Minulla on tuhansia kuvia Picasa3:ssa ja talennettuna vielä ulkoisella kovalevyllä.
Picasan kanssa on ollut se ongelma, että aina kun kytkee digikameran tietokoneseen, se vie samat kuvat taas kerran sinne, jolloin niitä on nyt siellä sun täällä, samoja useamman kerran, uusia ja vanhoja sekaisin.
Nyt on uusi tietokone jossa W10 ja haluaisin kuvat saadaa kopioduksi sen kovalevylle.
Kysymys kuuluu: millainen kuvankäsittelyohjelma olisi sellainen, joka seulaa duplikaatit ulos, jolloin niitä voisi poistaa ja siten lajitella kuvat aiheen mukaan. Nyt on Picasan jäljiltä kaikki sekaisin.
Picasan kuvat uudelle koneelle, mutta järjestyksee
6
999
Vastaukset
- Nikon_mies
Tee kuten minä, älä anna ohjelmien päättää vaan päätä itse. Älä kytke kameraa vaan ota kortti ja laita lukijaan siinä sivussa tai hanki ulkopuolinen.
Tee kuvahakemisto kovalevylle, mieluummin D levylle johon lataat kaikki tiedostot kun ohjelmat pidät C levyllä. Kuvahakemiston olen itse jakanut vuosittain esim. "Kuvat 2018" ja vuosiosiot tapahtumakohtaisesti jolloin hakemisto alkaa "vvvvkkpp Annin synttärit" (20180103 Annin synttärit) muodossa jokaisessa kuvaussessiossa erikseen. Tosin vuosien mittaan tuokin vaati selailua kun hakee jotain tiettyä kuvaa jälkeenpäin jonka kuvittelee muistavansa mutta sitä ei tahdo vuosien jälkeen muistaa missä ja milloin.
Joissain ohjelmissa voi kuviin laittaa hakusanojakin mutta itse en niitä ole harrastanut. Peruskäsittelyyn käytän FastStone Image Viewer ohjelmaa jolla jpg kuvat saa korjailtua varsin helposti mutta jos kuvaat raw kuvia niin ne vaativat jonkun muun ohjelman esim. Adoben Elements kelpaa mutta niitä kehittyneempiäkin versioita voi käyttää.
Missään tapauksessa en huoli ohjelmaa joka yrittää puolestani päättää sen miten kuvani arkistoin, ne virheet haluan pököpäisesti tehdä ihan itse jolloin on joku jota voi syyttää siitä sekamelskasta jonka on saanut aikaan.
Itse olen parannellut läppäreitäni tai tarkemmin parannuttanut eräässä PC palveluita tarjoavassa yrityksessä. Olen molempiin vaihtanut C levyn ssd muotoon lähes 500G kokoon ja D levynä on 2T pyörivä jonka varmistan ulkopuoliselle lähes päivittäin. Tuo ssd on tehnyt työskentelyn mukavan vikkeläksi ja kaikki odotusajat jopa käynnistyessä ovat kutistuneet lähes olemattomiksi. - Tsuumiko
Duplikaatteja voi etsiskellä Windowsin tiedostolistauksen kautta valitsemalla järjestykseksi tiedostojen koon tai kuvan mitat, ja sitten esikatselukuvista voi löytyä samannäköisiä. Niitä voi varjostaa ja valita esikatseluun näytön kokoiseksi, tai verrata tiedostojen tietoja muuten.
Tiedostot eivät ole Picasassa vaan kovalevyllä hakemistoissa.
- IhanVäärin
Tiedostot ovat kasassa, eikä se ole pikakassa. Eivätkä ne ole hakekasassa.
Ne ovat suorastaan hukassa. Varsinkin jos etsijä on hutikassa.
Vedostakaa paperille, niin kuvat pysyy tallella.
Jos kuvasi olivat oikeasti Picasa kansiossa siellä netissä niin nyt ne löytyvät Google palvelusta. Aikoinaan minäkin laitoin niitä yleisesti pälyiltäväksi Picasa albumiini 2000 - 3000 kuvaa ja nyt voin katsoa n iitä tuolta Google Kuvista (https://photos.google.com/albums?pli=1) Tuo loppuosa saattaa olla väärin kannaltasi koska tuo vie minun albumijuureeni.
Google kuvien vika on mielestäni, tai ainakin minulla on se kuva jotteivät ne ole yhtä yleisesti katseltavia muille kuin Picasa aikoinaan.
Jos ne ovat kovalevylla niin tee kuten muut ovat neuvoneet tai miten itse haluat. Muista kuitenkin varmuuskopiointi! Muutoin voi olle hätä kädessä yhtenä tulevana päivänä.Kova työ edessä. Etsi ensin vaikka vuoden 2015 kuvat. Sitten lajittetelet ne kuukausittain. Sitten teet tapahtumalle vaikka kansion lomamatka ..... ja siirrät aiheeseen liittyvät kuvat sinne. Moni RAW-kuviin tarkoitettu editori sisältää tietokannan. Light Room käytetyin. Hyviä ilmaisiakin on. Esim ilmainen DigiKam on monipuolinen. Valokuvat sisältävät paljon metadataa - kyllä ne kuvat järjestykseen saa kun näkee vaivaa.
Itse käytän aina kortinlukijaa ja luen kuvat tiedostonhallinnalla. Ei pelkoa kameran virran loppumisesta, helpompi ottaa kortti kuin kamera laukusta, tiedostot saa sen nimisiin kansioihin kun haluaa. Kameran laskuri pyörähtää ympäri. Tiedostonhallinnalla kuvat voi nimetä uudestaan edellisten jatkoksi. Ei pelkoa duplikaateista. Kuvan 9999 jälkeen tulee siis 10000, 10001, .... Pysyy tieto kuvien määrästä ko kameralla tiedossa. Helppoa Ctrl-A ja sitten F2 ja nimetään kuvat uusiksi.
Picasa3 kokeilematta. Google kuvat osaa tietysti myös järjestellä kuvia. Taitaa kyllä pakata uusiksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän475146- 3261918
Nainen, se auttaisi jo paljon minua
tuskissani, jos tunnustaisit sinulla olevan tunteita, vaikka et haluaisikaan suhdetta. Olisi upeaa tietää, että olen sin1131838Anja ja Janne
Eli nämä kosulan manipellet sai raploojan tubetuksen loppumaan,sitten selitellään uusimmalla videolla ettei heillä ollut701517Tässä epämiellyttävä totuus
Sinä olet henkisesti sairas ja se on epämiellyttävä totuus jota välttelet ja jota et halua kuulla sanottavan. Sinä elät681467- 811214
Elämäni rakkaus
Miten hirveästi haluaisin olla lähelläsi, halata sinua ja kuiskata monta kertaa, että rakastan sinua. Hyvää yötä! Mieh321213- 361056
- 421035
Mikä sinussa on parasta
Olet sellainen ihana kokonaisuus, että en löydä huonoa juttua. Mutta siis parasta. Tarmokkuus, pitkäjänteisyys, kädet, ä21984