Tuuban erottaminen soittimesta

Jehovantodistajana on uskottava sekä opetettava muille, että vuoteen 1914 liittyy useita Vt-seuran uskottavuuteen kiinteästi liittyviä seikkoja. Raamatullisuusväitteen valossa ei opetettavan kannalta katsoen ei ole lainkaan kohtuutonta olettaa, että jehovantodistajan opetus perustuu siihen mitä Raamattu todellisuudessa opettaa. Samoin opettajan asemaan asettuminen asettaa moraalisen velvoitteen elintärkeäksi kuvaillun opetuksen kriittisestä tarkastelusta ennen opettamista.

1. Jehovantodistajana on opetettava, että jakeessa Luukas 21:24 oleva Jeesuksen maininta pakanain ajoista on viittaus ajanjaksoon, joka alkoi Nebukadnessarin touhuista Jerusalemin suhteen ja ajanjakso päättyi Jeesuksen näkymättömään paluuseen vuonna 1914. Miten opetat tämän Raamatun avulla?

Hyvin oleellinen vihje: Lue ajatuksella ainakin Luukkaan 17. ja 21. luku sekä kiinnitä erityistä huomiota jakeisiin 17:24; 17:26; 17:30; 17:31; 21:7; 21:11; 21:23; 21:24 ja 21:25. Päättele viitataanko kaikissa näissä jakeissa tuleviin tapahtumiin, kaikissa näissä jakeissa kun on sama futuuriverbi. Samalla kun Raamattu on auki on hyvä tarkistaa mitä Jeesus mainitsi paluunsa ajankohdasta esimerkiksi jakeissa Matt. 10:23; 16:27, 28; 23:36; 24:34; 26:64, Mark. 9:1; 13:30; 14:61, 62 ja Luuk. 9:27; 21:32.

Eteenpäin tässä tehtäväluettelossa kannattaa siirtyä vasta kun on selvittänyt kaikki nuo asiat niin hyvin, että on kykenevä asiallisesti perustelemaan kantansa kaikkea mahdollista kritiikkiä vastaan, ja mikä tärkeintä – Raamatulla.

2. Jehovantodistajana on opetettava, että tähän ajanjaksoon, Babylonin tuhosta Jeesuksen paluuseen, viitataan Danielinkirjan neljännessä luvussa. Miten opetat tämän Raamatun avulla?

Hyvin oleellinen vihje: Danielinkirjan neljännessä luvussa kerrotaan Nebukadnessarin unesta sekä Danielin siihen antamasta tyhjentävästä selityksestä. Tee itsellesi selväksi miten Raamatussa ilmaistaan Danielin selityksen olleen vajaa tai virheellinen. Samoin tee selväksi miten Danielinkirjan 4. luku osoittaisi, että tapahtumalla olisi mitään merkitystä missään myöhäisemmässä vaiheessa, ja mikä tuo vaihe Danielinkirjan 4. luvun tekstin mukaan olisi?

3. Jehovantodistajana on opetettava, että Danielinkirjan neljännessä luvussa kuvailtu Nebukadnessarin hallinto kuvasi jumalan oikeudenmukaista hallintoa maan päällä. Miten opetat tämän Raamatun avulla?

Hyvin oleellinen vihje: Päättele kuinka kuvaavaa on ajatella, että jumalan kansaa orjuuttanut pakanahallitsija edustaa jumalan hallintoa.

4. Jehovantodistajana on opetettava, että Nebukadnessar oli pois Babylonian hallinnosta 7-vuotisen jakson. Miten opetat tämän Raamatun avulla?

Hyvin oleellinen vihje: Tarvitset Raamatun lisäksi myös maallisen historian apua etsiessäsi Nebukadnessarin hallinnosta tuota sairauslomaa. Opeta vasta kun olet löytänyt tuon 7-vuotisen ajanjakson, jolta ei tunneta Nebukadnessarin toimintaa ja jolta sairauslomalta Nebukadnessar palasi virkaansa. Se pisin tunnettu tuntematon kausi (noin 6 vuotta) ei siis kelpaa, koska se edelsi Nebukadnessarin kuolemaa.

5. Jehovantodistajana on opetettava, että kyseiset Nebukadnessarin seitsemän vuotta edustivat Ilmestyskirjan jakeen 12:6 perusteella 2520 vuorokautta pitkää ajanjaksoa. Ja sen jälkeen Hes. 4:6 ja 4. Moos. 14:34 perusteella ko. ajanjakson vuorokaudet muunnetaan 360 vuorokautta pitkiksi kalenterivuosiksi. Miten opetat tämän Raamatun avulla?

Hyvin oleellinen vihje: Päättele miksi Hes. 4:6 ja 4. Moos. 14:34 esitettyä periaatetta, jotka molemmat koskivat ainoastaan tiettyä rajattua tapahtumaa, voidaan soveltaa laajemmin ja mielivaltaisesti? Samoin päättele mistä syystä toisaalla on opetettava epäloogisesti, että Ilmestyskirjan 3,5 aikaa ei sitten olekaan 1260 vuotta pitkä ajanjakso? Opeta vasta sen jälkeen kun olet selvittänyt raamatulliset perusteet noille epäloogisuuksille.

Ja sitten loppukoe, jonka selvittäminen kertoo sen miten olet aiheen ongelmat sisäistänyt. Jos siis jehovantodistajana opetat muita henkilöitä luottamaan, että Vt-seuran näkemys vuoden 1914 profeetallisuudesta on Raamatun mukainen, niin kykenet osoittamaan Raamatulla, että:

1. Jeesuksen maininnalla pakanain ajoista tarkoitettiin nimenomaan Nebukadnessarin hulluuden seitsemää aikaa.

2. Nämä seitsemän aikaa tarkoittavat kirjaimellista seitsemän vuoden ajanjaksoa.

3. Nämä vuodet ovat nk. profeetallisia vuosia eivätkä esimerkiksi tavallisia babylonialaisia kalenterivuosia.

4. Nämä 2520 päivää soveltuvat johonkin muuhunkin kuin Nebukadnessarin hulluuteen, eli niillä olisi suurempi täyttymys, kuten Jehovan valtakunnan toiminnan keskeytys maan suhteen.

5. Pakanakuninkaan valtakunta esikuvasi Jehovan valtakuntaa.

6. Mahdollisessa suuremmassa täyttymyksessä lasketaan yksi vuosi päivää kohden.

7. Näin laskettu 2520 vuoden jakso on alkanut Nebukadnessarin autioitettua Jerusalemin.

Mikäli yksikin seitsemästä kysymyksestä jää osoittamatta, silloin ei ole vielä valmis opettamaan vuotta 1914 raamatullisena.

64

772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AiheestaToiseen

      V. 1914

      Sodat, nälänhätä, maanjäristykset ja tuhoisat taudit.
      Ne ovat painava todiste sen puolesta, että vuonna 1914 syntyi Jumalan taivaallinen valtakunta ja nykyisen pahan asiainjärjestelmän viimeiset päivät alkoivat.
      Matteus 24:3–8
      Luukas 21:11

      • kerro_lisää

        Miten maanjäristykset lisääntyivät vuonna 1914?


      • Paipapum

        " sosat Nälänhätä , maanjäristykset ja tuhoisat taudit ; ..." - Eka maailmansota oli Keisarivaltojen seikkailu , joka johti niiden häviöön ; Tilalle nousivat Diktatuurit , Mussuliini , Aatusetä ja tietty Russellin tilalle oliko se nyt Rutherford, -Tuli se Russellin ennustama " Uskomaton Onnenaika ,..Johon kaikki uskoivat ,ja taaplattiin aseita valmiiksi suuren Riemun raikuessa ,
        perinnettä noudattaen päätettiin alkaa uusi , jo paavt Gregorius XI ; n 900,,louvulla ,julistama ristiretki, aikomuksena Vallata Venäjä , Mutta venäläiset olivat kauheita , ei ne uskoneet että me oltiin parempia vaan ampoivat MEITÄ , vaikka me vain rakkaudellisesti hyökättiin sinne ,


      • Vähänsisältöä

        Sun kirkoituksissa on tosi vähän sisältöä, yrittäisit edes vastata. Tehtailet myös uusia aloituksia vaikka sulla ei ole oikeasti edes mitään sanottavaa.


      • AiheestaToiseen 21.11.2018 2:21

        <>Sodat, nälänhätä, maanjäristykset ja tuhoisat taudit.
        Ne ovat painava todiste sen puolesta, että vuonna 1914 syntyi Jumalan taivaallinen valtakunta ja nykyisen pahan asiainjärjestelmän viimeiset päivät alkoivat.><

        Raamattu vaan on eri linjoilla, viimeiset päivät alkoivat jo ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla, jolloin Jeesuksen piti puheittensa mukaan palata. Mitä sotiin, nälänhätään, maanjäristyksiin ja tauteihin tulee, niin sun kannattaisi ottaa asioista selvää ennen kuin työnnät tuollaista tuubaa näytille.

        Tuossa on ylhäällä hyvä koetinkivi, jolla voit Raamatun avulla osoittaa Vt-seuran väitteet oikeutetuiksi.


      • kerro_lisää kirjoitti:

        Miten maanjäristykset lisääntyivät vuonna 1914?

        kerro_lisää 21.11.2018 2:46

        <>Miten maanjäristykset lisääntyivät vuonna 1914?><

        Etenkin kun Vt-seura on kääntänyt takkia tuon maanjäristysväitteen suhteen. Pitkään väitettiin, että maanjäristysten määrä on kasvanut ja asiaa tuettiin mm. vääristelemällä maanjäristysaproffan kirjeen sanomaa tutuun tyyliin, eli lainaamalla valikoivasti "paikallisiin tarpeisiin".


    • Harmus

      " on uskottava sekä opetettava muille..."

      Tehokkaimpia tapoja omaksua jokin asia, on opettaa sitä muille.
      Kun sinut saadaan eri paikoissa perustelemaan ja opettamaan jotain, vankistat uskoasi asiaan, riippumatta sen outoudesta. Aivotutkijoiden termein: Sisäinen ihmisesi "näkee" itsensä ihmisenä joka puhuu ja saarnaa tällä tavoin. Ja kun identiteetti rakentuu näin, kohta puolustat asiaa monen syyn takia. Opettamasi asia, on sillloin sama kuin sinä.

      • Harmus 21.11.2018 9:22

        <>Tehokkaimpia tapoja omaksua jokin asia, on opettaa sitä muille.
        Kun sinut saadaan eri paikoissa perustelemaan ja opettamaan jotain, vankistat uskoasi asiaan, riippumatta sen outoudesta.><

        Toi on ihan ymmärrettävää, auki onkin se pitääkö uskonnollisen auktoriteetin tapaisessa asemassa opettaessaan kantaa moraalista vastuuta opetuksensa sisältämien väitteiden oikeellisuudesta. Ellei, niin silloin on kyse uskonnollisesta propakandasta ja valehtelukin on sallittu, kunhan ei valehtele isommilleen.

        <> Aivotutkijoiden termein: Sisäinen ihmisesi "näkee" itsensä ihmisenä joka puhuu ja saarnaa tällä tavoin. Ja kun identiteetti rakentuu näin, kohta puolustat asiaa monen syyn takia. Opettamasi asia, on sillloin sama kuin sinä.><

        Painavia syitä kritiikin kiertämiseen riittää jehovantodistajuudessa, asia on helppo havaita haluttomuudesta keskustella ilmiselvistä ongelmista. Vt-seuran nimittäminen valehtelijaksi ei saa jehovantodistajia kyelemään esimerkkejä, on liian paljon menetettävää.


    • KukkaLaura

      AiheestaToiseen 21.11.2018 2:21

      "Sodat, nälänhätä, maanjäristykset ja tuhoisat taudit.
      Ne ovat painava todiste sen puolesta, että vuonna 1914 syntyi Jumalan taivaallinen valtakunta ja nykyisen pahan asiainjärjestelmän viimeiset päivät alkoivat."

      Tuo vuosi 1914 lahkohistoriassa on ensinnä siirretty vuosi 1874, 1874 ei tapahtunut lahkon povauksia.
      Vuodeksi 1914 ennustettiin sitten messiaan valtakunnan perustamista maan päälle, Harmageddonin myös tapahduttua tuolloin ennustuksen mukaan.
      1940 -luvulla muutettiin vuoden 1914 vartiotornillista selitystä ja nyt: Jeesus tuli näkymättömänä maan päälle.
      Siten vartiotorniuskonnossa

      Raamatussa Jeesuksen paluu:
      Matt. 24:30 " Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan "

      • Historiantunti

        1200 luvulla Mongolian hurjimus tappoi 40 miljoonaa ihmistä.Noin 8% kaikista maailman ihmistä.Lissabonin maanjäristys 1799 oli historian suurin järistys.Tuntui etelä Ruotsissa asti.


      • KukkaLaura 21.11.2018 9:41

        <>Tuo vuosi 1914 lahkohistoriassa on ensinnä siirretty vuosi 1874...><

        Tarkemmin ottaen vuoteen 1914 kerättiin 1799 lopun ajan alku ja Jeesuksen 1874-paluu, mutta samalla poistettiin 1874 harmagedonin alku sekkä 1874 milleniumin alku.

        <>..., 1874 ei tapahtunut lahkon povauksia.><

        No Jeesuksen paluu oli näkymätön, kuten harman alku ja milleniumin alku, joten mitään näkyvää ei ollut odotuksellakaan.

        <>1940 -luvulla muutettiin vuoden 1914 vartiotornillista selitystä ja nyt: Jeesus tuli näkymättömänä maan päälle.><

        Kyllä 1874-paluukin oli näkymätön Vt-lyriikan mukaan.

        <>Raamatussa Jeesuksen paluu:
        Matt. 24:30 " Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan "><

        Nimenomaan noin sen olisi tullut mennä ajanlaskumme alussa, mutta Jeesus petti porukan paluulupauksellaan.


      • Historiantunti kirjoitti:

        1200 luvulla Mongolian hurjimus tappoi 40 miljoonaa ihmistä.Noin 8% kaikista maailman ihmistä.Lissabonin maanjäristys 1799 oli historian suurin järistys.Tuntui etelä Ruotsissa asti.

        Historiantunti 21.11.2018 13:46

        <>1200 luvulla Mongolian hurjimus tappoi 40 miljoonaa ihmistä.Noin 8% kaikista maailman ihmistä.Lissabonin maanjäristys 1799 oli historian suurin järistys.Tuntui etelä Ruotsissa asti.><

        Uskonnollinen totuus saadaan aikaan vääristelemällä todellisuutta., pelkkä vilkaisu tänne kertoo mihin ensimmäinen maailmansota sijoittuu:

        https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_by_death_toll

        Samoin Raamatun Jeesuksen mainintaa nälänhädästä ei uskovaisen luulisi enää toistelevan kun nyt liikalihavuutta pidetään pahempana ongelmana kuin ruuan puutetta.

        Toisaalta uskovainen jättää sitten vähemmälle huomiolle Jeesuksen maininnan siitä, että hänen seuraajiaan raahataan synagoogiin piestäviksi. Tai sitä, että Jeesuksen seuraajat riitelevät keskenään ja ilmiantavat toisiaan.


      • Fotokopiofani

        Nuo vartiotorniuskonnon oppimuutokset ovat arin kohta todistajalle, mutta samalla helpoin ja varmin tapa auttaa hänen silmiään avautumaan.

        Todistajan postiluukkuun tulisi toimittaa vanhoista vartiotorneista valokopioita, entisten maailmanlopun ennustevuosien kohdalta, Jeesuksen palaamisesta v. 1874, maailmanlopun odotuksesta vuodelle 1914 yms.
        Ydinkohdan alle voisi vetää punaviivan.


      • ylhäältätulevaviisaus

        Jos et itse usko siihen, anna toisten uskoa, eihän se ole sinulta pois. Miksi vuosikausia veivata samaa asiaa. Ajattelitko, että täytyy saada työvoitto?
        Luotamme, että Raamatun ennustukset pitävät paikkansa tässäkin asiassa ja asian ymmärrys on hänen ohjauksessaan. Ja ei ole epäilystäkään, missä ajassa elämme. Jopa ne, jotka eivät ajattele asiaa uskonnolliselta kannalta, kauhistelevat tapahtumien kulkua.
        Onhan ihmiset sotineet kautta historian, mutta Jeesuksen antamat merkit ovat yhteismerkki, sodat, maanjäristykset, nälänhätä, saarnaamistyö (Matt. 24:14) ovat yhteismerkki, saman ajanjakson aikana. Samoin 2. Tim. 3. luvun ennustukset ihmisten raa'istumisesta ovat täysin todettavissa.
        Miksi haluta tällaisia kärsimyksiä ihmisille? Eivätkö ne vaikuta mitenkään? Näinkö haluat ihmisten elävän? Historia osoittaa, ettei korjausta saada ihmisten toimesta. Ylpeys on turhaa energian tuhlausta. JER. 17:7; SANANL. 3: 5,6,26. Paras turva.


      • Fotokopiofani kirjoitti:

        Nuo vartiotorniuskonnon oppimuutokset ovat arin kohta todistajalle, mutta samalla helpoin ja varmin tapa auttaa hänen silmiään avautumaan.

        Todistajan postiluukkuun tulisi toimittaa vanhoista vartiotorneista valokopioita, entisten maailmanlopun ennustevuosien kohdalta, Jeesuksen palaamisesta v. 1874, maailmanlopun odotuksesta vuodelle 1914 yms.
        Ydinkohdan alle voisi vetää punaviivan.

        Fotokopiofani 21.11.2018 14:24

        <>Nuo vartiotorniuskonnon oppimuutokset ovat arin kohta todistajalle, mutta samalla helpoin ja varmin tapa auttaa hänen silmiään avautumaan.><

        Itse en pidä suotavana todistajien herättelyä silloin kun he ovat omissa oloissaan. Todistajan silmät mennevät tiukemmin kiinni, koska irtautuminen alkaa todistajan ovasta aloitteesta tai havainnosta. Muutos tapahtuu samalla tavalla kuin alkoholismissa, omasta päätöksestä.

        Vanhan materiaalin kohdalla puolustus on helppo, ei haluta kaivella vanhoja. Tehokkain yksittäinen "ase" on KIT, se hakkaa mennen tullen vanhat oppisekoilut tehokkuusluvullaan.


      • ylhäältätulevaviisaus kirjoitti:

        Jos et itse usko siihen, anna toisten uskoa, eihän se ole sinulta pois. Miksi vuosikausia veivata samaa asiaa. Ajattelitko, että täytyy saada työvoitto?
        Luotamme, että Raamatun ennustukset pitävät paikkansa tässäkin asiassa ja asian ymmärrys on hänen ohjauksessaan. Ja ei ole epäilystäkään, missä ajassa elämme. Jopa ne, jotka eivät ajattele asiaa uskonnolliselta kannalta, kauhistelevat tapahtumien kulkua.
        Onhan ihmiset sotineet kautta historian, mutta Jeesuksen antamat merkit ovat yhteismerkki, sodat, maanjäristykset, nälänhätä, saarnaamistyö (Matt. 24:14) ovat yhteismerkki, saman ajanjakson aikana. Samoin 2. Tim. 3. luvun ennustukset ihmisten raa'istumisesta ovat täysin todettavissa.
        Miksi haluta tällaisia kärsimyksiä ihmisille? Eivätkö ne vaikuta mitenkään? Näinkö haluat ihmisten elävän? Historia osoittaa, ettei korjausta saada ihmisten toimesta. Ylpeys on turhaa energian tuhlausta. JER. 17:7; SANANL. 3: 5,6,26. Paras turva.

        ylhäältätulevaviisaus 21.11.2018 14:37

        <>Jos et itse usko siihen, anna toisten uskoa, eihän se ole sinulta pois.><

        Oikein hyvä ohje, uskovaiset vaan pakkaavat tarjomaan omaa taikauskoaan muille uskottavaksi, eli he eivät ole kanssasi samaa mieltä. Itsekin tarjoat Vt-harhoja uskottavaksi, et siis anna toisten uskoa haluamallaan tavalla.

        <>Luotamme, että Raamatun ennustukset pitävät paikkansa tässäkin asiassa ja asian ymmärrys on hänen ohjauksessaan. ><

        Nyt ei ole kyse uskonnollisesta luottamuksesta Vt-seuran valheisiin, vaan kyse on väitteiden oikeutuksesta.

        <>Ja ei ole epäilystäkään, missä ajassa elämme. Jopa ne, jotka eivät ajattele asiaa uskonnolliselta kannalta, kauhistelevat tapahtumien kulkua.><

        Maailman menoa on kauhisteltu jo ennen raamatunkirjoitusta ja Raamatun UT:n lopun aika oli ja meni ensimmäisellä vuosisadalla.

        <>Onhan ihmiset sotineet kautta historian, mutta Jeesuksen antamat merkit ovat yhteismerkki, sodat, maanjäristykset, nälänhätä, saarnaamistyö (Matt. 24:14) ovat yhteismerkki, saman ajanjakson aikana.><

        Maanjäristysten määrä ei ole muuttunut, nälänhädän asemesta WHO pitää liikalihavuutta pahempana ongelmana kuin nälänhätää, jae Kol.1:23 kertoo Paavalin suulla, että saarnaaminen oli jo suoritettu, vain Jeesuksen paluu puuttui. Niin ja Jeesus lupasi palata hänen lupaustaan kuulleiden elinaikana, näin siis Raamatun mukaan.

        <> Samoin 2. Tim. 3. luvun ennustukset ihmisten raa'istumisesta ovat täysin todettavissa.><

        Tuolla ei ole pienintäkään tekoa ajallemme, ensimmäiset sanat ovat "mutta tiedä tämä...", siis Timoteuksen tuli havaita nuo asiat. Jakeessa 14 on Timoteukselle ohje pysyä opetuksessa, jonka hän oli saanut. Tuollainen viittailu Raamattuun on Raamatun tekstin raiskaamista.


      • huomautus
        ylhäältätulevaviisaus kirjoitti:

        Jos et itse usko siihen, anna toisten uskoa, eihän se ole sinulta pois. Miksi vuosikausia veivata samaa asiaa. Ajattelitko, että täytyy saada työvoitto?
        Luotamme, että Raamatun ennustukset pitävät paikkansa tässäkin asiassa ja asian ymmärrys on hänen ohjauksessaan. Ja ei ole epäilystäkään, missä ajassa elämme. Jopa ne, jotka eivät ajattele asiaa uskonnolliselta kannalta, kauhistelevat tapahtumien kulkua.
        Onhan ihmiset sotineet kautta historian, mutta Jeesuksen antamat merkit ovat yhteismerkki, sodat, maanjäristykset, nälänhätä, saarnaamistyö (Matt. 24:14) ovat yhteismerkki, saman ajanjakson aikana. Samoin 2. Tim. 3. luvun ennustukset ihmisten raa'istumisesta ovat täysin todettavissa.
        Miksi haluta tällaisia kärsimyksiä ihmisille? Eivätkö ne vaikuta mitenkään? Näinkö haluat ihmisten elävän? Historia osoittaa, ettei korjausta saada ihmisten toimesta. Ylpeys on turhaa energian tuhlausta. JER. 17:7; SANANL. 3: 5,6,26. Paras turva.

        "Luotamme, että Raamatun ennustukset pitävät paikkansa tässäkin asiassa ja asian ymmärrys on hänen ohjauksessaan. Ja ei ole epäilystäkään, missä ajassa elämme."

        Ethän ole edes osoittanut, että Raamatun ennustukset viittaisivat vuoteen 1914. Voisit aloittaa vaikkapa siitä: Raamattu vaan käteen ja tunnettua historiaa saa käyttää tukena. Muutenkin tuo vakuuttelusi on tyhjää täynnä: suostuttelet uskomaan pehmoisiin väitteisiisi sen sijaan, että esittäisit selkeitä todisteita siitä, että todella elämme lopun aikoja.

        "Jopa ne, jotka eivät ajattele asiaa uskonnolliselta kannalta, kauhistelevat tapahtumien kulkua."

        Tuleeko sinulle mieleen, sen perusteella mitä historiasta tiedät, aikaa jolloin ihmiskunnalla on mennyt paremmin kuin nykyään?


      • huomautus
        ylhäältätulevaviisaus kirjoitti:

        Jos et itse usko siihen, anna toisten uskoa, eihän se ole sinulta pois. Miksi vuosikausia veivata samaa asiaa. Ajattelitko, että täytyy saada työvoitto?
        Luotamme, että Raamatun ennustukset pitävät paikkansa tässäkin asiassa ja asian ymmärrys on hänen ohjauksessaan. Ja ei ole epäilystäkään, missä ajassa elämme. Jopa ne, jotka eivät ajattele asiaa uskonnolliselta kannalta, kauhistelevat tapahtumien kulkua.
        Onhan ihmiset sotineet kautta historian, mutta Jeesuksen antamat merkit ovat yhteismerkki, sodat, maanjäristykset, nälänhätä, saarnaamistyö (Matt. 24:14) ovat yhteismerkki, saman ajanjakson aikana. Samoin 2. Tim. 3. luvun ennustukset ihmisten raa'istumisesta ovat täysin todettavissa.
        Miksi haluta tällaisia kärsimyksiä ihmisille? Eivätkö ne vaikuta mitenkään? Näinkö haluat ihmisten elävän? Historia osoittaa, ettei korjausta saada ihmisten toimesta. Ylpeys on turhaa energian tuhlausta. JER. 17:7; SANANL. 3: 5,6,26. Paras turva.

        "Onhan ihmiset sotineet kautta historian, mutta Jeesuksen antamat merkit ovat yhteismerkki, sodat, maanjäristykset, nälänhätä, saarnaamistyö (Matt. 24:14) ovat yhteismerkki, saman ajanjakson aikana. Samoin 2. Tim. 3. luvun ennustukset ihmisten raa'istumisesta ovat täysin todettavissa."

        Sopivatko nämä ennusmerkit todella nykyaikaan?
        - Maailmansodat tietysti olivat merkittäviä, mutta myös pitkiä rauhallisia kausia on ollut. Mutta ok, tämä ehkä sopii nykyaikaan.
        - Nälänhätä ei kuitenkaan sovi. Tietenkään nälkää ei ole kokonaan poistettu, mutta olisi älyllisesti epärehellistä (tai naiivin tietämätöntä Vt-seuran propagandan nielemistä) väittää, että nälänhätä olisi jotenkin leimaava juuri nykyajalle.
        - Sairaudet (vaikka ei sinun listassasi esiintynytkään) ei myöskään kuvaa nykyaikaa, sairauksien vähentyminen rokotusten, lääkkeiden ja hoitojen seurauksena kylläkin sopii.
        - Maanjäristykset. Onko mitään tietoa siitä, että ne olisivat lisääntyneet? Edes vaikutukset tuskin ovat lisääntyneet, kun maanjäristyksiä pystytään ennakoimaan ja nykyajan rakennukset kestävät niitä paremmin kuin ennen.
        - Saarnaamistyö. Jeesuksen mukaan evankeliumi piti viedä KAIKILLE KANSOILLE (Mark. 13:10). Miten evankeliumi sinun mielestäsi etenee esim. Kiinassa, Intiassa, Pohjois-Koreassa tai arabimaissa?
        - Ihmisten raaistuminen. Vertaapa vaikka siihen, miten julmaa elämä oli keskiajalla. Julkiset teloituksetkin olivat kansanhuvia, samoin Roomassa sirkus, joka oli "vähän" erilainen kuin nykyään. Voitko tosiaan väittää, että ihmiset olisivat raaempia nyt? Myöskään Jehovan todistajien kaltainen uskonto ei olisi voinut julkisesti toimia käytännössä lainkaan keskiajan Euroopassa. Ihmiset eivät ole pelkästään rauhanomaisempia nykyään, vaan myös sananvapaus ja ihmisoikeudet ovat aivan eri tolalla kuin ennen.


      • eiseauta
        Fotokopiofani kirjoitti:

        Nuo vartiotorniuskonnon oppimuutokset ovat arin kohta todistajalle, mutta samalla helpoin ja varmin tapa auttaa hänen silmiään avautumaan.

        Todistajan postiluukkuun tulisi toimittaa vanhoista vartiotorneista valokopioita, entisten maailmanlopun ennustevuosien kohdalta, Jeesuksen palaamisesta v. 1874, maailmanlopun odotuksesta vuodelle 1914 yms.
        Ydinkohdan alle voisi vetää punaviivan.

        Todistajan postiluukkuun tulisi toimittaa vanhoista vartiotorneista valokopioita, entisten maailmanlopun ennustevuosien kohdalta, Jeesuksen palaamisesta v. 1874, maailmanlopun odotuksesta vuodelle 1914 yms.
        Ydinkohdan alle voisi vetää punaviivan.

        -Ei niistä ole mitään apua. Aina voi selittää itselleen, että valo on kirkastunut sen jälkeen tai että virheistä huolimatta jt:t ovat parhain tai oikein uskonto jne, Jos on aivopesty niin osaa varmasti selittää asiat itsellensä parhain päin. Kun on "jalat tukevasti ilmassa", niin tosiasiat eivät paljoa paina. Jos joku haluaa hörhöillä ja uskoa vuoteen 1914 ja vastaavaa, niin mitä väliä sillä on, jos ei pilaa toisten elämää, Sinä olet varmaan joku vanha setä, kun olet jatkuvasti liikkeellä noitten kopiopapereittesi ja punakynien kanssa. Tänäpäivänä käytetään nettiä, jos joku on niin tyhmä ettei osaa tarkistaa faktoja edes googlesta hakemalla tai ei kiinnosta, niin pitäkööt uskonsa!


      • joskus_voi_auttaa
        eiseauta kirjoitti:

        Todistajan postiluukkuun tulisi toimittaa vanhoista vartiotorneista valokopioita, entisten maailmanlopun ennustevuosien kohdalta, Jeesuksen palaamisesta v. 1874, maailmanlopun odotuksesta vuodelle 1914 yms.
        Ydinkohdan alle voisi vetää punaviivan.

        -Ei niistä ole mitään apua. Aina voi selittää itselleen, että valo on kirkastunut sen jälkeen tai että virheistä huolimatta jt:t ovat parhain tai oikein uskonto jne, Jos on aivopesty niin osaa varmasti selittää asiat itsellensä parhain päin. Kun on "jalat tukevasti ilmassa", niin tosiasiat eivät paljoa paina. Jos joku haluaa hörhöillä ja uskoa vuoteen 1914 ja vastaavaa, niin mitä väliä sillä on, jos ei pilaa toisten elämää, Sinä olet varmaan joku vanha setä, kun olet jatkuvasti liikkeellä noitten kopiopapereittesi ja punakynien kanssa. Tänäpäivänä käytetään nettiä, jos joku on niin tyhmä ettei osaa tarkistaa faktoja edes googlesta hakemalla tai ei kiinnosta, niin pitäkööt uskonsa!

        "Jos on aivopesty niin osaa varmasti selittää asiat itsellensä parhain päin. Kun on "jalat tukevasti ilmassa", niin tosiasiat eivät paljoa paina. "

        Tämä on ihan totta, kaikkia ei voi auttaa. Jos hinnalla millä hyvänsä haluaa uskoa Vartiotornin oppiin, sen pystyy kyllä tekemään. Todistajissa on kuitenkin ihmisiä, joilla mielenhallinta rakoilee ja heidän kohdallaan tieto voi vaikuttaa. Netin yleistymisen myötä jäsenmäärän kasvu esim. Suomessa on pysähtynyt ja kääntynyt laskuun.


    • Vakavoittajatar

      ylhäältätulevaviisaus 21.11.2018 14:37

      "Jos et itse usko siihen, anna toisten uskoa"
      -Tällä lauseella sinä myönnätkin, että lahkon "usko" on riippuvainen siitä, että sitä ei osoiteta valheeksi.
      Mutta miksi, nimim. "ylhäältätulevaviisaus" haluat uskoa ja tehdä työtä lahkolle, eihän lahkon julistamaan pelastukseen kuulu sen tajuaminen ja myöntäminen, että yritetään salata ja pitää pimennossa valehtelemiselta.
      Voidaan vain kysyä että mikä on kokonaisuus jos se paljastetaan ?
      Että kuollaan verensiirtokieltoon. ym.

      " Miksi "
      -Lahko siis on poistanut sinusta inhimillisyyden, kyvyn tajuta että ihminen, kuten Fotokopiofani ilmeisesti, haluaa auttaa kanssaihmisiään, lahkolaisia ulos lahkon synkistä syövereistä valoon vapauteen ja iloon.

      • Arvotonta

        Epätoivoista touhua. Vihan syövereissä on varmaan rankkaa. Jutut ovat täysin uskomattomia.
        Ehkä voisi joskus ottaa valokopioita oman uskontosi historiasta.
        Ei tunnu vapaudelta ja ilolta jatkuva juttujen kyhäily.


      • Valitettavasti
        Arvotonta kirjoitti:

        Epätoivoista touhua. Vihan syövereissä on varmaan rankkaa. Jutut ovat täysin uskomattomia.
        Ehkä voisi joskus ottaa valokopioita oman uskontosi historiasta.
        Ei tunnu vapaudelta ja ilolta jatkuva juttujen kyhäily.

        Mihin jehovantodostajat joutuisivatkaan ilman "väärää uskontoa"! Kuvitelmalla oikeammassa olemisesta he kuvittelevat kumoavansa kaiken tuputtamaansa huuhaata kohtaan esitetyn kritiikin. Surkuhupaisaa!


      • Valitettavasti kirjoitti:

        Mihin jehovantodostajat joutuisivatkaan ilman "väärää uskontoa"! Kuvitelmalla oikeammassa olemisesta he kuvittelevat kumoavansa kaiken tuputtamaansa huuhaata kohtaan esitetyn kritiikin. Surkuhupaisaa!

        Valitettavasti 21.11.2018 23:36

        <>Mihin jehovantodostajat joutuisivatkaan ilman "väärää uskontoa"! Kuvitelmalla oikeammassa olemisesta he kuvittelevat kumoavansa kaiken tuputtamaansa huuhaata kohtaan esitetyn kritiikin. Surkuhupaisaa!><

        Oikeastaan aivan odotettua, jehovantodistaja on täysin kädetön asiallisen oppikritiikin edessä. Sen voi havaita siitä innosta joilla ottavat kantaa itse avauksen aihepiiriin.

        Surkuhupaisaa on myös se, että tuo vuoden 1914 raamattunumerologia, joka on Vt-oppien kulmakivi, on omittu juuri Vt-seuran inhoamalta väärältä uskonnolta, joita nimittävät kollektiivisesti Suureksi Babylomiksi.


    • Kerkänkujeilijatar

      Hasta_luego 21.11.2018 14:44

      "<>Nuo vartiotorniuskonnon oppimuutokset ovat arin kohta todistajalle, mutta samalla helpoin ja varmin tapa auttaa hänen silmiään avautumaan.><

      Itse en pidä suotavana todistajien herättelyä silloin kun he ovat omissa oloissaan"

      -Mutta eihän nimim. Fotokopiofani ilmoittanut sinua tässä vastustavansa.

      "Vanhan materiaalin kohdalla puolustus on helppo, ei haluta kaivella vanhoja"
      -Mutta niin yksinkertaista se ei ole, sillä lahkossa on merkittävä uhraus sille, että nuo menneet asiat valehdellaan parhain päin, Fotokopion mainitsemista jutuista on tehty uusi historiankirjoitus.
      Ja sanotaan "luopioiden" valehtelevan.

      Ja iso osa lahkosta epäilee sittenkin, vielä suurempi osa alitajuisesti, ja ikäänkuin odottaa Fotokopiofanin kertomaa sytykettä saadakseen pontta palolleen jättää lahko.

      Esim. myös koska värväys "rakkauspommituksineen" antaa kiiltokuvan lahkosta, josta paljastuu lahkon harmaassa arjessa "kaikenlaista" joita ei sitten kehdata eikä rohjeta ottaa puheeksi, sehän on kiellettykin.

      " Tehokkain yksittäinen "ase" on KIT, se hakkaa mennen tullen vanhat oppisekoilut tehokkuusluvullaan. "
      -Käyttäkäämme sitä kaikki myöskin suurimmiten.

      • Kerkänkujeilijatar 21.11.2018 16:47

        <>-Mutta eihän nimim. Fotokopiofani ilmoittanut sinua tässä vastustavansa.><

        Se turkin vie minulta oikeutta mielipiteeni ilmaisuun.

        <>-Mutta niin yksinkertaista se ei ole...><

        Yksikertaista tai ei, niin erittäin usein käytetty asian kuittaus.


    • Vainoavainoa

      Malesiassa neljä saarnaajaa pidätettiin evankeliumin julistamisen vuoksi.Heitä odottaa jopa 5 vuoden vankeus.Eikä yksikään heistä ollut Jehovan todistaja.
      Miksi ei? No,eihän he uskalla olla maassa jossa vainotaan.

      • miksi_tehdä_hankalaksi

        Turvallisempaa on kerätä tunnit herättelemällä vuorotyöläisiä uniltaan Suomessa. Korkeintaan joku sanoo pahasti, sen suurempaa "vainoa" ei tarvinne pelätä.

        Pahasti sanominenkin on tietysti synagogassa ruoskimista, ainakin kuvaannollisesti, ja täyttää Jeesuksen ennustuksen.


      • Paipapum

        " Malesiassa 4 saarnaajaa ..."
        Bengalinlahdella oli vielä hurjempaa , Siellä eräs Amerriikkalainen saarnaaja souti erään alkuperäiskansan saarelle raamattua heilutellen , oli käynyt siellä ennenkin , mutta olivat ajaneet pois , ..Tilannehan oli ihan raamatullinen , kun jo siellä mainittu nuolikuuro tuli vastaan , jasaa rnaajamme suvaitsi kuolla ,
        nyt suurvalta heristelee atomipomminyrkkiä , ja sanoo että kaikki 0n venäjän syytä ; koska kaikki ON sen syytä ...niin. että siellä n paikka auki mennä hörhöilemään saarelle ;...


    • Halloo

      Vainoa, vainoa, voisit ottaa asiasta selvää. Malesiassa yli 5000 aktiivista todistajaa kertoo Valtakunnan hyvää uutista.
      Silloin, kun todistajia vainotaan, sanotaan, että se on oikein, omaa syytä. Mutta kun joitain muita vainotaan 4kpl. silloin se on vainoa ja väärin. Voisit esim. tarkastella, millainen historia todistajilla on Malesiassa. Kaikkea on koettu ja lujina pysytty.

      • kivet_huutavat

        Entä Kiina, Pohjois-Korea, Intia ja arabimaat?

        Eikö Jehova kykene järjestämään asioita niin, että evankeliumia saa levitää kaikkialla, vai mistä on kysymys?


      • kivet_huutavat
        kivet_huutavat kirjoitti:

        Entä Kiina, Pohjois-Korea, Intia ja arabimaat?

        Eikö Jehova kykene järjestämään asioita niin, että evankeliumia saa levitää kaikkialla, vai mistä on kysymys?

        Ai niin, Intiassa työ on sallittua, mutta Jehovan todistajia suunnilleen saman verran kuin Suomessa. Siis absoluuttisesti. Suhteellisesti "hieman" vähemmän.


      • k432
        kivet_huutavat kirjoitti:

        Entä Kiina, Pohjois-Korea, Intia ja arabimaat?

        Eikö Jehova kykene järjestämään asioita niin, että evankeliumia saa levitää kaikkialla, vai mistä on kysymys?

        Onko jotain tarkkaa tietoa työstä kirjoittajalla? Tuntuu, että esiinnytään asiantuntijoina, vaikka ei olisi hajuakaan asioiden oikeasta laidasta. Jotain pahaa täytyy keksiä hinnalla millä hyvänsä. Sekin on yksi vainon muoto ja Panettelijan keino.


      • kivet_huutavat
        k432 kirjoitti:

        Onko jotain tarkkaa tietoa työstä kirjoittajalla? Tuntuu, että esiinnytään asiantuntijoina, vaikka ei olisi hajuakaan asioiden oikeasta laidasta. Jotain pahaa täytyy keksiä hinnalla millä hyvänsä. Sekin on yksi vainon muoto ja Panettelijan keino.

        Onko sinulla tietoa? Minun tietääkseni työ on kiellettyä Kiinassa, Pohjois-Koreassa ja arabimaissa, eikä Jehovan todistajilla ole siellä lainkaan virallista toimintaa. Onko epävirallistakaan (ns. maan alla) toimintaa edes nimeksi?


      • Vainoavainoa

        Onko Malesiassa kärrytodistajia?


      • oikeutta_kärryille
        Vainoavainoa kirjoitti:

        Onko Malesiassa kärrytodistajia?

        Kärryn pitäisi saada merkata kenttätunnit, sehän työn tekee.


      • Valitettavasti
        oikeutta_kärryille kirjoitti:

        Kärryn pitäisi saada merkata kenttätunnit, sehän työn tekee.

        Kärryt ei harrasta itsenäistä ajattelua. Oikein ahkera kärry voisi edetä Beeteliin ja kukaties vaikka ihan hallintoelimeen asti.


    • Kannuspistää

      Halloo 21.11.2018 22:05

      " Malesiassa yli 5000 aktiivista todistajaa ....
      ... lujina pysytty."

      -Ja maksettu vartiotorniseuran määrittelemä hinta sen vartiotornituotannosta. Tokihan se innostaa kannustamaan lujina pysymiseen.
      Eikös Malesiassa ole suuri syntyvyys ?
      Jäätelörahatkin on hyvä ropo mukana kun ruvetaan makselemaan esim. juuri oikeudessa tuomittua 35 milj. $ korvaussummaa pedofilian suosimisesta.

      • ähkyä

        Pedofilian suosimisesta? Ehkä sinä, kun muistat sen niin usein. Muut pitävät sitä kauhistavana. Ja jäätelörahat. Taidat olla jäätelön suuri ystävä.
        Itseäsi pitää yllä ilmeisesti soopan kirjoittelu. Tai jäytävä pelko, jos oletkin väärässä. Ehkä tason korottaminen olisi eduksi itsellesi, niin ala-arvoista on riimittelysi.


    • ihmetys12

      Miten tämä Malesian juttu kääntyikin taas JT:n mustamaalaukseksi? Siellähän pidätettiin perussuomalainen, jonkin sadoista helluntaiherätyksen haaroista, edustaja, joka on kuuluisa megafonitempuistaan.

      • Historiantunti

        Siksi että oikeat kristityt evankelioivat vaikka vankeutta olisi tulossa.Tai niinkuin Afganistanissa ja Pakistanissa, menee henki. Mitä tekee jehovan todistajat?Pitävät pelkästään omaa kimppakivaa.Eivät uskalla edes seisoa kärryjensä takana kun pelkureita ovat.


    • Nastutar

      Vakavoittajatar 21.11.2018 16:37

      ylhäältätulevaviisaus 21.11.2018 14:37 "Jos et itse usko siihen, anna toisten uskoa"
      -Tällä lauseella sinä myönnätkin, että lahkon "usko" on riippuvainen siitä, että sitä ei osoiteta valheeksi.
      Mutta miksi, nimim. "ylhäältätulevaviisaus" haluat uskoa ja tehdä työtä lahkolle, eihän lahkon julistamaan pelastukseen kuulu sen tajuaminen ja myöntäminen, että yritetään salata ja pitää pimennossa valehtelemiselta.
      Voidaan vain kysyä että mikä on kokonaisuus jos se paljastetaan ?
      Että kuollaan verensiirtokieltoon. ym.

      " Miksi "
      -Lahko siis on poistanut sinusta inhimillisyyden, kyvyn tajuta että ihminen, kuten Fotokopiofani ilmeisesti, haluaa auttaa kanssaihmisiään, lahkolaisia ulos lahkon synkistä syövereistä valoon vapauteen ja iloon.
      ---------------------------------------

      Haluatko todistaa, nimim. ylhäältätulevaviisaus, että entiset todistajat ovat oikeassa puhuessaan toidstajista papaukaijamaisina toistajina, vailla oikeutta ajatella ?
      Kuitenkin tunnut ymmärtävän, että lahko on paljastettavissa huijariksi, kuten nimim. Vakavoittajatar.

      Miten se oma pelastumismekismisi selittyy, mikä siinä on se "pointti" ?

      • ylhäältätulevaviisaus

        Puhu vain itsestäsi. Itsehän toimit tässä pahansuopana papukaijana. Enkä tunnista lainkaan syytöksiäsi. Ilkeää vihamielisyyttä vain.


      • Ulkosalta

        Näin ulkopuolisena, olen kuullut että jehovantodistajain lahkossa tulee kuolla mieluummin kuin ottaa vastaan verensiirto.
        Ja 35 milj. dollarin vahingonkorvaus, vartiotornikustantajan maksettavaksi tuomittu, on ollut lehdissä luettavissa.

        Kuinka sitten tulisi uskontokuntaa etsivän suhtautua siihen, että edustaja puhuu vihamielisyydestä, jos ne ottaa puheeksi


    • Paipapum

      kERROTAAN Nebukadnesarin unesta , ..."
      Unta kuin unta , Kreikkalainen " Historian isäksi kutsuttu Hesidios kirjoitti omissa myyttitarinoissaan saman tarinan , Myös kreikkalainen Luukas käytti vanhaa Joonian tarinaperinnettä kertoessaan Miten madot lounastivat tetrarkki Herodes Antipaksen ; ..

      • Namaikkin

        Tarkoitat että olet kuullut, 3 Moos 17:15 sallii veren syömisen, "lihan josta verta ei ole laskettu) siinä puhutaan syömisestä, ei ole kieltoa, rangaistuksesta puhumattakaan.


      • ettänäin
        Namaikkin kirjoitti:

        Tarkoitat että olet kuullut, 3 Moos 17:15 sallii veren syömisen, "lihan josta verta ei ole laskettu) siinä puhutaan syömisestä, ei ole kieltoa, rangaistuksesta puhumattakaan.

        Et ilmeisesti lukenut 14. jaetta. Siinähän juuri sanotaan, että joka syö lihaa verineen, karsitaan pois. Ja mitään myönteistähän ei veren käytöstä sanota. Myös kristityille sanottiin, että niiden, jotka karttavat verta, käy hyvin. Ei siis niiden, jotka rikkovat. Verta ei kehoiteta nauttimaan missään Raamatussa. Miksi asia yritetään kääntää asia nurinpäin? Ja miten verenkäyttöön yllyttäminen voi miellyttää Jumalaa, jolla on oikeus asettaa verta koskevat lait.
        Sanoihan käärmekin paratiisissa, että Jumalan ohjeiden noudattaminen on turhaa. Siitä otetaan ahkerasti mallia .


      • mietipä_tarkemmin
        ettänäin kirjoitti:

        Et ilmeisesti lukenut 14. jaetta. Siinähän juuri sanotaan, että joka syö lihaa verineen, karsitaan pois. Ja mitään myönteistähän ei veren käytöstä sanota. Myös kristityille sanottiin, että niiden, jotka karttavat verta, käy hyvin. Ei siis niiden, jotka rikkovat. Verta ei kehoiteta nauttimaan missään Raamatussa. Miksi asia yritetään kääntää asia nurinpäin? Ja miten verenkäyttöön yllyttäminen voi miellyttää Jumalaa, jolla on oikeus asettaa verta koskevat lait.
        Sanoihan käärmekin paratiisissa, että Jumalan ohjeiden noudattaminen on turhaa. Siitä otetaan ahkerasti mallia .

        Ettehän itsekään karta verta, vaan pilkotte sen sallittuihin ja kiellettyihin osiin. Kuitenkaan verta ei saa luovuttaa, mutta voi hyötyä toisten luovuttamasta verestä. Onko tuossa mielestäsi mitään logiikkaa? Entä raamatullista periaatetta, mihin se pohjautuu? "Kielletystä asiasta saa ottaa osia, kunhan ottaa riittävän pieniä", vai?

        Jos ette tuon parempaan johdonmukaisuuteen pysty, ei kannattaisi tuomita toisia ja väittää, että he rikkovat Jumalan käskyä.


      • Valitettavasti
        ettänäin kirjoitti:

        Et ilmeisesti lukenut 14. jaetta. Siinähän juuri sanotaan, että joka syö lihaa verineen, karsitaan pois. Ja mitään myönteistähän ei veren käytöstä sanota. Myös kristityille sanottiin, että niiden, jotka karttavat verta, käy hyvin. Ei siis niiden, jotka rikkovat. Verta ei kehoiteta nauttimaan missään Raamatussa. Miksi asia yritetään kääntää asia nurinpäin? Ja miten verenkäyttöön yllyttäminen voi miellyttää Jumalaa, jolla on oikeus asettaa verta koskevat lait.
        Sanoihan käärmekin paratiisissa, että Jumalan ohjeiden noudattaminen on turhaa. Siitä otetaan ahkerasti mallia .

        Lakihenkisillä on tarve saada mahdollisimman paljon sääntöjä noudatettavakseen ja jotta voisi kytätä muitakin niiden noudattamisessa. Vanhentuneessa Mooseksen laissa niitä löytyy. Ja kun nekään ei riitä, keksitään lisää.


      • ettänäin
        Valitettavasti kirjoitti:

        Lakihenkisillä on tarve saada mahdollisimman paljon sääntöjä noudatettavakseen ja jotta voisi kytätä muitakin niiden noudattamisessa. Vanhentuneessa Mooseksen laissa niitä löytyy. Ja kun nekään ei riitä, keksitään lisää.

        Sama asiahan toistettiin kristityille, jotka eivät olleet Mooseksen lain alaisuudessa. Sitäkään ei ihminen ole keksinyt. (Apt. 15: 28, 29; 21:25)
        Ja Nooalle, joka on esi-isämme, eikä Mooseksen lain alaisuudessa. 1. Moos. 9:4, 16.
        Mutta Raamatunhan pitääkin olla lakimme. Mikä pitäisi mielestäsi olla parempi ohjekirja, niille, jotka sanovat itseään kristityiksi? Pitäisikö Raamatun ohjeet ottaa vakavasti?


      • mietipä_tarkemmin
        ettänäin kirjoitti:

        Sama asiahan toistettiin kristityille, jotka eivät olleet Mooseksen lain alaisuudessa. Sitäkään ei ihminen ole keksinyt. (Apt. 15: 28, 29; 21:25)
        Ja Nooalle, joka on esi-isämme, eikä Mooseksen lain alaisuudessa. 1. Moos. 9:4, 16.
        Mutta Raamatunhan pitääkin olla lakimme. Mikä pitäisi mielestäsi olla parempi ohjekirja, niille, jotka sanovat itseään kristityiksi? Pitäisikö Raamatun ohjeet ottaa vakavasti?

        Et yritäkään puolustaa fraktio-oppia loogisena tai raamatullisena? Ymmärrän ihan hyvin, miksi et halua yrittääkään. Kunhan varmistin.


      • ettänäin
        mietipä_tarkemmin kirjoitti:

        Et yritäkään puolustaa fraktio-oppia loogisena tai raamatullisena? Ymmärrän ihan hyvin, miksi et halua yrittääkään. Kunhan varmistin.

        Voithan ottaa selvää, mitä fraktiot sisältävät. Itse en halua käyttää niitäkään. Tarve löytää jotain moitittavaa on ilmeinen. Paljon tehdään onnistuneita leikkauksia ilman verta. Siitä lääkäritkin ovat kiittäneet. Todistajien vakaumus on saanut monet lääkärit tarkentamaan omia näkemyksiään. Ne, jotka leikataan ilman verta, paranevat useinmiten nopeammin, kuin verta saaneet.
        Tärkeintähän on kuitenkin uskollisuutemme Jumalan edessä.
        Jos kirjoittaja haluaa itse käyttää verta, se on oman omantuntosi päätös, emmekä voi siihen puuttua. Joten toivottavasti voit kunnioittaa niidenkin valintaa, jotka eivät toimi laillasi. Uskollisuushan on kristitylle ensisijainen syy tässäkin asiassa. Tehdään maailmassa miten tahansa.
        Raamatun opetuksia ei paljoakaan kunnioiteta, vaan omat päätökset ovat tärkeämpiä. Ja sen totteleminen on nykyään on monien mielestä turhaa. Se tulee ilmi hyvin monessa asiassa. Niitä, jotka ottavat sen todesta, on monien mielestä aihe herjan heittämiseen.


      • mietipä_tarkemmin
        ettänäin kirjoitti:

        Voithan ottaa selvää, mitä fraktiot sisältävät. Itse en halua käyttää niitäkään. Tarve löytää jotain moitittavaa on ilmeinen. Paljon tehdään onnistuneita leikkauksia ilman verta. Siitä lääkäritkin ovat kiittäneet. Todistajien vakaumus on saanut monet lääkärit tarkentamaan omia näkemyksiään. Ne, jotka leikataan ilman verta, paranevat useinmiten nopeammin, kuin verta saaneet.
        Tärkeintähän on kuitenkin uskollisuutemme Jumalan edessä.
        Jos kirjoittaja haluaa itse käyttää verta, se on oman omantuntosi päätös, emmekä voi siihen puuttua. Joten toivottavasti voit kunnioittaa niidenkin valintaa, jotka eivät toimi laillasi. Uskollisuushan on kristitylle ensisijainen syy tässäkin asiassa. Tehdään maailmassa miten tahansa.
        Raamatun opetuksia ei paljoakaan kunnioiteta, vaan omat päätökset ovat tärkeämpiä. Ja sen totteleminen on nykyään on monien mielestä turhaa. Se tulee ilmi hyvin monessa asiassa. Niitä, jotka ottavat sen todesta, on monien mielestä aihe herjan heittämiseen.

        Raamattu sitä ja Jumala tätä... Sinulla ei taida muita levyjä olla?

        Nyt on kuitenkin kyse Vartiotorni-seuran raamatunTULKINNASTA, joka ei edes ole ollut aina voimassa, eikä välttämättä jatkossa tule aina olemaan.

        Allekirjoitatko Vartiotorni-seuran tämänhetkisen veriopin? Onko se mielestäsi hyvä ja millä perusteella? Suositteletko sitä muillekin? Onko tulkinnan kritisoiminen mielestäsi väärin?


    • Tuijannuppu

      ettänäin 23.11.2018 22:54

      "Tärkeintähän on kuitenkin uskollisuutemme Jumalan edessä."
      -Tuo on Vartiotorniuskontoa.
      Raamattu:7 Rakkaani, rakastakaamme toinen toistamme, sillä rakkaus on Jumalasta; ja jokainen, joka rakastaa, on Jumalasta syntynyt ja tuntee Jumalan. 8 Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus 1 Joh. 4:7-8

      "Jos kirjoittaja haluaa itse käyttää verta, se on oman omantuntosi päätös"
      -Näin vartiotorniuskonnossa.
      On huomattava, että verensiirtokieltomurhat tapahtuvat vastoin
      Raamattua
      vastoin järkeä
      vastoin vartiotorniseuran julkaisua.

      Raamatun vastaista se on kun jo VT:n 3 Moos 17:15 sallii veren syömisenkin (verensiirto on elinsiirto ja Raamattu koskettaa sitä lähinnä rakkauden käskyllään, sillä pelastetaan henki ja terveys, rakkauden tekona)
      UT:ssa 1 korintt. 10:25 " Syökää kaikkea, mitä lihakaupassa myydään" -sallii veren syömisen erittäin suorasanaisesti.

      Vartiotorni kirjoittaa että veren ainesosia, fraktioita saa ottaa verensiirtona. Mutta kun käännät sivua, niin kukaan ei saakaan luovuttaa verta, niitä fraktioita.

      Vartiotorniseuran lehti Consolation ( Herätkää aiemmalta nimeltään) kehui verensiirron v. 1940 joulukun numerossa, se oli pelastanut Newyorkilaisrouvan hengen, kertoi lehti.
      -------------

      " emmekä voi siihen puuttua"
      -kerro tuo tiedoksi kaikille siellä valtakunnansalillasi. Me muualla tiesimme nimittäin sen jo, mikä mahtoi saada sinut epäilemään tietoamme ?

      " Joten toivottavasti voit kunnioittaa niidenkin valintaa"
      valinta on lahkon määräys, joka on ollut toisen kerran suorastaan kehuva, katsopa Consolation joulukun numero 1940. Kristillinen rakkaus vaatii auttamaan julmaa, murhaavaa lahkoa vastaan.

      "Uskollisuushan on kristitylle ensisijainen syy tässäkin asiassa"
      -Vartiotorniseuran nykyinen uskottelu- ja suostuttelutapa.
      Verenluovutus ja verensiirto on hengen pelastamista, mikä on suurimpia rakkauden tekoja.

    • Mainosvaltuutettu

      Ei onko Tuubakin erotettu, pitääkö sillekkin mököttää, mutta jos soittaa ihania kauno säveliä rakkaudesta, se ei käy, silloin en mökötä, valtakunnanhymyllä ilolla vastaan.

      • Mainosvaltuutettu 24.11.2018 13:00

        <>Ei onko Tuubakin erotettu...><

        Sitä on liikkeellä laajalti, moni erottaa kaksi sellaista toisistaan heti aamulla.

        <>... pitääkö sillekkin mököttää...><

        Ei ole välttämätöntä, riittää kun vaikka huuhtelee pois silmistä.

        <>... mutta jos soittaa ihania kauno säveliä rakkaudesta...><

        Se on lähinnä korvin kuultavaa suolikaasun sulosoinnutusta ja kookoo2 osaa kertoa siitä tarkemmin kun himmelgeräteltään ehtii pois jutustelemasta Jeesuksen kanssa astraalimopon sytytysongelmista sekä muista maailmankaikkeuden tärkeimmistä aiheista.

        , se ei käy, silloin en mökötä, valtakunnanhymyllä ilolla vastaan.


      • Mainosvaltuutettu

    • Salena

      eiseauta 23.11.2018 1:44

      Fotokopiofani kirjoitti:
      Nuo vartiotorniuskonnon oppimuutokset ovat arin kohta todistajalle, mutta samalla helpoin ja varmin tapa auttaa hänen silmiään avautumaan.

      Todistajan postiluukkuun tulisi toimittaa vanhoista vartiotorneista valokopioita, entisten maailmanlopun ennustevuosien kohdalta, Jeesuksen palaamisesta v. 1874, maailmanlopun odotuksesta vuodelle 1914 yms.
      Ydinkohdan alle voisi vetää punaviivan.

      "-Ei niistä ole mitään apua. Aina voi selittää itselleen, että valo on kirkastunut sen jälkeen tai että virheistä huolimatta jt:t ovat parhain tai oikein uskonto jne, Jos on aivopesty niin osaa varmasti selittää asiat itsellensä parhain päin."
      -Tuo voisi olla aktiivitodistajalta.
      Lahkoelämässä kuitenkin suullisesti pidetään niin paljon kaunimmpaa lahkokuvaa yllä, oma historiakin suunnitellaan jatkuvasti uudestaan osoittamaan juuri nyt koittavaa maailmanloppua, ja sanotaan että ennen on tiedetty vain tämä että juuri nyt on aika.
      nuoret todistajat eivät tiedä lahkohistoriaa, se on heille tabu.

      Ja siten valokopio todistaa kiistattomasti, se ei ole luopion puhetta. Se kädessään ei kannata miettiä vastaväitettä, kun on yksin lahkotodellisuuden kanssa.
      Kyllä valokopio on yksi tehokeino

      • Salena 24.11.2018 15:51

        <>Ja siten valokopio todistaa kiistattomasti, se ei ole luopion puhetta. Se kädessään ei kannata miettiä vastaväitettä, kun on yksin lahkotodellisuuden kanssa. ><

        Noin se menee itselleen ja muille rehellisen henkilön kanssa, sokea jehovantodistaja on eri maata. Tekemäni muutaman sivun kooste Vt-materiaalista 1975-opetukseeen liittyen tarjottiin jt-lääkärille, joka hetken katseltuaan esitti sen olevan luopiomateriaalia. Koosteen jehovantodistajalle tarjonnut oli käännytettävä, joka ei voinut muuta kuin todetta, että eihän sille mitään voi jos Vt-materiaali on käännyttäjälle luopiomateriaalia.

        <>Kyllä valokopio on yksi tehokeino><

        Esittämäni kokemuksen valossa valokopio saattaa sulkea jt-mielen silloin kun kohde kokee liian hapokasta kritiikkiä. Itse asiassa ne Vt-tekstit olivat materiaalissa kuvina, mutta silti luopiomateriaalia ko. jehovantodistajalle.


      • Niitti

        Tuo lääkäri on ollut vastakkain henkilön kanssa, jonka on todennut sopivaksi sanoa kuten hänelle oli opetettu, "luopio".
        Mutta jos vartiotornista otetaan valokopio, on se vartiotornia, ja jos se on postiluukutettu, ei ole ketään jota sanoa luopioksi.

        Noin arvelen Salenan tarkoittaneen.

        Toki todistajan henk. koht. psykologia voi vaihdella.
        -yksi kerää kiukkua luopion näkemistilanteeseen.
        -toinen säikähtää ja entiseltä pelkotasoltaan tason korkeammalle, koska on ehkä syvimmällä lahkossa,

        Mutta moni on lahkoon värvätty niukin naukin ja vähä tajuaminen myös vetää pois sieltä.

        Pari tuhattahan se vartiotorni-innostununeiden ryhmä on jo supistunut viime vuosina


      • Niitti kirjoitti:

        Tuo lääkäri on ollut vastakkain henkilön kanssa, jonka on todennut sopivaksi sanoa kuten hänelle oli opetettu, "luopio".
        Mutta jos vartiotornista otetaan valokopio, on se vartiotornia, ja jos se on postiluukutettu, ei ole ketään jota sanoa luopioksi.

        Noin arvelen Salenan tarkoittaneen.

        Toki todistajan henk. koht. psykologia voi vaihdella.
        -yksi kerää kiukkua luopion näkemistilanteeseen.
        -toinen säikähtää ja entiseltä pelkotasoltaan tason korkeammalle, koska on ehkä syvimmällä lahkossa,

        Mutta moni on lahkoon värvätty niukin naukin ja vähä tajuaminen myös vetää pois sieltä.

        Pari tuhattahan se vartiotorni-innostununeiden ryhmä on jo supistunut viime vuosina

        Niitti 25.11.2018 9:11

        <>Tuo lääkäri on ollut vastakkain henkilön kanssa, jonka on todennut sopivaksi sanoa kuten hänelle oli opetettu, "luopio".><

        Kyseinen jehovantodistaja on itsekin luopio, aikuisena kääntynyt ja vuoden 1975 jälkeen. Ehkä ei itsekään havaitse asiaa, eikä käsitä, että luopio voi edetä hallintoelimeen saakka. No tuohan ei ole Vt-seuran ainoa hauskuus.

        <>Mutta jos vartiotornista otetaan valokopio, on se vartiotornia, ja jos se on postiluukutettu, ei ole ketään jota sanoa luopioksi. ><

        Muistan vanhan Vt-kuvituksewn aiheesta, siinä postimies oli kävelemässä poispäin ovelta ja ilmeinen jt-sisar pudottamassa samaan aikaan postilähetystä roskikseen. Ei tarvita ketään henkilöä nimitettäväksi, kaikki hallintoelimen näkemysten kritisointi on luopioutta. Itse asiassa CoC:ssä on kirjekopio siitä kuinka Vt-seuran mukaan pelkkä kriittinen ajattelu on luopioutta, siis vaikka ei ilmaise ajatuksiaan kellekään toiselle.


      • Parkojasääli

        Äärimmäinen fanaattisuus on tietysti oma harvinainen lukunsa.
        Siihen ei kai auta muu kuin pettymys sen aiheuttamana, jolle tämä on tarkoittanut parastansa ja suurinta uurastustansa.

        Franz taisi semmoisen pettymisen kokea ?


      • Parkojasääli kirjoitti:

        Äärimmäinen fanaattisuus on tietysti oma harvinainen lukunsa.
        Siihen ei kai auta muu kuin pettymys sen aiheuttamana, jolle tämä on tarkoittanut parastansa ja suurinta uurastustansa.

        Franz taisi semmoisen pettymisen kokea ?

        Parkojasääli 25.11.2018 12:41

        <>Äärimmäinen fanaattisuus on tietysti oma harvinainen lukunsa.<>

        Äärimmäisyyden rajan voi kukin vetää haluamaansa kohtaan, mutta kyllä henkensä antaminen Vt-verialttarille on minusta ja selvä äärimmäisyys.

        <>Siihen ei kai auta muu kuin pettymys sen aiheuttamana, jolle tämä on tarkoittanut parastansa ja suurinta uurastustansa.><

        Pettymys on hyvä yleisilmaus, esimerkiksi merkittävät oppimuutokset saavat katoa aikaan.

        <>Franz taisi semmoisen pettymisen kokea ?><

        Ray oli paraatipaikalla tarkastelemaan oppien vedenpitävyyttä ja huomasi liikaa vuotokohtia.


    • Stauros

      Hyvänen aika Hasta_luego vedä välillä happea ja harrasta jotain sellaista mikä edistää verenkiertoa mietintämyssyssä. Alkaa vaikuttaa jonkinlaiselta pakkomielteeltä kun hakkaat 24/7 viestejä useassa kategoriassa. Joku negaatio kiertää suonissa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe