Miksi jokaisella ryhmällä

proton

Ihmetyttää vain, että miksi kristityt eivät voi toimia yhteistyössä. Miksi jokaisella ryhmällä tarvitsee olla esim. oma kirkko? Eikö olisi hyödyllisempää olla iso yhteisö, vaikka pieniä vivahde-eroja onkin? Niiden pienten erojen ei tarvisi olla erottava tekijä, kun pohja on sama. Hieman joustavuutta, niin saman katon alle mahtuu erilaisillakin toimintatavoilla.

20

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huom2
    • nää_on_näitä

      Vain se joka ymmärtää anteksiannon pystyy yhteistyöhön.

      "saman katon alle mahtuu erilaisillakin toimintatavoilla."

      Kun katsotaan toimintatapoja joudutaan erilleen, kun katsottaisiin sitä päämäärää ja asennetta voitaisiin saavutta yhdessä enemmän.

      Anteeksianto opitaan kun mitään muuta vaihtehtoa ei enää ole. Kun olet/olen tarpeeksi yksin ja lopullisen erillinen huomaan että yksin ei pärjää.

      • kivajeesustelu

        Pään irrottajillekin kuuluu antaa anteeksi, vaikka omat lapset olisivat kohteena.


      • nää_on_näitä
        kivajeesustelu kirjoitti:

        Pään irrottajillekin kuuluu antaa anteeksi, vaikka omat lapset olisivat kohteena.

        Kuten huomaat anteeksianto on ajatuksia herättävä. Sinun kuin minunkin on oltava vaikka kuinka syyllistäisin itseni tai sinut hiilijalanjäljestä tai epäonnistuisin suojelemaan ketään auton alle jäämisestä tai sotien ja sairauksien vaikutuksesta. Oltava on.
        Mitä jää jäljelle kun olet irrottanut jonkun pään? Olet syypää liikenne onnettomuuteen jne...
        kivaa jeesusteluako


    • Koska kaikki dogmaattiset uskonnolliset yhteisöt kilpailevat samoista, erittäin auktoriteettihakuisista ihmisistä ja näiden rahoista, hieman väärin uskova kristitty voi olla niiden kannalta pahempi kuin ateisti.

    • Herätyys

      koska eivät ole Oieasti Kristittyjä, vaan niitä vain nimeksi krist. uskonnollisia ekyneitä ja eksytettyjä. Jotka ei tunne kakille hyväksi Jumalan Sanaa, Krisusta Jeesusta, = Raamatun UT, Hänen ja / apsotoliesa, Totuuteen perustuvia ja mukaisia kaikkia kohtaan ja kaikile Oikeuden mukaisia opetuksiaan. Eivät vain uskonnollisina ole niistä edes millään tavalla olleet edes kiinnostuneitakaan. Ovat niihin Raamatun UT vastaisiin, touihuihin ja politiikaan, ns. "pirun" hyväksi ja puolesta touhuihinsa ja politiikaan ihan tyytyväsiä, siinä kun ei "pirukaan" häiritse. Mutta; KUKIN tuomiokseen!!

      Jeesuksen nimessä... uskovilleen / muillekin Raamatun UT mukaiseen, kaikille hyväksi Kristillisyyteen herätykseksi, Totuutta.

      vähäinen, Totuudessa pysyvä ja siihen Jumalan Sanan mukaiseen pitäytyvästi elävä, puhuva ja toimiva. Tähän Raamatun UT mukaiseen, Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Hänen APOSOLISIA, YKSI pää paikakunnallaan, seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.

      Niitä muita etsivä / peräänkuulutteleva. "Löytäneekö"?

    • Hei_

      "Kristittyjen" ykseys on Herrassa Jeesuksessa. Ei ihmisjoukoissa ja jäsenkirjoissakaan suoraan.
      Evankeliumin työ Matt 28:18-20 on kuitenkin tehty globaalien organisaatioiden toimesta; Gal 3:28.

      Raamattu on iso kirja jossa on aina yksilöllisiä ja ryhmien opetuksen näkemyseroja. Ihmisen ikuisen elämän ratkaisee usko Jeesukseen, ja suhtautuminen niihin arvoihin mitä Jeesus opetti.
      Jumalan/ Jeesuksen ja ihmisyksilön välillä on toimiva rakkaus-suhde Hengessä.
      Ihminen kasvaa tiedossa ja uskossa ajassa. Taantuakin joskus voi.

      Raamatun Jeesus Kristus uskon perustavien kantavien peruspilarien murskaaminen ja hylkääminen merkitsee jo ihmisyksilön pelastuksen kannalta oleellista.
      Jeesuksen kunnian korvaaminen ihmiselle osoitetulle kunnialle, -ja synnin opettavan lain arvojen hylkääminen ovat jo uskon kantavien perusteiden hylkäämistä.

      Erilaisten kirkkojen ja uskonnollisten/ hengellisten organisaatioiden/ järjestöjen välillä on eroja em. asiohin suhtautumisessa. Uskonnollinen toiminta voi olla vain muodollisesti kristinuskoa, jossa sitten käytännössä synti rehottaa, eikä kukaan opeta Jeesusta, eikä' syntiä karttamaan.
      Uskovien ryhmä/ seurakunta voi olla hengellinen niin että jäsenet elävät aidossa uskossa Jeesukseen käytännössä, ja elämänarvoissaannin että usko määrää kaiken tekemisen ensisijaisena arvona.

      Uskonpuhdistusliikkeet ovat toimineet Lutherista alkaen. Etupäässä ovat syntyneet 1700-1800 vaihteessa. Evankeliumin asia on viety maailmalle. Pienistä uskovaisten ryhmistä kasvoi globaaleja organisaatioita. Minun 70 000 asukkaan kotikaupungissa näitä organisaatioita jotka syntyivät 1800 luvun alussa etupäässä Amerikassa Lutherin työn jatkuvuutena toimii yli puoli tusinaa.

      Raamatun Uuden Testamentin läpiluvulla ihminen saa käsityksen uskon perusarvoista.
      Lukemalla esim. Johanneksen ja jonkun muun neljästä evankeliumista lisäksi, sekä Paavalin kaikki kirjeet, Jaakobin ja Johanneksen kirjeet saat hyvä käsityksen Jeesus uskon perusarvoista. -Rukousta (puhua nk. parhaalle ystävälle) ja rakkauden osoitusta Jumalaa kohtaan, niin ymmärrys ja yhteys Jumalaan alkaa ja kasvaa.
      Rakkaus on avainsana kristinuskossa; 1 Joh 4:8.

      • hostel-jari

        Sitä hullujen kirjaa voi siteerata miljoonalla eri tavalla.


      • nää_on_näitä
        hostel-jari kirjoitti:

        Sitä hullujen kirjaa voi siteerata miljoonalla eri tavalla.

        Juuri siksi siinä on mahdollisuus, jokainen joutuu/pääsee valitsemaan. Kun riittävän kauan mennään - minätiedän - on mahdollisuus huomata että se kaveri tietää sen saman samalla tavoin


    • Alussa kristityt kokoontuivat mm kodeissa. Ja oli vain kristittyjä. Kaikki tunnustuskunnat eli denominaatiot ovat lihan työtä koska niissä jaotellaan ihmisiä eri porukoihin eli kuppikuntiin. Itse olen vain kristitty.

      Kristittyjen yhteys eli ekklesia on yksilökristittyjen välistä yhteyttä. Saatana yrittää jäljitellä sitä ekumenialla joka on kirkkokuntien välistä yhteistyötä. Suomen ev lut kirkko on saatanan kirkon eli roomalaiskatolisen kirkon (porttokirkon) tytär ja harjoittaa room kat kirkon kanssa hengellistä huoruutta eli juo samaa vihan viiniä. Ekumenia on saatanallinen eksytys ja jokaisen Jeesuksen uskossa olevan tulee irtisanoutua siitä eikä koskea siihen pitkällä kepilläkään.

    • kerttkkl

      Jumalan sanassa Raamatussa kehoitus kristityille:"Toinenn toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne!"

    • onhanniitä

      Kyllä kannatan kristittyjen yhteyttä, mutta se voi olla vain Kristuksessa.
      Ei nyt voi mitenkään tehdä yhteistyötä sellaisten " kristityjen" kanssa joille Jeesus Kristus on vain ihminen esim. profeetan olemuksessa tai heidän jeesus paljastuu oppia tarkemmin tarkastellessa arkkienkeli Mikaeliksi ja heidän oppinsa muutoinkin rakentuu Raamatun ulkopuoliselle ilmoitukselle ja kirjoituksille.
      Kristityt uskovat Raamatun ilmoittamaan Jeesuksenn Kristukeen.

    • kaikkioiken

      kaikki uskovaiset haluavat tehdä yhteistyötä kaikkien oikeitten uskovaisten kanssa.
      Ongelma on se kun niitä oikeita ei ole muissa ryhmissä.
      Eikä omassakaan ryhmässä kaikki ole oikeita.

    • onhanniitä

      Luulisi omassa seurakunnassakin olevan riittävästi Jumalan valtakunnan työtä tehtäväksi, niin ei tarvitse ihmetellä miksi teillä on noin ja meillä näin.Mikäli perustus on seurakunnissa Jeesuksessa Kristuksessa niin tarvittaessa voi tehdä yhteistyötä.Pitää tietenki olla Jeesuksen ohjaamana ,Hän lähetti esim. opetuslapsia kaksittain ja Hän armoittaa eri tehtäviin seurakunnassa Pyhän Henkensä kautta.

    • pitkäänuskossa

      Jo apostolien aikaan oli niitä toisiin laumoihin kuuluvia Jeesuksen seuraajia. Syynä eri kirkkokuntiin on inhimillinen vajavuus ja varmaan osaksi Jumalan antama koetuskin, että voisimme rakastaa ja ymmärtää hieman eri tavalla ymmärtäviä veljiä ja siskoja. Kyllä Jumala omalla tavallaan johdattaa työyhteyteen uskovaisia, joskus jopa toisesta maanäärestä.

    • mhjguu

      Vielä sata vuotta sitten Suomea piti pystyssä yhteinen kristillinen usko. Tosin se oli monille tapauskonto, jolla ei ollut pelastavaa voimaa, mutta yhteiskuntaa se silti piti koossa. Nyt on suuri luopumuksen aika. Kun Jeesus ehkä piankin tulee, ja pieni kristittyjen joukko on temmattu pois, alkaa vainon aika, mutta kumma kyllä myös suuren kääntymisen aika. Mistähän se johtuu, että juuri vaino lietsoo uskoa Jeesukseen? Oikeastaan katolinen kirkkokin on vuosisatojen ajan tehnyt Jumalan valtakunnalle hyvää tappamalla lukemattomia kristittyjä! Ihmeelliset ovat Jumalan tiet!

      Kristittyjä yhdistää usko Jeesukseen ja Hänen sovitustyöhönsä. Kristittyjä voi olla uskonnollisten kirkkojenkin piirissä, mutta kuvittelen, että useimmat kristityt näkevät tuon uskonnollisuuden ja kammoavat sitä ja ovat mieluummin yksin kuin väärässä kirkossa. Kristittyjä varmaan tullaan pian vainoamaan, juuri sen aloittajan toivoman 'yhdistyneen uskonnon' jäsenten voimalla. Silloin on vaikea kääntyä kristityksi. Nyt se on helppoa, ja antaa suuren ilon, kun saamme odottaa, että Jeesus kutsuu meidätkin mukaansa taivaaseen ennen kuin Jumalan viha kohtaa Maata. Kääntykää nyt.

    • Onhan kristittyjen yhteistyötä sentään käytännön tasolla varsin paljon. Esimerkkinä olkoon vaikkapa "Mahdollisuus muutokseen" -mediamissio, joka toteutetaan täällä Pohjanmaalla tulevien kuukausien aikana. http://www.koemuutos.fi/missio/index.php/jarjestavat

    • Koska ihminen haluaa olla oikeassa . Ihmisestä nuo lahkot ovat , kuten kirkko yhteiskunnan pelinappulana...ja millekkäs tämä yhteiskunta perustaa ? Rahalle suurimmaksi osaksi.

      • totuus-ei-valehtele

        1 Kr 4:6->"
        Tämän olen, veljet, sovittanut itseeni ja Apollokseen, teidän tähtenne, että meistä oppisitte tämän:

        "Ei yli sen,
        mikä kirjoitettu on",
        ettette pöyhkeillen asettuisi mikä minkin puolelle toista vastaan.

        5Moos. 4:2 Älkää lisätkö mitään siihen, mitä minä teille määrään, älkääkä ottako siitä mitään pois, vaan noudattakaa Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, jotka minä teille annan.
        Sananl. 30:6 Älä lisää hänen sanoihinsa mitään, ettei hän vaatisi sinua tilille ja ettet valehtelijaksi joutuisi.
        Ilm. 22:18 Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan;

        Näillä ehdoin se on mahdollista.


    • pitkäänhellari

      Olen hellari, mutta kävin eilenkin luterilaisessa kirkossa ja tulee käytyä myös vapaakirkon tilaisuuksissa ja muita lukuun ottamatta raamattupiirejä ei meillä sitten olekaan . Ei minua ollenkaan rassaa käydä välistä toistenkin srk:n tilaisuuksissa ja tavata paikkakunnan uskonystäviä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      33
      3144
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      121
      2100
    3. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      144
      1778
    4. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      88
      1752
    5. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      96
      1668
    6. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      102
      1563
    7. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      94
      1415
    8. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      384
      1283
    9. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      1180
    10. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      80
      1159
    Aihe