Häädetyn liisan asunto

Entuskonnonuhri

3

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Emme voi tietää, ovatko seurakuntalaiset tarjonneet apuaan. Ehkä ovat, mutta ehkä Liisa ei ole päästänyt ketään sisään.

    • kylmääkyytiä

      Onhan tuo todella erikoinen tapaus. Kyllä sosiaalitoimen olisi pitänyt hoitaa sitten mummon asiat kuntoon siellä kotona! Eivätkö nuo naapurit, jotka hoitivat mummon kauppa-asiat osanneet ottaa yhteyttä kaupungin sosiaalitoimeen? Outoa on sekin. Taloyhtiön olisi viimeistään sitten pitänyt ottaa yhteyttä kaupungin sosiaalitoimeen eikä ryhtyä ajamaan oikeudessa häätöä - todella kummallista tuo tapaus on - todella kummallista.
      Mutta noinhan ne menee ne asiat. Tiedän itsekin erään vanhuksen, jonka luona käy sosiaalitoimen työntekijä kolmesti päivässä tarkistamassa sen, onko vanhus ottanut lääkkeensä. Hän on erittäin huono kuntoinen, eikä jaksa myöskään enää kunnolla siivota, mutta ei hän siihen apua saa, vaikka pitäisi. En tietenkään tiedä hänelle tehdystä hoitosuunnitelmasta mitään, omaiset asuvat yli kahdensadan kilometrin päässä, eivätkä mitenkään ehdi sieltä auttaa mitenkään; edunvalvojakin on vanhuksella, mutta ei häntä niissä käytännön asioissa kukaan auta. Ruokapalveluyritys hoitaa ruuat kotiin ja tarvittaessa kauppa-asiat, mutta siinä kaikki. Ei hän pääse koskaan ulos, koska ei itse pysty auttamatta enää menemään; hän on kotinsa vanki. Joskus kun olen ollut kylässä, hoitaja tulee ovesta ja kysyy, että onko kaikki hyvin ja oletko muistanut ottaa lääkkeesi ja vastauksen saatuaan sanoo hei hei ja lähtee pois.
      Jos hoitosuunnitelma on tehty noin, ettei hän muuta apua tarvitse, niin eräänä päivänä hän varmaan löytyy kaatuneena ja ehkä kuolleena asunnostaan. Ehkä keittolevy tai kahvinkeitin unohtuu päälle tai muuta vastaavaa; kerran hän joutui yksin menemään saunaan, kun hoitaja ei tullutkaan ajoissa, vaan vasta sitten kun vanhus oli jo kaatunut saunassa ja ei päässyt yksin ylös - no sillä kerralla hoitaja ymmärsi tulla etsimään vanhusta saunasta ja soitti apua. Vanhus on kaiken lisäksi hyvin sairas ja sairastaa myös harhaluuloisuutta .. heitteillä on kertakaikkiaan.

      Uusi valtion ajatus ja kuntien ajatus on se, että vanhukset hoidetaan kotiin mahdollisimman pitkään. Käytännössä se tarkoittanee, että vanhukset jätetään kotiin yksin heitteille ja ilman tarvittavaa apua, sillä ei se ole mikään apu, että käydään moikkaamassa kolme kertaa päivässä, eikä mitään muuta tehdä.. kyllä siinä kaikenlaiset pikkuelävät ja muut asettuvat taloksi, kun vanhus ei jaksa enää mitään siivota ja kaapissa samat jauhopussit ovat vuositolkulla, ei vanhus kertakaikkiaaan jaksa niitä edes heittää pois .. hoitosuunnitelman mukaan pärjää sillä, että ruoka tuodaan ja vanhus itse lämmittää ja tekee aamiaiset ja iltapalat, vaikkei enää mitenkään jaksaisi edes käydä läpi sitä listaa, että mitä hänelle pitäisi tuoda kaupasta.. kuinka usein käydään hänen kuntoaan ja terveyttään seuraamassa kotona oikeasti .. sekin jää arvoitukseksi, reseptit uusitaan ja koska käydään oikeasti labrakokeissa ja lääkärissä kontrollissa ..

      Sellainen tulevaisuus meitä vanhuksia odottaa .. jos läheiset eivät ole riittävästi perillä vanhuksen hoidosta ja kunnosta ja terveydestä; vanhus itse ei enää oikeata vastausta kykene hoitohenkilökunnalle antamaan, jos on jo niin heikkoon kuntoon mennyt; hän vastaa vain kävijöille, että kaikki on hyvin, vaikka kaikki on päin p... Vanhuksen kanssa kun hoitosuunnitelma tehdään, ei siinä välitetä oikeasti vanhuksesta, jonka pää ei enää toimi oikeasti kunnolla ja joka ei jaksa enää taistella itsensä puolesta.. heitteille jätetään ilman muuta.. toivotaan, että kuolee mahdollisimman pian. Ei todellakaan kukaan välitä, mitä vanhukselle oikeasti kuuluu, ellei ole aktiivisia läheisiä lähellä! Läheisten pitää nähdä oikeasti miten heidän vanhuksensa jaksaa.. pitää nähdä kaappeihin, sängyn alle ja milloin vanhuksen terveyttä on oikeasti tarkastettu .. kuntien kotihoito on vanhusten heittelillejättöä todellakin!

      No, eipä tästä mitään hyötyä ollut, olin aikanaan oman äidinkin kohdalla näkemässä, miten kunta tekee kaikkensa, ettei apua tarvitsisi vanhukselle antaa, ei sitäkään apua, minkä vanhus välttämättä tarvitsisi.. olkoon siellä kotona paskoissaan .. kyllä se jaksaa sängyssä maata..

    • faktat

      Eihän se nyt taloyhtiön asia ole ottaa sosiaalitoimeen yhteyttä. Taloyhtiön hallitus toimi täysin lainmukaisesti ja oli antanut Liisalle jo mahdollisuuden hoitaa asia omalta puoleltaan mutta hän ei sitä ollut käyttänyt.
      Ko Liisa on ilmeisesti täysin oikeustoimikelpoinen joten olisi itsekin osannut asiansa hoitaa jos olisi halunnut. Valitsi draaman ja marttyyriuden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      33
      3204
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      127
      2239
    3. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      106
      2030
    4. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      163
      1903
    5. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      91
      1824
    6. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      103
      1631
    7. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      94
      1485
    8. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      384
      1303
    9. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      115
      1225
    10. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      1210
    Aihe