Vammaton tahtoisi tutustua vammaiseen?

Onko mahdotonta näin vammattomana kohdata ihmisiä ilman ennakkoluuloja ja ihan vaan mielenkiinnon ja oppimisen kannalta?
Ilmoita


Aika kummalta tuntuisi, että joku haluaisi tutustua minuun sen takia, että olen vammainen. Heräisi kysymys, että miksi. Mitä sellaista haluaisit oppia, jota vammaton ei osaisi opettaa mutta vammainen osaisi?

Kannattaa muistaa, että vammaisiakin on hyvin erilaisia. Tuskinpa tulisit kaikkien kanssa toimeen. Jotkut vammaiset taas ovat mukavia.
1 VASTAUS:
Juu uskon että oot vahvasti oikeessa... en voi tietää mistään mutään näillä tiedoilla kiitos ja anteeksi jos sua loukkasin
+Lisää kommentti
Kannattaisiko sopivassa live tilanteessa mennä vammaisen luokse ja alkaa juttelemaan ihan tavallisesti ja olla mitenkää korostamatta, että haluat olla hänen kaveri. Kerro itsestäsi joku aivn tavallinen asia ja naruta toinen kertomaan itsestään asia ja luokaa keskustelua.... kun tutustut häneen, niin voit sitten vaikka pyytää FB kamuksi ja jostain sattumassa vaikka jutella siellä lisää.

Ystävyys tai kaveruus ei ole sopimus. Ihmiset vaan tutustuu toisiinsa ja löytää yhteisiä asioita ja sitä rataa.... Kaikilla on sekin mahdollisuus, että ei tutustukaan hyvässä, vaan opitaan myös pahsta.

teeskentely on huono asia
3 VASTAUSTA:
vampeli jatkaa!

Itse olen liikuntavammainen mies. Tuli mieleen lisätä kommenttia omani perään.

Olen kyllä elämäni aikana kohdannut monta vastakkaisen sukupuolen ihmistä, jotka osaa kyllä puhua asioita ja olla, mutta ei kuitenkaan sitten ole mitään.
Kun on syntynyt netittömänä aikana, niin omaikäiset ihmiset tulee vastaan ja menee.... Mutta nykyään kun on tuo vasepuuki, niin se antaa mahdollisuuksia.
Eli, jos sinä ap. haluat tutustua johonkin ihmiseen, niin selvitä ellet jo tiedä kuka se ihminen on, ja laita hänelle kaveripyyntö ja älä tee sitä mitä itse olen kokenut...
KOKEMUS! Itsellä on muutama omaikäinen naispuoleinen kaveri, jotka ovat juuri kertoneet kuinka maino olen yms. niin nämä ihmiset eivät koskaan tule juttelemaan ja kysy mitää, eli eivät tee sitä mitä tuossa edellisessä viestissä kirjoitin, eli eivät kysy mitään tai kerro mitään. Eivät sytytä keskustelua.
Eli sinä ap. tee niin, että jos tiedät sen ihmisen jonka kanssa haluat tutustua, niin laita se kaveripyyntö, ja laita messenger viesti ja kerro tahdostasi olla kaveri ja jutella joskus jotain. Ja muista, että juttelet sitten kanssa.... ja pyydä häntä myös tulemaan rohkeasti jutuille, sillä kaveruus on sitä vuorovaikutusta. Pari kertaa kuussa pieni hetki sopivana aikana ei varmaa ole paljon pois keltään, ei sinulta eikä onnelliselta jolta saa luottamuksesi.

Ihmiset on kuitenkin yhdenvertaisia tuon kaikkivoipan edessä.

Itseä harmittaa helvetisti aika ennen nykynettiä tai kännykkää, jolloin livetilanteet oli pahoja, tekstarit ja sposti olisi pelastanut asioita.

ÄSH! Tätä on vaikea selvittää!
Mä olen poistanut kaikki tuntemattomilta tulleet FB-kaveripyynnöt. Ei sitä koskaan tiedä mikä motiivi jollakin tuntemattomalla on taustalla.
Minun mielestä yleensä on outoa, että livestä ulkopuolinen pyytää facekaveriksi. Tietty, jos on jutellut edes chateissa.

Mutta tämän ketjun alkajan kannattaa sitten siellä facessa tulla juttelemaan vaikka meseen ja käyttää siihen aikaa eikä teeskennellä mitää pyhimystä tai odottaa sitä toiselta
+Lisää kommentti
Meitä vammaisia on täällä arjessa muiden keskuudessa, ja on monia tilaisuuksia tutustua ihmisiin. Paras tilaisuus siihen on, kun on jokin yhteinen kiinnostuksen kohde, eli vaikka harrastus tai jokin ajanviete.

Aika monihan tutustuu uusiin ihmisiin esimerkiksi koiraa ulkoiluttaessa. Koirat yhdistävät myös ihmisiä. Kun itsekin liikun yksin, eivät vieraat tule herkästi juttelemaan, mutta kun olen koiran kanssa, tilanne muuttuu heti. On helppo murtaa jää kysymällä koiran ikää, rotua tai muuta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei vammaista välttämättä kiinnostaa vieraalle omaa taustaansa tai tarinaansa. Minultakin usein esimerkiksi taksikuskit kysyvät olenko syntynyt vammani kanssa vai mikä tausta on. Tavallaan ymmärrän uteliaisuuden, eikä asia ole erityisen arka, mutta en ihan ymmärrä miksi minun pitäisi heille raportoida elämääni. Usein vain haluan lukea lehteä, seuraan Facebookia tai haluan. levätä hetken.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Vammaton tahtoisi tutustua vammaiseen?

Onko mahdotonta näin vammattomana kohdata ihmisiä ilman ennakkoluuloja ja ihan vaan mielenkiinnon ja oppimisen kannalta?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta