Oletko voittajien puolella?

RansuPoika

Miksi suomalaisella on niin huono itsetunto että se ei voi aidosti äänestää sitä puoluetta joka kohtaa oman ajatusmaailman?

Suuret puolueet pelaavat poliittista peliä ja antavat sellaista kuvaa että jos äänestämäsi ehdokas ei pääse eduskuntaan niin äänesi on mukamas mennyt hukkaan? Pyritään siis siihen että pienpuolueita ei äänestettäisi!

Toinen vielä räikeämpi esimerkki äänestäjien manipulointiyrityksestä on ennen vaaleja ilmoittaa että on olemassa jokin puolue jonka kanssa emme suostu tekemään mitään yhteistyötä. Tällaisella ilmoituksella pyritään tietysti vaikuttamaan siihen että ko. puoluetta ei äänestettäisi.

Kannatatko siis tulevissa vaaleissa omaa mielipidettäsi vai onko sinulle tärkeämpää olla voittajien puolelle, vaikka he ajaisivat ihan jotain muuta kuin sinun etuasi?

30

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiinape

      Ihmiset haluavat "voittaa" vaaleissa, mutta myös kokea itsensä "älykkääksi ja menestyjäksi" . Esim veikkaisin, että moni äänestää Kokoomusta, koska se on unelma, jos itsekin olisi joskus rikas johtaja. Eihän muu selitä Kokoomuksen suurta suosiota gallupeissa ja uurnilla. Ei meillä ole niin suurta prosenttia rikkaita Suomessa.

      • kannattaa...vilkaista

      • listaus

        Kiteytetään ajatusmaailma tähän, jos tuota keskustelua ei jaksa lukea.

        - yrityksen ainoa tehtävä ja velvollisuus on tuottaa voittoa osakkeenomistajille

        - palkat ovat kuluerä joka tulee minimoida

        - työntekijät saavat korvauksen myymästään ajasta eikä muu heille kuulu

        - työehtosopimuksien ansiosta työstä maksetaan korkeampi hinta kuin kuuluisi

        - nykyään työaikaa käytetään kaikenlaiseen työviihtyvyyteen ja muuhun hevonpaskaa kun pitäisi tehdä tulosta

        - onko johtaminen riittävän tiukkaa ja onko henkilökunnan osaaminen, asenne ja työmotivaatio kohdallaan

        - Ihmiset ovat aika velttoja nykyään ja saavat liian hyvää palkkaa työpanokseensa nähden


      • Herääkysymys

        Ei taida olla kovin kansalaislähtöinen ,eikä valtio pohjainen akjatustapa jos tuota sovelletaan valtiohallinossa. Kokoomuksessa on ollut Harkimon ulostulon tiimoilta puoluepolitiikan toteuttamisessa ongelmia demoratisessa toteuttamisessa päätöksiä tehdessä kun edustajia ei ole kuultu. Kuinka ne äänestäjien toiveet siitä kuinka asioita olisi vietävä eteenpäin toteutuu jos ääni kuulu vain ylhäältä alaspäin käskynjako tapaan,eikä demokraattista kuulemista tapahdu ?

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005647959.html

        Voiko äänestäjäkään tällöin tuntea kuuluvansa johonkin ,saati olla voittaja?


    • puolueen-valinta

      Jep. Kannattaa katsoa mitä asioita puolue ajaa. Nämä vaalit kun ovat puoluevaalit. Pitää valita puolue ja sieltä paras mahdollinen henkilö. Puolueen valinta on siis se tärkein asia.


      https://vasemmisto.fi/eduskuntavaaliohjelma-2019/

      https://sdp.fi/fi/eduskuntavaalit/?gclid=EAIaIQobChMIlMv78aSM4QIVD-aaCh1xDg9hEAAYASAAEgKQbfD_BwE

      https://sfp.fi/fi/politiikka/paatokset-ja-poliittiset-ohjelmat/eduskuntavaaliohjelma-2019/

      https://www.vihreat.fi/vihrea-politiikka/ohjelmat/vihreiden-poliittinen-tavoiteohjelma-2019-2023

      https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2019/02/Eduskuntavaaliohjelma-2019.pdf

      https://www.kd.fi/politiikka/eduskuntavaalit/

    • ALUCARD

      OLEN JO VALMIIKSI LUUSERI. NÄIN ON

      • ALUCARD

        SIKSI TOISEKSI AIVOTTOMAT MÄÄKIVÄT SUUREN AIVOTTOMAN HARMAAN MASSAN MUKANA ,KUN PELKÄÄVÄT EROTTUVANSA JOUKOSTA. EN OLE VOITTAJIEN PUOLELLA AINA.


    • muistallaanmenneitä
    • tyhmyyttä

      Pahimmassa tapauksessa ihmiset äänestävät galluppien mukaan, eivätkä omalla järjellään. Turha on jälkeen päin sitten marista kun toiveet eivät toteutuneetkaan.

      • voikomukajokuolla

        Voiko joku olla niin tyhmä, ettei ota selvää mitä asioita puolue ajaa ja äänestä sen mukaan?!


      • Anonyymi
        voikomukajokuolla kirjoitti:

        Voiko joku olla niin tyhmä, ettei ota selvää mitä asioita puolue ajaa ja äänestä sen mukaan?!

        Ilmeisesti voi. Olen aina ihmetellyt miten Kokoomus saa niin paljon ääniä. Kokoomus ajaa rikkaiden, yrityste ja sijoittajien etua. Jos ei ole satoja tuhansia lojumassa pankkitilillä tai yli sadan tonnin vuosipalkka, niin ihmettelen heitä jotka silti äänestävät Kokoomusta.


      • Anonyymi
        voikomukajokuolla kirjoitti:

        Voiko joku olla niin tyhmä, ettei ota selvää mitä asioita puolue ajaa ja äänestä sen mukaan?!

        Nii ,on tuo melkoinen ajattelutapa äänestää sitä tahoa joka on voitolla. Eiköhän se ole tuo aate ja asiat joiden pitäisi käytännössä määrittä sen mitä ihminen äänestää, On tässä maailmassa tapahtunut suuriakin vääryyksiä joita on jälki käteen tuomittu kansainvälisesti joten eiköhän tuolla ole suurikin merkitys minkälaisia asioita kannattaa ja hyväksyy . Josko se tuolla periaatteella ihmisarvokin määrittyisi ,kellä on eniten pätäkkää takana on arvokkain ,saattaisi moni rahan hankkimiskeinokin saada oikeutuksen ,vaikka taustalla olisi millaisia laittomuuksia tahansa . Kovin on lyhytnäköinen ajattelutapa tuo.


      • Anonyymi

        Jotkut äänestävät jotakin "julkkista" kun eivät tiedä politiikasta mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut äänestävät jotakin "julkkista" kun eivät tiedä politiikasta mitään.

        Suomen vaalijärjestelmä (pois lukien presidentinvaali) on henkilö- ja puoluevaalin yhdistelmä, jossa yhdellä numerolla äänestetään sekä henkilöä että puoluetta.

        Puolue saa siis aina äänen vaikka ehdokas ei menisikään läpi. Siksi puolueen valinta on ykkösprioriteetti. Pitää tietää mitä asioita puolue ajaa ja valita sieltä paras mahdollinen ehdokas.


    • Anonyymi

      Suomalaisten poliittinen tietämys on pohjimmiltaan surkeassa jamassa. Takavuosina tuo on nähty persoonien äänestämisenä aatteiden ja idealismin sijaan. On hölväyttetty äänestyslappu käsitä visionalisen mieltymyksen perusteella, jolloin asioiden hoito jää huonolle kantille ja päätökset ovat sitten mitä ovat ,sillä tuo poliittisen näköalattomuuden puute ja vaillinaiset tiedot ovat myös vaivanneet ,tuolta osin syy ja seuraamissuhteessa ,poliittisia päättäjiämme.

      • Anonyymi

        Puolueet haalivat "julkkiksia" listoillensa joita sellaiset ihmiset sitten äänestävät, jotka eivät politiikasta ymmärrä mitään.


    • Anonyymi

      Kyl mää tahro omist näklökulmist valta ehdokkaa ,jok ajaa mun asioi ,muuton saattas käyrä sil tappaa et äänestäs ittiäs vastaa jos jos valittis puoles ain voittaja mukaa ja ain jäis ite häviöl.

      Hiukka huonoo se on äänestämine ton ulkonäönki tai urheilu suoritukse perusteel, jot kattos parhaa näköse ruttusuka tai kel on kivoimma suka jalas. Meinää tuol politiikas noit tuloksii syntyy toisel tapaa ku sängy pohjal ja ain mää tunnu jäävä häviöl noiti kans muutoki ku niil on tapan tyhjentää mun lompsa. Et sil tappaa.

      Toi politiikka on kyl äly laji jot en mää sitä sano jot ei tommottis kykenevä blondi kykenis tyhjentään ton unioniki ku se munki pystyyn putsaan ,mut atleetikol ei oike nois hommis tarhro tehrä mittää.

    • Anonyymi

      Jahka ny työ palkkatyöväestö ensteks ymmärtää kuuluvasa työväestöö ja vielä kun ymmärretään et työttömänä on yhtäläillä työväestöä kuin työssä käydessään, siittä se lähtee.Mut nii kauan ku mennään ja äänestetää kokoomusta ettei vaan ola työväkee kuuluvia voi lukea lehdestä että palkoilla ei tule toimeen ja ihmetellä miksi ei.

    • Anonyymi

      Tietenkin äänestän sitä puoluetta jonka koen ajavan minulle tärkeitä asioita. Puolueen valinta onkin se tärkein kriteeri, koska ääni menee aina puolueelle, vaikka ehdokas ei pääisikään läpi.

      • Anonyymi

        Jokaisen kannattaa käyttää oikeuttaan äänestää kansanedustajaa edustamaan itseään. Pitää tietenkin perehtyä siihen, mitä asioita puolue ajaa, ennen kuin äänestää.


      • Anonyymi

        Toki puolue on valittava omaa ajatus maailmaa vastaten, mutta on se katsottava myös ehdokkaan kyvyt hoitaa asioista.

        Epäilempä että ei nuo työväen puolueeksi itsensä mieltävät puolueet olis seisseet tuon eläkeputken poiston takan jos olisi löytynyt ymmärrytä sille että tapa se on tuokin edistää eläkevarojen omimista sijoitus käyttöön kun varoja ei makseta ulos. Eli kyllä täytyy olla valveutuneisuutta nähdä asioita laajemmalti, kuten tuossakin tapauksessa olisi tullut valveutua jo aiemin päätettäessä yleisen eläkeiän nostamisesta.

        Jollei valittavalta ehdokkaalta löydy näkemystä ja aktiivisuutta seurata ja muuttaa asioita menee ääni hukkaan ja pahimmassa tapaiuksessa vahinko syntyy siitä että ei ymmärretä puuttua asioihin joihin tulisi. Esim tuo eläkeputken poisto lisää eläkeköyhyyttä ja pahimmassa tapauksessa jälkipolvemme kituuttavat köyhyydessä viimeiset elinvuotensa almujen varassa ,joten kyllä sillä on merkitystä millaisia persoonia vallitsemme ja millä lailla he ajattelevat.


      • Anonyymi

        Noilla äänimäärillä jaetaan kuitenkin poliittiset toimet ,kuten paikata lautakunnissa. Eli suurten äänimäärien saaneiden äänillä puolueiden edustus eri elimissä jakautuu puolueiden kesken ja tuolloin nuo muutamat ihmiset joille suuri äänimäärä on kasautunut kuntavaaleissa ei kykene kaikkia paikkoja täyttämään ,joten vaikka sinne kunnan valtuustoon ei valittaisi on mahdollista että henkilö valitaan puolue tehtävään lautakuntaan ,joissa päätetään ihmisten asioista. Noissa tehtävissä on mm. lain tuntemus eduksi .Eli henkilön kyvyillä on yhtäläillä merkitystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noilla äänimäärillä jaetaan kuitenkin poliittiset toimet ,kuten paikata lautakunnissa. Eli suurten äänimäärien saaneiden äänillä puolueiden edustus eri elimissä jakautuu puolueiden kesken ja tuolloin nuo muutamat ihmiset joille suuri äänimäärä on kasautunut kuntavaaleissa ei kykene kaikkia paikkoja täyttämään ,joten vaikka sinne kunnan valtuustoon ei valittaisi on mahdollista että henkilö valitaan puolue tehtävään lautakuntaan ,joissa päätetään ihmisten asioista. Noissa tehtävissä on mm. lain tuntemus eduksi .Eli henkilön kyvyillä on yhtäläillä merkitystä.

        Hyviä kirjoituksia äänestys käyttäytymisestä. Olen nyt eläkkeellä ja aikaa on ollut enemmän tutustua yhteyskunnallisiin asioihin ja politiikkaan. Nyt kyllä huomaa mitkä kaikki päätökset vaikuttaa mihinkin, päätökset voivat vaikuttaa hyvinkin moniin asioihin. Ystävistäni olen huomannut ettei niitä paljon kiinnosta yhteiskunnalliset asiat, siksi mennään massan mukana.


    • Anonyymi

      Ei sitä koulunpenkiltä opiskelijaa suoraan yrityksen pääjohtajaksikaan palkata. Tietää sen jos ei ole minkäänlaista elämän kokemusta ja on elänyt isän ja äitin hoteissa ,niin ei sitä ole tietämystä arjen pyörittämisestä ,enempää kuin perheettömällä arjen ongelmista joihin lapsiperheet törmäävät joten ei taida olla kummoisetkaan edellytykset olla päättämässä tuolloin lapsiperheiden arkea koskettavista asioista tai on ainakin vähäisemmät edellytykset kuin niillä jotka on eläneet tuota elämää- Kokemus painaa vaakakupissa valinnoissa.

    • Anonyymi

      "Voittaja" selviää kun kaikki äänet on laskettu.

      Suomen vaalijärjestelmä (pois lukien presidentinvaalit) on henkilö- ja puoluevaalin yhdistelmä, jossa yhdellä numerolla äänestetään sekä henkilöä että puoluetta. Puolueen valinta on siis tärkeä kriteeri koska puolue saa aina äänen vaikka ehdokas ei pääsisikään läpi.

      • Anonyymi

        Niin .Puolue linjaa sen kenen etuja ajetaan ja miten ja niiden perusteella syntyy päätökset. Jollei hallituspuolueista valta osa olisi hyväksynyt eläkeputken poistoa työllistämistoimena sitä ei olei tapahtunut. Puolueen valinta on totta tosiaan oleellista ja se että vaaleissa annetaan palautteen näkyä tehdyitä päätöksistä ,oli sitten kysymys kunta tai eduskunta vaaleista. Gallupeilla pikemminkin pyritään ohjaamaan äänestyskäyttäytymistä, mutta niille pitää antaa piut paut. Vallitulos näyttää sitten millaisia asioita ajavat ovat maassa saaneet kannatusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin .Puolue linjaa sen kenen etuja ajetaan ja miten ja niiden perusteella syntyy päätökset. Jollei hallituspuolueista valta osa olisi hyväksynyt eläkeputken poistoa työllistämistoimena sitä ei olei tapahtunut. Puolueen valinta on totta tosiaan oleellista ja se että vaaleissa annetaan palautteen näkyä tehdyitä päätöksistä ,oli sitten kysymys kunta tai eduskunta vaaleista. Gallupeilla pikemminkin pyritään ohjaamaan äänestyskäyttäytymistä, mutta niille pitää antaa piut paut. Vallitulos näyttää sitten millaisia asioita ajavat ovat maassa saaneet kannatusta.

        Jep. Kansanedustajat eivät "omista" valtaa Suomessa, vaan valta kuuluu Suomen kansalle. Kansa luovuttaa vallan valitsemilleen edustajille. Heille annetaan valtuutus seuraavaksi 4-vuoti kaudeksi ajaa kansan asioita. Näin ollen kansanedustajien ensisijainen ja pääsääntöinen tehtävä on valvoa Suomen ja Suomen kansalaisten etua. Tämä sama pätee myös kuntatasolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep. Kansanedustajat eivät "omista" valtaa Suomessa, vaan valta kuuluu Suomen kansalle. Kansa luovuttaa vallan valitsemilleen edustajille. Heille annetaan valtuutus seuraavaksi 4-vuoti kaudeksi ajaa kansan asioita. Näin ollen kansanedustajien ensisijainen ja pääsääntöinen tehtävä on valvoa Suomen ja Suomen kansalaisten etua. Tämä sama pätee myös kuntatasolla.

        Kyllä,mutta eri puolueilla on eri eturyhmittymät joiden maailmankatsomusta ne edutavat ,joten käytänössä aisa ei ole aivan noin yksinkertainen. Esim Kokoomuksella on työnantajien asita ja Keskustalla maanviljelijöiden . Vaikkakin kunnallistasolla ei vaikuteta suoranaisesti valtion politiikkaan annetaan vaaleissa tuki tietylle poliittiselle ajatuskannalle ja tuki edistää niitä asioita joita kukin puolue edistää. kunnallissektorilal on päätösvalta lisääntynyt ,mm. työllistämipolitiiikan suhteen ,sillä vastuuta on hiljan siirretty kunta sektorille, jolloin toimien suhteen tuo tulee näkymään ja painoittumaan sen mukaan mikä puolue tulee saamaan valtaa kokonaislähtöisesti asioiden eteenpäin viemiseksi. Esim tuossa suhteessa kannattaa palauttaa aktiivimalli mieleen ja sen kannattajat.,joten ei ole aivan sama mitä puoluetta äänestää ,sillä tuo poliittinen tuki näkyy päätöksenteossa kokonaisvaltaisesti ja siksi kananttaa muistaa kuka tai ketkä olivat työttömyysturva ja lomaraha leikkauksien takana jne..,sillä tuo näkemys kun on puolueilla hyvin erillainen ,mikä on Suomelle parasta ja edunvalvonnan kautta ajetulle politiikalle jää aina joku kansanosa toimien kautta maksajan osaan ,muiden korjatessa ns. rusinat pullista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä,mutta eri puolueilla on eri eturyhmittymät joiden maailmankatsomusta ne edutavat ,joten käytänössä aisa ei ole aivan noin yksinkertainen. Esim Kokoomuksella on työnantajien asita ja Keskustalla maanviljelijöiden . Vaikkakin kunnallistasolla ei vaikuteta suoranaisesti valtion politiikkaan annetaan vaaleissa tuki tietylle poliittiselle ajatuskannalle ja tuki edistää niitä asioita joita kukin puolue edistää. kunnallissektorilal on päätösvalta lisääntynyt ,mm. työllistämipolitiiikan suhteen ,sillä vastuuta on hiljan siirretty kunta sektorille, jolloin toimien suhteen tuo tulee näkymään ja painoittumaan sen mukaan mikä puolue tulee saamaan valtaa kokonaislähtöisesti asioiden eteenpäin viemiseksi. Esim tuossa suhteessa kannattaa palauttaa aktiivimalli mieleen ja sen kannattajat.,joten ei ole aivan sama mitä puoluetta äänestää ,sillä tuo poliittinen tuki näkyy päätöksenteossa kokonaisvaltaisesti ja siksi kananttaa muistaa kuka tai ketkä olivat työttömyysturva ja lomaraha leikkauksien takana jne..,sillä tuo näkemys kun on puolueilla hyvin erillainen ,mikä on Suomelle parasta ja edunvalvonnan kautta ajetulle politiikalle jää aina joku kansanosa toimien kautta maksajan osaan ,muiden korjatessa ns. rusinat pullista.

        Eri puolueet ajavat eri asioita. Erilaisia puolueita ei edes olisi, jos kaikki kansalaiset ajattelisivat samalla tavalla. Kun joku puolue saa ääniä, niin heidän ajamat asiat ovat saaneet kannatusta. Tämä on demokratiaa. Yksi haaste on toki se, että kulisseissa on rakenteellista korruptiota, eli ajetaan jonkun ryhmittymän etua (esim. Kokoomus ajaa Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n etua jne.).

        Kuntavaalit ovat kohta ovella. Joidenkin mielestä kuntien tärkeimpiä tehtäviä on suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen. He äänestävät sellaista puoluetta/sellaisia ehdokkaita, jotka ajavat tällaista ja ovat samaa mieltä. Tuo on vain yksi esimerkki.


    • Anonyymi

      Voiton tuottamisen ei pidä enää olla yrityksen ainoa tarkoitus – pelkkä rahankiilto silmissä tehdyn bisneksen ajat ovat takana
      https://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/voiton-tuottamisen-ei-pida-enaa-olla-yrityksen-ainoa-tarkoitus-pelkka-rahankiilto-silmissa-tehdyn-bisneksen-ajat-ovat-takana/

      Kommentti: Vastuu kansakunnan edusta on yritysjohdolle vieras ajatus – vaikka yleinen etu on yritystenkin etu
      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006664265.html


      Täysin samaa mieltä siitä, mitä noissa artikkeleissa kirjoitetaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1642
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1369
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1212
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1076
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      838
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      713
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe