mikähän on kun pioneerin cd soittimeni eikä auto soittimeni lue kaikkia applen macillä polttamia cd levyjä mutta toinen uudempi pioneerin soittimeni taasen soittaa niitä ongelmitta. Levyt verbatim cd-R levyjä ja aiemmin (joitain vuosia sitten) samalla laitteella poltetut levyt kyllä toimivat. Onko vika levyssä (olisiko esim sonyn levyt parempia), soittimessa (vanhemmat soittimet eivät soita kaikkia levyjä) , polttavassa cd asemassa tai jossain ohjelmassa ? Tietääkö kukaan antaa vinkkejä mistä kiikastaa ? Voi tietysti olla että soittimeni lukupäää alkaa vedellä viimeisiä mutta silti se soittaa noita aiemmin poltettuja levyjä.
CD soitin ei lue kaikkia poltettuja cd levyjä
14
754
Vastaukset
- Äläpoltalevyjä
Käräytin sut poliisille. Miksi poltat levyjä? Niistä lähtee hirvittävät myrkkykaasut!
- hiuho
heh heh - vitsi suussa syntynyt..
- Anonyymi
Oikeesti menitkö kertomaan poliisille mitä ihmettä muuten nauratti vähän
- vanhassa.vara.parempi
Sama ongelma oli minulla. Ratkesi siten, että poltin autoa varten cd - levyt vanhan tietokoneen hitaalla CD asemalla, ei siis millään DVD-asemalla. Se tuotti riittävän krouvia jälkeä että tuo vanha soitinkin osasi levyt oikein tunnistaa.
- Turha.yrittääkään
Eihän nuo edes tunnista kaikkia levyjä, että voisi polttaakaan. Kumma juttu, ettei mitään standardeja ole näille!
- RobottiAtkGuruna
CD standardeja on monia. Minullakin alussa oli tietokoneessa CD-R asema, tein varmuuskopioita viikoittain tiedostoistani. Levyt olivat 650 MB (=Megatavua) Kokeeksi poltin peräti yhden audiolevyn! SItten markkinoille tulivat 700 MB levyt ja asema ei toiminut enää. Vaihdoin levyaseman CD-RW tyyppiseksi. Se osasi polttaa 700 MB R ja RW-levyt. RW levyjen etuna on se, että ne eivät ole kertakäyttoisiä. Levy kestää nyt pari vuotta viikoittaista tallennuta. Kun poltat audio levyjä, varmistu siitä että ovat vanhanmallisia levyjä (saako niitä mistään) tai sitten audiolaitteen levyasema pitää vaihtaa uudempaan. (tuskin kannattaa rahallisesti). Mutta jos osaat itse näprätä, niin vaihda samantien sellainen, joka osaa sen RW:n. Ja jos laitteen biossin saa päivitettyä, niin kannattaa samantien vaihtaa se cd-romputtaja DVD-romputtajaksi, niin musiikkia riittää tosi pitkään - - - :)
- Eroja_on
HP:n ja Samsungin polttavalla cd-asemalla poltetut CD-R-levyt toimivat edelleen, vaikka ne ovat olleet autossa 90-luvulta lähtien.
Läppärillä poltetuista DVD -levyistä n. 3% alkoi oireilemaan muutamassa vuodessa.
Poltan aina hitaimmalla mahdollisella nopeudella. Asema ratkaisee paljon ja levy. Verbatim, HP, Maxell ja Sony ainakin ovat ok tavaraa. - cd_hoonari
Menee kyllä käsittämättömäksi levyjen kanssa puljaaminen. KAhdessa koneessa polttava asema: Toinen suostuu polttamaan rw-levyjä, toinen ei. Toinen taas ei kelpuuta cd-r levyjä - mutta toinen polttaa ne ongelmitta. Ja kruununa koko sopan ylle: Toinen asema ei osaa lukea polttamiaan levyjä! Ja tämä selvisi vahingossa, kun laitoin "fresbeen" vahingossa dvd-r lukijaan.
Normiongelma noissa on, että linssi menee sumeaksi pölystä tai rasvan määrä on väärä lukupään kuljetuskelkan tangossa. Eli sinolilla putsaa topsi-puikolla hyvin varovasti lukupään ja katsoo, ettei siinä ole hiuksia - siellä on 2 kpl kuitenkin hiuksen näköistä kumijousta, joita ei pdä rikkoa! Hommassa auttaa suurennuslasi kummasti.
Raidetankoon tepsii öljy tai silikoni-suihke - sekin topsipuikon kautta, koska sottaa ei saa tehdä minnekään. Näillä konsteilla on elvytetty ainakin 10 asemaa takaisin toimintakuntoon, mutta homman saa kyllä uusia 1-2 vuoden välein.
Joskus ongelmana on lukupään juuressa olevat lakalla kiinnitetyt potikat, mutta niihin ei pidä koskea, paitsi jos vaihtoehtona on aseman pois heittäminen - säätö on pienestä kiinni ja homma menee niin, että ensin mittaa nykyisen resistanssin potikasta. Sitten säätää max. 5% ja katsoo parantuiko tilanne, tämän jälkeen alkuperäisestä -5%. Nyt on haarukka tiedossa, miltä tod.näk. löytyy sweet-spot ja se pitäisi sitten saada 1% tarkkuudella kohdille.. Eli koneistoa pitää pystyä pyörittämään aina välillä, mikä on hidasta koska levyn ylätuki on yleensä kotelossa eli koteloa joutuu aukomaan/sulkemaan joka välissä. Jos löytyy risa asema, niin siitä voi tuon tuen pummia ja painaa sitä vaikka sormilla levyä vasten jotta laitteen saa pyörimään - eikä saa katsoa laseriin! - jjgk
Kiitoksia vastauksista. Täytyy kokeilla hitaampaa polttonopeutta ja eri levyjä. Jos se ei auta niin pitää kaivella vanha HP:n media läppäri esiin ja viritellä se jälleen toimintakuntoon...(sillä poltetut levyt toimivat edelleen mainiosti - vanhassa vara parempi?
- ap197
Lisäys edelliseen: testailun jälkeen totesin että puottamalla polttonopeutta puolella (8x / 4 x) homma rupesi pelittämään. Syy arvoitus sillä aiemmin 8x toiminut...
- jhjdckhj
ap197 kirjoitti:
Lisäys edelliseen: testailun jälkeen totesin että puottamalla polttonopeutta puolella (8x / 4 x) homma rupesi pelittämään. Syy arvoitus sillä aiemmin 8x toiminut...
lisäksi huomasin että silläkin näyttää olevan merkitystä "survooko" levyn täyteen vai vain polttaa "väljästi. 80 min levylle 74 min jo aiheuttaa ongelmia jostain syystä mutta tuommoinen normaali albumin mitta (30 -45 min ) toimii mainiosti. Aika outoa mielestäni. Täytynee uusia cd soitin kohtapuoliin..mitä merkkiä suosittelete. Harman Kardonin soitin vaikuttaisi erittäin laadukkaalta hintaan 249 eur netistä.
- hiukan_arvailuja
Levyä pyöritetään kirjoitettaessa samalla nopeudella ja moduloidaan laserin tehoa pelkästään ja päälläoloaikaa. Tämäkin aiheuttaa ongelmia, kun laseri alkaa vanheta siitä ei tule enää yhtä paljoa valoa ulos ja vika tulee esiin siellä, missä tehoa tarvitaan eniten eli levyn ulkolaidalla. CD-R asema kirjoittaa erityisen suurella teholla nopeuden ollessa maksimissa. Nopeuden hidastaminen antaa lisäaikaa kirjoittamiselle ja toisaalta mahdollisuuden nostaa kirjoituspään laser-tehoa levyn laitaa kohden ilman. että mennään yli maksimin. Käsittääkseni levyn kirjanpito on viimeisillä kirjoitetuilla raidoilla ja jos nämä eivät näy..
- Anonyymi
Joskus vuoden -97 tienoilla halvin mahdollinen CD-asema oli Lite-ON ja se suostui lukemaan pelkästään alkuperäisiä levyjä - ei mitään poltettuja. Levyissä on kaksi asiaa, mihin tuo voi perustua: Copyright-bitti levyn kirjanpidossa sekä levyn keskiössä oleva levyn valmistaja-id:n "viivakoodi". Jos valmistajaa ei löydy aseman muistista ei levyä tunnisteta ja siten sitä ei myöskään toisteta.
- Anonyymi
Koko CD levy on kyllä susien alkua keksintöjä,ensimmäinen paska laite mitä hifistille tuli,luvattiin vaikka mitä.
Naapurin poikakin luuli että levyn voi vaikka naarmutta ajalan alla tai teräsharjalla ja aina vaan soi.
Mutta kuinkas kävikään yks inaarmu ja eipä enää soi pahimmoillaan.
Vanhoista LP levyistä saa aina äänen ja monesti C-kaseteista ja VHS kaseteista mutta CD.tä ei kone edes suostu lukee eikä niitä kukaan korjaa ei osa aedessanoa mistä vikaa pitäs ettiä kun ei kukaan niihin paneudu enää tänä päivänä kun ei tartte.
Varmasti olen purkanu 20kpl CD koneistoa romuksi kun ei vikoja ole löytyny
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 372411
Mies kateissa Lapualla
Voi ei taas! Toivottavasti tällä on onnellinen loppu. https://poliisi.fi/-/mies-kateissa-lapualla362366- 951721
Olen aina vain
Ihmeissäni siitä että oletko niin tosissani minusta? Mitä muut ajattelisi meistä?511280Joo nyt mä sen tajuan
Kaipaan sua, ei sitä mikään muuta ja olet oikea❤️ miksi tämän pitää olla niin vaikeaa?851257Olipa ihana rakas
❤️🤗😚 Toivottavasti jatkat samalla linjalla ja höpsöttelykin on sallittua, kunhan ei oo loukkaavaa 😉 suloisia unia kau51165Kansanedustaja Teemu Keskisarja ei osallistu Linnan juhliin vaan natsikulkueeseen
Kerääkö poliisi taas natsiliput pois osallistujilta?2681004- 52966
Kumpi teistä rakastui ensin?
Sinä vai kaipaamasi henkilö (jos siis tunteet ovat molemminpuolisia)? Tai jos kyse ei ole vielä rakkaudesta, niin kumpi36737- 27710