Milloin on aika erot

Meillä jo viimeiset viisi vuotta mennyt kokoajan huonompaan suuntaan. Nyt ollaan siinä tilanteessa että minulla on tunteet toista kohtaan kuolleet ja toinen haluaa vain yrittää ja yrittää. Uskoo siihen että kyllä ne sieltä uudestaan heräävät kun aikaa menee eteenpäin. Tämä tuntuu itsestä pahalta ja saa olon entistä kurjemmaksi kun toinen niin kovasti yrittää saada asiat toimimaan. Tämä tuntuu olevan sellainen noidankehä joka ruokkii jo itsessään sitä pahaa oloa. Vihkisormukset on molemmilta lentänyt laatikon pohjalle. Viimeinen vuosi on ollut yhtä helvettiä kun tätä on käyty läpi. Meillä on ollut todella pahoja riitoja joissa ollaan loukattu toisiamme todella pahasti. Aina ollaan aloitettu keskustelemaan pyrkimyksenä saada asiat sovittua mutta jotenkin siitä on tullut sellaista asemasotaa jossa kumpikaan ei anna periksi. Nyt viime keskustelun jälkeen tuli itselleni kuitenkin helpottunut olo kun sain sanottua kaiken mikä mieltä vaivasi, myös sen ettei niitä tunteita ole enää ja toinen ei loukkaantunut siitä ja alkanut huutamaan. En tiedä aletaanko me jo väsymään tähän taistelemiseen vai mistä johtuu. Huomattiin sellainen asia että tavallaan lakkasimme olemasta pari jo vuosia sitten ja molemmat on vetänyt sitä vanhemman roolia ja keskittynyt lapsiin. Pikkuhiljaa se pariskunta meissä lakkasi olemasta ja ollaan menty vain eteenpäin pysähtymättä miettimään että kumpikaan ei todellisuudessa elä onnellista elämää. Alunperin piti katsoa tämän kesän yli että saadaanko kelkka kääntymään ja nyt kun kesän aikana asiat meni huonommaksi niin nyt toinen sanoi että katsotaan nyt vaikka jouluun asti. En tiedä kauanko sitä pitää yrittää ennenkuin toinenkin on valmis luovuttamaan. Toisaalta meillä on kyllä yhteisiä velkoja ja omaisuutta niin se eron järjestely vaatii vähän enemmän aikaa ja ainakin tällä hetkellä saatiin sovittua että maksamme nyt niitä velkoja nopeasti pois kun ei tiedä kuinka pahasti asiat vielä kärjistyy.

Aika sekavaa selostusta mutta on sellainen myllerrys menossa että on todella vaikea saada ajatuksia tuotettua sanoiksi. Meillä on pitkä liitto takana ja se itsessään jo ainakin minulle luo velvollisuuden hoitaa tämä kunnialla loppuun asti, on se sitten katkera tai onnellinen. Myös lapsien takia haluan hoitaa tämän kunnolla.

Ehkä tällä kirjoituksella haen sitä että olisi kiva lukea kuinka muilla on nämä asiat menny ja ehkä sitä kautta jonkinlaista vertaistukea. Minulla kun ei ole oikein ketään kenelle puhua näistä niin tämä palsta toimii apuna siihen.

19

866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monetsyytvoiolla

      Riitelyn sijaan sinun olisi ap hyvä miettiä niitä syitä miksi suhteenne ei toimi? Oletteko käyneet terapiassa. Siitä on hyötyä teille parina ja ihan itsellesikin, riippumatta siitä jatkatteko yhdessä vai ei. Näissä ei ulkopuolinen valitettavasti osaa auttaa ilman tarkempia tietoja. Voisit miettiä mistä riidat syntyy? Tekstistäsi saa kuvan, että näette toisenne vain vanhempina, oletteko koittaneet muutosta tähän? Voimia ap, jatlatte sitten yhdessä tai eroatte.

      • lkolko

        Voisit miettiä mistä riidat syntyy???

        Eiköhän se ole heille kummallekin tullut jo selväksi mistä riidat syntyy. Voi vittu mitä neuvoja..
        Taas joku joka kuvittelee itsestään liikoja.


      • monetsyytvoiolla

        Anteeksi, jos pahoitin jonkun mielen. Kuten sanottua en tiedä apn tilanteesta, halusin auttaa, en väittänyt tietäväni oikeaa ratkaisua. Itsekin suhdeongelmia läpi käyvänä, tiedän miten herkkiä nämä tilanteet on.


      • Siinä terpiat auta jos sukset on ristissä !
        Mo.i turhaan kokeillut. Kyllä ne ristiriidat painuu niin syvälle mieleen, että siellä ne pysyy


    • Eronkokenut

      Onko mukana ihastumista toiseen mieheen/naiseen? Se varmasti laittaisi viimeisen naulan tuohon liittoon.

    • youyou

      Tuolla toisessa kirjoituksessa oli tällainen lista:
      Terveen parisuhteen check list:

      - Osaatte keksiä ratkaisuja toistenne ongelmiin, koskivatpa ne sitten töitä tai vapaa-aikaa. Tunnette toisenne hyvin ja tiedätte tarkalleen, mistä toinen pitää. Olette tiimi, joka kääntyy ongelmien pariin yhdessä.
      - Teidän seksielämänne on kunnossa, ja nautitte läheisyydestä. Selvää on, että pitkässä suhteessa seksin määrä vähenee, mutta siitä huolimatta on tärkeää pitää intohimon liekkiä yllä.
      - Tunnette molemmat olevanne hyviä, jollette parhaita versioita itsestänne, kun olette yhdessä. Täydennätte toisianne ja samalla annatte toistenne olla omia itsejään. Hyväksytte toistenne "virheet", ettekä yritä muuttaa toisianne.
      - Molemmilla on omaa aikaa ja mahdollisuus tehdä rakastamiaan asioita myös ilman kumppania. On tärkeää, että kaikkea aikaa ei vietetä yhdessä, vaan ollaan yksin tai omien ystävien kanssa.
      - Osaatte antaa toisillenne anteeksi. Riitanne eivät kestä tuhottoman kauaa, ja ette palaa niihin enää sen jälkeen, kun ne kerran on käyty läpi.
      - Kumppanin hyvinvointi on teille tärkeää ja teettekin molemmat parhaanne, että teillä molemmilla on mahdollisimman hyvä olla.
      - Ette valita toistenne huonoista tavoista muille, tai mollaa toista julkisella paikalla.
      - Osaatte kommunikoida, ja teille asiasta kuin asiasta puhuminen on täysin luonnollista.
      - Ette nimittele toisianne missään tilanteessa. Kunnioitus on läsnä aina, ja elätte sen mukaan aina.

      Vaikka minulla ja exällä oli noista pari kohtaa kunnossa, se ei todellakaan riittänyt. Kun viimein vein erohakemuksen käräjäoikeuteen, ihmettelin miksen ole tehnyt sitä jo ajat sitten. Ehkäpä siinä on sama kuin kaikessa muussakin "kaikella on aikansa ja paikkansa maan päällä".

      Varo kuitenkin, ettei kipuileva liittosi saa sinua kadottamaan itsesi, voimattomaksi, masentuneeksi. Eroa kannattaa hakea ennenkuin näin tapahtuu. Kuulostele ja tutki sisintäsi.

    • Helppo juttu. Teidän on aika erota sitten kun vaikuttaa, että lapsenne kärsivät teidän parisuhdeongelmistanne kohtuuttomasti.

      • Hojohojo

        Miksi miehet ymmärtävät tämän, mutta naisilta tulee aina pitkälista selittelyä syyksi.


    • tiladtollisestiajatellen

      Kesän jälkeen on aika erota, ainakin tilastojen mukaan. Jos ei silloin niin sitten joulun jälkeen.

    • tykit

      " En tiedä kauanko sitä pitää yrittää ennenkuin toinenkin on valmis luovuttamaan. "

      Eihän sitä tiedäkään. Ehkei luovuta ollenkaan, miehet ovat usein sellaisia.

      Pääasia, että itse tietää milloin on aika luovuttaa.

      • hahahahahahahah

        Voi tykit sua kun ap on mies. Kuvittelit naiseksi harhoissasi. Tyypillinen nainen jonka mielestä aina mies kyseessä kun negatiivista asiaa kyseessä.
        hahahahahahahahahahhahhaha


    • Kyllä tämä alkaa kallistua sinne eron puolelle jo. Ihastumista on ollut puolin ja toisin tässä vuosien varrella ja niistä ollaan juteltu ihan suoraan. Nyt kun tätä suhteen nykytilaa ollaan käyty läpi nämä viime kuukaudet niin asiat on aika paljon kärjistynyt vaikka muka yritetään selvittää näitä. Sellaista nyt ihmettelin että kun tuota läheisyyttä ei ole viime vuosina ollut, satunnaista seksiä kyllä mutta ei sellaista arjessa tapahtuvaa huomioimista. Niin nyt kun on tämä tilanne että ollaan kaikki kortit levitetty pöydälle ja puhuttu asiat suoraan. Niin nyt jotenkin tuo läheisyyden puute haittaa vaimoa. Haittaa jopa niin paljon että sanoi tänään kääntyvänsä kohta muiden puoleen sitä huomiota hakemaan. Minkä helvetin takia se ei aikaisemmin haitannut yhtään? Vastasin hänelle että toivon että ennenkuin se siihen menee niin puhutaan asiat läpi ja tehdään ihan oikeasti päätöksiä. En todellakaan ryhdy miksikään aisankannattajaksi vaikka ei niitä tunteita enää olekaan.....

      • Suominainen

        Vwoi että ymmärrän sinua....
        Itsellä kans valjuilee liitto...mies muualla eikä aikaa "meille", tuntuu ettei kyllä kiinnostakkaan ku lapset...just...ok. katellaan


      • puurotjavellitt

        Sä oot aika hauska trolli tällä palstalla olet vaimosi perään itkevä, eroava mies ja toisella palstalla jotakin muuta ikävöivä nainen.


    • Eitaasnäin

      Niin tuttua. Meillä tehtiin minun aloitteesta eropäätös 18kk tta sitten vähän samoista syistä eli minulla ei tunteita, huonosti mennyt pitkään, ehkä vähän ihastustakin muualle, seksiä puolison kanssa ei tee mieli jne. Sitten kun tuo eropäätös tuli tehtyä, niin se peruttiin. En tiedä johtuiku muutoksen pelosta vai tunteista vai mitä. Olen koittanut olla reipas, keskittyä hyviin asioihin, ollaan otettu parisuhdeaikaa enemmän, mutta huomaan taas eroajatusten palanneen mieleeni. Puolisolle en niistä ole puhunut, kun en halua häntä taas niillä rasittaa. Olen tullut siihen tulokseen, että minussa on vaan joku vika. Hän on hyvä ihminen, mutta jostain syystä en vaan saa enää itseäni rakastamaan ja haluamaan häntä tarpeeksi. Takana 20v suhde ja lapsia, joten olen päättänyt yrittää. Ei se elämä eronneenakaan helppoa olisi.

      • eipystyvarmisteleen

        Voi olla, että et ole kohdannut tasapuolista rakkautta, jos olisi turvallinen ja hyvä olla, arvostus, vetovoima ym tai voit olla läheisriippuvainen. Mutta niinhän se on, että elämä ei eronneenakaan ole helppoa. Ite oon miettinyt, että voi olla silti parempaa kuin liitossa, mutta elämästä ei koskaan tiedä.


      • Eitaasnäin

        Niinpä, kun olisikin se kristallipallo. Mielenkiintoinen ajatus tuo läheisriippuvaisuus.. Olen aina ajatellut, että puolisoni on vähän ripustautuva ja minussa kiinni. Enkä ole ikinä ajatellut että se voisinkin olla minä joka pelkään hylkäämistä/yksinäisyyttä.Täytyykin tätä pohtia.

        Pahinta näissä vuosissa on syyllisyyden tunteet. Vaikka tiedän että kaksi ihmistä tässä suhteessa, niin jotenki koen olevani yksin vastuussa näistä eroajatuksista. Miksi en rakasta niin paljon kun mielestäni pitäisi, miksi en halua läheisyyttä/seksiä, miksi ihastuin toiseen, ärsyynnyn helposti ja en osaa kunnioittaa puolisoa tarpeeksi?
        Ja toisen mielestä kaikki on hyvin, sanoo olevansa tyytyväinen ( seksiä haluais enemmän), ei halua erota jne.
        Silti arki on yhtä taistelua, ollaan ja ajatellaan hyvin erilaisesti. Lapset ja puoliso myös riitelevät paljon keskenään. Nautin kun hän on poissa, kamala tunne, kun hän ei ole paha ihminen.

        Näihin pohdintoihin on mennyt jo 6v.. aikamoista suotamista ja huopaamista. Joku joskus sanoi, että sen sitten vaan tietää, kun on aika erota. Välillä pelottaa, että jos ei ikinä ero tunnetta tulekaan ja arki jatkuu tämmöisenä.

        Erossa pelottaa se, että miten melkein murrosikäiset lapset kapinoi? Eivät aina tule puolison kanssa juttuun, pakotanko heitä kuitenkin isälle. Puoliso on kyllä hyvä vanhempi, mutta kärkäs, ehdoton ja pelisilmä lasten kanssa puuttuu. Ollaan lasten kanssa oltu paljon kolmestaan ja eivät ole tottuneet olemaan minusta pitkiä aikoja erossa.
        Miten taloudellisesti pärjään?
        Miten puoliso eron ottaa? Jos masentuu eikä pääse yli tästä. Syyllisyys.
        Mitä jos jommalle kummalle tulee työttömyyttä/sairautta? Nyt kun on kaksi aikuista, niin jonkin verran tukea varmasti kriisitilanteista toisiltamme saatas.


      • Ooooii

        Tuommoista se elämä vaan sitten on.


    • 54132

      Jotenkin minulle jäi sellainen tunne että kirjoittajalla ei ole mitään haluakaan korjata suhdetta. Vaan haluaa lähteä rakentamaan omaa elämää. Jos se tahto puuttuu, niin siihen ei auta terapiat eikä mitkään. Se tahto pitäisi olla olemassa. Toisen kunnioitus vaikka rakkaus tuntuisikkin kadonneen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe