Itsemurha-ajatuksia

Tarvitsen.apua

Oon siis 15-vuotias tyttö jonka päälle elämä on heittäny paskaa jo ties kuinka kauan, perheasiat ei oo kunnossa eikä mulla ole kavereita. Mulla on mielestäni ollut masennuksen oireita viimeisen kahden-kolmen kuukauden ajan, alakuloisuutta, oon nukkunut ja syönyt enemmän ja mun itsetunto on matalalla. Itsemurha-ajatuksia on ilmennyt jonkin aikaa mutten uskalla. Oon käyny tapaamassa mun koulun koulukuraattoria, mutta kertonut sille lähinnä että asiat on paranemaan päin (koska ne oli hetken aikaa...) ja nyt ei tavata enää. En tiedä kenelle kertoisin ja mitä teen, en jaksa tän olotilan kanssa.

6

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei. Surullista, että sinulla on ilmeisen vaikea hetki nuoressa elämässäsi. Haluan sanoa, että samoilla tuntemuksilla on ollut ja tulee olemaan muitakin. Et ole siinä mielessä yksin. Luota tulevaisuuteen, sillä monen nuoren tytön ahdistava murrosikä ja sen jälkeinen aika muuttuu iloksi, kun lähdet opiskelemaan ja kuviot muuttuu. Ilo on tulossa ja sinun pitää jaksaa odottaa sitä ja ottaa se vastaan sitten.
      Marraskuu on kamalaa, mutta kevättä kohti.

    • proelämä

      Minäkin olen sitä mieltä, että asiat ja olo paranee, kunhan pääset vaikka opiskelemaan. Jos kotiasiat on huonosti, niin irrottautuminen niistä ympyröistä voisi tehdä hyvää. Yläasteen jälkeen voi vaikka muuttaa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Sitten voit koota ystävistä itsellesi perheen. Ehkä se ei ole ihan sama asia, mutta auttaa ja parantaa oloa huomattavasti. Ensiavuksi ahdistavaan olotilaan neuvoisin, että yritä saada jotenkin ajatuksesi muualle, esim. tekemällä jotain mistä tykkäät. Voit mennä uudestaan koulukuraattorille, jos haluat tai sitten kouluterveydenhoitajalle. Muita paikkoja mistä voi saada apua on terveyskeskus, nuorisopsykiatrian poliklinikka, seurakunnan diakonissa tai kriisipuhelin.

    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tilanteestasi tänne! Edellisiltä kirjoittajilta saitkin jo hyviä neuvoja. Minäkin kannustan sinua kertomaan tilanteestasi jollekulle turvalliselle aikuiselle esim. koulussa tai lähipiirissä.

      Tässä lisäksi tiedoksesi muutamia paikkoja, joihin voit halutessasi olla yhtyedessä matalalla kynnyksellä ja anonyymisti:

      - Sekasin-chat nuorille, https://sekasin247.fi/. Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 7-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      - Verkkokriisikeskus Tukinet, https://www.tukinet.net/. Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 09.00-07.00 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 15.00-07.00.

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

      • lomistus

        Näille kun soittelet ja sopivan epätasapainoiselta vaikutat, niin pääset loputtomaan vahtiin. Enää keskustelusi eivät välttämättä ole yksityisiä, kun kännykät yms. on seurannassa. Saattavat myös laittaa sinut lääkekierteeseen, jolla tuhoat aivosi. Koittaisit kaikki mahdolliset kotikonstit asian ratkaisemiseksi.


    • jaksa.vaan

      Sinulle on varmasti tapahtunut paljon sellaista, mikä saa nuo tuskalliset tunteet aikaan. Koulukuraattori ei ehkä ollut oikea ihminen kuuntelemaan. Koeta sitkeästi etsiä sellaista ihmistä, joka ymmärtää. Luota itseesi. Kun pääset rauhassa keskustelemaan, eikä tarvitse teeskennellä eikä piilottaa mitään, niin sitten asiat vähitellen ratkeavat. Voimia!

    • tarvitsetLisää

      Uudestaan sille kuraattorille.
      Sä kuule tarviit harrastuksen.
      Mene vaikka varjonyrkkeilyyn tai sukankutojien tähtitieteelliseen yhdistykseen tekemään autojen anteeneihin pipoja.
      Sä tarviit piristystä joten kuraattorin kautta harrastuksiin.
      Ikä on sellanen että mun oma isä ajoi mut harrastuksiin tuossa iässä ja se teki hyvää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2270
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1771
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1629
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1392
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1388
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1251
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1119
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe