Krista Siegfrieds: "Tämä on se äidinnussijavuosi"

dfgdfgdfgvcbcv

"This is the motherfucking year", sanoi Siegfrieds koko perheelle tarkoitetussa ohjelmassa; ja vieläpä kahteen kertaan, joten kyseessä ei ollut mikään lipsahdus. Ei voi kuin ihmetellä, että mikä juntti se Siegfrieds oikein on. Mitähän Mel C mietti kuullessaan omalla äidinkielellään nuo sanat euroviisujen tv-ohjelmassa. Kieltä taitamattomien suomalaisjunttien tajuntahan ei tietenkään kerro, kuinka törkeän alatyylisestä ilmaisusta on kyse, tällaisessa myös lapsille tarkoitetussa ohjelmassa.

28

694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kielipolitik

      Tekopirteämpää hivitystä ei ole kuin Siegfrieds. Väkisin pidetään kielipoliittisista syistä esillä, vaikka hänestä ei ole laulajaksi eikä juontajaksi.

    • karmeakankkunen

      Hmmm, nyt on suomalaisen populäärikulttuurin tietous hukassa... Termi "madafakin" on lainaus Roope Salminen & Koirat-nimisen bändin laulusta http://lyricstranslate.com/en/madafakin-darra-motherfucking-hangover.html

      Suomi-tyyliin lausuttu termi on toki sama kuin tuo ap. karkeailmaus, mutta näinhän meillä osa nuorisosta puhuu. Ja Krista S. yritti selvästi olla cool ja kalastella nuorisoääniä.

      • sdfsfsdfdfssdf

        Jos joku SAlminen on tehnyt tuon nimisen biisin, ei se tee ko. sanasta yhtään enemmän hyväksyttävää koko perheen ohjelmassa juontajan sanomana.


      • kankkunenkaikkosi

        Kuka niin on väittänytkään?


    • sadattamatta

      Ao termiähän on kaikkien äitien armoitettu unelmavävy Roope Salminen tehnyt jo hyvän aikaa ansiokkaasti tunnetuksi biisillään Madafakin darra (tms?).

      Vähän sama olisi siis laittaa taaperoiden kielenkäytössä pilkunkorvikkeeksi muodostuneen v*tun yleistyminen Siegfriedsin piikkiin.

      Mutta samaa mieltä, että nassikoiden primetimessa ei pitäisi lapsellisesti tehostaa kielenkäyttöä kiroilemalla. Muutenkin televisiossa saisivat edelleen ylipiipata turhanpäiväisen kiroilun, koska eipä se naurata / viihdytä / tai edes elävöitä puhetta.

      Erikoisinta kiroilulla pätemisessä on ilmiö, jossa ulkomaankielisessä tv-ohjelmassa on kiroilut ylipiipattu, mutta kääntäjä suomentaa v*tut tekstiin sellaisinaan. Onpa aikuista.

      Silloin kun tirvaisee vasaralla lahjakkaasti peukaloon pitääkin sadatella, mutta yleispuheessa kahvia nautiskellessa voinee harkita sanavarastonsa kanssa.

      • jokuroti

        Tuosta tulikin mieleeni - tapaus Ellen Jokikunnas ja Pamela Anderson Raumanmeren juhannusfestareilla 2007!
        https://www.youtube.com/watch?v=-r4nkg8BlDo

        Olen jo vuosia ihmetellyt joidenkin suomalaisten juontajien/tuotantojen pakonomaista mieltymystä alatyyliseen tai huonoon käytökseen ja puheeseen julkisissa ja televisioiduissa tilanteissa. Ymmärtäisin jos kyseessä olisi ns. suljettu, pienen piirin tilaisuus, mutta tällaisissa yleisissä, koko kansalle tarkoitetuissa tilanteisssa alatyylinen käytös ei mielestäni milloinkaan ole suositeltavaa tai edes hyväksyttävää. Eilen jäinkin miettimään UMK18-juonnoista sitä kenen kirjoittamia juonnot olivat, Krista S:n omia vai jonkun muun kirjoittamia? Ellenin koulutustaustaa en tiedä, mutta Krista S. on käsittääkseni kouluttautunut opettajaksi, joten miksi ihmeessä hän on suostunut tuollaiseen juontoon, joka saattaa hänet hieman epäilyttävään valoon? Ellen joutui aikoinaan mtv3:n puhutteluun tempauksestaan ja toivoisin ainakin, että ylellä käytäisiin edes arvokeskustelua siitä millaisia juontoja he kansalle tarjoavat ja mitä haluavat niillä viestittää.

        En usko, että vastaavanlaiset juontokömmähdykset Suomesta ikinä loppuvat ja se saa minut ainakin tuntemaan myötähäpeää ja pohtimaan sitä onko Suomi edes ns. sivistysmaa? Eilinen UMK-juontoteksti ei sitä ajatusta ainakaan tukenut.


    • Samulipurhonen

      Joo, toi Krista nyt on muutenkin ihan turha tyyppi ja taas tullaan siihen että kuka helvetti noita juontajia oikein valitsee.

    • pitäisi.lopettaa

      Tuollaiset homojen ja lesbojen kansoittamat ohjelmat eivät ole mitään koko perheen juttuja. Kaikkeen sitä Yle rahojaan tuhlaa.

    • Mutsia_ja_Siskoa

      "This is the motherfucking year", tarkoittaa että nyt on se vitun MUTSINNUSSIJA vuosi.

      Ja mutsinnussinta on peruSsuomalainen perinne.

      • normikaava

        Mummosta aloitetaan ja siitä siirrytään mutsin kautta siskoon.


      • wewfw

        Ei, Suomessa ei nussita perheenjäseniä tai serkkuja. Ainakaan siis suomalaiset eivät tee näin.


      • justtttttt

        Mutta muslimit nussivat kakaroitaan kuin lestikset. . Siitä UMK vaikenee.


    • saarukka

      Muistan, kun Krista kilpaili UMK vuonna Noak :D. Hän kertoi koettaneensa asuneensa Nykissä vuoden ja koettaneensa päästä esiintymään Broad Way. Sieltä kaiketi peräisin tuo mother fucker, kun ei muutakaan siitä reissusta saanut irti. Raukka ei tajua, vaikka se kiroaminen kuuluukin suomalaiseen alakulttuuriin, niin se kuulostaa rivolta ja sivistymättömältä käytökseltä muun maalaistenKIN korvissa. Krista ei ole enää teini pitäisi jo ymmärtää käyttäytyä. Toinen hirvitys on Silvennoinen. Täällä aina hoetaan, että Euroviisut ovat homoille. Vain Suomessa ne ovat homojen juhlaa ):. Katsonut eri maitten finaalikarsintoja viimeksi Portugal. ( Portugalilla oli todella tasokas finaalilähetys ja tyylikkäät juontajat. )Ja huomannut, että yleisön joukossa on perheitä ja vaareista mummoihin. Euroviisut ovat muualla koko kansan musiikkifestivaalit jota seurataan koko perheen kanssa. Täällä UMK juontaa hihkuva homo ja toinen homo vierailijajuontajana ja paneelissa. UMK FB sivulla eräs mies homoseksuaali itsekin paheksui sitä miten Suomessa oikein korostetaan homoutta Euroviisujen yhteydessä. Kristasta sain palautetta britti ja ranskalais FB kavereiltani he paheksuivat Kristan rivoutta. Täällä valittaminen ei kuitenkaan auta asiaa. Pankaa valitusta UMK ja YLE Face Book. Lisäksi netissä suoraan Ylen palautussivustolla. Parempi sekä Kristan ja hihku-ihqu Silvennoisen siirtyä on yleisön joukkoon.

    • Nyt.riittää

      Toi Krista nyt on aikaisemminkin päästellyt suustaan mitä sattuu. Eikös nyt olisi viimeistään sen aika poistua kuvioista.

    • Pian_entinen_viisufani

      Kyllä tosiaan oli ala-arvoinen heitto juontajalta. Ei kuulu tuollainen kielenkäyttö televisioon, ei euroviisuissa, UMK:ssa eikä missään. Mietin finaalia katsoessani, että eikö kerta kaikkiaan Suomesta löydy ketään muuta juontamaan tällaisia, olkoonkin että tässä kyseessä on vain euroviisujen Suomen finaali...

      Ja olen samaa mieltä myös tuosta homouden korostamisesta euroviisuissa. Olen ollut viisufani 30 vuotta, eikä minua "epähomompaa" miestä ole varmasti olemassa. Miksi se mikä-Kristal-Snow-se-liekään piti sinne taas raahata mainostamaan homouttaan, eikö se jo riitä, että se on osittain pilannut vouhkaamisellaan ainakin kahdet esikatselumaratonit? Ei viitsi lasten kanssa enää viisuja katsoa, kun yksi puhuu homoista ja munien raapimisesta ja mistä kaikesta se onkaan melunnut kahden edellisvuoden maratonin aikana...

      • tässätotuus

        UMK ei ole kulttuuria. Se on pelkästään homopedofiilien törkeä mainoskampanja. UMK mainostaa koululaisten kuohitsemis-ideologiaa.


    • uukuku

      Tyypillinen suomenruotsalainen, ei lahjoja mutta luulee itsestään muuta. Nostetaan jatkuvasti jalustalle vaikka lähes kukaan ei siedä.

    • THY62

      No voi kyynel, kun aloittaja mielensä pahoitti. Tuo madafakin sisältyy mm. Israelin kappaleen sanoitukseen, ja on jopa kirkas ennakkosuosikki voittajaksi. Parempi että katsotte Teletappeja iltaisin, kun lapsenne aiotte tynnyrissä kasvattaa.

    • Pian_entinen_viisufani

      No niin, tulihan sieltä se "mielensäpahoittamis-kortti". Nykyäänhän ei enää saa ottaa kantaa mihinkään epäasialliseen, ei edes loukkaavaan käyttäytymiseen. Ennen pitkää joku keksii mielen pahoittumisesta irvailla.

      Mitä väliä on sillä, mitä Israelin biisissä sanotaan? Ei ruma kielenkäyttö ole hyväksyttyä myöskään israelilaisten taholta, mutta vaikka ne niin tekevätkin, tekeekö se törkeyksistä sallittua Suomen euroviisujuontajan kielenkäytössä?

      Ja tuskinpa tässä on kysymys lasten tynnyrissä kasvattamisestakaan. Nykylapsille maailma tulee olemaan kova paikka, on ihan hyvä, ettei lapsia missään pumpulissa kasvateta niin, ettei niistä kaksikymppisinä ole puoliaan pitämään. Mutta mitä pitempään yksikin kullannuppu säästyy tällaiselta törkykielenkäytöltä, sitä parempi paikka maailma on. Menepäs, THY62, kuuntelemaan jonkun yläkoulun pihalle niiden kielenkäyttöä, niin huomaat, missä jo nyt mennään. 30 vuotta sitten aikamiehetkään eivät puhuneet sellaisia törkeyksiä kuin nämä niukasti toisella kymmenellä olevat, pikkusormella kaadettavat taaperot.

      Ethän THY62 vain ole itse näitä, joiden mielestä moinen räävitön kielenkäyttö on hyväksyttävää ja normaalia? Sääli, jos näin on...

      • THY62

        En todellakaan hyväksy räävitöntä kielenkäyttöä, mutta aika tekopyhää hyökätä Kristan kimppuun, kun penskat kuuntelee Sannia ja sallitte hänen sanoituksissaan tuon Että mitähän vittua. Eikä kannata antaa mitään neuvoja, kun olen kasvattanut 6 lasta täysi-ikäisiksi ja ojentanut kielenkäytöstä silloin kun on ollut tarvis. Säälittävää tarttua lillukanvarsiin, ja itsehän tuon noin rumasti käänsit, koska halusit hetken huomiota somessa. Eli tuki taaperoittesi korvat joka kerran kun Roope Salminen laulaa Madafakin darrasta lastesi kuullen, Sannista nyt puhumattakaan... Mielensäpahoittaja parka :D


      • Pian_entinen_viisufani

        Mutta hyvä THY62, mistä olet saanut käsityksen, että minä sallisin moista kielenkäyttöä missään muussakaan yhteydessä? Kyllä minua kuvottaa moiset Sannit ja Salmis-Roopet ihan samalla tavalla ja todellakin "tukin lasteni korvat" kun näitä mainitsemiasi esimerkkejä radiosta väistämättä joutuu kuulemaan, käytännössä tosin se tapahtuu niin, että vaihdan kanavaa. Väistämättähän lapset jostakin nämä "ihanat" ilmaisut oppivat, mutta mitä pitempään siihen menee, aina parempi. Sanoit ojentaneesi lapsiasi kielenkäytöstä tarvittaessa - hienoa (ja tarkoitan sitä, en vinoile), mutta eikö lasten kielenkäyttö ole vähän kuin aikuisiän diabetes: helpompi ehkäistä kuin parantaa?

        Sitä paitsi, sitä Mitähän vittua -iljetystä ei olisi koskaan pitänyt päästää julkisuuteen - seuraavaksi kai ruvetaan radiossa soittamaan Juha Vainion pornolauluja. Tosin niissä ovat sanoitukset huippuluokkaa, vaikka aihe onkin mikä on... Silti en soittaisi niitä(kään) lapsilleni vielä vuosikausiin.

        Totta on, että minä en juurikaan ole järin ihastunut tähän Kristaan, mutta se pääasia näissä minun lähettämissäni viesteissä on se, että tuollaisen lähetyksen juontajan, olipa kuka tahansa, pitäisi pystyä asiallisempaan kielenkäyttöön tapahtumassa, joka televisioidaan parhaaseen katseluaikaan valtakunnallisella kanavalla.

        Mutta kun minut jo kerran tuomittiin lillukanvarsiin sotkeutuneeksi, niin menköön samaan konkurssiin vielä kaksi tarkennusta: minä en suinkaan ollut ainoa, joka tämän käännösvirheen teki, vaan meitä on aika monta, jotka emme tätä ilmaisua ymmärtäneet uudeksi sivistyssanaksi, enkä minä kaipaa somessa mitään huomiota. Toivoisin vain, että sekä tämä kielellisen ilmaisumme koko ajan kiihtyvä rappio että ilmaston lämpeneminen pysähtyisivät edes loppuelämäni ajaksi.


    • saisinjosnaisin

      Heikko laulaja ja perse pullahtanut. Tosin kyllä vielä naisin jos saisin.

    • Kiintiö_hurri

      Suomenruåtsalainen kiintiöhörhö jonka ainut "meriitti" on olla suomenruåtsalainen. Rima odotusten suhteen on siis jo lähtökohtaisesti todella alhaalla -tai poistettu kokonaan.

    • Töppeliskukko

      Aivan hirvee akka, ei voi kattoo sekuntiakaan.

    • JarriJurriJorri

      Hyvin käännetty ihan oikein sanasta sanaan.

      Nyt tarkkana: Onko tietokone englanniksi
      Knowledgemachine
      Computer
      ?

    • Naiskauneusexpertti

      Kristalla on rietas peppu ja haluaisin siihen tehdä fritsuja.

    • Santtu.vainio

      Muuttais perkele Ruotsiin niin kaikki olis tyytyväisiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2693
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1452
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1208
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe