Windows 10 Home lähettää kiintolevyn salausavaimen Microsoftille

kuraakovain

Windows 10:n kuluttajaversio lataa kiintolevyn salausavaimen Microsoftin palvelimille. Käyttäjien yksityisyyttä verkossa edistävä EFF on käynnistänyt ”Fix it already” -nimellä tunnetun kampanjan, joka on suunnattu Microsoftin lisäksi myös muita toimijoita kohtaan.
@
EFF kiinnittää huomiota siihen, että Windows 10 Home -versioiden käyttäjiä kohdellaan eri tavalla kuin yritysversioiden käyttäjiä, sillä Microsoft lataa kiintolevyn salausavaimen turvaan omaan pilveensä.

”Windows 10 Home -versio sisältää sisäänrakennetun salausratkaisun, mutta vain joillekin käyttäjille. ”Device Encryption” -nimellä tunnettu ominaisuus toimii vain tietyillä laitteilla ja vain siinä tapauksessa, että käyttäjä kirjautuu koneelleen Microsoft-tiliä käyttäen. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjän on luotettava salausavaimensa Microsoftin haltuun. Kyseessä on erittäin huono käytäntö. Käyttäjällä ei koskaan tulisi olla tarvetta antaa salausavaintaan kolmannelle osapuolelle”, EFF kritisoi.

Kritisoidussa ratkaisussa Home-version käyttäjät voivat palauttaa tietonsa lataamalla salauksen purkavan avaimen Microsoftilta, mikäli he unohtavat salasanansa.

90

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lössösössö

      Mutta totuus voi olla että kaikkia kohdellaan kuin Home käyttäjiä, testeissä kun vaikutaa että telemetrian esto asetuksista ei ehkä aina lopetakkaan sitä.

      • Rajatonvakoilu

        Vakoilulla ei windowsissa ole rajoja


      • Urpolog-Orgut
        Rajatonvakoilu kirjoitti:

        Vakoilulla ei windowsissa ole rajoja

        Törkee vakoilu


      • ranttukanttu

        aivan törkee vakoilu


      • Uusisäännös
        Rajatonvakoilu kirjoitti:

        Vakoilulla ei windowsissa ole rajoja

        en Eu kieltää moisen vakoilun!


    • Winkura

      Sellasta se microsoft touhu on.

      • MS-on-vakooja

        En tykkää vakoilusta!


      • Masokistejaväjän
        MS-on-vakooja kirjoitti:

        En tykkää vakoilusta!

        Kuka tykkäisi?


      • aivantörkeetä

        Törkeetä vakoilua!


      • Duubaaa

        Microsoftin röyhkeydellä ei ole rajaa!
        Lopettakaa Microsft tuotteiden käyttö


      • röyhkeems
        Duubaaa kirjoitti:

        Microsoftin röyhkeydellä ei ole rajaa!
        Lopettakaa Microsft tuotteiden käyttö

        Totta


      • pahapaha

        vakolu on paha juttu


      • RungeTrolli

        Aivan liian usein Microsoftin Windows 10:lle julkaisema päivitys aiheuttaa epätoivottuja sivuvaikutuksia, jotka pahimmillaan johtavat tietokoneen uudelleenkäynnistyssilmukkaan.

        Microsoft on luvannut parantaa päivitysten laatua ja Windows 10:n turvamekanismeja. Lupausten toteuttamisesta saadaan esimakua jo maaliskuun päivitystiistain yhteydessä, kun Windows 10 osaa poistaa ongelmia aiheuttavan päivityksen automaattisesti.

        Näin voidaan välttää se, että samaa ongelmapäivitystä tarjotaan heti uudelleen Windows Updaten kautta samoin seurauksin.


      • Heehhehhehhheee
        RungeTrolli kirjoitti:

        Aivan liian usein Microsoftin Windows 10:lle julkaisema päivitys aiheuttaa epätoivottuja sivuvaikutuksia, jotka pahimmillaan johtavat tietokoneen uudelleenkäynnistyssilmukkaan.

        Microsoft on luvannut parantaa päivitysten laatua ja Windows 10:n turvamekanismeja. Lupausten toteuttamisesta saadaan esimakua jo maaliskuun päivitystiistain yhteydessä, kun Windows 10 osaa poistaa ongelmia aiheuttavan päivityksen automaattisesti.

        Näin voidaan välttää se, että samaa ongelmapäivitystä tarjotaan heti uudelleen Windows Updaten kautta samoin seurauksin.

        vuosia luvannut, mitään parannusta ei tapahtunut, päinvastoin.


      • NSAvaklaaa

        on se vakoilua


      • petermarapersepelle
        pahapaha kirjoitti:

        vakolu on paha juttu

        Poistase vakoilija


      • voipökäle

        Nsa vaklaa windowseja


    • oyår

      Tuohan on kehitystä. Ennen ei HOME versiossa ollut minkäänlaita tukea salaukselle käyttöjärjestelmän puolesta- Täytyy myöntää, että jätin tuon mahdollisuuden käyttämättä, mitä vuonna 2015

      • Anonyymi

        Kuka tykkäisi BSoD tulosta?


    • Testitkertoo

      EFF ei ollut munaa pritisoida Yritys Windowsin vakoilua. Vaihka sekään ei ole nolla, vaan se on tarkemmin kohdennettua todellista yritysvakoilua.

      • Nytlähtikymppi

        Yritysvakoilu win 10


    • Kaisenjotiesitte

      Windows 10 on aivan täydellinen vakoilu!

      • SeOnHaittaohjelma

        Siksi W10 ei voikaan käyttää.


      • Narnian-tarinat

        Hae sinä apua, jos tosiasioihin uskominen on ongelma.


      • ITC-Guru

        JAA FACEBOOKISSA

        TWEET IT






        Useimmat tietotekniikan ylläpitäjät ovat yhtä mieltä siitä, että Windows-asiakkaiden ja erityisesti Windows-palvelimien kuten korjausjärjestelmien riski on jonkin verran vaarallinen. Jos et ole vakuuttunut tästä, tutustu aiempaan artikkeliin, jonka otsikko on Microsoftin korjaukset saavuttanut tuskallisen kippauspisteen? täällä TechGenix-sivustossamme. Tässä artikkelissa. Olen jakanut joitakin tarinoita, jotka osoittivat, että kipu pitää yllä pelkkä määrä Microsoft-korjaustiedostoja on tullut sietämättömäksi monille järjestelmänvalvojille, ja päätin, että jotain on muutettava ja pian. Sitten seuranta-artikkelissanimeltään kuvailin joukon lieventäviä vaiheita, joita me kaikki voimme toteuttaa patch management -käyttäjinä estämään tulevan tuomion. Nämä vaiheet olivat pohjimmiltaan käytännön vinkkejä, kuten viikon odottaminen ennen ohjelmistopäivitysten soveltamista ja useiden luotettavien lähteiden käyttäminen kaikkien tiedossa olevien päivitysten ongelmien tarkistamiseen.
        Vaikka esitetyt vaiheet voivat olla käytännön apua patch management -valvojille, ne eivät käsittele suoraan riskin ydinkysymystä. Tarkoitan sitä, että joka kerta, kun käytät äskettäin julkaistua päivitystä käyttöjärjestelmään tai sovellukseen, jotta voit korjata tietyt tietoturva- tai luotettavuusongelmat ohjelmiston kanssa, vaarana on, että tapahtuu jotain odottamatonta. Kuten rikkoo sovellus, jota yrität korjata. Tai rikkoo alustasi verkko-ominaisuudet. Tai rikkoo työnkulun useiden sovellusten ja palvelujen välillä. Tai rikkoo jonkin vanhan koodin tai käsikirjoituksen, johon yrityksesi luottaa. Tai mahdollisesti jopa päätyi pelättyyn sinisen näytön pysäytysvirheeseen yhdellä tai useammalla patched-järjestelmälläsi.

        Luettelon riskeistä, joita saatat altistua korjaustoiminnalle, on loputon. Ja en sano tätä tyhjäksi, koska me kaikki, kuten admins, ovat saaneet suurta snafusta meille aiemmin, kun jotain meni fubariin, koska jonkin sovelluksen tai käyttöjärjestelmän vapauttama korjaaja on toiminut. Tämä merkitsee tietysti sitä, että koko patch management -prosessin perusta on riskinhallinnan käsite. Mutta kun otetaan huomioon monenlaisia ​​mahdollisia kielteisiä tuloksia, joita saattaa esiintyä joka kerta, kun käytät valmistajan julkaisemaa korjaustiedostoa, ja erityisesti Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmiinsä vapauttamia korjaustiedostoja, jos sovelluksesi ja palvelusi toimivat ja luottavat Windows-asiakas- ja palvelinjärjestelmiin - missä pitäisi aloittaa korjaustoiminnan riskien hallintaan?


    • assddreeer

      Sieltä voi sitten kysyä jos sattuu unohtumaan..

    • eläköön

      https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/microsoft-kohtelee-asiakkaitaan-eri-tavalla-toisten-tietoturva-tuntuu-olevan-tarkeampaa-kuin-toisten-6759965

      Ompa upeeta että avain on tallessa ja MS vastaa siitä. Yritykset osaa huolehtia avaimistaan itsekin. Ja muutoin toista se olisi jos käyttis olisi Ubuntu ja kaikki olisi Kiinankansanarmeijan tiedossa ja Amazonin kaupan hyllyllä. Kuka niistä sitten vastaisi. :D

      EFF on tavallaan tietysti oikealla asialla tukistellessaan firmoja.
      https://www.eff.org/deeplinks/2019/02/announcing-fix-it-already

      • daaddaaa

        Surkeaa on linnu-pojujen elämä. Ei voi käyttää facebook, anroid apple whatsapp, twitter mahdollisuuksia. Vain lankapuhelin ja öpöntö


      • Taasvalheita

        Valehtelita taas Ubuntu ei vakoile eikä ainakaan Kiinaan!


      • syyrakkipappa

        Juu ja Kiinan kansantasavallallan teollisuus ja tietotekniikkaministeriö päivittää Windowsia koko ajan. Sinulaisesi rähmäpullapojat ei sitä vaan huomaa, on siellä sen verran osaamista. Eiväthän he ole mistään vielä kunnolla kiinni jäänee,t vaikka kaikki osaajat tietää missä mennään.


    • otan_ossaa

      Pitää olla tosi tollo, jos käyttää usalaisia järjestelmiä. Sama kuin asentaisi pohjois-korealaisen linuxin...

    • urkkiva-w.i.n.k.u.r.a

      W i n k u r a on kovin u r k k i v a.

    • exBersel

      Yksinkertaistetusti yksinkertaisille:

      - Kiintolevyn kryptaaminen suojaa käyttäjän tietoja, jos joku varastaa tietokoneen.

      - Kiintolevyn kryptaaminen ei suojaa koneeseen kirjautuneen käyttäjän tietoja verkosta käsin tapahtuvalta hyökkäykseltä

      Ellei joku siis luule Microsoftin käyttävän rikollisjengejä varastelemaan ihmisten tietokoneita heidän kodeistaan, autoistaan tai käsistään, siitä ei ole mitään haittaa että MS kopioi kryptausavaimen itselleen.

      • VitunBösilö

        Ai mitä haittaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • windows_naiivi

        Semmoinen "pikkujuttu" joka nyt winufanilta unohtui on, että Microsoftilla saattaa olla tietyissä tilanteissa laillinen velvollisuus luovuttaa salausavain valtiolle. Mutta tokihan winufanien maailmankuvassa valtiot ovat aina hyviä. Samoin winufanien maailmankuvassa ei pilvipalveluissa voi tapahtua mitään tietoturvapoikkeamia.


      • exBersel
        windows_naiivi kirjoitti:

        Semmoinen "pikkujuttu" joka nyt winufanilta unohtui on, että Microsoftilla saattaa olla tietyissä tilanteissa laillinen velvollisuus luovuttaa salausavain valtiolle. Mutta tokihan winufanien maailmankuvassa valtiot ovat aina hyviä. Samoin winufanien maailmankuvassa ei pilvipalveluissa voi tapahtua mitään tietoturvapoikkeamia.

        "Microsoftilla saattaa olla tietyissä tilanteissa laillinen velvollisuus luovuttaa salausavain valtiolle"

        Koska kyse on USA:n ja länsivaltioiden viranomaisista, niin tämän ei pitäisi olla ongelma kenellekään. Valtioilla tyypillisesti on varsin laajat tiedot kansalaisista lähtien rikoshistoriasta, terveys- ja verotustiedoista ja niin edelleen.

        "winufanien maailmankuvassa valtiot ovat aina hyviä"

        Valtiot eivät ole aina hyviä, mutta valtio saa tiedot halutessaan kryptauksista riippumatta. Koneen omistaja kertoo salasanat jos valtio päättää ne kansalaisesta irti repiä keinoja kaihtamatta. Jos taas valtio on sellainen, ettei se käydä tällaisia metodeja, se on samalla valtio jota ei tyypillisesti tarvitse pelätä.

        "winufanien maailmankuvassa ei pilvipalveluissa voi tapahtua mitään tietoturvapoikkeamia"

        Ongelma on siinä, että sinä et ymmärrä mihin _levyn_kryptays_ vaikuttaa ja mihin ei. Aina kun käytät konetta, sinulla on täysi lukuoikeus kaikkiin niihin tiedostoihin mihin normaalistikin ja ne näkyvät sinulle täysin selväkielisinä. Samoin kaikki tiedostosi näkyvät myös mahdolliselle murtautujalle täysin selväkielisinä. Levyn kryptaus ei siis millään tavoin estä verkkorikollista varastamasta tietojasi tai näkemästä niitä. Jos tarkoitus on säilyttää tai kuljettaa tietokoneen sisällä tiedostoja joiden pitää säilyä salaisina riippumatta siitä onko käyttäjä verkossa vai varastetaanko kone, siihen on toisenlaiset keinot olemassa.

        Levyn kryptaus suojaa käyttäjää vain ja ainoastaan siinä tilanteessa, että hänen tietokoneensa varastetaan ja joku ohittaa perussuojauksen käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksella tai liittämällä kiintolevyn toiseen koneeseen.


      • Sepolle
        exBersel kirjoitti:

        "Microsoftilla saattaa olla tietyissä tilanteissa laillinen velvollisuus luovuttaa salausavain valtiolle"

        Koska kyse on USA:n ja länsivaltioiden viranomaisista, niin tämän ei pitäisi olla ongelma kenellekään. Valtioilla tyypillisesti on varsin laajat tiedot kansalaisista lähtien rikoshistoriasta, terveys- ja verotustiedoista ja niin edelleen.

        "winufanien maailmankuvassa valtiot ovat aina hyviä"

        Valtiot eivät ole aina hyviä, mutta valtio saa tiedot halutessaan kryptauksista riippumatta. Koneen omistaja kertoo salasanat jos valtio päättää ne kansalaisesta irti repiä keinoja kaihtamatta. Jos taas valtio on sellainen, ettei se käydä tällaisia metodeja, se on samalla valtio jota ei tyypillisesti tarvitse pelätä.

        "winufanien maailmankuvassa ei pilvipalveluissa voi tapahtua mitään tietoturvapoikkeamia"

        Ongelma on siinä, että sinä et ymmärrä mihin _levyn_kryptays_ vaikuttaa ja mihin ei. Aina kun käytät konetta, sinulla on täysi lukuoikeus kaikkiin niihin tiedostoihin mihin normaalistikin ja ne näkyvät sinulle täysin selväkielisinä. Samoin kaikki tiedostosi näkyvät myös mahdolliselle murtautujalle täysin selväkielisinä. Levyn kryptaus ei siis millään tavoin estä verkkorikollista varastamasta tietojasi tai näkemästä niitä. Jos tarkoitus on säilyttää tai kuljettaa tietokoneen sisällä tiedostoja joiden pitää säilyä salaisina riippumatta siitä onko käyttäjä verkossa vai varastetaanko kone, siihen on toisenlaiset keinot olemassa.

        Levyn kryptaus suojaa käyttäjää vain ja ainoastaan siinä tilanteessa, että hänen tietokoneensa varastetaan ja joku ohittaa perussuojauksen käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksella tai liittämällä kiintolevyn toiseen koneeseen.

        "Koska kyse on USA:n ja länsivaltioiden viranomaisista, niin tämän ei pitäisi olla ongelma kenellekään."

        Weimarin tasavalta oli demokraattinen länsimaa, sen seuraaja taas oli vähemmän demokraattinen.

        Myöskään Microsoftin uskollisuutta länsivalloille ei voi välttämättä pitää itsestäänselvyytenä. Pääjohtajakin on Intiasta, joka on Venäjän ja Kiinan liittolainen. Pääomalla ei muutenkaan ole isänmaata.

        "Valtioilla tyypillisesti on varsin laajat tiedot kansalaisista lähtien rikoshistoriasta, terveys- ja verotustiedoista ja niin edelleen."

        Valtioilla, edes totalitaarisilla sellaisilla, ei taas pääsääntöisesti ole kansalaisten kiintolevyjen sisältöjä.

        "Valtiot eivät ole aina hyviä, mutta valtio saa tiedot halutessaan kryptauksista riippumatta. Koneen omistaja kertoo salasanat jos valtio päättää ne kansalaisesta irti repiä keinoja kaihtamatta."

        Tavallinen virka-apupyynnön tekeminen salausavaimen haltijalle ei ole millään tavalla rinnasteinen mihinkään äärimmäisiin ja laittomiin keinoihin. Sellaisen vihjaaminen osoittaa sinulta täydellistä todellisuudentajun puutetta.

        "Jos taas valtio on sellainen, ettei se käydä tällaisia metodeja, se on samalla valtio jota ei tyypillisesti tarvitse pelätä."

        Niin, tyypillisesti. Tuskin demokraattisia tai edes autoritaarisia valtioita tarvitsee "tyypillisesti" pelätä, mutta se ei tarkoita sitä, että kaikki väärinkäytökset olisivat täysin poissuljettuja. Tai että kaikki lait olisivat oikeudenmukaisia.

        "Ongelma on siinä, että sinä et ymmärrä mihin _levyn_kryptays_ vaikuttaa ja mihin ei."

        Minä ymmärrän sen aivan hyvin. Voin vakuuttaa, että minulla on miljoonia kertoja paremmat tiedot kuin sinulla mihinkään tietoturva-aiheiseen asiaan liittyen. Sinullehan tuli silloin yllätyksenä jopa se, että verkkopalvelujen ei todellakaan tarvitse säilyttää käyttäjien salasanoja selväkielisessä muodossa. Sinä myöskään et ymmärrä sitä, että täysin turhia riskejä ei kannata ottaa.

        Microsoftin kotileluversion "levyn salauksessa" salausavaimia lähetetään asiaankuulumattomaan paikkaan, eli Microsoftin "pilveen". Tämä taas lisää aina riskiä siitä, että ne joutuvat sieltä edelleen uusiin, sopimattomiin paikkoihin, kuten rikollisille. Onhan se parannus varsinkin siihen nähden, etteivät useimmat ole salanneet levyjään millään tavalla, mutta ei se sama asia ole kuin perinteiset salausohjelmat, joissa avain on vain käyttäjän hallussa.


      • Sepolle
        exBersel kirjoitti:

        "Microsoftilla saattaa olla tietyissä tilanteissa laillinen velvollisuus luovuttaa salausavain valtiolle"

        Koska kyse on USA:n ja länsivaltioiden viranomaisista, niin tämän ei pitäisi olla ongelma kenellekään. Valtioilla tyypillisesti on varsin laajat tiedot kansalaisista lähtien rikoshistoriasta, terveys- ja verotustiedoista ja niin edelleen.

        "winufanien maailmankuvassa valtiot ovat aina hyviä"

        Valtiot eivät ole aina hyviä, mutta valtio saa tiedot halutessaan kryptauksista riippumatta. Koneen omistaja kertoo salasanat jos valtio päättää ne kansalaisesta irti repiä keinoja kaihtamatta. Jos taas valtio on sellainen, ettei se käydä tällaisia metodeja, se on samalla valtio jota ei tyypillisesti tarvitse pelätä.

        "winufanien maailmankuvassa ei pilvipalveluissa voi tapahtua mitään tietoturvapoikkeamia"

        Ongelma on siinä, että sinä et ymmärrä mihin _levyn_kryptays_ vaikuttaa ja mihin ei. Aina kun käytät konetta, sinulla on täysi lukuoikeus kaikkiin niihin tiedostoihin mihin normaalistikin ja ne näkyvät sinulle täysin selväkielisinä. Samoin kaikki tiedostosi näkyvät myös mahdolliselle murtautujalle täysin selväkielisinä. Levyn kryptaus ei siis millään tavoin estä verkkorikollista varastamasta tietojasi tai näkemästä niitä. Jos tarkoitus on säilyttää tai kuljettaa tietokoneen sisällä tiedostoja joiden pitää säilyä salaisina riippumatta siitä onko käyttäjä verkossa vai varastetaanko kone, siihen on toisenlaiset keinot olemassa.

        Levyn kryptaus suojaa käyttäjää vain ja ainoastaan siinä tilanteessa, että hänen tietokoneensa varastetaan ja joku ohittaa perussuojauksen käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksella tai liittämällä kiintolevyn toiseen koneeseen.

        Ja se sinun kantasi mitä sinä puolustelet, ei niinkään ole että "minä" en ymmärtäisi mihin levyn salaus vaikuttaa, vaan että EFF:n tieteturva-asiantuntijat olisivat väärässä ja sinä kansakoulupohjalta oikeassa. Minähän en ole millään tavalla tuon amerikkalaisen kansalaisjärjestön kampanjan takana.


      • exBersel
        Sepolle kirjoitti:

        Ja se sinun kantasi mitä sinä puolustelet, ei niinkään ole että "minä" en ymmärtäisi mihin levyn salaus vaikuttaa, vaan että EFF:n tieteturva-asiantuntijat olisivat väärässä ja sinä kansakoulupohjalta oikeassa. Minähän en ole millään tavalla tuon amerikkalaisen kansalaisjärjestön kampanjan takana.

        En voi sille mitään, jos sinä tai joku eff:n kirjoittaja ei ymmärrä, mistä puhuu.

        Koska koko muu kirjoituksesi perustuu siihen olettamukseen, että jos MS:llä on kiintolevyn dekryptaus-avain, niin he voivat lukea tietosi, vastaan vain tähän yhteen kohtaan joka kumoaa koko olettamuksen:

        "Valtioilla, edes totalitaarisilla sellaisilla, ei taas pääsääntöisesti ole kansalaisten kiintolevyjen sisältöjä."

        Kuten jo sanoin, sillä onko MS:llä kiintolevyn kryptausavain tai ei, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko heillä (tai valtiolla, viranomaisilla tai verkosta hyökkäävällä rikollisella) pääsy tiedostoihisi vai ei. Halutessaan Microsot, valtio (hyvä tai paha), viranomaiset ja verkosta hyökkäävä rikollinen näkevät kryptatut tiedostosi samalla tavalla kuin sinä itse, eli ei-kryptattuina, eikä tähän tarvita mitään purkuavainta.

        Yllämainittu koskee siis kotikäyttöä


      • VakoiluOnVakoilua
        exBersel kirjoitti:

        "Microsoftilla saattaa olla tietyissä tilanteissa laillinen velvollisuus luovuttaa salausavain valtiolle"

        Koska kyse on USA:n ja länsivaltioiden viranomaisista, niin tämän ei pitäisi olla ongelma kenellekään. Valtioilla tyypillisesti on varsin laajat tiedot kansalaisista lähtien rikoshistoriasta, terveys- ja verotustiedoista ja niin edelleen.

        "winufanien maailmankuvassa valtiot ovat aina hyviä"

        Valtiot eivät ole aina hyviä, mutta valtio saa tiedot halutessaan kryptauksista riippumatta. Koneen omistaja kertoo salasanat jos valtio päättää ne kansalaisesta irti repiä keinoja kaihtamatta. Jos taas valtio on sellainen, ettei se käydä tällaisia metodeja, se on samalla valtio jota ei tyypillisesti tarvitse pelätä.

        "winufanien maailmankuvassa ei pilvipalveluissa voi tapahtua mitään tietoturvapoikkeamia"

        Ongelma on siinä, että sinä et ymmärrä mihin _levyn_kryptays_ vaikuttaa ja mihin ei. Aina kun käytät konetta, sinulla on täysi lukuoikeus kaikkiin niihin tiedostoihin mihin normaalistikin ja ne näkyvät sinulle täysin selväkielisinä. Samoin kaikki tiedostosi näkyvät myös mahdolliselle murtautujalle täysin selväkielisinä. Levyn kryptaus ei siis millään tavoin estä verkkorikollista varastamasta tietojasi tai näkemästä niitä. Jos tarkoitus on säilyttää tai kuljettaa tietokoneen sisällä tiedostoja joiden pitää säilyä salaisina riippumatta siitä onko käyttäjä verkossa vai varastetaanko kone, siihen on toisenlaiset keinot olemassa.

        Levyn kryptaus suojaa käyttäjää vain ja ainoastaan siinä tilanteessa, että hänen tietokoneensa varastetaan ja joku ohittaa perussuojauksen käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksella tai liittämällä kiintolevyn toiseen koneeseen.

        Miten veessä USA vakoilu olisi hyväksytympää kuin joku muu?
        Ei todellakaan!!!!


      • Sepolle
        exBersel kirjoitti:

        En voi sille mitään, jos sinä tai joku eff:n kirjoittaja ei ymmärrä, mistä puhuu.

        Koska koko muu kirjoituksesi perustuu siihen olettamukseen, että jos MS:llä on kiintolevyn dekryptaus-avain, niin he voivat lukea tietosi, vastaan vain tähän yhteen kohtaan joka kumoaa koko olettamuksen:

        "Valtioilla, edes totalitaarisilla sellaisilla, ei taas pääsääntöisesti ole kansalaisten kiintolevyjen sisältöjä."

        Kuten jo sanoin, sillä onko MS:llä kiintolevyn kryptausavain tai ei, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko heillä (tai valtiolla, viranomaisilla tai verkosta hyökkäävällä rikollisella) pääsy tiedostoihisi vai ei. Halutessaan Microsot, valtio (hyvä tai paha), viranomaiset ja verkosta hyökkäävä rikollinen näkevät kryptatut tiedostosi samalla tavalla kuin sinä itse, eli ei-kryptattuina, eikä tähän tarvita mitään purkuavainta.

        Yllämainittu koskee siis kotikäyttöä

        Valitettavasti tietoturva-asiantuntijat suhtautuvat tyypillisesti hyvin kielteisesti takaportteihin. Ei ole kovin uskottavaa, kun sinä lähdet kansakoulupohjalta esittämään aivan toisenlaisia käsityksiä kuin asiantuntijat.

        Sammutettu, asianmukaisella levyn salauksella varustettu tietokone pitää tietonsa turvassa, kunhan avain ei päädy hyökkääjälle. Millä sinä verkon kautta tunkeudut sammutettuun koneeseen?

        Jos olet yhtään seurannut uutisia, niin muun muassa puhelinten salausten kanssa ovat viranomaset olleet helisemässä. Applea on vaadittu avaamaan iPhonen salaus takaporttia hyödyntämällä.

        Samoin jos Microsoftilta lähtee avaimia omille teilleen, niin valtiot ja muut rikolliset voivat niitä hyödyntää sammutettujen koneiden salausten avaamiseen.


      • exBersel
        Sepolle kirjoitti:

        Valitettavasti tietoturva-asiantuntijat suhtautuvat tyypillisesti hyvin kielteisesti takaportteihin. Ei ole kovin uskottavaa, kun sinä lähdet kansakoulupohjalta esittämään aivan toisenlaisia käsityksiä kuin asiantuntijat.

        Sammutettu, asianmukaisella levyn salauksella varustettu tietokone pitää tietonsa turvassa, kunhan avain ei päädy hyökkääjälle. Millä sinä verkon kautta tunkeudut sammutettuun koneeseen?

        Jos olet yhtään seurannut uutisia, niin muun muassa puhelinten salausten kanssa ovat viranomaset olleet helisemässä. Applea on vaadittu avaamaan iPhonen salaus takaporttia hyödyntämällä.

        Samoin jos Microsoftilta lähtee avaimia omille teilleen, niin valtiot ja muut rikolliset voivat niitä hyödyntää sammutettujen koneiden salausten avaamiseen.

        Noilla höpinöilläsi ei ole mitään tekemistä käsiteltävän asian kanssa ja tiedät sen varmasti itsekin.

        Sammutetun tietokoneen tietojen lukeminen edellyttää että tietokone pitää ensin varastaa. Jos valtio vie tietokoneen, se voi viedä omistajankin ja se käyttäjän salasana aivan varmasti saadaan käyttäjästä irti. Jos taas tavallinen murtovaras vie tietokoneen, se ei osaa MS:n palvelimelle tallennettua salausavainta itselleen hankkia. Jos koneessa on jotain sellaista salausta vaativaa, että on syytä epäillä ammattilaisten sitä etsivän, niin käytössä ei ole Windows Home, eikä salausmekanismina mitään peruskryptausta.

        Eli aloituksessa esitetty huoli on aiheeton ja turha.


      • Sepolle
        exBersel kirjoitti:

        En voi sille mitään, jos sinä tai joku eff:n kirjoittaja ei ymmärrä, mistä puhuu.

        Koska koko muu kirjoituksesi perustuu siihen olettamukseen, että jos MS:llä on kiintolevyn dekryptaus-avain, niin he voivat lukea tietosi, vastaan vain tähän yhteen kohtaan joka kumoaa koko olettamuksen:

        "Valtioilla, edes totalitaarisilla sellaisilla, ei taas pääsääntöisesti ole kansalaisten kiintolevyjen sisältöjä."

        Kuten jo sanoin, sillä onko MS:llä kiintolevyn kryptausavain tai ei, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko heillä (tai valtiolla, viranomaisilla tai verkosta hyökkäävällä rikollisella) pääsy tiedostoihisi vai ei. Halutessaan Microsot, valtio (hyvä tai paha), viranomaiset ja verkosta hyökkäävä rikollinen näkevät kryptatut tiedostosi samalla tavalla kuin sinä itse, eli ei-kryptattuina, eikä tähän tarvita mitään purkuavainta.

        Yllämainittu koskee siis kotikäyttöä

        Ja varmuuttahan siitäkään ei ole, että Windowsiin oltaisiin tehty valtioille rajoittamatonta pääsyä ihmisten tietokoneille. Vaikka tuollaisen toiminnon laajamittaisempi käyttö ennemmin tai myöhemmin toki huomattaisiin, niin epäilyksiä toki asiaan liittyy aina kun on suljetusta koodista kyse, ja vielä enemmän kun asiaan liittyy jotenkin Intia. Te palstawinufanit olette perinteisesti kiistäneet kaiken.


      • Sepolle
        exBersel kirjoitti:

        Noilla höpinöilläsi ei ole mitään tekemistä käsiteltävän asian kanssa ja tiedät sen varmasti itsekin.

        Sammutetun tietokoneen tietojen lukeminen edellyttää että tietokone pitää ensin varastaa. Jos valtio vie tietokoneen, se voi viedä omistajankin ja se käyttäjän salasana aivan varmasti saadaan käyttäjästä irti. Jos taas tavallinen murtovaras vie tietokoneen, se ei osaa MS:n palvelimelle tallennettua salausavainta itselleen hankkia. Jos koneessa on jotain sellaista salausta vaativaa, että on syytä epäillä ammattilaisten sitä etsivän, niin käytössä ei ole Windows Home, eikä salausmekanismina mitään peruskryptausta.

        Eli aloituksessa esitetty huoli on aiheeton ja turha.

        "Jos valtio vie tietokoneen, se voi viedä omistajankin ja se käyttäjän salasana aivan varmasti saadaan käyttäjästä irti."

        Noin varmaan on teillä siellä Venäjällä, Kiinassa tai Intiassa, mutta meillä länsimaissa tunnetaan ihmisoikeudet, joihin sisältyy itsekriminointisuoja.

        "Jos taas tavallinen murtovaras vie tietokoneen, se ei osaa MS:n palvelimelle tallennettua salausavainta itselleen hankkia."

        Niitähän on ollut niitä kaikenlaisia tietomurtoja, joissa on vuotanut erilaisista palveluista tietoa julkiseen tai puolijulkiseen levitykseen, mutta tokihan Microsoftille ei voi sattua sellaista, onhan siellä täydellistä joka nippeli ja rööri.

        Edelleenkään minä en höpise mitään. Sinä höpiset kansakoulupohjalta asiantuntijoiden vakiintuneita käsityksiä ja yleisesti hyväksyttyjä toimintatapoja vastaan kansakoulupohjalta.


      • exBersel
        Sepolle kirjoitti:

        "Jos valtio vie tietokoneen, se voi viedä omistajankin ja se käyttäjän salasana aivan varmasti saadaan käyttäjästä irti."

        Noin varmaan on teillä siellä Venäjällä, Kiinassa tai Intiassa, mutta meillä länsimaissa tunnetaan ihmisoikeudet, joihin sisältyy itsekriminointisuoja.

        "Jos taas tavallinen murtovaras vie tietokoneen, se ei osaa MS:n palvelimelle tallennettua salausavainta itselleen hankkia."

        Niitähän on ollut niitä kaikenlaisia tietomurtoja, joissa on vuotanut erilaisista palveluista tietoa julkiseen tai puolijulkiseen levitykseen, mutta tokihan Microsoftille ei voi sattua sellaista, onhan siellä täydellistä joka nippeli ja rööri.

        Edelleenkään minä en höpise mitään. Sinä höpiset kansakoulupohjalta asiantuntijoiden vakiintuneita käsityksiä ja yleisesti hyväksyttyjä toimintatapoja vastaan kansakoulupohjalta.

        "meillä länsimaissa tunnetaan ihmisoikeudet"

        Koita nyt päättää, onko ne länsimaat hyviä vai pahoja, äläkä vaihtele sitä joka viestin välillä :)

        Eikä sillä ole edelleenkään mitään vaikutusta asiaan, kuten olen niin yksinkertaisesti selittänyt, että vähän tyhmemmänkin pitäisi ymmärtää.

        "Niitähän on ollut niitä kaikenlaisia tietomurtoja"

        Ei liity asiaan mitenkään, kun ne tyypit jotka varastelevat kotitietokoneita eivät ole ollenkaan samaa porukkaa kuin hakkerit. Suurimmalla osalla käyttäjistä tietokone jopa kirjautuu salasanoja kyselemättä suoraan pääkäyttäjän tilille, joten vaikka avaimen julkaisisi internetissä, sillä ei olisi juuri merkitystä.


      • Sepolle

        "Koita nyt päättää, onko ne länsimaat hyviä vai pahoja, äläkä vaihtele sitä joka viestin välillä :)"

        Jos sinä pelaajanreppana joskus kasvat aikuiseksi, niin ehkä ymmärrät, ettei maailma ole mikään yksinkertainen hyvän ja pahan vastakkainasettelu.

        "Suurimmalla osalla käyttäjistä tietokone jopa kirjautuu salasanoja kyselemättä suoraan pääkäyttäjän tilille, joten vaikka avaimen julkaisisi internetissä, sillä ei olisi juuri merkitystä."

        Nyt tulee kovaa settiä. Että levyn salaus saa olla toteutettu päin seiniä, koska suurin osa ei sitä kumminkaan hyödynnä.

        Ei ihme että pelaajanreppanoita katsotaan vähän nenänvartta pitkin.


      • exBersel
        Sepolle kirjoitti:

        "Koita nyt päättää, onko ne länsimaat hyviä vai pahoja, äläkä vaihtele sitä joka viestin välillä :)"

        Jos sinä pelaajanreppana joskus kasvat aikuiseksi, niin ehkä ymmärrät, ettei maailma ole mikään yksinkertainen hyvän ja pahan vastakkainasettelu.

        "Suurimmalla osalla käyttäjistä tietokone jopa kirjautuu salasanoja kyselemättä suoraan pääkäyttäjän tilille, joten vaikka avaimen julkaisisi internetissä, sillä ei olisi juuri merkitystä."

        Nyt tulee kovaa settiä. Että levyn salaus saa olla toteutettu päin seiniä, koska suurin osa ei sitä kumminkaan hyödynnä.

        Ei ihme että pelaajanreppanoita katsotaan vähän nenänvartta pitkin.

        Pelaajanreppanat on tutkitusti sosiaalisempia ja yleisemmin vakituisessa työsuhteessa kuin te lin-hihhulit. Ymmärrän toki että hienot tietokoneemme aiheuttavat teissä SER-jätekoneita ja Somebookia käyttävissä kateutta.

        Olen yrittänyt kertoa asiat yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla, ettei levyavaimen kopioiminen yksityiskäytössä olevasta tietokoneesta käyttöjärjestelmävalmistajan palvelimeen millään tavalla heikennä käyttäjän tietoturvaa, mutta ilmeisesti sekin on ollut liian monimutkaista sinun ymmärrettäväksesi.

        En aio käyttää näin yksinkertaisen ja helposti ymmärrettävän asian selittämiseen enempää aikaa. Kun ei mene perille, ei mene perille.


      • Sepolle
        exBersel kirjoitti:

        Pelaajanreppanat on tutkitusti sosiaalisempia ja yleisemmin vakituisessa työsuhteessa kuin te lin-hihhulit. Ymmärrän toki että hienot tietokoneemme aiheuttavat teissä SER-jätekoneita ja Somebookia käyttävissä kateutta.

        Olen yrittänyt kertoa asiat yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla, ettei levyavaimen kopioiminen yksityiskäytössä olevasta tietokoneesta käyttöjärjestelmävalmistajan palvelimeen millään tavalla heikennä käyttäjän tietoturvaa, mutta ilmeisesti sekin on ollut liian monimutkaista sinun ymmärrettäväksesi.

        En aio käyttää näin yksinkertaisen ja helposti ymmärrettävän asian selittämiseen enempää aikaa. Kun ei mene perille, ei mene perille.

        "Pelaajanreppanat on tutkitusti sosiaalisempia ja yleisemmin vakituisessa työsuhteessa kuin te lin-hihhulit. Ymmärrän toki että hienot tietokoneemme aiheuttavat teissä SER-jätekoneita ja Somebookia käyttävissä kateutta."

        Niin, oliko se taas se konsulttifirman "tutkimus", missä "gamer" oli määritelty keneksi tahansa joka on pelannut mitä tahansa videopeliä viimeisen 60 päivän aikana ja joka perustui puhtaasti itseraportointiin :D

        "En aio käyttää näin yksinkertaisen ja helposti ymmärrettävän asian selittämiseen enempää aikaa. Kun ei mene perille, ei mene perille."

        Menehän sitten seuraavaksi saarnaamaan takaporttimyönteistä liturgiaasi maailman tietoturva-asiantuntijoille. Ehkä he arvostavat uniikkia, kansakoulupohjaista lahjakkuuttasi enemmän. Pelle.

        Tai sitten voisit hankkia edes välttävät perustiedot tietoturvasta ja mm. siitä, miten viranomaisten länsimaisessa, demokraattisessa oikeusvaltiossa odotetaan toimivan (vinkki: se ei liity mitenkään hyvän ja pahan vastakkainasetteluun) ja mitä valistusaate ja muut länsimaiset arvot ovat.

        Tai sitten voit vain todeta että olet kykenemätön ymmärtämään mitään pelimaailmojen ulkopuolista ja haista roskiksesta dyykatun "hienon" "pelikoneesi" ääressä taas ahmuyöhön asti.


      • exBersel
        Sepolle kirjoitti:

        "Pelaajanreppanat on tutkitusti sosiaalisempia ja yleisemmin vakituisessa työsuhteessa kuin te lin-hihhulit. Ymmärrän toki että hienot tietokoneemme aiheuttavat teissä SER-jätekoneita ja Somebookia käyttävissä kateutta."

        Niin, oliko se taas se konsulttifirman "tutkimus", missä "gamer" oli määritelty keneksi tahansa joka on pelannut mitä tahansa videopeliä viimeisen 60 päivän aikana ja joka perustui puhtaasti itseraportointiin :D

        "En aio käyttää näin yksinkertaisen ja helposti ymmärrettävän asian selittämiseen enempää aikaa. Kun ei mene perille, ei mene perille."

        Menehän sitten seuraavaksi saarnaamaan takaporttimyönteistä liturgiaasi maailman tietoturva-asiantuntijoille. Ehkä he arvostavat uniikkia, kansakoulupohjaista lahjakkuuttasi enemmän. Pelle.

        Tai sitten voisit hankkia edes välttävät perustiedot tietoturvasta ja mm. siitä, miten viranomaisten länsimaisessa, demokraattisessa oikeusvaltiossa odotetaan toimivan (vinkki: se ei liity mitenkään hyvän ja pahan vastakkainasetteluun) ja mitä valistusaate ja muut länsimaiset arvot ovat.

        Tai sitten voit vain todeta että olet kykenemätön ymmärtämään mitään pelimaailmojen ulkopuolista ja haista roskiksesta dyykatun "hienon" "pelikoneesi" ääressä taas ahmuyöhön asti.

        "Menehän sitten seuraavaksi saarnaamaan takaporttimyönteistä liturgiaasi maailman tietoturva-asiantuntijoille."

        Eli et ymmärtänyt yhtään mitään, vaikka selitin asian hyvin yksinkertaisesti. No, ei voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu.

        "Tai sitten voisit hankkia edes välttävät perustiedot tietoturvasta"

        Minulla ne on. Sinä et edes ymmärrä vaikka yritän tyhmentää asioita sille tasolle, että sinäkin ne ymmärtäisit. Siinä en ole ilmeisesti onnistunut, mutta ei tätä asiaa voi enää oikein yksinkertaisemmin sanoa.

        "mm. siitä, miten viranomaisten länsimaisessa, demokraattisessa oikeusvaltiossa odotetaan toimivan"

        Ymmärrän että menet asioista sekaisin, kun samoja termejä käytetään molemmissa yhteyksissä, mutta se miten esimerkiksi palvelimet suojataan tai miten esimerkiksi palvelimen jaettavan levyn kryptaus tai sen avaimen säilytyspaikka vaikuttaa tietoturvaan, on aivan eri asia kuin yksittäisen tietokoneen kryptaus tai sen avaimen säilytyspaikka.

        Käytit lainausmerkkejä väärin. Jäikö koulut kesken?


      • Sepolle
        exBersel kirjoitti:

        "Menehän sitten seuraavaksi saarnaamaan takaporttimyönteistä liturgiaasi maailman tietoturva-asiantuntijoille."

        Eli et ymmärtänyt yhtään mitään, vaikka selitin asian hyvin yksinkertaisesti. No, ei voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu.

        "Tai sitten voisit hankkia edes välttävät perustiedot tietoturvasta"

        Minulla ne on. Sinä et edes ymmärrä vaikka yritän tyhmentää asioita sille tasolle, että sinäkin ne ymmärtäisit. Siinä en ole ilmeisesti onnistunut, mutta ei tätä asiaa voi enää oikein yksinkertaisemmin sanoa.

        "mm. siitä, miten viranomaisten länsimaisessa, demokraattisessa oikeusvaltiossa odotetaan toimivan"

        Ymmärrän että menet asioista sekaisin, kun samoja termejä käytetään molemmissa yhteyksissä, mutta se miten esimerkiksi palvelimet suojataan tai miten esimerkiksi palvelimen jaettavan levyn kryptaus tai sen avaimen säilytyspaikka vaikuttaa tietoturvaan, on aivan eri asia kuin yksittäisen tietokoneen kryptaus tai sen avaimen säilytyspaikka.

        Käytit lainausmerkkejä väärin. Jäikö koulut kesken?

        Eli et ymmärtänyt yhtään mitään, vaikka selitin asian hyvin yksinkertaisesti. No, ei voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu."

        Paskapuhe on paskapuhetta, esitti sen yksinkertaisesti tai monimutkaisesti. Sinun kansakoulupohjaiset mielipiteesi tietoturvasta ovat todellakin vain sitä itseään.

        "Ymmärrän että menet asioista sekaisin"

        Nyt sitten ollaan jo tässä vaiheessa kun et enää edes yritä puolustella hullunkurisia näkemyksiäsi, vaan lähdet perustelemattomien syytösten linjalle?

        Nytkö tyystin kiistät sen, että Microsoftilla on niitä avaimia yleensä ottaen?


      • Sepolle
        exBersel kirjoitti:

        "Menehän sitten seuraavaksi saarnaamaan takaporttimyönteistä liturgiaasi maailman tietoturva-asiantuntijoille."

        Eli et ymmärtänyt yhtään mitään, vaikka selitin asian hyvin yksinkertaisesti. No, ei voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu.

        "Tai sitten voisit hankkia edes välttävät perustiedot tietoturvasta"

        Minulla ne on. Sinä et edes ymmärrä vaikka yritän tyhmentää asioita sille tasolle, että sinäkin ne ymmärtäisit. Siinä en ole ilmeisesti onnistunut, mutta ei tätä asiaa voi enää oikein yksinkertaisemmin sanoa.

        "mm. siitä, miten viranomaisten länsimaisessa, demokraattisessa oikeusvaltiossa odotetaan toimivan"

        Ymmärrän että menet asioista sekaisin, kun samoja termejä käytetään molemmissa yhteyksissä, mutta se miten esimerkiksi palvelimet suojataan tai miten esimerkiksi palvelimen jaettavan levyn kryptaus tai sen avaimen säilytyspaikka vaikuttaa tietoturvaan, on aivan eri asia kuin yksittäisen tietokoneen kryptaus tai sen avaimen säilytyspaikka.

        Käytit lainausmerkkejä väärin. Jäikö koulut kesken?

        Ja kysymyksessähän ei todellakaan ole se, ettenkö ymmärtäisi sitä, miksi koet tuon Windowsin kotiversion salauksen riittäväksi, vaan minä yritän selittää sinulle niitä perusteita, miksi tietoturva-asiantuntijat yleensä kokevat avainten "varmuuskopioinnin" ulkopuolisille tahoille ongelmalliseksi.


      • exBersel
        Sepolle kirjoitti:

        Ja kysymyksessähän ei todellakaan ole se, ettenkö ymmärtäisi sitä, miksi koet tuon Windowsin kotiversion salauksen riittäväksi, vaan minä yritän selittää sinulle niitä perusteita, miksi tietoturva-asiantuntijat yleensä kokevat avainten "varmuuskopioinnin" ulkopuolisille tahoille ongelmalliseksi.

        Saman asian toistaminen uudelleen ja uudelleen ei ole mielekästä. Kun et ymmärrä tietoturvan alkeitakaan, on meidän turha jatkaa tätä väittelyä. Inttämisestäsi ja juttujesi muuttumisesta huomaa jo, että olet vain palstatrolli SER-romunsa kanssa.


      • Sepolle
        exBersel kirjoitti:

        Saman asian toistaminen uudelleen ja uudelleen ei ole mielekästä. Kun et ymmärrä tietoturvan alkeitakaan, on meidän turha jatkaa tätä väittelyä. Inttämisestäsi ja juttujesi muuttumisesta huomaa jo, että olet vain palstatrolli SER-romunsa kanssa.

        Sovitaan sitten, että EFF:n asiantuntijat eivät "ymmärrä tietoturvan alkeitakaan" mutta nimimerkki exBersel ymmärtää, vaikkei kykene edes sitä poliisin tietopyyntöskenaariota tai yleisavaimen vuotamisskenaariota mitenkään kumoamaan.


    • spywarea_tuollainen

      Kamalan tietoturvaton. Eikö mikrosoftilla ymmärretä turvallisuuden perusasioita? Sitten muut ongelmat vielä lisäksi.

      • spywarea_tuoon

        Kamalan tietoturvaton. Eikö canonicalilla ymmärretä turvallisuuden perusasioita? Sitten muut ongelmat vielä lisäksi.


      • UbuntuOnParas
        spywarea_tuoon kirjoitti:

        Kamalan tietoturvaton. Eikö canonicalilla ymmärretä turvallisuuden perusasioita? Sitten muut ongelmat vielä lisäksi.

        Päin vastoin, Hyvin turvallinen on Ubuntu. Eikä siinä ole windows 10 maisia ongelmia :D


    • Olitiedossa

      Microsoft ja NSA ihee ihan kaiken Windows 10:stä. Oliko se yllätys?

      • selvä

        Amazon ja Kiinan valtioturvallisuuden ministeriö 国安部 ihee ihan kaiken Ubuntu 18.04 :stä. Oliko se yllätys?


      • Trolliväärässä
        selvä kirjoitti:

        Amazon ja Kiinan valtioturvallisuuden ministeriö 国安部 ihee ihan kaiken Ubuntu 18.04 :stä. Oliko se yllätys?

        Valetta, Ubuntusta ei ime mikään mitään!


    • Näinseon

      Jos haluaa pitää kiintolevyn sisällön vain omassa käytössä on ainut tapa pitää kone irti verkosta.

    • Poistoonko

      Voi kaheeta. Mitä nyt sitten voi tehdä?

    • eläkööb

      On se soma miten täälläkin venäjä-trollien annetaan syöttää valheellista NSA propagandaa. Kaikki vasta argumentit siitä että vakoilu ei ole yksin USA yksinoikeus poistetaan. Herää kysymys. Paljonko venäjä maksaa tämänkin saitin yksipuolisesta moderoinnista?

    • seppo-pc-ratkaisu

      Voisivat vaikka pistää salauksen käyttöönottoruutuun selkeän valinnan: "Salaa Microsoft-tunnuksella" ja "Salaa salalauseella". Sitten siihen vielä kansantajuinen selitys siitä, että ensinvalittu edellyttää luottamusta Microsoftin pilven tietoturvaan, ja jälkimmäinen taas on turvallisempi, mutta unohtunutta salalausetta ei voi mitenkään palauttaa.

      • RatkaisuOiva

        Paras vaan olla käyttämättä mitään windowsia.


      • Valheenjäljillä

        exBersel valheisiin ole luottamisa, valehtelee silmät kirkkainna sen minkä kerkiää


    • firefox.androidi.addons

      Google chrome skannaa puhelimesi ja tietokoneen jos se on asennettu laitteelle. Sanovat että etsivät haittaohjelmia. Hitaasti skannaa tallennustilat.

      Chrome pahempi kuin windows. Taitavat molemmat olla asiakkaiden parasta vastaan ja raha ratkaisee hengen

    • näin_päin

      Pelkkää VALETTA koko ketju, kun ei ole todisteita esittää niin koko ketjun arvo on täysi NOLLA.

    • nähtävästi_näin

      Mistäpä tuon tietää vaikka olisi windowsiin sisälletty yritysvakoilukin. Yrittihän mikrosoft aluksi kieltää että kympissä ei ylipäätään ole koko vakoilua.
      Siinäpä sitten valuu kilpailuetu ja yrityssalaisuudet jenkkeihin jos yrityksissä on windows enterprise käytössä.

      • TäydellinenVakoiluW10

        Windows on palvelu ja se on iso ongelma kotona ihmisille ja erittäin iso ongelma yrityksille.


    • Itsekriminointimies

      Hommahan on siis niin, että sivistysvaltioissa ihmisten ei tarvitse todistaa itseään vastaan (itsekriminointisuoja), eli rikosepäilyn kohteena olevaa ei voida pakottaa antamaan salausavainta poliisille. Jotkut nimeltämainitsemattomat tahot epäilemättä toki *haluaisivat* poliisien kiduttavan julmasti jokaista nakkivarkaaksi epäilemäänsä, mutta tosiasiat ovat eri asia kuin jonkun toiveet.

      Ulkopuolisella taas voi olla ja usein onkin velvollisuus luovuttaa avain.

      Ja muutenkin tuollaiset salausjärjestelmien yleisavainpankit ovat valtava "single point of failure" tietoturvan osalta, miksi asiantuntijat eivät sellaisista pidä.

      • on_vapaaehtoista

        Avaimen varmuuskopiointi ja säilytys onedrivessä on täysin vapaaehtoista. Avain varmuuskopioidaan onedriveen vain jos käyttää MS-tiliä. Tällöin salausavaimen pystyy poistamaan OneDriveltä täältä:
        https://onedrive.live.com/recoverykey
        Sen jälkeen MS ei pysty salausavainta toimittamaan poliisille, ja itse joutuu myös huolehtimaan avaimen varmuuskopioinnista.
        Vaihtoehto on varmuuskopioida ulkoiselle kovalevylle, jolta poliisit ne avaimet myös kotietsinnän yhteydessä löytävät.


      • Itsekriminointimies
        on_vapaaehtoista kirjoitti:

        Avaimen varmuuskopiointi ja säilytys onedrivessä on täysin vapaaehtoista. Avain varmuuskopioidaan onedriveen vain jos käyttää MS-tiliä. Tällöin salausavaimen pystyy poistamaan OneDriveltä täältä:
        https://onedrive.live.com/recoverykey
        Sen jälkeen MS ei pysty salausavainta toimittamaan poliisille, ja itse joutuu myös huolehtimaan avaimen varmuuskopioinnista.
        Vaihtoehto on varmuuskopioida ulkoiselle kovalevylle, jolta poliisit ne avaimet myös kotietsinnän yhteydessä löytävät.

        Lähde sille, että tuo onnistuisi kotiversion laitesalauksessa?

        P. S. Avaimen väitetty poistaminen palvelimelta on ihan eri asia kuin sen jättäminen kokonaan lähettämättä.


      • paikallinen_tili

        Avainta ei lähetetä, jos ei käytä MS-tiliä koneelle kirjautumiseen, vaan käyttää pelkkää paikallista tiliä. Win7:n käyttäjät eivät ole osanneet ms-tiliä kaivatakaan, mutta myös kympissä se on tarpeeton. Vaikka storen käyttöön liittäisi ms-tilin, ei sitä silti tarvitse kirjautumiseen käyttää.


    • DoDoDoDoDo

      Kryptasin juuri viimeisen rullan emboa. Täytyy hakea salesta uusia kryptaamattomia. Jos joku on kiinnostunut voi uida viemäriin urkkimaan.

    • urkkiva-w.i.n.kura

      W i n k u r a on kovin u r k k i v a.

    • zaptoros

      Canonical yhtiön rahasampo Ubuntu ja kiinan valtio ovat yhdessä luoneet Ubuntu kylinin, kiinan valtion ohjauksessa oleva käyttöjärjestelmän joka on aina vuotanut kaikkien Ubuntu käyttäjien tiedot isännilleen. Nyt se on virallisestikin pakotettu siihen. Suomalaisetkin voivat nykyään valita luovuttavatko tietonsa kiinaan vai yhdysvaltoihin.

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005993311.html

      Mitenkähän käy Ubuntun pilvipalvelujenkin kun kiinalaiset hallinnoivat niitäkin. Huawei antaa vielä sopivaa taustatukea.

      • fudhiiteen

        Ja oliko jotain näyttöä siitä että Ubuntu vuotaisi suomalaisten käyttäjien (tai edes tuon Kylin-version käyttäjien) koneilta yhtään mitään Kiinaan? Canonical on ilmeisesti tehnyt jotain yhteistyötä tuon Kylin-version luomiseksi (kuten myös Microsoft on tehnyt yhteistyötä Kiinan hallituksen kanssa "Windows 10 China Government Editionin" luomiseksi), mutta kyseessä ei ole kiinalainen yritys.

        Tietysti muun muassa Amazon-hakutoimintoon on toki syytä suhtautua pienellä epäilyksellä (joskin senkin saa pois eikä se liity mitenkään Kiinaan tai Kyliniin), mutta nuo sinun jutut ovat kyllä ihan perinteistä FUDia.


      • fudhiiteen

        Ja siinä kohtaa kun väität "Ubuntun pilvipalvelujen" (mitähän ihmettä mahdat tarkoittaa?) olevan kiinalaisten "hallinnoimia", lähtee mielikuvituksesi jo melkoiselle laukalle.


      • Ubuntu_on_cyberase

        https://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Silber
        Ubuntun hallituksen puheenjohtaja Jane Silber työskenteli General Denamics C4-osastolla (eli USA:n hallitukselle vakoilu- ja kybersotatyökaluja kehittävällä osastolla) ennen siirtymistään Canonicaliin.

        Jos Canonical on tehnyt salaisen sopimuksen Kiinan hallituksen kanssa henkilötietojen myynnistä, Silber pystyy vaikka henkilökohtaisesti toimittamaan Kiinan hallitukselle kaikki Ubuntun keräämät käyttäjätiedot. Edes muut canonicalin työtekijät eivät saa siitä tietää, korkeintaan hallituksen jäsenet.


      • zaptoros
        fudhiiteen kirjoitti:

        Ja siinä kohtaa kun väität "Ubuntun pilvipalvelujen" (mitähän ihmettä mahdat tarkoittaa?) olevan kiinalaisten "hallinnoimia", lähtee mielikuvituksesi jo melkoiselle laukalle.

        Nämä Hunttalan Matit myyvät kaiken minkä suinkin voivat eivätkä katso kuka on ostaja. Jotain yhteistyötä? Canonicalin ja kiinan kansallisen puolustustekniikan yhteistyöstä syntynyt Ubuntu on nyt virallisestikin kiinalaisten hallinnassa.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_Kylin

        Amazon kuvakeen saa pois ei sen vakoilua, asia jonka jokainen tietää ja koskee myös Windows-yhteisöä


      • fudhiiteen
        zaptoros kirjoitti:

        Nämä Hunttalan Matit myyvät kaiken minkä suinkin voivat eivätkä katso kuka on ostaja. Jotain yhteistyötä? Canonicalin ja kiinan kansallisen puolustustekniikan yhteistyöstä syntynyt Ubuntu on nyt virallisestikin kiinalaisten hallinnassa.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_Kylin

        Amazon kuvakeen saa pois ei sen vakoilua, asia jonka jokainen tietää ja koskee myös Windows-yhteisöä

        Linkittämäsi Wikipedia-artikkeli ei tue väitteitäsi, väittämäsi mukainen henkilö- tai muiden tietojen lähetys olisi helposti todennettavissa, "jokainen" ei ole mikään luotettava lähde ja pahansisuisen "Windows-yhteisön" nettivihalle voi viitata kintaalla.


      • fudhiiteen
        Ubuntu_on_cyberase kirjoitti:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Silber
        Ubuntun hallituksen puheenjohtaja Jane Silber työskenteli General Denamics C4-osastolla (eli USA:n hallitukselle vakoilu- ja kybersotatyökaluja kehittävällä osastolla) ennen siirtymistään Canonicaliin.

        Jos Canonical on tehnyt salaisen sopimuksen Kiinan hallituksen kanssa henkilötietojen myynnistä, Silber pystyy vaikka henkilökohtaisesti toimittamaan Kiinan hallitukselle kaikki Ubuntun keräämät käyttäjätiedot. Edes muut canonicalin työtekijät eivät saa siitä tietää, korkeintaan hallituksen jäsenet.

        Avoimen lähdekoodin ansiosta kuvailemasi kaltainen "käyttäjätietojen" (kontra anonymisoidun laitteisto- yms. tiedon) kerääminen olisi hyvin helppo todentaa.

        Kiinan hallitus voi katsoa tiedot esimerkiksi tuolta, jos uskoo niistä jotain hyötyvänsä: https://www.ubuntu.com/desktop/statistics


      • fudhiiteen
        fudhiiteen kirjoitti:

        Avoimen lähdekoodin ansiosta kuvailemasi kaltainen "käyttäjätietojen" (kontra anonymisoidun laitteisto- yms. tiedon) kerääminen olisi hyvin helppo todentaa.

        Kiinan hallitus voi katsoa tiedot esimerkiksi tuolta, jos uskoo niistä jotain hyötyvänsä: https://www.ubuntu.com/desktop/statistics

        Ja jos tuokin huolettaa, niin Ubuntun telemetriaa ei ole mikään pakko ottaa käyttöön asennuksessa.

        On merkittävää, että vaikka Ubuntu on Androidia lukuunottamatta Linux-jakeluista pahiten eettisten ongelmien riivaama, mitään alkuunkaan Microsoftin tasoisia ongelmia ei ilman suoranaista satuilua löydy.


      • fudhiiteen
        fudhiiteen kirjoitti:

        Ja jos tuokin huolettaa, niin Ubuntun telemetriaa ei ole mikään pakko ottaa käyttöön asennuksessa.

        On merkittävää, että vaikka Ubuntu on Androidia lukuunottamatta Linux-jakeluista pahiten eettisten ongelmien riivaama, mitään alkuunkaan Microsoftin tasoisia ongelmia ei ilman suoranaista satuilua löydy.

        Amazon-hakutoiminto on nähtävästi heitetty kokonaan pois 17.10 -versiosta lähtien.

        https://askubuntu.com/questions/192269/how-can-i-remove-amazon-search-results-from-the-dash-or-disable-the-feature

        "Ubuntu 17.10 (and then 18.04) has brought a few changes (for prior versions, see one of the other answers). There are no longer any Amazon/web search results when you search in the Dash, but the Amazon icon remains in the launcher by default."


    • tekninen_kompetenssi

      Kumpi on käyttäjän datalle suurempi riski?

      1. Kotikoneen kiitolevyn salausavain tallentuu automaattisesti käyttäjän Microsoft-tilille pilveen. Mahdollisessa ongelmatilanteessa IT-huolto voi auttaa salausavaimen turvaamien tietojen palautuksessa, jos käyttäjä ei itse tiedä, mitä tehdä.

      2. Salausavaimen tallennus, säilytys ja varmuuskopiointi on kotikäyttäjän itsensä vastuulla, oli hän teknisesti kuinka taitamaton tahansa. Ongelmatilanteessa ollaan sen varassa, että käyttäjän säilyttämä salausavain on edelleen tallessa.

      Väittäisin, että suurimmalle osalle kotikäyttäjiä vaihtoehto 1 on riskittömämpi.

      • Itsekriminointimies

        Siksi olisikin parasta esittää käyttäjälle selkeä valintamahdollisuus noiden vaihtoehtojen välillä.


    • avointakoodia
      • ubuntu-user

        ubuntussa ei tarvitse itse tarkistaa, paina vain sitä kuvaketta siinä työpöydällä ja kone hoitaa homman nopeasti.


    • Anonyymi

      Eikä pelkästään home, vaan myös pro.

    • Anonyymi

      Tuo on suunnitelmallista ja siksi Microsoft pinnalle päässyt ja sitä suositaan, että siitä tulisi tulevan maailman hallitsijan kansan kurissapitoväline.
      Mitään, mitä täällä maailmassa suunnitellaan ei tehdä kansan parhaaksi, vaan hallitsemiseksi ja taloudellisesti riistämiseksi.

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe