Talvitesti TM 2017

automotives

Kävin hakemassa Take Away illallisen ja siinä ateriapakettia odotellessa lueskelin 2017 vuoden TM-lehtiä, joita oli aulassa.

TM talvitesti 2017.
Lähtökohdat: keskimäärin 2-3 takavetoista per talvitesti ja 14-16 etuvetoista.
Takavetoinen voitti 2014 (BMW 318d) ja 2015 (M-B C220d A farmari)
Mercedes E220d A sedan kolmas 2017

Yleisesti lainaan sanatarkasti artikkelista tätä tekstinpätkää:

"Nykyaikaisen takavetoisen etenemiskykyä ei usko ellei kokeile. Mercedeksen EDS toimii kympin arvoisesti. Esimerkiksi rullakokeessa tyhjää pyörivä pyörä pysähtyy heti, kun kuljettaja koskee kaasuun ja pienellä lisäannostuksella auto lähtee liikkeelle. Sivuluistoihin moottorinohjaus reagoi ajoasetuksista riippuen herkästi, mutta sallivassa tilassa kiihtyvyys on tehokasta, mikä tosin vaatii kuljettajalta aktiivisuutta. Seat toimii kitkaerotilanteessa Audiakin karkeammin ja vaatii syvää käskytystä kaasulla. Tasaisella pidolla Ateca etenee hyvin, ja kaarteissa luistonrajoitus toimii asiallisesti.
Volvon mäkilähdössä kaasua kannattaa annostella maltilla, muuten voimaa tulee aaltoillen. Mäkilähtö on raskaalle etuvetoiselle haaste. Erikoistilanteissa Volvo etenee kiitettävästi ja vauhdin myötä luistonrajoitus on salliva."

Välikommentti: Takavetoisen Mercedeksen "salliva tila" tarkoittaa mitä ilmeisimmin Sport ajotilaa. En tosin ymmärrä mitä ns. ammattitoimittaja tarkoittaa aktiivisuudella, koska oman kokemukseni mukaan luiston lisääntynyt salliminen ei kuitenkaan aiheuta minkäänlaista hässäkkää vaan taustalla on aina ESC joka tarkkailee perän liikkeitä ja kontrolloi esimerkillisesti kovassakin ajossa Sport tilassa liiallista sivuttaisliikettä. Sport tilassa modernit Mercedekset ovatkin kelillä kuin kelillä nautittavia menijöitä.

Loppuarvostelu lainaus:

"Takavetoisten autojen nousu talvitestin kärkipaikoille ei ole enä äyllätys, sillä sekä BMW että Mercedes ovat aiemminkin näyttäneet nykyaikaisen elektroniikan ja hyvän painonjakauman voiman. Myös uusi E-sarjalainen etenee vakuuttavasti ja mukavasti. Maantieajo on melkeinpä juhlaa myös talvikelillä, ja kaikki muukin ajamiseen liittyvä on reilassa. Uusi dieselmoottori on edustuskelpoinen myös päästöjen osalta. Harmillista, että ajovalopesureita Mersuun ei saa rahallakaan."

Mercedes E220d A (194hv / 400Nm) takaveto, 1800kg painonjakauma 52% / 48%

Ajoajat:
Mutkainen jäinen/luminen ylämäki, pituus 870m

Mercedes (takaveto): 63,0s
Audi Q2 (etuveto / talvitestin voittaja): 60,2s
Volkswagen Tiguan (etuveto): 63,2s
Jaguar XE (takaveto): 60,8s

Lumipinteinen rata, pituus 2,0 km:
Audi Q2: 131,0s
Volkswagen Tiguan: 135,5s
Jaguar XE: 133,4s
Mercedes E220d: 135,7s

Kiihtyvyys lumella 0-60 km/h:
Audi Q2: 8,4s
Mercedes: 8,5s
Volkswagen: 9,4s
Jaguar: 8,2s

Lisäksi TM 20/2017 BMW 530e ja Mercedes E350e vertailusta lainattua:

Mercedes E350e loppukommentti:
"Väistökokeessa jousituksesta on edelleen hyötyä ja ajonvakautusjärjestelmä toimii esimerkillisesti. Kun tähän yhdistetään kuin mielen jatkeena toimiva ohjaus, niin ollaan ajettavuuden aallonharjalla. Molemmat autot ovat erittäin hiljaisia, mutta pikkukivien kopina on eristetty Mercedeksessä paremmin. Vaikka kulutus on hieman suurempi, niin Mercedeksen ylläpito on muuten selvästi BMW:tä edullisempaa. Päivittäisessä käytössä eniten vakuuttavat vakiovarusteiset mittariston ja infojärjestelmän ruutuina toimivat vierekkäiset 12,3 tuuman näytöt. Näyttöjen kirkkaus ja tarkkuus ovat huippuluokkaa. Mercedes Me- etäohjauspalvelu on E350e mallissa vakiona. BMW ei saa vetää kärryä, mutta Mercedeksellä saa, kolmatta tonnia.

Konservatiivisempana pidetty Mercedes on ajettavuudeltaan hieman parempi jaottaa ylläpitokuluissa kiinni kulutuksessa ja hankintahinnassa tulevaa eroa."

Arvosana: 9,2

TM Mittaustulokset:
M-B E350e:
0-50 km/h: 2,3s
0-100 km/h: 6,5s
Testimassa: 2030kg, painonjakauma 48/52%

Olisi hauska nähdä miten nuo takavetoiset hybridit pärjäävät talvitestissä TM mielestä. Itse tiedän, että myös että E350e on märällä ja talvisellakin kelillä melkoinen menijä kuivien kelien lisäksi. Painonjakauma on aavistuksen takapainoinen akuston takia (tavaratilan pohjan alla) ja elektroninen ajonvakautus on aivan huippuunsa hiottu muun ajettavuuden lisäksi, Sport tilassa sanoisin, että kaikki etuvedot katselevat takavaloja kaikilla keleillä, useat nelivetoisetkin ovat tiukoilla kostealla, kuivalla aikalailla ainoat rinnalla pysyvät autot ovat n. 300-350hv nelivetoja, joissa on aito neliveto esim. Porsche Macan S kanssa mennyt ihan tasoissa 0-100 km/h. Myös eräs 2000-luvun alun takavetoisen e46 BMW M3 nuori kuski melkoisen ihmeissään kun ei eko-Mersu meinannut jäädä millään kun lähti lippispoju polkemaan Länsiväylälle kaartavista liikennevaloista 0-80 km/h. Sanomattakin selvää, että Octavia RS tai Passat GTE katselee takavaloja paikaltaan kiihdytettäessä ja alle 100 km/h nopeuksissa. 100 km/h jälkeen voisi olla melko tasaista, mutta enpä halua korttiani hyllylle.

5

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mersus

      Milloin videoo vaimosta ja lapsista.....

    • Ei.teoriaa.vaan.totuus

      Kello ei kohdellut mersua yhtä helläkätisesti kuin ylikohteliaat toimittajat. Mersu oli koko testiryhmän hitain auto radalla. Sitä ei sanahelinä muta miksikään.

      Kello on lahjomaton ja kertoo että mersu on hitain kaikista.

      • Nykinyks

        Joutuuko jarrupalat vaihtamaan joka huollossa, kun nuo ajonsekoittimet säätää koko ajan?
        Leasing bemarit ja mersut suhahtelee motarilla vasenta kaistaa ohi näin talvirajoituksilla (kesämoodilla 140 km/h) ja kelin salliessa, mutta sitten ne onkin oikealla kaistalla liikkuvina shikaaneina, kun taivaalta sataa hiemankin vaaleaa.


    • t.suomen.nopein.kuski

      kaikista agressiivisimpia kuskeja on audi,vw,skoda sekä volvo ja nissan qashkai kuskit, näillä yhteisenä tekijänä on tarve näyttää, no kun näitä pellejä ilmaantuu meikäläinen vaikutusalueelle niin luuloja otetaan pois sika nopeella ooppelilla, vittu että on kiva katsoa kuinka isot miehet nöyrtyy, kyllä varmaan hävettää kun kädet loppuu kesken vielä jos on kyydissä jengiä joka todistaa avuttomuuden, juuri kun on uhonnu niin perkeleesti.

      liikenteessä pitäisi ajaa muut huomioiden ja rauhallisesti, vauhti ei tapa vaan äkkinäiset liikkeet ja turha hosuminen, ottakaan ohan raujassa vaika vituttaahan se väärä autovalinta pikkusen helvetisti vuosien ajan :)

      Ps. en nöyryyttele rauhallisesti ajavia, heitä ihailen ja kunnioitan.

      • Sarkasmi.sakari

        Kiitos nöyrästä asenteesta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe