Uusperheen talous???

Kuinka teillä muilla toimii taloudenjako vastaavissa perheissä? Meillä minä ja kaksi alakouluikäistä lastani, sekä mieheni. Alusta asti olen ollut päävastuussa lähes kaikesta.. Tilanne nyt seuraava, tienaan nettona kuussa yht n 2300e, mies suunnilleen saman verran. Minä maksan lähes kaiken: vuokra, vesi, sähkö, kotivakuutus yht n 1200. Sekä minä hoidan aina perheen kauppareissut, n 600-900e/kk. Lisäksi maksan tietty omat sekä lasteni puhelinlaskut, oman autoni lyhennyksen yms. Mies maksaa minulle asumisestaan 1/4 osaa asumiskuluista eli n 300e kuussa sekä siihen 100 e ruokarahaa. Eli yht 400euroa. Lisäksi hän tietty osaltaan lyhentää omaa autoaan. Ja tämän 400e sain hänet maksamaan elämisestään pienen kinan päätteeksi. :/ Kysynkin nyt kuinka reilulta tällainen jako kuulostaa? En odota että hän kustantaa minun ja lasteni elämisen, mutta en odota myöskään minun kustantavan hänen elämistään minun ja lasteni rahoista.
Ilmoita

Ota huomioon, että teitä on kolme asujaa ja kolme suuta ruokapöydässä , mies yksin .
Lähde, jos et ole tyytyväinen , ei ole pakko olla suhteessa , kun ei teil ole edes yhteisiä muksuja.
Ilmoita
Ainoa vaan et moni aikuinen mies syö helposti yhteensä kerralla sen mitä nainen ja kaksi lasta
Ilmoita
Mielestäni ap on ihan oikeassa. Ei hänen tarvitse elättää miestä. Summatkin kuulostavat ihan järkeviltä, nainen ei rahasta miestä.
Kuulusi miehen itsensäkin jo ymmärtää, että ei hän missään voi asua ja elää ilmaiseksi ja tuolla summalla minkä nyt maksaa ei missään.
Kyllä samaa koskee kaikkia suhteita kun eletään yhteistä kotia.

Uusperheissä taitaa olla vähän liiankin kanssa tätä toisen rahastamista, tiesin miehen, joka todellakaan ei maksanut mitään ja eron tullessa oli vielä vaatimassa vaikka mitä. En näe tuollaisissa suhteissa lainkaan oikeaa rakkautta, se on laskelmallista toimintaa omien etujen saavuttamiseksi.

Joten jokainen määrätkää maksamaan osuus ihan oikeista kuluista elämässä, jos ei järjestely kelpaa, on syytä miettiä suhteen laatua. Onko aika vapauttaa tällainen vapaamatkustaja.
Jokainen saa jonkinlaista tuloa kuukausittain, oli se sitten päivärahaa, eläkettä, opiskelutukea tai palkkaa ja sillä on tarkoitus ollut elää vaikka yksinkin, joten poistakaa elämästänne tällaiset laskelmalliset vapaamatkustajat.
Ilmoita
Ensinnäkin, uusioperheitä ei ole olemasas on vain ydinperhe ja yh perhe, jossa mies on hylännyt perheensä. Jos mies ottaa uuden eukon entisen perheen tilalle, niin eivät he ole perhe vaan yhteisessä taloudessa asuvia katuvia ihmisiä jotka ovat sotkeneet elämänsä ja nyt yrittää kaksin selvitä elämästä ja kaipuistaan entiseen. He maksavat elantonsa miten haluavat mutta miehen on kustannettava lastensa kulut ensimmäiseksi eikä uusi naikkonen voi olettaa että mies maksaa hänen kaikki kulut! Siivellähän on helppo elää, mutta miehen rakkaat entiset perheenjäsenet ovat ensimmäiset hänen mielessään ja keille maksaa kulut. Siinä on mies mokannut.
Kyllä erlarit on niin minimaalliset että härskiä naikkosen ajatella että hän asuu miehen talossa ja kuluttaa hänen rahansa, monet naikkoset saavat periksi ja mies hylkää lapset, mutta ei oma aloitteisesti, kyllä se naikkonen on siinä kannustamassa. Ei työtä ei mitään millä maksaa omat kulut, mies maksaa näin he ajattelevat.
Miehen ex perhe kärsii, ei ruokaa ja vaatteita ym enää mitä saivat kun isi oli kotona, mutta jos joku vie isin lapsilta, kyllä ne lapset muistaa ja kärsii. Sitä ei naikkonen ajattele, vaan on itsekäs ja nauttii siitä että saa kaiken. Tämä on niin tavallista ja siksi siitä ei puhuta paljon, kaikki pahuus kätketään ettei tule ilmi. Surullisinta on se että naikkosen mielestä lapset ovat miehelle rasite ja siksi rikkoi perheen.
1 VASTAUS:
Ensinnäkin ei uusioperheitä ole olemas vaan uusperheitä ,uusia ydinperheitä, jossa nainen on hyljännyt uskonsa jos naikkonen ottaa uuden miekkosen entisen miekkosen tilalle niin he ovat uusperhe ydinperhe. Heillä voi olla yhteistaloudessa tai erillinen talous miten nyt sovitaan. He eivät kadu mitään eivätkä kaipaa mitään vanhaa, vaan tekevät uutta. He maksavat elatusmaksua puolin ja toisin eikä kukaan kuvittele että nainen maksaa kaikki siivillä ei kukaan elä.
Exän ei ole enää mitään rakkaita ;mutta lapset on molemmille rakkaita.
Kumpikaan ei ole mitenkään mokannut mitään.
Elareita on oikeudenmukaisesti laskettu lastenvalvojalla kummaltakin sekä miekkosesta että naikkoselta. Kumpikaan ei asu kummankaan talossa vaan yhdessä ovat ostaneet uuden talon. Miekkoset antaa periksi siinä kun naikkosetkin. Naisen exällä menee ihan hyvin on talo ja vaatteita ja ruokaa.
Iloisista on että kaikki ovat onnellisia ja kukaan ei ole rikkonut mitään eikä ketään.
+Lisää kommentti
Minusta kulunne eivät ole tasapuoliset. Aikuiset jakavat puoliksi asumiskustannukset, jos ihan tarkaksi pitää mennä, niin vuokra puoliksi, sähkö ja vesilasku sitten jaettuna asujien määrällä. On varmasti kovin epätodennäköistä, että mies saisi itselleen kaikki ruuat 100€/lla kuukaudessa. Kotivakuutus kuuluu myös mennä puoliksi, sen maksun suuruuteen ei vaikuta henkilömäärä vaan muut seikat.
Nyt kun kirjoitan että kuuluu mennä, niin se on minun näkemykseni asiasta.
1 VASTAUS:
Mies on yksin ja naisella ittes lisäksi kaksi kouluikäistä lasta , jos he olisi kahdestaan niin sillon kaikki puoliksi ja sillonhan he voisivat asua pienemmässä asunnossa ,nyt pitää olla kaksi huonetta enempi noille naisen lapsille, miehellä ei ole mitään velvotteita elättää naisensa lapsia, niillä on oma isä joka maksaa elarit lapsista.
Ruokakuluihin vaikuttaa sekin jos mies syö lounaan töissä ja myös lapset syö yhden aterian koulussa aikamoiset ruokalaskut vaikka osa tai kaikki syövät lounaan töissä/koulussa.
+Lisää kommentti
Minusta ihan reilu.
Ilmoita
En ottais tollasta miestä asumaan samaan asuntoon. Hyvinhän voi miehen osuuden laskea siitä mitä hän on ennen maksanut yksin elämisestään. Asumiskulut ja muut menot. Nehän selviää vanhoista tiliotteista. Hyvää vinkkiä saa myös sosiaalitoimiston toimeentulotuen perusosista. Niidenkin mukaan yhden aikuisen perusomavastuu asumismenojen jälkeen on yli 500€ jolla moni yksineläjiä ei tule edes toimeen kuukautta. Samoin sieltä näet yksinhuoltajan ja lasten perusomavastuut. Näissä summissa on kyse vähimmäisturvasta eikä siinä oteta esim. auton kustannuksia ja kulutusluottoja huomioon joten rahastusta ei ole sinun puolelta jos niiden mukaan lasket kunkin menoja ja osuuksia.
Tosiasia on se että mies maksattaa sulla elämisensä ja hankkii samalla itselleen omaisuutta kuten auton joka ei siis ole sinun.
Sun lapsilla on myös oikeus tietyn suuruiseen elatukseen joten et voi rahojasi laittaa miehen elämiseen.
2 VASTAUSTA:
Onhan sillä naisellakin auto jota hän maksaa, ja tuo 1200 egeä oli kaikki yhteen,sisältäen ,vuokran ,sähkön,veden ja kotivakuutuksen. Ukko maksaa 400 omana osuutenaan sisältäen ruoan.
Sillä naisella on kaksi lasta joilla tietty molemmilla omat huoneet joten kämpän pitää olla 4 huonetta ja kööki, eihän sen ukon kuulu toisten kakaroita elättää.
Eikä tuon muijan ole tuossa pakko olla, menköön omilleen niin ei tartte kitistä.
Miksi se ukko on sellaisen naisen kanssa jolla on lapsia, jos on sitä mieltä, ettei halua heitä elättää? Ymmärrän ettei kaikki halua, mutta en ymmärrä sitä, miksi sellaiset ihmiset alkavat suhteeseen, kun hommassa ON lapsia mukana. On myös paljon miehiä ja naisia jotka ovat sitä mieltä, että puolison lapset ovat osa omaa perhettä, ja sekä henkinen että taloudellinen vastuu kulkee siinä käsikädessä. Kyllähän esimerkiksi yhteiskuntakin katsoo, että avopuolison tulojen perusteella lasketaan lapsen tarhamaksu, asumistuen saamiseen vaikuttaa puolison tulot, yh-korotus lähtee pois lapsilisästä jos muuttaa jonkun kanssa yhteen jne jne... Eli kaikin puolin pitää huomioida, että isä-/tai äitipuolella on myös vastuu, kun suhteeseen alkaa. Ei siihen kukaan toki pakota.
+Lisää kommentti
Miksi naiset kuvittelevat että kun vie perhestä miehen tämä maksaa hänen ja lastensa elättämisen? Miehen ei kuulu maksaa ulkopuolisten naikkosten ja lastensa elämää vaan oman perheen sen entisen jonka tämä nainen on rikkonut jotta pääsee siivelle elämään. Miehet on tallukoita jossain määrin kun ottaa elättejä talon täys eikä huolehdi omistaan, ja jättää nämä äidin vastuulle kokonaan, ja hei halooo alkaa hyysää ja elättää tämän rikkojanaisen lapsia ja naista??? Se ei käy mun tajuun ei sitten millään. Eipä ihme et mies menettää omat entiset lapset kokonaan kun käyttäytyy kuin idiootti. Ei kukaan lapsi siedä isältään tuollaista tekoa, ettäheittää heidät ulos ja ottaa vieraita kotiinsa.
0 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

+Lisää kommentti
Omasta mielestäni asumisen voisi laittaa puoliksi. Miksi ihmeessä mies maksaa 1/4 ? Lapset käyvät nähtävästi jo töissä. Ei tässä ole kyse siitä, että mies elättää lapsia maksamalla asumisen! Kun kerran äiti hoitaa muut kulut.. mies voi jatkossa ostaa myös omat ruuat kun kerran on vaan alivuokralaisena!
Ilmoita
Kannattaako otta mies jos ei pysty elättään itseään ja kakaroitaan? Mene eipäjonoon ja hae töitä herranen aika äläkä oota että muut elättää sut???? olet saamaton ihminen jos ei hae töitä vaan kuvittelet että muut maksaa. Kyllänyt saamattomille läytyy vaikka risusavottaa tai lumenluontia jos rahasta on puute, eikä kostaa omaa ongelmaa toisten masettavaksi. Mieti sitä!
Ilmoita
Täytyy olla tyhmä äijä kun tulee yksinhuoltaja ämmän perheeseen yleensäkkin.

Yh tienaa äijillä ja nostelee yh tuet yhteiskunnalta ym. tuet ex mieheltä.

Yksinhuoltaja on oikein vitun ahne ja vie kaikki.

Odotat lisää että se kustantaisi surkeasta elämästäsi lisää mutta nihilisti on se äijä.

Yksinhuoltaja on yhteiskunnan pummi ja veronmaksajille kallista paskaa. Joka eroo niin on

yhteiskunnalle tyhmä ja kallein ämmä ja yleensä se on tyhmä ämmä jolla on pakkomielle

tehdä kakarat jollekkin ja erota sitten sen jälkeen. Saa yhteiskunnan tuet ja sitten aletaan

laskeskelemaan senttejä sen uuden kumppanin kanssa,
2 VASTAUSTA:
Onko sulla jotain antipatioita yksinhuoltajia kohtaan?
Ootko niitä miehiä jotka erottuaan ei välitä lapsistaan sen vertaa että lapset sais saada yhtään rahaa elämiseen? Jos oot isä niin sulla on elatusvastuu samoin kuin äidillä ja se lasketaan samoin kuin äidille.
Ja nuo elatusmaksut vaikuttavat vähentävästi muihin tukiin ja korottavasti mm. päivähoitomaksuihin että tutustu asioihin ennenko auot päätäs.
Ei kaikki yksinhuoltajat ole tyhjätaskuja, meikä käy töissä ja tienaan hyvin en saa mitään tukijaisia paitsi lapsilisän ja elatusmaksun lapsen isältä , asun omassa rivitalo kolmiossa ja saan sen maksettua pois tänä vuonna , sitte olen velaton , lapseni aloitti syksyllä lukion ja on ahkera , oli jo viime kesänä kesätöissä melkeen koko kesän, siis tienasi omat vaaterahat ja meikkirahat.
Ne joilla on asiat huonommin, niin ei heitä saa nälkään tappaa heilläkin on oikeus elää.
+Lisää kommentti
Mistä näitä vatipäitä oikein riittää? Tuli mieleen sanonta, ei se tyhmä ketä kysyy.. Olettamuksia toisensa perään. Ensinnäkin, en ole "yhteiskunnan työtön varattuja miehiä vievä pummi", vaan koko ikäni yrittäjänä toimiva niska limassa painava käsityöläinen. Ja toiseksi, en ole "hommannut lapsia kenen kanssa sattuu ja eronnut", vaan erosimme yhteisymmärryksessä yli vuosikymmen liiton jälkeen. Ja se päätös oli oikea. Ja kolmanneksi vielä.. asumme nyt suht ahtaassa ja pienessä (60m) kolmiossa. Eli 1 10m makkari lapsilla, 1 10m makkari aikuisilla ja muut tilat luonnollisesti yhteiset.
1 VASTAUS:
Kyllä yksinhuoltajan tuet ovat paremmat ja menot pienemmät jos mies ei asu siellä vaikka olisi töissäkin. Mm. päivähoitomaksuihin vaikuttavat puolison tulot vaikkei olisikaan lapsen isä. Ei kukaan ihminen asu ja elä 400€ kuukaudessa. Se että toisella on lapsia tarkoittaa sitä että hän asuu asunnossa johon hänellä on varaa. Se on isompi kuin yksinelävän mutta esim. Asumistuki voi kattaa osan vuokrasta toisin kuin silloin jos on käytössä kahden tulot. Miksi yksinhuoltajan pitäisi miehen tulojen mukaan maksaa palveluista enemmän ja lisäksi miehen elämisen?
Asia on eri jos mies ei pese pyykkejään eikä käy kotona suihkussa eikä käytä sähköä ja syö vain kerran päivässä lautasellisen ruokaa.
+Lisää kommentti
nähtävästi yh on jokin peikko. selvästi elää miesten verellä. lapsilisän korotus loppuu AVOliitossa joten yh ei enää ole yksin taloudessa. liitoissa puoliso on elatusvelvollinen kumppania kohtaan valtion silmissä oli avo tai avio. joten asumis- ja ruokakulut menee tasan.
Ilmoita
Erotetut miehet eivät ymmärrä miten se uus nainen odottaa että mies maksaa kaiken, ja jättää entisen perheen ja entiset lapset pulaan. Viis heistä kunhan itse saa ilmasen ausmisetn ja ruuat joskus jopa lastensa kera. Mitään töitä ei tehdä vaan eletään miehen siivellä kook poppoo, mies parka joutuumakseleen entisen perheen ja uus siepparinaisen elämiset yksin., tai jättää entisen perheen siis pulaan. Niin on tossunalla tämä mies ettei uskalla laittaa hanttiin,koska pyykkäri ja siivooja lähtee nosteleen, jos ei saa tahtoa läpi. surullista
3 VASTAUSTA:
Mitäs heitit elättäjäs pihalle.
Sen lauluja laulat kenen leipää syöt, ettäs tiedät
Ihme juttu, minä en ole kaskaan tarvinnut pyykkäriä enkä siivoojaa (ellei nyt ihan varhaislapsuutta lasketa) enkä ole koskaan jättänyt perhettänikään (äidin helmoista poismuuttoa täysikäisyyden kynnyksellä ei laskettane).

Silti olen etävanhempi. Ei mulla tosin tällä hetkellä ole eukkoakaan.
Sulla oli sitte aika olematon vätys miehenä, en minä ole tarvinnut mitään pyykin pesijää, mulla on pesukone joka pesee ja minä laitan ne pyykit ite narulle, ja mulla on myös imuri sellainen robottiimuri se imuroi ja osaan kantaa matot pihalle ja pudistaa ne, ja osaan tehdä perusruokaa , mulla oli jo yläasteella kotitaloutta ja netistä löytyy resptejä pilvin pimein.
Ja sitte jos eukon löydän niin en kyllä mitään työtöntä saamatonta ota , pitää olla joku ammatti ja mielelään myös töissä .
Lapseni on mulla joka toinen viikko ja rahoitan mielelläni niiden harrastukset ja vanhemman lukion kirjat.
ex vaimoni on hyvissä töissä tienaa samanverran kun minäkin ja hän on jo uudessa parisuhteessa , ja lapset pitää äidin uudesta miehestä mikä on hieno asia.
+Lisää kommentti
Miksi olet ottanut miehen saman katon alle tuolla sopimuksella (kinan päätteeksi) ? Voiko paikkakunnallasi vuokrata asunnon 300:lla? Tuskin, jos ette ihan korvessa asu. Satanen aikuisen miehen ruuista on aika vähän. Ja sitten vaatteita varmaan pyykätään joskus yms. pientä mistä äijä ei maksa mitään. Et kerro minkä ikäisiä lapset ovat eli maksatko päivähoidosta enemmän miehesi tienestien vuoksi.
Ja ostat joskus sukkaa ja muuta pientä äijälle? Noilla luvuilla elätät äijääsi. Voitko edes luottaa häneen lastenhoitajana.? Korjaako autoasi ja vaihtaako renkaat?

Sivulla on kai katkeroituneita kirjoittajia riittämiin eikä edes lueta aloitusviestiä.
3 VASTAUSTA:
Rakkauden ja välittämisen takia sitä tietty haluttu yhdessä asumaan..
Ja ja.. (aina lasten isästä eron jälkeen) kammoksunut ajatustusta siitä, että mies joutuisi tuntemaan itsensä "uuden naisen ja sen lapsien elättäjäksi". En ymmärrä mistä moisen päähänpinttymän olen saanut. :/ Mutta en sen kuvitellut ihan näinkään päin menevän.
Lapseni eivät ile enään pieniä, vaan jo ala aste ikäisiä, eli ei ole mitään päivähoitomaksuja.
Paikkakunnallamme pienten asuntojen hinnat alkavat siitä 550 eurosta ylöspäin.. Ja onhan se satanen ruuista aika vähän, isona miehenä kuitenkin syö heittämällä kerralla sen määrän mitä minä ja lapset yhteensä, eli tuplamäärä ruokaa miehen vuoksi.. Hänen vaatteitaan pesen tietysti päivittäin, siinä missä muidenkin perheenjäsenten. Vaatteensa ihan sukista lähtien hän ostaa aina itse. Mutta toki jotain muuta pientä ostelen kuin vain ihan ruokaa. Mm. lähes kaikki meidän vitaminiit, ynnä muut; imurinpussit, wc paperit, talouspaperit, pyykinpesuaineet, yms tällaiset. Lastenhoitajana voin kyllä luottaa ihan täysin. Ja hoitaakin/vahtii jos minulla on jokin meno, työ, tms ja hän on kotona/vapaalla. :) Autoa ei korjaile (eihän noita uusia nykyään enään itse korjailla?), ja muutenkin hoidan kaikki autooni liittyvät asiat itse, tarkoittaen renkaisen vaihdon liikkeessä yms muutkin asiat.. Nyt kun näitä luen ja kun oijrin kirjoittamalla näitä kertaan, niin taitaapi olla asia niin että aivan itseäni saan syyttää tästä epämiellyttävästä tilanteesta. Minun olisi pitänyt tehdä alusta asti tiukka linja siihen, että kun ollaan yhdessä ja asutaan ja eletään yhdessä, niin maksetaankin yhdessä. Mutta, olen ollut aina liiaksikin asti laumastani huolehtiva kanaemo.............. :/
Uusperheenhaasteet kirjoitti:
Rakkauden ja välittämisen takia sitä tietty haluttu yhdessä asumaan..
Ja ja.. (aina lasten isästä eron jälkeen) kammoksunut ajatustusta siitä, että mies joutuisi tuntemaan itsensä "uuden naisen ja sen lapsien elättäjäksi". En ymmärrä mistä moisen päähänpinttymän olen saanut. :/ Mutta en sen kuvitellut ihan näinkään päin menevän.
Lapseni eivät ile enään pieniä, vaan jo ala aste ikäisiä, eli ei ole mitään päivähoitomaksuja.
Paikkakunnallamme pienten asuntojen hinnat alkavat siitä 550 eurosta ylöspäin.. Ja onhan se satanen ruuista aika vähän, isona miehenä kuitenkin syö heittämällä kerralla sen määrän mitä minä ja lapset yhteensä, eli tuplamäärä ruokaa miehen vuoksi.. Hänen vaatteitaan pesen tietysti päivittäin, siinä missä muidenkin perheenjäsenten. Vaatteensa ihan sukista lähtien hän ostaa aina itse. Mutta toki jotain muuta pientä ostelen kuin vain ihan ruokaa. Mm. lähes kaikki meidän vitaminiit, ynnä muut; imurinpussit, wc paperit, talouspaperit, pyykinpesuaineet, yms tällaiset. Lastenhoitajana voin kyllä luottaa ihan täysin. Ja hoitaakin/vahtii jos minulla on jokin meno, työ, tms ja hän on kotona/vapaalla. :) Autoa ei korjaile (eihän noita uusia nykyään enään itse korjailla?), ja muutenkin hoidan kaikki autooni liittyvät asiat itse, tarkoittaen renkaisen vaihdon liikkeessä yms muutkin asiat.. Nyt kun näitä luen ja kun oijrin kirjoittamalla näitä kertaan, niin taitaapi olla asia niin että aivan itseäni saan syyttää tästä epämiellyttävästä tilanteesta. Minun olisi pitänyt tehdä alusta asti tiukka linja siihen, että kun ollaan yhdessä ja asutaan ja eletään yhdessä, niin maksetaankin yhdessä. Mutta, olen ollut aina liiaksikin asti laumastani huolehtiva kanaemo.............. :/
Tuo, että huushollissa on luotettava aikuinen sinun lisäksesi, on äärettömän iso asia. Saat lapsistasi elarit ja lapsilisät ja niiden pitää mennä lasten hyväksi. Et saa mitään tukia, koska tienaat itse palkkaa tms. eli miehesi tulot eivät sillä tavalla vaikuta mitään.

En ole mikään asiantuntija uusperhe-asioissa, kun itse olen avioliitossa ja pesä tyhjentynyt. Yksi juttu voi olla, että miehesi ostaa vaikka uuden television tarvitessa ja maksaa sen kokonaan. Siinä tapauksessa hän voi periaatteessa ottaa töllön matkaansa, jos eroatte. Sama juttu mööpeleitten ja kodinkoneiden kanssa vaikka niitä onkin vaikeampi siirtää.

Eli mies maksamaan enemmän asunnosta ja etenkin ruuasta. Komenna hänet ruokakauppaan tms. että hänelle selviää hintataso. Tai ostamaan niitä vitamiineja. Sitten kun poika tulee murrosikään ja syö häntä enemmän, uusi sopimus.

Hyvää jatkoa teille kaikille!
Uusperheenhaasteet kirjoitti:
Rakkauden ja välittämisen takia sitä tietty haluttu yhdessä asumaan..
Ja ja.. (aina lasten isästä eron jälkeen) kammoksunut ajatustusta siitä, että mies joutuisi tuntemaan itsensä "uuden naisen ja sen lapsien elättäjäksi". En ymmärrä mistä moisen päähänpinttymän olen saanut. :/ Mutta en sen kuvitellut ihan näinkään päin menevän.
Lapseni eivät ile enään pieniä, vaan jo ala aste ikäisiä, eli ei ole mitään päivähoitomaksuja.
Paikkakunnallamme pienten asuntojen hinnat alkavat siitä 550 eurosta ylöspäin.. Ja onhan se satanen ruuista aika vähän, isona miehenä kuitenkin syö heittämällä kerralla sen määrän mitä minä ja lapset yhteensä, eli tuplamäärä ruokaa miehen vuoksi.. Hänen vaatteitaan pesen tietysti päivittäin, siinä missä muidenkin perheenjäsenten. Vaatteensa ihan sukista lähtien hän ostaa aina itse. Mutta toki jotain muuta pientä ostelen kuin vain ihan ruokaa. Mm. lähes kaikki meidän vitaminiit, ynnä muut; imurinpussit, wc paperit, talouspaperit, pyykinpesuaineet, yms tällaiset. Lastenhoitajana voin kyllä luottaa ihan täysin. Ja hoitaakin/vahtii jos minulla on jokin meno, työ, tms ja hän on kotona/vapaalla. :) Autoa ei korjaile (eihän noita uusia nykyään enään itse korjailla?), ja muutenkin hoidan kaikki autooni liittyvät asiat itse, tarkoittaen renkaisen vaihdon liikkeessä yms muutkin asiat.. Nyt kun näitä luen ja kun oijrin kirjoittamalla näitä kertaan, niin taitaapi olla asia niin että aivan itseäni saan syyttää tästä epämiellyttävästä tilanteesta. Minun olisi pitänyt tehdä alusta asti tiukka linja siihen, että kun ollaan yhdessä ja asutaan ja eletään yhdessä, niin maksetaankin yhdessä. Mutta, olen ollut aina liiaksikin asti laumastani huolehtiva kanaemo.............. :/
Olet rakastunut super nuukaan mieheen , ostakaa yhdessä asunto 50/50 ja tai sulla 70 ja ukolla 30 molemmille oma laina, tuolla summalla jota maksat vuokraa lyhennät jo omaa kämppää.
+Lisää kommentti
No jo on juttuja. Minä tapasin vaimoni 10v sitten. Muutin sen ja lapsensa kanssa saman katon alle 2vko ensitapaamisesta ja edelleen ollaan yhdessä. Meillä minä maksan kummatkin perheen autot(lyhennykset). Vaimo maksaa omastaan vakuutukset ja verot. Minä ostan bensat kumpaankin n.500-600e kuussa bensaan. Minä maksan vaimolle asumisesta 700e kuussa ja vaimo maksaa lainan ja vastikkeen. Ruokaa ostellaan kumpikin joka päivä. 20e menee päivässä ruokakauppaan eli 20ex30päivää on noin 600e kuussa. Tämä menee kun elää säästeliäästi eikä osta turhuuksia. No harrastuksiin menee jotain ja joskus tarvii ostaa vaikka vaatteitakin. Ihan tyytyväinen tähän järjestelyyn ja homma toimii. Hyvin riittää rahat kun ei juo alkoholia eikä polta. Ei käydä leffassa tai ulkona syömässä oikeestaan koskaan ja ollaan hyvin onnellisia.
Ilmoita
Siihen että mikä on reilu jako, vaikuttaa moni asia. Jos sinä ja mies olette yhdessä kirjoittaneet vuokrasopparin, niin teidänhän kuuluu maksaa se puoliksi. Se nyt on selvä. Tilanne on vielä selvempi niillä, joilla on yhteinen omistusasunto. Sen kulut maksetaan puoliksi, piste.

Meille on selvää, että vaikka lapset eivät ole biologisesti yhteisiä, niin meillä on yhteinen perhe. Tämä tarkoittaa sitä, että pääosin meillä on myös yhteiset menot. Laitamme tasan saman rahasumman yhteiselle tilille, josta maksetaan koko perheen ruokamenot, asumiskulut, jätemaksut, sisustushankinnat, perheen yhteiset menot (kuten ravintolassa syönti tai huvipuisto) jne.

Molemmat maksaa omilta tileiltään omien autojen maksut, omat vaatehankinnat, omat puhelinlaskut ja omat harrastukset. Lisäksi minä maksan kaikkien lasten vaatteet, myös miehen lapsen. Minä maksan biologisen lapseni tarhamaksun, mies oman lapsensa elarin.

Miehellä on 1 lapsi, joka on meillä vähemmän kuin minun 2 lastani. Näin biologian kannalta katsottuna. Mutta siis meidän perheessä on kolme lasta. <3

Molemmat käymme töissä, molemmat rakastamma kaikkia lapsiamme ja molemmat pystymme osallistumaan perheemme elatukseen. Mies tienaa selvästi enemmän kuin minä, ja laittaa ylimääräiset rahansa sitten kalliimpiin harrastuksiinsa. :) Minulla sen sijaan on hieman enemmän omaisuutta, pahanpäivän varaa, jos joskus iskee jokin pula.

Jos ei ole tarkoituskaan perustaa perhettä, vaan asua kimpassa jonkun tyypin kanssa, niin minun mielestäni kannattaa deittailla ilman yhdessä asumista siihen saakka, että lapset muuttavat omilleen. Kun toisella tai molemmilla on lapsia, niin lastenkin parhaaksi on, että koko paketti otetaan kaikin puolin avosylin osaksi omaa arkea. Myös omaa taloutta.

Meillä on myös testamentit jotka takaavat, että meidän perintömme jakautuu kaikille kolmelle lapselle tasapuolisesti, biologiasta riippumatta.
7 VASTAUSTA:
Kaiken muun allekirjoitan, mutta en tee testamenttia , koska meidän kaikilla lapsilla on myös oikea äiti ja isä jonka he perivät, siis mun lapseni perii minut ja isänsä ja mieheni lapsi perii isänsä siis mun mieheni ja äitinsä.
Elämästä kun ei mitään tiedä miten menee voi tulla ero , tai toinen kuolee tai tulee vakava sairaus tai työttömyyttä , parempi kun mennään vaan suomen lakien mukaan niin ei tule mitään sanomista mistään.
Myös meillä on avioehto , koska minä olen jo perinnön saanut .
kesämökinperinnyt kirjoitti:
Kaiken muun allekirjoitan, mutta en tee testamenttia , koska meidän kaikilla lapsilla on myös oikea äiti ja isä jonka he perivät, siis mun lapseni perii minut ja isänsä ja mieheni lapsi perii isänsä siis mun mieheni ja äitinsä.
Elämästä kun ei mitään tiedä miten menee voi tulla ero , tai toinen kuolee tai tulee vakava sairaus tai työttömyyttä , parempi kun mennään vaan suomen lakien mukaan niin ei tule mitään sanomista mistään.
Myös meillä on avioehto , koska minä olen jo perinnön saanut .
Teillä on asiat hyvin järjestyksessä, minun veljeni meni avioon,niin hän ei tehnyt avioehtoa vaimonsa kanssa ja heille tuli ero ja ositus ,niin meni osa meidän maatilasta, joka oli kuolinpesä ,vieraaseen sukuun, äitiämme harmitti suunnattomasti kun hänen ja isävainajan elämäntyö tuosta maatilasta osa jouduttiin maksaan sille veljeni exälle.
Avioehto kantsii aina tehdä ainakin jos toisella on paljon enemmän omaisuutta kun toisella, tai on tulossa suuri perintö.
tai lahjakirjaan merkintä ei perintöä puolisolle eikä avio-oikeutta.näin menee suoraan lapsille.
kesämökinperinnyt kirjoitti:
Kaiken muun allekirjoitan, mutta en tee testamenttia , koska meidän kaikilla lapsilla on myös oikea äiti ja isä jonka he perivät, siis mun lapseni perii minut ja isänsä ja mieheni lapsi perii isänsä siis mun mieheni ja äitinsä.
Elämästä kun ei mitään tiedä miten menee voi tulla ero , tai toinen kuolee tai tulee vakava sairaus tai työttömyyttä , parempi kun mennään vaan suomen lakien mukaan niin ei tule mitään sanomista mistään.
Myös meillä on avioehto , koska minä olen jo perinnön saanut .
Suomen lain mukaan sekin menee, että noudatetaan testamenttia. :)

Se että mitä lapset perivät muualta, ei kuulu meidän perheelle. Toki on todennäjöistä, että jonkun pienen perinnön saavat toiselta vanhemmaltaan. Mutta voihan se toinen vanhempi suurimman osan testamentata vaikka hyväntekeväisyyteen? Tai tuhlata itse joka pennin ennen kuolemaansa, jos mitään tuhlattavaa edes on? Voi olla muita sisaruksia pottia jakamassa... Tai mitä tahansa. Se asia ei meille kuulu, emmekä siitä perinnöstä mitään tiedä. Emme ole heidän omaisuuksia tai testamentteja kysellyt.

Sekään ei ole meidän asiamme, paljonko omaisuutta lapset itse kerryttävät elämänsä varrella. Joku saattaa luoda työllään miljoonia, joku ei tienaa juuri mitään.

Me voimme kuitenkin pitää huolen siitä, että meidän perhe kohtelee kaikkia lapsia tasapuolisesti. Kun meistä aika jättää, on lapsille selvää, että heistä jokainen on meille yhtä tärkeä. Ja se näkyy myös perinnön jaon periaatteessa.

Minä tulen perimään myös vanhempani, tai osani heidän perinnöstään. Ne varat käytän yhdessä puolisoni kanssa perheemme hyväksi. Tuntuisi oudolta ulkoistaa puolisoni omista rahoistani. Meillä on yhteinen talous.
edellinen kirjoitti:
Suomen lain mukaan sekin menee, että noudatetaan testamenttia. :)

Se että mitä lapset perivät muualta, ei kuulu meidän perheelle. Toki on todennäjöistä, että jonkun pienen perinnön saavat toiselta vanhemmaltaan. Mutta voihan se toinen vanhempi suurimman osan testamentata vaikka hyväntekeväisyyteen? Tai tuhlata itse joka pennin ennen kuolemaansa, jos mitään tuhlattavaa edes on? Voi olla muita sisaruksia pottia jakamassa... Tai mitä tahansa. Se asia ei meille kuulu, emmekä siitä perinnöstä mitään tiedä. Emme ole heidän omaisuuksia tai testamentteja kysellyt.

Sekään ei ole meidän asiamme, paljonko omaisuutta lapset itse kerryttävät elämänsä varrella. Joku saattaa luoda työllään miljoonia, joku ei tienaa juuri mitään.

Me voimme kuitenkin pitää huolen siitä, että meidän perhe kohtelee kaikkia lapsia tasapuolisesti. Kun meistä aika jättää, on lapsille selvää, että heistä jokainen on meille yhtä tärkeä. Ja se näkyy myös perinnön jaon periaatteessa.

Minä tulen perimään myös vanhempani, tai osani heidän perinnöstään. Ne varat käytän yhdessä puolisoni kanssa perheemme hyväksi. Tuntuisi oudolta ulkoistaa puolisoni omista rahoistani. Meillä on yhteinen talous.
Minä en jätä lapsille mitään, heillä hyvät ammatit ja hyvät palkat kootkoon itse omaisuutensa, niin minäkin olen tehnyt, tuhlaan niin paljon kun kerkiän loppuelämäni aikana omaa rahaani.
Jos jotain jää niin kiinteistö jossa asun ,ei, elämän tarkoitus ole kerätä kakaroille rahaa ja ite kitkutella vanhoilla päivillä.
Meillä rouvan kanssa nyt kolme matkaa pitkin maailmaa varattuna.
Se on kyllä tosi, että kun nykyihmiset usein elävät aika pitkään, niin perintöä tippuu vanhemmilta vasta, kun "lapset" ovat 60v... Siinä vaiheessa oma omaisuus on jo kerrytetty, ja toisaalta kovin monella ei hurjan suuria tarpeita isoille hankinnoille enää ole. (Eli on jo talot ja autot yms, eikä elätettävänä lapsia.) Siinä mielessä olisi järkevämpää, jos perintö hyppäisi nykyään aina yhden sukupolven yli. Näin perintö isovanhemmilta menisi suoraan ruuhkavuosissa elävään lapsiperheeseen. Helpottaisi stressiä isoista menoeristä, voisi mahdollistaa enemmän kesäloma-aikoja lasten kanssa kotona yms.

Täytyypä miettiä, kun itse on 80v, että jos olisikin sopivampaa pistää testamentti suoraan lapsenlapsille... Senpä näkee sitten, että mikä on tilanne. :)
öoiji kirjoitti:
Se on kyllä tosi, että kun nykyihmiset usein elävät aika pitkään, niin perintöä tippuu vanhemmilta vasta, kun "lapset" ovat 60v... Siinä vaiheessa oma omaisuus on jo kerrytetty, ja toisaalta kovin monella ei hurjan suuria tarpeita isoille hankinnoille enää ole. (Eli on jo talot ja autot yms, eikä elätettävänä lapsia.) Siinä mielessä olisi järkevämpää, jos perintö hyppäisi nykyään aina yhden sukupolven yli. Näin perintö isovanhemmilta menisi suoraan ruuhkavuosissa elävään lapsiperheeseen. Helpottaisi stressiä isoista menoeristä, voisi mahdollistaa enemmän kesäloma-aikoja lasten kanssa kotona yms.

Täytyypä miettiä, kun itse on 80v, että jos olisikin sopivampaa pistää testamentti suoraan lapsenlapsille... Senpä näkee sitten, että mikä on tilanne. :)
Tai ne 60 vuotiaat antaisi siitä perinnöstä suurimman osan ruuhkavuosissa eläville lapsilleen , no tuo verotus on sitte korkeampi.
Ruotsissa on hienosti ,kun ei ole enää perintöveroa.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Uusperheen talous???

Kuinka teillä muilla toimii taloudenjako vastaavissa perheissä? Meillä minä ja kaksi alakouluikäistä lastani, sekä mieheni. Alusta asti olen ollut päävastuussa lähes kaikesta.. Tilanne nyt seuraava, tienaan nettona kuussa yht n 2300e, mies suunnilleen saman verran. Minä maksan lähes kaiken: vuokra, vesi, sähkö, kotivakuutus yht n 1200. Sekä minä hoidan aina perheen kauppareissut, n 600-900e/kk. Lisäksi maksan tietty omat sekä lasteni puhelinlaskut, oman autoni lyhennyksen yms. Mies maksaa minulle asumisestaan 1/4 osaa asumiskuluista eli n 300e kuussa sekä siihen 100 e ruokarahaa. Eli yht 400euroa. Lisäksi hän tietty osaltaan lyhentää omaa autoaan. Ja tämän 400e sain hänet maksamaan elämisestään pienen kinan päätteeksi. :/ Kysynkin nyt kuinka reilulta tällainen jako kuulostaa? En odota että hän kustantaa minun ja lasteni elämisen, mutta en odota myöskään minun kustantavan hänen elämistään minun ja lasteni rahoista.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta