Helluntaikirkko

eiSananmukaista

korostaa sitä, "että kaikki ovat samanarvoisia", oli sitten kirkkoon liittynyt tai ei.
Miksi kuitenkin vain kirkkoon kuuluville puuhataan ns. saarna lupaa? "Lupakoulutukseen" ei edes pääse kirkkoon kuulumaton...

Hkirkosta voidaan erottaa sen jäsen. Miten erotetaan sellainen, joka ei ole kirkkoon liittynyt?

Ymmärrätte kai, että tilanne on kaikkea muuta kuin Sanan mukainen määritelmä Jumalan seurakunnasta.

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iybkufbfbgvgbg

      Jahas, täytyykin kysyä puhujavieraaksi mahdollisesti kutsuttavalta, onko sulla Helluntaikirkon lanseeraama saarnalupakirja.
      Jos on, ei sitten kutsuta.

      Sellaista jäsentä, joka ei ole liittynyt Helluntaikirkon seurakuntaan, ei voida erottaa Helluntaikirkon seurakunnasta.
      Vanhojen seurakuntien jäsenten ei tarvitse välittää siitä mitään mitä Helluntaikirkkolaiset huseeraavat. Vanhojen jäsenten asioihin ja jäsenyyksiin ei Helluntaikirkkolaisilla ole sanomista.

    • Hjkllökhfdgjkloiugghjkö

      Taas tätä samaa sappea jaellaan... voi voi!

      Nimim. Helluntaikirkkoon kuulumaton

      • eiSananmukaista

        Ei sappea vaan totuutta. Sitä vain eivät kaikki kestä. Voi voi.


    • PääkonttorinMies

      No, vähitellen tilanne korjaantuu vanhoillisten poistumisen yhteydessä. Sitten me saamme elää todeksi uskomme ja visiomme. Toki vanhoillisten testamentit ovat meille tarpeen.

    • Raameja

      Apostoli Paavali oli tarkka että evankeliumin julistus säilyy terveenä. 2.Tim.2: 2.".. Ja minkä olet kuullut minulta ja minkä monet ovat todistaneet, usko se luotettaville miehille, jotka sitten ovat soveliaita muitakin opettamaan..." Ei kaikki "heinäkuorman " päällä tuleet "ahaa" ajatukset suinkaan ole evankeliumin terveen opin mukaisia. Kun ei itse tunne Raamattua eikä sitä muka "teologian" kuolettavuuden pelosta halua opiskella niin itseään siinä pettää ja sitten niitä joille omia luulemisiaan saarnaa tunne latauksessaaan. Tyhjät pilvet eivät tuo sadetta.

      Evankeliumilla on selvät "raamit" joka ei niitä ymmärrä, ei voi sitä muillekaan julistaa. Ei kaikki suuri ääninen " tulta, tulta kaipaamme.." huutaminen ole suinkaan hengellistä vaan sielullista pelkkien tunteiden kiihottamista jollla ei ole mitään arvoa kristityn hengellisen kasvun suhteen.

      1.Tim.6:3. "..Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, 4. niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja, 5. alituisia kinastuksia niiden ihmisten kesken, jotka ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet ja jotka pitävät jumalisuutta keinona voiton saamiseen. 6. Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa...."

      Gal.1:6.".. Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin, 7. joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin. 8. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. 9. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu. 10. Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija. 11. Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; 12. enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut...."

      1.Kor.15:1.".. Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin, jonka minä teille julistin, jonka te myöskin olette ottaneet vastaan ja jossa myös pysytte 2. ja jonka kautta te myös pelastutte, jos pidätte siitä kiinni semmoisena, kuin minä sen teille julistin, ellette turhaan ole uskoneet. 3. Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan, 4. ja että hänet haudattiin ja että hän nousi kuolleista kolmantena päivänä, kirjoitusten mukaan, 5. ja että hän näyttäytyi Keefaalle, sitten niille kahdelletoista. 6. Sen jälkeen hän näyttäytyi yhtä haavaa enemmälle kuin viidellesadalle veljelle, joista useimmat vielä nytkin ovat elossa, mutta muutamat ovat nukkuneet pois. 7. Sen jälkeen hän näyttäytyi Jaakobille, sitten kaikille apostoleille. 8. Mutta kaikkein viimeiseksi hän näyttäytyi minullekin, joka olen ikäänkuin keskensyntynyt. 9. Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa. 10. Mutta Jumalan armosta minä olen se, mikä olen, eikä hänen armonsa minua kohtaan ole ollut turha, vaan enemmän kuin he kaikki minä olen työtä tehnyt, en kuitenkaan minä, vaan Jumalan armo, joka on minun kanssani. 11. Olinpa siis minä tai olivatpa he: näin me saarnaamme, ja näin te olette uskoon tulleet...."

    • HeinäPeto

      Kumpi on hengellisestä näkökulmasta vaarallisempaa, heinäkuorman päällä vai pääkonttorin ylimmässä kerroksessa? Saattaa olla niin, että se ahneus on siellä ylimmässä kerroksessa ensimmäinen ja viimeinen asia. Siellä menettää pelottavan helposti sydämensä mammonalle.

    • katsellaan.asiaa

      Puhutaan vaikka olevaisesta seurakunnasta Suomesta. Tai niitä on joitakin.
      Seurakunta kokoontuu. Seurakunnan jäsenet kukin vuorollaan saa käydä todistamassa, siis etukäteen kokousta ei tiedetä, millainen sanoma seurakunta saa. Siis Apostolinen tapa.
      Mutta, tuskin on ulkopuolisella asiaa, koska ei tiedä, onko rikkaviljan kylväjä asialla.
      Siksi seurakunnassa on Pyhän Hengen kautta Kristuksessa uskoontulleet se Hengellinen rakennushuone, johon tullaan lepäämään ja jakamaan se yhteinen hetki.
      SE Henki rajaa Hengellisen huoneen sisäpuolen turvakaupungiksi, johon rienaajahengille ei ole asiaa ja joka haluaa liittyä Hengelliseksi huoneeksi, hänen on elämällään osoitettava se, että on liittynyt Kristukseen, seuraamaan Häntä. Silloin tällaisella on Hengellistä sanottavaa Herran rakentamaan tilaan.

    • Karvarenkaat

      Oppineet pisnesihmiset johtavat helluntaikirkkoa kohti yhteiskunnallista hyväksymistä. Vanha Eino Ahosen ja Uuno Palosen aika on pysyvästi takana. Telttaevankeliointi on ole enää helluntaikirkon akendaa.

    • capiche

      Tottakai seurakuntalaiset ovat samanarvoisia. Mutta seurakuntavirat ovat eri asia. Pelkkä into ei riitä, tarvitaan myös taitoa ja kypsyyttä.

      Kaikissa vastuullisissa kirkkokunnissa ja yhteisöissä vaaditaan seurakuntaviroissa olevilta pastoreilta ja opettajilta jonkunlaista peruskoulutusta ja sitoutumista kirkkokunnan tai yhteisön oppiin. Käytännössä se tarkoittaa joko tutkintotodistusta tai lupakirjaa.

      Se, joka ei ole valmis asettumaan vertaistensa arvioitavaksi, ei ole myöskään kypsä palvelutehtävään.

      • eiSananmukaista

        Tyhmäkin käy viisaasta, kun on vaiti....

        Puhut ihmisten luomasta järjestelmästä, sivuutat kokonaan Jumalan tahdon ja armoituksen.
        Iso Kirja - opistolta tuleva ei näet ole välttämättä kypsä saarnaamaan, puhumattakaan johtamaan seurakuntaa.
        Kun taas on mahdollista, että pitkään Herraa seuranneella on kokemusta ja kypsyyttä tehdä hengellistä työtä, mitä se sitten käytännössä onkaan.

        Kirjoitit taidosta ja kypsyydestä, ikään kuin se olisi vain koulutetun pastorin ominaisuus.
        Herraa siinä ei ilmeisesti mielestäsi tarvitakaan...

        Kun ei kuulu kirkkoon, tietää jo etukäteen mitä vertaisarviointi" on. Kun et kuulu kirkkoon, tehtäviä ei ole eikä tule esim. puhujavastuissa.

        Kannattaisi ottaa asioista selvää, eikä kirjoittaa asioista, joita ei tunne.


      • capiche
        eiSananmukaista kirjoitti:

        Tyhmäkin käy viisaasta, kun on vaiti....

        Puhut ihmisten luomasta järjestelmästä, sivuutat kokonaan Jumalan tahdon ja armoituksen.
        Iso Kirja - opistolta tuleva ei näet ole välttämättä kypsä saarnaamaan, puhumattakaan johtamaan seurakuntaa.
        Kun taas on mahdollista, että pitkään Herraa seuranneella on kokemusta ja kypsyyttä tehdä hengellistä työtä, mitä se sitten käytännössä onkaan.

        Kirjoitit taidosta ja kypsyydestä, ikään kuin se olisi vain koulutetun pastorin ominaisuus.
        Herraa siinä ei ilmeisesti mielestäsi tarvitakaan...

        Kun ei kuulu kirkkoon, tietää jo etukäteen mitä vertaisarviointi" on. Kun et kuulu kirkkoon, tehtäviä ei ole eikä tule esim. puhujavastuissa.

        Kannattaisi ottaa asioista selvää, eikä kirjoittaa asioista, joita ei tunne.

        "Kirjoitit taidosta ja kypsyydestä, ikään kuin se olisi vain koulutetun pastorin ominaisuus. Herraa siinä ei ilmeisesti mielestäsi tarvitakaan... "

        Pitääkö itsestäänselvyydet rautalangasta vääntää? Eiköhän se Jumalan kutsu työhön ole oletuksena jokaisella joka lähtee valmistautumaan esim. pastorin tai opettajan tehtävään.

        Eiköhän sen helluntaikirkon saarnaluvan saa vielä tässä vaiheessa myös pitkän kokemuksen ja hyvän maineen perusteella. Ja jos Jumalan kutsu työhön on tärkeintä, niin luulisi helluntaikirkkoon liittymisenkin olevan pieni hinta siitä, että kutsumustaan saa toteuttaa.

        Mutta jos oma ego ja jäykät käsitykset estävät sopeutumisen pieneen organisaatiomuutokseen, niin ei kai sille sitten voi mitään.


    • ValtterLuoto

      Juujuu ja tarcvitaan se helluntaikirkon lisenssi. Muusta viis.

      • Sananmukaista

        Kehitys menee eteenpäin.
        Näin se vaan on, että sopeudutaan siihen.

        Jos oot eri mieltä:
        Yritäs maksaa markoilla!


    • Mammona

      Helluntaikirkkovedätys...

    • Samaatietä

      En kuulu helluntaiseurakuntaan, mutta jos kuuluisin tekisin itse samoin.
      En haluaisi epätervettä oppia seurakuntaan.
      Jumalan silmissä silti kaikki ovat samanarvoisia.
      Eihän matikan tunnillekkaan oteta englannin opettajaa.

      • eiSananmukaista

        Kirkko juuri on tuonut epätervettä oppia mukanaan. Ei niistä yhdistyksen aikaisista kasvaneista kristityistä ole yhtäkkiä tullut "epäterveen" opin levittäjiä. Vaan kun eivät liity kirkkoon, tie torpataan näiltä "samanarvoisilta".
        Ja kirkkoon liittyminen on "vapaaehtoista".......


      • Samaatietä
        eiSananmukaista kirjoitti:

        Kirkko juuri on tuonut epätervettä oppia mukanaan. Ei niistä yhdistyksen aikaisista kasvaneista kristityistä ole yhtäkkiä tullut "epäterveen" opin levittäjiä. Vaan kun eivät liity kirkkoon, tie torpataan näiltä "samanarvoisilta".
        Ja kirkkoon liittyminen on "vapaaehtoista".......

        Varmasti on tuonut ja moni muukin ja on sitä jo omasta takaakin tuota väärääoppia.
        Siis ajattelin, että helluntai seurakunta haluaa suojella seurakuntalaisia niin etteivät päästä jokaista saarnaamaan.
        Ehkä ajatuksena on, ettei oteta ulkopuolelta saarnaajia yms. Minusta tuo on raamatullista.
        Tai en ehkä nyt mmärtänyt ajatustasi .
        Että siis seurakunnan sisällä ei päästetä saarnaamaan muita kuin kirkkoon kuuluvia. En taida nyt ymmärtää mitä eroa on kirkkoon ja seurakuntaan kuulumisella. Kuulostaa hämmentävältä.


      • abffdfd
        Samaatietä kirjoitti:

        Varmasti on tuonut ja moni muukin ja on sitä jo omasta takaakin tuota väärääoppia.
        Siis ajattelin, että helluntai seurakunta haluaa suojella seurakuntalaisia niin etteivät päästä jokaista saarnaamaan.
        Ehkä ajatuksena on, ettei oteta ulkopuolelta saarnaajia yms. Minusta tuo on raamatullista.
        Tai en ehkä nyt mmärtänyt ajatustasi .
        Että siis seurakunnan sisällä ei päästetä saarnaamaan muita kuin kirkkoon kuuluvia. En taida nyt ymmärtää mitä eroa on kirkkoon ja seurakuntaan kuulumisella. Kuulostaa hämmentävältä.

        Helluntaikirkko tuli kuin käenpoika helluntaiseurakuntiin. Se valtasi seurakunnat, joissa vanhemmisto ei ollut hereillä. Yksipuolisen, harhaanjohtavan tiedottamisen jälkeen äänestys nopeasti pystyyn... liittyminen kirkkoon ja sen jälkeen yhdistyksen omaisuus kirkolle.
        Jotka ymmärsivät olla vastaan, niiden vaientaminen.

        Helluntaikirkkoon kuuluu siis vain Helluntaikirkon jäseniä. Jotka eivät liity kirkkoon, ovat "samaa seurakuntaa", ts. jäseniä, joilla ei ole äänioikeutta ja monin paikoin ei puheoikeuttakaan.
        Helluntaikirkon mielestä on siis ok, että seurakunnissa on "kahden kerroksen väkeä".

        Nuo kirkkoon kuulumattomat eivät halua liittyä kirkkoon eri/monista syistä, esim. eivät hyväksy vääryyttä, jolla kirkko laitettiin pystyyn, eivät halua alistua väärän johtajuuden alle, ekumenia negatiivisessa mielessä jne.

        Niinpä he ovat asemassa, jossa kelpaavat tiskaamaan ja rahaa uhrikoppaan viskaamaan...


      • Samaatietä
        abffdfd kirjoitti:

        Helluntaikirkko tuli kuin käenpoika helluntaiseurakuntiin. Se valtasi seurakunnat, joissa vanhemmisto ei ollut hereillä. Yksipuolisen, harhaanjohtavan tiedottamisen jälkeen äänestys nopeasti pystyyn... liittyminen kirkkoon ja sen jälkeen yhdistyksen omaisuus kirkolle.
        Jotka ymmärsivät olla vastaan, niiden vaientaminen.

        Helluntaikirkkoon kuuluu siis vain Helluntaikirkon jäseniä. Jotka eivät liity kirkkoon, ovat "samaa seurakuntaa", ts. jäseniä, joilla ei ole äänioikeutta ja monin paikoin ei puheoikeuttakaan.
        Helluntaikirkon mielestä on siis ok, että seurakunnissa on "kahden kerroksen väkeä".

        Nuo kirkkoon kuulumattomat eivät halua liittyä kirkkoon eri/monista syistä, esim. eivät hyväksy vääryyttä, jolla kirkko laitettiin pystyyn, eivät halua alistua väärän johtajuuden alle, ekumenia negatiivisessa mielessä jne.

        Niinpä he ovat asemassa, jossa kelpaavat tiskaamaan ja rahaa uhrikoppaan viskaamaan...

        En ole perehtynyt tuohon. Kuulostaa hämmentävälle. En osaa sanoa oikein mitään nyt tuohon, koska en tunne helluntai seurakunnan rakennetta ja sen ilmiöitä tarpeeksi.
        Mutta onko tullut opillisia ristiriitoja kirkon ja seurakuntien välillä? Jos on niin minkälaisia?


      • capiche
        eiSananmukaista kirjoitti:

        Kirkko juuri on tuonut epätervettä oppia mukanaan. Ei niistä yhdistyksen aikaisista kasvaneista kristityistä ole yhtäkkiä tullut "epäterveen" opin levittäjiä. Vaan kun eivät liity kirkkoon, tie torpataan näiltä "samanarvoisilta".
        Ja kirkkoon liittyminen on "vapaaehtoista".......

        "Vaan kun eivät liity kirkkoon, tie torpataan näiltä "samanarvoisilta".
        Ja kirkkoon liittyminen on "vapaaehtoista"......."

        Et sinä voi hakeutua minkään muunkaan seurakunnan työntekijäksi, ellet ole jäsen. Voit kyllä istua siellä penkissä tasavertaisena kristittynä, eikä kukaan pakota sinua liittymään. Mutta työntekijäksi ryhtyminen vaatii kutsumuksen lisäksi sitoutumista oppiin ja ympäristöön. Hengellisissä piireissä alkaa olla ihan liikaa näitä minun tieni tai maantie- miehiä, jotka eivät mahdu enää omiin pöksyihinsä.


      • capiche
        Samaatietä kirjoitti:

        En ole perehtynyt tuohon. Kuulostaa hämmentävälle. En osaa sanoa oikein mitään nyt tuohon, koska en tunne helluntai seurakunnan rakennetta ja sen ilmiöitä tarpeeksi.
        Mutta onko tullut opillisia ristiriitoja kirkon ja seurakuntien välillä? Jos on niin minkälaisia?

        "Mutta onko tullut opillisia ristiriitoja kirkon ja seurakuntien välillä? Jos on niin minkälaisia?"

        Hämmentävää se järkevälle ihmiselle onkin. Perusongelma on se, että jotkut helluntajäärät ovat kompastuneet kirkko-organisaatioon, eivätkä pääse sen yli. Muualla maailmassa kaikki helluntaiseurakunnat ovat kirkkoja, eikä se haittaa kenenkään tahtia. Niissä keskitytään asiaan, eikä tappelemiseen.


      • abffdfd
        capiche kirjoitti:

        "Mutta onko tullut opillisia ristiriitoja kirkon ja seurakuntien välillä? Jos on niin minkälaisia?"

        Hämmentävää se järkevälle ihmiselle onkin. Perusongelma on se, että jotkut helluntajäärät ovat kompastuneet kirkko-organisaatioon, eivätkä pääse sen yli. Muualla maailmassa kaikki helluntaiseurakunnat ovat kirkkoja, eikä se haittaa kenenkään tahtia. Niissä keskitytään asiaan, eikä tappelemiseen.

        Hämmentävää on se, että asiasta tietämättä esiinnyt ikään kuin olisit niistä perillä.
        Kirkko nimike ei ole ydinkysymys, vaan Kristuksen seuraaminen. Kristuksen seuraamiseen ei kuulu valehtelu ja asioiden esille tuominen siten, kuin se hkirkon kannattajien toimesta tehtiin.
        Voi sanoa, että valheen kaikella voimalla. Tähän syyllistyivät mm. pastorit ja vanhemmisto veljet.

        Jumalan asioita ei viedä eteenpäin vääryydellä.

        Mitä se mainitsemasi "asiaan keskittyminen" loppujen lopuksi pitää sisällään, jos kirkko laitetaan pystyyn vääryydellä? Luuletko, että Herra siunaa tällaista hanketta?

        Kirkko asia on nimenomaan hengellinen kysymys, vai erotatko sinä omassa elämässäsi hengellisen elämän muusta elämästä?

        Hengeinen kysymys nimenomaan. Ja jäljet näkyvät; Helluntaikirkko on tuonut mukanaan jäsenten eriarvoistamista, riitoja, eripuraa jne..

        Jos joku on jäärä, niin se on kaltaisesi henkilö. Tai ne, jotka sokeasti kannattavat tuota hajottavaa kirkkokuntaa, joka on tehnyt monesta aidosta kristitystä kodittoman.


      • Samaatietä
        abffdfd kirjoitti:

        Hämmentävää on se, että asiasta tietämättä esiinnyt ikään kuin olisit niistä perillä.
        Kirkko nimike ei ole ydinkysymys, vaan Kristuksen seuraaminen. Kristuksen seuraamiseen ei kuulu valehtelu ja asioiden esille tuominen siten, kuin se hkirkon kannattajien toimesta tehtiin.
        Voi sanoa, että valheen kaikella voimalla. Tähän syyllistyivät mm. pastorit ja vanhemmisto veljet.

        Jumalan asioita ei viedä eteenpäin vääryydellä.

        Mitä se mainitsemasi "asiaan keskittyminen" loppujen lopuksi pitää sisällään, jos kirkko laitetaan pystyyn vääryydellä? Luuletko, että Herra siunaa tällaista hanketta?

        Kirkko asia on nimenomaan hengellinen kysymys, vai erotatko sinä omassa elämässäsi hengellisen elämän muusta elämästä?

        Hengeinen kysymys nimenomaan. Ja jäljet näkyvät; Helluntaikirkko on tuonut mukanaan jäsenten eriarvoistamista, riitoja, eripuraa jne..

        Jos joku on jäärä, niin se on kaltaisesi henkilö. Tai ne, jotka sokeasti kannattavat tuota hajottavaa kirkkokuntaa, joka on tehnyt monesta aidosta kristitystä kodittoman.

        Voitko kertoa lisää mitä tuo on tuonut tullessaan? Eikö kuitenkin seurakunnat ole itsenäisiä päättämään asioistaan nykyäänkin? Tämä asia on minulle tärkeä. Tuleeko nyt jostain ylhäältäpäin ohjeita/ pakotteita, ehkä opillisia pakotteita? Jos tulee niin miten ne vaikuttavat Jeesuksen seuraamiseen? Minulla välähtää mielessä valkoiseksi kalkittu hauta. Jos jaksat kertoa, lukisin mielelläni lisää. Olem hidas hahmottamaan asioita.


    • itsesiittoisuuskai

      Itsesiittoisuus, eli aina pitää naida helluntailainen, mitä joskus olin huomaavinani...

      Sanookohan Mooseksen kirja mitä itsesiittoisuudesta tai tuohon verrattavissaolevasta asiasta?

    • Lustettako

      Onko helluntaikirkon toiminta Raamatun mukaista?

    • Pastoriputki

      Saako helluntaikirkon pastori sitä pidemmät liperit. mitä enemmän kursseja on suoritettu? Kuinka kauan lisenssi on voimassa ja pitääkö käydä päivityskurssilla uutta lisenssiä varten?

    • igygogyogogng

      Vanhojen helluntaiseurakuntien pitää pistää kaikki kanssakäyminen poikki vahoihin yhteisiin toimintoihin, joissa Helluntaikirkko on mukana edustajiensa tai muiden Helluntaikirkkoon kuuluvien välityksellä.
      Näitä on käytännössä kai kaikki vanhat yhdistykset ja lehdet. Paikalliset ja valtakunnalliset kokoontumiset, ns. syyspäivät, jne, seurakuntakalenteri (vai mikä se onkaan).

      Tosi on, muuten teitä vedätetään.

    • 4LAKtiivinen

      Ihmettelen suuresti erimielisyyttä, joka on vallinnut helluntaiherätyksessä järjestäytymisestä uskonnolliseksi kirkkokunnaksi helluntaiherätyksessä. Sitä on kestänyt 25 v !!! Kyse on vain maallisista asioista. Kiinteistöistä, leiripaikoista ym. Rekisteröidään tai ei, se ei pelasta yhtään sielua. No mitä muut. Muistini mukaan historian lehdiltä. Vapaakirkolliset ovat rekisteröityneet v. 1889, baptistit v. 1921. Et silleen. Meikäläisten olisi pityänyt rekisteröityä heti vapaussodan jälkeen kuten baptistit. Tämän ajan ihminen on niin viisas, valistunut, tasa-arvoinen, kaikkitietävä. Oma srk kannattaa yhdistyspohjaista srkaa. Muusta ei saa edes puhua. Se ammutaan alas kuten sorsa metsästyksen aikana. Varmaan jollain muulla paikkakunnalla asia on toisin päin. Rivijäsenenä asia ei ole ollut pienikään ongelma koko aikana. UNOHDAMMEKO sielujen voittamisen? Entä suhde luterilaiseen kirkkoon? Rivijäsenenä TIEDÄN erimielisyyden valtiokirkon kanssa 55v takaa. Tunnen oman paikkakuntani suurimman osan valtiokirkon työntekijöistä. Ovat todella sivistyneitä, kohteliaita ihmisiä. Olen auttanut heitä todella paljon. Ja tulen auttamaan. Nämä ovat rivimiehistön kokemuksia.

      • abffdfd

        Tapa jolla Hkirkko asiaa ajettiin, ei kestä päivänvaloa ainakaan paikallisseurakunnassa jossa vaikutin.
        Oli vapauttavaa päästä valehtelijoiden keskeltä pois.


      • igygogyogogng

        4LAKtiivinen kirjoittaa:
        "Oma srk kannattaa yhdistyspohjaista srkaa. Muusta ei saa edes puhua. Se ammutaan alas kuten sorsa metsästyksen aikana".

        Noin pitääkin tehdä !

        Tietenkin pitää kertoa myös mikä on se vilppi ja petollisuus, jonka Helluntaikirkon esittämä muoto sisältää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe