Eipäs juupas ilmastonmuutos

ilmastonmuutoskriitikko

Enimmäkseen näillä palstoilla käy eipäs juupas keskustelua sellaiset ihmiset, jotka ei ola lainkaan perehtyneet aiheeseen, Sen takia aloitan tämän uuden keskustelun. Joukossa on myöskin tahallista loukkaamista ja nolaamista.

Olen keväästä asti kaivanut netistä tietoa aiheesta. Uutisointiin en luota, koska se on selvästi yliampuvaa. Olen selvittänyt mihin tieteellisiin faktoihin tai "faktoihin" ilmastomuutosteoria perustuu. Ne faktat on kyllä ihan muuta kuin mitä väitetään.

Kaikki on parin aika hataran 1800-luvulla tehdyn päätelmän varassa. En ole mistään löytänyt tietoa, että ne olisi nykyisillä kehittyneemmillä menetelmillä testattu. Nykyään on muotia kytkeä ilmastonmuutos joka asiaan. Useimmiten niillä asioilla ei ole mitään tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa.

Ilmastohan on aina ollut muutostilasssa jompaan kumpaan suutaan. Ei siinä ole mitään uutta. Uutta on ainoastaan se, että kuvitellaan, että ilmastoa voi ennustaa tietokoneella pitkälle tulevaisuuteen, ja että ihminen voisi siihen vaikuttaa. Pätevä tietokonemallinnuksen kehittäjä on kuitenkin sitä mieltä, että ilmasto on niin kaoottinen järjestelmä, ettei sen ennustaminen ole mahdollista.

Kun minäkin olen tehnyt ohjelmia koodi koodilta, olen hänen kanssaan samaa mieltä. Niiden minun tekemieni ohjelmien tuottama lopputulos oli kuitenkin testattavissa ja siten korjattavissa jälkikäteen. Ilmastomallinnuksen lopputulos selviää varmuudella vasta vuosisadan loppupuolella.

Kaikki on vielä erittäin epävarmaa. Siihen me joudumme tyytymään niinkuin professori Atte Korholakin sanoi luentonsa jälkeen. Luento löytyy Helsingin yliopiston sivustolta. Minä olen aina halunnut lukea ja kuunnella parhaita asiantuntijoita.

Kansainvälisen ilmastopaneelinkin näkemys on enemmänkin poliittinen päätös kuin tieteellisen tutkimuksen lopputulos. Uutisointi ammpuu pahasti siitäkin yli.

Mitä taas tulee Suomen ilmastoon, niin pääasiassa siitä määrää mikä milloinkin sattuu olemaan suursäätila. EIvät yksittäiset vuodet tai muutamat peräkkäisetkään vuodet todista paljon mitään. Ja muuten sellainen kuvitelma, että Golfvirta voisi pysähtyä on täysin perätön.

Se ei ole mahdollista sen takia, että se on osa maailmanlaajuista merivirtajärjestelmää, joka kuljettaa lämpöä napa-alueille ja kylmää tropiikkiin. Ei Gofvirta ole irrallinen. Ilmakehässä on samanlainen järjestelmä. Alatuulet ja ylätuulet virtaa eri suuntiin ja tasaa lämpötiloja.

Muussa tapauksessa tropiikissa ei voisi selvitä hengissä kuumuuden takia ja täällä jäädyttäisiin. Maapallo on kuin suunnattoman suuri termostaatti, joka tasapainottaa jatkuvasti tilannetta sekä ilmakehässä että valtamerissä.

27

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eionnisukritiikki

      Faktat ja tieteellinen todistusaineisto on jo olemassa .Ainoa ongelma on denialistit jotka painavat päänsä pensaaseen tosiasioiden edessä.Säälittävää porukkaa joista suurin osa on uskonnollisia kiihkoilijoita ja öljy-yhtiöiden lobbareita.

      • näin_se_on

        Hienosti kuvailet alarmisteja, jotka ovat noita tieteendenialisteja.


    • Kukaan ei ole kyennyt kumoamaan sitä fysiikan lakia, että hiilidioksidi absorboi lämpösäteilyä.

      Tuhannet havaintoasemat ympäri maapalloa todistavat hiilidioksidimäärän nousevan.

      Ja siinä se ilmastonmuutos jo tuli todistettua

      • Kukaan ei kuitenkaan ole pystynyt todistamaan sitä, että tuo absorptio olisi aiheuttanut tämän nykyisen hienoisen lämpenemisen, mikä sitä paitsi nyt onkin jo kääntymässä laskuun.


      • tsohpoollepoolle
        hevosmies.evp kirjoitti:

        Kukaan ei kuitenkaan ole pystynyt todistamaan sitä, että tuo absorptio olisi aiheuttanut tämän nykyisen hienoisen lämpenemisen, mikä sitä paitsi nyt onkin jo kääntymässä laskuun.

        Hevosmies on hyvä ja keskittyy vaan sen kaakkinsa harjaamiseen.


      • tsohpoollepoolle kirjoitti:

        Hevosmies on hyvä ja keskittyy vaan sen kaakkinsa harjaamiseen.

        Ei tarvitse "kaakki" enää harjausta mutta juoksi kyllä aikanaan jalat alta muilta ja palkintorahoilla itse elätti itsensä, toisin kuin eräät täällä jäkättävät palstalaiset.

        Tuossa vielä Jönssille lukemista. Ai niin, Jönssihän olikin niitä akuankkamiehiä mutta ehkäpä linkin kuva 7 kuitenkin riittäisi. Jos ns. ilmastoherkkyys olisi vain pelkkää fysiikkaa, ei tuollaista kuvaa olisi olemassa. Totuushan on, että mainittu herkkyys perustuu vain ja ainoastaan erilaisille teorioille, joita eri tahot liukuhihnalta tuottavat.
        http://www.iieta.org/sites/default/files/Journals/IJHT/35.Sp01_03.pdf


      • ilmastomuutiskriitikko

        Heitit muuten kehiin aika hyvän kommenti


    • näin_se_on

      Nuo ipcc:n raportit ovat täynnä epävarmuuksia, joita ei kuitenkaan nosteta esille, vaan kerrotaan aivan pänvastaista.
      Miksiköhän?
      Tässä on hyvä kooste ipcc:n raportin läpikäynnistä.

      "Kun luit viime viikolla sitä maailmanlopun ennustusten luetteloa, jonka IPCC:n 5. arviointiraportin (AR5) 2. työryhmän (WG2) Japanin Jokohamassa julkaistu raportti sai aikaan mediassamme, saatoit masentua. Tai jos olet ideologisesti läpikotaisin vihreä, saatoit innostua. Ehkä ajattelit nyt isketyn sellaiset kortit pöytään, että persut ja muutkin paskanpuhujat menevät hiljaisiksi. Meidän kaikkien on noiden tosiasioiden edessä nöyrryttävä ja ryhdyttävä todellisiin ilmastotalkoihin maapallon pelastamiseksi. Ajattelitpa kummin päin tahansa, erehdyit pahasti."

      http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/04/punavihreat-tiedottajasoturit.html

      Ja tästä löytyy suoraan luettelona noita lukuisia epävarmuuksia, joita rportti on pullollaan.

      "TS.6 Keskeiset epävarmuudet

      Tämä teknisen yhteenvedon viimeinen osa on lyhyt katsaus keskeisiin epävarmuuksiin, jotka liittyvät ilmastojärjestelmien ymmärtämiseen ja ihmisperäisten vaikutusten aiheuttamien muutosten ennustettavuuteen. Tämä katsaus ei ole kattava, eikä kuvaile yksityiskohtaisesti näiden tulosten perusteita. Nämä löytyvät tämän teknisen yhteenvedon ydinosasta. Kussakin luetelmakohdassa viitataan asianosaisen luvun numeroon aaltosulkeissa."

      https://roskasaitti.wordpress.com/2014/04/04/suomennos-wg1ar5_tsn-epavarmuuksista-osa-1/

      https://roskasaitti.wordpress.com/2014/04/05/suomennos-wg1ar5_tsn-epavarmuuksista-osa-2/

      https://roskasaitti.wordpress.com/2014/04/07/suomennos-wg1ar5_tsn-epavarmuuksista-3-ja-viimeinen-osa/

      • Akuankka-linkkiä pukkaa.


      • jäätävääkeliä
        Jöns kirjoitti:

        Akuankka-linkkiä pukkaa.

        Ei pysty jönssi muuhun kuin piiloutumaan akuankan taakse. Onko alarmistit todella noin avuttomia.


    • tunnerajasi

      Palstalaiset ovat enimmäkseen tyhmiä tosikkoja joiden on ihan pakko kommentoida joka asiaa.

      • ilmastomuutoskriitikko

        Niin sitä alkoi tuota epäasiallista paskaa tulvia tähänkin keskusteluun. Osalla kommentoijista kirjalliset kyvyt on suurinpiirtein nolla. Lieneekö lukutaitokin samaa luokkaa, kun lukemisessa ei ilmeisesti ole päästy otsikkoa ja nimimerkkiä pidemmälle. MItähän järkeä tuollaisessa häiriköinnissä on.

        Kriitisesti ilmastonmuutokseen suhtautuvilla tuntuu molemmat taidot olevan. Yksi oli pannut kolme aiheellista linkkiäkin. Minä en niitä kuitenkaan tarvitse. Atte Korholan luento selvitti ihan riittävästi asiaoita epävarmuustekjöiden suhteen. Paskankylväjät niitä tuskin edes lukee. Onkohan ne edes sarjakuvia lukeneet.

        Tuo viimeisin kommentti oli ilmiselvä totuus. Jos kaikki ilmastonmuutoksen kannattajat olisvat paskankylväjiä, niin maailma hukkuisi henkiseen paskaan. Onneksi niin kuitenkaan ei ole. On myös niitä, joiden kanssa voi keskustella asiallisesti asiatasolla. Muut ei minua kiinnosta pätkääkään. Jotkut nyt haluavat paljastaa tyhmyytensä mahdollisimman monella foorumilla.


    • hevosmies.evp vetoaa Elsevierin julkaisemaan lehtikirjoitukseen.

      Tutkikaapa vähän, mikä tämä Elsevier on niin tiedätte mistä puhutte.

      • Mikäs vika lehtikirjoituksessa on? Erilaisissa Journaaleissahan ne kaikki tutkimukset yleensä julkaistaan. Jos nyt kuitenkin juuri tätä tutkimusta erityisesti paheksut, esitä toki jokin "virallisempi" lähde, jossa ilmastoherkkyyden nykyinen fysiikkaan perustuva arvo on mainittu.
        http://www.iieta.org/sites/default/files/Journals/IJHT/35.Sp01_03.



      • Ilmastonmuutoskriitikko
        hevosmies.evp kirjoitti:

        Mikäs vika lehtikirjoituksessa on? Erilaisissa Journaaleissahan ne kaikki tutkimukset yleensä julkaistaan. Jos nyt kuitenkin juuri tätä tutkimusta erityisesti paheksut, esitä toki jokin "virallisempi" lähde, jossa ilmastoherkkyyden nykyinen fysiikkaan perustuva arvo on mainittu.
        http://www.iieta.org/sites/default/files/Journals/IJHT/35.Sp01_03.

        Professori Atte Korholan luennolla, jonka olen katsonut netistä useaan kertaan oli paljon asiallisempaa ja tasapuolisempaa tietoa kun mediassa. Hän kritsoi varsin aiheellisesti median hypetystä.

        Hän myöskin selvitti, mitä kansainvälisen ilmastopaneelin raportissa todellisuudessa sanotaan. Toinen lähteeni on Antti Roine, joka on lämpöopin ja tietokonemallinnuksen asiantuntija. Tehnyt sitä työtä 35 vuotta. Olen lukenut myöskin muiden korkeasti oppineiden juttuja.

        Tässä tavallisessa mediassa kommentoi ihmiset, jotka ei ilmastoasiasta tiedä oikeastaan mitään faktaa. Toimittaja kysyy toimittajalta neuvoa ja poliitikko kysyy poliitikolta neuvoa. Piiri pieni pyörii. Olen myös tieteellisistä julkaisuista löytänyt ilmiselviä virheitä. Asenteet vaikuttaa paljon siihen mitä kirjoittaa.

        Minulla on aika laaja tietämys monilta aloita. Olen tänne Suomi 24 sivustolle kirjoittanut myöskin nimimerkillä moniosaaja. Olen ollut ikäni kiinnostunut hyvin monista asioista ja minulla on pätevyys aika moneen ammattiin. Nyt olen jo eläkkeellä.

        Professori Korholan luento löytyy Helsingin yliopiston sivuilta. Helpoiten sen kyllä löyttää kirjoittamalla nettiin ilmastonmuutoshuijaus. Siellä olevan artikkelin lopussa on linkki.

        Kaiken lopuksi. En edes viitannut lehtiin, kun kritisoin mediaa. Suomalaiset lehdet on olleet aika hiljaa aiheesta. TV:n puolella sitä hypetystä on ollut ennenkaikkea eräällä nettisivustolla.

        Jäsjestelmä ei näköjään huoli enään minun omaa nimimerkkiäni. Laitoin ensimmäisen kirjaimen isolla. Jos täällä on joku moderaattori niin toivon, että ottaa huomioon. Minähän tuon alkutekstin kirjoitin tähän keskusteluun. Haluan oikoa mahdollisia väärinkasityksiä.


    • hevosmies.evp:n tietolähteestä kerrotaan Wikipediassa näin :"Keväällä 2009 (Elsevierin) Australian toimiston havaittiin julkaisseen vuosina 2000–2005 yhteensä kuutta lääkeyhtiöiden sponsoroimaa lääketieteellistä julkaisusarjaa ilman, että sponsoreita mainittiin itse julkaisusarjoissa. Lääkeyhtiö Merckin sponsoroimissa lehdissä muun muassa esitettiin tulokset suosiollisina Merckin omia tuotteita kohtaan."

      Elsevier siis julkaisee maksusta tutkimustuloksia, jotka se esittelee riippumattomina tieteellisinä tutkielmina.

      Ja noita Elsevierin julkaisemia juttuja meidän sitten pitäisi uskoa tällä tiedepalstalla.

    • Mitenkä nyt panee hevosmies.evp? Oletko vielä ylpeä löytämästäsi huuhaa-linkistä?

    • Yksi hullu kysyy enemmän kuin kymmenen viisasta ehtii vastata.

      Siksi en lähde kommentoimaan noiden akauankka-linkkien väitteisiin.

      • Gish.Gallop

        "Yksi hullu kysyy enemmän kuin kymmenen viisasta ehtii vastata."

        Kreationistien kanssa keskusteltaessa sellainen tulee tutuksi. Gish gallopiksi sitä on ollut tapana kutsua.

        Vastavetona keskitytään yhteen väitteeseen kerrallaan ja vaaditaan, että väitteen esittäjä perustelee väitteensä. Eteenpäin väitteiden listalla mennään vasta kun se ensimmäinen väite on perusteltu, ei sitä ennen. Laitetaan siis väitteen esittäjä tai kyselijä itse tekemään töitä ennenkuin käytetään omaa aikaa vastaamiseen.

        Yleensä jää ensimmäinenkin väite perustelematta, jolloin hullun yhdeksään muuhun kysymykseen ei tarvitse jäädä vastailemaan.


    • Onni_Hikiki

      Nyt vei Jöns kyllä hevosmiestä kölin alta ja pahasti. Mutta tuollaisiin linkkeihin se denialistin mielisairas ölähtely lähinnä perustuu.

      • Eipähän kyennyt Jönssi vastaamaan yksinkertaiseen kysymykseen. Mikä on ilmastoherkkyyden arvo fysiikan lakien mukaan laskettuna? Siksi piti alkaa jäkättää soopaa asian vierestä. Eipä silti, kysymys onkin vaikea eikä edes IPCC kykene antamaan sille tarkkaa vastausta. Esittää vain hatusta vedettyjä haarukoita, jotka raportista toiseen aina vielä eroavat toisistaan. Lukekaa tuosta tai seuratkaa sieltä löytyviä linkkejä, jos ette Wikipediaan usko.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Climate_sensitivity


      • metwustiapollesta
        hevosmies.evp kirjoitti:

        Eipähän kyennyt Jönssi vastaamaan yksinkertaiseen kysymykseen. Mikä on ilmastoherkkyyden arvo fysiikan lakien mukaan laskettuna? Siksi piti alkaa jäkättää soopaa asian vierestä. Eipä silti, kysymys onkin vaikea eikä edes IPCC kykene antamaan sille tarkkaa vastausta. Esittää vain hatusta vedettyjä haarukoita, jotka raportista toiseen aina vielä eroavat toisistaan. Lukekaa tuosta tai seuratkaa sieltä löytyviä linkkejä, jos ette Wikipediaan usko.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Climate_sensitivity

        AkuAnkka-linkki.


      • PierreReview_
        hevosmies.evp kirjoitti:

        Eipähän kyennyt Jönssi vastaamaan yksinkertaiseen kysymykseen. Mikä on ilmastoherkkyyden arvo fysiikan lakien mukaan laskettuna? Siksi piti alkaa jäkättää soopaa asian vierestä. Eipä silti, kysymys onkin vaikea eikä edes IPCC kykene antamaan sille tarkkaa vastausta. Esittää vain hatusta vedettyjä haarukoita, jotka raportista toiseen aina vielä eroavat toisistaan. Lukekaa tuosta tai seuratkaa sieltä löytyviä linkkejä, jos ette Wikipediaan usko.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Climate_sensitivity

        Myös täällä CO2:n ilmastoherkkyydestä:

        https://tallbloke.wordpress.com/2017/12/01/study-satellites-show-no-acceleration-in-global-warming-for-23-years/

        Uusi tutkimus (Christy&McNider) osoittaa satelliittimittauksiin perustuen, että mallinnukset liioittelevat CO2:n ilmastoherkkyyttä.


      • PierreReview_ kirjoitti:

        Myös täällä CO2:n ilmastoherkkyydestä:

        https://tallbloke.wordpress.com/2017/12/01/study-satellites-show-no-acceleration-in-global-warming-for-23-years/

        Uusi tutkimus (Christy&McNider) osoittaa satelliittimittauksiin perustuen, että mallinnukset liioittelevat CO2:n ilmastoherkkyyttä.

        "Tutkimus: miljoonat lukevat verkossa blogeja, joissa esitetyillä ilmastonmuutosta epäilevillä mielipiteillä ei ole mitään tekemistä tieteellisten faktojen kanssa."

        https://eurekalert.org/pub_releases/2017-11/nioe-pbb112817.php

        Ja nimimerkki PierreReview on yksi heistä.

        Satelliitit toki osoittavat ilmaston lämpenevän koko ajan, myös ja varsinkin viimeisten 23 vuoden aikana, aivan kuten kaikki muutkin mittausmenetelmät, ihan riippumatta tuosta Pierren uskosta roskablogien roskaan.


      • PierreReview_ kirjoitti:

        Myös täällä CO2:n ilmastoherkkyydestä:

        https://tallbloke.wordpress.com/2017/12/01/study-satellites-show-no-acceleration-in-global-warming-for-23-years/

        Uusi tutkimus (Christy&McNider) osoittaa satelliittimittauksiin perustuen, että mallinnukset liioittelevat CO2:n ilmastoherkkyyttä.

        Tuossa vielä tuo Pierren linkin alkuperäinen lähde, jossa tätä Christyn ja McNiderin uutta tutkimusta oli referoitu. Siinä on linkki myös itse tutkimukseen, aivan ensimmäisenä, joten akuankkajönssin ei tarvitse vaivautua. Juttuun liittyy myös hyvää kommentointia, jota ei voi nauramatta lukea. Olkaatten siis hyvät.

        http://dailycaller.com/2017/11/29/study-satellites-show-no-acceleration-in-global-warming-for-23-years/


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      250
      2359
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      71
      1772
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1487
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      328
      1483
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1035
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      79
      879
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      785
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      172
      755
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      203
      702
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      700
    Aihe