Mitä minun pitäisi tehdä??

Masentunut1

Moi. Olen 13 vuotias tyttö. Minulle diagnosoitiin masennus keväällä. Aloitin käymään terapeutilla mutta se ei auta yhtään. Nyt kesällä on mennyt huonommin. Haluaisin kertoa siitä mutta en uskalla. Olen itsetuhoinen ja itsetuhoiset ajtukset ovat pahentuneet nyt entistä enemmän. Ennen viiltelin mutta nyt olen alkanut polttaa itseäni. Joka päivä mieleen tulee itsemurha. Olen kerran ottanut yliannostuksen mutta se ei onnistunut. Olen monesti meinännut viltää ranteet auki ja vuotaa kuiviin mutta jokin kuitenkin päässäni sanoo että älä tee sitä. Minua pelottaa kertoa jollekkin minun ajatuksistani koska ajattelen että laittavat minut jonnekkin osastolle enkä haluaisi sinne. Mitä minun pitäsi tehdä ?? En yhtään tiedä. Haluaisin vastauksia ja kokemuksia muilta😊

7

632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • khtr

      Ehkä linkin foorumilta löytyy paremmin kokemuksia aiheesta.Älä viillä ranteita auki se ei ole hyvä ajatus.Mulla oli myös nuorena itsetuhoisia ajatuksia oon kuitenkin tyytyväinen että olen hengissä.On niin monia upeita kokemuksia joista olisin jäänyt paitsi ja asioita jotka haluan vielä kokea ja tämä on ainutkertainen mahdollisuus.

      https://www.tukinet.net/keskustelu/otsikot.tmpl?pager_current=2;grp=59;avoimet_ryhmat=1;area=3;keskustelu_ryhma_id=59;arkistoitu=false

      https://www.tukinet.net/

    • Toivoa

      Kuule, ei osastolle meno/joutuminen loppujen lopuksi mitään kauheaa ole. Monadti siitä on vaan tehnyt sellaisen peikon omassa mielessään. Siellä on mukavia asiansa osaavia hoitajia, joiden kanssa voi milloin tahansa keskustella ja kun oma olo on noinkin synkkä, niin siellä yleensä tulee jonkinlainen turvallisuudentunne, että voi hetkeksi lakata murehtimasta omaa tilannettaan ja antaa rauhassa toisten auttaa. Usein osastolta löytyy myös kohtalotovereita ja jopa uusia kavereita, joiden kanssa juttelu auttaa myös. Mieti tätä puolta hoidossasi ja toivotan sinulle kaikkea hyvää, älä enää vahingoita itseäsi!

    • rupea.ryhtymään

      Aloitit käymään?

    • rupea.ryhtymään

      Aloitit käymään?

    • Hei,

      Edellisiltä vastaajilta saitkin jo hyviä neuvoja. Rohkaisen sinua kertomaan tilanteestasi terapeutillesi tai jollekulle turvalliselle aikuiselle lähipiirissäsi. Ja on oikein hyvä, että rohkaistuit kirjoittamaan tilanteestasi myös tänne!

      On tosiaan olemassa monenlaisia erilaisia auttavia tahoja, joihin voit halutessasi ottaa yhteyttä. Tässä muutamia vaihtoehtoja:

      - Sekasin-chat nuorille, https://sekasin247.fi/. Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 7-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      - Verkkokriisikeskus Tukinet, https://www.tukinet.net/. Tukinetistä saa halutessaan tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja ryhmächattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Tukinet on avoinna vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.

      - Jos soittaminen tuntuu sinulle sopivimmalta tavalta hakea apua, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 09.00-07.00 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 15.00-07.00.

      Voimia sinulle!

      Lämpimin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Masentunut1

      Kiitos teille jotka vastasitte❤olen miettinyt sitä että kertosin terapeutille ajatuksistani vaikka kyllä se vieläkin on pelottava ajatus. Eniten minua pelottaa se että miten äitini suhtautuu jos saa tietää🤔

      • Ajatusitse

        Ota elämäsi itse hallintaan. Kukaan ei ole itsesi paras kaveri, vaan itse olet itsesi paras kaveri. Luottamalla psykiatriin tuhoat itsesi. Siellä auttajat ei ole viisaampia kuin autettava. Mieti, ajattele mikä on itsellesi parasta ja toimi niin.

        Katso julkimoita jotka ovat luottaneet psykoosipotilas... ovat aivan hulluja, sikoja. Esim Tapio Suominen, bmmb akat, pariskunta Toni Janika Virtanen tai Matti Esko joka ilmoittaa kulkevalla partaterä taskussa taskussa kaupungilla.

        Ole hyvä ja älä tee itsestäsi sekoa. Elämällä on paljon sinulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      151
      2942
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      95
      1594
    3. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      143
      1507
    4. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      365
      1390
    5. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      121
      1381
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      99
      1195
    7. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      15
      921
    8. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      47
      840
    9. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      258
      806
    10. 55
      764
    Aihe