Tuosta tunnistusmerkintä- ja rekisteröintipakosta hyötyisivät metsästäjätkin. Ei kissoja pidettäisi niin paljon vapaina. Ei tarvitsisi metsästäjien pelätä, että metsästyskoirat tappavat jonkun kotikissat ja maine menee jne.

        Kyllähän kissoja aina on saanut vapaana pitää.Omistajilta vaan unohtuu valvoa missä se oma lemmikki liikuskelee,ja estää sen karkaaminen ja katoaminen.Sirutus on hyvä.Ja tehokkainta se on,kun annetaan kiinniotto palkkio sirutetun kissan löytäjälle.Silloin kissat tuodaan löytöeläintalolle,jossa sirusta löytyy omistaja.Joka maksaa kiinniottopalkkion,ja hoitomaksun löytälälle ja kiinnuottajalle.Ja tietysti kissan heitteillejätöstä sakon valtiolle,jos kissa on nälkiintynyt tai hoitamaton,omistaja maksaa hylkäämisestä isomman sakon.Jospa silloin omistajat alkais huolehtia lemmikeistään lakien mukaan.Ja kissat sais enää arvoistansa elämää, omistajansa luona,lemmikkinä.Jonka ulkoiluja vahditaan lakien vaatimalla tavalla,ja kissan karkaaminen estetään.
        Toivotaan että lakiuudistus tulee.Ja vaatii omistajia hoitamaan ottamansa eläimet,omalla omistamallaan alueella.Nykyään kissat ovat usein riesa naapurustolle,virtsaa ja ulostetta on vieraissa pihoissa.Linnunpoikaset tapetaan pesiinsä,eikä kissoista välitetä,kun ei niitä turvassa vaaroilta pidetä.Kissoja ei saisi nytkään omalta pihalta pois päästää.Jos lakien mukaan kissoja pitää,Ne ei oo metsis eikä vierais nurkis.


      • jytfgkgf52hlm
        sirutustulkohon kirjoitti:

        Kyllähän kissoja aina on saanut vapaana pitää.Omistajilta vaan unohtuu valvoa missä se oma lemmikki liikuskelee,ja estää sen karkaaminen ja katoaminen.Sirutus on hyvä.Ja tehokkainta se on,kun annetaan kiinniotto palkkio sirutetun kissan löytäjälle.Silloin kissat tuodaan löytöeläintalolle,jossa sirusta löytyy omistaja.Joka maksaa kiinniottopalkkion,ja hoitomaksun löytälälle ja kiinnuottajalle.Ja tietysti kissan heitteillejätöstä sakon valtiolle,jos kissa on nälkiintynyt tai hoitamaton,omistaja maksaa hylkäämisestä isomman sakon.Jospa silloin omistajat alkais huolehtia lemmikeistään lakien mukaan.Ja kissat sais enää arvoistansa elämää, omistajansa luona,lemmikkinä.Jonka ulkoiluja vahditaan lakien vaatimalla tavalla,ja kissan karkaaminen estetään.
        Toivotaan että lakiuudistus tulee.Ja vaatii omistajia hoitamaan ottamansa eläimet,omalla omistamallaan alueella.Nykyään kissat ovat usein riesa naapurustolle,virtsaa ja ulostetta on vieraissa pihoissa.Linnunpoikaset tapetaan pesiinsä,eikä kissoista välitetä,kun ei niitä turvassa vaaroilta pidetä.Kissoja ei saisi nytkään omalta pihalta pois päästää.Jos lakien mukaan kissoja pitää,Ne ei oo metsis eikä vierais nurkis.

        Näin juuri! Erittäin kannatettavaa! Ja siruttamaton kissa on villikissa ja lopetetaan!!


      • eiturhialopetuksia

        No, minust se villikssaksi luultavakin,sirutonkin,on parasta kuljetella löytöeläintalolle.Siellä sitten tarkkailevat,ja hoitavat kissaa, siinä se selviää onko siitä ihmisten lemmikkinä elelemään.Vai onko kesyyntyminen mahdotonta.Villin kissan hoitaminen, jos se sairastuu, on mahdotonta, jos kissaa ei voida käsitellä.


    • KaikkiHyötyisivätTästä

      korjaus:
      - LISÄISI kadonneiden palautumista omistajilleen
      - tämä vetoomus ei KOSKE kissantappojuttua

    • Propsit_ukolle

      Mestari!

    • kaikkien_parhaaksi
      • plomps

        Ihan hyvä asia jota kannatan, mutta ei paljon auta jos kissat tapetaan ja poljetaan johonkin suohon tm. piiloon.


    • 6.9.2018

      Saako kissaa pitää irti taajamassa? - Poliisi ja eläinsuojeluneuvoja vastaavat
      Sekä virkavalta että eläinsuojelijat toivovat, että kissat eivät kulkisi irrallaan taajamissa. MIKÄÄN LAKI EI SITÄ KUITENKAAN KIELLÄ.

      Villiintyneeksi tai villiksi kissa luokitellaan vasta siinä vaiheessa, kun se käyttää ravinnokseen pelkästään itse pyydystämäänsä ruokaa. Villiintyneiden kissojen loukuttamisesta huolehtivat kuntien ja kaupunkien valvontaeläinlääkärit.


      https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/f0c300df-72bb-44f7-8fd3-3573e7bb6f84

    • 855471

      Oliko kissantappajan nimi ja paikkakunta missä?

      • 43wtrfaew3zgzserd

        Kohdista vihasi oikein!

        Oikea syyllinen on henkilö, joka päästi kissan HEITTEILLE kulkemaan.

        HEITTEILLÄ juokseville kissoille voi sattua kaikenlaista. Lemmikkieläimen turvallisuus on omistajan vastuulla, ei muiden kansalaisten.

        Mahtuuko aivokapasiteettiin vai meneekö yli hilseen?


      • whattheF

        Meinasitko viedä kissasi lopetettavaksi, kun kyselet nimeä ja paikkaa?


    • ohjeksia

      Sen varmistamiseksi, että rankaisu kohdistuu nimenomaan kissojen tappajaan, metsästysoikeuksien vuokraajien tulee toimia yhdessä, ottaa yhteyttä seuran hallintoon ja ilmoittaa, että metsästysseura poistaa kissantappajan seurajäsenyyden ja metsästysoikeudet vuokratuilla alueilla sillä uhalla, että kaikki metsästysvuokrasopimukset irtisanotaan jopa heti päättyviksi vuokrasopimuksen niin salliessa.
      Eli kissaintappaja, tai maat ja kissaintappaja lähtee.
      Ohje on metsästäjältä ja seuratoiminnassa useita kymmeniä vuosia hallinnossa toimineelta.

      • Vahtikaaomianne

        Kissoja ei uutisien mukaan ammuttu .Vaa koirat löysi ne metsästä,liekö tappaneet vai joku muu eläin.
        Minusta tuossa ei ole aihetta metsästäjää moittia.Itselläkin metsästyskoira,enkä sille voi mitään jos joku päästää kissan sen ulottuville metsässä,tai mun pihalla.Eihän koira kissoja erottele muista pienpedoista.
        Kyllä jokainen on omistaan vastuussa,jos kissa on omalla pihalla,tai taluttimessa.Niin silloin korvaa koiran omistaja.Muussa tapauksessa täytyy katsoa kummalla on alueella lupa olla.Kissan paikka ei ole yksin metsissä tai vieraissa pihoissa.Se kannattaa kissan ottajien sisäistää ja ymmärtää.Eikä kannata riskeerata,autot ja luonnon pedot tappaa kissoja myös.


      • 4teggaszerg

        Höpöhöpö!

        Tuo on mahdoton ajatus käytännössä toteutettavaksi siinäkin tapauksessa, että Halmesmäki olisi todettu syylliseksi kissojen tappamiseen ( NYTHÄN NIIN EI OLLUT, VAAN SYYTTEISTÄ LUOVUTTIIN ).

        Suuri osa maanomistajista ja vuokraajista kun on vastuullisia ja lemmikeistään huolehtivaa väkeä ja ymmärtää, että suurin syyllinen tapahtuneeseen oli Hyrre-kissan holtiton omistaja. Ei kissojen kuulu juosta luonnossa valvomattomina HEITTEILLÄ.

        Halmesmäki ei syyllistynyt mihinkään rangaistavaan tekoon, sillä hän oli alueella täysin laillisesti harjoittelemassa koiriensa kanssa. Hyrre-kissalla sen sijaan ei ollut mitään asiaa juoksennella valvomattomasti HEITTEILLÄ.


      • kissatsisäl
        4teggaszerg kirjoitti:

        Höpöhöpö!

        Tuo on mahdoton ajatus käytännössä toteutettavaksi siinäkin tapauksessa, että Halmesmäki olisi todettu syylliseksi kissojen tappamiseen ( NYTHÄN NIIN EI OLLUT, VAAN SYYTTEISTÄ LUOVUTTIIN ).

        Suuri osa maanomistajista ja vuokraajista kun on vastuullisia ja lemmikeistään huolehtivaa väkeä ja ymmärtää, että suurin syyllinen tapahtuneeseen oli Hyrre-kissan holtiton omistaja. Ei kissojen kuulu juosta luonnossa valvomattomina HEITTEILLÄ.

        Halmesmäki ei syyllistynyt mihinkään rangaistavaan tekoon, sillä hän oli alueella täysin laillisesti harjoittelemassa koiriensa kanssa. Hyrre-kissalla sen sijaan ei ollut mitään asiaa juoksennella valvomattomasti HEITTEILLÄ.

        Totta,suomen metsissä ei pitäis olla muita kissoja ku ilveksiä.Eikä kissoja saa päästää vieraiden alueille. Eli kissan omistajia kannattaisi ohjeistas asiasta.


    • luottamustalisäävä

      erittäin kannatettava kommentti.kiitos et jotkut uskaltaa.on ollut huoli erään kommentoijan taholta et kaikki metsämiehet hyväksyy asiat.on ilo lukea myös poikkeavaa kommenttia.tässä tapauksessa on myönteinen ja metsästäjienkin kannalta luottamusta antava.

    • kuulumisiinkisuista

      ja nähtäväksi jää saako kissan surmansuuhun saattaneen jäsenyys diskattu vai pitääkö kyseinen toimi laittaa käytäntöön.se on seura nyt niin.ja maanvuokraajat pitäkää maa tiedon tasalla eli kirjuutelkaa kuulumiset.

    • koiranomistaja

      Metsästyslakiin pitäisi tehdä sellainen muutos, että villiintynyt kissa ei olisi enää riistaeläin eli sitä ei saisi tappaa, sillä liian moni kotikissa "katsotaan villiintyneeksi" ja sillä perusteella saa kuulan kalloonsa. Kissantappajille pitäisi määrätä niin suuri sanktio, että jättäisivät killit rauhaan nyt ja tulevaisuudessa.
      Villiintyneen kissan määritelmäkin on kuin veteen piirretty viiva ja loppupeleissä aika harva osaa arvioida täsmälleen onko kyseessä villiintynyt kenenkään omistamaton eläin vai harhateillä oleva lemmikki. Kiltti kotikissakin kun saattaa vaikuttaa hyvinkin aggressiiviselta jos se on säikähtänyt, stressaantunut tai tullut yllätetyksi vieraassa tilanteessa.

      Kaikki luonnosta tai omasta pihapiiristä tavatut kissat pitäisi kuitenkin ottaa kiinni esim. loukulla ja viedä löytölään jossa tsekataan, että onko kyse villiintyneestä vai kotikissasta. Kannatan myös sirutuspakkoa kuin myös kasvatettujen pentueiden rekisteröintiä olipa kyseessä maatiainen tai rotukissa. Irrallaan oman pihapiirinsä ulkopuolella liikkuvien kissojen omistajille niin mehukas sakko, että oppisivat aitaamaan kissalleen ulkoilualueen tai taluttamaan sitä valjaissa.

      Sitten vielä muistutus: Villiintyneen kissan lopetuksessa laillisia tapoja ovat eläinlääkärin suorittaman lopettamisen lisäksi ampuminen suoraan aivoihin tai välittömästi tappava kaasu. Villiintynytkään kissa ei siis ole lainsuojaton, eikä sitä saa lopettaa milä keinoin tahansa (lähde: Kissa ja laki)

      • ei_saa_valehdella

        ÄLÄ VALEHTELE!

        VILLIINTYNYT KISSA EI OLE RIISTAELÄIN NYKYISESSÄKÄÄN METSÄSTYSLAISSA.

        Metsästyslaki 28.6.1993/615, 5§ ( https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615#L1P5 ) Riistaeläimet ja rauhoittamattomat eläimet.

        Villiintynyttä kissaa ei mainita kummassakaan luettelossa, mutta rauhoittamattomien eläinten luettelon jälkeen todetaan:

        "Villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään."

        Metsästysasetus 12.7.1993/666 21§ ( https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930666?search[type]=pika&search[pika]=metsästysasetus#P21 ) mukaan " Kissan sekä rauhoittamattomien lintujen ampumiseen saa käyttää ampuma-asetta, joka täyttää 16 a §:n 1 momentissa tai 17 §:ssä asetetut vaatimukset.".

        Eli käytännössä villiintyneen kissan voi täysin laillisesti ampua esim. pienoiskiväärillä tai haulikolla, jonka kaliiperi on 10-20.


      • ei_saa_valehdella
        ei_saa_valehdella kirjoitti:

        ÄLÄ VALEHTELE!

        VILLIINTYNYT KISSA EI OLE RIISTAELÄIN NYKYISESSÄKÄÄN METSÄSTYSLAISSA.

        Metsästyslaki 28.6.1993/615, 5§ ( https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615#L1P5 ) Riistaeläimet ja rauhoittamattomat eläimet.

        Villiintynyttä kissaa ei mainita kummassakaan luettelossa, mutta rauhoittamattomien eläinten luettelon jälkeen todetaan:

        "Villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään."

        Metsästysasetus 12.7.1993/666 21§ ( https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930666?search[type]=pika&search[pika]=metsästysasetus#P21 ) mukaan " Kissan sekä rauhoittamattomien lintujen ampumiseen saa käyttää ampuma-asetta, joka täyttää 16 a §:n 1 momentissa tai 17 §:ssä asetetut vaatimukset.".

        Eli käytännössä villiintyneen kissan voi täysin laillisesti ampua esim. pienoiskiväärillä tai haulikolla, jonka kaliiperi on 10-20.

        Korjaus linkkiin Metsästysasetus 12.7.1993/666 21§

        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930666#P21


    • AJ.S

      4 päivänä huhtikuuta 1996 annetun eläinsuojelulain (247/96) nojalla kissan saa lopettaa eläinlääkärin toimesta asianmukaisella nukutus- tai lopetusaineella tai ainoastaan ampumalla aivoihin tai käyttämällä kaasua, joka aiheuttaa välittömän tajunnan menetyksen ja kuoleman.

      Eläinsuojelulaki on uudempi laki joten sitä on uskominen. Kissa on kissa olipa se mummon lemmikki tai villiintynyt kolli eli jos ammut, pidä huoli että osut aivoihin.

      Hei ei_saa_valehdella, miten sun persettäsi kutittaa niin paljon että pitää nillittää cacps lock:illa korostaen jos joku kirjoittaa vahingossa tai tietämättömyyttään riista- kun pitäisi kirjoittaa rauhoittamaton eläin? Olisit vain ystävällisesti korjannut asian etkä alkanut kimittää kuin pikku kakara. Rau-hoi-tu.

      • ei_saa_valehdella

        Höpöhöpö!

        Lain iällä ei (ainakaan pääsääntöisesti) ole merkitystä soveltamisjärjestykseen. Älä turhaan yritä moista naurettavaa potaskaa tänne suoltaa!

        Metsästyslaissa villiintynyt kissa rinnastetaan rauhoittamattomiin eläimiin, joita saa pyydystää Metsästyslain mukaisesti Metsästysasetus 12.7.1993/666 21§:ssä säädetyillä ampuma-aseilla sekä lisäksi samaisen lain 20§ mukaan myös jousiaseella.

        Eläinsuojelulakia taas sovelletaan silloin, kun ollaan lopettamassa koti-, tuotanto- tai lemmikkieläimiä. Huomattava on myös, että esittämäsi kissan lopettamisen edellytykset eivät suinkaan ole peräisin eläinsuojelulaista, kuten virheellisesti yritit väittää, vaan Eläinsuojeluasetus 7.6.1996/396:sta, tarkemmin sanottuna sen 10. luvusta. Linkki asetukseen: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960396#L10

        Mainitun asetuksen 32§, josta mainitsemasi lopetussäännöt oikeasti ovat peräisin, koskee pienikokoisten seura- tai harrastuseläinten lopettamista. Linkki ko. pykälään: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960396#L10P32

        Villiintynyt kissa ei mitenkään voi olla yhtä aikaa sekä metsästyslain tarkoittama rauhoittamaton eläin että pienikokoinen seura- tai harrastuseläin.

        SILLOIN ON SYYTÄ NILLITTÄÄ, JOS JOKU KIRJOITTAA PALSTALLE NOIN TÄYTTÄ PASKAA, KUIN SINÄ. Ihan sama, teitkö sen tyhmyyttäsi, tahallasi, tietämättömyyttäsi tai vahingossa.

        KEHTAAT VIELÄPÄ LOUKKAANTUA JA NILLITTÄÄ VASTAAN, VAIKKA ITSE OLET ENITEN VÄÄRÄSSÄ!


    • AJ.S

      Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään 4 päivänä huhtikuuta 1996 annetun eläinsuojelulain (247/96) nojalla:
      Eläinsuojeluasetus 7.6.1996/396

      Asetus on säädös kuten lakikin.
      Säädökset eivät saa olla ristiriidassa keskenään.

      Evira:
      "Villiintyneisiin kissoihin liittyviä säännöksiä on kirjattu useaan lakiin, muun muassa
      eläinsuojelulakiin (247/1996), metsästyslakiin (615/1993) ja terveydensuojelulakiin (763/1994)"

      Kotikissa ja villiintynyt kissa ovat samaa lajia. Villiintynyttä kissaa koskee eläinsuojelulaki ihan samalla lailla kuin kotikissaakin. Jos et sitä ymmärrä etkä osaa asiasta asiallisesti keskustella vaan saat itkupotkuraivarin ja kielenkäyttösi on mitä on, voidaan vetää johtopäätös: et ilmeisesti ole aikuinen ja jos olet, olet trollaaja. Kirjoitustyylisi on tuttu muiltakin palstoilta.

      Osaat kyllä lakeja linkittää, mutta kuinka paljon olet alaa opiskellut muuallakin kuin netissä?

      • ei_saa_valehdella

        "Asetus on säädös kuten lakikin.
        Säädökset eivät saa olla ristiriidassa keskenään."

        Onko joku väittänyt jotakin muuta? Kuka? Missä?

        Eikä siinäkään ole mitään uutta, että villiintyneisiin kissoihin liittyviä säännöksiä löytyy useista laeista.

        Mutta ÄLÄ NYT HYVÄ LAPSI YRITÄ HÖPÖTTÄÄ, että rauhoittamattomia eläimiä tai villiintynyttä kissaa luonnosta pyydystettäessä pitäisi ampujan aina osua aivoihin! Eihän metsästyksenkään osalta missään semmoista vaadita, koska semmoinen on käytännössä mahdotonta toteuttaa.

        Jotakin tolkkua pitäisi sinunkin höpötyksissäsi sentään olla!

        Omistajansa kotipiirin rajojen ulkopuolella ilman valvontaa oleva kissa on HEITTEILLÄ. Kotieläimeksi otetun kissan HEITTEILLEjättö ja hylkääminen on metsästyslaissa kielletty. Em. perusteella on kaikkien sangen kohtuullista olettaa, että luonnossa vastaan tuleva valvomaton kissa on ainakin jossain määrin villiintynyt.

        Mikäli kyse on koti- tai lemmikkieläimestä, niin sillähän pitäisi olla omistaja tai joku muu ihminen valvomassa eläimen liikkumista. Lähtökohtahan kuitenkin lienee se, että yhtä lailla metsästäjien kuin kissanomistajienkin kuuluu noudattaa voimassa olevia lakeja, vai mitä?


    • metsämökki

      Kissa on sitkeä eläin joka saattaa ottaa jalat alleen pahasti ammuttunakin. Niin ollen se kohtaa kuolemansa kituen ja kärsien. Eläinlääkäri on kertonut karmeita tarinoita kissoista joita on tapettu tai yritetty tappaa tavalla tai toisella. Metsästäjät todistavat samaa. Jos kissa on pakko lopettaa se täytyy tehdä inhimillisesti, ainoastaan lain määräämin keinoin ja siten että henki on pois kerralla ilman kärsimystä. Laissa ei ole ihmisten kiusaksi määrätty tapoja joilla kissan saa lopettaa vaan niin on tehty eläintä ja sen parasta ajatellen. Kukapa meistä haluaisi että eläin joutuu kärsimään? Ei muut kuin ainoastaan sadistit. Kannatan sitä että villiintynyt kissa poistetaan rauhoittamattomien nisäkkäisen listalta ja että se saisi saman lain suoman turvan kuin kotikissa sillä eroituksella että eläinlääkärin tai eläinsuojeluvalvojan luvalla eläinsuojelullisin perustein villiintyneen kissan saisi lopettaa.
      P.S. toivottavasti kissoja huvikseen tappavat ihmiset ovat nykyisin vähemmistö. Minä heitä valitettavasti tunnen ja olen tuntenut.

      • 34tga3egaeges

        Entä ne kissat, jotka HEITTEILLÄ juostessaan joutuvat luonnon eläinten raatelemiksi, putoavat tai juuttuvat kiinni ja kuolevat nälkään jne??

        Onko sellainen inhimillinen lopetustapa?

        Minkä takia lemmikeistään ei viitsitä huolehtia, vaan päästetään niitä HEITTEILLE ja alttiiksi kaikille kamaluuksille?

        Eläinsuojelulla on paljon tehtävää kissanomistajien asenteiden korjaamisessa. Kannattaa suunnata panostukset sinne.


      • 83e7333kg
        34tga3egaeges kirjoitti:

        Entä ne kissat, jotka HEITTEILLÄ juostessaan joutuvat luonnon eläinten raatelemiksi, putoavat tai juuttuvat kiinni ja kuolevat nälkään jne??

        Onko sellainen inhimillinen lopetustapa?

        Minkä takia lemmikeistään ei viitsitä huolehtia, vaan päästetään niitä HEITTEILLE ja alttiiksi kaikille kamaluuksille?

        Eläinsuojelulla on paljon tehtävää kissanomistajien asenteiden korjaamisessa. Kannattaa suunnata panostukset sinne.

        Tule pois sieltä isojen poikien metsästyspalstalta takaisin lemmikkipuolelle vouhkamaan.


      • 3t3aetgzgeszgfsed
        83e7333kg kirjoitti:

        Tule pois sieltä isojen poikien metsästyspalstalta takaisin lemmikkipuolelle vouhkamaan.

        Satuttaako totuus, kun tuolla lailla lapsellisesti pitää kiukutella?

        Eikö Suomi olekaan vapaa maa, jossa voi vouhkata missä huvittaa?

        Eikö sinulle riitä oma vouhkaamisesi? Miksi haluat tunkea nokkasi muidenkin vouhkaamiseen?

        Ole hyvä ja selitä!


    • kissaeikuululuontoon

      Hirveä poru tehty kissa-asiasta. Mulla on kotona kaksi kissaa ja sukulaismiehellä vieläpä palkintorotukatteja, eikä yksikään niistä kissoista ole koskaan irrallaan ulkona ollut elinaikanaan. Meidän toinen kissa löytyi n.7viikon ikäisenä (eläinlääkärin arvio) penikkana asvalttitielle heitettynä 6 vuotta sitten sateisena iltana .Sieltä sen pelastin talteen.Autojen alta. Kyllä tämä kissa-asia on sellainen, että kissanomistajan vastuu on aina eläimestään.Siitä ei käy tinkiminen yhtään. Eihän tuonne koiriakaan iltaisin irti lasketa! Ja wanhat hiirikissahöpinät joutaa romukoppaan. Kyllä luonnossa on kettuja, pöllöjä ja haukkoja, korppeja ja variksia ym. jotka hiiret ja rotat syö. Jos kissa olisi tarkoitettu Suomen luontoon, olisi sillä siellä oma ekolokero. Kissa on ihmisen jalostama lemmikkieläin ja kuuluu omistajansa huolenpitoon.

      Itse olen myös metsästysharrastaja ja voin sanoa sen, että kissat mitkä elävät tuolla luonnossa villiintyneinä tai puolivilleinäkin, on oikeasti huono juttu. Vuosien takaa on kokemus, kuinka pientä lasta "ulkokissa" repi hampailla kämmenen lävitse lapsen kyykistyttyä vaineläintä katsomaan ja ojensi kätensä kylätiellä. Seuraus hyökkäyksestä oli 30 kilometrin lääkärikäyntimatka, jäykkäkouristusrokote ,kämmenen ompelu ja monen yön painajaiset. Itse elukka katosi metsään mistä tulikin.

      Pitää myös muistuttaa, että kissa levittää virtsassaan Toksoplasmoosia tartunnan saadessaan. Ja virtsatessaan esim. taajamassa lasten leikkipuiston hiekkalaatikkoon, saastunut eläin levittää mahdollisen tautinsa hiekkalaatikolle lapsensa kanssa leikkimään istuvan raskaana olevaan äitiin virtsatun hiekan kautta. Suomessa tietyissä asioissa mennään liian tunteella, eikä käsitetä esim zoonoosien vaaroja ja sitä, että se oma lemmikki voi olla väli-isäntä erilaisille ihmisille aiheuttaville ongelmille.
      Kova hinta kissan ulospäästämisessä voi olla myös, kun lemmikkimisse tuo turkissaan Lymen tautia kantavan puutiaisen, omistajansa vuoteeseen. Kannattaa oikeasti miettiä asioita, ennen metsästäjien tuomitsemista. Myös sen eläimen omaa hyvinvointia. Monet kissat joita tuolla reissussaan näkee, ei näytä hoidetuilta. Jotkut ei ole eläinlääkärissä käytetty koskaan.

    • qqqqqqqqqqq

      Kissa ei todellakaan ole luontoon kuuluva eläin, mutta ei niitä silti pitäisi tappaa vaan ottaa kiinni ja viedä löytöeläintarhaan. Mikä metsästäjä sellainen on joka tappaa ihan vain huvin vuoksi? Tuskin yksikään kissantappaja kissapaistia itselleen tekee. Sitä ollaan sitten niin kovaa poikaa kun on mirriraukan hengiltä saanut. Helvetin hieno eräteko ainakin omasta ja äidin mielestä.

      Mitä koiriin tulee, niin kyllä niitä rakkeja ihan liikaa irti jolkottele ja harmia muille aiheuttaa. Onko se koiran kouluttamista kun piski on yksin maastossa ja omistaja jossain ihan muualla? Jotain rotia täytyisi koirien omistajillekin saada ettei koiran ulkoiluttaminen olisi sama asia kuin laskea piski vapaaksi.

      • 3t4haq4ehgashs4s4r

        Kissan tappamisessa on sellainen pointti, että kerran tapettu kissa ei ainakaan ihan heti kohta ole uudelleen pihassa häiriköimässä. Jos vie löytölään, niin sieltä idiootti vain hakee kissansa pikkurahalla takaisin ja jatkaa häiriköintiään entiseen malliin.

        Mikä eläinihminen se sellainen muka on, joka ei viitsi huolehtia lemmikkinsä turvallisesta ulkoilusta? Lemmikit ovat omistajansa vastuulla, yritä ymmärtää se.

        Koirien omistajat noudattavat nykyään lakia ihan kiitettävästi, päin vastoin kuin kissanomistajat. Koirista 99% on asiallisesti valvottuina, kissoista taas 99% asiattomasti HEITTEILLÄ.

        Surullista, mutta totta.


      • L.Ande
        3t4haq4ehgashs4s4r kirjoitti:

        Kissan tappamisessa on sellainen pointti, että kerran tapettu kissa ei ainakaan ihan heti kohta ole uudelleen pihassa häiriköimässä. Jos vie löytölään, niin sieltä idiootti vain hakee kissansa pikkurahalla takaisin ja jatkaa häiriköintiään entiseen malliin.

        Mikä eläinihminen se sellainen muka on, joka ei viitsi huolehtia lemmikkinsä turvallisesta ulkoilusta? Lemmikit ovat omistajansa vastuulla, yritä ymmärtää se.

        Koirien omistajat noudattavat nykyään lakia ihan kiitettävästi, päin vastoin kuin kissanomistajat. Koirista 99% on asiallisesti valvottuina, kissoista taas 99% asiattomasti HEITTEILLÄ.

        Surullista, mutta totta.

        Taajamissa on ehkä toisin, mutta maaseudulla suurin osa koirista pidetään vapaana. Enemmän vieraasta koirasta, varsinkin metsästysrotuisesta on haittaa kuin kissasta. Kissa ei tapa kanoja eikä aiheuta vaaraa laiduntaville eläimille toisin kuin koirat.


      • 4393prjgp3rj3p
        L.Ande kirjoitti:

        Taajamissa on ehkä toisin, mutta maaseudulla suurin osa koirista pidetään vapaana. Enemmän vieraasta koirasta, varsinkin metsästysrotuisesta on haittaa kuin kissasta. Kissa ei tapa kanoja eikä aiheuta vaaraa laiduntaville eläimille toisin kuin koirat.

        Ei pidä paikkaansa,

        Edes aaseudulla SUURIN OSA koirista ei ole vapaana. Varsinkaan muualla, kuin omistajiensa pihoissa.

        Sen verran puheissasi saattaa olla perää, että maaseudulla koiria on keskimäärin enemmän vapaana kuin taajamissa. Mutta EI SUUURIN OSA.

        -


      • Ande.L
        4393prjgp3rj3p kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa,

        Edes aaseudulla SUURIN OSA koirista ei ole vapaana. Varsinkaan muualla, kuin omistajiensa pihoissa.

        Sen verran puheissasi saattaa olla perää, että maaseudulla koiria on keskimäärin enemmän vapaana kuin taajamissa. Mutta EI SUUURIN OSA.

        -

        Pitää paikkaansa.
        Maaseudulla elää harhaluulo jonka mukaan kiinnipitoajan ulkopuolella koirat saa olla vapaana missä vain ja milloin vain. Kovapäisimmät koiranomistajat pitävät koiransa vapaana myös kiinnipitoaikana.
        Harva vapaana oleva koira pysyy omistajansa pihassa ellei pihaa ole aidattu. Maaseudulla ei juurikaan näe aidattuja pihapiirejä.


      • 243t3a4wta3wt4a4gta
        Ande.L kirjoitti:

        Pitää paikkaansa.
        Maaseudulla elää harhaluulo jonka mukaan kiinnipitoajan ulkopuolella koirat saa olla vapaana missä vain ja milloin vain. Kovapäisimmät koiranomistajat pitävät koiransa vapaana myös kiinnipitoaikana.
        Harva vapaana oleva koira pysyy omistajansa pihassa ellei pihaa ole aidattu. Maaseudulla ei juurikaan näe aidattuja pihapiirejä.

        Höpöhöpö!

        Nykyään koiranomistajat ovat hyvin kunnollista ja valistunutta väkeä, toisin kuin kissanomistajat.

        Toki muutamia idiootteja valitettavasti mahtuu myös koiranomistajien joukkoon, mutta kyse on vain yksittäistapauksista.

        Koirista 99% on asiallisesti valvottuina, kissoista taas 99% asiattomasti HEITTEILLÄ.

        Semmoist se on.


      • fhd3hau2yhhjhjdw
        243t3a4wta3wt4a4gta kirjoitti:

        Höpöhöpö!

        Nykyään koiranomistajat ovat hyvin kunnollista ja valistunutta väkeä, toisin kuin kissanomistajat.

        Toki muutamia idiootteja valitettavasti mahtuu myös koiranomistajien joukkoon, mutta kyse on vain yksittäistapauksista.

        Koirista 99% on asiallisesti valvottuina, kissoista taas 99% asiattomasti HEITTEILLÄ.

        Semmoist se on.

        Et taida maaseudulla asua?

        Nytkin yksi maastonakki räkyttää ketunkololla ja ei kai tässä auta muu kuin käydä se hännästä pois vetämässä. Ajokoira? Kysy vaan kuinka monta niitä pihapiirissäkin pyörii kuin myös hirvikoiria, oli metsästysaika tai ei. Mitä noutaja tai seisoja tekee pystymetsässä?

        Missä ajattelit keskusteluita jatkaa kun tänne on rekkautumispakko tulossa? Ihan ikävä tulee.


      • 23t3t3at3agtaergae
        fhd3hau2yhhjhjdw kirjoitti:

        Et taida maaseudulla asua?

        Nytkin yksi maastonakki räkyttää ketunkololla ja ei kai tässä auta muu kuin käydä se hännästä pois vetämässä. Ajokoira? Kysy vaan kuinka monta niitä pihapiirissäkin pyörii kuin myös hirvikoiria, oli metsästysaika tai ei. Mitä noutaja tai seisoja tekee pystymetsässä?

        Missä ajattelit keskusteluita jatkaa kun tänne on rekkautumispakko tulossa? Ihan ikävä tulee.

        Ihmettelen todella, millaisella maaseudulla sinä asut, jos oikeasti kokemuksesi ovat, kuten kerrot. Ettei vain kyse olisi siitä, että olet jotenkin onnistunut ärsyttämään seudun koiranomistajat oikein joukolla kimppuusi?

        Mitä lemmikeistä huolehtimiseen tulee, pysyn edelleen kannassani: koirista 99% on asiallisesti valvottuina, kissoista taas 99% asiattomasti HEITTEILLÄ.

        Miksi pitäisi olla huolissaan rekisteröitymispakosta? Eihän se käytännössä muuta juuri mitään. Jo nyt kaikki kirjoittajat ovat tarvittaessa jäljitettävissä sangen helposti ja toisaalta taas juuri mikään ei ole helpompaa, kuin luoda tarvittava määrä valeprofiileja suoli24 rekisteröitymistä varten.

        Asia erikseen on sitten se, kuka semmoiseen viitsii ryhtyä ja kuka ei.


      • jr83y38t855555
        23t3t3at3agtaergae kirjoitti:

        Ihmettelen todella, millaisella maaseudulla sinä asut, jos oikeasti kokemuksesi ovat, kuten kerrot. Ettei vain kyse olisi siitä, että olet jotenkin onnistunut ärsyttämään seudun koiranomistajat oikein joukolla kimppuusi?

        Mitä lemmikeistä huolehtimiseen tulee, pysyn edelleen kannassani: koirista 99% on asiallisesti valvottuina, kissoista taas 99% asiattomasti HEITTEILLÄ.

        Miksi pitäisi olla huolissaan rekisteröitymispakosta? Eihän se käytännössä muuta juuri mitään. Jo nyt kaikki kirjoittajat ovat tarvittaessa jäljitettävissä sangen helposti ja toisaalta taas juuri mikään ei ole helpompaa, kuin luoda tarvittava määrä valeprofiileja suoli24 rekisteröitymistä varten.

        Asia erikseen on sitten se, kuka semmoiseen viitsii ryhtyä ja kuka ei.

        Kuka on trolli ja kuka ei? Olen itse kirjoittanut rehellisesti omista lemmikeistäni ja kokemuksistani. En trollaa. Sinä trollaat. HEITTEILLÄ.

        Millaisella maaseudulla? Maaseudulla jossa useammassakin talossa on erirotuisia metsästyskoiria sekä lemmikkirotuisia. Täällä metsästysharrastus kalastuksen ohella on numero yksi ja valitettavasti iso osa metsästäjistä ei kunnioita naapureita, lakeja eikä edes hyviä tapoja. Muutoinkin täällä kissat ovat vapaana, koirat ovat vapaana, mutta itselleni koirista suurempi riesa on. Sitä en kiistä ettei kissoista voisi naapurustossa ja varsinkin luonnossa riesaa olevan.

        Muutaman koiranomistajan olen varmasti suuttanut, mutta ehkä minulla on oikeus puolustaa perheen lemmikki- ja hyötyeläimiä? Vai eikö ole? Koira kanojen kimpussa tai koira emolehmien laitumella? Koira hevosia jahtaamassa tai koira kaneja tappamassa? Vittu, minä puolustaudun. Sitten kun puolustaudun, saan suuret metsämiehet kimppuuni ja itkeä parkumaan kuinka paha olen. Puolustan vain omiani. Etkö itse sitä tekisi?


      • 43tgaezsgrzsgr
        jr83y38t855555 kirjoitti:

        Kuka on trolli ja kuka ei? Olen itse kirjoittanut rehellisesti omista lemmikeistäni ja kokemuksistani. En trollaa. Sinä trollaat. HEITTEILLÄ.

        Millaisella maaseudulla? Maaseudulla jossa useammassakin talossa on erirotuisia metsästyskoiria sekä lemmikkirotuisia. Täällä metsästysharrastus kalastuksen ohella on numero yksi ja valitettavasti iso osa metsästäjistä ei kunnioita naapureita, lakeja eikä edes hyviä tapoja. Muutoinkin täällä kissat ovat vapaana, koirat ovat vapaana, mutta itselleni koirista suurempi riesa on. Sitä en kiistä ettei kissoista voisi naapurustossa ja varsinkin luonnossa riesaa olevan.

        Muutaman koiranomistajan olen varmasti suuttanut, mutta ehkä minulla on oikeus puolustaa perheen lemmikki- ja hyötyeläimiä? Vai eikö ole? Koira kanojen kimpussa tai koira emolehmien laitumella? Koira hevosia jahtaamassa tai koira kaneja tappamassa? Vittu, minä puolustaudun. Sitten kun puolustaudun, saan suuret metsämiehet kimppuuni ja itkeä parkumaan kuinka paha olen. Puolustan vain omiani. Etkö itse sitä tekisi?

        Trolli ja trolli. Höpöhöpö!

        Kenenkään ei ole mikään pakko lukea tai varsinkaan kommentoida suoli24:ään kirjoittamiani viestejä, vallan mainiosti ne voi jättää huomiotta. Mutta etpä vaan sinäkään malta.

        Omaansa ne puolustavat nekin ihmiset, jotka eivät siedä vieraita kissoja pihoissaan.

        Minkä vuoksi he ovat mielestäsi pahempia ihmisiä, kuin sinä itse?

        On toki ikävää, jos olet saanut naapureiksesi vain ikäviä ihmisiä, mutta oletko todella sitä mieltä, että pelkkää yksipuolista pahaa on teillä päin olemassa? Ei pidä unohtaa, että niin metsä vastaa jne. Sitä paitsi on väärin väittää suurimman osan metsästäjistä käyttäytyvän huonosti.

        Oletkos muuten ihan varma, että HEITTEILLÄ juoksuttamasi kissat pysyvät tarkasti kotipiirisi rajojen sisäpuolella? Elleivät pysy, olet ihan yhtä lailla naapureita, lakeja ja hyviä tapoja kunnioittamaton kansalainen kuin paheksumasi metsästäjätkin.

        -


      • mvheuheheeieie
        43tgaezsgrzsgr kirjoitti:

        Trolli ja trolli. Höpöhöpö!

        Kenenkään ei ole mikään pakko lukea tai varsinkaan kommentoida suoli24:ään kirjoittamiani viestejä, vallan mainiosti ne voi jättää huomiotta. Mutta etpä vaan sinäkään malta.

        Omaansa ne puolustavat nekin ihmiset, jotka eivät siedä vieraita kissoja pihoissaan.

        Minkä vuoksi he ovat mielestäsi pahempia ihmisiä, kuin sinä itse?

        On toki ikävää, jos olet saanut naapureiksesi vain ikäviä ihmisiä, mutta oletko todella sitä mieltä, että pelkkää yksipuolista pahaa on teillä päin olemassa? Ei pidä unohtaa, että niin metsä vastaa jne. Sitä paitsi on väärin väittää suurimman osan metsästäjistä käyttäytyvän huonosti.

        Oletkos muuten ihan varma, että HEITTEILLÄ juoksuttamasi kissat pysyvät tarkasti kotipiirisi rajojen sisäpuolella? Elleivät pysy, olet ihan yhtä lailla naapureita, lakeja ja hyviä tapoja kunnioittamaton kansalainen kuin paheksumasi metsästäjätkin.

        -

        Ulkoilutan kissojani ainoastaan taluttimessa, suuressa ulkotarhassa ja verkoitetulla parvekkeella.
        En paheksu metsästäjiä koska heitä on lähipiirissänikin, paheksun ainoastaan kusipäisiä metsästäjiä joita on monta.
        En vihaa koiria, sillä niitä on ollut, on ja tulee olemaan itselläni aina, mutta eipä niistä muille haittaa ole mitä nyt joku metsästäjä itkee kun koirani on hänen koiralleen lähdön antanut.
        Luen kirjoituksiasi ja joskus jopa niihin vastaan. Tämähän on keskustelupalsta. Harmi ettet mitään itsestäsi muuta annan kuin HEITTEILLÄ. Olisi ollut mukava keskustella asiallisemmin.
        Jos sulla olisi nautoja, hevosia, poroja tai mitä tahansa hyötyeläimiä tai lemmikkejä ymmärtäisit, että yksikin pihapiiriin tai laitumelle eksynyt koira on suuri vaara.
        Jos oikeasti maaseudulla asuisit, tietäisit, että koirat ovat pääsääntöisesti irti.
        Oliko muuta?
        Mä en enää tänne metsästyspuolelle kirjoita kun nämä asiat ei tänne kuulu. See ya toisella areenalla.


      • 3t53t35aetge3seasg
        mvheuheheeieie kirjoitti:

        Ulkoilutan kissojani ainoastaan taluttimessa, suuressa ulkotarhassa ja verkoitetulla parvekkeella.
        En paheksu metsästäjiä koska heitä on lähipiirissänikin, paheksun ainoastaan kusipäisiä metsästäjiä joita on monta.
        En vihaa koiria, sillä niitä on ollut, on ja tulee olemaan itselläni aina, mutta eipä niistä muille haittaa ole mitä nyt joku metsästäjä itkee kun koirani on hänen koiralleen lähdön antanut.
        Luen kirjoituksiasi ja joskus jopa niihin vastaan. Tämähän on keskustelupalsta. Harmi ettet mitään itsestäsi muuta annan kuin HEITTEILLÄ. Olisi ollut mukava keskustella asiallisemmin.
        Jos sulla olisi nautoja, hevosia, poroja tai mitä tahansa hyötyeläimiä tai lemmikkejä ymmärtäisit, että yksikin pihapiiriin tai laitumelle eksynyt koira on suuri vaara.
        Jos oikeasti maaseudulla asuisit, tietäisit, että koirat ovat pääsääntöisesti irti.
        Oliko muuta?
        Mä en enää tänne metsästyspuolelle kirjoita kun nämä asiat ei tänne kuulu. See ya toisella areenalla.

        Ahaa, haluaisit tietää minusta enemmän, jotta voisit takertua henkilökohtaisuuksiin?

        Niinkö?

        Edelleen ihmettelen suuresti väitettäsi siitä, että maaseudulla koirat muka ovat pääsääntöisesti irti. Minun näkemykseni mukaan semmoinen ei voi pitää paikkaansa kuin äärimmäisissä poikkeustapauksissa. Kerrassaan poikkeukselliselle seudulle sitä olet sinäkin asettautunut, ei voi muuta todeta.

        Palstalle kirjoittamistasi viesteistä kuitenkin kuultaa monella tapaa vastenmielinen ja ikävä asennoitumisesi naapureihin, metsästäjiin ja metsästykseen, enkä millään jaksa uskoa, että kyse olisi vain yksipuolisesta pahasta. Riitaan yleensä tarvitaan vähintään kaksi osapuolta.

        En liene suuresti väärässä, jos/kun uskon, ettet ole koko ikääsi asunut nykyisellä kotipaikallasi, vaan olet muuttanut sinne jostakin kaupungista.

        Mitä asiallisuuteen tulee, pyrin vastaamaan asiallisesti asiallisiin viesteihin. Ikävät yleistykset metsästäjistä tai maaseudun asukkaista eivät ole sellaisia.


    • sesiitäkillistä

      Olempa kerran löytänyt kissan. Joka roikkui n. 5 metriä korkealla koivussa, hirttäytyneenä pantaansa. Mitälie tapahtunut, mutta vajaa sormen vahvuinen oksanpätkä, oli kiilautunut kaulan ja pannan väliin. Karukuolema ollut, lähimpiin taloihinkin oli toistasataa metriä.

      • iseufjsbixujfiz

        Kissoille ei pitäisi pantoja laittaa, ei edes joustavia. Luulin itse, että joustava panta olisi ok, mutta eläinlääkäriystäväni kertoi, että joustava panta saattaa luiskahtaa toisen etutassun läpi ja alkaa kissan kainaloaluetta hiertämään karmein tuloksin. Pannassa oleva kilikilikello ei ole kuin kosmetiikkaa, eli hyvänä hiipijänä kissan pannan kulkusen kilinä ei ehdi saaliseläintä varoittamaan. Pannat on oltava pannassa mitä kissoihin tulee. Hyvät turvalliset valjaat, kissa taluttimeen ja taluttimen päähän ihminen. Kissoja voi taluttaa siinä missä koiriakin. Kyllä ne oppivat, sillä kissat eivät ole tyhmiä eläimiä.


    • Ei.jatkoon

      Ihminen joka tappaa kissoja on akkamainen vellihousu eikä mikään metsästäjä metsästäjä.

      • wirjgpiwjriwjoijs

        Vielä akkamaisempi vellihousu on ihminen, joka päästää lemmikkinsä HEITTEILLE, eikä viitsi valvoa eläimen ulkoilua.

        Jos omistaja on asiallisesti ja lakien vaatimalla tavalla valvomassa lemmikkinsä ulkoilua, sitä on melkoisen hankala kenenkään tappaa.

        Joten katse peiliin!

        Niin se vaan menee.


    • Surkuhupaisaa

      Jos ei muuta saalista saa kuin pari kissaa on parempi suorittaa metsästäjätutkinto uudelleen tai mieluummin jäädä kotiin.

      • 34wtgeagtasgaezg

        Itse olet surkuhupaisa.

        Kissojen tappamiseen ei tarvita metsästäjän tutkintoa.

        Kissoja voi tappaa kuka tahansa.

        On omistajan syy, kun ei ole ollut valvomassa kissaansa sen tullessa tapetuksi.


      • ety
        34wtgeagtasgaezg kirjoitti:

        Itse olet surkuhupaisa.

        Kissojen tappamiseen ei tarvita metsästäjän tutkintoa.

        Kissoja voi tappaa kuka tahansa.

        On omistajan syy, kun ei ole ollut valvomassa kissaansa sen tullessa tapetuksi.

        Hei räkänokka kissantappaja, tämä on metsästyspalsta ja aito metsästäjä ei kissoja tapa. Painu v...n!


      • 34ta3ty54aeyasweysw
        ety kirjoitti:

        Hei räkänokka kissantappaja, tämä on metsästyspalsta ja aito metsästäjä ei kissoja tapa. Painu v...n!

        Höpöhöpö!

        Sinähän tässä olet räkänokka. Ja lukutaidoton sellainen vieläpä.

        Kissoja voi tappaa kuka tahansa, siihen ei tarvita metsästäjää tai metsästäjän tutkintoa. Mitä ylivoimaista tuon yksinkertaisen tosiasian ymmärtämisessä sinulle on?

        Luulisi normaalijärkisen henkilön ymmärtävän, että jos ei viitsi huolehtia lemmikistään ja valvoa sen ulkoilua, niin eläimelle voi käydä köpelösti.

        Turha siitä on kenellekään kiukutella, ongelmaan on olemassa helppo ratkaisu.

        HUOLEHDI SINÄKIN KISSASTASI, PELLE!


      • Anonyymi

        Ilmeisesti itsekin olet joku 13 vuotias. Ton saman logiikan mukaan ihmisiäkin voi tappaa kuka tahansa. Ei siihen tarvita metsästäjän tutkintoa. Ainakaan jos katsoo mitä Amerikassa tapahtuu. Toivottavasti painat tuon asian syvälle pääkoppaasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti itsekin olet joku 13 vuotias. Ton saman logiikan mukaan ihmisiäkin voi tappaa kuka tahansa. Ei siihen tarvita metsästäjän tutkintoa. Ainakaan jos katsoo mitä Amerikassa tapahtuu. Toivottavasti painat tuon asian syvälle pääkoppaasi.

        Äläpä lässytä joutavia, pentu!

        Ihan sama, minkä ikäinen minä olen, mutta miten ihmeessä sinun kalloosi ei mahdu, että HEITTEILLÄ juoksevan kissan voi tappaa kuka tahansa ja koska tahansa.

        Siihen ei tarvitse metsästäjän tutkintoa, eikä paljoa muutakaan pätevyyttä.

        Turha siis syyttää metsästäjiä, kun vika on omassa välinpitämättömyydessä, laiskuudessa ja piittaamattomuudessa.

        Sellaista kissaa, josta omistaja huolehtii asiallisesti ja lakien mukaisesti, on kenenkään hyvin hankala tappaa.

        HUOLEHDI SINÄKIN KISSASTASI!


    • Kissanomistajametsästäjä

      Metsästyslaissa sanotaan seuraavaa:

      Rauhoittamattomia eläimiä ovat:

      1) metsämyyrä, vesimyyrä, kenttämyyrä, peltomyyrä, lapinmyyrä, isometsähiiri, isorotta ja kotihiiri;

      2) korppi (poronhoitoalueella), varis, harakka, naakka, harmaalokki, merilokki, kesykyyhky ja räkättirastas.

      Villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään.
      —————————————————————————————————————

      Ongelmaksi muodostuukin se, että mistä erottaa villiintyneen ja villiintymättömän kissan, ellei sillä ole mitään selvää esim. värikästä nauhaa kaulassaan?

      Ennenvanhaa kissa oli lainsuojaton omistajansa tontin ulkopuolella, mutta ei ole ollut sitä enää yli 20 vuoteen.

      Ehkä pitäisi olla niin, että jos haluaa pitää kissoja, niin ne olisi aina lähtökohtaisesti sisäkissoja ja ulkona aidatun alueen sisällä.

      Mielestäni kissasta ei juuri välitetä, jos sen annetaan vapaana kulkea missä sattuu. Tällaisia kissoja jää suuret määrät vuosittain autojen uhreiksi ja syypäänä ei ole autoilija tai kissa, vaan se kissan omistaja. Samoin voidaan ajatella, että jos kissa ammutaan villiintyneenä kissana, syy on kissan omistajan.

      • pitäkäätallessa

        Niin se kuuluu olla, et aitaa kissalleen turvallisen ulkoilualueeb, vahtii ja valvaussa kuljettaa Kissa kun ei saa omistajan pihasta poistua.Ilman aitaamista,tai valjastamista taluttimineen sitä ei voi karkaamasta estää.Eli kannattaa alkaa aitaa pykäämään,tai valjaita ostamaan.Niin ei tarvitse miettiä mihin katosi.Monilta on kadoksissa kissojaan....kurjaa kissoille.


    • Erästeliä

      Sen suurempaa luonnonsuojelutekoa ei olekkaan kuin kissan hävittäminen luonnosta. On se kumma miten joku vielä nykypäivänä kuvittelee että on oikein olemassa sellainen Eläin kuin ulkokissa. Kissa luonnossa on vieraslaji ja erittäin haitallinen petoeläin kuten minkki ja supikoira. Kissa sisällä, ulkona valjaissa tai aidattuna on ihmisen lemmikki. Kaikki ulkona vapaana juoksevat kissat täytyy pyydystää ja toimittaa omistajilleen, löytöeläinkotiin tai lopettaa.

    • Hyrre_ja_Tahvo_4ever

      Kissat aitaukseen jossain hevon kuusessa jossa porisee pontikkapannu joka toisessa torpassa, eli 10 kilometrin välein. Näin ei ole liian pitkä matka pyöräillä tai autoilla kuten tuolla korvessa on tapana, hakea lisää viinaa että saa sitten krapulassa tappaa naapurin rotukissan.

      • Jos_joku

        laittaa johonkin helvetin kattirääpäleen leikkaukseen tuhat euroa, niin hän on joko tosi varoissaan tai sitten pahasti henkisen avun tarpeessa. Kissoja riittää.


      • 3taeghrtwe

        Mitäs on naapuri niin typerä, ettei viitsi huolehtia rotukissastaan.

        Sen voipi tappaa lähes mikä tahansa, joten viisainta olisi pitää tarkasti huolta lemmikistään.

        Muuten voipi käydä ikävästi.


      • pesäpallomaila

      • 34rftwfgwagarf

    • rauhaatein

      mä laitoin maani rauhotuksseen ku kuulin tosi ikävää viestiä.et sun kissat on TAppolistalla.hyvät metsämaat on nyt kissallain ja ei kauriita ei hirviä ei jäniksiä ei rusakoita saa ku mu kissani vaan.on läänii el topo hakee.ja tuo kissin lahtari sese viel elää ja voi hyvin.entäs jos oisin ollu ku hää.mitähä luulette.

      • wetwetgw2424

        Mutta eihän sinulla ole maata kuin korkeintaan vähän kynsien alla.

        Turhaa on uhosi, rauhoitu!

        Ja ryhdy huolehtimaan kissastasi paremmin.

        Muuten tulee kettu ja viepi. Tahi auto ja ajaa yli. Tai jotain muuta.


    • Maallasikiäääpärät

      Vaan juntit tappaa kissoja ja nussii äitejään. Niin se menee, maalla nää ammuskelijat näyttää siltä että kouluja ei ole käyty ja murre möllertää.

      • taiteilijaprofessori

        Tämä vain runkkaa raatojen päälle, kuten lapualla on tapana.


      • Anonyymi

        Vasemmistolaisia molemmat lapuan kuuluisuudet.


    • Autotromuttamolla

      Autot täytyy kieltää, koska ne tappaa eniten kissoja. Ei se omistajan vika ole, vaikka se kissan irti päästää, vaan autoilijan joka sen yli ajaa.

    • Anonyymi

      Metsästysseuran puheenjohtaja on ollut maahanmuuttokriitikko. Toivottavasti öyhöttää tätä nykyä ilman mitaleita kotitorpassaan pää jäässä.

    • Anonyymi

      Silmä silmästä on aika hyvä rangaistus tälläiselle suurelle metsästäjälle, metsää omistavat voivat kyllä tehdä muutakin haittaa tälläiselle metsästäjälle ja metsästysseuralle.

      • Anonyymi

        Kannattaa ennemmin ryhtyä huolehtimaan kissastaan asiallisesti ja lakien määräämällä tavalla.

        Silloin ei tarvitse olla huolissaan kissansa turvallisuudesta.


    • Anonyymi

      Ei siinä ole mitää liibalaaba paskan jauhamista. Kissat kiinni, ettei niille käy mitään ikävää. Sen asian tajuaa tyhmäkin, ei tosityhmä.

      • Anonyymi

        Kaikki luonnossa vapaana kulkevat, saalistavat kissat pitää ampua. Metsästäjät Huom! teette alkuperäiselle luonnolle palveluksen, kun pamautatte suloisen tai vähemmän suloisen kissumirrin pois kuleksimasta.
        Ikävä kyllä kissa ongelma ei tällä poistu, idiootteja on joka kulmakunta täynnä, jotka eivät koskaan tule asiaa ymmärtämään, vaikka ns. selitettäisiin kuinka perusteellisesti asia ja todistettaisiin dokumentein, tutkimuksin.
        Niinpä me, jotka ymmärrämme joudumme koko elämämme poistamaan kissoja mailtamme, lähi luonnosta. Eihän se hauskaa ole tappaminen, minkään eläimen kohdalla, mutta kun ajattelee niitä luonnon eläimiä, jotka joutuvat turhaan elämänsä ennenaikaisesti lopettamaan ja eivät sitten enää ole rikkautena muutenkin köyhtyvässä luonnossa, niin on täydellisen oikein, että kissat tapetaan pois niin perusteellisesti kuin mahdollista.
        Omalle tontilleni ilmestyi taasen kuleksiva, saalistava kissa tänäkesänä, miten mahto käydä lehtokurpan pojille, jotka juuri elämäänsä aloitti.


    • Anonyymi

      Metsästyslaissa sanotaan seuraavaa:

      Rauhoittamattomia eläimiä ovat:

      1) metsämyyrä, vesimyyrä, kenttämyyrä, peltomyyrä, lapinmyyrä, isometsähiiri, isorotta ja kotihiiri;

      2) korppi (poronhoitoalueella), varis, harakka, naakka, harmaalokki, merilokki, kesykyyhky ja räkättirastas.

      Villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään.
      ——————————————————————————————————

      Ongelmaksi muodostuukin se, että mistä erottaa villiintyneen ja villiintymättömän kissan, ellei sillä ole mitään selvää esim. värikästä nauhaa kaulassaan?

      Ennenvanhaa kissa oli lainsuojaton omistajansa tontin ulkopuolella, mutta ei ole ollut sitä enää yli 20 vuoteen.

      Ehkä pitäisi olla niin, että jos haluaa pitää kissoja, niin ne olisi aina lähtökohtaisesti sisäkissoja ja ulkona aidatun alueen sisällä.

      Mielestäni kissasta ei juuri välitetä, jos sen annetaan vapaana kulkea missä sattuu. Tällaisia kissoja jää suuret määrät vuosittain autojen uhreiksi ja syypäänä ei ole autoilija tai kissa, vaan se kissan omistaja. Samoin voidaan ajatella, että jos kissa ammutaan villiintyneenä kissana, syy on kissan omistajan.

    • Anonyymi

      MORO OON JOUTSENEN METSÄSTÄJÄ ...
      JAA
      SIIS KISSAA SAA METSÄSTÄÄ LAILLISESTI
      ...HYVÄ TIETÄÄ
      MEENKI KIILLOTTAA KIVÄÄRII SAMANTIEN...
      FRENDIL NAULASSA ISO LÄJÄ KISSAN (NAAPURIEN) TALJIJA HÄNNÄSTÄ KIILUMASSA
      MAUISTUU RÖYH KUULEMMA AIKA HYVÄLTÄ JA MUREELTA...
      SOPII KUULEMMA SELLERI OIKEEN HYVIN
      JAA ... NIIN NO JÄMÄT SITTE BOOALLE ... HEH
      T:REISKA METSÄNMIES JA METSÄSTÄJÄ
      :)>

    • Anonyymi

      Metsästäjillä on rikollinen mieli.

    • Anonyymi

      "Metsästyslain mukaan villiintyneen kissan saa lopettaa se, jonka omistamalle tai hallitsemalle maalle kissa tulee. Lupa koskee kuitenkin vain villiintyneeksi todettuja kissoja. Esimerkiksi karanneita lemmikkejä tai hylättyjä kesykissoja lupa lopettaa ei koske. Ne kuuluvat paikkakunnan löytöeläinten talteenottopisteeseen. Villiintyneen kissan erottaa kesykissasta esimerkiksi käytöksen tai ulkoisten tunnusmerkkien perusteella. Käytännössä kuitenkin säikähtäneen kotikissan ja aran villikissan erottaminen on hankalaa. Lopetuksen tekee aina osaava henkilö. Villiintyneen kissan lopetuksessa laillisia tapoja ovat eläinlääkärin suorittaman lopettamisen lisäksi ampuminen suoraan aivoihin tai välittömästi tappava kaasu. Villiintynytkään kissa ei siis ole lainsuojaton, eikä sitä saa lopettaa milä keinoin tahansa"
      (launaus: Kissatieto.fi)

      Villiintyneen kissan määritelmä on kuin veteen piirretty viiva. Koska vain harvoin voi olla 100% varma että kissa on villiintynyt, on parasta jättää se tappamatta vaan joko loukuttaa ja viedä se kunnan löytöeläimistä huolehtivaan hoitolaan tai tehdä kissasta ilmoitus viranomaiselle.

      • Anonyymi

        Höpöhöpö!

        Villiintynyt kissa on hyvin selkeästi määritelty Maa- ja metsätalousvaliokunnan mietinnössä MmVM 7/1993 vp, ( linkki mietintöön: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Documents/mmvm_7 1993.pdf ).

        Mietinnössään eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta toteaa, että villiintynyt kissa voidaan tunnistaa muun muassa ulkoisten tuntomerkkien, käyttäytymisen ja elinpiirin perusteella. Valiokunta on katsonut, että villiintyneenä on pidettävä kissaa, joka hankkii ravintonsa luonnosta oman pihapiirinsä ulkopuolelta.

        HUOM!! RIITTÄÄ, KUN KISSA HANKKII OSAN RAVINNOSTAAN LUONNOSTA!!

        Eikä tarvitse olla 100% varma kissan villiintyneisyydestä, sillä maassamme on runsaasti ns. puolivillejä kissoja, joita jotkut höhlät syöttävät muka laupeuttaan ja samalla tukevat villikissapopulaatioiden syntymistä ja kasvua.

        Tärkeintä on lopettamispäätöstä tehtäessä arvioida riskiä joutua vastaamaan lopettamisesta oikeudessa ja mahdollisesti maksamaan korvauksia kissan omistajalle.

        Löytölät ovat muutenkin täysiä, turha kuormittaa niiitä epävarmoilla tapauksilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö!

        Villiintynyt kissa on hyvin selkeästi määritelty Maa- ja metsätalousvaliokunnan mietinnössä MmVM 7/1993 vp, ( linkki mietintöön: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Documents/mmvm_7 1993.pdf ).

        Mietinnössään eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta toteaa, että villiintynyt kissa voidaan tunnistaa muun muassa ulkoisten tuntomerkkien, käyttäytymisen ja elinpiirin perusteella. Valiokunta on katsonut, että villiintyneenä on pidettävä kissaa, joka hankkii ravintonsa luonnosta oman pihapiirinsä ulkopuolelta.

        HUOM!! RIITTÄÄ, KUN KISSA HANKKII OSAN RAVINNOSTAAN LUONNOSTA!!

        Eikä tarvitse olla 100% varma kissan villiintyneisyydestä, sillä maassamme on runsaasti ns. puolivillejä kissoja, joita jotkut höhlät syöttävät muka laupeuttaan ja samalla tukevat villikissapopulaatioiden syntymistä ja kasvua.

        Tärkeintä on lopettamispäätöstä tehtäessä arvioida riskiä joutua vastaamaan lopettamisesta oikeudessa ja mahdollisesti maksamaan korvauksia kissan omistajalle.

        Löytölät ovat muutenkin täysiä, turha kuormittaa niiitä epävarmoilla tapauksilla.

        "Valiokunta on katsonut, että villiintyneenä on pidettävä kissaa, joka hankkii ravintonsa luonnosta oman pihapiirinsä ulkopuolelta.

        HUOM!! RIITTÄÄ, KUN KISSA HANKKII OSAN RAVINNOSTAAN LUONNOSTA!!"

        Keksit sitten omasta päästäsi tuon "osan ravinnostaan". Etkö osaa lukea, vai etkö ymmärrä lukemaasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Valiokunta on katsonut, että villiintyneenä on pidettävä kissaa, joka hankkii ravintonsa luonnosta oman pihapiirinsä ulkopuolelta.

        HUOM!! RIITTÄÄ, KUN KISSA HANKKII OSAN RAVINNOSTAAN LUONNOSTA!!"

        Keksit sitten omasta päästäsi tuon "osan ravinnostaan". Etkö osaa lukea, vai etkö ymmärrä lukemaasi?

        Osaan minä lukea.

        Ja kirjoittaakin osaan, kuten huomaat.

        Tässäkin säikeessä väitettiin aiemmassa viestissä, että "Villiintyneeksi tai villiksi kissa luokitellaan vasta siinä vaiheessa, kun se käyttää ravinnokseen pelkästään itse pyydystämäänsä ruokaa."

        Semmoinenhan ei pidä alkuunkaan paikkaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaan minä lukea.

        Ja kirjoittaakin osaan, kuten huomaat.

        Tässäkin säikeessä väitettiin aiemmassa viestissä, että "Villiintyneeksi tai villiksi kissa luokitellaan vasta siinä vaiheessa, kun se käyttää ravinnokseen pelkästään itse pyydystämäänsä ruokaa."

        Semmoinenhan ei pidä alkuunkaan paikkaansa.

        Lakipykälä menee näin " joka hankkii ravintonsa luonnosta oman pihapiirinsä ulkopuolelta".
        Tuo on kyllä täysin yksiselitteinen, eikä siitä mitenkään voi vääntää tuota väittämääsi että riittää kun hankkii osan ravinnostaan luonnosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lakipykälä menee näin " joka hankkii ravintonsa luonnosta oman pihapiirinsä ulkopuolelta".
        Tuo on kyllä täysin yksiselitteinen, eikä siitä mitenkään voi vääntää tuota väittämääsi että riittää kun hankkii osan ravinnostaan luonnosta.

        Eipäs mene lakipykälä noin.

        Kyseessä on Maa- ja metsätalousvaliokunnan mietintö MmVM 7/1993 vp, ( linkki mietintöön: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Documents/mmvm_7 1993.pdf ).

        Kyseisessä mietinnössä eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta toteaa, että villiintynyt kissa voidaan tunnistaa muun muassa ulkoisten tuntomerkkien, käyttäytymisen ja elinpiirin perusteella. Valiokunta on katsonut, että villiintyneenä on pidettävä kissaa, joka hankkii ravintonsa luonnosta oman pihapiirinsä ulkopuolelta.

        Suomi on täynnä villiintyneitä kissoja, joita höhlät mummelit ja muut tunnevammaiset ruokkivat muka laupeuttaan ja siten edesauttavat sairaiden villien kissapopulaatioiden syntymistä.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe