Solujen erilaistuminen ja epigenetiikka

Palstalla öykkäröi puolimutkateisti -niminen ateisti, joka on ottanut kirjoitukseni ja artikkelini kohteekseen väittäen mm. että artikkelini epigenetiikasta ovat pseudotiedettä. Olen jo kolmisen vuotta esittänyt tieteellisiä tutkimuksia, jotka vahvistavat mm. sen, että solujen erilaistumista ei säätele DNA vaan epigeneettiset tekijät, kuten DNA:n metylaatioprofiilit sekä histonien epigeneettiset markkerit.

Puolimutkateisti siis väittää, että solujen erilaistumista kontrolloi DNA. Se on törkeä vale.

Ketjussa on useita tieteellisiä tutkimuksia, jotka kertovat, kumpi on oikeassa.

Solujen erilaistumiseen tarvittavaa informaatiota välittävät erityyppiset koodaamattomat RNA-molekyylit. Näitä tarvitaan mm. heti hedelmöityksen jälkeen, kun yhdistyneiden ja jakautuneiden sukusolujen epigenomi resetoidaan ja ohjelmoidaan uudelleen. Tehtävästä vastaavat mm. lncRNA:t ja miRNA:T.

Jokainen tehköön omat johtopäätelmänsä.

19

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • ROT valehtelee ja härskisti: "Tässä muutama tutkimus, joka vahvistaa artikkelieni todenperäisyyden."

        Vaan ei todellakaan vahvista millään tavalla mitään näistä seuraavista väitteistäsi joita olet täällä palstalla ja uskonnollis-pseudotieteellisen blogisi pseudotieteellisissä artikkeleissa esittänyt:

        - biologisella evoluutiolla ei ole mekanismeja
        - hyödyllisiä mutaatioita ei ole
        - evoluutio ei kerrytä geneettistä informaatiota
        - lajiutuminen ei ole mahdollista evoluutiossa
        - ihmisellä ja muilla ihmisapinoilla ei ole yhteistä kantamuotoa
        - kreationistien väittämä rappeutuminen on objektiivisesti havaittu
        - ainoastaan lajin sisäinen evoluutio on mahdollista
        - epigenetiikka kumoaa biologisen evoluution
        - Raamatun tulva on todella tapahtunut

        Todellisuudessa sinä omahyväinen ja mahtaileva pseudotieteilijä et ole edes lukenut kuin korkeintaan abstraktin listaamistasi artikkeleista. Ne kun ovat maksumuurin takana.

        Otetaan yksi väitteistäsi. Vaikka tämä: biologisella evoluutiolla ei ole mekanismeja

        Nyt sitten esittelet meille mikä noista listaamistasi tutkimuksista esittää johtopäätöksissään että biologisella evoluutiolla ei ole mekanismeja.

        Ja kuten tullaan näkemään et sinä pseudotieteijänä kykene sellaista tutkimusta esittämään. Lennät kreationistisena puluna pois tai esität jonkin läpinäkyvän tekosyyn.


    • Ja koska informaatio solujen erilaistumiseksi saadaan vain vanhemmilta, ei ole mahdollista, että mikään yksisoluinen kehittyisi monisoluiseksi. Siihen ei ole mekanismia. Voitte lukea mm. C Elegans:in jälkeläisilleen jättämistä lncRNA- ja microRNA-molekyyleistä, jotka välittävät tarvittavan informaation solujen erilaistumista varten.

      • HallelujaHeiluvilles

        Vaan kun niin on tapahtunut. Väität vetoavasi tieteeseen ja asiasta on tehty kaikki kriteerit täyttävä tieteellinen tutkimus.

        "Olen jo kolmisen vuotta esittänyt tieteellisiä tutkimuksia, jotka vahvistavat mm. sen, että solujen erilaistumista ei säätele DNA vaan epigeneettiset tekijät, kuten DNA:n metylaatioprofiilit sekä histonien epigeneettiset markkerit."

        Nyt puhut erilaistumisesta. Useimmiten väität, ettei genotyyppi vaikuta fenotyyppiin ja sellaiselle väitteelle ei ole tieteellistä pohjaa. Maalit siirtyy, kun tulee lunta tupaan.

        " Siihen ei ole mekanismia."

        Osoita, miten tutkimus on tehty väärin. Väität myös, ettei evoluutiolle ole mekanismia, mutta siitäkään et ole kyennyt laittamaan ainuttakaan tieteellistä artikkelia, missä niin olisi todettu.
        Vaikka kuinka informaatio saataisiin vanhemmilta, saattaa tämä informaatio kokea muutoksia siinä kuin geenikin.


      • mutta näin on vain käynyt ja todennäköisesti naturalistisen biokemiallisen prosessin avulla jonka ansiosta suvullisesti lisääntyvä organismi sai valintaedun nopean varioitumiskykynsä, sopeutumiskykynsä kautta. Sillä tällöin evoluutio räjähti, lisääntyvän informaation määrä oli valtavaa, ja geenien informaation kasvu jatkuu tänäkin päivänä.


    • Kuhumuhu

      Onko äiti ylpeä mielenvikaisesta pojastaan?

      • "Äiti pojastaan pappia toivoi..."


    • https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2468054017300021

      Tässä yksi kattavimmista tutkimuksista, jotka perusteellisesti kertovat lncRNA- ja microRNA-molekyylien välittämästä epigeneettisestä informaatiosta, mikä tarvitaan solujen erilaistumiseen.

      Yksikään monisoluinen eliö ei siis ole kehittynyt, koska vain edeltäjä on voinut jättää tarvittavan informaation solujen erilaistumiseksi.

      • TodisteetPuhuvat

        Höpö höpö. Sekin informaatio kokee satunnaisia mutaatioita. Ei se ole Raamattuun kirjoitettua muuttumatonta Jumalan sanaa.

        Kressulle lyödään tutkimus eteen, jossa asiansa osaavat tutkijat ovat osoittaneet yksisoluisen levän muuttuneen aidosti monisoluiseksi ja kehittäneet kaksivaiheisen elinkierron.
        Mitä tekee hihhuli. Väittää, ettei niin ole voinut tapahtua, koska sen on vastoin hänen uskomuksiaan.

        Siinä näkyy kreationistin "tieteellisyys" karuimmillaan.


    • räyhräyh

      Sinä paskahousu alakoulun opettajantapainen täällä öykkäröit ja valehtelet.
      Olemme tosiaankin tehneet johtopäätöksemme sinusta tollosta, ei tarvitse kehotella.

    • Ei nuo linkkaamasi tieteelliset vertaisarvioidut artikkelit ole pseudotiedettä, eikä ne keskimäärin 90% sinun blogikirjoituksiesi teksteistä, jotka ovat suoraa copy-pastea näistä. Ainoastaan ne sinun omat johtopäätöksesi näistä artikkeleista ovat. En ole lukenut vielä ainoatakaan tieteellistä artikkelia, joka tukisi sinun tekemiä johtopäätelmiä.

      • Pseudoselitys

        Aivan näin. Se on keino hämätä "seurakuntaa", joka ei kykene artikkeleja lukemaan tai ymmärtämään. Johtopäätösten sontakuorman päälle vedetään tieteen kaapu, jotta se näyttäisi hienolta. Ei se paska pöyhimällä parane.

        Nyt kaveri ei ainoastaan anna väärää selitystä, vaan kieltää koko tutkimuksen, kykenemättä kuitenkaan osoittamaan siitä ainuttakaan virhettä.


    • Ei.luotu.eikirj

      Ja millä tavalla tämä sinun postauksesi todistaa luomisesta?

    • Fiksu.Kreationisti1

      Ad hominem. Ei kuulu asiaan. Poistetaan.

    • päivystävä.ilkimys

      Jopa JC on sivistyneempi kuin ROT.

    • Normievo

      Haluaisin levittää raamattuontotuus pakaroita ja ohjata ison juttuni häneen. Kuten me Evokit tteemme

      • jyri.tykkää.tomista

        Voi jyri ..... niin noloa. Tulisit jo ulos sieltä homokomerostasi ......


    • ROT; "Palstalla öykkäröi puolimutkateisti -niminen ateisti, joka on ottanut kirjoitukseni ja artikkelini kohteekseen väittäen mm. että artikkelini epigenetiikasta ovat pseudotiedettä."

      Älähän nyt vähättele pseudotieteilijä. Järjestään kaikki rehelliset ja tieteen tutkimustulokset hyväksyvät palstan keskustelijat ovat sitä mieltä että olet pseudotieteilijä ja vastenmielinen valehtelija.

      Ne väitteesi epigenetiikasta mitkä ovat suoria lainauksia todellisista tieteellisistä tutkimuksesta eivät ole pseudotiedettä - kuten täällä ovat monet todenneet. Mutta ne omat kreationismiin perustuvat johtopäätöksesi ovat pseudotiedettä ja tieteenvastaista valehtelua. Tässä lista niistä pseudotieteellisistä valheistasi joita olet täällä palstalla ja pseudotieteellisessä blogissasi esittänyt:

      - biologisella evoluutiolla ei ole mekanismeja
      - hyödyllisiä mutaatioita ei ole
      - evoluutio ei kerrytä geneettistä informaatiota
      - lajiutuminen ei ole mahdollista evoluutiossa
      - ihmisellä ja muilla ihmisapinoilla ei ole yhteistä kantamuotoa
      - kreationistien väittämä rappeutuminen on objektiivisesti havaittu
      - ainoastaan lajin sisäinen evoluutio on mahdollista
      - epigenetiikka kumoaa biologisen evoluution
      - Raamatun tulva on todella tapahtunut

      Miksi ROT emme ole vieläkään nähneet sinulta ensimmäistäkään vertaisarvioitua tieteellistä julkaisua, jossa raportoitu tutkimus on päätynyt johtopäätöksiin jotka tukisivat noita väitteitäsi?

      On siis objektiivinen fakta että olet denialisti pseudotieteilijä ja valehtelija

      ROT: "Olen jo kolmisen vuotta esittänyt tieteellisiä tutkimuksia, jotka vahvistavat mm. sen, että solujen erilaistumista ei säätele DNA vaan epigeneettiset tekijät, kuten DNA:n metylaatioprofiilit sekä histonien epigeneettiset markkerit."

      Ja sitten olet aivopiereskellyt omia pseudotieteellisiä väitteitäsi muka epigenetiikka perustuen, juuri niitä joita edellä listasin.

      Tiede on selvittänyt kaiken sen mitä epigenetiikasta tiedetään - eivät kaltaisesi pseudotieteilijät.

      ROT: "Puolimutkateisti siis väittää, että solujen erilaistumista kontrolloi DNA. Se on törkeä vale."

      Jokainen voi itse tarkastaa mitä kirjoitin tässä keskustelussa: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15247281/rotin-aivopieru-solu-ilman-dnata

      Kirjoitin näin: "... kantasolu jakautuu epäsymmetrisesti. Toinen tytärsolu pysyy kantasoluna ja toinen erikoistuu. Kantasolujen erikoistumista ohjaavat pääasiallisesti solun tuman DNA:ssa sijaitsevat geenit. Solujen erilaistumiseen vaikuttavat erilaiset kasvutekijät ja muut signaalimolekyylit, sekä kasvuympäristön fysikaaliset ominaisuudet. Toki epigenomillakin on osuutensa geeniekspressioon ja siten solun erikoistumisen, mutta epigeneettisen merkit vaikuttavat vain murto-osaan geenejä."

      Rehellisyyteen pyrkivänä kirjoittana myönsin virheeni ja pahoittelin: "Myönnän toki että vastasin tuossa puutteellisesti, oikoen ja osittain virheellisesti. Pahoitteluni. Tarkoitin mi-RNA geenejä jotka RNA polymeraasi II transkriptoi. mi-RNA:lla on toki merkittävä tekijä kantasolujen erikoistumisessa."

      Samaisessa keskustelusta kirjoitin myös tarkemmin miRNA:n roolista epigenetiikassa: "Lähetti-RNA (mRNA) ja mikro-RNA (miRNA) tuotetaan transkriptiossa eli informaatio niiden tuottamiseen on siis genomissa. ...Kullakin RNA-molekyylityypillä on omat funktionsa esimerkiksi geeniekspressiossa. Esimerkiksi mikro-RNA toimi translaation inhibiittoreina sitoutuen lähetti-RNA:han ja estäen sen toiminnan. Ihmisen genomi koodaa jopa yli 2000 mikro-RNA-molekyyliä ja ihmisen soluissa mikro-RNA:n arvellaan kontrolloivan yli 60 %:a kaikista proteiinia koodaavista geeneistä.

      Solujen rakentamiseen ja solun prosessien ohjaukseen tarvittava informaatio on soluissa tallennettuna ensisijaisesti genomiin. Myös mikro-RNA-molekyylien transkriptioon tarvittava informaatio löytyy genomista. Genomin lisäksi solun prosessien ohjaukseen, esim, solujen erikoistumiseen, vaikuttaa epigenomi joka on DNA-juosteen päälla kromosomissa. Epigenomiin kuuluvia epigeneettistä säätelytekijöitä ovat histoniproteiinit ja metyyliryhmät, jotka vaikuttavat mm. mikro-RNA-ekspressioon. Toisaalta mikro-RNA:n on todettu kykynevän muokkaamaan epigenomia. Epigenomi periytyy joko mitoottisesti eli emosolulta tytärsoluille tai meioottisesti eli sukusoluissa sukupolvelta. ..."

      ROT: "Ketjussa on useita tieteellisiä tutkimuksia, jotka kertovat, kumpi on oikeassa."

      Yksikään tieteellinen tutkimus ei tue edellä listaamiani uskonnollis-pseudotieteellisiä ja tieteenvastaisia väitteitäsi. Kaikki tieteelliset tutkimukset osoittavat että olet täysin väärässä noiden väitteidesi kanssa.

      ROT: "Solujen erilaistumiseen ... Tehtävästä vastaavat mm. lncRNA:t ja miRNA:T. "

      Ja sitten voitkin jatkaa ja kertoa myöse sen että missä on aitotumallisten eliöiden solussa tallennettuna se geneettinen informaatio, johon perustuen RNA-molekyylit, kuten mRNA ja lncRNA transkriptoidaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      334
      7599
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2244
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1652
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1499
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      116
      1211
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      76
      1193
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1046
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      935
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      925
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      277
      823
    Aihe