Ruotsin vallan loppuminen pohjusti kehityksemme

gangsta-Kalle

Ruotsin palvoja: ----Ruotsi liitti nykyisen Suomen aluetta itseensä vähä vähältä usean sadan vuodena aikana,. Suomalaiset maakunnat olivat yhdenveroisia ruotsalaisten kanssa.---.

Ruotsalaiset olivat tietenkin yhdenveroisia keskenään. Suomalaiset olivat eri kansaa ja yhdenveroisia vain ruotsalaistuttuaan. Päivänselvää.

------Ruotsin vallan aikana kehoittyivät hallintolaitokset , laillisuus, koululaitos ja elinkeinoelämä.
Sotiakin oli.-----

Hallinto palveli vain sotia ja verotusta. Laillisuus oli sitä mitä kuningas päätti ja koululaitos ruotsinkielistä.

------Ruotsin suurvalta-aika johti sotiin naapurien kanssa. Iso Viha oli seuraus naapurimaiden halusta tuhota Ruotsi. -----

Niinhän se johti kun pikku maa yritti hallita useita itseään paljon isompia kansoja. Suomen kansa maksoi katkeran hinnan. Iso Viha johtui kun Kaarle XII yritti hevostella ja kuvitteli voittavansa kaikki jättäen samalla Suomen käytännössä ilman puolustusta.

"-----Suomenmaakunnat olivayt siis tasaveroisia ruotsalsiten kanssa. Lainsäädäntöoli yhteinen. Mitään autonomiaa ei tarvittu.------

Hienoa kun joku on vieläkin noin alistuvainen siirtomaaksi, että pitää autonomiaakin vääränä ja tarpeettomana. Suomenmieliset ovat isoin joukoin toista mieltä.

-------Suomen kielellä oli mm. hartauskirjallisuutta ja papeilla oli velvollisuus saarnata myös suomeksi.------

Jopas olikin paljon. Mutta oikeutta ei voinut käydä omalla kielellään, ei saanut omankielisiä virallisia asiapapereita eikä alkeisopetusta korkeampaa koulutusta. Mielestäsi sen piti riittää rahvaalle.

---------" Paras tapahtuma oli ns. Suomen sota, joka irrotti kotimaamme tuosta roistovaltiosa aloittelemaan pikku hiljaa omaa elämää, minkä tämä kansa oli todella ansainnut "

Venäjän ja Ranskan keisarit sopivat Ruotsin pakottamisesta mannermaansulkemukseen.
Suomi joutui siis Venäjän yhetyteen valtapolitikan seurauksena.--------

Oli onnekas sattuma Suomelle. Tosin turha ja järjetön sota Suomen omia etuja vastaan mutta siihenkin Ruotsin kuninkaat meidät pakottivat.

-------Suomi oli kehittynyt Ruotsin tasaveroisena osana ja saanut länsimaisen kulttuuripohjan. Se on medillä vieläkin stallarien yrityksistä huolimatta.-----

Joistakin on vieläkin näkyy tavattoman ikävää kun jouduttiin eroon tuosta onnenmaasta.

112

1442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lykkäät-pötyä

      Avasu on tavaomaista stallarin vääristelyä ja Ruotsin sekä suomalaisten mustamaaalausta. Venäjän propagandaa.

      • tunkiot-hiljaa

        Ruotsi-fanista aidot suomalaiset ovatkin venäläisiä ja Ruotsia pitää taukoamatta ylistää. Miksi haluat olla hu...rritunkio ?


      • Valehtelet-taas

        Ja yrität panna valeesi minun nimiini.
        Tosiasioiden esittäminen ei ole ylistämistä.


      • sinun-totuusi
        Valehtelet-taas kirjoitti:

        Ja yrität panna valeesi minun nimiini.
        Tosiasioiden esittäminen ei ole ylistämistä.

        Paitsi jos esittåå tosiasioita Neuvostoliiton avaruusohjelmasta tai naisministeristä. Tällaisten tosiasioiden mainitseminen on kuulema stalinismia.


    • sortoa-se-oli

      Joku valehtelee näin: -----Venäjän-vallan alla kehityimme nimenomaan Ruotsin vallan aikana saadun sivistyksen pohjalta.
      Se on tutkittu juttu.
      Venäjälle jäi lähinnä kehityksen salliminen, kunnes alkoivat sortokaudet. ----

      Niin, toki Suomi oli 1808 hieman kehittyneempi kuin 1100-luvulla ruotsalaisten hyökätessä mutta vain niin vähän, että ei paljon kehua kannattaisi. Ruotsin vallan päättyessä Suomen alue oli valovuosia jäljessä emämaasta. Venäjän vallan aikana ero kurottiin kiinni.

      Ruotsin vallan aikana ei ollut erityisisiä sortokausia koska koko aika oli yhtä ja samaa sortoa, ei siinä erityiset kaudet erottuneet. Toisinaan vaan jo kerättyjen verojen päälle kerättiin uusi vero ja vietiin miehiä kun sodat tulivat niin kalliiksi.

      • Valehtelet-taas

        Stallari: "Ruotsin vallan päättyessä Suomen alue oli valovuosia jäljessä emämaasta."

        Ei ollut, vaan samalla tasolla.

        "Venäjän vallan aikana ero kurottiin kiinni."

        Ruotsi uudistui 1800-luvulla huomattavasti Suomea nopeammin. Tosin Suomikin edistyi ruotsalaiseen sivistykseen nojautuen. Venäjä oli hyväntahtoisesti lähes puuttumaton asioihin, mutta suostui suomalaisten esityksiin varsinkin Aleksanteri II:n aikana. Kehitys oli hidasta useimpien hallitsijoiden aikana..


      • huonoa-oli
        Valehtelet-taas kirjoitti:

        Stallari: "Ruotsin vallan päättyessä Suomen alue oli valovuosia jäljessä emämaasta."

        Ei ollut, vaan samalla tasolla.

        "Venäjän vallan aikana ero kurottiin kiinni."

        Ruotsi uudistui 1800-luvulla huomattavasti Suomea nopeammin. Tosin Suomikin edistyi ruotsalaiseen sivistykseen nojautuen. Venäjä oli hyväntahtoisesti lähes puuttumaton asioihin, mutta suostui suomalaisten esityksiin varsinkin Aleksanteri II:n aikana. Kehitys oli hidasta useimpien hallitsijoiden aikana..

        -----Stallari: "Ruotsin vallan päättyessä Suomen alue oli valovuosia jäljessä emämaasta."
        Ei ollut, vaan samalla tasolla----

        Höpöjä taaskin. Kun vertaa Ruotsin ja Suomen sen ajan kaupunkeja ja niiden rakennuksia niin eron huomaa ellei ole tosiasioille täysin sokea ruotsifani.

        -----Ruotsi uudistui 1800-luvulla huomattavasti Suomea nopeammin. Tosin Suomikin edistyi ruotsalaiseen sivistykseen nojautuen.-----

        Koska Ruotsi oli pitänyt tarkoin huolen siitä, että suomenkielistä syvistystä ja sivistyneistöä ei päässyt syntymään. Tuskin kannattaa lukea Ruotsille ansioksi, vai mitä ?

        ------Venäjä oli hyväntahtoisesti lähes puuttumaton asioihin,-----

        Mutta Ruotsipa ei ollut eli kiitos kuuluu tästäkin Venäjälle. Päästiin jo harjoittelemaan itsenäisyyttä mikä ei liene paha asia. On selvää, että Ruotsissa ei tunnettu minkäänlaista mielenkiintoa merentakaisen mongoliasutuksen kehittämiseen oman kansan tasolle. Miksi olisi? Siirtomaitten hallinto on aina perustunut alistamiseen eikä rinnalle nostamiseen

        ----- Kehitys oli hidasta useimpien hallitsijoiden aikana..----

        Oli kiinni Suomen patavanhoiliisesta porvaristosta, jonka ideologiana oli perustaa kaikki lähes ilmaiseen työvoimaan.


      • Valehtelet-taas

        Stallari: "Höpöjä taaskin. Kun vertaa Ruotsin ja Suomen sen ajan kaupunkeja ja niiden rakennuksia niin eron huomaa ellei ole tosiasioille täysin sokea ruotsifani."

        Vähäväkisemmässä maassa on yleensä pienemmät kaupungit. Niin oli aikanaan Venäjään verrattunakin. Yhteiskunnallisesti oltiin samalla tasolla.

        "Koska Ruotsi oli pitänyt tarkoin huolen siitä, että suomenkielistä syvistystä ja sivistyneistöä ei päässyt syntymään. Tuskin kannattaa lukea Ruotsille ansioksi, vai mitä ?"

        Ruotsi tietysti kehitti ruotsalaisuutta. Sen pohjalta päästiin aikanaan kehittämään suomalaisuutta.

        "Mutta Ruotsipa ei ollut eli kiitos kuuluu tästäkin Venäjälle. Päästiin jo harjoittelemaan itsenäisyyttä mikä ei liene paha asia."

        Ei päästy. 50 vuotta elettiin vanhoillaan. Vasta omin alottein päästiin eteenpäin. Venäjä joutui taipumaan Japanin sodan tappioiden takia.

        "On selvää, että Ruotsissa ei tunnettu minkäänlaista mielenkiintoa merentakaisen mongoliasutuksen kehittämiseen oman kansan tasolle. Miksi olisi? Siirtomaitten hallinto on aina perustunut alistamiseen eikä rinnalle nostamiseen"

        Suomea kehitettiin täysin rinnan muun maan kanssa. Hallinto, koulutus yliopistoineen, linnoitusten rakentaminen jne. Suomi ei ollut siirtomaa, vaan tasaveroinen osa valtakuntaa.

        "Oli kiinni Suomen patavanhoiliisesta porvaristosta, jonka ideologiana oli perustaa kaikki lähes ilmaiseen työvoimaan."

        Tökeröä valetta. Juuri ruotsinkielinen eliitti käynnisti senkehityksen, jonka stallarit haluavat panna Venäjän taantumuksellisen yksinvallan ansioksi.


      • TurhanPositiivinenKuva

        "Vähäväkisemmässä maassa on yleensä pienemmät kaupungit. Niin oli aikanaan Venäjään verrattunakin. Yhteiskunnallisesti oltiin samalla tasolla."

        Aika moista sontaa. Virossa on vähemmän asukkaita kun Suomessa ja Tallinan vanhakaupunki ooli kaukana Turusta joka puurakenteisena paloikin lähes kokonaan maan tasalle ja Turku sentään oli Suomen kehittynein kaupunki.

        " Ruotsi tietysti kehitti ruotsalaisuutta. Sen pohjalta päästiin aikanaan kehittämään suomalaisuutta."

        Jos Suomi olisi säilynyt osana Ruotsia niin pakko ruotsalaistaminen olisi jatkunut niin kauan että viimeinenkin suomalainen olisi luopunut suomen puhumisesta. 1809 kehitys pysähtyi Pohjanmaalle.

        " Ei päästy. 50 vuotta elettiin vanhoillaan. Vasta omin alottein päästiin eteenpäin. Venäjä joutui taipumaan Japanin sodan tappioiden takia."

        Ruotsinkieliset fanaattiset svekomaanit estivät suomenkielisen enemmistön tasa-arvoistamista viimeiseen asti. Venäjän tsaari antoi Suomeen yleisen äänioikeuden ennen kuin Ruotsissa osattiin edes haaveilla semmoisesta. Ruotsinkielinen aatelisto ei ollut mikään suuri demokratian ystävä vaan puuhasivat Suomestakin aluksi kuningaskuntaa.

        "Suomea kehitettiin täysin rinnan muun maan kanssa. Hallinto, koulutus yliopistoineen, linnoitusten rakentaminen jne. Suomi ei ollut siirtomaa, vaan tasaveroinen osa valtakuntaa."

        Ainoa asia mitä Ruotsi Suomeen rakensikin oli lähinnä linnoituksia. Yliopisto oli mutta suomeksi ei opetusta annettu ja suomeksi sai painaa lähinnä uskonnollista kirjallisuutta. Suomi oli nimenomaan siirtomaa koska paikallisella väestöllä ei ollut samoja oikeuksia ja ylimystö oli täysin ruotsinkielistä ja hallinto toimi Tukholman kautta.

        "Tökeröä valetta. Juuri ruotsinkielinen eliitti käynnisti senkehityksen, jonka stallarit haluavat panna Venäjän taantumuksellisen yksinvallan ansioksi."

        Oppivelvollisuus saatiin Suomessa voimaan myöhään koska osalle ruotsinkielistä eliittiä piti riittää halpaa työvoimaa pelloille ja tehtaille kuten muissakin kehitysmaissa.

        " Oppivelvollisuutta myös vastustettiin, sillä kansakoulun pelättiin olevan yhteiskunnalle kallis ja kasvattavan huonoja työntekijöitä. Käytännössä oppivelvollisuus toteutui suurimmassa osassa maata jo 1920-luvulla, mutta Tunturi-Lapissa viimeiset syrjäkylät saatiin kouluverkon piiriin vasta 1950-luvulla."


      • Tietoja.löytyy
        Valehtelet-taas kirjoitti:

        Stallari: "Ruotsin vallan päättyessä Suomen alue oli valovuosia jäljessä emämaasta."

        Ei ollut, vaan samalla tasolla.

        "Venäjän vallan aikana ero kurottiin kiinni."

        Ruotsi uudistui 1800-luvulla huomattavasti Suomea nopeammin. Tosin Suomikin edistyi ruotsalaiseen sivistykseen nojautuen. Venäjä oli hyväntahtoisesti lähes puuttumaton asioihin, mutta suostui suomalaisten esityksiin varsinkin Aleksanteri II:n aikana. Kehitys oli hidasta useimpien hallitsijoiden aikana..

        Vuosien 1820-1913 välisenä aikana Suomen bruttokansan tuote kasvoi 7 kertaa suuremmaksi, samana ajanjaksona Ruotsin bruttokansantuote kasvoi 5,62 kertaa suuremmaksi.
        Väite Ruotsin huomattavasti nopeammasta kehityksestä on väärä.
        https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_regions_by_past_GDP_(PPP)


      • SiirtomaanKohtalo

        Suomi ei tuossa vaiheessa enää ollutkaan Ruotsin siirtomaa vaan Venäjän autonominen osa jota kehitettiin aktiivisesti.
        Ruotsin vallan aikana Suomi oli koko ajan 1/3 bkt/henkilö arvosta jäljessä Ruotsia mikä kertaantui sadoissa vuosissa niin että kun Ruotsissa elettiin 1800-lukua niin oli Suomi jossain 1600-luvun tasolla. Tästä onkin sitten helppo kasvaa nopeasti kun lähtötaso on noinkin heikko.
        Siltikin Suomen kehittymättömyys näkyi siinä että täällä oli vielä 1800-luvulla Euroopan viimeinen suuri nälänhätä ja pohja tämän toteutumiselle luotiin jo Ruotsin vallan aikana.


      • monikulttuurisuus
        Tietoja.löytyy kirjoitti:

        Vuosien 1820-1913 välisenä aikana Suomen bruttokansan tuote kasvoi 7 kertaa suuremmaksi, samana ajanjaksona Ruotsin bruttokansantuote kasvoi 5,62 kertaa suuremmaksi.
        Väite Ruotsin huomattavasti nopeammasta kehityksestä on väärä.
        https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_regions_by_past_GDP_(PPP)

        Nooh Nobelhan aloitti myymällä tavaraa tsaarille. Ericsson taisi toimia Amerikassa. Ruotsalainen osaaminen hyödytti muita kuin itse Ruotsia. Kyllä ne Nobelin veljekset olisivat Turussa Ruotsinkin hallitessa toimineet. Venäläisethän lopulta varastivat kaiken käsiinsä saaman Nobelin rakentaman.


      • olet-mielisairas
        Valehtelet-taas kirjoitti:

        Stallari: "Höpöjä taaskin. Kun vertaa Ruotsin ja Suomen sen ajan kaupunkeja ja niiden rakennuksia niin eron huomaa ellei ole tosiasioille täysin sokea ruotsifani."

        Vähäväkisemmässä maassa on yleensä pienemmät kaupungit. Niin oli aikanaan Venäjään verrattunakin. Yhteiskunnallisesti oltiin samalla tasolla.

        "Koska Ruotsi oli pitänyt tarkoin huolen siitä, että suomenkielistä syvistystä ja sivistyneistöä ei päässyt syntymään. Tuskin kannattaa lukea Ruotsille ansioksi, vai mitä ?"

        Ruotsi tietysti kehitti ruotsalaisuutta. Sen pohjalta päästiin aikanaan kehittämään suomalaisuutta.

        "Mutta Ruotsipa ei ollut eli kiitos kuuluu tästäkin Venäjälle. Päästiin jo harjoittelemaan itsenäisyyttä mikä ei liene paha asia."

        Ei päästy. 50 vuotta elettiin vanhoillaan. Vasta omin alottein päästiin eteenpäin. Venäjä joutui taipumaan Japanin sodan tappioiden takia.

        "On selvää, että Ruotsissa ei tunnettu minkäänlaista mielenkiintoa merentakaisen mongoliasutuksen kehittämiseen oman kansan tasolle. Miksi olisi? Siirtomaitten hallinto on aina perustunut alistamiseen eikä rinnalle nostamiseen"

        Suomea kehitettiin täysin rinnan muun maan kanssa. Hallinto, koulutus yliopistoineen, linnoitusten rakentaminen jne. Suomi ei ollut siirtomaa, vaan tasaveroinen osa valtakuntaa.

        "Oli kiinni Suomen patavanhoiliisesta porvaristosta, jonka ideologiana oli perustaa kaikki lähes ilmaiseen työvoimaan."

        Tökeröä valetta. Juuri ruotsinkielinen eliitti käynnisti senkehityksen, jonka stallarit haluavat panna Venäjän taantumuksellisen yksinvallan ansioksi.

        "Ei päästy. 50 vuotta elettiin vanhoillaan. Vasta omin alottein päästiin eteenpäin. Venäjä joutui taipumaan Japanin sodan tappioiden takia."

        Valehteletko tietoisesti vai onko jäänyt kaikki koulut väliin? Ruotsin vallan aikana me emme itse saaneet päättää veroistamme eikä meillä ollut omaa edustuslaitosta, kuten autonomian aikana. Ero on kuin yöllä ja päivällä, venäläisten hyväksi tässä tapauksessa!

        "Suomea kehitettiin täysin rinnan muun maan kanssa. Hallinto, koulutus yliopistoineen, linnoitusten rakentaminen jne. Suomi ei ollut siirtomaa, vaan tasaveroinen osa valtakuntaa."

        Aivan täyttä pötyä. Kielemme ei koskaan ollut tasavertaisessa asemassa, mistään muusta kuin siirtomaasuhteesta on täysin turha puhua. Autonomian aikaan Venäjä rohkaisia meitä käyttämään myös omaa kieltämme ja 1917 Lenin myönsi itsenäisyydenkin. Venäjä kohteli meitä monin verroin paremmin kuin Ruotsi.

        Sitä asiaa eivät Sandarmohin monttuihin kommunistien ampumat kommunistit muuta miksikään.

        Vaikka tuo jankutuksesi olisi vain trollausta, se on silti merkki mielenterveysongelmista.


    • venäjä.on.rosvo

      Kyllä ruotsalaiset ja suomensukuiset Nevalla ennen slaaveja olivat. Neva kertoo jo pelkkänä sanana ettei alueella asunut alunperin slaavilaisia kansoja jotka valitettavasti rakensivat lopulta sinne sen aina Suomea ja muuta pohjolaa kiusaavan läävän.

      • KaikkiOvatRosvoja

        Olet varmasti oikeassa mutta viimeksi kun suomalaiset lähtivät tyhjentämään Nevaa niin raja vedettiin jonkun verran kauemmas. Haaveiletko siitä että raja siirretään jonnekin Porvoon kohdille?

        Suomensukuisia kansoja on asunnut niin idässä kuin lännessä aika paljon isommalla alueella ja periaatteessa voisimme vaatia myös Tukholma n tyhjentämistä siinä missä Pietarinkin mutta viiden miljoonan kansana saattaa olla parempi että kokeilemme pitää nykyisistä rajoista kiinni sillä Suomi on näilläkin rajoilla yksi Euroopan harvimmin asutuista maista.


      • TosiasiassaNäin

        "saattaa olla parempi että kokeilemme pitää nykyisistä rajoista kiinni sillä Suomi on näilläkin rajoilla yksi Euroopan harvimmin asutuista maista. "

        AINOASTAAN Venäjä on vielä harvemmin asuttu!


      • pettävätkö.taas
        KaikkiOvatRosvoja kirjoitti:

        Olet varmasti oikeassa mutta viimeksi kun suomalaiset lähtivät tyhjentämään Nevaa niin raja vedettiin jonkun verran kauemmas. Haaveiletko siitä että raja siirretään jonnekin Porvoon kohdille?

        Suomensukuisia kansoja on asunnut niin idässä kuin lännessä aika paljon isommalla alueella ja periaatteessa voisimme vaatia myös Tukholma n tyhjentämistä siinä missä Pietarinkin mutta viiden miljoonan kansana saattaa olla parempi että kokeilemme pitää nykyisistä rajoista kiinni sillä Suomi on näilläkin rajoilla yksi Euroopan harvimmin asutuista maista.

        Slaavithan ne aina kuvittelevat olevansa oikeutettuja tekemään mitä lystäävät. Minä toki kunnioitan niitä rajoja joista sovittiin sekä 1944 että 1975. Slaavit on katkeria siitä ettei imperiumit pysy kasassa näiden oman tyhmän politiikan takia. Putinilla tulee olemaan vielä hankalaa sovittaa yhteen rikkaan Tatarstanin ja köyhien isovenäläisten alueiden edut. Tataarit tuskin maksavat raskaita veroja isovenäläisten eläkeläisten elättämiseksi.


      • rosvott
        TosiasiassaNäin kirjoitti:

        "saattaa olla parempi että kokeilemme pitää nykyisistä rajoista kiinni sillä Suomi on näilläkin rajoilla yksi Euroopan harvimmin asutuista maista. "

        AINOASTAAN Venäjä on vielä harvemmin asuttu!

        Slaavien nykyisestä Venäjästä ei ole korkeintaan kuin Moskova, Rostov ja Kuban. Kaikki muu on muilta kansoilta miekalla otettua. Ja kehtasvat vinkua jatkuvasti amerikkalaisille milloin mistäkin. Tatarstanhan menetti viime vuonna autonomiansa ja siitä tuli käytännössä isovenäläinen yksikkö. Tatarstanin asema ei kyllä estä näitä räksyttämästä Kataloniasta ja ties mistä


      • VähänSuhteellisuutta
        rosvott kirjoitti:

        Slaavien nykyisestä Venäjästä ei ole korkeintaan kuin Moskova, Rostov ja Kuban. Kaikki muu on muilta kansoilta miekalla otettua. Ja kehtasvat vinkua jatkuvasti amerikkalaisille milloin mistäkin. Tatarstanhan menetti viime vuonna autonomiansa ja siitä tuli käytännössä isovenäläinen yksikkö. Tatarstanin asema ei kyllä estä näitä räksyttämästä Kataloniasta ja ties mistä

        No joo saksit valloittivat kelttiläisiltä Englannin ja näiden lähiskukulaiset skandit taas Skotlannin.

        Siltä saarelta olikin sitten mukava valloitella eri Afrikan maita, Pohjois-Amerikka, Austraalia, Gibraltar, Falkland, Intia, Hong Kong, Karibian saaret ja Aasiasta muita pieniä mukavia alueita. Mutta ilmeisesti vain slaavien valloitukset lasketaan?


      • mussolinii
        VähänSuhteellisuutta kirjoitti:

        No joo saksit valloittivat kelttiläisiltä Englannin ja näiden lähiskukulaiset skandit taas Skotlannin.

        Siltä saarelta olikin sitten mukava valloitella eri Afrikan maita, Pohjois-Amerikka, Austraalia, Gibraltar, Falkland, Intia, Hong Kong, Karibian saaret ja Aasiasta muita pieniä mukavia alueita. Mutta ilmeisesti vain slaavien valloitukset lasketaan?

        No eikös ne slaavit ja germaanit Ribbentropin ja Molotovin muodossa siunanneet toistensa puuhat. Ruotsi ei pistänyt sotilaallisesti tikkuakaan ristiin Norjan puolesta ja ruotsalaiset massat hylkäsivät Suomen Stalinin armoille. Mussolinin olisi pitänyt lisätä tunnettuun lauseeseensa, että slaavien ja germaanien riehuminen ympäri Eurooppaa on Euroopan loppu. Valtahan on nyt maailmassa siirtynyt Euroopasta jenkeille ja Kiinalle.


      • OikeassaOli

        Slaavit ja germaanit onnistuivat tosiaan muuttamaan Euroopan kakkos divarin porukaksi vallan himoissaan


      • tituus
        OikeassaOli kirjoitti:

        Slaavit ja germaanit onnistuivat tosiaan muuttamaan Euroopan kakkos divarin porukaksi vallan himoissaan

        Nooh rasvaletit ne ensin aloittivat. Näiden muiden riehunta perustui pitkälti Garibaldiin, Ranskan vallankumoukseen ja sieltä tulleeseen muutamaan rotuteoreetikkoon. Ja tuskin se Pariisin kommuunin tuhoaminen mikäön valtava todistus rasvalettien ylivertaisesta sivistyneisyydestä oli.


      • jean.monnet

        Mussolini vihasi syvästi slaaveja, vaikka antoi Pavelicille turvapaikan ja piti 'barbaareja' aluksi osana rintamaa aasialaisena pitämäänsä Neuvostoliittoa vastaan. Neuvostoliiton ja Italian kauppasuhteet olivat toisaalta hyvässä kunnossa ennen Espanjan sisällissotaa.


      • oletko-vailla-aivoja
        rosvott kirjoitti:

        Slaavien nykyisestä Venäjästä ei ole korkeintaan kuin Moskova, Rostov ja Kuban. Kaikki muu on muilta kansoilta miekalla otettua. Ja kehtasvat vinkua jatkuvasti amerikkalaisille milloin mistäkin. Tatarstanhan menetti viime vuonna autonomiansa ja siitä tuli käytännössä isovenäläinen yksikkö. Tatarstanin asema ei kyllä estä näitä räksyttämästä Kataloniasta ja ties mistä

        Etkö sinäkään helvetin tolvana ole koskaan lukenut riviäkään historiaa? Kaikki mainitsemasi kaupungit sijaitsevat alueilla, joille slaavit levittäytyivät nykyisen Ukrainan alueelta Kiovan Rus:sta.

        Mutta annan kun arvaan: kun sinä puhut slaaveista, niin se tarkoittaa vain venäläisiä ja serbejä, ukrainalaisia eikä valkovenäläisiä, jotka sinun "maantieteessäsi" ovat "sorrettuja länteen kuuluvia", vaikka noin yleensä nuokin kansat kuuluvat itä-slaaveihin. Ja sitten on vielä länsi-slaavit, eli puolalaiset, tsekit. slovakit, sloveenit ja kroaatit. Ja mitä niitä nyt on pienempiä ryhmiä.

        Puolan ja Ukrainen alueet ovat nykyisen tiedon mukaan slaavien syntysijoja, joista he ovat levittäytyneet eri suuntiin. Isovenäläiset ovat noiden alkuslaavien ja suomensukuisten sekoitusta.

        Jospa ne sillä ovat niin sotaisia, kun ovat sukua sinulle. Kun nuo sinunkin kirjoituksesi ovat tuota iän ikuista vihansa vinkumista, vai pelkoako lienee. Kumpaa tahansa, niin aika tyhmälle kyllä kuulostaa.


    • ei-kantsi-kiistää

      Ilman Ruotsin vallan loppumista niskassamme ei olisi olemassa Suomi-nimistä valtiota, ei suomalaista kulttuuria eikä identiteettiä eikä juuri suomenkieltäkään. Vain umpi-idiootti kiistää nämä tosiasiat.

      Kaikki koulutus alkeista asti sekä virallinen toiminta ja yritysten sisäinen kieli olisi ruotsi.

      • Vain-umpitollo

        esittää totuuksina asioita, jotka on itse kuvitellut.


      • näin-meillä-oli

        ----yritysten sisäinen kieli olisi ruotsi. ---

        Ainakin vielä 1970-luvulla monen ison yrityksen sisäinen kieli oli ruotsi. Varmaa tietoa minulla on ainakin Kymi-yhtiöstä ja Finlaysonista. Kuusankoskellakin oli konttoriväkeä, joilla oli työnä kääntää suomenkielistä aineistoa ruotsiksi ennen raporttien lähettämistäe pääkonttoriin. Että sitä rataa mentiin vielä ihan äskettäin. En tiedä mikä tilanne on nyt.


      • katos.kalevia
        näin-meillä-oli kirjoitti:

        ----yritysten sisäinen kieli olisi ruotsi. ---

        Ainakin vielä 1970-luvulla monen ison yrityksen sisäinen kieli oli ruotsi. Varmaa tietoa minulla on ainakin Kymi-yhtiöstä ja Finlaysonista. Kuusankoskellakin oli konttoriväkeä, joilla oli työnä kääntää suomenkielistä aineistoa ruotsiksi ennen raporttien lähettämistäe pääkonttoriin. Että sitä rataa mentiin vielä ihan äskettäin. En tiedä mikä tilanne on nyt.

        Tarkistahan Tampereen pierupoika lääkityksesi. Kymi on kaukana Tampereelta.


      • täyttä-roskaa-puhut
        näin-meillä-oli kirjoitti:

        ----yritysten sisäinen kieli olisi ruotsi. ---

        Ainakin vielä 1970-luvulla monen ison yrityksen sisäinen kieli oli ruotsi. Varmaa tietoa minulla on ainakin Kymi-yhtiöstä ja Finlaysonista. Kuusankoskellakin oli konttoriväkeä, joilla oli työnä kääntää suomenkielistä aineistoa ruotsiksi ennen raporttien lähettämistäe pääkonttoriin. Että sitä rataa mentiin vielä ihan äskettäin. En tiedä mikä tilanne on nyt.

        Ja mitähän aineistoa ne käänsivät Kuusankoskella suomeksi? Tilinpäätöksiä? Oliko niillä evokeilla häntää. Sinua typerämpää ihmistä tuskin löytyi edes 70-luvulla.


    • näin-vaan-on

      Propagandan puhuja taas töräytellyt rinnakkaisavaukseensa:

      -----Mikään-ei-muuta sitä tosiasiaa, että sivistyksemme pohjautuu Ruotsin aikaan ja läntiseen kulttuuriin.-----

      Vain kritiikittömät ruotsalaisuuden palvojat kaipailevat vieläkin 210 v takaisia aikoja ja entistä valloittajaa meitä "sivistämään". Sivistyksemme ja lainsäädäntömme perustuu suomalaisuuteen ja sopivaan coktailiin itäistä ja läntistä kulttuuria. Tämä coktail on itsemme päättämässä muodossa omalla kielellä eikä valloittajan päättämässä muodossa valloittajan kielellä. En käsitä miksi tämä eräitä niin kovasti vieläkin kiusaa.

      Nythän kaikki tuleekin valmiiksi päätettyinä Brysselistä, että se siitä itsenäisyydestä, joka kesti vain 1944-95.

    • Hallan-panema

      Ero Ruotsista takasi Suomelle sivistyksen ja kehityksen, mutta nyt peruSsuomalaiset haluavat takaisin Ruotsin alaisuuteen. PerSut haluavat palautta Suomen Ruotsidemokraattien alaisiksi taas.

      • RKP-menköön

        RKP sitä Ruotsiin liittämistä tahtoo, persut tappelevat kaikin keinoin jopa pakkoruotsiakin vastaan. Ikävää vaan se kun ainoana puolueena niin tekevät.


      • dtyj
        RKP-menköön kirjoitti:

        RKP sitä Ruotsiin liittämistä tahtoo, persut tappelevat kaikin keinoin jopa pakkoruotsiakin vastaan. Ikävää vaan se kun ainoana puolueena niin tekevät.

        Monikin kouluikäisen vanhemmista on periaatteesa pakkoruotsia vastaan, mutta jos on mahdollisuus jättää oma lapsi pois ruotsinkielen opetuksesta, niin harva uskaltaa niin tehdä, koska se saattaa vaarantaa oman lapsen myöhemmän mahdollisen urakehityksen valtionhallinnossa.
        Tämä mahdollisuushan oli kokeiluluonteisena mahdollista, muta ei saavuttanut suosiota.
        Ilman muutosta lainsäädäntöön pakkoruotsi säilyy.


    • Highhkkh

      Itseäni ihmetyttää tuo ruotsalaisuuden mollaaminen. Suomi valtiona on ruotsalaisten professorien luomus. Miksi haetaan typerää vastakkain asettelua. Suomalaisten sivistys kumpuaa länsimaista ja tänne se on tullut Ruotsista. Ruotsiin se on tullut pääasiassa Saksasta.
      Kuinka vaikeaa on myöntää, että Suomen suurmiehet olivat ruotsinkielisiä. Sibelius, Edefelt, Topelius, Runeberg, Lönnrot, Mannerheim, Gallen, Järnefeltin, Arvidson.
      On typerää kieltää ruotsalainen taustamme.
      Myöskään täällä kirjoittavat eivät ymmärrä sen aikaista yhteiskunnan rakennetta.
      Suurin osa väestöstä oli säädytöntä rahvasta. Tämä maalais ja kaupunkirahvas eli kurjaa elämäänsä molemmissa valtakunnan puoliskoissa. Rahvas mietti ainoastaan mistä saisi seuraavan aterian.
      Säädyistä porvarit eli kauppiaat olivat molemmissa valtakunnan puoliskoissa usein saksalaisperäisiä. Papisto oli Suomessa kotimaista joskin. Talonpojat olivat kotimaisia ja Aateliston merkitys Suomessa oli vähäisempää kuin muissa Euroopan maissa.

      Ruotsi lähtökohtaisesti oli vauraampi kuin Suomi johtuen sen suotuisammista viljelyolosuhteista.,Mutta molemmat valtakunnan puoliskot olivat Euroopan periferiaa ja köyhiä.

      • Lördagssällskapet

        Hyvä, että mainitsit Suomen olevan ”ruotsalaisten professorien luomus” koska näin todella on. Suomen kansalliseen heräämisen on tarvittu ruotsalainen sivistyneistö. Niiden joille tämä on uusi asia kannattaa tutustua mm. lauantai-seuraan.

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Lauantaiseura


      • pakotettiin
        Lördagssällskapet kirjoitti:

        Hyvä, että mainitsit Suomen olevan ”ruotsalaisten professorien luomus” koska näin todella on. Suomen kansalliseen heräämisen on tarvittu ruotsalainen sivistyneistö. Niiden joille tämä on uusi asia kannattaa tutustua mm. lauantai-seuraan.

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Lauantaiseura

        ....Suomen kansalliseen heräämisen on tarvittu ruotsalainen sivistyneistö. ...

        Ei ruotsalainen vaan pakkoruotsalaistettu sivistyneistö. Jos ei suostunut ruotsalaistumaan niin mihinkään asemaan tai maineeseen ei Ruotsin vallan aikana ollut pientäkään mahdollisuutta eikä pitkään aikaan sen jälkeenkään.


      • Näin-se-meni

        "Ei ruotsalainen vaan pakkoruotsalaistettu sivistyneistö. Jos ei suostunut ruotsalaistumaan niin mihinkään asemaan tai maineeseen ei Ruotsin vallan aikana ollut pientäkään mahdollisuutta eikä pitkään aikaan sen jälkeenkään."

        Sivistyneistö oli luonnollisista syistä ruotsinkielinen. Suomenkielinen sivistyneistö alkoi hitaasti syntyä 1800-luvun loppupuolella.

        Hyvä esimerkki on säätyvaltiopäivät. Aatelistossa oli 1890-luvulla ehkä kymmenkunta suomea osaavaa noin 200:sta. Kun aatelissäädyn ensimmäinen suomenkielinen puheenvuoro pidettiin 1894, se oli skandaali.

        Muissa säädyissä oli enemmän, eniten talonpojissa. Kaikkineen suomea osaavia oli noin kolmannes. Säätyvaltiopäivien kieli oli käytännössä ruotsi loppuun asti.

        Yksikamarinen eduskunta muutti senkin tilanteen täysin 1907. Svekomaanien kauhuksi he saivat vain noin 20 edustajaa.Suomalaistuminen sai sivistyneistössäkin aivan uutta vauhtia.


    • savvoo-viänsivät

      # Ruotsalaiset olivat tietenkin yhdenveroisia keskenään. Suomalaiset olivat eri kansaa ja yhdenveroisia vain ruotsalaistuttuaan. #

      Kaikille lienee sanomattakin selvää, että Tukholmassa suhtauduttiin aivan eri tavalla ruotsia puhuvaan ruotsalaiseen kuin ruotsia puhuvaan suomalaiseen, savvoo viäntävästä ja sormiinsa räkivästä harjasniskasta Nilsiän perämetsäläisestä puhumattakaan. Eivät ne suotta suomalaisia mongoleiksi haukkuneet sillä sana mongoli tarkoitti jotakin ihmisen ja apinan välillä olevaa aivotonta luontokappaletta.

      • puuh-ja-äääh

        ......Eivät ne suotta suomalaisia mongoleiksi haukkuneet sillä sana mongoli tarkoitti jotakin ihmisen ja apinan välillä olevaa aivotonta luontokappaletta. .......

        Pikkasen sellaisia taidetaan ollakin. Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti eivät viisaasti ole eurossa ja hyvin menee. Suomi ainoana Pohjoismaana on ja sitten onkin mennyt vähemmän hyvin.


      • Suomen-puolesta

        Valehtelija: "Kaikille lienee sanomattakin selvää, että Tukholmassa suhtauduttiin aivan eri tavalla ruotsia puhuvaan ruotsalaiseen kuin ruotsia puhuvaan suomalaiseen, savvoo viäntävästä ja sormiinsa räkivästä harjasniskasta Nilsiän perämetsäläisestä puhumattakaan. "

        Myös nykyisen Suomen alueeella asuvat olivat täysivaltaisia Ruotsin kansalaisia kielitaidosta riippumatta. Tukholmaan lähti täältä edusmiehiksi vain kielitaitoisia ja asiansa osaavia. Niitä riitti.
        Tukholmassa muuten oli vahva suomalaistaustainen väestönosa.

        "Eivät ne suotta suomalaisia mongoleiksi haukkuneet sillä sana mongoli tarkoitti jotakin ihmisen ja apinan välillä olevaa aivotonta luontokappaletta."

        Hölynpölyä. Haukkuivat miksi haukkuivat, eivät kuitenkaan siten kuin asiantuntemattomat valehtelijat väittävät.

        "Pikkasen sellaisia taidetaan ollakin. Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti eivät viisaasti ole eurossa ja hyvin menee."

        Kukin maa teki omat valintansa omista syistään.

        " Suomi ainoana Pohjoismaana on ja sitten onkin mennyt vähemmän hyvin."

        Suomi teki oman ratkaisunsa ja hyvin on mennyt, vaikka se palstan Suomi-vihaajia kismittääkin. Naapurit on lyöty monilla aloilla. Kehitys EU:ssa ja euromaana on ollut huimaa.


      • kunhan-kyselen
        Suomen-puolesta kirjoitti:

        Valehtelija: "Kaikille lienee sanomattakin selvää, että Tukholmassa suhtauduttiin aivan eri tavalla ruotsia puhuvaan ruotsalaiseen kuin ruotsia puhuvaan suomalaiseen, savvoo viäntävästä ja sormiinsa räkivästä harjasniskasta Nilsiän perämetsäläisestä puhumattakaan. "

        Myös nykyisen Suomen alueeella asuvat olivat täysivaltaisia Ruotsin kansalaisia kielitaidosta riippumatta. Tukholmaan lähti täältä edusmiehiksi vain kielitaitoisia ja asiansa osaavia. Niitä riitti.
        Tukholmassa muuten oli vahva suomalaistaustainen väestönosa.

        "Eivät ne suotta suomalaisia mongoleiksi haukkuneet sillä sana mongoli tarkoitti jotakin ihmisen ja apinan välillä olevaa aivotonta luontokappaletta."

        Hölynpölyä. Haukkuivat miksi haukkuivat, eivät kuitenkaan siten kuin asiantuntemattomat valehtelijat väittävät.

        "Pikkasen sellaisia taidetaan ollakin. Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti eivät viisaasti ole eurossa ja hyvin menee."

        Kukin maa teki omat valintansa omista syistään.

        " Suomi ainoana Pohjoismaana on ja sitten onkin mennyt vähemmän hyvin."

        Suomi teki oman ratkaisunsa ja hyvin on mennyt, vaikka se palstan Suomi-vihaajia kismittääkin. Naapurit on lyöty monilla aloilla. Kehitys EU:ssa ja euromaana on ollut huimaa.

        # Myös nykyisen Suomen alueeella asuvat olivat täysivaltaisia Ruotsin kansalaisia kielitaidosta riippumatta. #

        Tuoko sitten todistaa, että kurjuutta ja riistoa ja sortoa rahvaan niskassa ei ollut?

        # Tukholmaan lähti täältä edusmiehiksi vain kielitaitoisia ja asiansa osaavia. #

        Varmaankin riitti mutta rahvaan asema ja hyvinvointi ei niitä vekkuleita kiinnostanut. Rahvasta ryöstämällähän ne itsekin elelivät ja hyvin elivätkin.

        # Tukholmassa muuten oli vahva suomalaistaustainen väestönosa. #

        Oliko tuo sinulle toinen todiste, että suomalaisia Suomessa ei kohdeltu kurjasti.

        # "Eivät ne suotta suomalaisia mongoleiksi haukkuneet sillä sana mongoli tarkoitti jotakin ihmisen ja apinan välillä olevaa aivotonta luontokappaletta."
        Hölynpölyä. Haukkuivat miksi haukkuivat, eivät kuitenkaan siten kuin asiantuntemattomat valehtelijat väittävät. #

        Sinähän niiden haukkujien ajatuksia vieläkin luet vaikka ovat olleet haudassa jo vuosisatoja. Mutta hyvä kun edes yksi ihminen Suomessa ei näe siinäkään mitään pahaa ja kehtaa kiistää sen, että Ruotsissa suomalaisia pidettiin mongoleina ja kaikki mikä arvostus siihen sanaan siellä sisälthyi. Tai liekö kovin hyvä asia sittenkään.

        # "Pikkasen sellaisia taidetaan ollakin. Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti eivät viisaasti ole eurossa ja hyvin menee."
        Kukin maa teki omat valintansa omista syistään. #

        Niinhän ne teki eli mitä uutta taaskaan tuolla ikivanhalla kliseelläsi kerroit kun ei heti tule mieleen. Mutta ydin on se, että tekivät viisaan valinnan toisin kuin Suomi "omista syistään", jotka eivät kyllä kestäisi päivänvaloa.

        # " Suomi ainoana Pohjoismaana on ja sitten onkin mennyt vähemmän hyvin."
        Suomi teki oman ratkaisunsa ja hyvin on mennyt, vaikka se palstan Suomi-vihaajia kismittääkin. Naapurit on lyöty monilla aloilla. #

        No nyt tulikin varsinainen valeiden suma. Onko sinun mielestä tämä lähes vuosikymmenen lama ja BKT:n sekä teollisuustuotannon jyrkkä alamäki hyvä asia? Harva noin ajattelee. Euroon mentäessa Suomen ja Ruotsin BKT/lärvi oli sama, nyt ollaan jääty yli 20 % jälkeen ja se on sinusta hyvä asia !!! Olet oikea Suomen vihaaja, kaikki paha mitä Suomelle tapahtuu on hyvä asia.

        Kerro nyt sitten niitä "monia aloja" joilla naapurit on lyöty ja lyöty nimenomaan euron ansiosta. Veikkaan, että tulee varsin lyhyt luettelo.

        # Kehitys EU:ssa ja euromaana on ollut huimaa #

        Tosi huimaa kun edelleen ollaan sekä BKT:ssa että teollisuustuotannossa jäljessä vuodesta 2008. Jaa niin no, on sentään saatu niskaamme miljardien lisävelat Keski-Euroopan maiden suurpankkien tukemisesta. Vaikuttaa ihan siltä, että siitä sinä nautit koska olet vähän omituinen.


      • ketaleen_ikiliikkuja
        kunhan-kyselen kirjoitti:

        # Myös nykyisen Suomen alueeella asuvat olivat täysivaltaisia Ruotsin kansalaisia kielitaidosta riippumatta. #

        Tuoko sitten todistaa, että kurjuutta ja riistoa ja sortoa rahvaan niskassa ei ollut?

        # Tukholmaan lähti täältä edusmiehiksi vain kielitaitoisia ja asiansa osaavia. #

        Varmaankin riitti mutta rahvaan asema ja hyvinvointi ei niitä vekkuleita kiinnostanut. Rahvasta ryöstämällähän ne itsekin elelivät ja hyvin elivätkin.

        # Tukholmassa muuten oli vahva suomalaistaustainen väestönosa. #

        Oliko tuo sinulle toinen todiste, että suomalaisia Suomessa ei kohdeltu kurjasti.

        # "Eivät ne suotta suomalaisia mongoleiksi haukkuneet sillä sana mongoli tarkoitti jotakin ihmisen ja apinan välillä olevaa aivotonta luontokappaletta."
        Hölynpölyä. Haukkuivat miksi haukkuivat, eivät kuitenkaan siten kuin asiantuntemattomat valehtelijat väittävät. #

        Sinähän niiden haukkujien ajatuksia vieläkin luet vaikka ovat olleet haudassa jo vuosisatoja. Mutta hyvä kun edes yksi ihminen Suomessa ei näe siinäkään mitään pahaa ja kehtaa kiistää sen, että Ruotsissa suomalaisia pidettiin mongoleina ja kaikki mikä arvostus siihen sanaan siellä sisälthyi. Tai liekö kovin hyvä asia sittenkään.

        # "Pikkasen sellaisia taidetaan ollakin. Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti eivät viisaasti ole eurossa ja hyvin menee."
        Kukin maa teki omat valintansa omista syistään. #

        Niinhän ne teki eli mitä uutta taaskaan tuolla ikivanhalla kliseelläsi kerroit kun ei heti tule mieleen. Mutta ydin on se, että tekivät viisaan valinnan toisin kuin Suomi "omista syistään", jotka eivät kyllä kestäisi päivänvaloa.

        # " Suomi ainoana Pohjoismaana on ja sitten onkin mennyt vähemmän hyvin."
        Suomi teki oman ratkaisunsa ja hyvin on mennyt, vaikka se palstan Suomi-vihaajia kismittääkin. Naapurit on lyöty monilla aloilla. #

        No nyt tulikin varsinainen valeiden suma. Onko sinun mielestä tämä lähes vuosikymmenen lama ja BKT:n sekä teollisuustuotannon jyrkkä alamäki hyvä asia? Harva noin ajattelee. Euroon mentäessa Suomen ja Ruotsin BKT/lärvi oli sama, nyt ollaan jääty yli 20 % jälkeen ja se on sinusta hyvä asia !!! Olet oikea Suomen vihaaja, kaikki paha mitä Suomelle tapahtuu on hyvä asia.

        Kerro nyt sitten niitä "monia aloja" joilla naapurit on lyöty ja lyöty nimenomaan euron ansiosta. Veikkaan, että tulee varsin lyhyt luettelo.

        # Kehitys EU:ssa ja euromaana on ollut huimaa #

        Tosi huimaa kun edelleen ollaan sekä BKT:ssa että teollisuustuotannossa jäljessä vuodesta 2008. Jaa niin no, on sentään saatu niskaamme miljardien lisävelat Keski-Euroopan maiden suurpankkien tukemisesta. Vaikuttaa ihan siltä, että siitä sinä nautit koska olet vähän omituinen.

        " Olet oikea Suomen vihaaja, kaikki paha mitä Suomelle tapahtuu on hyvä asia."
        Ja Ketalehan oli aivan surun murtama kun luki netistä että Suomen lapsien joku oppimista kuvaa käyrä oli laskenut, tai kun oli havaittu jossakin uudessa rakennuksessa vikoja -> halkeamia.
        Hetkinen muistinkin väärin, hänhän hyppi tasajalkaa riemusta. Outoa käytöstä noinkin isänmaalliselta ja länsimaisia arvoja vaalivalta kaverilta...


      • Anonyymi
        kunhan-kyselen kirjoitti:

        # Myös nykyisen Suomen alueeella asuvat olivat täysivaltaisia Ruotsin kansalaisia kielitaidosta riippumatta. #

        Tuoko sitten todistaa, että kurjuutta ja riistoa ja sortoa rahvaan niskassa ei ollut?

        # Tukholmaan lähti täältä edusmiehiksi vain kielitaitoisia ja asiansa osaavia. #

        Varmaankin riitti mutta rahvaan asema ja hyvinvointi ei niitä vekkuleita kiinnostanut. Rahvasta ryöstämällähän ne itsekin elelivät ja hyvin elivätkin.

        # Tukholmassa muuten oli vahva suomalaistaustainen väestönosa. #

        Oliko tuo sinulle toinen todiste, että suomalaisia Suomessa ei kohdeltu kurjasti.

        # "Eivät ne suotta suomalaisia mongoleiksi haukkuneet sillä sana mongoli tarkoitti jotakin ihmisen ja apinan välillä olevaa aivotonta luontokappaletta."
        Hölynpölyä. Haukkuivat miksi haukkuivat, eivät kuitenkaan siten kuin asiantuntemattomat valehtelijat väittävät. #

        Sinähän niiden haukkujien ajatuksia vieläkin luet vaikka ovat olleet haudassa jo vuosisatoja. Mutta hyvä kun edes yksi ihminen Suomessa ei näe siinäkään mitään pahaa ja kehtaa kiistää sen, että Ruotsissa suomalaisia pidettiin mongoleina ja kaikki mikä arvostus siihen sanaan siellä sisälthyi. Tai liekö kovin hyvä asia sittenkään.

        # "Pikkasen sellaisia taidetaan ollakin. Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti eivät viisaasti ole eurossa ja hyvin menee."
        Kukin maa teki omat valintansa omista syistään. #

        Niinhän ne teki eli mitä uutta taaskaan tuolla ikivanhalla kliseelläsi kerroit kun ei heti tule mieleen. Mutta ydin on se, että tekivät viisaan valinnan toisin kuin Suomi "omista syistään", jotka eivät kyllä kestäisi päivänvaloa.

        # " Suomi ainoana Pohjoismaana on ja sitten onkin mennyt vähemmän hyvin."
        Suomi teki oman ratkaisunsa ja hyvin on mennyt, vaikka se palstan Suomi-vihaajia kismittääkin. Naapurit on lyöty monilla aloilla. #

        No nyt tulikin varsinainen valeiden suma. Onko sinun mielestä tämä lähes vuosikymmenen lama ja BKT:n sekä teollisuustuotannon jyrkkä alamäki hyvä asia? Harva noin ajattelee. Euroon mentäessa Suomen ja Ruotsin BKT/lärvi oli sama, nyt ollaan jääty yli 20 % jälkeen ja se on sinusta hyvä asia !!! Olet oikea Suomen vihaaja, kaikki paha mitä Suomelle tapahtuu on hyvä asia.

        Kerro nyt sitten niitä "monia aloja" joilla naapurit on lyöty ja lyöty nimenomaan euron ansiosta. Veikkaan, että tulee varsin lyhyt luettelo.

        # Kehitys EU:ssa ja euromaana on ollut huimaa #

        Tosi huimaa kun edelleen ollaan sekä BKT:ssa että teollisuustuotannossa jäljessä vuodesta 2008. Jaa niin no, on sentään saatu niskaamme miljardien lisävelat Keski-Euroopan maiden suurpankkien tukemisesta. Vaikuttaa ihan siltä, että siitä sinä nautit koska olet vähän omituinen.

        -----, on sentään saatu niskaamme miljardien lisävelat Keski-Euroopan maiden suurpankkien tukemisesta., ------

        Ei vielä tuolloin 2019 ollut tietoa niistä lähes 5 lisämiljardista jotka Suomi nyt kippaa rosvovaltioiden elätykseen Etelä- ja Itä-Euroopassa. Melkein pakko jo toivoa, että kunpa Venäjä ottaisi koko itäeurooppapaskan, jäisi sekin luuserien elätystaakka pois Suomen niskasta ikeenä roikkumasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -----, on sentään saatu niskaamme miljardien lisävelat Keski-Euroopan maiden suurpankkien tukemisesta., ------

        Ei vielä tuolloin 2019 ollut tietoa niistä lähes 5 lisämiljardista jotka Suomi nyt kippaa rosvovaltioiden elätykseen Etelä- ja Itä-Euroopassa. Melkein pakko jo toivoa, että kunpa Venäjä ottaisi koko itäeurooppapaskan, jäisi sekin luuserien elätystaakka pois Suomen niskasta ikeenä roikkumasta.

        Suomi maksaa EU-elvytyksestä vain oman vaatimattoman osuutensa.

        EU:ssa ei ole mitään rosvovaltioita,vaan kaikki noudattavat EU:n perussopimusta ja muita yhdessä tehtyjä päätöksiä.

        Poikkeuksia tekevät,kuten Unkari ja Puola,joutuvat oikeusprosessien kohteiksi.

        Haave Venäjän ylivallasta todistaa sen säilyneen edelleen EU-vihaajien idolina.
        Ihmekös tuo. Ideologia on yhteinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi maksaa EU-elvytyksestä vain oman vaatimattoman osuutensa.

        EU:ssa ei ole mitään rosvovaltioita,vaan kaikki noudattavat EU:n perussopimusta ja muita yhdessä tehtyjä päätöksiä.

        Poikkeuksia tekevät,kuten Unkari ja Puola,joutuvat oikeusprosessien kohteiksi.

        Haave Venäjän ylivallasta todistaa sen säilyneen edelleen EU-vihaajien idolina.
        Ihmekös tuo. Ideologia on yhteinen.

        Suomi maksaa EU-elvytyksestä vain oman vaatimattoman osuutensa.

        Eräille tuntuu yli 4 mrd. olevan vaatimaton raha, EI OLE. Miksi kaikki eivät elvytä omin varoin, niin Suomikin joutuu tekemään ?

        EU:ssa ei ole mitään rosvovaltioita,vaan kaikki noudattavat EU:n perussopimusta ja muita yhdessä tehtyjä päätöksiä.

        Tämä varainsiirto on perussopimuksen vastainen joten tällaista päätöstä ei saisi tehdä. Päättäjien enemmistö on rahansaajia joten tietäähän sen mitä ne päättää kun pääsevät sanelemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi maksaa EU-elvytyksestä vain oman vaatimattoman osuutensa.

        Eräille tuntuu yli 4 mrd. olevan vaatimaton raha, EI OLE. Miksi kaikki eivät elvytä omin varoin, niin Suomikin joutuu tekemään ?

        EU:ssa ei ole mitään rosvovaltioita,vaan kaikki noudattavat EU:n perussopimusta ja muita yhdessä tehtyjä päätöksiä.

        Tämä varainsiirto on perussopimuksen vastainen joten tällaista päätöstä ei saisi tehdä. Päättäjien enemmistö on rahansaajia joten tietäähän sen mitä ne päättää kun pääsevät sanelemaan.

        Suomi on toiseksi pienin nettomaksja EU-vihaajien järjettömästä valehtelusta huolimatta.
        Maksut on määritetty kansantalouden kantokyvyn mukaan.

        Päätös on jäsenmaiden yksimielinen,joskin hipoo perussopimuksen laitoja.

        Myös rahansaajat maksavat osuutensa elvytylainasta, esimerkiksi Italia monin verroin Suomea enemmän.
        Sen nettosaamisen kustantavat lähinnä Saksa ja Ranska sekä pienemmät vauraat maat.

        EU-vihaajat ovat valehdelleet,kunnes jo itse siihen uskovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -----, on sentään saatu niskaamme miljardien lisävelat Keski-Euroopan maiden suurpankkien tukemisesta., ------

        Ei vielä tuolloin 2019 ollut tietoa niistä lähes 5 lisämiljardista jotka Suomi nyt kippaa rosvovaltioiden elätykseen Etelä- ja Itä-Euroopassa. Melkein pakko jo toivoa, että kunpa Venäjä ottaisi koko itäeurooppapaskan, jäisi sekin luuserien elätystaakka pois Suomen niskasta ikeenä roikkumasta.

        Itä-Eurooppa voi loistavasti kun pääsi irti oligarkkien 60 valovuoden rosvouksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on toiseksi pienin nettomaksja EU-vihaajien järjettömästä valehtelusta huolimatta.
        Maksut on määritetty kansantalouden kantokyvyn mukaan.

        Päätös on jäsenmaiden yksimielinen,joskin hipoo perussopimuksen laitoja.

        Myös rahansaajat maksavat osuutensa elvytylainasta, esimerkiksi Italia monin verroin Suomea enemmän.
        Sen nettosaamisen kustantavat lähinnä Saksa ja Ranska sekä pienemmät vauraat maat.

        EU-vihaajat ovat valehdelleet,kunnes jo itse siihen uskovat.

        Mitä kummaa sömpötystä poika taas esittää. Kerron hänelle koska ei näytä vieläkään ymmärtäneen, että Suomi on nettomaksaja, siis maksaa enemmän kuin saa. Italia ym. loisvaltiot sensijaan ovat nettosaajia, siis saavat enemmän kuin maksavat.

        Jokohan poika nyt tajuaa vihoviimein mikä on nettomaksajan ja nettosaajan ero.


    • Anonyymi

      ” Ruotsin vallan loppuminen pohjusti kehityksemme”

      Ja Venäjän vallan loppuminen mahdollisti talouden nousun itsenäisessä Suomessa!

    • Anonyymi

      ,,,,Suomalaiset maakunnat olivat yhdenveroisia ruotsalaisten kanssa.---.,,,,,

      Tietenkin olivat. Olihan tänne muuttanut Ruotsista, Saksasta ym. virkamiehiä ym. eikä heitä voitu tietenkään pitää toisen luokan ruotsalaisina verrattuna emämaan asukkaisiin.

      Sitä tämä ylimainostettu tasa-arvo oli, ruotsalaisten keskinäistä tasa-arvoa. Suomalainen rahvas oli muualta tulleiden maaherrojen, verovoutien, linnaleirien, jne ryöstöväen tiukassa hallinnassa ilman oikeuksia. Miten rahvas olisi voinut oikeuksistaan mitään tietää ja niitä puolustaa kun ei osannut ruotsinkieltä?

      • Anonyymi

        Esimerkiksi Suurvalta-Ruotsissa virka-asioita hoidettiin ruotsiksi, saksaksi, suomeksi, viroksi, latviaksi ja venäjäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkiksi Suurvalta-Ruotsissa virka-asioita hoidettiin ruotsiksi, saksaksi, suomeksi, viroksi, latviaksi ja venäjäksi.

        Suomeksi ei hoidettu, noista muista kielistä en tiedä. Mistään ei löydy tuolta ajalta suomenkielisiä asiakirjoja, ei ainakaan rahvasta koskevia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomeksi ei hoidettu, noista muista kielistä en tiedä. Mistään ei löydy tuolta ajalta suomenkielisiä asiakirjoja, ei ainakaan rahvasta koskevia.

        Rahvaan kanssa asioivat lähinnä papit ja nimismiehet, jotka käyttivät luonnollisesti samaa kieltä kuin paikallinen väestö. Viralliset asiakirjat, kuten kirkonkirjat, olivat eri asia.


    • Anonyymi

      Suomen tulee ottaa oppia Virosta ja Ukrainasta, niissä ei entisen miehittäjän kieltä virallistettu.

      Suomessa riittää yksi virallinen kieli; suomenkieli.

    • Anonyymi

      ----Suomi on toiseksi pienin nettomaksja EU-vihaajien järjettömästä valehtelusta huolimatta.------

      Mitä sitten, ne suuremmat nettomaksajat ovat meitä isompia ja rikkaampia maita, joten so what ? Järjetöntä toivoa Suomen joutuvan maksamaan summia jotka ovat meille järjettömän suuria Italian ym. loisien elättämiseen. Sittenkö olisit tyytyväinen kun meille ja Saksalle määrättäisiin sama nettosumma? Vain patologinen Suomen vihaaja toivoo sitä ja iloitsee siitä.

      • Anonyymi

        Ylität jo typeryydessä itsesikin.

        Te liioittelette järjettömästi Suomen pientä nettomaksuosuutta.

        Se on määrätty samoin perustein,kuin muillekin.

        Vain kaltaisesi patologiset valehtelijat väittävät muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylität jo typeryydessä itsesikin.

        Te liioittelette järjettömästi Suomen pientä nettomaksuosuutta.

        Se on määrätty samoin perustein,kuin muillekin.

        Vain kaltaisesi patologiset valehtelijat väittävät muuta.

        Se "pieni nettomaksuosuus" on moninkertaisesti suurempi, kuin mitä Suomi maksoi sotakorvauksia🇫🇮


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se "pieni nettomaksuosuus" on moninkertaisesti suurempi, kuin mitä Suomi maksoi sotakorvauksia🇫🇮

        Suomi on myös moninkertaisesti vauraampi kuin sotakorvausten aikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on myös moninkertaisesti vauraampi kuin sotakorvausten aikaan.

        Niin on Italiakin moninverroin vauraampi kuin sodan jälkeen. Miksi siis heittäytyy elätiksi ? No siksi kun hölmöjä elättäjiä näkyy riittävän. Kuten sanotaan niin ei ole hullu se joka pyytää vaan se joka maksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on myös moninkertaisesti vauraampi kuin sotakorvausten aikaan.

        Tuoko on sinulle riittävä peruste Suomen syytää lahjarahaa ulkomaille ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on myös moninkertaisesti vauraampi kuin sotakorvausten aikaan.

        Suomi ei ole vauraampi, tajuatko paljon tällä maalla on velkaa? (velkaa joka otettiin muiden hyväksi)


    • Anonyymi

      Suomi ei elätä Italiaa.

    • Anonyymi

      -----Suomi oli kehittynyt Ruotsin tasaveroisena osana-------

      Täysi vale. Ruotsin puolella kaikki toimi kansan omalla kielellä. Suomen puolella kaikki toimi vieraalla kielellä. Siitä on tasa-arvo kaukana.

    • Anonyymi

      Nykyään pidetään itsestäänselvänä, että suomalaiset opiskelijat oppivat asioita englanninkielisistä lähteistä.

      1700-luvulla ei ollut olemassa suomenkielisiä kouluja, ei kirjallisuutta, ei tieteellistä tai poliittista sanastoa. Silloin pidettiin itsestäänselvänä, että isänmaan yhteinen virallinen kieli on ruotsi. Ja kyllä. Täällä itäisessä Ruotsissa asui paljon ihan umpiruotsinkielisiäkin. Omista esivanhemmistani suuri osa oli Uudenmaan ruotsinkielisiä.

      Kaksikielisyys on ihmiskunnan historiassa hyvinkin tavallinen ilmiö. Joistakin asioista puhutaan mieluummin toisella kielellä, ja joistakin sillä toisella.

      • Anonyymi

        Suomen pitää ottaa mallia Virosta, siellä ei entisen miehittäjän kieltä virallistettu.

        Suomeen riittää yksi virallinen kieli, mikä on luonnollisesti Suomi.


      • Anonyymi

        Pidät siis vapaaehtoisen englannin kielen käyttöä samana kuin kolonisoidun maan pakkoruotsia? Hip hei..


      • Anonyymi

        '1700-luvulla ei ollut olemassa suomenkielisiä kouluja, ei kirjallisuutta, ei tieteellistä tai poliittista sanastoa. Silloin pidettiin itsestäänselvänä, että isänmaan yhteinen virallinen kieli on ruotsi. Ja kyllä. Täällä itäisessä Ruotsissa asui paljon ihan umpiruotsinkielisiäkin. '

        Niin, unohtuu vain se seikka että tuo asiantila ei ollut mikään luonnollinen olotila, vaan osa suunnitelmaa jonka tarkoitus oli hävittää suomenkieli ja identiteetti! Tämä operaatio alkoi 1600-l.Alussa, nuijasodan ja Suomen miehityksen jälkeen. Suomenkielinen aatelisto tukahdutettiin ja viralliseksi kieleksi vakiintui ruotsi.
        Klaus Flemingin tarkoituksenahan oli irrottaa Suomi Tukholman alaisuudesta ja muodostaa Suomesta autonominen valtio Puolan kuninkaan alaisuudessa.
        Myös monessa muussa maassa oli samankaltaisia operaatioita kielivähemmistöjä kohtaan, mm. Unkarissa slovakiankielisiä kohtaan ja Preusissa preussinkielisiä kohtaan. Jälkimmäiset onnistuttiin sulauttamaan saksalaisiin 1700-l. Lopulla.
        Suomi ei ollut 'Itä-ruotsi'. Suomi on aina ymmärretty omaksi, Ruotsista erilliseksi alueeksi. Jo ensimmäiset kirjalliset lähteet keski-ajalta vahvistavat tämän. Pohjois - Ruotsissa asui 1921 n. 52 000 suomenkielistä, joista 30 000 ei osannut ruotsia lainkaan. Samaan aikaan Ahvenanmaa sai autonomian jolla tukahdutettiin maakunnan alkuperäiskieli suomi. Mitä oikeuksia P-ruotsin suomenkieliset saivat? Eivät mitään! Suomenkielinen kouluopetus, jota oli ollut 50 vuotta lopetettiin ja väestöä käytiin ruotsalaistamaan agressiivisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        '1700-luvulla ei ollut olemassa suomenkielisiä kouluja, ei kirjallisuutta, ei tieteellistä tai poliittista sanastoa. Silloin pidettiin itsestäänselvänä, että isänmaan yhteinen virallinen kieli on ruotsi. Ja kyllä. Täällä itäisessä Ruotsissa asui paljon ihan umpiruotsinkielisiäkin. '

        Niin, unohtuu vain se seikka että tuo asiantila ei ollut mikään luonnollinen olotila, vaan osa suunnitelmaa jonka tarkoitus oli hävittää suomenkieli ja identiteetti! Tämä operaatio alkoi 1600-l.Alussa, nuijasodan ja Suomen miehityksen jälkeen. Suomenkielinen aatelisto tukahdutettiin ja viralliseksi kieleksi vakiintui ruotsi.
        Klaus Flemingin tarkoituksenahan oli irrottaa Suomi Tukholman alaisuudesta ja muodostaa Suomesta autonominen valtio Puolan kuninkaan alaisuudessa.
        Myös monessa muussa maassa oli samankaltaisia operaatioita kielivähemmistöjä kohtaan, mm. Unkarissa slovakiankielisiä kohtaan ja Preusissa preussinkielisiä kohtaan. Jälkimmäiset onnistuttiin sulauttamaan saksalaisiin 1700-l. Lopulla.
        Suomi ei ollut 'Itä-ruotsi'. Suomi on aina ymmärretty omaksi, Ruotsista erilliseksi alueeksi. Jo ensimmäiset kirjalliset lähteet keski-ajalta vahvistavat tämän. Pohjois - Ruotsissa asui 1921 n. 52 000 suomenkielistä, joista 30 000 ei osannut ruotsia lainkaan. Samaan aikaan Ahvenanmaa sai autonomian jolla tukahdutettiin maakunnan alkuperäiskieli suomi. Mitä oikeuksia P-ruotsin suomenkieliset saivat? Eivät mitään! Suomenkielinen kouluopetus, jota oli ollut 50 vuotta lopetettiin ja väestöä käytiin ruotsalaistamaan agressiivisesti.

        Ruotsissa on perinteisesti käytetty nykyisen Suomen alueesta nimitystä "östra rikshalvan". Karttaa katsomalla tämä ilmaus vaikuttaa aivan perustellulta. Ja valtakuntahan on nimeltään Ruotsi.

        Suomenkielisen Länsi-Pohjan tilanne on se, että tähän päivään asti he ovat ennen kaikkea itse halunneet olla ruotsalaisia ja pitää rajan keskellä väylää (Tornionjokea). Oma kieli ei ole ollut eikä ole niin tärkeä asia. Loviisa, Porvoo tai Vaasa olivat kyllä 1700-luvulla hyvinkin samantyylisiä kuin esim Uumaja, Härnösand tai Gävle. Ruotsalaisia kaupunkeja olivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsissa on perinteisesti käytetty nykyisen Suomen alueesta nimitystä "östra rikshalvan". Karttaa katsomalla tämä ilmaus vaikuttaa aivan perustellulta. Ja valtakuntahan on nimeltään Ruotsi.

        Suomenkielisen Länsi-Pohjan tilanne on se, että tähän päivään asti he ovat ennen kaikkea itse halunneet olla ruotsalaisia ja pitää rajan keskellä väylää (Tornionjokea). Oma kieli ei ole ollut eikä ole niin tärkeä asia. Loviisa, Porvoo tai Vaasa olivat kyllä 1700-luvulla hyvinkin samantyylisiä kuin esim Uumaja, Härnösand tai Gävle. Ruotsalaisia kaupunkeja olivat.

        "Ruotsissa on perinteisesti käytetty nykyisen Suomen alueesta nimitystä "östra rikshalvan"."

        Taitaa olla tämäkin "perinne" keksitty ihan Suomessa 1900- luvulla:-D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ruotsissa on perinteisesti käytetty nykyisen Suomen alueesta nimitystä "östra rikshalvan"."

        Taitaa olla tämäkin "perinne" keksitty ihan Suomessa 1900- luvulla:-D

        Ai "östra rikshalvan" keksitty Suomessa? No ei todellakaan ole. Sen tunnistaa nyky-ruotsalainenkin, vaikka ilmaus alkaa varmaan jäädä unholaan. Toki Ruotsin 1809 menettämä alue ei ollut puolikas valtakuntaa, vaan alueeltaan kolmannes ja väkiluvultaan neljännes.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai "östra rikshalvan" keksitty Suomessa? No ei todellakaan ole. Sen tunnistaa nyky-ruotsalainenkin, vaikka ilmaus alkaa varmaan jäädä unholaan. Toki Ruotsin 1809 menettämä alue ei ollut puolikas valtakuntaa, vaan alueeltaan kolmannes ja väkiluvultaan neljännes.

        On muuten syytä muistaa,että Suomen herrainkokous itse anoi Venäjän keisarin suojelusta sodan vielä kestäessä.

        Ja kun keisari armollisesti suostui asiaan ihan " Porvoon valtiopäivillä",niin Ruotsin oli vain myönnyttävä asiaan rauhanteossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsissa on perinteisesti käytetty nykyisen Suomen alueesta nimitystä "östra rikshalvan". Karttaa katsomalla tämä ilmaus vaikuttaa aivan perustellulta. Ja valtakuntahan on nimeltään Ruotsi.

        Suomenkielisen Länsi-Pohjan tilanne on se, että tähän päivään asti he ovat ennen kaikkea itse halunneet olla ruotsalaisia ja pitää rajan keskellä väylää (Tornionjokea). Oma kieli ei ole ollut eikä ole niin tärkeä asia. Loviisa, Porvoo tai Vaasa olivat kyllä 1700-luvulla hyvinkin samantyylisiä kuin esim Uumaja, Härnösand tai Gävle. Ruotsalaisia kaupunkeja olivat.

        Huoh, ja minkäköhän takia olivat "ruotsalaisia kaupunkeja"? No varmaan sen takia kun ruotsalaiset pakkomuuttivat (tunkeutuivat) tänne ja tekivät vähän kepposia kantasuomalaisille. Luuletteko että suomenruotsalaiset ovat joku naturelli juttu Suomessa, tulleet jostain ilmasta tai syntyneet keskellä Savoa? Luuletteko että mikään kansa on onnellinen jonkin toisen valtion vallan alla, satoja vuosia?
        Tiedoksi sinullekin että vielä 50-luvulla monissa SUOMALAISISSA kylissä/kaupungeissa pakkoruotsitettiin kansaa, esim isäni koki tämän. Kouluissa opetettiin vain ruotsiksi ja suomalaisia lapsia pilkattiin ihan opettajan siunauksella, tehtiin selväksi että oli alempitasoinen suomalainen. Kertokaa vielä kerran miten helkkarin vapaaehtoisesti suomalaiset mehtäläiset "hyväksyivät" ruotsalaiset ja ruotsin kielen omassa maassaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huoh, ja minkäköhän takia olivat "ruotsalaisia kaupunkeja"? No varmaan sen takia kun ruotsalaiset pakkomuuttivat (tunkeutuivat) tänne ja tekivät vähän kepposia kantasuomalaisille. Luuletteko että suomenruotsalaiset ovat joku naturelli juttu Suomessa, tulleet jostain ilmasta tai syntyneet keskellä Savoa? Luuletteko että mikään kansa on onnellinen jonkin toisen valtion vallan alla, satoja vuosia?
        Tiedoksi sinullekin että vielä 50-luvulla monissa SUOMALAISISSA kylissä/kaupungeissa pakkoruotsitettiin kansaa, esim isäni koki tämän. Kouluissa opetettiin vain ruotsiksi ja suomalaisia lapsia pilkattiin ihan opettajan siunauksella, tehtiin selväksi että oli alempitasoinen suomalainen. Kertokaa vielä kerran miten helkkarin vapaaehtoisesti suomalaiset mehtäläiset "hyväksyivät" ruotsalaiset ja ruotsin kielen omassa maassaan..

        Tiukalla ovat ruotsinkielen mustamaalaajat,kun huoh-ihminenkin on kaivettu komerostaan avuksi.

        Edelleen ruotsinkielisillä alueilla opetetaan kouluissa ruotsiksi ja suomenkielisillä suomeksi.
        Ruotsalaisten osuus on jo alle 5 %,kun se itsenäisyyden alla oli jopa 20 % valtiopäivillä ja vielä suurempi esimerkiksi yliopistojen opiskelijoissa.
        Yleinen äänioikeus ja säätyvallan kumoaminen 1906 avasivat tietä suomalaisuudelle.

        Vasta 1930-luvulla säädettiin kielilait,jotka alkoivat syrjäyttää ruotsinkieltä yliopistoissa.
        Lopullisesti suomenkieli voitti sotien jälkeeen,kun evakkoja tulvi myös ruotsinkielisille seuduille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiukalla ovat ruotsinkielen mustamaalaajat,kun huoh-ihminenkin on kaivettu komerostaan avuksi.

        Edelleen ruotsinkielisillä alueilla opetetaan kouluissa ruotsiksi ja suomenkielisillä suomeksi.
        Ruotsalaisten osuus on jo alle 5 %,kun se itsenäisyyden alla oli jopa 20 % valtiopäivillä ja vielä suurempi esimerkiksi yliopistojen opiskelijoissa.
        Yleinen äänioikeus ja säätyvallan kumoaminen 1906 avasivat tietä suomalaisuudelle.

        Vasta 1930-luvulla säädettiin kielilait,jotka alkoivat syrjäyttää ruotsinkieltä yliopistoissa.
        Lopullisesti suomenkieli voitti sotien jälkeeen,kun evakkoja tulvi myös ruotsinkielisille seuduille.

        Suomen tuleekin ottaa mallia Virosta, siellä entisen miehittäjän kieltä ei virallistettu, Suomeen riittääkin yksi virallinen kieli, nimiitäin suomi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiukalla ovat ruotsinkielen mustamaalaajat,kun huoh-ihminenkin on kaivettu komerostaan avuksi.

        Edelleen ruotsinkielisillä alueilla opetetaan kouluissa ruotsiksi ja suomenkielisillä suomeksi.
        Ruotsalaisten osuus on jo alle 5 %,kun se itsenäisyyden alla oli jopa 20 % valtiopäivillä ja vielä suurempi esimerkiksi yliopistojen opiskelijoissa.
        Yleinen äänioikeus ja säätyvallan kumoaminen 1906 avasivat tietä suomalaisuudelle.

        Vasta 1930-luvulla säädettiin kielilait,jotka alkoivat syrjäyttää ruotsinkieltä yliopistoissa.
        Lopullisesti suomenkieli voitti sotien jälkeeen,kun evakkoja tulvi myös ruotsinkielisille seuduille.

        Mitä ihmettä kuvittelet?? "ruotsinkielen mustamaalaus" Mitä muuta luulet vaikka pohjois-karjalaisen ajattelevan, miten ruotsin kieli kuuluu heidän elämäänsä MILLÄÄN tavoin? Paitsi pakotettuna esim kouluissa.
        Sopertajille tiedoksi, suomalaisethan eivät ole geneettistä eikä kielellistä sukua ruotsalaisten kanssa millään tavoin(puhun nyt oikeista suomalaisista enkä mistään sekoituksista) Miksi siis vieläkin yritetään pitää vanhaa agendaa elossa ja suomalaisia henkisessä alistusremmissä? Onneksi nyt tämä "ruotsi on vapahtajamme" asenne on alkanut rakoilemaan kun suomalaiset ovat vihdoinkin tajunneet kaikki valheet historiassansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ihmettä kuvittelet?? "ruotsinkielen mustamaalaus" Mitä muuta luulet vaikka pohjois-karjalaisen ajattelevan, miten ruotsin kieli kuuluu heidän elämäänsä MILLÄÄN tavoin? Paitsi pakotettuna esim kouluissa.
        Sopertajille tiedoksi, suomalaisethan eivät ole geneettistä eikä kielellistä sukua ruotsalaisten kanssa millään tavoin(puhun nyt oikeista suomalaisista enkä mistään sekoituksista) Miksi siis vieläkin yritetään pitää vanhaa agendaa elossa ja suomalaisia henkisessä alistusremmissä? Onneksi nyt tämä "ruotsi on vapahtajamme" asenne on alkanut rakoilemaan kun suomalaiset ovat vihdoinkin tajunneet kaikki valheet historiassansa.

        Monilla pohjoiskarjalaisilla on nk Ruotsin serkkuja. Ruotsiin muuttaneita sukulaisia, siis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monilla pohjoiskarjalaisilla on nk Ruotsin serkkuja. Ruotsiin muuttaneita sukulaisia, siis.

        Jotkut saavat postia Ruotsin Eläkeviranomaiselta ja Verottajalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut saavat postia Ruotsin Eläkeviranomaiselta ja Verottajalta.

        Siis hyvän Ruotsin eläkkeen lisäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monilla pohjoiskarjalaisilla on nk Ruotsin serkkuja. Ruotsiin muuttaneita sukulaisia, siis.

        Aivan varmasti, ihmisethän muuttavat vapaasti mutta se ei tietenkään muuta asioita eikä historiaa. Olen järkyttynyt miten paljon suomi-vihaa vieläkin jaellaan netissä, esim redditissä missä on paljon ruotsalaisia, vidduilu suomalaisille on järjetöntä(joku julisti ettei suomalaiset voineet kärsiä mistään koska "suomea" ei ollut vielä olemassa..kyllä, meidän esi-isämme olivat varmaan sitten jotain humanoideja "itämaan" aikoihin.) Viime itsenäispäivänä julistivat suureen ääneen ettei mitään suomalaisten itsenäisyyttä edes tarvitse juhlia. Joidenkin mielestä tällainen on vain vitsailua mutta ottaen huomioon nykymaailman menon ja asenteet, siitä on vitsailu kaukana. Ruotsalaiset eivät ole vieläkään pyytäneet anteeksi suomalaisten alistamista vuosisatoja(eivätkä pyydä). Ruskeille kyllä polvistellaan ja nyyhkitään..että sellaiset viikingit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan varmasti, ihmisethän muuttavat vapaasti mutta se ei tietenkään muuta asioita eikä historiaa. Olen järkyttynyt miten paljon suomi-vihaa vieläkin jaellaan netissä, esim redditissä missä on paljon ruotsalaisia, vidduilu suomalaisille on järjetöntä(joku julisti ettei suomalaiset voineet kärsiä mistään koska "suomea" ei ollut vielä olemassa..kyllä, meidän esi-isämme olivat varmaan sitten jotain humanoideja "itämaan" aikoihin.) Viime itsenäispäivänä julistivat suureen ääneen ettei mitään suomalaisten itsenäisyyttä edes tarvitse juhlia. Joidenkin mielestä tällainen on vain vitsailua mutta ottaen huomioon nykymaailman menon ja asenteet, siitä on vitsailu kaukana. Ruotsalaiset eivät ole vieläkään pyytäneet anteeksi suomalaisten alistamista vuosisatoja(eivätkä pyydä). Ruskeille kyllä polvistellaan ja nyyhkitään..että sellaiset viikingit.

        Muttakun "Suomea" ihan aikusten oikeesti ei ollut olemassa ennen 1809. Ruotsissa oli monia vähemmistöjä ja eri aikaan kuningaskuntaan liittyneitä alueita. Oli Tanskalta vallattuja alueita. Oli provinssit Baltiassa. Oli alueita Saksassa, vähän eri statuksella. Oli saamelaisia.

        Tässä yhteydessä Suomi, Häme ja osa Karjalaakin ynnä tietty Pohjanlahden itäranta ja Lappi olivat ajallisesti sitä "alkuperäistä", vanhaa Ruotsin valtakuntaa, joka syntyi mm koska Paavi halusi liittää alueet omaan kirkkoonsa, etteivät joutuisi itäiseen kirkkoon.

        Ei ole vaikea asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muttakun "Suomea" ihan aikusten oikeesti ei ollut olemassa ennen 1809. Ruotsissa oli monia vähemmistöjä ja eri aikaan kuningaskuntaan liittyneitä alueita. Oli Tanskalta vallattuja alueita. Oli provinssit Baltiassa. Oli alueita Saksassa, vähän eri statuksella. Oli saamelaisia.

        Tässä yhteydessä Suomi, Häme ja osa Karjalaakin ynnä tietty Pohjanlahden itäranta ja Lappi olivat ajallisesti sitä "alkuperäistä", vanhaa Ruotsin valtakuntaa, joka syntyi mm koska Paavi halusi liittää alueet omaan kirkkoonsa, etteivät joutuisi itäiseen kirkkoon.

        Ei ole vaikea asia.

        Ruotsin valtakunnan ja valtion virallinen kieli on ollut vain ruotsi jo kuningas Magnus Erikssonin (Maunu Eerikinpoika) hallituskaudesta 1300-luvulla. Tosin vasta 1500-luvulla maasta poistui vaara Tanskan ja Vatikaanin ylivallasta. Tässä yhteydessä uusi Ruotsin kirkko päätti ottaa käyttöön Turun hiippakunnassa myös suomen kielen, jota ei ollut aiemmin lainkaan kirjoitettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsin valtakunnan ja valtion virallinen kieli on ollut vain ruotsi jo kuningas Magnus Erikssonin (Maunu Eerikinpoika) hallituskaudesta 1300-luvulla. Tosin vasta 1500-luvulla maasta poistui vaara Tanskan ja Vatikaanin ylivallasta. Tässä yhteydessä uusi Ruotsin kirkko päätti ottaa käyttöön Turun hiippakunnassa myös suomen kielen, jota ei ollut aiemmin lainkaan kirjoitettu.

        Historia meni niin, että aikoinaan Pohjolassa ylivoimainen Tanska ei pärjännytkään vahvemmalleen, pohjoiselle voittajalle, Ruotsille, ja kilpailijoilleen Baltiassa, vaan joutui perääntymään -- lopulta jopa Norjasta.

        Nykyisen Suomen alue päätyi Euroopan läntiseen kultuuripiiriin, osana dynaamista Ruotsia ja sen perinnettä.

        Toisinkin olisi voinut käydä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Historia meni niin, että aikoinaan Pohjolassa ylivoimainen Tanska ei pärjännytkään vahvemmalleen, pohjoiselle voittajalle, Ruotsille, ja kilpailijoilleen Baltiassa, vaan joutui perääntymään -- lopulta jopa Norjasta.

        Nykyisen Suomen alue päätyi Euroopan läntiseen kultuuripiiriin, osana dynaamista Ruotsia ja sen perinnettä.

        Toisinkin olisi voinut käydä.

        Itämaa osallistui jo keskiajalla täysin oikeuksin kuninkaanvaaleihin ja myös Valtiopäivien toimintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itämaa osallistui jo keskiajalla täysin oikeuksin kuninkaanvaaleihin ja myös Valtiopäivien toimintaan.

        Tänään juhlimme Ruotsin merivoimia, jotka täyttävät 500 vuotta. Merivoimien tärkein tukikohta Karlskrona rakennettiin suurelta osalta suomalaisen työvoiman avulla, koska suomalaisten tiedettiin varmasti olevan lojaaleja Ruotsin kruunulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään juhlimme Ruotsin merivoimia, jotka täyttävät 500 vuotta. Merivoimien tärkein tukikohta Karlskrona rakennettiin suurelta osalta suomalaisen työvoiman avulla, koska suomalaisten tiedettiin varmasti olevan lojaaleja Ruotsin kruunulle.

        On kyllä todella surkea saavutus pikku Suomen Tasavallan koululaitokselta, jos nykypäivän suomalaisilla ei ole minkäänlaista käsitystä menneisyydestään osana edistyksellistä Ruotsin valtakuntaa.

        Jokaisen kansan tulee tuntea oma historiansa, myös Suomen kansan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kyllä todella surkea saavutus pikku Suomen Tasavallan koululaitokselta, jos nykypäivän suomalaisilla ei ole minkäänlaista käsitystä menneisyydestään osana edistyksellistä Ruotsin valtakuntaa.

        Jokaisen kansan tulee tuntea oma historiansa, myös Suomen kansan.

        Se edistyksellisyys näkyi siinä, että 30% yli 15 vuotiaista miehistä kuoli Suomen ulkopuolella Ruotsin sodissa, suurin osa haavoihin, tauteihin, paleltumiin ja nälkään.

        Ruotsi oli kuin Pohjois-Korea, missä kansa näkee nälkää, ja kaikki voimavarat ohjataan valtion toimesta armeijalle.


    • Anonyymi

      Jännää miten näin woketuksen ja anteeksipyytelyjen aikana kukaan ei kiinnitä huomiota pikkuisen Suomen historiaan. Ruotsi kolonisoi ja hallitsi meitä melkein vuosituhannen ajan tehden paljon tuhoa kantaväestölle(vieläkin muistutuksena pakkoruotsi) mutta ketään ei kiinnosta. Asialle vain naureskellaan ja pidetään vitsinä. Jopa täällä yritetään selitellä asia toisin päin, että kiltit ruotsalaiset vain tulivat vierailemaan tänne ja pitämään huolta suomalaisista. Miten sairas maailma.
      Jos olisimme tummahipiäisiä niin varmaan olisi jo sanktiot ja someraivot rävähtäneet ja vaatimassa ruotsalaisia polvistumaan eteemme.

      • Anonyymi

        Ruotsin aika toi meille länsimaisen sivistyksen ja oikeusvaltion käsitteen sekä kyvyn hoitaa itse asioitamme.

        Ilman niitä olisi autonomian aika merkinnyt sulautumista Venäjään ja venäläisiin Inkerin,Aunuksen jaVienan tapaan.

        Ruotsinkielinen sivistyneistö loi suomenkielelle ja suomalaiselle kansallistunnolle nousumahdollisuuden kiihkomielisen venäläistämisen vastapainoksi.
        Sehän palstan ruotsivihaajia harmittaa,vaikka eivät voi totuutta tunnustaa.

        Suomalsiuus nousi ruotsalaisuuden pohjalta,ei venäläisyyden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsin aika toi meille länsimaisen sivistyksen ja oikeusvaltion käsitteen sekä kyvyn hoitaa itse asioitamme.

        Ilman niitä olisi autonomian aika merkinnyt sulautumista Venäjään ja venäläisiin Inkerin,Aunuksen jaVienan tapaan.

        Ruotsinkielinen sivistyneistö loi suomenkielelle ja suomalaiselle kansallistunnolle nousumahdollisuuden kiihkomielisen venäläistämisen vastapainoksi.
        Sehän palstan ruotsivihaajia harmittaa,vaikka eivät voi totuutta tunnustaa.

        Suomalsiuus nousi ruotsalaisuuden pohjalta,ei venäläisyyden.

        Ja Suomen vapautumisen kruunasi Neuvostoliiton romahdus 1990!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsin aika toi meille länsimaisen sivistyksen ja oikeusvaltion käsitteen sekä kyvyn hoitaa itse asioitamme.

        Ilman niitä olisi autonomian aika merkinnyt sulautumista Venäjään ja venäläisiin Inkerin,Aunuksen jaVienan tapaan.

        Ruotsinkielinen sivistyneistö loi suomenkielelle ja suomalaiselle kansallistunnolle nousumahdollisuuden kiihkomielisen venäläistämisen vastapainoksi.
        Sehän palstan ruotsivihaajia harmittaa,vaikka eivät voi totuutta tunnustaa.

        Suomalsiuus nousi ruotsalaisuuden pohjalta,ei venäläisyyden.

        Valetta, svekomaanit pyrkivät kaikin keinoin estämään suomenkielen virallistamisen:

        Keisarin asettaman aikarajan alkaessa tulla vastaan Suomen slavofiilinen kenraalikuvernööri Fjodor Logginovitš Heiden pyrki asetusteitse saattamaan suomen toiseksi viralliseksi kieleksi. Hän kuitenkin törmäsi senaatin ruotsinmielisten senaattorien ja lakimiesten, ennen kaikkea prokuraattori Robert Montgomeryn, näkemykseen, jonka mukaan suomi oli vieras kieli, jota ei voitu käyttää oikeusistuimissa. Heiden kärsi asiassa tappion ja vuoden 1883 kieliasetuksen muutos sisälsi vain joitain tarkennuksia virkamiesten kielitaitovaatimuksiin, mutta suomea ei julistettu viralliseksi kieleksi. Virallisen kielen asema toteutui vasta vuoden 1902 kieliasetuksella,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsin aika toi meille länsimaisen sivistyksen ja oikeusvaltion käsitteen sekä kyvyn hoitaa itse asioitamme.

        Ilman niitä olisi autonomian aika merkinnyt sulautumista Venäjään ja venäläisiin Inkerin,Aunuksen jaVienan tapaan.

        Ruotsinkielinen sivistyneistö loi suomenkielelle ja suomalaiselle kansallistunnolle nousumahdollisuuden kiihkomielisen venäläistämisen vastapainoksi.
        Sehän palstan ruotsivihaajia harmittaa,vaikka eivät voi totuutta tunnustaa.

        Suomalsiuus nousi ruotsalaisuuden pohjalta,ei venäläisyyden.

        "Ruotsin aika toi meille länsimaisen sivistyksen ja oikeusvaltion käsitteen sekä kyvyn hoitaa itse asioitamme."

        Todellisuudessa ruotsalaiset Suomessa yrittivät kaikin mahdollisin keinoin estää suomalaisia hoitamasta itse omia asioitaan:

        Vuonna 1850 annettiin kieliasetus, jossa kiellettiin muun kuin uskonnollisen ja taloudellisen kirjallisuuden julkaisemisen suomeksi. Lain tarkoituksena oli estää aikakauden eurooppalaisten vallankumouksellisten ajatusten leviäminen kansan keskuuteen. Vaikka johtavat konservatiivit pitivät fennomaniaa vaarallisena vallankumousoppina, suomen kielen asema kuitenkin parani hitaasti muun muassa yliopistoon perustettujen virkojen ja vuonna 1851 annetun julistuksen myötä, jonka mukaan maaseudun virkamiesten tuli vuodesta 1858 eteenpäin osata suomea. Kieliasetuskin kumottiin vuonna 1860. Vuonna 1862 senaatin kaksitoistahenkisen komitean mietinnössä todettiin, että suomi voisi periaatteessa olla Suomessa virallisen kielen asemassa, mutta katsottiin, ettei suomi kielenä ollut vielä tarpeeksi kehittynyt ja että virkamiesten kielitaito oli liian heikko tähän. Komitean enemmistö ei myöskään kannattanut minkäänlaisen aikataulun asettamista suomen kielen nostamiselle viralliseksi kieleksi. Asia sai kuitenkin yllättävän käänteen, kun J. V. Snellman teki senaatin ohi aloitteen ja keisari Aleksanteri II antoi 1. elokuuta 1863 kielireskriptin eli -asetuksen, jossa virallistamisen määräajaksi säädettiin 20 vuotta.[


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsin aika toi meille länsimaisen sivistyksen ja oikeusvaltion käsitteen sekä kyvyn hoitaa itse asioitamme.

        Ilman niitä olisi autonomian aika merkinnyt sulautumista Venäjään ja venäläisiin Inkerin,Aunuksen jaVienan tapaan.

        Ruotsinkielinen sivistyneistö loi suomenkielelle ja suomalaiselle kansallistunnolle nousumahdollisuuden kiihkomielisen venäläistämisen vastapainoksi.
        Sehän palstan ruotsivihaajia harmittaa,vaikka eivät voi totuutta tunnustaa.

        Suomalsiuus nousi ruotsalaisuuden pohjalta,ei venäläisyyden.

        Tuota, ruotsalaiset yrittivät tuhota suomalaisuutta kaikin tavoin, tätä kansaa alistettiin, kallojamme mitattiin, kielemme pistettiin "pannaan" ja jopa tänä päivänä yllättävän moni ruotsalainen omaa anti-suomalaisen asenteen. Nämä asenteet eivät ole syntyneet hetkessä, ne ovat vuosisatojen tulos äläkä edes yritä syyttää siitä suomalaisia jotka halusivat vain elää omassa rauhassa. Ne ruotsalaiset jotka tulivat tänne muka auttamaan sisällissodassa tulivat tänne oikeasti tappamaan suomalaisia, tästä on ihan Ruotsissa puhuttu(vähän)
        Kaikki jotka yrittävät selitellä ruotsalaisten hirmutekoja ja alistamisia"sankaritarinoiksi" Suomessa ovat trolleja tai jotain suomenruotsalaisia.


    • Anonyymi

      Eikö nimenomaisesti J V Snellman ollut "ruotsalainen Suomessa"? Syntynytkin Tukholmassa, ja kuinka hyvin mahtoi osata suomea. Siinäpä pohtimista.

      • Anonyymi

        Snellman ajoi sitkeästi Suomen kielen ja valtiollisen aseman parantamista ja kuului siinä suhteessa autonomian ajan suurimpiin suomalaisiin.

        Seurauksena mm. suomenkielen asema parani hitasti,mutta varmasti mm.suomenkielisten koulujen ja oppilaitosten jatkuvan perustamisen ansiosta.

        Ruotsin kieln asema säilyi vahvana ja kärsi ensimmäiset suuret - ja lopulliset - tappionsa vasta 1930-luvun kielitaisteluissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Snellman ajoi sitkeästi Suomen kielen ja valtiollisen aseman parantamista ja kuului siinä suhteessa autonomian ajan suurimpiin suomalaisiin.

        Seurauksena mm. suomenkielen asema parani hitasti,mutta varmasti mm.suomenkielisten koulujen ja oppilaitosten jatkuvan perustamisen ansiosta.

        Ruotsin kieln asema säilyi vahvana ja kärsi ensimmäiset suuret - ja lopulliset - tappionsa vasta 1930-luvun kielitaisteluissa.

        Niinpä.

        Mutta eikö Tukholmassa syntynyt, ruotsinkielinen Snellman ollutkaan "ruotsalainen Suomessa"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä.

        Mutta eikö Tukholmassa syntynyt, ruotsinkielinen Snellman ollutkaan "ruotsalainen Suomessa"?

        TYhmä kysymys vaatii tyhmän vastauksen.
        Se on sinun alaasi.


    • Anonyymi

      Suomen bruttokansantuote asukasta kohden oli Ruotsin vallan aikana Länsi-Euroopan alhaisin, eli Itä-Euroopan tasoa.

      • Anonyymi

        Oliko Norrlannin bruttokansantuote korkeampi kuin Suomen? Oliko Länsi-Pohja (Västerbotten) kovinkin paljon rikkaampi kuin Pohjanmaa (Österbotten) ?


      • Anonyymi

        Oliko Hämeessä paljonkin korkeampi verotus kuin Taalainmaalla?


    • Anonyymi

      Nykyisen Suomen alueen vielä kuuluessa Ruotsin kuningaskuntaan maassa oli hovioikeus Tukholmassa, Turussa, Jönköpingissä sekä Vaasassa.

      Myös Tartossa (Baltia) ja Greifswaldissa (Saksa) oli hovioikeus.

      Suomen siirryttyä uusiin poliittisiin olosuhteisiin 1809, Ruotsin antamaa lainkäytön perinnettä voitiin jatkaa vanhalta pohjalta.

    • Anonyymi

      Jos Suomi olisi jäänyt Ruotsille olisi Suomen osana ollut olla halvan työvoiman ja raaka-aineitten tuottaja. Millään tasolla ei olisi enää suomenkielistä opetusta.

    • Anonyymi

      Jos Ruotsin ja Venäjän raja olisi jäänyt Kymijokeen, asiat olisivat varmaan sujuneet monessakin suhteessa aika eri tavalla, kuin mitä faktisesti tapahtui.

      Mielenkiintoinen yksityiskohta on Ruotsin kirkko. Tänäkin päivänä Ruotsin kirkko toimii myös suomen kielellä. Jonkinlaista virallista suomenkielistä elämää siis luultavasti olisi olemassa.

      • Anonyymi

        Setelirahassa saattaisi olla yhä tekstit ruotsiksi ja myös suomeksi, kuten oli 1700-luvulla.


    • Anonyymi

      Ruotsin kuningaskunta on ollut uudistumiskykyinen ja omaleimainen menestyvä valtio jo yli tuhannen vuoden ajan. Yhä vielä tänäkin päivänä Ruotsi on globaalisti tunnetumpi maa kuin moni muu väestöltään samankokoinen maa.

      Nykyinen, vaatimaton Suomen Tasavalta tekee Suuren Virheen, jos se ei kaikilta osin ymmärrä olevansa historiallinen Ruotsin kuningaskunnan jatkaja. Jos nykyisessä, vaatimattomassa Suomen Tasavallassa on jotakin laadukasta, kestävää (kuten sananvapaus tai asiakirjojen julkisuuus) niin se todennäköisesti on peräisin Ruotsin kuningaskunnasta.

      • Anonyymi

        -----jos se ei kaikilta osin ymmärrä olevansa historiallinen Ruotsin kuningaskunnan jatkaja.-----

        Suomi on Venäjän jatke, pelkkä länteen pistävä niemeke suuresta Venäjän maasta. L-Euroopasta katsoen olemme saari kuten Grönlanti tai Islanti.


    • Anonyymi

      Ruotsin vallan aikana Suomi oli riistomaa. Ruotsin suurvalta-aika vuosina 1617–1721 vei hengen kaikkiaan arviolta noin 110 000 suomalaiselta sotilaalta, mikä oli tuon ajan väkilukuun suhteutettuna sama määrä kuin 1900-luvun Suomessa heitä olisi kuollut yli miljoona.

      • Anonyymi

        Suomi oli samojen lakien ja rasitusten alainen,kuin muukin valtakunta.
        Erona oli vain se,että Suomi joutui useammin sotaoimialueeksi jaTukholman hallitus piti paremmin huolta valtakunnan vauraasta sydänalueesta.
        Siellähän valtaherrojen omatkin kartanot sijaitsivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi oli samojen lakien ja rasitusten alainen,kuin muukin valtakunta.
        Erona oli vain se,että Suomi joutui useammin sotaoimialueeksi jaTukholman hallitus piti paremmin huolta valtakunnan vauraasta sydänalueesta.
        Siellähän valtaherrojen omatkin kartanot sijaitsivat.

        Suomalaiset helposti unohtavat, että Ruotsi soti rajusti myös etelän ja lännen suunnalla. Tanskaa vastaan taisteltiin, jotta Ruotsi sai ensin satamakaupungin lännestä Pohjanmeren rannalta ja vähitellen koko Hallannin, Blekingen ja Skånen. Nämä olivat arvokkaita maatalousalueita. Ruotsilla oli kova työ muuttaa entisten Tanskan asukkaiden asenne myönteiseksi ruotsalaista kuningasta kohtaan.

        Tanskan lisäksi oli erilaisia vastustajia ja sotia myös Euroopan mantereella.


    • Anonyymi

      Ruotsin valloittamassa Suomessa ruotsinkieli oli luonnollisesti vallanpitäjien kieli ja tietysti hallintokieli kaikkialla protosuomen alueilla. Suomalaiset talonpojat joskus esittivät toiveita valtiopäivien kääntämisestä tai tulkkauksesta, mutta näitä ei tiettävästi huomioitu.

      Ruotsia myös puskettiin kansaan väkivallalla:
      Jokainen suomalainen, joka ei tahdo oppia ruotsia, käydä kirkossa, käräjillä ja kokouksissa ja kaikin tavoin olla esivallalle kuuliainen ja tottelevainen pappisviranomaisille sekä hurskas ja lempeä ruotsalaisille, samaten kuin maan ja valtakunnan muut asukkaat, sen koti on poltettava, talonkirja tehtävä mitättömäksi ja on hän jokaisen ruotsalaisen edessä henkipatto.

      • Anonyymi

        Tämä koski vain varsinaisen Ruotsin alueelle muuttaneita ns. metsäsuomalaisia Värmlannissa.

        Suomalaiset maakunnat olivat yhdenveroisia ruotsalaisten kanssa. Hallinto oli samanlainen ja oikeudet samat. Samoin edustus valtiopäivillä.


    • Anonyymi

      Vuoden 1850 sensuuriasetus
      Yksittäisistä vastatoimista merkittävin oli vuonna 1850 annettu kieliasetus. Muodollisesti tällä säädöksellä täydennettiin aikaisempaa sensuurilainsäädäntöä eli vuoden 1829 painoasetusta.[2] Uudella asetuksella kiellettiin muiden kuin uskonnollisten ja taloudellista valistusta sisältävien teosten julkaiseminen suomeksi. Asetus ei koskenut uusintapainoksia, joten esimerkiksi oppikirjoja, historiallisia kuvauksia ja kansanperinneaineistoa sai edelleen julkaista.[1]

      Asetuksella kiellettiin julkaisemasta valtiollisia uutisia, tietoja ulkomailla tehdyistä rikoksista sekä alkuperäisiä ja käännösromaaneja.[3] Asetus koski vain suomenkielisiä painotuotteita. Ruotsinkielisiä painotuotteita sai Suomessa julkaista vapaasti.[3]

    • Anonyymi

      ----Suomenmaakunnat olivayt siis tasaveroisia ruotsalsiten kanssa. Lainsäädäntöoli yhteinen-----

      Tietenkin oli, olihan täällä rannikoilla Ruotsista muuttanutta väkeä ja lisäksi tänne muutti koko ajan Ruotsista uuttakin väkeä. Ei tietenkään heitä voitu pitää alempiarvoisina kuin emämaan ruotsalaiset. Siksi lait olivat samat.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe