Siunaatteko sapattikynttilät? Käytättekö sapattikynttilöitä?

Olen käyttänyt jo toista vuotta sapattikynttilöitä, ja suosittelen tätä tapaa. Se on todella kaunis. Meillä laitetaan sapattikynttilät jo perjantai-iltana sapatin alkaessa. Valitettavasti en vielä osaa siunata sapattikynttilöitä. Siihen on ihana video alla.

https://www.youtube.com/watch?v=u4rwsT_9QoM

75

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sapattirikkomus

      Tulen tekeminen on sapattina kielletty. Tai jos ei ole, niin silloin ei ole koko sapattiakaan, jos Raamatun säädöt sen pitämiseksi eivät ole voimassa. Silloin se on pelkästään ihmislähtöinen harhaoppi eikä perustu millään tavalla Raamattuun, jos ollaan pitävinään käskyjä omin ihmisopein.

    • sanattomaksi.vetää

      "Valitettavasti en vielä osaa siunata sapattikynttilöitä. Siihen on ihana video alla."

      Siis oikeasti??????

      Valot on päällä, mutta ketää ei oo kotona...

      • Wastarannan.Kiiski

        Hei, mitä välii? Tuossa on markkinarako. Voisit tarjota sapattikynttilöiden siunaamispalvelua. Paras olisi tehdä se etänä niin ei tarvitse lähetellä hankalasti tavaraa edestakaisin.


      • uusi.ura.siunaajana
        Wastarannan.Kiiski kirjoitti:

        Hei, mitä välii? Tuossa on markkinarako. Voisit tarjota sapattikynttilöiden siunaamispalvelua. Paras olisi tehdä se etänä niin ei tarvitse lähetellä hankalasti tavaraa edestakaisin.

        "Hei, mitä välii? Tuossa on markkinarako. Voisit tarjota sapattikynttilöiden siunaamispalvelua. Paras olisi tehdä se etänä niin ei tarvitse lähetellä hankalasti tavaraa edestakaisin."

        Katoliset ja ortodoksiset kirkot ovat siunaamispalveluiden markkinarakoa jo hyödyntäneet, mutta saattaisihan juutalaisille siunaamispalveluille vielä löytyä uusi markkinarako näillä kristillisillä osto- ja myyntimarkkinoilla.

        http://www.pyhamaria.fi/?paged=2
        "Kodin vuotuisen siunauksen tarroja ja rukouksia on saatavissa messun jälkeen kirkon eteisestä. Kodin siunauksen alussa tehdään ristinmerkki, rukoillaan Isä meidän rukous, Terve Maria – rukous ja lausutaan siunausrukous. Sen jälkeen kiinnitetään siunaustarra asunnon oveen. Tarran hinta on vähintään 2 euroa kirkonlähetystyön hyväksi."

        https://yle.fi/uutiset/3-9564829

        "– Messuun viedään pappien siunattavaksi keitettyjä kananmunia ja muita pääsiäisruokia. Tätä tehdään itse asiassa jo ennen pääsiäistä, kertoo Mikkonen.

        Tärkein pääsiäiskoriste ovat keitetyt kananmunat, jotka värjätään kauniiksi. Niitä voidaan värjätä eri keinoin, vaikka punasipulin kuorilla. Värjättyjä kananmunia on tapana antaa lahjaksi esimerkiksi ystäville.

        – Kaupoissa myydään myös tarroja, joilla niitä voi koristella. Ja täällä myydään myös valmiiksi värjättyjä tai jopa valmiiksi siunattuja kananmunia, Mikkonen kertoo."

        https://www.pyhaolavi.fi/kynttilanpaiva.shtml
        "Kynttilänpäivä on valon ja Marian juhla
        Sunnuntaina 7. helmikuuta vietetään kynttilänpäivää. Katolisena aikana maamme kirkoissa toimitettiin tänä pyhänä kynttilämessu, jossa siunattiin kirkolliset kynttilät käyttöön koko vuodeksi. Tapa on yhä vallalla katolisessa kirkossa."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Siunaus

        Veden siunaaminen
        "Ortodoksisessa kirkossa pidetään erittäin suuressa arvossa siunattua vettä, jota lännessä kutsutaan vihki­vedeksi. Veden siunaus tapahtuu jokaisessa ortodoksisessa kirkossa tai tsasounassa silloin, kun vietetään temppelijuhlaa eli sen pyhän muistopäivää jolle kyseinen pyhäkkö on omistettu. Päivää kutsutaan kyseisen pyhäkön praasniekaksi. Tällöin toimitetaan ns. pieni vedenpyhitys: pappi tai piispa toimittaa erillisen palveluksen, jonka aikana pyhitetty papin käsiristi upotetaan vesiastiaan kolmesti, minkä jälkeen läsnäolijat vihmotaan juuri pyhitetyllä vedellä.

        Paikalla on aina kirkon omia maljoja tai ainakin kertakäyttöastioita seurakuntalaisia varten; lähes jokainen paikalla ollut nauttii juuri siunattua pyhää vettä jo kirkossa, samoin useimmat tuovat mukanaan astioita viedäkseen pyhää vettä kotiin. Joissakin kirkoissa Venäjällä on oma vesihana pyhitetylle vedelle, jota ihmiset voivat itse pullottaa. Pyhää vettä nautitaan suurella kunnioituksella ja sitä säilytetään ikonien läheisyydessä."

        Jumalanpalveluspukujen siunaaminen
        "Kaikki jumalanpalveluspuvut, myös varsinaisten pukujen alla pidetyt pitkähihaiset viitat, siunataan ennen käyttöön ottoa. Tämän tekee pappi vihmomalla asut pyhitetyllä vedellä tai piispa mirhavoitelulla. Tämän jälkeen asut voidaan ottaa käyttöön. Vain varsinaiseen jumalanpalveluskäyttöön tehdyt asut siunataan; teatterikäyttöön tehtyjä pukuja ei siunata."

        Kotien, käyttöesineiden ja ajoneuvojen siunaaminen
        "Ortodoksisen kirkon käsikirjoissa on rukouskaavat lähes kaikelle inhimilliseen elämään liittyvälle; ajoneuvot, kodit ja työkalut voidaan siunata. Se tapahtuu vihmomalla ne pyhitetyllä vedellä erityisen rukoushetken aikana."

        Ikonien siunaus
        "Ortodoksiselle kirkolle äärimmäisen tärkeät pyhäinkuvat, ikonit, siunataan vihmomalla ne pyhällä vedellä oman rukoushetkensä aikana. Jos ikonin siunaa piispa, hän käyttää tarkoitukseen pyhitettyä mirhaa."

        Sitten kun Yksi_usko on oppinut siunaamaan sapattikynttilänsä, niin hän voi tehdä siitä uuden uran itselleen. Ja yritystä voi laajentaa kynttilöistä käsittämään kaikki mahdolliset siunaamiskohteet...tietenkin siis vain juutalaiset sellaiset, ei mitään pakanallisia siunaamiskohteita tietenkään...


    • No_häh

      Ootko nyt ihan tosissasi, että siunaisit steariinimassaa? Miten kynttilä tulee paremmaksi jos joku siunaa sitä? Mitä kynttilä hyötyy siitä? En todella ymmärrä.

      • Yksin_Muumi.laaksossa

      • pakkorituaalit

        Miten kynttilä tulee paremmaksi jos joku siunaa sitä?

        Se nyt vaan on niin.

        https://www.teologia.fi/artikkelit/634-toistamispakko-rituaalit-mielessa

        "Ritualisoitunutta käyttäytymistä luonnehtii stereotyyppisyys, kaavamaisuus, toistaminen ja toiminnan ja sen päämäärän epäselvä suhde. Rituaaliin osallistujilla ei useinkaan ole selvää käsitystä siitä, miksi esimerkiksi kasvin lehtien murskaaminen astiassa oletettavasti saa sateen tulemaan."

        "Riitteihin liittyy yleensä osallistujien tunne siitä, että ne ovat välttämättömiä ja ne on pakko suorittaa juuri oikein, toistaen määrättyä perinteistä kaavaa, vaikka osallistujilla ei ole selvää käsitystä siitä, miksi näin on. Riitin suorittamatta jättämisen pelätään tuovan mukanaan jonkin kohtalokkaan vaaran, jonka tarkemmasta luonteesta ei ole tietoa sen enempää kuin siitä, miten riitti tosiasiassa torjuu tämän vaaran."

        "Esimerkiksi Gonsalvez ja kumppanit totesivat tutkimuksessaan (179 koehenkilöä), että johonkin uskonnolliseen ryhmään kuuluminen korreloi suuremman pakko-oireiden määrän kanssa ja että henkilökohtainen uskonnollisuus liittyi suurempaan omantunnontarkkuuteen (scrupulosity). Tutkitut protestantit, katolilaiset ja uskonnottomat eivät eronneet hyvinvoinnin, masennuksen, ahdistuksen tai stressaantuneisuuden suhteen, mutta kylläkin pakko-oireiden määrän suhteen. Rituaalinen käyttäytyminen on niin yleistä ja luontevan tuntuista siksi, että se aktivoi ihmismielessä valmiina olevan kognitiivisen järjestelmän kanssa."

        "Riitti ei voi epäonnistua tehtävässään; se voi korkeintaan epäonnistua olemaan riitti lainkaan. Asianmukaisesti suoritettu riitti tuottaa aina halutun lopputuloksen, olkoonkin, että tuloksen aikaansaava mekanismi on mysteeri. Esimerkiksi sateentekoriitti toimii aina, kunhan emme vaadi, että sateen pitäisi tulla heti, kun ihmiset sitä haluavat. Sairas paranee aina, mutta saattaa toki sairastua uudelleen tai vaikka kuolla. Potilaan kuolema ei kuitenkaan ole todiste rituaalin epäonnistumisesta vaan kertoo siitä, että rukoiltu yli-inhimillinen toimija näki hyväksi ottaa sairaan tykönsä. Rituaalissa sinänsä ei ollut mitään vikaa."

        "Rituaalit saavat voimansa kahdesta lähteestä: ihmismielen luontaisista taipumuksista uhkien ja ongelmatilanteiden edessä ja yhteisöllisyydestä. Riittien toiminta perustuu (enimmäkseen) sanattomaan sopimukseen yhteisestä hyväksynnästä samaan tapaan kuin rahan arvo. Kolikot ja setelit ovat vain metallia ja paperia, ja niiden arvo ja käyttökelpoisuus perustuvat siihen, että ne ovat osa yhteisesti hyväksyttyä vaihtojärjestelmää. Pörssikurssien nousu perustuu uskoon ja luottamukseen."


      • Sapatti on niin suuri juhla - viikoittainen juhla, että kynttilätkin siunataan. Pyhä, Siunattu, olkoon Hän.


      • kerettiläinen.ei-kirj
        Yksi_usko kirjoitti:

        Sapatti on niin suuri juhla - viikoittainen juhla, että kynttilätkin siunataan. Pyhä, Siunattu, olkoon Hän.

        Et ole sattunut pistämään merkille, että alat olemaan kopio katolilaisista rituaaleineen vain sillä erotuksella, että sinulla on ulkonaisesti eri rituaalien kohteet, esim pelastuksen välikappaleena kirkon sijasta on Israel/juutalaiset ja Marian/paavin palvonnan sijasta messiaanisten rabbien palvonta.

        Aivan samoin kuin katolinen kirkko vesittää kaikki Raamatun selvätkin käskyt, niin samoin teet sinäkin. Kynttilöiden siunaaminen on aivan samanlaista taikauskoista roskaa, jota koko katolinen kirkkokin on täynnä.

        Videoidesi spämmääminenkin tänne perustuu samalle periaatteelle kuin jesuiittojen "tarkoitus pyhittää keinot".


      • kerettiläinen.ei-kirj kirjoitti:

        Et ole sattunut pistämään merkille, että alat olemaan kopio katolilaisista rituaaleineen vain sillä erotuksella, että sinulla on ulkonaisesti eri rituaalien kohteet, esim pelastuksen välikappaleena kirkon sijasta on Israel/juutalaiset ja Marian/paavin palvonnan sijasta messiaanisten rabbien palvonta.

        Aivan samoin kuin katolinen kirkko vesittää kaikki Raamatun selvätkin käskyt, niin samoin teet sinäkin. Kynttilöiden siunaaminen on aivan samanlaista taikauskoista roskaa, jota koko katolinen kirkkokin on täynnä.

        Videoidesi spämmääminenkin tänne perustuu samalle periaatteelle kuin jesuiittojen "tarkoitus pyhittää keinot".

        Kynttilät ovat kunnian osoitus Jumalalle. Kynttilät tarkoittavat: 1. kynttilä muistuttaa käskyistä ja 2. kynttilä muistuttaa siitä, että käskyt ovat pyhät. Onko niin, että vain Jumalan lapset osaavat kunnioittaa myös käytännön elämässä Jumalaa?


      • kerettiläinen.ei-kirj kirjoitti:

        Et ole sattunut pistämään merkille, että alat olemaan kopio katolilaisista rituaaleineen vain sillä erotuksella, että sinulla on ulkonaisesti eri rituaalien kohteet, esim pelastuksen välikappaleena kirkon sijasta on Israel/juutalaiset ja Marian/paavin palvonnan sijasta messiaanisten rabbien palvonta.

        Aivan samoin kuin katolinen kirkko vesittää kaikki Raamatun selvätkin käskyt, niin samoin teet sinäkin. Kynttilöiden siunaaminen on aivan samanlaista taikauskoista roskaa, jota koko katolinen kirkkokin on täynnä.

        Videoidesi spämmääminenkin tänne perustuu samalle periaatteelle kuin jesuiittojen "tarkoitus pyhittää keinot".

        Se, jos katolisella kirkolla on perinteitä, niin se ei minua karkoita pois sellaisista perinteistä, joiden tarkoitus on Jumalan kunnioitus. Jos teemme kaikki toisin kuin katolinen kirkko, niin mitä jää jäljelle? Kait heilläkin on jotain oikeaakin. Iso kirkkokunta, jossa on paljon todella uskovia ihmisiä. Minunkin hyvä ystävä on katolinen. On todellinen uskovainen, sen voin sanoa.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Se, jos katolisella kirkolla on perinteitä, niin se ei minua karkoita pois sellaisista perinteistä, joiden tarkoitus on Jumalan kunnioitus. Jos teemme kaikki toisin kuin katolinen kirkko, niin mitä jää jäljelle? Kait heilläkin on jotain oikeaakin. Iso kirkkokunta, jossa on paljon todella uskovia ihmisiä. Minunkin hyvä ystävä on katolinen. On todellinen uskovainen, sen voin sanoa.

        Lisäys. Tämä sapattikynttilöiden siunaus ei ole kuitenkaan katolisen kirkon tapa vaan juutalainen perinne.


      • kerettiläinen.ei-kirj kirjoitti:

        Et ole sattunut pistämään merkille, että alat olemaan kopio katolilaisista rituaaleineen vain sillä erotuksella, että sinulla on ulkonaisesti eri rituaalien kohteet, esim pelastuksen välikappaleena kirkon sijasta on Israel/juutalaiset ja Marian/paavin palvonnan sijasta messiaanisten rabbien palvonta.

        Aivan samoin kuin katolinen kirkko vesittää kaikki Raamatun selvätkin käskyt, niin samoin teet sinäkin. Kynttilöiden siunaaminen on aivan samanlaista taikauskoista roskaa, jota koko katolinen kirkkokin on täynnä.

        Videoidesi spämmääminenkin tänne perustuu samalle periaatteelle kuin jesuiittojen "tarkoitus pyhittää keinot".

        Ihan hassua, että pitäisi ajatella, mitä katolinen kirkko opettaa - että mitä voi Raamatusta uskoa. Ei se näin mene. Katolinen kirkko saa olla mikä on ja minun uskoni on Raamatun mukainen, riippumatta siitä, mitä katolinen kirkko opettaa.


      • taikauskoista.hölynpölyä
        Yksi_usko kirjoitti:

        Kynttilät ovat kunnian osoitus Jumalalle. Kynttilät tarkoittavat: 1. kynttilä muistuttaa käskyistä ja 2. kynttilä muistuttaa siitä, että käskyt ovat pyhät. Onko niin, että vain Jumalan lapset osaavat kunnioittaa myös käytännön elämässä Jumalaa?

        "Kynttilät ovat kunnian osoitus Jumalalle... Onko niin, että vain Jumalan lapset osaavat kunnioittaa myös käytännön elämässä Jumalaa?"

        ??????

        Tuokin ajattelutapasi on niiiin katolista. Tuollaiseen päätelmään ei voi päätyä sellainen, joka itse lukee Raamattua ja Uutta Testamenttia, vaan täytyy lukea pelkästään katolisten isien tulkintoja tai juutalaisten fariseusten tulkintoja. He rakastavat kaikenlaisia muotomenoja ja rituaaleja. Niitä katolinen kirkkokin on täynnään.

        Kysymyksia sinulle. Vastaa vain omin sanoin.

        1) Rituaalienko suorittaminen on sitä Jumalan kunnioittamista käytännön elämässä?
        >>>Raamatun paikka ja jae, kiitos (videot ei kelpaa vastaukseksi)

        2) Edellyttääkö Jumalan lapseus rituaalien suorittamista?
        >>>Raamatun paikka ja jae, kiitos (videot ei kelpaa vastaukseksi)

        3) Mitä VAIKUTUSTA sillä on, kun siunaat sen steariinimassan?
        >>>Raamatun paikka ja jae, kiitos (videot ei kelpaa vastauksesksi)

        4) Miten se ero ilmenee, jos sitä steariinimassaa ei ole siunattu ja jos se on siunattu?
        >>>Raamatun paikka ja jae, kiitos (videot ei kelpaa vastaukseksi)

        "Kynttilät tarkoittavat: 1. kynttilä muistuttaa käskyistä ja 2. kynttilä muistuttaa siitä, että käskyt ovat pyhät."

        Ehkä sinun kannattaisi alkaa käyttää fariseusten tapaan raamatunlausekoteloita, niin muistaisit ne käskyt ja niiden pyhyyden joka päivä.


      • taikauskoista.hölynpölyä kirjoitti:

        "Kynttilät ovat kunnian osoitus Jumalalle... Onko niin, että vain Jumalan lapset osaavat kunnioittaa myös käytännön elämässä Jumalaa?"

        ??????

        Tuokin ajattelutapasi on niiiin katolista. Tuollaiseen päätelmään ei voi päätyä sellainen, joka itse lukee Raamattua ja Uutta Testamenttia, vaan täytyy lukea pelkästään katolisten isien tulkintoja tai juutalaisten fariseusten tulkintoja. He rakastavat kaikenlaisia muotomenoja ja rituaaleja. Niitä katolinen kirkkokin on täynnään.

        Kysymyksia sinulle. Vastaa vain omin sanoin.

        1) Rituaalienko suorittaminen on sitä Jumalan kunnioittamista käytännön elämässä?
        >>>Raamatun paikka ja jae, kiitos (videot ei kelpaa vastaukseksi)

        2) Edellyttääkö Jumalan lapseus rituaalien suorittamista?
        >>>Raamatun paikka ja jae, kiitos (videot ei kelpaa vastaukseksi)

        3) Mitä VAIKUTUSTA sillä on, kun siunaat sen steariinimassan?
        >>>Raamatun paikka ja jae, kiitos (videot ei kelpaa vastauksesksi)

        4) Miten se ero ilmenee, jos sitä steariinimassaa ei ole siunattu ja jos se on siunattu?
        >>>Raamatun paikka ja jae, kiitos (videot ei kelpaa vastaukseksi)

        "Kynttilät tarkoittavat: 1. kynttilä muistuttaa käskyistä ja 2. kynttilä muistuttaa siitä, että käskyt ovat pyhät."

        Ehkä sinun kannattaisi alkaa käyttää fariseusten tapaan raamatunlausekoteloita, niin muistaisit ne käskyt ja niiden pyhyyden joka päivä.

        <<1) Rituaalienko suorittaminen on sitä Jumalan kunnioittamista käytännön elämässä? >>

        Ei tietenkään. Sapatin pyhittämisen EI tarvitse sisältää rutiineja. Sapatti ei kuitenkaan ole tavallinen päivä. Miten sinä erotat juhlapäivän tavallisesta arkipäivästä, muuten kuin siten, ettet tee silloin palkkatyötä?

        <<2) Edellyttääkö Jumalan lapseus rituaalien suorittamista?>>

        Ei tietenkään. Rituaalit luovat tunnelmaa, ne auttavat muistamaan asioita. En näe niissä kertakaikkiaan mitään huonoa. Uskoisin, että juutalaiset sapattirutiinit olivat myös Jeesuksen arkipäivää.

        <<3) Mitä VAIKUTUSTA sillä on, kun siunaat sen steariinimassan?>>

        En vielä siunaa kynttilöitä, mutta mielelläni niin tekisin. En vain oikein osaa aloittaa. En siunaa steariinimassaa vaan sapattikynttilät. Se on kuitenkin vanha juutalainen perinne sapatin viettämiseksi.

        <<4) Miten se ero ilmenee, jos sitä steariinimassaa ei ole siunattu ja jos se on siunattu?>>

        Tuosta ei ole kokemusta, koska en ole vielä siunannut kynttilöitä. Meillä on kuitenkin kynttilät sapattina. Uskoisin, että eroa on siinä, että kynttilöiden siunaaminen tekee sapatista vieläkin pyhemmän. Tämän luulisi jäävän lasten mieleen ikuisiksi ajaksi.

        <<Ehkä sinun kannattaisi alkaa käyttää fariseusten tapaan raamatunlausekoteloita, niin muistaisit ne käskyt ja niiden pyhyyden joka päivä. >>

        Niin fariseuksilla on otsalla ja kädessä raamatunlausekoteloita (sitäkö tarkoitat). Mielestäni tämä tapa muistuttaa aina siitä, että teot ja ajatukset tulee olla Raamatunmukaisia. En näe siinäkään mitään pahaa.


      • adeisti
        Yksi_usko kirjoitti:

        <<1) Rituaalienko suorittaminen on sitä Jumalan kunnioittamista käytännön elämässä? >>

        Ei tietenkään. Sapatin pyhittämisen EI tarvitse sisältää rutiineja. Sapatti ei kuitenkaan ole tavallinen päivä. Miten sinä erotat juhlapäivän tavallisesta arkipäivästä, muuten kuin siten, ettet tee silloin palkkatyötä?

        <<2) Edellyttääkö Jumalan lapseus rituaalien suorittamista?>>

        Ei tietenkään. Rituaalit luovat tunnelmaa, ne auttavat muistamaan asioita. En näe niissä kertakaikkiaan mitään huonoa. Uskoisin, että juutalaiset sapattirutiinit olivat myös Jeesuksen arkipäivää.

        <<3) Mitä VAIKUTUSTA sillä on, kun siunaat sen steariinimassan?>>

        En vielä siunaa kynttilöitä, mutta mielelläni niin tekisin. En vain oikein osaa aloittaa. En siunaa steariinimassaa vaan sapattikynttilät. Se on kuitenkin vanha juutalainen perinne sapatin viettämiseksi.

        <<4) Miten se ero ilmenee, jos sitä steariinimassaa ei ole siunattu ja jos se on siunattu?>>

        Tuosta ei ole kokemusta, koska en ole vielä siunannut kynttilöitä. Meillä on kuitenkin kynttilät sapattina. Uskoisin, että eroa on siinä, että kynttilöiden siunaaminen tekee sapatista vieläkin pyhemmän. Tämän luulisi jäävän lasten mieleen ikuisiksi ajaksi.

        <<Ehkä sinun kannattaisi alkaa käyttää fariseusten tapaan raamatunlausekoteloita, niin muistaisit ne käskyt ja niiden pyhyyden joka päivä. >>

        Niin fariseuksilla on otsalla ja kädessä raamatunlausekoteloita (sitäkö tarkoitat). Mielestäni tämä tapa muistuttaa aina siitä, että teot ja ajatukset tulee olla Raamatunmukaisia. En näe siinäkään mitään pahaa.

        "Ei tietenkään. Rituaalit luovat tunnelmaa, ne auttavat muistamaan asioita. En näe niissä kertakaikkiaan mitään huonoa. Uskoisin, että juutalaiset sapattirutiinit olivat myös Jeesuksen arkipäivää."

        Ei, vaan sinä luulet, että vain sinun rituaalisi luovat sitä aitoa oikeaa tunnelmaa. Sinä olet monta kertaa pitänyt muitten rituaaleja huonoina ja nyt väität muuta.

        Minä vietän joulua Jeesuksen syntymän muistoksi. Joulun vuoksi muistan Jeesuksen syntymän. Pääsiäistä vietän Jeesuksen kuoleman vuoksi.


      • adeisti kirjoitti:

        "Ei tietenkään. Rituaalit luovat tunnelmaa, ne auttavat muistamaan asioita. En näe niissä kertakaikkiaan mitään huonoa. Uskoisin, että juutalaiset sapattirutiinit olivat myös Jeesuksen arkipäivää."

        Ei, vaan sinä luulet, että vain sinun rituaalisi luovat sitä aitoa oikeaa tunnelmaa. Sinä olet monta kertaa pitänyt muitten rituaaleja huonoina ja nyt väität muuta.

        Minä vietän joulua Jeesuksen syntymän muistoksi. Joulun vuoksi muistan Jeesuksen syntymän. Pääsiäistä vietän Jeesuksen kuoleman vuoksi.

        Joo, joo. Pääasia on, että muistat Jeesusta. :)


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Joo, joo. Pääasia on, että muistat Jeesusta. :)

        Jees ... ai siis mitä ?

        Ei tunnu sinulle olevan se Jeesukseb muistaminen pääasia, vaan ne tunteet ja usko "pyhimyksiin", kuten kormaniin.

        Tyypillinen katolinen tapaus.


      • Exap kirjoitti:

        Jees ... ai siis mitä ?

        Ei tunnu sinulle olevan se Jeesukseb muistaminen pääasia, vaan ne tunteet ja usko "pyhimyksiin", kuten kormaniin.

        Tyypillinen katolinen tapaus.

        Enhän minä ole koskaan kirjoittanut sellaista, että Korman olisi pyhimys. Olen kirjoittanut, että hän on hyvin viisas mies, jota todellakin mielelläni kuuntelen. Kuuntelen myös rabbi Schneideriä, Joseph Shulamia, Jonathan Cahnia, Zep Poratia, Mottel Balestonia ym. ym. juutalaisia rabbeja, jotka uskovat Jeshua Messiaaseen.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Enhän minä ole koskaan kirjoittanut sellaista, että Korman olisi pyhimys. Olen kirjoittanut, että hän on hyvin viisas mies, jota todellakin mielelläni kuuntelen. Kuuntelen myös rabbi Schneideriä, Joseph Shulamia, Jonathan Cahnia, Zep Poratia, Mottel Balestonia ym. ym. juutalaisia rabbeja, jotka uskovat Jeshua Messiaaseen.

        Ja väärässä ovat todistetusti, nuo oppi-isäsi.

        Hallelujaa vaan sinne xxxxxin, sinulle. Onnellisten tähtien alla olet harhaopetusta kuunnellut. Ja spämmäämisenkin hallitset täällä palstalla ihan suvereenisti. Sääli vaan että spämmäät noita roskaopettajia, jotka opettavat väärin.


      • adeisti kirjoitti:

        "Ei tietenkään. Rituaalit luovat tunnelmaa, ne auttavat muistamaan asioita. En näe niissä kertakaikkiaan mitään huonoa. Uskoisin, että juutalaiset sapattirutiinit olivat myös Jeesuksen arkipäivää."

        Ei, vaan sinä luulet, että vain sinun rituaalisi luovat sitä aitoa oikeaa tunnelmaa. Sinä olet monta kertaa pitänyt muitten rituaaleja huonoina ja nyt väität muuta.

        Minä vietän joulua Jeesuksen syntymän muistoksi. Joulun vuoksi muistan Jeesuksen syntymän. Pääsiäistä vietän Jeesuksen kuoleman vuoksi.

        Miten sinä erotat pyhän päivän arkipäivästä?


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Enhän minä ole koskaan kirjoittanut sellaista, että Korman olisi pyhimys. Olen kirjoittanut, että hän on hyvin viisas mies, jota todellakin mielelläni kuuntelen. Kuuntelen myös rabbi Schneideriä, Joseph Shulamia, Jonathan Cahnia, Zep Poratia, Mottel Balestonia ym. ym. juutalaisia rabbeja, jotka uskovat Jeshua Messiaaseen.

        Messiaaniset juutalaiset opettavat, että me kaikki olemme veljiä ja opimme toisiltamme. Myös juutalaiset rabbit oppivat meiltä. Minä olen oppinut valtavasti juuri messiaanisilta juutalaisilta. He todellakaan opeta sitä, että emme lukisi Raamattua. Päin vastoin. He opettavat, että lukekaa Raamattua. Minä kuuntelen todellakin jatkossakin pääasiassa juuri Messiaanisia juutalaisia rabbeja. Heillä on totuus, jota he julistavat kaikkeen maailmaan. Kun evankeliumi on julistettu, niin sitten tulee loppu.

        Ihminen, joka kieltää Jumalan, ei osaa muuta kuin arvostella. Hän arvostelee kaikkea totuutta. Hän, joka hylkää Jumalan, elää valheessa ja julistaa omaa valhettaan saatanan hengessä. En kirjoita sinusta enkä kenestäkään muustakaan henkilökohtaisesti, mutta siellä missä totuutta ja Jumalan sanaa julistetaan, siellä on myös saatana omiensa kanssa estämässä evankeliumin leviämistä, ja hänen tarkoitus on se, että kukaan ei pelastuisi. Jumala on kuitenkin luonut meille aivot, jotta voimme ajatella ja vertailla. Jos olemme ottaneet Jeesuksen, siis Jumalan, sydämeemme, niin osaamme myös erottaa oikean ja väärän opetuksen toisistaan, joten paholaisella ei meihin ole valtaa. Valitettavasti sellaisiin, jolla ei ole Pyhää Henkeä, sellaisen se voi eksyttää. Jokaiselle eksyttäjälle on tuomio tulossa. Me emme tuomitse ketään, mutta Jeesus-Jumala tuomitsee tullessaan.

        En voi ymmärtää sellaista ihmistä, joka jatkuvasti pilkkaavat Jumalaa.

        Jumalattomille:
        Näinkö te luulette: Täällä on nyt rauhaisaa,ja hyvä pilkata Jumalaa. Jumala ei sitä näe. Jumala ei siitä minua moiti. Jumalaa ei ole olemassakaan.

        Vielä on vähän aikaa, jolloin jumalattoman ei tarvitse ajatella Jumalaa. Vielä on vähän aikaa, jolloin jumalaton voi kirjoittaa Jumalaa vastaan. Vielä tulee aika, jolloin jumalatonkin kumartaa Herraa Jeesusta. Vaikka ei pelastu, mutta kumartaa kuitenkin Jeesus-Jumalan edessä.


      • No_häh
        Yksi_usko kirjoitti:

        Lisäys. Tämä sapattikynttilöiden siunaus ei ole kuitenkaan katolisen kirkon tapa vaan juutalainen perinne.

        Vai juutalainen perinne. Käsittääkseni Jeesus oli nimen omaan juutalaisia perinnäissääntöjä vastaan.


      • No_häh
        Yksi_usko kirjoitti:

        Messiaaniset juutalaiset opettavat, että me kaikki olemme veljiä ja opimme toisiltamme. Myös juutalaiset rabbit oppivat meiltä. Minä olen oppinut valtavasti juuri messiaanisilta juutalaisilta. He todellakaan opeta sitä, että emme lukisi Raamattua. Päin vastoin. He opettavat, että lukekaa Raamattua. Minä kuuntelen todellakin jatkossakin pääasiassa juuri Messiaanisia juutalaisia rabbeja. Heillä on totuus, jota he julistavat kaikkeen maailmaan. Kun evankeliumi on julistettu, niin sitten tulee loppu.

        Ihminen, joka kieltää Jumalan, ei osaa muuta kuin arvostella. Hän arvostelee kaikkea totuutta. Hän, joka hylkää Jumalan, elää valheessa ja julistaa omaa valhettaan saatanan hengessä. En kirjoita sinusta enkä kenestäkään muustakaan henkilökohtaisesti, mutta siellä missä totuutta ja Jumalan sanaa julistetaan, siellä on myös saatana omiensa kanssa estämässä evankeliumin leviämistä, ja hänen tarkoitus on se, että kukaan ei pelastuisi. Jumala on kuitenkin luonut meille aivot, jotta voimme ajatella ja vertailla. Jos olemme ottaneet Jeesuksen, siis Jumalan, sydämeemme, niin osaamme myös erottaa oikean ja väärän opetuksen toisistaan, joten paholaisella ei meihin ole valtaa. Valitettavasti sellaisiin, jolla ei ole Pyhää Henkeä, sellaisen se voi eksyttää. Jokaiselle eksyttäjälle on tuomio tulossa. Me emme tuomitse ketään, mutta Jeesus-Jumala tuomitsee tullessaan.

        En voi ymmärtää sellaista ihmistä, joka jatkuvasti pilkkaavat Jumalaa.

        Jumalattomille:
        Näinkö te luulette: Täällä on nyt rauhaisaa,ja hyvä pilkata Jumalaa. Jumala ei sitä näe. Jumala ei siitä minua moiti. Jumalaa ei ole olemassakaan.

        Vielä on vähän aikaa, jolloin jumalattoman ei tarvitse ajatella Jumalaa. Vielä on vähän aikaa, jolloin jumalaton voi kirjoittaa Jumalaa vastaan. Vielä tulee aika, jolloin jumalatonkin kumartaa Herraa Jeesusta. Vaikka ei pelastu, mutta kumartaa kuitenkin Jeesus-Jumalan edessä.

        Niin ja sinun tehtäväsi on sitten määritellä puutteellisella ymmärrykselläsi kuka on jumalaton ja kuka ei. Sehän on jo huomattukin.


      • miten.sen.ottaa
        Yksi_usko kirjoitti:

        Enhän minä ole koskaan kirjoittanut sellaista, että Korman olisi pyhimys. Olen kirjoittanut, että hän on hyvin viisas mies, jota todellakin mielelläni kuuntelen. Kuuntelen myös rabbi Schneideriä, Joseph Shulamia, Jonathan Cahnia, Zep Poratia, Mottel Balestonia ym. ym. juutalaisia rabbeja, jotka uskovat Jeshua Messiaaseen.

        "Enhän minä ole koskaan kirjoittanut sellaista, että Korman olisi pyhimys. "

        Ei Mariaakaan palvota...


      • No_häh kirjoitti:

        Vai juutalainen perinne. Käsittääkseni Jeesus oli nimen omaan juutalaisia perinnäissääntöjä vastaan.

        << Käsittääkseni Jeesus oli nimen omaan juutalaisia perinnäissääntöjä vastaan. >>

        Jeesus oli itsekin fariseus ja rabbi, joka opetti Jumalan auktoriteetilla, olihan hän itse Jumala - ruumiillistunut Jumala, joka oli Marian kohdussa saanut kädet ja jalat ja ihmisen muodon.

        Fariseukset opettivat kabbalaa ja juutalaisia perinnäissääntöjä tasavertaisina Tooran rinnalla. Tätä vastaan Jeesus oli aina.

        Kynttilöiden siunaus on vapaaehtoinen. Se, joka siunaa, ei tee siinä väärin. Se, joka ei siunaa, ei tee siinä väärin. Tästä on kysymys.


      • No_häh kirjoitti:

        Niin ja sinun tehtäväsi on sitten määritellä puutteellisella ymmärrykselläsi kuka on jumalaton ja kuka ei. Sehän on jo huomattukin.

        Olet oikeassa. Anteeksi jälleen. Olisi hyvä pitää minuutin tauko, kun tulee mieli sanoa takaisin. Ehkä silloin en tuomitse ketään. Anteeksi vielä kaikilta.


    • Helluntaiseurakunnissa siunataan ehtoollisleipä.

      • No_häh

        Aika monessa kodissa siunataan ruoka. Mistähän tämä traditio on peräisin? Ymmärrän, että Jeesus voi siunata jotakin, kuten leivän mutta mitä se ihmistä hyödyttää päivitellä materiaa? Sussiunatkoon!


      • Kalevi_KA
        No_häh kirjoitti:

        Aika monessa kodissa siunataan ruoka. Mistähän tämä traditio on peräisin? Ymmärrän, että Jeesus voi siunata jotakin, kuten leivän mutta mitä se ihmistä hyödyttää päivitellä materiaa? Sussiunatkoon!

        Jeesus ei antanut esimerkkiä ruoan siunauksesta vaan siunaus toimi Jeesuksen voimien välineenä. Jos sinäkin olet aikeissa moninkertasistaa kalat ja leivät niin siunaaminen on sitä varten. Me muut tyydymme kiittämään Jumalaa ruoasta.

        Kynttilät eivät lisäänny eivätkä kasva pituutta jos ne siunataan.


      • Kalevi_KA kirjoitti:

        Jeesus ei antanut esimerkkiä ruoan siunauksesta vaan siunaus toimi Jeesuksen voimien välineenä. Jos sinäkin olet aikeissa moninkertasistaa kalat ja leivät niin siunaaminen on sitä varten. Me muut tyydymme kiittämään Jumalaa ruoasta.

        Kynttilät eivät lisäänny eivätkä kasva pituutta jos ne siunataan.

        Yleensä jos joku Raamatussa siunataan, niin kohteelle toivotetaan esim. terveyttä ja pitkää ikää. Uskosin etteivät ne kynttilätkään pala kauemmin tai kauniimmalla liekillä vaikka niitä olisi koko juutalainen synagooga siunaamassa.


      • Exap kirjoitti:

        Yleensä jos joku Raamatussa siunataan, niin kohteelle toivotetaan esim. terveyttä ja pitkää ikää. Uskosin etteivät ne kynttilätkään pala kauemmin tai kauniimmalla liekillä vaikka niitä olisi koko juutalainen synagooga siunaamassa.

        Eikö teille ole se asia itsestään selvyys, että siunaamalla kynttilät tms. me samalla ikään kuin "pyhitämme" ne siihen tiettyyn tarkoitukseen. Sapattikynttilät eivät oli siis muuta kuin sapattia varten. Eikö niin? Siunataanhan ehtoollisleipä ja ehtoollisviinikin.


      • Kalevi_KA kirjoitti:

        Jeesus ei antanut esimerkkiä ruoan siunauksesta vaan siunaus toimi Jeesuksen voimien välineenä. Jos sinäkin olet aikeissa moninkertasistaa kalat ja leivät niin siunaaminen on sitä varten. Me muut tyydymme kiittämään Jumalaa ruoasta.

        Kynttilät eivät lisäänny eivätkä kasva pituutta jos ne siunataan.

        Ruoan siunaaminen on myös tärkeää. Myös kiittäminen ruokailun jälkeen. Ruoka ei ole itsestäänselvyys. On Jumalan lahjaa, että meillä on ylipäätään leipää ja hyvät olot. Toisin oli ennen.


      • Josephin.perhe
        Yksi_usko kirjoitti:

        Ruoan siunaaminen on myös tärkeää. Myös kiittäminen ruokailun jälkeen. Ruoka ei ole itsestäänselvyys. On Jumalan lahjaa, että meillä on ylipäätään leipää ja hyvät olot. Toisin oli ennen.

        "Ruoka ei ole itsestäänselvyys. On Jumalan lahjaa, että meillä on ylipäätään leipää ja hyvät olot. Toisin oli ennen."

        Juu, tämän tietää Jooseppikin omasta kokemuksestaan, sillä niin köyhistä oloista hän on lähtöisin. Tällä videolla kuvataan, millaista Joosepin elämä oli Suomessa ennen kuin hän nousi ryysyistä rikkauksiin ja vaihtoi nimensä Josephiksi.

        https://www.youtube.com/watch?v=FBWKgzU82fs

        Tällä videolla on Josephin suomalainen äiti. Videossa oikealla on hänen ortodoksijuutalainen isänsä.

        https://www.youtube.com/watch?v=cT12Drs8li4


      • No_häh
        Yksi_usko kirjoitti:

        Eikö teille ole se asia itsestään selvyys, että siunaamalla kynttilät tms. me samalla ikään kuin "pyhitämme" ne siihen tiettyyn tarkoitukseen. Sapattikynttilät eivät oli siis muuta kuin sapattia varten. Eikö niin? Siunataanhan ehtoollisleipä ja ehtoollisviinikin.

        Ei ole itsestäänselvää, koska Raamatussa ei ole sellaista mainintaa, että siunaaminen olisi ikäänkuin pyhittämistä.


      • No_häh kirjoitti:

        Ei ole itsestäänselvää, koska Raamatussa ei ole sellaista mainintaa, että siunaaminen olisi ikäänkuin pyhittämistä.

        Ymmärrän tietenkin tämän kynttilän siunaamisen vastustuksen, sillä eihän se ole lainkaan adventistinen tapa. Lisäksi siunaaminen ja pyhittäminen sanojen epäselvyys. Mutta itse en edelleenkään kokisi vääräksi siunata sapattikynttilöitä. Miksi kaikki uskonnollisuus pitäisi olla niin tasaista ja latteaa? Kyllä juhlapäivää voi korostaa muullakin tavoin kuin kirkossa käymässä. Messiaanisuudessa on se hieno piirre, että sapatti tuodaan kotiin, se syödään, se tunnetaan, sitä vietetään kaikilla aisteilla - niin kuin juutalaiset tekevät.:)


    • kiittäkääjokatilassa

      Toden totta onkin ettei meidän tarvitse-tai ei niin tapahdu vaikka teemmekin- siunata sen kummemmin ruokaa kuin kynttilöitäkään. Voimme kiittää ruuasta, jotta Jumala antaa meille jokapäiväisen leipämme sekä voimme kiittää siitä, että meillä on kynttilöitä jotka sytyttämällä voimme rikkoa sapattisäädöksiä.

      • "Siunaa Jeesus ruokamme. Aamen." Tämä ruokarukous on kyllä käytössä lähes jokaisessa adventistikodissa tai muussa uskovaisessa kodissa. Esim. seurakuntaruokailuissa siunataan ruoka jne...


      • Yksi_usko kirjoitti:

        "Siunaa Jeesus ruokamme. Aamen." Tämä ruokarukous on kyllä käytössä lähes jokaisessa adventistikodissa tai muussa uskovaisessa kodissa. Esim. seurakuntaruokailuissa siunataan ruoka jne...

        Lisäys: Ruokarukouksia on luonnollisesti monia erilaisia, joissa kaikissa pyydetään Jumalaa siunaamaan ruoka.


    • pyhitääläsiunaa

      Jos haluaa kynttilöitä poltella, niin voihan sen tehdä muulloinkin kuin sapattina, niin ei ole laittomuuden tekijä. Sillä missä Raamatussa on sanottu ettei meidän tarvitse noudattaa sapattisäädöksiä tai, että saamme ne itse keksiä? Polttopuita ei saanut sapattina juuri sen vuoksi kerätä ettei tehtäisi tulta silloin eikä valmistettaisi ruokaa. Vaikkei kynttilän liekissä ruokaa oikein voi valmistaa, niin se on kuitenkin tuli, minkä tekeminen oli sapattina kielletty ja jos olemme sitä aikaisemmin tehneet tietämättämme, niin saamme sen anteeksi, mutta nyt kun tiedämme, että se on laittomuus, niin lopetamme sen ja noudatamme pyhää lakia.

      Sillä mitä hyötyä meille on siitä että laki on pyhä ja hyvä jos emme sitä noudata. Eikä juuri lain noudattajat pyhitetä eikä sen kuulijat tai siitä saarnaajat. Turha meidän on toisille saarna mitään lakia jos itse sitä räikeällä tavalla rikomme ja vielä yritämme siunata oman laittomuutemme. Siitä ei kyllä hyvä heilu Jumalan edessä kun olemme olleet etunenässä laittomuuteen muitakin yllyttämässä.

    • JopeRuonansuu

      Pyhitä kynttilät vaikka näin:

      Laita ne pöydälle ja tee niistä rasti. Hiero takkisi tupsua kolme kertaa ja sano Zimzalabim, liirum laarum lalli, jumalan jalkovälissä on iso palli. Raikoo, huikoo taikoo, siunatut kynttilät sanoo Kaija Koo.

      Nyt voit sytyttää ne ja Kaija Koon henki on luonasi.

    • Pastori-Tampereelta

      Me sytytämme joka lauantai kynttilän.

      Perjantai on ollut valmistuspäivä, eli olemme valmistautuneet sapatin kynttiläjuhlaan syömällä hernekeittoa, kananmunia, ruisleipää ja kyytipoikana on piimää.

      Lauantaiaamuna klo 9 asetumme kaikki palavan kynttilän ympärille. Jokainen vuorollaan saa 3 kertaa pieraista kynttilän liekkiin ja se, joka saa aikaan suurimman tulimeren pierullaan, on sapatinkin herra.

    • Ihmisillä on yksilöllisiä asioita miten itse nauttivat juhla-ajastaan.

      Adventtikirkossa ei ole mitään sellaista teologiassa missä annettaisiin esineille arvoa jumalallisessa merkityksessä. Ei missään ole vähääkään mitään sellaista.

      Sapatin viettoon ei liity "juutalaisuutta," eikä aikansa fariseus-käskyjä, -vaan lepopäivä viikon seitsemäs päivä on päivän viettäjien -nykyajan ihmisen levon ja hengellisyyden erityinen päivä siksi ettei mitään arkipäivää ole, vaan päivä kuluu läheisten ja Jumalan seurassa.
      Ihmisen hyvinvoinnin vuoksi, että ihminen palautuisi viikon rasituksista fyysisesti ja henkisesti, ja että yhteys Jumalaan ja uskovien ryhmään olisi hoidossa. Tietenkin päivän viettäjät ovat uskon pyhityksessä joka päivä, kun ns. uskovaisia ovat.

      • Eikö sinulle merkitse mitään se, että Jumala on siunannut sapatin? Eikö sapatilla ole Jumalallista arvoa? Eikö sinulle ole merkitystä, että ehtoollisleipä ja -viini siunataan? Eikö niillä ole Jumalallista merkitystä? Eikö sinulle merkitse mitään se, että lapset siunataan (ei kasteta vauvoina, mutta siunataan)? Eikö lapset ole Jumalan lahja? Herran siunausta luetaan myös seurakunnassa, eikä se merkitse mitään? Samalla tavalla mielestäni sapattikynttilät voi siunata, jolloin kynttilätkin on pyhitetty sapattia varten.

        <<missä annettaisiin esineille arvoa jumalallisessa merkityksessä. >>

        Sapattikynttilöiden siunaus ei tarkoita sitä, että niistä tuli Jumalia tai Jumalaan verrattavia. Sapattikynttilöiden siunaus tarkoittaa vain sitä, että niitä käytetään pyhän sapattina.


      • No_häh
        Yksi_usko kirjoitti:

        Eikö sinulle merkitse mitään se, että Jumala on siunannut sapatin? Eikö sapatilla ole Jumalallista arvoa? Eikö sinulle ole merkitystä, että ehtoollisleipä ja -viini siunataan? Eikö niillä ole Jumalallista merkitystä? Eikö sinulle merkitse mitään se, että lapset siunataan (ei kasteta vauvoina, mutta siunataan)? Eikö lapset ole Jumalan lahja? Herran siunausta luetaan myös seurakunnassa, eikä se merkitse mitään? Samalla tavalla mielestäni sapattikynttilät voi siunata, jolloin kynttilätkin on pyhitetty sapattia varten.

        <<missä annettaisiin esineille arvoa jumalallisessa merkityksessä. >>

        Sapattikynttilöiden siunaus ei tarkoita sitä, että niistä tuli Jumalia tai Jumalaan verrattavia. Sapattikynttilöiden siunaus tarkoittaa vain sitä, että niitä käytetään pyhän sapattina.

        Olen Jarin kanssa samaa mieltä tästä asiasta. Kysyt Jarilta mutta tuon oman näkemykseni esiin.

        "Eikö sinulle merkitse mitään se, että Jumala on siunannut sapatin? "

        Merkitsee jotain.

        "Eikö sapatilla ole Jumalallista arvoa? "

        Määrittele mitä tarkoittaa Jumalallinen arvo.

        "Eikö sinulle ole merkitystä, että ehtoollisleipä ja -viini siunataan?"

        Ei ole. En käy ehtoollisella. Perustele miksi ehtoollinen tapahtui ja miksi ehtoollista pitäisi viettää.

        "Eikö niillä ole Jumalallista merkitystä?"

        Määrittele Jumalallinen merkitys.

        "Eikö sinulle merkitse mitään se, että lapset siunataan (ei kasteta vauvoina, mutta siunataan)? "

        Ei. Minulla ei ole lapsia. Mutta jos olisi, niin merkitsisi varmasti jotain.



        "Eikö lapset ole Jumalan lahja? "

        Näin väitetään.

        "Herran siunausta luetaan myös seurakunnassa, eikä se merkitse mitään? "

        Ei. Se on turhaa hokemaa.

        "Samalla tavalla mielestäni sapattikynttilät voi siunata, jolloin kynttilätkin on pyhitetty sapattia varten. "

        Ei minusta.

        "Sapattikynttilöiden siunaus ei tarkoita sitä, että niistä tuli Jumalia tai Jumalaan verrattavia. Sapattikynttilöiden siunaus tarkoittaa vain sitä, että niitä käytetään pyhän sapattina."

        Keksitkö tämän ihan itse?


      • No_häh kirjoitti:

        Olen Jarin kanssa samaa mieltä tästä asiasta. Kysyt Jarilta mutta tuon oman näkemykseni esiin.

        "Eikö sinulle merkitse mitään se, että Jumala on siunannut sapatin? "

        Merkitsee jotain.

        "Eikö sapatilla ole Jumalallista arvoa? "

        Määrittele mitä tarkoittaa Jumalallinen arvo.

        "Eikö sinulle ole merkitystä, että ehtoollisleipä ja -viini siunataan?"

        Ei ole. En käy ehtoollisella. Perustele miksi ehtoollinen tapahtui ja miksi ehtoollista pitäisi viettää.

        "Eikö niillä ole Jumalallista merkitystä?"

        Määrittele Jumalallinen merkitys.

        "Eikö sinulle merkitse mitään se, että lapset siunataan (ei kasteta vauvoina, mutta siunataan)? "

        Ei. Minulla ei ole lapsia. Mutta jos olisi, niin merkitsisi varmasti jotain.



        "Eikö lapset ole Jumalan lahja? "

        Näin väitetään.

        "Herran siunausta luetaan myös seurakunnassa, eikä se merkitse mitään? "

        Ei. Se on turhaa hokemaa.

        "Samalla tavalla mielestäni sapattikynttilät voi siunata, jolloin kynttilätkin on pyhitetty sapattia varten. "

        Ei minusta.

        "Sapattikynttilöiden siunaus ei tarkoita sitä, että niistä tuli Jumalia tai Jumalaan verrattavia. Sapattikynttilöiden siunaus tarkoittaa vain sitä, että niitä käytetään pyhän sapattina."

        Keksitkö tämän ihan itse?

        <<Määrittele mitä tarkoittaa Jumalallinen arvo.>>

        Jumalan tekemä ja siksi arvokas.

        <<Perustele miksi ehtoollinen tapahtui ja miksi ehtoollista pitäisi viettää.>>

        Jeesus käski ja antoi esimerkin.

        <<Määrittele Jumalallinen merkitys.>>

        Käytetään Jumalan palvomisessa.

        <<Keksitkö tämän ihan itse? >>

        En varmaankaan.


      • No_häh
        Yksi_usko kirjoitti:

        <<Määrittele mitä tarkoittaa Jumalallinen arvo.>>

        Jumalan tekemä ja siksi arvokas.

        <<Perustele miksi ehtoollinen tapahtui ja miksi ehtoollista pitäisi viettää.>>

        Jeesus käski ja antoi esimerkin.

        <<Määrittele Jumalallinen merkitys.>>

        Käytetään Jumalan palvomisessa.

        <<Keksitkö tämän ihan itse? >>

        En varmaankaan.

        Tällöin sapatilla voi olla Jumalallinen arvo niille, ketkä näin päättävät uskoa. Jos joku ei usko sapattiin, niin hänellä ei sille ole Jumalallista arvoa, esim Helluntailaisille. Myöskään ei-uskoville Jumalalla ei ole Jumalallista arvoa. Toisaalta sapattiin voi uskoa monella eri tavalla. Adventistit viettävät sitä edelleen viikon seitsemäntenä päivänä.

        Jotkut muut sanovat, että sapatti on Jumalan lepoa joka päivä. Onko tällainen sapatti osa Jumalan arvoa?

        Tosin en ole samaa mieltä kanssasi siitä, mikä on Jumalallinen arvo. Jos arvo-sanaa käsitellään osana Jumalan arvoja, voisi sapatti olla osa hänen arvojaan, jos oletetaan, että sapattia ei kumottu ristillä. Toisaalta Jumalala on ollut hieman eri arvo sapatille kuin esim adventisteilla. Jos taas arvo-sana tarkoitta jonkin asian määrällistä arvoa tai suuruutta, niin sapatilla on ilman muuta Jumalalle vähintäänkin tunnearvoa mutta myös mahdollisesti suurempaakin tärkeyttä, sillä pyhittihän hän sapatin Edenissä oman leponsa muistoksi. Onko Jumalallinen arvo sitten sama kuin ihmisten arvo? Ei välttämättä, kuten tässä kirjoituksessa on käynyt ilmi. Jumalan omien sanojen mukaan sapatti oli ensin Jumalan oma juttu Edenissä, josta hän sanoi, että pyhitti sen leponsa tähden. Sitten hän antoi sen liittonsa merkiksi, koska hän lepäsi Edenissä luomisensa jälkeen. Se oli annettu myöskin egyptistä lähtemisen muistoksi ihmisille. Adventistit taas arvottavat sapattia olemasa olevana tapana ja luomisen muistona. Luterilaiset taas juutalaisena tapana joka ei ole enää kristityille voimassa. Jotkut muut taas uskovat sapatin olevan Jeesuksen antama ikuinen lepo. Mitä Jumala tästä viimeisimmästä sitten sanoo?

        Kuten huomaamme, ihmisten sapatille antama arvo vaihtelee eikä ole aina sama arvo kuin Jumalalla on.

        Eikö Jumalallista arvoa pitäisi kutsua sellaiseksi arvosi, jonka Jumala on sille antanut eikä sellaiseksi, jona ihminen sitä pitää?

        Ehtoollisesta: eikö Jeesus sanonut, että aina kun te teette tämän, tehkää se minun muistokseni. Hän ei sanonut tehkää tämä aina vaan hän sanoi silloin kun teette niin silloin tehkää se minun muistokseni. Minä en tee, joten en tee sitä hänen muistokseenkaan. Turha tapa. Ei ole siis Jeesuksen käsky että ehtoollisella pitäisi käydä. Taas yksi tapa.

        Jeesuksen esimerkki ei ollut jalkojen pesussa että peskää toistenne jalkoja vaan se,että palvelkaa toisianne. Jeesuksen esimerkki ei ollut leivän ja viinin nauttiminen vaan se, että samaistuisimme hänen ristinkuolemaansa. Jalkojen pesu, ehtollisleivän syöminen ja ehtoollisviinin juominen ovat turhia rituaaleja, paitsi niille, jotka eivät kykene muutoin olemaan toisten palvelijoita sekä samaistumaan Jeesuksen kuolemaan. Tosin, jalkojen pesulla ei pelastusta saavuteta. Se on yksistään uskon teoksi aivan riittämätön.

        Jumalallinen merkitys ei ole sama kuin "käytetään Jumalan palvomisessa". Aika suppea määritelmä Jumalallisuudesta. Jumalasta, joka on niin suuri ja laaja, että emme pysty häntä käsittämään, kuten useasti olet täällä toistellut. Jumalallisuuden pitäisi kuvata tätä Jumalaa. Tällöin merkityksenkin pitäisi olla paljon suurempi kuin vain se että "käytetään Jumalan palvomisessa". Ainakin tämän keksit ihan itse.


    • Jeesus siunasi ehtoollisleivän. Ja nyt tämäkin yritetään kumota järkeisopilla.

      Pitääkö kaikki aina selittää järjellä?

    • >>Adventtikirkossa ei ole mitään sellaista teologiassa missä annettaisiin esineille arvoa jumalallisessa merkityksessä. Ei missään ole vähääkään mitään sellaista.>>

      Täytyy sitten välttää Adventtikirkkoa.

      • Kyllä adventtikirkossa ehtoollisleipä ja viini (rypälemenu) siunataan. Samoin yleensä pyhitetään sapattia, koska Jumala on siunannut tämän päivän. Monet adventistit siunaavat myös ruokansa. Myös lähetystyöntekijät ja pastorit siunataan virkaan, lapset siunataan koulutielle jne...


      • Adviss
        Yksi_usko kirjoitti:

        Kyllä adventtikirkossa ehtoollisleipä ja viini (rypälemenu) siunataan. Samoin yleensä pyhitetään sapattia, koska Jumala on siunannut tämän päivän. Monet adventistit siunaavat myös ruokansa. Myös lähetystyöntekijät ja pastorit siunataan virkaan, lapset siunataan koulutielle jne...

        Ensinnäkin, sinulta menee nyt sekaisin pyhittäminen/pyhitys ja siunaaminen/siunaus. Ne ovat täysin eri asioita.

        Toiseksi, eikös kaikki asiat pitänyt koetella Raamattua vasten? Mikset ole sitten tehnyt tässä kohden niin?

        Aina kun ihminen siunaa Raamatussa jotakin, hän tekee sen joko pyytäen siunausta Jumalalta tai luetellen (toivottaen) hyviä asioita siunauksen kohteelle, AINA ihmiselle. EI KOSKAAN materiaaleille, kuten kynttilöille.

        VAIN Jumala siunaa Raamatussa muuta kuin ihmisiä: karjaa, satoa, asumuksen, maan, yms. Se on siis varattu Jumalan käyttöön.

        Ainoa kerta kun ihminen Siunaa Raamatussa jotakin muuta kuin ihmisiä, on se silloin kun Jumalan profeetta Samuel siunaa uhrin. Uhrin, joka on Jumalan. Oletko sinä Jumalan profeetta? Ovatko kynttilät Jumalan asettamia asioita niinkuin uhrit olivat?

        Oletko löytänyt Raamatusta ainuttakaan kohtaa, jossa ihminen pyytää siunausta/siunaa materialistisia asioita, kuten kynttilöitä?

        Minä en ole.

        Kun et kerran toimi Raamatun mukaisesti, toimit omassa voimassasi, eli kyse on ihmisten keksimästä jutusta. Taas vain yksi turha itsekeksitty rituaali, jota Jumala ei tarvitse.

        Osaa ne juutalaiset näköjään vieläkin perinnäissääntönsä.


      • Adviss kirjoitti:

        Ensinnäkin, sinulta menee nyt sekaisin pyhittäminen/pyhitys ja siunaaminen/siunaus. Ne ovat täysin eri asioita.

        Toiseksi, eikös kaikki asiat pitänyt koetella Raamattua vasten? Mikset ole sitten tehnyt tässä kohden niin?

        Aina kun ihminen siunaa Raamatussa jotakin, hän tekee sen joko pyytäen siunausta Jumalalta tai luetellen (toivottaen) hyviä asioita siunauksen kohteelle, AINA ihmiselle. EI KOSKAAN materiaaleille, kuten kynttilöille.

        VAIN Jumala siunaa Raamatussa muuta kuin ihmisiä: karjaa, satoa, asumuksen, maan, yms. Se on siis varattu Jumalan käyttöön.

        Ainoa kerta kun ihminen Siunaa Raamatussa jotakin muuta kuin ihmisiä, on se silloin kun Jumalan profeetta Samuel siunaa uhrin. Uhrin, joka on Jumalan. Oletko sinä Jumalan profeetta? Ovatko kynttilät Jumalan asettamia asioita niinkuin uhrit olivat?

        Oletko löytänyt Raamatusta ainuttakaan kohtaa, jossa ihminen pyytää siunausta/siunaa materialistisia asioita, kuten kynttilöitä?

        Minä en ole.

        Kun et kerran toimi Raamatun mukaisesti, toimit omassa voimassasi, eli kyse on ihmisten keksimästä jutusta. Taas vain yksi turha itsekeksitty rituaali, jota Jumala ei tarvitse.

        Osaa ne juutalaiset näköjään vieläkin perinnäissääntönsä.

        <<Ensinnäkin, sinulta menee nyt sekaisin pyhittäminen/pyhitys ja siunaaminen/siunaus. Ne ovat täysin eri asioita.>>

        Ai niinkö? Jos osaat erottaa nämä kaksi asiaa tarkasti toisistaan, niin kerro se minulla ja monelle muullekin. Alla kuitenkin jotain avuja, jos tarvitset. Mutta tuskin tarvitset, kun olet niin varma asiasta, joten mitä nämä tarkoittavat? Kerro minulle.

        "Siunaus uskonnollisena käsitteenä tarkoittaa varsinaisesti Jumalan suomaa hyvyyttä, menestystä, varjelusta tai armoa, mutta sanaa käytetään myös varsinkin papin jumalan­palveluksen tai kirkollisen toimituksen yhteydessä lausumasta rukouksesta, joissa pyydetään Jumalalta tai toivotetaan. Tavallisimmin siunausta pyydetään läsnä olevalle seura­kunnalle, mutta sitä voidaan rukoilla myös esimerkiksi paikalle tai rakennukselle.
        Kristillisen käsityksen mukaan siunaus on Jumalan läsnäoloa ja huolenpitoa tässä maailmassa. Siunaus tarkoittaa Vanhassa testamentissa varsinkin jälkeläisten ja oman maan saamista.

        Luterilaiselle kirkolle siunauksen teologia on selvittämätön kysymys eli on epäselvää, mikä on siunaus, kuka siunaa ja kenelle siunaus kuuluu." (Wikipedian linkistä: Siunaus)

        "Pyhitys (hepreaksi ‏קדיש‎, kadash, kreik. hagiadzoo) myös hengellinen kasvu, on tapahtuma uskovan elämässä, jossa itse uskova tai jokin muu asia erotetaan Pyhäksi Jumalalle epäpyhästä. Kristillisyydessä pyhityksen vaikuttaa Pyhä Henki. Uskovan elämässä pyhitys on, tai tulisi olla, jatkuva tapahtuma. Pyhitys on liitto Jumalan kanssa. Pyhityksen kautta uskovan elämä on vapautettu pyhän piiriin. Se on Jumalalle erotettua ja Jumalan omaa. Pyhitys on myös katumusta ja parannusta; epäpyhästä elämän tavasta, tottumuksesta, sanoista, teoista, ajatuksista, näennäisestä uskosta, harhaluulosta tai epäuskosta. (Wikipedian artikkelista: Pyhitys)

        Toiset pyhittävät kodin, toiset siunaavat sen. "Kodin pyhittäminen on ortodoksisen kirkon kirkollinen toimitus. Ortodoksisessa kirkossa pyhitetään monenlaisia maallisiakin asioita. Kirkollisten kohteiden lisäksi pyhitetään esimerkiksi koteja, työpaikkoja, autoja ja muita kulkuvälineitä jne. Ortodoksinen kirkko käyttää mieluummin termiä kodin pyhittäminen kuin luterilaisten käyttämää termiä kodin siunaaminen. Toinen ortodoksien käyttämä termi on myös kodin vihkiminen. "

        <<Toiseksi, eikös kaikki asiat pitänyt koetella Raamattua vasten? Mikset ole sitten tehnyt tässä kohden niin?>>

        Niin Raamatussa ei varsinaisesti mainita kodin sapattikynttilöiden siunaamisesta. Milloin tapa on tullut juutalaisuuteen? Oliko tapa jo Jeesuksen aikana??? Monta kyssäriä siis. Tapa kuitenkin korostaa Jumalaa ja Jumalan arvoa ihan käytännössä, joten pyhittäminen ja siunaus kodissa - erottamien pyhään tarkoitukseen - ei liene pahasta kuitenkaan.

        <<Aina kun ihminen siunaa Raamatussa jotakin, hän tekee sen joko pyytäen siunausta Jumalalta tai luetellen (toivottaen) hyviä asioita siunauksen kohteelle, AINA ihmiselle. EI KOSKAAN materiaaleille, kuten kynttilöille.>>

        Voihan sen ajatella noinkin. Asiasta on kuitenkin montaa mieltä kuin on miestäkin tai naistakin. Eihän kenenkään tarvitse siunata kynttilöitä, jos eivät tunne sitä tapaa omaksensa. Itsekin mietin tapaa. Olisihan se kaunis tapa.

        <<VAIN Jumala siunaa Raamatussa muuta kuin ihmisiä: karjaa, satoa, asumuksen, maan, yms. Se on siis varattu Jumalan käyttöön.>>

        Voi sentään. Kyllähän papit siunaavat lapsia koulutielle, ehtoollisleivät siunataan jne. Jos olemme nykyrabbien ja -pappien kanssa veljiä ja sisaria keskenämme, niin voin siunata hyvin sapattikynttiläni. Voin hoitaa kodissani tätä "papin" virkaa vallan mainiosti.:)

        <<Ainoa kerta kun ihminen Siunaa Raamatussa jotakin muuta kuin ihmisiä, on se silloin kun Jumalan profeetta Samuel siunaa uhrin. Uhrin, joka on Jumalan. Oletko sinä Jumalan profeetta? Ovatko kynttilät Jumalan asettamia asioita niinkuin uhrit olivat?>>

        En ole Jumalan profeetta, mutta olen kyllä eri mieltä koko asiasta kanssasi.

        <<Oletko löytänyt Raamatusta ainuttakaan kohtaa, jossa ihminen pyytää siunausta/siunaa materialistisia asioita, kuten kynttilöitä?
        Minä en ole. >>

        Eiköhän Raamattu ole täynnä niitä ihmisiä, jotka pyytävät Jumalalta siunausta. Mitä kynttilöihin tulee, niin olisiko pyhäkön kynttilätkin olleet siunattuja ja siihen tarkoitukseen pyhitettyjä?

        <<Kun et kerran toimi Raamatun mukaisesti, toimit omassa voimassasi, eli kyse on ihmisten keksimästä jutusta. Taas vain yksi turha itsekeksitty rituaali, jota Jumala ei tarvitse.>>

        Höpsis lähti hupsalaan… Totta kait voin siunata kynttilät niin halutessani. En kysele sitä sinulta. Se on minun ja Jumalan välinen asia - ei kuulu sinulle. Kysymykseni oli, että siunaatteko kynttilöitä. Selväksi tuli, että sinä et siunaa.

        Osaa ne juutalaiset näköjään vieläkin perinnäissääntönsä. >>

        Lähde: Wikipedian artikkelit Siunaus, Pyhitys, Kodin pyhittäminen


      • Adviss
        Yksi_usko kirjoitti:

        <<Ensinnäkin, sinulta menee nyt sekaisin pyhittäminen/pyhitys ja siunaaminen/siunaus. Ne ovat täysin eri asioita.>>

        Ai niinkö? Jos osaat erottaa nämä kaksi asiaa tarkasti toisistaan, niin kerro se minulla ja monelle muullekin. Alla kuitenkin jotain avuja, jos tarvitset. Mutta tuskin tarvitset, kun olet niin varma asiasta, joten mitä nämä tarkoittavat? Kerro minulle.

        "Siunaus uskonnollisena käsitteenä tarkoittaa varsinaisesti Jumalan suomaa hyvyyttä, menestystä, varjelusta tai armoa, mutta sanaa käytetään myös varsinkin papin jumalan­palveluksen tai kirkollisen toimituksen yhteydessä lausumasta rukouksesta, joissa pyydetään Jumalalta tai toivotetaan. Tavallisimmin siunausta pyydetään läsnä olevalle seura­kunnalle, mutta sitä voidaan rukoilla myös esimerkiksi paikalle tai rakennukselle.
        Kristillisen käsityksen mukaan siunaus on Jumalan läsnäoloa ja huolenpitoa tässä maailmassa. Siunaus tarkoittaa Vanhassa testamentissa varsinkin jälkeläisten ja oman maan saamista.

        Luterilaiselle kirkolle siunauksen teologia on selvittämätön kysymys eli on epäselvää, mikä on siunaus, kuka siunaa ja kenelle siunaus kuuluu." (Wikipedian linkistä: Siunaus)

        "Pyhitys (hepreaksi ‏קדיש‎, kadash, kreik. hagiadzoo) myös hengellinen kasvu, on tapahtuma uskovan elämässä, jossa itse uskova tai jokin muu asia erotetaan Pyhäksi Jumalalle epäpyhästä. Kristillisyydessä pyhityksen vaikuttaa Pyhä Henki. Uskovan elämässä pyhitys on, tai tulisi olla, jatkuva tapahtuma. Pyhitys on liitto Jumalan kanssa. Pyhityksen kautta uskovan elämä on vapautettu pyhän piiriin. Se on Jumalalle erotettua ja Jumalan omaa. Pyhitys on myös katumusta ja parannusta; epäpyhästä elämän tavasta, tottumuksesta, sanoista, teoista, ajatuksista, näennäisestä uskosta, harhaluulosta tai epäuskosta. (Wikipedian artikkelista: Pyhitys)

        Toiset pyhittävät kodin, toiset siunaavat sen. "Kodin pyhittäminen on ortodoksisen kirkon kirkollinen toimitus. Ortodoksisessa kirkossa pyhitetään monenlaisia maallisiakin asioita. Kirkollisten kohteiden lisäksi pyhitetään esimerkiksi koteja, työpaikkoja, autoja ja muita kulkuvälineitä jne. Ortodoksinen kirkko käyttää mieluummin termiä kodin pyhittäminen kuin luterilaisten käyttämää termiä kodin siunaaminen. Toinen ortodoksien käyttämä termi on myös kodin vihkiminen. "

        <<Toiseksi, eikös kaikki asiat pitänyt koetella Raamattua vasten? Mikset ole sitten tehnyt tässä kohden niin?>>

        Niin Raamatussa ei varsinaisesti mainita kodin sapattikynttilöiden siunaamisesta. Milloin tapa on tullut juutalaisuuteen? Oliko tapa jo Jeesuksen aikana??? Monta kyssäriä siis. Tapa kuitenkin korostaa Jumalaa ja Jumalan arvoa ihan käytännössä, joten pyhittäminen ja siunaus kodissa - erottamien pyhään tarkoitukseen - ei liene pahasta kuitenkaan.

        <<Aina kun ihminen siunaa Raamatussa jotakin, hän tekee sen joko pyytäen siunausta Jumalalta tai luetellen (toivottaen) hyviä asioita siunauksen kohteelle, AINA ihmiselle. EI KOSKAAN materiaaleille, kuten kynttilöille.>>

        Voihan sen ajatella noinkin. Asiasta on kuitenkin montaa mieltä kuin on miestäkin tai naistakin. Eihän kenenkään tarvitse siunata kynttilöitä, jos eivät tunne sitä tapaa omaksensa. Itsekin mietin tapaa. Olisihan se kaunis tapa.

        <<VAIN Jumala siunaa Raamatussa muuta kuin ihmisiä: karjaa, satoa, asumuksen, maan, yms. Se on siis varattu Jumalan käyttöön.>>

        Voi sentään. Kyllähän papit siunaavat lapsia koulutielle, ehtoollisleivät siunataan jne. Jos olemme nykyrabbien ja -pappien kanssa veljiä ja sisaria keskenämme, niin voin siunata hyvin sapattikynttiläni. Voin hoitaa kodissani tätä "papin" virkaa vallan mainiosti.:)

        <<Ainoa kerta kun ihminen Siunaa Raamatussa jotakin muuta kuin ihmisiä, on se silloin kun Jumalan profeetta Samuel siunaa uhrin. Uhrin, joka on Jumalan. Oletko sinä Jumalan profeetta? Ovatko kynttilät Jumalan asettamia asioita niinkuin uhrit olivat?>>

        En ole Jumalan profeetta, mutta olen kyllä eri mieltä koko asiasta kanssasi.

        <<Oletko löytänyt Raamatusta ainuttakaan kohtaa, jossa ihminen pyytää siunausta/siunaa materialistisia asioita, kuten kynttilöitä?
        Minä en ole. >>

        Eiköhän Raamattu ole täynnä niitä ihmisiä, jotka pyytävät Jumalalta siunausta. Mitä kynttilöihin tulee, niin olisiko pyhäkön kynttilätkin olleet siunattuja ja siihen tarkoitukseen pyhitettyjä?

        <<Kun et kerran toimi Raamatun mukaisesti, toimit omassa voimassasi, eli kyse on ihmisten keksimästä jutusta. Taas vain yksi turha itsekeksitty rituaali, jota Jumala ei tarvitse.>>

        Höpsis lähti hupsalaan… Totta kait voin siunata kynttilät niin halutessani. En kysele sitä sinulta. Se on minun ja Jumalan välinen asia - ei kuulu sinulle. Kysymykseni oli, että siunaatteko kynttilöitä. Selväksi tuli, että sinä et siunaa.

        Osaa ne juutalaiset näköjään vieläkin perinnäissääntönsä. >>

        Lähde: Wikipedian artikkelit Siunaus, Pyhitys, Kodin pyhittäminen

        En minä tarvitse opetusta siitä mikä on pyhittämista ja mikä siunausta. Sinä sanoit aiemmin, että siunaus on ikään kuin pyhittämistä ja käsittelet siunaus termiä muuallakin ikään kuin siunaaminen ja pyhittäminen olisi sama asia.

        "Niin Raamatussa ei varsinaisesti mainita kodin sapattikynttilöiden siunaamisesta. Milloin tapa on tullut juutalaisuuteen? Oliko tapa jo Jeesuksen aikana??? Monta kyssäriä siis. Tapa kuitenkin korostaa Jumalaa ja Jumalan arvoa ihan käytännössä, joten pyhittäminen ja siunaus kodissa - erottamien pyhään tarkoitukseen - ei liene pahasta kuitenkaan."

        Kyse on todellakin juutalaisesta perinnäissäännöstä, jota Raamattu ei tunne. Olemme näköjään samaa mieltä asiasta mutta pakanallisten tapojen noudattaminenko ei ole pahasta? Itse juurikin varoittelet ihmisiä viettämästä joulua ja joitakin muita kirkollisia juhlia.

        "Voihan sen ajatella noinkin. Asiasta on kuitenkin montaa mieltä kuin on miestäkin tai naistakin. Eihän kenenkään tarvitse siunata kynttilöitä, jos eivät tunne sitä tapaa omaksensa. Itsekin mietin tapaa. Olisihan se kaunis tapa."


        Niin, vain tapa. Eikä edes mitenkään raamatullinen. Miehet ja naiset voivat olla vaikka mitä mieltä mutta se ei tuota faktaa mihinkään muuta, että materialististen objektien siunaaminen ihmisten toimesta ei ole raamatullista.


        "<<VAIN Jumala siunaa Raamatussa muuta kuin ihmisiä: karjaa, satoa, asumuksen, maan, yms. Se on siis varattu Jumalan käyttöön.>>

        Voi sentään. Kyllähän papit siunaavat lapsia koulutielle, ehtoollisleivät siunataan jne. Jos olemme nykyrabbien ja -pappien kanssa veljiä ja sisaria keskenämme, niin voin siunata hyvin sapattikynttiläni. Voin hoitaa kodissani tätä "papin" virkaa vallan mainiosti.:)"

        Niinpä tekevät. Papit siunaavat ihmisiä, kuten Raamatussakin. Ehtoollisleivät siunasi Raamatussa Jeesus. Ei papit. Jumala ei ole antanut sellaista ohjetta eikä mallia, että ihmisen tulisi siunata muita kuin ihmisiä. Ei myöskään Jeesus. Kyse on ihmisten tavasta, jolla ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa.


        <<Oletko löytänyt Raamatusta ainuttakaan kohtaa, jossa ihminen pyytää siunausta/siunaa materialistisia asioita, kuten kynttilöitä?
        Minä en ole. >>

        Eiköhän Raamattu ole täynnä niitä ihmisiä, jotka pyytävät Jumalalta siunausta. Mitä kynttilöihin tulee, niin olisiko pyhäkön kynttilätkin olleet siunattuja ja siihen tarkoitukseen pyhitettyjä?"

        Kyllä, ihmiset pyytävät siunausta itselleen mutta minä sanoin, että ihmiset eivät pyydä siunausta/siunaa Raamatussa
        materialistisia asioita. Raamatusta ei löydy ainuttakaan ihmistä, joka siunaisi materialistisia objekteja. Asia on hyvin helppo tarkastaa sanahaulla koko Raamatusta.

        Kynttilöitä ei siunattu. Pyhäkkö oli täynnä kaikenlaista tavaraa ja astioita mutta kas kun yhtäkään niistä ei Raamatussa siunattu. Ei ainuttakaan!

        Kun asia ei kerran ole tuttu sinulle niin lue Raamatusta. 2.Moos.25:8 eteenpäin.

        "<<Kun et kerran toimi Raamatun mukaisesti, toimit omassa voimassasi, eli kyse on ihmisten keksimästä jutusta. Taas vain yksi turha itsekeksitty rituaali, jota Jumala ei tarvitse.>>

        Höpsis lähti hupsalaan… Totta kait voin siunata kynttilät niin halutessani. En kysele sitä sinulta. Se on minun ja Jumalan välinen asia - ei kuulu sinulle. Kysymykseni oli, että siunaatteko kynttilöitä. Selväksi tuli, että sinä et siunaa."

        En siunaa en. Tässä on kyse paljon suuremmasta asiasta kuin "vain" siitä kyttilöiden siunausrituaalista. Kyse on pakanallisesta juutalaisesta riitistä, jota myös juutalaisten perinnäissäännöksi kutsutaan. Ihmisten keksimistä säännöistä, joilla ei ole mitään tekemistä Jumalan tahdon kanssa. Jeesus oli ankarasti niitä vastaan. Seuraamalla juutalaisuutta ajaudut yhä kauemmas Raamatusta ja aivan huomaamattasi omaksut pakanallisia tapoja ja perinnäissääntöjä elämääsi.


      • kerettiläinen.ei-kirj
        Adviss kirjoitti:

        En minä tarvitse opetusta siitä mikä on pyhittämista ja mikä siunausta. Sinä sanoit aiemmin, että siunaus on ikään kuin pyhittämistä ja käsittelet siunaus termiä muuallakin ikään kuin siunaaminen ja pyhittäminen olisi sama asia.

        "Niin Raamatussa ei varsinaisesti mainita kodin sapattikynttilöiden siunaamisesta. Milloin tapa on tullut juutalaisuuteen? Oliko tapa jo Jeesuksen aikana??? Monta kyssäriä siis. Tapa kuitenkin korostaa Jumalaa ja Jumalan arvoa ihan käytännössä, joten pyhittäminen ja siunaus kodissa - erottamien pyhään tarkoitukseen - ei liene pahasta kuitenkaan."

        Kyse on todellakin juutalaisesta perinnäissäännöstä, jota Raamattu ei tunne. Olemme näköjään samaa mieltä asiasta mutta pakanallisten tapojen noudattaminenko ei ole pahasta? Itse juurikin varoittelet ihmisiä viettämästä joulua ja joitakin muita kirkollisia juhlia.

        "Voihan sen ajatella noinkin. Asiasta on kuitenkin montaa mieltä kuin on miestäkin tai naistakin. Eihän kenenkään tarvitse siunata kynttilöitä, jos eivät tunne sitä tapaa omaksensa. Itsekin mietin tapaa. Olisihan se kaunis tapa."


        Niin, vain tapa. Eikä edes mitenkään raamatullinen. Miehet ja naiset voivat olla vaikka mitä mieltä mutta se ei tuota faktaa mihinkään muuta, että materialististen objektien siunaaminen ihmisten toimesta ei ole raamatullista.


        "<<VAIN Jumala siunaa Raamatussa muuta kuin ihmisiä: karjaa, satoa, asumuksen, maan, yms. Se on siis varattu Jumalan käyttöön.>>

        Voi sentään. Kyllähän papit siunaavat lapsia koulutielle, ehtoollisleivät siunataan jne. Jos olemme nykyrabbien ja -pappien kanssa veljiä ja sisaria keskenämme, niin voin siunata hyvin sapattikynttiläni. Voin hoitaa kodissani tätä "papin" virkaa vallan mainiosti.:)"

        Niinpä tekevät. Papit siunaavat ihmisiä, kuten Raamatussakin. Ehtoollisleivät siunasi Raamatussa Jeesus. Ei papit. Jumala ei ole antanut sellaista ohjetta eikä mallia, että ihmisen tulisi siunata muita kuin ihmisiä. Ei myöskään Jeesus. Kyse on ihmisten tavasta, jolla ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa.


        <<Oletko löytänyt Raamatusta ainuttakaan kohtaa, jossa ihminen pyytää siunausta/siunaa materialistisia asioita, kuten kynttilöitä?
        Minä en ole. >>

        Eiköhän Raamattu ole täynnä niitä ihmisiä, jotka pyytävät Jumalalta siunausta. Mitä kynttilöihin tulee, niin olisiko pyhäkön kynttilätkin olleet siunattuja ja siihen tarkoitukseen pyhitettyjä?"

        Kyllä, ihmiset pyytävät siunausta itselleen mutta minä sanoin, että ihmiset eivät pyydä siunausta/siunaa Raamatussa
        materialistisia asioita. Raamatusta ei löydy ainuttakaan ihmistä, joka siunaisi materialistisia objekteja. Asia on hyvin helppo tarkastaa sanahaulla koko Raamatusta.

        Kynttilöitä ei siunattu. Pyhäkkö oli täynnä kaikenlaista tavaraa ja astioita mutta kas kun yhtäkään niistä ei Raamatussa siunattu. Ei ainuttakaan!

        Kun asia ei kerran ole tuttu sinulle niin lue Raamatusta. 2.Moos.25:8 eteenpäin.

        "<<Kun et kerran toimi Raamatun mukaisesti, toimit omassa voimassasi, eli kyse on ihmisten keksimästä jutusta. Taas vain yksi turha itsekeksitty rituaali, jota Jumala ei tarvitse.>>

        Höpsis lähti hupsalaan… Totta kait voin siunata kynttilät niin halutessani. En kysele sitä sinulta. Se on minun ja Jumalan välinen asia - ei kuulu sinulle. Kysymykseni oli, että siunaatteko kynttilöitä. Selväksi tuli, että sinä et siunaa."

        En siunaa en. Tässä on kyse paljon suuremmasta asiasta kuin "vain" siitä kyttilöiden siunausrituaalista. Kyse on pakanallisesta juutalaisesta riitistä, jota myös juutalaisten perinnäissäännöksi kutsutaan. Ihmisten keksimistä säännöistä, joilla ei ole mitään tekemistä Jumalan tahdon kanssa. Jeesus oli ankarasti niitä vastaan. Seuraamalla juutalaisuutta ajaudut yhä kauemmas Raamatusta ja aivan huomaamattasi omaksut pakanallisia tapoja ja perinnäissääntöjä elämääsi.

        "Seuraamalla juutalaisuutta ajaudut yhä kauemmas Raamatusta ja aivan huomaamattasi omaksut pakanallisia tapoja ja perinnäissääntöjä elämääsi."

        Mutta kun Yksi_uskosta ne t u n t u u niin hyviltä. Hänelle tulee ihan euforinen olo, kun hän suorittaa jotain "pyhiä" rituaalejaan...vähän niin kuin pilven polttajalle, joka valmistelee vesipiippuaan.

        http://www.vesipiippu.info/node/11

        Vesipiipun eli Shishan / Hookahin valmistelu ja käyttö
        Monille harjaantuneille vesipiippu –harrastajille piipun valmistelu käyttöä varten on tärkeä osa koko sessiota, jonka aikana rauhoitutaan ja rentoudutaan ennen varsinaista polttelua. Suurimmalle osalle aloittelijoista taas valmistelu on se vaihe, joka nostaa hikikarpalot pintaan ja aiheuttaa turhaa päänvaivaa. Onnistunut polttelusessio vaatii piipun kunnollisen valmistelun, johon kuuluu monia huomioitavia asioita.

        Yksi_uskolle tuottaa nyt kauheata päänvaivaa se, kun hän ei osaa, eikä tiedä, miten ne sapattikynttilät siunataan.

        No varmasti netistä löytyy jokin juutalaisen rabbin video, jossa on ohjeet sapattikynttilöiden siunaamiselle.


      • kerettiläinen.ei-kirj
        kerettiläinen.ei-kirj kirjoitti:

        "Seuraamalla juutalaisuutta ajaudut yhä kauemmas Raamatusta ja aivan huomaamattasi omaksut pakanallisia tapoja ja perinnäissääntöjä elämääsi."

        Mutta kun Yksi_uskosta ne t u n t u u niin hyviltä. Hänelle tulee ihan euforinen olo, kun hän suorittaa jotain "pyhiä" rituaalejaan...vähän niin kuin pilven polttajalle, joka valmistelee vesipiippuaan.

        http://www.vesipiippu.info/node/11

        Vesipiipun eli Shishan / Hookahin valmistelu ja käyttö
        Monille harjaantuneille vesipiippu –harrastajille piipun valmistelu käyttöä varten on tärkeä osa koko sessiota, jonka aikana rauhoitutaan ja rentoudutaan ennen varsinaista polttelua. Suurimmalle osalle aloittelijoista taas valmistelu on se vaihe, joka nostaa hikikarpalot pintaan ja aiheuttaa turhaa päänvaivaa. Onnistunut polttelusessio vaatii piipun kunnollisen valmistelun, johon kuuluu monia huomioitavia asioita.

        Yksi_uskolle tuottaa nyt kauheata päänvaivaa se, kun hän ei osaa, eikä tiedä, miten ne sapattikynttilät siunataan.

        No varmasti netistä löytyy jokin juutalaisen rabbin video, jossa on ohjeet sapattikynttilöiden siunaamiselle.

        Tätä sapattikynttilöiden siunaamista voisi verrata myös esileikkiin. Joillekin se esileikki on välttämätön osa "toimitusta", kun taas jotkut toiset haluavat vain käydä suoraan asiaan.

        Sitten on myös niitä, joita ei kiinnosta koko "toimitus"...tai pilvenpolttelukaan...vaan viettävät aivan onnellista elämää ilman kumpaakaan.

        Se on ihan pelkkä persoonallisuuskysymys, mistä kukin oman euforiansa saa, joten ei pitäisi esittää omia mieltymyksiään kaikkia koskevina sääntöinä. Jotkut ovat rituaali-ihmisiä ja nauttivat niistä, toisille taas toisten rituaalit ovat pelkkää tylsää pakkopullaa.

        Itse muistan, kun koulussa laulettiin aina kevätjuhlassa Suvivirsi ja ajattelin mielessäni, että eikö se millonkaan lopu...


      • Adviss kirjoitti:

        En minä tarvitse opetusta siitä mikä on pyhittämista ja mikä siunausta. Sinä sanoit aiemmin, että siunaus on ikään kuin pyhittämistä ja käsittelet siunaus termiä muuallakin ikään kuin siunaaminen ja pyhittäminen olisi sama asia.

        "Niin Raamatussa ei varsinaisesti mainita kodin sapattikynttilöiden siunaamisesta. Milloin tapa on tullut juutalaisuuteen? Oliko tapa jo Jeesuksen aikana??? Monta kyssäriä siis. Tapa kuitenkin korostaa Jumalaa ja Jumalan arvoa ihan käytännössä, joten pyhittäminen ja siunaus kodissa - erottamien pyhään tarkoitukseen - ei liene pahasta kuitenkaan."

        Kyse on todellakin juutalaisesta perinnäissäännöstä, jota Raamattu ei tunne. Olemme näköjään samaa mieltä asiasta mutta pakanallisten tapojen noudattaminenko ei ole pahasta? Itse juurikin varoittelet ihmisiä viettämästä joulua ja joitakin muita kirkollisia juhlia.

        "Voihan sen ajatella noinkin. Asiasta on kuitenkin montaa mieltä kuin on miestäkin tai naistakin. Eihän kenenkään tarvitse siunata kynttilöitä, jos eivät tunne sitä tapaa omaksensa. Itsekin mietin tapaa. Olisihan se kaunis tapa."


        Niin, vain tapa. Eikä edes mitenkään raamatullinen. Miehet ja naiset voivat olla vaikka mitä mieltä mutta se ei tuota faktaa mihinkään muuta, että materialististen objektien siunaaminen ihmisten toimesta ei ole raamatullista.


        "<<VAIN Jumala siunaa Raamatussa muuta kuin ihmisiä: karjaa, satoa, asumuksen, maan, yms. Se on siis varattu Jumalan käyttöön.>>

        Voi sentään. Kyllähän papit siunaavat lapsia koulutielle, ehtoollisleivät siunataan jne. Jos olemme nykyrabbien ja -pappien kanssa veljiä ja sisaria keskenämme, niin voin siunata hyvin sapattikynttiläni. Voin hoitaa kodissani tätä "papin" virkaa vallan mainiosti.:)"

        Niinpä tekevät. Papit siunaavat ihmisiä, kuten Raamatussakin. Ehtoollisleivät siunasi Raamatussa Jeesus. Ei papit. Jumala ei ole antanut sellaista ohjetta eikä mallia, että ihmisen tulisi siunata muita kuin ihmisiä. Ei myöskään Jeesus. Kyse on ihmisten tavasta, jolla ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa.


        <<Oletko löytänyt Raamatusta ainuttakaan kohtaa, jossa ihminen pyytää siunausta/siunaa materialistisia asioita, kuten kynttilöitä?
        Minä en ole. >>

        Eiköhän Raamattu ole täynnä niitä ihmisiä, jotka pyytävät Jumalalta siunausta. Mitä kynttilöihin tulee, niin olisiko pyhäkön kynttilätkin olleet siunattuja ja siihen tarkoitukseen pyhitettyjä?"

        Kyllä, ihmiset pyytävät siunausta itselleen mutta minä sanoin, että ihmiset eivät pyydä siunausta/siunaa Raamatussa
        materialistisia asioita. Raamatusta ei löydy ainuttakaan ihmistä, joka siunaisi materialistisia objekteja. Asia on hyvin helppo tarkastaa sanahaulla koko Raamatusta.

        Kynttilöitä ei siunattu. Pyhäkkö oli täynnä kaikenlaista tavaraa ja astioita mutta kas kun yhtäkään niistä ei Raamatussa siunattu. Ei ainuttakaan!

        Kun asia ei kerran ole tuttu sinulle niin lue Raamatusta. 2.Moos.25:8 eteenpäin.

        "<<Kun et kerran toimi Raamatun mukaisesti, toimit omassa voimassasi, eli kyse on ihmisten keksimästä jutusta. Taas vain yksi turha itsekeksitty rituaali, jota Jumala ei tarvitse.>>

        Höpsis lähti hupsalaan… Totta kait voin siunata kynttilät niin halutessani. En kysele sitä sinulta. Se on minun ja Jumalan välinen asia - ei kuulu sinulle. Kysymykseni oli, että siunaatteko kynttilöitä. Selväksi tuli, että sinä et siunaa."

        En siunaa en. Tässä on kyse paljon suuremmasta asiasta kuin "vain" siitä kyttilöiden siunausrituaalista. Kyse on pakanallisesta juutalaisesta riitistä, jota myös juutalaisten perinnäissäännöksi kutsutaan. Ihmisten keksimistä säännöistä, joilla ei ole mitään tekemistä Jumalan tahdon kanssa. Jeesus oli ankarasti niitä vastaan. Seuraamalla juutalaisuutta ajaudut yhä kauemmas Raamatusta ja aivan huomaamattasi omaksut pakanallisia tapoja ja perinnäissääntöjä elämääsi.

        En minä tarvitse opetusta siitä mikä on pyhittämista ja mikä siunausta. Sinä sanoit aiemmin, että siunaus on ikään kuin pyhittämistä ja käsittelet siunaus termiä muuallakin ikään kuin siunaaminen ja pyhittäminen olisi sama asia.

        "Niin Raamatussa ei varsinaisesti mainita kodin sapattikynttilöiden siunaamisesta. Milloin tapa on tullut juutalaisuuteen? Oliko tapa jo Jeesuksen aikana??? Monta kyssäriä siis. Tapa kuitenkin korostaa Jumalaa ja Jumalan arvoa ihan käytännössä, joten pyhittäminen ja siunaus kodissa - erottamien pyhään tarkoitukseen - ei liene pahasta kuitenkaan."

        Kyse on todellakin juutalaisesta perinnäissäännöstä, jota Raamattu ei tunne. Olemme näköjään samaa mieltä asiasta mutta pakanallisten tapojen noudattaminenko ei ole pahasta? Itse juurikin varoittelet ihmisiä viettämästä joulua ja joitakin muita kirkollisia juhlia.

        "Voihan sen ajatella noinkin. Asiasta on kuitenkin montaa mieltä kuin on miestäkin tai naistakin. Eihän kenenkään tarvitse siunata kynttilöitä, jos eivät tunne sitä tapaa omaksensa. Itsekin mietin tapaa. Olisihan se kaunis tapa."

        Niin, vain tapa. Eikä edes mitenkään raamatullinen. Miehet ja naiset voivat olla vaikka mitä mieltä mutta se ei tuota faktaa mihinkään muuta, että materialististen objektien siunaaminen ihmisten toimesta ei ole raamatullista.

        "<<VAIN Jumala siunaa Raamatussa muuta kuin ihmisiä: karjaa, satoa, asumuksen, maan, yms. Se on siis varattu Jumalan käyttöön.>>

        Jumalan siunaus näkyy esim. satona. Mutta me pyydämme kuitenkin siunausta. Eikö niin?

        <<Ehtoollisleivät siunasi Raamatussa Jeesus. Ei papit. Jumala ei ole antanut sellaista ohjetta eikä mallia, että ihmisen tulisi siunata muita kuin ihmisiä. Ei myöskään Jeesus. Kyse on ihmisten tavasta, jolla ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa.<>

        Jeesus antoi kuitenkin esimerkin. Kyllä ehtoollisleipä ja viini tulee siunata tai siis pyytää niille Jumalan siunausta eli että Jumala siunaisi ne.

        <<Kynttilöitä ei siunattu.>>

        Ok.

        <<Kun et kerran toimi Raamatun mukaisesti, toimit omassa voimassasi, eli kyse on ihmisten keksimästä jutusta. Taas vain yksi turha itsekeksitty rituaali, jota Jumala ei tarvitse.>>

        Ei Jumala tarvitse, mutta mitä pahaa siinä on, sillä tapa korostaa kuitenkin Jumalaa?

        << Kyse on pakanallisesta juutalaisesta riitistä, jota myös juutalaisten perinnäissäännöksi kutsutaan. Ihmisten keksimistä säännöistä, joilla ei ole mitään tekemistä Jumalan tahdon kanssa. Jeesus oli ankarasti niitä vastaan. Seuraamalla juutalaisuutta ajaudut yhä kauemmas Raamatusta ja aivan huomaamattasi omaksut pakanallisia tapoja ja perinnäissääntöjä elämääsi. >>

        Jos Messiaaniset juutalaiset siunaavat kynttilät, niin voin minäkin. Ei Raamatussa kielletä kynttilöiden siunaamista.


      • kerettiläinen.ei-kirj kirjoitti:

        Tätä sapattikynttilöiden siunaamista voisi verrata myös esileikkiin. Joillekin se esileikki on välttämätön osa "toimitusta", kun taas jotkut toiset haluavat vain käydä suoraan asiaan.

        Sitten on myös niitä, joita ei kiinnosta koko "toimitus"...tai pilvenpolttelukaan...vaan viettävät aivan onnellista elämää ilman kumpaakaan.

        Se on ihan pelkkä persoonallisuuskysymys, mistä kukin oman euforiansa saa, joten ei pitäisi esittää omia mieltymyksiään kaikkia koskevina sääntöinä. Jotkut ovat rituaali-ihmisiä ja nauttivat niistä, toisille taas toisten rituaalit ovat pelkkää tylsää pakkopullaa.

        Itse muistan, kun koulussa laulettiin aina kevätjuhlassa Suvivirsi ja ajattelin mielessäni, että eikö se millonkaan lopu...

        <<Itse muistan, kun koulussa laulettiin aina kevätjuhlassa Suvivirsi ja ajattelin mielessäni, että eikö se millonkaan lopu... >>

        Minä puolestani rakastin suvivirttä.:)


      • Yksi_usko kirjoitti:

        En minä tarvitse opetusta siitä mikä on pyhittämista ja mikä siunausta. Sinä sanoit aiemmin, että siunaus on ikään kuin pyhittämistä ja käsittelet siunaus termiä muuallakin ikään kuin siunaaminen ja pyhittäminen olisi sama asia.

        "Niin Raamatussa ei varsinaisesti mainita kodin sapattikynttilöiden siunaamisesta. Milloin tapa on tullut juutalaisuuteen? Oliko tapa jo Jeesuksen aikana??? Monta kyssäriä siis. Tapa kuitenkin korostaa Jumalaa ja Jumalan arvoa ihan käytännössä, joten pyhittäminen ja siunaus kodissa - erottamien pyhään tarkoitukseen - ei liene pahasta kuitenkaan."

        Kyse on todellakin juutalaisesta perinnäissäännöstä, jota Raamattu ei tunne. Olemme näköjään samaa mieltä asiasta mutta pakanallisten tapojen noudattaminenko ei ole pahasta? Itse juurikin varoittelet ihmisiä viettämästä joulua ja joitakin muita kirkollisia juhlia.

        "Voihan sen ajatella noinkin. Asiasta on kuitenkin montaa mieltä kuin on miestäkin tai naistakin. Eihän kenenkään tarvitse siunata kynttilöitä, jos eivät tunne sitä tapaa omaksensa. Itsekin mietin tapaa. Olisihan se kaunis tapa."

        Niin, vain tapa. Eikä edes mitenkään raamatullinen. Miehet ja naiset voivat olla vaikka mitä mieltä mutta se ei tuota faktaa mihinkään muuta, että materialististen objektien siunaaminen ihmisten toimesta ei ole raamatullista.

        "<<VAIN Jumala siunaa Raamatussa muuta kuin ihmisiä: karjaa, satoa, asumuksen, maan, yms. Se on siis varattu Jumalan käyttöön.>>

        Jumalan siunaus näkyy esim. satona. Mutta me pyydämme kuitenkin siunausta. Eikö niin?

        <<Ehtoollisleivät siunasi Raamatussa Jeesus. Ei papit. Jumala ei ole antanut sellaista ohjetta eikä mallia, että ihmisen tulisi siunata muita kuin ihmisiä. Ei myöskään Jeesus. Kyse on ihmisten tavasta, jolla ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa.<>

        Jeesus antoi kuitenkin esimerkin. Kyllä ehtoollisleipä ja viini tulee siunata tai siis pyytää niille Jumalan siunausta eli että Jumala siunaisi ne.

        <<Kynttilöitä ei siunattu.>>

        Ok.

        <<Kun et kerran toimi Raamatun mukaisesti, toimit omassa voimassasi, eli kyse on ihmisten keksimästä jutusta. Taas vain yksi turha itsekeksitty rituaali, jota Jumala ei tarvitse.>>

        Ei Jumala tarvitse, mutta mitä pahaa siinä on, sillä tapa korostaa kuitenkin Jumalaa?

        << Kyse on pakanallisesta juutalaisesta riitistä, jota myös juutalaisten perinnäissäännöksi kutsutaan. Ihmisten keksimistä säännöistä, joilla ei ole mitään tekemistä Jumalan tahdon kanssa. Jeesus oli ankarasti niitä vastaan. Seuraamalla juutalaisuutta ajaudut yhä kauemmas Raamatusta ja aivan huomaamattasi omaksut pakanallisia tapoja ja perinnäissääntöjä elämääsi. >>

        Jos Messiaaniset juutalaiset siunaavat kynttilät, niin voin minäkin. Ei Raamatussa kielletä kynttilöiden siunaamista.

        Anteeksi, tuohon alkuun jäi tekstiä, joka piti poistaa.


    • outoapyhitystä

      Mitä hyötyä on pyhittää sapatti, jos rikkoo sapattikäskyä polttamalla kynttilää? Silloinhan sapatti on pelkkä oppi josta on kiva kiistellä ja hurskastella, mutta jota ei kuitenkaan vietä raamatullisesti. Silloin on vain itse keksinyt opin, että tässä pyhitän sapatin touhuamalla sitä ja tätä eikä sillä ole mitään tekemistä Raamatun tai Jumalan kanssa. Ja onhan siitä kiva kiistellä ihmisten kanssa kuvitellen olevansa jotenkin uskova tai jopa pyhä, muttei silti ole mitään niitä pyhiä käskyjä ja niiden pitämistä miten sitä sapattia vietetään.

    • >>Oletko löytänyt Raamatusta ainuttakaan kohtaa, jossa ihminen pyytää siunausta/siunaa materialistisia asioita, kuten kynttilöitä?>>

      Materiaa se ihminenkin on, tietääkseni.

      • Siunattuavettä

        Siunasin vesijohdon. Nyt tulee pyhitettyä vettä. Amen hallelujaa!!!


      • kerettiläinen.ei-kirj
        Siunattuavettä kirjoitti:

        Siunasin vesijohdon. Nyt tulee pyhitettyä vettä. Amen hallelujaa!!!

        Tuolle lahjalle on kyllä tarvetta.

        Minä en osaa siunata vesijohtoa, joten tulisitko siunaamaan meidänkin vesijohdon?

        Vai onnistuisiko se näin etänä?

        Tai voisitko valmistaa tarroja, joita sitten myisit netissä edulliseen hintaan?

        Vesijohtojen siunaamisoppaallekin olisi hyvä markkinarako, varsinkin kaupungeissa, kun niin monista putkista tulee ihan kloorille maistuvaa paskavettä .


      • kerettiläinen.ei-kirj kirjoitti:

        Tuolle lahjalle on kyllä tarvetta.

        Minä en osaa siunata vesijohtoa, joten tulisitko siunaamaan meidänkin vesijohdon?

        Vai onnistuisiko se näin etänä?

        Tai voisitko valmistaa tarroja, joita sitten myisit netissä edulliseen hintaan?

        Vesijohtojen siunaamisoppaallekin olisi hyvä markkinarako, varsinkin kaupungeissa, kun niin monista putkista tulee ihan kloorille maistuvaa paskavettä .

        No, etkö sinäkjn voisi laitttaa vesilaitosellesi tarjousta "veden siunaminen vain 0.18e/m3" ???

        Sinne vain vesilaitokselle päivystämään ja kuutioita keräämään kassaan.

        Sussiunattuu, jos mekin saisimme siunattua vettä... niin kyllä siirä euron kuutiolta maksaisi ylimääräistä ettei ole demoneja veden joukossa.


      • kerettiläinen.ei-kirj
        Exap kirjoitti:

        No, etkö sinäkjn voisi laitttaa vesilaitosellesi tarjousta "veden siunaminen vain 0.18e/m3" ???

        Sinne vain vesilaitokselle päivystämään ja kuutioita keräämään kassaan.

        Sussiunattuu, jos mekin saisimme siunattua vettä... niin kyllä siirä euron kuutiolta maksaisi ylimääräistä ettei ole demoneja veden joukossa.

        No mutta kun se ongelma on juuri sama kuin Yksi_uskollakin: en osaa.

        Eikä oikein tuo huijauskaan sovi moraalilleni, joten kyllä nyt täytyy alkaa etsimään ihan oikeita ja rehellisiä veden siunaajia.

        Nuo katolilaiset ja ortodoksit taitaa tuon homman, niin voisivat alkaa pitää vedensiunaamisleirejä. Sinne Yksi_uskokin voisi mennä opettelemaan sapattikynttilöidensä siunaamista. Ei tarvitsisi paljastaa, että ne on sapattikynttilöitä.


      • kerettiläinen.ei-kirj kirjoitti:

        No mutta kun se ongelma on juuri sama kuin Yksi_uskollakin: en osaa.

        Eikä oikein tuo huijauskaan sovi moraalilleni, joten kyllä nyt täytyy alkaa etsimään ihan oikeita ja rehellisiä veden siunaajia.

        Nuo katolilaiset ja ortodoksit taitaa tuon homman, niin voisivat alkaa pitää vedensiunaamisleirejä. Sinne Yksi_uskokin voisi mennä opettelemaan sapattikynttilöidensä siunaamista. Ei tarvitsisi paljastaa, että ne on sapattikynttilöitä.

        Ja mistä kabbalasta se kynttilöiden siunaamisen taito sitten on opittu ?

        Kaikki "ammattitaitoiset" siunailijat ovat huijareita.

        Kyllä lapsikin osaa siunata hanavettä. Ihan mihin uskontoon vain. Pitää vain tietää onko ko. uskonnossa jokin erityine jumala vai onko niitä vaikka miljoonia...


    • Minä uskon näkymättömään maailmaan, Olen siis taikauskoinen,

      • kerettiläinen.ei-kirj

        No niin oletkin. Kuten kaikki katolilaiset.


    • EnSuosittele

      Kynttilöistä tulee pienhiukkasia, jotka aiheuttavaet keuhkosyöpää ja muuta kivaa, siunasipa tai ei.

      • kerettiläinen.ei-kirj

        Ne ovat siunattuja pienhiukkasia, joten ei hätää.


    • laittomuuttaeisiunata

      Sehän ei haittaa mitään jos siunaa vaikka veden kun siihen ei liity laittomuuden tekemistä kuten kynttilöiden polttamiseen sapattina. Syntiä ja laittomuutta on turha edes yrittää siunata ja toimia vastoin Raamatun ohjeita. Siitä ei seuraa mitään hyvää ja nyt kun tietää asian, kun on julistettu laittomuus, niin siitä tulee tehdä parannus tai jos ei tee, niin joutuu kadotukseen.

      Ja miten me voimme sapattia julistaa, jos itse rikomme sitä. Eivätkä ne ole mitään juutalaisten perinnäissääntöjä, vaan aivan selkeästi Raamatussa kielletään monia asioita tekemästä sapattina ja siten jos ei halua olla laittomuuden tekijä, tulee niitä välttää. Tai sitten pitää sapatista suunsa supussa jos ei itse pysty olemaan laittomuudesta erossa.

    • Rivijäsen

      Lukijoille tiedoksi:

      Sapattikynttilät eivät ole adventismiin kuluva asia. Yksi palstan kirjoittelijoista haluaa tuputtaa adventistien palstalle tällaisia juutalaisten tapoja, joita adventismissa ei ole. Adventistit eivät myöskään vietä Vanhan testamentin temppelipalvelukseen kuuluneita muinaisia juhlia, joita tämä sama yksilö yrittää tällä palstalla lukijoille tuputtaa.

    • >>No niin oletkin. Kuten kaikki katolilaiset.>>

      Ateistit eivät ole taikauskoisia. He uskovat vain näkyvään maailmaan.

      • kerettiläinen.ei-kirj

        Ateistit ovat ilmeisesti analyyttisempiä ihmisiä kuin taikauskoiset.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/01/31/oudot-tunteet-taikausko

        "Tutkijat puhuvat ydintiedon sekaannuksesta. – Ydintieto on hyvin varhain omaksuttua tietoon esimerkiksi siitä, mitä on mieli. Eli lapsi oppii ymmärtämään että toisilla ihmisillä on eri ajatukset kuin hanellä itsellään tai että esim pahaa kaalikeittoa ei pysty muuttamaan hyväksi. Eli kaalikeitto on fyysinen asia, jota ei psyykkisellä, ajatuksella suoraan vaikuttamaan.

        Lapsuudessa opitaan että eläimet ja ihmiset ovat eläviä ja toimivat, että esineet eivät ole eläviä, että ihmisillä on ajatuksia, joita muut eivät tiedä ja että omilla ajatuksilla ei voi vaikuttaa esineisiin. Vaikuttaa siltä, että taikauskoisemmilla henkilöillä nämä kategoriat sekoittuvat; eloton saa elollisen ominaisuuksia tai mielellä pystytään vaikuttamaan elottomiin asioihin.

        – Taikauskossa sekoitetaan mieltä ja fysiikkaa toisiinsa, yleensä niin että sitä mieltä löytyy vähän kaikkialta. Eli kaiken takana asuu agentti ,henkilö joka toimii intentionaalisesti.

        Kognitiivinen tyyli selittää taikauskoa
        Minkälaiset ihmiset sitten uskovat ja minkälaiset eivät? Taikauskoisuutta tutkitaan mm. esittämällä koehenkilöille väitteitä ja kysymällä kuinka paikkansa pitävinä he niitä pitävät. Väittämä voi koskea esimerkiksi kohtalon osuutta jossakin tapahtumassa.

        Ryhmän tutkimuksissa on huomioitu joukko muuttujia, on tarkasteltu koehenkilöiden suhdetta uskontoon, koulutustaustaa, ikää, sukupuolta, vanhempien suhdetta uskomuksiin. Iällä, sukupuolella, koulutuksella tai tiedon määrällä ei ollut merkitystä suhteessa taikauskoon. Suurin ero löytyi ajattelutyylistä:

        – Keskeinen tekijä on ihmisen kognitiivinen tyyli, eli se onko intuitiivinen vai analyyttinen. Koulutus ei juuri siihen vaikuta, eivät myöskään sellaiset negatiiviset kokemukset kuin esimerkiksi avioero tai työttömyys. Kuoleman uhka lisää taikauskoa, mutta vain hieman.

        Intuitiivinen ja analyyttinen ajattelu
        – Analyyttinen ajattelu tarkoittaa kykyä kyseenalaistaa ja tietoisesti käydä läpi asioita mielessä: voidaan kysyä että miksi ajattelin tätä, no se ajatus syntyi tästä ja tästä. Intuitiivinen ajattelu taas on sellaista että se vaan pomppaa mieleen, me ei voida suoraan sanoa mistä se tulee, sille ei voi mitään eli se ei ole tahdonalaista."


      • kerettiläinen.ei-kirj kirjoitti:

        Ateistit ovat ilmeisesti analyyttisempiä ihmisiä kuin taikauskoiset.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/01/31/oudot-tunteet-taikausko

        "Tutkijat puhuvat ydintiedon sekaannuksesta. – Ydintieto on hyvin varhain omaksuttua tietoon esimerkiksi siitä, mitä on mieli. Eli lapsi oppii ymmärtämään että toisilla ihmisillä on eri ajatukset kuin hanellä itsellään tai että esim pahaa kaalikeittoa ei pysty muuttamaan hyväksi. Eli kaalikeitto on fyysinen asia, jota ei psyykkisellä, ajatuksella suoraan vaikuttamaan.

        Lapsuudessa opitaan että eläimet ja ihmiset ovat eläviä ja toimivat, että esineet eivät ole eläviä, että ihmisillä on ajatuksia, joita muut eivät tiedä ja että omilla ajatuksilla ei voi vaikuttaa esineisiin. Vaikuttaa siltä, että taikauskoisemmilla henkilöillä nämä kategoriat sekoittuvat; eloton saa elollisen ominaisuuksia tai mielellä pystytään vaikuttamaan elottomiin asioihin.

        – Taikauskossa sekoitetaan mieltä ja fysiikkaa toisiinsa, yleensä niin että sitä mieltä löytyy vähän kaikkialta. Eli kaiken takana asuu agentti ,henkilö joka toimii intentionaalisesti.

        Kognitiivinen tyyli selittää taikauskoa
        Minkälaiset ihmiset sitten uskovat ja minkälaiset eivät? Taikauskoisuutta tutkitaan mm. esittämällä koehenkilöille väitteitä ja kysymällä kuinka paikkansa pitävinä he niitä pitävät. Väittämä voi koskea esimerkiksi kohtalon osuutta jossakin tapahtumassa.

        Ryhmän tutkimuksissa on huomioitu joukko muuttujia, on tarkasteltu koehenkilöiden suhdetta uskontoon, koulutustaustaa, ikää, sukupuolta, vanhempien suhdetta uskomuksiin. Iällä, sukupuolella, koulutuksella tai tiedon määrällä ei ollut merkitystä suhteessa taikauskoon. Suurin ero löytyi ajattelutyylistä:

        – Keskeinen tekijä on ihmisen kognitiivinen tyyli, eli se onko intuitiivinen vai analyyttinen. Koulutus ei juuri siihen vaikuta, eivät myöskään sellaiset negatiiviset kokemukset kuin esimerkiksi avioero tai työttömyys. Kuoleman uhka lisää taikauskoa, mutta vain hieman.

        Intuitiivinen ja analyyttinen ajattelu
        – Analyyttinen ajattelu tarkoittaa kykyä kyseenalaistaa ja tietoisesti käydä läpi asioita mielessä: voidaan kysyä että miksi ajattelin tätä, no se ajatus syntyi tästä ja tästä. Intuitiivinen ajattelu taas on sellaista että se vaan pomppaa mieleen, me ei voida suoraan sanoa mistä se tulee, sille ei voi mitään eli se ei ole tahdonalaista."

        "Eli lapsi oppii ymmärtämään että toisilla ihmisillä on eri ajatukset kuin hanellä itsellään tai että esim pahaa kaalikeittoa ei pysty muuttamaan hyväksi. Eli kaalikeitto on fyysinen asia, jota ei psyykkisellä, ajatuksella suoraan vaikuttamaan."

        No tämä kyllä nyt menee jo pupputiedon tasolle.

        Jokaisella on oma makunsa, toinen tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Mutta kaalikeitto on varsin huono vertaus tähän kohtaan; koska jos se olisi absoluuttinen fyysinen totuus että kaalikeitto on pahaa, niin eipä kukaan sitä keittelisi.

        Se, miten ihminen näkee, kokee tai mieltää eri asiat, ei sinänsä ole mikään fyysinen absoluutti. Toinen tykkää vuoristoradasta, toinen ei, eikä se yksilötason näkemys tee vuoristoradasta hyvää tai pahaa.

        Minä tykkään paljon kaalikeitosta. Varsinkin vaimoni tekemästä.


      • Exap kirjoitti:

        "Eli lapsi oppii ymmärtämään että toisilla ihmisillä on eri ajatukset kuin hanellä itsellään tai että esim pahaa kaalikeittoa ei pysty muuttamaan hyväksi. Eli kaalikeitto on fyysinen asia, jota ei psyykkisellä, ajatuksella suoraan vaikuttamaan."

        No tämä kyllä nyt menee jo pupputiedon tasolle.

        Jokaisella on oma makunsa, toinen tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Mutta kaalikeitto on varsin huono vertaus tähän kohtaan; koska jos se olisi absoluuttinen fyysinen totuus että kaalikeitto on pahaa, niin eipä kukaan sitä keittelisi.

        Se, miten ihminen näkee, kokee tai mieltää eri asiat, ei sinänsä ole mikään fyysinen absoluutti. Toinen tykkää vuoristoradasta, toinen ei, eikä se yksilötason näkemys tee vuoristoradasta hyvää tai pahaa.

        Minä tykkään paljon kaalikeitosta. Varsinkin vaimoni tekemästä.

        "Eli kaalikeitto on fyysinen asia, jota ei psyykkisellä, ajatuksella suoraan vaikuttamaan."

        Ja kun taas tullaan henkilökohtaisiin makumieltymyksiin, niin nehän siis todellakin ovat asioita jotka muuttuvat itsestään ajan myötä, ja niiden muuttumiseen voi totta totisesti vaikuttaa ja paljon.

        Joo, et toki pysty ajatuksen voimalla vaikuttamaan siihen, miltä jokin asia maistuu suussasi tällä hetkellä tai siihen pidätkö sitä miellyttävänä vai ei. utta pystytkä muuttamaan muitakaan tutemuksia ajatuksesi voimalla ? Koetapa vaikka ajatuksen voimalla tottua siihen että pidät toista kättäsi jääkylmässä vedessä ja toista kuumassa vedessä, ja sitten vaihtelet siten ettei kätesi jäädy eikä pala.

        Koeta sitten totuttautua siihen ajatuksen voimalla...

        Mutta koetapa syödä lempiherkkuasi pari kuukautta aamusta iltaan. Kyllä se alkaa yökättää aika äkkiä. Samoin, eri makuihin voi totutella maistelemalla ja totuttelemalla.

        Suurin osa ihmisistä tottuu vanhempiensa tarjoamaan ruokaan ja pitää sitä ns. "oikeana", "hyvänä" tms. , kunnes tulee murrosikään ja ainakin uskottelee kotiruuan olevan aivan skeidaa, jonka vuoksi pitää käydä paikallisessa kebab-pizzeriassa, hampurilaisella tms. Onko kyse oikeasta tarpeesta, vai ihmisen itsensä muiden motivaattorien vuoksi tekemästä valinnasta...


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1785
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1382
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      72
      1382
    4. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      295
      1290
    5. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      25
      1150
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      115
      1122
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1039
    8. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      967
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      889
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      848
    Aihe