Köyhän viikonloppu

Anonyymi

Viikot kuluu hiljakseen. Mitään ei tapahdu. Olen alkanut viettää viikonloppua jo perjantaista. Ne kuluvat hiljakseen. Oikein mitään ei tapahdu.idän silti kiinni rutiineista. Perjantaina ajattelen että olipa viikko raskas, vaikka vietänkin lyhennettyä viikkoa. Iloitsen perjantaista joka on siivouspäivä. Vien ulos kaksi mattoa ja hakkaan niitä kepillä.Pölyä ei irtoa paljon. Sitten kerään pölyt mopilla joka ei itse asiassa ole moppi vaan varsiharja jonka päälle olen pukenut villasukan. Se oli pariton, Moppina se on hyödyllinen ja tomu tarttuu siihen hyvin. Sitten pyyhin lattian. Järjestän tavarat joita ei ole paljon. Myös vaihdan tyynyliinan ja pyyheliinan. Lakanat harvemmin.Tietenkin pyyhin pölyt myös. Myöhään illalla käyn kaupassa joka on silloin hiljainen. Ostan aina melko samat tarvikkeet joten olen nopea. Kun on kiire niin ei tule tuhlattua. Kiireen voi itse keksiä jos muuten ei ole kiire. Lauantai on pyykkipäivä ja saunapäivä. Kannan vedet pataan ja saaviin. Poltan pari pesällistä. Pistän pyykit likomaan soikkoon. Pesen ne sitten samalla kun kylven. Kiuas on rikki joten en saa löylyjä. Padasta nousee hyvä lämmin höyry ja riittää kyllä. arhealla sienellä kun tahkoo niin veri kiertää lämpimästi. Pesun jälkeen voitelen ruokaöljyllä jalat.
Lauantai illalla paistan aina lettuja. Ne syön sokerin kanssa ja kahvin.
Sunnuntaina nukun aina pitkään. Laitan vähän parempaa ruokaa ja syön itseni ähkyyn. Se väsyttää ja nukun päikkärit. Sitten suunnitelen seuraavan viikon. Missä käyn ja mitä teen. Maanataisin lehtiroskiksessa voi olla paljon lehtiä kun ihmiset siivoo viikonloppuna. Joskus jopa viikonlopun sanomalehdet. Eniten pidän hesarista. Joka viikon päivälle asetan tehtävän. Siilä tavalla en nahistu ja masennu. Koko viikon odotan että tulisi perjantai ja viikonloppu. Sehän on normaalia. Odottaa jotakin mukavaa ja rentouttavaa.

60

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minä kävin perjantaina tanssimassa ystävieni kanssa. Join yhden oluen ja jäävettä. Tanssin koko illan ja pitkälle yöhön. Nautin tanssimisesta.

      Lauantaina nukuin pitkään ja join hyvät aamukahvit. Jokainen lihas tiesi tanssineensa! Kollasin kaikki kaapit ja varastonkin läpi keräten tarpeettomat tavarat läjään. Mieli seikkaili menneissä jo unohtuneissa asioissa, joita tavarat ovat kuljettaneet mukanaan. Tuli kaihomieli ja suruakin. Illalla siivosin pienen asuntoni ja järjestelin kaiken kohdalleen.

      Sunnuntaina ystävä tuli ja söimme lettuja. Veimme tavarat kierrätyskeskukseen, jossa ne ilolla otettiin vastaan. Hyvästelin ne ja tuntuu hyvin kevyeltä taas.

      Huomenna alkaa arki.

    • Anonyymi

      Lepään jompana kumpana, juhlien yhden, viikkojen hiljaisessa jatkumossa.

    • Anonyymi

      Hee, häiritsen lähimpiä naapureita heidän pohtiessa jotain normaaliutta.

    • Anonyymi

      Välillä sattuu ja tapahtuu vähän liikaakin! Kun ryyppää ja rällää niin ei ainakaan ole tylsää!

      • Anonyymi

        Voi mennä jopa asunto kun jos tarpeeksi rällää.


      • Anonyymi

        Aina saa uuden kämpän mikä tekee elämästä mielenkiintoisempaa.

        Ihmistä ei luotu elämään sama 8 tunnin työpäivä ruutinia koko elämänsä ajan ja tämä nykyinen mone onkin melko uutta! Onko ihme että monet ovat kiukkuisia mieletään oireilevia?


    • Anonyymi

      Mulla taas on kotona niin paljon tekemistä, että olenkin miettinyt että missähän välissä ehtisin töihin??? Joten kun en ehdi niin en mene.

      Jos kotitöistä saisi palkkaa niin olisin huipputienaaja.

      On se omituista että kotitöistä ei saa palkkaa, mutta jos teet vieraalle kotitöitä, saat palkkaa!!!!!! Suomi on ihmeellinen maa.

      Jotkut menee päiväkotiin tihin hoitamaan tisten lapsia, ja vie omat lapset hoitoon??????

      Jotkut menee palkattomaan työhön jotta työnantaja saa palkkaa?????

    • Anonyymi

      Iloitsen teidän niukasta ilmaisusta. Tavallisia asioita ei tarvitse kertoa monella sanalla. Vuosien mittaan oppii säästämään kaikessa. Joskus kävin minäkin tanssimassa. Minua tanssitti paljon mies nimeltä Allan ja hänen takiaan lopetin tanssimisen. Hän oli pitkä ja laiha mies. Kun tanssiessa lonkkamme kolahtivat vastakkain tunsin sen epämiellyttävänä. Myös hänen kätensä olivat nihkeät ja hän tuoksui hielle ja raparperille. Lienee jo kuollut. Ehkä ei ole terveellistä tuoksua niin pahalle. En kerro hänestä enempää enkä koskaan toiste.
      Olen tänään syönyt lähes kaiken mitä minulla on. Kauraryynit söin sekoitettuna kylmään veteen. Tosin sen hain kaivosta jo illalla. Se oli siisn huoneenlämpöistä mutta viileähän tämä huone on. Omaan taipumusta pikkuasioiden vatvomiseen. Viikkoni on alkanut mukavasti eikä mitään mitä pitäisi katua ole vielä tapahtunut. terveisin anonyymi

      • Anonyymi

        Tuo perjantain tanssija täällä. Rakastan tanssia yksin ja vapaalla tyylillä. Askelet on mitä sattuu mutta rytmi on veressä. Jos joku pyytää tanssimaan, tanssin kyllä yhdessä, mutta ilman kosketusta. Kerran sanoin olevani autistinen, enkä siedä läheisyyttä, vaikka en ole. Joskus toisen on vaikea ymmärtää yksin tanssimista. Mikään ei tunnu epämiellyttävämmältä kuin humalainen , joka yrittää tanssin varjolla kosketella. Mikään ei tunnu ihanammalta kuin antaa rytmin soida koko kehossa ja vapauttaa kaikki huolet ja murheet lihaksista.


      • Anonyymi

        Kiitos kun kerroit tanssimisesta yksin. Se tuntuu houkuttavalta. Teen sitä joskus metsätiellä missä olen aina yksin. Täällä ei kukaan lähde metsään jos siellä ei ole joku tekemätön työ. Olen siis outo. Omaa metsääni se ei ole mutta kohtelen sitä kauniisti ja kun joskus tanssin hiekkaisella tiellä, ruohoisella tiellä tai matalassa varvikossa en tallo mitään elävää. En ole koskaan ajatellut että lihakset kantavat murhetta mutta tajuan sen nyt. Juuri murhe tekee lihakset raskaiksi kuljettaa mukana kehossaan. Joskus tahtoisin pudottaa tienvarteen saapassäären tai polven, pakarankin. Jatkaa kevyemmin elämää. Juosta kevyemmin pakoon elämätöntä elämää. Yhdellä jalalla, ilman polvea ja pakaraa.


      • Anonyymi

        Lähden myös metsään. Metsä rauhoittaa. Synnyin maalla ja perheessämme opin sen. Kun joku ahdistui, hän katosi metsään, hetkeksi. Joskus ikiajoiksi. Kun elämä riepottaa ja murheet kuristavat kurkkua, painavat rintaa ja pistävät sydämen sykkyrään, niin metsä lohduttaa. Siellä asiat asettuvat taas mittasuhteisiin. Satavuotiset puut ja tuhatvuotiset kalliot ovat ja pysyvät. Minä vain sen hetken tässä kippuroin elossani kuin pisara meressä tai kärpäsen kakka tapetilla. Tai perhonen joka syntyy aamuun ja kuolee vanhuuteen illan hämärässä. Elämän mittainen elämän silti, vaikka syntyisi sateiseen päivään.


    • Anonyymi

      Kirjoitat kauniisti. Sinulla on paljon sanoja. Minä olen luopunut omistani ja etsin tietä yhä vaiteliaampaan niukkuuteen, tavoitteena tulla mykäksi. Kun sen saavutan, alan seurata sanojen poreilemista minussa. Jos hiljaisuus sammuttaa sanojen palon minussa, olen tyytyväinen. Pisara liukenee mereen. Kärpäsenkakka saattaa viipyä tapetilla satoja vuosia. Pelkään pahoin että kohtalosi määrää sinut olemaan läsnä yhtä ikuisesti kuin ystäväsi kalliot. Unohditko hirvikärpäset vai etkö pidä niiden nimeä sillä tavalla runollisena, että voisit sen maistaa miellyttävänä. En käytä kysymysmerkkiä koska vastausta ei ehkä koskaan tulekaan ja kysymysmerkin olisi pakko olla ikuisesti epätietoinen. Joskus kysymykset ovatkin tärkeämpiä kuin vastaukset sillä ilmassa leijuva kysymys on kuin pilven varjo joka ulottuu laajalle. Tahtoisin laulaa laulun Lähteellä mutta mykkyysharjoitukseni estää sen. Ilman sateita ei olisi lähteitä. Sateeseen syntyminen on onnekasta.

      • Anonyymi

        Olen hukannut sanani. Joskus löydän jonkun helmen, oivalluksen. Enemmän on sanoja, jotka kumisevat tyhjyyttä. Sen huomaa kun kirjaimet vaihtavat paikkaa tai kieli kompastuu. Aina ei huomaa. Luulin joskus, että tarvitaan sanoja selittämään ympyrästä palloksi ja neliöstä kuutioksi. Ehkä erehdyin, ehkä en. Tai kyynistyin. Oli paljon tärkeitä sanoja. Oli sanoja, jotka ymmärsin vasta vuosien pääsyä. Olisipa vielä se pieni tyttö joka poimii kuolevan kukan kruunuksi hiuksilleen ja silti hymyilee. Se kuolema ei enää hymyile. Enkä minä.


    • Anonyymi

      Jos ikäihmisenä odottaisi kaikkea tapahtumia kai se hiukan outoa olisi.
      Kesällä voi ulkoilla.
      Tekemistähän löytyy kun vain jaksaa.

    • Anonyymi

      Omituista aloittajalla kun varaa on syödä itsensä ähkyyn mutta ei uusia kiuasta nää on taas näitä uusavuttomia. Jopas jotakin että padassa lämmittää pyykinpesuveden. Aikas syvällä elää aloittajan tyyppinen henkilö ja vastaavasti jossain helsingissä henkilö asuu 15 neliön vuokrakopissa eikä uskalla liikkua kuin öisin.

      • Anonyymi

        klo 11.31 anonyymi: millaisia asioita sinä uskallat tehdä?


      • Anonyymi

        Äkkiä ja arvaamatta sain tarpeekseni padassa kylpemisestä. Kyllästyin jatkuviin palovammoihin kankuissani ja siihenkin etteivät polveni mahtuneet pataan. Sen vuoksi, vuosien myötä, ne ovat muuttuneet kahdeksi patiksi, kuin kiviksi. Myös pyykin pesun vaikeus alkoi vaivata minua. Viime aikoina olen miettinyt paljon kylpemistä täysissä pukeissa. Toteuttanut en sitä ole, pelosta että kaukainen naapuri seurasi touhujani ja pitäisi minua outona. Niinpä tein ratkaisun ja lähdin Helsinkiin. Osan matkaa peukalokyydillä päästyäni se ei tullut kalliiksikaan. Junaan hyppääminen oli vaikeaa. Ne ajavat nopeammin kuin muistin. Säästin kuitenkin melko paljon rahaa, jolla aion ostaa pyykkisaippuaa. Kyselin kaikkialta 15 neliön yksiöitä mutta kukaan Havis Amandan ympärillä olleista ihmisistä ei sellaisista tiennyt. Huuto ja melu oli niin suuri ja kauhea että pakenin. Pensaikossa kohtasin toisenkin pakenijan, joka myöhäisen illan hämyssä taisteli ulkonaliikkumisen pelkonsa kanssa. Ei hän rohjennut liikkua koska aurinko ei ollut vielä laskenut. Lupasin saattaa hänet turvallisesti kotiin. Hän hymyili kiitollisena pitkät terävät kulmahampaat välkkyen iltaruskon kajossa. Hän sanoi asuvansa 15 neliön yksiössä jossa olisi tilaa minullekin, jos niin tahtoisin. Laskin tarvitsevani tilaa noin 0,74 x 170 cm joten otin kutsun vastaan. Vielä en tiedä, kuin tässä tulee käymään. Olen jo syönyt suurimman osan kaapissa olleesta ihmisruoasta. Koiranmakkaran syljin pois. Mielestäni se maistui oudolle, eläimelliselle. Tämä pieni asuntokin on outo, seinät viileää graniittia, vain yksi ainoa huonekalu, jonkinmoinen lepolaatikko. Ympäristö on kaunis, kukat tuoksuvat yössä. Kaukaa kuuluu hätääntyneitä huutoja että leijona on karannut. Jos kuulin oikein.


      • Anonyymi

        jos hän sai ähkyn syömällä keitettyjä pottuja, alle euron kilo.


      • Anonyymi

        Oh hoh päivän pläjäys... menee jauhot suuhun hitto jos oliski ollu 1.30kg


    • Anonyymi

      Minä tulin juuri mökille. Luonto pursuaa vihreää ja linnut mekkaloivat. Kannoin vedet tupaan ja sytyttelin lieden. Mökissä oli ihmeen lämmintä tultuani. Paistoin leipäjuuston palasen karamelliseksi ja mukavasti saunoin. Raukea ja hyvä mieli. Toivon saavani kalan nuotioon. Tästä tulee hyvä viikonloppu.

      • Anonyymi

        Onpa onnellinen kirjoitus! Se koostuu pienistä miellyttävistä asioista joita tekee, näkee, kokee, tuntee, maistaa. Juuri nyt luonto uhkuu raikasta heleää vihreää, taas kerran kaikki on uutta, kauniina kulissina omille rakkaille rituaaleille. Elämässä on hetkiä jolloin tuntee, ettei mitään puutu... No ehkä se kala! Kalaonnea ja ihanaa viikonloppua sinulle!


    • Anonyymi

      Se on kaksi eri asiaa kun henkilö menee mökille mieli virkeänä ja puuhastelee siellä mutta sitten taas toinen asuu mökkiolosuhteissa niin elää synkkyydessä kiuas rikki ja lämmittää padassa vettä, jännä homma kylläkin tuo.
      Ei ole varaa mihinkään voi voi. Nimenomaan kalastus yks järkevin harrastus kun aika kuluu ja saa syömistä.
      Todella syvältä ihmisten tekemättömyys.

      • Anonyymi

        Voi anonyymi 30.5.
        Oletko ottanut aivan todesta nämä "pienoisnovellit" joka varsinkin tanssivan henkilön kanssa on ollut viatonta mielikuvilla rullaskelua? Jos olet, ota vastaan anteeksipyyntö! Mielikuvitushenkilön oli tarkoitus olla niin kiltti, yksinkertainen, vähään tyytyvä, pohdiskeleva, ratkaisuja löytävä, ekologisesti asennoituva, ei OLLENKAAN synkässä maailmassa elävä, vain rajatussa niukkuudessa jossa on paljon mahdollisuuksia luoviin ratkaisuihin - mutta kyllä hahmoissa aina on paljon kirjoittajaa itseäänkin, toki :) Tanssivan henkilön kanssa kirjoittelu on viatonta sanailoittelua, hänen kielensä on runollisen kaunista ja houkutti karun perushahmonikin välillä pois kolkoista raameistaan. Kiitos hänelle, kätken sanat sydämeeni ja luikin tieheni, häpeämään! Tosin mietin, meninkö itse vipuun: taitaa tämä anonyymi kommenteillaan nyt naruttaa, ollen mukana? Jos ei, niin … ajatussilmu: ehkäpä elämässä ei pahinta olekaan niukkuus, vaan näköalattomuus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi anonyymi 30.5.
        Oletko ottanut aivan todesta nämä "pienoisnovellit" joka varsinkin tanssivan henkilön kanssa on ollut viatonta mielikuvilla rullaskelua? Jos olet, ota vastaan anteeksipyyntö! Mielikuvitushenkilön oli tarkoitus olla niin kiltti, yksinkertainen, vähään tyytyvä, pohdiskeleva, ratkaisuja löytävä, ekologisesti asennoituva, ei OLLENKAAN synkässä maailmassa elävä, vain rajatussa niukkuudessa jossa on paljon mahdollisuuksia luoviin ratkaisuihin - mutta kyllä hahmoissa aina on paljon kirjoittajaa itseäänkin, toki :) Tanssivan henkilön kanssa kirjoittelu on viatonta sanailoittelua, hänen kielensä on runollisen kaunista ja houkutti karun perushahmonikin välillä pois kolkoista raameistaan. Kiitos hänelle, kätken sanat sydämeeni ja luikin tieheni, häpeämään! Tosin mietin, meninkö itse vipuun: taitaa tämä anonyymi kommenteillaan nyt naruttaa, ollen mukana? Jos ei, niin … ajatussilmu: ehkäpä elämässä ei pahinta olekaan niukkuus, vaan näköalattomuus?

        Jotenkin rivien välistä oli luettavissa ”tarina”. Kuitenkin, jos kaikki kuvittelisivat kaiken olevan vain satua, mitä siitäkin tulisi. Aina voi kommentoida, ja myös tulla ymmärretyksi väärin :)


    • Anonyymi

      Joka päivä kuluu tietokoneella tai kännykän parissa.

    • Anonyymi

      Kerrostaloyksiö.
      Yksinäistä erakkoelämää.Tämä alkoi 2010.

      • Anonyymi

        kiva kun tulit seuraamme!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kiva kun tulit seuraamme!

        Olen ollut yli vuoden sisällä vain tv-ja radio seurana. olen käyttänyt käteistä koska asunnossa iso kassakaappi ja ruokaa tulee erään ns.ystävän toimesta vaikka ei sitä juuri tarvitse kun Pakastimien yht.tila noin 1000l. Netistä saa ovelle vaikka mitä ,viinaa en juo enkä hasaa tai heinää vaikka kunnon kukkaa tekeemieli mutta kunnollista ei enää saa kun luottonainen otti pitkät alueelta. Niin tienaan hyvin kotona olemalla joten ylimääräiset kulut esim.vanhan huonekalun poisto onnistuu puhelimella soittaen kaikille muille paitsi tutuille,ne on suurimpia rosvoja. Omistan kaikki koneet mitä nyt on järkevää ja ne tekee ihmisestä laiskan,helppo lue ohje ja korkeintaan täytä ja tyhjennä. Sen nyt jaksaa kun edes imuroida ei tarvitse ,ilmanpuhdistin on parempi kuin Yliopistollisella sairaalalla 99,8 pros-jopa osin 100. Poreamme on ihan jees muttei pese itseää kuin osin. Olkoon,, tylsää tämä silti on,onnea Suomen Jääkiekko joukkueelle olette jossain ulkona,muuten älkää tehkö edes alkua tähän onhan totuus. Moni on kotiinsa kuollut.


    • Anonyymi

      Mulla kaksi tietsikkaa, puhelin ja kaljakori. Mikä mukavampi tapa viettää päivää kun jutustella netissä ihmisten kanssa, ja laukoo omia mielipiteitä? Eikä tarvi oottaa koska ne lähtisi veks, kun ei jaksa heitä enää. Kun netin sammuttaa saa olla yksin.

      Jotkut kutsuu sitä syrjäytymiseksi, he joilla ei ole osaamista siihen, miten viettää hyvää aikaa itsensä kanssa.
      Poissa kaupungin vilinästä, markettien ihmisihulinasta, rahan tuhlaamisesta ja ylen syömisestä! Tämä jos mikä on laatuaikaa.

      Niin, nyt joku huutaa ja poimii sieltä esiin sen kaljakorin, joka hänelle tarkoittaa sitä että vedetään perskännit!!! Ehei, se on mulle sama kuin joillekin muu janojuoma. Minä vaan tykkään oluesta, enkä hae sillä kännejä koskaan. Eikä se hpene illassa eikä kahdessa, vaan voi kestää jopa kuukauden pari.

      Ja muuta he eivät sitten huomaakaan. Ihminen on siitä omituinen olio, että huomaa vaan sen jota sanotaan paheeksi, tässä tapauksessa se on se kaljakori. Huvittavaa. He eivät huomaa miten ihana on olla yksin, miten ihna on vaan nauttia omasta olosta ja sitten jutella ihmisten kanssa netissä. Ilkeä mielisyys on joillekin ykkös prioriteetti, halutaan vaan syyllistää ja syyllistää, normaaleista asioista.
      MUTTA jos olisin snaonut että seurana on Vichykori, siitä ei olisi tullut yhtä syyllistävä huomio kuin olustorista. Sitä ei olisi huomattu lainkaan.

      No, katsotaan miten käy!!! Tervetuloa mielipiteet ja huomio!!!

      • Anonyymi

        Jaan varauksetta mielipiteesi ja kokemuksesi yksinolon ihanuudesta. Oma rauha on tärkeä ja suojeltava asia- ja onhan maailma aivan ikkunan tai oven takana, jos sinne kaipaa ja sieltä jotain tarvitsee. Maailmaa ja ihmisiä en mitenkään kaihda, kammoa tai inhoa, se on vain hektisyydessään enemmän kuin välitän kestää, koska pakkoa ei ole. Kaljakorista en ihan tiedä, inhoan oluen tuoksua ihmisten hengityksessä - ja juuri äsken seurasin kahden ihmisen kaljapöhnäistä kinaa, joka sai niin äänekkäät mittasuhteet, etten voinut olla kuulematta sen syntyjä syviä: aiheena ei yhtikäs mikään muu kuin kinaamisen tarve!
        Sekä oma rauha että ihmisten seura tuntuu mukavammalta ilman päihteitä:) mutta muutkin mielipiteet ovat oikeita!


    • Anonyymi

      Maalla asumista voi kuvitella.
      Siellä oli joskus hurja meno, kaupungissa hillitympää.

    • Anonyymi

      Tanssija meni tänään järven ympäri. Ei pääsyt yli. Sydämessä oli kumma ahdistus. Ensimmäisellä omenatauolla niittyvillojen kohdalla se alkoi hellittää otetta ja kahvikupilla kalliolla oli jo paljon helpompi hengittää. Rintalastan rustot tuntuivat jo joustavilta. Nuijapäiden poukamaan oli tuotu penkki, jonka lämmin puu tuntui mukavalta pyllyn alla.

      • Anonyymi

        Miellyttävä kuvaus, tunteeseen upposi.


    • Anonyymi

      Yritä miettiä työtä, sen tekemistä ja hankkimista. Vaikka moiseen kauhukuvaan et missään vaiheessa päätyisikään, tulee varmasti ajankulua (ehkä myös kauhunväristyksiä - arvauskeskus kyllä antaa lääkettä jonka naapurit veroillaan maksavat) jo pelkästä ajattelusta. Eikä rasita suoraan fyysisesti

      • Anonyymi

        Voi se köyhä olla työelämässäkin. Raataa ja raataa ja silti tulee niukin naukin toimeen, kun tarkkaan elää. Viikonloppu on odotettu tauko, jolloin lihakset palautuvat taas uutta työviikkoa varten.


    • Anonyymi

      Kerrostaloyksiö.
      Yksinäinen erakkoelämä jatkuu edelleen.
      Onneksi tätä ei ole kestänyt kauan vain 9 vuotta nyt.

      • Anonyymi

        Onneks nykypäivänä tietokone käytössä niin on puuhaa. Radio itsellä melkein koko päivän auki.


    • Anonyymi

      Mie lähen luistelemaan ja saunan padassa porisee makkarakeitto. Siitä riittää koko kylälle, tai mie syön sitä seuraavat viisi vuotta. Kirpputorilta läysin naisten kaunoluistimet, kokeilen niillä liitää kuin joutsen veden pinnassa.
      Laulurastas se luikauttaa kauniin sävlen kun kävelen kohti luistinrataa ja hymyilen sille. Aurinko armas kippuravaras. Sitten tule kottiin ja makarakeittoa syömään.

    • Anonyymi

      Minä käytän jatkuvasti kirjaston palveluja ilmaiseksi. Lainaan kirjoja, lehtiä ja cd-levyjä. Kirjavalikoimasta otan aina pari tietokirjaa minua kiinnostavista aiheista, pari kunnon romaania ja pari dekkaria. Käyn kerran viikossa kirjastossa, koska luen niin paljon. Kirjastossa pidetään myös ilmaisia luentoja ja musiikkiesityksiä, keskustelutilaisuuksia ja lukupiirejä. Suosittelen!

      Tänä vuonna olen käynyt kolmessa ilmaiskonsertissa kirjaston konserttien lisäksi.

      • Anonyymi

        Kirjasto kylläkin ihan hyvä rento paikka käydä ja vähän siinä samalla näkee ihmisiäkin.


    • Anonyymi

      Tunne olevani terve ihminen, mutta myönnän itselleni että pienehköt poikkeamat terveydentilassa ovat olemassa ja vaikuttavat elämään. Kun lakkaa kapinoimasta ja hyväksyy ne ajatuksella että tekee omalla tavalla ja omaan tahtiin niin alkaa voida paremmin ja elää rohkeammin. Kuntoa yllä pitävät asiat hyödyttää tehdä joka päivä mutta voimia kysyvät asiat voi asetella tasaisesti ja itse käytän 2 viikon jaksotusta jossa joka toinen päivä on toimelias ja joka toinen helppo sisältäen keveitä ja miellyttäviä asioita ja fyysistä lepoa ilman syyllistä oloa. Kotoa lähteminen ei ole aivan helppoa mutta kerran 2 kuukaudessa teen jotakin erityisempää, jotain mistä jää hyvää muisteltavaa. Näin on kulunut jo yli 2 vuotta ollen tyytyväisempi kuin ennen jolloin en osannut kiittää itseäni mistään ja murehdin asioita etukäteen ja karvastelin niitä jälkikäteen. En rohjennut hakea tukea ja olin helposti uupunut. Yksin olen mielelläni mutta elämän ei ole hyvä olla tyhjää vaan tehtävä mahdollisia asioita ja kohdattava toisia ihmisiä. Myös luonnon tavoittaa muullakin tavalla kuin lähtemällä johonkin sillä pienikin elävä saareke voi uhkua elämää. Voi nähdä kukan kauneuden ja kun siihen ei enää pysty, jää tuoksu ja kosketus. Voi lukea monella tavalla, myös korvillaan ja kirjoittaa yhä suuremmin kirjaimin.
      Elämme hyvää aikaa mutta ystäviä ja läheisyyttä on vähemmän ja monenlaiset laitteet auttavat heidän sijaan. Sekin riittää.

    • Anonyymi

      Minä ostin seitiä ja smetanaa. Niistä uunissa kypsyttelin hyvän ruoan vihannesten seuraksi. Jälkiruoaksi suklaata pari palaa. Ihmiset juhlivat uusia tulevaisuuden toivoja. Minun juhlat on juhlittu ja kristalliyöt kaukana takanapäin. Pistän lasit nenälle ja luen uusimman yhteishyvä-lehden. Sitten onkin aika nukahtaa.

    • Anonyymi

      Tällaistako kansaa Suomessa nykyään asuu. Tuollaisella kirjoitustaidolla kannattaisi kirjoittaa kirjoja, niistä voi joku kaurismäki tehdä elokuvan.
      Ainakin elämän ankeus paistaa teksteistä, tulee mieleen mies vailla menneisyyttä, tai tulitikkutehtaan tyttö.

      • Anonyymi

        Kiitos kannustuksesta, kirjoittaja on onnistunut tavoitteessaan. Ankeus on helposti hankittava mielentila, jos niin haluaa. Ankeus on myös muokkautuva mielentila. Aina kannattaa ajatella!


    • Anonyymi

      Ankeaako? Minulle elämän rikkaus on sitä, että pikkiriikkisillä asioilla on suuri merkitys. Elin kerran yltäkylläisyydessä. Oli tavaraa, vaatetta, ruokaa, rahaa, ihmissuhteita...kaikkea. Vasta jälkeen ymmärsin, kuinka ahdistunut olinkaan kaiken sen tyhjyyden keskellä, jota yritin epätoivoisesti tilkitä mammonalla. Joku voisi sanoa, että tipahdin korkealta ja kovaa. Itse sanoisin, että nousin arvoon arvaamattomaan. Tulin onnelliseksi ja elämänmakuiseksi.

      • Anonyymi

        jonkin aikaa varmaan toimii se että on tavaroita yms... mutta loppujen lopuksi aika tyhjää pidemmän päälle.
        Moni alkaa sillon mietiskeleen kun esim, terveys pettää.


    • Anonyymi

      Anteeksi nyt mutta minusta tuo kuulostaa hirvittävän tylsältä ja masentavalta. Itselläni on aina tehtävää ja yleensä ihan liikaa. Ei työn mutta lasten kanssa. En pystyisi millään elämään tavallasi. Mutta pääasia on tietysti että olet itse onnellinen elämässäsi.

      • Anonyymi

        Riippuu kenelle vastasit. Aloitus ainakin oli fiktiota.
        Jo lapsia tehdessä tietää, että se on työllistävä ja pitkä projekti. Moni vanhempi käy silti töissä. En pystyisi millään elämään tavallasi. Mutta jne...


    • Anonyymi

      Se mikä elämäntapa toiselle on tylsää ja masentavaa voi toiselle olla suuri onni. Juuri opin, että onnellisuus on pysyvää hyvinvointia riippumatta ulkoisista tekijöistä olivatpa ne sitten negatiivisia tai positiivisia. Kokemus onnellisuudesta ei välttämättä ole sidoksissa materiaan tai elämäntapoihin. On lyhytnäköistä arvottaa toisen kokemusta ulkoisten tekijöiden perusteella.

    • Anonyymi

      Se on taas odotettu perjantai. Menen mieheni kanssa viinipiknikille, kun on niin ihana ilma. Eväänä viiniä, juustoa, kurkku- ja porkkanatikkuja itsetehdyllä dippikastikkeella. Pelikortit mukaan vielä niin lokoisa päivä helteessä on täydellinen. Uimaan en taida uskaltaa. Mieheni uikoon!

      Mites muilla viikonloppu käynnistyy?

    • Anonyymi

      Köyhyys nuivettaa ja vie omalaiseensa tyhjiöön ympärillä olijoihin nähden, ei sitä asiaa helisevät sanat tai kilisevät kulkuset juurikaan muuta.
      Köyhyys kuitenkin on suhteellista ja rahattomuus ei pahinta laatua köyhyyttä.
      Tyhjyys ja mihinkään kuulumattomuus, se että kukaan ei kaipaa, se on köyhyyttä. Nykymaailma saa aikaan rajua syrjääntymistä joka rikkoo sydämmiä.
      Lapseton ja vanha ja yksin, on vaikeaa toivoa mitään.

      • Anonyymi

        Kyllä se monellakin niin menee jos pitkän aikaa ahtaalla niin elämä kaventuu mutta tottumus toki vaikuttaa, aiemmin käynyt siellä ja täällä mikä maksanut niin miksi ihmeessä sellaisia mitkä maksaa.
        Onhan harrastuksia mitä tehdä vaikka kävely, lukea kirjoja,radio auki niin kuulee juttuja. Käydä kirpputoreilla ja alkaa käymään jumalanpalveluksessa sunnuntaisin.


      • Anonyymi

        Voi sua, on sulla tosi surullista! Et harrasta sittenmitään tai eikä sulla ole lapsia tai sukua?
        Se on kurjaa kun tulee tuohon tilanteeseen että ei ole mitään ja elämä on sitä kapeaa. Keksippä jotain tekemistä.

        Mä kuule olen ollut 20 v työttömänä ja mä ainkain olen tosi iloinen ja menevä. Mulla on aikaa harrastaa vaikka joka päivä jos haluan ja mieli on paljon parempi kuin töissä ollessa. Sillon olin tuota mitä sä sanot nyt olevasi. Olin äkäinen, väsynyt ja ilkeä ihmisille kun olin vaan niin poikki työssä. Mutta kun jäin työttömäksi, olo parani heti ja mulla on enempi kavereita kuin työssä ollessa. Sillon en jaksanu enää heitä nähdä. Oikeesti suututti kun soitteli. Ei vaan jaksanu.
        Nyt ollaan lähes pvittäin tekemisissä ja reissataan ja tehdään kaikkea. Nyt kun jaksaa.

        Voin sanoa että parempi elämä työttömänä kuin työssä ollessa. Kehokin on sitä mieltä että työttömänä on elämä mallillaan. Surullista jos sä et koe niin.


      • Anonyymi

        On ihminen sitten töissä,työtön,eläkkeellä niin ei kaikki löydä mitään tekemistä. Päin mäntyä työttömällä laatia toimintasuunnitelmaa jos sosiaaliset kontaktit vähenee kun tulee mörrimöykyksi.
        Jos maaseudulla asuu niin ottaa koira kaveriks.


    • Anonyymi

      Täällä ollaan kuntoutustuella ja yllättän nopeasti aika juoksee. Ei oo varaa käydä kaupoilla tai muualla, mutta kotona on aina jotain tekemistä. Siivottavaa riittää kahden koiran kanssa eläessä ja kaupassa käynti, ruuan tekeminen vie yllättävän paljon aikaa. Lisäksi sairaudet pistää väsyttämään niin se syö oman aikansa. Viikonloppuisin yleensä käydään avopuolison kanssa jomman kumman vanhemmilla ja katsotaan elokuvaa, saunotaan ja syödään hyvin. Arkisin minullakin on lista asioista, joita täytyy tehdä ja pientä viikkosuunnitelmaa.

    • Anonyymi

      Minä pakkasin rinkkaan paitaa ja housua. Kesäkengätkin pakkasin. Hyvät kahvit keitin termokseen ja kylkeen omenaa. Junassa puksutan tapaamaan vanhempiani maalle. Kaivattu sinitaivas, pihapiiri ja vihreä metsänreuna jo mielessä. Isän ja äidin tuoksu jostain menneiltä ajoilta. Tuleekohan hyvä matka. Matka menneeseen ja tulevaan. Isä taas sanoo, että kellojen kumina jo kuuluu. Se tuntuu pahalta.

      Tanssija

    • Anonyymi

      Tanssija täällä, pitkästä aikaa. Elämä on kolhinut ja monta viikonloppua vyörynyt yli tietämättään. Tänään kuuntelin joululauluja kupillisella jouluteetä. Sitä vihreää. Punaisen säästän joulukuulle.

      Sain ystävältäni kalenterin. 24 mahdollisuutta voittaa. 24 ikkunaa josta kurkistaa ja toivoa. 24 jännittävää, kutkuttavaa hetkeä. Pelkään sitä. Niin on rakas, tuttu ja turvallinen köyhän elämä vyöryvine viikonloppuineen. Onni on tässä ja nyt.

    • Anonyymi

      Kauan sitten keväisenä päivänä aloitin tämän ketjun ja nyt matalassa marraskuun illassa kuin sattumalta osuin sen hännille uudestaan! Oli kiva huomata että tänne ovat monet kirjoittaneet, olojaan, tunteitaan ja tekemisiään kertoneet, toki moitteitakin on siellä täällä- ja niiden takia aikanaan lähdinkin lipettiin, hullutteluani häpeämään!

      Joko on saunanpadallinen makkarasoppaa syöty koko kylän kesken?
      Vieläkö tanssija maailman parketeilla liihoittelee yksin suloista keinuvaa tanssiaan?
      Vieläkö joku on onnellinen vähästä ja joku iloinen että kurjuutta riittää- kertokaa!!

      Olin aikeissa luoda nimimerkin "en se minä ollut" mutta ilman äänpilkkuja se olisi liiaksi muistuttanut sotaisista ajoista, joten jatkan anonyyminä aloittajana!

      Jos en teitä täältä enää tavoittaisikaan, toivottelen kaikille hyviä aikoja, tuuli kuiskaa terveiseni kyllä!

      terv. a.a

    • Anonyymi

      Suomalaisilla on oikeasti paljon rahaa. Sitä pitäisi käyttää fiksusti. Yksi hyvä idea voisi olla köyhän lotto. Tulojen ja omaisuuden perusteella jokainen köyhä voi esittää toiveensa, esimerkiksi ”uusi saunan kiuas tekisi terää”. Myös parempituloiset saavat esittää toiveensa, mutta luulen että jäävät odottamaan voittoa ikuisesti.

      Sen jälkeen jokainen halukas suomalainen ostaisi kupongin. Summa voisi olla euron tai 50 senttiä. Riippuen osallistujien määrästä pitkällä aikavälillä summa voisi olla jopa vain 10 senttiä. Asiaa tietysti pitäisi hoitaa Veikkauksen. Omalta pelitililtä 10 senttiä on vähän eikä jokaisesta pelistä tule pankille kuluja.

      Pelin pitäisi olla viikottainen. Tavoitteena vähintään yhden köyhimmän toiveen toteutus. Toiveiden pitää siis olla kohtuullisia, asiallisia ja toteuttamiskelpoisia. Esimerkiksi toive Madonnan konsertista onnistuu vain jos keikalle Suomeen saa lippuja. Madonnaa ei siis raahata Suomeen yhden köyhän takia. Jos keikkaa ei järjestetä tai lippua ei voi ostaa vuoden aikana, annetaan arvioitua lipun hintaa vastaava rahamäärä köyhälle vuoden sisään pelistä.

      Olipa veikkaus järjestetty miten tahansa, joka viikko yksi köyhä saisi toiveensa läpi. Jos Veikkaus keräisi paljon enemmän rahaa, voisi useampi köyhä voittaa. Edellytys viikottaiselle voitolle olisi toiveen julkaisu kunnioittaen voittajan henkilötietoja. Jos hän ei halua tulla julki, ainoastaan sanotaan että ”tällä viikolla uuden xxx kiukaan voitti eräs porilainen omakotitaloasuja”. Kyllä. Köyhällä voi olla oma koti.

      Kuitenkin, jos peliä pelataan ahkeraan, kerran kuussa olisi kuukauden voittopotti. Veikkaajillakin olisi mahdollisuus voittaa. Esimerkiksi voiton paikkakunta ja voiton laji, esim. Tuote vai palvelu. Jos pelaaja arvaa oikein ”kiuas ja Pori” tai ”tuote, Pori” voittaa viikottain pelannut veikkaaja enemmän rahaa kuin on koko viikon aikana laittanut köyhän lottoon. Arvaamalla tarkan kohteen voittaa täysipotin, arvaamalla vain osittain menee voittotaulukon mukaan.

      Myös kuukausittain yksi köyhä saisi extra lahjoituksen käteisenä. Jos mahdollista, summan tulisi olla viisinumeroinen vähintään. Näin vuoden aikana 52 ihmistä pääsee köyhyydestä irti ainakin tilapäisesti. Jos raha menee ulosottoon, on se kuitenkin helpotus kun velat vähenee. Jos peliä pelaa miljoonat suomalaiset viikottain, voisi rahapalkintonolla joka viikko pääpalkinto ja pienempiä voittoja koskee vain tavarapalkinto.

      Jos kukaan Suomessa peliä pelannut ei arvaisi oikein kuukausittaisessa arvonnassa, lahjoitettaisiin koko rahallinen ylijäämä yhteen hyväntekeväisyyskohteeseen, esim. ”Porin punainen risti sai voiton, joka kohdentuu Porin Aidsin vastaiseen työhön.” Rahalla palkataan vuodeksi 2 hoitajaa huumeiden ja sukupuolitautien ehkäisy ja neuvonta työhön.

      Uppoaisiko?

      • Anonyymi

        Voisi hyvinkin upota, nyt kun Veikkausta on muutenkin tukisteltu eikä ollenkaan aiheetta. Kyllä minä pelaisin Köyhänlottoa!


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1575
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1305
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1186
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe