Aihealueet

Listaukset

  Nuorena opin tielle ja armeijaan

  uskottavatutkinto

  Oletko alle 16 ja kastamaton? Hienoa! Elämäsi päätöksiin yritetään vaikuttaa. Meillä Suomessa on ilmainen koulutus aina ylimpään korkeakoulututkintoon asti, joten voit valmistua lääkäriksi tai juristiksi pienen taloudellisen kantavuudenkin perheissä, jehovissa on käsittämätöntä koulutusvastaisuutta, joka yrittää haitata köyhien julistajaperheiden lasten arvokkaimpien taitojen ja Jumalalta saatujen ainutkertaisten lahjojen kehittämistä. Amerikkalaislahkojen loputon rahanahneus edllyttää säännöllistä ja uskollista osallistumista, jota kouluopinnot voivat uhata. Rakas nuori, älä kuuntele vieraiden valtojen uskottelua. Tee työtä päivittäine hyvän koulumenestyksen varmistamiseksi. Käytä jokainen vuotesi opsikellen, se kantaa ja pääset hyviin töihin. Mene armeijaan ensimmäisten joukossa ja ilmoittaudu yliopistoon. Pääset pidemmälle kuin uskonlahkoihon juuttuneet.

  250

  <50

   Vastaukset

   • Tieto ja asioiden ymmärrys on lammaslaumamaisen uskonnon vastakohta.
    Siksi koulutukseen suhtaudutaan nurjasti.

    Valitse tiesi järkeä käyttäen! Joku päivä ymmärrät uskontojen oikean olemuksen.

    • Hyvin kommentoitu! Suurin osa ameriikkalaislahkojen manipuloiduiksi antautuneista atuu liian myöhään vähäistä yleissivistystään sekä kouluttamattoman ihmisen osaamattomuutta. Kaksi kolmesta nuoresta jättää esim. Jehovat ennen aikuistumistaan ja trendi jyrkkenee. Netti on ollut myrkkyä ameriikkalaislahkojen sivistyskielteisyydelle. Onneksi nuoret ovat paremmin varustettuja kuin vanhat jehovat. Yhden totuuden liikkeillä ei ole tulevaisuutta - ne pärjäävät 140 vuoden aikana kahmitun valtavan sijoitusomaisuutensa turvin, koska omaisuutta hoitavat amerikkalaiseliitin herrat. Kansikuvahurmuri J.K. (trumin vävy) osti Vartiotornin pääkonttorin New Yorkin Brooklynista miljardilla dollarilla. Paratiisielämä on taattu ikuisesti näille raharuhtinaille! Suomalaisten nuorten tulevaisuus on omien vahvuuksiemme kehittämisessä. Ei missään ameriikkalaislahkoissa!


   • Varoitan tästä lahkosta. Todella paljon varoitan. Järkkyä menoa!

    Arto Nybergin ohjelma jossa poliisiopiskelija kertoo menneisyydestä kannattaa katsoa. Samoin uskontojen uhrit youtubesta.

   • Seura varoittaa sisaria korkeakoulutuksesta ja veljiä pornografiasta. Seuraan pitäisi tehdä tasa-arvo- ja koulutusratsia.

    • Sisäinen puhdistus sekä yksilötason oikeat ratkaisut tuottavat tulosta. Nuoret lähtevät fundisporukoista luonnollisen, Taivaan Isän antaman järjen ja intuition ohjaamana. Manipulointikoneisto on mennyt yhä indoktrivoivempaan suuntaan epätoivoisen kannattajakadon pysäyttämiseksi. Liiketä on byt parempi seurata riittävältä etäisyydelta.


    • huonoakehitystä kirjoitti:

     Sisäinen puhdistus sekä yksilötason oikeat ratkaisut tuottavat tulosta. Nuoret lähtevät fundisporukoista luonnollisen, Taivaan Isän antaman järjen ja intuition ohjaamana. Manipulointikoneisto on mennyt yhä indoktrivoivempaan suuntaan epätoivoisen kannattajakadon pysäyttämiseksi. Liiketä on byt parempi seurata riittävältä etäisyydelta.

     Lahkot vetoavat nuorten laiskuuteen ja vetelyyteen. Kun elämän tärkeimmät vuodet on tuhlattu (0-17) lahkosirkuksessa, ihminen on valmis orjaksi ehdoitta. Nuorella on muutakin kuin kasvavat munakarvat, hänen kykynssä omaksua inhimillistä taituruutta on parhaimmillaan. Kyvyt ja taidot pitää haastaa - mitä maailmalla on annettavaa minulle? Ameriikkalaislahkojen mielestä maailmanloppu. Se on osoittautunut jehovissa vääräksi profetiaksi viosi toisensa jälkeen. Rakkaat nuoret, jättäkää monikansalliset miljardikiinteistökeinottelijalahkot ja uskokaa itseenne. Teissä, myös sinussa on kaikki, mitä ihmiseltä voi toivoa. Missä sinä olet hyvä? Älä usko lahkojen valheita, vaan ota ohjat omiin, nuoriin käsiisi. Tulet menestymään.


   • Olen sen verran vanha, että muistan J-Todistajien 1970-luvun uhkaukset maailmanlopusta. Ihmettelin silloin, miten on mahdollista, että jotkut ihmisryhmät jättävät koulunsa käymättä ja myyvät asuntonsa ja hävittävät omaisuutensa, koska maailmanloppu, eli Harmageddon, iskee muutaman vuoden kuluttua. En voinut käsittää, miten tällainen väite ylipäätään oli saatu menemään seurakuntalaisten tajuntaan, mutta tosissaanhan he olivat.
    Nyt asia kielletään ja omaa muistia ei saa uskoa. Manipuloidaan kansa ajattelemaan, että väärät profeetat silloin hämäsivät viattomia.
    Miksei sitä estetty?

    Muistan, että eräs palstalainen kirjoitti, että hänen vanha äitinsä oli joutunut sydänkohtauksen vuoksi sairaalahoitoon, kun juuri noina aikoina oli tapahtunut joku suuronnettomuus äidin asunnon lähettyvillä, tulipalo ja kovaa ääntä. Äiti uskoi Harman alkaneen ja oli kuolla kauhusta.
    Kuinkahan paljon kauhua ja pelkoa tällaiset ennustukset ovat kylväneet kautta maailman.

    • " Miksei sitä estetty? "

     -Asuntojen kauppahinnat olivat suuria silloinkin, ja ihan kivoja vartiotorniseuran mielestä.
     Nyt on sitten niitä lapsilta kerjättyjä jäätelörahoja.
     Olivat ne kultaisia aikoja vartiotorniseuralle, kun ei ollut nettiä, josta vartiotornikaupiteltavat olisivat voineet tarkistaa lahkon sanoman suhteen todellisuuteen.


    • Kiitos kskettavasta kommetistasi, hyvä ”Elämisen.oikeus”! Olet joutunut kokemaan perusteetonta ja valheellista opetusta. Ihme, että moiset humpuukimaakarit ovat vielä hengissä! 1968 nuoria kiellettiin suunnittelemasta opintoja, koska ”kukaan ei ehdi enää saada itselleen elämänuraa tässä asiainjärjestelmässä” - ja tätä soopapuhetta on venkoiltu milloin rivijehovien liialliseksi hyväuskoisuudeksi milloin lapselliseksi innostukseksi. Lahkojohto on syyllistänyt aina vääristä profetioistaan iian hyväuskoisia rivijulistajia. Älkää uskoko vääriin opetuksiimme! Kuitenkin jokaisen jehovan on ollut pakko uskoa mitä heille ameriikasta kulloinkin on syötetty. Miksi jotkut haluavat niellä pajunköyttä edelleen vuonna 2020? Rakkaat ihmiset, niin nuoret kuin varttuneemmatkin: älkää uskoko hunpuukimaakareiden rahaa pyydystäviin kieroilijoihin. Kuten ”Elämisen.oikeus” edellä kirjoitti, emme tiedä miten monet lapset ovat pelänneet itsensä kuoliaiksi, montako keskenmenoa on aiheutunut lahkoperäisen stressin takia, heitä on cain syyllistetty, etteivät ole riittävän hyvin mukana. Sairastuttavat lahkot kielletään kulttuurimaissa, Suomessa jokainen tekee itse omat valintanza. Puhdistautuminen amerikkalaislahkojen saastasta on virkistävää. Ota vastaan peso ja pelastu!


    • Ikuinenkidutus kirjoitti:

     Kiitos kskettavasta kommetistasi, hyvä ”Elämisen.oikeus”! Olet joutunut kokemaan perusteetonta ja valheellista opetusta. Ihme, että moiset humpuukimaakarit ovat vielä hengissä! 1968 nuoria kiellettiin suunnittelemasta opintoja, koska ”kukaan ei ehdi enää saada itselleen elämänuraa tässä asiainjärjestelmässä” - ja tätä soopapuhetta on venkoiltu milloin rivijehovien liialliseksi hyväuskoisuudeksi milloin lapselliseksi innostukseksi. Lahkojohto on syyllistänyt aina vääristä profetioistaan iian hyväuskoisia rivijulistajia. Älkää uskoko vääriin opetuksiimme! Kuitenkin jokaisen jehovan on ollut pakko uskoa mitä heille ameriikasta kulloinkin on syötetty. Miksi jotkut haluavat niellä pajunköyttä edelleen vuonna 2020? Rakkaat ihmiset, niin nuoret kuin varttuneemmatkin: älkää uskoko hunpuukimaakareiden rahaa pyydystäviin kieroilijoihin. Kuten ”Elämisen.oikeus” edellä kirjoitti, emme tiedä miten monet lapset ovat pelänneet itsensä kuoliaiksi, montako keskenmenoa on aiheutunut lahkoperäisen stressin takia, heitä on cain syyllistetty, etteivät ole riittävän hyvin mukana. Sairastuttavat lahkot kielletään kulttuurimaissa, Suomessa jokainen tekee itse omat valintanza. Puhdistautuminen amerikkalaislahkojen saastasta on virkistävää. Ota vastaan peso ja pelastu!

     Ahkerien ja vilpittömien julistajien pilkkaaminen on joillekin sairasta huvia. Ei uskontoon kuuluminen ole laitonta eikä Raamatun mukaan toimiminen syntiä. Yhdeksänmiljoonainen kansa todistaa tämän. Juurettomat Jumalan kieltäjät eivät pysty muuhun kuin herjaamaan viattomia uskontonsa rauhallisia harjoittajia. He noudattavat Raamatun periaatteita ja toimivat maallisten esivaltojen alaisuudessa. Koska aika on lähellä, Järjestö organisoi aikansa ja voimansa järkevästi. MonellakoJeesuksen opetuslapsista oli akateeminen loppututkinto? Maailmallinen viisaus on lyhytnäköistä ihmisfilosofiaa. Ainoastaan tekemällä Jumalan tahdon, voimme edistää Hänen kansansa voittokulkua. Vainot ovat ennustetut Raamatussa. Ikuisuus on kuitenkin jotakin, mihin hyvin mukana oleva uskoo ja luottaa maailman pilkasta piittaamatta. Hän laittaa asiat oikeaan arvojärjestykseen,


    • totuudentakaa kirjoitti:

     Ahkerien ja vilpittömien julistajien pilkkaaminen on joillekin sairasta huvia. Ei uskontoon kuuluminen ole laitonta eikä Raamatun mukaan toimiminen syntiä. Yhdeksänmiljoonainen kansa todistaa tämän. Juurettomat Jumalan kieltäjät eivät pysty muuhun kuin herjaamaan viattomia uskontonsa rauhallisia harjoittajia. He noudattavat Raamatun periaatteita ja toimivat maallisten esivaltojen alaisuudessa. Koska aika on lähellä, Järjestö organisoi aikansa ja voimansa järkevästi. MonellakoJeesuksen opetuslapsista oli akateeminen loppututkinto? Maailmallinen viisaus on lyhytnäköistä ihmisfilosofiaa. Ainoastaan tekemällä Jumalan tahdon, voimme edistää Hänen kansansa voittokulkua. Vainot ovat ennustetut Raamatussa. Ikuisuus on kuitenkin jotakin, mihin hyvin mukana oleva uskoo ja luottaa maailman pilkasta piittaamatta. Hän laittaa asiat oikeaan arvojärjestykseen,

     Miten jehovuus liittyy Raamattuun? Amerikkalainen uusi uskonlahko? Eikö tällä valehtelulla ja kouluttamattomien ihmisten vedätyksellä ole mitään rajaa?

     Kristinuskoa voi harjoittaa ilmaiseksi ja turvallisesti kirkossa. Kirkko on valjastanut kaiken historiallisen tietämyksensä sekä akateemisesti koulutetut huippuammattilaisensa palvelemaan lähimmäistä. Kirkossa ei parjata jehovia niin kuin jehovat on määrätty parjaamaan kirkon pappeja.

     Hengellisillä asioilla ei tulisi leikkiä. Siksi perinteinen kristinusko kirkossa on se, mihin koko kulttuurimme ja hyvinvointimme perustuu. Luku- ja kirjoitustaito mukaan luettuina. Amerikkalaiset 1900-luvun kirjankustantajat ovat tulleet valmiiseen pöytään. Apajilla on vääriä voimia.


    • totuudentakaa kirjoitti:

     Ahkerien ja vilpittömien julistajien pilkkaaminen on joillekin sairasta huvia. Ei uskontoon kuuluminen ole laitonta eikä Raamatun mukaan toimiminen syntiä. Yhdeksänmiljoonainen kansa todistaa tämän. Juurettomat Jumalan kieltäjät eivät pysty muuhun kuin herjaamaan viattomia uskontonsa rauhallisia harjoittajia. He noudattavat Raamatun periaatteita ja toimivat maallisten esivaltojen alaisuudessa. Koska aika on lähellä, Järjestö organisoi aikansa ja voimansa järkevästi. MonellakoJeesuksen opetuslapsista oli akateeminen loppututkinto? Maailmallinen viisaus on lyhytnäköistä ihmisfilosofiaa. Ainoastaan tekemällä Jumalan tahdon, voimme edistää Hänen kansansa voittokulkua. Vainot ovat ennustetut Raamatussa. Ikuisuus on kuitenkin jotakin, mihin hyvin mukana oleva uskoo ja luottaa maailman pilkasta piittaamatta. Hän laittaa asiat oikeaan arvojärjestykseen,

     Kritiikki ei ole pilkkaamista.


    • tunnistaeksyttäjä kirjoitti:

     Miten jehovuus liittyy Raamattuun? Amerikkalainen uusi uskonlahko? Eikö tällä valehtelulla ja kouluttamattomien ihmisten vedätyksellä ole mitään rajaa?

     Kristinuskoa voi harjoittaa ilmaiseksi ja turvallisesti kirkossa. Kirkko on valjastanut kaiken historiallisen tietämyksensä sekä akateemisesti koulutetut huippuammattilaisensa palvelemaan lähimmäistä. Kirkossa ei parjata jehovia niin kuin jehovat on määrätty parjaamaan kirkon pappeja.

     Hengellisillä asioilla ei tulisi leikkiä. Siksi perinteinen kristinusko kirkossa on se, mihin koko kulttuurimme ja hyvinvointimme perustuu. Luku- ja kirjoitustaito mukaan luettuina. Amerikkalaiset 1900-luvun kirjankustantajat ovat tulleet valmiiseen pöytään. Apajilla on vääriä voimia.

     Miten kristinuskoa harjoitetaan kirkossa? Itse olen istunut sen penkillä vuosikausia, enkä tiedä mitään Raamatusta, enkä sitä, mikä kuuluu kristillisyyteen. Muotomenoja ja sosiaalista polikointia. Ja jos sinne menee kerran vuodessa, kuten kristityiksi itseään kutsutut tekevät, mitä se hyödyttää, kun ei muilloin puhuta Raamatusta mitään.
     Tämä kritiikki on oikeutettua. Miten kirkko liittyy kristillisyyteen. Kysyppä joltain kirkkoon kuuluvalta. Ei osaa varmaan mitään. Kysy, milloin hän luki Raamattua ja keskusteli siitä jonkun kanssa. Ehkä saat osviittaa väitteellesi.
     Kyllä kirjoittelut ovat useinmiten ilkeää nimittelyä, ei mitään kritiikkiä. Perustelemattomia väitteitä.


    • menkää_itseenne kirjoitti:

     Miten kristinuskoa harjoitetaan kirkossa? Itse olen istunut sen penkillä vuosikausia, enkä tiedä mitään Raamatusta, enkä sitä, mikä kuuluu kristillisyyteen. Muotomenoja ja sosiaalista polikointia. Ja jos sinne menee kerran vuodessa, kuten kristityiksi itseään kutsutut tekevät, mitä se hyödyttää, kun ei muilloin puhuta Raamatusta mitään.
     Tämä kritiikki on oikeutettua. Miten kirkko liittyy kristillisyyteen. Kysyppä joltain kirkkoon kuuluvalta. Ei osaa varmaan mitään. Kysy, milloin hän luki Raamattua ja keskusteli siitä jonkun kanssa. Ehkä saat osviittaa väitteellesi.
     Kyllä kirjoittelut ovat useinmiten ilkeää nimittelyä, ei mitään kritiikkiä. Perustelemattomia väitteitä.

     Kirkon paimenilla eli papeilla ja kirkkoherroilla ja kappalaisilla sekä lehtoreilla on teologian akateeminen loppututkinto. Jeesus teki ristillä täydellisen työn meidän jokaisen puolesta - meidän ei tarvitse pelätä pimeyttä omassa sydämessä. Jokainen, joka uskoo Jeesuksen nimeen, pelastuu eikä muuta nimeä ole meille annettu. Minä olen sinut lunastanut, sanoo Jeesus. Jehovissa ja muissa harhaopeissa opetetaan Jeesuksen jumaluus täysin väärin.


    • menkää_itseenne kirjoitti:

     Miten kristinuskoa harjoitetaan kirkossa? Itse olen istunut sen penkillä vuosikausia, enkä tiedä mitään Raamatusta, enkä sitä, mikä kuuluu kristillisyyteen. Muotomenoja ja sosiaalista polikointia. Ja jos sinne menee kerran vuodessa, kuten kristityiksi itseään kutsutut tekevät, mitä se hyödyttää, kun ei muilloin puhuta Raamatusta mitään.
     Tämä kritiikki on oikeutettua. Miten kirkko liittyy kristillisyyteen. Kysyppä joltain kirkkoon kuuluvalta. Ei osaa varmaan mitään. Kysy, milloin hän luki Raamattua ja keskusteli siitä jonkun kanssa. Ehkä saat osviittaa väitteellesi.
     Kyllä kirjoittelut ovat useinmiten ilkeää nimittelyä, ei mitään kritiikkiä. Perustelemattomia väitteitä.

     Uusi testamentti on kirkon kokoama.


    • Jeesuksenruumis kirjoitti:

     Kirkon paimenilla eli papeilla ja kirkkoherroilla ja kappalaisilla sekä lehtoreilla on teologian akateeminen loppututkinto. Jeesus teki ristillä täydellisen työn meidän jokaisen puolesta - meidän ei tarvitse pelätä pimeyttä omassa sydämessä. Jokainen, joka uskoo Jeesuksen nimeen, pelastuu eikä muuta nimeä ole meille annettu. Minä olen sinut lunastanut, sanoo Jeesus. Jehovissa ja muissa harhaopeissa opetetaan Jeesuksen jumaluus täysin väärin.

     Mikä on väärin? Otappa Raamattu käteen ja perustele väitteesi!


    • näytähän kirjoitti:

     Mikä on väärin? Otappa Raamattu käteen ja perustele väitteesi!

     Jehovissa ja muissa harhaopeissa Jeesus alennetaan. Raamatun Jeesus on ikuinen Jumala, joka on luonut kaiken. Jehovissa ja muissa harhaopeissa Jeesuksen sovitustyö ja maanpäällinen elämä sepitetään omiin (rahankeräys) tarkoituksiin sopivaksi. Raamatun Jeesus kuoli ristillä ja nousi tuonelassa käynnin jälkeen ruumiillisesti ylös ja, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan jokaisella olisi ikuinen elämä! Jehovissa ja muissa harhaopeissa Pyhä Kolminaisuus kielletään. Harhaoppien levittäjät ovat ankarassa vastuussa leikkiessään opettajia. Ilman minkäänlaista pätevyyttä!


    • menkää_itseenne kirjoitti:

     Miten kristinuskoa harjoitetaan kirkossa? Itse olen istunut sen penkillä vuosikausia, enkä tiedä mitään Raamatusta, enkä sitä, mikä kuuluu kristillisyyteen. Muotomenoja ja sosiaalista polikointia. Ja jos sinne menee kerran vuodessa, kuten kristityiksi itseään kutsutut tekevät, mitä se hyödyttää, kun ei muilloin puhuta Raamatusta mitään.
     Tämä kritiikki on oikeutettua. Miten kirkko liittyy kristillisyyteen. Kysyppä joltain kirkkoon kuuluvalta. Ei osaa varmaan mitään. Kysy, milloin hän luki Raamattua ja keskusteli siitä jonkun kanssa. Ehkä saat osviittaa väitteellesi.
     Kyllä kirjoittelut ovat useinmiten ilkeää nimittelyä, ei mitään kritiikkiä. Perustelemattomia väitteitä.

     Ryhdyt kyllä innolla kumoamaan noita kirkkoa mainostavien kirjoituksia. Onhan sinulla pointtisi, mutta petät sillä itseäsi. Vartiotorniseuran "totuuden" puolustelu kirkon virheillä on harhaa, sillä olethan kaikkien muiden jehovantodistajien lailla totaalisen kädetön perustelemaan Vartiotornin perusopetuksiakin. Kun on kysymys niistä, vastauksia ei tule. Sen sijaan valitetaan siitä, että haastetaan riitaa, todistajia pilkattaisiin jne.


    • Valitettavasti kirjoitti:

     Ryhdyt kyllä innolla kumoamaan noita kirkkoa mainostavien kirjoituksia. Onhan sinulla pointtisi, mutta petät sillä itseäsi. Vartiotorniseuran "totuuden" puolustelu kirkon virheillä on harhaa, sillä olethan kaikkien muiden jehovantodistajien lailla totaalisen kädetön perustelemaan Vartiotornin perusopetuksiakin. Kun on kysymys niistä, vastauksia ei tule. Sen sijaan valitetaan siitä, että haastetaan riitaa, todistajia pilkattaisiin jne.

     Täällä kirjoittelevat muutamat jehovantodistajat tai todistajamieliset ovat tietyllä tapaa ovelta ovelle -moodissa: keskustelun käydessä hankalaksi siitä poistutaan jollain verukkeella, jonka laadulla tai uskottavuudella ei ole varsinaisesti edes väliä, minkä jälkeen nollataan tilanne ja pistetään taas uutta matoa koukkuun jossain toisessa kohtaa. Mitään ei aiemmilta "ovilta" opita, koska ei olla todella kuunneltu tai edes oltu aidosti kiinnostuneita siitä, mitä toisella on sanottavaa.


    • oveltaovelle kirjoitti:

     Täällä kirjoittelevat muutamat jehovantodistajat tai todistajamieliset ovat tietyllä tapaa ovelta ovelle -moodissa: keskustelun käydessä hankalaksi siitä poistutaan jollain verukkeella, jonka laadulla tai uskottavuudella ei ole varsinaisesti edes väliä, minkä jälkeen nollataan tilanne ja pistetään taas uutta matoa koukkuun jossain toisessa kohtaa. Mitään ei aiemmilta "ovilta" opita, koska ei olla todella kuunneltu tai edes oltu aidosti kiinnostuneita siitä, mitä toisella on sanottavaa.

     Niin, ja ihan sama koskee muitakin kristittyjä.


   • yritin nöyränä poikana seurata tuota kertomaasi tietä jonka yhteiskunta koitti minulle manipuloida. sain ylisuuren taakan ja skitsofrenian kiitoksia vain yhteiskunnalle siitä.
    onneksi jeesus pelasti minut kuilusta ja voin jo ihan hyvin ja ajatellut työelämään palaamistakin.

   • Parempi että motivoitumattomia ei pakoteta inttiin eikä sivariin. Kuten vaikkapa jehovia. Enemmän haittaa kuin hyötyä yhteiskunnalle jos näitä pakotetaan.

    • Aika moni suorittaa intin tai sivarin pakkopullana.


    • onnistuujehoviltakin kirjoitti:

     Aika moni suorittaa intin tai sivarin pakkopullana.

     olen 15 ja pitäis mennä kasteelle kun vanhemmat. mitä pitäis tehdä en halua samanlaista elämää harmagedoneineen kuin porukoilla


    • Siinäpä se.
     Jos ei parempaa keksi, niin sano että olet vielä alaikäinenkin ja haluat varmistaa kantasi.
     Viime sijassa jää pois kastetilaisuudesta joka tapauksessa.
     Sano vaikka että olit tulossa, mutta kun fillarista puhkesi kumi niin ei tullut mitään.


    • Elvimuikkunen kirjoitti:

     Siinäpä se.
     Jos ei parempaa keksi, niin sano että olet vielä alaikäinenkin ja haluat varmistaa kantasi.
     Viime sijassa jää pois kastetilaisuudesta joka tapauksessa.
     Sano vaikka että olit tulossa, mutta kun fillarista puhkesi kumi niin ei tullut mitään.

     kiitti!


    • huonostimukana kirjoitti:

     kiitti!

     Ennen kuin luet tämän palstan ja muiden luopiohenkien raapustuksia, kuuntele järjen ääntä: elämässä tärkeintä on tehdä Jumalan tahto. Ilet nuori ja ajatuksesi saavatkin askarrella mopoautoissa ja tytöissä, mutta jo heti nuoruuden kuohunnan jälkeen Raamatun periaatteet turvaavat itsenäisen elämäsi vaiheita. On tärkeää liittyä Jumalan Järjestön yhteyteen, koska Jumalan kansa tulee hallitsemaan asuttua maata yhdessä hallintoelimen kanssa. Koska tämä tapahtuu todella pian, kasteelle menoa ei kannata enää viivytellä. Eihän tarkoituksesi ole jäädä pelastuvien ulkopuolelle? Tee siis elämäsi tärkein päätös ja vihkiydy Järjestölle. Niin ovat tehneet miljoonat oikein valinneet!


    • mukaanvaan kirjoitti:

     Ennen kuin luet tämän palstan ja muiden luopiohenkien raapustuksia, kuuntele järjen ääntä: elämässä tärkeintä on tehdä Jumalan tahto. Ilet nuori ja ajatuksesi saavatkin askarrella mopoautoissa ja tytöissä, mutta jo heti nuoruuden kuohunnan jälkeen Raamatun periaatteet turvaavat itsenäisen elämäsi vaiheita. On tärkeää liittyä Jumalan Järjestön yhteyteen, koska Jumalan kansa tulee hallitsemaan asuttua maata yhdessä hallintoelimen kanssa. Koska tämä tapahtuu todella pian, kasteelle menoa ei kannata enää viivytellä. Eihän tarkoituksesi ole jäädä pelastuvien ulkopuolelle? Tee siis elämäsi tärkein päätös ja vihkiydy Järjestölle. Niin ovat tehneet miljoonat oikein valinneet!

     Mistä päättelit että kyseessä olisi poika.


    • Jgtuvkluvkyeg kirjoitti:

     Mistä päättelit että kyseessä olisi poika.

     Kun täällä aiemmassa kommentissa nimimerkki "jokaisenapäivänä" mainitsi munakarvat, niin siitä päättelin pojan sukupuolen - olettaen siis, että hän olisi tytöistä kiinnostunut tai mopoautoista. Jos on Raamatun luomiskertomuksen mukainen, ei kai näitä muita erikoisvirityksiä tunneta kuin tyttö/poika tai sitten nainen/mies tai mumsa/vaari. Eli poika mikä poika.


    • huonostimukana kirjoitti:

     kiitti!

     Trolli, mikä trolli. Jotkut eivät kaihda keinoja oman asiansa edesauttamiseen. Epäkypsää käytöstä.


    • Hirveän monia lapsia ja nuoria pakotetaan kaikenlaiseen, kuten koulunkäyntiin, siisteyteen, ahkeruuteen ja työntekoon. On se ihan väärin, onneksi edes intistä on selvitty kun on syntynyt jehoviin, Pitäisi vaan sitten seurata niiden ohjeita, ja kaikki pakottavat menemään valtakunnansalille ja ovityöhön ja kaikkeen semmoiseen.


   • mukaanvaan 4.3.2019 13:48

    " kuuntele järjen ääntä "
    -Hyvä pointti. Ja vartiotornin hyväkäs kun kirjoittaa, että karta itsenäistä ajattelua. Siten on myös tältä kannalta aiheellista pysyä poissa lahkoon liittäjäisistä, jolloin astuu lahkon painostuskeinot ja uhkailut esim. mököttämisestä voimaan.

    " tärkeintä on tehdä Jumalan tahto"
    -Se ei ollut nyt puheenaiheena, eikä kysyjä sitä myöskään kiistänyt. Tärkeimmäksi käskyksihän UT sanoo lähimmäisen rakastamisen. Ei mököttämistä.

    " Raamatun periaatteet turvaavat "
    -Mutta kun tämä lahko käyttää Raamatusta väärennöstä, UM -pamflettia, jos joskus vartiotornin ulkoaopettelun ohessa sitä vilkaistaan.

    " Jumalan Järjestön yhteyteen "
    -Raamattu, jonka mainitsitkin, ei tunne mitään järjestöä. järjestö on vartiotorniuskonnollinen ryhmittymä.

    "Jumalan kansa tulee hallitsemaan asuttua maata yhdessä hallintoelimen kanssa"
    -Mitä vartiotornia siteerasit ? Kysyjällä oli oma elämä kysymyksessä, jota sitten on mahdollista käyttää maan asuttamiseenkin, kuten sanoit, mutta ilman esim. Uskontojen uhrien tuki ry:n palveluksia, kun pysyy lahkosta erossa.

    " Koska tämä tapahtuu todella pian "
    -Niin mikä ? Millä todisteella ? Että vartiotorniseuraa jäätelötyttää ?

    • Olen ruma nuori, jota ei juuri huomioida. Seurakunnassa ihaillaan kauniimpia ja minua nuorempiakin, mutta itse en saa aikuisten hyväksyntää. On yksi vanhempi, joka juttelee kanssani, mutta tunnen, että hän tekee sen säälistä. Onko ulkonäölle tehtävissä jotakin? Miten saisin ihmiset kiinnostumaan? Apua!


    • pian16eikäketään kirjoitti:

     Olen ruma nuori, jota ei juuri huomioida. Seurakunnassa ihaillaan kauniimpia ja minua nuorempiakin, mutta itse en saa aikuisten hyväksyntää. On yksi vanhempi, joka juttelee kanssani, mutta tunnen, että hän tekee sen säälistä. Onko ulkonäölle tehtävissä jotakin? Miten saisin ihmiset kiinnostumaan? Apua!

     En voi uskoa, että olisit Jeesuksen luomana mitenkään ruma. Se "kauneus", mitä maailma haluaa nostaa, on pinnallista ja epåtodellista. Mitä merkitsee edustavaksi muokattu kuva itsestä? Onko se kauneutta? Se on valheellista.


    • pian16eikäketään kirjoitti:

     Olen ruma nuori, jota ei juuri huomioida. Seurakunnassa ihaillaan kauniimpia ja minua nuorempiakin, mutta itse en saa aikuisten hyväksyntää. On yksi vanhempi, joka juttelee kanssani, mutta tunnen, että hän tekee sen säälistä. Onko ulkonäölle tehtävissä jotakin? Miten saisin ihmiset kiinnostumaan? Apua!

     Sama trolliko?


   • pian16eikäketään 4.3.2019 21:29

    "Olen ruma nuori, jota ei juuri huomioida. Seurakunnassa"
    -Minuakin pidettiin rumana valtakunnansalilla. Lopetin siellä käymisen ja tajusin että olivat käsityksen iskostaneet minuunkin, tapasin muita ihmisiä jotka olivat myös kohteliaita, jotkut sanoivat kauniiksikin, minuun sitten kiinnostuttiinkin yhteisymmärryksien vuoksi, kun juteltiin.

    • Amerikkalainen pintaliitäjä katsoo "kauneuteen" eikä hyvyyteen. Häneltä monta ystävyyttä jääkin pois! Jokainen ihminen on saman arvoinen, jokainen ihminen on tärkeä. Amerikkalaislahkojen mannekiinit ovat söpöjä ja hymyilevät valkohelmihampain. Vartiotornin kansikuvapojat ovat Calvin Klein -vaikutelmanuorukaisia, joiden seursta rumat vain haaveilevat - onko tämä 1950-luvun kaupallinen amerikkalaisihanne voimissaan vielä jossakin? On. Ameriikkalaislahkoissa. Katso heidän Disney-henkisiä "opetus"videoitaan!

     Raamatun Jeesus oli köyhien ja leskien sekä vähäosaisten puolella. Ei nousukasmaisten pukuherrojen. Raamatun Jeesus kuoli meidän kaikkien syntien sovitukseksi - ettei yksikään, ei jehovakaan, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

     Rumuus on tv:n ja netin - mainosmaailman - humpuukiteollisuuden - meikki- ja vitamiinibusineksen keksimää. Olet aina tarpeeksi ruma tai vanha, että sinun tarvitsee välttämättä ostaa 50 euron rasvapurkki. Olit sitten 9 tai 80. Tämä on iskostettu ameriikoista ensin naisoletettuihin ja viime aikoina neideiksi muuttuneisiin tubepoikiin.

     Jumalan tahdon mukainen elämä ei tunne meikkejä eikä mainos/elokuva/lahkoteollisuutta. Ne rahastavat rumien riittämättömyydellä.


    • aaac:n arkistossa vartiotornin takaa on 1 uutisessa esillä kuinka vartiotorniin on piirretty kuva saksalaisen aikakausilehden valokuva mallina. Muotikaunotar.
     Sellaiseksi kehottaa lahko naisiaan uskomaan itsensä ja uskomaan muuttuvansa kunhan kaupittelevat vartiotorninsa ja se loppuhan tulee pian, se on vartiotornissa tiedetty 140 vuotta.


    • Saloideus kirjoitti:

     aaac:n arkistossa vartiotornin takaa on 1 uutisessa esillä kuinka vartiotorniin on piirretty kuva saksalaisen aikakausilehden valokuva mallina. Muotikaunotar.
     Sellaiseksi kehottaa lahko naisiaan uskomaan itsensä ja uskomaan muuttuvansa kunhan kaupittelevat vartiotorninsa ja se loppuhan tulee pian, se on vartiotornissa tiedetty 140 vuotta.

     Itsekin jo lähes ikääntyneenä olen kokenut riittämättömyyden kiroukset elämässäni. Miten monta silmänympärysvoidetta olenkaan naamaani levittänyt epätoivoisesti uskoen muuttuvani säihkykatseiseksi adonismagneetuksi! Ja tuhlannut rahani toivon ja epätoivon vuoristoradalla, viiltävissä tunnetiloissa itseäni pettäen - eihän 50 euroa ole paljon, jos pian muutun paljon kauniimmaksi!

     Kaunotar, tv-kasvo Jutta Zilliacus toimitti A propos - ajattelun aihetta -ohjelmasarjaa YLEllä 1960-luvun taitteessa kohti 1970-lukua. Hän kertoi tässä ohjelmassa tuntojaan mainonnasta - menemmekö lankaan tahtomattamme vai tahallamme? Ainakin maksamme rahaa tarttuessamme mielikuviin viehättävyytemme keinotekoisesta korjaamisesta. Luonnollisesti kaunis ja sivistynyt Zilliacus oli 60 vuotta aikaansa ja 140 vuotta Vartiotornin ajanlaskua edellä:

     https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/zilliacus-pakinoi-mainonnasta

     Nykypojat yrittävät tehdä vaikutuksen edellisten sukupolvien naisten konsteilla - nykyäijät kasvatetaan femakkoperheiden tyttäristä! Vaviskaa!


    • pH1 kirjoitti:

     Itsekin jo lähes ikääntyneenä olen kokenut riittämättömyyden kiroukset elämässäni. Miten monta silmänympärysvoidetta olenkaan naamaani levittänyt epätoivoisesti uskoen muuttuvani säihkykatseiseksi adonismagneetuksi! Ja tuhlannut rahani toivon ja epätoivon vuoristoradalla, viiltävissä tunnetiloissa itseäni pettäen - eihän 50 euroa ole paljon, jos pian muutun paljon kauniimmaksi!

     Kaunotar, tv-kasvo Jutta Zilliacus toimitti A propos - ajattelun aihetta -ohjelmasarjaa YLEllä 1960-luvun taitteessa kohti 1970-lukua. Hän kertoi tässä ohjelmassa tuntojaan mainonnasta - menemmekö lankaan tahtomattamme vai tahallamme? Ainakin maksamme rahaa tarttuessamme mielikuviin viehättävyytemme keinotekoisesta korjaamisesta. Luonnollisesti kaunis ja sivistynyt Zilliacus oli 60 vuotta aikaansa ja 140 vuotta Vartiotornin ajanlaskua edellä:

     https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/zilliacus-pakinoi-mainonnasta

     Nykypojat yrittävät tehdä vaikutuksen edellisten sukupolvien naisten konsteilla - nykyäijät kasvatetaan femakkoperheiden tyttäristä! Vaviskaa!

     Normien ja sovinnaisuuksien uhmaaminen on yksi tapa purkaa riittämättömyyttä. Pojilla ei enää ole samanlaisia, selkeitä tavoitteita lihaksikkaasta, tyttöjä puoleensavetävästä miehekkyydestä eikä ajokortti tai oma auto ole enää koulupoikien ykkössuunnitelma. Tytöt ovat valmiita kaikkeen muuhun kuin lieden ääreen, minne he luonteeltaan perheenäiteinä ovat kautta aikain sijoittuneet. Ruma tyttö ei ole enää kauhistus eikä suloinen poika harvinainen. Kun ei ole enää selviä ihanteita tytöille hoivaajina ja kodin hengettärinä tai pojille perheen päänä, munatonkin mies löytää paikkansa nykyisessä suvaitsevais/moniarvoisessa maailmassa.

     Konservatiivinen raamatuntulkinta, josta poimitaan juuri ne naista alistavimmat "nainen vaietkoon" ja "mies on vaimonsa pää" -kohdat, tuntuu olevan räikeässä ristiriidassa esim. koulujen arkirutiinien kanssa. Mielenkiinto ja puoleensavetävyys ihmisyksilöiden välillä kumpuavat nykyään ihan muualta kuin haarain välistä tai ronskeista puheista. Miksi jehovissa ylläpidetään luonnonvastaisia, vanhentuneita sukupuolirooleja? Tytöt armeijaan!


    • eilenmenitoisin kirjoitti:

     Normien ja sovinnaisuuksien uhmaaminen on yksi tapa purkaa riittämättömyyttä. Pojilla ei enää ole samanlaisia, selkeitä tavoitteita lihaksikkaasta, tyttöjä puoleensavetävästä miehekkyydestä eikä ajokortti tai oma auto ole enää koulupoikien ykkössuunnitelma. Tytöt ovat valmiita kaikkeen muuhun kuin lieden ääreen, minne he luonteeltaan perheenäiteinä ovat kautta aikain sijoittuneet. Ruma tyttö ei ole enää kauhistus eikä suloinen poika harvinainen. Kun ei ole enää selviä ihanteita tytöille hoivaajina ja kodin hengettärinä tai pojille perheen päänä, munatonkin mies löytää paikkansa nykyisessä suvaitsevais/moniarvoisessa maailmassa.

     Konservatiivinen raamatuntulkinta, josta poimitaan juuri ne naista alistavimmat "nainen vaietkoon" ja "mies on vaimonsa pää" -kohdat, tuntuu olevan räikeässä ristiriidassa esim. koulujen arkirutiinien kanssa. Mielenkiinto ja puoleensavetävyys ihmisyksilöiden välillä kumpuavat nykyään ihan muualta kuin haarain välistä tai ronskeista puheista. Miksi jehovissa ylläpidetään luonnonvastaisia, vanhentuneita sukupuolirooleja? Tytöt armeijaan!

     Raamatun periaatteita ei ole mitään syytä lähteä uhmaamaan. Raamattu on henkäytetty Jumalan ilmoitus ja sellaisenaan kirjaimellisesti noudatettava. Kaikenlaiset irstaudet on Raamatussa kielletty eikä sellaisten harjoittajat peri Jumalan Valtakuntaa. Siksi tarvitaan Jumalan Valtakunnan Julistajia. He ovat pian hallitseva kansa, jonka vallassa sairauksia ei enää ole eikä itkua, sotia eikä nälkää. Enää on jäljellä vain lyhyt aika, jonka Jumala pitkämielisyydessään antaa hetken vielä jatkua. Se aika on käytettävä viisaasti tutkimalla Raamattua. Valtakunnan Hyvä Uutinen on tarjolla vain erittäin rajoitetun ajan. Siksi se on parasta ottaa heti vastaan. Jo seuraavassa hetkessä voi olla myöhäistä! Kaikki ennustukset ovat toteutuneet ja Jumalan aikataulu etenee vääjäämättömästi. Paha tullaan pian poistamaan. Mikset sinäkin olisi osa Jumalan kansaa? Rakentamassa Hyvää Jumalan Valtakuntaa!


    • varma kirjoitti:

     Raamatun periaatteita ei ole mitään syytä lähteä uhmaamaan. Raamattu on henkäytetty Jumalan ilmoitus ja sellaisenaan kirjaimellisesti noudatettava. Kaikenlaiset irstaudet on Raamatussa kielletty eikä sellaisten harjoittajat peri Jumalan Valtakuntaa. Siksi tarvitaan Jumalan Valtakunnan Julistajia. He ovat pian hallitseva kansa, jonka vallassa sairauksia ei enää ole eikä itkua, sotia eikä nälkää. Enää on jäljellä vain lyhyt aika, jonka Jumala pitkämielisyydessään antaa hetken vielä jatkua. Se aika on käytettävä viisaasti tutkimalla Raamattua. Valtakunnan Hyvä Uutinen on tarjolla vain erittäin rajoitetun ajan. Siksi se on parasta ottaa heti vastaan. Jo seuraavassa hetkessä voi olla myöhäistä! Kaikki ennustukset ovat toteutuneet ja Jumalan aikataulu etenee vääjäämättömästi. Paha tullaan pian poistamaan. Mikset sinäkin olisi osa Jumalan kansaa? Rakentamassa Hyvää Jumalan Valtakuntaa!

     Mitä tarkoitat raamatun periaatteilla? Naisen alistamista? Orjuutta? Kuoliaaksi kivittämistä? Teetkö nyt eroa paavalin laeille tai mooseksen kirjojen sisällöille? Onko raamatussa periaatteita? Mitkä ne ovat? Onko raamatun lakien ja säännösten soveltamisala voimassa? Entä ajallisesti? Miten sovellat raamatun ajan ja maiden kulttuuripiirin tuotoksia esim. 2020-luvun pohjoismaihin?


    • varma kirjoitti:

     Raamatun periaatteita ei ole mitään syytä lähteä uhmaamaan. Raamattu on henkäytetty Jumalan ilmoitus ja sellaisenaan kirjaimellisesti noudatettava. Kaikenlaiset irstaudet on Raamatussa kielletty eikä sellaisten harjoittajat peri Jumalan Valtakuntaa. Siksi tarvitaan Jumalan Valtakunnan Julistajia. He ovat pian hallitseva kansa, jonka vallassa sairauksia ei enää ole eikä itkua, sotia eikä nälkää. Enää on jäljellä vain lyhyt aika, jonka Jumala pitkämielisyydessään antaa hetken vielä jatkua. Se aika on käytettävä viisaasti tutkimalla Raamattua. Valtakunnan Hyvä Uutinen on tarjolla vain erittäin rajoitetun ajan. Siksi se on parasta ottaa heti vastaan. Jo seuraavassa hetkessä voi olla myöhäistä! Kaikki ennustukset ovat toteutuneet ja Jumalan aikataulu etenee vääjäämättömästi. Paha tullaan pian poistamaan. Mikset sinäkin olisi osa Jumalan kansaa? Rakentamassa Hyvää Jumalan Valtakuntaa!

     "Raamattu on henkäytetty Jumalan ilmoitus ja sellaisenaan kirjaimellisesti noudatettava."

     Hönkäisty ilmoitushan Raamattu toki on, mutta huomautettakoon, etteivät Jehovan todistajat (Vartitorni-seura) ota Raamattua kirjaimellisesti kaikkialla, vaan ainoastaan siellä, missä se omiin suunnitelmiin sopii.

     "Kaikenlaiset irstaudet on Raamatussa kielletty eikä sellaisten harjoittajat peri Jumalan Valtakuntaa."

     Valehtelu on myös Raamatussa kielletty, mutta eipä näytä estävän Jehovan todistajien tiedotusosastoa valehtelemasta.

     "Siksi tarvitaan Jumalan Valtakunnan Julistajia. He ovat pian hallitseva kansa, jonka vallassa sairauksia ei enää ole eikä itkua, sotia eikä nälkää."

     Sori vaan, mutta 99,9% tai jotain Jehovan todistajista kuuluu ns. muihin lampaisiin eli maanpäälliseen luokkaan, jolle on on luvassa pelkkää alamaisuutta, niin tässä maailmassa kuin paratiisissa.

     "Valtakunnan Hyvä Uutinen on tarjolla vain erittäin rajoitetun ajan. Siksi se on parasta ottaa heti vastaan. Jo seuraavassa hetkessä voi olla myöhäistä!"

     Eräs kelpo tapa huijauksen tunnistamiseen on se, että siinä kiirehditään tekemään ratkaisu. Jos kyseessä on ikuisuutta varten tehty ratkaisu, miksi sitä ei saisi miettiä ja tutkia rauhassa?

     "Kaikki ennustukset ovat toteutuneet ja Jumalan aikataulu etenee vääjäämättömästi. Paha tullaan pian poistamaan."

     Voidaan käytännöllisesti katsoen varmasti sanoa, ettei Vartiotornin lupaamaa paratiisia ole eikä tule.


    • varma kirjoitti:

     Raamatun periaatteita ei ole mitään syytä lähteä uhmaamaan. Raamattu on henkäytetty Jumalan ilmoitus ja sellaisenaan kirjaimellisesti noudatettava. Kaikenlaiset irstaudet on Raamatussa kielletty eikä sellaisten harjoittajat peri Jumalan Valtakuntaa. Siksi tarvitaan Jumalan Valtakunnan Julistajia. He ovat pian hallitseva kansa, jonka vallassa sairauksia ei enää ole eikä itkua, sotia eikä nälkää. Enää on jäljellä vain lyhyt aika, jonka Jumala pitkämielisyydessään antaa hetken vielä jatkua. Se aika on käytettävä viisaasti tutkimalla Raamattua. Valtakunnan Hyvä Uutinen on tarjolla vain erittäin rajoitetun ajan. Siksi se on parasta ottaa heti vastaan. Jo seuraavassa hetkessä voi olla myöhäistä! Kaikki ennustukset ovat toteutuneet ja Jumalan aikataulu etenee vääjäämättömästi. Paha tullaan pian poistamaan. Mikset sinäkin olisi osa Jumalan kansaa? Rakentamassa Hyvää Jumalan Valtakuntaa!

     varma 5.3.2019 16:02

     <>Raamatun periaatteita ei ole mitään syytä lähteä uhmaamaan. ><

     Eli orjuus kunniaan ja kansainväliset orjuuden kieltävät sopimukset romukoppaan, niin hyvä tulee?


   • Tuosta armeijan käymisestä en nyt niin hehkuttaisi. Mitä siitä on ollut kenellekään hyötyä? Paitsi tietysti niille, jotka haluavat sotilasuralle. Sivarin käyminen on ihan hyvä ja kunniallinen vaihtoehto. Itse olen varusmiespalvelukseni suorittanut 1900-luvun puolella, enkä kyllä ole havainnut, että siitä olisi ollut normaalissa elämässä mitään hyötyä missään tilanteessa. En sitä valintaani kyllä kadukaan, enkä kiellä ketään nuorta käymästä armeijaa, mutta sitä, että armeijan käymistä mainostetaan jotenkin yksilölle erinomaisena valintana tulevaisuutta ajatellen, en kyllä ymmärrä.

    • Armeija on erinomainen koulutus- ja harjoittelujakso juuri oikeassa kehitysvaiheessa jokaiselle nuorelle. Miksei myös tytöille, vaikka mieluummin heidät kotijoukoissa näkisinkin. Armeijassa opitaan tottelemaan ja kehittymään laiskoista vetelyksistä valmiiksi, yhteistyökykyisiksi, vahvoiksi ihmisiksi. Ruumiillinen kehitys ja voimistuminen alkaa armeijassa, samalla ajatukset selkiytyvät. Terve sielu terveessä ruumiissa! Eikä ole aikaa roikkua netissä tyhjän panttina. Monet johtajat ovat reservin upseereita tai aliupseereita. Heillä on suhteellisuudentajua, stressinsietokykyä sekä voimia kestää perhe-elämän ja ammatilliset haasteet sekä edetä asemassaan korkealle. Politiikassa parhaat voimat ovat menestyneet armeijassa. Armeija osallistaa nuoret oikealla tavalla. He saavat elämäänsä oikeat arvot. Armeija tekee työtä nuorten kautta koko kansan parhaaksi. Työtä, jolla on tarkoitus. Myös siviilissä palvelusajan ulkopuolella.


    • asepalvelukseen kirjoitti:

     Armeija on erinomainen koulutus- ja harjoittelujakso juuri oikeassa kehitysvaiheessa jokaiselle nuorelle. Miksei myös tytöille, vaikka mieluummin heidät kotijoukoissa näkisinkin. Armeijassa opitaan tottelemaan ja kehittymään laiskoista vetelyksistä valmiiksi, yhteistyökykyisiksi, vahvoiksi ihmisiksi. Ruumiillinen kehitys ja voimistuminen alkaa armeijassa, samalla ajatukset selkiytyvät. Terve sielu terveessä ruumiissa! Eikä ole aikaa roikkua netissä tyhjän panttina. Monet johtajat ovat reservin upseereita tai aliupseereita. Heillä on suhteellisuudentajua, stressinsietokykyä sekä voimia kestää perhe-elämän ja ammatilliset haasteet sekä edetä asemassaan korkealle. Politiikassa parhaat voimat ovat menestyneet armeijassa. Armeija osallistaa nuoret oikealla tavalla. He saavat elämäänsä oikeat arvot. Armeija tekee työtä nuorten kautta koko kansan parhaaksi. Työtä, jolla on tarkoitus. Myös siviilissä palvelusajan ulkopuolella.

     "He saavat elämäänsä oikeat arvot."

     Tapa, tai tule tapetuksi.


    • asepalvelukseen kirjoitti:

     Armeija on erinomainen koulutus- ja harjoittelujakso juuri oikeassa kehitysvaiheessa jokaiselle nuorelle. Miksei myös tytöille, vaikka mieluummin heidät kotijoukoissa näkisinkin. Armeijassa opitaan tottelemaan ja kehittymään laiskoista vetelyksistä valmiiksi, yhteistyökykyisiksi, vahvoiksi ihmisiksi. Ruumiillinen kehitys ja voimistuminen alkaa armeijassa, samalla ajatukset selkiytyvät. Terve sielu terveessä ruumiissa! Eikä ole aikaa roikkua netissä tyhjän panttina. Monet johtajat ovat reservin upseereita tai aliupseereita. Heillä on suhteellisuudentajua, stressinsietokykyä sekä voimia kestää perhe-elämän ja ammatilliset haasteet sekä edetä asemassaan korkealle. Politiikassa parhaat voimat ovat menestyneet armeijassa. Armeija osallistaa nuoret oikealla tavalla. He saavat elämäänsä oikeat arvot. Armeija tekee työtä nuorten kautta koko kansan parhaaksi. Työtä, jolla on tarkoitus. Myös siviilissä palvelusajan ulkopuolella.

     Onko muutama kuukausi armeijassa ratkaiseva koko ihmisen elämässä? Tuleeko ihmisistä muuten vetelyksiä? Kyllä kasvatuksella on paljon suurempi vaikutus nuoren elämään. Ajateeletko, että vain armeijan käyneet menestyvät elämässä. Ovatko kaikki työtä vieroksuvat sellaisia, jotka eivät ole käyneet armeijassa. Entä huumeisiin sortuvat tai alkolisoituneet ihmiset, eivätkö hekään ole käyneet armeijaa? Kirjoitat, niinkuin kaikki armeijan käyneet ovat kunnollisia, ei vaimonhakkaajia, eikä muutenkaan vinksahtaneita. Kyllä ammut yli aikalailla. Minusta tarvitaan enemmän selkärankaa seisoa periaatteidensa takana. Kysymys ei ole laiskuudesta, vaan vakaumuksesta. Kumpa kaikki päättäisivät olla surmaamatta toista ihmistä.


    • ttturvallista kirjoitti:

     Onko muutama kuukausi armeijassa ratkaiseva koko ihmisen elämässä? Tuleeko ihmisistä muuten vetelyksiä? Kyllä kasvatuksella on paljon suurempi vaikutus nuoren elämään. Ajateeletko, että vain armeijan käyneet menestyvät elämässä. Ovatko kaikki työtä vieroksuvat sellaisia, jotka eivät ole käyneet armeijassa. Entä huumeisiin sortuvat tai alkolisoituneet ihmiset, eivätkö hekään ole käyneet armeijaa? Kirjoitat, niinkuin kaikki armeijan käyneet ovat kunnollisia, ei vaimonhakkaajia, eikä muutenkaan vinksahtaneita. Kyllä ammut yli aikalailla. Minusta tarvitaan enemmän selkärankaa seisoa periaatteidensa takana. Kysymys ei ole laiskuudesta, vaan vakaumuksesta. Kumpa kaikki päättäisivät olla surmaamatta toista ihmistä.

     Se on monelle pojalle täysin ratkaisevaa. Jokainen alokas tulee eri perheistä, eri mammojen helmoista opettelemaan selviytymistä silloin, kun joutuu tekemään oman osansa yhteisön vastuista. Vastuut on jaettu selkeisiin tasoihin ja sama hierarkia toimii myös siviilissä erinomaisesti. Teet niin kuin käsketään ja olet tekemättä. Kun opit tottelemisen alkeet, saat vastuuta. Se kehitys mikä muutamassa kuukaudessa tosiaan on nuorukaisen asenteissa ja fyysisessä sekä henkisessä suorituskyvyssä mahdollista saavuttaa, saavutetaan armeijassa. Oman äidin kullannupuista puhkeaa yhdessä selviytyjiä, jotka arvostavat toistenkin perheiden ponnistelua elämässä. Nykyajan itsekkäät omaan napaan tuijottamaan opetetut yhteistä vastuuta opettelemaan haluttomat saavat armeijasta huippukokemuksen. He oppivat luottamaan oikeasti itseensä ja saavat oikean kuvan itsestään ikäluokassaan. Vakaumus tulee ajankohtaiseksi armeijan käynnin jälkeen. Armeija haluaa vakaumuksellisia maan puolustajia. Kykeneviä kansalaisia. Puhetta vähemmän, valmiuksia toimia enemmän. Suosittelen Suomen armeijaa kaikille.


    • asepalvelukseen kirjoitti:

     Se on monelle pojalle täysin ratkaisevaa. Jokainen alokas tulee eri perheistä, eri mammojen helmoista opettelemaan selviytymistä silloin, kun joutuu tekemään oman osansa yhteisön vastuista. Vastuut on jaettu selkeisiin tasoihin ja sama hierarkia toimii myös siviilissä erinomaisesti. Teet niin kuin käsketään ja olet tekemättä. Kun opit tottelemisen alkeet, saat vastuuta. Se kehitys mikä muutamassa kuukaudessa tosiaan on nuorukaisen asenteissa ja fyysisessä sekä henkisessä suorituskyvyssä mahdollista saavuttaa, saavutetaan armeijassa. Oman äidin kullannupuista puhkeaa yhdessä selviytyjiä, jotka arvostavat toistenkin perheiden ponnistelua elämässä. Nykyajan itsekkäät omaan napaan tuijottamaan opetetut yhteistä vastuuta opettelemaan haluttomat saavat armeijasta huippukokemuksen. He oppivat luottamaan oikeasti itseensä ja saavat oikean kuvan itsestään ikäluokassaan. Vakaumus tulee ajankohtaiseksi armeijan käynnin jälkeen. Armeija haluaa vakaumuksellisia maan puolustajia. Kykeneviä kansalaisia. Puhetta vähemmän, valmiuksia toimia enemmän. Suosittelen Suomen armeijaa kaikille.

     Kyllä armeija antaa nuorelle oikeaan aikaan oikeaa "kasvatusta". Pois äidin huomasta ja toisten samanikäisten yhteisvastuun piiriin tekee nuoresta aikuisemman. Kyllä niitä vakaumuksia ehtii sitten tarvittaessa mietiskellä, jos sellaisiin jää aikaa.


   • Hieman faktaa väliin:

    Jehovan todistajia ei jatkossa enää vapauteta asevelvollisuudesta. Uskonnolliseen vakaumukseen perustunut erivapaus jäi historiaan keskiviikkona 27.2.2019.
    Muutos astuu voimaan heti, kun preidentti on sen vahvistanut, jolloin määrätään myös sen voimaantuloaika. Todennäköisesto Laki astuu voimaan 1.4. tai 1.5.2019.

    Lakiehdotusta muutettiin eduskuntakäsittelyn aikana siten, että vapautuslaki kumotaan ilman siirtymäaikaa.

    Jehovan todistaja ei voi enää edes hakea vapautusta asevelvollisuudesta uskontonsa perusteella.

    Historiaa

    Jehovan todistajat vapautettiin sekä ase- että siviilipalvelusta 1980-luvun puolivälissä säädetyllä poikkeuslailla.

    Erivapaus nousi keskusteluun viime vuonna sen jälkeen, kun Helsingin hovi­oikeus oli vapauttanut 23-vuotiaan totaalikieltäytyjän syytteestä ja kumosi hänelle määrätyn vankeusrangaistuksen.

    Mies ilmoitti pitävänsä syrjivänä ­lakia, joka vapauttaa Jehovan todistajat maanpuolustusvelvollisuudesta vakaumuksen perusteella, mutta sama peruste ei koske muita vakaumuksia. Hovioikeus totesi miehen perustelut oikeiksi.

    Pian päätöksen jälkeen puolustusministeriön työryhmä esitti erivapaudesta luopumista.

    Nyt kaikki nuorukaiset ovat taas samalla viivalla.

   • Armeija antaa tärkeän panoksen nuoren suotuisalle kehitykselle. 19-20 vuoden iässä voi vielä kehittää asenteitaan ja vapautua vääristä esim. uskonlahkoissa omaksutuista malleista. Armeija valmistaa koulutettaviaan myös yliopisto-opintojen haasteisiin. Suomessa akateemisen loppututkinnnon saavuttaminen on lähes ilmaista, joten jokaisen järjissään olevan perheen etu on kannattaa lastensa korkeakoulutusta. Lahkoihin riittää silti kouluttamattomia pudokkaita, vaikka omat jälkeläiset laitettaisiinkin hyviin kouluihin, joissa valmistaudutaan pitkäjänteiseen ja antoisaan akateemiseen elämänuraan.

    • Nyt todistajanuorukaisetkin voivat saada oikean suunnan elämälleen, kun passivoivat ja elämästä syrjäyttävät erivapaudet livistää velvollisuuksistaan vihdoinkin päättyvät. Viimeistään nyt pitäisi jehovakoululaisten miettiä elämänuraansa lahkosta riippumattomana suomalaisena. Lahkon koulutusvastaisuus on täysin käsittämätön ja pilaa nuoren mahdollisuudet. Lahkoraivaajaksi ryhtymällä nuori tuhlaa aikaansa tyhmästi. Lukiossa menestyvä pärjää armeijan käytyään kyllä korkeakoulussakin ja saavuttaa akateemisen loppututkinnon muutamassa vuodessa! Jos tämä aika vietetään Vartiotorneja tutkistellen, elämä on vaikea aloittaa alusta enää 20 ikävuoden jälkeen. Suomessakin valmistutaan kuitenkin kaikenikäisinä, jopa eläkeiässä ja suoritetaan tutkintoja, joten koskaan ei ole liian myöhäistä lopettaa typerien maailmanloppujen kanssa puuhastelu. Nuorelle on todellinen maailmanloppu, jos hän jää ameriikkalaislahkoihin homehtumaan!


    • elämäkutsuu kirjoitti:

     Nyt todistajanuorukaisetkin voivat saada oikean suunnan elämälleen, kun passivoivat ja elämästä syrjäyttävät erivapaudet livistää velvollisuuksistaan vihdoinkin päättyvät. Viimeistään nyt pitäisi jehovakoululaisten miettiä elämänuraansa lahkosta riippumattomana suomalaisena. Lahkon koulutusvastaisuus on täysin käsittämätön ja pilaa nuoren mahdollisuudet. Lahkoraivaajaksi ryhtymällä nuori tuhlaa aikaansa tyhmästi. Lukiossa menestyvä pärjää armeijan käytyään kyllä korkeakoulussakin ja saavuttaa akateemisen loppututkinnon muutamassa vuodessa! Jos tämä aika vietetään Vartiotorneja tutkistellen, elämä on vaikea aloittaa alusta enää 20 ikävuoden jälkeen. Suomessakin valmistutaan kuitenkin kaikenikäisinä, jopa eläkeiässä ja suoritetaan tutkintoja, joten koskaan ei ole liian myöhäistä lopettaa typerien maailmanloppujen kanssa puuhastelu. Nuorelle on todellinen maailmanloppu, jos hän jää ameriikkalaislahkoihin homehtumaan!

     mä oon tosi kypsyny seurakuntaan oon täyttäny tai siis täytän alkukesällä 15 ja haluisin lähtee vetään. mutsi on aivopesty eikä sille voi puhuu mitään kävin terkkarillaki mut se ei osannu neuvoo kun ei tienny jehovan todistajista tarpeeks, lucky her! neuvokaa pliis mitä mä teen mutsi ei mua hylkää vaik en seurakunnas enää käviskää faija lähti lätkiin jo kun mä olin jotain 9. se ei tajunnu mutsin juttuja jumalasta. voin mennä vaik faijan luo vaik sillä on jo uus muija eikä se tykkää kyl musta luulen et jehovan todistajien takii. en jaksais odottaa enää vanhenemista vaan haluaisin kouluttautua teologiksi tai lääkäriksi niin kuin esim. kristityt lääkärit. oon hyvä koulus mut ottaa päähän nää viisaat seurakunnas jotka ei oikeesti tiedä mistään mitään sanoo ettei hiviin oo lääkettä ja nälänhätä on lisääntyny kiinas ja intias on ainaki vähentyny. auttakaa te jotka ootte samas tilantees


    • halookaikki kirjoitti:

     mä oon tosi kypsyny seurakuntaan oon täyttäny tai siis täytän alkukesällä 15 ja haluisin lähtee vetään. mutsi on aivopesty eikä sille voi puhuu mitään kävin terkkarillaki mut se ei osannu neuvoo kun ei tienny jehovan todistajista tarpeeks, lucky her! neuvokaa pliis mitä mä teen mutsi ei mua hylkää vaik en seurakunnas enää käviskää faija lähti lätkiin jo kun mä olin jotain 9. se ei tajunnu mutsin juttuja jumalasta. voin mennä vaik faijan luo vaik sillä on jo uus muija eikä se tykkää kyl musta luulen et jehovan todistajien takii. en jaksais odottaa enää vanhenemista vaan haluaisin kouluttautua teologiksi tai lääkäriksi niin kuin esim. kristityt lääkärit. oon hyvä koulus mut ottaa päähän nää viisaat seurakunnas jotka ei oikeesti tiedä mistään mitään sanoo ettei hiviin oo lääkettä ja nälänhätä on lisääntyny kiinas ja intias on ainaki vähentyny. auttakaa te jotka ootte samas tilantees

     Jehovan todistajien nykyinen "totuus" eroaa merkittävästi aiempien todistajasukupolvien "totuuksista". Teiltä nykynuorilta salataan liikkeen aiemmat pieleen menneet ennustukset. Niistä ei saa puhua sanaakaan. Niitä ei ole tapahtunut. Internetin aikana Vartiotorni on joutunut käsikirjoittamaan historiaansa uudelleen ja tuottamaan elokuvia nuoria todistajia varten, kuvitellen, ettei nuoret tiedä mitään lahkon lähihistoriasta. Konventeissa esitetään historianoikaisuvideoita, joita katselevat myös esim. syksyyn 1975 jehovahallinnon ennustaman maailmanlopun läpikäyneitä vanhuksia. Heidät on vaiennettu olemaan hiljaa liikkeen pieleen menneistä maailmanlopun päivämääristä. Heitä syyllistettiin aikanaan liiallisesta innokkuudesta ja herkkäuskoisuudesta.

     Aivan esimerkillinen tutustumispaketti jehovain päivänvaloa kestämättömän "historian" tunnetuimpaan fiaskoon - 1975 toteutumattomaan maailmanloppuun on tässä:

     https://www.youtube.com/watch?v=ZGs300U2FQE

     Dokumentissa yhdistyy viime aikain konventtivideo, jossa 1975 "tapahtumat" esitetään "uudessa valossa". Video on toimitettu hienosti ja kommenttiraita kulkee tuoreen "meriselitysvideon" rinnalla poimien mojovia totuuksia liikkeen kirjallisuudesta ennen 1975 pieleen mennyttä maalimanloppua! Viihdyttäviä katseluhetkiä!


    • väärästäoikeaa kirjoitti:

     Jehovan todistajien nykyinen "totuus" eroaa merkittävästi aiempien todistajasukupolvien "totuuksista". Teiltä nykynuorilta salataan liikkeen aiemmat pieleen menneet ennustukset. Niistä ei saa puhua sanaakaan. Niitä ei ole tapahtunut. Internetin aikana Vartiotorni on joutunut käsikirjoittamaan historiaansa uudelleen ja tuottamaan elokuvia nuoria todistajia varten, kuvitellen, ettei nuoret tiedä mitään lahkon lähihistoriasta. Konventeissa esitetään historianoikaisuvideoita, joita katselevat myös esim. syksyyn 1975 jehovahallinnon ennustaman maailmanlopun läpikäyneitä vanhuksia. Heidät on vaiennettu olemaan hiljaa liikkeen pieleen menneistä maailmanlopun päivämääristä. Heitä syyllistettiin aikanaan liiallisesta innokkuudesta ja herkkäuskoisuudesta.

     Aivan esimerkillinen tutustumispaketti jehovain päivänvaloa kestämättömän "historian" tunnetuimpaan fiaskoon - 1975 toteutumattomaan maailmanloppuun on tässä:

     https://www.youtube.com/watch?v=ZGs300U2FQE

     Dokumentissa yhdistyy viime aikain konventtivideo, jossa 1975 "tapahtumat" esitetään "uudessa valossa". Video on toimitettu hienosti ja kommenttiraita kulkee tuoreen "meriselitysvideon" rinnalla poimien mojovia totuuksia liikkeen kirjallisuudesta ennen 1975 pieleen mennyttä maalimanloppua! Viihdyttäviä katseluhetkiä!

     Lienee tarpeetonta sanoa, että parjausvideot ovat luopioiden käsialaa. Heidän mielikseen ei voi kertakaikkiaan olla mitenkään päin. Mikäli Järjestö olisi joskus erehtynyt, se olisi korjannut virheensä. Nämä pilkkaajat nostavat esiin asioita, joita ei ole edes koskaan tapahtunut! Hyvin mukana olevat eivät kiinnitä tällaiseen tarjontaan mitään huomiota. Työ jatkuu Raamatun mukaisena, kunnes Valtakunnan Hyvä Uutinen on saarnattu kaikkialle maailmaan. Yhdeksän miljoonan Jumalan kansalaisen uutteruus kyllä palkitaan aikanaan!


    • tottunutvainoihin kirjoitti:

     Lienee tarpeetonta sanoa, että parjausvideot ovat luopioiden käsialaa. Heidän mielikseen ei voi kertakaikkiaan olla mitenkään päin. Mikäli Järjestö olisi joskus erehtynyt, se olisi korjannut virheensä. Nämä pilkkaajat nostavat esiin asioita, joita ei ole edes koskaan tapahtunut! Hyvin mukana olevat eivät kiinnitä tällaiseen tarjontaan mitään huomiota. Työ jatkuu Raamatun mukaisena, kunnes Valtakunnan Hyvä Uutinen on saarnattu kaikkialle maailmaan. Yhdeksän miljoonan Jumalan kansalaisen uutteruus kyllä palkitaan aikanaan!

     Katsoitko videon vai millä perusteella luokittelit sen parjausvideoksi?


    • videokriitikko kirjoitti:

     Katsoitko videon vai millä perusteella luokittelit sen parjausvideoksi?

     Ei ole tapanani katsoa luopiomateriaaleja. Jw.org on virallinen sivusto, jota suosittelen kaikille Raamatusta kiinnostuneille


    • tottunutvainoihin kirjoitti:

     Ei ole tapanani katsoa luopiomateriaaleja. Jw.org on virallinen sivusto, jota suosittelen kaikille Raamatusta kiinnostuneille

     Minä suosittelen Raamatusta kiinnostuneille Raamattua. Välttäkää ameriikkalaiskustantajien humpuukilehtiä ja kirjoja, jotka on kopioituna ja siistittynä siirretty nettiin.

     Hyvä verkkoraamattu täydellinen hakuversio:

     https://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=laajahaku&kaikki=h�ness�+on+kaikki+luotu&jokin=&eiole=&kirjat=kr

     Raamattu-aiheinen asiantuntijaohjelma: Cafe Raamattu, 544 puolituntista Raamatun parissa ILMAISEKSI! Kuuntele vaikka koko sarja! Tässä Cafe Raamatun paras osa:

     https://www.tv7.fi/vod/player/9509/

     Naiset Leif Nummelan (teologi, päätoimittaja Sana-lehti) haastattelussa valaisemassa naispappeutta Raamatun näkökulmasta


    • Mihin uskontoon kuuluvat pudokkaat? Niitä notkuu puistojen penkeillä tai pahanteossa. Eivät he kovin uskovaisilta näytä. Joten täysin perustelematon väite nimimerkiltä eimaailmanlopulle.


    • raamattuelämään kirjoitti:

     Minä suosittelen Raamatusta kiinnostuneille Raamattua. Välttäkää ameriikkalaiskustantajien humpuukilehtiä ja kirjoja, jotka on kopioituna ja siistittynä siirretty nettiin.

     Hyvä verkkoraamattu täydellinen hakuversio:

     https://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=laajahaku&kaikki=h�ness�+on+kaikki+luotu&jokin=&eiole=&kirjat=kr

     Raamattu-aiheinen asiantuntijaohjelma: Cafe Raamattu, 544 puolituntista Raamatun parissa ILMAISEKSI! Kuuntele vaikka koko sarja! Tässä Cafe Raamatun paras osa:

     https://www.tv7.fi/vod/player/9509/

     Naiset Leif Nummelan (teologi, päätoimittaja Sana-lehti) haastattelussa valaisemassa naispappeutta Raamatun näkökulmasta

     Parempaa opastussa tiedossa, kiitos ei.


    • hanki_tietoa kirjoitti:

     Mihin uskontoon kuuluvat pudokkaat? Niitä notkuu puistojen penkeillä tai pahanteossa. Eivät he kovin uskovaisilta näytä. Joten täysin perustelematon väite nimimerkiltä eimaailmanlopulle.

     Tarkoitin ihmisiä, jotka eivät kouluttamattomuutensa vuoksi ole päteviä. Juuri heitä varten on uskonlahkot, joiden nimissä voidaan "opettaa" mitä soopaa hyvänsä. Tarjotaan "onnistumisen elämyksiä" ja pätemisen iloa, kun päästään toistamaan ameriikasta käännettyjä viisasteluja, jotka eivät perustu yhtään mihinkään. Jos käy koulunsa ja armeijan, on alallaan pätevä ja osaa kunnioittaa toistenkin osaamista sekä arvostaa eri tavalla toimivia, ajattelevia sekä uskovia ihmisiä. Miten on jehovissa?


    • tottunutvainoihin kirjoitti:

     Ei ole tapanani katsoa luopiomateriaaleja. Jw.org on virallinen sivusto, jota suosittelen kaikille Raamatusta kiinnostuneille

     Eli luokittelet videon parjaukseksi, vaikket ole sitä edes katsonut? Niin arvelinkin.


    • videokriitikko kirjoitti:

     Eli luokittelet videon parjaukseksi, vaikket ole sitä edes katsonut? Niin arvelinkin.

     Kaikki materiaali, joka tulee Jumalan tietokanavan ulkopuolelta, on vastustajien aikaansaannoksia. Kuuntelehan vielä konventtipuhe, jossa jako tehdään selväksi:

     https://www.youtube.com/watch?v=FvudBzkzKKQ

     panettelijan puolelle menee.


    • tottunutvainoihin kirjoitti:

     Kaikki materiaali, joka tulee Jumalan tietokanavan ulkopuolelta, on vastustajien aikaansaannoksia. Kuuntelehan vielä konventtipuhe, jossa jako tehdään selväksi:

     https://www.youtube.com/watch?v=FvudBzkzKKQ

     panettelijan puolelle menee.

     Kannattaisi varmistua ensin, että syytös on oikea, ennen kuin heittelee sitä eteenpäin. Eikö jw.org sivustollanne opeteta, ettei saa antaa väärää todistusta lähimmäisestä? Vai onko "teokraattinen sodankäynti" poikkeus?


    • videokriitikko kirjoitti:

     Kannattaisi varmistua ensin, että syytös on oikea, ennen kuin heittelee sitä eteenpäin. Eikö jw.org sivustollanne opeteta, ettei saa antaa väärää todistusta lähimmäisestä? Vai onko "teokraattinen sodankäynti" poikkeus?

     Tämä 1975 vuoteen kehitelty "skandaali" on keksitty. Netti repeää pian liitoksissaan erilaisista mustamaalausvideoista, mitä tuohon ihan tavalliseen vuoteen on yritetty keksiä Jumalan Järjestön halventamiseksi. Mitään aikaa ei etukäteen kerrota Raamatussa vaan ajankohdan tietää ainoastaan Jumala. Tätä on painotettu kaikkina lopun ajan vuosina. On turhaa yrittää tehdä numeroa ikivanhoista asioista. Uusia lehtiä ilmestyy jatkuvasti, tutustuhan niihin!


    • tottunutvainoihin kirjoitti:

     Tämä 1975 vuoteen kehitelty "skandaali" on keksitty. Netti repeää pian liitoksissaan erilaisista mustamaalausvideoista, mitä tuohon ihan tavalliseen vuoteen on yritetty keksiä Jumalan Järjestön halventamiseksi. Mitään aikaa ei etukäteen kerrota Raamatussa vaan ajankohdan tietää ainoastaan Jumala. Tätä on painotettu kaikkina lopun ajan vuosina. On turhaa yrittää tehdä numeroa ikivanhoista asioista. Uusia lehtiä ilmestyy jatkuvasti, tutustuhan niihin!

     Eikö sinua häiritse se, että Jehovan todistajien järjestö on epärehellinen oman historiansa suhteen?


   • tottunutvainoihin 6.3.2019 13:44

    " väärästäoikeaa kirjoitti: Jehovan todistajien nykyinen "totuus" eroaa merkittävästi aiempien todistajasukupolvien "totuuksista". "
    -Se lahkopresidentti Rutherford näki unta, että taivas on täynnä, mutta miksi se on nyt vartiotornin kortistoon kirjautumisedellytteinen ? Täysi taivas.

    " syksyyn 1975 jehovahallinnon ennustaman maailmanlopun läpikäyneitä vanhuksia. Heidät on vaiennettu olemaan hiljaa liikkeen pieleen menneistä maailmanlopun päivämääristä. Heitä syyllistettiin aikanaan liiallisesta innokkuudesta ja herkkäuskoisuudesta. "
    -Esim. Herätkää n:o 23 v. 1968: "Meillä on ylitsepursuavat todisteet maailmanlopusta vuodelle 1975"
    -Ja Valtakuntamme palvelus, kesäkuu 1974 (todistajille jaettava lehti): Olemme kuulleet todistajista, jotka ovat myyneet asuntonsa ja antaneet rahat vartiotorniuskontoon. Se onkin hyvin tehty, mene ja tee sinä samoin.

    Aivan esimerkillinen tutustumispaketti jehovain päivänvaloa kestämättömän "historian" tunnetuimpaan fiaskoon - 1975 toteutumattomaan maailmanloppuun on tässä:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZGs300U2FQE

    • Tämän 1975 pettymyksen johdosta toki Vartiotorniseurasta myös erottiin. Tuona aikana liikkeen kaikkein pyhimmässä, eli hallintoelimessä palveli veli Raymond Franz, joka tosin erosi omantuntonsa käännekohdan osoittautuessa liian jyrkäksi ja nopeaksi. Ray Franz on kirjoittanut aivan erinomaisen kuvauksen Vartiotorniseuran hallinnon oudoista hallintotavoista ja opin jatkuvista muutoksista sekä teologisesta kestämättömyydestä. Raymond Franzin kirjaa "Omantunnon käännekohta" ei saa missään muodossa lukea vieläkään rivijulistajien keskuudessa. Tässä maistiaisiksi loistava suomennos vuotta 1975 koskevista päätöksistä hallintoelimen jäsenenä nähtynä ja itsekin päätöksenteossa mukana olleelta Ray Franzilta:

     https://johanneksenpoika.fi/CoC_9.pdf

     Linkki vie Ray Franzin kirjan "Omantunnon käännekohta" lukuun 9, "1975: Sopiva ajankohta Jumalan toimia"

     Suomennos: loistava!


    • 16v.luekokokirja kirjoitti:

     Tämän 1975 pettymyksen johdosta toki Vartiotorniseurasta myös erottiin. Tuona aikana liikkeen kaikkein pyhimmässä, eli hallintoelimessä palveli veli Raymond Franz, joka tosin erosi omantuntonsa käännekohdan osoittautuessa liian jyrkäksi ja nopeaksi. Ray Franz on kirjoittanut aivan erinomaisen kuvauksen Vartiotorniseuran hallinnon oudoista hallintotavoista ja opin jatkuvista muutoksista sekä teologisesta kestämättömyydestä. Raymond Franzin kirjaa "Omantunnon käännekohta" ei saa missään muodossa lukea vieläkään rivijulistajien keskuudessa. Tässä maistiaisiksi loistava suomennos vuotta 1975 koskevista päätöksistä hallintoelimen jäsenenä nähtynä ja itsekin päätöksenteossa mukana olleelta Ray Franzilta:

     https://johanneksenpoika.fi/CoC_9.pdf

     Linkki vie Ray Franzin kirjan "Omantunnon käännekohta" lukuun 9, "1975: Sopiva ajankohta Jumalan toimia"

     Suomennos: loistava!

     Siis luopioaineistoa. Yhtä Franzia vastaan miljoonittain uskollisia. Miksi ette lainaa heitä koskaan.


    • ei_ihme kirjoitti:

     Siis luopioaineistoa. Yhtä Franzia vastaan miljoonittain uskollisia. Miksi ette lainaa heitä koskaan.

     Vartiotorni kieltää itsenäisen ajattelun kannattajiltaan. Siksi heidän joukostaan ei ole noussut Nobel-palkittuja eikä muitakaan rivijulistajien omia avauksia, päinvastoin kuin esim. juutalaisten keskuudesta heitä nousee paljon ja enemmän kuin muista uskontokunnista. Jehovissa ei saa olla kriittinen eikä innovatiivinen. Papukaijaa ei lainata, koska sen tuottama "tieto" on mekaanista toistoa. Yhdeksän miljoonaa "uskollista" pelkäävät tekevänsä ajatusrikoksen hallinnon mielivaltaa vastaan, jos kertoisivat oman näkemyksensä liikkeen opeista.


    • ei_ihme kirjoitti:

     Siis luopioaineistoa. Yhtä Franzia vastaan miljoonittain uskollisia. Miksi ette lainaa heitä koskaan.

     Kyllä Vartiotorni-seuran julkaisujakin kannattaa lainata. Se on erinomainen tapa paljastaa seuran harrastama valehtelu ja kaksilla punnuksilla pelaaminen. Joskus sanotaan, että parasta luopiomateriaalia ovatkin Vartiotorni-seuran omat julkaisut.


   • ei_ihme 6.3.2019 15:57

    " miljoonittain uskollisia. Miksi ette lainaa heitä koskaan. "

    -Tarkoittanet todistajia.
    -Todistajilta on itsenäinen ajattelu kielletty. Näin Vartiotorni kieltää, numeron ja sivunumeron näet Turusen kirjassa.
    Siten todistajat vain toistavat vartiotornia.
    Oletko kiinnittänyt huomiota siihen että kun vartiotorni kirjoittaa luomistaan säännöistä ja tavoista, se usein käyttää sanamuotoa "todistajat" ( ... ovat sitä ja sitä mieltä, tekevät niin ja niin, ovat käsittäneet ...). Miksi ? Onko se luonnollista ? Tarkoittaako se kuvata, että vannot vartiotornin, taikka eroat ? Jos vartiotorni olisi oikeassa opeissaan, miksi tarvitsisi niin sanoa ?
    Toki tiedät, että opit vain muuttuvat.

    Olemme keskustelufoorumilla, jos ensi näkemältä jokin tuntuu sinusta vaikkapa väärältä, sinun tulisi ajatella ja pohtia sitä, sekä laittaa tarpeelliseksi havaitsemasi korjaus tai oikaisu.

    Vartiotornin kirjoitukset ovat joskus aika yllättäviä.
    Lainaa kirjastostasi Turunen. Kirja esittelee vartiotorniuskonnon vartiotornisitaatein.
    Todistajat eivät ole löytäneet siitä yhtään virhettä.
    Pääkonttorin mainosvaltuutetut pyrkivät kirjasta puheen ollen arvostelemaan kirjoittajaa. Niin, koska eivät löydä kirjasta virheitä.

    Jos ja kun on uskonnosta kysymys, joka ratsastaa Raamatulla, tulisi sen myös olla Raamatun kannalta ymmärrettävä, ja hyväksyttävä, eikö niin.
    Raamattu tarjoaa pelastuksen, sitä ei voi saada raamatunvastaisuudella, eikö niin.

    Mutta miksi sitten olla semmoisessa uskontokunnassa mukana joka pettää oman pelastuslupauksensa ? Eikö asia kannatakin tarkistaa ?

   • Miten paljon jehovista eroaa nuoria? Ainakin omasta seurakunnasta on "hävinnyt" porukkaa vähin äänin - kuulemma muuttanu toiseen seurakuntaan. Mä en ainakaan aio jatkaa enää kauaa. Ärsyttää katsoa väkinäistä vääntäytymistä salille ja sitten pakkopullaa päälle - kenttää. Kahvia saa sitten "kiinnostuneiden" luona. Minä en ole koskaan uskonut mihinkään vartiotornin opetuksiin. Minusta ne ovat täysin kieroutuneita. Ja ihmisiä viedään kuin pässiä narussa. Mua ei enää kauaa.

    • Eikö saleilla saa edes kahvia?


    • mihinrahamenee kirjoitti:

     Eikö saleilla saa edes kahvia?

     Tottakai saa, konventeissa tarjotaan juhla-aamiainen, -lounas, -iltapäiväateria sekä juhla-illallinen ennen iltaruokailua. Ei vaiska. Omat eväät, vettä kai saa vielä ilmaiseksi kraanasta? Ennen oli paremmin.

     https://areena.yle.fi/1-3738476


    • eväidenvarassa kirjoitti:

     Tottakai saa, konventeissa tarjotaan juhla-aamiainen, -lounas, -iltapäiväateria sekä juhla-illallinen ennen iltaruokailua. Ei vaiska. Omat eväät, vettä kai saa vielä ilmaiseksi kraanasta? Ennen oli paremmin.

     https://areena.yle.fi/1-3738476

     Konventit on kivoi, kun tapaa kavereit mä oon 12 v ja tykkään seurakunnast on kiva töyskennellä yhes aikusten kans ja laittaa paikkoja kuntoon äiti laittaa eväät niit on kiva syödä olin helsingin konventtihallii siivoamas ennen konventtii oli hienoo katsoo screeniltä kun isosisko kävi kasteella mä meen kai kasteelle ensi kesänä kyllä jehovantodistajana voi olla myös kivaa!!!!!!


    • mäainaskitykkään kirjoitti:

     Konventit on kivoi, kun tapaa kavereit mä oon 12 v ja tykkään seurakunnast on kiva töyskennellä yhes aikusten kans ja laittaa paikkoja kuntoon äiti laittaa eväät niit on kiva syödä olin helsingin konventtihallii siivoamas ennen konventtii oli hienoo katsoo screeniltä kun isosisko kävi kasteella mä meen kai kasteelle ensi kesänä kyllä jehovantodistajana voi olla myös kivaa!!!!!!

     Suurin osa todistajista on onnellista väkeä. Heidän tulevaisuutensa on turvattu ja Jumalan tahdon mukainen elämä takaa ihmiselle sopivimmat valinnat. Toisten tappaminen ei kuulu Jehovan todistajien elämään. Siksi nuoremme eivät suorita aseellista varusmiespalvelusta. Siviilipalveluksen suorittaminen on ollut mahdollista - nuoren omantunnon ääntä kunnioittaen. Todistajissa on käoulutettua väkeä, eivät he kuitenkaan nosta sitä tärkeimmäksi asiaksi lopun ajan maailmassa. Vaikka tiede ja tutkimus ovat saavuttaneet ihmisen kannalta merkittäviäkin edistysaskeleita, Jumalan Valtakunnan työssä niillä ei ole tulevaisuudessa käyttöä. Sairaudet poistaa maan päältä Jumala, ei ihminen. Elämme aikoja, joiden piirteissä on houkuttelevuutta ja samalla huoli kaiken päättymisestä jonakin päivänä kasvaa. Maailman tarjontaan ei pidä opetella kiintymään vaan tutkistella Raamatun totuuksia. Hengellinen paratiisi on Jumalan Järjestössä mukana olevien uskollisten elämässä.


    • pysyviäaarteita kirjoitti:

     Suurin osa todistajista on onnellista väkeä. Heidän tulevaisuutensa on turvattu ja Jumalan tahdon mukainen elämä takaa ihmiselle sopivimmat valinnat. Toisten tappaminen ei kuulu Jehovan todistajien elämään. Siksi nuoremme eivät suorita aseellista varusmiespalvelusta. Siviilipalveluksen suorittaminen on ollut mahdollista - nuoren omantunnon ääntä kunnioittaen. Todistajissa on käoulutettua väkeä, eivät he kuitenkaan nosta sitä tärkeimmäksi asiaksi lopun ajan maailmassa. Vaikka tiede ja tutkimus ovat saavuttaneet ihmisen kannalta merkittäviäkin edistysaskeleita, Jumalan Valtakunnan työssä niillä ei ole tulevaisuudessa käyttöä. Sairaudet poistaa maan päältä Jumala, ei ihminen. Elämme aikoja, joiden piirteissä on houkuttelevuutta ja samalla huoli kaiken päättymisestä jonakin päivänä kasvaa. Maailman tarjontaan ei pidä opetella kiintymään vaan tutkistella Raamatun totuuksia. Hengellinen paratiisi on Jumalan Järjestössä mukana olevien uskollisten elämässä.

     Olen kyllä Jehovan todistaja mutta en halua enää paratiisiin.
     En pystyisi olemaan siellä onnellinen kun tiedän että ainakin miljardi alle kouluikäistä lasta tapettiin Harmagedonissa.


    • pysyviäaarteita kirjoitti:

     Suurin osa todistajista on onnellista väkeä. Heidän tulevaisuutensa on turvattu ja Jumalan tahdon mukainen elämä takaa ihmiselle sopivimmat valinnat. Toisten tappaminen ei kuulu Jehovan todistajien elämään. Siksi nuoremme eivät suorita aseellista varusmiespalvelusta. Siviilipalveluksen suorittaminen on ollut mahdollista - nuoren omantunnon ääntä kunnioittaen. Todistajissa on käoulutettua väkeä, eivät he kuitenkaan nosta sitä tärkeimmäksi asiaksi lopun ajan maailmassa. Vaikka tiede ja tutkimus ovat saavuttaneet ihmisen kannalta merkittäviäkin edistysaskeleita, Jumalan Valtakunnan työssä niillä ei ole tulevaisuudessa käyttöä. Sairaudet poistaa maan päältä Jumala, ei ihminen. Elämme aikoja, joiden piirteissä on houkuttelevuutta ja samalla huoli kaiken päättymisestä jonakin päivänä kasvaa. Maailman tarjontaan ei pidä opetella kiintymään vaan tutkistella Raamatun totuuksia. Hengellinen paratiisi on Jumalan Järjestössä mukana olevien uskollisten elämässä.

     pysyviäaarteita 7.3.2019 10:48

     <>Toisten tappaminen ei kuulu Jehovan todistajien elämään.><

     Mitä nyt kaiken aikaa odottelevat, että kaikki muut (n. 99,9 %) tapetaan he jäävät eloon pian kohtaavassa maailmanlopussa, jonka tosin tuli kohdata Raamatun mukaan jo n. 2000 vuotta sitten.

     <>Todistajissa on käoulutettua väkeä, eivät he kuitenkaan nosta sitä tärkeimmäksi asiaksi lopun ajan maailmassa. ><

     PEW-tutkimuskeskusken mukaan USAn uskontokunnista heikoin koulutustaso on jehovantodistajilla. Nyt elämme siis Vt-seuran toista lopun aikaa (eka oli ja meni 1799-1914), Raamatun UT:n lopun aikaa ei voi enää elää, se oli ja meni ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla ja happani käsiin viimeistään toisen vuosisadan alkupuolella.

     <>Elämme aikoja, joiden piirteissä on houkuttelevuutta ja samalla huoli kaiken päättymisestä jonakin päivänä kasvaa.<>

     Kaikki aiemmat sukupolvet ovat eläneet samaa tuhansia vuosia. Raamatun UT:n kertomasta päättymisestä ei ole pienintäkään huolta, koska Jeesus petti seuraajansa eikä palannut luvatusti. Enää Jeesus ei voi palata antamillaan ehdoilla, joten jos kaluaa kantaa katteettomia huolia, niin uskonnolliset maailmanloppuliikkeet ovat oiva tapa. Vartiotorniseura on yksi suositeltava liike, sillä on laajaa kokemusta maailmanloppujen järjestelystä sekä Jeesuksen näkymättömästä palauttelusta.


    • pysyviäaarteita kirjoitti:

     Suurin osa todistajista on onnellista väkeä. Heidän tulevaisuutensa on turvattu ja Jumalan tahdon mukainen elämä takaa ihmiselle sopivimmat valinnat. Toisten tappaminen ei kuulu Jehovan todistajien elämään. Siksi nuoremme eivät suorita aseellista varusmiespalvelusta. Siviilipalveluksen suorittaminen on ollut mahdollista - nuoren omantunnon ääntä kunnioittaen. Todistajissa on käoulutettua väkeä, eivät he kuitenkaan nosta sitä tärkeimmäksi asiaksi lopun ajan maailmassa. Vaikka tiede ja tutkimus ovat saavuttaneet ihmisen kannalta merkittäviäkin edistysaskeleita, Jumalan Valtakunnan työssä niillä ei ole tulevaisuudessa käyttöä. Sairaudet poistaa maan päältä Jumala, ei ihminen. Elämme aikoja, joiden piirteissä on houkuttelevuutta ja samalla huoli kaiken päättymisestä jonakin päivänä kasvaa. Maailman tarjontaan ei pidä opetella kiintymään vaan tutkistella Raamatun totuuksia. Hengellinen paratiisi on Jumalan Järjestössä mukana olevien uskollisten elämässä.

     "Siviilipalveluksen suorittaminen on ollut mahdollista - nuoren omantunnon ääntä kunnioittaen."

     Näin on ollut vuodesta 1996. Siihen asti siviilipalvelus oli järjestön kieltämää, vaikka jonkun omatunto olisi sen sallinutkin.


    • " järjestön kieltämää, "

     -järjestön ja järjestön. Toisaalta järjestö on sanomansa mukaan "jehovakanava", lahkojehova on siis kieltänyt. Lahkojehova on nyt siis sallinut. Ailahtelevainen kun on.
     Järjestön ja järjestön. vartiotorni sanoo ettei ole pelastusta järjestön ulkopuolella.
     Ovatko todistajat hulluja, voi joku kysyä.
     Itse asiassa lahkojehova, tai järjestö vastaa tähänkin.
     Vartiotorni kirjoittaa, että ne, jotka ovat kirjoittautuneet vartiotorniseuran pitämään kortistoon taivaaseen menoa varten, olisivat mielenterveydellisten häiriöiden vaivaamia. Hulluja siis kansankielellä.

     ps APT 10 kertoo sotilas Corneliuksesta, hurskaasta miehestä, joka sai seurustella enkelien kanssa. Kun hän ei menettänyt hurskauttaan ammattinsa takia, ei asevelvollisuus siis ole kielletty. Raamatun Jehovalle


    • Olinaanaa kirjoitti:

     " järjestön kieltämää, "

     -järjestön ja järjestön. Toisaalta järjestö on sanomansa mukaan "jehovakanava", lahkojehova on siis kieltänyt. Lahkojehova on nyt siis sallinut. Ailahtelevainen kun on.
     Järjestön ja järjestön. vartiotorni sanoo ettei ole pelastusta järjestön ulkopuolella.
     Ovatko todistajat hulluja, voi joku kysyä.
     Itse asiassa lahkojehova, tai järjestö vastaa tähänkin.
     Vartiotorni kirjoittaa, että ne, jotka ovat kirjoittautuneet vartiotorniseuran pitämään kortistoon taivaaseen menoa varten, olisivat mielenterveydellisten häiriöiden vaivaamia. Hulluja siis kansankielellä.

     ps APT 10 kertoo sotilas Corneliuksesta, hurskaasta miehestä, joka sai seurustella enkelien kanssa. Kun hän ei menettänyt hurskauttaan ammattinsa takia, ei asevelvollisuus siis ole kielletty. Raamatun Jehovalle

     Järjestön kieltämä on todistajille sama kuin Jehovan kieltämä. Järjestön ja Jehovan välillä ei ole käytännön eroa.

     Taivaskortistoon kirjautumalla saa joko hullun leiman tai paikan hallintoelimessä. Yleensä ensin mainitun.


    • järjestöntodistamista kirjoitti:

     Järjestön kieltämä on todistajille sama kuin Jehovan kieltämä. Järjestön ja Jehovan välillä ei ole käytännön eroa.

     Taivaskortistoon kirjautumalla saa joko hullun leiman tai paikan hallintoelimessä. Yleensä ensin mainitun.

     Onko Vartiotorni ollut olevinaan joku Jumalan tietotoimisto, hä? Kakstuhatta vuotta Jeesuksen ja Paavalin jälkeen ameriikassa perustettu firmako leikkii nyt sitten uskontoa? Ei kai ainakaan suomalaiset ole mukana näissä kekkereissä? Meillä on luotettava ikiaikainen kirkko, jonka palvelijat ovat jumaluusopin koulutuksen saaneita! Mitä täällä tekevät amerikkalaiset lehtikaupustelijat?


    • kirkkojeesuksenmukaan kirjoitti:

     Onko Vartiotorni ollut olevinaan joku Jumalan tietotoimisto, hä? Kakstuhatta vuotta Jeesuksen ja Paavalin jälkeen ameriikassa perustettu firmako leikkii nyt sitten uskontoa? Ei kai ainakaan suomalaiset ole mukana näissä kekkereissä? Meillä on luotettava ikiaikainen kirkko, jonka palvelijat ovat jumaluusopin koulutuksen saaneita! Mitä täällä tekevät amerikkalaiset lehtikaupustelijat?

     Sitähän se on nimenomaan olevinaan. Tosin ei kirkon oppiakaan taida olla oikeaksi todistettu.


   • mäainaskitykkään 7.3.2019 9:06

    " Konventit on kivoi, kun tapaa kavereit mä oon 12 v ja tykkään seurakunnast on kiva töyskennellä yhes aikusten kans ja laittaa paikkoja kuntoon äiti laittaa eväät niit on kiva syödä olin helsingin konventtihallii siivoamas ennen konventtii oli hienoo katsoo screeniltä kun isosisko kävi kasteella mä meen kai kasteelle ensi kesänä kyllä jehovantodistajana voi olla myös kivaa!!!!!! "

    -Luepa tekstisi. Saa nimittäin käsityksen että kun sinulla on kivaa, niin yhdistät sen jehovantodistjauuteen, vaikka kivasi on ollut kavereita, aikuiset toverit, eväsvoileivät.

    Jehovantodistajuuteen kuuluu sitten kasteelle menon jälkeen velvollisuudet, kuten käräytellä lahkorikkeistä pomolle lahkotovereita. Ruveta mököttämään eiliselle lahkotoverille kun tänään ilmoitetaan sellainen tuomio.
    Tiesitkö että uskoutuminenkin niiden aikuisten piirissä ei tapahdu aviopuolisoiden välisesti, vaan puolison ja lahkovanhimman välisesti, elikkä puolisotkin käräyttelevät toisiaan.

    Uskonnollisesti on yksi olennaisimpia piirteitä, että todistaja ei tänään tiedä, mitä hänen tulee seuraavaksi ilmestyvän vartiotornin mukaan uskoa. Ja uskonnon opit ovatkin ajan kuluessa muuttuneet hyvinkin täydellisesti.
    Itselläsi on vaara joutua pedofiilin käsiin. Lahkosi ohjeet ovat, että sinulla tulisi sitten olla kaksi todistajaa. Lahkovanhimmille on ohjeet että pedofiilia tulee suojella viranomaisia vastaan.

    Käypä sitten katsomassa entisten todistajain foorumilla, veljesseura.org

    On hyvä sinänsä että kerrot sinun läheisesi lahkossa olleen sinulle kivoja.
    Mutta maailma on muuttuvainen ja iso muutos on varmasti kasteellakäynti.

    • pedareit pelätään liikaa känniset äijät ehdottelee kaikenlaisii ei seurakunnas oo must pedareit se on vainoo Jehovan todistajii kohtaan


    • alaikäinen kirjoitti:

     pedareit pelätään liikaa känniset äijät ehdottelee kaikenlaisii ei seurakunnas oo must pedareit se on vainoo Jehovan todistajii kohtaan

     somes on suurin vaara lähtee seikkailuun ku saa ilmast viinaa aikuiset ei tiedä mis pennut bailaa ja sekoilee aikuisten kans ei ainaskaan seurakunnis ei ne tiedä edes mis nuoret seikkailee


    • eipaljonkiinnosta kirjoitti:

     somes on suurin vaara lähtee seikkailuun ku saa ilmast viinaa aikuiset ei tiedä mis pennut bailaa ja sekoilee aikuisten kans ei ainaskaan seurakunnis ei ne tiedä edes mis nuoret seikkailee

     Voit kuvata riparinuorten elämää, mutta Jehovan todistajissa vanhemmat pitävät kyllä hyvää huolta lapsistaan ja tietävät kyllä, mitä perheenjäsenet tekevät. Jopa Venäjällä, missä uskontoja vainotaan, presidentti Putin on myöntänyt palkinnon Jehovan todistajavanhemmille esimerkillisestä kasvatuksesta:

     https://www.jw.org/fi/uutiset/mediatiedotteet/alueittain/venäjä/presidentti-putin-antaa-erikoiskunniamerkin-jehovan-todistaja-vanhemmille/

     Kannattaa ottaa asioista ensin selvää eikä uskoa kuulopuheisiin.


    • kasvattajinapalkitut kirjoitti:

     Voit kuvata riparinuorten elämää, mutta Jehovan todistajissa vanhemmat pitävät kyllä hyvää huolta lapsistaan ja tietävät kyllä, mitä perheenjäsenet tekevät. Jopa Venäjällä, missä uskontoja vainotaan, presidentti Putin on myöntänyt palkinnon Jehovan todistajavanhemmille esimerkillisestä kasvatuksesta:

     https://www.jw.org/fi/uutiset/mediatiedotteet/alueittain/venäjä/presidentti-putin-antaa-erikoiskunniamerkin-jehovan-todistaja-vanhemmille/

     Kannattaa ottaa asioista ensin selvää eikä uskoa kuulopuheisiin.

     Totta, monet voivat olla hyviä vanhempia siitä huolimatta, että ovat Jehovan todistajia. Jotkut jopa malttavat olla painostamatta lapsiaan liittymään todistajiin, eivätkä kaikki noudata karttamista, vaikka lapsi liittyisi ja myöhemmin eroaisi tai tulisi erotetuksi. Valitettavasti tällaisia vanhempia on harvassa, leima tahtoo tulla otsaan seurakunnassa jos lapsistaan ei kasvata Jehovan todistajia, ja karttamissäännön rikkomisen joutuu tekemään salassa, ellei halua vaikeuksia vanhimmiston taholta.


   • alaikäinen 7.3.2019 21:47

    "pedareit pelätään liikaa känniset äijät ehdottelee kaikenlaisii ei seurakunnas oo must pedareit se on vainoo Jehovan todistajii kohtaan"
    (tuossa on mainosvaltuutetulta lipsahtanut, kun väittää kännisiksi seurakuntalaisiaan)

    -Poliisitutkinta on mm. tehty Australiassa ja Englannissa lahkon pedofiliasta, lapsiuhrien heitteillejätöstä, ongelman suuruusluokasta.
    Englannin lahko sai vartiotorniseuralta ohjeet hävittää asiaa koskevat asiakirjat lahkon arkistosta (ennenkuin viranomaiset pääsisivät niitä tutkimaan)

    -Paitsi että valtakunnansali vaatii toistamaan iskulauseita kuten "meillä on rakkaus keskuudessamme", se pyrkii ensisijassa salaamaan asian tykkänään jäsenistöltään, toissijaisesti vähättelee (kun se on tiedoksi tullut ja seurakuntalaiset jo puhuvat siitä).

    Tutki, google tuo esiin.
    Mutta, Johanneksenpojan kotisivut myös. Kuten muutakin sinulle yllättävää. Viranomaisdokumentteja ja vastaavaa. Myös lahkosta vuodatettuja asiakirjoja.
    Sielläkin voi synnnintunto iskeä, ja seurauksena paperi tulee julkiseksi.

    • Mainitsemasi sivustot eivat ole Jehovan todistajien virallisia sivuja. Paikkansapitävää tietoa antavat jw.org sivuston artikkelit.


    • oikeaosoite kirjoitti:

     Mainitsemasi sivustot eivat ole Jehovan todistajien virallisia sivuja. Paikkansapitävää tietoa antavat jw.org sivuston artikkelit.

     mis jw.orgis on tietoo pedareist?


    • lapsonen kirjoitti:

     mis jw.orgis on tietoo pedareist?

     jw.org kertoo, että lapsiinsekaantujia on mm. lääketieteen opiskelijoissa. Myös keskustelupalstoista varoitellaan. Nämä rivit löytyvät hakusanalla "pedofilia" suomenkielisestä jw.orgista:

     https://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/1200276461

     "Pedofiliasta epäiltyjen joukossa oli opettajia, tiedemies, oikeustieteen opiskelija, lääketieteen opiskelija, partiojohtaja, tilintarkastaja ja yliopiston professori."

     Lapsille ja nuorille suosittelisin kuitenkin akateemista uraa - ja armeijan käyntiä kunnialla - Vartiotornin näkemyksistä huolimatta.


    • koulutuskoaltistaa kirjoitti:

     jw.org kertoo, että lapsiinsekaantujia on mm. lääketieteen opiskelijoissa. Myös keskustelupalstoista varoitellaan. Nämä rivit löytyvät hakusanalla "pedofilia" suomenkielisestä jw.orgista:

     https://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/1200276461

     "Pedofiliasta epäiltyjen joukossa oli opettajia, tiedemies, oikeustieteen opiskelija, lääketieteen opiskelija, partiojohtaja, tilintarkastaja ja yliopiston professori."

     Lapsille ja nuorille suosittelisin kuitenkin akateemista uraa - ja armeijan käyntiä kunnialla - Vartiotornin näkemyksistä huolimatta.

     Vartiotornin nettisivu jw.org mustamaalaa rankasti näillä "pedofilia-totuuksillaan" juuri akateemista väkeä. Suora lainaus:

     "Tyypillinen pedofiili on hyvin koulutettu, keski-ikäinen mies; usein hän on opettaja, lääkäri, sosiaalityöntekijä tai pappi, joka työskentelee lasten parissa.

     Ruotsalainen ryhmä (mikä?) mainitsi esimerkiksi Rosarion, 12-vuotiaan filippiiniläistytön, jota eräs seksimatkalla ollut itävaltalainen lääkäri oli käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen. Tämä johti tytön kuolemaan.

     Pedofiileihin kuuluu opettajia, terveysalan ammattilaisia, poliiseja, poliitikkoja ja pappeja, jotka asemansa ja valtansa avulla käyttävät lapsia seksuaalisesti hyväkseen.”Tyypillinen pedofiili on hyvin koulutettu, keski-ikäinen mies; usein hän on opettaja, lääkäri, sosiaalityöntekijä tai pappi, joka työskentelee lasten parissa.”

     Vartiotorniseura opettaa.


   • Olen 20 vuotias ja perheeni on kuulunut Jehovan todistajiin kohta 30 vuoden ajan. Lähes kaikki ystävät ovat Jehovan todistajia. Olen käynyt lukiota ja opinto-ohjaaja suositteli keskittymistä opiskeluun. Tein kuitenkin toisen päätöksen ja aloitin osapäiväisen tienraivauksen. Teinkö oikean ratkaisun? Joskus vaikuttaa siltä, että hengellinen toimintaympäristö on kaventunut ja etenkin ikäiseni suhtautuvat opetukseen "erikoisuutena" ei totuutena, jota itse haluan noudattaa. Kolme vuotta Jumalan Valtakunnan työssä - joskus tulee mieleen lukion jatkaminen, mutta kun siellä kohtaa maailman ihmisiä, vastustajia kuitenkin. Onko muilla kokemuksia Jumalan Valtakunnan työurasta 20-vuotiaasta vuosia vanhemmaksi? Miten työ mielestänne on kehittynyt? Olen köyhästä perheestä ja rahat ovat todella tiukalla. Olen miettinyt irtiottoakin - onhan esimerkkejä heistäkin. Kirjoittakaa pari riviä kokemuksistanne ja kaunista kevättä kaikille!

    • Kokemuksia löydät foorumilta veljesseura.org
     Siellä on kerrottu opintojen jättämisestä lahkon painostuksen vuoksi. Ja sitä ei hyvillä mielin muistella eikä ajatella. Mutta yksityiskohtaisia perusteluja siis sieltä.


    • Perustelutkin kirjoitti:

     Kokemuksia löydät foorumilta veljesseura.org
     Siellä on kerrottu opintojen jättämisestä lahkon painostuksen vuoksi. Ja sitä ei hyvillä mielin muistella eikä ajatella. Mutta yksityiskohtaisia perusteluja siis sieltä.

     Lähtökohtaisesti Suomessa kannattaisi hyödyntää maailman halvin akateeminen koulutusmahdollisuus. Opintolainan voi sijoittaa haluamallaan tavalla tuottavasti ja nopea valmistuminen kuittaa osan nostetusta/sijoitetusta opintolainasta, joten opiskelu todella kannattaa! Ikärajoja ei kannata vielä miettiä, 20 vuotta katsotaan iäksi, jossa on toimittava tavoitteellisesti akateemisten opintojen täysipainoiseksi hyödyntämiseksi. Olet nyt katsonut "tienraivaajakortin", eikö niin? Opinto-ohjaajasi oli ja on koulutusmahdollisuuksien asiantuntija ja on nähnyt kyllä mahdollisuutesi edetä akateemiselle uralle. Se voi olla vain neljän lyhyen vuoden päässä! Sinua tuetaan yhteiskunnan taholta, saat täysin ilmaista rahaa asumiseen ja elämiseen sekä lähes ilmaista, vanhempiesi varallisuuteen kajoamatonta (ei vakuutta vanhemmilta) Suomen valtion takaamaa opintolainaa, jonka voit siis sijoittaa tuottavasti. Saat todellakin "anteeksi" osan nostamistasi lainoista, kun valmistut. Mieti nopeasti, älä polta siltoja, vaan hanki itsellesi kaikkialla arvostettu akateeminen loppututkinto. Oppilaskunnassa on monenlaisia ihmisiä, saat varmasti uusia ystäviä, jotka ymmärtävät lahkotaustaasi. Sinun ei ole pakko aktiivisesti erota tai tehdä viralliselle lahkostatuksellesi mitään. Akateeminen loppututkinto taskussa olet pätevä tekemään päätöksiä myös muiden puolesta. Lahko kouluttamattomine johtajineen eivät ole siihen kykeneviä. Olet aina vastuussa omista ratkaisuistasi. Onnea kevääseen!


   • oikeaosoite 8.3.2019 16:53

    " Paikkansapitävää tietoa antavat jw.org sivuston artikkelit. "
    -ne ovat lahkon mainoksia.

    Lahkolla on jäsenilleen kirjallinen vaatimus valehdella lahkon edun eteen.
    Sitä sanotaan lahkoslangilla "teokraattiseksi sodankäynniksi".

    Esim. Watchtower 1957 May 1 s. 286: Spiritual warfare. It is proper to misdirect the enemy by hiding the truth.

   • Jumalan Järjestö tietää mikä on Totuus. Onhan selvää, ettei jokainen on kykenevä vastaanottamaan koko Totuutta. Siksi on järkevää, että Totuus on Järjestössä hyvin mukana olevilla selkeänä mielessä ja Valtakunnan Hyvän Uutisen kautta Totuutta viedään myös vastustajille. Näin maailmallinen ihminen voi myös löytää Raamatun Totuuden. Vastahankaisen vastustajan mielentilalle Totuus ei julistajan harkinnan mukaan ole aina kokonaan kerrottavissa. Kaikki eivät ole myöskään arvollisia ottamaan vastaan Totuutta.

    • otollinenvastaanotto 10.3.2019 9:02

     "Jumalan Järjestö tietää mikä on Totuus"
     -Raamattu ei tunne "järjestöä". Se kuuluu vartiotorniuskontoon, kuten "Totuus" iskusanana.

     "Näin maailmallinen ihminen voi myös löytää Raamatun Totuuden"
     -Raamattu sanoo tärkeimmäksi säännöksi lähimmäisen rakastamisen. Raamattu ei tunne esim. mököttämistä, mutta rakkaudelle vasakkaisena kieltää sen.

     - Vartiotorniuskonnoitsijaa voi auttaa ottamalla valokopioita sellaisista vanhemmista vartiotorneista, joissa on maailmanlopun ennustevuosia, sellaisia vanhoja oppeja joita nykyään ei myönnetä koskaan olleenkan, kuten rokotuskielto.
     Kopioita toimitetaan yksi kerrallaan todistajan postiluukkuun


    • Olenkuullut kirjoitti:

     otollinenvastaanotto 10.3.2019 9:02

     "Jumalan Järjestö tietää mikä on Totuus"
     -Raamattu ei tunne "järjestöä". Se kuuluu vartiotorniuskontoon, kuten "Totuus" iskusanana.

     "Näin maailmallinen ihminen voi myös löytää Raamatun Totuuden"
     -Raamattu sanoo tärkeimmäksi säännöksi lähimmäisen rakastamisen. Raamattu ei tunne esim. mököttämistä, mutta rakkaudelle vasakkaisena kieltää sen.

     - Vartiotorniuskonnoitsijaa voi auttaa ottamalla valokopioita sellaisista vanhemmista vartiotorneista, joissa on maailmanlopun ennustevuosia, sellaisia vanhoja oppeja joita nykyään ei myönnetä koskaan olleenkan, kuten rokotuskielto.
     Kopioita toimitetaan yksi kerrallaan todistajan postiluukkuun

     Miksi rakentaa itselleen valheiden muuria, jonka takaa huudella paikkansapitämättömiä ilkeyksiä? Raamatun mukainen elämä on mielekästä ja tulevaisuus on turvattu eikä huolia ole. Jokainen saattaa joutua vastatusten Totuuden kanssa - totuuden hetkestä puhutaan myös maailmallisten keskuudessa oikein tietämättä mitä se tarkoittaa. Kun elää Raamatun mukaista elämää ei tarvitse pelätä totuutta. Sen voi ottaa vastaan myös pienempinä paloina, kuten esim. Raamatun tutkisteluissa. Silloin ei tarvitse mennä liian syvälle kipeisiin asioihin. Kun Raamatun mukainen elämäntapa on kypsynyt jo pidemmälle, asia on helppo ymmärtää. Maailman totuudet herättävät vain epäilyksiä kun taas Raamatun Totuus tekee puhtaaksi.


    • otavastaanpeso 10.3.2019 11:25

     "Miksi rakentaa itselleen valheiden muuria"
     -Niin, jos muuri uhkaa halkeilla, tulee vartiotornikaupustelijoilla kiire bussille.

     "Raamatun mukainen elämä on mielekästä"
     -Juuri sellainen vartiotornikaupustelija vastasi harjoitellun / kokemuksen kipakasti, etttä "en minä tarkista Raamatusta" - kun olin häntä pyytänyt.

     " ja tulevaisuus on turvattu eikä huolia ole"
     -Paitsi jos palataan vuoteen 1974 jolloin Valtakuntamme palvelus vakuutti todistajain myyneen asuntojaan käyttääkseen resurssinsa vuoden 1975 maailmanlopusta puhumiseen.

     " Jokainen saattaa joutua vastatusten Totuuden kanssa"
     -Edellä vain yksi. Toinen olisi verensiirron tarve lahkolaisella.

     " totuuden hetkestä puhutaan myös maailmallisten keskuudessa oikein tietämättä mitä se tarkoittaa"
     -Niin, lahkosi tuottaa Uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän.

     " Kun elää Raamatun mukaista elämää "
     -Lahkosi käyttää Raamatusta väärennöstä.
     Turunen on kirjaansa koonnut kymmenisen asiantuntijan lausunnot väärennösluonteesta.
     Oppinut Barclayn lausunnon väärentämisestä on vartiotorni edelleen väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi tuota lahkon väärennnöstä Raamatusta.


    • Mutta todistajat tulevatkin ovelle rakkauspommitusvälinein.
     Se tarkoittaa, että avaajan asunto kehutaan, avaaja imarrellaan, puhutaan muuten mukavia, ja jos sen antaa kutitella itseään, saa kohta kutsun todistajakotiin kahvillekin.

     Siellä kahvia hörppiessä oletetaan värvättävän olevan heikompi esittämään kysymyksiä kun vartiotorni otetaan esille. Toki kristinopin kannalta yllättävimmät asiat saavat odottaa vuoroaan.
     Niin vain on vapaa tiedonvälitys, netti, niin tehokas että konsteista huolimatta lahkon jäsenluku laskee.
     Lahkolasten jäätelörahat on vielä kiire kerätä, tuumii vartiotorniseura


    • Aiskio kirjoitti:

     Mutta todistajat tulevatkin ovelle rakkauspommitusvälinein.
     Se tarkoittaa, että avaajan asunto kehutaan, avaaja imarrellaan, puhutaan muuten mukavia, ja jos sen antaa kutitella itseään, saa kohta kutsun todistajakotiin kahvillekin.

     Siellä kahvia hörppiessä oletetaan värvättävän olevan heikompi esittämään kysymyksiä kun vartiotorni otetaan esille. Toki kristinopin kannalta yllättävimmät asiat saavat odottaa vuoroaan.
     Niin vain on vapaa tiedonvälitys, netti, niin tehokas että konsteista huolimatta lahkon jäsenluku laskee.
     Lahkolasten jäätelörahat on vielä kiire kerätä, tuumii vartiotorniseura

     Jumalan Järjestön kasvu on ollut valtavaa koko 1900-luvun sekä jatkanut tasaista kasvuaan jokaisena 2000-luvun 18 täytenä vuotena. Tähän voi vain sanoa, että yhdeksän miljoonaa Jumalan kansalaista eivät voi olla väärässä! Joka päivä tehdään siunattua työtä Jumalan Valtakunnan Hyvän Uutisen viemiseksi jokaiseen asuttuun maahan. Olemme saaneet nähdä miten Raamatun ennustukset ovat käyneet toteen! Työ jatkuu ja kansa kasvaa Raamatussakin ennustetusta pilkasta ja vainoista piittamatta! Rohkea Raamatun mukaista elämää toteuttava julistaja tekee Jumalan tahdon. Tästä työstä saatava palkinto on oleva suuri!


    • valtavaakasvua kirjoitti:

     Jumalan Järjestön kasvu on ollut valtavaa koko 1900-luvun sekä jatkanut tasaista kasvuaan jokaisena 2000-luvun 18 täytenä vuotena. Tähän voi vain sanoa, että yhdeksän miljoonaa Jumalan kansalaista eivät voi olla väärässä! Joka päivä tehdään siunattua työtä Jumalan Valtakunnan Hyvän Uutisen viemiseksi jokaiseen asuttuun maahan. Olemme saaneet nähdä miten Raamatun ennustukset ovat käyneet toteen! Työ jatkuu ja kansa kasvaa Raamatussakin ennustetusta pilkasta ja vainoista piittamatta! Rohkea Raamatun mukaista elämää toteuttava julistaja tekee Jumalan tahdon. Tästä työstä saatava palkinto on oleva suuri!

     Jehovan todistajat on kooltaan mitätön uskonto, eikä edes toimi läheskään kaikkialla maailmassa.


    • Mitätöntä kirjoitti:

     Jehovan todistajat on kooltaan mitätön uskonto, eikä edes toimi läheskään kaikkialla maailmassa.

     Maan suola - suolaa ei pidäkään olla liikaa! - eikä liian vähän. Yksin Jumala säätää kansansa koon, kunnes tulee loppu! Kummalla puolella Sinä haluat viettää ikuisuutesi?


    • Joo, ja Jumala loi netin vastapainoksi vartiotornikaupustelulle.

     Lahko kieltää Jumalan, Joh. 1:1, Jeesus oli Jumala. Laitan tähän asiantuntijalausunnon ketjusta, ohessa, Ovatko Jehovan todistajat pelastavan uskon ulkopuolella?

     Pomardoros 9.3.2019 10:48 Jeesus on Jumala Joh. 1:1
     Jeesus otti vastaan Tuomaan uskontunnustuksen, Joh 20 jonka Jeesus otti vastaan: 28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!" 29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

     " Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät" (1. Kor. 8:6)."
     -Tuossa on" välityksellään luotu", siis Jeesus oli mukana luomassa ja oli alusta alkaen.
     Tiitus 2:13: kun odotamme autuaan toivomme toteutumista, suuren Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden ilmestymistä.
     Room. 9:5 " heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on yli kaiken, Jumala, ylistetty iankaikkisesti, amen! "
     Fil 2:11 ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi: "Jeesus Kristus on Herra."

     "Jeesus itse toi esille, että juuri Isä on se, jota juutalaiset sanovat Jumalakseen (Joh. 8:54)"
     -Niin, kiinnitä huomiota, ettei Jeesus käytä (koskaan) nimeä Jehova.
     Jeesus oli juutalaisten kiusattavana (8:6 Mutta sen he sanoivat kiusaten häntä) ja 8:54 tulee Jeesukselta orjan osan ottaneena. filipp. 2:7 "otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi" (Tämä jae on tabu lahkossa. Esim. lahkokirja Jeesuksesta "Suurin ihminen" ei mainitse tuota jaetta)

     Vartiotorniseurasi kieltää Raamatun ilmoituksen, Joh. 1:1.
     Se kopsasi Jeesuksen muuttamisen enkeli Mikaeliksi adventisteilta. Kirjoita seuralle ja kysy, kuinka voit sitä puolustaa Raamatulla.

     Vuoden 1975 järjestelmäasioiten päättymisen yksi peruste oli vartiotorniseuralla, että ihminen oli luotu 6 000 vuotta aiemmin.
     Uusin tätä luomisajoitusta kumoava tieto on päivän uutinen YLE:ltä,
     Britanniasta löydetty täydellinen luuranko. Sillä on ikää peräti 10 000 vuotta.
     Luurankoa kutsutaan Cheddarin mieheksi (Cheddar Man)
     Tieteilijät analysoivat Britannian vanhimman, täydellisen luurangon dna:ta ja saavat uutta, yllättävää tietoa.
     Tiede on nyt paljastamassa, mistä britit ovat peräisin
     TV1 lauantaina 9.3. klo 8.05, Areenassa 90 päivää
     https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/02/28/historia-britannian-vanhin-mies-tutkijat-paljastavat-brittien-esi-isan
     Valtakuntamme palvelus kesäkuu 1974: On hyvä ajatus myydä asunto ja antaa rahat vartiotorniuskonnolle, koska ennustimme maailmanlopun niin pian tapahtuvaksi.


    • mitäaiottehdä kirjoitti:

     Maan suola - suolaa ei pidäkään olla liikaa! - eikä liian vähän. Yksin Jumala säätää kansansa koon, kunnes tulee loppu! Kummalla puolella Sinä haluat viettää ikuisuutesi?

     Mutta eikö sinapinsiemenestä pitänyt kasvaa kaikkein suurin puu? Eikö Amerikan Jehova suo kasvua vai mistä kiikastaa?

     Vartiotornin oppi on todistettavasti valheellinen, joten sen lupauksiin on turha luottaa. Muutenkin ikuisuuden murehtimisen sijaan kannattaisi tehdä nykyisyydestä ja lähitulevaisuudesta mahdollisimman hyvä.


    • Mitätöntä kirjoitti:

     Mutta eikö sinapinsiemenestä pitänyt kasvaa kaikkein suurin puu? Eikö Amerikan Jehova suo kasvua vai mistä kiikastaa?

     Vartiotornin oppi on todistettavasti valheellinen, joten sen lupauksiin on turha luottaa. Muutenkin ikuisuuden murehtimisen sijaan kannattaisi tehdä nykyisyydestä ja lähitulevaisuudesta mahdollisimman hyvä.

     Luopioiden valheita! Totuus kantaa ja sitä eteenpäin vievää joukkoa turvaa Jumala. On ihme, että vielä vuonna 2019 Jumalan kansa kasvaa kasvamistaan, niin kovaa vaino ja pilkka lopun aikoina on. Jumalan kansa ei kuuntele vastustajia eikä heidän tulevaisuudentoivoaan voi mikään enää himmentää. Kuva on kirkas ja Raamatun kaikki ennustukset toteutuvat kirjaimellisesti. Tuleeko joukkoon vielä pilkkaajien leiristä yksi vai useampia, sen päättää yksin Jumala. Jokaisen olisi nyt herkistettävä sydämensä Jumalan puoleen ja kuultava Valtakunnan Hyvä Uutinen! Aika on todella vähissä! Haluatko valita vielä puolesi järkevästi?


    • ennustuksettoteutuvat kirjoitti:

     Luopioiden valheita! Totuus kantaa ja sitä eteenpäin vievää joukkoa turvaa Jumala. On ihme, että vielä vuonna 2019 Jumalan kansa kasvaa kasvamistaan, niin kovaa vaino ja pilkka lopun aikoina on. Jumalan kansa ei kuuntele vastustajia eikä heidän tulevaisuudentoivoaan voi mikään enää himmentää. Kuva on kirkas ja Raamatun kaikki ennustukset toteutuvat kirjaimellisesti. Tuleeko joukkoon vielä pilkkaajien leiristä yksi vai useampia, sen päättää yksin Jumala. Jokaisen olisi nyt herkistettävä sydämensä Jumalan puoleen ja kuultava Valtakunnan Hyvä Uutinen! Aika on todella vähissä! Haluatko valita vielä puolesi järkevästi?

     Etkö edes halua tietää, millä tavalla Vartiotorni valehtelee?


    • Mitätöntä kirjoitti:

     Etkö edes halua tietää, millä tavalla Vartiotorni valehtelee?

     Tiedossani on Järjestön toiminnan laatu kymmenien vuosien ajalta. Mitään merkittävää Totuuden vastaista ei mielestäni ole toiminnan osalta tullut vastaan. Järjestön toiminnasta vastaavat tietävät pienetkin poikkeamat Järjestön ohjeista. On selvää, että kaikkiin - pienimpiinkin - epäkohtiin puututaan ja mahdollisia vastuuhenkilöitä tavataan sekä tarvittaessa tähdennetään ohjeiden noudattamista. Jos yksittäinen julistaja on syyllistynyt Järjestön ohjeiden vastaiseen puheeseen tai antanut Raamatun vastaisia lausuntoja, häntä pyydetään tutustumaan Järjestön ohjausmateriaaleihin. En oikein ymmärrä, miltä osin valheita voisi Järjestön toiminnan osalta esiintyä. Väärinkäsityksiä saattaa ihmisten välisessä kanssakäymisessä tapahtua, mutta on hyvin harvinaista, ettei esim. julistaja selvittäisi omalta osaltaan asioiden oikeaa laitaa, jos Raamattuun liittyvistä näkökulmista on noussut erimielisyyksiä. Raamatullinen ratkaisu on löytynyt Jumalan ilmoituksesta rukouksen hengessä lähes kaikkiin Raamatun ilmoitusta koskeviin asioihin. Voit toki itse kertoa, mitä tässä kirjoituksessasi tarkoitat kysymykselläsi "millä tavalla Vartiotorni valehtelee?"


    • vastaan kirjoitti:

     Tiedossani on Järjestön toiminnan laatu kymmenien vuosien ajalta. Mitään merkittävää Totuuden vastaista ei mielestäni ole toiminnan osalta tullut vastaan. Järjestön toiminnasta vastaavat tietävät pienetkin poikkeamat Järjestön ohjeista. On selvää, että kaikkiin - pienimpiinkin - epäkohtiin puututaan ja mahdollisia vastuuhenkilöitä tavataan sekä tarvittaessa tähdennetään ohjeiden noudattamista. Jos yksittäinen julistaja on syyllistynyt Järjestön ohjeiden vastaiseen puheeseen tai antanut Raamatun vastaisia lausuntoja, häntä pyydetään tutustumaan Järjestön ohjausmateriaaleihin. En oikein ymmärrä, miltä osin valheita voisi Järjestön toiminnan osalta esiintyä. Väärinkäsityksiä saattaa ihmisten välisessä kanssakäymisessä tapahtua, mutta on hyvin harvinaista, ettei esim. julistaja selvittäisi omalta osaltaan asioiden oikeaa laitaa, jos Raamattuun liittyvistä näkökulmista on noussut erimielisyyksiä. Raamatullinen ratkaisu on löytynyt Jumalan ilmoituksesta rukouksen hengessä lähes kaikkiin Raamatun ilmoitusta koskeviin asioihin. Voit toki itse kertoa, mitä tässä kirjoituksessasi tarkoitat kysymykselläsi "millä tavalla Vartiotorni valehtelee?"

     Lienet ensimmäinen kohdalleni osunut todistaja tai todistajamielinen, joka pyytää lisää tietoa kun kerron Vartiotorni-seuran valehtelevan (yleensä he ohittavat väitteen tai torjuvat sen suoralta kädeltä). Onneksi olkoon. Aiheista ei ole pulaa, joten jatketaan tuolla:

     https://keskustelu.suomi24.fi/t/15584589/esimerkkeja-vartiotorni-seuran-valheellisuudesta


    • Mitätöntä kirjoitti:

     Lienet ensimmäinen kohdalleni osunut todistaja tai todistajamielinen, joka pyytää lisää tietoa kun kerron Vartiotorni-seuran valehtelevan (yleensä he ohittavat väitteen tai torjuvat sen suoralta kädeltä). Onneksi olkoon. Aiheista ei ole pulaa, joten jatketaan tuolla:

     https://keskustelu.suomi24.fi/t/15584589/esimerkkeja-vartiotorni-seuran-valheellisuudesta

     valheenpaljastin 10.3.2019 21:07

     Aihe on laaja, mutta aloitetaan jw.org / usein kysyttyä -osiosta.

     "Ovatko Jehovan todistajat kreationisteja?"
     "Eivät ole. Jehovan todistajat uskovat, että Jumala on kaiken Luoja, mutta me emme ole kreationisteja."
     - Oikeasti Jehovan todistajat ovat ns. vanhan maan kreationisteja.

     "Karttavatko Jehovan todistajat entisiä jäseniään?"
     "Me emme karta niitä, jotka on kastettu Jehovan todistajiksi mutta jotka ovat lakanneet kertomasta hyvää uutista toisille tai ehkä jopa ajautuneet pois todistajien yhteydestä."
     - Vastataan kysymyksen ohi: kysymys koski entisiä jäseniä, mutta vastaus koskee toimettomia

     "Uskovatko Jehovan todistajat, että vain he pelastuvat?"
     "Eivät usko. Miljoonat ihmiset, jotka ovat eläneet menneinä vuosisatoina eivätkä ole olleet Jehovan todistajia, saavat mahdollisuuden pelastua."
     - Vastataan jälleen kysymyksen ohi. Jos kysyjä tarkoittaa nykyaikana eläviä ihmisiä, heistä vain Jehovan todistajat pelastuvat heidän oppinsa mukaan.

     1 Vastaus
     valheenpaljastin 10.3.2019 21:12

     Kesän 2017 konventissa julkaistiin video, jossa annettiin ymmärtää, että liian innokkaat rivijulistajat olisivat olleet vuoteen 1975 kohdistuneiden odotuksien takana. Tosiasiassa odotus oli lähtöisin Vartiotorni-seuran opetuksesta.

     https://johanneksenpoika.fi/uutiset/arkisto/arkisto_u0546.html

     2 vastaus:
     - vastaan näihin seuraavalla tavalla: Järjestön sisällä toimivat katsovat kyseessä olevia tilanteita Järjestön sisältä, Järjestöä tuntevina ja Järjestön näkökulmasta. Järjestöllä on maailmanlaajuinen, täysin yhtenäinen Raamattuun perustuva ohjeistus, jonka mukaan jokainen hyvin mukana oleva julistaja 100% varmuudella pyrkii elämään. Jokainen esittämäsi "valhe" on sinun mielipiteesi, ei Totuus. Raamatun totuus on tuntematon niille, jotka järkeilevät omiin mielipiteisiinsä perustuen kaikki kysymyksensä. Jumalan Järjestön Raamattuun perustuva opetusohjelma ei opin osalta kehity ihmisviisauksia spekuloimalla ja ihmisfilosofioilla. Totuus perustuu Raamattuun, josta vastaukset ovat tässäkin tapauksessa löydettävissä. Katsomme asioita eri puolilta ja sinulla on oikeus valita puolesi.


    • vastaan kirjoitti:

     Tiedossani on Järjestön toiminnan laatu kymmenien vuosien ajalta. Mitään merkittävää Totuuden vastaista ei mielestäni ole toiminnan osalta tullut vastaan. Järjestön toiminnasta vastaavat tietävät pienetkin poikkeamat Järjestön ohjeista. On selvää, että kaikkiin - pienimpiinkin - epäkohtiin puututaan ja mahdollisia vastuuhenkilöitä tavataan sekä tarvittaessa tähdennetään ohjeiden noudattamista. Jos yksittäinen julistaja on syyllistynyt Järjestön ohjeiden vastaiseen puheeseen tai antanut Raamatun vastaisia lausuntoja, häntä pyydetään tutustumaan Järjestön ohjausmateriaaleihin. En oikein ymmärrä, miltä osin valheita voisi Järjestön toiminnan osalta esiintyä. Väärinkäsityksiä saattaa ihmisten välisessä kanssakäymisessä tapahtua, mutta on hyvin harvinaista, ettei esim. julistaja selvittäisi omalta osaltaan asioiden oikeaa laitaa, jos Raamattuun liittyvistä näkökulmista on noussut erimielisyyksiä. Raamatullinen ratkaisu on löytynyt Jumalan ilmoituksesta rukouksen hengessä lähes kaikkiin Raamatun ilmoitusta koskeviin asioihin. Voit toki itse kertoa, mitä tässä kirjoituksessasi tarkoitat kysymykselläsi "millä tavalla Vartiotorni valehtelee?"

     vastaan 10.3.2019 20:41

     <>Tiedossani on Järjestön toiminnan laatu kymmenien vuosien ajalta.><

     Jos kyse on kymmenistä vuosista, niin tuollaiseen ajanjaksoon mahtuu lukuisia oleellisia opetuksia, joiden sisältö on vaihtunut, saattaa vielä mahtua Jehovan voidellun profeettaluokan (á la Kansat tulevat...) ennustettu 1975-maailmanloppukin. Ne menneet siis olivat totuutta oman aikansa, mutta eivät ole enää, vaan ne on korvattu erisisältöisellä totuudella. Kukin voi sitten päätellä millaisen laatuluokituksen tuollaiselle pysyväksi väitetylle totuudelle antaa.

     <>Mitään merkittävää Totuuden vastaista ei mielestäni ole toiminnan osalta tullut vastaan.><

     Monen mielestä UN/DPI/NGO.liitännäisjäsenyys oli toimintaa, joka ei ollut linjassa opetuksen kanssa. Noihin moniin kuului myös Vt-seuran johto, joka peruutti liitännäuisjäsenyytensä noin vuorokausedda siitä kun se oli tehty julkiseksi sanomalehdessä.

     Jt-lapsiinsekaantujien suojelu ei ole ristiriidassa Vt-opetuksen kanssa, mutta sen on ristiriidassa eri valtioiden lakien kanssa ja lisäksi se on hävettävän iljettävä tapa yrittää suojella järjestön mainetta.

     <>Väärinkäsityksiä saattaa ihmisten välisessä kanssakäymisessä tapahtua, mutta on hyvin harvinaista, ettei esim. julistaja selvittäisi omalta osaltaan asioiden oikeaa laitaa, jos Raamattuun liittyvistä näkökulmista on noussut erimielisyyksiä.><

     Älä viitsi, minä voisi nimetä useita jehovantodistajia, jotka ovat vaikenemalla kuitanneet Vt-opetuksen valheellisuuksia. Kokonaan toinen asia on selvittää asia kritiikkiä karttamalla pelkällä Vt-materiaalilla.

     <>Raamatullinen ratkaisu on löytynyt Jumalan ilmoituksesta rukouksen hengessä lähes kaikkiin Raamatun ilmoitusta koskeviin asioihin.><

     Kokeile löytää Raamatullinen ratkaisu esimerkiksi kansain määräaikoihin, se ei edellytä kuin jakeen Luukas 21:24 lukemisen ja sitten päälle pieni kieliopillinen tarkistus. Tuossa jakeessa oleva Jeesuksen maininnan tempus pakanain ajoista on futuuri. Se taas tarkoittaa sitä, että Raamatun Jeesuksen sanojen mukaan pakanain ajat eivät ole voineet alkaa ennen kuin Jeesus niistä mainitsi. Tämä yksi ainoa raamatunjae riittää osoittamaan, ettei Suurelta Babylonilta kopioidulla opetuksella seitsemän ajan laskennasta ole Raamatun tukea. Häpeällisintähän tuossa 1914-valheellisuudessa on se, että Vt-seuran olemassaolo lepää tuolla valheellisella opetuksella.

     Raamatun Jeesus kutsui aikalaisiaan sukupolveksi, joka tulee elossa ollen näkemään hänen paluunsa. Kuinka tuo sukupolvi voidaan noin 2000 vuoden kuluttua jakaa Raamatulla kolmeen nykyaikaiseen ryhmään, joista kaksi on vielä elossa? Tuota miettiessa kannattaa myös muistaa kuin 1914-sukupolven kävi tai kuinka voideltujen lukumäärä on täyttynyt kahdesti, mutta jatkaa kasvuaan jne.

     <> Voit toki itse kertoa, mitä tässä kirjoituksessasi tarkoitat kysymykselläsi "millä tavalla Vartiotorni valehtelee?"><

     Tässä alla on kahden lauseen mittainen ote Vt-tekstiä, jossa on kuusi (6) valheellista väittämää:

     ”Kun Isäntä, Kristus Jeesus, siis saapui tarkastamaan orjiaan vuonna 1918, ketkä hän tapasi antamasta hänen palvelijoittensa joukolle heidän ruokamääränsä oikeaan aikaan? Ketkä olivat tuohon mennessä antaneet vilpittömille totuudenetsijöille oikean käsityksen lunastusuhrista, Jumalan nimestä, Kristuksen läsnäolon näkymättömyydestä ja vuoden 1914 merkittävyydestä?” (Vartiotorni 15. maaliskuuta 1990 sivu 13)

     Tuolla kukin voi hyvin helposti mittauttaa sen kuinka hyvin perillä on Vt-seuran valehtelusta. Jos ei huomaa ensimmäistäkään valheellista piirrettä tuossa lainauksessa, niin Vt-seuran opetushistorian tuntemus on todella heikoissa kantimissa. Kerro huviksesi mitkä valheelliset väitteet löysit?


    • vastaan kirjoitti:

     valheenpaljastin 10.3.2019 21:07

     Aihe on laaja, mutta aloitetaan jw.org / usein kysyttyä -osiosta.

     "Ovatko Jehovan todistajat kreationisteja?"
     "Eivät ole. Jehovan todistajat uskovat, että Jumala on kaiken Luoja, mutta me emme ole kreationisteja."
     - Oikeasti Jehovan todistajat ovat ns. vanhan maan kreationisteja.

     "Karttavatko Jehovan todistajat entisiä jäseniään?"
     "Me emme karta niitä, jotka on kastettu Jehovan todistajiksi mutta jotka ovat lakanneet kertomasta hyvää uutista toisille tai ehkä jopa ajautuneet pois todistajien yhteydestä."
     - Vastataan kysymyksen ohi: kysymys koski entisiä jäseniä, mutta vastaus koskee toimettomia

     "Uskovatko Jehovan todistajat, että vain he pelastuvat?"
     "Eivät usko. Miljoonat ihmiset, jotka ovat eläneet menneinä vuosisatoina eivätkä ole olleet Jehovan todistajia, saavat mahdollisuuden pelastua."
     - Vastataan jälleen kysymyksen ohi. Jos kysyjä tarkoittaa nykyaikana eläviä ihmisiä, heistä vain Jehovan todistajat pelastuvat heidän oppinsa mukaan.

     1 Vastaus
     valheenpaljastin 10.3.2019 21:12

     Kesän 2017 konventissa julkaistiin video, jossa annettiin ymmärtää, että liian innokkaat rivijulistajat olisivat olleet vuoteen 1975 kohdistuneiden odotuksien takana. Tosiasiassa odotus oli lähtöisin Vartiotorni-seuran opetuksesta.

     https://johanneksenpoika.fi/uutiset/arkisto/arkisto_u0546.html

     2 vastaus:
     - vastaan näihin seuraavalla tavalla: Järjestön sisällä toimivat katsovat kyseessä olevia tilanteita Järjestön sisältä, Järjestöä tuntevina ja Järjestön näkökulmasta. Järjestöllä on maailmanlaajuinen, täysin yhtenäinen Raamattuun perustuva ohjeistus, jonka mukaan jokainen hyvin mukana oleva julistaja 100% varmuudella pyrkii elämään. Jokainen esittämäsi "valhe" on sinun mielipiteesi, ei Totuus. Raamatun totuus on tuntematon niille, jotka järkeilevät omiin mielipiteisiinsä perustuen kaikki kysymyksensä. Jumalan Järjestön Raamattuun perustuva opetusohjelma ei opin osalta kehity ihmisviisauksia spekuloimalla ja ihmisfilosofioilla. Totuus perustuu Raamattuun, josta vastaukset ovat tässäkin tapauksessa löydettävissä. Katsomme asioita eri puolilta ja sinulla on oikeus valita puolesi.

     "Jokainen esittämäsi "valhe" on sinun mielipiteesi, ei Totuus."

     Minäkö olen vastuussa esimerkiksi kesän 2017 konventtivideosta, joka on täysin vastoin sitä, mitä Vartiotorni-seura ennen vuotta 1975 opetti?

     Olisit myös voinut vastata tuohon linkittämääni uuteen ketjuun, koska tarkoitus oli jatkaa keskustelua siellä. Pysytään paremmin aiheessakin, mikä tuntuu todistajille olevan ainakin välillä tärkeää ;)

     Tosin vieläkin ehdit sinne vastata, sillä et oikeastaan vastannut esittämiini väitteisiin ollenkaan.


    • Mitätöntä kirjoitti:

     "Jokainen esittämäsi "valhe" on sinun mielipiteesi, ei Totuus."

     Minäkö olen vastuussa esimerkiksi kesän 2017 konventtivideosta, joka on täysin vastoin sitä, mitä Vartiotorni-seura ennen vuotta 1975 opetti?

     Olisit myös voinut vastata tuohon linkittämääni uuteen ketjuun, koska tarkoitus oli jatkaa keskustelua siellä. Pysytään paremmin aiheessakin, mikä tuntuu todistajille olevan ainakin välillä tärkeää ;)

     Tosin vieläkin ehdit sinne vastata, sillä et oikeastaan vastannut esittämiini väitteisiin ollenkaan.

     Kuten Raamattu opettaa, valo kirkastuu koko ajan. Kyllä Järjestö on tarkentanut Raamatusta valkenevaa kokonaisilmoitusta joiltakin osin pitkän historiansa aikana. Tässä nyt mennään historian hämärään, joka pitää katsoa sen ajan tietämyksen tasoa vasten. Emmehän veivaa enää numeroitakaan saati kampea puhelimen kyljessä - saadaksemme yhteyden. Jumalan Järjestö elää alati kiihtyvän ymmärryksen kärjessä ja julistaa tuoreeltaan uutta valoa. Edellä kirjoittelevat ovat juuttuneet kymmenien-sadan vuoden takaisiin aiheisiin, joista on saattanut olla mainintoja Järjestön historiaan kuuluvissa julkaisuissa, mahdollisesti sivumainintoina - joillakin tuntuu olevan mielenkiintoa nostaa näitä nykyvalossa jo kauas taakse Jumalan ajanlaskussa taakse jääneisiin - mahdollisesti aikanaan merkityksellisiin - seikkoihin. Nykyisen ymmärryksen mukaan Raamattu ei kerro tarkkoja vuosilukuja, joten siksi julistajiakin halutaan innokkaista odotuksista huolimatta pitäytyä Raamatun totuudessa.


    • vastaan kirjoitti:

     Kuten Raamattu opettaa, valo kirkastuu koko ajan. Kyllä Järjestö on tarkentanut Raamatusta valkenevaa kokonaisilmoitusta joiltakin osin pitkän historiansa aikana. Tässä nyt mennään historian hämärään, joka pitää katsoa sen ajan tietämyksen tasoa vasten. Emmehän veivaa enää numeroitakaan saati kampea puhelimen kyljessä - saadaksemme yhteyden. Jumalan Järjestö elää alati kiihtyvän ymmärryksen kärjessä ja julistaa tuoreeltaan uutta valoa. Edellä kirjoittelevat ovat juuttuneet kymmenien-sadan vuoden takaisiin aiheisiin, joista on saattanut olla mainintoja Järjestön historiaan kuuluvissa julkaisuissa, mahdollisesti sivumainintoina - joillakin tuntuu olevan mielenkiintoa nostaa näitä nykyvalossa jo kauas taakse Jumalan ajanlaskussa taakse jääneisiin - mahdollisesti aikanaan merkityksellisiin - seikkoihin. Nykyisen ymmärryksen mukaan Raamattu ei kerro tarkkoja vuosilukuja, joten siksi julistajiakin halutaan innokkaista odotuksista huolimatta pitäytyä Raamatun totuudessa.

     Jos aiempi ymmärryksenne on ollut tuota tasoa, eikä historian suhteen edes olla rehellisiä nykyään, miksi kukaan luottaisi teidän nykyiseenkään ymmärrykseenne?


    • Mitätöntä kirjoitti:

     Jos aiempi ymmärryksenne on ollut tuota tasoa, eikä historian suhteen edes olla rehellisiä nykyään, miksi kukaan luottaisi teidän nykyiseenkään ymmärrykseenne?

     Miten ymmärrys on kasvanut omassa piirissäsi? Mitä voit kertoa siitä. Onko Raamatun valo jotenkin kirkastunut kristikunnassa? Minusta se himmentyy himmentymistään. Miten usein tuo kirja yleensä avataan kodeissa?


    • vastaan kirjoitti:

     Kuten Raamattu opettaa, valo kirkastuu koko ajan. Kyllä Järjestö on tarkentanut Raamatusta valkenevaa kokonaisilmoitusta joiltakin osin pitkän historiansa aikana. Tässä nyt mennään historian hämärään, joka pitää katsoa sen ajan tietämyksen tasoa vasten. Emmehän veivaa enää numeroitakaan saati kampea puhelimen kyljessä - saadaksemme yhteyden. Jumalan Järjestö elää alati kiihtyvän ymmärryksen kärjessä ja julistaa tuoreeltaan uutta valoa. Edellä kirjoittelevat ovat juuttuneet kymmenien-sadan vuoden takaisiin aiheisiin, joista on saattanut olla mainintoja Järjestön historiaan kuuluvissa julkaisuissa, mahdollisesti sivumainintoina - joillakin tuntuu olevan mielenkiintoa nostaa näitä nykyvalossa jo kauas taakse Jumalan ajanlaskussa taakse jääneisiin - mahdollisesti aikanaan merkityksellisiin - seikkoihin. Nykyisen ymmärryksen mukaan Raamattu ei kerro tarkkoja vuosilukuja, joten siksi julistajiakin halutaan innokkaista odotuksista huolimatta pitäytyä Raamatun totuudessa.

     vastaan 10.3.2019 22:26

     <>Kuten Raamattu opettaa, valo kirkastuu koko ajan.><

     Missä Raamattu opettaa, että oppi voi palata vanhaan useita kertoja, kuten esimerkiksi sukupolviopetus on tehnyt? Tuohon ei kannata yrittääkään laittaa Sananalaskujen tuttua jaetta, koska se ei liity asiaan millään tavalla. Kyseisessä luvussa verrataan kahta erilaista elämäntapaa, ei anneta oikeutta 1800-luvun amerikkalaisen uususkonnon oppiseikkailuille.

     <> Kyllä Järjestö on tarkentanut Raamatusta valkenevaa kokonaisilmoitusta joiltakin osin pitkän historiansa aikana.><

     Tarkennus on väärä sana pakon edessä tehdyistä oppikorjauksista. Ja mitä Raamatusta balkenevaan tulee, niin esimerkiksi 7000-vuotiset luomispäivät on Vt-seurassa jo 1800-luvulla myönnetty perimätiedoksi, Raamatun luomistarun päivien pituus on 24 tuntia.

     <>Edellä kirjoittelevat ovat juuttuneet kymmenien-sadan vuoden takaisiin aiheisiin, joista on saattanut olla mainintoja Järjestön historiaan kuuluvissa julkaisuissa, mahdollisesti sivumainintoina - joillakin tuntuu olevan mielenkiintoa nostaa näitä nykyvalossa jo kauas taakse Jumalan ajanlaskussa taakse jääneisiin - mahdollisesti aikanaan merkityksellisiin - seikkoihin.><

     Melkoisen hupaisa viittaus uskovaiselta, joka on juuttunut tuhansia vuosia vanhoihin taruihin. Vt-seuran kritiikki perustuu todennattaviin vanhoihin opetuksiin. Se, että Vt-seuran vanhoista opetuksista on kulunut jo vuosisatakin, ei anna oikeutta valehdella noita opetuksia olemattomiksi. Et taida uskaltaa tutkia antamaani kahden lauseen valehteluesimerkkiä.

     <>Nykyisen ymmärryksen mukaan Raamattu ei kerro tarkkoja vuosilukuja, joten siksi julistajiakin halutaan innokkaista odotuksista huolimatta pitäytyä Raamatun totuudessa.><

     Alä viitsi valehdella, edelleen tyrkyllä oleva bh-kirja toteaa sivulla 215: ”1914 – merkittävä vuosi historiassa”. Ymmärrän myös haluttomuutesi paneutua jakeeseen Luukas 21:24 ja sen futuuritempuksen merkitykseen, koska se yksin osoittaa ettei 1914-laskennalla ole Raamatun tukea.


    • kuis_on kirjoitti:

     Miten ymmärrys on kasvanut omassa piirissäsi? Mitä voit kertoa siitä. Onko Raamatun valo jotenkin kirkastunut kristikunnassa? Minusta se himmentyy himmentymistään. Miten usein tuo kirja yleensä avataan kodeissa?

     Ajattelitko ohittaa esille nostamani Vt-seuran valheellisuuden kääntämällä keskustelun siihen, miten kodeissa avataan Raamattua? Ihan hyvä yritys, mutta noin helppoon en taida mennä. Ehdotan edelleen, että vastailisit asia-argumentein siihen, mitä esitin uudessa ketjussa

     https://keskustelu.suomi24.fi/t/15584589/esimerkkeja-vartiotorni-seuran-valheellisuudesta

     Lisääkin asiaa toki löytyy, mutta en viitsisi yksin jauhaa tuolla, jos sinä tai joku muu todistajia puolustava ei uskaltaudu sinne vastailemaan.

     Mutta kun kristikunnasta mielelläsi tunnut keskustelevan, voin vastata, että Raamatun valo on hyvinkin kirkastunut kristikunnassa, vaikka se ei olekaan "oma piirini". Raamatun syntyhistoriaa tutkivat teologit, historiantutkijat ja kielitieteilijät ovat saaneet selville vaikka mitä, ja heiltä minäkin tietoa ammennan. Ehkä sinunkin kannattaisi, Vt-seuran huuhaan sijaan?


    • Mitätöntä kirjoitti:

     Ajattelitko ohittaa esille nostamani Vt-seuran valheellisuuden kääntämällä keskustelun siihen, miten kodeissa avataan Raamattua? Ihan hyvä yritys, mutta noin helppoon en taida mennä. Ehdotan edelleen, että vastailisit asia-argumentein siihen, mitä esitin uudessa ketjussa

     https://keskustelu.suomi24.fi/t/15584589/esimerkkeja-vartiotorni-seuran-valheellisuudesta

     Lisääkin asiaa toki löytyy, mutta en viitsisi yksin jauhaa tuolla, jos sinä tai joku muu todistajia puolustava ei uskaltaudu sinne vastailemaan.

     Mutta kun kristikunnasta mielelläsi tunnut keskustelevan, voin vastata, että Raamatun valo on hyvinkin kirkastunut kristikunnassa, vaikka se ei olekaan "oma piirini". Raamatun syntyhistoriaa tutkivat teologit, historiantutkijat ja kielitieteilijät ovat saaneet selville vaikka mitä, ja heiltä minäkin tietoa ammennan. Ehkä sinunkin kannattaisi, Vt-seuran huuhaan sijaan?

     Teologit, historiantutkijat ja kielititeilijät voivat myös nähdä oman opetuksesi vääräksi. He ovat vain ihmisiä, eivätkä pysty näkemään kokonaisuutta, niinkuin Jumala ja hänen tietonsa ja viisautensa on ylivertaista ihmisviisauden rinnalla.
     Ihmisen tiedolla on taipumus olla puolueellinen ja nähdä asiat, niinkuin he tahtovat.
     Jos ei ole aivan sokea, on pakko nähdä se kuolinkamppailu, jonka ihmisviisaus on tuonut ihmiskunnalle. Vain ylpeä ihminen haluaa kieltää tosiasiat, jotka ovat selvästi näkyvissä maailmassa. Uskonnotkin ovat pitäneet ihmiset täysin pimennossa ajan merkeistä ja miten lopun ajan ennustukset toteutuvat.
     On sitten jokin ihmisryhmä tai ammattikunta älykäs, se ei kuitenkaan pysty poistamaan sairautta, kuolemaa, tyrannimaisia hallitsijoita ja kaikenlaista korruptiota, jota näemme kaikkialla. Puhumattakaan ahneudesta johtuvaa ihmisten sortoa ja ihmisten elinpaikkojen turmelemista. Siinä se ihmisviisaus.
     Raamatun syntyhistoriakin on kerrottu ihan yksinkertaisesti kerrottu juuri itse Raamatussa, ei sitä teologi, historiantutkija eikä kielitieteilijä voi muuttaa. Tosin hyvin paljon historiankin valossa ja monien asiantuntijoiden lausuntoja on lainattu kirjallisuudessamme, samoin sanojen alkuperäisyyttä on tutkittu, jotta teksti olisi mahdollisimman tarkkaa. Näihin asioihin on käytetty tuhansia ja tuhansia tunteja, jotta asia olisi mahdollisimman tarkkaa. Ei mitään heitetä lonkalta ja uskotella sen riittävän. Mutta tärkeintä on kuitenkin Jumalan siunaus ja hänen apunsa pyytäminen. Onhan ihmisten elämästä kysymys.
     Huuhaasta voi olla myös toisenlainen käsitys. Ehkä se huuhaa löytyy muualta, kuin luulet. Paavalikin oli hyvin koulutettu, mutta opittuaan tuntemaan Jumalan tahdon, hän sanoi aikaisemman oppimansa olevan roskaa sen rinnalla, mitä hän oli saanut oppiessaan olemaan Jeesuksen seuraaja.


    • kuis_on kirjoitti:

     Teologit, historiantutkijat ja kielititeilijät voivat myös nähdä oman opetuksesi vääräksi. He ovat vain ihmisiä, eivätkä pysty näkemään kokonaisuutta, niinkuin Jumala ja hänen tietonsa ja viisautensa on ylivertaista ihmisviisauden rinnalla.
     Ihmisen tiedolla on taipumus olla puolueellinen ja nähdä asiat, niinkuin he tahtovat.
     Jos ei ole aivan sokea, on pakko nähdä se kuolinkamppailu, jonka ihmisviisaus on tuonut ihmiskunnalle. Vain ylpeä ihminen haluaa kieltää tosiasiat, jotka ovat selvästi näkyvissä maailmassa. Uskonnotkin ovat pitäneet ihmiset täysin pimennossa ajan merkeistä ja miten lopun ajan ennustukset toteutuvat.
     On sitten jokin ihmisryhmä tai ammattikunta älykäs, se ei kuitenkaan pysty poistamaan sairautta, kuolemaa, tyrannimaisia hallitsijoita ja kaikenlaista korruptiota, jota näemme kaikkialla. Puhumattakaan ahneudesta johtuvaa ihmisten sortoa ja ihmisten elinpaikkojen turmelemista. Siinä se ihmisviisaus.
     Raamatun syntyhistoriakin on kerrottu ihan yksinkertaisesti kerrottu juuri itse Raamatussa, ei sitä teologi, historiantutkija eikä kielitieteilijä voi muuttaa. Tosin hyvin paljon historiankin valossa ja monien asiantuntijoiden lausuntoja on lainattu kirjallisuudessamme, samoin sanojen alkuperäisyyttä on tutkittu, jotta teksti olisi mahdollisimman tarkkaa. Näihin asioihin on käytetty tuhansia ja tuhansia tunteja, jotta asia olisi mahdollisimman tarkkaa. Ei mitään heitetä lonkalta ja uskotella sen riittävän. Mutta tärkeintä on kuitenkin Jumalan siunaus ja hänen apunsa pyytäminen. Onhan ihmisten elämästä kysymys.
     Huuhaasta voi olla myös toisenlainen käsitys. Ehkä se huuhaa löytyy muualta, kuin luulet. Paavalikin oli hyvin koulutettu, mutta opittuaan tuntemaan Jumalan tahdon, hän sanoi aikaisemman oppimansa olevan roskaa sen rinnalla, mitä hän oli saanut oppiessaan olemaan Jeesuksen seuraaja.

     Mitä muuta Vartiotorni-seuran opetus on kuin ihmisten (vieläpä varsin typerien) opetusta?


    • Mitätöntä kirjoitti:

     Mitä muuta Vartiotorni-seuran opetus on kuin ihmisten (vieläpä varsin typerien) opetusta?

     Tämä ketju on suunnattu nuorille, joilla ei ole vielä luutuneita omia päähänpinttymiään ja aivot ovat vielä mukautuvaiset Raamatun opetuksille. Siksi on hyvä, että aiheesta keskustellaan tässä ketjussa, jossa onkin tullut esiin hyviä näkökulmia myös Raamatun puolesta! Kyllä me jonkinasteisessa maailmalllisen ajan loppuvaiheessa olemme - se näkyy kaikesta. Sopimuksiin ei enää poliittisin vehkeilyin päästä. Jumalan Järjestö on vienyt Valtakunnan Hyvää Uutista kaikkialle asuttuun maahan ja työ jatkuu johdonmukaisena, kunnes Jumala toimii pahan järjestelmän lopettamiseksi ja kaataa sen. Pahuuden kannattajat ovat vielä tilaisuudessa valita puolensa. Siksi valitsisin Raamatun mukaisen elämäntavan. Raamatun mukaisen Jumalan tahdon tekeminen ei perustu ihmisten poliittisiin mieltymyksiin eikä etupiireihin. Jumalan ilmoitus ei muutu. Sen ennustukset totetutuvat edelleen pilkun tarkasti. Tuo kirja on ihmeellinen, sen puolesta allekirjoittaneet toimivat. Kevyin perustein heitetyt pilkkakirveet eivät Jumalan asepukua lävistä. Turhaa ja jo aiemminkin läpikäytyä luopiolänkytystä saa jatkaa, jos haluaa tuhlata aikansa Jumalan työn asemesta tyhjyyteen. Parempi vaihtoehto on vielä hetken tarjolla kaikille!


    • kuis_on kirjoitti:

     Teologit, historiantutkijat ja kielititeilijät voivat myös nähdä oman opetuksesi vääräksi. He ovat vain ihmisiä, eivätkä pysty näkemään kokonaisuutta, niinkuin Jumala ja hänen tietonsa ja viisautensa on ylivertaista ihmisviisauden rinnalla.
     Ihmisen tiedolla on taipumus olla puolueellinen ja nähdä asiat, niinkuin he tahtovat.
     Jos ei ole aivan sokea, on pakko nähdä se kuolinkamppailu, jonka ihmisviisaus on tuonut ihmiskunnalle. Vain ylpeä ihminen haluaa kieltää tosiasiat, jotka ovat selvästi näkyvissä maailmassa. Uskonnotkin ovat pitäneet ihmiset täysin pimennossa ajan merkeistä ja miten lopun ajan ennustukset toteutuvat.
     On sitten jokin ihmisryhmä tai ammattikunta älykäs, se ei kuitenkaan pysty poistamaan sairautta, kuolemaa, tyrannimaisia hallitsijoita ja kaikenlaista korruptiota, jota näemme kaikkialla. Puhumattakaan ahneudesta johtuvaa ihmisten sortoa ja ihmisten elinpaikkojen turmelemista. Siinä se ihmisviisaus.
     Raamatun syntyhistoriakin on kerrottu ihan yksinkertaisesti kerrottu juuri itse Raamatussa, ei sitä teologi, historiantutkija eikä kielitieteilijä voi muuttaa. Tosin hyvin paljon historiankin valossa ja monien asiantuntijoiden lausuntoja on lainattu kirjallisuudessamme, samoin sanojen alkuperäisyyttä on tutkittu, jotta teksti olisi mahdollisimman tarkkaa. Näihin asioihin on käytetty tuhansia ja tuhansia tunteja, jotta asia olisi mahdollisimman tarkkaa. Ei mitään heitetä lonkalta ja uskotella sen riittävän. Mutta tärkeintä on kuitenkin Jumalan siunaus ja hänen apunsa pyytäminen. Onhan ihmisten elämästä kysymys.
     Huuhaasta voi olla myös toisenlainen käsitys. Ehkä se huuhaa löytyy muualta, kuin luulet. Paavalikin oli hyvin koulutettu, mutta opittuaan tuntemaan Jumalan tahdon, hän sanoi aikaisemman oppimansa olevan roskaa sen rinnalla, mitä hän oli saanut oppiessaan olemaan Jeesuksen seuraaja.

     kuis_on 11.3.2019 0:21

     <>Teologit, historiantutkijat ja kielititeilijät voivat myös nähdä oman opetuksesi vääräksi. He ovat vain ihmisiä, eivätkä pysty näkemään kokonaisuutta, niinkuin Jumala ja hänen tietonsa ja viisautensa on ylivertaista ihmisviisauden rinnalla. ><

     Jumala-korttia kannattaa heilutella vasta kun kykenee osoittamaan jumalan olemassaolon.

     <>Ihmisen tiedolla on taipumus olla puolueellinen ja nähdä asiat, niinkuin he tahtovat.><

     Sitten ihan oma ryhmänsä ovat sokeasti uskonnolliset, jotka eivät tunnusta edes perusteltua kritiikkiä, vaan toistelevat omaa mantraansa ikäänkuin reaalitodellisuutta ei olisi olemassa.

     <>Jos ei ole aivan sokea, on pakko nähdä se kuolinkamppailu, jonka ihmisviisaus on tuonut ihmiskunnalle.><

     Maailmanhistoriassa eivät asiat ole koskaan olleet niin hyvin kuin nyt. Jos olet eri mieltä, niin kerro ihmeessä minkä aikakauden oloissa haluaisit elää ja millä perusteella tuolloin olivat asiat paremmin?

     <> Vain ylpeä ihminen haluaa kieltää tosiasiat, jotka ovat selvästi näkyvissä maailmassa. Uskonnotkin ovat pitäneet ihmiset täysin pimennossa ajan merkeistä ja miten lopun ajan ennustukset toteutuvat. ><

     Ja esimerkki tuollaiseta ylpeydestä ovat maailmanlopun odottelijat, jotka vääristelevät Raamatun sisältöä omiin tarpeisiinsa. Raamatun UT:n lopun ajat olivat ja menivät ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla. Raamatun UT:n lopun ajan merkit ovat sen verran ympäripyöreitä, että ne voi halutessaan soveltaa miltei mihin aikakauteen tahansa. Ongelmia on mm. nälänhädän suhteen kun nyt liikalihavuus on katsottu suuremmaksi ongelmaksi, juutalaiset eivät temmo jehovantodistajia synagoogiinsa piestäviksi jne.

     <>On sitten jokin ihmisryhmä tai ammattikunta älykäs, se ei kuitenkaan pysty poistamaan sairautta, kuolemaa, tyrannimaisia hallitsijoita ja kaikenlaista korruptiota, jota näemme kaikkialla.><

     Eikä tarvitse edes olla älykäs kun kykenee ennustelemaansairauden ja kuoleman poistoa jonain tiettynä ajankohtana, kuten vuonna 1914, 1925 ja 1975, niin tai muuten vaan pian kaiken aikaa.

     <> Puhumattakaan ahneudesta johtuvaa ihmisten sortoa ja ihmisten elinpaikkojen turmelemista. Siinä se ihmisviisaus. ><

     Ihmiset myös tekevät asioille jotakin, kaikki eivät istu tumput suorina ja odota jonkin satuhahmon korjaavan asioita. Ja mitä sortoon tulee, niin ihminen on saanut aikaan kansainvälisiä sopimuksia, joilla orjuus on kielletty, Raamattu kyllä sallii orjuuden.

     <>Raamatun syntyhistoriakin on kerrottu ihan yksinkertaisesti kerrottu juuri itse Raamatussa, ei sitä teologi, historiantutkija eikä kielitieteilijä voi muuttaa.><

     No kun ei ole. Raamatun tarut luomisesta ja vedenpaisumuksesta ovat osin lainaa naapureilta, siinä missä Raamatun virheellinen maakuvakin on lainaa naapureilta.

     <>Tosin hyvin paljon historiankin valossa ja monien asiantuntijoiden lausuntoja on lainattu kirjallisuudessamme, samoin sanojen alkuperäisyyttä on tutkittu, jotta teksti olisi mahdollisimman tarkkaa.><

     Nyt et tiedä mitä kirjoitat, ihan alkumetreillä Vt-seura haluaa häivyttää Raamatun kuvaileman kiinteän taivaan vahvuuden, se tapahtui aiemmassa käännöksessä laajuus-sanalla ja tässä uudemmassa se on avara tila.

     <> Näihin asioihin on käytetty tuhansia ja tuhansia tunteja, jotta asia olisi mahdollisimman tarkkaa. Ei mitään heitetä lonkalta ja uskotella sen riittävän.><

     Aika käytetään tekstin hiomiseen Vt-seuran oppeja tukemaan

     <>Huuhaasta voi olla myös toisenlainen käsitys. Ehkä se huuhaa löytyy muualta, kuin luulet. Paavalikin oli hyvin koulutettu, mutta opittuaan tuntemaan Jumalan tahdon, hän sanoi aikaisemman oppimansa olevan roskaa sen rinnalla, mitä hän oli saanut oppiessaan olemaan Jeesuksen seuraaja.><

     Kun nyt noi Paavalia pidät esimerkkinä, niin l<itetaan peri jaetta Raamatun Paavalin tekstiä:

     ”...edellyttäen tietysti, että pysytte uskossa, perustukselle laskettuina ja vakaina, horjahtamatta pois sen hyvän uutisen toivosta, jonka olette kuulleet ja jota on saarnattu kaikessa luomakunnassa, joka taivaan alla on. Tämän hyvän uutisen palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.” (Kol. 1:23 UMK)

     Nuo Paavalin sanat kertovat, että Matt. 24:14 oli täytetty jo ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla ja katsotaan mitä Paavali odotti tapahtuvaksi vielä oman elämänsä aikana:

     ”Sillä tämän sanomme teille Jehovan sanan perusteella, että me elossa olevat, jotka säilymme Herran läsnäoloon, emme millään tavoin tule edeltämään niitä, jotka ovat nukahtaneet pois, sillä Herra itse laskeutuu taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan trumpetin kuuluessa, ja ne, jotka ovat kuolleita Kristuksen yhteydessä, nousevat ensin. Jälkeenpäin meidät elossa olevat, jotka säilymme, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan ilmaan, ja näin me tulemme aina olemaan Herran kanssa. Lohduttakaa siis siis jatkuvasti toisianne näillä sanoilla.” (1. Tess. 4:15-18 UMK)

     Paavali vakuuttelee ihan Jehovan sanan perusteella, että Jeesus palaa vielä hänen elinaikanaan.


    • vastaan kirjoitti:

     Tämä ketju on suunnattu nuorille, joilla ei ole vielä luutuneita omia päähänpinttymiään ja aivot ovat vielä mukautuvaiset Raamatun opetuksille. Siksi on hyvä, että aiheesta keskustellaan tässä ketjussa, jossa onkin tullut esiin hyviä näkökulmia myös Raamatun puolesta! Kyllä me jonkinasteisessa maailmalllisen ajan loppuvaiheessa olemme - se näkyy kaikesta. Sopimuksiin ei enää poliittisin vehkeilyin päästä. Jumalan Järjestö on vienyt Valtakunnan Hyvää Uutista kaikkialle asuttuun maahan ja työ jatkuu johdonmukaisena, kunnes Jumala toimii pahan järjestelmän lopettamiseksi ja kaataa sen. Pahuuden kannattajat ovat vielä tilaisuudessa valita puolensa. Siksi valitsisin Raamatun mukaisen elämäntavan. Raamatun mukaisen Jumalan tahdon tekeminen ei perustu ihmisten poliittisiin mieltymyksiin eikä etupiireihin. Jumalan ilmoitus ei muutu. Sen ennustukset totetutuvat edelleen pilkun tarkasti. Tuo kirja on ihmeellinen, sen puolesta allekirjoittaneet toimivat. Kevyin perustein heitetyt pilkkakirveet eivät Jumalan asepukua lävistä. Turhaa ja jo aiemminkin läpikäytyä luopiolänkytystä saa jatkaa, jos haluaa tuhlata aikansa Jumalan työn asemesta tyhjyyteen. Parempi vaihtoehto on vielä hetken tarjolla kaikille!

     vastaan 11.3.2019 5:30

     <>Kyllä me jonkinasteisessa maailmalllisen ajan loppuvaiheessa olemme - se näkyy kaikesta.><

     Tottamooses se näkyy missä vain kun niin haluaa. Vt-seurallakin on ollut toistaiseksi kaksi loppuvaihetta 1799-1914 ja 1914-. Ja sitten on lopunlopun loppuvaiheitakin ollut 1914, 1925 ja 1975, että kyllä sitä osataan kehittää ihan ikiomia loppuvaiheitakin, Raamatulla ei ole ollut, eikä tule olemaan minkäänlaista tukea noille Vt-loppuvaiheille. Suurin syy on siinä, että Raamatun UT:n lopun aika oli ja meni ajanlaskumme alussa, siis noin 2000 vuotta sitten.

     <>Jumalan ilmoitus ei muutu. Sen ennustukset totetutuvat edelleen pilkun tarkasti.><

     Kerro yksi (1) Raamatun toteutunut ennustus?

     <>Turhaa ja jo aiemminkin läpikäytyä luopiolänkytystä saa jatkaa, jos haluaa tuhlata aikansa Jumalan työn asemesta tyhjyyteen.><

     Kaikki kritiikki loppuisi kertaheitolla jos kritiikki kyettäisiin osoittamaan perusteettomaksi. Mutta kun sitä ei edes uskalleta yrittää, vaan kriittiset kysymykset ohitetaan ja sen asemesta suolletaan sisällöttömiä korulauseita.


    • Hasta_luego kirjoitti:

     vastaan 11.3.2019 5:30

     <>Kyllä me jonkinasteisessa maailmalllisen ajan loppuvaiheessa olemme - se näkyy kaikesta.><

     Tottamooses se näkyy missä vain kun niin haluaa. Vt-seurallakin on ollut toistaiseksi kaksi loppuvaihetta 1799-1914 ja 1914-. Ja sitten on lopunlopun loppuvaiheitakin ollut 1914, 1925 ja 1975, että kyllä sitä osataan kehittää ihan ikiomia loppuvaiheitakin, Raamatulla ei ole ollut, eikä tule olemaan minkäänlaista tukea noille Vt-loppuvaiheille. Suurin syy on siinä, että Raamatun UT:n lopun aika oli ja meni ajanlaskumme alussa, siis noin 2000 vuotta sitten.

     <>Jumalan ilmoitus ei muutu. Sen ennustukset totetutuvat edelleen pilkun tarkasti.><

     Kerro yksi (1) Raamatun toteutunut ennustus?

     <>Turhaa ja jo aiemminkin läpikäytyä luopiolänkytystä saa jatkaa, jos haluaa tuhlata aikansa Jumalan työn asemesta tyhjyyteen.><

     Kaikki kritiikki loppuisi kertaheitolla jos kritiikki kyettäisiin osoittamaan perusteettomaksi. Mutta kun sitä ei edes uskalleta yrittää, vaan kriittiset kysymykset ohitetaan ja sen asemesta suolletaan sisällöttömiä korulauseita.

     Palaapa Hasta_luego omassa elämänkaaressasi aikaan, jossa täytit 16 vuotta. Mitä mielessäsi tuolloin liikkui? Missä vaiheessa aloit kyynistyä ja ottaa ohjia Jumalan sijasta omiin käsiisi? Et kai sinä ehkä enää pystyisikään asenteitasi muuttamaan Jumalan Järjestön mukaisiksi, kun olet valinnut oman viisautesi tien. Mutta, antakaamme nuorille tilaisuus. Sallikaamme lasten tulla Jumalan yhteyteen. Jokainen uskollinen Jumalan kansalainen pitää Raamatun totuuden ensimmäisenä elämässään ja haluaa mahdollisimman monen tekevän samoin. Mikä on sinun sanomasi nuorille? Miten haluaisit heihin vaikuttaa? Ja tosiaan, palaa nuoruusvuosiisi, jolloin ajatukset ovat vielä avoimet.


    • vastaan kirjoitti:

     Palaapa Hasta_luego omassa elämänkaaressasi aikaan, jossa täytit 16 vuotta. Mitä mielessäsi tuolloin liikkui? Missä vaiheessa aloit kyynistyä ja ottaa ohjia Jumalan sijasta omiin käsiisi? Et kai sinä ehkä enää pystyisikään asenteitasi muuttamaan Jumalan Järjestön mukaisiksi, kun olet valinnut oman viisautesi tien. Mutta, antakaamme nuorille tilaisuus. Sallikaamme lasten tulla Jumalan yhteyteen. Jokainen uskollinen Jumalan kansalainen pitää Raamatun totuuden ensimmäisenä elämässään ja haluaa mahdollisimman monen tekevän samoin. Mikä on sinun sanomasi nuorille? Miten haluaisit heihin vaikuttaa? Ja tosiaan, palaa nuoruusvuosiisi, jolloin ajatukset ovat vielä avoimet.

     Nyt on hyvä kuitenkin sen verran nöyrtyä ja tunnustaa, ettei kenelläkään ihmisellä ole muuta kuin luuloja siitä mitä jonkun kuvitellun jumalan ajatellaan haluavan. Tämä heijastelee väistämättä ihmisten näkemyksiä, joita sitten soisi tämän jumalankin tahtovan.
     Lasten selän taa meneminen on aika yleistä, sillä on helppo oikeuttaa monenlaisia asioita. Itse en näkisi yhtäkänä syytä ryhtyä valehtelemaan nuorille, että joku jumala on olemassa ja että hänen ytheydessään oleminen tarkoittaisi muuta kuin ihmisyhteisössä olemista. Tällä on toki merkitystä, koska onhan ihminen sosiaalinen eläin, mutta on harhaluuloa kuvitella jumalan olevan olemassa vain siksi, että lauma ihmisiä haluaa niin uskoa.


    • vastaan kirjoitti:

     Tämä ketju on suunnattu nuorille, joilla ei ole vielä luutuneita omia päähänpinttymiään ja aivot ovat vielä mukautuvaiset Raamatun opetuksille. Siksi on hyvä, että aiheesta keskustellaan tässä ketjussa, jossa onkin tullut esiin hyviä näkökulmia myös Raamatun puolesta! Kyllä me jonkinasteisessa maailmalllisen ajan loppuvaiheessa olemme - se näkyy kaikesta. Sopimuksiin ei enää poliittisin vehkeilyin päästä. Jumalan Järjestö on vienyt Valtakunnan Hyvää Uutista kaikkialle asuttuun maahan ja työ jatkuu johdonmukaisena, kunnes Jumala toimii pahan järjestelmän lopettamiseksi ja kaataa sen. Pahuuden kannattajat ovat vielä tilaisuudessa valita puolensa. Siksi valitsisin Raamatun mukaisen elämäntavan. Raamatun mukaisen Jumalan tahdon tekeminen ei perustu ihmisten poliittisiin mieltymyksiin eikä etupiireihin. Jumalan ilmoitus ei muutu. Sen ennustukset totetutuvat edelleen pilkun tarkasti. Tuo kirja on ihmeellinen, sen puolesta allekirjoittaneet toimivat. Kevyin perustein heitetyt pilkkakirveet eivät Jumalan asepukua lävistä. Turhaa ja jo aiemminkin läpikäytyä luopiolänkytystä saa jatkaa, jos haluaa tuhlata aikansa Jumalan työn asemesta tyhjyyteen. Parempi vaihtoehto on vielä hetken tarjolla kaikille!

     Pyysit lisätietoa Vartiotorni-seuran valheellisuudesta, mikä oli minulle aluksi vähän yllätys. Et kuitenkaan ole esitettyihin asioihin tarttunut, vaan laskettelet yleistä liirumlaarumia aiheen vierestä. Tämä ei ole lainkaan yllätys. Vaikuttaa siltä, ettet sittenkään ollut aidosti kiinnostunut oppimaan uutta Vt-seuran valheellisuudesta, vaan haluat vain pitää oman saarnasi.


    • vastaan kirjoitti:

     Tämä ketju on suunnattu nuorille, joilla ei ole vielä luutuneita omia päähänpinttymiään ja aivot ovat vielä mukautuvaiset Raamatun opetuksille. Siksi on hyvä, että aiheesta keskustellaan tässä ketjussa, jossa onkin tullut esiin hyviä näkökulmia myös Raamatun puolesta! Kyllä me jonkinasteisessa maailmalllisen ajan loppuvaiheessa olemme - se näkyy kaikesta. Sopimuksiin ei enää poliittisin vehkeilyin päästä. Jumalan Järjestö on vienyt Valtakunnan Hyvää Uutista kaikkialle asuttuun maahan ja työ jatkuu johdonmukaisena, kunnes Jumala toimii pahan järjestelmän lopettamiseksi ja kaataa sen. Pahuuden kannattajat ovat vielä tilaisuudessa valita puolensa. Siksi valitsisin Raamatun mukaisen elämäntavan. Raamatun mukaisen Jumalan tahdon tekeminen ei perustu ihmisten poliittisiin mieltymyksiin eikä etupiireihin. Jumalan ilmoitus ei muutu. Sen ennustukset totetutuvat edelleen pilkun tarkasti. Tuo kirja on ihmeellinen, sen puolesta allekirjoittaneet toimivat. Kevyin perustein heitetyt pilkkakirveet eivät Jumalan asepukua lävistä. Turhaa ja jo aiemminkin läpikäytyä luopiolänkytystä saa jatkaa, jos haluaa tuhlata aikansa Jumalan työn asemesta tyhjyyteen. Parempi vaihtoehto on vielä hetken tarjolla kaikille!

     Ja ketjun aiheeseen on ihan turha vedota (vaikka ymmärrän senkin, jos et muuta enää keksi) sillä vieressä on ihan uusi ketju juuri sitä varten, että Vt-seuran valheellisuutta voi käsitellä, etkä ole innostunut jatkamaan sielläkään.


    • tarkennustahiukan kirjoitti:

     Nyt on hyvä kuitenkin sen verran nöyrtyä ja tunnustaa, ettei kenelläkään ihmisellä ole muuta kuin luuloja siitä mitä jonkun kuvitellun jumalan ajatellaan haluavan. Tämä heijastelee väistämättä ihmisten näkemyksiä, joita sitten soisi tämän jumalankin tahtovan.
     Lasten selän taa meneminen on aika yleistä, sillä on helppo oikeuttaa monenlaisia asioita. Itse en näkisi yhtäkänä syytä ryhtyä valehtelemaan nuorille, että joku jumala on olemassa ja että hänen ytheydessään oleminen tarkoittaisi muuta kuin ihmisyhteisössä olemista. Tällä on toki merkitystä, koska onhan ihminen sosiaalinen eläin, mutta on harhaluuloa kuvitella jumalan olevan olemassa vain siksi, että lauma ihmisiä haluaa niin uskoa.

     Juuri nöyryys näiltä saarnaajilta puuttuu täydellisesti.


   • vastaan 11.3.2019 5:30

    "Tämä ketju on suunnattu nuorille, joilla ei ole vielä luutuneita omia päähänpinttymiään ja aivot ovat vielä mukautuvaiset Raamatun opetuksille. Siksi on hyvä, että aiheesta keskustellaan tässä ketjussa, jossa onkin tullut esiin hyviä näkökulmia myös Raamatun puolesta!"

    Puhukaamme foorumin aiheesta, lahkosta.
    ”Yhdistyneet kansakunnat on todellisuudessa Jehova Jumalaa ja hänen maan päällä olevia vihkiytyneitä todistajiaan vastaan tähdätty maailmallinen liitto. Todellisuudessa se on salaliitto, jossa maailmalliset kansat panevat viisaat päänsä yhteen ja punovat juonia siitä, mitä ne voisivat tehdä Jehova Jumalan maan päällä olevaa näkyvää järjestöä vastaan". (Vartiotorni 1. syyskuuta 1987)
    -Tuosta on 30 vuotta kulunut, on kai aiemminkin YK:ta vastaan kirjoitettu vartiotornissa ?
    Onko YK aikaansaamaton vai vartiotorni valehteleva ?

    -Mutta YK on oikeasti yhteistyöjärjestö, joka toimii jäsentensä aloitteista, muiden hyväksyttyä aloitteet äänestyksessä. YK:n perustamiskirjassa ei mainita jehovantodistajia, eikä myöskään missään aloitteessakaan.
    Siten ei vartiotorniseuran kirjoitukselle ole mitään oikeita perusteita, kuten se ei ole pyrkinyt esittämäänkään.
    Raamattu: Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi. 2 Moos. 20:16
    Seura siis rikkoo Raamatun lakia (kuten ihmisenkin, esim. kunnianloukkaus)
    Edelleen Raamattu: Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman. Matt. 5:9

    "Kyllä me jonkinasteisessa maailmalllisen ajan loppuvaiheessa olemme"
    -Mitä tarkoitat sanalla "jonkinasteisessa" ? Asia on turha keskusteltava paitsi lahkon värväystaktiikkana, lahko laittaa vartiotornikaupustelijansa aina sanomaan tuohon tapaan, on se sitten ensin vahvistanut maailmanloppunsa vuodelle 1914, 1918, 1925, 1942, 1975 taikka mille muulle vuodelle tahansa.
    V. 1942 kirjassa Lapset annettiin ohje jättää lasten hankkiminen Harmageddonin jälkeisyyteen. Teethän sinäkin niin ?
    Valtakuntamme Palvelus kesäkuu 1974: On hyvä ajatus myydä asuntonsa ja käyttää rahat vartiotorniuskontoon, kun ennustimme maailmanlopun niin pian tulevaksi, jo 1975.

    " - se näkyy kaikesta."
    -"Kaikki" käsittää varsin paljon. Sinutkin lahkotaksvärkkitöinesi.

    " Sopimuksiin ei enää poliittisin vehkeilyin päästä"
    -Tuollainen siis on vartiotorniuskonnon tapa.

    " Jumalan Järjestö on vienyt Valtakunnan Hyvää Uutista kaikkialle asuttuun maahan"
    -Se ei ole Jumalan. Oikeus on määrännyt järjestön maksamaan pedofiliarikoksista korvauksia. Ei kai edes vartiotorniuskonnon jumalaa voi sellaisesta syyttää ?
    -Vartiotornia ei viedä kaikkialle.

    "Pahuuden kannattajat ovat vielä tilaisuudessa valita puolensa"
    Tarkoitatko pahuuden kannattajilla niitä jotka ovat eronneet lahkosta, vai myös lahkomökötettäviä vai mukaan peräti toimettomatkin, ne jotka eivät käy kaupittelemassa vartiotornia, koska ovat saaneet liikaa kiusallisia kysymyksiä ja tuskallisia huomautuksia heiltä, jotka ovat perehtyneet lahkoosi ?

    " Siksi valitsisin Raamatun mukaisen elämäntavan"
    -Lahkosi käyttää Raamatusta väärennöstä. Turunen on ottanut kirjaansa kymmenisen oppineen lausunnot asiasta. Oppinut Barclayn lausunnon, että kyseessä on törkeä väärennös, on vartiotorni myös väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi väärennnöstä.

    • Jumalan Järjestö on näköalapaikalla, mitä tulee Raamatun periaatteiden popularisointiin ja eri maailmallisten kansojen ymmärtämille kielille kääntämiseen. Mainitsemasi II maailmansodan jälkeisen maailmallisen "rauhan" järjestön keinot eivät ole juuri maailmaa parantaneet. Jumalan Järjestö noudattaa Raamatun periaatteita ja vie Valtakunnan Hyvää Uutista kaikkialle asuttuun maailmaan. Siksi nämä toimijat ovat hyvin erilaisia. Jumalan Järjestöä johtaa Jumala, joka on kaiken luoja ja toisaalta Jumalan Ilmoitus, Raamattu on ainoa auktoriteetti. YK:ssa vaikuttaneet ihmis-ideologiat ovat syntyneet ja kuolleet, kuten mm. sosialistinen maailmanjärjestys romahti Neuvostoliiton lopetettua itsensä. Raamatun Totuus on samanlainen vuosisadasta toiseen. Järjestö on Jumalan ainoa tietokanava maan päällä, siksi sen antamat tiedot ovat luotettavat ja todet. Joka vannoo ihmisviisauksien nimeen, pettyy pahoin. Raamatun Jumalan Nimeen vannovat taas pelastuvat! Kumman puolen sinä haluat valita, Jumalan vai vastustajien?


    • Vaikka olisin 16 tai 60 vuotias, en etsi tietojani uskonnosta kenenkään Turusen kirjasta, vaan vertailen opetuksiani Raamatun kanssa. Enkä varsinkaan sellaisten kirjoituksiin, joiden oma uskonto perustuu lähinnä rahan ympärille.
     Minulle merkitsee enemmän Jeesuksen sanat Jumalan huolenpidosta, jotka hän sanoi Matt. 6: 25-33. Oletko koskaan tutustunut noihin sanoihin.
     Kun on elatus ja vaatteet, ne riittää ja tunnen monia muitakin, jotka ovat onnellisia, vaikka koko aika ei mene karriäärin tekemisessä.
     Karriäärin tekeminen ja sotaan opetteleminen eivät ole ykkösprioriteettini.
     Hyvä suhde Jumalaan ja hänen nimensä tunteminen ja kunniaansaattaminen tulisi olla kaikkien itseään kristityiksi kutsuvien tärkein asia. Et voi olla hyvä ystävä kenenkään kanssa, jonka nimeä ei tunne, eikä käytä koskaan.
     Uusi käännös käyttää tuota tärkeää nimeä ja on palautettu paikalleen.
     Tämä oppinut Barclay ei ole tuttavuus, mutta sinulle se näyttää olevan tärkeä Turusen kautta. Mutta miten tuttu tuo uusi käännös on itsellesi? Oletko tutustunut siihen tarkasti, jotta itse voit tehdä siitä arviosi. Itse pidän siitä helpon kieliasun vuoksi. Sanoma on sama, mutta kirjoitettu hyvin ymmärrettävällä tavalla.
     Itse nuorena teen ratkaisuni Raamatun opetuksen perusteella, en kenenkään puolueellisen maisterin kirjojen perusteella. Tunnen runsaasti muitakin tämän valinnan tehneitä.


    • tulevaisuuden-val kirjoitti:

     Vaikka olisin 16 tai 60 vuotias, en etsi tietojani uskonnosta kenenkään Turusen kirjasta, vaan vertailen opetuksiani Raamatun kanssa. Enkä varsinkaan sellaisten kirjoituksiin, joiden oma uskonto perustuu lähinnä rahan ympärille.
     Minulle merkitsee enemmän Jeesuksen sanat Jumalan huolenpidosta, jotka hän sanoi Matt. 6: 25-33. Oletko koskaan tutustunut noihin sanoihin.
     Kun on elatus ja vaatteet, ne riittää ja tunnen monia muitakin, jotka ovat onnellisia, vaikka koko aika ei mene karriäärin tekemisessä.
     Karriäärin tekeminen ja sotaan opetteleminen eivät ole ykkösprioriteettini.
     Hyvä suhde Jumalaan ja hänen nimensä tunteminen ja kunniaansaattaminen tulisi olla kaikkien itseään kristityiksi kutsuvien tärkein asia. Et voi olla hyvä ystävä kenenkään kanssa, jonka nimeä ei tunne, eikä käytä koskaan.
     Uusi käännös käyttää tuota tärkeää nimeä ja on palautettu paikalleen.
     Tämä oppinut Barclay ei ole tuttavuus, mutta sinulle se näyttää olevan tärkeä Turusen kautta. Mutta miten tuttu tuo uusi käännös on itsellesi? Oletko tutustunut siihen tarkasti, jotta itse voit tehdä siitä arviosi. Itse pidän siitä helpon kieliasun vuoksi. Sanoma on sama, mutta kirjoitettu hyvin ymmärrettävällä tavalla.
     Itse nuorena teen ratkaisuni Raamatun opetuksen perusteella, en kenenkään puolueellisen maisterin kirjojen perusteella. Tunnen runsaasti muitakin tämän valinnan tehneitä.

     Olet oikeassa, Jehovan todistajien toiminnassa on tärkeintä raha.


    • tulevaisuuden-val kirjoitti:

     Vaikka olisin 16 tai 60 vuotias, en etsi tietojani uskonnosta kenenkään Turusen kirjasta, vaan vertailen opetuksiani Raamatun kanssa. Enkä varsinkaan sellaisten kirjoituksiin, joiden oma uskonto perustuu lähinnä rahan ympärille.
     Minulle merkitsee enemmän Jeesuksen sanat Jumalan huolenpidosta, jotka hän sanoi Matt. 6: 25-33. Oletko koskaan tutustunut noihin sanoihin.
     Kun on elatus ja vaatteet, ne riittää ja tunnen monia muitakin, jotka ovat onnellisia, vaikka koko aika ei mene karriäärin tekemisessä.
     Karriäärin tekeminen ja sotaan opetteleminen eivät ole ykkösprioriteettini.
     Hyvä suhde Jumalaan ja hänen nimensä tunteminen ja kunniaansaattaminen tulisi olla kaikkien itseään kristityiksi kutsuvien tärkein asia. Et voi olla hyvä ystävä kenenkään kanssa, jonka nimeä ei tunne, eikä käytä koskaan.
     Uusi käännös käyttää tuota tärkeää nimeä ja on palautettu paikalleen.
     Tämä oppinut Barclay ei ole tuttavuus, mutta sinulle se näyttää olevan tärkeä Turusen kautta. Mutta miten tuttu tuo uusi käännös on itsellesi? Oletko tutustunut siihen tarkasti, jotta itse voit tehdä siitä arviosi. Itse pidän siitä helpon kieliasun vuoksi. Sanoma on sama, mutta kirjoitettu hyvin ymmärrettävällä tavalla.
     Itse nuorena teen ratkaisuni Raamatun opetuksen perusteella, en kenenkään puolueellisen maisterin kirjojen perusteella. Tunnen runsaasti muitakin tämän valinnan tehneitä.

     Raamatun valossa on hyvin lyhytnäköistä kerätä aarteita maan päälle. Täällä koi syö ja ruoste raiskaa. Kun ostat esim. uuden auton kovalla hinnalla - velaksi tietenkin, saat kuluautomaatin sekä omaisuuserän, jonka arvo putoaa merkittävästi heti autokaupasta ulos ajettuna! Sinulla on uusi pesua ja huoltoa vaativa kallis auto, tankki tyhjä, vakuutukset, osamaksun kuoletukset sekä korot lankeavat kuukausittain! Miksi tuhlaisit elämäsi moiseen turhuuteen! Raamatun Jumala on kaikkein arvokkainta, mitä voit oppia elämäsi aikana tuntemaan. Huomaa, että aarteiden kerääminen Jumalalle on paljon auton ylläpitoa edullisempaa!


    • aarteidenlaatu kirjoitti:

     Raamatun valossa on hyvin lyhytnäköistä kerätä aarteita maan päälle. Täällä koi syö ja ruoste raiskaa. Kun ostat esim. uuden auton kovalla hinnalla - velaksi tietenkin, saat kuluautomaatin sekä omaisuuserän, jonka arvo putoaa merkittävästi heti autokaupasta ulos ajettuna! Sinulla on uusi pesua ja huoltoa vaativa kallis auto, tankki tyhjä, vakuutukset, osamaksun kuoletukset sekä korot lankeavat kuukausittain! Miksi tuhlaisit elämäsi moiseen turhuuteen! Raamatun Jumala on kaikkein arvokkainta, mitä voit oppia elämäsi aikana tuntemaan. Huomaa, että aarteiden kerääminen Jumalalle on paljon auton ylläpitoa edullisempaa!

     "Huomaa, että aarteiden kerääminen Jumalalle on paljon auton ylläpitoa edullisempaa!"

     turhan kerääminen jollekin, joka ei ole olemassa vasta turhaa on. sinällään ei mitään ihmeellistä, turhan touhuaminen on ihmiselle yleistä.


   • Antakaa jokaisen tehdä päätöksensä oman tahtonsa mukaan! Mitä ihmeen hiostusta täällä harrastetaan. Koulutus ja asepalvelus on ihmisen oma asia ja perheen valinta.
    Tällaiset 'astantauko' kirjoittelijat voivat tehdä oman valintansa. Patmoslaiset kulkevat omaa tietään ja todistajat omaansa. Jokainen voi itsessään tehdä valintansa näissä asioissa. Samojen asioiden toistelu jonkun Turusen erinomaisuudesta, ovat turhaa mainostusta. En itsekään välttämättä ole Patmoksen ihailija, miksi nuorten pitäisi tehdä valintansa heidän mukaan. Hehän ovat vain yksi haara helluntailaisten monista haaroista.
    Antakaa nuorille mahdollisuus tehdä oma valintansa, älkääkä haukkumalla jotain yritä vaikuttaa asiaan. Tympäisee.

    • Tottakai tympäisee, kun oma maailmankuva osoitetaan vahvasti huuhaapohjaiseksi. Tilanne hävettää niin, että kuvittelet sinua pilkatun, vaikka kysymyksessä oli vain tosiasioiden esille tuonti.

     Jos aiemmin hyviltä tuntiueet ajatukset alkavat perustellun kritiikin edessä tuntumaan päättömiltä, kukaan ei estä sinua pitäytymästä niihin edelleenkin. Se on sinun oma asiasi. Jokainen on aivan vapaa tekemään omat ratkaisunsa. Paitsi esim. Vartiotorniseurassa, jossa omista ratkaisuista seuraa rangaistus.

     Turunen varmaan ärsyttää sinua. Mutta älä sorru ennakkoluuloisuuteen. Huomaan, että sinäkin sohit ilmaan ymmärtämättä miksi. Turunen on sinullekin vain tekosyy olla miettimättä Vartiotornieuran sekoiluja. Jätä Turunen ja keskity keskusteluun.


    • Valitettavasti kirjoitti:

     Tottakai tympäisee, kun oma maailmankuva osoitetaan vahvasti huuhaapohjaiseksi. Tilanne hävettää niin, että kuvittelet sinua pilkatun, vaikka kysymyksessä oli vain tosiasioiden esille tuonti.

     Jos aiemmin hyviltä tuntiueet ajatukset alkavat perustellun kritiikin edessä tuntumaan päättömiltä, kukaan ei estä sinua pitäytymästä niihin edelleenkin. Se on sinun oma asiasi. Jokainen on aivan vapaa tekemään omat ratkaisunsa. Paitsi esim. Vartiotorniseurassa, jossa omista ratkaisuista seuraa rangaistus.

     Turunen varmaan ärsyttää sinua. Mutta älä sorru ennakkoluuloisuuteen. Huomaan, että sinäkin sohit ilmaan ymmärtämättä miksi. Turunen on sinullekin vain tekosyy olla miettimättä Vartiotornieuran sekoiluja. Jätä Turunen ja keskity keskusteluun.

     Et tiedä maailmankuvastani mitään, enkä ala siitä kiistelemään. Sinähän siinä sohit jatkuvalla p.:n puhumisella. Turusen kirjoituksetkin jätän omaan arvoonsa. Helluntailaisuus ei kiinnosta itseäni.
     Panen vain jonkun sanan kokemukseni perusteella, koska sekä Jehovan todistajia, että helluntailaisia on ollut sekä työtovereina, että naapurustossa.
     Todistajat olivat ystävällisiä ja avuliaita ja heihin pystyi luottamaan. Helluntailaisilla roiskui Jeesuksen veri koko ajan ja helvetti oli ammollaan. Turunen ei ole minulle tekosyy mihinkään. Reakoin vain hänen mainostamiseensa ja toisten painostamiseen, ja nimittelemisiin. Tuntuu jo ihan ajojahdilta. Antakaa ihmisten tehdä omat päätöksensä, mitä siihen sotkeudutte. Ei myöskään kiinnosta keskustella uskonnosta kanssanne. Seuraan vain ihmisten käytöstä ja teen sen perusteella OMAT johtopäätökseni.


    • valinnanvapaus1 kirjoitti:

     Et tiedä maailmankuvastani mitään, enkä ala siitä kiistelemään. Sinähän siinä sohit jatkuvalla p.:n puhumisella. Turusen kirjoituksetkin jätän omaan arvoonsa. Helluntailaisuus ei kiinnosta itseäni.
     Panen vain jonkun sanan kokemukseni perusteella, koska sekä Jehovan todistajia, että helluntailaisia on ollut sekä työtovereina, että naapurustossa.
     Todistajat olivat ystävällisiä ja avuliaita ja heihin pystyi luottamaan. Helluntailaisilla roiskui Jeesuksen veri koko ajan ja helvetti oli ammollaan. Turunen ei ole minulle tekosyy mihinkään. Reakoin vain hänen mainostamiseensa ja toisten painostamiseen, ja nimittelemisiin. Tuntuu jo ihan ajojahdilta. Antakaa ihmisten tehdä omat päätöksensä, mitä siihen sotkeudutte. Ei myöskään kiinnosta keskustella uskonnosta kanssanne. Seuraan vain ihmisten käytöstä ja teen sen perusteella OMAT johtopäätökseni.

     Jehovan todistajat käyttäytyvät hyvin eri lailla eri ihmisiä kohtaan, eikä tämä riipu ihmisestä itsestään tai edes siitä mitä hän on tehnyt, vaan hänen asemastaan Jehovan todistajien järjestön suhteen. Kokeilepa liittyä porukkaan ja eroa (miten hyvästä syystä tahansa) niin näet, miten kohtelevat sinua sen jälkeen.


    • valinnanvapaus1 kirjoitti:

     Et tiedä maailmankuvastani mitään, enkä ala siitä kiistelemään. Sinähän siinä sohit jatkuvalla p.:n puhumisella. Turusen kirjoituksetkin jätän omaan arvoonsa. Helluntailaisuus ei kiinnosta itseäni.
     Panen vain jonkun sanan kokemukseni perusteella, koska sekä Jehovan todistajia, että helluntailaisia on ollut sekä työtovereina, että naapurustossa.
     Todistajat olivat ystävällisiä ja avuliaita ja heihin pystyi luottamaan. Helluntailaisilla roiskui Jeesuksen veri koko ajan ja helvetti oli ammollaan. Turunen ei ole minulle tekosyy mihinkään. Reakoin vain hänen mainostamiseensa ja toisten painostamiseen, ja nimittelemisiin. Tuntuu jo ihan ajojahdilta. Antakaa ihmisten tehdä omat päätöksensä, mitä siihen sotkeudutte. Ei myöskään kiinnosta keskustella uskonnosta kanssanne. Seuraan vain ihmisten käytöstä ja teen sen perusteella OMAT johtopäätökseni.

     "Et tiedä maailmankuvastani mitään, enkä ala siitä kiistelemään."

     Voithan olla trollikin, mutta tuntuu omituiselta, jos täysin sivullinen jehovantodistajuudesta keskusteltaessa ärsyyntyy Vartiotorniseuran kritiikistä. Ymmärtäisin, jos se olisi kritiikin esitystapa – toistuva "katso Turusesta!", mutta sinuahan ärsyttää nimenomaan kritiikki. Yleisellä tasolla – käytinhän passiivia – uskomuksiin perustuvan maailmankuvan arvostelu aikaansaa vastustusta. Kritiikin esittäjät koetaan vihollisina.

     "Sinähän siinä sohit jatkuvalla p.:n puhumisella."

     Eikö ilmaan sohimista ole juuri tuollainen epämääräinen syyttely. Voisit esimerkiksi kertoa, mikä oli sitä paskanpuhumista, josta minun olisi mielestäsi luovuttava.

     "Turusen kirjoituksetkin jätän omaan arvoonsa. Helluntailaisuus ei kiinnosta itseäni."

     Vaikuttaa siltä, että olet jättänyt niin omaan arvoonsa, ettet tiedä niistä mitään.

     "Todistajat olivat ystävällisiä ja avuliaita ja heihin pystyi luottamaan."

     Yksi syy vaikutelmaan on, että todistajia prepataan jatkuvasti olemaan höynäytettävien edessä mielin kielin. En tiedä, että muilla olisi vastaavaa. Arkinaama voi näyttää toiselta. On typerää, tosin hyvin inhimillistä kuvitella, että ahkerin mielistelijä olisi aina eniten oikeassa.

     "Antakaa ihmisten tehdä omat päätöksensä, mitä siihen sotkeudutte."

     Enpä usko, että kskustelupalstan kirjoitukset saavat ketään tekemään valintoja vasten tahtoaan. Henkilökohtaisessa kanssakäymisessä sellainen voikin onnistua. Onhan tunnettua, että mukana on mitä todennäköisimmin perheen peruja. Mukana olijathan eivät enää sitten teekään niitä OMIA päätöksiä.


   • vastaan 11.3.2019 11:33

    "Jumalan Järjestö on näköalapaikalla, mitä tulee Raamatun periaatteiden popularisointiin ja eri maailmallisten kansojen ymmärtämille kielille kääntämiseen"
    -Mikä oikeuttaa vartiotorniseuran, joka murhaa jäseniään verensiirtokiellolla, tuottaa Suomessa Uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän, on väärentänyt Raamatun, vastoin 5 Moos 18:20-22 povaritoimija (maailmanloppuvuodet), niin, mikä oikeuttaa sen kutsumaan itseään jumalan järjestöksi (paitsi liiketoimintamallina) ?

    " Mainitsemasi II maailmansodan jälkeisen maailmallisen "rauhan" järjestön keinot eivät ole juuri maailmaa parantaneet"
    Ota asioista selvää. Ja Suomalaisena sinua tulisi kiinnostaa että YK:n edeltäjä Kansainliitto ratkaisi Suomen ja Ruotsin kiistan Ahvenanmaan omistuksesta. Älä usko vartiotorniasi, kun se neuvoo jättämään opiskeluajatukset, sulkemaan silmät tiedonhankinnalta.

    " Järjestö noudattaa Raamatun periaatteita "
    -Ei, vaan toimii vastoin Raamattua. Edellä jo 5 Moos 18:20-22 kiellon rikkominen ja Raamatun itsensä väärentäminen. Ota itsekin selvää asioista.

    "vie Valtakunnan Uutista kaikkialle asuttuun maailmaan"
    -Ei vie. Ei edes jäätelörahaa kerjää, jos sitä tarkoitat. Intiassa on toista miljardia asukasta, et tiedä montako kieltä, mutta tiedät, että kaikille Intian kielille ei vartiotornia käännetä.

    " YK:ssa vaikuttaneet ihmis-ideologiat ovat syntyneet ja kuolleet, kuten mm. sosialistinen maailmanjärjestys romahti Neuvostoliiton lopetettua itsensä"
    -Tarkoitat, että YK:n toimintaperiaate on vahva ja tunnustettu, kun YK jatkaa, vaikka jäsenvaltioissa tapahtuisi yhteiskuntajärjestyksen muutoksia. Mutta totta kai. Onhan YK perustettu myös Raamatun mukaisesti. Rauhaa edistämään.

    " Raamatun Totuus on samanlainen vuosisadasta toiseen"
    Mutta järjestösi määrää jäsenilleen erilaisia ja vastakkaisiakin muutoksia. Esim. Room. 13 esivallat olivat ennen 1929 maallisia, v.v. 1929 - 1962 taivaallisia, ja v:sta 1962 lähtien taas maallisia.

    "Järjestö on Jumalan ainoa tietokanava maan päällä"
    -Tuo on vain yksi esimerkki miten se vetää sinua nenästä. Raamattu ei tunne järjestöä, ei tietokanavaa, järjestöltä ei todisteeksi riitä pelkkä väite siitä että Jeesus v. 1918 kävi vartiotorniseurassa kehumassa lahkoa.

    " sen antamat tiedot ovat luotettavat ja todet "
    -Vartiotornien sisällön muuttuminen osoittaa päinvastoin. Esim. Rokotuskielto tuli, onneksi myös meni. Osaatko arvioida monenko todistajan kuoleman syypää se oli ?

    " Joka vannoo ihmisviisauksien nimeen "
    -Miksi siihen pitäisi vannoa ? En ole kuullut ensimmäisestäkään vannojasta.

    " Raamatun Jumalan Nimeen vannovat taas pelastuvat! "
    -Kiitos vartiotorniuskonnollisesta tietoiskusta.
    Kristityn muuten pelastaa usko. Lukee Raamatusta: Mene ja iloitse Herrassa, uskosi on sinut pelastanut (Jeesus, Jumala (Joh. 1:1), orjan osassa (filipp. kirje).

    • Tämän, lopun ajan maailmassa maailmallinen ihminen valitsee väärin. Mediamaailma ja sen meikatut tubepojat houkuttelevat lapsia ja nuoria Raamatun vastaiseen elämäntapaan - jopa samaa sukupuolta olevien välisiin romanttisiin suhteisiin! Kun sitten valtion verorahoilla toimivat yleisradio ja yleiskansankirkko nostavat piispojen voimin näitä gayneitejä kaikkien lasten esikuviksi, on arvokasta, että Jumalan kansa opettaa Raamatun periaatteita. Tämä on vain yksi esimerkki, mutta paholainen tekee työtään ja niittää satoaan kaikkialla. Sananvapauteen kuuluu myös Raamatun periaatteiden esilläpito.

     Täällä on nyt taas koottu liuta valheita ja vääristeltyä tietoa Jumalan Järjestöstä. Raamatun ennustukset käyvät näiden kirjoittelijoiden herjaavissa riveissä toteen. Jumalan Järjestön tuottama tieto on varmasti punnittua ja Raamatun mukaista. Kuten sanottu, Jumalalta saatava valo kirkastuu koko ajan ja siksi Järjestönkin opetusta on tarkennettu ja päivitetty joissakin kohdissa Järjestön pitkän historian aikana. Jos jokin maankolkka on tällä hetkellä vielä kokonaan paholaisen vallassa, Jumalan Järjestö tekee työtä myös verkossa. Tärkeintä on ottaa Totuus vastaan, kun se vielä on mahdollista!


    • vastaan kirjoitti:

     Tämän, lopun ajan maailmassa maailmallinen ihminen valitsee väärin. Mediamaailma ja sen meikatut tubepojat houkuttelevat lapsia ja nuoria Raamatun vastaiseen elämäntapaan - jopa samaa sukupuolta olevien välisiin romanttisiin suhteisiin! Kun sitten valtion verorahoilla toimivat yleisradio ja yleiskansankirkko nostavat piispojen voimin näitä gayneitejä kaikkien lasten esikuviksi, on arvokasta, että Jumalan kansa opettaa Raamatun periaatteita. Tämä on vain yksi esimerkki, mutta paholainen tekee työtään ja niittää satoaan kaikkialla. Sananvapauteen kuuluu myös Raamatun periaatteiden esilläpito.

     Täällä on nyt taas koottu liuta valheita ja vääristeltyä tietoa Jumalan Järjestöstä. Raamatun ennustukset käyvät näiden kirjoittelijoiden herjaavissa riveissä toteen. Jumalan Järjestön tuottama tieto on varmasti punnittua ja Raamatun mukaista. Kuten sanottu, Jumalalta saatava valo kirkastuu koko ajan ja siksi Järjestönkin opetusta on tarkennettu ja päivitetty joissakin kohdissa Järjestön pitkän historian aikana. Jos jokin maankolkka on tällä hetkellä vielä kokonaan paholaisen vallassa, Jumalan Järjestö tekee työtä myös verkossa. Tärkeintä on ottaa Totuus vastaan, kun se vielä on mahdollista!

     Jos hallintoelin muuttaa oppikysymyksiä niin tarkoittaako se sitä että Jehova on erehtynyt vai onko hallintoelin erehtynyt.

     Jumala ei erehdy, jos Jumala sanoo jotain niin ei sitä tarvitse myöhemmin muuttaa hallintoelimen tai minkään muunkaan tahon toimesta.


    • Näinhänseon kirjoitti:

     Jos hallintoelin muuttaa oppikysymyksiä niin tarkoittaako se sitä että Jehova on erehtynyt vai onko hallintoelin erehtynyt.

     Jumala ei erehdy, jos Jumala sanoo jotain niin ei sitä tarvitse myöhemmin muuttaa hallintoelimen tai minkään muunkaan tahon toimesta.

     Ihminen on erehtyväinen. Jumalan Järjestössä pyritään minimoimaan Raamatun periaatteisiin ja eri kieliin liittyvät mahdolliset kulttuuri- ja kielen muuttumisesta aiheutuneet väärinkäsitykset. Esim. asiainjärjestelmä-termi on muutettu paremmin nykysuomea ymmärtäville. Ei siinä ole kysymys Jumalan tai Jumalan Järjestön erehdyksestä. 1800-luvun kieli on ollut oman aikansa ihmisten käytössä ja 2019 lopun ajan maailma on myös kielellisesti täysin erilainen. Voisi kai sanoa, että Raamatun tietämys kirkastuu ja tieto täsmentyy kielenhuollollisten tarkennusten ohella. Ei kai Encyclopedia Britannicakaan ole pysynyt sanasta sanaan samanlaisena 1770-luvulta!


    • vastaan kirjoitti:

     Tämän, lopun ajan maailmassa maailmallinen ihminen valitsee väärin. Mediamaailma ja sen meikatut tubepojat houkuttelevat lapsia ja nuoria Raamatun vastaiseen elämäntapaan - jopa samaa sukupuolta olevien välisiin romanttisiin suhteisiin! Kun sitten valtion verorahoilla toimivat yleisradio ja yleiskansankirkko nostavat piispojen voimin näitä gayneitejä kaikkien lasten esikuviksi, on arvokasta, että Jumalan kansa opettaa Raamatun periaatteita. Tämä on vain yksi esimerkki, mutta paholainen tekee työtään ja niittää satoaan kaikkialla. Sananvapauteen kuuluu myös Raamatun periaatteiden esilläpito.

     Täällä on nyt taas koottu liuta valheita ja vääristeltyä tietoa Jumalan Järjestöstä. Raamatun ennustukset käyvät näiden kirjoittelijoiden herjaavissa riveissä toteen. Jumalan Järjestön tuottama tieto on varmasti punnittua ja Raamatun mukaista. Kuten sanottu, Jumalalta saatava valo kirkastuu koko ajan ja siksi Järjestönkin opetusta on tarkennettu ja päivitetty joissakin kohdissa Järjestön pitkän historian aikana. Jos jokin maankolkka on tällä hetkellä vielä kokonaan paholaisen vallassa, Jumalan Järjestö tekee työtä myös verkossa. Tärkeintä on ottaa Totuus vastaan, kun se vielä on mahdollista!

     "Tämä on vain yksi esimerkki, mutta paholainen tekee työtään ja niittää satoaan kaikkialla"

     Kyl, tämän vuoksi terveydenhuolto on kohentunut ja meilläkin sosiaaliturva. Toki kristityt haluaisivat palauttaa kaikki köyhät kaduille kerjäämään. Koulutustaso on noussut ja tietämys lisääntynyt. Et varmaankaan yritä sanoa, että kaikki mielestäsi paha on peräisin saatanalta ja hyvä jumalalta. Se olisi silmien ummistamista tosiasioilta.

     "Jumalalta saatava valo kirkastuu koko ajan ja siksi Järjestönkin opetusta on tarkennettu ja päivitetty joissakin kohdissa Järjestön pitkän historian aikana. "

     Miksi ihmeessä? Miksi jumala antaisi niin epämääräistä tietoa, että siitä pitää äänestää? Huonot yhteydet?

     "Tärkeintä on ottaa Totuus vastaan, kun se vielä on mahdollista!"

     Olen samaa mieltä. On ehdottoman tärekää ottaa totuus vastaan ennen kuin törmää jonkin uskonnon kohdalla peruuttamattomiin asioihin, joten nyt kannattaa kyseenalaistaa koko raamattu ja sen uskottavuus, uskovaisten höpinöistä puhumattakaan.


    • vastaan kirjoitti:

     Tämän, lopun ajan maailmassa maailmallinen ihminen valitsee väärin. Mediamaailma ja sen meikatut tubepojat houkuttelevat lapsia ja nuoria Raamatun vastaiseen elämäntapaan - jopa samaa sukupuolta olevien välisiin romanttisiin suhteisiin! Kun sitten valtion verorahoilla toimivat yleisradio ja yleiskansankirkko nostavat piispojen voimin näitä gayneitejä kaikkien lasten esikuviksi, on arvokasta, että Jumalan kansa opettaa Raamatun periaatteita. Tämä on vain yksi esimerkki, mutta paholainen tekee työtään ja niittää satoaan kaikkialla. Sananvapauteen kuuluu myös Raamatun periaatteiden esilläpito.

     Täällä on nyt taas koottu liuta valheita ja vääristeltyä tietoa Jumalan Järjestöstä. Raamatun ennustukset käyvät näiden kirjoittelijoiden herjaavissa riveissä toteen. Jumalan Järjestön tuottama tieto on varmasti punnittua ja Raamatun mukaista. Kuten sanottu, Jumalalta saatava valo kirkastuu koko ajan ja siksi Järjestönkin opetusta on tarkennettu ja päivitetty joissakin kohdissa Järjestön pitkän historian aikana. Jos jokin maankolkka on tällä hetkellä vielä kokonaan paholaisen vallassa, Jumalan Järjestö tekee työtä myös verkossa. Tärkeintä on ottaa Totuus vastaan, kun se vielä on mahdollista!

     vastaan 11.3.2019 15:37

     <>Tämän, lopun ajan maailmassa maailmallinen ihminen valitsee väärin.><

     Olisit edes sen verran rehellinen, että kirjoittaisit Vt-seuran toisesta lopun ajasta, siis erotuksena Raamatun UT:n lopun ajasta, joka oli ja meni noiin 2000 vuotta sitten:

     ”Muutoin hänen olisi pitänyt kärsiä usein maailman perustamisesta asti. Mutta nyt hän on tehnyt itsensä ilmeiseksi kerran kaikiksi ajoiksi asiainjärjestelmien päättymisessä pannakseen synnin pois uhraamalla itsensä.” (Hepr. 9:26 UMK)

     <> Mediamaailma ja sen meikatut tubepojat houkuttelevat lapsia ja nuoria Raamatun vastaiseen elämäntapaan - jopa samaa sukupuolta olevien välisiin romanttisiin suhteisiin! ><

     Samaan aikaan jehovantodistajat tarjoavat Vt-.seuran valheellisia väitteitä muka raamatullisina.

     <>Kun sitten valtion verorahoilla toimivat yleisradio ja yleiskansankirkko nostavat piispojen voimin näitä gayneitejä kaikkien lasten esikuviksi, on arvokasta, että Jumalan kansa opettaa Raamatun periaatteita. Tämä on vain yksi esimerkki, mutta paholainen tekee työtään ja niittää satoaan kaikkialla.><
     Ja Vt-seura makselee maltaita siitä, että se suojelee lapsia hyväksikäyttäneitä jehovantodistajia viranomaisilta.

     <> Sananvapauteen kuuluu myös Raamatun periaatteiden esilläpito. ><

     Kuten myös valheellisten uskonnollisten väitteiden kritisointi.

     <>Täällä on nyt taas koottu liuta valheita ja vääristeltyä tietoa Jumalan Järjestöstä.><

     Ja hyvin totutusti jehovantodistajat kailottavat luopiovalheista, mutta ovat kykenemättömiä vastaamaan oppiharhojensa perusteltuun kritiikkiin.

     <> Raamatun ennustukset käyvät näiden kirjoittelijoiden herjaavissa riveissä toteen. ><

     Raamatun UT:n kaikki ennustrukset ja odotukset happanivat viimeistään ajanlaskumme toiselle vuosisadalle tultaessa kun hitaimmillekin kävi ilmeiseksi, että Jeesus oli heidät pettänyt bkatteettomalla paluulupåauksellaan.

     <>Jumalan Järjestön tuottama tieto on varmasti punnittua ja Raamatun mukaista.><

     Joku ongelma siinä truntuu olevan kun ihan täsmällisiin esimerkkeihin ei haluta koskea edes pitkällä tikulla, vaikka käytännössä kaikki asiallinen kritiikki loppuisi siihen npaikkaan. Nyt vaan hoetaan totuutta kun olisi syytä keskittyä asitettyihin asioihin. Toisaalta aivan hyvä näinkin, valitunut lukija kyllä ymmärtää mistä kenkä puristaa.


    • vastaan kirjoitti:

     Ihminen on erehtyväinen. Jumalan Järjestössä pyritään minimoimaan Raamatun periaatteisiin ja eri kieliin liittyvät mahdolliset kulttuuri- ja kielen muuttumisesta aiheutuneet väärinkäsitykset. Esim. asiainjärjestelmä-termi on muutettu paremmin nykysuomea ymmärtäville. Ei siinä ole kysymys Jumalan tai Jumalan Järjestön erehdyksestä. 1800-luvun kieli on ollut oman aikansa ihmisten käytössä ja 2019 lopun ajan maailma on myös kielellisesti täysin erilainen. Voisi kai sanoa, että Raamatun tietämys kirkastuu ja tieto täsmentyy kielenhuollollisten tarkennusten ohella. Ei kai Encyclopedia Britannicakaan ole pysynyt sanasta sanaan samanlaisena 1770-luvulta!

     Nythän puuttuu enää yksi asia: todisteet siitä, että Jehovan todistajien järjestön taustalla olisi jotain muuta kuin erehtyväisiä ihmisiä. Raamatusta lässyttämällä asia ei etene, vaan pitää osoittaa, että nimenomaan Jehovan todistajien järjestö on jumalallisessa ohjauksessa. Ryhdyhän hommiin ja osoita, kun näkyy olevan aikaa täällä kirjoitella. Vai onko liikaa vaadittu?


    • vastaan kirjoitti:

     Ihminen on erehtyväinen. Jumalan Järjestössä pyritään minimoimaan Raamatun periaatteisiin ja eri kieliin liittyvät mahdolliset kulttuuri- ja kielen muuttumisesta aiheutuneet väärinkäsitykset. Esim. asiainjärjestelmä-termi on muutettu paremmin nykysuomea ymmärtäville. Ei siinä ole kysymys Jumalan tai Jumalan Järjestön erehdyksestä. 1800-luvun kieli on ollut oman aikansa ihmisten käytössä ja 2019 lopun ajan maailma on myös kielellisesti täysin erilainen. Voisi kai sanoa, että Raamatun tietämys kirkastuu ja tieto täsmentyy kielenhuollollisten tarkennusten ohella. Ei kai Encyclopedia Britannicakaan ole pysynyt sanasta sanaan samanlaisena 1770-luvulta!

     vastaan 11.3.2019 16:26

     <>Ihminen on erehtyväinen. Jumalan Järjestössä pyritään minimoimaan Raamatun periaatteisiin ja eri kieliin liittyvät mahdolliset kulttuuri- ja kielen muuttumisesta aiheutuneet väärinkäsitykset.><

     Kyllä oleellisimmat oppimuutokset ovat Vt-seurassaa olleet sitä luokkaa, ettei kulttuuriin ja/tai kieleen ole pienintäkään perustetta viitata.

     <>Voisi kai sanoa, että Raamatun tietämys kirkastuu ja tieto täsmentyy kielenhuollollisten tarkennusten ohella. ><

     Voi toki sanoa, mutta ser on äärimmäistä älyllistä epärehellisyyttä, ellei tietoista valehtelua. Esimerkiksi sukupolviopista on ollut kaksi perusversiota, kuriton ja voidellut. Ensin alkuun sukupolvi oli 1878-1914 eläneet ihmiset, sitten 1927 sukupolvi vaihdettiin voidelluiksi, jonka jälkeen vuonna 1942 takaisin kurittomaksi sukupolveksi ja sitten taas 2008 sukupolvi oli toistamiseen voideltuja. Lisäksi sukupolvia keksittiin kolme nykyaikaista versiota, joista kaksi on edelleen elossa. Noin siis Vt-seuran sukupolvitotuutta on ”tarkennettu” ja jatkoa seuraa pakosta kun sukupolvien käy kuten kuuluisan 1914-sukupolven, se pääsi kuolemaan käsiin kun maailmanloppua ei tullut.

     Ihan vaan vertailun vuoksi kannattaa muistaa, että Raamatun Jeesuksen sukupolvi oli silloiset kanssaihmiset.

     <>Ei kai Encyclopedia Britannicakaan ole pysynyt sanasta sanaan samanlaisena 1770-luvulta!><

     Eii sitä ole kaupattukaan jumalalta saatuna ehdottomana ja pysyvänä totuutena.


    • Hasta_luego kirjoitti:

     vastaan 11.3.2019 16:26

     <>Ihminen on erehtyväinen. Jumalan Järjestössä pyritään minimoimaan Raamatun periaatteisiin ja eri kieliin liittyvät mahdolliset kulttuuri- ja kielen muuttumisesta aiheutuneet väärinkäsitykset.><

     Kyllä oleellisimmat oppimuutokset ovat Vt-seurassaa olleet sitä luokkaa, ettei kulttuuriin ja/tai kieleen ole pienintäkään perustetta viitata.

     <>Voisi kai sanoa, että Raamatun tietämys kirkastuu ja tieto täsmentyy kielenhuollollisten tarkennusten ohella. ><

     Voi toki sanoa, mutta ser on äärimmäistä älyllistä epärehellisyyttä, ellei tietoista valehtelua. Esimerkiksi sukupolviopista on ollut kaksi perusversiota, kuriton ja voidellut. Ensin alkuun sukupolvi oli 1878-1914 eläneet ihmiset, sitten 1927 sukupolvi vaihdettiin voidelluiksi, jonka jälkeen vuonna 1942 takaisin kurittomaksi sukupolveksi ja sitten taas 2008 sukupolvi oli toistamiseen voideltuja. Lisäksi sukupolvia keksittiin kolme nykyaikaista versiota, joista kaksi on edelleen elossa. Noin siis Vt-seuran sukupolvitotuutta on ”tarkennettu” ja jatkoa seuraa pakosta kun sukupolvien käy kuten kuuluisan 1914-sukupolven, se pääsi kuolemaan käsiin kun maailmanloppua ei tullut.

     Ihan vaan vertailun vuoksi kannattaa muistaa, että Raamatun Jeesuksen sukupolvi oli silloiset kanssaihmiset.

     <>Ei kai Encyclopedia Britannicakaan ole pysynyt sanasta sanaan samanlaisena 1770-luvulta!><

     Eii sitä ole kaupattukaan jumalalta saatuna ehdottomana ja pysyvänä totuutena.

     Sinunkaan totuutesi ei ole minun totuuteni. Mikä se on se sinun totuutesi? Onko se vuosilukujen ahkeraa tarkkailua? Ja miten sinun totuutesi vaikuttaa tulevaisuuteen? Onko se ihmisviisauden riemuvoitto, kun maapallo on muuttunut elinkelvottomaksi, eikä ole mitään auttajaa? Lohduton näkymä. Miten joku voi tyytyä siihen? Kuolema ihmisviisauteen luottaneena koko ihmis ja eläinkunnalle. Ei käy kade.


    • tothus kirjoitti:

     Sinunkaan totuutesi ei ole minun totuuteni. Mikä se on se sinun totuutesi? Onko se vuosilukujen ahkeraa tarkkailua? Ja miten sinun totuutesi vaikuttaa tulevaisuuteen? Onko se ihmisviisauden riemuvoitto, kun maapallo on muuttunut elinkelvottomaksi, eikä ole mitään auttajaa? Lohduton näkymä. Miten joku voi tyytyä siihen? Kuolema ihmisviisauteen luottaneena koko ihmis ja eläinkunnalle. Ei käy kade.

     Et ole edelleenkään osoittanut, että Jehovan todistajien järjestön taustalla olisi mitään jumalallista. Jauhat ihmisviisaudesta, mutta Vt-seuralla ei näytä olevan edes sitä, vaan pelkkää ihmistyperyyttä ja epärehellisyyttä.


    • Mitätöntä kirjoitti:

     Et ole edelleenkään osoittanut, että Jehovan todistajien järjestön taustalla olisi mitään jumalallista. Jauhat ihmisviisaudesta, mutta Vt-seuralla ei näytä olevan edes sitä, vaan pelkkää ihmistyperyyttä ja epärehellisyyttä.

     Raamatun sanoma on jumalallinen ja ja sen tarjoama toivo on jumalallinen. Se ei vain kelpaa kaikille. Onko se typerää? Minusta ainakin.
     Mikä se totuus olisi mielestäsi? Et vastannut siihen.


    • tothus kirjoitti:

     Raamatun sanoma on jumalallinen ja ja sen tarjoama toivo on jumalallinen. Se ei vain kelpaa kaikille. Onko se typerää? Minusta ainakin.
     Mikä se totuus olisi mielestäsi? Et vastannut siihen.

     Et ole osoittanut Raamatun sanomaa jumalalliseksi. Vielä vähemmän olet osoittanut Jehovan todistajien takana olevan jotain jumalallista, vaikka tätä on useaan kertaan pyydetty. Katsotaan minun totuuttani sitten, kun ensin perustelet omasi.


    • Mitätöntä kirjoitti:

     Et ole osoittanut Raamatun sanomaa jumalalliseksi. Vielä vähemmän olet osoittanut Jehovan todistajien takana olevan jotain jumalallista, vaikka tätä on useaan kertaan pyydetty. Katsotaan minun totuuttani sitten, kun ensin perustelet omasi.

     Maailmalliset vaativat "todisteita" - se on julkeaa puhetta, Raamatun Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa. Tämän on tarkoitus riittää myös pilalle hemmotelluille nykyihmisille siinä kuin edeltäville sukupolvillekin. Ei ole koskaan ollut pienintäkään epäilystä Raamatun paikkansapitävyydestä aiempinakaan vuosina, vuosikymmeninä, vuosisatoina ja jopa vuosituhansina. Siksi Raamattu on auktoriteettimme tässä jäljellä olevassa ajassa. Kuten Raamattu sanoo, lopun aikoina ihmiset ovat pöyhkeitä ja yhä useammin kyvyttömiä uskomaan Raamatun Jumalaan. Ihmisen kannalta keskeiset kysymykset ratkaistaan Jumalan toimesta. Kummalla puolella sinä haluat olla, vastustajien vai Jumalan puolella? Valinta on sinun ja Raamattu ylin auktoriteetti.


    • tothus kirjoitti:

     Sinunkaan totuutesi ei ole minun totuuteni. Mikä se on se sinun totuutesi? Onko se vuosilukujen ahkeraa tarkkailua? Ja miten sinun totuutesi vaikuttaa tulevaisuuteen? Onko se ihmisviisauden riemuvoitto, kun maapallo on muuttunut elinkelvottomaksi, eikä ole mitään auttajaa? Lohduton näkymä. Miten joku voi tyytyä siihen? Kuolema ihmisviisauteen luottaneena koko ihmis ja eläinkunnalle. Ei käy kade.

     tothus 11.3.2019 17:52

     <>Sinunkaan totuutesi ei ole minun totuuteni. Mikä se on se sinun totuutesi?><

     Minulla ei ole totuutta, minulla on todellisuus.

     <> Onko se vuosilukujen ahkeraa tarkkailua?><

     Aha, siis siitä sulla kiikastaa, sellainen viittaa Vt-seuraan ja sen harhaiseen raamattunumerologiaan.

     <> Ja miten sinun totuutesi vaikuttaa tulevaisuuteen? ><

     Kuten totesin, minulla ei ole totuutta, vaikka yrität näin esittää.

     <>Onko se ihmisviisauden riemuvoitto, kun maapallo on muuttunut elinkelvottomaksi, eikä ole mitään auttajaa? Lohduton näkymä. Miten joku voi tyytyä siihen? Kuolema ihmisviisauteen luottaneena koko ihmis ja eläinkunnalle. Ei käy kade.><

     Jos tuo on kiertoilmaus ja väite jonkun jumalan olemassa olosta, niin koita hioa sitä hieman uskottavampaan kuosiin. Vaikka toisaalta toiveeni eivät ole korkealla kun edes esittämiini Vt-seuran valheellisuuksiin ei tunnu olevan rahkeita.


    • tothus kirjoitti:

     Raamatun sanoma on jumalallinen ja ja sen tarjoama toivo on jumalallinen. Se ei vain kelpaa kaikille. Onko se typerää? Minusta ainakin.
     Mikä se totuus olisi mielestäsi? Et vastannut siihen.

     tothus 11.3.2019 18:39

     <>Raamatun sanoma on jumalallinen ja ja sen tarjoama toivo on jumalallinen. ><

     Tasan saman voi sanoa Koraanista, sen harhoillaei mitään oleellista eroa Raamatun harhoihin.


    • vastaan kirjoitti:

     Maailmalliset vaativat "todisteita" - se on julkeaa puhetta, Raamatun Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa. Tämän on tarkoitus riittää myös pilalle hemmotelluille nykyihmisille siinä kuin edeltäville sukupolvillekin. Ei ole koskaan ollut pienintäkään epäilystä Raamatun paikkansapitävyydestä aiempinakaan vuosina, vuosikymmeninä, vuosisatoina ja jopa vuosituhansina. Siksi Raamattu on auktoriteettimme tässä jäljellä olevassa ajassa. Kuten Raamattu sanoo, lopun aikoina ihmiset ovat pöyhkeitä ja yhä useammin kyvyttömiä uskomaan Raamatun Jumalaan. Ihmisen kannalta keskeiset kysymykset ratkaistaan Jumalan toimesta. Kummalla puolella sinä haluat olla, vastustajien vai Jumalan puolella? Valinta on sinun ja Raamattu ylin auktoriteetti.

     Raamattuun pitäisi siis uskoa, koska sinä sanot? Niin arvelinkin. Ja sitten vielä moitit niitä, jotka eivät uskontoharhaasi niele. Voisin jopa onnitella asenteestasi: vain harva pystyy aivan noin umpimieliseen uskonnollisuuteen.

     Tässä on tosin kannaltasi se ongelma, ettei Jehovan todistajien uskonto ole Raamatun mukainen, vaan poikkeaa Raamatun opetuksesta lukemattoman monissa kohdin ja lisäksi muuttuu koko ajan, vaikka Raamattu tai käännös ei muuttuisikaan.


    • vastaan kirjoitti:

     Maailmalliset vaativat "todisteita" - se on julkeaa puhetta, Raamatun Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa. Tämän on tarkoitus riittää myös pilalle hemmotelluille nykyihmisille siinä kuin edeltäville sukupolvillekin. Ei ole koskaan ollut pienintäkään epäilystä Raamatun paikkansapitävyydestä aiempinakaan vuosina, vuosikymmeninä, vuosisatoina ja jopa vuosituhansina. Siksi Raamattu on auktoriteettimme tässä jäljellä olevassa ajassa. Kuten Raamattu sanoo, lopun aikoina ihmiset ovat pöyhkeitä ja yhä useammin kyvyttömiä uskomaan Raamatun Jumalaan. Ihmisen kannalta keskeiset kysymykset ratkaistaan Jumalan toimesta. Kummalla puolella sinä haluat olla, vastustajien vai Jumalan puolella? Valinta on sinun ja Raamattu ylin auktoriteetti.

     vastaan 11.3.2019 20:59

     <>Maailmalliset vaativat "todisteita" - se on julkeaa puhetta, Raamatun Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa.><

     Tuo on melkoisen heikkoa logiikkaa ja sitä kutsutaan myös argumentointivirheeksi:

     https://fi.wikipedia.org/wiki/Kehäpäätelmä

     Tuolla logiikalla myös Koraanin jumala on ilmoittanut itse itsensä Koraanissa. Koraanin paikalle voit laittaa minkä tahansa eepoksen jolla on jollekin uskonnolle arvoa. Myös Vt-seuran hallintoelin on ilmoittanut itsensä Vt-seuran kirjallisuudessa.

     <> Tämän on tarkoitus riittää myös pilalle hemmotelluille nykyihmisille siinä kuin edeltäville sukupolvillekin.><

     Tuleekin mieleen oliko Raamatun Jeesuksenkin puheiden tarkoitus riittää ja siksi Jeesus teki jullikan?

     <> Ei ole koskaan ollut pienintäkään epäilystä Raamatun paikkansapitävyydestä aiempinakaan vuosina, vuosikymmeninä, vuosisatoina ja jopa vuosituhansina.><

     Raamatun luomiskertomus on taru, jossa on harhainen litteä maakuva ja aurinko kiertämässä litteää maata kiinteässä taivaanvahvuudessa. Vedenpaisumus on taru, kuten erämaavaelluskin ja noihin liittyvär henkilönimet viittaavat taruhenkilöihin. Väitteesi on pahemman luokan huuhaata.

     <>Kuten Raamattu sanoo, lopun aikoina ihmiset ovat....><

     Tuo ympäripyöreä toreamus sopisi mihin aikakauteen tahansa, mutta Raamatun UT:n käytössä sillä viitattiin ajanlaskumme ensimmäiselle vuosisadalle, asia on helppo huomata kun lukee ko. Timoteuskirjeen 14. jakeen, jossa ilmoitetaan, että Timoteuksen tuli aikoinaan itse tuollainen havaita elossa ollessaan. Koita pitää erillään Vt-seuran lopun ajan harhat ja Raamattu.

     Tuo julistaminen ei kuitenkaan kuittaa Vt-seuran valheellisia opetuksia raamatunmukaisiksi.


    • Hasta_luego kirjoitti:

     vastaan 11.3.2019 20:59

     <>Maailmalliset vaativat "todisteita" - se on julkeaa puhetta, Raamatun Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa.><

     Tuo on melkoisen heikkoa logiikkaa ja sitä kutsutaan myös argumentointivirheeksi:

     https://fi.wikipedia.org/wiki/Kehäpäätelmä

     Tuolla logiikalla myös Koraanin jumala on ilmoittanut itse itsensä Koraanissa. Koraanin paikalle voit laittaa minkä tahansa eepoksen jolla on jollekin uskonnolle arvoa. Myös Vt-seuran hallintoelin on ilmoittanut itsensä Vt-seuran kirjallisuudessa.

     <> Tämän on tarkoitus riittää myös pilalle hemmotelluille nykyihmisille siinä kuin edeltäville sukupolvillekin.><

     Tuleekin mieleen oliko Raamatun Jeesuksenkin puheiden tarkoitus riittää ja siksi Jeesus teki jullikan?

     <> Ei ole koskaan ollut pienintäkään epäilystä Raamatun paikkansapitävyydestä aiempinakaan vuosina, vuosikymmeninä, vuosisatoina ja jopa vuosituhansina.><

     Raamatun luomiskertomus on taru, jossa on harhainen litteä maakuva ja aurinko kiertämässä litteää maata kiinteässä taivaanvahvuudessa. Vedenpaisumus on taru, kuten erämaavaelluskin ja noihin liittyvär henkilönimet viittaavat taruhenkilöihin. Väitteesi on pahemman luokan huuhaata.

     <>Kuten Raamattu sanoo, lopun aikoina ihmiset ovat....><

     Tuo ympäripyöreä toreamus sopisi mihin aikakauteen tahansa, mutta Raamatun UT:n käytössä sillä viitattiin ajanlaskumme ensimmäiselle vuosisadalle, asia on helppo huomata kun lukee ko. Timoteuskirjeen 14. jakeen, jossa ilmoitetaan, että Timoteuksen tuli aikoinaan itse tuollainen havaita elossa ollessaan. Koita pitää erillään Vt-seuran lopun ajan harhat ja Raamattu.

     Tuo julistaminen ei kuitenkaan kuittaa Vt-seuran valheellisia opetuksia raamatunmukaisiksi.

     Ihmettelen logiikkaasi, jo sen perusteella, että aurinko paistaa sinullekin ja voit juoda virkistävää vettä janoosi.
     Lähinnä kiittämättömyys huokuu itsevarmoissa kirjoituksissasi.
     Onko sinun ansiotasi, että maa on täynnä hienoja asioita, vai onko jokin Hasta_ luego ollut jo sinua ennen viisaudessaan järjestelemässä asioita. Mihin saakka historiassa heitä on ollut olemassa Jumalan tilalla.


    • sijainen kirjoitti:

     Ihmettelen logiikkaasi, jo sen perusteella, että aurinko paistaa sinullekin ja voit juoda virkistävää vettä janoosi.
     Lähinnä kiittämättömyys huokuu itsevarmoissa kirjoituksissasi.
     Onko sinun ansiotasi, että maa on täynnä hienoja asioita, vai onko jokin Hasta_ luego ollut jo sinua ennen viisaudessaan järjestelemässä asioita. Mihin saakka historiassa heitä on ollut olemassa Jumalan tilalla.

     Ketä pitäisi kiittää paukkupakkasista, hirmuhelteistä, rankkasateista, kuivuudesta, ötököistä ja maanjäristyksistä?


    • sijainen kirjoitti:

     Ihmettelen logiikkaasi, jo sen perusteella, että aurinko paistaa sinullekin ja voit juoda virkistävää vettä janoosi.
     Lähinnä kiittämättömyys huokuu itsevarmoissa kirjoituksissasi.
     Onko sinun ansiotasi, että maa on täynnä hienoja asioita, vai onko jokin Hasta_ luego ollut jo sinua ennen viisaudessaan järjestelemässä asioita. Mihin saakka historiassa heitä on ollut olemassa Jumalan tilalla.

     sijainen 12.3.2019 1:00

     <>Ihmettelen logiikkaasi, jo sen perusteella, että aurinko paistaa sinullekin ja voit juoda virkistävää vettä janoosi.><

     Pikemminkin purat pahaa oloasi kuin pieni orava, jolla on käpy, mutta ei hampaita.

     <>Lähinnä kiittämättömyys huokuu itsevarmoissa kirjoituksissasi. ><

     Jos niistä jotain haluan huokuvan, niin se on virheettömyys Vt-seuraan liittyvien väitteitteni suhteen. Ja jos virheen havaitset, niin ole hyvä ja oikaise, kyllä minä muutan käsityksiäni perusteltujen korjailujen pohjalta.

     <>Onko sinun ansiotasi, että maa on täynnä hienoja asioita, vai onko jokin Hasta_ luego ollut jo sinua ennen viisaudessaan järjestelemässä asioita. Mihin saakka historiassa heitä on ollut olemassa Jumalan tilalla.><

     Nyt sulla keittää, et osaa keskustella uskonnollisista asioista asioina, vaan haluat keskustella keskustelijasta.

     Eli kerro ihmeessä missä olen väärässä, ei siis missä olen mielestäsi väärässä.


    • Mitätöntä kirjoitti:

     Ketä pitäisi kiittää paukkupakkasista, hirmuhelteistä, rankkasateista, kuivuudesta, ötököistä ja maanjäristyksistä?

     Monet luonnonkatastrofit ovat seurausta ihmisen järkyttämästä luonnon tasapainosta.
     Lähinnä tuo itseriittoisuus on turhaa, koska olemme kuitenkin kuin vesi sangon uurteessa. Ero Kaikkivaltiaan ja ihmisen välillä on kuin kirppu heristäisi nyrkkiä elefantille. On vain elefantin kärsivällisyys, ettei astu kirpun päälle.
     Ristiriitaista on halusi puhua uskonnosta, jos uskoa ei ole.


    • sijainen kirjoitti:

     Ihmettelen logiikkaasi, jo sen perusteella, että aurinko paistaa sinullekin ja voit juoda virkistävää vettä janoosi.
     Lähinnä kiittämättömyys huokuu itsevarmoissa kirjoituksissasi.
     Onko sinun ansiotasi, että maa on täynnä hienoja asioita, vai onko jokin Hasta_ luego ollut jo sinua ennen viisaudessaan järjestelemässä asioita. Mihin saakka historiassa heitä on ollut olemassa Jumalan tilalla.

     Nyt on pakko todeta, että ei täällä lukaan muu ole järjestellyt asioita kuin ihminen ja satunnaiset luonnonkatastrofit. Onko sinulle tullut koskaan mieleen se, että jumalaa käytetään vallan pönkittämiseksi ja ihmisten hallitsemiseen?


    • Hetkenpienen kirjoitti:

     Nyt on pakko todeta, että ei täällä lukaan muu ole järjestellyt asioita kuin ihminen ja satunnaiset luonnonkatastrofit. Onko sinulle tullut koskaan mieleen se, että jumalaa käytetään vallan pönkittämiseksi ja ihmisten hallitsemiseen?

     Vastustajien keskuudessa näin varmasti on, Jumalaa on käytetty nn, aseiden siunaamiseen ym. osumatarkkuuden parantumiskokouksien takuumiehenä ym. Todellinen Raamatun Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa ja Jumalan Järjestö vie Valtakunnan Hyvää Uutista koko asuttuun maahan. Ihminen on toki "järjestellyt" mm. sairastuttamalla ilmakehän ja meret esim. muovilla, joka on näitä ihmisen oivalluksia. Luonnonkatastrofit muistuttavat meitä suuremmista voimista, joiden takana on Raamatun Jumala.


    • vastaan kirjoitti:

     Vastustajien keskuudessa näin varmasti on, Jumalaa on käytetty nn, aseiden siunaamiseen ym. osumatarkkuuden parantumiskokouksien takuumiehenä ym. Todellinen Raamatun Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa ja Jumalan Järjestö vie Valtakunnan Hyvää Uutista koko asuttuun maahan. Ihminen on toki "järjestellyt" mm. sairastuttamalla ilmakehän ja meret esim. muovilla, joka on näitä ihmisen oivalluksia. Luonnonkatastrofit muistuttavat meitä suuremmista voimista, joiden takana on Raamatun Jumala.

     Teidän lehdissä kun on kokemuksia kuinka joku oli rahapulassa ja sitten postiluukusta oli pudotettu kirje missä oli juuri se tarvittava määrä ja muita sellaisia kokemuksia.

     Tälläisiä vastaavia kokemuksia löytyy myös muistakin uskonnoista. Onko näiden takana Jehova vai kuka.

     Tätä olen miettinyt.


    • vastaan kirjoitti:

     Vastustajien keskuudessa näin varmasti on, Jumalaa on käytetty nn, aseiden siunaamiseen ym. osumatarkkuuden parantumiskokouksien takuumiehenä ym. Todellinen Raamatun Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa ja Jumalan Järjestö vie Valtakunnan Hyvää Uutista koko asuttuun maahan. Ihminen on toki "järjestellyt" mm. sairastuttamalla ilmakehän ja meret esim. muovilla, joka on näitä ihmisen oivalluksia. Luonnonkatastrofit muistuttavat meitä suuremmista voimista, joiden takana on Raamatun Jumala.

     Tuo oli kyllä aika yksipuolinen näkemys. Kenen ansiota lääketieteen kehittyminen on?
     Ihminen on hyvä ja ihminen on paha. Kaikki tämä heijastuu ihmisk6nnan toimissa, kuin myös ihmisen luomissa jumalissa ja näiden ominaisuuksissa. Sanonta: niin ylhäällä kuin myös alhaalla juontuu tästä.

     Kun sanot, että jumala on ilmoittanut itsensä raamatussa, niin kuinkas me raamatun ristiriidat sopivat asiaan? Eikös se ole ennemmin niin, että raamattu on pelkkä ihmistuotos.


    • sijainen kirjoitti:

     Monet luonnonkatastrofit ovat seurausta ihmisen järkyttämästä luonnon tasapainosta.
     Lähinnä tuo itseriittoisuus on turhaa, koska olemme kuitenkin kuin vesi sangon uurteessa. Ero Kaikkivaltiaan ja ihmisen välillä on kuin kirppu heristäisi nyrkkiä elefantille. On vain elefantin kärsivällisyys, ettei astu kirpun päälle.
     Ristiriitaista on halusi puhua uskonnosta, jos uskoa ei ole.

     sijainen 12.3.2019 7:57

     <> Ero Kaikkivaltiaan ja ihmisen välillä on kuin kirppu heristäisi nyrkkiä elefantille.><

     Ero on kyllä siinä, että toinen on todennettua todellisuutta, toinen ei.

     <>Ristiriitaista on halusi puhua uskonnosta, jos uskoa ei ole.><

     Tuolla logiikalla on sitten ristiriitaista puhua esimerkiksi huumeista jos itse ei käytä.


    • vastaan kirjoitti:

     Vastustajien keskuudessa näin varmasti on, Jumalaa on käytetty nn, aseiden siunaamiseen ym. osumatarkkuuden parantumiskokouksien takuumiehenä ym. Todellinen Raamatun Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa ja Jumalan Järjestö vie Valtakunnan Hyvää Uutista koko asuttuun maahan. Ihminen on toki "järjestellyt" mm. sairastuttamalla ilmakehän ja meret esim. muovilla, joka on näitä ihmisen oivalluksia. Luonnonkatastrofit muistuttavat meitä suuremmista voimista, joiden takana on Raamatun Jumala.

     vastaan 12.3.2019 9:24

     <>Jumalaa on käytetty nn, aseiden siunaamiseen ym. osumatarkkuuden parantumiskokouksien takuumiehenä ym.><

     Jumalan käytöllä on pitkät perinteet, Raamatun mukaan ensimmäisen aseen kehitti jumala, ser oli se paratiisia vartioiva miekka. Sen jälkeen Raamatun teksteissä on tappolukuina ilmaistuna noin 1,5 miljoonaa tapettua eri tavalla ajattelevaa. Nyt sitten odotetaan jumalan tappavan 99,9 % maapallon väestä, eli sen osan, joka ei usko Vt-seuran valheisiin.

     <>Todellinen Raamatun Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa...><

     Kehäpäättelemällä myös todellinen Koraanin jumala on ilmoittanut itsensä Koraanissa.


   • vastaan 11.3.2019 16:26

    "Ihminen on erehtyväinen. Jumalan Järjestössä"
    -Ei se ole jumalan järjestö. Raamattu ei tunne "järjestöä". Ja 5 Moos 18:20-22 kieltää povaritoiminnan, mutta järjestösi ei malta hillitä itseään. Esim. Herätkää n:o 23 v. 1968:
    "me esittelemme ylitsepursuavat todisteet maailmanlopulle 1975" Mutta järjestö ei ollut erehtyväinen vaan tarkoitushakuisesti valheellinen.
    Tuohon jatkoksi on luettava järjestösi Valtakuntamme palvelus kesäkuu 1974: "On hyvä ajatus myydä asuntonsa ja käyttää rahat vartiotorniuskontoon, koska ennustimme maailmanlopun niin pian tulevaksi".
    -Pidätkö rahanahnehtimista ainutlaatuisena ?

    " Esim. asiainjärjestelmä-termi on muutettu paremmin nykysuomea ymmärtäville. Ei siinä ole kysymys Jumalan tai Jumalan Järjestön erehdyksestä"
    -Millä pystyt todistamaan ettei ole kysymys Jumalan erehdyksestä ?

    " Raamatun tietämys kirkastuu ja tieto täsmentyy"
    -Lahkosi antaa sinulle potkut jos lähdet opiskelemaan Helsingin yliopiston teologiseen tiedekuntaan. Asia on teoreettinen, sillä lahkolainen on painostettu jättämään opiskeluajatukset jo peruskouluminimiin. Eikä ole edellytyksiä päästä opiskelemaan.
    James Penton oli todistaja, joka opiskeli Raamatun alkukieliä, totesi vartiotorniseuran UM-pamfletin väärennysluonteen, ja joutui siten jättämään eroilmoituksen lahkolle

    " Ei kai Encyclopedia Britannicakaan ole pysynyt sanasta sanaan samanlaisena 1770-luvulta! "
    -Siteerasit siis vain Vartiotornia. mikä n:o ?

    • System of Things kääntyi aiemmin "asiainjärjestelmäksi", joka oli sinänsä ymmärrettävä käännös, mutta kieli ja sen käyttö muuttuvat alituisesti. Eli alvariinsa. Eli koko ajan. Siksi kysymys on Valtakunnan Hyvän Uutisen julistamisen tekemisestä entistä ymmärrettävämmäksi. Itse Uutinen on pysynyt täysin ennallaan. Totta kai ilmaisuja päivitetään, lue vaikka 1980-luvun Apua tai Seuraa - huomaat hetkessä, miten aikaan sidottuja eri ilmaisut ovatkaan! Jumalan Järjestö pyrkii ymmärrettävyyteen julkaisuissaan - eräissä vastustajien yhteisöissä kieliä joudutaan selittämään.


    • Miksi kieltäydyit vastaamaan kysymykseen sanoistasi,
     sanoit ettei ollut Jumalan erehdys,
     ja sitä pyysi Neulojatar todistamaan.

     Onhan vartitornisi kirjoittanut ja kirjoittaa myös että Jeesus kävi v. 1918 vartiotorniseurassa kehumassa lahkon.

     "" "asiainjärjestelmäksi", joka oli sinänsä ymmärrettävä käännös, ""
     Kuinka niin ? Ethän itsekään yritä selittää sitä.


    • vastaan kirjoitti:

     System of Things kääntyi aiemmin "asiainjärjestelmäksi", joka oli sinänsä ymmärrettävä käännös, mutta kieli ja sen käyttö muuttuvat alituisesti. Eli alvariinsa. Eli koko ajan. Siksi kysymys on Valtakunnan Hyvän Uutisen julistamisen tekemisestä entistä ymmärrettävämmäksi. Itse Uutinen on pysynyt täysin ennallaan. Totta kai ilmaisuja päivitetään, lue vaikka 1980-luvun Apua tai Seuraa - huomaat hetkessä, miten aikaan sidottuja eri ilmaisut ovatkaan! Jumalan Järjestö pyrkii ymmärrettävyyteen julkaisuissaan - eräissä vastustajien yhteisöissä kieliä joudutaan selittämään.

     "Itse Uutinen on pysynyt täysin ennallaan."

     Ei kyllä ole pysynyt ennallaan. Valitettavasti sinullä on tässä väärä käsitys. Pelkästään todistajien oppi on muuttunut huomattavasti matkan varrella, puhumattakaan koko kristinuskon ja sen emouzkonnon juutalaisuuden opeista.


    • Ihminen on erehtyväinen. Toiset erehtyvät liiallisissa odotuksissaan, toiset kielellisten väärinkäsitysten vieminä. Jotkut ymmärtävät väärin varmuuden vuoksi. Siksi saman asian ilmaisua hiotaan ihan maailmallisten muutosten ohjaamina! Miten Valtakunnan Hyvä Uutinen saadaan mahdollisimman ymmärrettävällä tavalla vietyä kiinnostuneille! Muistathan, että julistustyötä tehdään sadoilla kielillä - ei Jumala ole vastuussa ihmisten käyttämistä, aikaan sidotuista ilmaisujen variaatioiden kirjosta. Jumalan Järjestö pyrkii parhaan kykynsä mukaan ilmaisemaan Raamatun Totuudet mahdollisimman ajanmukaisella ja selkokielisellä tavalla. Kaikissa maissa. Kaikilla kielillä. Jumala suokoon viisautta eteville kääntäjille ja julkaisuista vastaaville kussakin maassa!


    • vastaan kirjoitti:

     Ihminen on erehtyväinen. Toiset erehtyvät liiallisissa odotuksissaan, toiset kielellisten väärinkäsitysten vieminä. Jotkut ymmärtävät väärin varmuuden vuoksi. Siksi saman asian ilmaisua hiotaan ihan maailmallisten muutosten ohjaamina! Miten Valtakunnan Hyvä Uutinen saadaan mahdollisimman ymmärrettävällä tavalla vietyä kiinnostuneille! Muistathan, että julistustyötä tehdään sadoilla kielillä - ei Jumala ole vastuussa ihmisten käyttämistä, aikaan sidotuista ilmaisujen variaatioiden kirjosta. Jumalan Järjestö pyrkii parhaan kykynsä mukaan ilmaisemaan Raamatun Totuudet mahdollisimman ajanmukaisella ja selkokielisellä tavalla. Kaikissa maissa. Kaikilla kielillä. Jumala suokoon viisautta eteville kääntäjille ja julkaisuista vastaaville kussakin maassa!

     Kun olet Jehovan todistaja niin kertoisitko kuka vastaa muiden kuin Jehovan todistajien rukouksiin.

     Monien rukouksiin on kuitenkin vastattu.


    • Mitenkäson kirjoitti:

     Kun olet Jehovan todistaja niin kertoisitko kuka vastaa muiden kuin Jehovan todistajien rukouksiin.

     Monien rukouksiin on kuitenkin vastattu.

     Toivottavasti olen onnistunut tuomaan esille sen, että näinkin hankalasti hahmotettavasta ja ihmisiä syvästi koskettavasti aiheesta on mahdollista kiistellä jokseenkin sivistyneesti.

     Onko mahdollista, että Jumala vastaa rukouksiin? Kyllä, joskaan ei aukottomasti todistettavissa. Toiseksi, jos Jumala vastaa rukouksiin, voimmeko tietää sen? Emme välttämättä. Mutta voimme uskoa.


    • vastaan kirjoitti:

     Toivottavasti olen onnistunut tuomaan esille sen, että näinkin hankalasti hahmotettavasta ja ihmisiä syvästi koskettavasti aiheesta on mahdollista kiistellä jokseenkin sivistyneesti.

     Onko mahdollista, että Jumala vastaa rukouksiin? Kyllä, joskaan ei aukottomasti todistettavissa. Toiseksi, jos Jumala vastaa rukouksiin, voimmeko tietää sen? Emme välttämättä. Mutta voimme uskoa.

     vastaan 12.3.2019 15:43

     <>Toivottavasti olen onnistunut tuomaan esille sen, että näinkin hankalasti hahmotettavasta ja ihmisiä syvästi koskettavasti aiheesta on mahdollista kiistellä jokseenkin sivistyneesti.><

     Olet tuonnut jehovantodistajille tyypillisesti esiin julistamisen, jota esitetty kritiikki ei heilauta mihinkään sauuntaan.

     <>Onko mahdollista, että Jumala vastaa rukouksiin? Kyllä, joskaan ei aukottomasti todistettavissa.><

     Mitä ne aukkojen ulkopuolelle jäävät todisteet ovat?


    • Hasta_luego kirjoitti:

     vastaan 12.3.2019 15:43

     <>Toivottavasti olen onnistunut tuomaan esille sen, että näinkin hankalasti hahmotettavasta ja ihmisiä syvästi koskettavasti aiheesta on mahdollista kiistellä jokseenkin sivistyneesti.><

     Olet tuonnut jehovantodistajille tyypillisesti esiin julistamisen, jota esitetty kritiikki ei heilauta mihinkään sauuntaan.

     <>Onko mahdollista, että Jumala vastaa rukouksiin? Kyllä, joskaan ei aukottomasti todistettavissa.><

     Mitä ne aukkojen ulkopuolelle jäävät todisteet ovat?

     Usko on eri asia kuin Jumalakielteisyyden vastaisuus. Uskossa uskotaan esim. Raamatum Totuuteen ja uskotaan sen olevan Jumalan Ilmoitus. Uskotaan, että Jumalan tahdon mukainen elämäntapa on Jumalan Itsensä Ilmoittama Raamatussa. Kun tämän Jumalan Tahto tunnustetaan ja tehdään Jumalan Tahto, Se on uskoa.


    • vastaan kirjoitti:

     Usko on eri asia kuin Jumalakielteisyyden vastaisuus. Uskossa uskotaan esim. Raamatum Totuuteen ja uskotaan sen olevan Jumalan Ilmoitus. Uskotaan, että Jumalan tahdon mukainen elämäntapa on Jumalan Itsensä Ilmoittama Raamatussa. Kun tämän Jumalan Tahto tunnustetaan ja tehdään Jumalan Tahto, Se on uskoa.

     Niin, ja vartiotorniuskossa uskotaan lisäksi, ettei Raamattua voi ymmärtää ilman hallintoelimen apua, vaikka tosin hallintoelinkin erehtyy toistuvasti ja vain kourallinen Jehovan todistajien ja Raamatuntutkijoiden oppeja on säilynyt muuttumattomina, monien muuttuessa jopa useita kertoja edestakaisin (esim. sukupolvi ja esivallat).

     Myönnät kuitenkin, että kyse on uskosta. Hyvä. Sanoisin jopa, että kyse on sokeasta ja kritiikille kuurosta uskosta.


    • vastaan kirjoitti:

     Usko on eri asia kuin Jumalakielteisyyden vastaisuus. Uskossa uskotaan esim. Raamatum Totuuteen ja uskotaan sen olevan Jumalan Ilmoitus. Uskotaan, että Jumalan tahdon mukainen elämäntapa on Jumalan Itsensä Ilmoittama Raamatussa. Kun tämän Jumalan Tahto tunnustetaan ja tehdään Jumalan Tahto, Se on uskoa.

     vastaan 12.3.2019 16:34

     <>Usko on eri asia kuin Jumalakielteisyyden vastaisuus. Uskossa uskotaan esim. Raamatum Totuuteen ja uskotaan sen olevan Jumalan Ilmoitus.><

     Tottamooses uskossa uskotaan ja luullaan kaikenlaista, esimerkiksi Koraaninkin totuuteen uskotaan yhtä olemattomin perustein. Raamatussa taas ei ole minkäänlaista erillistä totuutta, jo olemassaolomme perustana pidetty luomiskertomus on pelkkää tarua. Jos sitten tuollaista katteettomuutta laittaa esille, niin aivan oikeutetusti sitä voi kritisoida. Kritiikiltä välttyy kun ei julkisesti tuo uskonharhojaan esille muka todellisuuksina.

     <> Uskotaan, että Jumalan tahdon mukainen elämäntapa on Jumalan Itsensä Ilmoittama Raamatussa. Kun tämän Jumalan Tahto tunnustetaan ja tehdään Jumalan Tahto, Se on uskoa.><

     Vakavasti otettavassa keskustelussa jo jumalan olemassaoloon viittaaminen edellyttäisi jumalan olemassaolon osoittamisen ja todistelun taakka on silloin jumalan olemassaoloa kauppaavalla. Niin kauan kun usko lepää pelkkien omien harhaluulojen ja toiveiden varassa on katteetonta esittää todellisuuteen liittyviä perusteettomia väitteitä.


    • Mitenkäson kirjoitti:

     Kun olet Jehovan todistaja niin kertoisitko kuka vastaa muiden kuin Jehovan todistajien rukouksiin.

     Monien rukouksiin on kuitenkin vastattu.

     Mitenkäson 12.3.2019 14:18

     <>Monien rukouksiin on kuitenkin vastattu.><

     Ja monen sairauden jumala on parantanatut samalla mekanismilla. Kun itse saa itsensä diagnosoida, niin tulee yhtä hyvää jälkeä kun itse päättelemällä tuliko rukousvastaus vaiko eikö.


   • vastaan 12.3.2019 13:42

    "Ihminen on erehtyväinen. "
    -Erityisesti vartiotorniseuran johtoelimeen siunaantuu niitä erehtyväisiä, ja siten tarvitsee vartiotornia muuttaa jatkuvanluonteisesti. Luonteeltaan he ovat, eivät suuruudenhulluja, vaan laskelmoivia ahneuksissaan. Sanovat erehdyksiään jehovakanavalta putkahdelleiksi. Toki voi eri mieltäkin olla. Oletko sinä ?

    Sinua se on vetänyt nenästä juuri paljastuneesta järjestelmäasioiten teologiastaan, joka näemmä on niitä lahkon juttuja, joka kuuluu opetella sanomaan, mutta ei uskalla selittää.
    Kuka ei olisi tavannut todistajaa joka omaksuu tärkeilevän äänensävyn, nostaa nenäänsä pystympään ja lausuu sitten sen " järjestelmäasiat ", mitä se nyt sitten mielikuvia sinussa herättääkään.

    "asiainjärjestelmä" -ensinnäkin myös "järjestelmä" on asia, eikö niin. Mutta tuolla hienostelusanalla tulisi ymmärtää ? Että kansakoulupohjalta voi olla hienompikin ihminen ?

    • Miten itse kääntäisin suomeksi "System of Things"? Kyllä jokin asiainjärjestelmä voisi itselle tulla ensinnä mieleen. Miten itse kääntäisit? Systeemikamera on suomeksi järjestelmäkamera ja Things lienee edelleen yleisesti asioita merkitsevä. Ei siinä "asiainjärjestelmässä" ole kyllä mitään hienostelevaa tai jotakin mahdollisesti vaatimatonta huomattavampaa sivistystä sinänsä alleviivaavaa. Kuvittelisin monen julistajan arkea helpottavan jonkin uudemmantyylisen, maailmalliset asiat tai asiayhteyttä tilanteessa mukailevan ilmaisun. Asiainjärjestelmä on suomen kieleen hieman vakiintumaton ilmaus. Englanninkielinen "System of Things" lienee yleiskielinen ja sellaisenaan ymmärrettävä kaikille sosiaalisesta tai koulutustaustasta riippumatta.


    • "Kyllä jokin asiainjärjestelmä voisi itselle tulla ensinnä mieleen."
     -Sulla on nyt oma mieli ja vartiotorni sekaisin, siis yhtä, ihan olet esimerkillinen lahkolainen, kysy vain vanhimmaltasi.
     Käännöstä ei kysytty, vaan sanan ymmärtämistä, selitystä.

     Ja haluat edelleen osoittaa että sen "järjestelmäasian" merkityksen selittäminen on tabu, kuin esim. filippiläiskirjeen "otti orjan osan". Lahkossa. Joka antaa kokonaisen artikkelin vartiotorniin kuinka tulee lapsilta kerjätä jäätelörahat ja kuinka se temppu voidaan perustella.


    • Ilman sanan merkityksen tietämistä ei voine teelmää kääntääkään. Mitä sillä tekisikään, kun vartiotorni sanoo merkityksen kyseeseen tullen että Jehova aikanaan sitten paljastaa salaisuutensa, myyskentelehän sinä vartiotornikiintiösi ja vähän ylikin, niin pääset esimerkilliseksi.


   • Mistä johtuu, että jotkut eivät pysty keskustelemaan asiallisesti? Ihan lapsellisuuteen menevät ilkeydet tuntuvat pompahtamaan (ilmeisesti saman kirjoittajan) toimesta jäätelörahoineen ym sekavine juttuineen. Eikö voi käyttäytyä aikuismaisesti, eikä alakoulumaisesti, vaikka ollaankin eri mieltä!

    • Hyvä kysymys! Uskoisin toistuvien samansisältöisten herjakommenttien johtuvan tietämättömyydestä Jumalan Järjestöstä. Kun ei tiedetä, toistetaan vuosilukuja, jäätelörahoja ym. Näillä asioilla sinänsä ei ole merkitystä Jumalan Järjestön uskollisille tai kommentoijallekaan. Kunhan kuvittelee saavansa jotakin vastakaikua. Hengellisessä dialogissa tietämättömyys korostuu. Tämän palstan taso lienee kohentunut viime aikoina ja mukana on myös asiantuntevaa väkeä. Heidän argumentointinsa on ihan mielenkiintoista luettavaa. Uskon asioissa ei ole tapana päätyä kompromissiratkaisuihin. Jumalan Järjestö tuottaa Jumalan Ilmoitukseen, Raamattuun perustuvaa oheismateriaalia ja opettaa raamatulllista elämäntapaa. Se vaatii paljon, myös perehtymistä Raamatun totuuteen. Vuosien työ ei näy akateemisina loppututkintoina, koska uskomme parempaan. Raamatun totuutta todeksi elämiseen. Tieto ja Totuus ovat Raamatusta.


    • vastaan kirjoitti:

     Hyvä kysymys! Uskoisin toistuvien samansisältöisten herjakommenttien johtuvan tietämättömyydestä Jumalan Järjestöstä. Kun ei tiedetä, toistetaan vuosilukuja, jäätelörahoja ym. Näillä asioilla sinänsä ei ole merkitystä Jumalan Järjestön uskollisille tai kommentoijallekaan. Kunhan kuvittelee saavansa jotakin vastakaikua. Hengellisessä dialogissa tietämättömyys korostuu. Tämän palstan taso lienee kohentunut viime aikoina ja mukana on myös asiantuntevaa väkeä. Heidän argumentointinsa on ihan mielenkiintoista luettavaa. Uskon asioissa ei ole tapana päätyä kompromissiratkaisuihin. Jumalan Järjestö tuottaa Jumalan Ilmoitukseen, Raamattuun perustuvaa oheismateriaalia ja opettaa raamatulllista elämäntapaa. Se vaatii paljon, myös perehtymistä Raamatun totuuteen. Vuosien työ ei näy akateemisina loppututkintoina, koska uskomme parempaan. Raamatun totuutta todeksi elämiseen. Tieto ja Totuus ovat Raamatusta.

     Työkaverini joka on Jehovan todistaja sanoi minulle että kaikki muut uskonnot ovat Saatanasta. Perusteli asiaa sanomalla että Saatana tekeytyy valon enkeliksi.

     Onko tämä Jehovan todistajien virallinen oppi.


    • Ihmettilijä kirjoitti:

     Työkaverini joka on Jehovan todistaja sanoi minulle että kaikki muut uskonnot ovat Saatanasta. Perusteli asiaa sanomalla että Saatana tekeytyy valon enkeliksi.

     Onko tämä Jehovan todistajien virallinen oppi.

     Jumalan Järjestössä uskotaan Jumalan ilmoitukseen ja tehdään sen mukaan. Elämäntapa on Raamatun perustalla. Vastustajat poikkeavat Raamatun opetuksesta. Elävätko he mielestäsi Jumalan tahdon mukaisesti? Eivät elä. Valtakunnan Hyvän Uutisen julistaminen merkitsee sen vastaanottajalle ikuisia siunauksia! Miksi et ottaisi vastaan Jumalan kutsua mukaan Järjestön yhteyteen? Emme voi tietää tarkkaan vastustajien mielipiteitä, koska ne poikkeavat Raamatusta. Mistä vastustajien mielipiteet ovat peräisin? Voitko olla samaa mieltä Jumalan kanssa ja vastustaa Raamatun opetuksia? Et voi. Vastustajien ajatusten takana ovat Jumalan Järjestön vastaiset voimat.


    • vastaan kirjoitti:

     Hyvä kysymys! Uskoisin toistuvien samansisältöisten herjakommenttien johtuvan tietämättömyydestä Jumalan Järjestöstä. Kun ei tiedetä, toistetaan vuosilukuja, jäätelörahoja ym. Näillä asioilla sinänsä ei ole merkitystä Jumalan Järjestön uskollisille tai kommentoijallekaan. Kunhan kuvittelee saavansa jotakin vastakaikua. Hengellisessä dialogissa tietämättömyys korostuu. Tämän palstan taso lienee kohentunut viime aikoina ja mukana on myös asiantuntevaa väkeä. Heidän argumentointinsa on ihan mielenkiintoista luettavaa. Uskon asioissa ei ole tapana päätyä kompromissiratkaisuihin. Jumalan Järjestö tuottaa Jumalan Ilmoitukseen, Raamattuun perustuvaa oheismateriaalia ja opettaa raamatulllista elämäntapaa. Se vaatii paljon, myös perehtymistä Raamatun totuuteen. Vuosien työ ei näy akateemisina loppututkintoina, koska uskomme parempaan. Raamatun totuutta todeksi elämiseen. Tieto ja Totuus ovat Raamatusta.

     vastaan 13.3.2019 7:02

     <>Hyvä kysymys! Uskoisin toistuvien samansisältöisten herjakommenttien johtuvan tietämättömyydestä Jumalan Järjestöstä. Kun ei tiedetä, toistetaan vuosilukuja, jäätelörahoja ym.><

     Päin vastoin, kyse on hyvin usein tiedosta, joka puuttuu jehovantodistajalta. Mitä esimerkiksi vuosilukuihin tulee, niin Vt-seura on rakentanut mandaattinsa vuoden 1914 varaan, jonka raamattunumerologian alkupiste on, Vt-seurassakin vääräksi tiedetty 607.

     Mutta ei siinä vielä kaikki kun tuo raamattunumerologia kaatuu yhdellä ainaoalla raamatunjakeella, tuota sudenkuoppaa kaikki jehovantodistajat eivät tunne ja kun olen sen tuonut esille, niin kukaan ei sitä kommentoi.

     <> Näillä asioilla sinänsä ei ole merkitystä Jumalan Järjestön uskollisille tai kommentoijallekaan.><

     Jos ei usko vuoden 1914 profeetallisuuteen, niin ei voi olla Vt-seuran tarkoittama jehovantodistaja (Vartiotorni 1. huhtikuuta 1986 sivu 31). Näillä asioilla on merkityksensä myös lukijoille, osaltaan tasapainoittaa jehovantodistajien perustelematonta julistusta.

     <>Kunhan kuvittelee saavansa jotakin vastakaikua. Hengellisessä dialogissa tietämättömyys korostuu.><

     Hengellisestä en osaa sanoa muuta kuin sen, että kolminaisuutta ja sielun kuolemattomuutta jehovantodistajat mpitävät haluttavimpina aiheina kun kriittiset entiset jehovantodistajat tuovat esille asioita, joihin ei voi ottaa kantaa, koska sellainen tarkoittaisi sen myöntöä, että kyseessä on harhausko muiden joukosssa.

     <>Tämän palstan taso lienee kohentunut viime aikoina ja mukana on myös asiantuntevaa väkeä. Heidän argumentointinsa on ihan mielenkiintoista luettavaa.><

     Mielenkiintoisinta on kuitenkin sekä jehovantodistajien kykenemättömyys väitteittensä perusteluun että vaikeneminen kritiikin edessä.

     <> Uskon asioissa ei ole tapana päätyä kompromissiratkaisuihin.><

     Uskon asioissa on tapana pyrkiä jyräämään omilla uskonharhoilla kilpailijan uskonharhat.

     <>Jumalan Järjestö tuottaa Jumalan Ilmoitukseen, Raamattuun perustuvaa oheismateriaalia ja opettaa raamatulllista elämäntapaa.><

     Tuossa on tolkkua kun käsittää, että Vt-seuran jumala on hallintoelin, mistään sen korkeammasta uskonnollisesta tahosta ei ole esitetty näyttöä.

     >< Se vaatii paljon, myös perehtymistä Raamatun totuuteen. Vuosien työ ei näy akateemisina loppututkintoina, koska uskomme parempaan. Raamatun totuutta todeksi elämiseen. Tieto ja Totuus ovat Raamatusta.><

     Vuosien sokea perehtyminen pelkästään hallintoelimen antiin kaventaa hyvin merkittävästi ihmisen todellisuudentajua. Sen jälkeen ihminen ei (uskoaan menettämättä) kykene kriittiseen keskusteluun uskostaan, vaan toistelemaan pelkästään tällaista perustelematonta sekä sisällyksetöntä julistusta.


    • vastaan kirjoitti:

     Jumalan Järjestössä uskotaan Jumalan ilmoitukseen ja tehdään sen mukaan. Elämäntapa on Raamatun perustalla. Vastustajat poikkeavat Raamatun opetuksesta. Elävätko he mielestäsi Jumalan tahdon mukaisesti? Eivät elä. Valtakunnan Hyvän Uutisen julistaminen merkitsee sen vastaanottajalle ikuisia siunauksia! Miksi et ottaisi vastaan Jumalan kutsua mukaan Järjestön yhteyteen? Emme voi tietää tarkkaan vastustajien mielipiteitä, koska ne poikkeavat Raamatusta. Mistä vastustajien mielipiteet ovat peräisin? Voitko olla samaa mieltä Jumalan kanssa ja vastustaa Raamatun opetuksia? Et voi. Vastustajien ajatusten takana ovat Jumalan Järjestön vastaiset voimat.

     Et kyllä vastannut kysymykseeni mutta olkoon.


    • vastaan kirjoitti:

     Jumalan Järjestössä uskotaan Jumalan ilmoitukseen ja tehdään sen mukaan. Elämäntapa on Raamatun perustalla. Vastustajat poikkeavat Raamatun opetuksesta. Elävätko he mielestäsi Jumalan tahdon mukaisesti? Eivät elä. Valtakunnan Hyvän Uutisen julistaminen merkitsee sen vastaanottajalle ikuisia siunauksia! Miksi et ottaisi vastaan Jumalan kutsua mukaan Järjestön yhteyteen? Emme voi tietää tarkkaan vastustajien mielipiteitä, koska ne poikkeavat Raamatusta. Mistä vastustajien mielipiteet ovat peräisin? Voitko olla samaa mieltä Jumalan kanssa ja vastustaa Raamatun opetuksia? Et voi. Vastustajien ajatusten takana ovat Jumalan Järjestön vastaiset voimat.

     vastaan 13.3.2019 10:28

     <>Jumalan Järjestössä uskotaan Jumalan ilmoitukseen ja tehdään sen mukaan. ><

     Näin se menee, hallintoelin komentaa ja jäsenistö tottelee.

     <>Elämäntapa on Raamatun perustalla. Vastustajat poikkeavat Raamatun opetuksesta.><

     Niinpä, minunkin ajattelu poikkeaa Raamatun opetuksesta, en hyväksy orjuuttamista. Sitten taas Vt-seuraan liittyen en hyväksy jt-lapsiinsekaantujien suojelua, veriuhriopetusta enkä karttamista.

     <> Elävätko he mielestäsi Jumalan tahdon mukaisesti? Eivät elä.><

     Ja mitä sitten, noin 99,9 % maailman väestöstä ei elä Vt-seuran hallintoelimen tahdon mukaisesti. Se 0,1 % odottaa, että hallintoelimen jäsenet pääsevät omis käsin tappamaan osan noista (jälleen) seuraavassa maailmanlopussa tapettavista.

     <> Valtakunnan Hyvän Uutisen julistaminen merkitsee sen vastaanottajalle ikuisia siunauksia!><

     No kun ei Raamatun mukaan sitten alkuunkaan. Olen jo tuonut sinulle esille jakeen Kol. 1:23 ja kuinka tuo nk. hyvä uutinen oli jo saarnattu kaikessa lättymaassa ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla. Se oli saarnattu siihen pisteeseen, että jakeiden 1. Tess. 4:15-18 mukaan Paavali katsoi Jeesuksen palaavan tempomaan hänet ja kaverinsa elävinä yläilmoihin Jeesusta vastaan. Raamatun nuorimmat kirjeet osoittavat, ettei Jeesus palannut lupauksensa mukaisesti. Tuossa lupauksessa oli piirteitä, joita ei enää voi täyttää, jolloin Jeesus ei antamillaan ehdoilla voi enää palata. Esimerkiksi Jeesusta kuulleen ylipapin olisi tullut olla kavereineen elossa paluun hetkellä jakeiden Mark. 14:61, 62 mukaan.

     <> Miksi et ottaisi vastaan Jumalan kutsua mukaan Järjestön yhteyteen? Emme voi tietää tarkkaan vastustajien mielipiteitä, koska ne poikkeavat Raamatusta. Mistä vastustajien mielipiteet ovat peräisin?><

     Kirjoitat täyttä potaskaa kriitikkojen mielipiteistä, olen lainaillut sinulle raamatunjakeita, mutta jätät ne järjestelmällisesti huomiuotta vastauksissasi. Osoita väitteesi perustelluksi ja kerro miten lainaamani raamatunjakeet poikkeavat Raamatusta?

     <> Voitko olla samaa mieltä Jumalan kanssa ja vastustaa Raamatun opetuksia? Et voi. Vastustajien ajatusten takana ovat Jumalan Järjestön vastaiset voimat.><

     Vt-seuran jumala ei kunnioita Raamattua, vaan kehittää omia opetuksiaan, se ei sinällään ole vielä mitään, mutta kun noita Raamattuun perustumattomia opetuksia esitetään raamatullisiksi, niin silloin ollaan jo selvästi metsässä. Merkittävin Raamatun tukea vailla oleva Vt-seuran jumalan opetus on väite vuoden 1914 profeetallisuudesta. Opetus, jonka perusteisiin yksikään jehovantodistaja ei kajoa jos pyrkii saliuskottavuuteen.


    • Ihmettilijä kirjoitti:

     Et kyllä vastannut kysymykseeni mutta olkoon.

     KajaaninKake antoikin vastauksen.


    • Ihmettilijä kirjoitti:

     KajaaninKake antoikin vastauksen.

     Tämähän se on hauskaa, että nuo Vartiotornin mainosvaltuutetut kyllä ovat sitä mieltä (mikäli Vartiotornin opin ovat sisäistäneet), että muut uskonnot ovat Saatanasta, mutta jos tätä kysyy, he refleksinomaisesti vetävät sivuraiteelle ja väistävät kysymykseen vastaamisen. Lieneekö taustalla jonkinasteinen, itselleenkin tiedostamaton häpeä sen suhteen, että edustetaan tuollaista opetusta.


   • please 12.3.2019 23:15

    "Mistä johtuu, että jotkut eivät pysty keskustelemaan asiallisesti? "
    -Tarkoitat siis osaltasi vahvistaa, että todistajan tulee käyttää sanaparia "järjestelmäasioiten päättäjäiset" mutta että vartiotorni on kieltänyt yrittämästä selittää sanaparia.
    Entä jos katsot vartiotorniloitasi tarkistaaksesi missä yhteydessä sitä on käytetty ?
    ------------------
    vastaan 13.3.2019 7:02

    " Järjestöstä. Kun ei tiedetä, toistetaan vuosilukuja, jäätelörahoja ym. Näillä asioilla sinänsä ei ole merkitystä Jumalan Järjestön uskollisille "
    -Onhan niillä merkitystä. v. 1975 osalta merkitys ennen vuotta oli, että hyvä ajatus myydä asuntonsa ja antaa rahat vartiotorniuskonnolle, koska ... se järjestelmäasia.
    Merkitys jälkeen 1975 että jotkut todistajat innostuivat, vartiotorniseura on puhdas kuin pulmunen.
    Tällähän on merkitystä niille, joille kaupitellaan vartiotornia, että tietäisivät.

    " Jumalan Järjestö tuottaa Jumalan Ilmoitukseen "
    -Tosiaan kun sanot, niin sitenhän v. 1975 markkinoitiin ennen vuotta 1975.
    ------------

    Ihmettilijä 13.3.2019 8:24

    "todistaja sanoi minulle että kaikki muut uskonnot ovat Saatanasta
    Onko tämä Jehovan todistajien virallinen oppi. "
    -On, mutta sillä on käyttöohjeensa. Sen tulee edistää vartiotornimenekkiä.
    Esim. oven avauduttua vartiotornikaupustelijoille ei sanota noin, vaan asunto kehutaan, oven avaaja imarrellaan ja puhutaan muuten mukavia (ns. rakkauspommitus) ja jos tämän antaa kutitella itseään, saa kohta kutsun todistajakotiin kahvillekin.
    Sitten siinä kahvia hörppiessä oletetaan jo tahdikkuudesta olevan varovainen kiusallisten kysymysten esittämiseen, kun vartiotorni otetaan esille. Mutta tuo esimerkkilause saa yleensä muutenkin odottaa vuoroaan syvempien oppien vaiheeseen, jollei kutsuttu aavista varovaisuuden aihetta.

    • Kyllä sinulla on jutut! Ihan naurattaa! Haha! Rakkauspommitus - mitä se tarkoittaa? Pitäisikö tutkisteluun suotu hetki aloittaa kiinnostuneen kotia arvostelemalla ja pienistä tiloista purnaamalla? - Että on synkät verhot, on taidettu tupakoidakin vai viemärikö haisee! Ja ei Raamattuaan hyllyssä! Ristiriipus! Ei. Näin ei yksikään sivistynyt ihminen toimi. Käynnin alussa on tapana ihastella kotia ihan sydämestä - sekä kohteliaisuudesta. Ei sillä ole tarkoitus ostaa mitään vastaantuloa, kun aletaan tutkistella Raamatun totuuksia. Julistaja kyllä kestää ihan suoran, vilpittömän rehellisen asioiden tarkastelun - vastaukset löytyvät Raamatusta perustellen puhumalla. Ei ole tarkoitus mielistellä ketään.


    • vastaan kirjoitti:

     Kyllä sinulla on jutut! Ihan naurattaa! Haha! Rakkauspommitus - mitä se tarkoittaa? Pitäisikö tutkisteluun suotu hetki aloittaa kiinnostuneen kotia arvostelemalla ja pienistä tiloista purnaamalla? - Että on synkät verhot, on taidettu tupakoidakin vai viemärikö haisee! Ja ei Raamattuaan hyllyssä! Ristiriipus! Ei. Näin ei yksikään sivistynyt ihminen toimi. Käynnin alussa on tapana ihastella kotia ihan sydämestä - sekä kohteliaisuudesta. Ei sillä ole tarkoitus ostaa mitään vastaantuloa, kun aletaan tutkistella Raamatun totuuksia. Julistaja kyllä kestää ihan suoran, vilpittömän rehellisen asioiden tarkastelun - vastaukset löytyvät Raamatusta perustellen puhumalla. Ei ole tarkoitus mielistellä ketään.

     vastaan 13.3.2019 17:31

     <>Kyllä sinulla on jutut! Ihan naurattaa! Haha! Rakkauspommitus - mitä se tarkoittaa? ><

     Se on flirttikalastuksern sukulainen:

     https://fi.wikipedia.org/wiki/Rakkauspommitus

     <> Ei ole tarkoitus mielistellä ketään.><

     Tuo on valheellinen väite. Kuka tahansa kiinnostunut saa esittää seurauksitta kritiikkiä, jota kasteen jälkeen ei häneltä sallita ilman seurauksia.


    • Hehhehheh kirjoitti:

     Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

     Onko Jehovan todistajain tavat ja amerikkalaisperäinen käyttäytymiskoodisto sekä julistuskulttuuri vain hieman suomalaiskantaisesta poikkeavaa? Meillä ymmärretään ehkä paremmin synkkää murjottamista yksin nurkassa kyyhöttäen kuin asiallista pukeutumista sekä iloista vieraan ihmisen lähestymistä. Annetaanko kaikkien kukkien kukkia? Jos kerran ystävällinen ja huoliteltu ulkoisiinkin seikkoihin huomion kiinnittävä käytös ärsyttää suomalaisia näin paljon, silloin voisi myös vilkaista hieman peiliinkin, eikö totta? Tässä ketjussa on yritetty antaa kuvaa nuorille Jehovan todistajille niistä mahdollisuuksista, joista he saattaavat joutua tinkimään vakaumuksensa vuoksi, kuten sotilas- tai upseeriura tai toisaalta kymmenien vuosien akateemiset opinnot. Tämä valinta on nuoren annettava tehdä itse, ei minusta saisi Raamatun tutkistelu olla esteenä korkeakouluopinnoille tai militaarialan omakseen kokevaa toteuttamasta omaa kutsumustaan. Mikä on itse uskonnollisen yhdyskunnan rooli tässä yhtälössä? Saako nuori vapaasti valita? Painostetaanko nuorta jollakin tavalla yhteisön taholta? Miten vastaat?


    • Hasta_luego kirjoitti:

     vastaan 13.3.2019 17:31

     <>Kyllä sinulla on jutut! Ihan naurattaa! Haha! Rakkauspommitus - mitä se tarkoittaa? ><

     Se on flirttikalastuksern sukulainen:

     https://fi.wikipedia.org/wiki/Rakkauspommitus

     <> Ei ole tarkoitus mielistellä ketään.><

     Tuo on valheellinen väite. Kuka tahansa kiinnostunut saa esittää seurauksitta kritiikkiä, jota kasteen jälkeen ei häneltä sallita ilman seurauksia.

     Kiitos linkistä, Hasta_luego! Enpä olisi uskonut, että tuota olisi selitetty Wikipediassa!


    • puolesta kirjoitti:

     Onko Jehovan todistajain tavat ja amerikkalaisperäinen käyttäytymiskoodisto sekä julistuskulttuuri vain hieman suomalaiskantaisesta poikkeavaa? Meillä ymmärretään ehkä paremmin synkkää murjottamista yksin nurkassa kyyhöttäen kuin asiallista pukeutumista sekä iloista vieraan ihmisen lähestymistä. Annetaanko kaikkien kukkien kukkia? Jos kerran ystävällinen ja huoliteltu ulkoisiinkin seikkoihin huomion kiinnittävä käytös ärsyttää suomalaisia näin paljon, silloin voisi myös vilkaista hieman peiliinkin, eikö totta? Tässä ketjussa on yritetty antaa kuvaa nuorille Jehovan todistajille niistä mahdollisuuksista, joista he saattaavat joutua tinkimään vakaumuksensa vuoksi, kuten sotilas- tai upseeriura tai toisaalta kymmenien vuosien akateemiset opinnot. Tämä valinta on nuoren annettava tehdä itse, ei minusta saisi Raamatun tutkistelu olla esteenä korkeakouluopinnoille tai militaarialan omakseen kokevaa toteuttamasta omaa kutsumustaan. Mikä on itse uskonnollisen yhdyskunnan rooli tässä yhtälössä? Saako nuori vapaasti valita? Painostetaanko nuorta jollakin tavalla yhteisön taholta? Miten vastaat?

     puolesta 13.3.2019 21:50

     <>Onko Jehovan todistajain tavat ja amerikkalaisperäinen käyttäytymiskoodisto sekä julistuskulttuuri vain hieman suomalaiskantaisesta poikkeavaa?<>

     No ainakin väitteiden valheellisuus on sitä luokkaa, että ne herättävät kritiikkiä. Tosin sama koskee uskontoja yleensäkin.

     <>Annetaanko kaikkien kukkien kukkia?><

     Toki uskonnollisiin valheisiin saa kukin halutessaa olla tyytyväinen, mutta pitää sitten omana tietonaan jos ei halua kritiikkiä.


    • Hasta_luego kirjoitti:

     puolesta 13.3.2019 21:50

     <>Onko Jehovan todistajain tavat ja amerikkalaisperäinen käyttäytymiskoodisto sekä julistuskulttuuri vain hieman suomalaiskantaisesta poikkeavaa?<>

     No ainakin väitteiden valheellisuus on sitä luokkaa, että ne herättävät kritiikkiä. Tosin sama koskee uskontoja yleensäkin.

     <>Annetaanko kaikkien kukkien kukkia?><

     Toki uskonnollisiin valheisiin saa kukin halutessaa olla tyytyväinen, mutta pitää sitten omana tietonaan jos ei halua kritiikkiä.

     En osaa kommentoida ns. "uskontojen" puolesta mitään, koska Jumalan Järjestö on ainoa Tosi Uskonto. Ihmisvetoisten ajatusrakennelmien mielipiteet eivät ohjaa Jumalan Järjestöä, vaan itse Jumala. Raamattua tutkimalla ja sen opetukseen pitäytymällä Jumalan Järjestö toimii Jumalan tahdon lähettiläänä ja sen yhteydessä toimivat toteuttavat Jumalan tahtoa mm. Raamatun käskyä viedä Valtakunnan Hyvää Uutista koko asuttuun maahan. Pidätkö Raamatun totuutta valheellisena? Missä vaiheessa elämääsi olet päätynyt tällaiseen valitettavaan mielipiteeseen? Raamattu on Jumalan Ilmoitus ihmiskunnalle, johon Jumalan järjestö perustaa kaiken toimintansa. Joka poikkeaa Raamatun opetuksen viitoittamalta tieltä, ei peri Jumalan Valtakuntaa. Olen samaa mieltä, että lopun ajan maailmassa on paljon eksytystä. Se ilmenee myös hengellisyyden kaapuun pukeutuneena. Siksi on tärkeää tutkia Raamattua. Mitä Raamattu Todella Opettaa.


    • vastaan 14.3.2019 8:56

     " Järjestö on ainoa Tosi Uskonto. Ihmisvetoisten ajatusrakennelmien mielipiteet eivät ohjaa Jumalan Järjestöä "

     -Ihmisten ajatusrakennelmat ovat nimenomaan paljastavalla tavalla vartiotornissa esillä.
     vartiotorniseuran omaksuttaessa jotain uskonnon oppia jäsenistölleen, se voi perustella sen suuren oppineen, näin sanoen tosiaankin ja nimen myös, sitaatilla.

     -Mutta saman oppineen toinen mielipide esitetään vartiotornissa myös hylättäväksi, nyt perustellen että hän luopiokristikunnan edustaja.

     Että tällä sinua vedellään, kun olet lahkon ns. mielenhallinnassa.

     " Pidätkö Raamatun totuutta valheellisena? "
     -Lahkon käyttämä UM-pamfletti on Raamatun väärennös.
     Turunen on koonnut kirjaansa kymmenisen asiantuntijalausuntoa tästä. Mukana oppinut Barclayn lausunto, jonka vartiotorni on edelleen väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi väärennöstä.

     Toisaalta lahkon oppeja on yhdistelty Raamatun yksittäisiin jakeisiin, muka raamatullisina perusteina.
     Ei "lisääntyvä valo" taikka auringon kirkastuminen keskipäivään Raamatussa tarkoita oikeutta itse Raamatun muuttelemisiin, ei. Se jae on muu kehoitus ja viisaus. Raamatun lukijalle.

     Eikä hyvää ja pahaa palvelijaa vertaileva Jeesuksen vertaus tarkoita, että parin vuosituhannen kuluttua perustetaan vartiotorniseura, joka paitsi saa kerjätä lasten jäätelörahat, myös esiintyä Raamatun muuttelijana.

     "Järjestö toimii "
     -Oy:ksi rekisteröityneenä firmana ja sen ympärillä. Mutta Raamattu ei tunne "järjestöä", eikä oy:täkään.


    • Saritsov kirjoitti:

     vastaan 14.3.2019 8:56

     " Järjestö on ainoa Tosi Uskonto. Ihmisvetoisten ajatusrakennelmien mielipiteet eivät ohjaa Jumalan Järjestöä "

     -Ihmisten ajatusrakennelmat ovat nimenomaan paljastavalla tavalla vartiotornissa esillä.
     vartiotorniseuran omaksuttaessa jotain uskonnon oppia jäsenistölleen, se voi perustella sen suuren oppineen, näin sanoen tosiaankin ja nimen myös, sitaatilla.

     -Mutta saman oppineen toinen mielipide esitetään vartiotornissa myös hylättäväksi, nyt perustellen että hän luopiokristikunnan edustaja.

     Että tällä sinua vedellään, kun olet lahkon ns. mielenhallinnassa.

     " Pidätkö Raamatun totuutta valheellisena? "
     -Lahkon käyttämä UM-pamfletti on Raamatun väärennös.
     Turunen on koonnut kirjaansa kymmenisen asiantuntijalausuntoa tästä. Mukana oppinut Barclayn lausunto, jonka vartiotorni on edelleen väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi väärennöstä.

     Toisaalta lahkon oppeja on yhdistelty Raamatun yksittäisiin jakeisiin, muka raamatullisina perusteina.
     Ei "lisääntyvä valo" taikka auringon kirkastuminen keskipäivään Raamatussa tarkoita oikeutta itse Raamatun muuttelemisiin, ei. Se jae on muu kehoitus ja viisaus. Raamatun lukijalle.

     Eikä hyvää ja pahaa palvelijaa vertaileva Jeesuksen vertaus tarkoita, että parin vuosituhannen kuluttua perustetaan vartiotorniseura, joka paitsi saa kerjätä lasten jäätelörahat, myös esiintyä Raamatun muuttelijana.

     "Järjestö toimii "
     -Oy:ksi rekisteröityneenä firmana ja sen ympärillä. Mutta Raamattu ei tunne "järjestöä", eikä oy:täkään.

     Raamattu kertoo vastustajien toimista Jumalan Järjestöä vastaan. Niiden määrän lisääntyminen on ollut havaittavissa tiedonvälityksen kehittyessä. Todellisesta systemaattisesta vainosta Jumalan Järjestöä kohtaan on erillään pidettävä unternetin kanavilla toteutuva jatkuva "härnäyskirjoittelu" sekä tubetus, joita ei tietenkään ennen netin tuloa ollut mahdollista julkaista. Tämäkin palsta on sellainen vinoilualusta, jossa varsinaiset asiakysymykset, kuten rauhanaate tai korkeakoulutuksen todellinen tarve ihmiselämässä jäävät perusteettoman loanheiton alle. Puhutaan miten kuvitellaan asioiden olevan ja poimitaan toisten kirjoittelusta tai videoilta Jumalan Järjestöä halventavia kohtia. En tiedä, mihin tällainen vihanpito perustuu, ei ainakaan Raamattuun. Se on kuitenkin totta ja netti tarjoaa yhä helpompia kanavia työntää silmille ihan mitä vain. Kuten edelläkin jo mainittiin, täällä keskustelu on jotenkin laadukkaampaa nykyään, vaikka "jäätelörahoista" ym. puhutaankin. On selvää, että jokainen täällä kirjoitteleva ihminen ei tiedä aiheesta riittävästi. Silloin juttu kääntyy parjaamiseksi, samojen vuosilukujen toistelemiseksi, "ameriikkalaisuuden" parodioinniksi ym. Jumalan Järjestö ei toimi somen ehdoilla, vaikka on tietoinen ja ajan tasalla tilanteesta maailmanlaajuisesti. Miten voisimme löytää uusia tapoja keskustella Jumalan tahdon mukaisesti?


    • vastaan kirjoitti:

     En osaa kommentoida ns. "uskontojen" puolesta mitään, koska Jumalan Järjestö on ainoa Tosi Uskonto. Ihmisvetoisten ajatusrakennelmien mielipiteet eivät ohjaa Jumalan Järjestöä, vaan itse Jumala. Raamattua tutkimalla ja sen opetukseen pitäytymällä Jumalan Järjestö toimii Jumalan tahdon lähettiläänä ja sen yhteydessä toimivat toteuttavat Jumalan tahtoa mm. Raamatun käskyä viedä Valtakunnan Hyvää Uutista koko asuttuun maahan. Pidätkö Raamatun totuutta valheellisena? Missä vaiheessa elämääsi olet päätynyt tällaiseen valitettavaan mielipiteeseen? Raamattu on Jumalan Ilmoitus ihmiskunnalle, johon Jumalan järjestö perustaa kaiken toimintansa. Joka poikkeaa Raamatun opetuksen viitoittamalta tieltä, ei peri Jumalan Valtakuntaa. Olen samaa mieltä, että lopun ajan maailmassa on paljon eksytystä. Se ilmenee myös hengellisyyden kaapuun pukeutuneena. Siksi on tärkeää tutkia Raamattua. Mitä Raamattu Todella Opettaa.

     vastaan 14.3.2019 8:56

     <>En osaa kommentoida ns. "uskontojen" puolesta mitään, koska Jumalan Järjestö on ainoa Tosi Uskonto.><

     No ainakin jaksat toistella tuota mantraasi, perustelut vaan puuttuvat edelleen.

     <> Ihmisvetoisten ajatusrakennelmien mielipiteet eivät ohjaa Jumalan Järjestöä, vaan itse Jumala. ><

     No ainakin Vt-seuran meno on ollut sellaista sekoilua, ettei paremmasta väliä. Jos sitten haluaa nähdä jumalan supersekoilijana, niin siitä vaan.

     <>Raamattua tutkimalla ja sen opetukseen pitäytymällä Jumalan Järjestö toimii Jumalan tahdon lähettiläänä ja sen yhteydessä toimivat toteuttavat Jumalan tahtoa mm. Raamatun käskyä viedä Valtakunnan Hyvää Uutista koko asuttuun maahan.><

     Taitaa olla sinulla käsittämättä mitä Paavali esitti saarnaamisesta jakeessa Kol. 1:23 ja Jeesuksen paluusta jakeissa 1. Tess. 4:15-18.

     <>Pidätkö Raamatun totuutta valheellisena? Missä vaiheessa elämääsi olet päätynyt tällaiseen valitettavaan mielipiteeseen?><

     Minä en tunne mitään erillistä Raamatun totuutta, sen sijaan tunnen Raamatun mielikuvitustarinoita, ristiriitaisuuksia ja katteettomia ennustuksia. Mielipiteeni on muotoutunut Raamattua tutkailemalla, eikä Raamatun lukemisessa voi näin ollen olla mitään valitettavaa.

     <>Raamattu on Jumalan Ilmoitus ihmiskunnalle, johon Jumalan järjestö perustaa kaiken toimintansa.><

     Raamattu on sekä paimentolaisteen kyhäämä eepos että kertomus yhdestä aikansa uskonpuhdistajasta, joka lupaili katteettomia. Luomistaru on kuvitelma, siinä esitetty maan muoto oli sen ajan käsitys. Vt-seura ei hyväksy Raamatun maakuvaa, joten jo sen perusteella väitteesi kaiken toiminnan perustumisesta Raamatulle on katteeton. Raamatun UT kertoo Jeesuksen paluulupauksesta, mutta sekään ei Vt-seuralle kelpaa, vaan on pitänyt palauttaa Jeesus jo kahdesti ja vielä näkymättömästi, vaikka Raamatun Jeesus lupasi palataan nimenomaan näkyvällä tavalla. Ei mitenkään Raamatun mukaista opetusta Vt-seuralta.

     <>Joka poikkeaa Raamatun opetuksen viitoittamalta tieltä, ei peri Jumalan Valtakuntaa. ><

     Luvattujen asioiden asemesta on Vt-seuran viitoittamalla tiellä tullut eteen pelkkää sutta ja sekundaa. Mutta ei kai siinä mitään jos haluaa hakata päätään toistuvasti seinään, niin siitä vaan.


    • puolesta kirjoitti:

     Raamattu kertoo vastustajien toimista Jumalan Järjestöä vastaan. Niiden määrän lisääntyminen on ollut havaittavissa tiedonvälityksen kehittyessä. Todellisesta systemaattisesta vainosta Jumalan Järjestöä kohtaan on erillään pidettävä unternetin kanavilla toteutuva jatkuva "härnäyskirjoittelu" sekä tubetus, joita ei tietenkään ennen netin tuloa ollut mahdollista julkaista. Tämäkin palsta on sellainen vinoilualusta, jossa varsinaiset asiakysymykset, kuten rauhanaate tai korkeakoulutuksen todellinen tarve ihmiselämässä jäävät perusteettoman loanheiton alle. Puhutaan miten kuvitellaan asioiden olevan ja poimitaan toisten kirjoittelusta tai videoilta Jumalan Järjestöä halventavia kohtia. En tiedä, mihin tällainen vihanpito perustuu, ei ainakaan Raamattuun. Se on kuitenkin totta ja netti tarjoaa yhä helpompia kanavia työntää silmille ihan mitä vain. Kuten edelläkin jo mainittiin, täällä keskustelu on jotenkin laadukkaampaa nykyään, vaikka "jäätelörahoista" ym. puhutaankin. On selvää, että jokainen täällä kirjoitteleva ihminen ei tiedä aiheesta riittävästi. Silloin juttu kääntyy parjaamiseksi, samojen vuosilukujen toistelemiseksi, "ameriikkalaisuuden" parodioinniksi ym. Jumalan Järjestö ei toimi somen ehdoilla, vaikka on tietoinen ja ajan tasalla tilanteesta maailmanlaajuisesti. Miten voisimme löytää uusia tapoja keskustella Jumalan tahdon mukaisesti?

     En oikein jaksa uskoa, että nykypäivän suomalaisessa yhteiskunnassa elävä ihminen voisi itsekään uskoa johonkin kaikenkattavaan "ainoaan oikeaan totuuteen". Sen jotenkin vielä voi ymmärtää, että on näitä ammatti-turusia ja -reinikaisia, -leisoloita sekä -puolimatkoja, tuulirantoja sekä muita, jotka pitävät Raamattua erehtymättömänä, kirjaimellisena Jumalan ilmoituksena koko ihmiskunnalle aatamista itseensä. Mutta että jokin 1930-luvun amerikkalaisfirma olisi joku "Jumalan Järjestö"! Millä ihmeen perusteella? Onko se ihan hatusta vedettyä juttua, joka menee kuriositeettina läpi erikoisuuksia haluavilla hieman, no sanotaan vähän koulutttautuneilla ihmisillä. Mutta silti. Onhan meillä Suomessakin jo monikulttuurisuutta ja paitsi koko kristinuskon kirjo, myös islam ja buddhalaisuus sekä hindujoogat ym tm-huuhaat. Onko kaikille uskonlahkoille tyypillistä julistautua yksipuolisesti ainoaksi oikeaksi totuudeksi? Korkeimmaksi viisaudeksi? Kun laitetaan Jumala-sanan päälle joidenkin ihmisten Järjestö, ollaan paremmin kuvaavassa ilmaisussa. Suomessa lienee keväällä 2019 tuhansia eri uskonnollisia yhteisöjä ja muut rukouspiirit päälle. Miksi näissä Jumalan Järjestöissä on synnillä sijansa? Miksi Jumalan Järjestöt "tarkentavat" opetuksiaan? Kun nokkamies jää esim. homoudesta kiinni.

     http://www.uskonnot.fi/yhteisot/byreligion.php

     Täältä saa mielestäni paremman kokonaiskuvan näiden totuusyhdyskuntien toiminnasta.


    • pisarameressä kirjoitti:

     En oikein jaksa uskoa, että nykypäivän suomalaisessa yhteiskunnassa elävä ihminen voisi itsekään uskoa johonkin kaikenkattavaan "ainoaan oikeaan totuuteen". Sen jotenkin vielä voi ymmärtää, että on näitä ammatti-turusia ja -reinikaisia, -leisoloita sekä -puolimatkoja, tuulirantoja sekä muita, jotka pitävät Raamattua erehtymättömänä, kirjaimellisena Jumalan ilmoituksena koko ihmiskunnalle aatamista itseensä. Mutta että jokin 1930-luvun amerikkalaisfirma olisi joku "Jumalan Järjestö"! Millä ihmeen perusteella? Onko se ihan hatusta vedettyä juttua, joka menee kuriositeettina läpi erikoisuuksia haluavilla hieman, no sanotaan vähän koulutttautuneilla ihmisillä. Mutta silti. Onhan meillä Suomessakin jo monikulttuurisuutta ja paitsi koko kristinuskon kirjo, myös islam ja buddhalaisuus sekä hindujoogat ym tm-huuhaat. Onko kaikille uskonlahkoille tyypillistä julistautua yksipuolisesti ainoaksi oikeaksi totuudeksi? Korkeimmaksi viisaudeksi? Kun laitetaan Jumala-sanan päälle joidenkin ihmisten Järjestö, ollaan paremmin kuvaavassa ilmaisussa. Suomessa lienee keväällä 2019 tuhansia eri uskonnollisia yhteisöjä ja muut rukouspiirit päälle. Miksi näissä Jumalan Järjestöissä on synnillä sijansa? Miksi Jumalan Järjestöt "tarkentavat" opetuksiaan? Kun nokkamies jää esim. homoudesta kiinni.

     http://www.uskonnot.fi/yhteisot/byreligion.php

     Täältä saa mielestäni paremman kokonaiskuvan näiden totuusyhdyskuntien toiminnasta.

     Uskonto on vallankäyttöä ja toisin ajattelevat ovat uhka vallalle.
     Melkoinen lista.


   • puolesta 14.3.2019 11:43

    "" "jäätelörahoista" ym. puhutaankin. ""
    -Jäätelörahoista puu vartiotorniseura. Todettakoon, että se on tarkoittanut lasten jäätelörahat kerjättäviksi itselleen. Siten kirjoituksesi on väärällä foorumilla. Sinun tulee krijoittaa vartiotorniseuralle USA:aan, kun sinulla tuntuu olevan sanottavaa asiasta.

    Mitään yksilöityä ei muuta kirjoituksestasi huomaakaan. Mieti toki, mikä sinua vaivaa.

   • Vartiotorniseuralla ei ole avointa järjestötason palautekanavaa, johon voisi osallistua. Miksi ei? Voisiko Suomen haaratoimisto alkaa ylläpitää nuorten keskustelufoorumia, joka olisi avoin kaikille lapsille ja nuorille Vartiotornimaissa? Uskoisin, että sille olisi luvassa paljon osallistujia esim. Venäjällä. Olisi kiva vaihtaa videopostauksia eri maiden todistajanuorten välillä. Mitä mieltä olette? Voisihan kai vapaan Vartiotornijunioreiden kanavan perustaa Suomessa yksityishenkilönäkin?

    • Vartiotorninuorten omat "alakulttuurit" eivät ole saaneet järjestön tukea. Pikemminkin kaikki itsenäinen nuorisotoiminta on epäsuotavaa. Hallintoelimen ohjeet ovat samat kaikenikäisille. Erillisiä nuorisotoimintoja ei Vartiotornissa ainakaan toistaiseksi ole.


    • vauvastavaariin kirjoitti:

     Vartiotorninuorten omat "alakulttuurit" eivät ole saaneet järjestön tukea. Pikemminkin kaikki itsenäinen nuorisotoiminta on epäsuotavaa. Hallintoelimen ohjeet ovat samat kaikenikäisille. Erillisiä nuorisotoimintoja ei Vartiotornissa ainakaan toistaiseksi ole.

     Ovatko Vartiotorninuoret liian mukautuvaisia? Nuoruuteen kuuluu rajojen koettelu sekä auktoriteettien kyseenalaistaminen. Onko hallintomielinen hymistely iskostettu lapsiin ja nuoriinkin?


   • juniori 14.3.2019 19:45

    " Vartiotorniseuralla ei ole avointa järjestötason palautekanavaa, johon voisi osallistua. Miksi ei? "

    -Koska sen toiminta rakentuu mielenhallintaperiaatteelle, ja avoin kanava on sille vastakkainen.
    Sen määräys vartiotornissa "karta itsenäistä ajattelua" on juuri edellytys että lahko ei lakkaa kokonaan, nyt kuitenkin netti on ruvennut siihen suuntaan jo toimimaan.

    Jota tuo itsenäisen ajattelun kielto epäilyttää, voi lainata kirjastostaan Turusen kirjan. Siinä on sekin sanatarkkana lainauksena, vartiotornin numero- ja sivutietoineen.

   • puolesta 14.3.2019 11:43

    -Ihmisten ajatusrakennelmat ovat nimenomaan paljastavalla tavalla vartiotornissa esillä.
    vartiotorniseuran omaksuttaessa jotain uskonnon oppia jäsenistölleen, se voi perustella sen suuren oppineen, näin sanoen tosiaankin ja nimen myös, sitaatilla.

    -Mutta saman oppineen toinen mielipide esitetään vartiotornissa myös hylättäväksi, nyt perustellen että hän luopiokristikunnan edustaja.

    Että tällä sinua vedellään, kun olet lahkon ns. mielenhallinnassa.

    " Pidätkö Raamatun totuutta valheellisena? "
    -Lahkon käyttämä UM-pamfletti on Raamatun väärennös.
    Turunen on koonnut kirjaansa kymmenisen asiantuntijalausuntoa tästä. Mukana oppinut Barclayn lausunto, jonka vartiotorni on edelleen väärentänyt muotoon, että Barclay muka kehuisi väärennöstä.

    Toisaalta lahkon oppeja on yhdistelty Raamatun yksittäisiin jakeisiin, muka raamatullisina perusteina.
    Ei "lisääntyvä valo" taikka auringon kirkastuminen keskipäivään Raamatussa tarkoita oikeutta itse Raamatun muuttelemisiin, ei. Se jae on muu kehoitus ja viisaus. Raamatun lukijalle.

    Eikä hyvää ja pahaa palvelijaa vertaileva Jeesuksen vertaus tarkoita, että parin vuosituhannen kuluttua perustetaan vartiotorniseura, joka paitsi saa kerjätä lasten jäätelörahat, myös esiintyä Raamatun muuttelijana.

    "Järjestö toimii "
    -Oy:ksi rekisteröityneenä firmana ja sen ympärillä. Mutta Raamattu ei tunne "järjestöä", eikä oy:täkään.

    "Raamattu kertoo vastustajien toimista Jumalan Järjestöä vastaan"
    -Lue itse Raamattua.

    " Tämäkin palsta "
    -On lahkofoorumi. Ja sinun oletetaan oikaisevan havaitsemasi väärät käsitykset, perustellen.
    Eihän se seikka, että Raamattu ei tunne järjestöä, muutu sillä että toistat "jumalan järjestö" montakin kertaa.

   • vastaan 12.3.2019 15:33

    "Miten itse kääntäisin suomeksi "System of Things"? Kyllä jokin asiainjärjestelmä voisi itselle tulla ensinnä mieleen. Miten itse kääntäisit? Systeemikamera on suomeksi järjestelmäkamera ja Things lienee edelleen yleisesti asioita merkitsevä. Ei siinä "asiainjärjestelmässä" ole kyllä mitään hienostelevaa tai jotakin mahdollisesti vaatimatonta huomattavampaa sivistystä sinänsä alleviivaavaa. Kuvittelisin monen julistajan arkea helpottavan jonkin uudemmantyylisen, maailmalliset asiat tai asiayhteyttä tilanteessa mukailevan ilmaisun. Asiainjärjestelmä on suomen kieleen hieman vakiintumaton ilmaus. Englanninkielinen "System of Things" lienee yleiskielinen ja sellaisenaan ymmärrettävä kaikille sosiaalisesta tai koulutustaustasta riippumatta. "

    -Mutta mitä se "asiainjärjestelmä" merkitsee ?
    Mitä sillä tarkoitatetaan ?

    "Asia" on valtavan laaja käsite, esineet ja ajatukset, elävät ja kuolleet, märät ja kuivat, yölliset ja päiväsaikaiset tuntuisivat kaikki asioilta. Avaruuden sisältö kuin maan päällisetkin.

    -Onko todistajille opetettu että heidän ei tarvitse sen merkitystä tietää, ja että sen merkitystä ei saa pohtia ?

    Että jehova sitten aikanaan paljastaa asian sille joka kylliksi kaupittelee vartiotorniloita ?

    Eikö ole ymmärrettävää että lahkoteologiasta ollaan lahkofoorumilla kiinnostuneita ?

    • Asiainjärjestelmällä tarkoitetaan maailmallista hallintoa ja tämänpuoleisessa tapahtuvia, Jumalan Valtakunnalle vastakkaisia heikkouden ja pahuuden alaisia rakenteita. Näitä ovat mm. poliittiset valtarakenteet tai pankki- ja rahoitusjärjestelmät taloudessa. Nämä kaikki yhdessä muodostavat maallisen "asiainjärjestelmän" vastakohtana Jumalan Valtakunnalle. Ei tämän termin merkitystä ole tarvetta mitenkään peitellä, päin vastoin. Monessa julkaisussa on esitetty vastustajan maailma juuri pahana asiainjärjestelmänä, joka loppuu pian. Miksi tämä on sinulle niin arvoituksellinen käsite, tämä "asiainjärjestelmä", jonka rinnalle siis on suomenkielisenä käännöksenä otettu maailmallinen tai aikaan liittyvä ilmaus?


    • "heikkouden ja pahuuden alaisia rakenteita"
     -hyvyyden ja vahvuuden alaiset, heikkouden ja pahuuden yläpuoliset rakeneet eivät siis kuulu.

     " poliittiset valtarakenteet tai pankki- ja rahoitusjärjestelmät "
     -mm. uskonnolliset ja ammattiyhdistykselliset rakenteet, tukku- ja vähittäiskauppa siis eivät kuulu.

     No nythän Messinkirengas sai raapaisun vartiotorniuskontoon.
     Pankkeja vartiotorniuskonto käyttää kuin asiattomuusjärjestelmättömyyttäkin.

     Raamatussahan taas sanotaan, että kun aika on otollinen, vartiotorniseura, vääränä profeettana laitetaan tulimeereen (ilm. 20:10, 5 Moos. 18:20-22). Ja sitten vartiotornikaupustelijat, seuraajina.

     Ilmestyskirjan peto ja väärä profeetta tulevat olemaan ensimmäiset, jotka
     heitetään "gehennaan", tuliseen järveen (Ilm 19:20), sitten perkele (Ilm 20:10), ja vasta
     sen jälkeen heidän seuraajansa (Ilm 20:14, 15).

     Mutta kukin saa kantaa vastuun itsestään, sillä
     Jumalattomina kuolleiden sielut joutuvat kärsimään häpeää,
     iankaikkista kauhistusta ja vaivaa (Dan 12:2; Ilm 20:10),
     tuskaa ja ahdistusta (Room 2:5-11; 2 Tess 1:6-9),
     itkua ja hammasten kiristystä (Matt 8:12).

     Näin, kun "...hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin...jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen" (Joh 5:28,29); "Herra...tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät" (2 Piet 2:9).


    • Ääh noita juttuja ; eivätkän nämä Uskonopit ja lahkot ole muuta kuin -1914 luhistuneen keisarihallinnon ekasortoisia jälkikaikuja , Jt- oppikin on peräisin ajalta , jolloin Valkoinen väki hourusi maailmanlopuista , kun Mustien orjuus orjakauppa luhistui;
     Hellluntailaisuus syntyi samoista eväistä , kun tulevan maailmansodan aavistus nousi puheisiin , - Baptistipapit oivat liehua Azusinkadulla , ja Uskontoliikemiehet löysivät uuden markkinan ,


    • Paipapum kirjoitti:

     Ääh noita juttuja ; eivätkän nämä Uskonopit ja lahkot ole muuta kuin -1914 luhistuneen keisarihallinnon ekasortoisia jälkikaikuja , Jt- oppikin on peräisin ajalta , jolloin Valkoinen väki hourusi maailmanlopuista , kun Mustien orjuus orjakauppa luhistui;
     Hellluntailaisuus syntyi samoista eväistä , kun tulevan maailmansodan aavistus nousi puheisiin , - Baptistipapit oivat liehua Azusinkadulla , ja Uskontoliikemiehet löysivät uuden markkinan ,

     Nyt ei pidä sekoittaa Taivaan Isää turmeltuneisiin ameriikkalaisiin. Onhan se luterilaisessa Suomessa päivän selvää, ettei uudet lahkot pärjää poikkeavilla, myyntiin viritetyillä vippaskonsteillaan. Kuten jatkuvilla opinmuutoksilla. Sirkus on sen verran mielenkiintoista, että pulinaa piisaa. Olisikohan aika tulla uskoon näidenkin liikkeiden kannattajien? Kirkko tarjoaa parhaan ympäristön, akateemiset opettajat sekä nelimiljoonaisen kirkon virallisen jäsenistön.


    • alkukirkko kirjoitti:

     Nyt ei pidä sekoittaa Taivaan Isää turmeltuneisiin ameriikkalaisiin. Onhan se luterilaisessa Suomessa päivän selvää, ettei uudet lahkot pärjää poikkeavilla, myyntiin viritetyillä vippaskonsteillaan. Kuten jatkuvilla opinmuutoksilla. Sirkus on sen verran mielenkiintoista, että pulinaa piisaa. Olisikohan aika tulla uskoon näidenkin liikkeiden kannattajien? Kirkko tarjoaa parhaan ympäristön, akateemiset opettajat sekä nelimiljoonaisen kirkon virallisen jäsenistön.

     Uskon asioissa voisimme antaa jokaiselle oman vapauden - uskoa mihin vain - tai olla uskomatta mihinkään. Kaikki uskonlahkot ovat omasta mielestään ainoita oikeita ja miljoonat muut kirkot ja uskonnolliset yhdyskunnat ovat vastustajia.


   • Alle 16-vuotiaana ja kastamattomana voit tehdä päätöksen akateemisista opinnosta ja päättää myös käydä Suomen Armeijan. Kuten alussa sanoin, näihin tärkeimpiin päätöksiin yritetään vaikuttaa. Lahko halveksii korkeakoulutusta ja kieltää asepalveluksen. Se vaikuttaa koko elämään. Pätevyytesi eri ammatteihin, eli itsesi ja perheesi elättämiseen kasvaa. Palkkaa jää käteen kulujen jälkeen säännöllisiin säästöihin ja sijoituksiin. Meillä Suomessa on ilmainen koulutus aina ylimpään korkeakoulututkintoon asti, joten voit valmistua lääkäriksi tai juristiksi köyhästäkin julistajaperheestä. Jehovissa on käsittämätöntä koulutusvastaisuutta, joka yrittää haitata köyhien julistajaperheiden lasten arvokkaimpien taitojen ja Jumalalta saatujen ainutkertaisten lahjojen kehittämistä. Amerikkalaislahkojen loputon rahanahneus edellyttää säännöllistä ja uskollista osallistumista, jota kouluopinnot voivat uhata ajan ja ajattelun muutoksen takia. Rakas nuori, älä kuuntele lahkon uskottelua. Tee työtä päivittäin hyvän koulumenestyksen takaamiseksi. Käytä nuoruutesi opiskellen, se kantaa ja pääset hyviin töihin. Mene armeijaan ensimmäisten joukossa ja ilmoittaudu yliopistoon. Pääset pidemmälle kuin uskonlahkoihon juuttuneet. Köyhäksi ei pidä alistua!

    • Höh edelleen ; Kun kansakouluärjestelmää alettiin rakentaa , olivat papit ja lääkärit viimeisiä vastustamassa kansakoulutusta ; eräs kuuluisa kommentti oli , ettei köyhä tarvii lukutaitoa ojaa kaivaessaan ,
     koulutuksesta vielä , että kun joskus ns, kivikaudella olin armeijassa , kysyi Hammaslääkäri , jonka avustajana olin , lääk, au , kun olin avustajana , että olinko ylioppilas ; sanoin etten ole ehtinyt, kun olin valmistumassa harjoittelussa ammattiin ,
     Niin täti sanoi , että menkää ja repikää nuo kauluslaatat pois , ei kenesttäkään sivistymättömästä pidä tehdä ees korpraalia , - kun ei ole ylioppilas , sanoin , että onhan siinä korpraaliudessa suuria esimerkkejä sivistyneistä; sekä Napoleon , että A. hitler olivat alussa korpraaleja ,
     Ja ettei maailma tajunnnut , että he halusivat vain vallata maailman , niillehän tuli niin paha mieli ...


    • Vartiotonriuskonnossa on paitsi kielletty itsenäinen ajattelu, ihan vartiotornissa kirjoitettuna (katso Turusesta yksityiskohdat) myös vahvasti painostettu jättämään opintien ajatukset.
     Ennen v. 1975 sanottiin että se on turhaa, koska loppu on kuitenkin niin pian.
     Sitten on vartiotornilla ollut esim. kirjoitus, jossa todetaan lääketiedettä opiskelemaan lähteneiden eronneen heidän vartiotornikaupustelu-uskonnostaan. Vartiotorni kirjoitti heidän olevan rahanahneita. Todisteita ei siihen esitetty, siten se on sitä mustamaalausta.

     James Penton oli todistaja, joka rupesi opiskelemaan Raamatun kieliä, totesi vartiotorniseuran väärentäneen Raamatus ja siten joutui eroamaan lahkosta.
     Vartiotorni kirjoitti kielten opiskelun vastaisen kirjoituksen, se voisi heikentää opettavuutta, kirjoitti lehti. Jokainen ymmärtää että opettavuudeen edellytyksenä on osaaminen, johon taas pääsee opiskelemisella.

     Teologiseen tiedekuntaan opiskelemaan meneminen johtaa potkuihin lahkosta. Mikä on tietysti onnellista erotetulle.


   • Onpas paljon höttöä.
    Vihkiytyneet Todistaja nuoret päättävät itse kumman valitsevat totaali kieltäytymisen tai siviilipalvelun ja muilta pulinat pois.

    • Ja ennankaikkea vihkiytyneet jne antavat jäätelörahansa vartiotorniseuralle


    • vaniljata kirjoitti:

     Ja ennankaikkea vihkiytyneet jne antavat jäätelörahansa vartiotorniseuralle

     Ompas taas tyhjänpäiväinen aihe ja mitä kommentteja! Nuoret ovat laiskoja ja poispilattuja lahkoista riippumatta! Pullamössö on aivan liian jäntevä luonnehdinta nykynuorista! Nämä tuijottavat puhelinta 24/7 ja syrjäytyvät teineinä todellisesta elämästä! Kaikki saadaan ilmaiseksi valmiina eikä mitään ponnisteluja vaadita. En kyllä käsitä miten nämä avuttomat ihmiset pystyvät kantamaan aikuisen vastuut!


    • kouluevvkarmeijaeiauta kirjoitti:

     Ompas taas tyhjänpäiväinen aihe ja mitä kommentteja! Nuoret ovat laiskoja ja poispilattuja lahkoista riippumatta! Pullamössö on aivan liian jäntevä luonnehdinta nykynuorista! Nämä tuijottavat puhelinta 24/7 ja syrjäytyvät teineinä todellisesta elämästä! Kaikki saadaan ilmaiseksi valmiina eikä mitään ponnisteluja vaadita. En kyllä käsitä miten nämä avuttomat ihmiset pystyvät kantamaan aikuisen vastuut!

     onhan meillä jänteviäkin päättäjiä :; nämä nyky-Persuhallitus taki yli kymmenen leikkausta eri menoihin , joilla leikattiin kaikkien pienituloisimpien eläkkeitä , samalla rahalla ostettiin etelä- Koreasta ikivanhoja ruosteisia tykkejä ,
     Samaten , nuoret pidetään työttömänä, j 9 euron päiväpalkalla , jossain Turhapuropajassa , samaan aikaan Persuministeri puhuu työvoiman tuomisesta Filippiineiltä ,
     Kummastelen uuresti , - mitähän nuorten pitäisi tehdä , irjoittajan mukaan ,? Pitäisikö taas panna torrakot olalle ja marssia ItäKarjalaan ??Nuoret ovat keskimäärin sivistyneempiä kuin aikuisemmat .


   • vastaan 15.3.2019 11:29

    "Asiainjärjestelmällä tarkoitetaan maailmallista hallintoa ja tämänpuoleisessa tapahtuvia, Jumalan Valtakunnalle vastakkaisia heikkouden ja pahuuden alaisia rakenteita. Näitä ovat mm. poliittiset valtarakenteet tai pankki- ja rahoitusjärjestelmät taloudessa. Nämä kaikki yhdessä muodostavat maallisen "asiainjärjestelmän"
    -Siinä tuli jo asiainjärjestelmästä maallinen asiainjärjestelmä. Vartiotornista en sellaista muistakaan.
    Nimim. vertaillenkin kirjoitti yllä lisäksi:

    "heikkouden ja pahuuden alaisia rakenteita"
    -hyvyyden ja vahvuuden alaiset, heikkouden ja pahuuden yläpuoliset rakeneet eivät siis kuulu.
    " poliittiset valtarakenteet tai pankki- ja rahoitusjärjestelmät "
    -mm. uskonnolliset ja ammattiyhdistykselliset rakenteet, tukku- ja vähittäiskauppa siis eivät kuulu.

    Ja että pankkeja vartiotorniuskonto käyttää kuin asiattomuusjärjestelmättömyyttäkin.

    "Miksi tämä on sinulle niin arvoituksellinen käsite, tämä "asiainjärjestelmä", "
    -meikäläinen huomaa että todistajan on se parhaiten päin selitettävä, mutta ei siitä muuta ymmärrystä todistajaselityksenä tunne saavankaan.

    Kristityllä ei toki moista ihmettelyä olekaan osanaan.

    Raamatussahan taas sanotaan, että kun aika on otollinen, vartiotorniseura, vääränä profeettana laitetaan tulimeereen (ilm. 20:10, 5 Moos. 18:20-22). Ja sitten vartiotornikaupustelijat, seuraajina.

    Ilmestyskirjan peto ja väärä profeetta tulevat olemaan ensimmäiset, jotka
    heitetään "gehennaan", tuliseen järveen (Ilm 19:20), sitten perkele (Ilm 20:10), ja vasta
    sen jälkeen heidän seuraajansa (Ilm 20:14, 15).

    • vastaan 15.3.2019 11:29

     "Asiainjärjestelmällä tarkoitetaan maailmallista hallintoa ja tämänpuoleisessa tapahtuvia, Jumalan Valtakunnalle vastakkaisia heikkouden ja pahuuden alaisia rakenteita"

     Miksi sille on annettu mitäänsanomaton nimi ?

     Nimen jälkiosa, "järjestelmä" on asia, kuten on alkuosa "asiain"

     Asioita taas ovat myös nimimerkin ajatukset ja epäilyksetkin, onko sinulla muuten aihetta sellaisiin ?


    • " Ilmwstyskirjan Peto..."
     Tuota se on kun kaveeraa päivät ja yöt Ilmestyskirjan Pedon kanssa ...
     täytyykö sitä ulkoiluttaa ,
     -Ja onko se isokin ?


    • Niin, edellä ovat kaikki asiat tosiaan asioita, kuin lahkon asiainjärjestelmästä, mutta mitkä siinä ovat järjestelmää ?
     Vaatiiko se vanhimmaksi käymisen kurssin, että sen kysyvälle totistajalaparalle selittää ?


   • On siunattua, että suomalainen lainsäädäntö oikoo pahimpia epäkohtia. Mielestäni uskonnonvapauden perkaaminen on seuraavaksi siivottava tunkio. Ulkomaisten uskontofirmojen rahankeruun ja mielivallan käytön on loputtava Suomessa. Meillä on suomalainen Kirkko, joka mahdollistaa meille uskonnon harjoittamisen. Erivapaudet on purettava pikaisesti. Armeija on yksi parhaista tukipylväistä nuoren kasvussa vastuulliseksi kansalaiseksi. Se tarjoaa sekä kyvyt että halun hoitaa yhteistä maatamme. Vieraat uskonlahkot eivät kannusta yhteistyöhön maamme parhaaksi.

    • Uskonnon asema ei saa oikeuttaa ihmisoikeusrikkomuksiin eikä uskonnon suojissa saa harjoittaa rikollista toimintaa. Silti mokomia "totuuden" omistajia suojellaan - onko amerikkalaisilla lahkoilla mitään perusteita toiminnalleen Suomessa? Mitä amerikkalaislahkoissa syötetään lapsille? Kirkon pitäisi todellakin riittää. Nuorilla ei saa olla esteitä hakeutua armeijaan tai korkeakoulutukseen. Akateeminen elämänura jää haaveeksi amerikoissa, Suomessa nuori saa ilmaisen koulutuksen sekä taloudellista tukea usean vuoden ajan! Koulutus ja oppiarvo on tärkein tavoite nuorelle ihmiselle. Uskonlahkojen tarinat eivät ole kantaneet - esim. jehovissa on pitkin 1900-lukua uskoteltu, ettei nuori EHDI hankkia itselleen koulutusta tai elämänuraa, kun maailmanloppu painaa päälle! Kyllä Vartiotorni tietää!


    • akateemisenaeläkkeelle kirjoitti:

     Uskonnon asema ei saa oikeuttaa ihmisoikeusrikkomuksiin eikä uskonnon suojissa saa harjoittaa rikollista toimintaa. Silti mokomia "totuuden" omistajia suojellaan - onko amerikkalaisilla lahkoilla mitään perusteita toiminnalleen Suomessa? Mitä amerikkalaislahkoissa syötetään lapsille? Kirkon pitäisi todellakin riittää. Nuorilla ei saa olla esteitä hakeutua armeijaan tai korkeakoulutukseen. Akateeminen elämänura jää haaveeksi amerikoissa, Suomessa nuori saa ilmaisen koulutuksen sekä taloudellista tukea usean vuoden ajan! Koulutus ja oppiarvo on tärkein tavoite nuorelle ihmiselle. Uskonlahkojen tarinat eivät ole kantaneet - esim. jehovissa on pitkin 1900-lukua uskoteltu, ettei nuori EHDI hankkia itselleen koulutusta tai elämänuraa, kun maailmanloppu painaa päälle! Kyllä Vartiotorni tietää!

     Miksi solvaat viattomia uskollisia todistajia? Tunnetko Raamatun opetukset niin hyvin, että katsot oikeudeksesi "neuvoa" Raamatun totuuteen TODELLA perehtyneitä Jumalan kansalaisia? Raamattu on aina yhtä ajankohtainen ennustuksissaan ja erehtymättömällä viisaudellaan ennustaa lopun aikojen ihmisten pöyhkeyden Jumalaa pelkääviä kohtaan. Uskollisilla, hyvin mukana olevilla ei ole mitään pelättävää, kertoohan Raamattu suojelevan omaa kansaansa lopun ajan taistelussa. Käykää vain koulujanne, mitä merkitsee tohtorintutkinnot kaikkivaltiaan viisauden edessä?


    • Jumalanomat kirjoitti:

     Miksi solvaat viattomia uskollisia todistajia? Tunnetko Raamatun opetukset niin hyvin, että katsot oikeudeksesi "neuvoa" Raamatun totuuteen TODELLA perehtyneitä Jumalan kansalaisia? Raamattu on aina yhtä ajankohtainen ennustuksissaan ja erehtymättömällä viisaudellaan ennustaa lopun aikojen ihmisten pöyhkeyden Jumalaa pelkääviä kohtaan. Uskollisilla, hyvin mukana olevilla ei ole mitään pelättävää, kertoohan Raamattu suojelevan omaa kansaansa lopun ajan taistelussa. Käykää vain koulujanne, mitä merkitsee tohtorintutkinnot kaikkivaltiaan viisauden edessä?

     Jumala antoi luomistyössään ihmiselle, omalle kuvalleen, järjen kehittämisen lahjan ja tiedon sekä tietoisuuden syventämisen lahjan. Näissä lahjoissa ihminen armossa päässyt eteenpäin, perustanut akatemioita, kehittänyt tiedonvälityksen sekä luonut tutkimuskulttuurin, jonka varassa ihminen on päässyt tutustumaan Jumalan ihmeisiin myös maan ulkopuolella, esim. kuussa. Mikäli Adam olisi saanut akateemisen koulutuksen, hän ei olisi hairahtunut naisen ehdotteluihin. Tiedon puute on äärimmäisen vakava tila 2020-luvun ihmiselle. Hänen on kouluttauduttava ja ymmärrettävä lukemaansa sekä osattava arvioida esim. lukuisien väärien opetusten vaarat ja suojauduttava niiden viettelyksiltä. Nämä amerikkalaislahkot ovat kuin Eva Adamille, vetämässä tyhmää kadotukseen kaikesta Jumalan viisaudesta. 2020-luvun uskovan on ymmärrettävä osansa. Siihen kuuluu ehdottomasti myös akateeminen koulutus. Tyhmällä päällä ei mennä taivaaseen.


    • Jumalanomat kirjoitti:

     Miksi solvaat viattomia uskollisia todistajia? Tunnetko Raamatun opetukset niin hyvin, että katsot oikeudeksesi "neuvoa" Raamatun totuuteen TODELLA perehtyneitä Jumalan kansalaisia? Raamattu on aina yhtä ajankohtainen ennustuksissaan ja erehtymättömällä viisaudellaan ennustaa lopun aikojen ihmisten pöyhkeyden Jumalaa pelkääviä kohtaan. Uskollisilla, hyvin mukana olevilla ei ole mitään pelättävää, kertoohan Raamattu suojelevan omaa kansaansa lopun ajan taistelussa. Käykää vain koulujanne, mitä merkitsee tohtorintutkinnot kaikkivaltiaan viisauden edessä?

     Jehovan todistajat ovat tietämättömiä fundamentalisteja, joilla ei ole mitään ymmärrystä Raamatun tekstin historiallisesta taustasta.


    • pojastapolvi kirjoitti:

     Jumala antoi luomistyössään ihmiselle, omalle kuvalleen, järjen kehittämisen lahjan ja tiedon sekä tietoisuuden syventämisen lahjan. Näissä lahjoissa ihminen armossa päässyt eteenpäin, perustanut akatemioita, kehittänyt tiedonvälityksen sekä luonut tutkimuskulttuurin, jonka varassa ihminen on päässyt tutustumaan Jumalan ihmeisiin myös maan ulkopuolella, esim. kuussa. Mikäli Adam olisi saanut akateemisen koulutuksen, hän ei olisi hairahtunut naisen ehdotteluihin. Tiedon puute on äärimmäisen vakava tila 2020-luvun ihmiselle. Hänen on kouluttauduttava ja ymmärrettävä lukemaansa sekä osattava arvioida esim. lukuisien väärien opetusten vaarat ja suojauduttava niiden viettelyksiltä. Nämä amerikkalaislahkot ovat kuin Eva Adamille, vetämässä tyhmää kadotukseen kaikesta Jumalan viisaudesta. 2020-luvun uskovan on ymmärrettävä osansa. Siihen kuuluu ehdottomasti myös akateeminen koulutus. Tyhmällä päällä ei mennä taivaaseen.

     Totta totisesti! Nuorena koulutuksen merkitys on ymmärrettävä - nuori voi ajatella, ettei hän tarvitse koulutusta, kun on nuori ja viehkeä, mutta varsinkin naisilla tämä aika kestää vain muutaman vuoden. 16-vuotiaana on tehtävä tärkeät päätökset: asennetta on ruuvattava akateemisten opintojen suuntaan. Palkkaa maksetaan vain päteville tulevaisuudessa. Muut ovat harrastelijoita. Teologia on myös tiedettä. Sen opettamiseen on kirkon paimen joutunut opiskelemaan viisi-kuusi vuotta yliopistossa. Amerikkalaislahkot opettavatkin ainoaa oikeaa, johon ei pätevyyksiä kysellä. Vartiotornin luku riittää. Nuoret: ottakaa tulevaisuus haltuun! Opiskelkaa ja nauttikaa opiskeluajastanne yhdessä toisten nuorten kanssa! Teistä kasvaa kriittinen, kansainvälinen uusi sukupolvi!


    • tyhmätputoaa kirjoitti:

     Totta totisesti! Nuorena koulutuksen merkitys on ymmärrettävä - nuori voi ajatella, ettei hän tarvitse koulutusta, kun on nuori ja viehkeä, mutta varsinkin naisilla tämä aika kestää vain muutaman vuoden. 16-vuotiaana on tehtävä tärkeät päätökset: asennetta on ruuvattava akateemisten opintojen suuntaan. Palkkaa maksetaan vain päteville tulevaisuudessa. Muut ovat harrastelijoita. Teologia on myös tiedettä. Sen opettamiseen on kirkon paimen joutunut opiskelemaan viisi-kuusi vuotta yliopistossa. Amerikkalaislahkot opettavatkin ainoaa oikeaa, johon ei pätevyyksiä kysellä. Vartiotornin luku riittää. Nuoret: ottakaa tulevaisuus haltuun! Opiskelkaa ja nauttikaa opiskeluajastanne yhdessä toisten nuorten kanssa! Teistä kasvaa kriittinen, kansainvälinen uusi sukupolvi!

     Teologia on myös tiedettä.

     - Pseudotiedettä tieteen kaavussa. Tieteellisyys karisee siinä, että tutkittavia taruja pidetään tosina!


    • jatyhmätuskoo kirjoitti:

     Teologia on myös tiedettä.

     - Pseudotiedettä tieteen kaavussa. Tieteellisyys karisee siinä, että tutkittavia taruja pidetään tosina!

     Hengellisyys on ollut ihmiskunnan tärkeimpiä kehityksen moottoreita. Kirkko on huolehtinut niin lukutaidosta kuin väestökirjanpidosta. Yliopistot ovat alun alkaen olleet teologisia yliopistoja - pappien ja muiden akateeemisten teologisen koulutuksen saaneita on arvostettu korkeimmille yhteiskunnallisille paikoille - ja arvostetaan edelleen. Mistään pseudo(vale)tieteestä ei siis ole missään tapauksessa kysymys. Kommarien jälkeläisten pää on vain niin sekaisin edelleen, etteivät näe jumaluusopin suurta merkitystä koko olemassaolollemme. Mikään tiede ei ole mitään ilman Suurta Luojamme Jeesusta Kristusta!


    • lahko perustuu auktoriteettijohtoon, johto on aina oikeassa.
     Suurin synti vartiotorniuskonnossa onkin vartiotornin epäily, ajattelurikos.

     Vartiotorniseuran johto sanoo olevansa jehovan kanava.

     Maallisilta kuitenkin tuntuvat sen temput, esim. oppinut Barclayn lausunnon "UM on Raamattuna ajatellen törkeä väärennös" väärentäminen edelleen muotoon että Barclay muka kehuisi käännöstä.

     Jotenkin olisi mahdotonta kuvitella semmoista Jeesuksesta.
     Toki voi kuka hyvänsä sanoa itsensä tosiaankin jehovakanavaksi. Ei sen puolesta.


    • mistätulet kirjoitti:

     Hengellisyys on ollut ihmiskunnan tärkeimpiä kehityksen moottoreita. Kirkko on huolehtinut niin lukutaidosta kuin väestökirjanpidosta. Yliopistot ovat alun alkaen olleet teologisia yliopistoja - pappien ja muiden akateeemisten teologisen koulutuksen saaneita on arvostettu korkeimmille yhteiskunnallisille paikoille - ja arvostetaan edelleen. Mistään pseudo(vale)tieteestä ei siis ole missään tapauksessa kysymys. Kommarien jälkeläisten pää on vain niin sekaisin edelleen, etteivät näe jumaluusopin suurta merkitystä koko olemassaolollemme. Mikään tiede ei ole mitään ilman Suurta Luojamme Jeesusta Kristusta!

     Hengellisyys on ollut ihmiskunnan tärkeimpiä kehityksen moottoreita.

     - Aivan, ihmisen kyky uskoa kuvitelmiin, asioihin joita ei ole oikeasti olemassa, oli keskeinen virstanpylväs ihmisen matkalla nykymaailmaan. Tästä huolimatta tulisi pitää jalat maassa ja ymmärtää ero kuvitelman ja todellisuuden välillä. Aikoinaan uskontoja tarvittiin heimoja koossa pitävinä voimina. Nyt niistä on pelkästään kehityksen jarruksi ja riidankylvöön ihmisryhmien välillä. On käsittämätöntä, että yhteiskunnan varoja käytetään vieläkin satujen selittelyyn pahain päin.

     https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/sapiens-ihmisen-lyhyt-historia/


    • jatyhmätuskoo kirjoitti:

     Hengellisyys on ollut ihmiskunnan tärkeimpiä kehityksen moottoreita.

     - Aivan, ihmisen kyky uskoa kuvitelmiin, asioihin joita ei ole oikeasti olemassa, oli keskeinen virstanpylväs ihmisen matkalla nykymaailmaan. Tästä huolimatta tulisi pitää jalat maassa ja ymmärtää ero kuvitelman ja todellisuuden välillä. Aikoinaan uskontoja tarvittiin heimoja koossa pitävinä voimina. Nyt niistä on pelkästään kehityksen jarruksi ja riidankylvöön ihmisryhmien välillä. On käsittämätöntä, että yhteiskunnan varoja käytetään vieläkin satujen selittelyyn pahain päin.

     https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/sapiens-ihmisen-lyhyt-historia/

     Hengellisyys on nousussa meillä ja maailmalla - vaikka meitä kristittyjäkin on jo 2,4 miljardia - eli enemmän kuin koskaan - ja paljon enemmän kuin KOKO ihmiskunta oli 1940-luvulla! Kristillisyys on ollut hyvinvoinnin ja voimakkaan kasvun moottori kaikilla elämän alueilla - eikä vähiten juuri tieteissä. Kommarivaltioiden kohtalo on varoittava esimerkki siitä, miten ihmiskunnalle kävisi ilman kristinuskoa! Sellainen loppuisi alkuunsa niin kuin kommunistit itse itsensä lopettivat. En tiedä mitä satuja olet kuunnellut, mutta Raamatun totuus kantaa sinuakin pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa. Saamme kiittää Jumalaa ja Raamattua sekä Kirkkoa paratiisioloistamme. Edes kuningas Salomo tuskin osasi kuvitella siitä yltäkylläisyydestä, missä sinäkin synnyit puhumatta missä olet saanut elää tai missä tulet maallisen vaelluksesi päättämään. Kiittäkäämme Jumalaa hyvyydestä!


    • jatyhmätuskoo kirjoitti:

     Teologia on myös tiedettä.

     - Pseudotiedettä tieteen kaavussa. Tieteellisyys karisee siinä, että tutkittavia taruja pidetään tosina!

     Teologia tieteellisessä muodossaan ei oleta kertomuksia todeksi, eikä ota kantaa oppikysymyksiin, vaan ainoastaan tutkii niitä.

     Eri asia on sitten kirkon piirissä tehtävä työ, joka on kirkon tunnustuksen mukaista.


    • Teologiaa torjumaan on todistajia ohjattu sanomaan, ettei Opetuslapsetkaan tarvinneet mitään teologeja.
     Mutta teologimmehan tutkivatkin näiden opetuslasten sanoja.

     Ja esim. Paavali ei käyttänyt nimeä "Jehova", vaan puhui Jumalasta.
     Kun lahko puhuu Jehovasta Jumalan erisnimenä, se on harhassa monellakin tavalla.
     Sana Jehova ei ole nimi alkuaankaan, vaan yhden sanan konsonantit, toisen sanan vokaalit yhdistettynä.
     Raamattu ei puhu Jumalan erisnimestä. Puhuu kyllä, että on vain yksi Jumala.

     Raamattu käyttää montaa nimeä Jumalasta, on Herra, Sebaot ym. Jos sanoo yhtä nimä muita paremmaksi, merkitsee se samalla muiden nimien huonompana pitämisenä, ja niin ei Raamattu sano, ja on se järjenvastaistakin.


    • missäpidätsilmiäsi kirjoitti:

     Hengellisyys on nousussa meillä ja maailmalla - vaikka meitä kristittyjäkin on jo 2,4 miljardia - eli enemmän kuin koskaan - ja paljon enemmän kuin KOKO ihmiskunta oli 1940-luvulla! Kristillisyys on ollut hyvinvoinnin ja voimakkaan kasvun moottori kaikilla elämän alueilla - eikä vähiten juuri tieteissä. Kommarivaltioiden kohtalo on varoittava esimerkki siitä, miten ihmiskunnalle kävisi ilman kristinuskoa! Sellainen loppuisi alkuunsa niin kuin kommunistit itse itsensä lopettivat. En tiedä mitä satuja olet kuunnellut, mutta Raamatun totuus kantaa sinuakin pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa. Saamme kiittää Jumalaa ja Raamattua sekä Kirkkoa paratiisioloistamme. Edes kuningas Salomo tuskin osasi kuvitella siitä yltäkylläisyydestä, missä sinäkin synnyit puhumatta missä olet saanut elää tai missä tulet maallisen vaelluksesi päättämään. Kiittäkäämme Jumalaa hyvyydestä!

     meitä kristittyjäkin on jo 2,4 miljardia

     - Kristittyjen määrä on lähes täysin syntyvyydestä riippuvainen. Osuus maailman väestöstä pienenee. Ylivoimaiselle enemmistölle uskonto ei ole edes oma valinta. Ensin väestö on pakkokäännytetty, sen jälkeen kirkkoon kuuluminen oli pakko. Enää ei ole pakkoa, mutta näin on aina tehty, eikä sitä sen paremmin mietitä. Ei ole uskonnonvapaus niin vanha asia meilläkään, vapaassa pohjolassa.

     Kristillisyys on ollut hyvinvoinnin ja voimakkaan kasvun moottori kaikilla elämän alueilla - eikä vähiten juuri tieteissä.

     - Mitä tieteitä kirkko on edistänyt! Kuvitteletko, että pakolla kirkkoon kuuluneen, kirkon opeilla kyllästetyn tutkijan kirkon oppeja horjuttaneet saavutukset olivat kirkon ansiota? Aikoinaanhan kirkon pronssikautisesta maailmankuvasta poikkeavat käsitykset saattoivat tietää esittäjälleen vaikeuksia, jopa hengenlähtöä.

     Kommarivaltioiden kohtalo on varoittava esimerkki siitä, miten ihmiskunnalle kävisi ilman kristinuskoa!

     -Kommunismi kuoli omaan mahdottomuuteensa, ei suinkaan kristinuskon puutteeseen. Venäjällä valtaosa väestöstä ilmoittautuu uskonnolliseksi. Nykyhallinto vejeilee ortodoksikirkon kanssa ja valtionpäämieskin on harras kristitty. Viro taas on yksi maailman vähiten uskonnollisista valtioista, mutta sanoisin sillä menevän niukoista resursseistaan huolimatta paremmin.

     Raamatun totuus kantaa sinuakin pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa.

     - Huomattava osa raamatun sisällöstä on naapurikansoilta lainattuja taruja, joita ei kukaan pysty sovittamaan todellisuuden kanssa yksiin. Jeesuksenkin lainaamat profeetat osoittavat itsensä vääriksi pfofeetoiksi. Miten määrittelet "Raamatun totuuden" - mitä jää jäljelle, jos siitä riisutaan kaikki ristiriitaisuudet ja mikä ei sovi yksiin todellisuuden kanssa? Sanoisin, että jää niin vähän, että "Raamatun totuutta" voi pitää lähes kuriositeettina. Hyvä romaani kantaa pidemmälle. Pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa uskonnon merkitys onkin nykyään suhteellisen vähäinen. En haluaisi palata 1600-luvulle, aikaan jolloin "Raamatun totuus" oli lainsäädännön perusta.


    • jatyhmätuskoo kirjoitti:

     meitä kristittyjäkin on jo 2,4 miljardia

     - Kristittyjen määrä on lähes täysin syntyvyydestä riippuvainen. Osuus maailman väestöstä pienenee. Ylivoimaiselle enemmistölle uskonto ei ole edes oma valinta. Ensin väestö on pakkokäännytetty, sen jälkeen kirkkoon kuuluminen oli pakko. Enää ei ole pakkoa, mutta näin on aina tehty, eikä sitä sen paremmin mietitä. Ei ole uskonnonvapaus niin vanha asia meilläkään, vapaassa pohjolassa.

     Kristillisyys on ollut hyvinvoinnin ja voimakkaan kasvun moottori kaikilla elämän alueilla - eikä vähiten juuri tieteissä.

     - Mitä tieteitä kirkko on edistänyt! Kuvitteletko, että pakolla kirkkoon kuuluneen, kirkon opeilla kyllästetyn tutkijan kirkon oppeja horjuttaneet saavutukset olivat kirkon ansiota? Aikoinaanhan kirkon pronssikautisesta maailmankuvasta poikkeavat käsitykset saattoivat tietää esittäjälleen vaikeuksia, jopa hengenlähtöä.

     Kommarivaltioiden kohtalo on varoittava esimerkki siitä, miten ihmiskunnalle kävisi ilman kristinuskoa!

     -Kommunismi kuoli omaan mahdottomuuteensa, ei suinkaan kristinuskon puutteeseen. Venäjällä valtaosa väestöstä ilmoittautuu uskonnolliseksi. Nykyhallinto vejeilee ortodoksikirkon kanssa ja valtionpäämieskin on harras kristitty. Viro taas on yksi maailman vähiten uskonnollisista valtioista, mutta sanoisin sillä menevän niukoista resursseistaan huolimatta paremmin.

     Raamatun totuus kantaa sinuakin pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa.

     - Huomattava osa raamatun sisällöstä on naapurikansoilta lainattuja taruja, joita ei kukaan pysty sovittamaan todellisuuden kanssa yksiin. Jeesuksenkin lainaamat profeetat osoittavat itsensä vääriksi pfofeetoiksi. Miten määrittelet "Raamatun totuuden" - mitä jää jäljelle, jos siitä riisutaan kaikki ristiriitaisuudet ja mikä ei sovi yksiin todellisuuden kanssa? Sanoisin, että jää niin vähän, että "Raamatun totuutta" voi pitää lähes kuriositeettina. Hyvä romaani kantaa pidemmälle. Pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa uskonnon merkitys onkin nykyään suhteellisen vähäinen. En haluaisi palata 1600-luvulle, aikaan jolloin "Raamatun totuus" oli lainsäädännön perusta.

     Kysymys on asenteesta. Raamatun kunnioittaminen on ollut suomalaisten syvimpiä vakaumuksia vuosisadat - koko elämä on perustunut Raamatun Totuuteen ja Kirkon Jumalaan. Nykynuoriso ei ymmärrä elämästä yhtään mitään - kaikki on pelkkää viihdettä ja youtubea. Perunaa ei osata viljellä eikä edes kuoria! Nykymeno on jumalattomien aikaansaannosta. Viisastelevat vapaamieliset, kaiken ilmaiseksi yhteiskunnalta saaneet eivät ansaitse niitä siunauksia, mitä edelliset sukupolvet ovat kovalla työllä ja uskolla Raamatun Jumalaan heille järjestäneet. On varmaa, että Suomi on pian jonkin Googlen omistama pelisiirtokunta. Siihen Kirkon opetusten hylkääminen on johtanut.


    • tieteenpuolesta kirjoitti:

     Kysymys on asenteesta. Raamatun kunnioittaminen on ollut suomalaisten syvimpiä vakaumuksia vuosisadat - koko elämä on perustunut Raamatun Totuuteen ja Kirkon Jumalaan. Nykynuoriso ei ymmärrä elämästä yhtään mitään - kaikki on pelkkää viihdettä ja youtubea. Perunaa ei osata viljellä eikä edes kuoria! Nykymeno on jumalattomien aikaansaannosta. Viisastelevat vapaamieliset, kaiken ilmaiseksi yhteiskunnalta saaneet eivät ansaitse niitä siunauksia, mitä edelliset sukupolvet ovat kovalla työllä ja uskolla Raamatun Jumalaan heille järjestäneet. On varmaa, että Suomi on pian jonkin Googlen omistama pelisiirtokunta. Siihen Kirkon opetusten hylkääminen on johtanut.

     Eikä Kekkonenkaan ole enää presidenttinä!


   • Jumalanomat 24.3.2019 14:00

    " Tunnetko Raamatun opetukset niin hyvin, että katsot oikeudeksesi "neuvoa" Raamatun totuuteen TODELLA perehtyneitä Jumalan kansalaisia? "

    -Itse asiassa lahko käyttää väärennettyä Raamattua.
    Pasi Turunen on kirjaansa Vartiotorni, valtakunta uudessa valossa (löytyy kirjastoista) koonnut kymmenisen asiantuntijalausunoa väärentämisestä. Muuten, myös oppinut Barclayn lausunnon että kyseessä on törkeä väärennös. Tämän on vielä vartiotorni väärentänyt muotoon että Barclay muka kehuisi raamattuväärennöstä.

    " pöyhkeyden Jumalaa pelkääviä kohtaan "
    Vartiotorni on povannut maailmanloppua eri vuosille, esim. v:lle 1975, esim. Herätkää n:o 23 vuodelta 1968: "Esittelemme ylitsepursuavat todisteemme maailmanlopusta vuodelle 1975"

    (ja valtakuntamme palvelus -lehti kesäkuu 1974: On hyvä ajatus myydä asuntonsa ja antaa rahat vartiotorniuskonnolle, koska se on povannut maailmanlopun niin pikaisesti tulevaksi)

   • Nuorena omaksuttu vastuullinen asenne elämään ei synny odottamalla pikaisia maailmanloppuja. Se on nähty. jehovissa maailmanloppua on manattu ainakin 140 vuotta ja kerätty rahat pois siihen uskovilta. Tietenkin kysymys: miksi maailmanloppu ei tullutkaan, vaikka luvattiin ja talokin myyntiin ja työstä irtisanouduttiin, lahkojohto syyttää riviporukkaa liiasta innokkuudesta ja julkaisee esim. 1975 maailmanlopun pieleenmenosta konventtivideoita, joissa syytetään rivijulistajia ennenaikaisista odotuksista. Johtohan on kertonut ihan tarkasti milloin maailmanloppu tulee. Tästä aiheesta lahko ei pääse yli eikä ympäri, Vartiotorni on väärä profeetta.

    Nuorten manipulointi eristetyssä yhteisössä on helppoa. Siksi varoitan teitä, suomalaiset nuoret: Älkää uskoko ameriikkalaislahkojen valheita! Kouluttautukaa korkeimmalle mahdolliselle tasolle! Todistajista tohtoriksi! Meillä on ilmainen korkeakoulutus sekä yhteiskunnan täysi tuki jokaiselle korkeakouluopiskelijalle. Armeija on yhtä tärkeä. Tutustukaa ikäisiinne uskoviin nuoriin esim. Saalemissa tai Kirkossa. Nuorten illoissa. Vanhat miehet amerikassa eivät tunne teitä.

    • " Armeija on yhtä tärkeä "...-" nuorten manipulointi on joukossa helppoa , " Non niin , jos koulukiusaaminen ja muu sadismi on hyväksi , niin silloin armeija on paikallaan ;
     Jos Sotamies on sodassa , niin käskyjen täsmällinen kuuleminen on tärkeää , Jos siis sodassa sotamiehen eteen tupsahtaa pensaasta Marsalkka ja sanoo , että sotamies , kiinnittäkää pistin ja vallatkaa tuo Oravanpesä ;,
     Niin silloin sotamies on jo oksalla tappelemassa oravan kanssa , kumpi tunkee ensin siihen pesään ,
     Niin toimii Sotamies ; .-


    • Sinulla on koulukiusaamiskokemusta, kummalta puolen, pakotitko heikompasi pussaamaan vartiotorniasi ?

     Niinhän siviilityösskäin, jos on monta henkilöä työpaikalla, on organisoitu esimies joka johtaa työtä käskyillään: Tuota kuusta et kaada, siinä on oravanpesä.

     Asevelvollisuuden poistaminen olisi kansainvälinen hanke. Kansallisella tasolla tulisi äänestää tahtovat ja sopivat kansanedustajat ensiksi. Miten sinä todistajana ?
     Sitten hanke onkin alulla. YK on perustettu toimimaan kansainvälisen rauhan puolesta.
     Älä ole uskonnossa, mikä vastustaa tätä.
     Vartiotorniuskonto on kirjoitellut, että YK suunnittelee vartiotorniuskovaisten tappamista. Näin v. 1987. Ymmärrät, että YK:ssa toimivat diplomaatit eivät ole sellaista aloitetta tehneet. Eikö ole syytä jättää sellainen uskonto jokaisen.


    • piupaupaukkaa kirjoitti:

     " Armeija on yhtä tärkeä "...-" nuorten manipulointi on joukossa helppoa , " Non niin , jos koulukiusaaminen ja muu sadismi on hyväksi , niin silloin armeija on paikallaan ;
     Jos Sotamies on sodassa , niin käskyjen täsmällinen kuuleminen on tärkeää , Jos siis sodassa sotamiehen eteen tupsahtaa pensaasta Marsalkka ja sanoo , että sotamies , kiinnittäkää pistin ja vallatkaa tuo Oravanpesä ;,
     Niin silloin sotamies on jo oksalla tappelemassa oravan kanssa , kumpi tunkee ensin siihen pesään ,
     Niin toimii Sotamies ; .-

     Sotamiehen pitää aina pitää päänsä kylmänä , , vaikka tuo Orava tanssisi sillä pistimellä rockkia , ja vetelisi sormillaan suupielistä kieltään näyttäen ,
     Siinä voi kohdata epäoikeudenmukaisuutta ja koulukiusaamista , jos Marsalkka päättääkin palkita Oravan urhoollisuudesta vaikka nimittämällä Kurren kornetiksi , ( ..lakkautetun Ratsuväen vänrikki , )- ja Marsalkka- olutpullon korkki Oravan rintapielessä raapii varmasti Sotamielen luontoa , ...


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    336
    7971
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    114
    2872
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    80
    1512
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    996